K-report
 

Archiv do 27. září 2009  

Diskuse K-report » Archiv 2009 » Autobusy a trolejbusy » Student Agency » Archiv do 27. září 2009 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Kuba_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1448
Registrován: 8-2005

Odesláno Úterý, 22. září 2009 - 18:33:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zzz: Třeba jet s takovým Čsad Vsetín je za trest(LH12) ,pokud tedy člověk nemá míň než 170cm,a to bohužel nemám.

No to nevim co Ti na LH12 vadí, já jsem LH12 jel (tou Vsetínskou) a nestěžoval jsem si...a to mám 190cm . Naopak pro mě je pohodlnější než třeba nová Intoura ICOMu i než Karosy řady 930 a 950.
:: Stránky o MHD v HK - přes 1000 fotek ::
Vkj_autobusy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 7-2008
Odesláno Úterý, 22. září 2009 - 18:47:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vyjádření pana Štáhlicha... "Z důvodů působení nekalé konkurence ze strany dopravní agentury Student Agency omezíme počet spojů na lince Praha - Plzen a zpět a budeme se soustředit na jiné linky, kde nabídneme naše kvalitní služby. V.Štáhlich." docela zajímavé nemyslíte???a pokud si srovnáte VKJ s dřívějším Centrum Tourem tam se kvalita služeb opravdu zlepšila. Mějte se
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5635
Registrován: 10-2004

Odesláno Úterý, 22. září 2009 - 18:50:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když prohráváme, svedeme to na imaginární "nekalou konkurenci". To už tady bylo...
VEB Verkehrsbetriebe der Stadt Dresden - Ihr Partner im städtischen Nahverkehr
Gabuliatko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 639
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 22. září 2009 - 18:54:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

že před nástupem SA na Brno jezdil bus z Florence co 5min
slovo BUS bych bral s rezervou, bo vybrané stroje Čebusu a C.N.E. fakt stály za to. Co 5 minut bych taky bral s rezervou.
Nevím jak Brno, ale jezdil jsem dost často na rande do Liberce a před příchodem SA tam poslední spoj na Prahu jel v 17:00.
Jinak bych měl dotaz, k čemu tato diskuze směřuje?
Vadí Vám SA? Použijte ČD. Není nic jednoduššího.
Jinak na téma pomalý vlak do HK jsem koukl na net, a ono to zas tak velký rozdíl oproti BUSům není.
Je mi 45 a internetovou rezervaci zvladám a moji rodiče (přičti 30) zvládli rezervaci svého letu do Kanady po internetu, protože při slovu Kelowna zdejší prodejci letenek pravili akorát "neznám". Ale to už je off topic.
Jinak co furt máte s tím, že se MUSÍ rezervovat po netu, vždyť na cílových stanicích je vždy prodej jízdenek zajištěn.
A s tou cílovou skupinou studenti, do byl dobrý joke, to by RJ prodělal kalhoty.
Bránit se vyzobávačům, sakra co jakémukoli ČSAD brání jezdit jako RJ?
Proč ČSAD Kladno zrušilo všechny dálkové linky? Protože do Chebu jezdí SA? Ne, protože místní obsluha s krajským doplatkem vynáší více.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 913
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 22. září 2009 - 19:12:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Magiq:
Tenhle můj příspěvek nečti. Jsou to zase jenom debilní domněnky a kecy.

Slim:
Citujete sice nepřesně, ale to nevadí, protože pravdu samozřejmě máte, ale kouzlo je v tom, že v autobusech, kde není povoleno přepravovat stojící cestující, nemůže nikdo stát. A když se stevardka zvedne, tak stojí. Pásy mít nemusí, ale pak si tedy myslím, že autobus by měl správně zastavit. A proč to nikdo neřeší? No protože je policajti nechytli a nepokutovali. To ale nic neříká o tom, jestli porušují nebo neporušují zákon o silničním provozu.

Samorost:
jedině blbec může jet s SA z Prahy do Hradce a tam přestoupit na autobus, který jel taky z Prahy
Tak to je jedna možnost a ta druhá je, že někdo vyjíždí z oblasti mezi Florencem a Černým Mostem a autobus na Florenci by nestíhal.
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 503
Registrován: 5-2006
Odesláno Úterý, 22. září 2009 - 19:59:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Moc jsem tvoji narážku na mě nepochopil, nikde jsem nenapsal, že Jančura je hovado a že na tu linku jde nablind.
Trasu Praha-Hradec mám projetou jak vlakem, autobusem, tak i autem. Vím co tam jezdí za lidi a jak jsou cestovní proudy rozložené do výše zmiňovaných dopravních prostředků. Bus tu vítězí nad vlakem (aby mě hned někdo nechytl za slovo, vlakem samozřejmě jezdí víc lidí, ale úsek Praha-Hradec jich je rozhodně méně než v buse), ale nejvíc lidí jedzdí autem, po nedávném otevření dalšího úseku D11 je to nejrychlejší a nejpohodlnější cesta.
Vlak je hroznej, jak z hlediska jízdní doby, tak i pohodlí žádný nehledejme. Navíc nestavět v Poděbradech a Nymburce, tak vlaky jezdí poloprázdné. I přesto jsou u vlaku nějaké výhody - Jede do/z centra Prahy, z Hradce pokračuje bez přestupu dál a jezdí každou hodinu každý den. Velká nevýhoda je natažená jízdní doba (snad kvůli výlukám), čumákuje se v Chlumci n/C(křižování), v Nymburce a v Lysé n/L. Někdy člověku příjde, že se víc stojí, než jede. Další nevýhoda u vlaku je vysoká cena (bez jakékoliv slevy).
Busů různých dopravců je na lince několik, zajímavostí je, že pouze jeden dopravce se třemi spoji denně (v pátek a neděli čtyři spoje) jezdí Praha-Hradec a zpět, ostatní dopravci pokračují z Hradce dál.
Těžko lze předvídat jakou tu SA má šanci naplnit busy, záleží na počtu spojů a především na ceně.
399
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 916
Registrován: 6-2008

Odesláno Úterý, 22. září 2009 - 20:00:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen tak:

Pět mojich oblíbených provozů MHD:
1.Karlovy Vary
2.Sokolov a Cheb
3.Kladno a Plzeň

Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1732
Registrován: 12-2004
Odesláno Úterý, 22. září 2009 - 20:07:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kuba J:Oni ty LHčka mají dobrý sedadla,ale většinou hrozně narvaný za sebou,takže na takovoum trasu bych je určitě nebral.
Boblick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 951
Registrován: 1-2009
Odesláno Úterý, 22. září 2009 - 21:55:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechápu, proč je sem opětovně zatahován Štáhlich. Má svoje mouchy. ALE. Tu rychlíkovou Plzeň vlastně vybudoval. S těžkým konfliktem s ČSAD Plzeň -šli si pokrku hodně dlouho. Vráťa má své praktiky, které mu lze vytknout, ale firmu si postavil na nohy sám. O Sušici ani nemluvě.
Až všeobecný oblínenec RJ postaví třeba Praha- Roudnice - Úštěk pěkně v návaznosti na vlak, tak zmlknu.Jeho dosavadní působení má zhobný vliv na všechny stanice mezi jeho počáteční a koncovou stanicí. A to co provedl na Ostravě a Zlíně? Za dobrého středověku by z něho drhli kůži v hodně městech.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 583
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 22. září 2009 - 22:16:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To ČSAD zastávka: Už se na ty debilní domněnky a kecy vykašli, sám jsi to tak nazval, ale teď jsi mě už fakt nadzvednul. Sorry za sprosté slovo, vypípněte to, ale kde jsi k takové píčovině přišel? Hovadina na kvadrát, kde to máš napsané? Nikde v žádném zákoně ani vyhlášce není ani slovo o tom, že v buse, kde není povolen přepravovat stojící, nesmí nikdo stát!!! Sorry, ale jedině správný výklad je, že nesmíš do busu naložit víc cestujících, než kolik je v TP míst k sezení, nic víc a nic míň. Co tam budou dělat, je úplně jejich věc, nebudu opakovat svůj příspěvek 582. Fakt už se vykašli na ty fabulace a konstrukce přitažené z Marsu a smiř se s tím, že prostě za jízdy v jakémkoliv autobuse se může po uličce courat kdokoli kdykoli bez jakéhokoli omezení. Cestující i stewardka.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 584
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 22. září 2009 - 22:19:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

TO Sipi: Kdy si přečteš svůj příspěvek, na který jsemreagoval, tak to sice neříkáš explicitně,ale prakticky to vyjadřuješ. Podle Tebe je to blbost, že s tím začíná, protože Ty víš, jak to tam je a jak by to tam mělo být. Takže z toho vyplývá, že on na to jde blbě a tudíž je to blb, který se Tě nezeptal...ale neber to ve zlém, prostě to tak vyznělo...
Martin240025
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1771
Registrován: 1-2006

Odesláno Úterý, 22. září 2009 - 22:28:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Boblick: co předvedl na Ostravě a Zlíně? Ostraváci zjistili, že vlakem se do Prahy dostanou za 4 hodiny, SuperCity 3 hodiny, a autobus 6. Takže výběr je celkem jasný, a podle mě je kdokoliv ochotný připlatit za ušetřený 2 nebo 3 hodiny za vlak, navíc na této relaci jezdí krom SC celkem slušné EC/IC. Jen nadšenec může jet z Prahy do Ostravy AUTOBUSEM, a je naprosto jedno jeslti je to ČSAD a nebo PinkLine. Sice jeden autobus jede 7:25, ale není to spoj primárně určen pro cestující Praha - Ostrava :-)
Nenazývejme klienty jakékoliv dopravní společnosti KAŠTANY :-)
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 504
Registrován: 5-2006
Odesláno Úterý, 22. září 2009 - 22:33:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: V pořádku. Jak jsem psal, myslím si, že by udělal lépe, kdyby z Hradce pokračoval ještě někam dál. Típnout linku v Hradci mi nepřijde moc rozumné, můj názor.... Protože Hradec je dost podobný Plzni a pokud udělá na Hradci takový jízdní řád jako na Plzni, tak se opravdu může stát, že vyštípe jiné dopravce, kteří jezdí z Prahy dál někam za Hradec a fakticky by tak poškodil lidi, kterým je linka Praha-Hradec ukradená. Ale vše je o počtu spojů, zatím jsou to jen čiré spekulace.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 585
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 22. září 2009 - 22:47:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

NO já to chápu ale na druhou stranu, když podnikáš, koukáš primárně na to, kolik to přinese Tobě, a to, že poškodíš svého konkurenta, to nikdo při svém podnikání neřeší a pokud ano, tak spíš v opačném smyslu.,.poškozený konkurent znamená můj byznys...a před cestujícími se z toho holt vylže a ještě ze sebe udělá chudáka...
Klavirista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 85
Registrován: 5-2009
Odesláno Úterý, 22. září 2009 - 22:56:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nebo to autobus snad zvládne z ČM někdy rychleji na Florenc, než metro?))
Skoro vždy až na ranní a odpolední špičku v PD. Pokud nemáte cíl přímo na B, tak je to delší, metro jede na Florenc dost dlouho a je to přestup navíc plus si v metru neopřete skoro na žádné sedačce hlavu. Detaily, ale dělá to své :-)
Jo a taky nevím, co mají v licenci za trasu. Už jsem viděl několik různých variant při výjezdu z Florenc, nejlepší je to asi přes Spojovací (mimochodem to by byla další výborná zastávka pro velké množství lidí).
Euroflyer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 430
Registrován: 8-2007
Odesláno Úterý, 22. září 2009 - 23:00:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

metro jede osmnáct minut a upřímně tomu fakt nevěřím, že autobus to zvládne rychleji. a lidí, co jede mimo ranní a odpolední špičku, je asi spousta, že:-)
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 586
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 22. září 2009 - 23:12:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No hlavně metrem je skoro jistota, že to za těch 18 minut zvládne vždy...bus možná umí rychleji, ale je to sázka do loterie, jestli zrovna dneska to vyjde...
Kuba_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1449
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 23. září 2009 - 08:21:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No když jsem jel naposledy autobusem z HK do Prahy na ČM s tím, že přestoupím na metro a že to výjde rychlejc, tak jsem po příjezdu přestoupil do metra B a po asi 2 stanicích se hlásilo, že metro dál nejede, že někdo skočil do kolejiště...takže jsem šel na Sokolovskou na tramvaj a tam bylo kvůli tomu hodně lidí, takže jsem odjel až druhou tramvají l.12. Takže jsem si cestu vůbec neurychlil.

Poslední dobou když jsem jel trasu HK-Praha a zpět (o víkendu nebo prázdninách), tak jsem jel až na Florenc většinou autobusem Eurolines, který tu trasu zvládl za 1h 25 min až 1h 30 min. K tomu zdarma voda nebo musli sušenka + noviny. Obsazení bylo většinou optimální ani málo ani nebylo přecpáno...jsem zvědav na SA, který chce jezdit jen na ČM...většina lidí co znám tak preferují Florenc, zvlášť při cestě Praha-HK (z Florence jede na HK víc autobusů a je to blíž k vlaku, takže předpokládají, že když by jim autobus ujel, tak by jel v dohledné době další, případně by šli na vlak...)
:: Stránky o MHD v HK - přes 1000 fotek ::
Euroflyer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 431
Registrován: 8-2007
Odesláno Středa, 23. září 2009 - 08:36:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A trošku odbočíme na téma vozy Student Agency. Neustále tu někteří odborníci píší, v jakém stavu jsou. Pak mi nejde na rozum, že ČSAD Jablonec nad Nisou od Jančury ojeté busy kupuje a co víc, že se nikdo nepozastavuje nad tím, že mají také stevardky, vaří kafe, roznáší noviny atd:-)a že vůbec někdo z ČSAD může od Jančury takové vraky koupit?)))Když nejlepší na světě jsou deset let staré Bovinky, s kterými si dělá soukromý byznys pan XYZ (vymazal moderátor) a společnost GTS International, kterou v červnu získal nějaký pionýr z Astrachaňské oblasti, ročník narození 1985. Zřejmě šikovný malčik:-)
Dnešní Jablonecký deník, některé detaily, že autorka komolí názvy a čísla bych neřešil:-)
Šedesát sedm cestujících přepraví zánovní autobusy španělského výrobce Beularis Aura z Jablonce do Prahy a zpět. Tyto autobusy nabízejí větší komfort a přibližně o jednu čtvrtinu vyšší kapacitu než autobusy nasazované dosud.
„První žluté autobusy, které pojmou až o dvanáct cestujících více než ty současné, vyjedou tento čtvrtek,“ uvedl generální ředitel ČSAD Jablonec Luboš Wejnar s tím, že změna v jízdních řádech tímto směrem nenastane. „Stávající počet padesát pět míst nám nestačil a stávalo se nám, že na některých spojích cestující museli stát,“ doplnil Luboš Wejnar.
S patnáctimetrovými autobusy má již čtyřletou zkušenost společnost Student Agency, od které je jablonecký dopravce zakoupil. Služby pro šedesát devět minut jízdy zůstanou prakticky obdobné. Vceně jízdenky za sto korun a při zpáteční za sto šedesát cestující obdrží teplý nápoj dle svého výběru, denní tisk, může využít připojení k internetu, autobus je klimatizovaný, je v něm možno zakoupit jízdenky jak na městskou dopravu v Praze, tak v Jablonci.
Samorost
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.180.197
Odesláno Středa, 23. září 2009 - 10:04:53    Odkaz na tento příspěvek  

Klavíristo, to jsi na tom tak špatně , že 18 minut neudržíš hlavu a musíš ji mít opřenou ? ....:-)
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5639
Registrován: 10-2004

Odesláno Středa, 23. září 2009 - 11:31:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Eurofly: Tak najednou už je to soukromý byznys? Už to není zaručeně ztrátový byznys města?
VEB Verkehrsbetriebe der Stadt Dresden - Ihr Partner im städtischen Nahverkehr
Euroflyer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 432
Registrován: 8-2007
Odesláno Středa, 23. září 2009 - 11:45:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

sergeilbc: soukromý byznys pana XYZ (vymazal moderátor) a GTS za městské peníze, abych to upřesnil
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5640
Registrován: 10-2004

Odesláno Středa, 23. září 2009 - 11:56:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aha, tak to pak jo, díky za upřesnění
VEB Verkehrsbetriebe der Stadt Dresden - Ihr Partner im städtischen Nahverkehr
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1733
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 23. září 2009 - 13:14:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže kromě toho,že se na Praha-Jablonec chovalo(chová) ČSAD stejně jako SA(tedy zničení konkurence,jízda v taktu,podávání novin,kafe atd.),bude jezdit i s "jejíma" autobusama.

Celkem odlišný přístup od ostatních ex ČSAD.
Euroflyer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 433
Registrován: 8-2007
Odesláno Středa, 23. září 2009 - 13:23:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

co poradí pan boblick v boji proti čsad jablonec?:-)jinak, také zajímavé je to, že z jn je to do prahy stejně daleko, jako z LB a jízdenka stojí z Jablonce o 15 korun více, než z LB
Euroflyer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 434
Registrován: 8-2007
Odesláno Středa, 23. září 2009 - 13:55:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

žlutá čsad jablonec vysloveně sluší:-)
http://www.mediafax.cz/regiony/2932138-CSAD-Jablonec-musel-kvuli- zajmu-cestujicich-koupit-vetsi-autobusy
Tysiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 77
Registrován: 4-2007
Odesláno Středa, 23. září 2009 - 13:59:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pro znalce vozového parku SA: netušíte, které busy prodal a zda je prodával už s wifinou, nebo ji tam pro ČSAD nechal domontovat? Trochu mě to štve, že by se zbavoval busů s připojením, když třeba více než čtyřhodinovou štreku do Zlína jezdí přes UH bus č. 43, který připojení nemá
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 587
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 23. září 2009 - 18:15:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mně se líbí, jak tady už podle nicku jde přepovědět, jaký bude příspěvek, resp. komu bude stranit... Doufám, že jsem nezúčastněný a aspoň trochu objektivní, protože s ani jednou firmou nikam nejezdím a obrázek si dělám jen z toho, co tady píšete...Takže nic proti ČSAD Jablonec, ale upřímně řečeno - pokud koupil ojeté busy po SA, nemohl svému image zasadit větší ránu. Vůbec nejde o to, v jakém stavu jsou, kolik stály a co umějí, ale takhle na plné koule všem ukázat, že to, co můj konkurent odhodí, je pro mne ještě dobré...nevím nevím...připomíná to dobu, kdy odpadky od ČSAD dojížděli soukromníci...ale tenkrát to niko neřešil, tenkrát ČSAD bylo špatné všeobecně a soukromníkovi se držely palce...myslel jsem, že dneska už management chápe, že image má taky hodnotu převoditelnou na prachy...kdyby aspoń nebyly tak nápadně žluté...
Tysiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 4-2007
Odesláno Středa, 23. září 2009 - 18:47:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: To je věc názoru. Někdo zase může říct, že Jablonečtí uvažují ekonomicky a koupili jen pár let staré autobusy za neskutečně výhodnou cenu. Pochybuji o tom, že běžní cestující si při cestě v Beulasu budou říkat, že jedou odpadem a jak si ten jejich dopravce poškodil jméno tím, že už na linku nevypravuje busy, které koupil přímo od výrobce..
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 588
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 23. září 2009 - 19:19:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nejde o to, že nejsou nové, nemyslím poškození jména tím, že nekoupil funglovky....jde o to, že podle té barvy si i relativní laik domyslí, že pro RJ už dobré nebyly, jinak by je přece neprodával, takže jakáže asi čertovina v tom je? ...to se neptám za sebe, ale za toho laika, jinak tu koupi samozřejmě nezpochybňuju, finančně a technicky to určitě výhodné bylo, když do toho šli...
lsd
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.102.129.100
Odesláno Středa, 23. září 2009 - 20:55:06    Odkaz na tento příspěvek  

tak z Jablonce budou konečně jezdit pořádné stroje, jenom jsem nepochopil tu žlutou barvu, ale vyrobit vlastní image asi něco stojí Ale přístup ČSAD JBC je sympatický, luxusní, ale jeté autobusy spíš než Cross v základu, co byl zakoupený s dotací pro ZDO nebo zájezdový autobus, co se buď šetří nebo jezdí většinou pronájmy nebo kombinace všeho
Pláňák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.202.112.250
Odesláno Středa, 23. září 2009 - 21:33:19    Odkaz na tento příspěvek  

Vážení, uvědomte si laskavě, kdo je vlastně pravým majitelem ČSAD Jablonec. Málokdo z vás totiž ví, že Jablonec byl vloni koupen ČSAD Semily, jehož pravým vlastníkem je rusky mluvící společnost, která si v Česku tímto způsobem jen pere své finance. Ale na druhou stranu toto není jen jediný takový příklad, v celé republice existují i další, takže ..., znalci vědí, o co vlastně jde především.
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 505
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 23. září 2009 - 22:21:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jde o to, že podle té barvy si i relativní laik domyslí, že pro RJ už dobré nebyly

Nemyslím si. My všichni "odborníci" tady si to jistě domyslíme, ale cestující veřejnost vůbec nemusí vědět, že jsou od Jančury, natož že jsou už staré, které jančura vyřadil.

Mě se velmi líbí, že ještě před nedávnem se tu probíralo, že kdo nechce jezdit se SA z Liberce do Prahy, ať využije ČSAD jablonec v trase Jablonec-Praha. A nyní je to prašť jako uhoď...
Euroflyer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 435
Registrován: 8-2007
Odesláno Středa, 23. září 2009 - 22:42:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pravidelní cestující mezi JN a Prahou asi nejsou padlí na hlavu a ví moc dobře, po kom ty busy jsou, když se navzájem předjížděly... tenhle příběh mě fakt baví:-)
lsd
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.102.129.100
Odesláno Středa, 23. září 2009 - 22:46:47    Odkaz na tento příspěvek  

on jenom ten příběh o ukřivděvných má další o to překvapivější pokračování
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 589
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 23. září 2009 - 23:05:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...si tak ymyslím, že jestli cestující veřejnost nějaké busy pozná a identifikuje, komu patří, tak zrovna ty žluté...ono upřímně řečeno - ta žlutá není pro další prodej moc terno ani pro SA - případného idiota řidiče nebo nedostatky ve služnách ČSAD JN hodí na hlavu SA právě podle té barvy...
Frenk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 8-2008
Odesláno Středa, 23. září 2009 - 23:24:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevite nekdo jestli bus SA ze zlina prijizdi na cas do prahy, nebo to zvlada i drive nez podle jizdniho radu?? Dikes
Tysiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 4-2007
Odesláno Čtvrtek, 24. září 2009 - 15:37:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Frenk: záleží, který bus máš na mysli. Ranní s příjezdem v 7.20 prakticky dřív ani přijet nemůže, protože má odjezd z Brna v 5.00. Další dva spoje mají jízdní dobu Brno - Praha 2.30 hodiny, takže při bezproblémové dálnici a rychlém průjezdu oběma městy mohou zvládnout příjezd o deset až patnáct minut dříve.
Osobně jsem však kvůli zacpanému Brnu zažil i příjezd namísto v 11 zhruba v 13.30.. A zda přijede načas, záleží vždy na plynulosti provozu, což mezi Brnem a Prahou dost často nebývá žádná sláva
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2760
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 24. září 2009 - 16:50:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Beulasy u ČSAD JBC : Nevím, jestli koupě zrovna těchhle kousků je pro cestující ČSAD JBC výhra, protože už u SA byly kritizovány za nedostatek místa na nohy a ČSAD jim evidentně tu řadu sedaček neubralo... Zajímavé je, že historie se opakuje - podobně "napěchovaná" sedačkami byla i Hotlinerova Travega, která svého času taky do Jablonce jezdila.
Tysiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Registrován: 4-2007
Odesláno Čtvrtek, 24. září 2009 - 22:14:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jenda z hk: To znamená, že tyto busy mají skutečně 67! míst namísto standardních Beulasáckých 63?
Euroflyer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 436
Registrován: 8-2007
Odesláno Čtvrtek, 24. září 2009 - 22:37:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

podle této fotky jde dokonce o prehistorické aury ještě komplet s látkovými sedačkami, to naposledy bylo ještě v ayatsech. vzpomíná si někdo, že by byly aury někdy ještě v látkách?
http://www.csadjbc.cz/?ref=12&child_id=81
je to dole
zjistit z rezervačního systému to nejde..mimochodem, ten systém e-jizdenka.cz, to je taky lahůdka:-)
Tysiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 81
Registrován: 4-2007
Odesláno Čtvrtek, 24. září 2009 - 23:36:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Látkové sedačky měly první Aury (nevím, zda všechny), které byly postaveny na podvozcích MAN. Foto např. zde: http://seznam-autobusu.cz/studentagency/mj20070922_3b25728.jpg

Podle BUSportalu jsou MANy dva ze tří koupených busu (http://www.busportal.cz/modules.php?name=article&sid=6720).

Možná, že látkové sedačky byly méně tlusté, proto jich v buse bylo více (ale to je pouze moje spekulace, netuším, zda to je skutečně možné)
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2762
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 25. září 2009 - 15:36:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tysiq: Ano ano, Aury na MANu mají skutečně 67 míst... Jízda tímto busem, byť na vnitrostátní lince, pro mě byla "za trest". A to svého času jezdily i do Londýna! Brr, to bych nechtěl zažít. Do Jablonce se to "přežije", ale cestující z toho zřejmě velkou radost mít nebudou. Doufám, že ČSAD dostane rozum a časem tu 1 řadu vyhodí.
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1712
Registrován: 6-2006
Odesláno Sobota, 26. září 2009 - 08:31:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

SA hodlá zlevňovat na trase do Liberce ve směru z Liberce. (zdroj MF DNES). Bližší info po zpřístupnění celého článku.
dezo lakatos
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.244.167
Odesláno Sobota, 26. září 2009 - 11:58:19    Odkaz na tento příspěvek  

Liberec - Cestování z Liberce do Prahy po půl roce znovu výrazně zlevní.

Do cenové války se pouští Student Agency. Ve směru z Liberce zlevní od 1. října ze současných 75 korun až o třetinu na 50 korun.

„Za tuto cenu budeme jezdit do chvíle, než najde magistrát společné místo pro odjezdy s autobusy Dopravního podniku města Liberec,“ řekl šéf Student Agency Radim Jančura. Hledat společnou zastávku v centru města slíbil na jaře i primátor Jiří Kittner, který zároveň dopravní podnik vede. Zadal studii, která by měla najít vhodné místo. To dopravní podnik našel, ale nic se zatím neděje.

Po necelém půl roce jezdí ale autobusy stále odděleně: DPML z terminálu ve Fügnerově ulici a Student Agency z autobusového nádraží. Podle Jančury je jejich odjezdové stanoviště méně výhodné a atraktivní, na terminál MHD ale úřady kdysi žluté autobusy nepustily.

Zlevnění o třetinu se týká majitelů kreditových jízdenek a jen ve směru z Liberce. Cestování ale zlevní i ostatním: v obou směrech klesne základní cena jízdenky o pět korun, takže nejdražší lístek bude stát 80 korun. DPML včera neřeklo, jakým způsobem bude na snížení cen konkurence reagovat. „Je to pro mě novinka, v tuto chvíli nejsem schopen odpovědět,“ řekl Martin Oumrt z Dopravního podniku. Nejlevnější jízdenka s DPML stojí 70 korun, cestující ale jedou podstatně staršími autobusy bez občerstvení, novin nebo připojení k internetu.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - liberecký kraj
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5647
Registrován: 10-2004

Odesláno Sobota, 26. září 2009 - 12:19:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

„Za tuto cenu budeme jezdit do chvíle, než najde magistrát společné místo pro odjezdy s autobusy Dopravního podniku města Liberec,“ řekl šéf Student Agency Radim Jančura.

A proč zase tohle? To si myslí, že mu poleze do už i konkurence?
VEB Verkehrsbetriebe der Stadt Dresden - Ihr Partner im städtischen Nahverkehr
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3577
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 26. září 2009 - 12:47:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Do cenové války se pouští Student Agency. Ve směru z Liberce zlevní od 1. října ze současných 75 korun až o třetinu na 50 korun.
Takže v nejbližší době zdraží ostatní linky? aby se ty penízky zas nahrabaly jinde...
About me ; web o Mansonovi ; moje články na iDnes
Hlasujte na Facebooku Dopravní podniku Karlovy Vary v anketách!!

Moje fotogalerie Nové fotky autobusů ČI-DU !!
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1739
Registrován: 12-2004
Odesláno Sobota, 26. září 2009 - 15:46:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MMM:Neříkám,že to zdražení není čistě teoretisky možné,ale proč o něm psát teď.Nebo máš nějaké informace?
Tak s SA nejezdi,nebo nemáš jinou možnost?
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3579
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 26. září 2009 - 15:48:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nebo máš nějaké informace?
Nemám, napsal jsem to sem jako nápad.

Tak s SA nejezdi,nebo nemáš jinou možnost?
Neboj, nejezdím.
About me ; web o Mansonovi ; moje články na iDnes
Hlasujte na Facebooku Dopravní podniku Karlovy Vary v anketách!!

Moje fotogalerie Nové fotky autobusů ČI-DU !!
Nedělní Blesk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.48.235.222
Odesláno Sobota, 26. září 2009 - 17:12:11    Odkaz na tento příspěvek  

Po přečtení článku od dezo lakatos mi chybí nad článkem ještě poznámka Placená inzerce. Do dneška jsem si občas MF Dnes kupoval, ale po přečtení takových článků si od zítra radši budu kupovat Blesk, kde jsou míň upravené informace, zřejmě podle toho jak se jim to hodí. To je jako kdyby ve Světě motorů byl test dvou vozidel a u jednoho by byly napsány pouze klady a u druhého pouze zápory, jak byste takový článek informačně hodnotili?
Jan Sůra
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.50.175.58
Odesláno Sobota, 26. září 2009 - 20:27:52    Odkaz na tento příspěvek  

Dezo Lakatos: říká vám něco toto v záhlaví stránky, odkud jste text ukradl? © Copyright 1999 – 2009 MAFRA a.s.
žlutý anděl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.100.28.5
Odesláno Sobota, 26. září 2009 - 21:04:56    Odkaz na tento příspěvek  

a jéje uražená ješitnost pánů z Lipé a Mladé fronty.
Jo na terminál se RJ nedostanete jako na autobusák. Pokud to město nedovolí můžete se tak leda dívat z protějšího chodníku.
Je vidět jak moc mu leží v žaludku linka DPML.
Minibox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 384
Registrován: 9-2005

Odesláno Sobota, 26. září 2009 - 21:05:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jan Sůra: uznávám, že zdroj článku uvést mohl (to by bylo v pořádku, nebo i tak by to byla "krádež"?), ale myslím že by se měla řešit podstata a to, že ten článek opravdu straní Student Agency. Ono vůbec články na MF Dnes / idnes.cz jsou postupem času čím dál slabší, chybí jim nezávislý pohled a snaha jít více do hloubky problému (myslím to celkově, ne jen na vás). A to neříkám proto, že bych byl proti MF, ale jako opravdu dlouholetý čtenář nejdříve MF a pak i on-line verze. Ale to je na jinou debatu, sem to nepatří.

Jinak se mi zdá (ač jsem vždy patřil mezi příznivce SA), že pan ředitel to už opravdu přehání, je to takové trochu vydírání. Proč tak bojoval s ČSAD o autobusové nádraží, když se mu tam nelíbí? Nebo už tenkrát bojoval i o centrum města nebo pro něj dokud nepřišla nová konkurence dost dobré? Už se mi ten vývoj přestává líbit a začínám také využívat více konkurence, sympatický je mi např. Eurolines se svou byznys class na BA - BR - PH.
www.minimodel.cz - nástupce www.minibox.webz.cz

ICQ 262 816 345
Minibox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 385
Registrován: 9-2005

Odesláno Sobota, 26. září 2009 - 21:11:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

btw už vidím, kdyby Jančura měl svoje vlastní nádraží (jedno kde) tak jak tam bude férově pouštět přímou konkurenci podle jejich požadavků... choval by se úplně stejně... a jak by se mu pak líbily články od konkurence v nezávislých médiích ;-)
www.minimodel.cz - nástupce www.minibox.webz.cz

ICQ 262 816 345
Orlík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 2-2009

Odesláno Sobota, 26. září 2009 - 21:46:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

to Jan Sůra a Minibox:
ten zdroj tam je uvedený od samého počátu - Regionální mutace| Mladá fronta DNES - liberecký kraj. Pro méně chápavé jen doplním, že byl uveden na samém konci příspěvku deza lakotose. I jim by pak mohlo dojít, že se jedná o pouhou citaci...
No a RJ si bude už muset konečně zvyknout na to, že ne všichni před ním padnou na p***l a pokud si to majitel pozemku, na němž se nachází nějaká zastávka, nepřeje, tak tam prostě nikdo cizí ani nepáchne, kdyby to byl stokrát Jančura !
Těší-li vás vaše práce, děláte ji patrně špatně...
žlutý anděl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.100.28.5
Odesláno Sobota, 26. září 2009 - 22:08:33    Odkaz na tento příspěvek  

No pane Sůra co vy na to? Příspěvek nebyl editován, tudíž je to tam od počátku.
Takže o ukradnutí nemůže být řeč.
Nebo spíš vám šlo o něco jiného?
Žlutý_pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 10-2008

Odesláno Sobota, 26. září 2009 - 22:09:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já teda nevím, ale nevypadá takto náhodou i "ekonomický terorizmus" v praxi?
Držím palce DPML ať ty svoje "štafly" uhájí!!!
Padělaných bankovek se už bát nemusíte - www.bicnapadelky.ic.cz
Gabuliatko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 658
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 26. září 2009 - 22:32:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pan Sůra je z LB takže k tomu článku má vztah.
Minibox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 386
Registrován: 9-2005

Odesláno Neděle, 27. září 2009 - 10:13:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orlík: a jo, to jsem přehlídl ;-) V tom případě nevím kde je problém. Nebo si snad na internetových fórech začneme hrát na povolení ocitovat pár řádků, které jsou stejně volně přístupné? Spíš by mohli být rádi, že jsou "citováni".

Já bych si spíše představoval článek, kde budou férově porovnáni oba dopravci, co nabízí cestujícím, co by chtěli zlepšit, jak se jim daří, případně další podle informací které budou ochotni poskytnout. A ne jak je dnes moderní, že novináři protěžují jen jednu stranu (myslím to teď všeobecně na všechna média) a píšou naprosto zkreslené články, často i podle toho, kdo je s kým kamarád a co z toho má (opět myšleno obecně). A pak ještě promazávají diskuze, pokud se jim něco nehodí do "jejich úhlu pohledu" (v tomto je i idnes hodně aktivní).
Měl bych pro jinak pro Jančuru návrh na novou linku - Jablonec / Praha, potenciál tam jistě je, kvalita autobusů nevyhovující - jezdí tam staré vraky které jsou nakoupeny už ojeté, konkurence tam moc velká není, mohla by zase SA jednou zachránit cestující :-D :-D
www.minimodel.cz - nástupce www.minibox.webz.cz

ICQ 262 816 345
Orlík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 96
Registrován: 2-2009

Odesláno Neděle, 27. září 2009 - 12:54:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano, taky mám dojem, že MF a iDNES Jančurovi až zbytečně moc nadbíhají a ta objektivita se tam pozvolna vytrácí. Je pravdou, že RJ určité zásluhy o podstatné vylepšení autobusové dopravy má. Je to zkrátka fakt, nikdo to asi nemůže zpochybnit a nikdo se o to nejspíš ani nesnaží. Stejně tak je ovšem fakt, že takových dopravců jako RJ, je už v dnešní době mnohem víc, služby poskytují na stejné úrovni (nepoměřujme, prosím, pouze podle ne-přítomnosti balastu v podobě stevardky...) a sám RJ dnes žije již víceméně z podstaty. Bohužel i za pomoci médií.
Nejsem si vůbec jist, zda zpráva o tom, že nějaký dopravce na nějaké lince sníží nějakou cenu oproti nějaké ceně nějakého jiného dopravce (nic jiného jsme se tam totiž nedozvěděli a myslím, že v celostátním měřítku bychom takových zpráv našli více...) má takovou důležitost a takovou informační hodnotu, že ji idnes včera přinesl v regionální mutaci a dnes ten samý text protlačil ještě do své celostátní ekonomické rubriky.
Těší-li vás vaše práce, děláte ji patrně špatně...