K-report
 

Archiv do 21. října 2009  

Diskuse K-report » Archiv 2009 » Autobusy a trolejbusy » Budějovické trolejbusy » Archiv do 21. října 2009 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 110
Registrován: 10-2008

Odesláno Pondělí, 12. října 2009 - 06:37:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak linka 52 je hlavně kvůli tomu aby obsluhovala obě vozovny ne ? Spoj v 3:05 od nádraží by mohl využít třeba nějaký řidič , např. když jde na 5/9 (to pořadí je první , od 3:54). Sice existují taky spoje jako "svoz řidičů" , ale když to někomu přijde výhodnější tak proč ne... Myslim že tu linku by DP zrušit nechtěl. A linka 55 byla podle mě blbost. Nejen že cestující , z poloviny opilci se vozí přes město obklikou kudy jen to jde , ale sídliště Vltava obsloužený je , a největší sídliště ne ?

(Příspěvek byl editován uživatelem Kroclov.)
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4082
Registrován: 12-2004

Odesláno Pondělí, 12. října 2009 - 07:39:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bmocz: Už jsem to psal minimálně 2x. Nočka je služba navíc, nad rámec základní obslužnosti města, tudíž nikdo bohužel nebude řešit, jestli tím někdo jezdí, nebo ne.

Navíc si protiřečíš. Nejdříve napíšeš tohle když vidí kloubovej trolejbus kde jednou 2-3 opilci, takže je logické že jsou hned jako první na ráně a pak tohle Když si chtěji spoje dotčené obce či města platit tak by neměl bejt problém tam jezdit ne ?. Možná to bude pro tebe šok a překvapení, ale spoje jezdící po městě kupodivu hradí mesto ČB!

Kroclov: je hlavně kvůli tomu aby obsluhovala obě vozovny ne
Ne. Ta linka tu je hlavně pro lidi (a že jich není málo). Že s ní 2x jedou řidiči, je věc "náhody".
Sice existují taky spoje jako "svoz řidičů"
Pouze jeden, ve 3:50 z nádraží do vozovny T. Už vidím někoho, kdo vstává ve čtvrt na tři, aby dojel ve tři na nádraží a odtud ve 3:05 směr Nemanice . Řidiči jsou taky lidi a věřte že takovýhle nechutný vstávání by dlouho nikdo nevydržel.

Navíc by mě zajímalo, kde všichni berou ty informace o tom, že nočkama jezdí jenom opilci a pořád kolem dokola. Samozřejmě, nalitých lidí jezdí z hospody dost, dost jich má kupodivu i jízdenky, ale nějací spící ožralové jsou v řádech jednotek kusů, a to jen někdy.
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Věřím své značce... Karosa
Vláčkomil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 112
Registrován: 1-2009

Odesláno Pondělí, 12. října 2009 - 09:49:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M_r: Navíc by mě zajímalo, kde všichni berou ty informace o tom, že nočkama jezdí jenom opilci.....
O vyložené opilce tu nejde ale bavme se o cestujících kteří se vrací z hospod atd.A těch je v nočkách většina.
A co třeba vlastní skušenosti?Nočku používám párkrát do roka a vždy jedu z nějaké hospody nebo diskotéky.A mám radost že se vezu za 16 Kč.Jezdím ale v přijatelném stavu a s platnou jízdenkou.Jinak v Budějcích se noční lince neřekne jinak než alkoholik,tak to mluví za vše.
Svět je cirkus který krachuje.....
http//:www.vlackomil.blog.cz
Bmocz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 11-2008
Odesláno Pondělí, 12. října 2009 - 13:06:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M__r:Navíc si protiřečíš. Nejdříve napíšeš tohle když vidí kloubovej trolejbus kde jednou 2-3 opilci, takže je logické že jsou hned jako první na ráně a pak tohle Když si chtěji spoje dotčené obce či města platit tak by neměl bejt problém tam jezdit ne ?. Možná to bude pro tebe šok a překvapení, ale spoje jezdící po městě kupodivu hradí mesto ČB
No nechápu v čem si protiřečím ? pořád je to stejné město jako objednavatel nechce platit např. linku 53 tak jí platit nebude pak už je na DP jako na společnosti zda se rozhodne jí dál provozovat s tím že mu budou stačit peníze za jízdenky a nebo jí prostě zruší. To samé platí i u denních linek.
Opravdu si myslíš že obsazenost nikoho nezajímá ? takže když každej den bude jezdit např. 53 plná lidí tak to nikoho zajímat nebude a stejně se zruší ? to by byl zajímavej přístup „ mě se ta linka nelíbí a stejně je tu navíc tak jí zrušíme ať si chodí pěšky“ .
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 509
Registrován: 5-2006
Odesláno Pondělí, 12. října 2009 - 13:47:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je jasné, že v nočkách jezdí nejvíce lidí z hospod. Kdo by také byl v noci venku... Možná nepatrná část lidí jezdí z nějaké práce, ale o tom těžko polemizovat.
Je také třeba si uvědomit, že pokud se zruší noční linky, zruší se smysluplné spojení do částí města od posledního vlaku z Prahy, který přijíždí na nádraží před 1 hodinou ranní. Pokud by od tohoto vlaku nebylo spojení mhd, vlak by byl pro většinu lidí přijíždějících do ČB nepoužitelný, neboť nikomu by se nechtělo courat v noci po městě.
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 111
Registrován: 10-2008

Odesláno Pondělí, 12. října 2009 - 17:19:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Můžu se zeptat , proč se jedno křížení na "Papírenské spojce" (na lince 15 mezi zastávkami Jana Buděšínského a Papírenská) vyřešilo tak , že je bezproudí na obou stopách ? To je docela neobvyklé řešení ne ? Nevím jestli jsem to řekl přesně , myslím to křížení kde se protíná občasná trať (pro obrat zpět po Lidické do centra) se stopou linky 15 směřující na Vltavu.
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1214
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 12. října 2009 - 17:54:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdo by také byl v noci venku Třeba personál těch hospod...
Renault Espace 1986 2,1TD a 1989 2,1TD
Ještě mne nemáte dost? Tak čtěte taky tady
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4083
Registrován: 12-2004

Odesláno Pondělí, 12. října 2009 - 18:39:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vláčkomil: Nějakou zkušenost s nočkama mám nejen jako cestující a pokud to porovnám s tím bordelem, co je např. v Praze, tak v ČB je úžasný klídek. Těch případů, kdy je zničenej a poblitej bus je minimum, napadení řidiče či rvačky ve voze jsou také ve výrazné menšině.
V podstatě mi z reakcí zde na K vychází dvě věci. Nočky jsou fajn, občas je použiju, ale jinak vozí samé opilce, takže je vlastně dobře, že je zruší (jestli je teda zruší).
Bmocz: V čem si protiřečíš? V jedné větě se v podstatě nedivíš, že se ruší něco, čím nikdo nejezdí a v další hned píšeš, že je v podstatě jedno, že jezdí spoje prázdné, protože si je někdo může platit. To si ale můžeme platit tu nočku dál, ikdyž jezdí prázdná (jako že nejzdí).
město jako objednavatel nechce platit např. linku 53 tak jí platit nebude pak už je na DP jako na společnosti zda se rozhodne jí dál provozovat s tím že mu budou stačit peníze za jízdenky a nebo jí prostě zruší
Takhle to nefunguje. Rozhodnutí o změnách v linkovém vedení musí být odsouhlasena městem. DP maximálně může něco navrhnout, ale město to musí odsouhlasit.
Kroclov: Jedná o prostisměrné křížení, takže v místě křížení každé troleje se stýkají dva různé póly, resp. shodné póly opačně orientované. Alespoň si to tak vysvětluji.
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Věřím své značce... Karosa
Redjams
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 3-2009
Odesláno Pondělí, 12. října 2009 - 23:55:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Myslím si, že pro stotisícové město je noční doprava i otázkou určité prestiže a že by byla škoda likvidovat funkční systém nočních linek pokrývající většinu města, který byl zaveden hlavně kvůli návaznosti na vlaky a na základě zkušeností s linkou 55.
Jinak jestli malej nebo velkej trolejbus je snad jedno ne? Pořád jede na tu samou elektriku a v Budějcích je to stejně bezpředmětný.
A pro minimalizaci případných škod existují plastové sedačky.
Felix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 562
Registrován: 11-2004

Odesláno Úterý, 13. října 2009 - 07:28:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nočky: já třeba 52 používám i na cestu z práce. (častěji než z hospod). je pravda, že kdyby nejela, zřejmě bych ve většině případů jezdil aspoň posledním, ale stejně je to šikovný.

redjams: Plastové sedačky považuju za dobrý základ k nastydnutí na ledviny, vaječníky, případně aspoń celkovému. Mimo topnou sezónu (typicky například v chladnější letní den v noci/ráno) je to studený jak psí čumák.
Redjams
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 3-2009
Odesláno Úterý, 13. října 2009 - 09:18:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Samozřejmě, pro normální cestující jsou plastové sedačky trest od DP za to, že chtějí při cestování určitý komfort. Jinak to taky není můj hrnek kafe. Jak ve 3. vozové třídě.
Martin240025
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1808
Registrován: 1-2006

Odesláno Úterý, 13. října 2009 - 12:39:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rejdams: souhlasím s Felixem, kvůli pár blbům trpí všichni. Ale poslední model "s potahem" jsem viděl i v Linzi, kde s ničením sedadel snad problémy nemají...
Nenazývejme klienty jakékoliv dopravní společnosti KAŠTANY :-)
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4084
Registrován: 12-2004

Odesláno Úterý, 13. října 2009 - 17:57:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

trest od DP za to, že chtějí při cestování určitý komfort
Nikdo cestující netrestá, od plastových sedaček se upustilo, jsou pouze ve dvou vozech.
Ale poslední model "s potahem" jsem viděl i v Linzi
Netřeba chodit daleko, stačí se podívat do vozů 26, 32 a 39.
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Věřím své značce... Karosa
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 112
Registrován: 10-2008

Odesláno Úterý, 13. října 2009 - 18:51:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na některých zastávkách se vyměnilo označení zastavujících linek. Lze to vidět např. na zastávkách Václava Talicha ve směru na zast. Evžena Rošického a v nástupní zastávce Suché Vrbné (na fotce).


Z čekárny na točně Suché Vrbné taky zmizel nevkusný růžový flek. Jak je to dlouho ?


A několik fotek. Trolejbusy ev.č. 16 (na točně Rožnov) a 57 (na točně Suché Vrbné a na zastávce Vltava) , a na závěr autobus 288 u nádraží.

Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 510
Registrován: 5-2006
Odesláno Úterý, 13. října 2009 - 19:45:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes před desátou ráno umřel nějaký 25Tr na Mariánském náměstí, linka č.9.
Lampard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 97
Registrován: 2-2009

Odesláno Úterý, 13. října 2009 - 19:59:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kroclov pěkný fotky ale proč nám tu fotíš čekárku??
www.mhdceskeb.blog.cz
Redjams
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 3-2009
Odesláno Úterý, 13. října 2009 - 20:11:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M-r : Asi jsem se blbě vyjádřil, ale byl to pokus o co?
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4087
Registrován: 12-2004

Odesláno Úterý, 13. října 2009 - 20:15:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechápu, co mělo být tím pokusem? Pokud tím jsou myšleny plastové sedačky, tak s těmi se koketovalo poté, kdy se objevila série poškození desítek textilních potahů sedaček v několika vozech v krátké době.
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Věřím své značce... Karosa
Macek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1441
Registrován: 3-2004

Odesláno Úterý, 13. října 2009 - 20:37:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už jsem tu dlouho nepsal, ale k sedačkám pino, se vyjádřím. Zlatý pohodlný sedáky, Wögel, tam se dá sedět a i drobet přes, s mou postavou se těžko na Pina sedá u okna a jízda tam je pro mně utrpení, řeším to že sedám do uličky. No, ještě že ty další dvě nový 25Tr mají Wögel. Mmch. už dorazily sem? Taky by nně zajímalo, kdy už se objeví informační displeje na zastávkách, slibovali letos.
S Hydrobusy a rábou na věčné časy, oboje z Maďarska.

ICQ 312-249-479
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 113
Registrován: 10-2008

Odesláno Středa, 14. října 2009 - 06:20:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lampard :
ale proč nám tu fotíš čekárku?

Máš to nad tou fotkou napsané
Pokud někdo neví co myslím tím růžovým flekem , myslim toto (samotný flek sem si nefotil , takže oříznutá fotka automatu) :


(Příspěvek byl editován uživatelem Kroclov.)
Redjams
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 3-2009
Odesláno Středa, 14. října 2009 - 06:55:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M-r : Ano, byly myšleny sedačky. Dík za info.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4088
Registrován: 12-2004

Odesláno Středa, 14. října 2009 - 07:15:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Macek: První inteligentní zastávka se ve zkušebním provozu objeví už brzy, tedy pokud to nepřekazí mrazy. To počasí si poslední dny dělá co chce...
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Věřím své značce... Karosa
Macek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1443
Registrován: 3-2004

Odesláno Středa, 14. října 2009 - 08:02:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M_r: Díky, tak snad to vyjde.
S Hydrobusy a rábou na věčné časy, oboje z Maďarska.

ICQ 312-249-479
Vláčkomil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 113
Registrován: 1-2009

Odesláno Středa, 14. října 2009 - 20:34:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mám asi hloupý dotaz.Uvažuji o tom že si koupím předplatní kupón na 90 dní a překvapilo mě že existuje v nepřenosné a o něco dražší přenosné verzi.To je něco nového? A chápu to dobře že na ten přenosný může jezdit kdokoliv další se mnou?Je potřeba i na ten př. průkazka s fotkou.Diky za případnou odpověd.
Svět je cirkus který krachuje.....
http//:www.vlackomil.blog.cz
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4092
Registrován: 12-2004

Odesláno Středa, 14. října 2009 - 20:39:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přenosný kupon = může na něj jet kdokoliv, ale rozhodně ne dva lidi najednou.
Nepřenosný = může na něj jet pouze jedna konkrétní osoba, jejíž jméno a fotka jsou na průkazce.
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Věřím své značce... Karosa
Vláčkomil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 1-2009

Odesláno Čtvrtek, 15. října 2009 - 08:28:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M_r: Díky za odpověd,už mám ten kupon doma,takže to na 90 dní mohu rozject s DP.Po 11 letech dám před celoročním ježděním na kole přednost vytopenému a pohodlnému busu či trolejbusu,aspon přes zimu.
Svět je cirkus který krachuje.....
http//:www.vlackomil.blog.cz
BmbČ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2367
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 15. října 2009 - 20:27:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

vytopenému a pohodlnému busu či trolejbusu,aspon přes zimu.

Ój ty balšój optimíst.

Ale sumasumárum až na pár nepříjených událostí, co jsem při každodenním ježdění zažil, to s MHD v ČB není tak špatné. Je vidět snahu.
Lépe pomalu jet vlakem, než rychle utíkat.
Felix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 564
Registrován: 11-2004

Odesláno Čtvrtek, 15. října 2009 - 20:49:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jako citybusy, citelisy a 25Tr jsou opravdu dobře vytopené a v zimě ještě o něco pohodlnější než v létě.

nevím co by na tom mělo být za přehnaný optimismus
BmbČ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2369
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 15. října 2009 - 22:51:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V zimě, v ranních spojích, které začínají, občas klepám kosu a chytám vlka. Tam mám do optimismu fakt daleko...
Lépe pomalu jet vlakem, než rychle utíkat.
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 10-2008

Odesláno Sobota, 17. října 2009 - 13:19:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Můžu se zeptat jak se u 25tr přepíná odběrová výhybka ? Myslím ty co jsou hodně na točnách.

A ještě něco , dá se projet s trolejbusem na vnitřní stopě točny Papírenská ? Je ta výhybka před točnou vůbec funkční ? Najíždí přes tu stopu třeba nějaký šejdr ? A může řidič na lince 14 (pokud chce) jet na levou (vnitřní) stopu nebo musí jezdit na vnější ?

Díky za odpovědi.

(Příspěvek byl editován uživatelem Kroclov.)
Macek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1444
Registrován: 3-2004

Odesláno Sobota, 17. října 2009 - 14:04:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kroclov: Co vím, tak mají u 25Tr nějaké tlačítko, nebo něco čím zajistí odběr proudu, aby se vyhýbka přepla. U 15Tr se to běžně dělalo, že našlápl přes vyhýbku plyn a podržel brzdu.
Na tý kratší stopě u Papíren většinou stojí jen ti co mají svačinu. Loni jsem tam takhle viděl jednnu 15Tr.
Jinak mi nejde do hlavy, když seš pořád s řidičema v trolejbuse a vozíš se, že se na to nezeptáš jich, každej je na 25Tr zaškolen. No, to radši budeš tady zas provokovat a honit příspěvky.
S Hydrobusy a rábou na věčné časy, oboje z Maďarska.

ICQ 312-249-479
B741127
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 4-2009
Odesláno Sobota, 17. října 2009 - 14:06:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kroclov: výhybka na papírenksej je funkční, najíždí na vnitřní stopu šejdr kolem 2 hodiny (nevím jaké pořadí).Tuším že maj řidiči v jízdních řádech že maj jezdit po právé stopě ale to nevím přesně.
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 115
Registrován: 10-2008

Odesláno Sobota, 17. října 2009 - 14:26:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Macek : Nevim čím zas provokuju. Slušně jsem se zeptal , za odpověď děkuju , beru to jako normální věc. Když nevím , zeptám se. Tím tlačítkem si asi myslel antivýhybku.

B741127 : Díky moc , pokud najíždí na Papírny kolem 14.hodiny , bude to 3/14.

(Příspěvek byl editován uživatelem Kroclov.)
Nalim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 96
Registrován: 11-2007

Odesláno Sobota, 17. října 2009 - 16:03:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přepínání proudové výhybky u TR25: v přednastaveném směru stisknutím tlačítka „Antivýhybka“, v druhém směru se využívá pro získání odběru proudu tlačítko „Námraza“
Vnitřní trolejový okruh na Papírenské je funkční včetně výhybky. Tato manipulační stopa se běžně nepoužívá. Na vnější stopu se jezdí proto, že je tam výstupní zastávka.
Žádný trolejbus na lince 14 nepředjíždí nikde jinou 14 (dle JŘ).

(Příspěvek byl editován uživatelem nalim.)
Lampard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 98
Registrován: 2-2009

Odesláno Sobota, 17. října 2009 - 17:27:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nalim souhlas :-)
www.mhdceskeb.blog.cz
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 10-2008

Odesláno Neděle, 18. října 2009 - 10:41:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nalim : Děkuju za doplnění .

S tim předjížděním ale asi bude pravda to co říkal B741127. Spoj linky 14 přijede na točnu Papírenská v 14:05 (dle JŘ) , a v 14:18 odjíždí směrem na Vltavu. 3/14 najíždí z Papíren v 14:06 , a v tu dobu by tam již měl být ten spoj co tam přijel v 14:05 , takže by ta vnitřní stopa měla být použita.
B741127
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 4-2009
Odesláno Neděle, 18. října 2009 - 10:56:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kroclov: ten šejdr opravdu s Papíren najíždí.Předjíždí pořadí 2/14.
Nalim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 97
Registrován: 11-2007

Odesláno Neděle, 18. října 2009 - 12:46:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Drahý teoretici jízdních řádů. 3/14 už dávno u papíren je, když přijíždí 2/14! Takže odznova – nepředjíždí!!!

Kroclov: Ve svém příspěvku č. 114 se ptáš:"Najíždí přes tu stopu třeba nějaký šejdr ?" a v dalších příspěvcích si na to sám odpovídáš včetně času. Zajímavé.

(Příspěvek byl editován uživatelem nalim.)
Peťula
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 119
Registrován: 12-2008

Odesláno Neděle, 18. října 2009 - 13:46:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Před pár týdny sem chytil u Tesca dva autobusy ev.č. krásně vedle sebe. 269 na zájezdu a 268 na lince 41.
B741127
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 4-2009
Odesláno Neděle, 18. října 2009 - 15:13:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nalim: již několikrát sem byl svědkem že na papírenskou jedou dva trolejbusy za sebou pořadí 2/14 a za ním 3/14 mám dokonce i fotku.To znamená že 3/14 předjíždí 2/14 přes vnitřní stopu.A zažil sem to i osobně když jsem byl na točně (tenkrát s vozem 41) a předjížděl nás nejíždějící šejdrák(tehdy 60)
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 118
Registrován: 10-2008

Odesláno Neděle, 18. října 2009 - 19:19:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nalim : Já to nevěděl ale když B741127 řekl že kolem 14.hodiny najíždí "trhák" přes Papírenskou na 14ku , tak jsem se podíval jaké je to pořadí , a že v 14:06 odjíždí z Papírenské , kdy už tam většinou je 2/14.

B741127 : Díky moc , určitě někdy půjdu vyfotit , škoda že už tam bude linka 14 a né 3 s 15.
Nalim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 98
Registrován: 11-2007

Odesláno Neděle, 18. října 2009 - 20:02:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano, předjíždí, pokud z vozovny odjede opožděně nebo se cestou rapidně zpozdí. Na cestu z vozovny má po odjezd ze zastávky 23 minut - to je dostatečně dlouhá doba, aby tam byl před 2/14. Když přijíždí 2/14 k papírnám, tak 3/14 zpravidla najíždí do nástupní zastávky nebo už tam stojí. A to je můj poslední příspěvek k této problematice.
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 119
Registrován: 10-2008

Odesláno Pondělí, 19. října 2009 - 06:57:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže je to spíš o náhodě... tak doufam že se šejdr někde zpozdí a že 2/14 pojede včas. Stejně podle mě řidič co najíždí radši pojede přes vnitřní stopu. Sice tam jezdili neradi už když tam jezdila trojka , ale pokud pojede kolem 14:05 tak nemůže vědět zda už 2/14 na točnu dorazila... výhybka je dost před točnou , když tam jezdily trojky , bylo v jř na jakou stopu se má jet...

A aby příspěvek nebyl tolik o ničem , přidám ještě fotky ev.č. 42 z točny Vltava , kde se po dokončení ranní směny "vyzula". Fotky jsou starší a mázlé , na té první za 42 vyjíždí ev.č. 56 na lince 9.

B741127
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 4-2009
Odesláno Pondělí, 19. října 2009 - 15:44:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak nám sundali reklamu na ZOO Dvorec na 21 ,jezdí bílá a překvapivě není strhaná.A 289 také dostala reklamu Sharp.Dnes na 1/7
Peťula
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 120
Registrován: 12-2008

Odesláno Pondělí, 19. října 2009 - 15:46:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak máme novou CVR na Karose, tentokrát na 289. Jedná se o reklamu na technologii Sharp.
Pár snímků ze zaručeného místa Máj
Vláčkomil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 1-2009

Odesláno Pondělí, 19. října 2009 - 19:23:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petulo,dnes jsem s ní 2x jel a lámal si hlavu od kdy má tu reklamu,takže je to čertvé.
Svět je cirkus který krachuje.....
http//:www.vlackomil.blog.cz
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4102
Registrován: 12-2004

Odesláno Pondělí, 19. října 2009 - 21:44:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doporučuji kouknout na toto. Šipkou doprava nalistujete další fotky. Kdo by to tam dnes poznal? Asi nikdo.
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Věřím své značce... Karosa
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2350
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 19. října 2009 - 22:27:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pěknej objev, a pak že (ani) z tohohle fotky nejsou
No ono stačí určitě někde vyštrachat fotku Karosy B731/2 na "provisorní" konečné Sídliště Máj (dnešní Máj-Milady Horákové). Také těžce k nepoznání a to končily 80.léta.
Macek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1446
Registrován: 3-2004

Odesláno Úterý, 20. října 2009 - 09:53:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo, jo, opravdu pěkný a i ty fotky z Budvaru. A nebo např. Tabáčka, kde dělal můj děda. Z dopravy už tam nic není, snad jen motorový vláček v cihelnách.
Fotku provizorní konečné na Máji nemám ale mám z výstavby nynější točny, už jsem jí sem kdysi dával.
S Hydrobusy a rábou na věčné časy, oboje z Maďarska.

ICQ 312-249-479
Michal_Šimek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 366
Registrován: 1-2009

Odesláno Úterý, 20. října 2009 - 16:48:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes jsem si všiml, že u Nádraží jsou jízdní řády podsvícené a svítí podle veřejného osvětlení. Je to novinka nebo jsem si toho zatím nevšiml ?
60 000 km vlakem za rok
www.michalsimek.borec.cz
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4106
Registrován: 12-2004

Odesláno Úterý, 20. října 2009 - 18:10:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Od té doby, co tam jsou, svítí.
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Věřím své značce... Karosa
Sysel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 290
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 20. října 2009 - 22:54:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ty fotky té pionýrské železnice jsou opravdu velmi pěkný!
Že by žádné nebyly, to ouplně není pravda, bohužel ty 3, co jsou známé, nejsou nic moc - to je fakt.
Nicméně dostatečně posloužily k tomu, abych podle nich identifikoval 3 dochované skříně, které jsem v CB obejvil v roce 2005

Já jsem chcuk mít Krokodýla ....................... a už ho mám;-)
BmbČ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2379
Registrován: 1-2007
Odesláno Úterý, 20. října 2009 - 23:23:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Super!
Lépe pomalu jet vlakem, než rychle utíkat.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4108
Registrován: 12-2004

Odesláno Středa, 21. října 2009 - 07:12:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak krom těch vagónků by údajně mělo existovat i to nádražíčko. Viz.
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Věřím své značce... Karosa
Martin240025
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1817
Registrován: 1-2006

Odesláno Středa, 21. října 2009 - 14:59:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M_r a Sysel: luxusní fotky. Jaký je důvod zrušení pionýrské železnice? Do kdy fungovala?
Nenazývejme klienty jakékoliv dopravní společnosti KAŠTANY :-)
Bmocz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 11-2008
Odesláno Středa, 21. října 2009 - 17:30:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin240025: Důvoden zrušení byl nezájem, pokud se nepletu tak provoz byl ukončen někdy v roce 1965 ale odstraněna byla myslím až v roce 1969.(kdyžtak mě někdo opravte)
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 120
Registrován: 10-2008

Odesláno Středa, 21. října 2009 - 19:09:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Před časem jsem se ptal na jednoho "Teheránce" , u kterého už asi nezjistíme ev.č. , ale teď snad něco lehčího k poznání. Ví někdo ev.č. ?

Fotku mi poslal uživatel který chodí na toto fórum , jestli chce , může to sem připsat. Autora fotografie však neznám. Jestli by na přání měla být odstraněna tak samozřejmě. Za "pomoc" díky.
Ev.è. ??
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4111
Registrován: 12-2004

Odesláno Středa, 21. října 2009 - 19:29:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

09 a vzadu 131.
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Věřím své značce... Karosa
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 121
Registrován: 10-2008

Odesláno Středa, 21. října 2009 - 20:11:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M_r : Díky moc
Martin240025
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1819
Registrován: 1-2006

Odesláno Středa, 21. října 2009 - 21:41:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je červená 131 s reklamou? Co měla za reklamu, že měla červený pruh? Ale musí to být starší fotka...
A 09 já pamatuji ve žlutém kabátu, nějaký nábytek...
Nenazývejme klienty jakékoliv dopravní společnosti KAŠTANY :-)