K-report
 

Archiv do 18. září 2009  

Diskuse K-report » Archiv 2009 » Železnice » Trať 251 Tišnov - Žďár nad Sázavou » Archiv do 18. září 2009 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Duš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1413
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 21. července 2009 - 21:05:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zeleznicni
fotky hezký .. a je tady naprosto znatelný příklad, že "desatero" platí, jen když se to ŽP hodí
P.Zitko
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.211.114
Odesláno Úterý, 21. července 2009 - 23:33:16    Odkaz na tento příspěvek  

Ještě něco z oslav:
E499035
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 7-2009
Odesláno Úterý, 21. července 2009 - 23:43:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Duš: fotky hezký, což o to. O jakém desateru mluvíte? Je někde k nahlédnutí?
Zeleznicni
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 989
Registrován: 4-2007
Odesláno Středa, 22. července 2009 - 07:09:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Duš: Také bych poprosil o vysvětlení poznámky o desateru
devatero
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.229.217.217
Odesláno Středa, 22. července 2009 - 11:11:44    Odkaz na tento příspěvek  

# První a nejdůležitější pravidlo - než se vydám fotit, zkontroluju jaké hlásí počasí. Fotky pořízené za deště nebudou schvalovány. Fotografie pořízené za zatažena, na kterých bude přepálená obloha (tj. ztratí se prokleslení mraků a zbyde jen bílá plocha) nebo tmavý vlak bez detailů, případně s vytaženými stíny, kde bude velké množství šumu nebudou schvalovány.

# Když se vydám fotit, počasí mi přeje a slunce svítí, vždy se budu oreintovat při focení tak, abych měl slunce v zádech (alespoň přibližně), protože jedině tak bude lokomotiva nasvícena po celém svém povrchu a nebude mít například tmavé čelo nebo tmavý bok. Protisvětlo, černé čelo a další projevy porušení této zasady povedou k zamítnutí fotografie.

# Když mám na focení čas, například si na to rezervuji celý den, pokusím se vyrazit někam mimo velké stanice. Prostředí špinavých nástupišť, spousty lidí, velkého počtu všelijakých stínů a podobně mi zcela degraduje velké množství fotek, které ten den nafotím. Kdežto pokud si dobře vyberu úsek trati, promyslím si jak bude přes den svítit slunce a budu se tím řídit při výběru směru, který fotím, bude mi odměnou sice nevelké množství fotek, ale zase budou svou kvalitou odpovídat vynaložené práci a oko potěší mnohem víc než 200 stejných fotek z toho samého nádraží.

# Když už jsem nucen fotit ve velké stanici (například Praha hl. n.), zamyslím se pořádně nad tím, jak svítí slunce než začnu cvakat jednu fotku za druhou. Nebudu líný a udělám pár kroků mimo kryté nástupiště, abych se vyhnul nepříjemným šikmým stínům přes 3/4 vlaku. Ideálně fotím přes kolej tak, aby byl vidět celý vlak a slunce stále svítilo do mých zad. Pokud je budova nádraží, případně objekty v jeho okolí nečím zajímavé pokusím se je do fotografie zakomponovat a tím fotku zpěstřit.

# Když už mám vybrané místo, kde budu fotit, slunce mi svítí do zad a já jen čekám na průjezd vlaku, je ten správný čas se zamyslet nad kompozicí toho, co je a co brzy přijede do mého hledáčku. Asi má smysl pořád dokola opírat kompozici do tzv. zlatého středu, protože pořád se objevují kvanta fotek s lokomotivou přímo uprostřed fotky. Avšak již před 500 let před Kristem, v antickém Řecku, se všeobecně vědělo, že na obraze oku lahodí mnohem více, když je (jsou) hlavní objekt(y) zájmu umístěn(y) ve zlatém řezu (rozdělím si fotku dvěma svislými a dvěma vodorovnými čarami na třetiny a tam, kde se mi třetiny protnou, dostanu čtyři body, do kterých je ideální objekty zakomponovat). Další kompoziční záležitosti jako sloup trakčního vedení, strom nebo keř přes lokomotivu jsou poměrně časté a lze se jim velmi jednoduše vyhnout -
a pokračování
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.229.217.217
Odesláno Středa, 22. července 2009 - 11:12:57    Odkaz na tento příspěvek  

....stačí jen trochu předvídat kudy vlak pojede a mít oči otevřené. Velký problém jsou uřízlé soupravy - vždy se snažím nemít soupravu uřízlou krajem fotky, pokud se souprava na fotku nevejde, pokusím se její konec schovat za nějaký keř, strom, či budovu - hned to vypadá trochu lépe. Sloup trčící ze střechy, kolize sběrače se sloupem a další podobné drobnosti zase tolik neřeším, radši se dvakrát zamyslím nad předchozími zásadami. Závažné porušení zásad kompozice povede k zamítnutí snímku.

# Další zásada je spíše technická. Pokud mám přístroj (na focení si prosím, pořiďte fotoaparát - mobil není to pravé;-), který umožňuje nastavit citlivost, volím vždy nejnižší ISO (hlavně v případě kompaktních fotoaparátů)- eliminuji tím šum a při dobrém počasí i ISO 50 bohatě postačí. Ohnisko (zoom) se snažím nemít v krajní poloze (nejširší záběr), protože pak trpí různými deformacemi (soudkovitost, flaška,...), které se zvětšujícím se ohniskem - zoomem - rychle mizí. Pokud mám tak pokročilý fotoaparát, že mohu volit clonu, volím ji tak, aby nebyla v krajním polohách (opět se tím výrazně zkvalitní výstup fotoaparátu). Čas volím ekvivalentní rychlosti projíždejícího vlaku - na stanicovku stačí 1/100, na 160km/h EC to chce alespoň 1/400, radši ale 1/640. EXIF hodnoty nastavení fotoaparátu máte pro informaci a inspiraci pod každou fotku na našem webu.

# Pokud jsem dodržoval předchozí zásady, vlak mi projel a já ho úspěšně vyfotil, mám teď na kartě uložen snímek (případně celou sérii snímků). Doma vyberu ten nejlepší a pustím se do jeho editace. Pokud se fotka kácí, srovnám ji. Pokud je kolem vlaku až moc volného místa, oříznu ho. Upravím jas, kontrast, pro doladění toho, co foťák nezvládl, případně i barvy. Fotku zmenším, lehce doostřím (pokud je potřeba) a uložím ve formátu 163001.jpg, 163001_1.jpg, 163001_2.jpg,... Takováto fotka je již připravena na upload k nám na server viz. návod na použití webu.

# Tyto zásady jsou všeobecně platné nejen v železniční fotografii, proto je prosím respektujte, nebuďte líní, učte se a uvidíte, že i Vy budete mít radost z povedeného díla.

# Fotografie, které tyto zásady porušují a jsou již na webu, budou postupně mazány - důvodem je, že chceme zvýšit kvalitu fotek a zároveň brzdit narůstající množství dat na serveru. Prosíme, dodržujte tyto zásady a kdo tvrdí, že jsou nesmyslné, ať to aspoň zkusí a pak porovná výsledky - snad ho to přesvědčí;-)

K nalezení na nejmenované galerii vláčků.
Jindřich Rosa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.155.50
Odesláno Středa, 22. července 2009 - 12:08:36    Odkaz na tento příspěvek  

Pro nezasvěcené nezbývá než dodat, že toto desatero sloužilo jako určitá ochrana před zaspamováním oné galerie od mladistvých zoufalců, kteří drží foťák v ruce snad poprvé, lítají po nádraží a okolo štreky tak nebezpečným způsobem, až z toho jde strach, a večer pak tento svůj produkt hodlají vywebit, aby celý svět viděl jejich jméno (možná pravá definice původního - tedy do značné míry hanlivého - výrazu "šotouš").

To, že pak následně spousta lidí výše popsané úrovně převzala toto "desatero" naopak za "svaté" a následně v komentářích "zasvěceně" poučovala ostatní, je takový paradoxní důsledek.

Nu a konečně:
Je asi záhodno odlišit vytváření "plakátovek" (tedy v podstatě v některých případech až plánovitě vytvářených fotografií - volba loko, místa, času, počasí - zkrátka dneska to nešlo, příjdu zítra zase) určených do oné galerie od reportážních fotografií z určité události.
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6650
Registrován: 9-2002

Odesláno Středa, 22. července 2009 - 12:45:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

spíš ty stránky jsou pro pár jedinců a občas mezi sebe přiberou někoho dalšího aby ta galerie nebyla tak nudná a stereotypní...

Tak nakonec fotopas byl jen dobrovolný, to sou najednou změny, v Dráze nic o dobrovolnosti nebylo...
E499035
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 7-2009
Odesláno Středa, 22. července 2009 - 13:10:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Devatero je pěkné, neřeknu, že se vším souhlasím, ale něco na tom bude, přinejmenším pro totální začátečníky. Třeba jak se tam píše o natočení křivé fotky, a pak tu vidím tisíc a jednoho brejlovce nakřivo. Co se dívám do zdejších diskusí na "dokumentace z provozu", tak lecky chybělo relativně málo a z dokumentace mohla být "plagátovka"...

Ze kterých stránek to je? Snažím se vybrané pasáže dát do hledání googlem kontextově, a nic.

Pár jedinců? To patří na to desatero, teda devatero, nebo na ten web z odkazu od Zeleznicniho?

Jaké jsou vůbec dobré galerie na webu?
Zeleznicni
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 991
Registrován: 4-2007
Odesláno Středa, 22. července 2009 - 13:16:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je asi záhodno odlišit vytváření "plakátovek" (tedy v podstatě v některých případech až plánovitě vytvářených fotografií - volba loko, místa, času, počasí - zkrátka dneska to nešlo, příjdu zítra zase) určených do oné galerie od reportážních fotografií z určité události.

Plně souhlasím

E499035: Je to z trainweb.cz
Kubíček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 22. července 2009 - 13:28:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Luboš_ct
Tak nakonec fotopas byl jen dobrovolný, to sou najednou změny, v Dráze nic o dobrovolnosti nebylo...

Divím se, že se tomu najednou divíte. Hlavně že se to tu Vám a pár dalším jedincům pokoušelo X lidí včetně organizátorů vysvětlit . Škoda, že se ta diskuze pak zvrhla a byla myslím smazána, rád bych se podíval, co tam bylo k nepochopení.

To zmíněné devatero má pro začátečníky zcela jistě význam. Je dobré nejprve se pravidla naučit respektovat a až poté je záměrně porušovat (což platí pro tvůrčí fotografii, ale ne pro zákony, aby mě někdo nechytal za slovo). Ale to už je asi v této diskuzi off topic, takže se omlouvám.
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6651
Registrován: 9-2002

Odesláno Středa, 22. července 2009 - 14:22:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kubíček:
Ano divim se tomu, protože tam nic o dobrovolném příspěvku psáno nebylo, protože kdyby jo, tak jsem to vubec neřešil...je na každém kdo chce přispět, ale psali sem i lidi co chtěli fotit a neplatit a ti byli označeni za špatné...nebo si ted snad vymýšlím?
Kubíček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 22. července 2009 - 15:22:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Luboš: Najděte si to prosím v archivu (do 11.5. a 20.6.), nakonec to tam je, včetně vašich příspěvků. Fakt nemám náladu popáté opakovat to samé. Jinak zkuste preparáty z Ginkgo biloba, prý to pomáhá. Howgh.
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6654
Registrován: 9-2002

Odesláno Středa, 22. července 2009 - 15:42:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Našel sem si to a jasně se tam bavíme o tom, že neni dobrovolné nic...v dráze bylo napsané cena fotopasu 500,- co mi na tom má připadat dobrovolné?
Ted mluvte Vy blinko hnilobo!!
Sare
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 270
Registrován: 10-2005

Odesláno Středa, 22. července 2009 - 20:07:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je uz sice par mesicu, co jsem tohle devatero sepsal, ale dovolte mi sepsat duvody, ktere me k tomuto vedly... Uprimne se divim, ze mistni vyhledavaci hadek nasli toto devatero az ted. Takze predstavte si situaci, kdy chcete vytvorit galerii, ktera bude plnena fotkami podle Vasich predstav, stravite s tim kupu casu a doufate v soudnost pridavajicich autoru. V teto neblahe vire jim doprejete tolik volnosti a svobody, date jim v sanc jmeno galerie a povolite jim vkladani fotek bez znacnych omezeni. S uctou vzpominam na ty, kteri teto moznosti vyuzivali k prezentaci svych nejlepsich vytvoru.
Pak ale prislo nekolik teenageru, kteri se rano v desti postavili na nastupiste a do vecera cvakali vse, co se pohlo a nasledne vecer nahrali obsah sve pametove karty na web. Nejenze datovy prostor neni nafukovaci, ale preci jen jsme chteli udrzet jakousi koukatelnost galerie. Proto vznikla tato pravidla, ktera mela navest zacinajici mladez k tomu, aby se pred cvaknutim fotky zamysleli a koukli do hledacku.
Kdo galerii sleduje, vi, ze tato pravidla nejsou v zadnem pripade 100%ne dodrzovana. Naopak, fotka, ktera je dokaze porusit a pritom vypadat pekne je velmi vitana.
Zaroven si myslim, ze tato pravidla (byt bych je nyni sepsal zrejme jinak) dokazou zacatecnikum pomoct. Kdo pomoc nepotrebuje, at je necte:-)

No a ted neco z tisnovky


..::TrainWeb Gallery::.. http://trainweb.cz
"Those who can’t do, teach. And those who can’t teach, teach gym."
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6661
Registrován: 9-2002

Odesláno Středa, 22. července 2009 - 20:28:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sare:
to je krásný důvod, ale pak mi teda vysvětlete proč si někteří dobří fotiči občas stěžujou, že fotka nebyla přidána protože je tam keř, trčí tam kousek sloupu a já nevim co za kraviny...nehledě na to že spousta jedinců u trati ničí haluze které tam rostou apod.
Tyhle důvody maj mladé naučit fotit?viděl sem spoustu pěkných fotek, ale vaše nej galerie je odmítla s udáním uplně ubohýho důvodu, tak teda nevim...
Třeba se poměry změnili, nevim vaše stránky vskutku dodnes nesleduju...pak nějakej kámoš co se všichni znáte vyfotí totální humus a ten se tam objeví??zajímavé...
Pepík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1752
Registrován: 4-2005

Odesláno Sobota, 25. července 2009 - 10:11:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes jezdí na Os 14904/14911/14912/14921 "veselská" 754.037 a na Sp 1766/1767 "Pernštejn" jede 754.049.

M286.1032
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2092
Registrován: 4-2005

Odesláno Sobota, 25. července 2009 - 10:59:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sare: Ta fotka toho brejlovce u Veselíčka se mi moc líbí, dokonce tam je v dálce vidět i kostelík na Zlaté hoře.
Pm1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 7-2007
Odesláno Sobota, 25. července 2009 - 11:12:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pepík: Nejsem místní znalec, ale ta 754 037 zustává celý víkend na OS? Nebo má nějakej obrat do Brna?
Pepík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1753
Registrován: 4-2005

Odesláno Sobota, 25. července 2009 - 11:28:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pm1: Ahoj Pájo, 754.037 zůstává na celý víkend, do Brna pojede až zítra večer na Os 14921
M286.1032
Pm1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 91
Registrován: 7-2007
Odesláno Sobota, 25. července 2009 - 11:45:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pepík: Tak to je super zpráva:-) Zítra se k vám chystám, a na 4.037 se moc těším... Kdyby ještě chtěla vydržet na Sp i ta 749 049,muj vytoužený stroj co ještě nemám, to by byla fantazie:-) ale to už bych chtěl moc...díky za info!
Santini-Aichl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.165.83
Odesláno Sobota, 25. července 2009 - 20:30:30    Odkaz na tento příspěvek  

Jirka: jj, před tím Veselíčkem je to pěkné místo, barokní kostel je teď po vysekaní okolí vidět pěkně i z dálky. Místo se jmenuje Zelená Hora..
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2094
Registrován: 4-2005

Odesláno Neděle, 26. července 2009 - 08:46:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Santini-Aichl: Díky za opravu, až teď jsem si všiml svého překlepu. Samozřejmě vím, že to není Zlatá hora, ale Zelená hora. Vloni jsem se do Žďáru přiženil.
Honzatomi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 282
Registrován: 11-2007

Odesláno Neděle, 26. července 2009 - 21:58:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jirka: jen škoda, že už tam není ten smrk
Pepík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1754
Registrován: 4-2005

Odesláno Pondělí, 27. července 2009 - 14:59:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzatomi: Pěkné, taky přidám...


M286.1032
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1407
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 27. července 2009 - 23:39:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

SPP 2009: http://lokomotivy.euweb.cz/a_090727.php

Ochutnávka:




A zda-li pak víte, kterak nás, jako šotiče, nazývají někteří místní? Buzeranti. Tak nám říkají. Mezi chatkami nad boračskou loukou je jedna, o které se mezi místními ví, že se v ní schází homosexuální menšina. A taky místní často potkávají na louce zevlující mladé muže s fotoaparáty. Tak si to spojili. Mysleli si, že jsou to homosexuální návštěvníci chaty a fotoaparát je poznávací znamení.
železnice » http://lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & MHD Olomouc » http://tramvaj.wz.cz

Minulla on nälkä!
Honzatomi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 283
Registrován: 11-2007

Odesláno Úterý, 28. července 2009 - 15:30:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pepík: Skenované to není nic moc, ty to máš špičkový
Belinea
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 575
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 30. července 2009 - 08:35:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přihodím pár snímečků ze včera. Dokumentačka Os 14878 který jezdí pravidelně v zajímavém řazení a taky uklízení Os 14950 v Bystřici do remízky, ještě pár dnů a šikovný násvit bude zase pase...

Kuťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 394
Registrován: 6-2004

Odesláno Čtvrtek, 30. července 2009 - 22:17:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pozdrav Pepíkoj:
Pepík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1764
Registrován: 4-2005

Odesláno Čtvrtek, 30. července 2009 - 22:25:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kuťas: Pěkně pěkně

Já opovrhl Kyselíčkem a jel do Borače a nasvícené to máme oba a Pája taky
M286.1032
Pm1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Registrován: 7-2007
Odesláno Pátek, 31. července 2009 - 09:07:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rovněž pozdrav pro Pepíka Ač to tak ze začátku nevypadalo, nakonec to byl parádní den!A večer byť s nutnou dávkou nervů jsem se dočkal podruhé;o)
Pepík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1766
Registrován: 4-2005

Odesláno Pátek, 31. července 2009 - 21:53:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pm1: Paráda Pájo
M286.1032
Kuťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 395
Registrován: 6-2004

Odesláno Pátek, 31. července 2009 - 23:39:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak ještě něco na ochutnání:
Pepík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1770
Registrován: 4-2005

Odesláno Neděle, 02. srpna 2009 - 21:10:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Včera jsem měl bohužel šichtu, takže jsem nemohl vyrazit ke trati s foťákem, ale každopádně na Sp 1766/1767 "Pernštejn" jela 754.018 a na Os 14904/911/912/921 jela 754.023.

Dnes jsem tedy vyrazil ráno ku trati na Os 14904, boračské údolí už je bohužel pasé, takže jsem se vydal na přejezdy pod Bystřici na remake toho neúspěchu z minulého týdne. Bohužel stroj 4.023 trucoval a namísto pravidelného odjezdu v 7:41 vyrazil na tišnovku až v 8:23, tedy se zpožděním 42 minut, které sice cestou do Bystřice srazil zhruba na 30 minut, každopádně už se na daném místě rovnalo slunce a násvit čela byl poněkud slabší. Jako satisfakce za tuto nepříjemnost byla přítomnost stroje 754.018 na Sp 1766/1767 "Pernštejn" a jako bonus navíc byl vůz řady BDs řazený hned za "osmnáctkou".

Bleskový stroj 754.023 patrně nadále projevoval svoji paličatost a proto byl nahrazen strojem 754.008 a bylo po parádě.

A nějaké to foto, aby se neřeklo


M286.1032
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5494
Registrován: 10-2003

Odesláno Sobota, 08. srpna 2009 - 12:07:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pořád stejně prdlá parta
RegioMap Jihomoravského kraje - aktualizace každý měsíc!
Mr_lachtan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 590
Registrován: 3-2006

Odesláno Sobota, 08. srpna 2009 - 20:36:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hehé, pan Škopek vylez z díry a má furt stejný příspěvky

Na Pernštejnu 754.018 s 844_001 za kormidlem
Dlouhej kulatej
Pepík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1779
Registrován: 4-2005

Odesláno Sobota, 22. srpna 2009 - 09:14:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

750.022 stále drží "oběh" a dnes jede na Sp 1766/1767 "Pernštejn !
M286.1032
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5555
Registrován: 10-2003

Odesláno Pondělí, 24. srpna 2009 - 07:24:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

750.022 stále drží "oběh" a dnes jede na Sp 1766/1767 "Pernštejn !

Počasí nic moc v sobotu, přesto jsme někteří vyšli k nové tišnovce, pár hnusných fotek se špatným světlem připojuji:





Rýpavý příspěvek je mým 5555. plevelením na zdejším fóru. Kdo máte víc?
RegioMap Jihomoravského kraje - aktualizace každý měsíc!
Pavlík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 386
Registrován: 5-2005

Odesláno Úterý, 25. srpna 2009 - 23:11:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3260: ta předposlední fotografie interiéru nádražní stanice je prosím kde? Popisky k fotkám by vůbec neuškodily. Ba právě naopak!
Pokerna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1517
Registrován: 7-2007

Odesláno Středa, 26. srpna 2009 - 06:31:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavlík: Je to vestibul žst. Říkonín, spíše by to tu nemělo co dělat vůbec
xxx 037-x FOREVER;-)
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5560
Registrován: 10-2003

Odesláno Středa, 26. srpna 2009 - 07:19:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavlík: tak vidím, že by vás to mohlo i zajímat. Tak tedy první fotografie je z nádraží v Kuřimi, kde mám trvalý pobyt. Je to pohled směrem ku brněnskému zhlaví a je na něm zachycena lokomotiva řady 263, tyto lokomotivy jsou v České republice pouze ve dvou kusech. Dostali již kdysi předzdívky Máša a Dáša, tak já jsem měl toho dne štěstí na Dášu. Druhá fotografie je již po vystoupení z Dáši v železniční stanici Řikonín. Zajímavé je na této stanici to, že zde panuje neshoda v tvarosloví názvu obce. Na jedněch cedulích je uváděnna s dlouhým I na druhých s krátkých I. Na fotografii jsou zachyceny Kočky chované v železničních stanicích společně s jedním pánem. Patrně jedou někam na pěší výlet. V pozadí je potom vidět vůz Bdmtee. Celá souprav apak vypadala takto: 263 002+Bdmtee+Bdmtee+Bdmtee+Bdmtee+Bdmtee. Na třetí a čtvrté fotografii (vezmu to stručně, myslím, že obě fotografie lze tak nějak spojit jedním popiskem) se nachází viadukt u Řikonína, jedná se o ten delší z těch dlouhých. Bohužel mi nepřálo sluníčko a tak není ideální násvit. Zvlášť na druhé fotografii je to škoda, protože není příliš čitelné číslo lokomotivy. Podle nátěru by to mohla být 242 224 nebo 274 nebo 236, nevím, možná zkusit mrknout do oběhů a do Exifu fotky. Pátá fotka zachycuje křížení kolejnic při vjezdu do Řikonína od žďárské strany, čekali jsme s Kefíkem dobrou hodinku a nic bohužel nejelo, je to pěkný fotoflek, jen by chtělo trošku prořezat křoví vpravo. Na šesté fotografii je vyfocen nákladní vagon, je to taková netradiční fotka zaměřující se na typografii železničních stříkaných nápisů. Sedmá a osmá fotka (opět je shrneme) zachycuje dvě dobová loga, na první je nové logo společnosti ČD Cargo z grafické dílny Studia Najbrt, druhé z log je logo ČD, na snímku je krásně vidět jak autor nástřiku přikládal šablony. Devátý snímek jsem exponoval v ŽST Řikonín, je to pohled k brněnskému zhlaví. Je na něm lokomotiva řady 242 (Plechovka), zajímavé je jistě řazení zelené klasdiky za lokomotivou, což je patrné spíše na dalším detailnějším snímku. Jediná fotografie exponovaná na výšku představuje čtenářům vestibul železniční stanice se zcela originální mozaikou v dlažbě. No a konečně poslední snímek zachytil vlak, kterým jsem odjel z šotoakce domů.

Jinak se omlouvám, že jsem si popletl komoru, ale myslím, že to sem tak trochu patří. Nebylo by dnes staré tišnovky bez její elektrifikované mladší sestry. Navíc je to přece tak trochu souběžná trať. Bylo mi také líto, že je tu tak mrtvo.
RegioMap Jihomoravského kraje - aktualizace každý měsíc!
Pavlík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 391
Registrován: 5-2005

Odesláno Středa, 26. srpna 2009 - 16:57:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3260: Díky za obsáhlý popis a oživení diskuse.
Vytny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 7-2006

Odesláno Neděle, 30. srpna 2009 - 17:17:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jedny brýle
Mr_lachtan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 592
Registrován: 3-2006

Odesláno Čtvrtek, 10. září 2009 - 22:08:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Po delší době zase nějaký obrázek od Bystřice:

Dlouhej kulatej
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5612
Registrován: 10-2003

Odesláno Pátek, 11. září 2009 - 19:10:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lachtan:
RegioMap Jihomoravského kraje - aktualizace každý měsíc!
6 let na K-reportu – již brzy...
Socan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.124.20
Odesláno Sobota, 12. září 2009 - 09:04:26    Odkaz na tento příspěvek  

Zítra pojede do Nedvědice 751.001 s volebním vlakem socanů. A bude to vlak pořádný: 751.001, BRcm a 8 rybáků. Jízdní řád je tady.
Mechanikofil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1299
Registrován: 6-2007

Odesláno Neděle, 13. září 2009 - 19:33:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Po dlouhé době jsem dnes použil Tišnovku a všimnul si, že už není ten nádherný smrk mezi Žďárem a Veselíčkem, který určitě pamatuje řada fotičů. To chudák nepřežil nějakou vichřici?
Pokerna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1547
Registrován: 7-2007

Odesláno Pondělí, 14. září 2009 - 13:30:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mechanikofil: Spíše ho nějaký debil pokácel, alespoň co se tu psalo, no šak pepík to bude vědět určitě
xxx 037-x FOREVER;-)
Pepík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1796
Registrován: 4-2005

Odesláno Pondělí, 14. září 2009 - 13:44:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No pokácela ho SŽDC v prosinci 2008
M286.1032
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7135
Registrován: 9-2002

Odesláno Pondělí, 14. září 2009 - 15:11:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pepík:
jenom jestli...:-)viz diskuze o brejlích:-)
dělám si prdeeeeeeeel ju?:-)
Mr_lachtan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 593
Registrován: 3-2006

Odesláno Pondělí, 14. září 2009 - 15:23:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dík socanovi za info o včerejším vlaku socanů.

Dlouhej kulatej
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7139
Registrován: 9-2002

Odesláno Pondělí, 14. září 2009 - 15:33:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

moc jich v tom vlaku ale nebylo teda...
Byméčko
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.239.242.27
Odesláno Pondělí, 14. září 2009 - 15:40:20    Odkaz na tento příspěvek  

Luboši, ty si včera jezdil po starej Tišnovce? :-)
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7142
Registrován: 9-2002

Odesláno Pondělí, 14. září 2009 - 18:34:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ne tam ne ale v Maloměřicích to jelo směr hlavní a v těch vozech sem moc lidí nezahlédl...jestli bylo na tišnovce hodně lidí, tak to je potom jiná...:-)
Heme
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 318
Registrován: 5-2007
Odesláno Pondělí, 14. září 2009 - 20:32:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

I já se připojuji k poděkování za info a ČSSD za výběr lokomotivy

Pepík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1798
Registrován: 4-2005

Odesláno Úterý, 15. září 2009 - 23:11:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Heme: A koho budeš volit ?
M286.1032
Mr_lachtan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 594
Registrován: 3-2006

Odesláno Středa, 16. září 2009 - 16:17:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pepík: dle aktuálního vývoje politické situace asi nikoho
Ale mohly by socky někdy v květnu (pokud teda ty volby v červnu vůbec budou) zase vypravit nějaký volební vlak, enem by to chtělo obměnu vozidla, páč s touto soupravou už v Nedvědici byli:

Dlouhej kulatej
Pepík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1800
Registrován: 4-2005

Odesláno Středa, 16. září 2009 - 17:16:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mr_lachtan: vozidlo by to chtělo fakt vyměnit...


M286.1032
Mr_lachtan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 595
Registrován: 3-2006

Odesláno Středa, 16. září 2009 - 21:59:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo a ještě jedna věc:
Rybáky vypadají čím dál hůř, ale hlavně že už se na ně stihlo napatlat DHV Lužná, to je důležitý...

M286.1032

Nedvědice je TA Nedvědice...
Pm1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 100
Registrován: 7-2007
Odesláno Pátek, 18. září 2009 - 12:24:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím všechny místní:-) Nevěděl by prosím někdo jaké stroje se objeví o víkendu na Tišnovce?