K-report
 

Archiv diskuse Všeobecná silniční diskuse do 28. 11. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Automobily, lodě a letadla » Všeobecná silniční diskuse » Archiv diskuse Všeobecná silniční diskuse do 28. 11. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Wokodobe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 264
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 28. července 2011 - 11:55:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co je neústavního na situaci, kdy za předmět odpovídá majitel a je jeho věc, jak si to pak vypořádá s osobou (byť třeba blízkou), které ho svěřil? Nic víc než výmluvy to nejsou.
Na druhou stranu je to další z věcí, kde se stát chce zbavit své práce na úkor občanů (ale práci státu neplatí nikdo jiný než ti občané, to jen pro úplnost).
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1588
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 28. července 2011 - 18:57:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Třeba to, že dle Ústavy ČR má člověk právo odmítnout vypovídat, pokud by tím přitížil osobě blízké?
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Swe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2248
Registrován: 3-2005

Odesláno Čtvrtek, 28. července 2011 - 19:33:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dobre, neni mozne prijmout protiustavni zakon. Ale Ustava neni posvatna vec, na kterou se nesmi sahat, protoze je dokonala. Je mozno ji menit. Osoba blizka se ma chovat dle platnych zakonu, tudiz ji neni mozne ublizit svedectvim.
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1887
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 28. července 2011 - 20:19:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Wokodobe: Zdá se, že jsi nepochopil, oč tu běží. Na úvod si zopakujme, že výmluva na osobu blízkou či zneužívání osoby blízké neexistuje, anžto - a budu citovat sám sebe z příspěvku, jenž jsem zde psal před měsícem - právo nevypovídat, pakliže by se dotyčný či osoba blízká vystavili nebezpečí trestního stíhání či postihu za přestupek, je jedno ze zákládních práv.

K podstatě tvého příspěvku. Ve změně zákona nejde o to, že by majitel vozidla měl zodpovídat za svoje vozidlo, nýbrž o to, že majitel vozidla by měl zodpovídat za "přestupky", kterých se dopustila osoba toto vozidlo řídící, tedy i osoba odlišná od majitele. Zjednodušeně - majitel by měl mít zodpovědnost za chování jiné osoby; kupříkladu u nože by za vraždu tímto nožem spáchanou byl v případě nezjištění skutečného pachatele postižen majitel nože, byť by s vraždou neměl nic společného. Přestupky píšu úmyslně v uvozovkách, jelikož výzva majiteli vozidla k zaplacení pokuty předchází správnímu řízení, ke kterému dojde a kde se teprve bude jednat o tom, zda k přestupku vůbec došlo, až po případném odvolání majitele vozidla. Toť jeden aspekt. Druhým je postih za využití svých práv. Majitel vozidla sice stále bude moci odmítnout podat vysvětlení, jak mu zaručuje Listina základních práv a svobod, no v případě nezjištění řidiče-pachatele přestupku, bude postižen majitel. Bude tedy postižen za to, že využil svých práv, což je ee.

Wokodobe, správně jsi poznamenal, že se tímto chce stát, respektive obce zbavit své práce. V podstatě by obcím stačilo rozmístit stacionární radary na nebezpečná místa - léta nepoužívaný přejezd železniční vlečky, čtyřpruhový tranzitní průtah, přehledná výpadovka daleko od obytné zóny,... a pak jen rozesílat obsílky s výzvou k zaplacení pokuty na adresy majitelů vozidel získané z registru vozidel na základě RZ či SPZ, aniž by proběhlo správní řízení s takovými hloupostmi jako je předkládání důkazů o spáchání přestupku či dokonce zjišťování, kdo vůbec domnělý přestupek spáchal. Přesto jsi pro tuto změnu.

Swe: Rodiče u StB, prarodiče u gestapa a synek pokračuje v rodinných šlépějích, což?

(Příspěvek byl editován uživatelem doktor.)
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Swe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2249
Registrován: 3-2005

Odesláno Čtvrtek, 28. července 2011 - 21:08:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doktor: tos trosku prehnal, ne? Jednak se mylis a jednak je Ti po tom .....

Tady je snad diskuze a prezentace osobnich nazoru a ne utoky na rodinu, ke ktere je treba se chovat s uctou a zachovat pietu.
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1888
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 28. července 2011 - 21:46:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Swe: Ano, prezentace osobních názorů. No právě tvůj zde naposledy prezentovaný - bonzování svých příbuzných - je přesně dle gusta mnou výše uvedených složek. A jedinec bývá značnou měrou formován prostředím své rodiny, proto můj dotaz na předky. Nikoliv útok, ale hypotetický dotaz, taková řečnická otázka, o čemž svědčí otazník na konci věty. Zřejmě jsem se dotkl tvého citlivého místa, no jejich seznam mi není znám, tudíž mi nemůžeš vyčítat, zda jsem něco přehnal. Mě se zase dotýká existence jedinců, v jejichž myšlení je jedno ze základních práv, a to právo nevypovídat proti sobě či osobě blízké, bráno jako nedokonalost ústavy. Co bude příště? Právo vlastnit majetek?
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Kraken_470
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 4-2011

Odesláno Čtvrtek, 28. července 2011 - 22:58:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doktor:tvé argumenty ohledně problematiky osoby blízké,ve kterém srovnáváš dopravní přestupek a vraždu je míchání jablek s hruškama.Jinak já jsem pro zavedení zákona.Ano ty jako majitel budeš platit za přestupek svých blízkých.Nejsi zodpovědný za chování osoby blízké,ALE máš zodpovědnost za provoz svého vozidla.A malá otázka na závěr,když se tu oháníš ústavou a obhajuješ osobu blízkou atd.Co by jsi dělal,kdyby ti třeba nějaký pirát silnic zabil při autonehodě rodinu,ujel od nehody a potom co by ho chytily,by od soudu odešel nepotrestán protože by řekl že "řídíla osoba blízká?"Stále by jsi byl zastáncem názoru že statut osoby blízké je nedotknutelný?že se to zneužívá je známý fakt.pořádně se zamysli a odpověz.Upozorňuji,že nikdo z mé rodiny nemá nic společného s gestapem,stb,kgb,cia,fbi,mosadem,irou,dea,bis,mi6 a žádnou jinou kontrarozvědkou
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1889
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 29. července 2011 - 00:35:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Byť se příklad s vraždou spáchanou nožem může zdát poněkud nadsazený, nemíchám jablka s hruškami. Princip je stejný. Existuje věc, která má svého majitele (vozidlo, nůž, ...), někdo za použití této věci spáchá trestný čin (nůž) či dopravní přestupek (vozidlo). Kdo by měl být za trestný čin/přestupek potrestán? Majitel dané věci či ten, kdo se dopustil trestného činu/přestupku?

Provozovatel vozidla je zodpovědný za škody způsobené provozem vozidla, kdy je ze zákona povinnen mít uzavřené pojištění této odpovědnosti - povinné ručení. Tzn. provozovatel skrze pojišťovnu hradí škody na majetku a zdraví jiných osob, které vznikly provozem vozidla. Překročení povolené rychlosti, zastavení v zákazu zastavení či porušení zákazu vjezdu neprovádí vozidlo, nýbrž osoba toto vozidlo řídící a tato je za své jednání zodpovědná. Proč by za něčí chování měl být zodpovědný někdo jiný? Chápeš to? Příklad - řidič (odlišný od majitele vozidla) nedá přednost v jízdě a způsobí nehodu. Škoda na vozidle jedoucím po hlavní silnici bude uhrazena z pojistky provozovatele vozidla, ale za způsobení dopravní nehody bude potrestán řidič, který v tu chvíli vozidlo řídil, nikoliv provozovatel, resp. majitel vozidla. V podstatě jsi to napsal správně - Nejsi zodpovědný za chování osoby blízké,ALE máš zodpovědnost za provoz svého vozidla, přesto požaduješ změnu zákona, který zavede zodpovědnost za chování jiné osoby.

Stále budu zastáncem názoru, že statut osoby blízké je nedotknutelný. Pokud by mi při nehodě zemřela rodina a policisté by ho chytily, je pravděpodobné, že by jej vypátrali na základě důkazů, tudíž by bylo nezpochybnitelné, že řídil právě ten dotyčný. Pakliže by byla známa pouze RZ vozidla, jehož řidič nehodu způsobil, bylo by na policii, jaké důkazy se jí podaří nashromáždit, aby mohli ukázat na konkrétní osobu. S tím, že majitel vozdila samozřejmě může využít svého práva nevypovídat. Použil-li by "řídíla osoba blízká", práci by vyšetřovatelům usnadnil a poskytl indicii, jelikož okruh osob blízkých není až tak široký a není pak problém tyto jednotlivé osoby prověřit, popřípadě prokázat majiteli lež.

Položím protiotázku. Příjde ti jakožto majiteli vozidla výzva k podání vysvětlení na Městskou policii, jelikož stacionární radar zaznamenal, že dle RZ tvoje vozidlo obzvláště hrubým způsobem ohrozilo bezpečnost silničního provozu, jelikož se pohybovalo po Jižní spojce v rušném víkendovém provozu závratnou rychlostí 70 km/h. Zkrátka pirát silnic. Víš, že jsi v tu chvíli vozidlo neřídil ty, ale např. tvá matka. Co uděláš? Poslušně přiběhneš na služebnu a napráskáš svoji matku, s tím, že si uvědomuješ, jaká je to pirátka a kterak ohrozila slušné řidiče a že si zaslouží ztrestat?

To, že nikdo z rodiny nemá co dočinění s totalitními bezpečnostními složkami, je o to horší. Je vidět, že mediální masáž sklízí úspěch v degeneraci myšlení občanů (či ovčanů?). Krakene, když reaguješ na mé příspěvky, dozajista jsi je četl. Přečti si je znovu, obzvláště včerejší číslo 1887 a poté i číslo 1853 ze 17. června. Přečti si je důkladně a pak mi vysvětli, proč píšeš že se to (osoba blízká) zneužívá je známý fakt. Chápeš význam slova "zneužívat"?
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Swe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2250
Registrován: 3-2005

Odesláno Pátek, 29. července 2011 - 12:14:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doktor: Nebudes ty jeden z tech "95%" tehdejsich obyvatel Ceskoslovenska, co aktivne cely zivot bojovali proti rezimu....akorat se vsichni o tvem boji dozvedeli az po roce 89?
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8938
Registrován: 3-2005

Odesláno Pátek, 29. července 2011 - 12:15:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doktore, musím přiznat, že mi mluvíš přímo z duše. Moc pěkně i s příklady napsáno.
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8939
Registrován: 3-2005

Odesláno Pátek, 29. července 2011 - 12:17:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad.Swe a Doktor: Pánové, protože si vážím názorů vás obou, mám pocit, že se jedná mezi vámi trochu o nedorozumění. Trochu otupte kordy.
Kraken_470
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 76
Registrován: 4-2011

Odesláno Pátek, 29. července 2011 - 12:18:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doktor:to určitě ne,ale záleží na situaci.Příklad:bratr si půjčí mé auto,pojede opilý a přejede třeba na přechodu člověka,tak bych ho asi nekryl.......vyvstane nám tu slušné morální dilema...
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1891
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 31. července 2011 - 17:56:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Swe: V 80.letech jsem kolaboroval s režimem - s mávátkem v ruce jsem pochodoval v prvomájových průvodech, účastnil se oslav výročí osvobození obce Rudou armádou, zdobil nástěnku na počest VŘSR i s pionýrskou organizací jsem si zadal. Ale pšššt, ať mi to nepokazí kádrový posudek ředitele zeměkoule

Kraken_470: To určitě ne? Ty bys kryl matčin přestupek a nenahlásil ji úřadům? Jsem tebou zhnusen, jak zneužíváš osobu blízkou a počítej s tím, že nikdy nezískáš Řád Pavlíka Morozova.

Otázka do pléna, zejména pro Krakena, Swe a jiné zastánce tvrzení, že dochází ke "zneužívání osoby blízké" - zajímalo by mě, když se neustále mluví o "zneužívání osoby blízké", jaké je tedy užití "osoby blízké", kdy k zneužívání nedochází? To mi vrtá hlavou a zatím nebyl nikdo s to uvést, jak tedy správně používat "osobu blízkou".
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Swe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2253
Registrován: 3-2005

Odesláno Neděle, 31. července 2011 - 19:45:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doktor:

No, použít ji tak, že skutečně řídila osoba blízká a ne já, vymlouvajíc se na ni, jestli víš, co mám na mysli. Tedy nelhát při "podání vysvětlení". Ale když jsem si to všechno znovu pořádně pročetl, nic se netváří tak jednoduše, jak to vypadá.
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1894
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 31. července 2011 - 21:15:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Swe: No, použít ji tak, že skutečně řídila osoba blízká a ne já, vymlouvajíc se na ni, jestli víš, co mám na mysli.
Inu, vím, co máš na mysli a v tom je ten problém. Mediální masáž z per individuí novináři se nazývajícími se snaží veřejnost přesvědčit, že se jedná o výmluvy "na osobu blízkou" a zneužívání "institutu osoby blízké". Při tom se stačí začíst do paragrafů a zjistí se, že ono je to tak trochu jinak. Budu citovat Listinu základních práv a svobod: Každý má právo odepřít výpověď, jestliže by jí způsobil nebezpečí trestního stíhání sobě nebo osobě blízké. V dalších zákonech (O přestupcích, O Policii ČR, O obecní policii) je formulace obdobná, jen je krom trestního stíhání uveden i postih za přestupek. Tudíž kdo prostě odmítne podat vysvětlení/odmítne vypovídat, ten využívá svého práva, bez ohledu, zda řídil on či osoba blízká, protože zákon dovoluje nevypovídat i proti sobě. Mýtus řidičů ohánějících se "osobou blízkou" vytvořila až média a politici.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Swe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2254
Registrován: 3-2005

Odesláno Pondělí, 01. srpna 2011 - 19:56:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doktor: Ach tak, již tomu rozumím
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7326
Registrován: 10-2003

Odesláno Sobota, 20. srpna 2011 - 11:55:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prosím Vás, ukažte mi matku, která bude vypovídat proti svému synovi? Osoba blízká je základním právním a mravním pilířem již ze Starovékého Říma
České registrační značky

Nejsem členem žádného ze sdružení věnujících se poznávacím značkám
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1921
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 08. září 2011 - 11:44:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://www.novinky.cz/domaci/243894-konec-vymluvam-ridicu-na-osob u-blizkou-rozhodli-poslanci.html

Dle očekávání. Poslanci opět dokázali, jak mají voliče a právo na háku a jde jim jen o plnění kasičky, ministr Dobeš opět ze sebe dělá hlupáka, mrdky mediální opět netuší, o čem vůbec píšou a ovce hýkají, jak že se teď s tudletěma pirátama zatočí.

(Příspěvek byl editován uživatelem doktor.)
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2965
Registrován: 6-2007
Odesláno Čtvrtek, 08. září 2011 - 12:44:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doktore, klid. Počkáme na ústavní soud. Stejně tak tato kauza doputuje...
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2995
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 21. září 2011 - 19:22:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak tohle si nemohu odpustit:
http://www.crazyfunnystuff.net/women-parking-her-car/
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6635
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 21. září 2011 - 19:48:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Že by: auto jako zbraň
Fotky na MHDFOTO iDnes.cz můj BLOG
Říkejte mi MMM
Swing it high, swing it low, swing it everywhere you go!
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2022
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 20. října 2011 - 05:57:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už naši zákonodárci někdy vyplodili něco jiného než zmetek?
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9111
Registrován: 3-2005

Odesláno Čtvrtek, 20. října 2011 - 06:57:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ne. To je jen logické pokračování jejich kocourkovského snažení.
VDL Futura - Coach of the Year 2012!!!
VDL Citea - Bus of the Year 2011!!!
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2023
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 20. října 2011 - 12:53:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Myslíš, že by stačilo odvolat Kocourka? :-)
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 63060
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 20. října 2011 - 16:37:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To by snad měl být problém toho, kdo chce jezdit na letních, že nedokáže odhadnout počasí (pak ať si obuje zimní). Pokud to dokáže (nebo si je jistý, že vyjede jen za pěkného počasí přes náves), problém neexistuje. :-)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4505
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 20. října 2011 - 17:50:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já bych taky řek že když "padne na 14 dní vejše" a v únoru bude slunečno s +8 až +12 tak dojet do krámu nebo do vesničky střediskový na nákup na letních není zločinem.

Mch žádný gumy nezachráněj blba co bude spoléhat na zimáky a stejně nedobrzdí nebo chytí šmejra. A celkem mi přijde jedno jestli mně trefí trotl co vyjel na letních do sněhu nebo trotl co to ve sněhu neubrzdil "páč má zimáky".
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1955
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 20. října 2011 - 22:46:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nikoliv, Martine. To je problém těch, kteří nejsou schopni napsat zákon tak, aby byl jednoznačný (kupodivu opět "expert" Huml) a těch, kteří takový zákon poté schválí. Úroveň novely týkající se "povinnosti" užití zimních pneumatik je vskutku tristní.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 63063
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 21. října 2011 - 08:42:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Text zní přesně (aspoň doufám) takto:

(1) V období od 1. listopadu do 31. března, pokud

a) se na pozemní komunikaci nachází souvislá vrstva sněhu, led nebo námraza, nebo
b) lze vzhledem k povětrnostním podmínkám předpokládat, že se na pozemní komunikaci během jízdy může vyskytovat souvislá vrstva sněhu, led nebo námraza,

lze užít motorové vozidlo kategorie M nebo N (2) k jízdě v provozu na pozemních komunikacích pouze za podmínky použití zimních pneumatik, a to u motorových vozidel s maximální přípustnou hmotností nepřevyšující 3 500 kg na všech kolech a u motorových vozidel s maximální přípustnou hmotností převyšující 3 500 kg na všech kolech hnacích náprav s trvalým přenosem hnací síly. Zimní pneumatiky podle věty prvé musí mít hloubku dezénu hlavních dezénových drážek nebo zářezů nejméně 4 mm a u motorových vozidel o maximální přípustné hmotnosti převyšující 3 500 kg nejméně 6 mm.

(2) Ustanovení odstavce 1 se nepoužije pro náhradní pneumatiku použitou v případě nouzového dojetí.


Co na tom není jednoznačné? Možnost předpokladu nepříznivých vlivů?

Je pravda, že bod b) takto lze chápat i v tom smyslu, že se letní použít nedají nikdy, protože takové podmínky lze především v zimě čekat v podstatě kdykoliv.
Kdyby tam ten bod nebyl vůbec, bylo by to asi lepší - v podstatě nic neřeší.

Narozdíl od pisálka si ale myslím, že to bude řidičům spíše k tíži, než že by jim měl umožnit vykecání se z té povinnosti (už tak se v podstatě říká, že stačí námraza kdesi u kraje komunikace).
A asi ani nehrozí, že si příslušník někde stoupne, bude se dívat na oblohu, usmyslí si, že hrozí námraza, tak začne řidiče kontrolovat, jaký gumy mají.

Nebo jak by to tam tedy mělo být správně napsáno? Normopisec nejsem.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1958
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 21. října 2011 - 23:59:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě bych doplnil - a problém těch, kteří mají dohlížet na dodržování zákonů a trestat jejich porušování, tzn. policistů a úředníků ve správním řízení.

Není jednoznačně definované, co je to souvislá vrstva sněhu, led nebo námraza a jak bude policista pro správní řízení zaznamenávat stav komunikace a povětrnostní podmínky tak, aby mohl být ve správním řízení prokázán přestupek. Nejednoznačný výklad poskytuje i písmeno b). Kdo a na základě čeho bude posuzovat, zda šlo či nešlo něco předpokládat? Argument "je zimní roční období, lze tedy neustále očekávat zhoršené povětrnostní podmínky" má stejnou váhu jako "muž má penis, lze tedy neustále očekávat, že je znásilňovač".

Než napsáno takto, nemělo to být napsáno vůbec. Proč nesetrvat u varianty se značkami "Zimní výbava", když jejich pořízení a osazení dozajista stálo nemalý peníz?
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 63092
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 22. října 2011 - 10:16:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Led nebo námraza jsou celkem jasné pojmy, u sněhu chybí vymezení "souvislosti". Asi tam měl být radši odkaz na prováděcí předpis. Záznam počasí a stavu vozovky se provádí už nyní, takže na to metodika existuje (bohužel v zákoně není ani ťuk).

Bod b) mi taky přijde spíše k ničemu. Smysl to asi nějaký mít mělo, ale asi je nás víc, kdo ho nechápou.
Protože aniž by nastal bod b), může nastat bod a). Bob b) pouze rozšiřuje povinnost užití na dobu, kdy nakonec bod a) vůbec nenastane. (Leda by si to vynutily pojišťovny - někdo určí, že šlo předpokládat, i když to nenastalo, a řidič bude mít na letních smůlu.)

Značky "Zimní výbava" jsou trochu něco jiného, v podstatě nahrazují onen bod b), který je tak ještě více zbytečný.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6725
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 22. října 2011 - 10:40:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Další řidič na D1 školil překážející auta a další tupé hovado
Fotky na MHDFOTO iDnes.cz můj BLOG
Říkejte mi MMM
Swing it high, swing it low, swing it everywhere you go!
Mr_plecháček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 761
Registrován: 5-2008

Odesláno Sobota, 22. října 2011 - 12:58:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bez komentáře, tohle chování!
Školil, ve "vyškoleném" voze. No to si vážně dělaj .....? Ve finále, je to hovado za školitele, za učitele? Fakt, jak říká Čtvrtníček v čase 2:43!
Správný autobusák potřebuje pět rukou... První rukou točit volantem, druhou řadit, třetí je potřeba zdravit kolegu, čtvrtou troubit na okolní havěť a pátá musí být vyvalená v okně.

ICQ: 432-642-789

Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1960
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 22. října 2011 - 23:32:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martine, led nebo námraza, resp. na pozemní komunikaci se nachází ... led nejsou jasné pojmy. Zkus definovat význam spojení na pozemní komunikaci se nachází led. Led se na suché a holé komunikaci může vyskytnout, i když je několik dní i týdnů v kuse jasná obloha, teplota přes den šplhá nad nulu a po sněhu ani památky. Záznam počasí a stavu vozovky se sice provádí, no neděje se tak na všech komunikacích, policisté předpokládám na to vypracovanou metodiku nemají, natož stanovenou zákonem či vyhláškou, stejně tak měřidla a záznamová zařízení k doložení stavu počasí a komunikace ve správním řízení.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
9001
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 724
Registrován: 6-2004

Odesláno Neděle, 23. října 2011 - 14:19:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

doktor: Upřímně lituji policajty. Dohadovat se nějakým kokotem zde je tohle už na zimní a nebo ne. Bohužel zákonodárci si v tomhle libují.
Něco jako když jel právník po D11 CCA 180 km/h a policajti museli chvíli jet stejně rychle aby ho zmeřili. Samozřejmě je nařknul z toho, že oni taky porušili předpisy a že on nic platit nebude.

Samozřejmě kalkuloval tím, že má BMW X5 cca rok staré, takže auto je na to technicky stavěné atd.
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 63106
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 23. října 2011 - 18:37:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doktor:
Pokud je to skutečně tak, jak píšeš (metodiky neexistují), diletantů by se asi našlo více.
Jen se mi nechce věřit, že by to tak opravdu bylo. Ne všichni odborníci jsou jako ti, které lze občas vidět v televizi (jmenovat raději nebudu).

Definice existuje k ledu (tu snad psát nemusím :-)), i k námraze:
Námraza je jev, kdy vznikají ledové krystaly na povrchu objektů mrznutím drobných kapének vzdušné vlhkosti (mraků, mlhy, ...) při jejich styku s povrchem země, objektů nebo jiných předmětů o teplotě 0 °C a nižší nebo srážením (sublimací) vzdušné vlhkosti na dostatečně prochlazeném zemském povrchu nebo předmětech, a to i bez přítomnosti mlhy nebo oblačnosti.

Chybí jasné znění, kde všude se na PK má vyskytovat, takže zřejmě stačí, když je kdekoliv.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1965
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 23. října 2011 - 23:40:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Což o to, definice ledu a námrazy je jasná, ale ne tak definice na pozemní komunikaci se nachází led. K mému předestřenému příkladu - je období od 1.11. do 31.3., sucho, beze sněhu, je již několik dní jasná obloha, v noci sice mrzne, no přes den teploty stoupají nad nulu a dle předpovědi má takové počasí trvat i další dny. Zkrátka stav, kdy sváteční řidič nepotřebuje zimní pneumatiky, aby kupříkladu dojel několik kilometrů do města na nákup. Po obědě se tedy vydá na cestu na letních pneumatikách, protože se na komunikaci nevyskytuje souvislá vrstva sněhu, led ani námraza a nelze předpokládat, že by se vzhledem k povětrnostním podmínkám během odpoledne vyskytovala. Jenže po silnici před tímto svátečním ridičem jel náklaďák, na jehož plachtě zkondenzovala vlhkost a vlivem nočního mrazu se vytvořila ledová plotna, která se při jízdě uvolnila a spadla z plachty náklaďáku na silnici. Tak, a na pozemní komunikaci se již vyskytuje led a sváteční řidič by měl dle zákona používat zimní pneumatiky. Je to vyvedené ad absurdum, no protože není definováno, co se ledem na komunikaci rozumí, je i toto možný výklad. Po snahách policistů pokutovat neužití zimních pneumatik budou následovat správní řízení, kde netuším, jak budou předkládány přezkoumatelné důkazy. Nebavím se o jasných případech horských silnic pod sněhovou peřinou, ale právě o sporných situacích, kdy není definována souvislost vrstvy sněhu, led a námraza na pozemní komunikaci a předpokládatelnost výskytu těchto jevů. Zkrátka další Humlovina na ochranu těch slušněj před piráty.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 63127
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 24. října 2011 - 10:22:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano, to je nejspíš bohužel možné. Ale pořád se mi nezdá, že by se s tím nepočítalo.
Důkazy si dokážu představit na základě fotografií, předpovědi počasí atp., ale o tom se nikde nic nepíše. Takže asiu máš pravdu, že se to neřešilo a bod b) zákona to ještě dorazí.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3119
Registrován: 6-2007
Odesláno Neděle, 13. listopadu 2011 - 13:42:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doporučuji:
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/152957-zaplatili-jste-mes tske-policii-za-jizdu-na-cervenou-mozna-dostanete-penize-zpet/
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3127
Registrován: 6-2007
Odesláno Pondělí, 14. listopadu 2011 - 15:09:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://zpravy.idnes.cz/pirat-z-d1-lacina-si-definitivne-odsedi-5- let-dovolani-soudci-odmitli-1pe-/krimi.aspx?c=A111114_131617_krim i_zep
Vojtik
Moderátor

Číslo příspěvku: 4614
Registrován: 2-2007

Odesláno Pondělí, 14. listopadu 2011 - 16:11:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Svítí zelená odbočovací šipka doprava, ale v momentě, kdy jsem byl pár metrů před semaforem, zhasla.

Přesně tohle je případ, který mě docela zajímá. Jak by se to řešilo třeba v případě, že jedu jízdu v autoškole s komisařem, stane se mi tohle a komisař vítězoslavně hlásí "tak se potkáme ještě jednou, mladý pane".

On bude argumentovat tím, že jsem jel na červenou. Já budu argumentovat tím, že kdybych to zadupnul, tak to možná ani neubrzdím tak, abych zastavil na hranici křižovatky, ale ještě jako bonus ohrozím řidiče auta jedoucího za mnou, protože provedu nečekanou změnu rychlosti jízdy.

Na čí straně bude pravda? A přesně tuhle situaci by tak krásně řešilo blikání zelené před zhasnutím, jak je to v Rakousku...
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 63339
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 14. listopadu 2011 - 19:22:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Platit by to mělo stejně jako u chodců nebo šalin. Tedy pokud pojedeš přiměřeně situaci a nebudeš moci bezpečně zastavit (i s ohledem na to, jak se máš při vjezdu na takový signál v křižovatce chovat a komu všemu mít možnost dát přednost...), měl bys být z obliga.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6143
Registrován: 9-2004

Odesláno Sobota, 19. listopadu 2011 - 20:47:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové, typickej případ prasete za volantem, který předjížděl naprosto v klidu přes odbočovák vlevo v křižovatce. Místo činu je silnice II/298 za poslední odbočkou do centra Dobrušky směrem jízdy k Opočnu. Čas fotky patrný v exifu:


Správný cyklista jede na kole pouze do kopce - z kopce nese kolo na zádech!
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6808
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 19. listopadu 2011 - 22:06:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Janatak: Takhle mne minulou neděli střih´ za stoupáním na I/6 u odbočky na Horní Tašovice nějakej idiot v Octavii. Odhadem jel asi 150.
Fotky na MHDFOTO iDnes.cz můj BLOG
Říkejte mi MMM
Swing it high, swing it low, swing it everywhere you go!
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 63404
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 21. listopadu 2011 - 12:48:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trik proti zlodějům: sněhová zábrana od silnice bude v ohni páchnout

"Termín" zásněžka už není moderní?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Vojtik
Moderátor

Číslo příspěvku: 4644
Registrován: 2-2007

Odesláno Neděle, 27. listopadu 2011 - 19:47:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mohu předjet cyklistu v případě, že je na kraji mého pruhu plná čára a já bych při zachování dostatečného odstupu od jezdce tuto musel přejet, byť jen o málo?
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1984
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 27. listopadu 2011 - 20:32:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vojtik: Ne, nesmíš. Plnou čáru je zakázáno přejíždět nebo přesahovat nákladem, výjimkou je objíždění a odbočování/vjíždění na/z místa ležící mimo pozemní komunikaci.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Vojtik
Moderátor

Číslo příspěvku: 4645
Registrován: 2-2007

Odesláno Neděle, 27. listopadu 2011 - 22:05:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže se za ním táhnout jak smrad, dokud laskavě neuhne či nenastane možnost jej bezpečně předjet [s dostatečným odstupem a na místě, kde již čára nebude]. No to teda tfujtajbl. S komisařem za zadkem radši žádné šílenosti nepředvádět.

Jinak děkuji za odpověď
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1985
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 27. listopadu 2011 - 22:59:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Máš-li za zadkem zkušebního komisaře, rozhodně se do ničeho odporujícího předpisům, byť dle selského rozumu naprosto neškodného, nepouštěj. Komisař tě může v případě pomalé jízdy za cyklistou třeba sám vyzvat, ať jej předjedeš, ačkoliv je v místě plná čára. A taky tě pak může za to i vyhodit, že jsi porušil vyhlášku. Pozor na chytáky. Oblíbeným bylo, když zkoušející řekl žákovi, ať zastaví, ten zastavil a následně byl vyhozen od zkoušky, neboť zastavil v zákazu zastavení. To bylo ovšem v dobách, kdy zkoušeli policisté, nikoliv zkušební komisaři a toto zastavení se dalo obhájit tím, že pokyn policisty je nadřazen dopravnímu značení ;-)
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2709
Registrován: 1-2005

Odesláno Neděle, 27. listopadu 2011 - 23:11:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vojtik: Záleží na komisaři, někdo nevyžaduje tolik předpisy, ale chce vidět, že za tím volantem trochu přemýšlíš (ale nesmíš dělat vyloženě prasárny) a že se v provozu umíš pohybovat, někdo jiný chce předpisy striktně dodržovat... V Pardubicích většinou v osobáku předpisy chtěli, u C a D jak kdo. Při zkouškách na bus mi komisař asi dvakrát řekl, ať na chodce kašlu a jedu, přejetí čáry na semaforech asi o metr taky neřešil. Ale přejetí plné čáry při předjíždění, to by se jim asi moc nelíbilo.

Už máš termín zkoušek?
http://pardubickamhd.cz - fotogalerie a informace z MHD v Pardubicích
http://zeleznice.pardubickamhd.cz - železniční fotografie
http://modely.pardubickamhd.cz - papírové modely autobusů a trolejbusů
Vojtik
Moderátor

Číslo příspěvku: 4646
Registrován: 2-2007

Odesláno Neděle, 27. listopadu 2011 - 23:14:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

12.12. v 7:30 nástup. Prý má začít někdy v půlce prosince sněžit, tak jestli jo, tak bude tuplovaná zábava

Troufám si říct, že jezdím slušně, někdy až moc. Ale holt občas zazmatkuju (při minulé jízdě jsem hned na začátku zapomněl rožnout světla, třeba).

Teď se snažím nějak sesumírovat pro mě nejasné situace, abych v nich měl jasno a netápal... lepší se dvakrát zeptat tady, než jednou komisaře po verdiktu "neprospěl" :-)

U toho cyklisty mi šlo o to, že tu plnou bych přejel jen lehce, možná ani to (max. bych ji lízl kolem). O zákazu předjíždění jsem samozřejmě obeznámen.
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1987
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 27. listopadu 2011 - 23:32:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když nasněží, tak nebude vidět, zda je čára souvislá či přerušovaná. Ona nebude totiž vidět vůbec ;-) Jinak hodně štěstí.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5008
Registrován: 2-2005

Odesláno Neděle, 27. listopadu 2011 - 23:43:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když já jsem kdysi "dávno" dělal autoškolu, tam mi bylo řečeno, že cyklistu přes plnou čáru můžu předjet tak, abych jel maximálně kolem po čáře a komisař tak nemohl říct, že jsem ji přejel. Takže tak.
Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2710
Registrován: 1-2005

Odesláno Pondělí, 28. listopadu 2011 - 00:03:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stanley: Teď se spíš učí, že bys na ni neměl ani vjíždět, resp. do ní obrysem zasahovat.
http://pardubickamhd.cz - fotogalerie a informace z MHD v Pardubicích
http://zeleznice.pardubickamhd.cz - železniční fotografie
http://modely.pardubickamhd.cz - papírové modely autobusů a trolejbusů
Vojtik
Moderátor

Číslo příspěvku: 4647
Registrován: 2-2007

Odesláno Pondělí, 28. listopadu 2011 - 16:42:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak po dnešní ranní jízdě jsem si jen potvrdil, že část řidičů opravdu myslí .

Na to, že mě (jakožto vozidlo autoškoly) prostě musí předjet, ať je to kdekoliv a kdykoliv, jsem si už zvykl.

Ale to, že mi dneska jeden najel zleva z vedlejší přímo před kola, ve chvíli, kdy jsem metal skoro 50, to mě dojalo. Tolik věcí zaráz jsem snad ještě nedělal-> vyšlápnout spojku, dupnout na brzdu, vytočit volant doprava, začít troubit a u toho vcelku jadrně nadávat. A o přehlédnutí se nejednalo, je to nádherně široká a přehledná křižovatka.

Mimochodem, stejně jsem se před něho vecpal, ale teda o milimetry
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5009
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 28. listopadu 2011 - 16:47:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na to, že mě (jakožto vozidlo autoškoly) prostě musí předjet, ať je to kdekoliv a kdykoliv, jsem si už zvykl.

Pokud se autoškola žene na přehledném úseku závratnou rychlostí 30 km/h, udělám to taky. Je mi jasné, že se to někde naučit musí, ale pokud nedokáže jet adept o ŘP rychlostí přiměřenou provozu, má zůstat na parkovišti.
Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Vojtik
Moderátor

Číslo příspěvku: 4648
Registrován: 2-2007

Odesláno Pondělí, 28. listopadu 2011 - 16:57:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V tom případě předjetí plně chápu a schvaluju. Ale když jedu stabilních 50 km/h na úseku, kde je to maximální povolená rychlost a stihnou mne předjet tak 2 "vlajkové lodě" s protekční značkou...

I těch 70 km/h umím jet (na úsecích, kde je to povoleno)... jen jsem poprvé trochu hledal, jak se řadí čtvrtý rychlostní stupeň
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6676
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 28. listopadu 2011 - 17:17:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

50 tachometrových? Tak to bych tě vzal taky, i když teda asi poněkud kulturnějším způsobem. Zejména, pokud máš takové úžasné vozidlo, jako jsem měl já (P 307 nebo ten starší, už nevím) , které proměřovalo vlivem souhry různých záležitostí asi o 7 kmh

Stanley
No tak na jednu stranu s tím souhlasím, na druhou stranu, na parkovišti se těžko naučíš jet rychlostí přiměřenou provozu.
Osobně mě ani tak nevytáčí to, co sedí v autoškole za volantem (sám si velmi živě pamatuju na sebe), ale spíš to, co sedí vedle. Kolikrát se mi stalo, že instruktor nějak nereagoval, ba dokonce přímo ohrožoval provoz... Ale to je spíše diskuze k pivu, kam by teda kolega Vojtik mohl někdy dojít, případně do vedlejší diskuze o autech.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6845
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 28. listopadu 2011 - 20:54:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na to, že mě (jakožto vozidlo autoškoly) prostě musí předjet, ať je to kdekoliv a kdykoliv, jsem si už zvykl.
Vozidlo s nápisem autoškoly často působí jak rudej hadr na býka. Kličkování, myšky, najíždění, nebo z prudkýho kopce postavení těsně za vůz autoškoly - to všechno jsem během autoškoly zažil já. Jinak, za poslední týden jsem viděl vozidlo autoškoly, které projelo večer v klidu na červenou, nedalo přednost v jízdě a jelo za šera bez světel. O stání na přechodu pro chodce nemluvě. A co se týče komisařů, tak minimálně ve Varech jsou oblíbené otázky - až budete moci, zatočte doprava, až budete moci, zastavte , a tak podobně...
Fotky na MHDFOTO iDnes.cz můj BLOG
Říkejte mi MMM
Swing it high, swing it low, swing it everywhere you go!
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6168
Registrován: 9-2004

Odesláno Pondělí, 28. listopadu 2011 - 21:05:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Problém je, že většina řidičů vidí v autoškole potencionální riziko zdržení na nejbližší křižovatce (kolikrát se vám stalo, že tomu autoškolnímu nebožákovi před vama to na křižovatce chcíplo, nastartovat nechce), takže se jich chtějí zbavit stůj co stůj. Tím se to ale nedá omluvit, jak se takovej člověk má naučit jezdit, když kolem sebe vidí samý prasečiny.

Jinak panstvo, malá anketka, kdo jste v kterým roce dělal autoškolu a s čím jste jezdili? Já v roce 1997 a sedlal jsem favorita.
Správný cyklista jede na kole pouze do kopce - z kopce nese kolo na zádech!
Vojtik
Moderátor

Číslo příspěvku: 4651
Registrován: 2-2007

Odesláno Pondělí, 28. listopadu 2011 - 21:08:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já nyní, mám před sebou poslední 2 jízdy. Sedlám z 99% Škoda Fabia 1.2 HTP (průměrně najeto 200 000 km ve službách autoškoly... si asi představíte, jak ty vozy vypadají :-)), 3 jízdy zpátky jsem dostal fungl nový Renault Thalia (najeto něco přes 6000 km).

Ze zvyku jsem na první křižovatce šlápl na brzdu obdobně, jak u Fabie (celkem dost, aby to brzdilo) a málem jsem okousával volant