K-report
 

Archiv diskuse Historická vozidla do 17. 12. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Automobily, lodě a letadla » Historická vozidla » Archiv diskuse Historická vozidla do 17. 12. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
T4783363
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 753
Registrován: 2-2006

Odesláno Neděle, 04. prosince 2011 - 13:21:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bafy: Myslím, že ne. Ale hlavně je ta fotka už z léta 2010 ...
2z5_0409
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2890
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 04. prosince 2011 - 16:06:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevím jestli se tohle sluší dát do vraků, pro mě je to historie, tak to dám tady

Po necelém půl roce jsem se opět vrátil na jednu zahradu, kde jsou na pospas osudu ponechána kdysi krásná auta Nebudu přesně zveřejňovat kde to je, měl jsem tam menší potyčku..

V létě když jsem tam byl fotit poprvé se přes houští auta nedala vůbec nafotit, ale teď to byla paráda, celá zahrada jak na výstavce, byl jsem nadšen
Fotil jsem napřed z poza plotu, jestli se těm stlučeným deskám dá tak říct.. Po chvíli mi to ale nedalo a vlezl jsem do zahrady, fakt nádhera, vidět něco takového jak tam hnije a propadá se pomalu do země je zážitek







Tatra 603 měla i značku, bohužel sud kterej je o auto opřenej se mi za boha nepodařilo odsunout, tak jediné co vím že byla z okresu Přerov. Později jsem si všiml že nějaká značka, nebo značky leží i uvnitř auta, asi PR x0-6x.. Do auta jsem se zkoušel dostat, ale nešlo to..




Hned na vedlejším voze vedle Tatry byla také značka, nejnižší kroměřížská co jsem kdy na vlastní oči viděl
Mít sebou něco na odšrubování, neváhal bych ty tabulky vzít. Vím je to krádež, ale takhle tam zahynou spolu s auty a ze zahrady se dostanou tak akorát do kovošrotu..




Když jsem fotil tu nákladní Tatru z pravé strany zrovna došel nějaké postarší drobnej pán v montérkách, ve vaťáku a v kulichu. Lekli jsem se sami sebe navzájem Fakt ve mě hrklo!
Hned jsem pozdravil a chlap na mě k*rva co to tady je chlapi! A ven do p*dele! Tady je soukromej pozemek k*rva! A natahoval ruku ať táhnu.. Hned jsem se začal omlouvat že mi bylo jasné že to tady něčí je, pán se nepřestával rozčilovat..! Ale já byl klidnej a snažil jsem se celou situaci urovnat Říkám že se zajímám o auta a nemít něco tak krásného nafocené by byla obrovská škoda, to co tady máte je fakt nádhera, snažil jsem se pána uchlácholit.. Chlap mě hnal před sebou směrem ven ze zahrady s tím že si okamžitě napíše mojí značku. Hned jsem mu jí nadiktoval 3Z3 8085 i s mojím jménem a adresou Pán hbytě proskočil mezi deskami ven ze zahrady a šel se fakt na mé auto podívat
Říkám že jsem tady z jedné obce, která není tak daleko.. V kapsi jsem našmátral vizitku našeho SPZ sdružení a hned jsem mu jí dal, tohle ho uklidnilo když viděl mé jméno fakt napsané. Asi kdyby se něco stratilo tak by to měl na koho hodit
Vše jsem mu pak už s klidem vysvětlil, o co se zajímám a že jsem na jeho zahradu nepřišel krást ale fotit. Pán mi pak začal vyprávět že má veteránů víc, několik prej už po renovaci a tyhle zbylé prej na renovaci čekají.. Teď má prej problémy a tak s tím nemůže nic udělat a že ho to s*re jak tam ty auta tak má.. Pak mi říkal že už u něj bylo víc lidí a že se bojí že mu to po čase někdo rozkrade. Docela dobře sem si s ním pak pokecal a nechal mě pak v klidu dál fotit:-) Strávil jsem pak na té zahradě asi dalších 10 minut a v klidu si fotil detaily atd..
Jen mě teď mrzí že jsem se neoptal jestli doma nemá nějaké vyřazené značky, určitě by měl, protože kulna v pozadí v zahradě byla ověšená spoustou různých krámů a značky by tam také mohly být.. Také jsem se mohl optat kde a kdy všechna ta auta získal.. Bohužel v tu chvíli jsem byl rád že se celá situace sklidnila a tak jsem tyhle otázky opomělZkusím se příště až tam zase budu mít cestu zeptat..

Teď když nad tou zahradou dumám, je fakt škoda že tam ta auta takhle zapomenutě leží.. Asi už použitelná nebudou, ale i tak by se slušelo jim to poslední místo jejich života upravit, aby tam nestáli v tom hnusu co tam všude rostl..!
Třeba to houští a všechen plevel vytrhat, půdu trochu porovnat a nasadit tam pěknou trávu.. Také trochu popravit plot a bylo by to moc pěkné zátiší z netradiční dekorací
Zlínský kraj - orp Kroměříž, Holešov, Bystřice pod Hostýnem..
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 700
Registrován: 11-2006

Odesláno Neděle, 04. prosince 2011 - 16:48:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to je fakt úžasné a smutné zároveň. Především je škoda té 87. A pak že už nerostou :D
Oliver
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2143
Registrován: 6-2007

Odesláno Neděle, 04. prosince 2011 - 17:16:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

2z5:

No jo, zase jeden z těch typických českých blbců, kteří si myslí, jaký ohromný mají poklad. Tahle skupina se zvráceným vztahem k automobilům se dělí v zásadě na dvě podskupiny:

ta jedna tvrdí, že to 100% budou renovovat, takže neprodají, přestože je očividné, že auto už na místě nějaký ten rok stojí a jelikož se dá odhadnout, že tam ještě nějaký rok stát bude, tak už ho tak maximálně zametou, protože už to nebudou chtít ani v kovošrotu.

zatímco ta druhá to renovovat nechce a nebránila by se nějakému prodeji, ale víte pane, už je to fakt vzácný veterán a levně ho nedám, takže tam zase bude ještě nějaký ten rok stát, dokud majitel nezemře a dědicové to nezametou nebo podobně.


Vždy si vzpomenu, jak jeden můj kolega našel někde před barákem ohořelý vrak Fiatu 850 Special bez oken a bez kol, s roztavenou elektroinstalací v motorovém prostoru a zkontaktoval majitele, zda by si z toho za nějaký obolus nemohl vzít přední kotoučové brzdy. Chlap na něj začal řvát, ať se z toho neopovažuje cokoliv odmontovat, protože on s tím pojede odpoledne do města.
Asi nemusím psát, jak to s fiatem dopadlo...

(Příspěvek byl editován uživatelem Oliver.)
Rulův celorepublikový SPZ přehled

Nejsem členem žádného ze sdružení věnujících se poznávacím značkám
Standač
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 314
Registrován: 7-2007
Odesláno Neděle, 04. prosince 2011 - 17:27:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

2Z5----

kdysi jsem tam taky fotil, ptal jsem se pána co bydlí vedle v baráku , tak mě vzal naproti ,(protože jsem hlavně blázen do T 111atd ) a tam hnije další 603 a je tam T 111 jeřáb a T 111 cisterna bez nástavby, mluvil tehdy o udělané T 128, ale tu že má schovanou jinde...
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3363
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 04. prosince 2011 - 20:05:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

2z5: Pěkná, i když smutná reportáž!

Kdyby ty auta nechali chátrat aspoň někde pod střechou a ne takhle na zarostlým dvorku zřejmě už mnoho let, byla by to moc pěkná docela komplexní sbírka Tatry - T603, T600 tatraplán, T87 v novější verzi (dnes by se řeklo "po fejsliftu"), ta nejstarší je zřejmě T 75 (jestli správně vidím, je to hranatý čtyřdveřák, takže nikoli "hadimrška"), k tomu ta 138 a jestli i 111 a 128... z těsně poválečné historie kromě té hadimršky už chybí snad jen 805. Jó, bylo by to krásný...
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5001
Registrován: 5-2005

Odesláno Pondělí, 05. prosince 2011 - 00:02:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tyhle zbylé prej na renovaci čekají

A možná přijde i kouzelník. To si někdo fakt myslí, že tyhle vraky má smysl renovovat?
800/47
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 373
Registrován: 10-2007
Odesláno Pondělí, 05. prosince 2011 - 10:52:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na otázku, jestli to má smysl, se těžko odpovídá. Záleží na úhlu pohledu. Fakt je, že jsou lidi, kteří i něco takového renovují. Ale přemýšĺení lidí je velice různé. Každý je na pomyslné stupnici od racionálního k emotivnímu uvažování někde jinde. Přísně racionální pohled je vykašlat se na staré krámy a koupit si nové auto. Už o něco méně racionální je sehnat co nejlepší a nejkompletnější kus a ten doladit. Jenže tohle racio padá v momentě, kdy už vrak máš. To pak většina dá přednost úmorné a zdlouhavé renovaci toho, co má, před vyhozením toho, co má a koupí lepšího kusu k renovaci. Protože lidi, co se jim doma nějak ocitne vrak, asi nebudou uvažovat až tak konzumně. Pak máme taky lidi, co si řeknou, že jim pokročilá vrakovitost nevadí, že si s tím budou pomalu hrát sami, že si to budou sami různě dolepovat a že se na tom tak nějak sami vyučí.

Ale samozřejmě nevylučuju ani situaci, že tvrzení "to budu všechno renovovat" těchto vrakařů je jen obrana před vnějším světem, že tomu ani sami nevěří, jen se jim to prostě teď nechce řešit. Protože kdyby připustili, že s tím nic dělat asi nebudou, tak ten tazatel hned začne o to víc otravovat, aby mu to prodali. Přece je to tak "logické" - vy to na nic nepotřebujete a já z toho udělám pěkné auto. Jenže vrakařovi se třeba nechce ani řešit nějaký prodej.
2z5_0409
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2893
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 05. prosince 2011 - 16:38:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jsem rád že reportáž potěšila:-) Ikdyž je trochu ponurá a smutná..

Ta auta co tam jsou, myslím že většina z nich je už v takovém stavu že nějaká renovace nemá cenu Pán sice povídal hezky, ale myslím že s tím co tam má stejně nic neudělá a to co mi říkal, říkal jen proto aby to vypadalo že má fakt zájem něco s tím udělat a taky možná sám před sebou že jeho dávnej sen o krásných veteránech dopadl takto.. Auta tam zůstanou tak jak jsou to jsem si jistej

Proto mi teď nedají spát ty spz co tam stále jsou, hlavně ta KM-02-99 ta je nádherná Příjde mi obrovská škoda tam nechat tak nízkou raritní spz aby tam zrezla jako její přerovská kolegyně na té Tatře (také kdoví jak nízká byla..)..
Ještě pospřemýšlím co podniknu a zkusím se tam někdy vydat znovu, existují dvě možnosti:
Buď že bych značky odkoupil, existuje teoretická možnost že pán může mít doma značek daleko víc a to i raritních kousků.. U těchto typů lidí zůstávají různé rarity zašantročené Bohužel u této verze může také nastat to že se pán opět nas*re a s mým nápadem mě tak akorát nakope do.. Vyhodí mě ven
Druhá možnost, někdy se tam opět vydat, opět s úmyslem focení a spz si jednoduše odmontovat a z kabyny Tatry ty značky násilím dostat.. Ikdyž tato verze je mi taková cizí, takže spíš vyhraje ta první možnost
Zlínský kraj - orp Kroměříž, Holešov, Bystřice pod Hostýnem..
Pavián
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1700
Registrován: 1-2011

Odesláno Pondělí, 05. prosince 2011 - 17:24:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jedna hezká Dacia STW od Sedlčan a Lada 1500 z TA (až halt na ten plyn ...):


A protože mám příspěvek 1700 - tak mi napadl snad jen Glas 1700 - ale toho nemám na fotu, tak jen výřez z prospektu:

Čím víc toho vím o ženách, tím víc miluji svůj automobil ...
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5002
Registrován: 5-2005

Odesláno Pondělí, 05. prosince 2011 - 23:27:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Risan - je fakt, že podobné téma jsme tu nedávno řešili, ostatně jsem psal, že i já jsem vlastně "renovoval" levné Camaro, i když mě ve finále vyšlo finančně stejně, jako kdybych koupil pěkné , na kterém bych utřel prach ze zrcátka. V tom hrála roli samosebou zvědavost a "chtíč" si to auto rozebrat a udělat. Ale tady u těch šrotů? Jsou to prohnilý kastle s prohnilým zbytkem podvozku, slovo nekompletní nemá smysl ani vyslovovat, jelikož tohle je víc než nekompletní. Nejedná se o extra vzácné kusy. Je to s prominutím prostě hromada starýho železa s cenou = nula, myslím že by nad tím ohrnuli nos i v kovošrotu, protože tam nemají rádi, když na tom roste mech.
Vyobrazená auta jsou k renovaci ve smyslu, že postavím novostavbu = repliku na základě původní kastle, kterou pak následně shodím někde v tichosti ze skály, aby nikdo neviděl, že jsem blázen, když vyrábím repliku něčeho, co jsem někde mohl koupit ve stavu podstatně lepším.
800/47
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 375
Registrován: 10-2007
Odesláno Úterý, 06. prosince 2011 - 09:31:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak třeba ta osmička nebo tatraplán jsou podle fotek auta poměrně kompletní. Spousta detailů, které za tu dobu odešly nebo se ztratily i na pěkných autech a skoro všechny karosářské panely, to se stejně dělá jako replika. Cena pěkné osmičky se dneska pohybuje v miliónech. Proto bych neřekl, že renovace takového vraku by byla ojedinělým počinem. Myslím si, že skoro nejde koupit osmička nebo tatraplán, u které nakonec nebudu nucen udělat všechno znovu. Samozřejmě pokud si nekoupím za dva-tři milióny auto po renovaci. A jestliže jsem v situaci, že zrovna tahle auta na zahradě mám a rozhodnu se pro renovaci, tak bych byl blázen, kdybych to vyhodil a šel shánět lepší.

Šestsettrojku by šlo určitě jako základ koupit v daleko lepším stavu. Ta pětasedmdesátka je na tom dost bídně, 138ka taky. Tam se to asi nevyplatí.
Pavián
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1704
Registrován: 1-2011

Odesláno Úterý, 06. prosince 2011 - 11:03:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Taková malá poznámka k příspěvku od Verushi a Risana:
Kus pravdy je v každom - znám případ, kdy jistý známý "renovuje" jedno luxusní předválečné auto, kdysi v majetku ředitele Živnobanky dra. Preisse. Ovšem z toho auta měl nekompletní zadní nápravu, pár drobností a papíry, podle kterých bylo lze zjistit prvního majitele. To už je potom ale opravdu stavba, nikoli renovování, ani restaurování.
Z těch smutných obrázků není to asi není vidět, ale kdysi tam byl i Tudor a cosi rozpadlého hranatého (velikosti Piccoly 700 nebo škodovky 420) - už si víc nepamatuju. Ale myslím si, že ta 138 má šanci na oživení, kolem náklaďáků se pohybuju hodně dlouho, a viděl jsem, co se dá udělat z naprostého torsa. 603 asi nemá smyslu zachraňovat, Tatraplan je sporný. Tatrovek 75 není tolik, tam si myslím, že by to někdo zvládl. A u 87 - viděl jsem horší vraky - ale opět - to není renovace, ale stavba.
Čím víc toho vím o ženách, tím víc miluji svůj automobil ...
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6702
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 06. prosince 2011 - 11:22:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No já si myslím, že valná většina majitelů obdobných zahrádek nikdy renovovat NEBUDE. Čest vyjímkám.

Pěkně tu bylo rozděleno ono smýšlění takových majitelů. Já bych to viděl takto (soudě dle mých zkušeností z návštěv obdobných míst):

a) Ti, kteří nikdy renovovat nebudou, jen o tom pořád mluví, ale zároveň je i jim samotným jasné, že jsou to jen plané řeči. Kdyby mělo dojít k renovaci, najdou zase sto dalších důvodů, proč ne dnes, ale až někdy jindy, třeba zítra. Neprodají, ale je s nimi řeč.

b) Ti, kteří renovovat nebudou, ale jsou přesvědčeni o tom, že to prodají za ohromnou částku, která jim třeba vynese na vykoupení dalších vraků. Například nedávno mi bylo nabízeno eRko v nic moc stavu za celých 40tis - použitelný možná jen papíry, skla a sedačky, možná pár drobností z motoru. Tito i vzácná auta raději nechají shnít, než aby to prodali alespoň za nějakou, pro ně směšnou, cenu. S těmi ani řeč není.

c) Ti, kteří by rádi renovovali, ale nemají čas, peníze, cokoliv. Těch je sice taky pár, ale oproti případům a) a b) minimum. No, a většinou mají jen pár vraků, ne celou zahradu.

d) Ti, kteří to mají po pozůstalosti nebo se k tomu dostali jak slepý k houslím. Tito většinou neví, co s tím, a jsou rádi, když si od nich třeba za pivo vemete pár použitelných dílů.

e) Setkal jsem se i s případem, kdy by třeba jeden nejmenovaný člověk velmi rád vystavoval auta v nálezovém stavu - jenže, jak sám říká, to zajímá pouze úzkou skupinku lidí a ti například garážohalu nezaplatí. A dělat to jen pro to, aby tam jednou do roka přišlo pět lidí, to dělat nebude...


Samozřejmě ve všech případech se původně mohlo jednat o pěkná auta, která by stála za záchranu, ale vliv času, rozhodnutí majitele a další aspekty, z nich udělali něco, co už pomalu ani kovošrot nechce.

K případu b) ještě jedna věc. Ti, kteří jsou z oboru a mají v něm víc zkušeností, jak já, tak mi jistě potvrdí, jak jsou někteří překupníčci vyčůraní, abych použil slušnější slovo. Tak například jsem pro kolegu sháněl nový zadní světla na eRko - banální záležitost, na kterou lze ještě občas narazit. Že jsou shodné s kilem je jasné. Ale protože eRko je něco víc a je jich méně, překupníčci prodávají tato světla i za 2,5tis s tím, že jsou POUZE na eRko, přičemž jejich soused je prodává za pět kil s tím, že je to přece i na kilo... To samé třeba přední čelo. Na oba vozy stejné - ale někteří prodávají jako na eRko za podstatně vyšší cenu, než ten, kdo to prodává jako na kilo... A není to o tom, že zná nebo nezná cenovou kategorii. Zná ji moc dobře. Ale zkouší, kdo naletí. A že jich naletí...
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1792
Registrován: 10-2008

Odesláno Úterý, 06. prosince 2011 - 11:30:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mauricio: Kategoria B je skutocne asi najpocetnejsia. Staci si pozriet inzeraty na nete a nadabis na ludi, ktori nevedia co si pytat za tie "auta". Pisem to s uvodzovkami, lebo niektore su skor vraky.
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6705
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 06. prosince 2011 - 11:48:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdysi jsem fotil jeden odstavenej autobus ŠD11, fotku nemůžu momentálně najít. Ač jsem se snažil být velmi nenápadný, hned přiběhl majitel a začal mi vysvětlovat, jak je to vzácný zachovalý kus (ehm... nejsu blbej a oči mi ještě docela slouží), že jich bylo vyrobeno jen pár tisíc (ano, to je u autobusu skutečně nízké číslo), zachovaný je jen jeden (no možná tak v blízkém okolí), a že by za to chtěl 150tis. Ber nebo neber. Nechceš? No tak vypadni, než zavolám benga. Chceš? No tak mi to tady podepiš...

Takže asi tak :-)

Dalším aspektem těchto lidí je to, že tebe nepustí ani ke slovu, protože se pořád vychloubají tím, jak je zrovna tento kousek vzácný (nedávno mi například jeden říkal, jak se s tímto Trabantem vozil sám Antonín Zápotocký - no nevím, Dějepis mi nikdy nešel, ale nějak mi to k sobě časově nejde), že mu vlastně nic nechybí (a to i v případě, že mu chybí prakticky vše - ostatně, kdo viděl film Jízda, tak první minuty se dají výtečně přirovnat k tomu, co zde píšu), no a ve výsledku, když ti řeknou cenu a ty odmítneš, ženou tě rychle pryč, protože zájemců je plno a on to nepotřebuje prodat hned a prvnímu... Zajímavý, že některý vozy i po letech stojí pořád na tom samém místě - tak kde jsou ti zájemci?
Vlastimil_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1360
Registrován: 12-2006
Odesláno Úterý, 06. prosince 2011 - 14:34:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V Plzni na Čechurově byla ještě před pár lety zahrada plná vraků fiatů a zastav.
Majitelem byl starší muž, který bůhví proč je shromažďoval.
Všechny auta byla v dezolátním stavu a po jeho smrti to dědicové nabídli jednomu z fiatklubů, aby se pokusil z toho něco vytěžit.
Odkaz na celou akci je zde:http://fcc.cz/akce-plzen2004.php
Lovecvraků
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 273
Registrován: 10-2010

Odesláno Úterý, 06. prosince 2011 - 14:47:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

2Z5 0409-No to je krásná reportáž,něco takového jsem ještě neviděl.Když by jsi si odmontoval ty značky,tak by to sice byla krádež,ale krádež v zájmu dobré věci!A takovéto krádeže snad i schvaluji.Lepší než to tam nechat zhnít.Někdy když vidím vrak s vymlácenými skly,světly,bez kol,do zbytků interiéru celý rok prší a sněží,nemá motor...tak si také říkám jestli to není škoda tam nechat.

Ale lepší způsob je stejně to odkoupit.Když pánovi nabídneš nějakou tu sumičku...tak by Ti nějaké značky prodat mohl.Nejlepší by bylo,kdybys mu ještě dovezl ukázat část své sbírky,aby se přesvědčil že s tím nechceš dělat nic špatného a značky opravdu sbíráš.To mám vyzkoušené.Když jsem začínal značky sbírat,tak mi soused dal 2 značky,co měl na vratech.Jenže já věděl že má na vratech ještě 2 další,vzácnější značky.Za půl roku přišel soused na návštěvu,a uviděl část mé sbírky kterou jsem měl položenou na skříni a řekl:Já mám na vratech ještě dvě značky,někdy přijdi a já ti je dám.Tak jsem získal "motoplachtu" HBA a traktorovou PE.

Na jakém autě je ta nízká KM ?

(Příspěvek byl editován uživatelem Lovecvraků.)
www.lovec-vraku.cz (www.lovec-vraku.estranky.cz)

Sháním(nejen)české SPZ(zdarma,za malou pozornost dle přání),takže pokud se Vám někde nějaká válí nebo jste nějakou našli,kontaktujte mě prosím na můj e-mail(lovec-vraku@email.cz).
Tomino
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3784
Registrován: 3-2007

Odesláno Úterý, 06. prosince 2011 - 19:24:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lovec:

S tvojim príspevkom sa stotožňujem.

V živote by mi nedalo ukradnúť značky z auta, ktoré sa aspoň raz za rok pohne, bárs aj o 10m.

Potom už v prípade, že to stojí v lese 15 rokov a ani pes potom neštekol, to už je iné. Ale z auta vyzerajúceho aspoň trochu pojazdne nikdy. Už len preto, že to tomu autu môže zaistiť šrot..


Nosenie všetkých značiek so sebou sa mi zdá riskantné a nepraktické, ja rád používam fotografie :-). Lebo plný kufor ŠPZ sa cajtom nie bohvieako vysvetľuje..

Určite je lepšie kontaktovať majiteľa a v dobrom ísť za ním, ak si niečo pýta tak mu ponúknuť, ak si nepýta tak na konci mu prihodiť nejakú pozornosť :-)

Ale bohužiaľ všetko to, o čom tu píšem, je veľmi subjektívne a je ťažké nájsť tú hranicu pokiaľ áno, a odkiaľ už nie.
www.SPZ.unas.cz

Maj nachystaného vtáka, keď sa bude treba hrať na dobrovoľných hasišov.
Tomino
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3786
Registrován: 3-2007

Odesláno Úterý, 06. prosince 2011 - 21:58:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kolegovia,
prosím, ak by mal niekto z vás na predaj masku na T2-603 "model ´69", prosím ozvite sa mi.
Na stave viac-menej nezáleží, keby bola v 100% stave bolo by super, ale môže byť aj v predrenovačnom. Pomienkou je komplentnosť a opraviteľnosť (tak aby to stačilo max. vyčistiť, opieskovať a nastriekať/pocrhómovať).

Na cene sa snáď dohodneme.



Ďakujem veľmi pekne za ponuky.
www.SPZ.unas.cz

ZIL-131, r.v. 1975: Spotreba paliva: 65 L/100 km, mesto, 150 - 200 l/100 km (jazda v teréne).
Pavián
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1706
Registrován: 1-2011

Odesláno Středa, 07. prosince 2011 - 09:03:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Mauricio (6702 + 6705):
Jo a jo a jo !!!
Nějak takhle to dělení asi vypadá.
Jen doplním, že jsem se kdysi setkal s člověkem, který měl na "dvoře" asi desítku zajímavých aut (např. Mercedesem "Adenauer" protékal zurčící potůček močůvky), a na můj dotaz, zda by něco z toho pustil, odpověděl ve smyslu: "Ne, nic neprodám, ale až budu umírat, řeknu si, co jsem všechno měl .." Na to se nedá odpovědět nic.
Už je to řada let, takže nevím, jak to tam dopadlo - ale předpokládám, že tam obec po jeho smrti poslala nakladač, a všechno to šlo do ...
Čím víc toho vím o ženách, tím víc miluji svůj automobil ...
2z5_0409
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2902
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 07. prosince 2011 - 23:06:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlastimil L: Koukám teď na ten tvůj odkaz, taky zajímavá zahrada Fakt lidí sbírají a shromažďují kde co, ikdyž to posléze nemá žádnou hodnotu


Lovecvraku: "Na jakém autě je ta nízká KM ?"
Je na tom autě vedle té Tatry 603, auto je vidět na čtvrtém a šestém obrázku

Je jasné že ke značkám zvolím tu legálnější cestu Bylo by mi proti srsti tam jít krást! Snad to výjde a pán se nenas*re, ale pokusím se ho zpracovat.. Táta teď pálil, tak sebou vemu domácí slivovičku a nahodím za tabulky nějakou rozumnou cenu.. To by v tom byl čert aby nepodlehl Do vánoc na to čas nebude, tak po novém roce tam zajedu.. O všem dám vědět

Ještě jsem zapoměl na tuhle fotku. Tohle auto se skrývalo za nákladní Tatrou, chtěl jsem se k němu dostat, ale v tu chvíli mě tam nachytal ten chlápek..




Stále dokola si ty fotky musím prohlížet.. Já na tu zahradu chci jít znovu.. Znovu bych se tam rád prošel, měl jsem v tu chvíli zvláštní pocit, něco takového člověk nevidí každej den.. Tak bych to ještě jednou rád zopakoval:-)
Zlínský kraj - orp Kroměříž, Holešov, Bystřice pod Hostýnem..
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3370
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 07. prosince 2011 - 23:23:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě jsem zapoměl na tuhle fotku. Tohle auto se skrývalo za nákladní Tatrou, chtěl jsem se k němu dostat, ale v tu chvíli mě tam nachytal ten chlápek..

Hm, tak to vypadá, že měl přece jen i hadimršku... skutečně ucelená sbírka tater z té doby
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3371
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 07. prosince 2011 - 23:25:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo a auto s nízkou KM je teda zřejmě tatraplán.
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 379
Registrován: 10-2007
Odesláno Čtvrtek, 08. prosince 2011 - 08:45:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano, poslední auto vypadá na T57b. Je na ní pěkný tovární znak - asi nemá otlučený smalt.
Oliver
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2146
Registrován: 6-2007

Odesláno Čtvrtek, 08. prosince 2011 - 10:42:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlastimil_l: V Plzni na Čechurově byla ještě před pár lety zahrada plná vraků fiatů a zastav.
Majitelem byl starší muž, který bůhví proč je shromažďoval.


Této akce jsem se osobně účastnil a v lidové slovesnosti našeho klubu zakořenila natolik, že se stala v podstatě etalonem pro hodnocení stavu předrenovačních vozů. Slovní spojení "plzeňský stav" se stalo pojmem s poměrně jasně vymezeným významem...

Jinak u dotyčného majitele už šlo o projev psychické choroby, která má konkrétní lékařské označení. Žil sám a kromě pěti desítek fiatů měl zahradu plnou pneumatik, místnosti v domě zaskládané náhradními díly, tuším tři ledničky plné masa...
Když mu byla odstavena přípojka elektřiny, protože přestal platit a jeho příbuzní jej tam asi po měsíci našli... no, snad ani nebudu pokračovat
Rulův celorepublikový SPZ přehled

Nejsem členem žádného ze sdružení věnujících se poznávacím značkám
Standač
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 315
Registrován: 7-2007
Odesláno Čtvrtek, 08. prosince 2011 - 12:49:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jen doplním fotku 2Z5

foceno 11/2005
Zlin__24tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2754
Registrován: 3-2005

Odesláno Čtvrtek, 08. prosince 2011 - 14:12:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

2z5_0409: Při tom ohledu si hned vzpomenu na Želatovice... Tam je taky.

Ale je to kombinace bodu a) a b) - spíše k bodu b).
http://trajfly.wz.cz - novinky z provozu MHD ve Zlíně a Otrokovicích, rozsáhlá fotogalerie...
Následuj svůj instinkt - Rába :-) .:. ICQ: 271 444 785
kwasi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.197.144.135
Odesláno Pátek, 09. prosince 2011 - 05:33:55    Odkaz na tento příspěvek  

Ruska doma vyrobena auta: http://www.prochlapa.cz/podomacku-vyrobena-auta-to-je-sila.html
Kubanska auta: http://auto.idnes.cz/autofotka-tydne-ostrov-svobody-se-meni-kuban ske-ameriky-skonci-pwa-/automoto.aspx?c=A110510_132843_automoto_h ig
http://magazin.e15.cz/cestovani/kubansky-jursky-park-je-stale-pln y-pohybu
Pavián
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1707
Registrován: 1-2011

Odesláno Pátek, 09. prosince 2011 - 11:29:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Zlin_24tr (2754):
Dnes už ty Želatovice taky nejsou, co bývaly - ale tak před 15 lety - tam byly věci.
Ono se to dost obměnilo - ke škodě celého supiště.
Čím víc toho vím o ženách, tím víc miluji svůj automobil ...
Michalsport
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 143
Registrován: 3-2011

Odesláno Pátek, 09. prosince 2011 - 18:18:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zbraslavský supiště je furt
www.simcacentrum.cz
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4851
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 10. prosince 2011 - 10:51:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tušíte někdo něco o vývozu škodovek do Konga? Viz tenhle záběr z dokumentu "Rybí legendy Jakuba Vágnera: Kongo I.":

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Isoptin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 347
Registrován: 11-2005
Odesláno Sobota, 10. prosince 2011 - 18:27:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, myslím, že škodovky lze potkat všude možně a vzhledem k jejich vývozu do Kanady lze předpokládat i jejich výskyt v Kongu. www.skodacanada.ca
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4854
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 10. prosince 2011 - 22:02:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Isoptin - to je zajímavý odkaz ... dokonce jsem v odtamtud odkazovaném fóru našel svoji fotku jednoho mého auta :-)
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 701
Registrován: 11-2006

Odesláno Sobota, 10. prosince 2011 - 23:44:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak škodovky v kanadě jsou docela známé, snad dvě jsou i v USA..ale Kongo by mě nenapadlo :-) Zajímalo by mě, kde všude jezdí-(ly). Není nějaký tabulka s přehledem zemí kam se exportovaly?
gred
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 9-2011

Odesláno Neděle, 11. prosince 2011 - 00:39:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirous:v americe sou mě známy následující škodovky:
-první octávie dovezená z cz
-stovka dovezená z cz
-120 užovka dovezená z cz
tyhle 3 maj jednoho majtele,čecha co se přestěhoval na floridu,120ka a kilo maj karty na škoda virtu

a pak tyhle 3,který maj taky jednoho majtele,překvapivě američana,kterej ovšem měl předky v cz:
-120 emko
-rapid
-1203ka

pakt aky má dost motorek,jawy a tak,ale motorky mě moc neberou takže nevim co všechno má...

ted tak koukám že v americe je toho víc:
-několik starejch felicií
-několik starejch oktávek
-MBčko

(Příspěvek byl editován uživatelem gred.)
hrdý (?) majtel škody favorit :D
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4855
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 11. prosince 2011 - 06:41:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Škoda že ta africká stodváca je jen na tomhle jediném záběru - zajímalo by mne jestli jezdí, ale protože tam i provozní auta vypadaj takhle, tak to není poznat. Minimálně nafoukané gumy ale má.
Oficiální vývoz se tam asi nikdy nekonal, možná ale že jako do bývalé kolonie se to dostalo jako ojetina z Belgie, rozměry "fleku po SPZ" by tomu snad i mohly odpovídat. Pokud tedy Kongo za Belgičanů nepoužívalo stejné, to nevím...
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6749
Registrován: 4-2005
Odesláno Neděle, 11. prosince 2011 - 10:32:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

v americe sou mě známy následující škodovky:

A Rapidí cabrio tam už žádný není?
Isoptin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 348
Registrován: 11-2005
Odesláno Neděle, 11. prosince 2011 - 11:10:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale je.
Isoptin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 349
Registrován: 11-2005
Odesláno Neděle, 11. prosince 2011 - 11:13:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A tady je ta zminovana SKODA 100

Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 702
Registrován: 11-2006

Odesláno Neděle, 11. prosince 2011 - 12:17:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

O tom amíkovi, co má tři škodovky a jawy jsem četl. Někde mám z virtu stažené i fotky. Je to docela zajímavý pohled, vidět v typickém americkém městě vedle amerických bouráků naší stodvácu :-) Taky je tam modrá Octávia, viz foto, a přikládám jednu 120 z egypta. Taky je v USA snad pár Tater :-)



(Příspěvek byl editován uživatelem mirous.)
Isoptin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 350
Registrován: 11-2005
Odesláno Neděle, 11. prosince 2011 - 12:27:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A jedna Kanada..))
Isoptin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 351
Registrován: 11-2005
Odesláno Neděle, 11. prosince 2011 - 12:39:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A zase ta Florida...
gred
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 9-2011

Odesláno Neděle, 11. prosince 2011 - 21:17:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Isoptin: tyhle floridský sou ty jak sem řikal,dovezený z cz a maj stejnýho majtele :-)

eště doplním,nevim jestli v americe je nějakej rapid cabrio,ale v kanadě jeden je určitě,nebo byl,nevim jak ta fotka kde sem ho viděl je stará...



(Příspěvek byl editován uživatelem gred.)
hrdý (?) majtel škody favorit :D
Isoptin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 353
Registrován: 11-2005
Odesláno Neděle, 11. prosince 2011 - 21:52:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

www.skodacanada.ca Tady je i ten cabrio.
gred
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 9-2011

Odesláno Pondělí, 12. prosince 2011 - 00:31:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Isoptin: jo,přesně tady sem ho viděl
hrdý (?) majtel škody favorit :D
kwasi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.197.144.135
Odesláno Pondělí, 12. prosince 2011 - 20:30:22    Odkaz na tento příspěvek  

Ruzne zajimave skladanky aut:
Zavodak z Aero Minor a Warburga: http://www.auta5p.eu/katalog/gbelec/gbelec.htm
Dalsi prekopavka Aerovky, tentokrat na podvozku VW Brouk? http://www.flat4.org/forum/viewtopic.php?f=3&t=391&start=240
Ruzne kombinace Aerovky a Wartburga: http://www.veteranforum.cz/index.php?id=11&idkat=109&idtop=7958 ; http://www.auta5p.eu/clanky/aero/aero_50.php ;
Dzipy DKW munga; jeden ma motor VW (jaky?), druhy Wartburg: http://autobazar.hyperinzerce.cz/veterani-povalecna-auta/inzerat/ 5129588-auto-union-f91-4-dkw-munga-nabidka/
Nepojizdna IFA F9 pry za 2000E: http://autobazar.hyperinzerce.cz/veterani-povalecna-auta/inzerat/ 4682731-ifa-f9-r-55-nabidka-pardubice/
neviditelny
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.29.8.99
Odesláno Úterý, 13. prosince 2011 - 18:20:26    Odkaz na tento příspěvek  

ad gred: Ten chlapik je konkretne z Colorada: http://skoda-virt.cz/cz/clanky/z-tisku-1/7576-skody-a-jawy-v-colo radu/
Vlastimil_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1363
Registrován: 12-2006
Odesláno Středa, 14. prosince 2011 - 14:26:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Mirous: Docela by mi zajímalo, jak škodovky 120 v Egyptě chladí, když v létě s nimi byly problémy i u nás.
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 703
Registrován: 11-2006

Odesláno Středa, 14. prosince 2011 - 21:22:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlastimil: Tak přesně tohle první mě napadlo, když jsem tu fotku viděl :D Asi to nějak pořešené měli, manuální vypínání větráku možná..
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5188
Registrován: 9-2003

Odesláno Středa, 14. prosince 2011 - 21:55:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V pivovarském muzeu v Hanušovicích mají mimo jiné i tyto fotky..byl by to pěkný model..Jinak v restaurantu vedle o patro níže 6 druhů piva..takový polotmavý speciál 13,5Mňamm



..pořádná mašina má kotel a komín..
2z5_0409
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2922
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 15. prosince 2011 - 19:52:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Isoptin: Ty floridské značky na těch škocnách fakt pasují

Mirous: Dost dobrá ta egyptská stodvacka, je vidět že toho má hodně za sebou

Alf: Krásné fotky
Nejdou na originálních fotkách rozluštit značky?


Já přihodím ilustračně tohle




2922
Zlínský kraj - orp Kroměříž, Holešov, Bystřice pod Hostýnem..
Vlastimil_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1365
Registrován: 12-2006
Odesláno Čtvrtek, 15. prosince 2011 - 21:02:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Mirous: Museli to mít určitě nějak pořešené. Jedni naši rodinní známí (už jsou bohužel po smrti), tak vyrazili po revoluci do Itálie se Škodou 120 a samozřejmě ji tam uvařili.
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 704
Registrován: 11-2006

Odesláno Čtvrtek, 15. prosince 2011 - 21:26:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Děda se Stodvácou byl v Řecku, a jediná porucha bylo relátko..ale neuvařil jí :-)
Tvído
Neregistrovaný host
Odeslán z: 178.23.218.48
Odesláno Pátek, 16. prosince 2011 - 10:53:00    Odkaz na tento příspěvek  

Ahoj
Pánové nechci, aby to vyznělo nějak nadřazeně...
K těm Škodám 120...Sem sice Wartburgář, ale mám kamaráda co má škodovky jako veterány...A mnohokrát se u piva řešilo přehřívání motoru a řeknu vám k tomu toto...
Ve Škodě 105/120 je 12 L vody a motor o výkonu hospodskýho kompresoru na pivo...Tohle auto je už z principu neuvařitelný...Samozřejmě je tu ALE...A to je kámen úrazu všech uvaření...
Vodní okruh musí být dokonale odzdušněn a to tak, že auto stojí v mírném kopci a na to se zapomíná...Samozřejmě musí fungovat čidlo ventilátoru...Těsnost soustavy a tak dál...
Projeli sme s kolegou půl Evropy se Škodou 120 a Wartburgem 353, dokonce i Alpy a vždy uchladily...Je to také asi o stylu jízdy...
Asi tak
kwasi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.197.144.135
Odesláno Sobota, 17. prosince 2011 - 18:20:01    Odkaz na tento příspěvek  

Ma Skoda 120 u chaty. Na vyrazene kapote jsem zkousel ucinek rozmrazovace zamku na lak. Sprejovy lak to rozezralo, na originalnim se to neprojevilo. Rozmrazovac mi poskodil i lak na aute, musel jsem to nechat vybrousit a prestrikat sprejem.

Prehrivani: na mem aute k nemu dochazelo pravdepodobne pro praskly blok motoru. Dlouho trvalo, nez se zjistilo, cim to je a ja jsem byl na nervy. Pribuzni se mi snazili vnutit ,,lepsi auto" a ja nebyl daleko je poslechnout. Po vymene motoru se mi auto prehralo pri nacviku couvani s privesnym vozikem, kdyz jsem zapomnel zapnout rucne ovladany ventilator chlazeni a jindy pro poruchu termostatu. Podobny problem mel jiny zakaznik meho mechanika, kteremu se prehrival Rapid a po vymene motoru pry jezdil lip nez predtim.
Stokr556
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1057
Registrován: 11-2007

Odesláno Sobota, 17. prosince 2011 - 19:05:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

CHtěl bych se optat někoho, kdo se vyzná v amerických autech.

Copak je toto na fotkách, popř. jak je těžké něco takového sehnat?



Moc se mi to líbí
KAROSA ŠD11.2036 - královna silnic
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5197
Registrován: 9-2003

Odesláno Sobota, 17. prosince 2011 - 20:16:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kráása..jen nechápu jak nějaký "sběratel" tohle může nechat stát venku a nekoupit alespoň pitomou plachtu..podobné auto měl tuším kdysi pan Werich (existuje),že by Buick..
..pořádná mašina má kotel a komín..
Stokr556
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1058
Registrován: 11-2007

Odesláno Sobota, 17. prosince 2011 - 22:50:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mě napadl spíše Chevrolet, rok tak 1950-1955
KAROSA ŠD11.2036 - královna silnic
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1802
Registrován: 10-2008

Odesláno Sobota, 17. prosince 2011 - 22:53:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stokr556: No ja to vidim na Buick Roadmaster 1957-1958