K-report
 

Archiv diskuse Tarif (jízdné, tarifní politika ... do 29. 09. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » Tarif (jízdné, tarifní politika ČD, slevy, konkurence, budoucnost...) » Archiv diskuse Tarif (jízdné, tarifní politika ... do 29. 09. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7678
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 21. září 2011 - 10:52:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Třeba na trati Praha - Hradec :-).
Web o veřejné dopravě - vše o dopravě - tisíce fotografií, videa, články, věci ke stažení, ...
MHD v Hradci Králové - výluky, aktuality, linkové vedení, ...

Většina lidí si většinu lidí plně zaslouží. (Shirley)
Oto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 575
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 21. září 2011 - 11:06:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

O lidi ze Slovenska bych se nebál. Dálkoví cestující si kupují místenky dřív než cestující vnitrostátní, takže na ty by se dostalo.

Tohle je příliš složité (kontingent, jen vybrané stanice místo všech, kde vlaky staví). Jak dlouho bude pokladní trvat vystavení místenky, když bude mít cestující požadavek "a místenku, pokud je ještě za 0 Kč, pokud je už jen za 70 Kč, tak ji nechci?". Taky se tak složitá akce bude špatně propagovat.

Kdyby jednoduše vrátili do eShopu místenky zdarma bez kontingentu (kdysi tam byly), udělali by líp. Aspoň nějakou výhodu by eShop měl, když už je dražší a míň flexibilní než automat.
projížděč NAD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Středa, 21. září 2011 - 11:26:59    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Oto" = 574 + 575 a "vRépal" = 21.09.2011 - 09:50:35:
Pokud je vydání "bezplatné" místenky vázáno na nákup "placené" jízdenky, pak nevyužívání zakoupených či prostřednictvím internetu "objednaných" místenek asi skutečně v praxi příliš nehrozí, i když budou "bezplatné" - omezený kontingent je tak zaveden asi spíše kvůli "lístečkovací agendě".
Současné ceny místenek jsou skutečně přehnaně vysoké - zda je to pro ČD výhodné, těžko soudit, ale při nízké ceně místenek by asi bylo třeba nějak omezeny možnosti poskytování návratků jízdného za nevyužité jízdenky, k nimž byla vydána místenka, aby nedocházelo k blokování velkého počtu míst rezervacemi nakonec nevyužívanými.
Pokud by se využívání "bezplatných" místenek rozšířilo a vedlo nakonec k tomu, aby byly včas posilovány soupravy v předstihu "vyprodaných" vlaků, pak by jejich zavedení asi bylo užitečné - v současné situaci ovšem nejspíše nic podobného očekávat nelze. Určitou výhodu to ovšem může nabídnout cestujícím na delší vzdálenosti v odpoledních vlacích "vyšší kvality" zastavujících v Kolíně, v nichž množství míst zabírají právě obyvatelé Kolína a okolí zaměstnaní v Praze a pravidelně se odpoledne vracející z Prahy, a na "dálkové" cestující, kteří přijdou na vlak těsně před jeho odjezdem, pak zbývají minimálně do Kolína jen místa k stání (a totéž možná platí i pro Lysou nad Labem a Nymburk = to nevím): jinak ale velký význam toho opatření pro zlepšení úrovně cestování (aspoň zatím) nevidím.
Negrelli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 251
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 21. září 2011 - 12:09:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Gratuliji ČD - To, co umí Řekové minimálně 10 let, zavádí až teď. Nyní zbývá po vzoru Řecka zrušit provoz na polovině sítě.
projížděč NAD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Středa, 21. září 2011 - 12:24:54    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Negrelli" = 251:
Já bych se rozhodně tolik neradoval: stačí několik blbů, kteří se dostanou do rozhodujících pozic (a takových je vždycky dost, v ČR zejména v posledních už skoro 20 letech), a mohlo by se klidně stát, že bychom se vrátili k provozování mnohem většího rozsahu povinně místenkových vlaků, než jaký teď tvoří pouhé ty italské křápy, a vůbec bych se nedivil, že by to nakonec nějaký "velký bratr" chtěl absolutizovat na úplně všechny vlaky v síti: chápu, že ani netušíte, kolik stálo námahy tehdejší povinné místenkování před cca 20 roky zrušit (protože to možná ani nemůžete pamatovat), ale nepřál bych nikomu, aby se vrátil stav, kdy se cestující v některých relacích museli včas předem rozhodnout, kterým vlakem chtějí jet, a pak jej také museli skutečně použít, protože jízdenka s místenkou prodaná na povinně místenkový vlak už na jiné vlaky neplatila a vrátit ji bez srážky z ceny bylo možno, tuším, nejpozději 24 hodin před odjezdem příslušného povinně místenkového vlaku ...
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Středa, 21. září 2011 - 13:56:03    Odkaz na tento příspěvek  

Ty povinné místenky prý před těmi >20 lety byly hlavně do vlaků směřujících do kapitalistické ciziny. Mělo to nejspíš ten účel, aby se posílila evidence cestujících a pokud možno co nejvíce znepříjemnilo cestování tímto (politicky nežádoucím) směrem.
Miropiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 106
Registrován: 5-2010
Odesláno Středa, 21. září 2011 - 14:11:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Musím se zpětně podělit o zkušenost s dělením lístků. Vznikl požadavek na přepravu 6 lidí z Bratislavy přes ČR do Varšavy nočním vlakem tam a zpět, co nejlevněji. V ČD Travel mi řekli, že není problém nakombinovat jízdenku tak, že bude vnitro po Kúty Gr., dále vnitro ČR po Zebrzydowice a pak zpáteční PKP MOST do Varšavy. Jedinou obtíží bylo to, že nešlo prodat lůžko z Bratislavy a paní v ČD centru prohlásila, že takto tedy ne. Jízdenky ale ve výsledku kupoval kamarád a ten je koupil v ČD Travelu, kde s tím nebyl problém. 6 známých bez potíží cestovalo tam i zpět, takže zřejmě není problém to fakt rozdělit, jen brněnské ČD centrum potvrdilo to, že nejsou ochotní (jak kdo teda).
Negrelli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 252
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 21. září 2011 - 14:54:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

projížděč NAD - Asi jeden mluvíme o voze a druhý koze. Řekové mají místenky povinné jen ve vlacích IC, zpravidla vydávané k příplatku. Ale regionální vlaky (čísla 500-2000) nejsou místenkové povinně a k jízdence v případě zájmu vydají místenku zdarma. Akorát o tom moc cizinci nevědí, takže ti většinou v těchto spojích jedou na stojáka, zatímco místní jedou pohodlně v sedě. Přišel jsem na to náhodou, když jsem několik dní dopředu požadoval místo na 604 k Balkan Flexi pasu a pokladní byl velice ochotný...

Proastiakos jezdí standardně bez místenek - to jsou v podstatě naše osobáky....

Proti povinně místenkovým vlakům nic nemám, pokud místenky budou v ceně jízdenky. Přeci jen, kdo jezdí delší trasy, má jednodušší rozhodování o použitém vlaku (kvůli přípojům) - některé relace i dnes nabízejí 2-3 spojení/den, pokud jede bez přestupu, tak ví v kolik chce být na místě a podle toho se rozhoduje o vlaku. Je málo relací, kde je takový výběr, aby člověk dopředu nevěděl, čím na určitou hodinu v cíli pojede.

A pokud vím, tak i ta technika udělala pořádný pokrok, takže se místenky pro úseky dají prodávat i po odjezdu vlaku z výchozí stanice.
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3338
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 21. září 2011 - 14:57:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

projížděč NAD
Boha jeho, to ta nabídka místenek nemohla být ještě složitější? Vždyť takhle se ještě může najít pár vychytralých zájemců, kteří by chtěli zneužít tuto výhodnou slevu. Ale kdyby to bylo jen o o dvě stránky složitější, dali by substráti pokoj. (...vždycky chtěl mít hospodu, ale chodili mu tam lidi...)

No nemám rád pomlouvání ČD, ale myslím, že tohle si budou promítat na školeních marketingu, jak se NEdělá zvýhodněná nabídka.

To prostě nešlo vyhlásit, že:
- ke každné přímé jízdence nad 140 km je místenka zakoupená s jízdenkou zdarma? Nebylo by to samé?
Oto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 576
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 21. září 2011 - 15:04:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asi jsou tvůrci předpisů u ČD placeni od normostrany ...
Klavirista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 797
Registrován: 5-2009
Odesláno Středa, 21. září 2011 - 15:04:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Miropiro: To "takto tedy ne" reste obalkou. Datum, cas, misto...

Oto: Jinymi slovy, pokud mam z CR zakoupeny navazny doklad, uz je predpis na me strane, jo? V tomhle pripade jsem ho nemel, ale nekdy ho mam, pak tedy vytisknu prislusny predpis a je to... Stejny postup jako s pokladnimi/pruvodcimi CD :-)

Ruzni: Mistenky za 0 takto jsou blbost. Jaky hrozi postih za nevyuziti te mistenky? No zadny. U Jancury je listek na konkretni spoj vzdy, takze jizdenka proste propadne.
Navic je to strasne slozity, s nutnosti chodit k pokladne, to radsi pujdu driv rovnou na ten vlak s jizdenkou bez mistenky a mam misto jiste a cas usetreny.
Oto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 577
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 21. září 2011 - 15:25:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Německá verze SCIC-NRT je zde:
http://www.bahn.de/p/view/mdb/bahnintern/agb/international2011/MD B93104-scic_nrt_db_mit_bek6_fuer_25_07_2011.pdf
Oto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 578
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 21. září 2011 - 15:30:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Postih za nevyužitou místenku" (a ostatní opatření nabourávající flexibilitu) do železniční dopravy nepatří. To si mohou dovolit letadla, kde není taková konkurence IAD, nebo Jančura, který si tak zajistí vysokou obsazenost na své jedné lince na úkor konkurenceschopnosti VHD jako celku.

K čemu budujeme frekventovanou taktovou dopravu, když si pak stejně budou muset lidi každou cestu zvlášť plánovat u internetu. Postih je přece už to, že na pozdější vlak místenku zdarma nedostanu a proto třeba budu stát.
Klavirista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 798
Registrován: 5-2009
Odesláno Středa, 21. září 2011 - 15:47:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Diky moc za odkaz.

Diskuse o mistenkach me nuti k zamysleni o jejich smyslu. Na trati Praha-Hradec Kralove a podobne, kde rychlik je spis nez dalkova doprava regionalni expres, pochybuji o jejich smyslu uplne.

Na druhou stranu proc cestujicimu neumoznit ten nadstandard zvolit si misto presne podle jeho obliby. Pak to chapu jako sluzbu navic, kterou je potreba zaplatit. Samozrejme ne 70 Kc, to je virtualni realita, ale tech 35 Kc je podle me prijatelna cena-s tim, ze pripadna sleva by mela byt dle aplikace v procentech.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1114
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 21. září 2011 - 21:50:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

projížděč NAD:
omezeny možnosti poskytování návratků jízdného za nevyužité jízdenky, k nimž byla vydána místenka, aby nedocházelo k blokování velkého počtu míst rezervacemi nakonec nevyužívanými

Dnes například nelze vůbec vrátit mezinárodní místenku, a to ani na povinně místenkové vlaky, které nijak zvlášť mnoho vozů nevezou, jako např. ty jedoucí z Maďarska do Rumunska. Takže nějakou snahu dráhy o neblokování míst nevyužitými rezervacemi považuji za pokryteckou.
Répal
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.33.112.73
Odesláno Středa, 21. září 2011 - 22:00:17    Odkaz na tento příspěvek  

Čsad_zastávka : místenky ve vnitrostátní přepravě vrátit lze, bohužel v mezinárodní pžepravě se ČD musí dohodnout s ostaními železnicemi, nemohou jít proti mezinárodním dohodám.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1115
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 21. září 2011 - 22:11:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Répal:
Pochopil bych, že musím zaplatit stornopoplatek min. 3 EUR, místenka stojí 3 EUR, nedostanu nic zpět, ale místo se uvolní a někdo jiný může cestovat. Jenže ono to nefungovalo ani takhle. Naopak vím, že místenku na IC autobus Norimberk-Praha vrátit šlo (na DB), ta teda byla bezplatná. Mohl byste eventuálně upřesnit tu dohodu?
Granule
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.145.197
Odesláno Čtvrtek, 22. září 2011 - 09:33:35    Odkaz na tento příspěvek  

Ahoj všichni, chtěl bych se zeptat. Kamarád bude každý den dojíždět z Kolína do Prahy za studiem. Má vystaven průkaz na slevu "Student". Tak se chci zeptat, co ho výjde nejlevněji. Díky
Oto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 580
Registrován: 6-2007
Odesláno Čtvrtek, 22. září 2011 - 10:26:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Každý den" je široký pojem. Kolik zpátečních jízd to bude za rok? A bude jezdit vlakem i někam jinam?
projížděč NAD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Čtvrtek, 22. září 2011 - 12:14:45    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Oto" = 580 a "Granule" = 22.09.2011 - 09:33:35:
"Každý den" je široký pojem. Kolik zpátečních jízd to bude za rok? A bude jezdit vlakem i někam jinam?
Ani to jako podklad pro skutečně kvalifikovanou radu ještě úplně nestačí: záleží i na tom, zda a jak příliš bude ten student potřebovat používat i pražskou MHD a zda je ochoten a schopen používat mezi Kolínem a Prahou obousměrně jen vlaky zařazené v PID ...
projížděč NAD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Čtvrtek, 22. září 2011 - 12:15:09    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Cogwheel" = 21.09.2011 - 13:56:03:
Uvedený důvod nevylučuji, ale jen jako jeden z několika - povinně místenkové bývaly i některé silněji frekventované vnitrostátní vlaky, které měly zajišťovat "vyšší standard" cestování ("Ostravan", "Slovenská strela", apod.) ...

Ad "Honzasl" = 3338:
To prostě nešlo vyhlásit, že:
- ke každé přímé jízdence nad 140 km je místenka zakoupená s jízdenkou zdarma? Nebylo by to samé?

Asi by to úplně "to samé" nebylo, když ty bezplatné místenky jsou nabízeny jen z a do vybraných tarifních bodů - minimální vzdálenost 140 km mezi tarifními body je zjevně podmínkou nutnou, ale nikoli postačující.
Mně na tom mnohem více připadá nelogická právě ta podmínka minimální vzdálenosti - možná proto, že jsem nepochopil, čeho vlastně má být těmi "bezplatnými místenkami" dosaženo: já skutečně vidím jejich přínos jen v lepším zajištění stavu, kdy místa k sedění, která by měla sloužit především dálkovým cestujícím, nebudou v dosahu pražské příměstské dopravy zabírána pražskou příměstskou frekvencí - zda je tomu podobně třeba i na Pardubicku, Olomoucku či Ostravsku, nevím, ale třeba na Pardubicku jsem se s tím kromě extrémně špičkových období nesetkal. A omezení vzdáleností 140 km mi navíc připadá zbytečně vysoké, protože tím z možnosti obstarat si místenku z / do Prahy jako "bezplatnou" vypadají například tarifní body Choceň nebo Třebechovice pod Orebem, které až tak úplně frekvenčně bezvýznamné nejsou (i když v tom druhém případě jde jen o jeden pár přímých vlaků, který ale jezdí v právě těch "nebezpečných" dobách) ...

Ad "Oto" = 578:
K čemu budujeme frekventovanou taktovou dopravu, když si pak stejně budou muset lidi každou cestu zvlášť plánovat u internetu.
Naprostý souhlas: výhodou české železnice po zrušení "povinného místenkování" vlaků až dosud bylo (především proti autobusové a letecké VHD) právě to, že ji lze používat v podstatě jako jakousi "celostátní MHD" - v poslední době však téměř každý krok, který je v provozu české železnice činěn, je směrován proti této její dosavadní ohromné přednosti ...

Ad "Čsad_zastávka" = 1114 + 1115 a "Répal" = 21.09.2011 - 22:00:17:
Princip té "nevratnosti" místenky na mezistátní vlak může být v úrovni místenkovacího systému provozovaného v příslušných zemích - západoevropský systém (do něhož je z ČR minimálně z pražské CK ČD přístup možný) by to asi "uměl", ale co provozují balkánské železnice, nevím, a pokud do jejich systému z ČR žádný přímý přístup není a vše se řeší jen prostřednictvím e-mailů či telefonů, tak by "vratky" byly asi příliš složité (a možná i drahé) ...
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3343
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 22. září 2011 - 14:39:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

projížděč NAD
Ta nabídka je prostě blbá. Zajímalo by mě jak by jí někdo dokázal sdělit v jednostránkovém inzerátu v časopise, nedejbože v televizní, nebo rozhlasové reklamě.
Tita
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 6-2006
Odesláno Čtvrtek, 22. září 2011 - 18:23:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nabízím Sporotiket na toto pondělí (26. 9.) v relaci Praha - Brno, k osobnímu převzetí zítra odpoledne v Praze, případně Říčanech u Prahy. Rád bych za ni alespoň 100,-. Cestu nemohu uskutečnit a přijde mi škoda ji vyhodit... Pokud se zde najde zájemce, nechť píše na mail pod nickem.
Granule
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.145.197
Odesláno Čtvrtek, 22. září 2011 - 23:30:52    Odkaz na tento příspěvek  

Bude jezdit od pondělí do pátku na VŠ. Předpokládám, že pojede prvním vlakem, který mu zastaví v Kolíně nebo v Praze, ať už to bude Os nebo EC. MHD v Praze bude zřejmě taky využívat. Díky
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1116
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 22. září 2011 - 23:51:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

projížděč NAD:
vše se řeší jen prostřednictvím e-mailů či telefonů

Místenky do těchto balkánských - mimochodem zkuste říct v Maďarsku, že je to Balkán - vlaků se prodávají na ČD ihned z počítače.
Oto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 581
Registrován: 6-2007
Odesláno Pátek, 23. září 2011 - 00:09:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nejlevněji mi vychází traťová žákovská:

50 Kč průkaz + 3404 Kč na čtvrt roku, když si koupí za rok tři, tak 10262 Kč/rok.

Ale za úvahu stojí i IN50:

3490 Kč na tři roky + používat EP. Zpáteční jízdenka pak bude za 78 Kč, při 150 jízdách tedy 12863 Kč/rok.
Ale oproti ŽJ pak sleva 50% platí celý rok a všude, ne jen z Kolína do Prahy.

Při méně jízdách do Prahy (např. rozvrh jen 3 či 4 dny v týdnu) pak stoupá výhodnost IN50.
Oto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 582
Registrován: 6-2007
Odesláno Pátek, 23. září 2011 - 00:14:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A 10 měsíční studentský kupon pro MHD v Praze stojí 2400 Kč, výhodnost ať si už spočítá sám ...
projížděč NAD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Pátek, 23. září 2011 - 11:35:28    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Honzasl" = 3343:
Z Vašich příspěvků nabývám stále silnějšího dojmu, že vše, co kdokoli udělá, je podle Vás špatně ...
Netvrdím, že ten text je napsán jako snadno pochopitelný (to ostatně nikdy nebyl a není skoro žádný text vyplozený kýmkoli z řídících útvarů odvětví osobní přepravy GŘ ČD), ale že by samotná nabídka jako taková byla "blbá", to bych rozhodně netvrdil (už proto, že nevím, co jí její autoři sledují). A pokud jde o "jak by jí někdo dokázal sdělit v jednostránkovém inzerátu v časopise", podle mě pouhým "promazáním" a drobnou úpravou obsahu toho "nečtivého" textu jej lze zestručnit do podoby, která při jednoduchém řádkování a použití písma "Arial" velikosti 10 bodů zabere jen necelou polovinu strany formátu "A4" - například takto:

- myslím, že jako "inzerát" nebo náplň propagačního letáku by to (po příslušné grafické úpravě) mohlo docela stačit, ale pokladním bylo pro usnadnění jejich práce asi lepší poskytnout "nalejvárnu" v podobě, v níž ta vyhláška vyšla (aby nemuseli/y pracně přemýšlet, odkud a do kterých stanic smí být "bezplatná" místenka vydána).

Ad "Granule" = 22.09.2011 - 23:30:52:
Jen připomínám, že leccos je v Praze dosažitelné i vlakem a krátkou pěší docházkou, tedy bez potřeby využívat nějak soustavněji MHD - například areál vysokých škol v Dejvicích je snadno dostupný ze železničních stanic Praha-Dejvice a Praha-Bubeneč, a není-li nutno během jediného dne přejíždět do jiných částí Prahy, může být výhodnější opatřit si jízdenku na vlak až přímo do některé ze zmíněných stanic a MHD nepoužívat.

Ad "Čsad_zastávka" = 1116:
Já se obecně snažím místenkám vyhýbat a na Balkánu už jsem dávno nikde nebyl, takže nemám aktuální vlastní zkušenost, jak to tam nyní funguje - na základě svých vlastních zkušeností z minulosti bych se ale vůbec nedivil, kdyby Maďaři a Rumuni měli svými předpisy vracení místenek všeobecně znemožněno ...
A pokud jde o "Maďarsko a Balkán", já znám maďarských slov jen několik, takže bych těžko zkoušel "říct v Maďarsku, že je to Balkán", ale v ČR znám dost lidí, kteří tvrdí, že "Asie začíná už hned za Běchovicemi" ...
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3346
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 23. září 2011 - 19:33:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

projížděč NAD
Ale né, to jste mě špatně pochopil, nabídka je dobrá, ale předpis o jejím zavedení je naprd, tak jsem to myslel. Mimochodem vyrůstá nám generace, která považuje jakýkoli text nad 160 znaků za nůůůůdnýýý a ta generace je jedním z nečastějších zákazníků.
Arctia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 459
Registrován: 6-2010

Odesláno Pátek, 23. září 2011 - 20:05:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No jo, tak prece nepriznaji, ze nejsou schopni ho ani precist... natoz POCHOPIT. :-)
Utúlien aurë...
projížděč NAD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Pátek, 23. září 2011 - 21:34:48    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Honzasl" = 3346:
To ale není moje chyba, když se vyjadřujete tak nepřesně - čeština je přitom jazyk velice pregnantní ...
Hranici "nudnosti textu" zřejmě dost snížilo rozšíření "moderních forem" komunikace - já mám v paměti pravidlo, které mě naučil kdysi kolega, že (služební) dopis, ale i jakýkoli jiný text delší než jedna strana strojopisu, jeho adresáta (čtenáře) znechutí tak, že pozorně přečte stejně maximálně pouze jeho první stranu a zbytkem se zabývá jen s nechutí a povrchně: vyzkoušel jsem si to ostatně i sám na sobě (například když jsem musel číst někdy třeba i dost dlouhé stížnosti, jejichž šetření jsem měl nějakou dobu "v referátu") a pochopil jsem rychle, jak hluboká je to pravda.
Naše generace psala na psacích strojích (později aspoň elektrických), ale Internet ani mobilní telefony v té minulé době (před 20 a více roky) u nás neexistovaly, takže písemná komunikace probíhala výhradně v "listinné" podobě a nanejvýš tempem, jakým bylo možno ty listiny dodávat těm, jimž byly určeny. V současné době je život (a tedy i přenos informací) mnohem rychlejší a dnešní mladá generace má moderní komunikační prostředky k dispozici od útlého dětství, tak se ani příliš nedivím, že pro ni je dost výraznou hranicí pro "nudnost textu" právě těch 160 znaků - navíc to asi souvisí i s extrémním "přetlakem" informací, z nichž je stále obtížnější a časově náročnější vybrat ty podstatné, a čím obsáhlejší nějaká informace je, tím víc času je třeba i na vyhodnocení její důležitost pro toho, kdo ji dostal ...
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1117
Registrován: 9-2006
Odesláno Pátek, 23. září 2011 - 22:42:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

projížděč NAD:
Já se obecně snažím místenkám vyhýbat

Jenomže to právě mezi Rumunskem a Maďarskem téměř nejde.

kdyby Maďaři a Rumuni

O ty nejde, dal jsem tyhle vlaky jako příklad problematických povinně místenkových vlaků - mají jen několik málo vozů. Mezinárodní místenku vrátit nejde ani u povinně místenkových EC z ČR do Polska. Kdyby někdo věděl více o důvodech, napište je prosím.

Pokud jde o nabídku bezplatných místenek, podle mě jde o snahu nějak konkurovat Regio Jetu, který má místenky bezplatné. Nabídka je zbytečně komplikovaná, souhlasím, že daleko lepší by bylo zavést "místenku ke každé jízdence nad 140 km" a cestující by prostě dostal ke každé takové jízdence místenku na jeden libovolný místenkový vlak, který použije. Taková nabídka by se dala dobře prezentovat a byla by srozumitelná i tomu, kdo nechce číst více než 160 znaků.
tvrznik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 9-2011
Odesláno Neděle, 25. září 2011 - 10:19:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím všechny nadšence. Poradí někdo ?
Kolín - Istanbul prelom rijna a listopadu 2011 (a dál do vnitrozemí. ale to už je brnkačka :-))
skupina 2 ucitele 7 osmaku (14 .) 3 deti ( 7, 6, 3)
Problem, ze zpatky neni pripoj v Bukuresti, takze asi musime pres Sofii a Beograg. Nicmene tam chci pres Rumunsko - predloni se nam to libilo.
A ted dotazy: City Star Kuty(gr.) - Svilengrad - jde vystavit pri jinem zpatecnim smerovani ? Jinak budeme resit CItyStar do Lokohazy a dal pak skupinovou slevou, nebo uvazuju o Balkan Flexi. Jakykoli nazor se hodi. Financne mame cca 6500 na osobu vcetne lehatek, luzek - spis si chceme uzit cestu a mit cast na turectinu.
Loko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 159
Registrován: 12-2006
Odesláno Neděle, 25. září 2011 - 18:38:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já taky zdravim ostřílené cestovatele.
Taky se zajímám o cestu do Istambulu a tak prosím o info. Vlaky, jízdenky,lůžka.
Každému, kdo přispěje radou,poznatky.... DĚKUJI.
Zilin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 6-2011
Odesláno Neděle, 25. září 2011 - 20:26:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím znalcov medzinárodných tarifov :-)

Ve středu 28.9. uvažuju nad menším výletem k našim východním sousedům. Existuje u ŽSSK nějaká obdoba českých ČD Net Region? Budu si pravděpodobně pořizovat ČD Net Region Moravskoslezský (odjezd z FM) s přesahem do Čadce, ale rád bych se mrknul třeba i do Kysuckého Nového Mesta a Žiliny...

Pokud ne, kde najdu kalkulátor jízdného ZSSK? (Čacda -> KNM, KNM -> Žilina, Žilina -> Čadca)
Mám IN25 1/1 (do 26 let) s RailPlus, případně ještě ISIC.
projížděč NAD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 01:22:38    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Zilin" = 3:
Pokud nechcete jet dál než do Žiliny a máte nějaké české slevy, zkuste si propočítat, zda se Vám nevyplatí spíše než použití jízdenky "ČD Net Region Moravskoslezský" zkombinovat českou vnitrostátní zpáteční jízdenku z Frýdku-Místku "někam" v ČR a zpět se zpáteční jízdenkou pro malý pohraniční styk (MPS) = viz:
http://www.cd.cz/mezinarodni-cestovani/jizdenka/cestovani-v-prihr anici-s-slovenskem/-4061/
- je ovšem třeba brát v úvahu, že jízdenky MPS platí jen v osobních vlacích, spěšných vlacích a rychlících a ve vlaku ji průvodčí smí vystavit jen z komerčně neobsazeného tarifního bodu, a respektovat i další podmínky pro ně (dostupné na Internetu - prostřednictvím zmíněné www stránky je m.j. k dispozici i schéma obvodu platnosti jízdenek MPS a sazebník pro výpočet jízdného).
Problémem může být v tomto případě přerušení jízdy cestou (obávám se, že není dovoleno), takže je třeba program upravit tak, aby na prohlídku Čadce (na "čistou" prohlídku "staré" části města cca hodina stačí a osobní vlaky zastavují i na zastávce Čadca mesto, takže městem lze projít a nastoupit v jiném tarifním bodu, byť to "legální" asi není). Na "čistou" prohlídku centra Kysuckého Nového Mesta by cca hodina měla stačit také = vhodná by tedy mohla být zpáteční jízdenka MPS do KNM a zpět s tím, že pro úsek KNM - Žilina a zpět lze pak zakoupit zpáteční jízdenku za vnitrostátní slovenské jízdné podle "Prepravného poriadku ZSSK, a.s." = viz:
http://www.slovakrail.sk/fileadmin/Dokumenty/2011_pdf/pp_2011_z3. pdf
(jsou tam i ceníky jízdného).
Ceny jízdného by měl nabízet návazně na vyhledané spojení i vyhledávač spojení dostupný na Internetu například hned na "úvodní" www stránce ZSSK, na který je dokonce napojen nějaký systém nákupu jízdenek prostřednictvím Internetu = viz:
http://www.slovakrail.sk/
- pokud jde o slevy, obávám se, že pouhá "karta ISIC" asi nestačí, a že by ZSSK byly ochotny uznat "cizinci" jako průkaz na slevu pro osoby do 26 let věku i českou "In-kartu ČD" s aplikací IN25 1/1 (do 26 let) s RailPlus, když samy vydávají průkaz "JUNIOR RAILPLUS EURO<26", o tom silně pochybuji (aspoň jsem nikde nenašel, že by takovou nabídku inzerovaly): pokud byste si ale kupoval nějakou vnitrostátní jízdenku na Slovensku, určitě své "české" slevové karty zkuste uplatnit (nebo se na jejich použitelnost u nějaké pokladny jen zeptat), a pak nás můžete informovat, jak jste dopadl, ať máme nějaké poučení.
Víc mě k tomu nenapadá - možná někdo poradí něco chytřejšího ...
J.R.Ewing
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.96.38
Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 11:18:00    Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím všechny - poradí někdo s nejlepším tarifem na víkendový výlet do Vídně?
Tam 1 osoba Praha-Vídeň, 1 osoba Ostrava Vídeň je jasná - Sporotiket Rakousko - 2x472 Kč.
Ale jaký lístek pro 2 lidi Vídeň - Praha v neděli, když je to one-way. Z Břeclavi do Prahy předpokládám můžu SoNe+ za 550kč pro oba dva, ale co koupit z Vídně na hranice, abych se dostal +- na úroveň busu SA (390 Kč na jednoho)? Předem díky.
Oto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 583
Registrován: 6-2007
Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 11:26:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proč nemůžete jet zpátky taky na SporoTiket Rakousko?

Prostě Sporotiket Brno-Vídeň a zpět pro 2 osoby. Na zbylé vnitrostátní úseky SporoTiket Česko.
J.R.Ewing
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.96.38
Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 12:04:49    Odkaz na tento příspěvek  

Oto: Aha, díky, na toto jsem nepomyslel. To platí ale jen za předpokladu, že se sejdeme v Brně a do Vídně pojedeme spolu, že? To zatím ale nevíme, proto počítám s nezávislou cestou až do Vídně...
Oto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 584
Registrován: 6-2007
Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 12:31:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nemusíte se scházet v Brně, stačí v Břeclavi nebo dokonce vůbec. Vytištěný kolegův Sporotiket Evropa ale musíte nechat u českého průvodčího orazítkovat (údajně by to mělo jít i v pokladně). A nemůže jet přímým EC Ostrava-Vídeň, do toho SporoTiket Brno-Vídeň nekoupíte.

V případě včasného nákupu bude tedy celá akce stát 1566 Kč.

170 Kč Praha-Brno pro 1 osobu
160 Kč Ostrava-Břeclav pro 1 osobu
896 Kč Brno-Wien a zpět pro 2 osoby
340 Kč Brno-Praha pro 2 osoby

A pokud máte InKarty, tak o 100 Kč méně.

(Příspěvek byl editován uživatelem oto.)
projížděč NAD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 13:57:34    Odkaz na tento příspěvek  

Ad"J.R.Ewing" = 26.09.2011 - 11:18:00 (a "Oto" = 584):
Máte-li "In-karty RailPlus", zkuste to ještě cenově porovnat s možností využít zpáteční jízdenku Wien Special = viz:
http://www.cd.cz/mezinarodni-cestovani/jizdenka/cestovani-v-prihr anici-s-rakouskem/-4057/
- její cena s "In-kartou RailPlus" pro relaci Břeclav - Wien a zpět (lze zakoupit třeba i v pokladně v Praze) činí aktuálně asi 263 Kč (pro jednu osobu, v kombinaci s jednodenní jízdenkou na MHD Vídeň na 1. den platnosti je cena je vyšší o 3,40 EUR = asi 87 Kč), a do Břeclavi a zpět využít nějaké výhodné vnitrostátní nabídky ČD: možná by to pro Vás bylo takto levnější, než jak navrhuje "Oto" - teoreticky při použití "SporoTiketů" nejhorší = III. cenové úrovně mě vychází toto (bez doplatku na MHD k "Wien Special"):
1x Praha - Břeclav SporoTiket = 260 Kč + 1x Ostrava - Břeclav Sporotiket = 160 Kč + 2x Wien Special zpáteční z Břeclavi = 2x 263 = 526 Kč + 2x Břeclav - Praha SporoTiket = 2x 260 = 520 Kč = celkem 1466 Kč, pokud stihnete nějakou větší slevu na českém území, může to vyjít ještě levněji (snad jsem to našel a sečetl správně) ...
Pro krátkou návštěvu Vídně z Břeclavi (případně asi i z Brna) vlakem je jízdenka "Wien Special" pro jednotlivce jednoznačně nejlevnější nabídkou - pro větší skupiny do 5 osob se už cenově vyplatí rakouská jednodenní síťová jízdenka "Einfach Raus Ticket" (od loňska regulérně platí už do / z Břeclavi a lze ji zakoupit u rakouského průvodčího), ale ta má jednu nevýhodu, že totiž platí pouze ve vlacích regionální dopravy, tedy nikoli v EC vlacích, a současný jízdní řád příliš dobrou nabídku spojení s nezbytným přestupem v Břeclavi neposkytuje (zejména později ráno ve směru do Rakouska).
Oto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 585
Registrován: 6-2007
Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 15:22:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano, pokud máte InKarty, Wien Spezial je lepší volba, lze to pak celé pořídit za 1246 Kč:

200 Kč Praha-Břeclav pro 1 osobu (SporoTiket)
120 Kč Ostrava-Břeclav pro 1 osobu (SporoTiket)
526 Kč Břeclav-Wien a zpět pro 2 osoby (Wien Spezial)
400 Kč Břeclav-Praha pro 2 osoby (SporoTiket)

Navíc tak získáte flexibilitu, můžete se vrátit i jiným vlakem jedoucím ten den.

Pokud karty nemáte, tak popřemýšlejte jestli není vhodná doba si je teď pořídit. Tyto slevy by mělo jít koupit i s kartou dočasnou, kterou dostanete na počkání, je ale potřeba výslovně požádat i o dočasný průkaz RailPlus.

(Příspěvek byl editován uživatelem oto.)
J.R.Ewing
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.96.38
Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 15:44:14    Odkaz na tento příspěvek  

Oto, projížděč: děkuji za tipy. In Karta (už) není, přestala se vyplácet už před pár lety. Kvůli 320 kč úspoře se ji pro 2 lidi nevyplatí kupovat...
Oto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 586
Registrován: 6-2007
Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 15:47:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Záleží, jak často vlakem jezdíte. Pokud jednou ročně, tak opravdu ne.
J.R.Ewing
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.96.38
Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 16:29:10    Odkaz na tento příspěvek  

Oto: častěji než jednou ročně ano, ale v drtivé většině minimálně ve dvou a po ČR. Ve srovnání se skupinovou slevou pak InKarta jaksi pozbývá smyslu...
Oto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 587
Registrován: 6-2007
Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 16:46:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ne tak docela.

2x SporoTiket Česko s InKartou je často levnější než skupinová sleva ve dvou. Taky máte 3% až 6% slevu za používání EP (ovšem pravda, to máte i s práznou InKartou za stovku).

Ale to je samozřejmě třeba spočítat podle konkrétní situace.
Pajas2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 143
Registrován: 10-2009
Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 17:56:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud jsem si všiml, tak u SporoTiketu se nepočítá sleva za nákup v automatu nebo s EPIKem.
Klavirista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 803
Registrován: 5-2009
Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 18:01:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To ale Oto netvrdil. :-)
projížděč NAD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Pondělí, 26. září 2011 - 21:06:43    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "J.R.Ewing" = 26.09.2011 - 15:44:14 + 16:29:10 a "Oto" = 585 + 586 +587:
Především bych rozhodně netvrdil, že "In-karta RailPlus" se nevyplatí (nějak zásadně) i jen při pouhých občasných cestách po ČR: ostatně dokonce i Jančura s "prsil" tím, že RegioJet ji bude uznávat a poskytovat na ni slevu 25 % ze svého obyčejného jízdného, a v případě jízdenky Wien Special je rozdíl v ceně mezi jízdenkou se slevou "RailPlus" (263 Kč) a bez slevy "RailPlus" (694 Kč) takový, že už jen jedna cesta do Vídně a zpět téměř zaplatí roční náklady s nákupem "In-karty RailPlus" spojené.
Ale dodávám ještě jednu (možná pro někoho užitečnou) informaci: pro cestu do Vídně či zpět s využitím VHD je zřejmě bezkonkurenčně nejlevnější autobus společnosti TOURBUS Brno linky č. 000080 (aktuální jízdní řád viz: http://www.tourbus.cz/linky/000080.pdf ) s cenou jízdného mezi Brnem a Vídní pro jednu osobu jedním směrem 140 Kč (zpáteční jízdenka stojí 280 Kč - ceník viz: http://www.tourbus.cz/cenik.php?print=0&sd_linky=000080 ) - při cestě do Vídně v sobotu je ovšem třeba odjet z Brna (ÚAN Zvonařka) jediným možným spojem v 07:30 hodin, což v případě mimobrněnských zájemců předpokládá buď nocleh z pátku na sobotu v Brně, nebo nájezd do Brna nočním vlakem (těsně po půlnoci z Prahy - na cestu z Prahy do Brna až "nad ránem" vlakem EC 71 bych rozhodně nespoléhal, byť pokud mu náhodou cestou "nelehne" slovenská "krysa", běžně dovede zkrátit do Brna několik málo minut); pro nedělní návrat je odjezd autobusu z Vídně (nově na Joseph-Roth-Gasse před budovou ÖMW = viz: http://www.tourbus.cz/index.php?_art_id=677&_page_title=Změna zastávky WIEN - PRATERSTERN& = pro správné zobrazení stránky je nutno zadat celou její internetovou adresu až po "&" na konci) v 17:30 hodin docela výhodný, protože umožňuje stíhat v Brně naprostou většinu posledních denních (vlakových) spojení i do vzdálenějších lokalit v ČR.
Sám jsem tohoto autobusového spojení dosud nikdy nevyužil, takže žádnou vlastní referenci ani jiné "drby" dodat nemohu - zřejmě je ale žádoucí rezervovat si jízdenky (a tedy i místa v autobusu) předem, což lze údajně telefonicky, ale www stránky TOURBUSu nabízejí zaregistrovaným zájemcům i nějakou možnost rezervace míst v autobusech elektronickou cestou.
Pokud snad to autobusové spojení někdo vyzkouší, bude jistě užitečné, když následně zveřejní své poznatky ...
Mol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 392
Registrován: 10-2008

Odesláno Středa, 28. září 2011 - 00:29:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prosím, jak je to s jízdenkami OSŽD? To se dá objednat jen jedna ročně? Tedy kdo chce třeba UŽ a RŽD má smůlu?
T.H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Středa, 28. září 2011 - 08:14:50    Odkaz na tento příspěvek  

Jízdenka OSŽD neplatí pro zemi, ale na trasu - můžete si tedy objednat např. Mostiska 2 - Moskva - Peking a zpět přes Ukrajinu, Rusko, Mongolsko a Čínu. K tomu platíte lehátkové a lůžkové příplatky (pěkná pakárna, protože vás vždycky z běžné kasy poženou k nějaké "doplatkové") a třeba na Ukrajině jsou vlaky taková láce, že jsem si nakonec stejně kupoval kompletní lístek se zbytkem skupiny a OSŽD zůstala v batohu.
P.S. Jak váš dotaz souvisí s tématem "Tarif (jízdné, tarifní politika ČD, slevy, konkurence, budoucnost...)"??
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.49.12
Odesláno Středa, 28. září 2011 - 08:56:47    Odkaz na tento příspěvek  

Bohužel podle předpisu Ok12 platí pouze 1 jízdenka pro jednu členskou správu OSŽD. Na základě toho by výdejny měly vydávat pouze trasy v rámci jedné země (železnice/dopravci a státy se v tomto případě shodují) a pouze přes ty přechody, které jsou uvedené v předpise a tar. Východ-Západ. Realita je možná trochu jinde.
Mol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 394
Registrován: 10-2008

Odesláno Středa, 28. září 2011 - 12:11:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H. Pardon, předpokládal jsem, že se toto téma věnuje jízdnému...

W. V Ok12 jsem to četl a přišlo mi to divné...

Jinak děkuji za odpověď.
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.49.12
Odesláno Středa, 28. září 2011 - 13:44:56    Odkaz na tento příspěvek  

Ono to tam asi dříve nebylo takhle explicitně uvedené. Ještě v roce 2000 jsem čerpal jednu jízdenku na jednu trasu přes 5 zemí Střední Asie. Letos už mi prošla jednom jedna země na jednu jízdenku (s odvoláním na předpis). Nicméně jiní žadatelé dokázali dostat celou trasu přes více zemí/správ, takže pravděpodobně záleží nejvíc na tom, které úřednice to zrovna v Praze vyřizuje...
T.H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Středa, 28. září 2011 - 22:19:35    Odkaz na tento příspěvek  

předpokládal jsem, že se toto téma věnuje jízdnému
Toto téma se věnuje jízdnému, zatímco vy řešíte nějaké mimotarifní záležitosti, jak jízdné neplatit. Nemůže vám zaměstnavatel zřídit nějaké interní fórum?
podle předpisu Ok12 platí pouze 1 jízdenka pro jednu členskou správu OSŽD
Tak to je změna proti minulosti. No, na dané místo je stejně lepší letět než se tři dny kodrcat vlakem, a na místě už jsou jízdenky celkem láce.
Kotec
Neregistrovaný host
Odeslán z: 92.62.224.9
Odesláno Středa, 28. září 2011 - 23:22:45    Odkaz na tento příspěvek  

T.H. Aniž bych chtěl vstupovat do vaší ctěné debaty, není to možno akceptovat z tématu fóra třeba do kolonky "slevy"?? (In Gold je taky snad sleva, i když jízdenky na něj stojí nula korun, ne? Stejně jako akční místenky zadarmo.)
Ferda20
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1151
Registrován: 11-2009

Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 18:35:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Konkurence pomohla, České dráhy razantně zlevňují
Pajas2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 150
Registrován: 10-2009
Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 18:44:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nové promo na vybraných tratích:
odkaz
Bulgur
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 98
Registrován: 1-2011
Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 19:05:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Novinky i iDěs zmiňují i Ostravu, ČD na svých stránkách ne a náhodně vyzkoušené SporoTikety Pha-Ova ukazují staré úrovně cen. Ale jestli počítám dobře, pro ty z nás co mají IN50 to je stejně k ničemu.
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 893
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 29. září 2011 - 19:44:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ukazují staré úrovně cen
Není divu, když akce začíná v pondělí (pro cenu je podstatné datum koupě, nikoliv datum jízdy). Podrobnější informace přímo u zdroje.