K-report
 

Archiv do 1. listopadu 2009  

Diskuse K-report » Archiv 2009 » Autobusy a trolejbusy » Student Agency » Archiv do 1. listopadu 2009 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Huples
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 186
Registrován: 2-2005
Odesláno Sobota, 31. října 2009 - 11:20:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tommy01, Denis Novák: proč jste se tedy nevyjádřili před pár dny k mojí kritice toho nemožného vyřvávání stewartek SA na Florenci v hale, když chcete, aby se diskutovalo o SA.
žlutý anděl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.100.28.5
Odesláno Sobota, 31. října 2009 - 13:27:17    Odkaz na tento příspěvek  

AD Tommy 01 nezlobte se, ale kritizuje stání v buse, jaké je to zlo a sám na to přistoupí. Proč tedy jel, nebylo-li místo. To se jinak než blbostí nedá nazvat. Ano byl si vědom že na tom Zličíně totiž zůstane přes noc, SA ho patrně by nepřevezla.
A zrovna pan Novák patří k těm, kteří nikdy nepřiznají , že by SA dělala něco špatně, prostě má jen ten svůj pohled.
Kritiku vlastně živí on sám, protože vždy musí být vyváženost. Jinak by to tady bylo jako kdyby SA byla bůh a ostatní dopravci hovada.
Ne není tomu tak.SA je obyčejná dopravní společnost která má své + ale také - jenže ty pan zaslepený Novák nevidí.
Boblick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1133
Registrován: 1-2009
Odesláno Sobota, 31. října 2009 - 14:48:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Denis Novák:
Stání v buse do 1 hodiny je normální, existují i spoje, kde budete stát déle, pokud se do destinace chcete vůbec dostat.
Měl jste přeci ještě další možnost: stát 55min na Zličíně, mezitím si koupit místenku SA a do Plzně přijet o hodinu později . Výmluvu, že jste si již zakoupil jízdenku neberu, neboť do 5min jí můžete vrátit.
Zcela evidentní je to, že jste jel na spoj SA a neodhadl jste čas. Každý normální cestující do Plzně jezdí z centra z Florence busem či z Hlavního vlakem. Jen zarputilí SAmani jezdí na Zličín, neb ničím jiným než SA nechtějí jet. Značně mi připomínají režijkáře ČD.
Vkj_autobusy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 7-2008
Odesláno Sobota, 31. října 2009 - 15:41:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Boblick. souhlasím,každý normální cestující jede radši do centra než aby vystupoval na Zličíně nebo Černém mostě. A to, že jistý Denis Novák nastoupil do autobusu společnosti VKJ tak přesně jak je psáno nákupem jízdenky souhlasil s přepravníma podmínkama a pokud se cestující chce dostat tak prostě stojí.A kdyby milý pan Novák nastoupil na Florenci seděl by a neměl by připomínky,ale asi chtěl ušetřit 5 Kč.
Tuk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 10-2008
Odesláno Sobota, 31. října 2009 - 15:46:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jednou jsem stál cestu z Prahy do Brna nejmenovaného dopravce a už nikdy vice. Rád jezdím SA, je to pohodlné,rychlé a cestuji jako člověk. Souhlasím s panem Novákem.

(Příspěvek byl editován uživatelem Tuk.)
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5748
Registrován: 10-2004

Odesláno Sobota, 31. října 2009 - 15:49:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen poznámka, kdyby někdo zapomněl - místenka vám zajistí sezení u každého dopravce, nejen u SA.
VEB Verkehrsbetriebe der Stadt Dresden - Ihr Partner im städtischen Nahverkehr
Huples
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 187
Registrován: 2-2005
Odesláno Sobota, 31. října 2009 - 16:00:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Boblick: Ty teda umíš člověka při sobotě pobavit - SAmani
Fandaprudič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 514
Registrován: 3-2009

Odesláno Sobota, 31. října 2009 - 16:12:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já SA nevnímám nějak extra negativně. Já si jako zákazník nemohu ztěžovat, a myslím si, že se SA za nějaké 4 roky, co s touto společností jezdím, v mnohém zlepšila. Pro pana Jančuru je zákazník holt na 1. místě. Myslím si, že ne na každém z nás, jestli bude u řidiče za nějakej póvl, kterej je seřvanej za otevření okénka, nebo za pána, kterýho "letušky" obskakujou. Fakt je, že někdo to vnímá, jako lezení do .
Když hodně zavspomínám na nějakou nepříjemnost, tak se stala asi před třemi měsíci při odjezdu posledního spoje z Liberce. Někde na Mladoboleslavsku jsme zastavili v nouzovém pruhu. Došlo k poměrně važné závadě v motorovém prostoru a tento stav nám neumožnil pokračovat v jízně. Konkrétně šlo myslím o vůz 49, nejsem si ale jistý. Během 45 minut se objevil jiný žlutý autobus a byly nám vráceny všechyn peníze. Toto by jste třeba u ČSAD čekat nemohli ...
MHD v osmi městech ČR - nově také Havlíčkův Brod
Fotogalerie Fandyprudiče
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2790
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 31. října 2009 - 17:34:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mně baví, jak se pan Novák diví, že u Štáhlicha není zvýhodněná cena na Zličín... Ne že bych tohoto dopravce měl rád, ale zrovna toto je věc, kterou naprosto chápu. Přeci nebude zvýhodňovat cestující, kteří s ním jedou jen proto, že SA je zrovna vyprodaná (nebo ujela). Naopak - v takovém případě dotyčný cestující mnohdy nemá jinou možnost, jak se dostat do cíle své cesty, tak proč mu to neosolit. Navíc dopravce k tomu má ten důvod, že nástupem cestujícího na Zličíně do busu jedoucího z Florence nic neušetří - těžko s ním někdo pojede z Florence na Zličín, aby vykompenzoval slevu pro toho, kdo jede Zličín - Plzeň. ČSAD takovou slevu nabízí spíše ze setrvačnosti, protože byly doby, kdy chtělo některé spoje na Zličíně ukončit a nižší cena měla na tuto zastávku nalákat cestující.
xxxMichalis
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.48.33.136
Odesláno Sobota, 31. října 2009 - 18:26:03    Odkaz na tento příspěvek  

Chlapi až moc to přeháníte někdy, a to na obě strany. Já jel s SA pouze Frýdek-Praha-> Praha-Londýn a zpět to samé. Jinak nemám proč jezdit SA protože Ostrava-Praha,Brno je lepší zajet vlakem. Musím uznat, že opravdu asi někteří řidiči SA jezdí jak prasata...aneb zákaz předjíždění pro kamiony,autobusy a vozidla s přívěsem pro ně neplatí...a dodržování rychlosti někdy taky nebyla silná stránka...(ale jak říkám, tohle jsem zažil jen zpátky po cestě z Brna do Ostravy a nejde z toho nijak paušalizovat)..je fajn že stewardky člověka obskakují...ale mě osobně to i docela ruší. Myslím si že by vůbec nebylo odvěci kdyby třeba poslední 3-4 řady sedaček byly něco jako "klidová zona" ..kde by si mohl koupit člověk místa bez toho že by kolem něj prošla stewardka asi 10 tam a zpět s kávou pro ostatní ...a on trnul kdy to na něj vylije..Myslím že by to mohlo být na zvážení..

Ale i lidi jako Boblick atd. by měli uznat jedno...díky mohutné PR hodně lidí vidělo že už se nejezdí v česku jen se starýma karosama, jak se řidičům zachce a často třeba jen párkrát za den...se zastavováním v každé prdeli...
Ale že je tu možnost jak tu cestu přijemně strávit, určitá jistota že ten spoj opravdu dojede a pokud možno na čas a že se ke mě budou chovat jako k zákazníkovi a ne k člověku který jim naopak překáží, protože díky něj musejí makat....To jak tu namítáté, že někteří ze zisků z dálkovky dopláceli prachy na ZDO...to by ten dopravce asi musel být opravdu blbý, když by si nechtěl nechat proplatit oprávněnou ztrátu od kraje a cpal do toho vlastní zisky...
Denis_novák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 109
Registrován: 10-2008
Odesláno Sobota, 31. října 2009 - 18:45:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vážení kritici,chytráci a všeználkové,
pokud bydlím na Stodůlkách, tak fakt nepojedu na Florenc, abych za hodinu poté jel téměř okolo svého domu v dýchavičném autobusu společnosti jakékoliv dopravní společnosti. To je na vysvětlení, proč jsem jel ze Zličína. Že jsem si špatně odhadl čas a ujel mi SA, to byla ta moje smůla. Kdybych měl čas, tak jsem si koupil na Zličíně jízdenku a jel jako člověk v 10.00 hodin. Bohužel jsem byl tak blbej, že jsem si myslel, že většina dopravců má nějaké standarty a vlezl tedy do autobusu společnosti VKJ, dříve také Vratislav Štádlich nebo Centrum tour (třeba se to ještě jmenovalo jinak, u nich asi bude možné všechno). Při nástupu mne fakt nenapadlo, že se na mne už nedostane místo. Pár lidí ze Zličína si sedlo, 10 nás stálo. Odbočím a vzpomenu na doby, kdy se do autobusu ČSAD Plzeň na CAN nastupovalo a řidič vždy nejdříve zkontroloval, zda má místa k sezení. Pokud neměl, tak to oznámil a byla to vaše volba, zda jet nebo ne. Fakt mne nenapadlo po zjištění v zadní části autobusu se přes ty lidi zase vydat zpět, nechat si vrátit jízdné a jet s SA.
Jak jsem na konci svého článku napsal, bylo to jen komentování jedné cesty. Namísto toho, aby třeba někoho napadlo, že takové cestování asi fakt není bezpečné, tak se na mne většina lidí sesypala, že jsem si dovolil napsat kritiku na někoho jiného a pochválil jsem SA. Připadá mi, že všichni závidíte Jančurovi jeho úspěch s SA a to, že ten chlap něco dokázal. Pro mne, jako podnikatele, je to někdo, kdo fakt z nuly něco vybudoval a namísto toho, aby se někde válel a jen kontroloval stav účtu, tak se provozu své společnosti dále osobně věnuje. Jak tady někdo napsal, u něho je cestující vždy na prvním místě. Před časem jim vypadl žlutý bus a tak operativně nasadili jeden ze svých Mercedesů, co jezdí pro VENTO a Orbix. Zpoždění na odjezdu 10 minut, stevardka se omluvila za to, co se stalo, za to, že není pravidelný servis a nabídla slevu 10,- Kč jako kompenzaci. Tohle není o těch 10,-Kč, ale o tom přístupu k cestujícím. U ostatních dopravců musíte být rádi, že vůbec jedete.

HUMLES:
Tommy01, Denis Novák: proč jste se tedy nevyjádřili před pár dny k mojí kritice toho nemožného vyřvávání stewartek SA na Florenci v hale, když chcete, aby se diskutovalo o SA.
- nevyjádřil jsem se, protože jsem to osobně nezažil. Proč tlachat o něčem, o čem nic nevím - tady to dělá spousta lidí, ale to není můj styl.
BOBLICK:
Ad Denis Novák:
Stání v buse do 1 hodiny je normální, existují i spoje, kde budete stát déle, pokud se do destinace chcete vůbec dostat.
Měl jste přeci ještě další možnost: stát 55min na Zličíně, mezitím si koupit místenku SA a do Plzně přijet o hodinu později . Výmluvu, že jste si již zakoupil jízdenku neberu, neboť do 5min jí můžete vrátit.
Zcela evidentní je to, že jste jel na spoj SA a neodhadl jste čas. Každý normální cestující do Plzně jezdí z centra z Florence busem či z Hlavního vlakem. Jen zarputilí SAmani jezdí na Zličín, neb ničím jiným než SA nechtějí jet. Značně mi připomínají režijkáře ČD.

Myslím si, že jsem normální cestující. Nenormální cestující by jel ze Stodůlek na Florenc (cca 25 minut) a poté dalších 30-40 minut přes Smíchov a Zličín....
Nějak jsem nezaregistroval, jak jste našel moji údajnou trapnou výmluvu na neúčast na srazu tohoto vlákna. Špatně se hledá něco, co neexistuje. Takže se svojí kritikou a podezíráním fakt jděte do...

ŽLUTÝ ANDĚL:
se jinak než blbostí nedá nazvat. Ano byl si vědom že na tom Zličíně totiž zůstane přes noc, SA ho patrně by nepřevezla.
A zrovna pan Novák patří k těm, kteří nikdy nepřiznají , že by SA dělala něco špatně, prostě má jen ten svůj pohled.
Kritiku vlastně živí on sám, protože vždy musí být vyváženost. Jinak by to tady bylo jako kdyby SA byla bůh a ostatní dopravci hovada.
Ne není tomu tak.SA je obyčejná dopravní společnost která má své + ale také - jenže ty pan zaslepený Novák nevidí.

I SA má chyby a dělá je. Třeba mne naštvalo, že jsem před časem jel jejich busem a našla obrazovka přede mnou.Stevardka se za to omluvila. Jééééé, to mně naštvalo, ale super bylo, když jsem tím autobusem jel za 2 dny a ona už byla plně funkční. Myslím, že to byl bus 86. Všechno je o přístupu.
VKJ AUTOBUSY:
Ad Boblick. souhlasím,každý normální cestující jede radši do centra než aby vystupoval na Zličíně nebo Černém mostě. A to, že jistý Denis Novák nastoupil do autobusu společnosti VKJ tak přesně jak je psáno nákupem jízdenky souhlasil s přepravníma podmínkama a pokud se cestující chce dostat tak prostě stojí.A kdyby milý pan Novák nastoupil na Florenci seděl by a neměl by připomínky,ale asi chtěl ušetřit 5 Kč.
Už podle názvu nelze komentovat. Kdyby mi Váš zahraniční řidič řekl, že už nemá místo, tak utíkám, co mi nohy stačí. Takhle jsem zaplatil za svoji blbost...
Shrnutí: Děkuji všem, kteří mne tady v mém názoru na dopravu podpořili - např. Tommy01, Tuk nebo Fandaprudič, i těm, kteří mi poslali email. Ti se zde také nechtěli stát blbci a nenormálními cestujícími.
Pořídil jsem si kreditku SA, dostatečně nabil a budu jezdit včas na Zličín. Budu jezdit jen s SA, protože se tam ke mne chovají jako k cestujícímu a ne k dobytku, který má zaplatit, vlezt na místo a držet hubu. A taky kdokoliv, ať si píše cokoliv o SA. Pro mne je to dopravce, ke kterému nemám zásadní výhrady. A myslím si, že vzhledem k tomu, kolik lidí s nimi jezdí, tak nejsem sám. Jančurovi a jeho SA plně fandím, jak říká Karel Gott, v Čechách se úspěch nepřipouští. Pokud ho máte, jste podvodník a hajzl.


(Příspěvek byl editován uživatelem denis_novák.)
spinar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.77.52
Odesláno Sobota, 31. října 2009 - 19:03:34    Odkaz na tento příspěvek  

Ad Denis_Novak:
No vyhrady k SA by byli, ale jinak souhlasim. S SA jsem byl vzdy ve vseobecnosti spokojen. I kdyz se priznam ze naposled jsem jel do Varu s Asianou, neb to mam zadarmo..:-)
spinar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.77.52
Odesláno Sobota, 31. října 2009 - 19:06:07    Odkaz na tento příspěvek  

A zajimalo by mne, zda-li ma VKJ ten Mercedes homologovany s mistama na stani. Neb z popisu p. Novaka jsem pochopil ze se tyce na drzeni nekonaly.:-) Pokud ne, tak hlasit. Ordnung muss sein!
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2792
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 31. října 2009 - 19:22:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Denis Novák: Já mám pocit, že jste tak trochu "zaspal" a uniklo Vám, že v autobuse už je hodně lidí a mnoho dalších chce nastupovat... Když jste zjistil, že je plno, bylo už poněkud pozdě. A teď viníte dopravce z toho, že má plný bus. Lidé, co jsou zvyklí jezdit dálkovými linkami "ČSAD", v této situaci už před nástupem sledují obsazenost busu a když to vypadá špatně, není lepší řešení než se před zakoupením jízdenky zeptat řidiče. Nelze čekat, že řidič tuto informaci poskytne sám od sebe, protože během odbavování nemá šanci zároveň monitorovat obsazenost sedadel. Ale když se ho zeptáte, většinou vstane a podívá se. Druhá věc je, že ne všechny busy, které u nás vozí cestující vestoje, jsou k tomu homologovány. Speciálně u Štáhlicha předpokládám, že toto vůbec neřeší. Avšak zažil jsem i situaci (u jiného dopravce), kdy vůz nebyl homologován na stání, řidič proto stojící cestující odmítal vzít, ale ti ho nakonec uprosili a ještě rádi celou cestu stáli. Tak potom je těžké určit, kdo má v takových případech máslo na hlavě.
Boblick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1139
Registrován: 1-2009
Odesláno Sobota, 31. října 2009 - 19:30:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Denis novak:
Pokud jezdíte ze Stodůlek, tak je Zličín jasná volba - v tom případě se omlouvám.
Pokud patříte mezi cestující co se bojí stát, nebo prostě stát nemohou nebo nechtějí, pak si skutečně musíte pořídit místenku. Což jste zakoupením kreditky učinil - byť ani ona Vám místo vždy nezajistí. To doporučím jinou možnost, neb počítač evidentně užíváte: www.e-jizdenka.cz , pak máte místo skutečně jisté. Provozovatelem této služby je společnost mě přímo konkurenční, tak snad nebudu nařčen z reklamy.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 600
Registrován: 2-2005

Odesláno Sobota, 31. října 2009 - 19:33:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ahoj, tak se po dluhé době zapojím do diskuse a vynechám hodnocení toho, jak je kdo zaslepeným kritikem nebo příznivcem koho, nicméně z předchozí diskuse na téma cesty vestoje s VKJ mi připadá jako zásadní připomínka Spinara, tj. jestli je bus na stání homologován. Názor Denise Nováka, že by bylo fajn, kdyby řidič před nákupem jízdenky informoval, že už to jde jen k stání, je fajn, názor, že dřív řidič ČSAD oznámil, že už má místa jen k stání, považuju v této souvislosti za jsoucí mimo - pokud to někdy dělali pravidelně, bylo to v případech, že celý bus byl vyprodán místenkami, což je trošku jiná situace než o jaké je tady řeč. Pokud to některý řidič dělal tak, jak Denis Novák píše, byla to bílá vrána a ne typický jev, takže nemá cenu to sem psát jako srovnání. Ono určit, o kdy se prodává k stání v momentu,kdy všichni nastupující ještě stojí v uličce, svlékají kabáty a rvou kufry do košů,je docela obtížná věc...a počítat prodané jízdenky a počítat je k prodaným místenkám...to bychom možná chtěli od řidiče v tomfrmolu docela dost...
Neznám situaci na plzeňské lince, ale pokud platí to, že VKJ pobírá cestující, kteří se nevešli nebo nestihli SA, pak Denisi Nováku, sorry, ale pravdu mají všichni Vaši kritici, co se týká ceny, kultury cestování a stání. Můžete si vybrat, jet se SAse všemi benefity, které nabízejí, nebo s VKJ vestoje, bez slevy za Zličín a hostesky, ale zato hned..to je přesně ta konkurence, po které jsme volali...
Minibox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 402
Registrován: 9-2005

Odesláno Sobota, 31. října 2009 - 22:15:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevím, jestli to tu už neproběhlo, ale myslím že ne:

Zrušení provozování linky Velká Bíteš

Společnost STUDENT AGENCY z organizačních důvodů ruší ke 12.12.2009 linku Brno - Velká Bíteš. Přestože jsme jako jediný dopravce na této lince nedostávali žádné dotace, velmi rádi jsme tuto linku provozovali. Zahájili jsme postupně přesunutí technického zázemí autobusové dopravy z Velké Bíteše do Prahy a proto jsme se rozhodli uvedenou linku zrušit.
www.minimodel.cz - nástupce www.minibox.webz.cz

ICQ 262 816 345
Boblick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1144
Registrován: 1-2009
Odesláno Sobota, 31. října 2009 - 23:29:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A další očesávky SA:

Od 1.10.09 zaříznut po sezoně na 000039 Berlín 1-5, na 000042 na Scandinávii radikální (ale očekávaný) zimní zářez.
Stejně tak posezóní očesání od 2.10.09 linky 000095 do Švajcu.
Konečně k 29.10.09 značné zimní ořezání linky 000031 do Itálie.

A jinak, co koukám, tak linka do Sniny asi nikdy nepojede.
Zdenda999
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 351
Registrován: 11-2007
Odesláno Neděle, 01. listopadu 2009 - 00:03:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Boblick: to je klasika
A chystá ce prodloužení spoje co jede v 19:30 z Brna do Jihlavy až do Prahy (tudíž i jeho ranního protiběhu) a také se chystá posílení Krumlova
http://www.pokolejich.cz/
Marais
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 463
Registrován: 6-2007

Odesláno Neděle, 01. listopadu 2009 - 09:45:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nevíte kde to v Praze stěhují z té Bíteše?
... první v ČR VANHOOL ASTROMEGA T9 ...
Adamek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 401
Registrován: 10-2007

Odesláno Neděle, 01. listopadu 2009 - 12:28:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Článek v liberecké MF Dnes - SA je ten komu se ubližuje, DPML neplní sliby.
Ve vlaku platí tarif dopravce a tarif integrovaného dopravního systému Libereckého kraje.
DVA ROKY NA K-REPORTU
žlutý anděl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.100.28.5
Odesláno Neděle, 01. listopadu 2009 - 13:03:59    Odkaz na tento příspěvek  

á pan Sůra opět nezklamal. Ubližování SA.
Pane Sůra už je to trapné.
Drjekyll_and_mrhyde
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 123
Registrován: 12-2008
Odesláno Neděle, 01. listopadu 2009 - 13:34:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jiný pohled - ten se ale Sůrovi nehodí.
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1786
Registrován: 12-2004
Odesláno Neděle, 01. listopadu 2009 - 13:42:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak ten Jiný pohled má k ojektivitě taky daleko.
Za korunu se jezdilo kvůli tehdejšímu chování ČSAD Liberec,který nechtěko SA pouštět na AN.
Potom už se jezdilo za "normální ceny".
Euroflyer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 460
Registrován: 8-2007
Odesláno Neděle, 01. listopadu 2009 - 14:02:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad drjekyll: držme se faktů: údajný dumping ze strany SA řešil ÚOHS několikrát a neshledal na tom nic závadného. Postup ČSAD Liberec v uzavření ANL proti žluté konkurenci řešil ÚOHS jednou a je z toho pravomocná pokuta 2 miliony korun. Z jakého důvodu by tuto pokutu, předpokládám i ve větší výši, neboť již v LB existuje precedentní rozhodnutí od ÚOHS, neměl za pár měsíců platit také DPML? A kdo ji pak zaplatí?
ad denis novák: plně podporuji. lepší je prostě dementy už ignorovat, oni sami přestanou.
žlutý anděl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.100.28.5
Odesláno Neděle, 01. listopadu 2009 - 16:26:08    Odkaz na tento příspěvek  

plně podporuji. lepší je prostě dementy už ignorovat, oni sami přestanou.
Ano jsem rád, že trpíte sebekritikou.
Boblick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1146
Registrován: 1-2009
Odesláno Neděle, 01. listopadu 2009 - 16:33:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Ovád:
Ale chlapče, tam je to o něčem jiném. SA na AN Liberec měla licenci (a pak by mě zajímala obvyklá podmínka, že dopravce je povinnen uzavřít smlouvu s provozovatelem či správcem nádraží - jinak je licence neplatná).
Teď náhle RJ zjistil, že v Liberci (stejně jako v Brně - kde je doma na Grandu, a kam je značný problém se dostat) existuje ještě jeden terminál. A nedej bože, odtud teď jezdí konkurence!
Proto řve: já tam chci taky. A blokovat terminál stejnými časy. To by se mu líbilo. Je jen dobře, že terminál na Fügnerce je v majetku města a tam prostě pustí jen technicky způsobilé busy a navíc se nemusí na jeho křik vůbec, ale vůbec ohlížet, neb v majetku města. A pro linkovou dopravu je tam AN!

Ad Jan Sůra:
Očekávám nějaký Váš PR článek k zítřejšímu Hradci, především ve stylu o zrychlení a zkvalitnění dopravy na Hradec (ostatní dopravci jezdí stejně kvalitně, ale na Florenc), pak něco po pravdě o tom, že SA vůbec začíná dumpingem: 106km za 70Kč, když všechny ostatní trasy jezdí cca za 0,95Kč/km. Tak už mám zálusk na nějaký kvalitní článeček s porovnáním součesných dopravců verzus tato vyzobávka . Především prosím o zveřejnění současného počtu spojů (bez SA). A uvidíme pozdějí, jak nástup SA omezil veškerou dálkovou dopravu přes Hradec. Mám návrh: od nových jř 2010 bude jaká bus dálková doprava přes Hradec?
Zdenda999
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 352
Registrován: 11-2007
Odesláno Neděle, 01. listopadu 2009 - 17:10:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Boblick:
a co třeba Karlovy Vary, kreditka za 0,56Kč/km
http://www.pokolejich.cz/
Vkj_autobusy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 7-2008
Odesláno Neděle, 01. listopadu 2009 - 17:15:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pane Novák tak VKJ nejezděte. Autobusy VKJ poskytují služby na urovni.
Ad. Spinar..cesta Asianou zdarma???letuška star club???
RybinZDE
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.44.18.25
Odesláno Neděle, 01. listopadu 2009 - 17:20:27    Odkaz na tento příspěvek  

Ano, VKJ poskytují služby na úrovni, na úrovni doby kamenné
Denis_novák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 110
Registrován: 10-2008
Odesláno Neděle, 01. listopadu 2009 - 17:40:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vkj autobusy: ano, úroveň hodně vzdálených zemí, kam ještě civilizace nedorazila....
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1861
Registrován: 4-2005

Odesláno Neděle, 01. listopadu 2009 - 17:55:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

společnost která poskytuje služby na urovni fakt nemuže prezentovat názory typu tak s VKJ nejezděte všichni tady víme co je VKJ zač i její historii.

nicméně dle mě je furt lepší jet na stojáka než čekat několik hodin v zimě na zastávce.Nebo pak se měl pan novák přesunout na SN a jet s ČD kde by si určitě sednul ovšem cena by byla asi jinde.
AV 15-30
http://www.youtube.com/watch?v=rYqifHHBvM0
Martin240025
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1857
Registrován: 1-2006

Odesláno Neděle, 01. listopadu 2009 - 18:11:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Po dvou dnech jsem si pročetl vlákno, naprosto souhlasím s názorem pana Nováka, že stání v autobuse výrazně snižuje kulturu cestování. Nejen ze strany stojících cestujících, tak i z pohledu sedících. V autobuse je například klimatizace, 49 vývodů, očekávaná kapacita 49 cestujících.

Několikrát jsem jel z ČB do Prahy autobusem v pátek, 12 m autobus zaplněn zhruba 80 - 100 cestujícími. Člověk si zaplatí například i místeknu, tedy cena u ČSAD Jihortans vyjde na 152 kč. Což při cestě autobusem ARWAY je přiměřená cena. Při obsazení 49 sedadel dopravce celkem vydělá. Při nástupu dalších 49 cestujících úroveň cestování klesá, nemožnost výhledu, nepohodlí (nemožnost natáhnout nohy do uličky), dále není příjemné, když nad vámi někdo funí, "čte přes rameno"... znám dost lidí, pro které byl šok, že v dálkovém autobuse museli stát. Pokud se situace opakuje pravidelně, je na místě jezdit ve 2 vozech, do jednoho by se prodávaly místenky, do druhého (klidně s nižším komfortem s odůvodněním, že je to posila), např ARWAY a jako posila by mohla být tolerována i C954

V tomto vidím přínos DPML, SA a dalších dopravců, kteří neberou na stání, že si sednu a že se nade mnou nikdo neklimbá, což kort v zatáčkách nemusí být příjemné. Dále nemusí být místo na zavazadla a v uličce není prostor, nad hlavou není prostor a člověk musí mít batoh či bundu na kolenou. Na 4 hodinové cestě to není příjemné. Je to nutné napsat do přepravních podmínek NA IDOSu... případně brát na stání jen pár lidí, kteří s tím budou souhlasit, nevymlouvat se, že když na dálkové lince jede autobus homologovaný pro stání, tak tam můžou nasardinkovat 100 lidí. Slyšel jsem mnoho názorů že autobusem lidi nejezdí, co dřív. Jedou autem / vlakem / SA. Proč...
Nenazývejme klienty jakékoliv dopravní společnosti KAŠTANY :-)
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 520
Registrován: 5-2006
Odesláno Neděle, 01. listopadu 2009 - 18:34:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trochu mě děsí, když tady čtu o slovíčku dumping ve spojení s novou linkou SA Praha-Hradec, pač normálně uvažující člověk přece zákonitě musí vědět, že to tak není.

Jenom menší příklad:
SA Praha ČM-HK 100km cena 70kč, tj 0,7kč/km
ČSAD ÚnO Florenc-HK 106km cena 86kč, tj 0,81kč/km
ČD Praha hl.n.-HK 116km cena 149kč, tj 1,28kč/km

Pokud je to tak, že cena o 11 haléřů na km je dumping, potom mají dumpingové ceny všichni autobusový dopravci na trase Praha-Hradec, protože české dráhy mají o 40 haléřů vyšší cenu než autobus.
žlutý anděl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.100.28.5
Odesláno Neděle, 01. listopadu 2009 - 19:01:42    Odkaz na tento příspěvek  

ad Martin a on někdo říká, že se má stát????
Jeden pán vlezl do busu zaplatil a stál. Nemusel, nebo mi chcete říct, že ho snad řidič vtáhnul proti své vůli do busu? Prosím Martin240025 odpovězte mi.
Každý radši sedí. Ale za to, že pan xy je osel a zaplatí v busu, který je evidentně plný(cestující sleduje snad co se kolem něj děje, a nebo mu to moc nemyslí a nesleduje) tak s tím souhlasíte? Nezdá se vám, že je něco shnilého?
Také se mi kolikrát stalo ,že byl bus plný a tak jsem buď počkal, nebo prostě stál.
Ale chlubit se tím tady jako pan xy by mě tedy nenapadlo. A ještě to dává do kombinace s SA což nevím proč. Opravdu nevím, proč do toho busu lezl, když je s SA tak spokojen. Bohužel pan xy je spíš dítě než dospělý člověk který myslí.
A ať je VKJ jaká chce, hloupost projevil spíš cestující než dopravce.
Euroflyer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 461
Registrován: 8-2007
Odesláno Neděle, 01. listopadu 2009 - 19:11:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Boblick: opět machrujete o něčem, o čem nevíte veškeré detaily. Student Agency žádal o terminál MHD už, když do LB vstupovala. Takže SA nezjistila až teď, že je nějaký jiný terminál
Mimochodem, proč nikdo neřeší dumping Asiany a jízdenku za korunu na Praha - Brno?
jinak kreditka Liberec - Praha u SA vychází pak km 0,50 Kč.
Denis_novák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 111
Registrován: 10-2008
Odesláno Neděle, 01. listopadu 2009 - 19:13:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Opakovaně tímto žádám administrátory této diskuze, aby zamezili soustavnému a opakovanému urážení diskutujících tohoto vlákna a to jmenovitě neregistrovaným hostem se jménem "žlutý anděl", který navíc využívá této diskuse k reklamním účelům pro Orangeways - viz předchozí diskuze v měsící říjnu. Tento pomeranč nemá s diskuzí o SA nic společného.
Myslím si, že lze diskutovat slušnou formou a ne každého, kdo má jiný názor, nazývat všemi dostupnými jmény. Doufám, že jsou stejného názoru i adminstrátoři.
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1862
Registrován: 4-2005

Odesláno Neděle, 01. listopadu 2009 - 19:14:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Martin:zřejmě to bude tím že lidi chtějí za své peníze komfort takže si rozmyslí jak pojedou - za co zaplatí.Každopádně vypravit posilu pro cca 15 lidí se
asi dopravci nevyplatí ale nasardinkovat autobus je vejvar co na to řikají cestující a zda pojedou i příště je věc druhá ale žijeme v kapitalismu.
AV 15-30
http://www.youtube.com/watch?v=rYqifHHBvM0
Martin240025
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1862
Registrován: 1-2006

Odesláno Neděle, 01. listopadu 2009 - 19:17:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

žlutý anděl:
Bohužel pan xy je spíš dítě než dospělý člověk který myslí.
A ať je VKJ jaká chce, hloupost projevil spíš cestující než dopravce.


Tohle snad nemyslíte vážně? V čem jste dobrý? V tom, jak si koupit jízdenku???

Prosím, pochopte, že v tomto státě žijí lidé, pro které není doprava životní vášeň, můžou to být i špičkové kapacity, ale nemají zkušenosti s dálkovými autobusy, protože jimi často nejezdí. Pan Novák prostě počítal, že pan řidič je seriozní člověk a oznámí, že je možnost jet na stání nebo počkat na jiný spoj, což, pokud by pan Novák nechvátal, nemusí být v nedalekém obchodním domě utrpení. Já osobně bych si raději, při dostatku času, počkal, než abych se tísnil na sedmém schodě a na cizí noze.
Nenazývejme klienty jakékoliv dopravní společnosti KAŠTANY :-)
Huples
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 188
Registrován: 2-2005
Odesláno Neděle, 01. listopadu 2009 - 19:23:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sípí: 6km z ČM na Florenc? Dovolte, abych se zasmál, na ČM bydlím, na Florenci pracuji a na ranní směny jezdím na kole - po silnici. Tachometr mi ukazuje 11,85 od baráku (mezi Rajskou zahradou a ČM) k vjezdové závoře u budky na Florenci!
Huples
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 189
Registrován: 2-2005
Odesláno Neděle, 01. listopadu 2009 - 19:29:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

milý Denisi Nováku, tentokrát už i já začínám pochybovat o Vaší svéprávnosti, nebo je snad pes andělem? Nebo anděl psem? Na téma OrangeWays se mnou diskutoval REGISTROVANÝ uživatel Žlutý pes, který mě dokonce odkazoval na svůj e-mail pod nickem! Sice jsme tu do sebe celkem ryli, ale v tomto se ho zastanu!!! Neregistrovaný, který Vás, jak Vy říkáte napadá je Žlutý anděl (pokud umím číst)
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 522
Registrován: 5-2006
Odesláno Neděle, 01. listopadu 2009 - 19:31:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Huples: 6km je údaj, který je na idosu. Pokud vyjede linka Praha Florenc-HK terminál, tak je kilometráž 106. Pokud vyjede linka Praha ČM-HK terminál, tak je to 100km. Změřené to nemám, taky se mi to zdá málo, ale v tomto případě jsem nechal důvěru idosu.

Možná je to v tom, že z Florence jezdí busy po jižní spojce a následně najedou na hradeckou D11. Proto je to je 6km rozdíl mezi ČM a Fl.

(Příspěvek byl editován uživatelem sipi.)
žlutý anděl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.100.28.5
Odesláno Neděle, 01. listopadu 2009 - 19:35:17    Odkaz na tento příspěvek  

ad Denis Novák já vás chápu, ale chci vás ujistit, že o Orangeways jsem se zde nikdy nezmínil. Ale chápu vás pane. Je to těžké pro vás.
Denis_novák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 112
Registrován: 10-2008
Odesláno Neděle, 01. listopadu 2009 - 19:36:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sorry, když udělám chybu a přehlídnu se, tak se za to omluvím. Což je zde spoustě lidem bohužel cizí. Můj příspěvek tedy zní:
Opakovaně tímto žádám administrátory této diskuze, aby zamezili soustavnému a opakovanému urážení diskutujících tohoto vlákna a to jmenovitě neregistrovaným hostem se jménem "žlutý anděl".
Myslím si, že lze diskutovat slušnou formou a ne každého, kdo má jiný názor, nazývat všemi dostupnými jmény. Doufám, že jsou stejného názoru i adminstrátoři.
žlutý anděl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.100.28.5
Odesláno Neděle, 01. listopadu 2009 - 19:41:10    Odkaz na tento příspěvek  

ad Martin no nezlob te se, ale už studenti koukají zda se vejdou. A pan xy tvrdí, že jezdí a ne málo. A prosím jak to má řidič vědět jestli je místo nebo ne. Má vstát a jít to spočítat?
Nebudu vás napadat, chci s vámi vyjít v dobrém, ale poraďte jak to bude řidič řešit. Zkuste se vžít do toho.
Huples
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 190
Registrován: 2-2005
Odesláno Neděle, 01. listopadu 2009 - 20:00:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sípí: Ok, beru z5, ale i tak je podle mě 6km nesmysl.
Martin240025
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1864
Registrován: 1-2006

Odesláno Neděle, 01. listopadu 2009 - 20:04:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Martin no nezlob te se, ale už studenti koukají zda se vejdou. A pan xy tvrdí, že jezdí a ne málo. A prosím jak to má řidič vědět jestli je místo nebo ne. Má vstát a jít to spočítat?

Proč by neměl? Stewardka v SA to třeba tak dělá... zdržení necelé minutky přispěje k dobrému jménu firmy.
Nenazývejme klienty jakékoliv dopravní společnosti KAŠTANY :-)
žlutý anděl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.100.28.5
Odesláno Neděle, 01. listopadu 2009 - 20:08:31    Odkaz na tento příspěvek  

ad Martin No tak jo no. A už vidím jak začnou cestující na řidiče řvát až to půjde počítat,nehledě na to, že musí sebou vzít tržbu. Zastaneš se potom toho řidiče? až na něj budou cestující nadávat, že zdržuje? Ne viď? Budeš mlčící většinou?
Trošku dětské ne?
Boblick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1150
Registrován: 1-2009
Odesláno Neděle, 01. listopadu 2009 - 21:43:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad admini:
Předpokládám, že ponecháte hezky ostrou diskuzi tak , jak pěkně běží. Ne, že se vším souhlasím, ale každý má nárok na vyjádření, pokud není sprosťák. Ale je to jen mé mínění.
Atmák
Moderátor

Číslo příspěvku: 1186
Registrován: 10-2006

Odesláno Neděle, 01. listopadu 2009 - 21:55:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Boblick: Tak to předpokládáš správně, není důvod nic mazat.
ŠD11 2040 Čedok Bratislava
www.spdz.estranky.sk/ - stránky věnované motorovému vozu M131.1443
Euroflyer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 462
Registrován: 8-2007
Odesláno Neděle, 01. listopadu 2009 - 21:58:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

atmák: jsou k dispozici nějaká pravidla zdejších diskusí?
Atmák
Moderátor

Číslo příspěvku: 1187
Registrován: 10-2006

Odesláno Neděle, 01. listopadu 2009 - 22:02:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Euroflyer: Ano

https://www.k-report.net/cgi-bin/discus/discus.pl?pg=instructions
ŠD11 2040 Čedok Bratislava
www.spdz.estranky.sk/ - stránky věnované motorovému vozu M131.1443
Euroflyer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 463
Registrován: 8-2007
Odesláno Neděle, 01. listopadu 2009 - 22:07:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

zajímavý například bod 5, proč se tedy spam na orange ways nesmaže? o bodu 2 ani nemluvě
Atmák
Moderátor

Číslo příspěvku: 1189
Registrován: 10-2006

Odesláno Neděle, 01. listopadu 2009 - 23:27:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Euroflyer: Jaký spam?
ŠD11 2040 Čedok Bratislava
Euroflyer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 464
Registrován: 8-2007
Odesláno Neděle, 01. listopadu 2009 - 23:33:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Uživatelé nesmí šířit spam ani propagovat komerční aktivity bez svolení redakce.
co takhle příspěvky žlutý pes?
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1745
Registrován: 6-2006
Odesláno Neděle, 01. listopadu 2009 - 23:34:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad euroflyer - nepropaguje o nic víc než ty.
Atmák
Moderátor

Číslo příspěvku: 1190
Registrován: 10-2006

Odesláno Neděle, 01. listopadu 2009 - 23:37:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Euroflyer: No to bychom mohli rovnou tuhle diskuzi zrušit taky, ne?

Spíš jsem pro přejmenování tohoto vlákna na "Student Agency a ostatní "nízkonákladové společnosti"".
ŠD11 2040 Čedok Bratislava
Euroflyer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 465
Registrován: 8-2007
Odesláno Neděle, 01. listopadu 2009 - 23:40:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

atmák: co je na student agency a orange ways nízkonákladové?
liberečák: mlčeti zlato...
Atmák
Moderátor

Číslo příspěvku: 1191
Registrován: 10-2006

Odesláno Neděle, 01. listopadu 2009 - 23:41:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Euroflyer: A jaký název doporučuješ pro společnosti, které nežijí z veřejných rozpočtů a provozují dálkovou dopravu?
ŠD11 2040 Čedok Bratislava
Euroflyer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 466
Registrován: 8-2007
Odesláno Neděle, 01. listopadu 2009 - 23:43:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

atmák: soukromé nedotované dopravní společnosti