K-report
 

Archiv do 12. listopadu 2009  

Diskuse K-report » Archiv 2009 » Autobusy a trolejbusy » Budějovické trolejbusy » Archiv do 12. listopadu 2009 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Zděna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 516
Registrován: 4-2005

Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2009 - 20:36:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

cit. z článku ČB deníku: Manažer DP připojil, že noční linky provázejí i zvýšené problémy s neplatícími cestujícími a vandalismem. Tak tolik k (ne)existenci černých pasažérů v nočních linkách. Sice to může být poněkud zveličené ze strany DP, hlavní problém to jistě není, ale patrně se doopravdy i v noci jezdí načerno...

Ještě bych poznamenal, že účet za taxíka se v mém případě minimálně vyrovná účtu za tu večerní zábavu. Také bych mohl říct, že kdo jezdí městskou do práce, tak si jistě vidělá i na to, aby ho tam vozil taxík .

Mimochodem mají příští rok pokračovat investice města do letiště v Plané (zmiňované v článku MF DNES)? Jsl ano, tak mám lepší nápad, jak zachovat noční linky a nesahat na ty denní. Oboje se týká dopravy a myslím, že je jasné, co momentálně obyvatelé žádají... A až pominou následky krize, tak se může zase rozjet obojí.
Zděna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 517
Registrován: 4-2005

Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2009 - 20:41:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dodousek: V Brně je na interních BUSE panelech čas zobrazen dá se říct neustále, ale na druhou stranu zase chybějí hodiny na kabině řidiče. Jak je to v Olomouci v tomto ohledu nevím, ale informace o času podávané v budějovických autobusech mi po této úpravě přijdou dostačující. Zase když na panelu koluje příliš informací, tak se stává nepřehledných a cestující musí dlouho čekat na tu, která ho aktuálně zajímá.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4150
Registrován: 12-2004

Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2009 - 20:51:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ta věta o vandalech a "černoších" je vytržená z kontextu, nikdo z DP tímhle neargumentuje, protože důvod je jediný = nejsou peníze a tudíž si to město neobjednalo.
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Věřím své značce... Karosa
Vláčkomil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 121
Registrován: 1-2009

Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2009 - 21:42:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Konec neslavné linky.S tím nesouhlasím.Je to linka tradiční jezdicí od roku 1982.Dříve byla hojně využívaná pro rychlé spojení Rožnova a sídlišt a vhodně doplňovala linku 3 jezdící po Lidické.Jako ditě jsem najezdil v lince 15 hodně kilometrů a hlavně v Ikarusech když jsem jezdíval do školy na Husovku.
Svět je cirkus který krachuje.....
http//:www.vlackomil.blog.cz
Macek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1464
Registrován: 3-2004

Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2009 - 21:55:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Louis de mydlague: no vida, i fandové nás poctí návštěvou.
Dneska se o zrušení nočních a jedné denní linky mluvilo i v TV na ČT1 ve večerníku. Protestují i studenti, kteří pro zachování sebraly už 5000 podpisů. Dále se lidi připojují k odkazu: Jsme proti zrušení nočních linek.
S Hydrobusy a rábou na věčné časy, oboje z Maďarska.

ICQ 312-249-479
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1239
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2009 - 22:10:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Protestují i studenti, kteří pro zachování sebraly už 5000 podpisů.
To mám nejradši tyhle, co podepíší všechno, co je proti něčemu. Kdyby se radši tyhle podpisovači alespoň jednou měsíčně tou noční linkou svezli za lístek koupený u řidiče, tak by bylo po problému...

(Příspěvek byl editován uživatelem houmr.)
Renault Espace 1986 2,1TD a 1989 2,1TD
20.10.09 Renault Espace 1986 2,1TD CBS 92-85 odstaven na vyřazení po nehodě
28.10.09 Renault Espace 1986 2,1TD CBS 92-85 provizorně vrácen zpět do provozu
Ještě mne nemáte dost? Tak čtěte taky tady
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 532
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2009 - 22:30:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

cit. z článku ČB deníku: Manažer DP připojil, že noční linky provázejí i zvýšené problémy s neplatícími cestujícími a vandalismem.

Manažer je s prominutím blb a může jít rovnou do řiti. Vidí problém a nedokáže najít nějakou koncepci k vyřešení toho problému a teď se mu tento argument hodí, tak ho vytáhne.
Všude jsou vandalové a neplatiči, jen v ČB se kvůli nim ruší noční spoje.

To mám nejradši tyhle, co podepíší všechno, co je proti něčemu. Kdyby se radši tyhle podpisovači alespoň jednou měsíčně tou noční linkou svezli za lístek koupený u řidiče, tak by bylo po problému...

Tak protože studenti tyto spoje využívají nejvíc, tak nevidím důvod proč by nemohli protestovat.
A myslím, že se tady zapomíná na jednu věc - řidič je ten, který má platné jízdenky a kupony kontrolovat. To že jezdí v noci lidé načerno dávam za vinu nejvíc právě jim.
Bmocz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 11-2008
Odesláno Pátek, 06. listopadu 2009 - 01:28:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sipi:
Manažer je s prominutím blb a může jít rovnou do řiti.
Znáte toho člověka ? neznáte tak nevím proč ho soudíte. Ten člověk za to nemůže město je zákazník který si něco objednává a pokud o to nemá zájem žádný manažer s tím nic neudělá.

řidič je ten, který má platné jízdenky a kupony kontrolovat. To že jezdí v noci lidé načerno dávam za vinu nejvíc právě jim.
Vážený seděl jste někdy na místě řidiče který musí u každého cestujícího po 20h kontrolovat jízdenky ? Zřejmě ne protože jinak by jste neřekl takovou hloupost. To prostě není možné kontrolovat, řidič by musel každou jízdenku brát do ruky, když mu s ní každej mávne před obličejem a ještě navíc na tu vzdálenost nemá možnost to zkontrolovat a pokud by bral každou jízdenku do ruky tak by to pěkně zdržovalo provoz a jsem si jistej že stejně tak jako křičíte teď kvuli zrušení nočních linek tak by jste křičel že MHD je zpožděná kvuli kontrole lístků. A další věc myslíte si že řidič se bude dohadovat s cestujícím že nemá jízdenku když ho ten cestující může také třeba napadnout a způsobit mu zranění ?
Celá věc s nočníma linkama nejni o tom zda v nich je větší počet neplatičů, je to o tom že město nemá peníze.

Ještě v k větě o vandalech v tom článku, vypadá to že ta věta opravdu je z něčeho vytržená ale člověk který poskytuje snad každý rozhovor pro media by si měl dát pozor na to co říká protože jak známo většinou se článek tak překroutí že vznikne něco úpně jiného.

Přesně tak lidi se podepíšou pod vše co je proti něčemu stejně s tím nic nezmůžou. Prostě noční linky a linka 15 končí to je realita.
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6920
Registrován: 3-2005
Odesláno Pátek, 06. listopadu 2009 - 07:15:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad.Sipi: "Manažer je s prominutím blb a může jít rovnou do řiti. Vidí problém a nedokáže najít nějakou koncepci k vyřešení toho problému " - já jsem taky hňup, protože přiznám, že pokud mi něco někdo rozbije nebo zničí, tak budu na nápravu potřebovat PENÍZE, pokud se budu snažit tomu zabránit potřebuji PENÍZE. Proč se ruší noční linky, protože nejsou PENÍZE. Tak a teď nám hňupům objasni tvé geniální řešení. Děkuji.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4152
Registrován: 12-2004

Odesláno Pátek, 06. listopadu 2009 - 07:28:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sipi: Blb jsi akorát tak ty a do řiti prosím také odtáhni ty. Narozdíl třeba ode mne toho člověka neznáš, tak se tady na základě nějakých stupidních článků do něj nenavážej. Tenhle člověk dokázal ušetřit na příští rok i v rámci podniku, díky čemuž se třeba neškrtají spoje ve špičce. Ono sice město zaplatí o 24 milionů míň, ale omezení na linkách je z toho ca 1/3. Linky omezuje město, ne DP.
řidič je ten, který má platné jízdenky a kupony kontrolovat
Zase kravina. Na to jsi přišel kde? Přepravní řád i interní směrnice hovoří o tom, že cestující jsou povinni řidiči při nástupu po 20.h předložit jízdní doklad a řidič má právo cestujícího bez platného dokladu vyloučit z přepravy, nic víc!
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Věřím své značce... Karosa
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 533
Registrován: 5-2006
Odesláno Pátek, 06. listopadu 2009 - 13:48:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

přepravní řád i interní směrnice hovoří o tom, že cestující jsou povinni řidiči při nástupu po 20.h předložit jízdní doklad

To se dá čekat, že povinost mají cestující a ne řidič. Ale pokuď cestující předkládá neplatnou jízdenku nebo prošlej kupon a řidič nekontroluje a kouká kde co lítá a pak DP pláče, že má v noci tolik černých pasažérů, pak je to celé postavené na hlavu. To je jasné, že lidi jsou vyčůránkové a chtějí ušetřit i těch pár kaček na jízdném, ale pokuď řidič nebude důsledně kontrolovat jízdní doklady, pak se situace asi hned tak nezmění.

K manažerovi - pokud v TV řekne, že jeden z největších problémů je znečištění vozů. Předtím v deníku, že tyto spoje přinášejí velké problémy s neplatícími cestujícími a vandalismem. pak mluvčí MP mluví přímo o demolování vozů, pak se tomu člověk jezdící těmito spoji musí jen smát.
Může mi někdo vysvětlit co znamená pojem znečišťování vozů? Sprejeři v ČB neřádí, tak to tam ty lidi snad čurají nebo co?
Dál jestli mi někdo může doložit kolik zdemolovaných vozů (podle mluvčí MP) je po nočních spojích?
Všechny tyto argumenty jsou úmyslně řečeny, aby to nevypadalo jen, že se ruší kvůli nedostatku financí.

Vážený seděl jste někdy na místě řidiče který musí u každého cestujícího po 20h kontrolovat jízdenky ? Zřejmě ne protože jinak by jste neřekl takovou hloupost. To prostě není možné kontrolovat

Doporučoval bych zajet do Prahy někam na okraj, odkud vyjíždí autobusové linky čísel 300-399. To jsou totiž linky, které vyjíždějí z Prahy do okolí a kde se zásadně nastupuje pouze předními dveřmi a to po celý den, řidič má povinost zkontrolovat každého cestujícího a dokonce i prodává jízdenky, pokud někdo nemá. Funguje to a je to možné. To jen v ČB je v tomto ohledu laxní přístup.

Tak a teď nám hňupům objasni tvé geniální řešení. Děkuji.

Odložit nákup některých nových vozů a ušetřené peníze vložit na provoz nočních spojů. Ono lidi až tak moc nezajímá v čem jezdí, ale jestli vůbec mohou jet.
Bmocz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 11-2008
Odesláno Pátek, 06. listopadu 2009 - 15:03:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sipi: Řidič by každou jízdenku musel brát do ruky a to prostě nejde protože tím by se celej provoz zdržoval. Něvěřím tomu že to ty řidiči v Praze důsledně kontrolují a bez jízdenky cestujícího do vozu nepustí.
Velké množství vandalství vzniká v nočních spojích čmáranice, poškrabaná skla, rozřezané sedačky, umazané sedačky od jídla ale třeba i zvratky. Vám by se líbilo cestovat takovým vozem a myslíte že je někomu příjemné to uklízet ?
Nákup nových vozů je nutný nelze do nekonečna generálkovat staré vozy a navíc nové vozy usnadňují cestovaní maminkám s kočárky, vozíčkářům nebo starším lidem. Líbila by se Vám jízda v zimně ve voze který má v podlaze díry zatéká do něj a netopí ? asi ne a patrně by jste tu křičel že to je hrozný cestování za ty peníze atd...

Dneska jsem měl trošku času koukl jsem na Facebook na tu diskuzi docela mě rozesmál návrh aby se bojkotovala MHD a jeden den všichni jezdili na černo aby o tom přesvědčovali i ostatní cestující.
To je dobrej nápad aspoň DP zase něco vydělá a bude moct investovat :-D doporučuji urychleně DP přijmout další pracovníky přepravní kontroly na dohodou o provedení práce aby se těch lidí co nejvíce stihlo zkontrolovat :-D a DP hodně vydělal.
Natix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 328
Registrován: 5-2008

Odesláno Pátek, 06. listopadu 2009 - 16:31:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tuhle diskuzi pravidelně nesleduji, tak se omlouvám, pokud se tu něco podobného už náhodou řešilo, ale nešlo by třeba ušetřit na platech revizorů? Pět dní v týdnu přebývám v Praze a každý den jezdím všemi možnými busy, tramvajemi i metrem, ale stejně nepotkám revizora zdaleka tak často, jako v Budějcích, kde jedu autobusem sotva dvakrát týdně. A je opravdu nutné, aby tito chodili ne po dvou, ale dokonce po třech?

A ještě spíše technická poznámka k tématu informačního systému ve vozech: V Praze se v řadě busů i tramvají používají vnější informační panely, které jsou z vnitřní strany navíc vybaveny několika malými displeji, které zobrazují seznam následujících zastávek plus číslo linky, výchozí a konečnou stanici atd., což mi přijde dost šikovné. V ČB se o něčem podobném nikdy neuvažovalo?
Peťula
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 121
Registrován: 12-2008

Odesláno Pátek, 06. listopadu 2009 - 18:19:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dneska nám zálohová 274 opravdu nestíhala. Kolem půl druhé zaskakovala 59 na lince 9. 274 neudělala ani půl kolečka a 59 byla znovu připravená u IGY. Poté 274 najela rovnou na linku 14 nejspíše za 69, kde jezdila několik koleček.

+ interiér
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4153
Registrován: 12-2004

Odesláno Pátek, 06. listopadu 2009 - 18:49:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

a pak DP pláče
DP nepláče, DP posílá na zátahy revizory, víc dělat nejde. Představuješ si vše moc jednoduše. Já se nikomu nedivím, že po cestujících jízdenky nepožaduje, těch zmlácených řidičů bylo letos až moc. Navíc to není jeho povinností.
pokud v TV řekne
Jééžiš. A ty jako věříš těm kecům, co v televizi obvykle řeknou? Ta věta je vytržená z kontextu a byla odpovědí na otázku. On nemůže za to, že si to účelově sestříhaj. Nikdo v DP se neschovává za nějaké účelové řeči. Důvod zrušení je jasný - město nemá peníze.
Co je znečišťování vozů? Čmáranice na opěrkách sedaček, na potazích sedaček, na dveřích, sklech, obložení, poškrábaná okna, bordel a tuny odpadků (různé flašky, papírové kapesníčky, ohryzky, šlupky od banánů, jízdenky apod.), dále vylité lepkavé pití a kdo ví jakej další humus. Nachcáno v prostoru posledních dveří je taky párkrát za rok, byly i případy tužší formy výkalů. Nablito je i několikrát týdně - jste měli vidět ty vozy po té akci v Budvaru, jak byla nedávno.
A demolování? Vymlácené kabiny řidičů, ukoplé palubní počítače, urvaná stínítka, prořezané sedačky, to také není vzácný jev, opakuje se i několikrát za měsíc.

I přes to všechno není problém nočky provozovat, jen by na to muselo dát město peníze.
To jen v ČB je v tomto ohledu laxní přístup.
Nejsme nějaká příměstská doprava, na takové zbytečnosti není čas.

Odložit nákup některých nových vozů a ušetřené peníze vložit na provoz nočních spojů.
No, to má jistě logiku... Letos koupené vozy jsou za letošní rozpočet. Vozy pro příští rok, jestli budou, tak podle mého soudu maximálně trolejbusy za peníze z EU, které kupodivu (je to šok, že?) nelze na nic jiného použít. Ikdyž tam je spoluúčast, která by se dala použít jinde, tak jen blb by nechal plavat dotaci na 12 trolejbusů.

Opravdu si vše představuješ moc jednoduše, realita je úplně jiná.

Natix: Mám lepší nápad, propustíme všechny řidiče, protože ti stojí ročně nejvíce peněz . Opravdu těch pár revizorů, co tu je, to nevytrhne. Ano je nutné, aby chodili po dvou, protože jejich zaměstnavatel netouží po tom, aby je někdo zabil. Zmlácených revizorů bylo letos taky dost.
Teploměry jsou podle mého úsudku zbytečné, navíc mě trochu děsí jejich spolehlivost, v Praze jsem snad letos neviděl jeden, který by nezobrazoval něco špatně. Vnitřní BUSE je pro velikost našeho provozu dostačující, případně by se dalo použít LCD BUSE, či BUSE dvojřádek.
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Věřím své značce... Karosa
Natix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 329
Registrován: 5-2008

Odesláno Pátek, 06. listopadu 2009 - 19:43:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M__r:
A jsou příjmy z pokut černým pasažérům vůbec větší než platy revizorům? Opravdu to nevím, jen se ptám. Že chodí po dvou, je samozřejmé, ale jednou už jsem opravdu potkal celé trio. Třeba to byla jenom nějaká výjimka, ale chodit takto běžně mi přijde dost nesmyslné.

Jinak dvouřádkové BUSE panely mě taky napadly, v Praze je taky někde mají...
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4154
Registrován: 12-2004

Odesláno Pátek, 06. listopadu 2009 - 19:58:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Spíš to byla náhoda, nebo zácvik, normální to není.
Dvouřádkové BUSE je fajn, jenže jedinou jeho předností je možnost stálého zobrazení času a pásma + možnost celého zobrazení delších názvů stanic. Nic navíc to asi neumí, resp. jsem zatím neměl možnost nikde vidět.
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Věřím své značce... Karosa
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1241
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 06. listopadu 2009 - 22:23:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doporučoval bych zajet do Prahy někam na okraj, odkud vyjíždí autobusové linky čísel 300-399.
To bych zrovna za příklad nedával, tam těch černochů podle mne taky nebude zrovna málo.

Jediným řešením, které by jasně ukázalo jestli o nočky cestující stojí, jsou za ně ochotni platit a zároveň by vymítilo černochy byl byl třeba ten zvláštní nepřestupný 20Kč tarif, bez platnosti předplatných kupónů. Ale říkám narovinu, být řidičem, který by to měl "na koleně" v noci vybírat bych nechtěl...

Polovičaté řešení typu "když bude nějaká akce, tak se provoz MHD prodlouží" je asi to nejhorší. Nedokážu si představit spolehlivý způsob, jak dostat k lidem informaci, že se zrovna jedná o onu "vyvolenou" akci a "co a jak" jede.
Renault Espace 1986 2,1TD a 1989 2,1TD
20.10.09 Renault Espace 1986 2,1TD CBS 92-85 odstaven na vyřazení po nehodě
28.10.09 Renault Espace 1986 2,1TD CBS 92-85 provizorně vrácen zpět do provozu
Ještě mne nemáte dost? Tak čtěte taky tady
Louis_de_mydlaque
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 676
Registrován: 9-2007

Odesláno Pátek, 06. listopadu 2009 - 22:32:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Můj názor je takovej, že akce typu plesy bych klidně oželel nočky, ale na pátky,soboty a den před státním svátkem bych nočky nechal a jak říká Houmr - žádný průkazky, prostě dvacku na ruku.
To když se chce tak moc na nočkách šetřit! Jinak samozřejmě: nočky jsou sice luxus, zvlášt celotýdně, ovšem mají kladný vliv na živnosti ve městě, zvlášt kluby, restaurační zařízení, ale Bohužel i na herny.
ICQ: 338-873-999
Bmocz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 11-2008
Odesláno Sobota, 07. listopadu 2009 - 16:35:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stejně nemá smysl to řešit zrušení linek je na 99,9% jasné, jednání 26.11 je již jen formalita.
Peníze prostě nejsou a nebudou. Zastavují se i jiné věci třeba projekt traťe do Nového Vráta. Prostě šetřit se musí stát peníze nemá.
Ono když se mrhají peníze za hlouposti jako jsou platby mobilem, "dětský den" k výročí 100 let MHD nebo různé přestavby ulic tak to je pak také těžké.
Martin240025
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1871
Registrován: 1-2006

Odesláno Sobota, 07. listopadu 2009 - 17:49:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak to bude s návazností na vlak v 22.14 z Prahy, který je v jednu v ČB? Pokud z něj nebude zajištěna doprava, vlak je na zrušení ... totéž, bude zajištěna doprava na vlaky ve 4 ráno do Prahy a Brna???

Martin240025: Jsi natvrdlý? Už několik let jezdí MHD ve 22:30 a nic se na tom nemění.

M__r: psal jsem v 22.14 z PRAHY, přijede v 0:56 do ČB...

(Příspěvek byl editován uživatelem Martin240025.)
Nenazývejme klienty jakékoliv dopravní společnosti KAŠTANY :-)
Peťula
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 126
Registrován: 12-2008

Odesláno Sobota, 07. listopadu 2009 - 18:35:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Něco pro zvolnění nálady .
V úterý si jazykovka udělala výlet do Prahy a v mé překvapení přijela 291. Tak malá ukázka.

Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1243
Registrován: 9-2005

Odesláno Sobota, 07. listopadu 2009 - 21:47:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak to bude s návazností na vlak v 22.14 z Prahy, který je v jednu v ČB?
A bude vůbec v novém grafikonu ten vlak ještě jezdit ?!
Nicméně je tu ještě jiná otázka na stejné téma - a sice jak se dostat k brzkým vlakům ranním...
(Autem určitě ne, neb není kde zaparkovat...)

(Příspěvek byl editován uživatelem houmr.)
Renault Espace 1986 2,1TD a 1989 2,1TD
20.10.09 Renault Espace 1986 2,1TD CBS 92-85 odstaven na vyřazení po nehodě
28.10.09 Renault Espace 1986 2,1TD CBS 92-85 provizorně vrácen zpět do provozu
Ještě mne nemáte dost? Tak čtěte taky tady
Macek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1465
Registrován: 3-2004

Odesláno Sobota, 07. listopadu 2009 - 22:23:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ono není ani jisté jestli budou jezdit u ty ranní vlaky, v 4.01 do Prahy a v 4.08 do Brna co jezdí jen ve všední den, a co jsem slyšel, od JPP, tak návaznost na noční vlak z Prahy má být.
Peťula: No, hezký, taky jsme měli z práce jet s 291 na zájezd, a nakonec nás vezl Stropek s Bovou.
S Hydrobusy a rábou na věčné časy, oboje z Maďarska.

ICQ 312-249-479
BmbČ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2437
Registrován: 1-2007
Odesláno Sobota, 07. listopadu 2009 - 22:38:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budou. 4:04 a 4:10. V prac. dny. Jezdit bude i ten z Prahy s příjezdem do ČB v 0:50.
Lépe pomalu jet vlakem, než rychle utíkat.
Michal_Šimek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 399
Registrován: 1-2009

Odesláno Sobota, 07. listopadu 2009 - 22:43:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Macek: Jezdit budou všechny rychlíky, zruší se jen spěšňáky (21 z ČB a 2 do ČB).

Koukám, že mě BmbČ předběhl.

(Příspěvek byl editován uživatelem Michal_Šimek.)
60 000 km vlakem za rok
www.michalsimek.borec.cz
Lampard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 106
Registrován: 2-2009

Odesláno Sobota, 07. listopadu 2009 - 22:52:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové pardon , ale už mě tu nebaví číst konec noček měli jste stím dělat něco dřív a ne teď, když je to rozhodlí
www.mhdceskeb.blog.cz
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3716
Registrován: 5-2003

Odesláno Sobota, 07. listopadu 2009 - 23:04:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bmocz: Mám pocit, že trochu ztrácíš souvislosti.
je na 99,9% jasné, jednání 26.11 je již jen formalita. - to moc formalita není, pokud se tam bude něco řešit, tak jejich obnovení od další změny JŘ - od března.. Momentálně už to opravdu není jak jinak udělat.

Prostě šetřit se musí stát peníze nemá. - stát nemá s městem nic společnýho a MHD je v režii města. Jsou města, které mají peněz dost, jsou i města, co omezují víc než u nás.

Ono když se mrhají peníze za hlouposti jako jsou platby mobilem, "dětský den" k výročí 100 let MHD nebo různé přestavby ulic tak to je pak také těžké. - pardon, ale nic z tohodle se za hloupost nepovažuje. Platba mobilem je moderní trend a všude, kde se zavádí, je čím dál víc oblíbená. Navíc vstupní náklady na tuhle akci jsou snad minimální.
Děstký den - jasný, takže pokud to neni akce, kde si každý šotouš vůz ze všech stran ošotí a proleze si 100x prolezené, tak je to děstký den.... Navíc účast a ohlasy byly výborné, takže pro koho se to dělalo?
Různé přestavby ulic - to je jako co? Jediné, co mi trochu vadí je betonové "letiště" z lanovky, jinak jsou opravy ulic nutné a v rámci prospěchu nás všech. Třeba Ledenická byla hrozná, oblast kolem Palačáku radši ani nekomentuju...
To je taky trochu mimo.

Prostě mi přide, že hledáš problémy úplně ve všem a všude, i kde nejsou.

Ohledně rušení noček - problém je, že se to tajilo téměř do konce, což byl asi záměr. Takhle se vzdedmula vlna odporu v době, kdy s tím už nic nejde udělat. A jak je v poslední době známo, názor veřejnosti je až na posledním místě.
Proč? Proto...
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 534
Registrován: 5-2006
Odesláno Neděle, 08. listopadu 2009 - 02:03:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M_R: DP nepláče, DP posílá na zátahy revizory, víc dělat nejde. Představuješ si vše moc jednoduše. Já se nikomu nedivím, že po cestujících jízdenky nepožaduje, těch zmlácených řidičů bylo letos až moc.
Proč to jinde jde a tady ne? Chápu řidiče, že si nechtějí zbytečně dělat problémy, ale jaký má potom smysl nástup předními dveřmi? Řidič si na zastávce položí ruce na volant, dívá se před sebe a je mu vlastně jedno kdo nastoupí. A potom se nadává na lidi, že jezdí na černo a že DP přichází kvůli neukázněným lidem o peníze. Není to trochu vůči lidem nefér?

Nikdo v DP se neschovává za nějaké účelové řeči. Důvod zrušení je jasný - město nemá peníze.

Pak se ovšem v DP můžou zdržet připomínek jako vandalismus, znečišťování vozů, černé pasažery, když jde "jen" o peníze.
Navíc to stežování si na mnoho černých pasažérů je přece nesmysl. To je jako kdyby si manažer obchodu stežoval, že má v obchodě moc zlodějů, ale přitom s tím nic nedělal. Peníze pochopím, ty prostě nejsou, ale černí pasažéři byli, jsou a budou. Pokud se mi nelíbí, že jich je tolik, musím s tím přece něco dělat. Oni sami nezmizí.
Proto jsem tak nemístně reagoval na slova manažera DP. Stále si však myslím, že se snaží problém noček zaobalit, tak aby to nevypadalo, že se ruší jen kvůli nedostatku financí.

Co je znečišťování vozů? Čmáranice na opěrkách sedaček, na potazích sedaček, na dveřích, sklech, obložení, poškrábaná okna, bordel a tuny odpadků

Když vynechám znečišťování, které se dá uklidit a o kterém se ani nemusí mluvit, protože se děje všude, tak co vidím nejčastěji jsou čmáranice hlavně na konci vozu, ale není to zase nějak moc extra. Poškrábaná skla? V ČB to skoro nevidím. S Prahou se to nedá srovnávat. Znečišťování - slovo manažera DP, které zní hrozně, ale skutečnost tak hrozná není.
Houmr:
To bych zrovna za příklad nedával, tam těch černochů podle mne taky nebude zrovna málo.

Jistě tam budou taky někteří, ale tam je rozdíl v tom, že řidiči tam mají povinost ty jízdenky/kupony kontrolovat. A z vlastní zkušenosti vím, že to dělají, protože i na řidiče jsou tam nasazovány kontroloři DP Praha.

Macek
tak návaznost na noční vlak z Prahy má být.

Toto trochu koliduje s tím co zde nedávno psal M_R, že poslední rozjezd bude kolem půl dvanácté od nádraží a čekat poté do jedné hodiny je hodně nepravděpodobné.
Jinak k těm vlakům. Po zrušení noček jsou tyto vlaky prakticky odepsané. Čert vem vlak s příjezdem v 1h z Prahy, tím jezdí jen pár bláznu včetně mě. Ale vlaky ve 4 do Prahy a do Brna bývají využívány na svoji brzkou dobu hojně, tak snad DP vezme rozum do hrsti a udělá příjezd před čtvrtou hodinou k nádraží alespoň z těch největších sídlišť.

Pánové pardon , ale už mě tu nebaví číst konec noček měli jste stím dělat něco dřív a ne teď, když je to rozhodlí

Ono to jaksi dřív nešlo, protože DP nám to překvapení sdělil za minutu dvanáct, pardon vlastně asi minutu po dvanácté....
Bmocz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 11-2008
Odesláno Neděle, 08. listopadu 2009 - 03:42:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jpribil: No vidíš a já měl pocit že se celou dobu bavíme o změne jízdních řádů od prosince a ne od března (mimochodem se vůbec nic od března měnit nemusí). Navíc mě to prostě tak přijde že většina si myslí že 26.11 se vše otočí a nočky budou jezdit dál.
Opravdu všichni věříte tomu že od března začnou nočky jezdit ?

stát nemá s městem nic společnýho
A kdo tomu městu dává peníze ? stát a stát peníze nemá a tudíž bude mít i míň peněz město.
Všude se šetří to je pravda prostě tady jsou to 4 linky, a minimálně 3 naprosto právem.

Dětský den v DP je a bude pro mě nepochopitelná záležitost a naprostá volovina to je jasné že se to lidem líbí když mohou někam šoupnout děti hlídat je a přitom vesele popíjet, netvrdím že to nemělo bejt vůbec ale mohlo to bejt minimálně za poloviční cenu.
Platby mobilem a minimální investice to nemyslíš Vážně? už teď je dokázané že to je prodělečné, kterej blázen by jsi koupil jízdenku za takovou cenu? A někde jsem slyšel že snad má SMS jízdenka zlevnit a poplatek operátorům bude platit DP ale nevím jestli to je pravda pokud ano tak je to další ztráta. Přestavby myslím třeba Lanovky, Palackého náměstí, upravy na sídlištích atd...

Já myslim že se to netajilo minimálně v září se o tom vědělo. Přece nikdo nečeká že to bude radnice rozhlašovat a ptát se jestli to může zrušit nebo ne. Každé omezení se někoho dotkne tak je to vždycky.

Podle mě se kolem toho dělá moc křiku a zbytečně škrty museli všichni předpokládat.
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2358
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 08. listopadu 2009 - 09:25:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevěřím, že od března začnou nočky jezdit. Navíc ty peníze prostě nejsou, což znamená zavedení noček se musí = ubrání na jiných linkách. Obce si to ohlídají, aby dostaly to, co maj zaplacíno takže pro ubrání zbývá těch nemnoho ryze městských linek. A to opravdu chcete?

Sipi: ty asi zapomínáš na jednu věc, Dopravní podnik provozuje přesně to, za co dostane zaplaceno, tj. sice tu kopeš do DP, co to jde, ale obracej se správným směrem, kam si vylívat zlost.....
Martin240025
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1872
Registrován: 1-2006

Odesláno Neděle, 08. listopadu 2009 - 12:06:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pro odlehčení... dnes v noci jsem se bez nočních linek obešel, dobře posloužila trojka ve 4:30 +/- , nebyla ani moc obsazena, na výstavišti večer i ráno zátah revizrskej, ráno měli celkem tržbu...
Nenazývejme klienty jakékoliv dopravní společnosti KAŠTANY :-)
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 535
Registrován: 5-2006
Odesláno Neděle, 08. listopadu 2009 - 12:10:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vencabocku: Já proti DP v zásadě nic nemám, nejsou peníze, to se dá pochopit, ale po prohlášení manažera se nyní cítím jako vandal, opilec, "černoch" a dobytek a to jen proto, že využívám nočky. A musím říct, že nikdy jsem v nočkách nezažil nějaký velký problém. Občas jsou lidi hlučný nebo opilci mírně obtěžují. Ale to je vše. A potom když slyším mluvčí městské policie o demolování vozů, tak se mi dělá špatně. Jsem zvědavej na její prohlášení v lednu až se jí tady 3x zvýší kriminalita.

Bmocz: Já myslim že se to netajilo minimálně v září se o tom vědělo.

Lidé se to postupně začali dovídat od půlky října. V září to vědělo pár zasvěcených lidí a žádné oficiální prohlášení nebylo. Kdyby se to vědělo od září, tak na fcb už je přes deset tisíc lidí ve skupině proti zrušení noček, po městě by kolovaly petice a možná by se objevily i nějaké demonstrace. Teď už nic takového nemá cenu, když už je téměř rozhodnuto.
Felix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 578
Registrován: 11-2004

Odesláno Neděle, 08. listopadu 2009 - 13:15:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pár nesmyslů na pravou míru:

Po zrušení nočních linek se ve městě 3x nezvýší kriminalita.
V budějovické MHD nejezdí mraky černých cestujících.
Revizoři téměř vždy chodí po dvou a více, alespoň pokud se jedná o linku 11, ale možná je to tím, že společně začínají a končí směny.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 51764
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 08. listopadu 2009 - 16:03:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

mi trochu vadí je betonové "letiště" z lanovky

Jen trochu? To je hnus a vrchol ignorace, co se tam dělá (ale zeleň ve městě už dlouho nikoho nezajímá, stačí se podívat na tu zeleň kdekoliv jidne - např. před Mercury, kde z projektu zůstaly pouhé tři stromy a přežil jediný). A o cyklopruhu raději ani nemluvit, to je i na budějcké poměry něco extra.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Bmocz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 11-2008
Odesláno Neděle, 08. listopadu 2009 - 16:14:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sipi: Jak zasvěcených? kdo chce informace si zjistí. To že to až v říjnu začali propírat média neznamená že se to nevědělo. Mimochodem poprvé se o nočních linkách mluvilo už loni sice né o zrušení ale o nějakém omezení ano pak se to nakonec zametlo pod stůl.
Účelem výroku manažera DP nebylo urazit nebo pošpinit slušné cestující, jenže bohužel to pak odnesou i cestující kteří řádně platí a chovají se jako civilizovaní lidé a né jako dobytek ze stáje. Vždy jsou bohužel potrestáni i slušní lidé, stejně tomu bylo např. při instalacích nečalouněných sedaček. Ty vozy prostě poškozovány jsou ve větší míře na nočních linkách př. museli se vyměnit potahy všech sedadel za kloubem protože většina byla na noční lince poškozená. Vandalismus se projevuje i v denních linkách ale bohužel na těch nočkách je to denní záležitost. A uklid vozů je další náklad na provoz těhle linek.

To že revizoři chodí po dvou je jedině dobře DP určitě nestojí o to aby je někdo zabil, to že jdou po třech či čtyřech není běžná situace např. při rozjezdu, rozhodně to nejni běžný. A na konto revizorů musím říct že až na dva lidi (nebudu jmenovat) se situace velice zlepšila chováním i profesionálním vystupováním.

Martin_zlivský: Před mercury přežil jediný díky právě těm kteří jezdí v noci těma nočkama z hospod a neumí se chovat bohužel, souhlasím Lanovka je skandální jenže zase na druhou stranu snad to pomůže dostat z ní bezdomovce ale každopadně je to děláno tak aby si město ulehčilo práci při úklidu. Nejvíc mě přijde směšné že u Prioru zůstal starý asfalt.

(Příspěvek byl editován uživatelem bmo.cz.)
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 51765
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 08. listopadu 2009 - 16:16:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Felix:
S tím bych byl opatrný. Minimálně se začnou zkracovat otrvíračky slušných podniků a těžit z toho budou non-stopy (herny), které se už nyní po Budějcích šíří nechutným tempem a málokteré jsou pro slušného návštěvníka bez rizika použitelné.
Takže vzestupu kriminality (nebo mrtvého města už brzy večer) bych se docela obával.


Jinak k těm vlakům. Po zrušení noček jsou tyto vlaky prakticky odepsané. Čert vem vlak s příjezdem v 1h z Prahy, tím jezdí jen pár bláznu včetně mě. Ale vlaky ve 4 do Prahy a do Brna bývají využívány na svoji brzkou dobu hojně, tak snad DP vezme rozum do hrsti a udělá příjezd před čtvrtou hodinou k nádraží alespoň z těch největších sídlišť.

Tím s příjezdem v jednu jezdím dost často, často nějakých 30 kousků do Budějc přiveze. Nicméně velká část MHD kdesi za silnicí nevyužije a má odvoz autem přímo před nádražím a ihned.
Částečně to jistě může být tím, že ty nočky pokryjí jen část města, ale taktéž tím, že se na ně musí docela dlouho čekat (takže i pěšky je to leckams rychlejší) a v případě výluky na trati se běžně ujíždí cestujícím před nosem.

Ty ve čtyři ráno obvykle využívanější jsou a tam bude tam MHD chybět výrazně. A tady lze očekávat, že Budějce a Jihočeský kraj brzy sklidí své plody v likvidaci VD - ministerstvo začne rychlíky škrtat taky a zrovna na jihu nejdřív, když jinde si na ty vlaky vážou nejen MHD, ale i regionální vlaky a busy.
Nejspíš i proto (do Budějc na pátou ráno nepřijede v neděli jedinej osobák) je v neděli zrušen právě rychlík v pět z Budějc. I když zde je to nesmysl, kterej má zdůvodnění nejspíš trochu jiné.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Martin240025
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1875
Registrován: 1-2006

Odesláno Neděle, 08. listopadu 2009 - 16:39:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MZ: ten vlak v neděli ve 4 bych pochopil, že je zrušen, ale v 5? TO je člověk na osmou v Praze a tím lidi jezdí, ne? Když člověk jede někam dál, potřebuje být brzo dopoledne v Děčíně např, tak je vlak v 5 dobrej.

A já si naivně myslel, že noční trolejbusy čekají na rychlíky z Prahy... to se nesnaží ani ČD? Výpravčí by zavolal na dispečink ať podrží trolejbusy.... + poznámka v JŘ, že trolejbus ČEKÁ na přípoje...
Nenazývejme klienty jakékoliv dopravní společnosti KAŠTANY :-)
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 51770
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 08. listopadu 2009 - 16:48:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co bych nas jihu nechtěl. Ještě by tím pak lidi jezdili a nešlo by to bez zbytečných komplikací zrušit.
A když kraj předvádí, že zruší mj. i nejobsazenější spoje (a zavede zarušeně téměř prázdné), tak je takový postup i u rychlíků celkem „koncepční”. Kdyby se chtělo, mohl se klidně z Budějc škrtnout třeba 638, který by málokomu chyběl a navíc za sebe má náhradu.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Martin240025
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1876
Registrován: 1-2006

Odesláno Neděle, 08. listopadu 2009 - 17:00:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MZ: jakou má za sebe náhradu vlak 638? Zejtra jím chci jet... snad ten hodinový tak nedopadne tak, že se bude jezdit sice každou hodinu, jednou přes Písek a podruhé přes Tábor.....
Nenazývejme klienty jakékoliv dopravní společnosti KAŠTANY :-)
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 51773
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 08. listopadu 2009 - 17:22:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jakou? Co třeba R 636, R 206 a R 1245? To Ti v neděli ráno přijde málo?!? A radši mít pak dvě hodiny díru, než ráno vůbec nic.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Macek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1467
Registrován: 3-2004

Odesláno Neděle, 08. listopadu 2009 - 20:37:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A já si naivně myslel, že noční trolejbusy čekají na rychlíky z Prahy... to se nesnaží ani ČD? Výpravčí by zavolal na dispečink ať podrží trolejbusy.... + poznámka v JŘ, že trolejbus ČEKÁ na přípoje...

Taky už jsem tohle zažil, tam opravdu stačila jen minuta čekání, a podruhé jsem trolejbus chytil na poslední chvíli, a když jsem na řidiče volal, že za mnou jde na trolejbus z vlaku asi ještě dalších 20 lidí, jsem byl upozorněn, že odjíždí na čas, a oo žádném zpoždění vlaku nebyl informován.
Jinak se zrušením noček spíše souhlasím, když jsem viděl tu ožralou mládež která dělá výtžnosti co většinou nočkama jezdila.
No vlak v neděli v 5 jsem taky hodněkrát využil k cestě do Ústí, to nebude jezdit ani ten přes Písek v 5.08?
S Hydrobusy a rábou na věčné časy, oboje z Maďarska.

ICQ 312-249-479
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 51784
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 08. listopadu 2009 - 20:44:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ne, ten bude nově jezdit jen v pracovní dny. Kraj zrušil osobní vlak do Budějc (v sobotu bude jezdit aspoň ze Zlivi), takže se souprava pro rychlík z Protivína do Budějc nedostane (bude se na to do Zlivi navážet motůrek z Budějc).
A mmch, proč by měl cokoliv volat výpravčí (který je navíc placen SŽDC, takže nějací cestující a přestupy ho nemusí vůbec zajímat...). Kdyby se chtělo, stačilo by (a bylo by to mnohem snazší), aby se dispečer DP podíval na aktuální polohu vlaku a řidiče rozstřelu pak příslušně zpravil (tak jako na jiných nočních rozstřelech kvůli zpoždění spoje MHD). Leckde to jde (šlo).
To snad jedině kdyby se hodně chtělo, tak by mohl ještě průvodčí hlásit na dispečink směry, kam chtějí cestující přestupovat, aby nemusely čekat všechny nočky.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


B741127
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 4-2009

Odesláno Pondělí, 09. listopadu 2009 - 14:47:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vůz 30 nám vyjel do provozu po GO dnes na lince 14
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 51814
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 09. listopadu 2009 - 21:32:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bez komentáře:
Sklápěcí mechanismus má oživit centrum
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1245
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 09. listopadu 2009 - 22:03:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já to vidím jasně - až se to vybuduje, místo noček budou jezdit MHG - městské hromadné gondoly. A u Železné panny bude v každou celou vždycky rozstřel spolu s koňkou.
(a černé pasažéry revizor bude házet přes palubu...)
Renault Espace 1986 2,1TD a 1989 2,1TD
20.10.09 Renault Espace 1986 2,1TD CBS 92-85 odstaven na vyřazení po nehodě
28.10.09 Renault Espace 1986 2,1TD CBS 92-85 provizorně vrácen zpět do provozu
Ještě mne nemáte dost? Tak čtěte taky tady
Louis_de_mydlaque
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 682
Registrován: 9-2007

Odesláno Pondělí, 09. listopadu 2009 - 22:23:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jednoho dne vznikne v JČK IDS, jež bude sdružovat všechnu hromadnou dopravu, tedy letadla do Prahy a Mnichova + lodičky po Vltavě + koňku + ŠED. Zbylá hromadná doprava bude díky "nezájmu ze strany cestujících" (čtěte jako po úspěšném vyhnání cestujících objednavatelem) zrušena.
ICQ: 338-873-999
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 51826
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 10. listopadu 2009 - 00:29:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ono i tohle je docela :
http://img.aktualne.centrum.cz/218/1/2180106-letnany-metro-konci- v-polich.jpg
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


J_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 563
Registrován: 1-2006

Odesláno Úterý, 10. listopadu 2009 - 11:01:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin, LDM: Až bude splavněná Vltava až k Lipnu a koněspřežka funkční až do Velešína (intenzivně se budou shánět peníze na další úseky, protože to přece musí přilákat spoustu turistů), začne se konečně rozvíjet koncept vzducholoďových linek do Třeboně a později snad i do Jindřichova Hradce.

Když budou peníze, přibyde luxusní cyklostezka skrz Stromovku a konečně taky cyklopruh rovnoběžný s Husovkou (ovšem bez varování končící silnicí mezi křižovatkou na Dlouhé louce a odbočkou ke Kauflandu).

Jízdné MHD bude možné platit předem také pomocí internetbankingu a vyjde to jen o 50% dráž než jízdenka v automatu.

Pokrok nezastavíš.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 51829
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 10. listopadu 2009 - 11:32:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

cyklostezka skrz Stromovku

Myslíš prostředkem obchoďáku?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Lampard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 107
Registrován: 2-2009

Odesláno Úterý, 10. listopadu 2009 - 21:27:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dneska se na kurzu 2/7 proháněl zase citelis ev.č. 172, který měla osádka vozu ev.č. 168

www.mhdceskeb.blog.cz
Felix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 579
Registrován: 11-2004

Odesláno Středa, 11. listopadu 2009 - 16:16:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Názor z druhé strany.

http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2009111001
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4156
Registrován: 12-2004

Odesláno Středa, 11. listopadu 2009 - 17:30:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hmm, pouze názor, navíc trochu stupidní a zakládající se na nějakých smyšlených teoriích.
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Věřím své značce... Karosa
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 51866
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 11. listopadu 2009 - 19:21:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na druhou stranu, ta čísla smyšlená nejsou. Jak vidno, možná by lidi na MHD spíš ocenili vyšší spolehlivost a kratší JD než nová vozidla...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4157
Registrován: 12-2004

Odesláno Středa, 11. listopadu 2009 - 21:05:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je fakt, ikdyž podle mého nová vozidla musí jít ruku v ruce se spolehlivostí.
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Věřím své značce... Karosa
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 51868
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 11. listopadu 2009 - 21:14:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To jistě, je třeba myslet na všechno. Jenže tady se na tu spolehlivost zvysoka kašle, takže MHD stále stojí ve stejných kolonách jako auta (tedy vyjma pár metrů u Kasáren) a zastávky bývají od cílů také většinou dále.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1248
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 12. listopadu 2009 - 06:52:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

takže MHD stále stojí ve stejných kolonách
Souhlasím. Dokud se tu konečně nezačne řešit neustále odmítaná preference MHD, tak může mít DP sebelepší managery, nejnovější vozy a i ty nejlepší zaměstnance, s nejlepšími nápady a nebude to nic platný.
Renault Espace 1986 2,1TD a 1989 2,1TD
20.10.09 Renault Espace 1986 2,1TD CBS 92-85 odstaven na vyřazení po nehodě
28.10.09 Renault Espace 1986 2,1TD CBS 92-85 provizorně vrácen zpět do provozu
Ještě mne nemáte dost? Tak čtěte taky tady
Vláčkomil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 122
Registrován: 1-2009

Odesláno Čtvrtek, 12. listopadu 2009 - 10:54:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jaká byla ůčast na smutečním rozloučení s 15 ckou?Koukali jste pořádně z oken?Po 20 hodině frčela na Vltavu 25 Tr s reklamou na optiku Val. Tato reklama mi přijde ze všech nejhezčí.Naopak z té ,,pokrok nezastavíš,, si každej dělá srandu a v novinách ji dávají ke článkům jako dokumentačni,třeba u téma
rušení noček.
Svět je cirkus který krachuje.....
http//:www.vlackomil.blog.cz
Macek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1468
Registrován: 3-2004

Odesláno Čtvrtek, 12. listopadu 2009 - 16:00:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vláčkomil: Setkání, bylo skvělý v počtu 5 lidí, říkat je nebudu, ať se práskonou sami. Na Optiku Val jsme koukali a dokonce i na Karosu č. 284 na 11 co pak je pravidelně na 52.
S Hydrobusy a rábou na věčné časy, oboje z Maďarska.

ICQ 312-249-479
Louis_de_mydlaque
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 698
Registrován: 9-2007

Odesláno Čtvrtek, 12. listopadu 2009 - 23:04:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Práskám se, že ač vláčkař, tak jsem na posezení byl a přijel jsem tam symbolicky 15kou.
Pěkný večer to byl
ICQ: 338-873-999