K-report
 

Archiv do 19. prosince 2009  

Diskuse K-report » Archiv 2009 » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy a autobusy v Teplicích » Archiv do 19. prosince 2009 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1072
Registrován: 8-2004

Odesláno Úterý, 01. prosince 2009 - 19:36:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Taky se připojím ke gratulantům Myslím, že i když je to docela nezvyk, tak to nové barevné schéma trolejbusům velmi sluší Snad budou jezdit DP Teplice, cetujícím a šotoušům ke spokojenosti.

Se mi líbí, jak tam Jarouš stříhá tu pásku-pěkně mu to klukovi vyšlo, je před volbama...

Jenom doufám, že až se budou příště kupovat trolejbusy, tak už bude jiný odbavovací systém, nebo alespoň moderní kasy... současný systém odbavování vzor 1960 je strašný a shánění drobných do automatu je téměř ponižující To mám kolikrát chuť vzít krumpáč a s tou blbou kasou si to vyřídit osobně

Vladass: Ústí-to víš, když se tam postaví zbytečně megalomanský most za víc jak miliardu, na kterym ta doprava není bůhvíjaká a jeho umístění je nanejvýš nešťastné, tak nezbývaj prachy na jiný věci.. i když, zbejvaj-třeba na opravu Větruše (když se předtím nechala téměř rozpadnout) a další neustálé rvaní peněz do ní
To pak fakt na ty trolejbusy fakt nezbejvá, ale třeba to začnou zmrdi z ODS řešit tak, jako při pochodu nácku-prostě nebude jezdit nic
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Míra5
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 174
Registrován: 10-2009
Odesláno Středa, 02. prosince 2009 - 15:07:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Veolia-transport: Tak to je SUPER!! To Vám Ústí závidí, tady toho se tu nedočkáme, pouze tak 2x do roka nějaký repasy.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1488
Registrován: 11-2007
Odesláno Středa, 02. prosince 2009 - 18:26:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orlí spár:"třeba to začnou zmrdi z ODS řešit"

No jo, zase jeden, který podle sebe soudí jiné.


Míra 5:"Veolia-transport: Tak to je SUPER!! To Vám Ústí závidí.."

Veolia nemá s nákupem trolejbusů nic společného (snad kromě odborné rady). Trolejbusy, jejich tratě a garáže jsou vlastnictvím města. Město Veolii platí za jejich provozování.
Fandaprudič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 734
Registrován: 3-2009

Odesláno Středa, 02. prosince 2009 - 18:35:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rejpal 33 : Má, a hodně. Dokonce dočlo k docela kruté hádce mezi panem Havlíkem a panem Kuberou kvůli obnově vozového parku v roce 2007. Pan Havlík jasně naznačil, že obnova nemůže pokračovat 2 kusy ročně.
MHD Bílina, České Budějovice, Děčín, Havlíčkův Brod, Hradec Králové, Jihlava, Liberec, Praha, Plzeň, Ústí nad Labem, Teplice
Fotogalerie Fandyprudiče
schneefall
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.54.47
Odesláno Středa, 02. prosince 2009 - 19:04:16    Odkaz na tento příspěvek  

No tak tahle sestava co momentálně je (4 krátký,1 dlouhý) se mi jeví jako optimální.Příští rok mají být dva dlouhé a dva krátké no nevím co je lepší,osobně bych raději opět 4 krátké a 1 dlouhý.Kromě 210 která jde na hnůj si myslím,že 15 Tr jsou v pohodě.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1489
Registrován: 11-2007
Odesláno Středa, 02. prosince 2009 - 19:07:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fandaprudič: Jasně jsem řekl: krom odborné rady (aniž bych ji specifikoval). Jinak o nakládání s majetkem města nerozhoduje primátor, ba dokonce ani rada, ale zastupitelstvo jako celek. A že zastupitelstvo nehodlá zadlužovat město, je známo více než 15 let. A dělá správně.

Jinak v té diskuzi asi šlo o něco jiného: město mělo možnost žádat o evropské dotace. A o tytéž dotace žádali Mostečané cz., ovšem proto, aby si pokryli následky své volební kampaně. A bylo jasné, že dotace pro Most nemohou projít - brusel není úplně blbá. Ale kdyby byly dotace pro Most zamítnuty (v prvním stupni rozhoduje kraj), bylo by to nepochybně využito k tvrzení, že ODS se jim mstí za to, že v Mostě vyhráli obecní volby. Takže, aby to bylo fifty: fifty, byly zamítnuty dotace obě, Mostečani cz.(dnes Severočeši.cz) nedostali nic a město Teplice (ovládané ODS) taky nic. A trolejbusy bylo nutno koupit bez dotace z městského rozpočtu. Kubera tehdy pomalu uvažoval o vystoupení z ODS - pak mu asi došlo, že jiná cesta asi opravdu není - výkřiky Orlího spára o pár příspěvků výš budiž důkazem.

I takovéhle záležitosti rozhodují o veřejné dopravě.

(Příspěvek byl editován uživatelem Rudolf 33.)
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1490
Registrován: 11-2007
Odesláno Středa, 02. prosince 2009 - 19:30:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

schneefall: vozy 15 Tr jsou 19 let staré - úplná pohoda, že. Možná na Ukrajině.
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1074
Registrován: 8-2004

Odesláno Středa, 02. prosince 2009 - 19:45:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rudla 33 (1488): No jo Rudlo, ale na tebe já nemám

Rudolfe, můžeš nam tady vysvětlit tu tvojí těžkopádnou teorii? Mostečané (Severočeši) jsou pěkná verbež s ódéesáckými odpadlíky, ale nějak nechápu, co to má společného s dotacema (na co konkrétně?)...

K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1492
Registrován: 11-2007
Odesláno Středa, 02. prosince 2009 - 19:57:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orlí spár: Zeptej se v Mostě na magistrátě. Prostě nedostali dotace na regionální program doprava (či jak se to jmenuje). A aby nemohli řvát, tak se z téhož programu zamítla dotace Teplicím na trolejbusy.
http://www.cnds.cz/tp/tp.htm

Samozřejmě Jan Maxa neuváděl podrobnosti-to mu opravdu nepřísluší.

A Mostečany cz. ani Severočechy cz. si nepleť s ODS.
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 804
Registrován: 9-2003
Odesláno Středa, 02. prosince 2009 - 21:12:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To Orlí spár:
Mohu mít spoustu výhrad jak k jiné straně, tak k jejím představitelům. Pokud ale se chovají její představitelé alespoň částečně zodpovědně, musím minimálně zhodnotit jejich argumenty a nekoukat na stranické tričko.

Pokud bude někdo prosazovat, že se ve veřejné funkci musím chovat zodpovědně a nebudu si půjčovat na život, tak by měl i člen jakékoliv I LEVICOVÉ strany a zarytý odpůrce PRAVICOVÉ strany podporovat ZODPOVĚDNÉHO ČLENA.

Nikdy není život o PARTAJÍCH, ale o LIDECH. I mně ležel primátor v žaludku, když se objevily úvahy o rušení trolejbusů a místo toho stavěl kašny. Trajfy řeší teď, kdy je to nutné. Na straně druhé, bych vyřazoval podle stavu, nikoliv papírů. Ale vše je o komunikaci. S každým elementárně vzdělaným člověkem se dá jednat a dosáhnout někdy neuvěřitelného.
Vždy se snaž pochopit pohnůtky.
Jinak teplické trolejbusy neměly v historii nikdy na růžích ustláno. V 70. letech unikly přímému rušení ale chtěli je nechat vymřít. Tehdy přežily díky zrušenému Děčínu (135,136 a spol).

Nezájem a stav v Ústí má, dle mého, jiný kořen než měl teplický před lety.

PS: jinak o vztazích dřívější ústecký hejtman, teplický primátor by se daly psát legendy.

Takže shrnutí. Tvoje kritika stavu v Ústí je možná spravedlivě rozhořčená, ale nespravedlivě směřovaná. Za nezájmem není ODS, ale konkrétní lidé. A také opozice, protože opozice by to měla využít, ale mlčí... Takže kdo mlčí, souhlasí.
Jaký bude přístup nové hejtmanky Ústeckého kraje k veřejné dopravě ??,
Program útlumu teplických trolejbusů snad přešel do jejich rozvoje.
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1075
Registrován: 8-2004

Odesláno Středa, 02. prosince 2009 - 21:48:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rudla: no jak si je nemůže plést, když třeba soudružka Jeníčková (kterou Jirka kdysi protlačoval do senátu) přešla od koryta od ODS ke korytu Mostečano-Severočeskému? A samozřejmě to nebyla jen ona

Franta: no myslím si, že moje kritika na dopravu v Ústí je určitě směřovaná spravedlivě-modrý fóglové tam vládnou už 15 let, za tu dobu mohli s vozovým parkem trolejbusů udělat mnohé k lepšímu (nebo mohli vyměnit vedení DP). Zodpovědní jsou tedy oni, jejich výmluvy jsou jen pusté lži.

. ODS (pozor!, jako většina stran)je z 90% zločinná pakáž a nemálo jejich členů by mělo viset za koule v průvanu. O tom bych ti mohl zase sálodlouhé příběhy vyprávět já

O tom, že ČSSD a ostatní partaje jsou na tom úplně stejně, tak o tom žádná.

Já osobně nějakým příznivcem levice/pravice nejsem, já jsem příznivcem velmi osvícené diktatury

Za nezájmem není ODS, ale konkrétní lidé
Tohle se dosti razí v současnosti ale i v hluboké minulosti, ovšem místo ODS tam bylo napsáno KSČ. Na tyhle pohádky už nevěřim, na to sem už moc velkej kluk

Jejich pohnůtky mnohdy chápu, ale někdy je lepší je snad radši nechápat (resp. o nich nevědět).

No ale zpět k trolejbusům-zrovna včera jsem vyhrabal článek z Revue Teplice z roku 1979 o rozvoji trolejbusů v TP-tehdy se uvažovalo v 1. etapě s tratěmi na Zemskou a Angerteich, ve 2 etapě k Sometu a ve výhledu do sídliště Hrušky, Nová Ves a Prosetice (v té době neexistovalo ani jedno). Zajímavé je, že se neuvažovalo a o zavedení trolejbusů do sídlišť v Šanově II, které už stálo od 60. let.
A taky se už uvažovalo o pořízení kloubáků...
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1076
Registrován: 8-2004

Odesláno Čtvrtek, 03. prosince 2009 - 12:17:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nové trolejbusy jsou vyrobeny v barvách lázeňského města

Tak se nám Jarouš zase zamyslel o trolejbusových sloupech
Čím více tratí, tím více sloupů. Už delší dobu kritizuji, že jsou příliš tlusté a také vysoké.
Důvodem je, že z toho ten výrobce má určitě dobrý byznys.

Obdivuhodná mozková perla
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Fandaprudič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 738
Registrován: 3-2009

Odesláno Čtvrtek, 03. prosince 2009 - 15:13:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aby Jarda nezaperlil ...
Třeba budeme mít sloupy také v Teplických barvách ...
:-)
MHD Bílina, České Budějovice, Děčín, Havlíčkův Brod, Hradec Králové, Jihlava, Liberec, Praha, Plzeň, Ústí nad Labem, Teplice
Fotogalerie Fandyprudiče
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2030
Registrován: 3-2005

Odesláno Čtvrtek, 03. prosince 2009 - 17:29:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo tak jestli chce někdo vidět tlusté trolejbusové nebo tramvajové sloupy, tak ať se zajede podívat do Lince. Tam je na mnoha místech takový betonový macek, za jehož průměr by se nemusel stydět dvousetletý dub
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2645
Registrován: 3-2004

Odesláno Čtvrtek, 03. prosince 2009 - 22:31:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak v té diskuzi asi šlo o něco jiného: město mělo možnost žádat o evropské dotace. A o tytéž dotace žádali Mostečané cz., ovšem proto, aby si pokryli následky své volební kampaně. A bylo jasné, že dotace pro Most nemohou projít - brusel není úplně blbá. Ale kdyby byly dotace pro Most zamítnuty (v prvním stupni rozhoduje kraj), bylo by to nepochybně využito k tvrzení, že ODS se jim mstí za to, že v Mostě vyhráli obecní volby. Takže, aby to bylo fifty: fifty, byly zamítnuty dotace obě, Mostečani cz.(dnes Severočeši.cz) nedostali nic a město Teplice (ovládané ODS) taky nic. A trolejbusy bylo nutno koupit bez dotace z městského rozpočtu. Kubera tehdy pomalu uvažoval o vystoupení z ODS - pak mu asi došlo, že jiná cesta asi opravdu není - výkřiky Orlího spára o pár příspěvků výš budiž důkazem.

Co k tomu napsat. Ve zkratce. Nerozhoduje kraj, město Most mělo projekt připraven moc hezky a vše bylo jen vyřizování osobních antipatií (ač je nemusím, pan Zelenka jako zastřešitel Mostečanů rozhodně nepotřebuje dotace, aby si něco někde pokryl), souvislost s městem Teplice je čistá fabulace.

Jinak starosta je zvolen zastupitelstvem (ze členů zastupitelstva) na základě dohody příslušné strany a koalice. A zastupitelstvo, potažmo starosta pochopitelně razí stejnou vizi a cestu.
S cestou nezadlužování města se dá jen a jen souhlasit. V tom panu Kuberovi tleskám!
---------------------------------
Sloupy a hnusné troleje:
Na rovinu, trolejové vedení trolejbusové dráhy a příslušné sloupoví je nehezké, ve většině centrálních teplických ulicí vypadá hrozně a rušivě.
S klidem přiznám, že trolejbusy v Teplicích jsou přežitek a dost dobře nechápu, že ustály tlak na zrušení.
Mám trolejbusy "rád", ale pro současné Teplice jsou naprosto nevhodné, nic nepřinášející. Profil terénu není nijak náročný, převezou totéž co autobusy, stojí ve stejných kolonách, jen to vše udělají výrazně dráž, než autobus. Chybí jim dnes potřebná flexibilita, do propracovaného vedení příměstské dopravy naprosto nezapadají.
Argumenty s ekologií jsou nesmysl (je úplně jedno, jestli v tom množství aut, co se denně valí Teplicemi stojí dvacet trolejbusů nebo dvacet moderních autobusů. Delší životnost je nesmysl (tím spíš dnes). Centrum města autům nikdo už neuzavře, a takto můžem pokračovat.

Je nutné si uvědomit, že peněž je konečné množství. To co by město uspořilo na dopravě (stejně kvalitní a rozsáhlé) může investovat do parků, dětských hřišť, chodníků, zastávek, informačního systému na nich atd. atd.

Ještě poslední věta, aby se to tady nerozjelo. Nikomu nevnucuji svůj názor, respektuji názor odlišný a byl bych rád, kdy ostatní respektovali ten můj.
Pepapol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 183
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 04. prosince 2009 - 00:07:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vladass: Já si zase třeba myslím, že pokud jsou sloupy vhodně designově zakomponovány do zástavby a jsou na nich věci typu květin a tak, trolejové vedení je v tom případě výrazný městotvorný prvek. Mě skutečně trolejové vedení nevadí a třeba u nás v Ústí jsou trolejbusy vcelku ideální pro kopcovitý terén města. Nicméně ekonomiku teplického provozu neznám, takže mohu pouze posuzovat estetické hledisko.
Pavlik_65
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 55
Registrován: 9-2006

Odesláno Pátek, 04. prosince 2009 - 08:41:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vladass : Co je to za inteligetní patetický řeči ?!?
ICQ 330-946-196
Fandaprudič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 739
Registrován: 3-2009

Odesláno Pátek, 04. prosince 2009 - 12:26:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vladass : Že Teplický terén není kopcovitý ? Hmmm ... Nová Ves, Doubravská, Somet - Šanov ... To jsou docela rovné úseky.
MHD Bílina, České Budějovice, Děčín, Havlíčkův Brod, Hradec Králové, Jihlava, Liberec, Praha, Plzeň, Ústí nad Labem, Teplice
Fotogalerie Fandyprudiče
Karel_Š
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 237
Registrován: 7-2005
Odesláno Pátek, 04. prosince 2009 - 12:41:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ahoj.
Jak to vypadá s trolejbusama, které se vyřazovaly / odstavovaly v minulých letech ??
Šrotovaly se nebo ještě nějaký stojí odstavený ve vozovně ??
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4227
Registrován: 12-2004

Odesláno Pátek, 04. prosince 2009 - 21:07:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Že Teplický terén není kopcovitý ?
To je ale dnes jedno. Autobus zvládne to samé, co trolejbus. Doby, kdy tomu tak nebylo, tedy doby, kdy v autobusech byly líné motory s nesynchronizovanými manuálními převodovkami a špatné brzdy, jsou již pryč. Ano, tehdy trolejbus skutečně měl proti autobusu přednosti - dynamika rozjezdu i jízdy, edb, která výrazně odlehčovala vzduchovým brzdám. Ale dnes autobus vyjede všechno a stejně dynamicky jako trolejbus (kdo neřídil Crossway LE s automatem, možná bude pochybovat) a retardér má takovou sílu, že je schopen naložený vůz z kopce skoro zastavit. Takže výhody trolejbusů v kopcovitém terénu jsou dávno autobusy dorovnány.
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Věřím své značce... Karosa
Fandaprudič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 741
Registrován: 3-2009

Odesláno Pátek, 04. prosince 2009 - 21:24:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karel š : Všechny vozy se hned po vyřazení / cca měsíc / odtáhnou pryč. Až na případ Alušta / 139 / do šrotu.

Mr : M8š pravdu, ale když už to tady je, tak proč to sundavat ?
MHD Bílina, České Budějovice, Děčín, Havlíčkův Brod, Hradec Králové, Jihlava, Liberec, Praha, Plzeň, Ústí nad Labem, Teplice
Fotogalerie Fandyprudiče
Pus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 280
Registrován: 12-2008
Odesláno Sobota, 05. prosince 2009 - 11:05:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fandaprudič: Ví se kde? Jestli to někdo koupí, to ovšem pochybuji.
Zbynďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 329
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 05. prosince 2009 - 11:55:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak mě zrovna před pár dny kontaktoval jeden pán ze Lvova s dotazem, kde sehnat díly na 14 Tr, mimo pár odkazů na nové díly jsem mu rovnou nabídl i kontakt na Teplice, tak třeba budou vyřazené 14 Tr zužitkovány Lvovem, uvidíme...
ICQ: 221-908-090
Své šance promarněné, ty vem na hřbet -
jako kříž.

Zbynďův fotoarchiv
Fandaprudič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 744
Registrován: 3-2009

Odesláno Sobota, 05. prosince 2009 - 13:24:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pus : Do Děčína.

Díly : Třeba je odkoupí celé :-)
MHD Bílina, České Budějovice, Děčín, Havlíčkův Brod, Hradec Králové, Jihlava, Liberec, Praha, Plzeň, Ústí nad Labem, Teplice
Fotogalerie Fandyprudiče
Ikarosa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 05. prosince 2009 - 14:30:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takovej malej Teplitz MIX z devadesátejch let:






Vlastimil_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 783
Registrován: 12-2006
Odesláno Sobota, 05. prosince 2009 - 16:05:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kde vlastně skončilo to "ešdéčko" s vysokým zadním čelem?
Ikarosa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 05. prosince 2009 - 16:48:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Odkoupil a zrenovoval ČSAD JIHOTRANS :



(foto citybus.cz)

teď to jezdí s rotelem po různejch akci :



(foto citytrans.cz)

(Příspěvek byl editován uživatelem ikarosa.)
Míra5
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 191
Registrován: 10-2009
Odesláno Sobota, 05. prosince 2009 - 17:36:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ikarosa: SlušnýDíky moc, krásné retro.
Vlastimil_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 784
Registrován: 12-2006
Odesláno Sobota, 05. prosince 2009 - 18:36:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to potom jo. Fakt nádhera.
Pus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 281
Registrován: 12-2008
Odesláno Sobota, 05. prosince 2009 - 19:19:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fandaprudič: Děčín s tím něco plánuje dál?
Teptrolej1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 77
Registrován: 11-2007
Odesláno Sobota, 05. prosince 2009 - 19:46:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Ikarosa: také díky!
Na odkazu ,který aktuálně denně doplňuji je spousta fotek i starších Teplic a i jiných provozů MHD. Kdyby odkaz nešel otevřít přímo, překopírujte prosím a zadejte následující adresu:


http://www.flickr.com/photos/26181971@N07/
Pus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 282
Registrován: 12-2008
Odesláno Sobota, 05. prosince 2009 - 20:06:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ikarosa: Prosím Tě, u té fotky vozu 14Tr s logem Škoda na bočnici, co tam byl za nápis mezi prvními a středními dveřmi? Je tam pouze úsek toho slova. Děkuju
Teptrolej1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 11-2007
Odesláno Sobota, 05. prosince 2009 - 21:01:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Pus:
na levém boku byl nápis "cechoslovaquia"
na pravém - u dveří dokladováno nemám, mohlo tam být to samé...(trolejbus dle údajů najezdil 40.000 km v mexické Guadalajaře)
v originální velikosti je snímek č.150 ve výše uvedeném odkazu, tady trochu zmenšená verze:
Pus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 283
Registrován: 12-2008
Odesláno Sobota, 05. prosince 2009 - 21:19:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Teptrolej1: Díky, o tom zkušebním provozu v Mexiku vím, ten vůz jezdil v Teplicích snad ještě donedávna v původním červeno-krému, mám dojem. Již na první pohled zaujal ten nápis Škoda a logo :-)
Teptrolej1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 11-2007
Odesláno Sobota, 05. prosince 2009 - 21:36:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Pus: ten původní lak ztratilo č.150 někdy na přelomu let 2000-2001, takže tak nedávno už to taky není...to to letí...


ještě datace obrázků:
1.-č.150 2000-05-xx 12
2.-č.150 2001-03-28 1

(Příspěvek byl editován uživatelem teptrolej1.)
davis
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.54.47
Odesláno Sobota, 05. prosince 2009 - 21:48:43    Odkaz na tento příspěvek  

To je katasrofa ty fotografie ty trolejbusy vypadají fakt jako třicetileté vraky.Nevím čím to je jestli to je kvalitou fotek,nebo to je ještě ovlivnění totalitním slohem.Dnes ty trolejbusy vypadají podstatně kulturněji.
Pus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 284
Registrován: 12-2008
Odesláno Sobota, 05. prosince 2009 - 23:30:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

davis: Neřekl bych, právě pohled do nedávných 90.let (i když kolega Teptrolej1 ukázal, jak čas opravdu rychle letí) nám ukazuje nádherně zachovalé 14Tr v původním lakování, které mají do 30letých vraků velmi daleko. S podobným přirovnáním bych byl raději opatrnější!
Pus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 285
Registrován: 12-2008
Odesláno Sobota, 05. prosince 2009 - 23:34:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Teptrolej1: Skutečně to letí, bohužel. Jinak fotky perfektní. Stejně ty červeno-krémové mají lepší šmrnc :-)
Ikarosa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 06. prosince 2009 - 09:49:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No jo... stopadesátka si zajezdila v Mexiku pak se k nám vrátila :-)



Aspoň poznaly co je "ČZECH MADE"!
Pus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 286
Registrován: 12-2008
Odesláno Neděle, 06. prosince 2009 - 10:23:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ikarosa: Perfektní.
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1202
Registrován: 3-2004

Odesláno Neděle, 06. prosince 2009 - 12:59:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M__r: S tou dynamikou jízdy moderního autobusu a trolejbusu bych možná trochu nesouhlasil. Jistě, v Budějicích se ten rozdíl nepozná a troufám si říct, že v Teplicích taky ne. Ale kupříkladu u nás, jede-li do skutečného kopce plný kloubový trolejbus a plný kloubový autobus, je to sakra rozdíl. Nemluvě o jízdě v zimě. A emise taky zanedbatelný nejsou, i když je to třeba Euro 3. Právě v Ústí pořád považuju trolejbusy za nenahraditelné (kopcovitý terén a většina města v údolí s náchylností k inverzi, klasické pokličce nad městem), v Teplicích, pravda, si tou nenahraditelností už tak jistý nejsem, ale je-li provoz moderní a funkční, nemá smysl ho nahrazovat.
Slovan!
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4233
Registrován: 12-2004

Odesláno Neděle, 06. prosince 2009 - 16:03:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já neříkám rušit, proboha, to ne. Já mám trolejbusy celkem rád a jsem pro jejich rozumný rozvoj. Jen spíše poukazuji na to, že některé argumenty "pro" jim nakonec můžou uškodit, protože se zakládají na 50 let starých zkušenostech.
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Věřím své značce... Karosa
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2647
Registrován: 3-2004

Odesláno Neděle, 06. prosince 2009 - 16:06:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem čekal, že se na mě sesypete víc. Mno nic


Dynamika jízdy je dnes opravdu srovnatelná (samozřejmě je nutné respektovat místní podmínky). Také já jsem psal o Teplicích, ne o trolejbusech obecně.
Kopcovitý terén v Teplicích opravdu není. Těch pár několika set metrových kopců není žádný extrém. Na Novou Ves je to jeden rozjezd ze zastávky v prudkém kopci a pár stovek metrů podle zdi do kopce. Nic, co by běžný autobus nezvládl (nehledě na to, že tam jezdí i autobusy). Ostatní je normálka.

Máte pravdu, nemá symsl rušit funkční provoz, ale pravdou také je, že přínos trolejbusů pro samotné Teplice, případně cestující, je nulový. Tak to prostě je! Znovu píši, trolejbus je pořád jen autobus na elektrický pohon, který odveze stejně cestujících, ale dráž, potřebuje trolejové vedení, rozsáhlejší a dražší zázemí atd. Samozřejmě, třeba v Ústí výhody převládají, jak píše kolega nade mnou. Ale podmínky v Teplicích nejsou srovnatelné s Ústím.
A chtěl jsem jen vyjádřit, že rozumím názorům, ve věci trolejbusů v Teplicích, pana Kubery, ač ho jako politika opravdu nemusím.
Fandaprudič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 747
Registrován: 3-2009

Odesláno Neděle, 06. prosince 2009 - 18:18:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pus : Ne. šrotují se.
MHD Bílina, České Budějovice, Děčín, Havlíčkův Brod, Hradec Králové, Jihlava, Liberec, Praha, Plzeň, Ústí nad Labem, Teplice
Fotogalerie Fandyprudiče
schneefall
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.54.47
Odesláno Neděle, 06. prosince 2009 - 21:41:22    Odkaz na tento příspěvek  

Jak se již psalo na mhdteplice.cz tak během víkendu byl v provozu trolejbus 26 Tr 173
schneefall
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.54.47
Odesláno Pondělí, 07. prosince 2009 - 15:53:42    Odkaz na tento příspěvek  

Tak 173 jezdí i dneska :-) to je dobře že řidiče zaučují i s cestujícími.Ani nevím jak hodnotit svezení,prostě jako v novém jiném trolejbuse.
Furčan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 935
Registrován: 3-2005

Odesláno Pondělí, 07. prosince 2009 - 21:38:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ikarosa: sú nejaké fotky 14Tr aj z Mexika? (na nete som nejako nenašiel)
ICQ: 218-854-995
Skype:Furcan
Košická ŠL: http://sl11ke.wbl.sk/
Fandaprudič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 752
Registrován: 3-2009

Odesláno Úterý, 08. prosince 2009 - 19:42:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Foto z provozu :



MHD Bílina, České Budějovice, Děčín, Havlíčkův Brod, Hradec Králové, Jihlava, Liberec, Praha, Plzeň, Ústí nad Labem, Teplice
Fotogalerie Fandyprudiče
Ikarosa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 08. prosince 2009 - 20:05:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Furčan :

Určitě nějaka dokumentace existuje ...
do Mexika jsem se nedostal :-) ...a tak nemám nic!

Taky sem skoušel něco vygooglit , ale asi protože Španělsky neumím : nenašel jsem nic!



No...alespoň ji máme vyfotcenou ze všech světovejch stran (kdiž ne z Mexika)
schneefall
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.54.47
Odesláno Středa, 09. prosince 2009 - 15:11:47    Odkaz na tento příspěvek  

Fandaprudič:
To sme se museli v tom trolejbuse minout jel jsem uplně tím samým spojem.
Fandaprudič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 762
Registrován: 3-2009

Odesláno Středa, 09. prosince 2009 - 16:55:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

scheefall : A seš tam vyfocenej ? A jako řidič ? A kde si seděl ?
MHD Bílina, České Budějovice, Děčín, Havlíčkův Brod, Hradec Králové, Jihlava, Liberec, Praha, Plzeň, Ústí nad Labem, Teplice
Fotogalerie Fandyprudiče
schneefall
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.54.47
Odesláno Středa, 09. prosince 2009 - 20:10:18    Odkaz na tento příspěvek  

No já jel od Trnovan k císařským lázním.Neseděl jsem,ve špičkách kvůli duchodcum radši postojím.Řidič nejsem :D ale už dva dny tam jezdí takovej mladej blonďák :D
Fandaprudič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 776
Registrován: 3-2009

Odesláno Pátek, 11. prosince 2009 - 13:12:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes byla viděna venku i 174 - na té třetí negarantované 12. Myslím, že 2/12.
1. a 3. jsou garantované.
MHD Bílina, České Budějovice, Děčín, Havlíčkův Brod, Hradec Králové, Jihlava, Liberec, Praha, Plzeň, Ústí nad Labem, Teplice
Fotogalerie Fandyprudiče
Teptrolej1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Registrován: 11-2007
Odesláno Sobota, 12. prosince 2009 - 12:57:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes ráno jezdily 173+174, více a mnohé další na adrese:
http://www.flickr.com/photos/26181971@N07/


Teptrolej1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 81
Registrován: 11-2007
Odesláno Sobota, 12. prosince 2009 - 18:59:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

na stránkách Veolie se objevilo toto upozornění:

"V souvislosti s konáním koncertu Česko Slovenská SuperStar v areálu obchodního centra Olympia Teplice bude v úterý 15.12.2009 v době od 14 do 20 hodin areál uzavřen pro vjezd autobusů MHD. Zastávky Teplice,Olympia a Teplice,Hypernova budou v této době mimo provoz.

Jako náhrada budou zřízeny zastávky ve stávajících zastávkách MHD Srbice (na hlavní komunikaci Teplice – Ústí nad Labem) pro průjezdné linky 129 (spoje do směru a ze směru Modlany,Kateřina ), 137, 139, 142 a 148.
Pro linky 30, 128, 129 a 138, končící v zastávce Teplice,Olympia, a pro spoje linky 129 (do směru a ze směru Staré Srbice) bude zřízeno náhradní obratiště u příjezdu ze Srbické ulice (jižní strana areálu u skladištní rampy Albert), v jehož prostoru bude náhradní výstupní a nástupní zastávka.
Od 14 do 20 hodin bude posílen provoz bezplatné linky 30.
Vzhledem k očekávanému vysokému zájmu návštěvníků o tuto akci lze očekávat zvýšený provoz na všech příjezdových komunikacích k obchodnímu centru, který může zapříčinit zpoždění spojů MHD.
Žádáme všechny cestující o pochopení a zároveň o opatrnost při pěších přesunech mezi zastávkami MHD a místem konání koncertu."
Fandaprudič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 808
Registrován: 3-2009

Odesláno Pondělí, 14. prosince 2009 - 16:22:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes spatřena i 172. To už je třetí.
MHD Bílina, České Budějovice, Děčín, Havlíčkův Brod, Hradec Králové, Jihlava, Liberec, Praha, Plzeň, Ústí nad Labem, Teplice
Fotogalerie Fandyprudiče
schneefall
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.54.47
Odesláno Pondělí, 14. prosince 2009 - 17:58:31    Odkaz na tento příspěvek  

Takže dnes v provozu 172 173 174 ? Zajimnavé :D já dneska neviděl ani jeden
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2218
Registrován: 1-2006

Odesláno Pátek, 18. prosince 2009 - 18:38:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Byl jsem dneska v Teplicích asi dvě hodiny, zhruba mezi 12:30 a 14:30 a neviděl jsem ani jeden 26Tr nebo 28Tr. Je to náhoda nebo dneska nejezdily?
www.fotodoprava.com
Fandaprudič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 817
Registrován: 3-2009

Odesláno Pátek, 18. prosince 2009 - 21:58:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes nejezdily. Dokonce vždy jezdím vlakem do Bíliny a kolem točny řetenice jezdím kolem 5:05 . Vídám na lince 12 garant, dnes však 379.
MHD Bílina, České Budějovice, Děčín, Havlíčkův Brod, Hradec Králové, Jihlava, Liberec, Praha, Plzeň, Ústí nad Labem, Teplice
Fotogalerie Fandyprudiče
schneefall
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.54.47
Odesláno Sobota, 19. prosince 2009 - 19:59:07    Odkaz na tento příspěvek  

No týden větších mrazů a 24 Tr se ukázaly co to je za krámy.Prej se už stihly porouchat i dvě solárka 173 a 174 tak to jsem vážně zvědav až tu nebudou žadný 14 TRM s čim budu jezdit...asi na oslovi.