K-report
 

Archiv diskuse Nehody do 25. 01. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Automobily, lodě a letadla » Nehody » Archiv diskuse Nehody do 25. 01. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
2z5_0409
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2010
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 02. ledna 2011 - 15:43:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Pirát z D1 se značkou 2222"
Ten Mercedes nemá chybu, opravdu kočár

Horší už ten řidič co ho řídí, to musí být totální debil
Tak nějak ten celej čin nechápu, ikdyž na tom asi není co chápat.. Bohatýrské manýry neznají mezí
Koukni na mou sbírku značek, zadej na youtube do hledáčku 2Z50409.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5268
Registrován: 9-2004

Odesláno Neděle, 02. ledna 2011 - 16:57:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Radec5 - tady nejde o žádnou nepříčetnost, tohle je normální chladnokrevnej vysírač, kterej se tím zpomalováním jednoduše bavil.
Prakticky každý člověk, který jezdí na kole, je sportovec - i když jede pouze na nákup nebo do zaměstnání.
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2741
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 02. ledna 2011 - 19:22:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A o nepříčetnosti nebo podrobnostech psychologického profilu toho chlapa z mercedesu ještě snad ještě nepadlo nikde nic, pokud vím.
(i když člověk by si skoro určitý typ "žraloka" představil už podle první kusé zprávy...)
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2702
Registrován: 1-2004

Odesláno Pondělí, 03. ledna 2011 - 00:03:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No ten chlap byl nepříčetnej určitě, protože vybržďovat aktuální černé eSko to zavání průšvihem na vícero způsobů . Nu což, asi nemá přehled v cenových hladinách jednotlivých modelových řad Mercedesu (jeho tuzingové eMko tady fakt neválí), ale snad si alespoň před tím prohlédl registrační značku, aby se ujistil, že nejde do Rusů, Ukrajinců atp.
Každopádně mě pobavilo, když jsem v nějaké reportáži zaslechl, jak se poškozený o tom chlapíkovi vyjádřil jako o "manažerovi jakési firmičky".



(Příspěvek byl editován uživatelem aussiger.)
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5499
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 03. ledna 2011 - 10:16:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Agresivní řidič z D1 se značkou 2222 je šéfem velké firmy
fotky na MHDFOTO Moje fotogalerie 19.9. nové fotky DPÚK!
Říkejte mi MMM Za rok 2010 celkem 166 jízd meziměstskými a dálkovými linkami!
Radec5
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 419
Registrován: 2-2009

Odesláno Pondělí, 03. ledna 2011 - 10:26:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pěkná vizitka nejmenované firmy
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2742
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 03. ledna 2011 - 11:27:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

protože vybržďovat aktuální černé eSko to zavání průšvihem na vícero způsobů

Zase je na něm skoro sympatické, že si nedovoluje jen na slabší, ne?.

A mimochodem - za takovéhle praktiky bych mu klidně dal exemplární trest, ale zároveň občas taky rostu z některých jezdců stylem "furt vlevo" nebo "pravej je přece pro kamióny".
Třeba tříproudový úsek D1 z Prahy do Mirošovic o víkendu je pro mě dost stresový, protože když si jedu "svých" plusmínus 130, tak i při nízkém provozu neustále dojíždím různé Suzuki, Fiaty, Fabie a spol. hasící si to hrdinně 100-110 v prostředním. Za volantem typicky už od pohledu opatrné řidičky a řidiči, které by určitě nenapadlo, že by jeli nějak nebezpečně, naopak se "opatrně" radši drží uprostřed, když přece vpravo je každou chvíli třeba se vyhýbat náklaďákům a vozidlům z připojovacího pruhu. Ve skutečnosti je pravý pruh plný náklaďáků a ložených dodávek jen v pracovní den, o víkendu je prázdný, takže když takového řidiče nebo dámu za volantem dojedu stotřicítkou, tak ho můžu buď podjet (což nedělám, ale měl bych občas sto chutí, možná by si všimli, že tam ten pravý pruh je...), nebo se přeřadit přes dva pruhy doleva, kde se musím buď trefit mezi auta jedoucí kolem 150, nebo mám volno, ale riskuju, že mě dožene spěchající ranař, kterému bude mých 130-140 na levý pruh ostudně málo.
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2157
Registrován: 6-2007
Odesláno Pondělí, 03. ledna 2011 - 13:44:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jefe, stoprocentně souhlasím. Tím bychom se plynule od "dvojkařského hajzlíka" mohli přesunout k tématu, kterak "opatrní řidiči" a "preventisti" působí na silnici jako stresor a vytváří podhoubí pro potenciální dopravní nehody. Opravdu jezdit v obci čtyřicítkou, mimo obec sedmdesátkou a na dálnici okolo 110 km/h nevede k bezpečnějšímu provozu (jak si někteří namlouvají) nýbrž k průšvihům.
Tím nechci omlouvat ty, kterým rupnou nervy, ale pořád zastávám názor, že optimální je na silnici jet, co situace, přepisy a schopnosti dovolí a nepřekážet - což si ovšem mnozí vykládají po svém (anebo vůbec netuší, která bije).
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5270
Registrován: 9-2004

Odesláno Pondělí, 03. ledna 2011 - 14:02:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

že_by - to je na hlavu postavený, stresor není ten, co jede pomalu (z nějakého důvodu), nýbrž ten, který není s to ustát někoho, který pomalu jede a svým chováním ty stresový situace vyvolává - nervozita z nemožnosti předjet, vytrubování, najíždění, nebezpečný manévr předjíždění v místě, kde je to o hubu. A jestli se jedná o kamion, nebo dědu ve škodovce je vcelku jedno.
Prakticky každý člověk, který jezdí na kole, je sportovec - i když jede pouze na nákup nebo do zaměstnání.
Radec5
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 420
Registrován: 2-2009

Odesláno Pondělí, 03. ledna 2011 - 14:34:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://www.novinky.cz/krimi/221209-pirat-s-cislem-2222-ohrozoval- ridice-uz-pred-13-lety-zachranila-ho-amnestie.html

ještě lepší.
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2747
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 03. ledna 2011 - 15:26:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

že by: Toto téma už tu bylo a tehdy jsem ti tuším spíš oponoval, že 40/70/110 zase tolik nevidím. A musím trvat na tom, že mě to sice velmi otravuje v levém nebo prostředním pruhu dálnice, ale v obcích a na okreskách tolik "zbytečně pomalých" nepotkávám.

Jak sám píšeš, jde i o to, co dovolí schopnosti řidiče. V době všeobecně motoristického nastavení společnosti se nemůžeme povyšovat třeba nad řidiče důchodového věku nebo začátečníky, obvykle jedou proto, že prostě někam potřebují (kdežto mnozí "zkušení", co se jim posmívají jako "kloboučníkům", se třeba na silnici jeli jen vyřádit). A třeba na klikaté silnici se každý nemusí cítit na 90km/h. Sám teď občas vozím děti, což znamená jednak větší opatrnost, jednak často sníženou možnost plného soustředění třeba na vybírání ideální stopy do zatáčky apod.

Samozřejmě i mě může nejistý řidič v jiné situaci lézt subjektivně na nervy, stejně jako mě samozřejmě štve, když se někdo řízení věnuje málo a jede špatně kvůli telefonování nebo pojídání hamburgeru za volantem. Ale v hustším provozu mi nedělá problém jet nejvýše rychlostí podle předpisů.

Ještě před pár lety člověk na silnici každou chvíli dojel nějakou plně naloženou avii nebo vejtřasku, která jela 60 a do kopce třeba 40 v oblacích černého dýmu, takže ji rozumně vzato bylo třeba předjet, ani starých pomalých osobáků nebylo málo. Dneska se mimo obec jede 80-100, ale auta jsou rychlejší a spousta ranařů si zvykla na předjíždění při každé příležitosti, takže se cpou třeba i před auto jedoucí stovkou, čímž vznikají nebezpečné situace. Každý bere pomalu jako své "lidské právo", že pojede svou obvyklou nejvýše dosažitelnou rychlostí, při plánování počítá 100 km jako hodinu cesty atd., ale ono to tak nejde...
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1143
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 03. ledna 2011 - 17:48:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jef: já tentokrát s příspěvkem 2157 od Že by naprosto souhlasím. On píše o něčem jiném než Ty. Ono je to půl napůl, s tím rozdílem, že jeden z těch dvou extrémů nemá oporu v zákoně. Aby bylo jasno, naprosto neobhajuju to hovado s dvojkovaným mercedesem, to je evidentně kretén, kterému nepatří auto vůbec do ruky (ostatně vyhláška na to pamatuje velmi výstižným termínem "nemá dostatek kázně k silničnímu provozu"). Ale stejně tak jako ohrožuje a stresuje agresivní kretén své okolí a nakonec i sám sebe, projevuje značnou dávku bezohlednosti ten, kdo si jede svou rychlostí (bez ohledu na to jestli někam nespěchá nebo z jakéhokoli důvodu nemůže jet rychlostí povolenou jako maximální) a neudělá všechno pro to, aby ho zezadu se přiblíživší evidentně chvátající řidič nemohl co nejdřív předjet. Tím působí stres tomu chvátajícímu úplně stejně jako to agresivní hovado působí stres těm vlažnějším (podotýkám, že zdaleka ne každý chvátající řidič musí být nutně agresivním hovadem). Jet v levém pruhu stovkou a neuhnout při spatření čehokoliv rychlejšího v zrcátku je prasárna (asi s výjimkou situace, kdy přede mnou jede souvislá kolona), jen třeba po staré benešovské padesátkou s míchačkou na přívěsu a neuhnout na krajnici (i když to není úplně košer s vyhláškou) je prasárna úplně stejná. Obojí je známka bezohlednosti, jen s opačným znaménkem. tato bohužel navíc nepostižitelná policií. Ono ani to celkem časté "jedu si devadesát (resp. 130 na dálnici), on rychleji jet nesmí, tak co bych ho pouštěl," je prasárna, protože není v kompetenci řidiče nutit jiného k dodržování rychlosti tímto způsobem...
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8309
Registrován: 3-2005

Odesláno Pondělí, 03. ledna 2011 - 17:56:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Naprostý souhlas se Slimem.
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 59000
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 03. ledna 2011 - 18:08:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když je někdo schopnej ject s traktorem od Miličína až do Olbramovic, aniž by aspoň chvíli někde zastavil a pustil postupně až několikakilometrovou kolonu před sebe, tak to je pak těžký.

Velmi časté nevyklízení levého pruhu nastává na výjezdu z Budějc na Písek, kde za světlama je ještě kus města a pak už se skoro nikdo neobtěžuje na ten "kousek" začadit do pravého, když se pruhy za kilometr a čtvrt sbíhaj.
O konfliktní situace tam není nouze. Už proto, že část řidičů pak podjíždí, část pak odbočuje přes dva pruhy na Hlubokou atd. (tím spíš, že pak dost řidičů není schopno nikoho předjcet až k Písku). :-(
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 59001
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 03. ledna 2011 - 18:28:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A další:
Řidič vytlačil pomalejší Ford do svodidel
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2162
Registrován: 6-2007
Odesláno Úterý, 04. ledna 2011 - 12:56:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Děkuji Slimovi a Magiqovi za podporu. Toto jsem měl na mysli. Ostatně také už jsem to psal. Docela jsem zíral, jak jsem v Rakousku mnohdy nestačil v horách a serpentinách na povolenou stovku. Nebylo to výkonem auta, ale mnou, prostě jsem si na tomto typu silnic více netroufl. Takže když se domorodec za mnou nějakou vzdálenost táhl tou rychlostí 80 až 90 km/h, tak jsem najel nadoraz doprava, problikl pravou směrovkou a zpomalil na 70 km/h. Místní to přišlápli, zmizeli za obzorem a bylo všestranně po starostech. Každopádně si vždy na rakouských či bavorských silnicích připadám bezpečněji, než v CZ nebo na SK.
Radec5
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 422
Registrován: 2-2009

Odesláno Úterý, 04. ledna 2011 - 13:53:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://www.novinky.cz/krimi/221337-statni-zastupce-zrusil-stihani -agresivniho-ridice-z-d1.html

rozhovor s řidičem. zajimave.
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3545
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 04. ledna 2011 - 17:14:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Ano ano, plný souhlas!

Že_by: Taky to tak dělám, na cestě, kde si netroufnu jet víc, než jedu...kež by se všichni chovali tak, jako ty.
Nutno doplnit, že kdykoli mě někdo tebou popsaným stylem pustí, nezapomenu mu čtyřblinkrem poděkovat.

Radec5: Já s ním viděl rozhovor ve zprávách TV Prima...mě teda nepřesvědčil.

EDIT: 2222 ještě jednou
- Pán řidič nemá v pořádku ani SPZ... -

(Příspěvek byl editován uživatelem trollino 15.)
MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8576
Registrován: 8-2002

Odesláno Úterý, 04. ledna 2011 - 23:07:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T15:
ve zkratce je to prase, který prasí, prasilo a prasit bude, tudíž si nezaslouží nic jinýho než řidičák rozdupat, auto zabavit a palici dubovou prostřelit jedinou kulkou - víc olova je na něj škoda.

zajímalo by mě jak vypadá to jeho šéfování v developerský firmě, vypadá to na jednu obálku za druhou...
dědkovo Á.Á.čko, prehistorická verse :-)) stav k 27.10.2007
tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5508
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 05. ledna 2011 - 16:44:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

vypadá to na jednu obálku za druhou
A všechno investuje do aut
fotky na MHDFOTO Moje fotogalerie 19.9. nové fotky DPÚK!
Říkejte mi MMM Za rok 2010 celkem 166 jízd meziměstskými a dálkovými linkami!
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5509
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 05. ledna 2011 - 18:32:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Svědek natočil u Brna blokování aut brzděním ve stylu piráta z D1
fotky na MHDFOTO Moje fotogalerie 19.9. nové fotky DPÚK!
Říkejte mi MMM Za rok 2010 celkem 166 jízd meziměstskými a dálkovými linkami!
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4440
Registrován: 5-2005

Odesláno Čtvrtek, 06. ledna 2011 - 00:26:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak se natáčí mobilem zpoza volantu? Když něco takového neovládám, můžu přesto dělat svědka?
Stop zbytečné přetechnizaci & zpátky do mladší doby tyristorové
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5284
Registrován: 9-2004

Odesláno Čtvrtek, 06. ledna 2011 - 09:29:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Veru - blbě, ale jde to.
Prakticky každý člověk, který jezdí na kole, je sportovec - i když jede pouze na nákup nebo do zaměstnání.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6281
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 06. ledna 2011 - 10:48:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

není náhodou za držení záznamovýho zařízení při řízení flastr?

(Příspěvek byl editován uživatelem petr_k.)
Some of you are going to die
Martyrs of course to the freedom
That I shall provide
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3547
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 06. ledna 2011 - 16:01:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je...pokud tě u toho někdo chytí :-)
MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5510
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 06. ledna 2011 - 16:46:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nejlepší by bylo kameru připevnit někam k palubovce.
fotky na MHDFOTO Moje fotogalerie 19.9. nové fotky DPÚK!
Říkejte mi MMM Za rok 2010 celkem 166 jízd meziměstskými a dálkovými linkami!
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 59066
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 07. ledna 2011 - 03:30:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ovšem tak, aby nezasahovala do výhledu...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5542
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 10. ledna 2011 - 10:18:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Řidič při testování kamery natočil brzdícího piráta za volantem dodávky a zas a zas nějakou takovouhle kameru by to chtělo.

(Příspěvek byl editován uživatelem martin.marilyn.manson.)
fotky na MHDFOTO Moje fotogalerie 19.9. nové fotky DPÚK!
Říkejte mi MMM Za rok 2010 celkem 166 jízd meziměstskými a dálkovými linkami!
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3551
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 10. ledna 2011 - 11:37:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kamera je sice super nápad, ale viděl bych to spíš podle jednoho z názorů v diskuzi:

Řidič dodávky jel předpisově. Předjel, když uviděl překážku jíž byl osobní automobil v odstavném pruhu, přibrzdil. Poté mírně vybočil vlevo(použil blikač), a poté se opět zařadil do pravého pruhu. Každý dobrý řidič jež má skušenosti by udělal totéž. Bohužel není vidět co dělal ten v tom odstavném pruhu.

Je tedy pravdou, že to auto s kamerou předjel dost na těsno, což krizovou situaci vyvolalo...na druhou stranu těžko říct, co se dělo před záznamem a nebo co dělal řidič z odstaveného auta (třeba otevřel dveře)...každopádně moc bych z tohohle záznamu nevyvozoval. Spíše to názorně ukazuje, jak zrádné ty kamery můžou být.

Je možné, že sedět v tom Sprinteru, jedu úplně stejně....nejednou jsem takhle uhýbal před bláznem, co kupříkladu otevřel dveře mi přímo do cesty, jak popisuju výše.
MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
Radec5
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 431
Registrován: 2-2009

Odesláno Pondělí, 10. ledna 2011 - 14:31:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://www.novinky.cz/krimi/221904-ujizdejiciho-vinika-nehody-dru hy-ridic-dojel-a-dal-mu-pesti-ted-mu-hrozi-vezeni.html
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5545
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 10. ledna 2011 - 14:49:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale některý jednoznačný události by v tý kameře byly určitě vidět - předjíždění přes plnou čáru, vytlačování při předjíždění (na karlovarce zcela běžný, neb se předjíždí a nestíhá, tak se jedno auto vybrzdí nebo vytlačí)...
fotky na MHDFOTO Moje fotogalerie 19.9. nové fotky DPÚK!
Říkejte mi MMM Za rok 2010 celkem 166 jízd meziměstskými a dálkovými linkami!
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3552
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 10. ledna 2011 - 16:47:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MMM: Ano, jenomže v rukách soukromníků to evidentně začíná fungovat jen jako odplata někomu, u koho se mi nelíbí jeho styl jízdy. A pokud v kameře není vidět, co se dělo před tím, je to velice zákeřný prostředek...

Co se karlovarky týká (po té od Plzně i po té od Prahy jezdím pravidelně), je otázka, proč sem tam neprojede nějakým úsekem neoznačená fabia, která by točila na kameru a vysílačkou hlásila všechny agresory, kteří okolo jedou. Našlo by se jich hromada. Ono je jednoduší stopnout si na začátek obce s radarem a čekat...
MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 59175
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 12. ledna 2011 - 15:04:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jeden se vytrestal sám:
Řidič ujíždějící v Ostravě policii nepřežil po smyku náraz do tramvaje
Mladík ujížděl policii a zahynul po nárazu do tramvaje
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5555
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 12. ledna 2011 - 20:52:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trollino: To sice ano. Ale to je jako s každou věcí, může sloužit proti i pro.
fotky na MHDFOTO Moje fotogalerie 19.9. nové fotky DPÚK!
Říkejte mi MMM Za rok 2010 celkem 166 jízd meziměstskými a dálkovými linkami!
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4857
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 12. ledna 2011 - 20:53:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Při havárii tří aut u Prostějova zahynul devadesátiletý řidič
Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10910
Registrován: 11-2004

Odesláno Středa, 12. ledna 2011 - 21:07:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já akorát před chvílí četl na PV Deníku, že skončil s těžkými zraněními. Moderní vozidlo Škoda 120. A jestli to byl krémový Rapid PVC 25-17, tak moc dobře vím o koho jde a divím se, že jezdil až dodnes, měl jsem husí kůži už když jsem ho viděl ze sta metrů.
Závistivci všech zemí, polibte mi prdel...!
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3560
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 12. ledna 2011 - 21:44:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MMM: Jo, jenomže...a z posledního článku na Novinkách je to jasně patrné...kamery nevidí všechno, nevidí, co se děje okolo a myslím si, že začínající právník by z toho řidiče dodávky dostal.

Mimochodem já dneska na D5 najel při návratu doprava před nějakého borce úplně stejně...nechtěl mě nechat dokončit předjíždění a jiné řešení nebylo.

(Příspěvek byl editován uživatelem Trollino 15.)
MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2510
Registrován: 1-2005

Odesláno Čtvrtek, 13. ledna 2011 - 09:35:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když přijede Čech do Německa...
http://pardubickamhd.cz - fotogalerie a informace z MHD v Pardubicích
http://zeleznice.pardubickamhd.cz - železniční fotografie
http://modely.pardubickamhd.cz - papírové modely autobusů a trolejbusů
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2771
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 13. ledna 2011 - 10:47:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No jo, Trpišovský nešel do vazby, v klidu vycestoval za hranice, ale netrvalo dlouho a i tam se plně projevilo jeho ego... a zatímco u nás by to možná nějak uhrál na nedostatek důkazů a kdesi cosi, v Německu mu prostě seberou papíry...

Nebo je to tak, že když se píše o jednom trotlovi, který "vybržďuje" auta za trest, tak ho hned musí napodobit další drsňáci?
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5558
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 13. ledna 2011 - 16:37:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jef: Já si myslím, že ho ty drsňáci nenapodobují najednou, ale že tak konali už delší dobu.
Trollino: Kamery nevidí všechno, ale například předjíždění přes dvojitou plnou čáru, vjetí na hlavní z vedlejší, ale i rizikové předjíždění - prostě když jedu já 90, a nějakej blbeček mě ve stodvaceti předjíždí a proti němu jede auto a on vjede těsně přede mne, případně mě začne vytlačovat, to si myslím, že by z kamery šlo bezpečně poznat.
fotky na MHDFOTO Moje fotogalerie 19.9. nové fotky DPÚK!
Říkejte mi MMM Za rok 2010 celkem 166 jízd meziměstskými a dálkovými linkami!
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2511
Registrován: 1-2005

Odesláno Čtvrtek, 13. ledna 2011 - 16:41:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MMM: To by ta kamera musela mít fakt pořádnej úhel záběru. Spíš by do určité míry mohla pomoct nějaká obdoba černé skříňky, jako to mají třeba trolejbusy. Aby to zaznamenávalo činnost všech elektrických a elektronických zařízení a rychlost vozidla.
http://pardubickamhd.cz - fotogalerie a informace z MHD v Pardubicích
http://zeleznice.pardubickamhd.cz - železniční fotografie
http://modely.pardubickamhd.cz - papírové modely autobusů a trolejbusů
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3563
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 13. ledna 2011 - 17:28:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MMM: Já neříkám, že by to něco (!) nevidělo...já stále mluvím o tom případu, o kterém "informovaly" novinky a jim podobné záběry, které jsou přinejmenším sporné. Smaozřejmě, přejíždění přes plnou, nedávání blinkrů apod. by byly (většinou) bez diskuze.

prostě když jedu já 90, a nějakej blbeček mě ve stodvaceti předjíždí a proti němu jede auto a on vjede těsně přede mne

Pokud se ti tuto děje, je nejlepší přibrzdit a pustit ho.
Můžeš si o něm myslet, že je to debil (což ve většině případů skutečně je), ale budeš mít klid a přispěješ bezpečnosti provozu. On už nemá jinou možnost, než se před tebe nacpat. A případnou nehodu bys s největší pravděpodobností schytal i ty.
MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
Vlastimil_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1075
Registrován: 12-2006
Odesláno Čtvrtek, 13. ledna 2011 - 17:52:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dneska cestou na Heřmanovu Huť
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3564
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 13. ledna 2011 - 18:33:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlastík: To je ten, co jel z Itálie právě do Heřmanovy Hutě? Ten to chudák (ještě z mojí oblíbené Omegy) schytal těsně před cílem. Nevíš, jak moc to (ne)přežil náklad?
Jinak taky na iDNES

Jen mi přijde, že vézt půllitry z Itálie do sklárny je jako nosit dříví do lesa :-) Ale tak víme, jak to funguje...

(Příspěvek byl editován uživatelem Trollino 15.)
MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5559
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 14. ledna 2011 - 08:32:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud se ti tuto děje, je nejlepší přibrzdit a pustit ho.
Jasně že jo, většinou to je jediná rozumná možnost. Co se týče těch médií a kamer, tak ano, něco tam je sporné.
fotky na MHDFOTO Moje fotogalerie 19.9. nové fotky DPÚK!
Říkejte mi MMM Za rok 2010 celkem 166 jízd meziměstskými a dálkovými linkami!
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8631
Registrován: 8-2002

Odesláno Pátek, 14. ledna 2011 - 11:46:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T15:
pokud je mi známo, Bobošíkovo sklárna v Heřmance (jo, tu jeho manželku všichni známe jako TV redaktorku a později šéfku jedný pidistrany atd.) asi před rokem a kousek zkrachovala. samozřejmě vyráběla, ale asi taky skladovala a lifrovala zboží dál, dneska to tam asi bude podobný, jen už asi nevyrábí. (probírali jste to fčera v hospodě? honsta o tom ví víc než já )

no a moje kolegyně co bydlí někde v Přehýšově nebo hned vedle referovala jaká je tam pěkná laguna, na silnici prej asi 10 čísel vody a ráno si tam lehnul ten Actros, protože se vyhejbal protijedoucímu a na úzký silnici zajel moc ke kraji, zbytek je jasnej.

dolovat zánovní auto z tý blátivý vody musel bejt super job
dědkovo Á.Á.čko, prehistorická verse :-)) stav k 27.10.2007
tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
Isoptin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 242
Registrován: 11-2005
Odesláno Pátek, 14. ledna 2011 - 14:00:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://www.stream.cz/video/262315-video-ktere-musi-videt-opravdu- kazdy-ridic
Vlastimil_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1076
Registrován: 12-2006
Odesláno Pátek, 14. ledna 2011 - 22:27:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak dopadl náklad nevím, ale docela dlouho to tam překládali, takže něco určitě přežilo.
Smůlu šofér určitě měl, je to přesně ten, jak jel z Itálie a vyplesknul se na dohled cíli.
Mimochodem to místo bylo zrádné a i pro mě jako fotografa, protože jsem přemýšlel, jestli mi stojí za to kvůli lepšímu záběru si stoupnout do té "louže" na krajnici a naštěstí včas mi došlo, že ta "louže" je pangejt.
Mohlo být koupání.
Mařin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2517
Registrován: 11-2006

Odesláno Pondělí, 17. ledna 2011 - 14:23:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevíte někdo proč dnes ráno stála skoro hodinu silnice I/54 od Žarošic směrem na Slavkov? Bylo kapku náledí, ale jet se dalo v pohodě. Cestou bylo jen jedno velmi šikovně hozený auto v příkopě - provozu nebránilo.. Stál jsem skoro 3/4 hodiny na jednom místě a chtělo se mi příšerně na velkou..
Bitvu jsem presrál, ale dobre sa vyspál....
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3573
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 17. ledna 2011 - 16:47:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mařín: Třeba to tam vyšetřovali policajti...nebo se nějaký kamion bál ject.

Nicméně proč píšu: Toaletní papír v autě je základ!!!!
MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5318
Registrován: 9-2004

Odesláno Pondělí, 17. ledna 2011 - 22:00:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové, situace - jedu večer ze Svitav směrem na Brno, v lese nad Březovou dojedu kamion, který začínám předjíždět. V momentě míjení kabiny kamionu vyrazí z lesa nějakých padesát metrů před náma zprava z lesa divočák a přebíhá celou silnici. Už jem viděl kance na sračky, sebe taky, protože nevím, jak bych srážku s kancem vymanévroval a s kamionem v těsné blízkosti...stalo se vám někdy něco podobnýho? Ještě teď se klepu.
Prakticky každý člověk, který jezdí na kole, je sportovec - i když jede pouze na nákup nebo do zaměstnání.
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3575
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 17. ledna 2011 - 22:55:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Janatak: Chválabohu ne, kanec je potvora a auto i řidiče dokáže pěkně zdemolovat. Kam se hrabou srnky...

Nicméně v takové chvíli pomáhá asi jen brzdit a modlit se někdy se dá strhnout řízení (doleva), ale v lese se to nedoporučuje

Každopádně nezávidím
MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2781
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 18. ledna 2011 - 09:55:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já kdysi lehounce trefil kance nárazníkem žigulíku potmě mezi Českým Krumlovem a Kaplicí - skoro jsem to i dobrzdil, ťuknul jsem do něj rychlostí blízkou nule. Kanec se svalil, ale okamžitě se zvednul a dokončil své přecházení, tak to snad přežil. Hrozně jsem se ho leknul, z vysoké trávy na krajnici se najednou vynořilo něco velkého, křivolace střapatého a zabahněného, musel se zrovna někde vyválet. On se zase leknul reflektorů a začal trochu zmatkovat...

Nárazník byl akorát hrozně špinavej a malinko ohnutej (což na tom autě ale možná vlastně byl už dřív...).

Jinak je to přesně jeden z důvodů, proč tady kritizuju ježdění "nadoraz", předjíždění skulinkama, cpaní se dopředu, i když tam nevidím atd. - vždycky se může stát nějaká nepředvídatelnost a obzvlášť třeba ve tmě v krajině nebo v místech, kam není dobře vidět, prostě jezdím pomaleji...
Hřib
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 4-2007
Odesláno Úterý, 18. ledna 2011 - 10:57:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já asi před 10 lety s Transp.T4 někde mezi Sokolovem a Chebem,v 11večer, čtyřproudovka, v protisměru auta tak jenom na potkávačky, ve světlech protijedoucích aut jsem viděl míhat se stíny přes svodidla,tak noha z plynu, celé stádo divočáků, naštěstí to bylo do kopce a nejel jsem rychle, ale byl jsem naložený... Na autě chyběla půlka nárazníku, rozbité LP světlo a od půlky řidičových dveří zrušený celý bok až dozadu - poklice, zadní roh náraníku asi čumákem prasete, dle bahnitých stop. Jedno prase jsem přebrzdil (auto bez ABS) a to druhé, co mi narazilo do boku, tak chytnul pán s Felicií čelně a ten měl PP světlo až u baterky a kolo vykloněné - při brždění jsem se snažil je objet přes krajnici, takže ten, co jel za mnou v pravém pruhu je chytl přímo. Kolem auta řev jak na zabíjačce a prasata furt kroužily kolem, trojúhelník jsme neměli odvahu dát ani jeden... I když to bylo na přehledném místě v kopci a auta blikaly, tak se stihly za náma srazit ještě 3 auta řetězově do sebe... Škoda u mě 85000,- tehdy, filcka na odpis, od té doby si dávám potmě majzla a nejenom v lese...
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3590
Registrován: 2-2005

Odesláno Neděle, 23. ledna 2011 - 19:01:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aktuálně...
MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
Radec5
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 455
Registrován: 2-2009

Odesláno Neděle, 23. ledna 2011 - 19:15:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://www.novinky.cz/diskuse?id=224831&articleId=/zahranicni/evr opa/223111-mlady-cech-jel-ve-svycarsku-195-km-h-a-prisel-o-ridics ky-prukaz.html&sectionId=742

blázen. asi nevěděl o tom švédovi co tam v mercedesu sls pokořil 300 km/h a dostal astronomickou pokutu.
Renegade
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 209
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 23. ledna 2011 - 19:17:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://www.topky.sk/cl/10/987719/Mladik-ktory-zrazil-dievcata-v-D ubovanoch-je-vo-vazbe
Tento prípad teraz u nás dosť rezonuje a rozdeľuje odbornú a laickú verejnosť.Všetci sa ale zhodujú v tom, že treba upraviť zákon ...
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3598
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 25. ledna 2011 - 10:00:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aleš Trpišovský opět...

Jo, není vidět, kdo je byl za volantem, ale...
MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
Radec5
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 457
Registrován: 2-2009

Odesláno Úterý, 25. ledna 2011 - 11:41:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trollino_15: co na to pan prezident. opět udělí amnestii
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8673
Registrován: 8-2002

Odesláno Úterý, 25. ledna 2011 - 20:47:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

měli by mu useknout péro, aby dal pokoj
dědkovo Á.Á.čko, prehistorická verse :-)) stav k 27.10.2007
tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná