K-report
 

Archiv diskuse Odstavené vozy, torza a vraky do 03. 05. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Automobily, lodě a letadla » Odstavené vozy, torza a vraky » Archiv diskuse Odstavené vozy, torza a vraky do 03. 05. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Tab50
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 380
Registrován: 6-2010
Odesláno Neděle, 24. dubna 2011 - 22:17:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Obrazem tu mám jednu zanedbanou Felicii bez značek i bez kola.

Na skle u řidiče bylo již upozornění od MP...

353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4418
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 25. dubna 2011 - 07:18:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ač bych jako majitel několika "youngtimerů", které jsem vlastně "zachránil" před šrotem měl mít jiné názory, i já dávám za pravdu MMM i Risanovi. Při současném tempu výroby nových aut je naprosto logické, že velká většina těch starých skončí po životnosti jako odpad a ne jako hýčkaný veterán. Jako fanda MHD jsem také plakal za ploty kovošrotů na likvidovanými trolejbusy 9Tr, ale určitě jsme neměli fondy na to je zachovat všechny. Nakonec se nám povedlo jeden zachovat a druhý renovoval podnik a to je docela dostatečné.

Můj kolega se spolku dokonce u železničních "veteránů" tvrdí, že čím víc se toho sešrotuje, tím líp. Samozřejmě to je s nadsázkou, ale má v podstatě pravdu - než skladovat desítky polovraků, je lepší sešrotovat nepoužitélné a zachovat z nich to nesehnatelné pro omezený počet provozuschopných vozidel.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Pavián
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 843
Registrován: 1-2011

Odesláno Pondělí, 25. dubna 2011 - 11:57:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad poslední příspěvky:
Ano, i v tom je kus logiky - ostatně až moje Felicie doslouží, taky ji nečeká renovace, tak jako tisíce a desetitisíce Octavií, Favoritů, Escortů, Aster, atd atd.
Ale přesto si myslím, že likvidace je u určitých vozů až poslední možností. Třeba ti hasiči by při troše snahy MOHLI najít odbyt pro svůj RT - z našeho okolí znám dva takové případy - 1x RT a 1x 148.
A samozřejmě nemůže žádný DP zachovat plnou kapacitu, to jsou naprosto zcestné úvahy, takhle praštěnej nejsem ani já - ale, víte - u mně je ten nekompromisní až fanatický přístup zaviněný tím, že jsem viděl za dlouhé roky hynout sta a sta aut pod rukou ..... (doplňte si vhodné slovo) - a nebyly to jen stovky, lady, volhy, apod. Byl to třeba šestiválcový Essex, Tudor Roadster, nesčetně Tatraplanů, Packard 1930, DKW Schwebeklasse, Renault Juvaquattre a mnoho jiných - to vše od konce 70. do konce 80. let.
Asi máme každý své hledisko, jehož optikou na věc nahlížíme.
Ostatně - statistiky a směrnice FIVA praví, že by mělo přežít 5% z produkce každého jednotlivého typu. Někde přežije skoro vše, co se vyrobilo (kupř. závod. Aston Martin - všech 19), někde ani jeden kousek (kupř. bus Praga TOV).
Tohle se tady (ani jinde) nikdy nevyřeší - tak se aspoň těšme z toho, co tady zbylo a pokud zbude i něco v budoucnu, bude to jen ku prospěchu věci a zachráncům ke cti.


Čím víc toho vím o ženách, tím víc miluji svůj automobil ...
Peto5220
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3849
Registrován: 5-2005

Odesláno Pondělí, 25. dubna 2011 - 12:23:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak tiež by som rad prispel svojou troškou k tejto debate. Tiež zastávam názor, že sa nemože všetko zachovať ale ak by majitelia šrotoviska ponukli tie kompletne "vraky" na predaj určtie by to niekto kupil pre svoje potešenie. Ale neviem z akeho dôvodu to nikd ynechcu pustit a držia to zubami nechtami aj keď to je uloženka, im snaď robi dobre, že to zničia a vidia ako to niekoho štve...
Chapem pohľad väčšiny ľudi, že pre nich to je len kus stareho železa, ale aj najväčši blbec rozozna vrak od leštenky... a oni ti "ničitelia" (majitelia vrakovisk) to dosť často veľmi dobre vedia...
Karosa ŠL 11 1310 - 1975
e-mail: peto5220@centrum.sk

Sxman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 903
Registrován: 1-2007

Odesláno Pondělí, 25. dubna 2011 - 15:08:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Peto5220: Nevím jak to máte s ekolgickou likvidací autovraků na Slovensku, ale v ČR je to tak, že co jednou do arélu autovrakoviště vjede už odtud nesmí nevyjet. S některými majiteli kvošrotů a autovrakovišť se domluvit dá, na demontáži téměř čehokoli, ale celé auto dát nemohou, protože kdyby je někdo udal, tak příjdou o licenci, nehledě na to, že by tím porušili zákon, protože původní majitel si z vrakovště odnáší protokol o EKO likvidaci a na zakládě toho mu potom na Odbrou dopravy ORP zruší auto z registru.
Karosa ŠL 11!

Stránky o autobusech řady Š 11 www.sx11.ic.cz
Mto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 260
Registrován: 2-2011

Odesláno Pondělí, 25. dubna 2011 - 15:10:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Musím se přiznat, že za svůj profesní život jsem prakticky prošel téměř všechny oblasti , které měly něco společného s motorismem. Mimo jiné jsem strávil 5 let jako vedoucí velkého autovrakoviště. Naší hlavní náplní byla ekologická likvidace všeho co mělo SPZ, ale i autovraků všeho druhu. Musím říct, že tuto práci jsem vykonával cíleně abych taky získal zdroj dílu pro veterány. Vzhledem k tomu, že to bylo už v letech 2004-2009 poznal jsem jak na tuto oblast působila legislativa i faktická stránka rozmachu takto zaměřených likvidačních vrakovišť. Zabývat se obsáhle všemi vlivy by asi zabralo pěkně dlouhý článek, ale i tak jsem poznal světla i stíny takové práce. Jako odpovědný vedoucí ( zaměstnanec ) jsem musel respektovat jak zákony tak přání majitelů, které vždy nešly spolu v souladu. Stranou musely jít hlavně mé zájmy zachránit toho co nejvíc. Hlavně výkupní ceny surovin diktovaly krátkou dobu pobytu každého autovraku než prošel ekologickou likvidací, takže jsem měl více méně stále čistý dvůr při průměrném obratu 250 vozů měsíčně.
Prodej autodílů z takto rozebraných vozů byl až druhořadý a ve skutečnosti ani nijak zajímavý díky struktuře dodávaných vozidel. Až 90 procent to byly vozy Škoda, Lada, Fiat, VW, Renault a Opel.
Jen těch 10 procent bylo něco zajímavého a s veterány do roku 1965 to bylo skoro nulové. Roli v tom hrálo i to v jakém stavu se k nám už dostaly a co z nich bylo vlastně použitelné. Spíš mi rvalo srdce když se k nám dovážely zajímavé užitkové vozy nebo zánovní technika vyřazená od vojáků.
Tady aspoň majitelé ( vrakoviště) pochopili, že zachránit něco takového lze a hlavně, že z toho je pro ně lepší finanční efekt než to rozpálit na železo.
Občas se objevil i krásně původní a zachovalý vůz ze 70 let. Paradoxně v té době platná legislativa vlastně neumožňovala takový vůz, který byl již papírově ekologicky zlikvidován prodat jako kus s VIN nebo výrobním číslem. Bohužel se vyskytlo dost případů kdy se takto prodané vozy při pokusu o jejich papírovou přestavbu staly problémem za který byl postihován ten kdo oficiálně figuroval, že ekologickou likvidaci provedl. Takže u nás platil zákaz takového prodeje, jedině na díly bez identifikačních znaků. Ještě se to někdy dalo vyřešit, že vůz na likvidaci nešel a původní držitel ho s platnými původními doklady dál prodal nalezemu zájemci.
Musím přiznat, že v takovém prostředí člověk docela otupí a nelze se divit, že zaměstnaci vrakovišť jsou často bezcitní magoři. Pozoroval jsem i na svých dobrých podřízených, že dokázali podlenout vlivu prostředí a často zničili i to co jsem jim výslovně zakazoval. Typickým příkladem je třeba dovoz ŠKODY 1000 MB ještě s ploutví na střeše ( výr.č. 0068), kdy pro něj místo odtahovkou jeli s hydraulickou rukou. Samozřejmě unikát při nakládce dokonale zničily. Nebo jsem je jindy žádal aby by mi určitý vůz odložily a oni to udělaly, ale za pomocí bagru FUCHS.
Teď už jsem dva roky mimo obor a jenom sleduji jak tato činnost funguje díky cenám šrotu i často nesmyslným legislativním požadavkům. Duševně teď strádám hlavně proto, že si představuji jaké zvěrstva se na vrakovištích stále dějí.
Náš ústav se Vám mými ústy co nejsrdečněji omlouvá za toto politování hodné nedopatření, ke kterému dochází maximálně jednou za deset let!
Claudia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 10-2010

Odesláno Pondělí, 25. dubna 2011 - 15:57:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aha takže to nejde teda koupit si třeba tu škodovku 110 udělat veteran Testace fiva. a za zadat o zelené spz V. (Kdesi jsem četla ze tímto způsobem lze znovu zaregistrovat vůz starší 25 let který již byl zrušen z registru vozidel.
Solaris Urbino 12 , 15 a 18 v poho autobusy.
Soooc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 203
Registrován: 7-2009
Odesláno Pondělí, 25. dubna 2011 - 16:28:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale jde - jen ho musis od vrakace koupit bez VIN cisla. Takhle jsme kupovali kastli na auto.

Prijeli jsme tam, borec vzal flexu, vyrizl vinko pred nasima ocima, vzal si vyrobni stitek (mohli jsme si jej vyfotit) a pak uz to bylo nase. Touto operaci se totiz z vozidla stal pouhy srot. A na doklady to postavis tak, ze proste vozidlo nema citelne VIN (bodejd by melo, kdyz je vyriznute), akorat s tim bude vyrazne vice papirovani.

Myslim, ze jedna z podminek pak bude nejaky doklad od nabyti toho "srotu". Protoze do provozu nesmi nic, co nema jasny pravni puvod.



(Příspěvek byl editován uživatelem soooc.)
Pavián
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 847
Registrován: 1-2011

Odesláno Pondělí, 25. dubna 2011 - 18:20:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdysi jsem zažil toto:
Do jedné prodejny Fiat přivezli protiúčtem za nový vůz Oktávku - ale šperk. Asi první majitel, světlounce šedá, tak jsme tam s kamarádem hnali, abychon ji vysvobodili - ale marně. Prostě ten vůz byl už nějakou právní úpravou předurčen k likvidaci a nepomohla ani nabídka za jiný - třeba i dva shnilé bezcenné vraky - prostě krásná Oktávka šla do šrotu. A přitom stačilo jen umýt, natankovat a jezdit ...
Stalo se v roce 1997 ...
Čím víc toho vím o ženách, tím víc miluji svůj automobil ...
Peto5220
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3851
Registrován: 5-2005

Odesláno Pondělí, 25. dubna 2011 - 20:21:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak na tu "ekologicku likvidaciu" som fakt zabudol keď som pisal moj prispevok, ale tak ako to popisujete vyššie (bez VIN) by to predať mohli. Lenže niektori povedia NIE aj keby ste i tam doniesli 100 000 korun...
Karosa ŠL 11 1310 - 1975
e-mail: peto5220@centrum.sk

Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 291
Registrován: 10-2007
Odesláno Pondělí, 25. dubna 2011 - 20:28:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prijeli jsme tam, borec vzal flexu, vyrizl vinko pred nasima ocima, vzal si vyrobni stitek (mohli jsme si jej vyfotit) a pak uz to bylo nase. Touto operaci se totiz z vozidla stal pouhy srot. A na doklady to postavis tak, ze proste vozidlo nema citelne VIN (bodejd by melo, kdyz je vyriznute), akorat s tim bude vyrazne vice papirovani.

Tohle ovšem vypadá spíš jako popis způsobu, jak hezky po česku "vydrbat" s legislativou než jako postup veteránisty, který chce pečovat o stodesítku.

Kdyby alespoň šlo o nějaký "unikát", u kterého by to byla poslední možnost, jak se s tím svézt. Ale u tuctového auta, kterých je dochováno relativně dost, bude veteránista hledět na autentičnost dochovaného vozu, tedy i původní identifikační znaky.

P.S. chápu, že Sooc asi takto nepostupoval při legalizaci celé stodesítky, chtěl jsem jen poukázat na problematičnost doporučeného postupu.
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 641
Registrován: 11-2006

Odesláno Pondělí, 25. dubna 2011 - 20:46:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To zachovávání vozidel má dvojí pohled. Těžko budeme skladovat každý starý auto, to je nesmysl a i kdyby šlo právní cestou získat auto z vrakoviště, nemyslím si, že by se to masově dělalo, proto se domnívám, že toto nařízení je blbost. Hodně záleží na tom, kolik aut toho daného typu ještě jezdí. Potkat dnes Octavii nebo Felicii v denním provozu je zázrak, proto jsem pro zachraňovávání takových aut, ale třeba Škodovek 100 se ještě potkat dá a tak pokud má člověk opravdu zájem, dá se sehnat i za pár korun pěkný auto. Každopádně jsem také toho názoru, že auto které za to stojí, by měl majitel nabídnout a klidně i za odvoz inzerátem než to nechá sešrotovat. Třeba když to vezmu podle sebe. Jsem zatím ještě student a živím svoje auto ale jednou bych veterána chtěl a moc. Ale vím, že až za chvíli skončím školu, budu hledat práci, z penez platit věci potřebné do života a ještě abych dal třeba 20 tisíc za starou škodovku, na to určitě nebudu mít, ale kdyby mi někdo takový auto nabídl za pár korun nebo zdarma, neváhal bych. I kdyby mělo chvíli stát v kůlně než bych na něho měl čas a peníze. Před Vánoci jsme měli ještě doma Favorita. Byl s náma 15 let a byl to prakticky člen rodiny. Dlouho jsem si říkal, jak ho dám pod střechu a jednou ho zrenovuju. Bohužel už byl v takovým stavu za léta provozu, že by to byl nesmysl vzhledem k tomu, kolik jich lepších stále jezdí. Ale mamka dala do supermarketu inzerát že ho zdarma věnuje, druhý den se pár lidí ozvalo a favorit dál slouží lidem, který mají rozbitý auto, nemají momentálně na nákladnou opravu a potřebujou jezdit. A vrakoviště byla u nás poslení možnost vzhledem k citové hodnotě k němu..ale stačí to auto nabídnout, a někdo se ozve..na vrakovišti za to taky nic nedostanem..
Pavián
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 852
Registrován: 1-2011

Odesláno Úterý, 26. dubna 2011 - 14:21:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dva Meďáky, které strašily za nádražím v TA.
Přesný opak těch zachovalých aut, co je fotili Mto a MMM.
Tady není o čem diskutovat - maximálně něco málo zkusit odstrojit do rezervy a okamžitě do šrotu -to není dobročinnost ani veteranismus, ale povinnost vůči ostatním a ohleduplnost ke krajině.
Takže kus od kusu jiný případ.


Čím víc toho vím o ženách, tím víc miluji svůj automobil ...
Ikarosa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 350
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 26. dubna 2011 - 15:55:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tenhle Méďa si už dlouho nezajezdil :

Zender
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 137
Registrován: 4-2010

Odesláno Úterý, 26. dubna 2011 - 18:31:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Myslím si že toto jsou nejzápadněji umístěné vraky v ČR , přesněji zde: 50.302775,12.142122


ICQ: 431183687
Pavián
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 855
Registrován: 1-2011

Odesláno Úterý, 26. dubna 2011 - 21:34:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Ikarosa (350):
Nevypadá nejhůř, i když je to americké provedení - škoda ho.
Co to má za Espézetky?

Ad Zender (137):
Tak ten tudor už asi moc radosti neposkytne, možná pár věcí, ta osmička je zajímavější - i když ji kus chybí (pokud dobře vidím), mohla by toho poskytnout ještě celkem dost - dílů ma R8 zas tolik není, protože všechno shnilo ...
Čím víc toho vím o ženách, tím víc miluji svůj automobil ...
Zender
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 138
Registrován: 4-2010

Odesláno Úterý, 26. dubna 2011 - 22:30:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavián: Německé vývozní značky, SG = Stuttgart

Vysloužilý favorit pro odchyt psů, foceno v létě 2010 v Komárně:


ICQ: 431183687
Mto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 261
Registrován: 2-2011

Odesláno Středa, 27. dubna 2011 - 10:11:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tohle vrakoviště bych si rád prošel, jenom kdyby nebylo tam kde je. ČERNOBYL - odstavná plocha u silnice Pripjať-Malina.


Náš ústav se Vám mými ústy co nejsrdečněji omlouvá za toto politování hodné nedopatření, ke kterému dochází maximálně jednou za deset let!
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1380
Registrován: 10-2008

Odesláno Středa, 27. dubna 2011 - 11:03:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mto: Na tej prvej fotke su v pozadi aj osobne vozidla, ci sa mi to zda?
Osobaky, asi odisli s ludmi pri vystahovani, vsak?
Mto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 263
Registrován: 2-2011

Odesláno Středa, 27. dubna 2011 - 11:26:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

šmolko - na těchto velkých parkovištích jsou použité služební vozidla i osobní. Auta obyvatel jsou v Pripjati na jiném odstavném parkovišti.

Náš ústav se Vám mými ústy co nejsrdečněji omlouvá za toto politování hodné nedopatření, ke kterému dochází maximálně jednou za deset let!
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 644
Registrován: 11-2006

Odesláno Středa, 27. dubna 2011 - 12:54:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koukám, že i vy se držíte v akutálnosti :D Takové fotky k výročí. Je tam spousta Tater.
Co se týče aut obyvatel, myslím, že lidé si nemohli brát nic, jen doklady a nejnutnější věci. Myslím, že nechat tam všechny věci včetně zvířat, muselo být horší než samotný výbuch.
Každopádně jsem jeden z těch lidí, kteří by se tam rádi podívali. Láká mě vidět tu krajinu, opuštěné město..
Ale k vrakovišti prý nikoho nepustí, to je prý radioaktivní hodně. Musí tam být ale tisíce vozidel, od aut, přes nákladní a autobusy až po helikoptery
Fitr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1684
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 27. dubna 2011 - 13:30:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mto: Pěkný, moc rád bych se tam podíval, za stejných důvodů jako Mirous, no uvidíme.
Ale včera někde psali, že v té mrtvé zóně chtěj začít těžit dřevo, pak už by to nebylo jako dřív, ale nevím co je na tom pravdy.
Tabulka relativních rekordů Libereckého kraje (typ 101-158)
Kompletní analýza RZ Libereckého kraje (typ 101-158)
fitr.rajce.idnes.cz
Mto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 264
Registrován: 2-2011

Odesláno Středa, 27. dubna 2011 - 14:37:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Viděl jsem fotky z měření radiace na tom velkém úložišti a nebylo zas tak hrozné. Tomu by nasvěčovalo i to, že spousta vozů je tam už rozebraných.
Zpočátku po havárii byla první dopravní technika dokonce zakopávána do pískového podloží aby se k ní nikdo nedostal.
Spousta velké a těžké techniky se nachází i ve volném prostoru, Nedojelo to na úložiště, tak se to nechalo osudu. Musí to být zážitek vidět to přímo tam, taky mne to láká.

Náš ústav se Vám mými ústy co nejsrdečněji omlouvá za toto politování hodné nedopatření, ke kterému dochází maximálně jednou za deset let!
Pavián
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 860
Registrován: 1-2011

Odesláno Středa, 27. dubna 2011 - 17:14:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo - tak to mě taky napadlo - když jsem si asi před rokem prohlížel nějaký ruský web s tímhle. Ale prošel bych si město - ta opuštěnost mě fascinuje - nemocnice, divadla, kulturní domy, obytné bloky - vše zanechané v jednom okamžiku. Ale mám i detailní fotky, tak můžu potvrdit, co píše Mto - už tam jsou stopy ohromných nájezdů "zlatokopů" a z většiny aut na frajplace jsou už jen kostry. Totéž vrtulníky, zemní stroje, aj.

Tak uděláme hromadný zájezd, co vy na to ???
Zájemců by bylo dost ...
Čím víc toho vím o ženách, tím víc miluji svůj automobil ...
Tomino
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2962
Registrován: 3-2007

Odesláno Středa, 27. dubna 2011 - 17:31:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavián a spol.: Mám to síce bližšie ako vy, ale röntgen mám aj cez sídlisko, nepotrebujem ísť toľko (600-700?) kilometrov. Na vašu obranu ale musím povedať, že tá sila je oproti tomu nulová
Cuclin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 351
Registrován: 7-2007

Odesláno Středa, 27. dubna 2011 - 17:36:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

já bych jel a to že by mi v noci svítili prsty mi nevadí
Solaris Urbino 12 Low Entry 1:10 40% hotovo(pálny a výkresy)
Jsem Soustružník ne Češtinář, berte na to ohledy ;-)
Tomino
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2963
Registrován: 3-2007

Odesláno Středa, 27. dubna 2011 - 17:53:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cuclin: Jo, aspoň by sa na chvíľu mohli vypnúť Mochovce a Temelín, tak by sme všetci svietili
Mto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 267
Registrován: 2-2011

Odesláno Středa, 27. dubna 2011 - 18:49:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zájezdy do Černobylu už fungujou i s návštěvou úložiště vozidel :
8:00
Odjezd Kyjev.2 hodinová cesta k hranici "mrtvé zóny"(není to doslovný překlad)
10:00 – 13:00
Průchod“Dytyatky” a vstup do "mrtvé zóny". Návštěva Černobylské jaderné elektrárny– Kde bylo zaměstnáno více než 5000 lidí.Obhlídka “Sarkofágu”. Město duchůPrypyat – všichni jeho obyvatelé ( 47500 ) museli město opustit následující den po nehodě. Prohlídka opuštěných hotelů,škol,domů a zahrad.
13:00 – 13:30
Oběd (Kvalita jídla zaručena).
13:30 - 14:00
Poučení specialistou vlády "Černobyl-Interinform"
14:00 - 16:00
Návštěva parkoviště kontaminovaných vozidel.Tisíce tahačů, helikoptér, pancéřových vozidel , které jsou tak ozářené,že je nebezpečné se k nim přiblížit . Setkání se starými lidmi žijícími v "mrtvé zóně".
16:00
Odjezd z "mrtvé zóny"
18:00
Příjezd do Kyjeva
Náš ústav se Vám mými ústy co nejsrdečněji omlouvá za toto politování hodné nedopatření, ke kterému dochází maximálně jednou za deset let!
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 646
Registrován: 11-2006

Odesláno Středa, 27. dubna 2011 - 19:19:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mto: to je zajímavé. Každopádně dva body jsou trochu v rozporu s tím, co jsem nedávno četl. Návštěva elektrárny, to asi snad nemyslí že si ji projdeš uvnitř? sice poslední rekator byl odstaven teprve někdy v roce 200x ted nevím kolik, ale turisty snad jen pustí do postavené budovy se skleněnou vyhlídkou na elektrárnu. Stejně tak i to vrakoviště, to je prý kontaminováno hodně, stejně jako to píšeš ty, takže tě pustí se podívát z dálky. Já to čet od nějakých kluků co tam byli. Dá se tam jet individuelně i svým vozem. Jen si v Kyjevě zaplatíš povolenku a pak tě proveze voják. Tak domluvíme výlet :-)
Mto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 268
Registrován: 2-2011

Odesláno Středa, 27. dubna 2011 - 19:47:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na netu je spousta informací o těchto zájezdech. Např,: http://www.george-walker.wz.cz/view.php?cisloclanku=2005091901
Začínám o tom uvažovat, že by to mohlo být zajímavé, znám víc lidí, kteří by do toho šli. Chci to s nima projednal na letním setkání v červenci a pak se rozhodnu jak dál.
Náš ústav se Vám mými ústy co nejsrdečněji omlouvá za toto politování hodné nedopatření, ke kterému dochází maximálně jednou za deset let!
Pavián
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 863
Registrován: 1-2011

Odesláno Středa, 27. dubna 2011 - 20:54:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já bych jel - svítíme tak jako tak, naplácáme si na držku Niveu, na ruce rukavice z gynekologie, boty obalíme mikrotenovejma pytlíkama, do torby brzdu chleba a flašku piva - a základ kontingentu může vyjet ...
Čím víc toho vím o ženách, tím víc miluji svůj automobil ...
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6026
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 27. dubna 2011 - 21:02:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

O tom uvažuju už tři roky... Problémem jsou akorát finance.
Isoptin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 277
Registrován: 11-2005
Odesláno Středa, 27. dubna 2011 - 21:02:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevim,zda je dobry napad tam jezdit.... Myslim,jako ze zdravotniho hlediska... Ale kazdej sveho stesti strujcem....
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6027
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 27. dubna 2011 - 21:08:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Záleží na situaci. Tenhdá jsem se o to trochu více zajímal (a nedával jen na to, co mi říkali cestovky) a pokud budeš dodržovat to, co ti řeknou, nebudeš chodit mimo vyznačené prostory atd., tak ti nic nehrozí. Pokud si náchylnější, tak sice něco málo schytáš, prej je to ale zanedbatelný množství.

Jsou místa, kde bych se bál víc (a ne kvůli radioaktivitě). Třeba pouště.
Isoptin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 278
Registrován: 11-2005
Odesláno Středa, 27. dubna 2011 - 21:17:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No ja si myslim,ze na RTG take nikdo nechodi jen tak z pleziru. Fakt je ten,ze radioaktivni jod,jehoz unik hral velkou roli,ma kratky polocas rozpadu.To je v poradku,toho neni treba se bat,ale je potreba si uvedomit,ze unikla i cela rada jinych latek.Napr. stroncium a cesium.Ty maji polocas rozpadu vice jak 30 let a osobne bych se prave techto dvou bal nejvice. Izotopy plutonia a americia,ktere unikly take,muzou pretrvavat i tisice let-i kdyz je pravda,ze u nich je to nebezpeci male. V kazdem pripade me osobne by tech par rezatejch vraku za to nestalo. Verte, ze vim o cem mluvim. Ale to jen tak mimo automobilove tema.
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 647
Registrován: 11-2006

Odesláno Středa, 27. dubna 2011 - 21:56:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak odborně se v tom neorientuji, každopádně též jsem se o to kdysi víc zajímal, a o nějakých cestovkách se tehdy ještě nemluvilo. Psal jsem si na toto téma s jedním chlapíkem co tam byl s celou bandou, jeli tam Favoritem. Říkal, že člověk nesmí chodit mimo asfalt a beton, v kterých je radioaktivita už neškodná, pokud se tam nezdržuješ víc jak ted nevim ten čas ale bylo to dost. A přeci jen, žijou tam lidi, hlídají to vojáci den co den, neustále se uvažuje o obnově okolí.
Prostě už jen ta ,,mrtvá zona"..to je prostě něco co mě tam táhne. A financí též nemám nazbyt, ale když se dá více lidí dohromady, nemůže to být drahé..pokud tam člověk nepojede s CK

Stejně tak mě lákalo podívat se do areálu v Milovicích a páč to mám kousek tam v tom nebyl problém, a sice se to nedá ani za mák srovnávat, ale už to je velice zajímavý..

(Příspěvek byl editován uživatelem mirous.)
Isoptin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 279
Registrován: 11-2005
Odesláno Středa, 27. dubna 2011 - 22:08:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jasne u RTG take pracuji lide a nic jim neni... A vetsine nikdy nebude. U tohohle zareni je problem,ze se tzv. sumuje. To znamena, postupne se nacita do lidskeho tela. S kazdym RTG snimkem se jeho hladina v tele zvetsuje a zvetsuje. Jasne u hodne lidi to nic neudela,ale u nekoho se to podili na vzniku nadorovych onemocneni.Kazdy clovek je proste jiny a tohle vsechno je obrovsky svinstvo.... Muzes chodit po asfaltu jak chces, dat si na hlavu treba koberec,ale ver,ze vzhledem k velikosti toho uniku a dobou od roku 86 bych to pasmo nepokladal za vubec bezpecne. At si tam jezdi kdo chce,at tam vojaci treba sedej celej rok v kuse. Osobne se navstevu budu snazit komukoli rozmluvit. Udelej si tam jednoduchy test. Vem si s sebou dozimetr,neni problem ho sehnat a podivej co Ti ukaze. Pak si najdi na netu kolik bezny clovek schyta za rok zareni a jukni,kolik si schytal v zakazanem pasmu za jeden den... A ses doma...
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4647
Registrován: 9-2003

Odesláno Středa, 27. dubna 2011 - 23:21:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Staré náhradní díly..co to bylo?
http://www.detektorweb.cz/index.4me?s=show&lang=1&i=38405&mm=1&xb =4&vd=1
..pořádná mašina má kotel a komín..
Pavián
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 865
Registrován: 1-2011

Odesláno Čtvrtek, 28. dubna 2011 - 18:49:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Alf (4647):
"Freins" znamená ve franštině brzdy - takže brzdy zn. Perrot. Ale z toho se nedá na nic usuzovat - před válkou se nakupovalo prakticky odevšud.
Čím víc toho vím o ženách, tím víc miluji svůj automobil ...
Mto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 269
Registrován: 2-2011

Odesláno Čtvrtek, 28. dubna 2011 - 20:02:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavián (865)- ten štítek je opravdu od francouzského výrobce brzd a náprav Perrot-Piganeau. I ten diferenciál vypadá jak z jejich nápravy-je podobný jako na voze BNC. Jinak mi to připadá jako směs dílů z různých vozů.

Náš ústav se Vám mými ústy co nejsrdečněji omlouvá za toto politování hodné nedopatření, ke kterému dochází maximálně jednou za deset let!
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 6361
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 29. dubna 2011 - 10:07:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Návštěva parkoviště kontaminovaných vozidel.

Určitě to není míněno tak, že se účastníci volně procházejí mezi auty - tam (a vlastně všude v té oblasti) je problém, že ta radioaktivní kontaminace je velice nerovnoměrná, tj. třeba pravý bok auta překračuje normu jen 5x, ale levý 50x. Stejně tak na ulici v Pripjati to může být OK, ale zajdete na roh a ručička dozimetru se nevejde na stupnici. Proto tam nikdo neudělá krok bez dozimetru, protože na určitých místech to i dnes může být docela zdraví nebezpečné.
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
Freelander
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4330
Registrován: 9-2006

Odesláno Sobota, 30. dubna 2011 - 07:46:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brno-Chrlice, ul. Tovární

Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4655
Registrován: 5-2005

Odesláno Sobota, 30. dubna 2011 - 08:15:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tu nástavbu na oranžové T 148 vidím teda prvně, k čemu to sloužilo?
Navrhuju nic nenavrhovat.
Pavián
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 871
Registrován: 1-2011

Odesláno Sobota, 30. dubna 2011 - 08:36:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Freelander (4330):
Naprosto úžasný místo . To bych nevěřil, že ve velkoměstě ještě může takový krásný plácek existovat.
Komu to patří? A je to nrmálně přístupný, nebo jsou tam psíci?
Čím víc toho vím o ženách, tím víc miluji svůj automobil ...
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4649
Registrován: 9-2003

Odesláno Sobota, 30. dubna 2011 - 08:48:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hmm,taky zajímavé,že skoro všechny mají spz..
..pořádná mašina má kotel a komín..
Fitr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1696
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 30. dubna 2011 - 08:51:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Freelander:
V Liberci máme taky podobný plácek, stojí tam několik Avií, Liazy, nějaký osobáky a Tatra T148 jeřáb. Bohužel tam mají 2 ne zrovna přátelský psy a dost chatrnej plot.
Tabulka relativních rekordů Libereckého kraje (typ 101-158)
Kompletní analýza RZ Libereckého kraje (typ 101-158)
fitr.rajce.idnes.cz
Freelander
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4331
Registrován: 9-2006

Odesláno Sobota, 30. dubna 2011 - 08:54:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavián:
Psíci tam nejsou, není tam vůbec nikdo. Brána je zamčená, plot je celkem pevný. Bohužel komu to patří jsem nezjistil, přestože jsem se ptal vrátného ve fabrice o pár set metrů dál
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1043
Registrován: 3-2004
Odesláno Sobota, 30. dubna 2011 - 09:02:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen poopravím, Tovární je v Tuřanech :-)
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Freelander
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4332
Registrován: 9-2006

Odesláno Sobota, 30. dubna 2011 - 09:07:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Robert_08022:
Podlé mé navigace ne Ale zřejmě máš pravdu, letadélka tudy létala dost nízko. Je to taková menší stará průmyslová zóna. Otáčel se tam autobus MHD, škoda že nevím číslo
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1044
Registrován: 3-2004
Odesláno Sobota, 30. dubna 2011 - 09:08:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Linka 40, nic jiného na Tovární nejede.
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Fitr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1697
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 30. dubna 2011 - 10:18:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3 začínající vraky z našeho sídlište:


Většina vraků na sídlišti rychle skončí (lidé si je rozeberou - rozkradou), ale tyhle 3 se drží.
Tabulka relativních rekordů Libereckého kraje (typ 101-158)
Kompletní analýza RZ Libereckého kraje (typ 101-158)
fitr.rajce.idnes.cz
Mto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 271
Registrován: 2-2011

Odesláno Neděle, 01. května 2011 - 16:26:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aktuální Citroe-noviště v blízkosti železniční stanice Moravský Písek. Nadohled je výkup šrotu a zatím to tam za posledního 1/2 roku ještě nikdo neodtáhl. Téměř neuvěřitelné asi zde vyhynuli sběrači kovů i jiné příbuzné druhy.

Náš ústav se Vám mými ústy co nejsrdečněji omlouvá za toto politování hodné nedopatření, ke kterému dochází maximálně jednou za deset let!
Renegade
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 260
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 01. května 2011 - 16:39:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Verusha(4655),Freelander(4330) :Možno strelím do vetra, ale nebude tá nadstavba mať niečo spoločné s kladením potrubia?Napadlo ma to podľa tvaru a toho že sa tam povaľuje potrubie rôznych priemerov ...
Hynek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 729
Registrován: 11-2007
Odesláno Neděle, 01. května 2011 - 18:24:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

TA oranžáda T148 je buď torzo velkoprůměrové vrtačky nebo beranidla - ostatně ta žlutozelená T815 na jiné fotce je vrtačka...
Freelander
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4341
Registrován: 9-2006

Odesláno Neděle, 01. května 2011 - 18:41:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Možná by z té oranžové T148 mohl být zajímavý veterán, snad neskončí ve šrotě
Pavián
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 889
Registrován: 1-2011

Odesláno Pondělí, 02. května 2011 - 15:09:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dneska cestou k doktorovi dvě pěkné chcíplotiny:

Čím víc toho vím o ženách, tím víc miluji svůj automobil ...
Lovecvraků
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 148
Registrován: 10-2010

Odesláno Pondělí, 02. května 2011 - 17:47:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Praha,ul.Matiolliho
Tenhle krám tu bez značek,s prázdnými koly stojí od roku 2008.

Freelander:Pěkné zákoutí.
I všechny ostatní chválím za zajímavé fotky.
Freelander
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4345
Registrován: 9-2006

Odesláno Pondělí, 02. května 2011 - 19:27:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lovec vraků:
Používáš ten mail, co máš napsaný na svých stránkách (krystof@lovec-vraku.cz)? (Ne)dávno jsem ti psal a zatím bez reakce
Joel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 4-2011
Odesláno Pondělí, 02. května 2011 - 22:37:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


Tab50
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 398
Registrován: 6-2010
Odesláno Úterý, 03. května 2011 - 00:31:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

U nás poměrně vzácný Ford Aerostar v Boskovicích.