K-report
 

Archiv do 24. září 2009  

Diskuse K-report » Archiv 2009 » Autobusy a trolejbusy » Pražské autobusy » Archiv do 24. září 2009 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2465
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 22. září 2009 - 20:02:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A i kdyby řidič zkolaboval sám od sebe a ten opilec to viděl - nechme to fakt na těch policistech. Oni ani řidiči DPP nejsou bez viny! (občas se chovají pěkně sviňsky) Byť kuřáky v nočních spojích nesnáším a přiměřeně "atakuji" občas i osobně (ale je to sakra rizikovější než ve dne). Nechme to fakt na oficiálních závěrech lékařů a policie. Ten opilec má bohužel nárok na presumci neviny. To že se ožral není vina, může se nám to nelíbit.
Marmar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1119
Registrován: 11-2006

Odesláno Úterý, 22. září 2009 - 20:52:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dovolím si narušiti zde probíhající diskusi vložením sady fotografií vozu e.č. 5102, zachyceného i s jedným nejmenovaným šotoušem cca 15km od Prahy:


Doufám, že to alespoň souvisí s tématem "Pražské autobusy" ...

(Příspěvek byl editován uživatelem marmar.)
FTS Florbal Náchod 12. místo na MČR žáků www.florbalnachod.cz
Uvidíte-li nějakého šotiče s červeno-černou hlavou, tak jsem to asi já
ICQ: 499-501-207 Skype: marmares1
Karosák_b961
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 8-2009

Odesláno Úterý, 22. září 2009 - 20:56:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oni ani řidiči DPP nejsou bez viny!
Takže řidič má právo dřžet hubu a jenom řídit... a ani omylem nesmí nikoho upozorňovat na to že porušuje smlouvu kterou uzavřel nebo zákon. Takže přesně jak řikal jeden kolega v reportáži: ,,Ať si odnesou třeba půl autobusu"
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2467
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 22. září 2009 - 21:36:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud řidič neotevře ve stanici dveře a veze lidi, kteří chtějí vystoupit ještě kilometr a půl (linka 135 jednou v neděli ráno...) nebo nezastaví před půlnocí v zastávce na znamení, přesto že tam stojí 10 lidí (poslední předpůlnoční spoj jel naštěstí ještě o kilomëtr poklusu dál)....tak pak opravdu nevím čeho se zastáváte.
Gabuliatko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 640
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 22. září 2009 - 21:49:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Smrt řidiče je velmi smutná událost, upřímnou soustrast.
Borovička to ale v příspěvku 2465 napsal jasně.
A prosím, když napíší v iDnes, že "reportérovi řekl očitý svědek", berte to prosím naprosto stejně jako "reportér si vycucal z prstu". Má to stejnou informační hodnotu.
Vytrezvitel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 236
Registrován: 9-2002
Odesláno Úterý, 22. září 2009 - 21:50:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Irizare. To měli poliši toho opilce pověsit hned na lampě vedle zastávky? Nejednejte pod vlivem emocí. Co když řidiče prostě jen klepla v rozčilení pepka? To je potřeba vyšetřit. Ale jedna novináři sestříhená výpověď svědka ještě nic neříká. Možný pachatel ublížení na zdraví je znám. Uvalení vazby je věcí příslušného soudu na žádost státního zástupce. No a ti důvody neshledali.
Mazda_6
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 470
Registrován: 5-2007

Odesláno Úterý, 22. září 2009 - 21:57:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Marmar:
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1196
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 22. září 2009 - 22:20:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Škoda jakéhololiv zmařeného života, ať už řidiče, nebo kohokoliv jiného. Ale výroky některých zde diskutujících jsou v tuhle chvíli podle mne dost mimo mísu. Lidi v podroušeném stavu nesnáším a vyhýbám se jim, být na místě řidiče, asi bych ale jednal stejně. Nicméně je brzo dotyčného soudit za řidičovu smrt. Podle prvotní pitvy tělo řidiče nemělo žádné vnější poranění ani jiné známky násilí. Naopak v TV reportáži informace JPP (postavené tak na roveň výše uvedeného "očitého svědka") měl řidič již dříve problém s ucpáváním cév. - dotyčného jsem neznal, jeho zdravotní kartu také ne, ale už jenom proto si myslím, že silácké řeči o typu "oko za oko" atd. před koncem vyšetřování, jsou dost brutální.

Až třeba příště jiný řidič zkolabuje při rozčílení nad plachtou, že tam nemá napsaný svůj vůz, budeme proto lynčovat denního dispečera ?!

Tím nechci dělat obhajobu lidem, kteří do MHD nepatří, ale jen upozornit nad děláním předčasných závěrů. Být to třeba v nové SORce, místo "očitých svědků" by tu alespoň mohl býz záznam z kamer...
Renault Espace 1986 2,1TD a 1989 2,1TD
Ještě mne nemáte dost? Tak čtěte taky tady
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1197
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 22. září 2009 - 22:22:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vytrezvitel to stačil napsat dřív a srozumitelněji...
Renault Espace 1986 2,1TD a 1989 2,1TD
Ještě mne nemáte dost? Tak čtěte taky tady
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 814
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 22. září 2009 - 22:33:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pěknej dortík!
------------

Hoši, nebo pánové, to co tady píšete mě ale děsně s*re! Takže to, že vám někdo nezastavil v zastávce, nebo provezl lidi o kilometr dál znamená, že řidiči jsou prasata, které když ti hodní cestující někdy prostě nezmlátí nebo nezabijou, tak jsou vlastně ještě hodní? To si ze mě děláte P.rdel ne?

Vyšetřování nabralo trochu jiný směr, to je fakt, ale i kdyby 10x ten z*rd na kolegu nesáhl, tak jeho vrahem (i když třeba nepřímým) je on, protože ten konflikt vyvolal. Nebo mi snad chcete tvrdit, že my všichni řidiči, co se musíme podrobovat kontrolám přísnějším, než 80% jiných lidí, jsme snad chcípáci, který může klepnout pepka vždycky když na ně někdo kejchne?
Nečilte mě!
Takže řidič je v podstatě viník všeho jen proto že nedrží hubu? A to je přesně názor dnešní shnilý, smradlavý a nemorální společnosti! Lidi jsou s.račky, že si nechají všechno líbit, že se nedokážou ozvat už ani když se něco děje jim, natož, že se něco děje jejich spoluobčanům.
Ale řidič je tam od toho, aby se ozval, on je zodpovědná osoba a já osobně považuju svoje potenciální neozvání se proti porušování PP jako moji vlastní zbabělost, o to větší, že na tý ulici mě nikdo neprosí, abych se někoho zastal, kdežto ve službě jsem k tomu POVINNEN!!!
A komu se to nelíbí, ať si zapíše za uši, že narozdíl od většiny kolegů po včerejšku naopak ve vyžadování dodržování PP přitvrdím, neodpustím jediný chybějící košík a jediný rohlík ve voze a jak jsem řekl, jakmile se ke mně někdo jen přiblíží s náznakem agrese, dostane do držky boxerem a botou do břicha, je mi to jedno, já se nebojím nikoho! Stejně jako jsem za volantem přesvědčen, že vynaložím všechny schopnosti pro dobré zvládnutí všech situací, o tom samém jsem přesvědčen i mimo silnici! A tím se řídím! Konec hlášení
Dvě jsou hole, hučí kola, zdola "hola, pustit sednout", už do dveří, vždycky volá!
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 815
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 22. září 2009 - 22:41:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mimochodem, já se dokážu ožrat jako prase, taky to pravidelně dělám.
A zajímavý je, že jsem nezkřivil jediný zrcátko u auta, nevymlátil jedinou zastávku a nerozkopl jediný koš, neobtěžoval lidi, neničil zařízení autobusu... Ono to není jen o alkoholu, takže ani opilec není jako opilec.
Ten jenom probudí v lidech to, co jsou ve skutečnosti, ale když jsou střízlivý, tak se dokážou držet.
Chce to individuální přístup ke každýmu, jak jsem kdysi psal už ve volný dopravní diskusi při zacházení s agresivními/opilými pasažéry.
Dvě jsou hole, hučí kola, zdola "hola, pustit sednout", už do dveří, vždycky volá!
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1198
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 22. září 2009 - 22:56:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ten opilec rozhodně nebyl zodpovědný za řidičovo aktuální zdravotní stav. Zrovna tak ho mohla o několik hodin rozčílit manželka a výsledek by byl úplně stejně smutný.

Mimochodem, já se dokážu ožrat jako prase, taky to pravidelně dělám Tak si alespoň příště zkus, jak v takovém stavu budeš poskytovat první pomoc druhé osobě.

Na každého alkohol působí jinak a každý by si měl být vědom, že tento stav si přivodil sám a ponese odpovědnost za případné následky.
Jo, a až budete příště v takovém stavu, dejte si pozor, aby jste byť nechěně někoho nerozčílili - nikdy totiž neznáte jeho zdravotní stav... ...a ti druzí by vás za to mohlu hned věšet za kandelábr...
Renault Espace 1986 2,1TD a 1989 2,1TD
Ještě mne nemáte dost? Tak čtěte taky tady
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1199
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 22. září 2009 - 22:58:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže řidič je v podstatě viník všeho jen proto že nedrží hubu?
Nevšim jsem si, že by tu někdo pronesl takový názor...
Renault Espace 1986 2,1TD a 1989 2,1TD
Ještě mne nemáte dost? Tak čtěte taky tady
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 816
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 22. září 2009 - 23:27:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

já jsem si toho všiml několikrát, ale to je fuk, jestli přímo teď nebo jindy. Všichni by zkrátka chtěli jezdit zadarmo, chovat se jako prasata, hulit, čmárat, léčit si na řidičích mindráky svýho zku*venýho života a za toto vše očekávají, že autobusy budou jezdit včas, řidiči se budou mile usmívat a v těch "ho*nech" od cestujících se budou ještě ráchat.
-----------
Pokud by kolega tušil, že mu může rozčílení přivést takový stav, tak by se předpokládám podle toho zařídil, pokud by už dávno takovýto kritický-ano kritický stav, který nepřichází náhle, nebyl odhalen při pravidelných prohlídkách.
Není totiž normální ani u běžných srdcařů, aby nastala zástava po obyčejném rozčílení a nepředpokládám, že by si někdo z nějakého vylitýho dementního ubožáka dělal něco víc.

Já vím, že vy to ve svých neprovozních profesích tohle nezažijete a ani nevím, jestli vám to mám přát zažít nebo ne. Asi vám to přát budu, protože řidiči jsou přece strašný prasata, co chtějí cestujícím dělat jenom naschvály.
Většina lidí by se z týhle práce osypala i na kulách, ale držka jim jede vždycky dokonale a na všechno. (tím nemyslím nikoho jmenovitě tady, abych zase nebyl nařčen z něčeho)

Ještěže mám do konce tejdne dovolenou...
Dvě jsou hole, hučí kola, zdola "hola, pustit sednout", už do dveří, vždycky volá!
huh
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.178.112
Odesláno Středa, 23. září 2009 - 04:57:21    Odkaz na tento příspěvek  

Řidiče je mi líto, chápu, že jeho kolegové teď vidí rudě, ale jsem rád, že žiju v právním státě, kde se případ vyšetří a vinu a trest určí nezávislý soud na základě důkazů a ne lidový soud na základě toho, co píšou v novinách. A vyšetřovací vazba není žádný "předběžný trest", pokud k ní neexistují zákonné důvody, není proč by nemohl na soud čekat doma.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4029
Registrován: 12-2004

Odesláno Středa, 23. září 2009 - 07:28:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ml636: Zdá se mi, že to moc přeháníš. Podle všeho ten řidič byl nemocný a ten ožrala za to vlastně nemůže. Spíše mě děsí to, že člověka, kterému se údajně v minulosti ucpávaly cévy, nechal doktor vozit lidi - to je opravdu "super".
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Věřím své značce... Karosa
Dufíno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 56
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 23. září 2009 - 07:35:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

S215sl - díky
Tomaseq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1362
Registrován: 7-2003

Odesláno Středa, 23. září 2009 - 07:37:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podle všeho ten řidič byl nemocný a ten ožrala za to vlastně nemůže.
Pánové, opravdu se bavím. Takže fackování řidičů povoleno, to je dobré vědět.
Jinak poznámky o tom, že žijeme v právním státě (to určitě) s nezávislými soudy a ještě nezávislejšími soudci, jsou opravdu k smíchu. Házení vajíčkem po Topolánkovi je trestný čin, a napadení řidiče MHD bude hodnoceno jako přestupek? To je ten právní stát?

Jinak mám za sebou hafo nočních rozjezdů v Brně (jako cestující) a upřímně - řidiči bych nikdy nepomohl, stejně tak jako napadenému cestujícímu. Vypařil bych se jak pára nad hrncem a je mi to šumák, nebudu si dělat problémy a tato společnost mě takto vychovala. Dělat ze sebe hrdinu znamená že se v nejlepším případě dostanu ve vyšetřování na stejnou pozici jako agresor (pokud ho chytí)...
Starobrno - nejhorší pivo v celé republice.
Bojkot od 11.8.2009 (mimo 10 u nás na Radnici, nemůžu přeci pít jen kofolu!)
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3751
Registrován: 9-2004

Odesláno Středa, 23. září 2009 - 07:41:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já se nebavím, mně je z těchhle názorů nanic.
Nejrychlejší způsob přepravy po Brně v dopravní špičce? Jednoznačně bicyklem!
Tomaseq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1363
Registrován: 7-2003

Odesláno Středa, 23. září 2009 - 07:53:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Janatak : tím bavením jsem samozřejmě myslel to, jak se pořad všichni ohání všemi těmi "nezávislými". Jinak tam samozřejmě není nic zábavného.
Starobrno - nejhorší pivo v celé republice.
Bojkot od 11.8.2009 (mimo 10 u nás na Radnici, nemůžu přeci pít jen kofolu!)
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4030
Registrován: 12-2004

Odesláno Středa, 23. září 2009 - 08:20:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže fackování řidičů povoleno
Až na to, že na těle řidiče soudní lékař nenašel žádné známky fyzického násilí...
Já osobně jsem už z autobusu nějaké ožraly vyhazoval a pokud je někdo skutečně na mol, tak se málokdy k něčemu zmůže.
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Věřím své značce... Karosa
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3366
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 23. září 2009 - 08:22:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Házení vajíčkem po Topolánkovi je trestný čin, a napadení řidiče MHD bude hodnoceno jako přestupek? To je ten právní stát?

Největším nebezpečím pro právní stát a obecně demokracii jsou jsou názory lidi jako Vy a nebo třeba Ml636, kteří tomu evidentě prdlajz rozumí, zato bezpečně ví, jak je to špatně.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3367
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 23. září 2009 - 08:31:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pokud je někdo skutečně na mol, tak se málokdy k něčemu zmůže

Jenom fakta - z videa je vidět, že ten opilec se sotva držel na nohou a zvládl ho policista jednou rukou. Pak je tam taky na oživování vidět, že řidič měl opravdu silnou nadváhu. No a pitva řidiče nenašla stopy násilí.

No pak tu máme medyjální třesky-plesky typu cestující jsou stále agresívnější, ale počet napadení dlouhodobě klesá, dále očitý svědek viděl úder vs. policie má problém, protože svědci nebyli bezprostředně u toho a tak dále.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2470
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 23. září 2009 - 08:54:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Házení vajíčkem po Topolánkovi je trestný čin, - rozlišujte mezi trestným činem a přestupkem. Nějakého přestupku se zřejmě opilec dopustil, ale přestupky se neřeší u soudu a není to trestní čin.
Tomaseq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1364
Registrován: 7-2003

Odesláno Středa, 23. září 2009 - 09:04:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ale počet napadení dlouhodobě klesá
Sám dobře víte, že statistika je pěkná věc, ale nemusí odpovídat realitě.

Největším nebezpečím pro právní stát a obecně demokracii jsou jsou názory lidi jako Vy a nebo třeba Ml636, kteří tomu evidentě prdlajz rozumí, zato bezpečně ví, jak je to špatně.

Takže vyjádřit názor je špatně, ale nedodržování byť elementárních pravidel je dobře. Děkuju pěkně za takovou demokracii, tu si strčte do
Starobrno - nejhorší pivo v celé republice.
Bojkot od 11.8.2009 (mimo 10 u nás na Radnici, nemůžu přeci pít jen kofolu!)
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3752
Registrován: 9-2004

Odesláno Středa, 23. září 2009 - 10:03:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Největším nebezpečím pro právní stát a obecně demokracii jsou jsou názory lidi jako Vy a nebo třeba Ml636, kteří tomu evidentě prdlajz rozumí, zato bezpečně ví, jak je to špatně.

No výborně, takže držet hubu a krok je asi podle tebe ideální stav. Člověk opravdu nepotřebuje čtyři vysoké školy, aby nepoznal, že se v našem státě děje cosi špatně, jak Tomaseq prezentoval svým příkladem. Plně s kolegou souhlasím, tuhle demokracii si skutečně strč do
Nejrychlejší způsob přepravy po Brně v dopravní špičce? Jednoznačně bicyklem!
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3368
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 23. září 2009 - 10:36:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže vyjádřit názor je špatně, ale nedodržování byť elementárních pravidel je dobře. Děkuju pěkně za takovou demokracii, tu si strčte do

Vyjadřovat si můžete co chcete.

Akorát že volat po právním státě a současně volat pomalu po lynči toho opilce je logický nesmysl.

Mimochodem ten člověk je stále obviněn z trestného činu ubližení na zdraví s následkem smrti.
Hynek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 284
Registrován: 11-2007
Odesláno Středa, 23. září 2009 - 12:33:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

RadekŠ: Když nám před časem na Strakonické fyzicky napadli ožralí blbečci kolegy od ZZS a pak i naše dorazivší hasiče, nakonec se to taky málem obrátilo proti našim, protože ty dva agresivní hulváty zpacifikovali. Mimochodem byla to tehdy dost medializovaná kauza. Promiň, ale tohle není právní stát ale bordel. Už jen když se na nás, záchranáře nebo třeba řidiče MHD někdo rozeřve, napřáhne (aniž by udeřil) by měl být trestný čin. jenže v tomhle právním bordelu, kterej v tomhle pseudodemokratickém státě vládne se ničeho takového nedočkáme Já se při současné podobě zákona o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů nemůžu bránit napadení ani v civilu (natož bránit jinou osobu), protože bych se musel bát, že když tomu agresorovi svou obranou náhodou ublížím, nejprve mě postaví mimo službu a pak bez pardonu vyhodí...
řidič_mhd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 274
Registrován: 7-2008
Odesláno Středa, 23. září 2009 - 12:59:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím kolegy pražáky, předem bych chtěl vyjádřit lítost nad tím co se stalo. Bohužel, doba je zlá a nakonec budem jak na Ukrajině, kdy nám budou ve vozech jezdit vojáci s kulometama a řidiči budou mít ocelové kabiny. Já sám byl také napaden jedním agresorem v práci a neni to nic příjemného hádat se s člověkem, který ani neví jaká bije. Bohužel, zákony v ČR platí jen pro někoho, tady je smutné to, že onoho pachatele propustili, ikdyž ze zákona maj možnost držet ve vazbě bez důvodu i 48h, asi má dobré známé. Nejvíc je mě líto, že to byl děda, táta od rodiny, kterej šel odpoledne do práce a už se nevrátil s manželkou si už nepopovídá co je nového, s vnukama či vnučkama si už nezahraje, doma nedodělá rozdělanou práci a Ti, kteří tu celou věc bagatelizují a zastávají se agresora přeji z celého srdce, aby se jim stalo něco podobného, aby jim dal někdo bez důvodně po pusince a oni sami na vlastní kůžu poznali to, jak fungují naše zákony. Nakonec se budete omluvat vy jemu, že ste po něm chtěl dodržení zákonů, nařízení. V tuto chvíli je dobře, že na místě byli zástupci médií, ať lidi vidí v jakém bordelu žijeme. Co se týče toho případu jak tu píše Hynek, ti dva volové by zasloužili provaz, tenkrát to se mnou dost hlo. Pak sem někde přečetl i to, že pan řidič měl zdravotní problém, no, chodíme každé 2 roky a každý rok ti starší na prevenci, kde nás proklepnou a z vlastní zkušenosti můžu říct, že i naprosto zdravej, mladej člověk může jen tak zkolabovat, praskne cévka v mozku a do konce života ste upoutáni na lůžko a ste odkázáni na pomoc jiných. Takže odkazovat se na to, že už neměl jezdit s autobusem je poněkud vedlejší, kdyby byl nebezpečím pro ostatní, doktor by mu to ježdění zákazal. Tolik asi vše k celé věci, celé jeho rodině přeji upřímnou soustrast a kolegům z DP Praha to, aby se tu nenechali rozladit názorama slabomyslných jedinců, kteří se zde i jinde zastávaj agresora či celou věc zesměšňují a zlehčují. Ti by si měli uvědomit to, že Boží mlýny melou pomalu, ale jistě a až je někdo bude kopat a bezhlavě mlátit, aby měli to štěstí, že náhodu bude kolem projíždět hlídka policie, aby útočníka zastavila.
Teď mam 2 dotazy ohledně provozu DP Praha:
1.) V 70. - cca. 90. letech byl v pražské síti MHD zaveden systém dispečerského řízení SYNCHRON a ADIS 500, o tom prvním nic nevím, o tom druhém jen to, že to bylo velice primitivní automatické řízení provozu v tom smyslu, že dispečer(-ka) zakládal do přístroje děrné pásky s časem odjezdů jednotlivých linek. Památky po něm sou snad u terminálu Kačerov a Kotlářka, mohl by mi někdo osvětlit to, jak to fungovalo. Osobně se domnívám to, že řidič měl čočky na stůj a v čas odjezdu mu spadlo na volno, snad mě to někdo vysvětlí a nebudu zároveň za blbce co se na to ptá.
2.) Nemáte někdo náhodou fotky autobusového nádraží Nový Hloubětín v době jeho největší slávy? Popř. fotky zázemí řidičů? Vím, že dnes se tam prodávaj karavany či co. Předem děkuji za vše.
Karosa C 734.00
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 817
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 23. září 2009 - 13:01:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Psal jsem tady asi půl hodiny příspěvek, kterej by si tady pár lidí, zejména pan RadekŠ* za rámeček nedalo, ale kašlu na to, nemá to už cenu.
Jsem nas*anej, mám chuť někoho chytit a zmydlit jako čokla a s tím nemá cenu psát do diskusí...
Až se debata otočí zase k provozu autobusů, tak se časem zase ukážu.

* Ale vola ze mě laskavě nedělej, nebo si to storno příspěvku rozmyslím!

(Příspěvek byl editován uživatelem ML636.)
Dvě jsou hole, hučí kola, zdola "hola, pustit sednout", už do dveří, vždycky volá!
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 818
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 23. září 2009 - 13:09:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

řidič mhd: Zastávají se ho, protože jsou to sami SR*Á*ČI!!! Ani boty bych si do nich neutřel do hadrů plesnivejch! A takovýhle mám spoluobčany, hnus. Odcházím! Ne, už se rozčilovat nebudu.
Dvě jsou hole, hučí kola, zdola "hola, pustit sednout", už do dveří, vždycky volá!
Vytrezvitel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 237
Registrován: 9-2002
Odesláno Středa, 23. září 2009 - 13:11:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

to Hynek: obrátilo se to proti Vám málem nebo opravdu? Nemohu souhlasit se zde prezentovanými názory, které volají po sjednocení role vyšetřvatele, žalobce, soudce a vykonavatele rozsudku do jedné osoby. Bohužel, právo podat trestní oznámení proti někomu v právním státě má každý a vyšetřovatel se jim musí zabývat. Pokud by toto obecné právo neexistovalo, tak by to žádný právní stát nebyl.

A to s tím trestným činem nemyslíte vážně. Při takovéto úpravě by se klidně mohlo stát, že byste si šel na dva roky sednout, protože byste seřval chlápka co si šel odskočit do křoví na točně a on to byl zrovna řidič MHD. A kdybyste si před tím dal v hospodě k večeři dvě piva, tak byste rovnou vyfásl pět let. To by podle Vás byl právní stát?
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2471
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 23. září 2009 - 13:22:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už jen když se na nás, záchranáře nebo třeba řidiče MHD někdo rozeřve, napřáhne (aniž by udeřil) by měl být trestný čin. ano a rovnou věšet. Nakonac za Říše a Stalina by to byl rychlý proces, jen tak dál hoši.
Tomaseq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1366
Registrován: 7-2003

Odesláno Středa, 23. září 2009 - 13:26:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vytrezvitel : ne, to nechceme. Ale taky nechceme, aby se z toho dotyčný vyzul kvůli milionu kliček typu byl jsem opilý a nic si nepamatuji, aby to někdo z ublížení na zdraví s následkem smrti nepřekvalifikoval na výtržnictví atd atd. O to nám tady jde.
Starobrno - nejhorší pivo v celé republice.
Bojkot od 11.8.2009 (mimo 10 u nás na Radnici, nemůžu přeci pít jen kofolu!)
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2472
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 23. září 2009 - 13:27:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

řidič mhd: Zastávají se ho, protože jsou to sami SR*Á*ČI!!! ... Jsem nas*anej, mám chuť někoho chytit a zmydlit jako čokla No já doufám, že se svými psychickými problémy neřídíte autobus.

Navíc si přečtěte, že se nikdo nikoho nezastává, ale je tu poukázáno, že trestat se musí bez emocí a spravedlivým metrem (což je přesný opak toho co tu prezentujete).
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4032
Registrován: 12-2004

Odesláno Středa, 23. září 2009 - 13:39:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

řidič_mhd a Ml636: Vážení, znovu to napíši. Soudní lékař po ohledání těla zjistil, že řidič fyzicky napaden nebyl. Takže emoce stranou a začněte racionálně uvažovat.
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Věřím své značce... Karosa
Vytrezvitel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 238
Registrován: 9-2002
Odesláno Středa, 23. září 2009 - 13:47:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomaseq. A jak víte, že opilec udělat to, z čeho nechcete aby se vyzul? Radio Jerevan přinese zprávu, že v Roudnici Hanzelka zastřelil rusa, načež vy tu už chcete pořádat výpravu do Roudnice za učelem sprvedlivého pověšení Hanzelky. Že to ve skutečnosti mohlo být poněkud jinak vám vůbec nevadí a takovéhoto výsledku se ani dopídit očividně nechcete.
Vytrezvitel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 239
Registrován: 9-2002
Odesláno Středa, 23. září 2009 - 13:49:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M__r: Oni vám snadno vysvětlí, že v novinách přece psali, že ho umlátil, tak to musí být pravda. A že soudní lékař teda kecá.
Tomaseq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1368
Registrován: 7-2003

Odesláno Středa, 23. září 2009 - 14:11:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Máte pravdu, vycházím z informací MfDnes, a ty rozhodně nemůžu označit za objektivní, ať se články týkají čehokoliv.

"Řidič se snažil pasažéra vystrčit ze dveří ven. On mu dal ránu a řidič spadl," řekl iDNES.tv přímo na místě jeden ze svědků

Doufám tedy, že se bude kuřák na svědkovi domáhát odškodného za křivé obvinění, a zároveň bude proti němu zahájeno řízení ve věci křivé výpovědi. Nebo se snad řidiči nelíbila zhulená smažka svým vzezřením? To už by bylo na Kocába...
Starobrno - nejhorší pivo v celé republice.
Bojkot od 11.8.2009 (mimo 10 u nás na Radnici, nemůžu přeci pít jen kofolu!)
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3369
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 23. září 2009 - 14:13:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bohužel, zákony v ČR platí jen pro někoho, tady je smutné to, že onoho pachatele propustili, ikdyž ze zákona maj možnost držet ve vazbě bez důvodu i 48h, asi má dobré známé.

Nejhorší je že se bezprávím a podobně ohání lidi, který žijou v hlubokým právním bezvědomí.

PČR může dle zákona o PČR zadržet, a to jen po dobu trvání vyjmenovaných důvodů, nejdéle však 24 hodin.

Ty u dotyčného evidentně pominuly, takže byl propuštěn. To je snad dobře né - nebo my si platíme PČR proto, aby za naše peníze někoho bezdůvodně držela jenom proto, protože pár lidem není sympatický ?

Vazba je něco jiného a tu uvaluje na základě §67 TR soud a v daném případě evidentně není důvod k jejímu uvalení.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3370
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 23. září 2009 - 14:22:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nechceme, aby se z toho dotyčný vyzul kvůli milionu kliček typu byl jsem opilý a nic si nepamatuji

Když dovolíte, já si přeji spravedlivé vyšetření případu stylem "padni komu padni", nikoliv lynč davem rozlícených autobusáků pod vlivem běsnících hormonů.

Jinak si představte že obviněný má právo výpovědi, nikoliv povinnost vypovídat. Dále že podnapilost není polehčující okolností.
Tomaseq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1369
Registrován: 7-2003

Odesláno Středa, 23. září 2009 - 14:35:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

že podnapilost není polehčující okolností.

Řekněte to rodičům těch tří studentů, které zabil v Plzni na tramvajovém ostrůvku opilý řidič (myslím šlo o rok 2000 či 2001)...zkuste si to někde najít, docela by mne zajímal Váš názor.
Starobrno - nejhorší pivo v celé republice.
Bojkot od 11.8.2009 (mimo 10 u nás na Radnici, nemůžu přeci pít jen kofolu!)
Karosák_b961
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 8-2009

Odesláno Středa, 23. září 2009 - 14:58:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ADIS 500

Nejsem žádnej pamětník, ale vím, že pozůstatek tohodle byl donedávna (už asi neni) na bývalé konečné Špejchar. Co jsem sám o tom tehdy slyšel: bylo zde několik ,,semaforů" v každém bylo číslo linky. to se vždy vždy rozsvítilo, když měla tato linka čas odjezdu. Víc nevím a taky by mě to zajímalo.

A k zesnulému panu řidiči. Nechte ho prosím už v klidu odpočívat. Ti co to mají řešit se tím už zabývají. A pro ty co nadávají na řidiče: Nadávat budete stejně, dokud nebudete chodit pěšky... vždycky řidič moc topí, nebo málo. Jede pozdě nebo brzy, svítí v noci moc a nebo málo atd. Řidiči se Vám nikdy nezavděčí. Př. dostal jsem od cestujícího v autobusu vynadáno, že jsem počkal na dobíhající paní, že prej pojedu pozdě :-)
Fandaprudič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 346
Registrován: 3-2009

Odesláno Středa, 23. září 2009 - 15:33:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vytrezvitel : Pokud věří médiím typu Blesk, Aha, atd, tak se tam také mohou dočíst, že k tomu ještě zemřelo 20 lidí ...

Radekš : Souhlasím. Pokud by se dostal pod ruce autobusáků, tak fakt nevím.
Hynek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 285
Registrován: 11-2007
Odesláno Středa, 23. září 2009 - 15:41:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vytrezvitel: Proti hasičům se to neobrátilo jen proto, že dotyční toho měli na svědomí více (tzv."berdychův gang") a proto byla kauza nakonec stažena. Pokud by to nestáhli, právní rozbor tuším tehdy hovořil v neprospěch hasičů.

Ostatní: trošku jsem to převedl ad absurdum, stejně jako Vy, protože vyčůrání v roští není výkon zaměstnání při řízení autobusu, měl jsem napsat při přímém výkonu, prostě polopaticky když my nebo ZZS zasahujeme a řidič řídí autobus bo vykonává další povinnosti, které v autobusu/tramvaji musí provádět. Nedělejte z toho černobílou věc jen aby se Vaše pravda zdála okrášlenější...
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3371
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 23. září 2009 - 17:08:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Plzni na tramvajovém ostrůvku opilý řidič

Te dostal 8 let - právě kvůli tomu chlastu, což je při dopr. nehodách přitěžující okolnost.
Chuckie
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 142
Registrován: 1-2009
Odesláno Středa, 23. září 2009 - 17:52:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdysi jsem bydlel od Hloubětína kousek a pamatuji, že na jedné tamější konečné bývaly sestavy semaforů podobné těm co vám ukazují jakou rychlostí jet aby na další křižovatce byla zelená - tj. semafor ve kterém bylo číslo - tady to bylo číslo linky, a tento semafor buď svítil nebo blikal, tuším že jen bíle.
Je to to, co shání řidič_mhd?
řidič_mhd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 275
Registrován: 7-2008
Odesláno Středa, 23. září 2009 - 17:59:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Chuckie:
Vím co tím popisem myslíš, ale nevim zda se totýká mého dotazu. Ono to co myslim já mělo vypadat nějak takto: V horní části byla čočka ze semaforu (jak popisuješ) s číslem linky a pod tím byla SSZ tramvajového proovzu s návěstěmi "stůj" vodorovně a "volno" bílým stvětlem. To číslo se prosvítilo, nebo mělo prosvít a "čočky" spadnout na volno v čase odjezdu linky, to ale ovládal dispečer, chtělo by se to zeptat nějakého matadora z dipečinku, který to ovládal. Je to, ale asi to jak popisuješ. To byl ten ADIS 500, pokud by někdo dokázal popsat ten SYNCHRON bylo by to taky fajn...

Co se týče toho zadržení v cele předběžného zadržení, teď sem se ptal tatíka a ten mi to vysvětlil
- občan ČR max. 24 hod.
- cizinec max. 48 hod.
Karosa C 734.00
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 819
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 23. září 2009 - 20:19:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo a ještě něco: teď jsem mluvil jeho s přímými kolegy a zejména jsem chtěl slyšet názor na nadváhu: bylo to tak jak jsem říkal-nadváhu neměl, natož silnou, takže si VYSER OBĚ OČI, (on ví kdo) páč je máš stejně na h*vno a stejně jako jsi mě nařkával, že mluvím do věcí o kterých vím prd, tak to samé vzkazuju já tobě!

Ono totiž chlapci, vy si to asi neuvědomujete, ale řidič nemá čas chodit do solárka a udržovat si vizáž a postavu, stejně tak práce za volantem na mizerných silnicích a sedavý zaměstnání z člověka muže roku neudělá, kór v jeho věku. Takže pokud za chvíli budeme brát jako polehčující okolnost postavu řidiče v 55 letech věku, po 30 letech za volantem- (to by většina z vás mládenci nevydržela, ani já ne, páč na tu pakárnu neprodleně s*ru při první příležitosti), tak to už rovnou můžeme lidi posuzovat ještě víc než teď, podle toho co dělají a jak vypadají.

To je poslední, co jsem k tomu chtěl dodat, slušným čtenářům se omlouvám za výrazy.
Dvě jsou hole, hučí kola, zdola "hola, pustit sednout", už do dveří, vždycky volá!
řidič_mhd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 276
Registrován: 7-2008
Odesláno Středa, 23. září 2009 - 20:42:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Ml636:
Mohu jen potvrdit Tvá slova, když sem nastoupil do DP před 2ma lety, tak sem byl jakž takž štíhlej kluk, teď je to s tou postavou na štíru.. Jak píšeš, neni čas...
Karosa C 734.00
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1849
Registrován: 4-2005

Odesláno Středa, 23. září 2009 - 20:47:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ML636:Nereguj na toho blbečka domnívám se že to bude bude asi jen upocenej kaštánek kterej v internetové anonymitě bude velkej hrdina.

Jinak na autobusech DPP se začaly objevovat velké nálepky "kouření zakazano" dnes viděno na citybusu 653x

(Příspěvek byl editován uživatelem 6120.)
AV 15-30
http://www.youtube.com/watch?v=rYqifHHBvM0
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 820
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 23. září 2009 - 21:11:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To bude nějaký pseudohumanista no... Cedulky už tam byly dřív, podle zákona, někde jen piktogramy. Je možné, že zase DP dělá haló akci, tak tam lepí větší a výraznější. Nálepky jsou holt skoro zadarmo a jsou jich plný sklady.
Dnes jsem slyšel, že ve vybraných večerních spojích jezdili MP, což je předpokládám gesto tak na týden a pak nazdar.

řidič mhd: No já už začínám taky pomalu vykazovat známky fyzického chátrání i když se snažím tomu předcházet. Tak si říkám, ještě překonat tu "krizi" pracovních míst a pak už jenom jezdit brigádně.
Dvě jsou hole, hučí kola, zdola "hola, pustit sednout", už do dveří, vždycky volá!
Busmaniac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 544
Registrován: 1-2006

Odesláno Středa, 23. září 2009 - 21:18:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím pánové.
Mě osobně přijde celá ta aféra dost podivná. Celá věc se mě dotýká, protože mrtvý řidič byl můj kolega a trochu sem ho znal. Opravdu mě zajímá jak dopadne vyšetřování a dofám že se to nezahraje někam do ztracena až to trochu vyšumí. Jesli tehnle případ zůstane nevyřešen tak to bude jen další posílení sebevědomí všech podobných grázlů. Fakt nevim co si mám myslet když sleduju spekulece v médiích. Je mě líto kolegy a jeho rodiny. Případů napadení řidičů je pořád celkem dost, ale doposud to neskončilo smrtí. Bohužel je to další známka toho kam společnost směřuje a myslim že je to teprve začátek toho nejhoršího. Od kolegů jsem slyšel že večer v autobusech začali jezdit hlídky městské policie, ale to vidím jen jako gesto které brzo vyšumí.. bohužel.

Pro RadkaŠ: jak si dovoluješ vůbec vynášet soudy o tom že měl zesnulý kolega silnou nadváhu když si ho neznal. Tak bych si tyhle soudy nechal od cesty.
Moje nejloblíbenější autobusy jsou Karosy řady 700 a 900.
Karosa řady 700 forever!!!
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 914
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 23. září 2009 - 21:29:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vzhledem k tomu, že se začínají objevovat články, že řidič měl raději zmáčknout nějaké tlačítko, kterým se přivolá pomoc, tipnul bych si, že to docela dobře může skončit zjištěním, že si za to vlastně ten řidič může sám, protože se rozčílil. Opilec vysoudí na dopravním podniku odškodnění za pomluvu a ve večerních hodinách se zavede v autobusech hlášení o zákazu kouření, na lince 100 i v angličtině.
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 5053
Registrován: 6-2002

Odesláno Středa, 23. září 2009 - 21:43:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přátelé, kroťte trochu své emoce a slovník. Nikdo z nás neví, jak to skutečně bylo, tak nesuďme ani jednu stranu. Pokud má někdo nepřekonatelnou potřebu sdělit světu v souvislosti s onou kauzou, jak je tento stát ZK****, nechť se přesune někam na idnes. Tam mají moderátoři myslím větší kapacity na likvidaci kdejakých vulgarit. Díky :-)
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1201
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 23. září 2009 - 22:10:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trochu z jiného soudku - Dělají se v rámci peridoických zdravotních prohlídek také periodicky psychotesty?
S přibývajícími léty přecejenom pozoruji jak na sobě, tak na některých kolem, že stejně jako zdravotní stav, tak i psychická pohoda (nechci přímo říct agresivita) se s věkem mění. Je i na toto v předpisech nějak pamatováno?
(Nebo se jen čeká, až nějaký, slovy ministra Bublana, horlivý trouba, na nějakou paní se psem bez košíku bez rozmyslu tasí zbraň ?!)
Renault Espace 1986 2,1TD a 1989 2,1TD
Ještě mne nemáte dost? Tak čtěte taky tady
Aresák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1021
Registrován: 1-2007

Odesláno Středa, 23. září 2009 - 22:27:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano ze zákona před započetím činosti a pak v padesáti a poté co pět let.
Atmák
Moderátor

Číslo příspěvku: 1083
Registrován: 10-2006

Odesláno Středa, 23. září 2009 - 22:30:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Masinka: Na RadkaŠ se sesypávají všude
ŠD11 2040 Čedok Bratislava
www.spdz.estranky.sk/ - stránky věnované motorovému vozu M131.1443
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3372
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 24. září 2009 - 07:12:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

si dovoluješ vůbec vynášet soudy o tom že měl zesnulý kolega silnou nadváhu když si ho neznal.

Já jsem jen popisoval to, co je vidět z tohoto videa, dál myslím že není co dodávat....

http://zpravy.idnes.cz/ridic-autobusu-zemrel-po-rvacce-napadl-ho- opily-cestujici-pms-/krimi.asp?c=A090921_213554_praha_jba
Tomaseq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1370
Registrován: 7-2003

Odesláno Čtvrtek, 24. září 2009 - 08:13:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Masinka : OK, respektuji...
Starobrno - nejhorší pivo v celé republice.
Bojkot od 11.8.2009 (mimo 10 u nás na Radnici, nemůžu přeci pít jen kofolu!)