K-report
 

Archiv do 14. listopadu 2010  

Diskuse K-report » Archiv 2010 » Železnice » Tratě na Jesenicku » Archiv do 14. listopadu 2010 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Masinka
Administrátor

Číslo příspěvku: 5954
Registrován: 6-2002

Odesláno Pondělí, 08. listopadu 2010 - 20:14:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V Praze mám 40min mezi bezdomáči. V ZB zas 30min. Celkově JD je 6h. Autem to dám za 3-4h. V poledne přijedu s křížkem po funuse.
S křížkem po funuse znamená, že ti ujel manipulák, rozumím :-) Znamená to, že tam jedeš v pracovní den a dost možná i mimo zimní a letní sezónu. Pro 95 % ostatních je tam momentálně ve směru od Prahy zdaleka nejlepší spojení.

I třeba takové banální jako Kolín-Pard-Krouna. Vlak z Pardub ujíždí o 10min
Když jezdí rychlíky pomalu co 20 minut, jednomu z nich pochopitelně přípoj ujede... Stačí jet z Kolína o pár minut dřív

Že by lidi jezdili na lyže vlakem jako exoti?
Naprosto. Sám jsem se vlakem na sjezdovku najezdil dost a dost a až na výjimky typu Ramzové nebo Špičáku (šumavského) je to hodně slabé. I v těhle "vlaku zaslíbených lokalitách" je podíl kolejových sjezdařů jen zlomkem gumokolních.
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6832
Registrován: 9-2007

Odesláno Pondělí, 08. listopadu 2010 - 20:38:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mašinka: no přijet do Jeseníku na 12h je opravdu k prdu.

Jak můžu jet z Kolína o 20min. dřív,copak jsem z Prahy?

A takto se rozhoduje většina...
749.241
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.8.57
Odesláno Pondělí, 08. listopadu 2010 - 20:53:57    Odkaz na tento příspěvek  

-aa- : mastnocíl, to je hezký výraz. Zpustlé hory se ti líbí, ale na konci cesty hospůdku uvítáš, co. Co takhle Doupovské hory?
Souhlasím s tebou, že jít pěšky na Sněžku a už od bývalé Obří boudy překračovat hordy polských turistů v polobotkách, podpatcích, s ve větru vlajícími deštníky a s igelitkami v ruce (na hlavách), to je fakt zážitek...

Když už se ozval i Mašinka, kterej má prolezlý i Krušný Hory, viděli jste někdo, jak vypadá v zimě peron v Novém Městě (tom u Moldavy)? Auta narvaný pomalu až v kolejišti, že z vlaku ani není kam vystoupit. Přitom dřív se cesta neprohrnovala, auta se nechávaly nahoře u hlavní silnice. A šlo to taky. Dneska některý joudové s pseudoterénníma autama 4x4 vjedou až dolů pod nádraží a po příchodu z běžek po zbytek dne vyndavaj nahoru, pročež túrováním motoru vytvářejí mračna výfukových plynů.
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6835
Registrován: 9-2007

Odesláno Pondělí, 08. listopadu 2010 - 21:15:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dřív byl na Moldavu kloudný JŘ,který se s dnešním torzem nedá ani srovnat. Holt Šulc a spol. vyhnal lidi do aut.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2302
Registrován: 11-2007
Odesláno Pondělí, 08. listopadu 2010 - 22:35:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

750371: Lidi si ovšem, krom pár šotoušů a Franty, nijak nestěžovali. A i ten Franta nakonec dospěl k názoru, že autem je to jednodušší, když už mu stojí před barákem....
Masinka
Administrátor

Číslo příspěvku: 5956
Registrován: 6-2002

Odesláno Pondělí, 08. listopadu 2010 - 22:51:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak můžu jet z Kolína o 20min. dřív,copak jsem z Prahy?
Píšeš Kolín, odpovídám ti na Kolín. Soráč, ale chybějící přestup v relaci Děčín - Krouna s odjezdem ve 4h ráno opravdu není důkazem rozkladu železnice.

749.241:
Ze svého neustálého pohybu kolem kolejí máš pokřivené vnímání reality. Za trest tě v lednu postavím třeba u Tanvaldského Špičáku na hodinu k parkovišti a budeš počítat příchozí od vlaku a sápající se z auta.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6862
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 08. listopadu 2010 - 23:06:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

750371:

Spojení (???-) Kolín - Pardubice - Žďárec u Skutče - Krouna zcela jistě patří k těm menšinovým, která jsou cestujícími byť i potenciálně realizována.

I kdyby takové spojení spojení náhodou nevycházelo, tak by se týkalo jen malého počtu lidí. Při tvorbě JŘ se nedá zavděčit všem lidem.

Ale vzhledem k velkému počtu vlaků jak na trase Kolín - Pardubice a třeba i na návazné Nymburk - Kolín; nevím, kterou konkrétní trasu máš na mysli, že tam ta návaznost není?

K poklesu počtu přepravených cestujících a nárůstu automobilové dopravy (bohužel) došlo i na lokálkách v krajích, kde žádní "Šulcové a Jeřábkové" nedělali žádnou "optimalizaci".
Jestli nebude důvod (minimálně zčásti) někde jinde.

Trocha sarkasmu na závěr. Možná by se v tom Novém Městě udělalo víc místa pro auta tím, kdyby se ta (předpokládám, že prázdná?) nádražní budova zbourala.

(Sorry za OT.)
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6836
Registrován: 9-2007

Odesláno Úterý, 09. listopadu 2010 - 06:57:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mašinka: ale přece vlaky do Kolína nejezdí jen z DC?!!!!!! mluvím o celém rameni UL-KO a nebo CL-MB-KO. Prostě pokud z těchto směrů je přípoj na R do Pardubic, budu očekávat i vlak na Chrudim. K čemu mi jsou ty dva busy (s odj. na hraně přij.vlaku) když není garance přestupu?

Prostě jsi se vyjádřil stylem "já su z Prase" mě vlak jede a vy si jeďte v jiný čas. Takže klasika a o tom tu píšu....
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6837
Registrován: 9-2007

Odesláno Úterý, 09. listopadu 2010 - 07:00:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mmch Krouna je jediná v celé 50ti km oblasti?
Co Polička, Borová, Kamenice, Skuteč, a vůbec i celá trať 238 Chrudim-Slatiňany-Hlinsko.

Tak sorry lidi,chcete dobré spojení - odstěhujte se do Prahy....
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2361
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 09. listopadu 2010 - 07:24:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

749.241: Jistě, taková hospůdka je základ! Jak říkal náš vyučující na základy urbanismu, po každém sportovním vyžití je třeba doplnit tekutiny a zhodnotit akci. Doupovské hory bych někdy třeba dal, ale rád bych se tam obešel bez rizika účasti armády. Nerad bych byl sestřelen. Asi před měsícem jsem s jedním plukovníkem či co to bylo (velitel vojenského újezdu) projížděl kousíček Brd. A velmi se mi to líbilo. Nikde nikdo. Bohužel na ta zajímavější místa, kam bych ještě býval chtěl, jsme se nedostali .... protože tam až do večera byly střelby (i tam kde jsme byli my v půl páté skončily teprve v půl čtvrté). A kličkovat mezi střelama z nějakého děla (odborné názvosloví neznám jako zapřísáhlý odpůrce hraní si na vojáčky), to fakt není nic pro mě.

750371: Přitom co si budeme povídat, takový Děčín vzhledem k významu a velikosti města a regionu má v rámci republiky výbornou dálkovou dopravu. Vždyť které město má k dispozici dvouvrstvý model obsluhy? Děčín se nachází z tohoto hlediska někde na konci TOP 10, před Plzní, Budějicemi, Hradcem Králové nebo Zlínem, o Liberci, Karlových Varech či Jihlavě ani nemluvě.

Samozřejmě, Praha má spojení logicky nejlepší. Je třeba si uvědomit, že v pražské aglomeraci oficiálně žije 20% obyvatel téhle republiky, neoficiálně možná až 30% (započteme-li lidi v Praze a okolí reálně bydlící, avšak s oficiálním trvalým bydlištěm v místech, kam jezdí jen občas na víkendy jako na chatu).
Logicky z toho vychází, že region Praha má nejlepší potenciál, proto i nejčetnější spojení. Podobně jsou na tom další významné aglomerace Ostrava a Brno, které spolu s Prahou dávají dohromady cca polovinu obyvatel tohoto státu. Je to tak i logické. Podívejme se na komerční autobusové (a do bdoucna i vlakové) linky. Proč Jančura jezdí své komerční linky snad až na dribné výjimky z Prahy do nějakého významného města? Proč nejezdí třeba z Děčína do Varnsdorfu? On dokonce nejezdí ani z Prahy do Nové Paky. Dokonce ani z Prahy do Mladé Boleslavi? Proč byla jeho první linka Praha - Brno? Pročpak asi?
Na zajištění i méně frekventovaných vztahů je tady dotovaná veřejná doprava. Její kvalita odpovídá důležitosti toho vztahu, který se zase odvíjí od potenciální frekvence. Z toho důvodu relace Děčín - Ramzová s příjezdem v 9 do cíle není zajímavá a cesta trvá dlouho (= celou noc), cesta Praha - Ramzová je již logicky lepší. A ještě lepší je třeba Olomouc - Ramzová či Brno - Ramzová. Zkrátka tam kde je poptávka. Dtto je relace Děčín - Krouna.
Tedy jak já říkám. Není důležité do veřejné dopravy získat cestující jedoucí z Děčína na Ramzovou či do Krouny, ty nechť si klidně jezdí autem. Daleko zásadnější je se snažit z aut získat do veřejné dopravy relace typu Praha - Brno, Praha - Olomouc, Praha - Ostrava, Brno - Ostrava, Praha - Plzeň a další, zkrátka ty nejfrekventovanější. Bohužel někdy to vypadá, že se do veřejné dopravy snažíme získat jednotlivce, ale o kousek vedle utíkají tisíce. Zrovna tak mi nevadí, když si Franta z Kotěhůlek pořídí auťák a jezdí s ním do práce autem. O to víc mě štve, když vidím kolik lidí jezdí autem do práce třeba z Poděbrad do Prahy.
Tedy abych to uzavřel, 750371 má pravdu jen zpola. Chcete-li lepší spojení, odstěhujte se do Prahy je jen půlka možností. Druhá možnost je zvyšte počet obyvatel ve svém regionu a donuťte je častěji používat veřejnou dopravu. Od toho se odvíjí pak její rozsah.
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6839
Registrován: 9-2007

Odesláno Úterý, 09. listopadu 2010 - 07:44:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa- přičti si to znova,vždyť nepíšu o DC. Ale pokud se mi sleje všechno ze směru UL,Nbk,MB,CL před 7h do KO a je přípoj směr Pardub. proč už z Pard. se nikam nedostanu?
Já bych to viděl Pard-Slatiňany po hodině! možná bych to natrasoval až na Skuteč. K čemu jsou 2 busy, když ujedou vlaku?
Prostě model na 2 věci. Taky se koukněte kolik tam jezdí aut! což je logické,když veřejná doprava stojí za prd.
Masinka
Administrátor

Číslo příspěvku: 5962
Registrován: 6-2002

Odesláno Úterý, 09. listopadu 2010 - 16:34:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak sorry lidi,chcete dobré spojení - odstěhujte se do Prahy....
To je ale blbost, furt Praha Praha. Přece vůbec nejde o Prahu, ale o to, zda je dané spojení mainstream nebo nějaká časově i prostorově superexotická relace. Pak taky záleží na tom, koho si zvolíš na Kraj. V některých krajích to zjevně jde, jinde to poněkud skřípe. Ale to s Prahou fakt nemá lautr nic společnýho...
Vojtik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3595
Registrován: 2-2007

Odesláno Úterý, 09. listopadu 2010 - 22:58:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Poprvé v Jeseníkách vlakem a s foťákem :-)


Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2366
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 10. listopadu 2010 - 11:50:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

750371: A co takhle kdyby ty 2 busy na vlak počkaly? Pak by jsi byl spokojen?

Jsme teda trošku dál od Jeseníků, ale proč 750371 neuspokojit. Zjevně tady jde o neexistneci přípoje směr Chrudim od vlaku Ex 143. Nevím jak kolega 750371 přišel na to, že se do Kolína k Ex 143 slejou MB a CL. CL se do KO dostane nejdříve na 8. hodinu, MB zase naopak buď až na 8. nebo předtím už na 6. hodinu. Důvod je zřejmý, nejsou tam objednány vlaky a ty co objednány jsou jsou primárně přizpůsobeny svým jízdním řádem pracovním dobám rozhodujících podniků (zejména Škody MB) a školní docházce. Tyto dvě zásadní skutečnosti, které mají v rámci ZDO prioritu jsou v regionální dopravě logicky výrazně nadřazeny zájmu dálkových spojení. Co se týká středního Polabí od Lysé po Kolín, zde není problém, protože v tomto období mají tyto lokality interval 30 min. a někdy i méně, lze tedy bez problémů dojet k předchozímu rychlíku. A ty mezi Kolínem a Pardubicemi v tu dobu jedou 2 - 3 krát za hodinu. Takže spojení velmi dostatečné. Dokonce i oblast od Mělníka po Lysou má v pracovní den četné možnosti před R 711. Zkrátka zásadní problém s nezajištěním spojení do Slatiňan či Krouny může mít pouze oblast od Mělníka na severozápad.

Tak a jak je bídné spojení z těch Pardubic. Tak Ex 143 přijíždí do Pardubic v 7:19, necelých 10 min. od nádraží je autobusák (úplně přesně, ze 4.nástupiště žst. Pardubice, kam přijíždí vlak od Prahy, je to i na nejvzdálenější štafl autobusáku cca 650 m, na nejbližší asi 500 m, tedy 10 min. chůze je čas dostačující). A tam kupodivu v 7:30, tedy naprosto sotrý přípoj, jede bus do Chrudimi, Chrasti, Skutče a Krouny.... V 7:35 jede další do Chrudimi, Chrasti, Borové a Poličky. Další Chrudim jede v 8:15, ve shodném čase další Chrudim - Chrast - Skuteč - Polička, v 8:30 další Chrudim.... Zkrátka doprava jak víno! Jó to že třeba Ex 143 nepřijel včas, to je věc jiná. Ono taky otázka zní, zda s autobusem, kde drtivá většina frekvence v tom busu sedí, čekat na dva lidi od nějakého zpožděného Exu nebo je odkázat na další spoj. Myslím že by totiž v Pardubicích ani ten vlak v takovém případě nečekal. Protože kdyby v tento čas čekal, tak rozvrátí protivlaky vezoucí poměrně dost lidí do práce a školy.....

Čili koukám, že nás tady 750371 zase pěkně houpe. Ono to jeho spojení do Krouny v požadovaný čas existuje!!!!
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6843
Registrován: 9-2007

Odesláno Středa, 10. listopadu 2010 - 13:04:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa- já se rozhoduji jako většina. Kouknu do JŘ, vidím nepřípoj a nebo denně zpoždění až 10min. a tak tuhle dopravu vzdám a jdu do auta. Takto se rozhoduje 99,9% cestujících mající auto.
Pokud tam potřebuju být před 9h, nemohu jet po 8 nebo dokonce po 9h.
Jen pro zajímavost:
JD vlak/bus pokud jedou 4,5h
JD auto,jede mi vždy 3h
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6844
Registrován: 9-2007

Odesláno Středa, 10. listopadu 2010 - 13:14:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa- je hezké že jsi mi tu vypsal ty zvučné názvy a časy spojů PDF,Rodid,Oreo a já nevím co ještě,leč stále pro mě v PC vidím do Krouny, popř. Čachnova:
7.30h, 7.35h s tím,že mi nejspíš ujedou,pokud 143 nebude jezdit včas.
Další je až v 9.10h vlak s přij do Krouny cca 10.30h.

Tedy ať koukám jak chci,mám jen ty dva busy.

Jenom chci podotknout,nejsem z Prahe,takže z Pardubic mohu až v 7.30h a tam musím být cca do 9-10h, ten den ještě chci zpět.

Pokud by byl někdo ještě z větší vzdálenosti má smůlu a nebo ho to bude stát 2 dny volna.

Prostě na tohle lidi nenalákáte a tím,že rozsekáte další JŘ ubude cestujících ještě víc.

Holt vlak jen pro botaté...
Darwa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 76
Registrován: 8-2010
Odesláno Středa, 10. listopadu 2010 - 13:27:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vojtik: bezva! Ty cecky jsou skvělý. A ta 374 je extra zamračená, nemluvě o zamračeným počasí...
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2306
Registrován: 11-2007
Odesláno Středa, 10. listopadu 2010 - 16:12:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

750371:Ta přeprava jednoho cestujícího mezi neznámou výchozí stanicí a Krounou je skutečně zásadní problém našich železnic. Nejde-li to, cestující z dráhy utečou a sednou za volant a Šulcové a podobní potom dráhy zruší..... No jo, u někoho je zásadní, aby EC zastavovalo v MuN (i když třeba Tachov by taky byl vhodný cíl, o Lázních Bělohrad ani nemluvě a Javorník je jasné místo pro taktovou dopravu z Vídně...), někdo halt chce EC a nebo alespoň EN do Krouny a někdo uvažuje o tom, jak přepravit v běžný pracovní den těch 200 cestujících mezi Hanušovicemi a Jeseníkem...A příliš na tom neprodělat...
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2368
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 10. listopadu 2010 - 16:20:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

750371: Výborně! Naprosto podporuju tvoji volbu a na relaci Děčín - Krouna s takto časným příjezdem i já doporučuji nejen Tobě, ale všem zájemcům použití auťáku. Pro mě je hlavní, aby co nejvíc lidí např. z Chrudimi do Pardubic jelo vlakem. Nebo z Šumperka do Olomouce. "Silný" proud Děčín - Krouna klidně nechť využívá osobní automobil.
Jinak by mě zajímalo, kde v JŘ najdeš pravidelné zpoždění. Nelze přece stavět jízdní řád a přestupní časy na pravidelné zpoždění. Jednak prostě stále kecáš a kecáš. Kdyby sis ty lži aspoň vymýšlel uvěřitelně. Ono totiž se na to "pravidelné" zpoždění vlaku 143 stačí podívat do Babitronu. Za posledních 28 dní na příjezdu do Pardubic průměrné zpoždění 2 min., minimum je -1 min., maximum 7 min. 25x z 28 případů bylo zpoždění do 5 min., tak by se minimálně druhý bus dal stihnout vždy s přehledem. Třikrát bylo 6 nebo 7 min. Mladej kluk jako ty by těch 500 m přeběhnul i za těch 9 minut, když by chtěl stíhat druhý bus. Kdybys byl sedmdesátiletá babka s holí, tak budiž, ale takhle? Už jsem Tě párkrát varoval, abys ze mně nedělal blbce. Příště až budeš hledat argumenty, předem si ověř jejich uvěřitelnost!

Jinak já nemám s jízdním řádem v Pardubickém kraji vůbec nic společného a s dálkovou dopravou též nikoli. Takže nikoho nelákám. Jenom jsem se podivil, že máš tak tragické zkušenosti s dopravní obslužností. Tak jsem se podíval, jak je to možné. A .... zjistil jsem že pěkně kecáš.
Jinak tam máš zase dost překlepů, to už jsou tak časně panáčky a pivínka? Nech si to na pátek a sobotu, ať se neunavíš a nepiješ jen Kofolu! Nezapomeň: hola hola, Holba volá!
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6850
Registrován: 9-2007

Odesláno Středa, 10. listopadu 2010 - 16:42:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

v říjnu R 711 - cca 15min, následný R 143 cca 5-8min. Za 5 min tam opravdu nedoběhnu. Stačí rozkliknout JŘ a trasu v babitronu.

Jinak dobré doporučení pro cestující!

Takže jak se tam mám dostat? Autem! Navíc bez netu nenajdu ani ten bus JŘ. Ještě,že vlakový vychází v celku a ne formou výlepů na sloupech.

Jak říkám, veřejná doprava je dobrá max. kolem Prahy a na hl.tahu. Jak se má přestupovat a cestovat na lokálkách a nedej bože ještě ten den zpět! tak to je nadlidský výkon.

Nakonec lokalit,kde tento systém vyhnal lidi do aut je víc než dost.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2307
Registrován: 11-2007
Odesláno Středa, 10. listopadu 2010 - 17:04:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

750371: "Takže jak se tam mám dostat? Autem!"

No konečně Vám to došlo. Leda, že by jste tu Krounu považoval za takový pupek světa, že bez minimálně dvouhodinového intervalu přímých vlaků do Paříže, Londýna, Prahy (a dovolím si zeptat se - odkud ještě, odkud vyjíždíte?)to železniční dopravu v ČR potopí.

Tím nic nenamítám proti tomu, aby jste tam vlakem jel. Jen se musíte, chcete-li používat veřejnou dopravu té většině jí používající, přizpůsobit.
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6851
Registrován: 9-2007

Odesláno Středa, 10. listopadu 2010 - 17:31:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Taky jsem letos do veřejné dopravy vlezl jen 1x a to při cestě směr Obrataň. Při pohled na JŘ se mi udělalo špatně: v Prase negarantovaný přestup, jinak čekačka hodinu, v Táboře vlak v 8h a další už!!! v 11h. Takže pokud by mi ujel přípoj v Prase, strávil bych hodinu v tom místním kentusu a další čekačku 2h bych měl v Táboře.
Děkuji,ale nejsem milionář,abych mohl jezdit 2 dny vlakem.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2309
Registrován: 11-2007
Odesláno Středa, 10. listopadu 2010 - 17:53:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

750371:"Taky jsem letos do veřejné dopravy vlezl jen 1x "

Čímž jste se stal na veřejnou dopravu odborníkem a vzniklo Vám právo kafrat do všeho.

A co takhle řešit vztahy mezi Československem a Ruandou-Urundi? Jeden článek a jste odborníkem...

Dobrou noc, pane.

(Příspěvek byl editován uživatelem Rudolf 33.)
Freelander
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3725
Registrován: 9-2006

Odesláno Středa, 10. listopadu 2010 - 18:25:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V Lipové Lázních vlak usmrtil na přejezdu důchodkyni
Stalo se to na tomto přejezdu..
Registrační značky Olomouckého kraje
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6854
Registrován: 9-2007

Odesláno Středa, 10. listopadu 2010 - 18:44:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rudolf: stačí si vyhledat spojení...viz třeba Tábor-Obrataň to je výživný. Dokonce i Tábor-Milevsko je super spojení! Z TA v 6h a další v těsném sledu už v 11h. To musí být na nádru nával. Lidi tam chodí s mávátky a ukazují dětem jak vypadá vlak.
Ty, Šulc a -aa- s vámi na věčné časy a s veřejnou dopravou do hrobu!
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2310
Registrován: 11-2007
Odesláno Středa, 10. listopadu 2010 - 19:04:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

750371: Hele, jsme tady v tématu tratě na Jesenicku. Kafral jste do dopravy na trati 292, ačkoliv letos jste jel vlakem jednou a to do Krouny, což je na Vysočině. Teď sem zničehošnic taháte Milevsko, což jest "malý okres" v jižních Čechách, spádující, jak známo, k velkému okresu v Písku. Napřed si ujasněte, o co Vám jde. A pak klidně vymejšlejte železniční spojení z Ruandy - Urundi třeba do Milevska a nebo do Krouny. A nechte si to vydat jako pohádku o mašinkách.
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6857
Registrován: 9-2007

Odesláno Středa, 10. listopadu 2010 - 19:13:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rudolf: kdybys do teď nespal,tak bys věděl, že třeba doprava na úseku HK-TY-Letohrad-Hanušky se zde propírala nedávno! Hlavně Doudleby, čekačky v Letohradě a mizerné spojení přes kopce do Hanušek je výživa!
S tím Milevskem bych to spíš viděl na Tábor,ale může to být cca 50 na 50.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2311
Registrován: 11-2007
Odesláno Středa, 10. listopadu 2010 - 19:36:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

750371: Vidíte zase špatně. Milevsko je už 50 let součástí okresu PÍSEK. A ani spojení HK-Letohrad-Hanušky sem jaksi nepatří. Na to jsou Tratě pod Orlickými horami. Jinak samozřejmě Kralicko a Letohradsko spádují nejspíše ke svému okresnímu městu (Ústí n.O.) a krajskému městu, jimiž jsou Pardubice a tam se přes Hradec sice dá jet, ale je to blbost. Dokonce i kilometrická, pomineme-li čas. Věnujte se té Ruandě, tam nenarazíte (a kdyby, tak to nikoho nebude zajímat).
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6860
Registrován: 9-2007

Odesláno Středa, 10. listopadu 2010 - 20:00:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jenže ze směru Letohrad se jezdí do Hanušek a zde jsou návaznosti na t 292.
Jinak do Písku je to o 10km dál než do Tábora kam je větší frekvence! To jen tak pro zajímavost. Ona totiž slavná spádovost ne vždy znamená více cestujících,protože se nebavíme pouze o spojích v 5h a v 7h.Lidi totiž jezdí i v jiných časech a ne vždy jen za prací a do škol. Jenže to vaše trojka ne vždy chápe.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2312
Registrován: 11-2007
Odesláno Středa, 10. listopadu 2010 - 20:24:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

750371: Víte co? Z Krouny tam není moc vidět. Lepší je zeptat se místních lidí a nebo tam nějaký čas pobejt. Jezdění prstem po mapě nestačí. Jinak, pokud lidi nejezdí za prací a nebo do škol, pak už zbejvá jen soud, hospoda, nemocnice a hřbitov . Přednosti Tábora jistě vystihnete. Jo a do Písku se nejezdí na hlavní nádraží, kdo by ty čtyři kilometry chodil nazpátek pěšky? . A v Milevsku ty dva kilometry na nádraží. Cestujte, poznávejte. GVD Vám o světě moc neřekne.

Jinak, dovedete vystihnout nějaký důvod, proč by někdo měl jezdit z Letohradu do Hanušek a dále po 292? Pár jednotlivců za týden se jistě najde, ale co z toho vyvozovat. To je totéž, jako Vaše jedna cesta ročně do Krouny
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2370
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 10. listopadu 2010 - 21:04:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

750371: No nic, konec zábavy. Každý region má takovou dopravu, jakou si její lidé zaslouží (= zvolí ve volbách). Nadávat na Šulce (kterého si spoluobyvatelé 750371 a kdo ví, možná i on sám) či na -aa-, který s danými vlaky nemá nic společného, nepomůže. Mimochodem ... v regionu 750371 už si zvolili před 2 lety někoho jiného, než Šulce (byť jim tam stejně zůstal, protože sic nevyhrál, i tak dostal dost hlasů), nevšiml jsem si však nějakého obratu v obslužnosti tamního regionu. Naopak se spíš dotáhly věci rozdělané za Šulce.
Jediným řešením je, aby si lid zvolil někoho jiného. Doporučuji 750371 hejtmanem! A odtamtud by se mohl odrazit na ministra dopravy. Teprve pak nastane dopravní ráj!!! Spojení z Děčína do Krouny, Obrataně, na Ramzovou i úplně jinam bude zajištěno v kterékoli denní i noční dobu!
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2314
Registrován: 11-2007
Odesláno Středa, 10. listopadu 2010 - 21:30:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Já v této souvislosti slibuju, že stane-li se 750371 opravdu ministrem dopravy,budu z Teplic jezdit na náklady pana ministra do té Krouny nejméně dvakrát týdně. Jen bych prosil ještě volňáska až do Poličky, tam u hradeb dělají dobré kafíčko se slivovicí. Času budu mít dost, budu už prduch...

Aby měl ty vláčky obsazené..

(Příspěvek byl editován uživatelem Rudolf 33.)
Esox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 436
Registrován: 11-2006

Odesláno Středa, 10. listopadu 2010 - 22:25:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rudolf 33: je vidět, že si po trati z Letohradu nebo její části z Dolni Lipky do Hanušovic asi nejel nebo jenom jednou. Já jsem tam víc než párkrát ročně a pozoruji znatelnej úbytek cestujících oproti stavu, kdy jezdily přímé osobáky už z Letohradu a navazovaly v Ha na vlaky do Jes, Šum, Staráku. Jenže podělanou elektrifikací se nejeneže musí dvakrát přesedat napřed v Lichkově a po 5 km zase v Dolní Lipce, ale už ani ty přípoje nejsou, takže když není co nabídnout není ani poptávka a proto se zejména v posledních 2 letech dají ve většině vlaků počítat cestující na prstech jedné ruky!
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.58.170
Odesláno Středa, 10. listopadu 2010 - 22:35:31    Odkaz na tento příspěvek  

Esox: už jsem o tom psal - stačilo by zapřáhnout v Letohradu či Oustí jednoho šukafóna za elektrický vlak UO/Letohrad-Lichkov, v Lichkově ho odvěsit a poslat coby samostatný vlak do Hanušovic.
Jurek_fm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1402
Registrován: 8-2009

Odesláno Středa, 10. listopadu 2010 - 22:45:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takovývh podobných věcí i na jiných tratích by šlo udělat spousta ale když se nechce je to horší než když se nemůže ale to je trochu jiná pohádka která nakonec skončí u politiky takže řečeno po sázkařsku No bet
Život je hořký. Bohudík !
oběhy Bohumínských brejlovců
Esox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 437
Registrován: 11-2006

Odesláno Středa, 10. listopadu 2010 - 22:49:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z FJ: To by šlo, ale byl by problém, že souprava el. vlaku by musela odjet na zhlaví a uvolnit přivěšenýmu motoru cestu a taky jestli by to tak někdo z odpovědných byl ochotnej vůbec zrealizovat.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2316
Registrován: 11-2007
Odesláno Středa, 10. listopadu 2010 - 22:59:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ZFJ: jo,jo. To je ono. Za jeden poloprázdný elektrický vlak zapřáhnout ještě strojvedoucím obsazený a na volnoběh běžící (jinak neotevřete ani nezavřete dveře, a bude zima, že ano) prázdný šukafón a cestující se hned seběhnou. Vlastně by ty šukafóny a strojvedoucí měli být dva - jeden do Hanušek, jeden do Štítů. A to zatím neuvažujeme o třetím šukafónu - do Starého Města pod Sněžníkem! A proč vůbec přestupovat v Hanušovicích, když další dva šukafóny by zajistily jízdu bez přestupů?

Esox: nejen, že jel, ale dokonce i rychlíkem. Ale to je naprosto nepodstatné. Podstatnější je posedět s místními v Králíkách (ona totiž Dolní Lipka, Červený Potok jsou totiž taky Králíky), vyptat se jich odkud a kam jezdí a proč a mnohdy z toho (a nejen zde) vyplyne něco úplně jiného, než co nejrůznější "zachránci" toho či onoho hlásají. Asi tak.

Ale nelze se ptát, co by si kdo přál. Pak bysme totiž skončili u přímé vzducholodi Červený potok - Wien - New York s přímým přípojem do Rio de Janeira. Asi tak.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6876
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 10. listopadu 2010 - 23:48:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rudolf_33:
Vlastně by ty šukafóny a strojvedoucí měli být dva - jeden do Hanušek, jeden do Štítů.
Však na některých vlacích jezdí už z Lichkova dva šukafony spojené a v Dolní Lipce se rozpojí. V opačném směru je tomu naopak.
To dvojité přesedání (v Lichkově + Dolní Lipce pro cesty ve směru Letohrad - Hanušovice) tam je jen u některých vlaků.


Z F J:
stačilo by zapřáhnout v Letohradu či Oustí jednoho šukafóna za elektrický vlak UO/Letohrad-Lichkov, v Lichkově ho odvěsit a poslat coby samostatný vlak do Hanušovic.
Proč tak složitě? Existují jednodušší řešení:
1. Jezdit s šukafony v trase např. Letohrad - Štíty (tedy i "pod dráty"). U většiny cest ubude jeden přestup.
2. Zrušit vlaky z Lichkova dál směrem na Dolní Lipku a nahradit je autobusy (třeba jeden autobus směr Štíy, druhý směr Hanušovice).

(Třetí možností, už ne tak jednoduchou, levnou a rychle realizovatelnou, by bylo protažení drátů až do Králíků, prodloužení vlaků ve směru od Letohradu tamtéž, a odstřelení osobní dopravy na úsecích Králíky - Štíty i Dolní Lipka - Hanušovice.)
Esox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 438
Registrován: 11-2006

Odesláno Čtvrtek, 11. listopadu 2010 - 12:50:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rudolf 33: No já nevím jak ti to mám napsat, ale snad jsem se vyjádřil jasně, že pro cestující z Letohradska se blbě cestuje do Hanušovic a dál protože tam musí jak blbci dvakrát přesedat. Logicky čím víc přestupů tím míň lidí ochotných je podstupovat.
David: Napsat, že dvojí přestup je jenom u některých vlaků, když je to u 4 ze 6 vlakových spojení za den, je trochu podivné.
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6863
Registrován: 9-2007

Odesláno Čtvrtek, 11. listopadu 2010 - 14:27:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rudolf je blbec! Nikdy tam nebyl jen míchá páté přes deváté a čumí do JŘ. Já narozdíl od něj cestuji dost často a tyhle lokality znám!

-aa- no hádej proč se Šulcova pohroma dotáhla do konce? Asi proto,že už byla uzavřena řada smluv,nejlépe na 10let. Takže asi už těžko lze couvnout,to chápe i stará Omáčková a to jí je 90let. Mmj taky chápe že to způsobilo odliv estujících. To je stejné jako když se podivuješ nad tím,že ubylo cestujících na trati 292. No jestli to nebude tím,že není třeba návaznost od Letohradu...

Nic...nebudu si kazit oběd těma dvěma likvidátory.
čtenář
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.236.246
Odesláno Čtvrtek, 11. listopadu 2010 - 20:11:05    Odkaz na tento příspěvek  

nic proti,ale kecáte tu o blbostech...
Hanák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.242.93.34
Odesláno Čtvrtek, 11. listopadu 2010 - 21:39:48    Odkaz na tento příspěvek  

No jestli to nebude tím,že není třeba návaznost od Letohradu... To stoprocentně. Třetí možností, už ne tak jednoduchou, levnou a rychle realizovatelnou, by bylo protažení drátů až do Králíků, prodloužení vlaků ve směru od Letohradu tamtéž, a odstřelení osobní dopravy na úsecích Králíky - Štíty i Dolní Lipka - Hanušovice. V Rakousku by to udělali už dávno. I když netvrdím, že je to ideální řešení.
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.242.93.65
Odesláno Čtvrtek, 11. listopadu 2010 - 23:50:30    Odkaz na tento příspěvek  

Rudolf33 + -aa- + David.

Pánové (nic osobně proti Vám, jenom taková moje glosa), je štěstí, že nejste hasiči nebo doktoři. Kdybyste byli hasiči, tak budete hasit benzínem, protože ta hořící barabizna byla stejně hnusná, takže je to dobrý skutek nechat ji shořet.
Kdybyste byli doktoři, tak asi každému píchnete Heparin jak Zelenka, stejně by totiž časem umřeli a léčení by přišlo zbytečně draho.

On člověk vlastně může vymyslet jakoukoliv zvrácenou blbost, jenom když si ji umí patřičně "logicky" zdůvodnit. Můžete snít o rušení spojů, tratí, nádraží, a přitom se utvrzovat ve svém přesvědčení, že něco zničit je vlastně úžasně záslužný skutek.
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2371
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 12. listopadu 2010 - 07:03:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dluhonice: Paradoxní, když tohle píšete o někom, za jehož desetileté působení u objednatele ve funkci člověka, který má na starosti objednávku železniční dopravy (někteří jedinci na zdejším DF si jej dokonce pletou a považují přímo za institut objednatele a nadávají mi za až nadměrné plýtvání při objednávce vlaků), vzrostl počet vlaků v tom kraji na dvojnásobek.... Samozřejmě, není to zdaleka jen zásluha -aa-, ale věřte že rušit by bylo daleko snadnější (šéfové i politici by s tím možná měli méně práce).
Takže když si to tady tak čtu, tak se musíme velmi . -aa- má svědomí čisté. Jaké jsou asi výsledky jeho zdejších kritiků?
Je třeba ale být velkorysý, omlouvá je, že zřejmě můj apel absolutně nepochopili. Já nechci nic rušit, ze své pozice a dle svých zkušeností jsem si doporučil vyslovit predikci a varovat nad tristním stavem veřejné dopravy především v úseku Hanušovice - Jeseník. Zkrátka pokud se nic neudělá a nestane, tak opravdu nemusí dlouho trvat a ty vlaky prostě v okolí Jeseníku škrtány budou. A o to horší je, že nebudou ani nahrazeny autobusy (nebude to totiž potřeba). A -aa- v tom prsty mít nebude, to mi věřte. Uvidíme za pár let (respektive doufám, že se mezitím něco stane a neuvidíme). Aneb moji zdejší odpůrci sněte si (ještě pár let?) svůj sen....
262
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.241.128
Odesláno Pátek, 12. listopadu 2010 - 08:24:18    Odkaz na tento příspěvek  

Dluhonice:Parádně napsáno.
Jindřich Rosa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.155.50
Odesláno Pátek, 12. listopadu 2010 - 08:48:32    Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Přesně a kvalifikovaně napsáno.

---
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6886
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 12. listopadu 2010 - 11:59:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dluhonice:

Právě naopak - když píšu, že by bylo vhodné odstranit minimálně jeden z nucených přestupů (ať už v Lichkově, nebo v Dolní Lipce) a uvedu konkrétní příklady, jak toho docílit, tak to je projev něčeho přesně opačného, než "hašení domu benzínem" nebo "léčba pacienta amputací".

K té třetí možnosti, která už by vyžadovala zásahy do infrastruktury, ještě dodám, že nejlepším řešením by podle mě byly vlaky jedoucí v trase Králíky - Lichkov - Letohrad (mimo dnešní žst. Ústí nad Orlicí, ležící poněkud odlehle od samotného města) - Ústí nad Orlicí město (- z důvodu "odklizení soupravy někam, kde by nepřekážela" asi až Česká Třebová), včetně budování třetí koleje (ta by se tam mohla ještě vejít) v dnešní zastávce Ústí nad Orlicí město, přesunutí zastavování rychlíků z dnešního nádraží Ústí nad Orlicí právě na ÚnO město; a v prostorách dnešního nádraží v ÚnO se vykašlat na nějaké megalománie se čtyřmi nebo kolika nástupišti. Možná by to mohlo znamenat, že by se celé redukované kolejiště dnešního nádraží Ústí nad Orlicí vešlo za dnešní budovu (kolejiště dnešního "letohradského nástupiště"), a tato by tím pádem nestála (jestli už tedy má být zachována) "nepřístupně mezi kolejemi", ale vedle nich (ale to je jen takový můj nápad, nevím, jestli by bylo možné to takto napojit na přeloženou trať ve směru na ÚnO město).

V Králíkách by mohla být vazba na autobusy do všech směrů, mj. do Štítů a do Hanušovic.
(Případně tedy na trati Dolní Lipka - Hanušovice nechat nějaký sezónní vlak, spojující část východních Čech s Jeseníky.)

Problém ale je, že toto není a bohužel nebude jen tak realizovatelné - s protažením drátů z Lichkova do Králíků a ani se spojkou ÚnO město - Letohrad mimo žst. ÚnO se nepočítá. Dalším problémem (který se týká i řady dalších tratí) by byla absence vhodných elektrických jednotek, které by tam mohly jezdit.

Za té situace se může nabízet jiné "user friendly" řešení - vést přímé vlaky Česká Třebová - Ústí nad Orlicí (úvrať) - Letohrad - Lichkov - Králíky (-Štíty), a to samozřejmě v nezávislé trakci.
Je tu ale podobný problém jako u těch elektrických jednotek - ony (zatím?) nejsou k dispozici ani vhodné motorové jednotky (Regiokřápy nepočítám jako vhodné)...
Honzaloko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1359
Registrován: 7-2006

Odesláno Pátek, 12. listopadu 2010 - 20:35:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: Myslim, že jedna zadrátovaná stačí-Lichkov. Město s necelými 5000 obyvateli snad nepotřebuje elektrickou dráhu.. Nebo snad z Králíků někam dojíždějí davy cestujících??
Nevěř každé informaci, kterou na internetu získáš!!
BERYHO DRÁHA-muj pohled na železnici
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6894
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 12. listopadu 2010 - 22:52:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzaloko:

Myslim, že jedna zadrátovaná stačí-Lichkov. Město s necelými 5000 obyvateli snad nepotřebuje elektrickou dráhu.. Nebo snad z Králíků někam dojíždějí davy cestujících??
I tak se na to dá dívat, proč ne.

Pak tedy moje "třetí možnost" odpadá a zbývají ty zbylé možnosti (pokud tedy chceme na současném stavu, kdy se u některých vlaků přestupuje dvakrát za sebou a u většiny alespoň jednou (v Lichkově), které by byly realizovatelné prakticky ihned, bez nutnosti investic do infrastruktury:

- Vést přímé vlaky Ústí nad Orlicí - Štíty (pochopitelně v nezávislé trakci) = omezení nežádoucích přestupů na minimum.
- Nahrazení vlaků z Lichkova do Štítů i z Lichkova přes Dolní Lipku do Hanušovic autobusy.
Esox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 439
Registrován: 11-2006

Odesláno Sobota, 13. listopadu 2010 - 10:39:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzaloko: Jen tak pro tvoji informaci, v Rakousku jsou města jako Gmünd(5,5 tis),Retz(4,1 tis), nebo Laa(6,1 tis) a představ si, že do těch prdelí jezdí elektrické vlaky. Jo a mimochodem, ti cestující jezdí z Králíků do Lichkova a pak dál do Jablonného, Letohradu, Ústí atd, takže by bylo logické zadrátovat to do Králík a osobáky protáhnout až sem. Teď je to jako kdyby se zadrátovala trať ze Zábřehu jenom do Postřelmova a pak spojkou do Hanušovic, ale lidi do Šumperku by si v Postřelmově museli přesednout na motorák.
Honzaloko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1360
Registrován: 7-2006

Odesláno Sobota, 13. listopadu 2010 - 15:02:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Esox: Rakušáci jsou přece jenom někde jinde než my... S těma to nemůžeme srovnávat. U nás jsou tratě s daleko větším potencionálem, kde by byla elektrifikace v současné době opravdu na místě. Např. Brno-Jihlava, "Zlínka", Ostrava-Frenštát...
Nevěř každé informaci, kterou na internetu získáš!!
BERYHO DRÁHA-muj pohled na železnici
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.242.93.65
Odesláno Sobota, 13. listopadu 2010 - 15:26:25    Odkaz na tento příspěvek  

-aa-:
Jak jsem psal, neberte si můj názor osobně. Pouze jsem se vyjádřil o tom, jaké mám z Vašich názorů pocity. Pokud něco nefunguje dobře (dráha), máte vždy dvě možné cesty řešení, totiž cestu konstruktivní a cestu destruktivní. Cesta konstruktivní je modernizovat (trať a vozidla) a zrychlovat, cesta destruktivní je rušit a zastavovat (buť celou trať, nebo jen osobní dopravu, přičemž to druhé je většinou prvním krokem k tomu prvnímu - viz Malá Morávka). Nechci zabředávat do detailů, nicméně je to střet dvou koncepcí. Snažil jsem se Vám říct, že Vaše návrhy jsou velmi problematické, ať už z důvodu vynuceného přesedání, z důvodu velmi problematické kapacity autobusů pro větší skupiny lidí nebo zavazadel (např. skupiny cyklistů) nebo z důvodu zcela nevhodných parametrů horské silnice k převzetí nové zátěže ze železnice. Zkušenosti z výluk tyto obavy z nahrazení železnice autobusy jenom potvrzují. Nepochybuju o tom, že to myslíte s dopravou na Jesenicku dobře, a že navrhované řešení je principiálně možné, ale trvám na tom, že zrovna tady není jeho použití vůbec vhodné.

Prvotním motivem je hledat nějaké levnější zajištění dopravy, což je Bártovská móda, nicméně potřebujeme jít naprosto opačným směrem - potřebujeme ne finance škrtit, ale naopak investovat. Na stávající zchátralé silnici a stávající zchátralé železnici (ač obojí je v rámci možností udržované) není možné hledat ideální řešení dopravní obsluhy Jeseníků. Jak jsem psal dříve, úbytek lidí není z vlaku na Ramzovou na silnici na Ramzovou, ale z vlaku na Ramzovou na dálnici do Alp. Silnice tu není přijatelným řešením. To je tvrdá realita.

Profesně Vás samozřejmě neznám. Pokud jste někdo, kdo se zasloužil o zdvojnásobení objednávky osobní dopravy, potom máte samozřejmě oceněníhodnou zásluhu. O to méně mi dává logiku, že pro Jesenicko navrhujete diametrálně odlišná řešení, než podle svých slov prosazujete jinde.
Vagonet
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.203.161.27
Odesláno Sobota, 13. listopadu 2010 - 16:12:07    Odkaz na tento příspěvek  

Jen tak na okraj. Substrát, co jezdí ráno z Vidnavy přímým spojem na Javorník, např. mládež do Horních Heřmanic do hnojařské školy, japak bude jezdit po novemu? Přestupovat na vlak v Kraši nebo raději přímým busem, takže i javornická větev zajde na úbytě?
Vagonet
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.203.161.27
Odesláno Sobota, 13. listopadu 2010 - 16:19:10    Odkaz na tento příspěvek  

Karlovy Vary na návštěvě ve Vidnavě
Balďas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 252
Registrován: 4-2009

Odesláno Sobota, 13. listopadu 2010 - 18:44:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vagonet: To je 810.508?
videa - http://www.youtube.com/baldas751
fotky - http://picasaweb.google.com/baldas.radek/VlakyAZeleznice
Vagonet
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.203.161.27
Odesláno Sobota, 13. listopadu 2010 - 20:39:47    Odkaz na tento příspěvek  

To nevím, na čísla vozidel nějak nekoukám.
Petrjablo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 315
Registrován: 2-2007
Odesláno Neděle, 14. listopadu 2010 - 18:01:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ohledně to Lichkova: nechcete nám jít dělat technologii? nápadů máte dost, moudrosti ještě víc, tak jen bojujte. Nápady jsou to přímo světový, tak ještě ukecat krajské úřady obou krajů a bude to bez chyby. (jo a bohatý strejdy vezměte s sebou)
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3046
Registrován: 5-2003

Odesláno Neděle, 14. listopadu 2010 - 19:42:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pár obrázků z vidnavské.
Dvě zelené a dvě 810 ve Velké Kraši už bude brzy minulost.

DKV Olomouc vůbec nechybí smysl pro humor a baví poslední cestující do Vidnavy báječnou reklamou :-) :

Pár snímků 810.675 z vidnavského nádraží:



kdysy do Nysy:

Cestující z Vidnavy přecházejí na peron k přípoji do Lipové Lázní

Mladá najbrtka v Lipové Lázních (myšleno to vlevo :-))
Kuře
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 639
Registrován: 11-2007

Odesláno Neděle, 14. listopadu 2010 - 20:01:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Diskutéři odjeli na Mladkov...
To tu byl najednou božský klid

(Příspěvek byl editován uživatelem Kuře.)
www.msts-trat240.cz
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6865
Registrován: 9-2007

Odesláno Neděle, 14. listopadu 2010 - 20:20:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kuře: já mám pocit,že to samé si teď říkají místní kolem Madkova. Tu nelibou vůni budou asi vyvětrávat hodně dlouho a hlavně z té včerejší 851.
Kucí hlavně už nelejte to pivo z oken a po stole!

Něco z místní dopravy v Glucholazech.