K-report
 

Archiv do 28. února 2010  

Diskuse K-report » Archiv 2010 » Automobily, lodě a letadla » Auta - vše okolo nich, historky, zážitky, postřehy, fotky atd. » Archiv do 28. února 2010 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6108
Registrován: 10-2003

Odesláno Neděle, 21. února 2010 - 07:23:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A myslím, že tak nějak to myslel nahoře i 3260

Ano, přesně tak jsem to myslel.

A ještě k té elektronice: zas tak jasný to není, to že ti známý vykládá o mracích aut z odtahovek je logický, protože s funkčním autem odtahovku nepotřebuješ. Kdyby byla všechna auta mizerná, tak jsou silnice obstavěné poruchovými vozy. Co mám zkušenost, tak občas narazím cestou z/do práce spíš na zoufalce s poruchou na Felicii, na starší ojetině, na Favoritu...

A jinak obecně platí, že poruchová je každá věc co se používá. To je prostě daný... I obyčejné hrábě občas přijdou o násadu.
RegioMap Jihomoravského kraje - aktualizace každý měsíc!
Hynek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 402
Registrován: 11-2007
Odesláno Neděle, 21. února 2010 - 09:56:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3260: Jen tak naokraj dodám, že pokud se chci opravdu projet s jakýmsi požitkem z jízdy, sednu si do T613 nebo se projedu erťákem, to je pro mě vrchol řízení, nebo třeba benzínová erena, to je teprve svezeníčko Když bych si mohl v práci vybírat z aut, co tam máme (2x MB Atego, MB Axor, 2x Iveco EuroCargo, Iveco EuroTrakker, Praga UV80 a 3x Tatra 815, jednoznačně volím T815. Ale to je asi část mého postižení. Já chápu, že někteří máte evidentně jiné zkušenosti a já to plně respektuju, ale já jsem prostě naučený spoléhat se na svoje řidičské schopnosti a ne na elektroniku, kterou prostě nedokážu předvídat - ASR u Oktávky mi poslední dobou dokáže hodně zvednout mandle, ještě, že to jde vypnout... Nedávno nám do práce přišel kluk, kterej je zvyklej jezdit jen na relativně nových autech, ale u nás jsou prostě i ta stará (a dlouho budou, neb státní zřízení) - zvládnutí řazení na T815 se zdá být neřešitelným problémem, nedejbože když jsme ho posadili do LIAZky, která navíc neumí předvolbu půlek. U dobráků sedlám mj.ten výše zmíněný erťák, taky se ho jen tak nezbavíme - dokážete si představit do toho posadit kluka, který jezdil autoškolu třeba na novém Ivecu - nemůžme si dovolit platit naftu za mnoho kondiček, abyse s tím sžil...

Oktávku v naftě jsem si koupil, protože málo papá a já najezdím za rok docela hodně, krom toho, že jezdím za hezkého počasí fotit hasičská autíčka po celé republice, jezdím taky docela pravidelně z Prahy do Ostravy, kde dělám dálkově VŠ. Felda nebylo špatné auto, za celou dobu mě nenechala ve štychu, vyžadovala ale už docela velkou investici (řádově desítky tisíc), tak jsem raději sáhl po novějším autě.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3376
Registrován: 12-2005

Odesláno Neděle, 21. února 2010 - 12:31:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co mám zkušenost, tak občas narazím cestou z/do práce spíš na zoufalce s poruchou na Felicii,

Vidíš já mám opačnou zkušenost. Někdy před vánocema v Plzni napadal pořádnej sněhovej koberec a mrzlo až praštělo.
Jel jsem ke kamarádovi do dílny nechat seřídit předstih u trabíka páč se mi zdálo že netahne tak jak by měl ale jezdil jinak v pohodě. Na cestě 5 km přes město jsem potkal jednoho favorita na blikačkách u kraje ale potom to začlo za rohem reault megane s trojúhleníkem, dále land rover discovery o kus dál po cestě nová fiesta a mezi ostrůvkem a chodníkem na blikačkách peugeot 307 ještě se zelenou papírovou převozkou. To jsem pomoh odtlačit za ostrůvek aby se dalo jezdit.
To prosím při prvním sněhu a mrazu v poklidný sobotní ráno na 5 km. Jak by to asi vypadalo přijít tento zlom ve všední den?

(všechny ty auta krom fakana byly max 5 let starý)
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6109
Registrován: 10-2003

Odesláno Neděle, 21. února 2010 - 12:36:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

vyžadovala ale už docela velkou investici (řádově desítky tisíc), tak jsem raději sáhl po novějším autě.

No vidíš...

ASR u Oktávky mi poslední dobou dokáže hodně zvednout mandle, ještě, že to jde vypnout...

Tak v čem je problém? Buď rád, že to jde vypnout.


Nedávno nám do práce přišel kluk, kterej je zvyklej jezdit jen na relativně nových autech


A ty bys uměl jezdit s autem na páru, roztáčet motor klikou a pak uhánět z Ostravy ku Praze po něčem co se spíš podobá kolům od dřevěných kočárů?
RegioMap Jihomoravského kraje - aktualizace každý měsíc!
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3377
Registrován: 12-2005

Odesláno Neděle, 21. února 2010 - 12:43:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Myslim že Hynek roztočit motor klikou umí.
On je přecijen u hasičů a čim myslíš že se na soutěžích startuje mašina?


Já si na soutěži sice studenou mašinu startnu starterem páč zas tak dobře za studena nechytá ale když si jí předehřeju na provozku tak na základně startuju klikou na první škubnutí. Ostatně někdy je na soutěžích povolenej starter a stejně to beru klikou.



(Příspěvek byl editován uživatelem martin_100.)
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 10-2007
Odesláno Neděle, 21. února 2010 - 19:22:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale no jo, já to všechno chápu, taky jsem dělal autoškolu na V3S a E pak na stovce LIAZce, takže vím, jak si člověk pohraje. Ale nemám problém s tím, že moderní auta mají různé kraviny, které jsou pohodlné a na které se velice rychle zvyká. Jestliže nějaký mlaďoch neumí hned jezdit se starým autem, tak za to přece nemůžou moderní auta. Provoz je čím dál tím hustší a náročnější. Poctivě řadit půlky a poctivě dávat meziplyny je sice velké hrdinství, ale řidiče to v hustém provozu rychle unaví. Přitom je potřeba, aby byl svěží celou pracovní dobu (která může být sakra dlouhá).

Martina_100 samozřejmě chápu, já mám taky auta na hraní. Když potřebuje člověk jet jen sem-tam, tak je nové auto opravdu vyhozené peníze. Občasně se dá v pohodě přepravit "veteránem". Stačí to, ale že to je to nejlepší, co může člověk mít, to bych asi netvrdil. No a s tím, že "nemít auta, nevím, co bych měl za koníčka" teda taky nesouhlasím. Na světě je tolik zajímavých věcí, které lze dělat.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3378
Registrován: 12-2005

Odesláno Neděle, 21. února 2010 - 20:33:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Risane je hodně zajímavých věcí ale vesměs nudných
Vlastimil_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 852
Registrován: 12-2006
Odesláno Neděle, 21. února 2010 - 23:16:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Martin 100: Já tedy nevím, jestli je kupř.nová fabia prošpikovanější elektronikou, než ta moje sedm let stará (konstrukčně stará deset let).
Řekly bych, že jsou tak nastejno.
Kupříkladu, jedničková octavia (dnes tourka), dostala až po modernizaci v roce 2000 datové sběrnice a nevím nic o tom, že starší verze s klasickou elektrikou by byly méně spolehlivé.
Samozřejmě čím je vozidlo složitější, tím je větší šance na poruchu, zkrátka co v autě není, tak se nemůže rozbít.
Ale já osobně dávám přednost komfortnějšímu, byť složitějšímu autu.
Rozumím tomu, že ve fabii junior se mi nemůže rozbít posilovač řízení, když tam není, ale já už si tu jízdu bez něj neumím představit. Teď mi ve služebáku zlobí elektrické stahování oken, kdybych tam měl klasické, tak slouží na věky a nemusel bych to řešit, ale stejně bych auto bez elektrických oken nechtěl.
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 10-2007
Odesláno Pondělí, 22. února 2010 - 10:25:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_100: viděno touto optikou jsou nudná i ta auta. No já naštěstí za zajímavé a ne_nudné považuji víc věcí. Jsem holt asi ten šťastlivec, který má menší šanci, že mu osud zabrání hrát si s tou jednou jedinou zajímavou věcí a jeho život pak zůstane prázdný.
Hynek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 403
Registrován: 11-2007
Odesláno Pondělí, 22. února 2010 - 15:38:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3260: ... roztáčet motor klikou a pak uhánět z Ostravy ku Praze po něčem co se spíš podobá kolům od dřevěných kočárů?

Roztáčet auto klikou umím, startoval jsem tak nesčetněkrát erenu... Cestu z Ostravy (sice jen) do Jičína (nikoli do Nového) jsem absolvoval čtyřkvaltovou Avií, která se před tím tři měsíce nehla z místa, takže měla pěkně vystáté gumy, čili to sneslo srovnání se žebřiňákem Jsou to zážitky, které nikdy nezapomenu a které bych si klidně dal znovu. Naproti tomu cesta s MANem TG-A v automatu na trase Praha-Ostrava byla pro mě vyloženě za trest, ten fofrklacek mi chyběl a únava se dostavovala v mnohem větší míře, než když jsem jel do Ostravy starou Liánou, kterou jsem poměrně často jezdil mezi Prahou a Zlínem nebo Uherským Hradištěm. Zrovna dneska jezdím naše první družstvo - cisternu Mercedes Atego a rádobyautomatické řazení je pro zlost - nostalgicky vzpomínám na hasičskou Liazku s půlkama, tam je vždycky ten kvalt, který potřebuju a ne ten, který mi tam dle svého uvážení hodí příšerně naprogramovaná řídící jednotka.

M100: Požární sport již mnoho let neprovozuju, ale startování klikou PS-12 taky pamatuju...
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4023
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 22. února 2010 - 18:06:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ale já už si tu jízdu bez něj neumím představit
Já měl teď v Autoškole Polo bez posilovače a líbilo se mi to z toho důvodu, že mám auto víc v rukou než v naší Fabii bez něj.
web o Mansonovi Moje fotogalerie 31.1. nové fotografie spol. DPKV, ČI-DU, VV AUTOBUSY!
Demokracie v této republice nemůže být nazývána demokracií!
Vlastimil_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 853
Registrován: 12-2006
Odesláno Pondělí, 22. února 2010 - 18:32:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Martinmarilynmanson: Nějak jsem nepochopil, co jsi měl s posilovačem a co bez něj.
Ono jinak se na to budeš dívat, když třeba najezdíš denně po městě padesát i víc kilometrů.
Chápu že třeba člověk z vesnice dojiždějící jednou týdně na nákup do hypermarketu do většího města ho klidně oželí. Stejně tak třeba centrál.
Ale vem si když denně nastupuji do auta taky desetkrát, do toho bych musel extra otevřít zadní dveře, abych si tam hodil brašnu s vercajkem a navíc otevřít mechanicky dveře spolujezdci, protože dost často jezdíme ve dvou, tak představa nic moc.
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 10-2007
Odesláno Pondělí, 22. února 2010 - 19:45:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Myslel jsem si, že auta (a speciálně užitová) jsou nástroje ulehčující přepravu a jako takové mají fungovat tak, abych jejich použití bylo co nejsnadnější, vyžadovaly co nejméně zácviku a expertních dovedností a co nejméně pozornosti (aby bylo možno maximum pozornosti věnovat provozu). Že role člověká-řidiče je řešit situace, které neumí řešit stroj a ne mechanicky cukat pákama a šlapat na pedály jako cvičená opice. Ale kdepak. Teď jsem se dozvěděl, že to má poskytovat nějaké zážitky. No jo, zážitky, to je heslo doby. Zážitky jsou už dnes i předmětem obchodu, zážitky můžete darovat, zážitky musí být všude.

Já chápu, že si někdo chce pohrát. Klidně si vytáhnu šestsettřináctku, když mám chuť, ale abych musel každý den v práci kvedlat nějakou pákou a šlapat na tuhé pedály, to by se mi tedy nechtělo. Takže prosím, klidně si odpojte posilovač řízení a kupujte si auta s manuální převodovkou (třeba i nesynchronizovanou), jestli věříte, že vás vytrhne, když si dáte vždy ten správný kvalt, ale dovolte nám, kteří chceme, aby nás technologie, když to umožňuje, osvobodila od opakovaných mechanických pohybů.
Hynek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 405
Registrován: 11-2007
Odesláno Pondělí, 22. února 2010 - 20:34:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Risan: Ale vždyť já jsem to výše napsal - chápu, že má každý jiné zkušenosti a respektuji to, ale ať mi to nikdo necpe na práci, kor, když je to často absolutně nedokonale vyprodukované.
2z5_0409
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1147
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 22. února 2010 - 21:29:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kousek za Kroměříží se během krátké chvíle oběvila hromada (cca 60 až 70..) vyřazených policejních Felicii a pár Octavek.. Některé i bourané


Koukni na mou sbírku značek, zadej na youtube do hledáčku 2Z50409.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3379
Registrován: 12-2005

Odesláno Úterý, 23. února 2010 - 00:16:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MMM to s tím posilovačem myslel nejspíš tak že bez serva má v rukou větší cit na odezvu do silnice kterou posilovač dosti pohlcuje.


A kvedlání pákou?
Už jsem měl tu čest s automatem a musim říct že sem nevěděl co s levou novou apravou rukou.
Už i při 30 km krátký trasem sem byl ochrápanej a skoro sem nereagoval na podněty páč sem prostě jen seděl s nohou skoro nehybně na plynu a jednou rukou na volanu a jinak sem nemusel nic dělat.
To bylo horší než sedět u televize...kde zpravidla usnu. Tím že musim řadit a šlapat spojku mám při jízdě alespoň minimální pohyb který mě udržuje v pozornosti a bdělosti.
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2300
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 23. února 2010 - 10:35:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už i při 30 km krátký trasem sem byl ochrápanej a skoro sem nereagoval na podněty páč sem prostě jen seděl s nohou skoro nehybně na plynu a jednou rukou na volanu a jinak sem nemusel nic dělat.

No, i s manuálem člověk může jet třeba sto, dvě stě nebo tři sta kilometrů po dálnici bez nutnosti řadit - to ti problém nedělá? Nebo si i na dálnici občas ze cviku podřadíš, třeba do kopce?

Jinak já taky nejsem úplně nadšenej z pronikání elektroniky úplně do všeho a nechtěl bych auto, kde by všechno bylo digitální a tak, stejně tak mi ani nepřijde jasná výhra, že moje auto má všechna okýnka v elektrice (aspoň na zadních bych snesl kličky - poměrně často se mi stává, že někoho nechám sedět v nenastartovaném autě a ten má potřebu si otevřít nebo zavřít okno), na druhou stranu třeba centrální zamykání mi přijde jako jasná výhoda. Aspoň tedy v našich šířkách, kde je nutnost všechno neustále zamykat a dávat pozor, aby žádný čudlík nezůstal nahoře...
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2299
Registrován: 1-2005

Odesláno Úterý, 23. února 2010 - 11:09:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jef: Ideální řešení centrálu bylo u Felície. U auta z poslední doby když se ti vybije baterka, tak ho neodemkneš. Zatímco u feldy vždycky ty dveře odemkneš, i když je baterka úplně mrtvá. Centrál je hezká věc, ale právě tohle je jedna z jeho ohromných nevýhod.
http://pardubickamhd.cz - fotogalerie a informace z MHD v Pardubicích
http://zeleznice.pardubickamhd.cz - železniční fotografie
http://modely.pardubickamhd.cz - papírové modely autobusů a trolejbusů
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4226
Registrován: 7-2003

Odesláno Úterý, 23. února 2010 - 11:39:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jj, na to malem dojel kamos, kdyz zapomel cosi vypnout , odesel a po vikendu uz neodemcel. Tim padem se nedostal ani k otevreni kufru a vyndani baterky. Nakonec to jistily startovaci kabely, jeden na kostru , druhej na starter..
Český pravopis je freeware, ale v žádném případě není open source! Používej dle libosti, ale nemodifikuj ho! Lamer.cz
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4397
Registrován: 12-2004

Odesláno Úterý, 23. února 2010 - 13:10:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

U auta z poslední doby když se ti vybije baterka, tak ho neodemkneš.
Jak to? Zámky u řidiče jsou stále mechanicky odemknutelné (alespoň u Škodovek). Navíc kdy se ti stane, že se ti vybije baterka. Já to tedy nikdy nezažil (krom autobusů).
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Věřím své značce... Karosa
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 10-2007
Odesláno Úterý, 23. února 2010 - 13:20:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

U auta z poslední doby když se ti vybije baterka, tak ho neodemkneš.

Jste si úplně jistí? A co se pak dělá? Volá se zlodějům, aby auto otevřeli? Nebo se to otevírá cihlou? Nebo se auto musí zahodit a koupí se nové? Ha, další důkaz blbosti dnešních konstruktérů, no to je jasné.

Já mám třeba zkušenost, že například i u posledního modelu Passata se dá z dálkového ovladače (který jinak slouží i k nastartování, takže blb si myslí, že auto žádné klíče ani nemá a vše je elektronicky) vyloupnout normální klíček, u kliky na dveřích se odloupne krytka, pod ní je normální zámek ... a dál stejný postup jako u nejlepšího auta všech dob, totiž zakulaceného favorita.
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6116
Registrován: 10-2003

Odesláno Úterý, 23. února 2010 - 13:20:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pvvs:Tim padem se nedostal ani k otevreni kufru a vyndani baterky. Nakonec to jistily startovaci kabely, jeden na kostru , druhej na starter..

a jak se dostal na kostru a na starter?
RegioMap Jihomoravského kraje - aktualizace každý měsíc!
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 53946
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 23. února 2010 - 13:32:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ne všude jsou klíčem odemknutelné (podobně pak naopak je prakticky nemožné zamknout).
Průšvih je to často na autovlaku, kde zamčením aktivuješ alarm (a ten pak při pohybu vlaku začne ječet a do rána vytříská baterky, pokud tedy rovnou cestou nepřivolá dle GPS zásahovku...).
Nehledě na to, že když se centrál porouchá, tak klidně máš jedny dveře otevřený, aniž bys o tom věděl klidně měsíc (a s takovou poruchou jsem se setkal u VW Pola (tam je to zavíraný vzduchem, takže dá práci to seštelovat...), Feldy (ta šla aspoň použitelně ručně...) i Oktávky).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Medvídek_intouro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1905
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 23. února 2010 - 14:59:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Škoda ukázala novou Fabii a Roomster
Impotentní muži se dávají na politiku, protože doufají, že tam dosáhnou postavení (J. Fousek)
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 10-2007
Odesláno Úterý, 23. února 2010 - 15:08:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3260 - tak vlezl pod auto, to si dovedu i představit.

Medvídek_intouro - no hurá, konečně jim došlo, že se maska auta nemusí tlemit jak ožralý mimozemšťan.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4024
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 23. února 2010 - 16:24:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MMM to myslel tak, jak to Martin 100 vysvětlil.
Jináč ta nová Fabka vypadá pěkně.
web o Mansonovi Moje fotogalerie 31.1. nové fotografie spol. DPKV, ČI-DU, VV AUTOBUSY!
Demokracie v této republice nemůže být nazývána demokracií!
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2301
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 23. února 2010 - 17:42:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

U auta z poslední doby když se ti vybije baterka, tak ho neodemkneš.

tak to by mě taky zajímalo, co pak s tím. Můj Focus 1,6 Ghia z roku 2002 má ještě i klíček a když se loni v zimě baterka skoro úplně vybila, tak sice startér ani neškytnul, ale centrál fungoval dál, stejně jako (kupodivu) světýlka na stropě...

Jo, a taky to auto má otevírání přední kapoty samostatně klíčem pod znakem Fordu. V různých testech ojetin to bývá uvedeno jako mínus (jedno z mála) a že je to prý "staromódní", ale aspoň se pod kapotu dostanu i při úplným vybití...
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6117
Registrován: 10-2003

Odesláno Úterý, 23. února 2010 - 17:51:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

no hurá, konečně jim došlo, že se maska auta nemusí tlemit jak ožralý mimozemšťan.

Teď se tváří tak nějak kysele - ostatně asi vlivem ekonomické situace

Na světě je nicméně jakoby nový model a ten co má sotva 4 roky je pasé. Dnes již běžný tah...
RegioMap Jihomoravského kraje - aktualizace každý měsíc!
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2302
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 23. února 2010 - 18:31:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na světě je nicméně jakoby nový model a ten co má sotva 4 roky je pasé. Dnes již běžný tah...

Hm, naprosto běžný tah je u masových výrobců spíš facelift spočívající v lehké úpravě přídě a zádě tak asi po třech letech, někdy i po dvou...
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7378
Registrován: 3-2005
Odesláno Úterý, 23. února 2010 - 18:36:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A to je právě případ Fabie.
Swe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1956
Registrován: 3-2005

Odesláno Úterý, 23. února 2010 - 18:57:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prosím, nešiřte tady paniku, že nejde mechanicky odemknout auto s centrálem s vybitou baterkou, ať je moderní, jak chce (myslím auto ve stavu, jak opustilo fabriku, ne po napadení kutilem, který zaslepí zámky tekutým kovem a raději ještě vystříhá dráty od zámku a nemyslí na zadní vrátka).
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2300
Registrován: 1-2005

Odesláno Úterý, 23. února 2010 - 19:19:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nikdo tady paniku nešíří, ale jak píše M__r, u Škodovek by to mělo jít otevřít, ale třeba Escort a další auta prostě nejdou. Je možné, že na otevření zámků se v baterce často nějaké "zbytky" najdou, ale při opravdu totálně vybité baterii se u některých aut mechanicky dveře neodemknou.

Beru to teda podle zkušeností ostatních, nám se vybila akorát Felície, která odemknout jde a Octavie, která centrál vůbec neměla. Na to, že to nejde, usuzuju z toho, že přece jen je na mechanické otevření dveří potřeba u klíče určitá síla, což třeba u Cee'du vůbec není potřeba, ale nikdy jsem to bez baterky nezkoušel.

(Příspěvek byl editován uživatelem tr_man.)
http://pardubickamhd.cz - fotogalerie a informace z MHD v Pardubicích
http://zeleznice.pardubickamhd.cz - železniční fotografie
http://modely.pardubickamhd.cz - papírové modely autobusů a trolejbusů
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3381
Registrován: 12-2005

Odesláno Úterý, 23. února 2010 - 22:58:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nebo si i na dálnici občas ze cviku podřadíš, třeba do kopce?
Budeš se divit ale na dálnici řadim poměrně často.. hlavně když musim zpomalovat za předjíždějícím kamionem a nebo do toho kopce.
On ten 2litrovej motor má občas problém ty 3(+) tuny po dálnici vytahnout třeba od berouna směrem na prahu když neni rozjetej.
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 53963
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 24. února 2010 - 01:50:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Swe:
Pokud tomu tak není, tak minimálně majitelé (majitelky) takových aut o tom přinejmenším neví (ale oni často ani neví, jak vyřadit alarm, takže bych se ani moc nedivil...).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6119
Registrován: 10-2003

Odesláno Středa, 24. února 2010 - 14:55:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

vytahnout třeba od berouna směrem na prahu když neni rozjetej.

jezdíš do Berouna pro písek?

(Příspěvek byl editován uživatelem 3260.)
RegioMap Jihomoravského kraje - aktualizace každý měsíc!
Vlastimil_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 857
Registrován: 12-2006
Odesláno Středa, 24. února 2010 - 15:41:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad 3260: Ne ne, jezdí do Královýho Dvora pro cement a v Berouně vždycky řekne Beroun. Jednou za tím volantem usne.
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 53990
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 24. února 2010 - 16:07:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pro směs?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1547
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 24. února 2010 - 16:21:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V Kolíně?
železnice » http://lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & MHD Olomouc » http://tramvaj.wz.cz
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3934
Registrován: 5-2005

Odesláno Středa, 24. února 2010 - 16:31:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3260 - (ad dotaz na PvvSa) - u Camara (i když se může tvářit, že má nízkej podvozek) se dá na plusovej kabel (kde je klasické kabelové oko a šroub) u startéru (=prakticky baterkové plus) dostat zespoda - prostě si lehnout na asfalt a holt se ušpinit. Kostra je pak prakticky kdekoliv tamtéž - třeba rameno nápravy, nějaká konzola vejfuku apod. Předpokládám, že se takto dá "napojit" dost aut, samosebou za předpokladu, že to není kryto tunou plastů zespodu a na samotným startéru není žádnej složitej deklík. Já osobně tuto metodu ovšem teda nepotřebuju, Camaro má obyčejný zámky, ty nejlepší verze měly akorát centrál, ale furt se to dá otevřít klíčem. Čímž bych navázal na předchozí dlouho debatu a myslím že budu mluvit za dost lidí, když prohlásím, že elektronika je pěkná věc, ale nesmí se to přehnat. Takže se svým MPIčkovým Camarem, který má jednu řídící jednotku velikosti CD Romky a v ní je několik jednoduchých švábů a diskrétních neSMD součástek, jsem spokojen. Stará se to o řízení chodu motoru a do ničeho jinýho to nekecá, celý Camaro je zaplaťpánbůh "elektromechanický" - baterka - pojistka - vypínač - relátko - žárovka. Apod.
Je to sice krám, ale zato pořádnej.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3383
Registrován: 12-2005

Odesláno Středa, 24. února 2010 - 20:04:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jezdíš do Berouna pro písek?

Ne. Do Prahee pro tiskopisy, lepidla a skartovačky pokud tě to tak zajímá. A tam většinou xeroxovej papír.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5157
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 24. února 2010 - 22:09:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To neděláš dobře, Jaromíre, s tím vracením sirek do krabičky. To se ti jednou vymstí.
Hledání jehly v kupce sena není nic oproti hledání stébla v kupce jehel.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3385
Registrován: 12-2005

Odesláno Středa, 24. února 2010 - 22:09:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak to dopadá když je obchoďačka líná natankovat ...

Je mi jen divný že to nejelo na tu perlivou korunní co tam lila

Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3997
Registrován: 10-2005

Odesláno Čtvrtek, 25. února 2010 - 09:23:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Novinky.cz: GM ukončí značku Hummer po neúspěšném pokusu o prodej
ČT24.cz: GM ukončila činnost značky Hummer - nepodařilo se ji prodat
KOUZLO DOPRAVY » www.kouzlodopravy.cz
Freelander
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2714
Registrován: 9-2006

Odesláno Pátek, 26. února 2010 - 11:11:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

2z5_0409:
Kousek za Kroměříží se během krátké chvíle oběvila hromada (cca 60 až 70..) vyřazených policejních Felicii a pár Octavek.
Třeba budou dělat nějaký výprodej Tu JEA 23-89 jsem u nás nikdy neviděl
Moje sbírka českých SPZ/RZ Sháním reg.značku Karlovarského kraje a chybějící okresy
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 10-2007
Odesláno Pátek, 26. února 2010 - 13:08:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Teď si někdo vezl jednu ex-police filcku kombi se sloupanýma nálepkama na odtahovce po Brně. Jestli to ale byla nějaká z těch od Kroměříže, to říct neumím.

Třeba to za deset-dvacet let bude "in", mít feldu v barvách PČR. Tak jako dneska je "in" mít stodvacítku nebo žigula v barvách VB. Tak už se někdo předzásobí a bude se ostatním, co budou přebarvovat civilní kombíky, chechtat, že on má origo.
Šulu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 216
Registrován: 10-2006

Odesláno Pátek, 26. února 2010 - 20:08:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když už jsme u těch ex-policejních felicií - Pokud je mi známo, tak policejní verze fely by neměla jít přihlásit jako civilní. Je tomu tak? Nenapadá mě jiný způsob, jak ji legalizovat než "přestavbou" nebo znáte někdo jiný způsob?
TEchnicky SLAbý
Náměstek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 202
Registrován: 5-2006

Odesláno Pátek, 26. února 2010 - 20:59:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

to platívalo že to něšlo přihlásit na vojenský auta a to už asi taky neplatí.
ICQ 339-511-487
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3392
Registrován: 12-2005

Odesláno Pátek, 26. února 2010 - 23:27:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vzhledem k tomu že se v černicích prodávaj v armádnim výprodeji na číslech tak bych nevidělproblém. Ostatně výsostný znaky police a majáky sou demontovaný takže jde o normální auto s dírou ve střeše a koženkovou zadní seslí.
S215sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1050
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 26. února 2010 - 23:44:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bejvalo zvykem, ze PCR prodavalo vse bez papiru, cili odhlaseny, na ND (dneska to uz nejde).
Ostatne jiste se tu najdou taci, co pamatujou aferu ohledne vyrazenejch Favo/Formanu od PCR kolem roku 2002. Bylo to radove stovky aut (kolem 600 ks) tehdy v cenach kolem 5-8 tis. za kus. Koupil to nejakej bazar a pak pres ruzny znamosti na DI a PCR se na to nechaly udelat novy TP a vesele se to prodavalo dal legalizovany. Dost nestasniku o takovy auta nasledne prisla. Myslim, ze ucastnici si snad neco i odsedeli.
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.197.36.70
Odesláno Sobota, 27. února 2010 - 13:16:57    Odkaz na tento příspěvek  

A šlo by přihlásit tohle?
Goga
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1548
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 27. února 2010 - 15:04:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kpt.Hejl: Proč ne?



Ale moc jich tady nebude, tipuju tak maximálně tři kusy v celé republice.
RegioMap trvale manipulačních registračních značek Jihomoravského kraje
Rozdělení trvale manipulačních registračních značek Jihomoravského kraje
Fitr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1080
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 27. února 2010 - 15:10:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kpt. hejl:
A šlo by přihlásit tohle?
Když jde i tohle.
Tabulka relativních rekordů Libereckého kraje
fitr.rajce.idnes.cz
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5174
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 27. února 2010 - 18:43:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

prowler byl konstruovanej pro "běžnej" provoz, míněno jako frajerkára pro ty, co nevědej co s penězma...
Hledání jehly v kupce sena není nic oproti hledání stébla v kupce jehel.
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 10-2007
Odesláno Sobota, 27. února 2010 - 18:47:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kpt.Hejl - fuj, to sem se lek. To je jak koupací vana na kolečkách. Maska se šklebí jak zfetovanej vetřelec když honí Ripleyovou, blatníky to má jak přívěsnej vozejk a nárazníky jak železniční vagón. Kdo by to chtěl přihlašovat mezi auta?
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3942
Registrován: 5-2005

Odesláno Sobota, 27. února 2010 - 21:18:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Risan - já už teda taky viděl hezčí auta, ale zase nemůžeš říct, že by to nebylo originální. A popravdě, tohle auto mi vždycky připomene, když mám dojem, že moje Camaro je nepraktický, že na tom ještě vůbec není tak zle :D
Čím víc to všechno stojí za pendrek, tím víc se člověk aspoň nasměje.
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3760
Registrován: 5-2003

Odesláno Sobota, 27. února 2010 - 21:50:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dotaz pro zdejší odborníky..

O Volkswageny se trochu zajímám, ale tohle vozidlo jsem viděl úplně poprvé a pořád se nemůžu zbavit dojmu, že to je nějaký "bastl".

Pořád se mi do toho plete nějaká "amerika", přijde mi, že to vedle VW jen stálo a základ je něco jinýho. Co je zajímavý, tak na zadku je nápis ROUTAN, což jsou písmenka z Touranu, ale s Touranem to nemá nic společnýho...
Omlouvám se za kvalitu fotek, stál na soukromém oploceném pozemku a jinak nešel vyfotit, že je zadek rozmazaný jsem si všiml až u PC..
Mobile.de ani Auta.eu tenhle typ neznají, nebo jsem ho nenašel....

A co tohle? Octavie Praktik se snad nedělala, nebo jo? Vypadalo to udělaný docela dobře, ale na detaily jsem neměl čas koukat...

Proč? Proto...
Tramvajak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1209
Registrován: 4-2006

Odesláno Sobota, 27. února 2010 - 22:09:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://www.extra-tuning.com/vw-scena/volkswagen-routan/
tramvajakovy webové stránky
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3535
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 27. února 2010 - 22:17:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já mám takovou OT blbost ... s postupným rozmachem lepení nejrůznějších siluetek na prdele IGK jsem už také zblbnul. Ale protože trolejbus nebyl k mání, vytvořil jsem předlohu a nechal si ho udělat...
A protože zde diskutující mívají úchylky i na MHD, tak teď si ho už můžete objednat i vy -
- tady http://www.aukro.cz/item937984849_samolepka_na_auto_trolejbus.htm l

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Vlastimil_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 858
Registrován: 12-2006
Odesláno Sobota, 27. února 2010 - 23:48:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Jpribil: octavia praktik se určitě prodává v Rakousku. Dneska už verze odvozená z dvojkové octavie.
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.197.36.70
Odesláno Neděle, 28. února 2010 - 00:15:12    Odkaz na tento příspěvek  

Ad žlutá bestie:Takže až to ta čechoamerikánská Miss doveze strejdovi do Jevan jako prezent,tak to v pohodě přihlásí,ale první u nás už nebude.....svět je malý.