K-report
 

Archiv diskuse Auta - vše okolo nich, historky,... do 05. 02. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Automobily, lodě a letadla » Auta - vše okolo nich, historky, zážitky, postřehy, fotky atd. » Archiv diskuse Auta - vše okolo nich, historky,... do 05. 02. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Karosa_b731
Moderátor

Číslo příspěvku: 3263
Registrován: 2-2007

Odesláno Pondělí, 31. ledna 2011 - 22:57:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stanley: tak asi taky kus od kusu. Na autě už byly druhou sezónu, za poslední půlrok jsem na nich najezdil cca 6.000km a vydržely. Ale tenhle rok si pořídim nové (asi i jinou značku), chvíli před přezutím na zimní už nevydržely na předku, protože byla vylágrovaná geometrie. :-)
Bus-mafiaDance radiorádio BeatKiss Delta
Nemusim tu mít nic. :-)
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4872
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 31. ledna 2011 - 23:09:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K_b731: No tyhle byly na tom autě minimálně 5 let (km neodhadnu) a ta dovolená jim byla osudná (jedna pneumatika začla házet). A nepamatuju si, že by ten dotyčný při svém jízdním stylu někdy nějakou pneumatiku sjel.
Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Fitr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1529
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 01. února 2011 - 05:29:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petrd: Nene, bylo to stříbrný Silverado, mnohem menší a vzadu bez tupláků. Ale stálo na úplně stejnym místě.
Tabulka relativních rekordů Libereckého kraje (typ 101-158)
Kompletní analýza RZ Libereckého kraje (typ 101-158)
fitr.rajce.idnes.cz
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6807
Registrován: 10-2003

Odesláno Úterý, 01. února 2011 - 12:12:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Fabia: je potřeba si především uvědomit co od auta čekat. To, že byla Felicia větší je jasné, jenže tehdy byla jen jedna modelová řada. A to je dost podstatný fakt. takže Felicia byla co nejvíc univerzální, prostě se snažila být dobrým sluhou pro co nejširší masu. Když přišla Octavia, tak byly už řady dvě - Octavia ta luxusní - velké auto, Felicia/Fabia už něco míň, pak přišel Superb = luxusní, Octavia = střední, Fabia = malé. Je jasné, že žádná automobilka nebude vyrábět dvě podobně velké modelové řady. Rozdělení na třídy je prostě jasné.

Mám pocit, že to co nedokáže spousta lidí překousnout je fakt, že Fabia je malé auto a patří do rodiny typů Swift, Micra, P207, Clio, Punto apod. To, že Fabia z nich vypadá nejdospěleji ji zaručuje mimo jiné poměrně velkou oblíbenost (navzdory mizernému designu).

Takže srovnávat ji s Felicií už dnes nelze. Navíc se mění auta i módně a tak je prostě dneska Fabia stavěná na výšku, je robustnější, bezpečnější (no na úkor toho má logicky menší kufr nebo stísněný vnitřní prostor)

A komu se to nelíbí, ať si vybere něco jiného. Pro spoustu lidí je pořád Fabia rodinným autem první volby.

353: ta klička byla samozřejmě nadsázka. Ale náhradní díly na Solenzu neseženeš v každém okresním městě (nebo jo?)
České registrační značky

říjen 2010 – 7 let na K-reportu
Hynek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 651
Registrován: 11-2007
Odesláno Úterý, 01. února 2011 - 12:30:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3260: Bohužel máš asi pravdu, nicméně přesto očekávám, že Felicia II nebo jak se to nakonec bude jmenovat se vnitřní velikostí staré Feldě přiblíží, pokud mají ve škodovce alespoň trochu všech pět pohromadě, pak by to byl logický krok, který by jim zvýšil prodej.
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2832
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 01. února 2011 - 12:34:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To stavění Fabie II na výšku (když je současně poměrně dost úzká) není žádná móda, to je spíš jakási snaha o originalitu... zpočátku se mi taky moc nelíbila, teď už nějak zafungovalo to, co u mě fungovalo skoro u všech škodovek - postupně se mi začíná čím dál víc líbit (aspoň tedy hatchback, vysoké, dlouhé a vzadu šikmé kombi mi nějak pořád nesedí...).

A s těmi modelovými řadami souhlas - Felicia musela být ve své době univerzální a její verze kombi musela na trhu tak trochu suplovat i vozy vyšších tříd (ještě víc to platilo u Formanu, ostatně možná i proto se jmenoval jinak než Favorit - název "Favorit Estate", tj. kombi, se používal tuším jen v Británii).

Prakticky založeným Čechům se právě v těchto dobách myšlenka univerzálního vozidla zalíbila, kombíky zahájily vítězné tažení (na což měly pravda vliv i daně šetřící mřížky...) a na rozdíl od jiných postsocialistických zemí začaly téměř mizet sedany, ale to už je jiný příběh.
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6808
Registrován: 10-2003

Odesláno Úterý, 01. února 2011 - 13:15:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To stavění Fabie II na výšku (když je současně poměrně dost úzká) není žádná móda

Určitý Trend zvedání aut do výšky je patrný napříč všemi automobilkami. Může za to podvozek zůstávající pořád stejný (rozvor, rozchod) a snaha zvětšovat dojem z auta, zvětšovat prostor pro posádku, zvyšovat bezpečnost apod. Prostě malé auto v podobě Fabie už nehraje na velikost kufru (i když je proti konkurentům pořád velký). Na velké kufry jsou jiní. Když chceš pořádný kufr, tak připlať.

Jinak si myslím, že jsou teď moderní vysoká auta (viz různé MPV, SUV apod.) V 80. a ještě v 90. letech si malá auta zase hrála na nízké sporťáky, to už dnes neplatí. Schválně vám vyfotím naší Fabii vedle sousedova Kaškaje. Uvidíte, jak jsou si ta zdánlivě odlišná auta ve skutečnosti podobná, když je vidíte ze stejného úhlu. (celková propozice, tvar střechy, zakončení oken, prolisy...)
České registrační značky

říjen 2010 – 7 let na K-reportu
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2834
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 01. února 2011 - 16:04:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To jistě, trend ke zvyšování určitě je, ale spíš jako součást celkového zvětšování většiny modelů (...dnešní VW Polo má rozměry Golfu III a mnohem větší než Golf I, dnešní Punto je nesrovnatelně větší než první Punto, které bylo v podstatě nástupcem o kus menšího Una...), kdy zpravidla roste i šířka. Současní konkurenti Fabie jako třeba P 207, Punto nebo Corsa jsou většinou o kus širší než jejich předchůdci i než Fabia II.

Jinak zkoumání číselných hodnot velikosti kufru mi taky přijde taková celkem česká specialita - já zrovna sám taky volím co nejprostornější vůz, ostatně posledních několik let mám rodinu, ale tím spíš vidím, že dokud auto používám jako osobák a jen příležitostně zaplňuji kufr po střechu, tak je důležitý spíš celkový využitelný prostor než litry kufru. Pokud se stěhuju nebo kupuju nábytek, tak zadní sedadla stejně složím, jinak je v podstatě důležitější prostor na nich než samotný kufr. Na/pod zadní sedadla můžu v případě nutnosti taky něco položit nebo z kufru natáhnout, ale pro pohodlí pasažérů mají litry vzduchu v kufru nulový význam.

Na nejvyšší velikost kufru ve své třídě to hodně hrají škodovky, hlavně třeba Octavia I, která měla kvůli svému rozvoru dost málo místa na zadních sedačkách, tak aspoň triumfovala zavazadelníkem. Ještě před tím s podobným heslem bodoval u nás velmi úspěšný Seat Toledo I, který v 90. letech tak trochu suploval tehdy chybějící větší model škodovky...
Šulu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 241
Registrován: 10-2006

Odesláno Úterý, 01. února 2011 - 16:50:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak tak, na co mi je obrovský kufr, když si nemám kam dát nohy...
TEchnicky SLAbý
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1172
Registrován: 10-2008

Odesláno Úterý, 01. února 2011 - 20:33:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Verusha: Mimochodem, Oltcity docela solidně zmizely se silnic...
Veru, tento je z bratislavskeho Ruzinova. Fotil som ho minuly mesiac presne koli tomu, ze Oltcit uz pekne dlho nevidel.

Sused jeden maval a vecne s nim len zaberal jedno miesto na parkovisku a jazdil s Formanom. V roku 2004 som sa tesil, ze auto zmizne, lebo ho nebude prehlasovat z SPZ na ECV a o to vacsi sok pre mna bol, ked som ho videl s ECV opat stat na "jeho" mieste. Co je s nim teraz netusim, lebo tam uz nebyvam.
Hynek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 652
Registrován: 11-2007
Odesláno Úterý, 01. února 2011 - 21:15:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podle mě je spousta zákazníků jako já, kterým je putna místo na zadních sedačkách (jsme s drahou polovičkou jen dva a ještě dlouho budeme), ale potřebuju opravdu velký kufr, neb ustavičně převážím spousty nejrůznějšího haraburdí. Proto jsem po Formanu a Felici kombi musel sáhnout po starší Oktávce I combi (mimochodem ona má na zadních sedadlech od r.v.2001 více místa), i když by mi Fóbie combi z hlediska velikosti pro osádku stačila, nicméně jeji kufr je prostě tragicky malý. Nechápu, proč by i nižší třída aut nemohla poskytovat dostatečně prostorný kufr, já ze svého (oproti loňsku navíc brutálně sníženému) platu nikdy na nový kombík vyšší střední třídy mít nebudu, na menší kombík s velkým kufrem bych ale dosáhl. Takhle mi nezbvýá, než vždy sáhnout po ojetině vyšší třídy, což výrobci příliš mnoho kšeftů nepřinese. Proto s očekáváním vzhlížím k nové Feldě, třeba si jí jednou koupím
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4514
Registrován: 5-2005

Odesláno Úterý, 01. února 2011 - 21:36:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tady je prý nějaká diskuse o velkých kufrech, tak doufám, že mě sem poslali správně :


Stop zbytečné přetechnizaci & zpátky do mladší doby tyristorové
Toaster
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.152.5
Odesláno Úterý, 01. února 2011 - 22:27:53    Odkaz na tento příspěvek  

Potřeba velkého kufru je tak trochu česko-slovenská specialita, neb střední a starší generace mají potřebu hromadit, převážet a schovávat nepotřebné věci, "co kdyby se to jednou hodilo". Proto také Škodovka nabízí takové paradoxní verze, jako Superb combi 1.4 TSI, nebo Praktik 1.2 TSI (nedej bože 1.2 HTP). Takové auto je po úplném naložení použitelné pouze na rovinaté silnice mimo město a jízdu z kopce (nejlépe volným pádem ) a i tak jste rádi, že jedete. Na papíře se auto tváří jako velký a úsporný vágn, páč přeci motor 1.2, ale fyzika je neochcatelná a po strop naložený Praktik 1.2 HTP rozhodně nepojede za "6 na 100", jestli vůbec pojede.

Je občas komické sledovat, co všechno si někteří lidé berou např. na dovolenou. Když už ani sestavě "dva dospělí, jedno dítě" na týden dovolené u moře nestačí Octavia II. combi, čím by pak měla jet pětičlenná rodina? Zájezdovou Karosou?

Ale každého volba, když někdo potřebuje denně převážet manželku, čtyři děti, dvě babičky, tchýni, tři nevlastní bratry, pěvecký sbor, dvě dogy, čtyři kočky, kotce s králíkama, lednici, myčku, hádétévé plazmu a klavír, jistě mu tak óbrovská Óktávije s ještě větším kufrem přijde vhod Jen se pak nesmí divit, že mu ta jednaštyrka téesíčko netáhne a žere deset na sto
Hynek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 653
Registrován: 11-2007
Odesláno Úterý, 01. února 2011 - 22:37:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Toaster: Pravda, to je taky absurdita, myslet si, že naložené auto uveze tříválcová haťapka - mám v ochcávce 81 kW TDi a je to tak akorát, aby to naložené do kopce jelo a nežralo to i trávu kolem silnice. Na dovolenou k moři nejezdím, tak nevím...na dovolenou u nás (nebo na východ a jihovýchod od nás, kam s mladou jezdíme) mi stačí jeden batoh a přítulce druhý, ale prostě dost často stěhuju moc různých neskladných věcí, takže je pro mě fóbie prostě příliš malá...
Peto5220
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3767
Registrován: 5-2005

Odesláno Úterý, 01. února 2011 - 23:20:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Toaster: Tak to by si sa ešte len čudoval keby si videl čo všetko beru na dovolenku taliani, mal som dosť keď som sledoval čo vybaľuju
Karosa ŠL 11 1310 - 1975
e-mail: peto5220@centrum.sk

Claudia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 10-2010

Odesláno Středa, 02. února 2011 - 14:05:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hynek: Pokud jste jen 2. A je vám zadní sedačka k ničemu. Já bych to řešila ze bycho asi kupila tu Fabku combi. A hled bych si sklopila zadní sedačku nebo bych ji přimo demontovala. Myslim ze sklopeným nebo demontaží zadní sedačky se kufr o hodně zvětší.
Solaris Urbino 12 , 15 a 18 v poho autobusy.
Hynek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 654
Registrován: 11-2007
Odesláno Středa, 02. února 2011 - 18:06:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Claudia: To je sice dobrá rada, ale mě se tam ty krámy občas vejdou jen tak tak i když mám sklopené sedačky v té ochcávce (ono věci typu 4 kompletní kola na T613 nebo dvojsedačka do T148 by se do Fóbie nevešly ani kdyby ji dělali nafukovací), navíc se mi teda fábka stará ani nová nijak extra nelíbí. Teď jsem maximálně spokojený s tím, co mám a zatím bych to nevyměnil, za Fóbii rozhodně ne Teď velikost okiny myslím zcela docením, neb jsme si pořídíli domeček a budeme se stěhovat.

Na to konto budeme kupovat druhé auto jen na pojíždění po okolí nového domečku a aby měla přítelkyně čím ráno jezdit těch pár km k autobusu a máme spadeno na to, co už jsem jednou měl - Felcku, tentokráte však posledního roku výroby - felcka byla maximálně spolehlivé a na opravy laciné autíčko, které mi sedělo velmi dobře do ruky... Motorizaci moc neřeším, jediné, co určitě nechci je 1,3 40 kW, neb bych tu lemru asi nerozdýchal
Pavián
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 183
Registrován: 1-2011

Odesláno Středa, 02. února 2011 - 19:37:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Hynek (654): tak přesně tuhle lemru mám (r.v. konec 1999) a nemůžu si ji vynachválit . Po dálnicích nejezdím, po okreskách tak 70, ale spíš pomaleji, takže brzdím provoz a po dědinách a ve městech se ploužím, aby mi neuteklo nic, co bych mohl vyfotit. A je to holátko, absolutně nic na elektriku, obyčejnej kazeťák - jediný, co postrádám, je šíbr. Ale jinak - nenápadný auto pro staršího pána, co už nepotřebuje jezdit rychle ...
pavián
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2529
Registrován: 1-2005

Odesláno Středa, 02. února 2011 - 19:40:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hynek: No, lemru... Mně přijde 40 kW krátká živější než 50 kW kombík Je to možná vůz od vozu různé, ale zas taková tragédie to není.
http://pardubickamhd.cz - fotogalerie a informace z MHD v Pardubicích
http://zeleznice.pardubickamhd.cz - železniční fotografie
http://modely.pardubickamhd.cz - papírové modely autobusů a trolejbusů
Soooc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 180
Registrován: 7-2009
Odesláno Středa, 02. února 2011 - 20:17:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak v praci mam 40kW kombik :-D a lemra to kazdopadne je.

Ale kdyz se to poradne vytoci, tak to docela i jede :-)
Pablo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 7-2010
Odesláno Středa, 02. února 2011 - 20:26:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím chlapy, když se tady rozjela tak trochu diskuze o těch feliciích. Mátě někdo zkušenosti s Feliciema 1,3(50Kw) a 1,6(55Kw). Teda jde mi hlavně o poměr spotřeba x výkon. Mám na mysli jestli je těch 55kw o proti 50kw fakt znát, o kolik je vyšší o moc spotřeba 1,6 o proti 1,3?
Ještě otázku, která motorizace je méně kazová?
Hodně by mě tohle zajímalo, protože takovéto srovnání jsem nikde nenašel, navíc ty spotřeby jsou psány všude jinak, a tak by se rád zeptal někoho, kdo má s tímto zkušenosti.
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4875
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 02. února 2011 - 20:43:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

1,6 55kW mám v Seatu. Když se tomu trochu šlape, tak je docela živá i ve 160 km/h, ale žere i trávu okolo cesty. Spotřeba přes 8 litrů při kombinovaném provozu, i když většinu km najedu sám. Při městském provozu i přes devět. Jinak co dva roky prasklá objímka termostatu, vyvřelá voda. Koupeno s 50 tis. km (snad), teď 170 000 km.

Stejný motor jsme měli někdy před deseti lety ve Felicii Kombi a tam mi přešel o malinko živější (spotřebu nevím).
Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Peto5220
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3768
Registrován: 5-2005

Odesláno Středa, 02. února 2011 - 20:45:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak 50kW a 40kW vo felde 1.3 je dosť rozdiel, ta 40ka je fakt leniva jak slimak. Mam možnosť porovnať obidve...

Reakcia na debatu vyššie..
Karosa ŠL 11 1310 - 1975
e-mail: peto5220@centrum.sk

Pavián
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 186
Registrován: 1-2011

Odesláno Středa, 02. února 2011 - 20:49:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Peto5220: Máš pravdu, jeli jsme v sobotu ve čtyřech a s plným kufrem a co kopec - to trojka. Ale když jedu sám, nebo se synem, tak to jde. Mně to aspoň stačí. A mimo město jezdím tak za 6,5 až 7, ale vyhazuju kvalty, kde to jde a mám "vajíčko" na plynu. A někdy i za míň - podle toho, jaká je silnice ...
pavián
Karosa_b731
Moderátor

Číslo příspěvku: 3271
Registrován: 2-2007

Odesláno Středa, 02. února 2011 - 20:53:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale kdyz se to poradne vytoci, tak to docela i jede

To (snad) každý auto. I moje Fiesta. :-)
Bus-mafiaDance radiorádio BeatKiss Delta
Nemusim tu mít nic. :-)
Goga
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2273
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 02. února 2011 - 22:08:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hynek (652): ... nicméně jeji kufr je prostě tragicky malý. Nechápu, proč by i nižší třída aut nemohla poskytovat dostatečně prostorný kufr ...

Asi protože je to vůz z kategorie miniauta?
RegioMap trvale manipulačních registračních značek Jihomoravského kraje
Rozdělení trvale manipulačních registračních značek Jihomoravského kraje
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 519
Registrován: 11-2006

Odesláno Středa, 02. února 2011 - 23:18:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hlavně v poslední době se dají sehnat za dobrou cenu Feldy s parádní výbavou a poměrně zachovalé..ale 40 kw a diesel bych rozhodně nebral..já mám 50 kw a jako student si jí nemůžu vynachválit..výbava dobrá, jízda dobrá, spolehlivost nadprůměrná..
,,Tam kde ostatní končí, Tatra začíná..."
Sysel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 386
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 02. února 2011 - 23:52:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad zkušenosti s feldou)
Já mám Feldu 1,3 , 50kw, combi, rv.2000. Jezdím ponejvíc sám, sem tam ve dvou nebo naloženej nějakejma krámama. Hlavně město, denně 10km do práce+ 10 domu, cca 4x za měsíc někde "okolo věže" a tak 2krát do měsíce nějaká dálka (cca do 500km), to spíš lehce ostřeji pokud to jde 100-110 silnice I.třídy a dálnici 130-150 podle provozu. Dlouhodobej kombinovanej průměr celorok mám 7,8 l. Problémy spíš žádné, spokojenost velká:-). Najeto 120tisíc. Koupeno nové, celou dobu v rodině.
Do sedadla při sešlápnutí plynu Tě to nezatlačí, ale lítá to obstojně slušně.
Srovnání s jinou motorizací nemám.
Co se týká kufru, případně vozu s vyndanejma zadníma sedadlama - úžasné !!!
Já jsem chcuk mít Krokodýla ....................... a už ho mám;-)
Soooc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 181
Registrován: 7-2009
Odesláno Čtvrtek, 03. února 2011 - 08:22:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karosa_b731: Ale koho ma bavit porad to tocit na 5000. To uz se pak omrzi a radsi se plazim :-D

Ale jinak bych teda motor 40kW do kombiku nedoporucoval, mam srovnani s 50kW, co mame v druhem nasem firemnim vraku, a jede to vyrazne lip a spotreba je mirne mensi.

A ke spolehlivosti - ta 40kW (r.v.1999) ma najeto odhadem 350 tisic a kdyby nepotkala 2x strom a asi 10x zezadu popelnice, tak je asi bez poruchova. Takhle jsme zapasili s prednima svetlama, ktere tam po vsech tech rovnanich sviti divne a elektrika k nim je taky nejaka posramocena. A po tech bourackach nam to moc netopi :-)

(Příspěvek byl editován uživatelem soooc.)
Hynek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 655
Registrován: 11-2007
Odesláno Čtvrtek, 03. února 2011 - 08:58:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Goga: A to je právě ta chyba výrobce... I nepříliš movitý zákazník by měl mít možnost si pořídit dostatečně prostorný kombík, proto je celkem úspěsný levný Logan...

Add Sysel: Povrzuji Tvá slova, měl jsem Felcku jen o rok starší...
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6811
Registrován: 10-2003

Odesláno Čtvrtek, 03. února 2011 - 13:17:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě otázku, která motorizace je méně kazová?

Slyšel jsem, že 1.3 je méně poruchová. Co je na tom pravdy nevím. Sám jsem měl 1.3 50 kW a po motorické stránce si nemůžu stěžovat. Spotřebu jsme měl v létě 6,5, v zimě 7,5. Je pravda, že jsme to nehonil, převážně jsem jezdil 10 km do práce, 10 km z práce, polovina město, polovina meziměsto.

proto je celkem úspěsný levný Logan...

Prodává se líp něž Fabia?

Já si myslím, že dnes dosáhne mnohem více lidí na auto střední třídy, klidně na ojeté. Ceny šli přece jen dolů. Do malých aut prostě malý kufr.
Zajímalo by mě jak by šlapal HTP motor 47 kW v plně naložené Fabia Kombi (5 lidí + plnej kufr)? A kolik by si takto jedoucí auto vzalo při 130 km/h?

Sice se to auto takto koupit dá, ale to je tak asi všechno. Představa, že by to mělo uvézt ještě víc...
České registrační značky

říjen 2010 – 7 let na K-reportu
Vodis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 832
Registrován: 12-2006

Odesláno Čtvrtek, 03. února 2011 - 13:43:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3260: Fabii combi s HTP 47 kW jsme měli. Protože se jezdilo většinou ve dvou a z 47000km, co jsem s ní od nova najela strávila na dálnici ani ne tisícovku, tak jsem byl spokojený. Plné zatížení auta bylo už znát, zvlášť v kopcích, to se na pětku ani nedostalo. ale motor se zase dobře točil. Pamatuju si, jak jsme jednou jeli v pěti z práce, rozjížděl jsem se nahoru z Nižbora a ručička otáčkoměru se dostala až k omezovači a motor krásně bzučel, tak kolega cestující vzadu jen utrousil: Velká cena se jede ale až zítra:-)). Ale ani při hodně svižný jízdě jsem se podle PP nedostal mimo dálnici nad 8 litrů.
No a tím jak šly ceny nižší střední dolů, tak jsme pořídili MeganeII Grandtour, už s velkým motorem 1,6 16V 81kW. Tady je dynamika, výbava i prostor docela jinde. Přitom auto vyšlo cenově stejně...
No a co se týče 40 a 50kW ve felicii, tak autoškolu jsem absolvoval se slabší verzí a tam to plně dostačovalo, na běžný jezdění ale asi žádná sláva.
bylo: Trabant sedí na silnici výborně a jeho akcelerace je bezvadná. To však nesmí svádět k lehkomyslnosti. (návod - Trabant)
je: VAZ-2108 je pětimístný, komfortní, rychlý, maloobjemový automobil nejmodernější koncepce určený pro provoz na jakýchkoliv vozovkách s vyjímkou cest s nezpevněným povrchem s hlubokou stopou, při vnějších teplotách od -40 do +45 °C. (návod - Lada)
Vlastimil_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1088
Registrován: 12-2006
Odesláno Čtvrtek, 03. února 2011 - 13:43:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A to škodovka svého času nabízela jedničkovou fabii kombi s motorem 1.2 HTP 40 Kw. Dvojková snad šla ještě nedávno v nějaké akci koupit s tříválcem 44 Kw.
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6812
Registrován: 10-2003

Odesláno Čtvrtek, 03. února 2011 - 13:57:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lze říci, že nižší střední třída získala část bývalých zákazníků Felicie nebo Fabie. Fabia se naopak stala cílem, těch co si dovolí druhé auto do rodiny nebo těch co dříve neměli nic novějšího. Proč by tedy měla mít velký kufr? Jen proto, že ho měla Felicia nebo Forman. To je dost slabý marketingový argument...
České registrační značky

říjen 2010 – 7 let na K-reportu
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 520
Registrován: 11-2006

Odesláno Čtvrtek, 03. února 2011 - 14:40:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3260: jestli je méne nebo více poruchová, se asi s jistotou říct nedá..každopádně se říká, že motory od škodovky vydrží mnohem déle než motory od ,,fauvé"..a náklady na servis i servisní náročnost je jasný plus pro motor 1,3..já sem se svojí Feldou najezdil 43 000 km za dva roky, většinu dálniční nebo okreskový trasy okolo 50-100, sem tam město, sem tam huntování s vlekem plus terén na chalupě..za ty dva roky sem měnil (když nepočítám olej, brzdy a jednu žárovku) pouze vadný termostat..jinak jezdí živě a bez problémů.
Rozhodně netvrdím že je Felda nejlepší auto, každopádně nechápu ani argumenty lidí, kteří tvrdí že je to příšerný auto..stejně jako nechápu názor svého kamaráda který neustále na škodovky nadává, tvrdí mě že jsou to kšunty, byt sám žádnou neměl a ani s žádnou nějak často nejezdil..jediný v čem s ním souhlasím, že jsou u nás předražený..to je fakt, ale kvalitou si myslím, že dnešní škodovky jsou na velice solidním místě a jedno jestli je to Fabia nebo Superb..
Každý auto je určený pro někoho, každý si najde svého kupce. Já sám bych si Fábii nekoupil a rozhodně bych jí neměnil za Feldu dokud Felda jezdí dobře a nekvete..ale chápu, že pro někoho je Fábia plně dostačující, například když Octavia je pro někoho zbytečně velká..co už chápu mín, je výběr motorizací jako již zminovaný motor 1,2 HTP v ,,kombajnu"..ale budiž, pro osobní spotřebu proč ne, ale když vidim pohotovostní vůz Fábia 1,2 HTP například elektrikářů /tuším PRE nebo kdo/ narvaný věcma, žebříkem na střeše atd. tak se musím smát a říkat si který chytrák něco takového koupil..
,,Tam kde ostatní končí, Tatra začíná..."
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2836
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 03. února 2011 - 15:09:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jediný v čem s ním souhlasím, že jsou u nás předražený..to je fakt, ale kvalitou si myslím, že dnešní škodovky jsou na velice solidním místě a jedno jestli je to Fabia nebo Superb..

Tak nějak. Kdybych žil v cizině, kde je Škoda na rozdíl od nás levnější než třeba Renault a cenově srovnatelná často se skutečným low-endem, tak bych neváhal a v nějaké té oktávce nebo superbu rád jezdil.
Dokud ale žiju tady a navíc jsem kupcem vozidel mírně ojetých (při mém nízkém průměrném počtu najetých kilometrů a parkování po ulicích by nové auto nebyla moc chytrá investice...), tak volím jiné značky - škodovkám kvality neupírám, ale drží si tady cenu neskutečně a ještě ke všemu se hodně kradou a vykrádají.
Peto5220
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3771
Registrován: 5-2005

Odesláno Čtvrtek, 03. února 2011 - 15:24:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nemam prehľad o cenach škodovky ale asi to bude "choroba" koncernu, VW GOLF z 98 roku si tiež stale držia svoju cenu a Seat-y taktiež.
Ale asi to bude spôsobene tym, že je dopyt po tych autach a ak je dopyt tak je aj cena...
Karosa ŠL 11 1310 - 1975
e-mail: peto5220@centrum.sk

Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2838
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 03. února 2011 - 15:42:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano, jistě, držení si ceny je určitě věcí poptávky. Já jsem mířil k tomu, že poptávka po ojetých škodovkách a ochota dát za ně slušnou částku je u nás (a asi i na Slovensku, neznám tamní aktuální situaci) nesrovnatelně větší než třeba v takové Francii, kde je prostě nepředstavitelné, že by třeba Megane byl o kus levnější než srovnatelně vybavená Octavia.
Peto5220
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3773
Registrován: 5-2005

Odesláno Čtvrtek, 03. února 2011 - 16:08:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jef: Tak asi to bude tym že tu je to domaca značka a vo francuzku renault... Ale tiež sa mi to nepači, tie auta tu cenu podľa mňa už nemaju, nie len škodovky.
Inak čo sa tyka cien povedal by som, že v ČR sa da lepšie vybavene auto kupiť za lepšiu cenu ako na SK (ten isty model)
Karosa ŠL 11 1310 - 1975
e-mail: peto5220@centrum.sk

Soooc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 183
Registrován: 7-2009
Odesláno Čtvrtek, 03. února 2011 - 17:41:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Omlouvám se, pokud vadí, že to napíšu na 2 místa, ale nehody asi jsou určené k jinemu typu udalosti kolem nehod.

Mám dotaz - v prestupkovem rizeni, kde jsem jako ucastnik nehody byl vypracovany posudek znalce.

Byla to nehoda s autem na lane a znalec napsal, ze zanedbava v nehode brzdnou silu tazeneho vozu.

Chtel bych se zeptat, jak moc ta sila muze byt velka. Pri brzdeni tazenym vozidlem jsem prerval v tahu (nikoli trhu) tazne lano o nosnosti 1400 kg (hmotnost tazeneho vozidla i s ridicem byla 750 kg).

Moc dik :-)
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 521
Registrován: 11-2006

Odesláno Čtvrtek, 03. února 2011 - 17:46:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V zahraničí je to určitě dobrá volba. Je celkem samozřejmé, že domácí značka bude doma dražší. Řekl bych, že to tak funguje vždy a všude. Domácí automobilka doma vždy prodá. Nadruhou stranu je pravda, že u nás to lehce přeháněj, bohužel i v servisních nákladech a cenách za náhradní díly. Jenže pak je tu věc srovnání. S jakou značkou lze co do kvality, výbavy škodovky srovnávat? Konkureční značky totiž zas takový cenový rozdíl nenabízí, nesrovnáváme-li ji s Dáčií či Kiou. Jasně, nemůžeme je srovnávat se Subaru, Volvem či Mercedesem, ale například Renaultem, Citroenem či Fordem si myslím že ano. Takže i za vyšší cenu, v zahraničí pak za lákavě nižší, dostanu vůz dnes nabitý výbavou, kvalitně zpracovaný, vzhledově neextrémní ale zároven pěkný, pohodlný..takže když mně někdo řekne, že škodovky jsou kšunty, pak opravdu nevím jestli se mám tomu co to řekl smát, nebo ho litovat..zatím jsem tak nějak nenašel výraznou slabou stránku těchto aut. A i ty ceny nových aut, jsou s konkurencí zhruba stejné, ve srovnání vysoké, jsou určitě ceny ojetin..
,,Tam kde ostatní končí, Tatra začíná..."
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2840
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 03. února 2011 - 18:12:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je celkem samozřejmé, že domácí značka bude doma dražší. Řekl bych, že to tak funguje vždy a všude.

Myslím, že ne - v USA jsou vozy amerických značek zpravidla levnější než stejně velká auta japonská a mnohem levnější než produkty značek evropských.

Ve Velké Británii, dokud ještě měla své masové výrobce, býval třeba Austin nebo Hillman levnější než VW nebo Peugeot (ale je fakt, že tohle už koukám do minulosti, kdy si země se silnými vlastními výrobci svůj trh různým způsobem chránily...).
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5632
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 03. února 2011 - 18:23:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové, měl bych otázečku.
Na Fabii začal problém, s tím, že levé dveře u řidiče přestaly komunikovat s elektronikou. Nefungovalo el. nastavování zrcátek a stahování oken, přestalo blikat světýlko signalizující zamčení a i zamykání začalo velice zlobit. Jinak auto funguje bez problémů. Nevíte, co s tím? Jakmile je teplo, tak je to v pohodě, stačí malý mrazík a je to v háji.
fotky na MHDFOTO Moje fotogalerie 19.9. nové fotky DPÚK!
Říkejte mi MMM Za rok 2010 celkem 166 jízd meziměstskými a dálkovými linkami!
Peto5220
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3774
Registrován: 5-2005

Odesláno Čtvrtek, 03. února 2011 - 18:41:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MMM: Keby nešla len elektronika okolo centralu tak by to mohli byť mikrospinače v zamku ale keďže nejde ani zrkadlo tak to vidim na polamane kable v prechodke dveri.

(Příspěvek byl editován uživatelem peto5220.)
Karosa ŠL 11 1310 - 1975
e-mail: peto5220@centrum.sk

Vodis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 833
Registrován: 12-2006

Odesláno Čtvrtek, 03. února 2011 - 18:49:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MMM: Mně u fabky občas zazlobilo stahování okna u spolujezdce, pomohlo vypnutí zapalování a vyndání klíčku. pak bylo vše OK.
bylo: Trabant sedí na silnici výborně a jeho akcelerace je bezvadná. To však nesmí svádět k lehkomyslnosti. (návod - Trabant)
je: VAZ-2108 je pětimístný, komfortní, rychlý, maloobjemový automobil nejmodernější koncepce určený pro provoz na jakýchkoliv vozovkách s vyjímkou cest s nezpevněným povrchem s hlubokou stopou, při vnějších teplotách od -40 do +45 °C. (návod - Lada)
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5633
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 03. února 2011 - 19:44:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vodis: Onen problém už trvá téměř celou zimu, s oteplením mizí (a delší jízdou).
Peto5220: Díky.
fotky na MHDFOTO Moje fotogalerie 19.9. nové fotky DPÚK!
Říkejte mi MMM Za rok 2010 celkem 166 jízd meziměstskými a dálkovými linkami!
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 522
Registrován: 11-2006

Odesláno Čtvrtek, 03. února 2011 - 22:06:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jef: to věřím, amerika určitě podporuje svoje produkty..spíš jsem myslel v rámci evropy, v asii to určitě taky neplatí..
,,Tam kde ostatní končí, Tatra začíná..."
Vlastimil_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1089
Registrován: 12-2006
Odesláno Čtvrtek, 03. února 2011 - 23:45:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mně přijde, že drahota škodovky je tak trochu zakořeněný mýtus. Octavia Tour s motorem 1.6 stojí pod 300 tisíc. Před pár lety auto v podobné konfiguraci vycházelo kolem půl milionu.
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2841
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 04. února 2011 - 00:45:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlastimil l: Ale jistě, auta u nás jsou čím dál dostupnější. Ta "drahota škodovky" je relativní v tom, že se u nás pod škodovku cenově dostávají (i u nových, u ojetých to platí dvojnásob) třeba francouzské značky nebo Ford, které na západě patří mezi "zavedené značky" a cenově tam bývají srovnatelné spíš s VW...
Comfort
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 656
Registrován: 5-2008

Odesláno Pátek, 04. února 2011 - 14:34:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tiguan 2012

"Úžasné!" Konečne niečo "iné a nové!"

Tempral Trans, a.s. | Soldex vystrihovačky
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2284
Registrován: 6-2007
Odesláno Pátek, 04. února 2011 - 15:46:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jefe, když jsem kupoval 4 roky starého francouze v Bavorsku, tak byl na polovině ceny oproti srovnatelnému VW. Takže jsem neváhal. V CZ jsem neměl šanci auto v podobné výbavě a zachovalosti vůbec pořídit - a co bylo k vidění, to bylo starší, v horší výbavě, s více km (i po stočení ) a přitom cca o sto tisíc dráž. Takže i u našich sousedů jsou koncernová auta dražší než zavedené značky ze země žabožroutů.
Pavluscha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1758
Registrován: 11-2007

Odesláno Sobota, 05. února 2011 - 00:15:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

zapřísahlý propagátor škody Yeti:
http://auto.idnes.cz/skoda-yeti-je-rychlejsi-nez-ferrari-a-uzitec nejsi-nez-maybach-zjistili-britove-19w-/automoto.asp?c=A110204_15 0458_automoto_hig
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 523
Registrován: 11-2006

Odesláno Sobota, 05. února 2011 - 12:19:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavluscha: jo to jsem se smál když jsem to viděl..říká se, že jeho verdikty na auta ovlivnují prodejnost, nadruhou stranu, nejsem si zcela jistý že z jejich testů lze dělat závěry :D
,,Tam kde ostatní končí, Tatra začíná..."
Vlastimil_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1090
Registrován: 12-2006
Odesláno Sobota, 05. února 2011 - 13:49:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co byste dělali v případě, že máte fabii z roku 2003 a servis vám oznámí že oprava bude stát 35 tisíc Kč? Jedná se o klasický problém motoru 1.2 HTP s ventily, takže výměna hlavy motoru a katalyzátoru.
Když to tak počítám, tak cena opravy je cca polovina hodnoty toho auta.
Fabie má najeto 105 tis. km. Výbava: originál centrál na DO, elektrická okna, 2x airbag, originál škodovácké rádio, nastavitelný volant a sedačka řidiče. Bez ABS a klimatizace.
Co vy na to? Opravit nebo prodat a koupit nové?
Šulu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 242
Registrován: 10-2006

Odesláno Sobota, 05. února 2011 - 15:01:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sehnal bych hlavu i kat z vrakárny a nechal opravit u šikovného garážníka a ne v nenažraném autorizáku. Tímto bych se dostal pod polovinu původní sumy.
Zrovna nedávno kolem mě proběhla srovnaná a otlakovaná hlava na haťapku za 4 tisíce peněz.
TEchnicky SLAbý
Goga
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2279
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 05. února 2011 - 15:26:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Comfort (656): "Úžasné!" Konečne niečo "iné a nové!"

Zrovna na tohle mám úplně jiný názor. Unifikace modelů Volkswagenu v posledních dvou (?) letech se mi moc líbí. Sice na první pohled dle masky vypadá každý model skoro stejně, ale přesto zůsávají charakteristické tvary různé. Dá se to pozorovat například na předním nárazníku.

A hlavně si tím u mě automobilka získá hned kladné body, že jakž takž dbá na nějaké hodnoty a snaží mít ve svých modelech něco charakteristického. Tohoto se doposud svým způsobem drží dodnes všechny automobilky koncernu VW – Škoda, Seat, Audi...

Trend toho, aby každý model vypadal jako kdyby právě přiletěl z Marsu (a ještě mimochodem vypadal úplně hnusně, dle mého), nasadily v první polovině minulého desetiletí automobilky Peugeot a Citroën. A dnes to do určité míry přetrvává u podstatné části automobilek, figurujících na evropském trhu. V poslední době tuto taktiku nasazuje například Ford a myslím si, že to dost svědčí o situaci konkrétní automobilky, především pak té finanční.
RegioMap trvale manipulačních registračních značek Jihomoravského kraje
Rozdělení trvale manipulačních registračních značek Jihomoravského kraje
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4886
Registrován: 2-2005

Odesláno Sobota, 05. února 2011 - 15:40:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Goga: Pod to se s dovolením podepisuju.
Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Hynek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 659
Registrován: 11-2007
Odesláno Sobota, 05. února 2011 - 16:43:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlastimil_I: připojuji se k radě kolegy Šulu, doporučuji si sehnat hlavu bokem a někde v autodílně si ji nechat zkontrolovat a přehodit a ani omylem nedávat auto do předraženého oficiálního servisu. Když jsem si před pár lety roztřelil Feldu, cena opravy v servisu byla stanovena na 30.000,-, což prakticky přesahovalo cenu auta, kamarád mi to udělal za 8.000,- a nebylo to na rozdíl od zfušované práce autorizovaných servisů vůbec poznat...

Nebo od Tebe tu Fábku za 35 tisíc koupím celou a nechám si to někde udělat

(Příspěvek byl editován uživatelem Hynek.)
Lions_coach
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 718
Registrován: 8-2009

Odesláno Sobota, 05. února 2011 - 16:58:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doma jsme uklízeli rodinné fotky a na tohle jsem narazil.
DACIA 1310 COMBI


Měla zelenou barvu. Kde skončila netuším.

Našel jsem i návod, tak kdyby někdo chtěl nějakou část vyfotit, nebyl by problém.
RAJČE 1.12.2010 aktualizace.
Swe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2146
Registrován: 3-2005

Odesláno Sobota, 05. února 2011 - 19:14:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlastimil_l: Kde přišli na takovou cenu? Na HTP se prodává sada hlavy s katalyzátorem za 15 tis. Protože škodovka o problému ví, tak je cena relativně příznivá, nižší za komplet, než obvykle stojí jen kat. A raději nový díl a s dvouletou zárukou, než ten vrakáčový, který může být ve stejném stavu jako ten tvůj, popř. je čeká brzo stejný osud. Zajímavé je, že oficiálně se tato sada na VW ani Seat nenabízí (ale samozřejmě pasuje).