K-report
 

Archiv diskuse Registrační značky - diskuse do 23. 05. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Automobily, lodě a letadla » Registrační značky - diskuse » Archiv diskuse Registrační značky - diskuse do 23. 05. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2619
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 18. května 2011 - 09:35:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ryšánku, jsi docela snaživý - a s postřehem!
Občas se v Olomouci schází Spolek přátel značek, tak kdybys měl zájem...
http://www.czech-plate.cz/
Dan_g
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 174
Registrován: 5-2007
Odesláno Středa, 18. května 2011 - 10:05:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Omlouvám se, možná je tohle téma trochu mimo mísu, ale nekoukali jste někdo náhodou v pondělí na Kriminálku Anděl. Dávali novou epizodu s názvem Messenger a v ní se objevil bílý Ford Transit, který byl dvěma pachateli použit k únosu zaměstnance kurýrní služby. A na tom Transitu byla naprosto evidentně fakeovaná značka 4S3 1991.

Nechci nějak zbytečně rýpat do tvůrců seriálu, ale ty falešné značky, které se v Kriminálce Anděl občas objeví, podle mě nejsou moc zdařilé. Nevím jak pro laika, ale mě teda přímo mlátí do očí. Obzvlášť proto, že se v seriálu objevuje mix reálných registračních značek s těmito zvláštními padělky. To třeba německá produkce Kobry 11 to má vychytanější, jejich poznávačky jsou k nerozeznání od pravých. Samozřejmě uznávám, že v Německu je to jednodušší díky tomu, že u nich značky nevyrábí centrálně jedna firma.

Jen tak mimochodem - myslíte, že si produkce Kriminálky Anděl nějak ověřuje, jestli je to číslo, které pro účely natočení nějaké epizody padělají, vyřazené z evidence nebo jestli třeba někde nejezdí na nějakém autě? Nebo si jen tak vycucají z prstu jakoukoli kombinaci? Když už jsme u těch kombinací...ta značka 4S3 1991, o které jsem se zmiňoval, byla v rámci příběhu pachateli únosu odcizena v Berouně ze staré Škody Favorit. Zde je, řekl bych, trochu vidět i jistá neinformovanost filmařů - nepřipadá mi moc reálné, že by zrovna kombinace 1991 jezdila na starém Favoritu.
Joel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 81
Registrován: 4-2011
Odesláno Středa, 18. května 2011 - 11:53:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dan_g:
Hluboce pochybuji o tom, že by si v této věci filmaři cokoli ověřovali. Ba naopak mám dojem, že je tam krapet oné pověstné filmařské, potažmo novinářské arogance. Ostatně jenom málo novinářů si své věci ověřuje podrobně, to mohu z vlastních zkušeností, kdy dokážou nasekat 5 faktografických chyb v miniaturním informačním sloupečku, potvrdit. Přičemž nedělám rozdíly mezi regionálním novinářem a autorem z celostátního tisku.
Dokonce se mi to jeví jako takový falešný fake, protože 4S3 1991 je značka hořovická, což je pro nás vzdálenější takový Beroun II, na níž byl do 26. dubna 2008 přihlášen... světe div se Transit. Filmaři v tom patrně nemají vůbec jasno, proto raději použijí fake právoplatné značky na vozidle, kterému přísluší. On by se totiž taky moh někdo ozvat (a v jedné reklamě na Škodu už to také proběhlo) majitel a prudit. A tady byl majitelem nejspíš někdo ze štábu nebo komparsu a národ měl možná naschvál vidět, že je to FPZ, filmařská značka, i když ve skutečnosti není.
Nic to ale nesvědčí o informovanosti filmařů ve vztahu k "hezké", resp. hezčí kombinaci 1991 a typu vozidla. Obávám se, že tam jde spíše o doklad jisté neinformovanosti někoho jiného Neboť jakákoli kombinace současného systému v typu 101 (popř. 103 a 106 v případě pick upů) je pro Škodu Favorit možná. Přes všechny ty řeči o ZMP, nechronologických výdejích si troufám tvrdit, že kombinace 1991 je jenom minimálně zajímavá a ve spojení se sérií 4S3 bych dokonce řekl, že je to obyčejná stojedničková šeď, která se právě tak hodí jenom na ty Favority. A transity.
Goga
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2531
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 18. května 2011 - 12:53:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

2z5_0409 (2397): Veterán, ikdyž podle technického stavu a vzhledu spíš polovrak..

Mám takový dojem, že bezproužková Véčka jsou již neplatná a měla by být stažena z provozu. Nebo se mýlím?
RegioMap trvale manipulačních registračních značek Jihomoravského kraje
Rozdělení trvale manipulačních registračních značek Jihomoravského kraje
Oliver
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1945
Registrován: 6-2007

Odesláno Středa, 18. května 2011 - 12:56:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Goga:

Mýlíš
Rulův celorepublikový SPZ přehled

Nejsem členem žádného ze sdružení věnujících se poznávacím značkám
Goga
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2533
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 18. května 2011 - 13:01:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oliver (1945): Mýlíš

Tak to Ti děkuju za rozšíření obzorů.
Potom tedy ale dostatečně nechápu důvod dovýrob veteránských tabulek s proužkem s evidentně původními kombinacemi starých bezproužkových.
RegioMap trvale manipulačních registračních značek Jihomoravského kraje
Rozdělení trvale manipulačních registračních značek Jihomoravského kraje
Oliver
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1946
Registrován: 6-2007

Odesláno Středa, 18. května 2011 - 13:03:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Goga: Potom tedy ale dostatečně nechápu důvod dovýrob veteránských tabulek s proužkem s evidentně původními kombinacemi starých bezproužkových.

Po tomhle jsem se taky pídil, ale přesný důvod zatím neznám. Nicméně vím o několika lidech, kteří měli původně bezpruhové RZ a pak pruhové se stejným číslem, tak snad se mi s nimi o tom povede někdy pohovořit.
Rulův celorepublikový SPZ přehled

Nejsem členem žádného ze sdružení věnujících se poznávacím značkám
Jannys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 513
Registrován: 11-2009

Odesláno Středa, 18. května 2011 - 16:23:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

zde jedno votom, že lukrativní RZeta se dá vyfasovat nejen na lukrativní auta (tráboš úplně vpravo z rakovnické série)
Freelander
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4387
Registrován: 9-2006

Odesláno Středa, 18. května 2011 - 19:04:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Poslední dobou tu své nálezy z tuzemských cest neprezentuji, ale s úlovky z Pobaltí udělám vyjímku
Estonská 627 BBN je přímo z Tallinu, kde jsem ji uviděl opravdu náhodou. Jak lze vidět na snímku, nálezce ji umístil do ocelového plotu u nějaké místní stavby.
Zisk lotyšské DT 768 má daleko zajímavější příběh. Všiml jsem si jí už cestou na sever na garáži nedaleko Rigy. Cestou zpátky mi dodala nalezená estonská značka kuráž k pokusu o zisk dalšího státu. Zastavil jsem tedy u domku, ke kterému garáž patřila a na zahradě za domečkem nějaký postarší "sedlák" zrovna kosil trávu. Když mne viděl postávat u branky s flaškou, kterou pro jistotu vozím, vcelku rychle za mnou přišel. Lotyšsky neumím a nedalo se očekávat, že by on mluvil česky, tam mne nenapadlo nic lepšího, než že na něj zkusím angličtinu. Jeho reakce lámanou ngličtinou, že PZ našel předloni cestou z obchodu a dal si ji tam, kdyby ji někdo hledal, mne opravdu šokovala. Tak jsem i získal za 69,- (což mne stála ta flaška) a ještě jsme probrali hokej Bohužel, na sever se nejezdí tak často, ale příště zkusím obejít i nějaké autodílny a bude i na výměnu..


Regionální analýza Královéhradeckého kraje
363eso
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2416
Registrován: 2-2009

Odesláno Středa, 18. května 2011 - 19:15:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Freelander: tak to je špica, krásný příběh, sbíráš pořád jen CZ značky nebo už i celý svět? Měl bych zájem o to EST., nebo LV.
Zkus potom na facebook.
ICQ - 473947128
http://www.flickr.com/photos/okdbrejle/
http://www.spz.estranky.cz/
Tomcat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5797
Registrován: 12-2006

Odesláno Středa, 18. května 2011 - 19:17:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad: Rysanekkubca (40)
Mám tu ještě jednu "kmotrovskou" nebo jak jim říkáte 4M3 0000

Mladý příteli, nemám rád výrazy "kmotrovské PZ" a jiné podobné, kterými jsou zamořeny zprávy našich médií. Páchne to politickými spory a výrazy, které bychom do naší zájmové a apolitické činnosti neměli zatahovat. Mediální floskule podobného typu používají i zpravodajové a reportéři nižší sorty a hovoří např. o řešení dlouhodobého problému jako o "běhu na dlouhou trať" ... a pomalu, ale jistě se dostávají i do běžné češtiny ...
Nejsme na kursu češtiny, ale dovolím si Tě upozornit na to, že označovat RZ s koncovými čtyřmi nulami jako "kmotrovskou" je odvážné ... Jsi mladý a snaživý, ale majitele vozidla dobře znám a proto Ti příště doporučuji volit slova ...
Voy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 479
Registrován: 3-2010
Odesláno Středa, 18. května 2011 - 21:37:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rysanekkubca: je to tak, jak píše Tomcat, jeden z nejzkušenějších odborníků na tuzemské a české značky.

Zde se většinou diskutuje o značkách v jednotlivých tomu určených komorách. Od čistě "suchých" údajů, které slouží místním analytikům k určení původu výdeje českých tabulek, až po nejobecnější dikusi, která pobaví a poučí každého zájemnce a fandu do značek.
Můžeš mi věřit - drtivá většina těchto hezkých českých značek je dávno zdomumentovaná a slouží jako další kamínek do mozaiky výdejů z jednotlivých ORP.

Jinak jsou tady tyto značky na okraji zájmu. A když už je tato značka zveřejněna, uvádí se jako ZMP (značka mimo pořadí, to znamená, že byla vydána dříve, či později, než měla) což slouží analytikům k doplnění systému vydávání značek, nebo ZNP ( značka na přání, což je značka z dřívější doby, která má už "své" místo v analýze a někdo ji vyfotil jen tak pro pobavení, ale pozor, může to být i např. číslo 1958, což je třeba rok výroby auta, nebo třeba 0626 na Mazdě 626.)

Používat profláknutý výraz "kmotrovská" tady prostě není na místě.
Ale ber to jako přátelskou připomínku, uvedení do situace, jinak piš, co tě napadne a klidně se ptej, učený z nebe nespadl.
Na závažnější prohřešky proti etice jsou zde moderátoři a admini, kteří případně diskusi usměrní, ale to není tvůj případ .
Voy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 480
Registrován: 3-2010
Odesláno Středa, 18. května 2011 - 21:41:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jannys 513: kdysi jsem se zaměřil na Traboše s hezkýma PZ v Brně, když jich ještě jezdilo více a takových případů jsem viděl habaděj.
Jannys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 516
Registrován: 11-2009

Odesláno Středa, 18. května 2011 - 22:15:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Voy 480.
To máš pravdu, když mi bylo -náct, tak jsme měli taky tráboše (červenec 1975), po koupi Škody 110L jsme ho změnili na materiální zásobovací auto - převoz čehokoliv, co se na něj nandalo.
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1521
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 18. května 2011 - 22:29:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-> Tomcat 5797
Jaká slova by měl kolega Rysanekkubca prosím pěkně volit při označování jednoznačných značek aby vyhovovala vašemu pohledu na svět? Kamarádské, přátelské, dobročinné, uměnísepostavitdořady či jiný prolhaný výraz, kterým nás tyhle zgerdi neustále ujišťují, že to, jak tu beztrestně kradou, podvádějí (opencard, plzeňská práva, komisaři na řidičských zkoučkách, 5 českých na stole a stovky dalšího) a zemi ruinují je naprosto v pořádku? ZMP? ZgerdiMajíPravdu...Můžeme to označovat místní hantýrkou (ZMP), nebo tak, jak tomu rozumí každý.
Ano, kmotři se dostávají do běžné češtiny, jako paralelní výrazy pro tunel/tunelování když se holt štítíme užít přesný výraz.

Nedoporučujte, prosím, kolegovi, jedno jestli je mladý nebo "snaživý", jak má psát, když píše naprosto v pořádku jenom proto, že náhodou znáte majitele zmíněného vozidla. To je k této tématice naprosto irelevantní informace.
Měl bych taky občas chuť něco v jazykové čistotě doporučit - třeba jednomu přispěvateli aby překonal lenost a ráčil využít služeb http://translate.google.com a přispíval zde česky a neúkoloval. Ale nedělám to - když to většině nevadí, tak to holt musím skousnout

Závěrem ještě k tomu, že se tu zabýváme "apolitickou činností". To je ale obrovské nedorozumění. Odkrývání historie, vysvětlování souvislostí, připomínání, že PZ není jen kus plechu s nějakými znaky který zaznamenáváme a po svém hodnotíme ale artefakt technické kultury a důležitá součást denního vizuálu nás všech a který nás ovlivňuje po mnoha stránkách je POLITIKUM jako hrom. Vím, že hodně debatéru to tak nevidí/nechápe, ale to je úplně fuk, podstatné je, že to tak je Kdyby K-REPORT neřešil např. v oblasti železniční dopravy některé případy, tak v nich možná nedošlo k důležitým (pozitivním) změnám...A TO JE POLITIKA pane kolego...politika je prostě všechno, kde se vyměňují názory za účelem něčeho dosáhnot - i toho nejmenšího výsledku.


-> Rysanekkubca
Neboj, je to tady někdy holt tak trochu jako na dětském hřišti, semo tamo to někdo zkusí na nově příchozího...ale jinak super parta
www.czechplates.cz
...co tě nezabije, to tě posílí...
Zdeny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1658
Registrován: 10-2007

Odesláno Středa, 18. května 2011 - 22:33:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Minor: Zajimavé myšlení. Pokud má někdo hezkou značku, nedejbože čtyřnulku je to automaticky podvodník, zloděj, tunelář a já nevím co ještě..
Tabulka relativních rekordů Jihomoravského kraje
Joel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 89
Registrován: 4-2011
Odesláno Středa, 18. května 2011 - 22:36:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dovolím si offtopic:
Čtvrt hodiny jsem tu kůlnu obcházel (je to ze všech stran) a hledal něco k PZ nebo historii silničního provozu. Naštěstí nic a jsem nakonec rád. Sběratel je evidentně nadšenec a značky by se asi vzdát nechtěl.
Rysanekkubca
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 1-2011

Odesláno Středa, 18. května 2011 - 22:55:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomcat, Voy: Děkuji za upřesnění a omlouvám se za nepřítomný výraz, teď už jsem v obraze, tak se polepším :-)
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1523
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 18. května 2011 - 22:58:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-> Zdeny
Zajimavé myšlení. Pokud má někdo hezkou značku, nedejbože čtyřnulku je to automaticky podvodník, zloděj, tunelář a já nevím co ještě..

Určitě ne, protože takhle by se dali očernit i majitelé novostaveb a nových aut, dovolenkáři na Karibiku atp.
Ovšem jeden šikovný fotograf (něco z té party reportérů nižší sorty jak tu už padlo) si pořídil slušnou databanku toho co nazýváš "hezkou značku" a ejhle. Najednou tu máme prvního nepravomocně oflastrovaného vedoucího výdeje někde na východě republiky, kontroly evidence na různých ORP (netýkají se jen kmotrovských PZ), protože to jde ruku v ruce. Představ si, že budeš mít na to, mít každý den jiné tričko s krokodýlkem. Kamoši ve sportbaru ho budou mít všichni i když budou mít tak na dvě za měsíc. Hledáš jiná extra...zítra legitku invalidy za sklo abys parkoval jak VIP atd. To se nabaluje. Jasně, 1Y2 0000 může dostat úplně náhodou vrátný v domově důchodců na svý ojetý Clio - a tím pádem být hrubě diskriminovaný označením "Kmotr". Psal jsem tomu fotografovi, ať to vezme z opačného konce a zkusí hledat ty NEKMOTRY, tedy majitele, kteří k tomu přišli jak slepí k houslím. Zatím se neozval....řekl bych nadlidský úkol.
Já to úplně chápu, jsou-li tací, můžou se cítit blbě, nebo je jim to šumák

www.czechplates.cz
...co tě nezabije, to tě posílí...
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5679
Registrován: 7-2006

Odesláno Středa, 18. května 2011 - 23:06:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dovolím si zde přidat dvě "kmotrovské" RZ, které jistě patří nějakým zbohatlíkům...

Jó, holt tuneláři jsou dnes fikaní a dokážou své daňové úniky maskovat i takovými vozidly.
Regiomap Moravskoslezského kraje - update k 30.4.2011
Relativní rekordy Moravskoslezského kraje - update k 30.4.2011
Regiomap Zlínského kraje - update k 30.4.2011
Dan_g
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 178
Registrován: 5-2007
Odesláno Čtvrtek, 19. května 2011 - 09:36:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rul (5679): Otázkou je, jakým způsobem se k té značce dotyčný člověk dostal. Na uvedených fotografiích může jít o náhodu, ale také nemusí. V případě menších ORP mohou svou roli hrát kromě úplatků také známosti. Jsou i poměrně malé ORP, kde se, na rozdíl od velkých měst, spousta lidí mezi sebou zná. Pak se i majitel Favoritu nebo staré Škůdky může dostat k pěknému číslu třeba jen díky tomu, že bratranec kamaráda, se kterým chodí na pivo, má manželku zaměstnanou na evidenci vozidel.

Pokud jde o mě, je mi celkem jedno, jestli někdo získal pěkné číslo čistou korupcí a nebo na základě nějakého kamarádšoftu ve stylu "já na bráchu, brácha na mě". Obě metody jsou podle mě svinstvo a mezi slušnými lidmi nemají co dělat.

Rysanekkubca: Zdravím, kolego. A pokud jde o mě, mě jste výrazem "kmotrovská značka" rozhodně neurazil. Nevidím na tom nic až tak špatného. Všichni jistě rozuměli tomu, co jste tím chtěl říct. A pokud by mi nějak extra vadila Vámi použitá formulace, asi bych spíše přemýšlel o tom, jestli nemám nějaký problém já.
Bmc5365
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 481
Registrován: 4-2010

Odesláno Čtvrtek, 19. května 2011 - 10:26:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dan g (178): Pokud jde o mě, je mi celkem jedno, jestli někdo získal pěkné číslo čistou korupcí a nebo na základě nějakého kamarádšoftu ve stylu "já na bráchu, brácha na mě". Obě metody jsou podle mě svinstvo a mezi slušnými lidmi nemají co dělat.

Ahoj Dane, jsem majitel podobné značky a nemyslím si, že bych byl nějakej hajzlík nebo dělal "svinstva". U přepážky jsem ji sice nedostal, ale nic jsem nikomu nedával ani nevypomáhal protislužbou, což u mého ORP není zase až tak zvykem. Jen jsem se prostě zeptal a vyšlo to. Proto si podobné narážky prosím vyprošuji, všichni co tady jste byste NIKDY neodmítli mít možnost mít značku, kterou byste chtěli a nepřijde mi zase tak divné, když lidé zajímající se o SPZ/RZ mají na svých vozech zajímavá čísla. A plně souhlasím s Tomcatem i Voyem o snaze pokud možno apolitizovat naší diskuzi. Neboť toho svinstva je všude kolem až dost
P.S. mj. nejsem kmotr, ale štastnej otec
V mé jihomoravské sbírce mi chybějí série značek: 1B4 2B0 2B2 2B8 3B9 4B3 6B1 6B3 6B9 7B3 7B4 7B5 7B6 7B7 7B8 7B9 8B0 8B1
(¯`·.¸¸. > DLXXIV <.¸¸.·`¯ )
Dan_g
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 179
Registrován: 5-2007
Odesláno Čtvrtek, 19. května 2011 - 11:09:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bmc5365: Ahoj. Upřímně mě mrzí, jestli jsem se Tě nějak dotkl.

Ve svém příspěvku jsem se pouze snažil naznačit, že při získávání pěkných čísel nemusí jít vždy o úplně klasický model korupce, tak jak si ho možná spousta lidí představuje - na jedné straně bohatý majitel luxusního vozu a na straně druhé úplatný úředník, potažmo ředitel odboru. Já sám, ač rodilý Pražák, mám zkušenost s tím, jak to chodí na malém městě, kde se spousta lidí mezi sebou zná. Kromě toho snad v každém malém městě je pár - nevím, jak ty lidi nazvat - řekněme bossů okresního formátu, kteří jsou schopni leccos zařídit a když se s nimi někdo zná a je s nimi zadobře, spousta věcí, které by jinak možná byly problematické, najednou jde.

A to je něco, co já osobně za úplně fér nepovažuji.

Pokud jsi značku získal tak, jak píšeš, pak na tom nic špatného nevidím a nikdy bych netvrdil, že to byla z Tvé strany - s prominutím - sviňárna. Mě jde spíše o princip než o jednotlivé případy. Bylo by velmi pěkné, kdyby na Vaší ORP takto vyhověli každému. Nedávno jsem někde četl článek na téma vydávání RZ a šéf jedné ORP (nepamatuji si bohužel, o kterou šlo) se vyjádřil v tom smyslu, že se snaží zadarmo bez nějakých úplatků a jiných čachrů vyjít vstříc každému, kdo vyjádří nějaké přání. Kéž by to nebyla lež. Abychom si tedy rozuměli, jde mi jen o stejné podmínky pro všechny. Nic víc.

Abych nezapomněl. Kdybych u okénka dostal nějakou pěknou kombinaci, určitě bych ji neodmítl a vrněl bych blahem.

Ještě jednou se omlouvám, pokud se Tě můj příspěvek nějak osobně dotkl a nabízím zakopání válečné sekery. Bereš?
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2624
Registrován: 6-2007
Odesláno Čtvrtek, 19. května 2011 - 11:10:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hodně rád dávám k lepšímu příhodu, jak jsem si v roce 1996 (asi) pořídil značku s číslem 77-17.
Přepis auta jsem oddaloval asi o týden a sondoval, jaké značky jsou "ma čepu".
Až to vypadalo nadějně, tak jsem vyrazil. Okýnkem jsem viděl 77-03 a tak jsem asertivně poprosil o 77-07, protože tři sedmičky by byly pro štěstí. Paní ouřednice mi řekla "ta už je pryč". A já zase "a co 77-17?" Paní odvětila "ta tady ještě je, ale značky se vydávají popořadě!!!" Na to, jsem jí, starý dobrák sdělil, že ne tak docela, když 77-07 je pryč a 77-03 ještě vidím". Dál rozhovor zkrátím, baba protivná mi tu značku 77-17 s kyselým xichtem přidělila. Na igelitu bylo napsané jméno, pro koho byla značka rezervovaná... A tak jsem se zařadil mezi darebáky s hezkýma značkama. Stálo mě to velkou, ale slušnou asertivitu a na závěr slovo DĚKUJI. Značka jezdila na spíše podprůměrném autě a dožila před několika lety i s tím autem u dalšího majitele.
Přesto všichni rozumíme tomu, že když se u radnice sjedou černé audiny, terénní medvědi a občas nějaký Superb či Octavia s přehlídkou značek mimo pořadí, tak pochybujeme o značkách "vyškemraných" u okýnka. Naopak tak vzniká v lidech nevole a ani nemusí hyeny novinářské moc manipulovat s fakty, stačí vyskládat fotky autoparku při stranických sjezdech...
Proto jsem pro dražbu všech značek - ať si každý férově koupí takovou značku, na jakou se cítí. Asi bych v dražbě se současnými ekonomickými siláky o další 7717 neuspěl, ale to se nedá nic dělat. Využil jsem možnost - a férově.
Kmotrem ale jsem. Kmotroval jsem u křestu několika knížek.
Voy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 481
Registrován: 3-2010
Odesláno Čtvrtek, 19. května 2011 - 12:16:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dan g, Minor, Rysanekkubca. Na uvod-pisu z Rakouska, takze to budu mit bez hacku a carek.

Tedy, vidite to. Pisu, ze ZMP jsou zde na okraji zajmu a takova diskuse kolem toho. Podle sebe nesud jine. Vetsina super znacek je ziskana mensim, ci vetsim podvudkem, ale jsou i taci, kteri ji dostali nahodou, nebo se jen zeptali.
Napr ja jsem taky dostal nekolik peknych znacek jen tak, protoze, jsem se zeptal. A to podobne jako BMC, ani ja nejsem kmotr a nevysavam stat predrazenymi statnimi zakazkami.
Takze, prosim o trochu mene zjednodusujiciho pohledu typu vidim 0000 pak je to na sto procent debil a vidim 5146 pak je to jiste ten spravny obcan. Svet neni cernobily.

Jeste pokus o vysvetleni (ne)politicnosti zde na teto diskusi.
Tomcat svuj prispevek jiste myslel tak, ze zde nebudeme zatahovat do diskuse dnesni politiku, souboje a podrazy politickych stran. Tak stejne jiste Minor myslel svym prispevkem, ze znacky svym zpusobem odrazeji politickou situaci a je mnohdy zajimave vedet, jake skutecnosti se za nimi skryvaji.

A prispevatel Rysanekkubca taky jiste pochopil, ze ho zde ostatni vitaji a toto je jen jemne upozorneni a uvedeni do situace. Mozna se mu treba nepovede umistit prispevek do spravne komory (jak se to tady stane temer kazdemu novemu prispevateli) take ho na to ostatni upozorni a pojede se dal...

Mimochodem Jakube, odkud jsi ? Z jake casti CR ? Mohl by ses treba stat "korespondentem" z oblasti, ktera zde neni jeste uplne "pokryta".
Goga
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2536
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 19. května 2011 - 15:49:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3M5 3079, Škoda Octavia Combi II., tmavě modrá
4M3 0656, Volkswagen Passat B6, bílá + černá kapota v místě prolisu
4M3 3904, Volvo S40 I., černá
RegioMap trvale manipulačních registračních značek Jihomoravského kraje
Rozdělení trvale manipulačních registračních značek Jihomoravského kraje
Bmc5365
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 482
Registrován: 4-2010

Odesláno Čtvrtek, 19. května 2011 - 15:54:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Díky Radovane (Voyi) za otupení mečů a ty Dane se neboj :-) vůbec nic jsme nevykopali a už vůbec ne sekeru. Jsem měl trochu potřebu to uvést na pravou míru
V mé jihomoravské sbírce mi chybějí série značek: 1B4 2B0 2B2 2B8 3B9 4B3 6B1 6B3 6B9 7B3 7B4 7B5 7B6 7B7 7B8 7B9 8B0 8B1
(¯`·.¸¸. > DLXXIV <.¸¸.·`¯ )
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7132
Registrován: 10-2003

Odesláno Čtvrtek, 19. května 2011 - 16:55:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdeny i BMC jsou normální kluci, žádní kmotři, takže tohle označení nelze paušalizovat na všechny majitele podobných značek. Proto i já jsem proti označování kmotrovská značka. Chce to zchladit hlavu. Na čtyřech nulách není nic korupčního či zkaženého...
České registrační značky

Nejsem členem žádného ze sdružení věnujících se poznávacím značkám
Tomcat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5804
Registrován: 12-2006

Odesláno Čtvrtek, 19. května 2011 - 20:33:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad: Goga (2536)

Díky za eMka !
3M5 3079, Škoda Octavia Combi II., tmavě modrá - ORP ŠTERNBERK
4M3 0656, Volkswagen Passat B6, bílá + černá kapota v místě prolisu - ORP PROSTĚJOV

4M3 3904, Volvo S40 I., černá - ORP JESENÍK
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1524
Registrován: 6-2007
Odesláno Čtvrtek, 19. května 2011 - 21:39:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kolegové, omlovám se, že jsem poněkud vyletěl. Ale povoláním nucen, musím denně přečíst podrobně minim. 3 české noviny, 1-2 německé a týdně asi 4 české a 3 německé magazíny abych byl ve vobraze. Žádná zábava, něco jako číst aktualizace lékovky. Čtení českých tiskovin je ovšem tristí ne co do kvality článků, nebo erudice redaktorů, ale toho obsahu. Obzvláště v poslední době se to graduje. A kdo si myslí, že v DE nebo AT je ráj, tak to teda ani náhadou, stačí tam rok bydlet a začínat od nuly, ale přeci jenom...

ad Rul
Někdy jeden obrázek vydá za 1000 slov , pokud by podobných bylo víc, uvítám zveřejnění - ten fotograf je samozřejmě z AB a skálopevně přesvědčen, že "pěkné" jsou z 99% kmotrovské...

...Proto jsem pro dražbu všech značek - ať si každý férově koupí takovou značku, na jakou se cítí. (od že_by)

Dražby nejsou každého šálek čaje, asi by to hodně lidí zbytečně znechuchutilo. Úplně stačí internetová rezervace jako v DE - bude volné - objednám, nebude volné - budu hledat jinou kombinaci....a jsme v Česku - ať je to gratis - náklady aplikace a jejího provozu se snadno rozpustí v úředním poplatku. Nevraživost a závist odpadne.}
www.czechplates.cz
...co tě nezabije, to tě posílí...
Voy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 484
Registrován: 3-2010
Odesláno Čtvrtek, 19. května 2011 - 22:03:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Myslím, že už to tady bylo, ale posílám znovu - zřejmě špatně vydaný typ (2AA 6632).
ČKP hlásí nákladní automobily Demag, jenže toto je čistý jeřáb(ne autojeřáb), takže by měl mít podle mě typ 151(154) a ne typ 101.

Oliver
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1948
Registrován: 6-2007

Odesláno Čtvrtek, 19. května 2011 - 23:06:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Taky něco pro eMkaře:

3M0 8501 - typ 102, cisterna Schwarzmüller, bílá (ABS Bonifer) &
2M3 5596 - typ 101, tahač MAN TGA 18.390, bílý

2M3 8123 - typ 102, návěs Schmitz s bílou plachtou &
3M9 7683 - typ 101, tahač MAN TGA, modrý

2M7 1062 - typ 102, cisterna Feldbinder, nerez
Rulův celorepublikový SPZ přehled

Nejsem členem žádného ze sdružení věnujících se poznávacím značkám
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7133
Registrován: 10-2003

Odesláno Pátek, 20. května 2011 - 06:51:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čtení českých tiskovin je ovšem tristí ne co do kvality článků, nebo erudice redaktorů, ale toho obsahu.

S tím souhlasím, už několik let je nečtu... A když už se tak nějakými okolnostmi stane, beru je s rezervou. Média mají obrovskou moc ovlivňovat myšlení lidí - někdy cíleně, někdy neúmyslně. Ale to tak bylo odjakživa...
České registrační značky

Nejsem členem žádného ze sdružení věnujících se poznávacím značkám
Dan_g
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 180
Registrován: 5-2007
Odesláno Pátek, 20. května 2011 - 07:58:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

S tím názorem na média naprosto souhlasím. Měl jsem sám možnost trochu nahlédnout do onoho prostředí a upřímně řečeno - nic moc. Spousta lidí dnes stále nechápe, že vydávání novin nebo provozování nějakého obsahového serveru je prostě byznys. A stěžejním prvkem toho byznysu není (bohužel) poskytování informací, ale prodej inzerce, reklamního prostoru, reklamních pozic...lhostejno, jak se tomu kde říká. Takže cílem vedení redakce je co nejvyšší náklad, případně co nejvyšší návštěvnost serveru. Čím vyšší jsou tato čísla, tím větší je šance, že si někdo koupí reklamní prostor a současně čím vyšší náklad nebo návštěvnost, tím více peněz ta reklama bude stát. Takže podstatné je "nahonit" ta čísla. A často je celkem jedno jak. Takže se záměrně vyhledávají taková témata, která v lidech vzbuzují v první řadě emoce. A pochopitelně spíše emoce negativního rázu. Ideální je vztek, strach, závist, lítost.

Ad značky na přání. Souhlasím s Minorem v tom, že dražba čísel by mohla dost lidí znechutit a podle mě by tak hezká čísla nepozbyla punc luxusu. I nadále by si lidé vlastnictvím pěkné značky honili ego. I nadále by byla pěkná značka odznakem člověka, který "na to má".

Já osobně bych byl pro nějaký rozumný poplatek (řekněme 1000, možná 1500 Kč), po jehož uhrazení bych si mohl vybrat jakoukoli kombinaci a pokud by byla volná, dostal bych jí. Pěkné číslo by tak bylo dostupné prakticky komukoli, kdo by o něco takového měl zájem, a byl by klid.
Tomcat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5808
Registrován: 12-2006

Odesláno Pátek, 20. května 2011 - 08:37:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad: Oliver (1948)

Díky za eMka !

3M0 8501 - typ 102, cisterna Schwarzmüller, bílá (ABS Bonifer) &
2M3 5596 - typ 101, tahač MAN TGA 18.390, bílý - obojí ORP ŠUMPERK

2M3 8123 - typ 102, návěs Schmitz s bílou plachtou - ORP OLOMOUC &
3M9 7683 - typ 101, tahač MAN TGA, modrý - ORP ŠUMPERK

2M7 1062 - typ 102, cisterna Feldbinder, nerez - ORP PŘEROV
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2627
Registrován: 6-2007
Odesláno Pátek, 20. května 2011 - 11:00:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Dan G. (180)
"...že dražba čísel by mohla dost lidí znechutit a podle mě by tak hezká čísla nepozbyla punc luxusu. I nadále by si lidé vlastnictvím pěkné značky honili ego. I nadále by byla pěkná značka odznakem člověka, který "na to má". "

Moje vize je celkem jednoduchá a mohu snadno oponovat první půli výroku, druhou však nikoliv:
- do dražby vy šly všechny aktuálně vyražené kódy, ale o který by nikdo neprojevil zájem do x dnů od zveřejnění nabídky, ten by "propadl" pro běžný výdej u okýnka. Takže kdo nechce dražit, nemusí - a u přepážky dostane ceduli stejně jako dnes. Takže žádná přítěž pro strejdu, co si jde pro "ňákou" značku.
Jsem rád, že audit v Prase prokázal, že část značek vůbec do pražského automatického losování počítačem nedojde a "jaksi se ztrácí už po cestě". Z toho důvodu mi vychází nutnost SW ošetření, aby KAŽDÁ značka přes dražební systém přešla.
- kdo má nějakou speciální tužbu, tak si o tu značku musí říct. Dnes buď asertivně u přepážky (naděje na úspěch je jak kde a jak kdy - a také záleží na reálné možnosti, protože samé sedmičky asi opravdu u přepážky nikdo nevydyndá) nebo nějakou zákulisní cestou. O tom, že vydražená značka by nesla jakýsi punc výjimečnosti, nepochybuji. Ovšem je to metoda, jak fanda svého auta může legálně dosáhnout na značku s číslem typu svého auta (0407, 0911, 1203 - každý si umí dosadit, co je jeho srdci blízké) nebo s rokem narození či třeba jen stejná čtyřčíslí na všechna domácí přibližovadla (klidně třeba 8917, ale jednotně na celý domácí autopark). Je pravděpodobné, že tyto značky se podaří získat na jeden příhoz, takže žádná snobárna. Jistě, o čtyřnulky a podobné extrabuřty by se asi vedly slušné řeže, ale proč by ne?

A hlavně, veškeré příjmy z této dražby mohou jít legálně obci, státu nebo SFDI - a to by bylo na CZ nevídaným pokrokem.
Dan_g
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 181
Registrován: 5-2007
Odesláno Pátek, 20. května 2011 - 11:54:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

že_by (2627): Já tomu, co navrhuješ, naprosto rozumím a pokud bych si měl vybrat mezi status quo a Tebou navrženou variantou, pak nemám o čem příliš dlouho přemýšlet.

Jen s jednou věcí nejsem u dražební varianty vnitřně úplně srovnán. Představuji si situaci, kdy mám zvláštní zálibu třeba v kombinaci 4444. Čtyři stejné číslice, to už je značka, u které lze předpokládat, že o ní v rámci dražby zájem bude. Je to dost pravděpodobné. Ovšem co když jsem člověkem s průměrnými příjmy? Mám pak vůbec nějakou šanci na své vytoužené čtyřčíslí dosáhnout? Nebudu vždy nakonec přebit těmi, kteří nebudou váhat zaplatit za takové číslo x-násobek mého měšíčního platu? Je to úplně fér, aby stát v rámci takového úkonu, jako je registrace vozidel, nastavil takové podmínky, kdy bohatý nakonec bez problémů "předběhne" chudého?

Nejsem levicově orientovaný, ale přesto si říkám....nebylo by lepší stanovit takový poplatek, který si budou moci dovolit prakticky všichni, a vycházet čistě z principu "kdo dřív přijde, ten dřív mele"?.
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2628
Registrován: 6-2007
Odesláno Pátek, 20. května 2011 - 12:08:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ne-e, domnívám se, že ta řeč peněz je V TOMTO PŘÍPADĚ spravedlivá.
Zveřejnění nově vyražených značek na dražební web je úkon obdobný jako vyvěšení na úřední desku. A kdy se to vyvěsí, to ví jen úředník - a ten může okamžitě dát echo, že za 5 minut to tam bude, tak se chystej na ty čtverky... Jen by se změnila forma kamarádšoftů a vedle všimného ouřadovi by tedy dostal všimné i stát. Proto si v tomto případě myslím, že není jiná šance, než dražit a dražit.
V Německu je to jiná záležitost, protože značky nejsou před-ražené (a ani pře-dražené), takže si objednávám volný kód a kdo dřív přijde, ten dřív mele. Dokud se budou v CZ značky razit do foroty, tak to jinak férově vymyslet neumím.
Ten německý systém je opravdu lepší, ale abychom se k němu dopracovali, tak bychom asi napřed museli prohrát válku (a nejen tu studenou) - ale nechci se rouhat.
Dan_g
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 182
Registrován: 5-2007
Odesláno Pátek, 20. května 2011 - 13:15:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já osobně bych si velmi přál, aby zde fungoval právě ten německý systém. Ale je mi jasné, že přechod na něj by asi hodně bolel - obzvášť některé lidi, a pak také jednu firmu, která v současné době všechny značky vyrábí.

Kromě toho nepochybuji o tom, že by i v německém systému někdo našel způsob, jak ty nejhezčí kombinace "zablokovat" s tím, že člověku, ze kterého úplatek nekouká by bylo řečeno, že kombinace, o kterou žádá, už není k dispozici. Ovšem s tím, že pokud by měl o dané číslo obzvlášť velký zájem, tak by to možná šlo nějak zařídit.

No nic, berte mě, prosím, s rezervou. Není mi už osmnáct, ale asi jsem stále ještě dostatečně naivní na to, abych věřil tomu, že i u nás by mělo být možné nastolit takové podmínky, kdy stát bude měřit všem stejně.
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2630
Registrován: 6-2007
Odesláno Pátek, 20. května 2011 - 13:38:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já jsem si MYSLEL, že přejít na německý systém ražby přidělených kódů není tak obtížné - pominu-li Hicon a další souvislosti :-)
No, ale někteří mi tvrdili, že vybavení minimálně 210 razíren, ale také možná 500 a více razíren by mohlo narazit. Že_by se prý nenašlo 500 živnostníků, co_by do toho šli a mašiny si koupili... Tak nevím.
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7134
Registrován: 10-2003

Odesláno Pátek, 20. května 2011 - 14:56:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podle mého je lepší způsob obdoba rakouských nebo slovenských značek, kdy možnost mít na značce KOKOT nebo KING by z člověka se značkou 7777 udělala vlastně obyčejného chudáka, který se nezmohl na to přisolit si a mít opravdu to co chce.

Za sebe říkám, že s pěknými čísly problém nemám a současné uplácení nebo kamarádšofty mi jsou šumafuk. Jsou horší věci na světě...
České registrační značky

Nejsem členem žádného ze sdružení věnujících se poznávacím značkám
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2633
Registrován: 6-2007
Odesláno Pátek, 20. května 2011 - 15:06:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, člověče, o tom jsem také uvažoval. Možná jsem moc konzervativec, ale značky bez číslic (viz SK) se mi nelíbí. Ale líbí - nelíbí není rozhodující. Myslím si, že jen nápis na značce, obzvlášť v CZ pojetí bez jakéhokoliv znaku (kraj, ORP, stát) vlasně ani neříká, jestli to je opravdu značka nebo jakýsi reklamní nápis autosalónu. Značka by měla být jednoznačná.
Navíc část lidí se opravdu ukojí na značce K:OLOTOC nebo A:BYBYLO, ale přád zůstane skupina lidí, kteří chtějí např. ty samé sedmičky nebo 9B9:3260. Takže raději vyjdu vstříc s distribucí těch čísel na přání než jen se zpoplatněním specifických značek na přání pro poměrně úzkou skupinu lidí.
Dan_g
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 183
Registrován: 5-2007
Odesláno Pátek, 20. května 2011 - 15:15:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

možnost mít na značce KOKOT nebo KING by z člověka se značkou 7777 udělala vlastně obyčejného chudáka, který se nezmohl na to přisolit si a mít opravdu to co chce.

No, přijde na to. Kdysi sem (nebo možná někam jinam, už si přesně nevzpomínám) psal slovenský fanda značek a popisoval, jak něco takového funguje na Slovensku, kde je právě ta možnost zvolit si nějaký text. Ovšem získat standardní podobu značky, ale s pěknou číselnou kombinací, oficiálně nelze a s těmi pěknými čísly se kupčí dál. A to je něco, co já bych třeba nechtěl. Je to podle mě polovičaté řešení tak trochu ve stylu "vlk se nažral, ale koza zůstala celá".

Slovenský kolega tehdy psal o přetrvávajícím kastování řidičů. Zkrátka:

BA DEVIL = nebylo mi líto vyhodit X Euro za to, že se odliším a budu mít na autě menší frajeřinku.

BA 555 DN = bacha na mě, nejsem jen tak leckdo.
Zender
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 142
Registrován: 4-2010

Odesláno Pátek, 20. května 2011 - 18:47:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Velké jarní rozšíření sbírky

Všechno to začalo na aukru, brouzdal jsem v náhradních dílech na autoveterány a náhodou jsem narazil na aukci se starou SPZ, do mé sbírky se nehodila, ale napadlo mě se zeptat jesli náhodou prodejce nemá ještě nějaké značky, odeslal jsem zprávu a moc velkou šanci jsem tomu nedával...
Po necelé hodině mi přišel mail: ,,značek máme hodně, české i zahraniční´´
Požádal jsem tedy o nějaké foto, vzápětí přišla odpověď: ,,... bude lepší když se přijedete podívat...´´
když jsem otevřel přijatou fotku tak jsem nejradči chtěl skočit do auta a hned jet pro ně , ale bylo to moc daleko a tak jsem se domluvil že se tam zastavím o víkendu, protože to budu na chalupě a odtamtud to mám kousek...

Po příjezdu na místo na mě u branky čekal sympatický pán, hned jsme se dali do řeči, že má sbírku poklic (přes 1000ks) a že značky sbíral dřív teď už né, a chce se jich zbavit.. šli jsme ke garáži kde byly na vratech všude značky . ,,tak jaké budete chtít?´´ moje odpověď byla jasná: všechny. Potom jsme šly za barák a tam další vrata.. a další šroubování.. a nakonec ještě přinesl další značky z domu .
Říkal jsem mu že mám nějaké poklice, že jsem je dřív sbíral, dohodli sme se na druhý den že přijede on k nám pro nějaké ty poklice.
Směnný obchod dopadl velmi dobře , získal jsem pěkné značky do sbírky a zbavil jsem se několika poklic které mě jsou stejně k ničemu.

Značek je přes 100ks všechny jsou vyčištěné, ještě jsem neměl čas je protřídit...





ICQ: 431183687
Zender
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 143
Registrován: 4-2010

Odesláno Pátek, 20. května 2011 - 19:00:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Freelander: Gratulace
Zeke: Také pěkné značky CHA 81-13 je moc pěkná
Goga: (2512) ABC 75-75 je úplně nová, nebo se mi to jenom zdá?

Ano, nebyla na autě, nikde na ní není ani škrábaneček..
ICQ: 431183687
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5686
Registrován: 7-2006

Odesláno Pátek, 20. května 2011 - 19:53:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zender (142):

Hlavně jsou perfektní ty značky s emisní známkou z 80. let.
Regiomap Moravskoslezského kraje - update k 30.4.2011
Relativní rekordy Moravskoslezského kraje - update k 30.4.2011
Regiomap Zlínského kraje - update k 30.4.2011
Zajda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 9-2009

Odesláno Sobota, 21. května 2011 - 07:13:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jednou jsem viděl na netu, že při zadání registrační značky vám to vyhodí pojišťovnu a typ vozidla, jako přesný. Teď to nemůžu najít. Poradil by mi někdo prosím? Děkuji. Jde mi hlavně o jaký vůz šlo
Dan_g
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 184
Registrován: 5-2007
Odesláno Sobota, 21. května 2011 - 08:46:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tohle by mohlo být to, co hledáš.

https://ic.ckp.cz/ICwww/servlet?_page=searchSPZ
Freelander
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4392
Registrován: 9-2006

Odesláno Sobota, 21. května 2011 - 09:54:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

2Z5 0409:
Jedna 0409 z ORP Valašské Klobouky, focená ve Slavičíně


Goga:
B 7087 (131) bílý Mercedes Atego na D1 u Rousínova
___________
Pak něco slovem:
2J6 4255 (115/116) modrá Avia 21 na koníky, včera u Města Albrechtice
6T3 0742 (101) stříbrná Fabia II. Combi PČR s radarem, včera měřila v Opavě na Těšínské
024 CD33 (201) modrobílý Mercedes-Benz Atego skříň. První diplomatický náklaďák, co jsem viděl, škoda že neměl typo 203.. Zajímalo by mne, k čemu asi slouží, zřejmě jej má nějaký polský diplomat, spatřen byl totiž nedaleko Warszawy.
Regionální analýza Královéhradeckého kraje
2z5_0409
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2403
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 21. května 2011 - 10:21:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Freelander: Díky za ní Uložím si jí do své složky a dopíši si k ní že je pd tebe..


"Poslední dobou tu své nálezy z tuzemských cest neprezentuji"
A to jich je tolik že je tady neprezentuješ? Mě by stačilo kdybys jen stručně popsal.. Např 9Z8 4004 ležela v Olomouci, 7M7 4411 ležela v Horní Dolní atd


Včera jsem se ptal náhodně v jedné malé sběrně kovů ve Fryštáku u Zlína. Byla tam starší paní a starší pán, ale mluvila pouze paní, asi tam šéfovala Po mém dotazu říkala že značky nemá, pak to ale rozvinula že lidi značky semtam nosí, ale že teď nemá.. Tak nevím Asi značky nikam na stranu neodkládají jako v jiných sběrnách a končí i s ostatním železem ve velkém kontejneru..

Dal jsem si závazek že pokud potkám i sebemenší sběrnu kovů zkusím se zeptam.. Člověk nikdy neví co kde najde



Zender: Ta cizinecká ABC je k sežrání Ikdyž je to můj neoblíbenej vzor 86, tak ten sytej modrej odstín nemá chybu.. Nešel by i detail té značky?

A jinak moc pěknej celkovej úlovek Jen na druhou stranu nechápu co toho pána tak bere na těch poklicích..
Zlínský kraj - orp Kroměříž, Holešov, Bystřice pod Hostýnem..
Msm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 493
Registrován: 8-2009
Odesláno Sobota, 21. května 2011 - 10:53:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Freelander z rekordů (4389):
Podařilo se ti vyfotit auto s reklamou na fotografa staré Karviné a okolí - p.Radovan Schmucker. Stránky s jeho fotografiemi jsou zde.
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1418
Registrován: 10-2008

Odesláno Sobota, 21. května 2011 - 11:04:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zender: Slintam a gratulujem k novym kuskom
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1525
Registrován: 6-2007
Odesláno Sobota, 21. května 2011 - 17:32:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přiznám se, že při hlubším zamyšlení nechápu přínos dražení PZ viz níže. Je to určité specifikum např. britské praxe (ale zcela okrajově a ne na nové registrace) a právě v ní může bez problémů existovat.

Pořadí důležitosti pro budoucnost českých PZ je třeba z mého pohledu takováhle:

1. zůstane evidence na vozidlo nebo se prosadí krok 80 let zpět a bude evidence na osobu?

2. zavedeme takové kódování, které umožní snadné rozpoznání místa evidence a kategorie vozidla příp. i roku výroby a nástup na inteligentní PZ (odbourání neplatičů povinného ručení atp.)?

3. budou respektovány oprávněné požadavky majitelů vozidel a budeme mít komfort obvyklý v tomhle civilizačním prostoru (zrušení depozit, 3. značka) vč. elektronického vyřizování
běžné agendy = předobjednávek (volba kódování v rámci stanoveného schématu jako např. v DE)?

4. značky na přání proč ne (extra kódování = extra poplatek)bude je opravdu někdo chtít?

Výroba značek aktuelně podle požadavků (to jde jak lokálně tak centrálně) komfort občana nezasáhne. Současná praxe ale dožila jak morálně tak i technicky (IT-vybavení podstatě v kýblu).

Může se stát, že pozornost bude odváděna úmyslně někam mimo (dražby, ViP čísla atp.) aby se neřešilo jádro problému (náklady - komfort občana - budoucnost), kde se bude porcovat medvěd...

www.czechplates.cz
...co tě nezabije, to tě posílí...
Bmc5365
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 485
Registrován: 4-2010

Odesláno Sobota, 21. května 2011 - 19:56:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tady mám mých dalších pár nálezenců, kteří se dostali do mé početné rodinky, obzvlášť z té 7B3 7974 mám velkou radost, tu jsem našel včera opřenou o obrubník, když mě kamarád vezl z oslavy narozenin . Docela jsem ostatní spolucestující svým postřehem i když jsem byl značně "v jiném stavu" překvapil Jak říká Franta Kocourek "furt ve střehu"


V mé jihomoravské sbírce mi chybějí série značek: 1B4 2B0 2B2 2B8 3B9 4B3 6B1 6B3 6B9 7B4 7B5 7B6 7B7 7B8 7B9 8B0 8B1
(¯`·.¸¸. > DC <.¸¸.·`¯ )
Bmc5365
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 486
Registrován: 4-2010

Odesláno Sobota, 21. května 2011 - 19:57:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Docela zajímavé ZNP, takové mám rád, takové se mi líbí:


V mé jihomoravské sbírce mi chybějí série značek: 1B4 2B0 2B2 2B8 3B9 4B3 6B1 6B3 6B9 7B4 7B5 7B6 7B7 7B8 7B9 8B0 8B1
(¯`·.¸¸. > DC <.¸¸.·`¯ )
Goga
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2542
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 22. května 2011 - 13:30:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Freelander (4392): B 7087 (131) bílý Mercedes Atego na D1 u Rousínova

Díky ; je to ORP Šlapanice z poslední bezproužkové objednávky, přičemž moje dosavadní nejvyšší bezproužková je B 7089 (AUTO ADULÁR, s.r.o.).
Následuje ji pak až B 7137 jakožto typ 138 ze zatím neznámé ORP.
RegioMap trvale manipulačních registračních značek Jihomoravského kraje
Rozdělení trvale manipulačních registračních značek Jihomoravského kraje
Tomcat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5821
Registrován: 12-2006

Odesláno Neděle, 22. května 2011 - 19:19:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen tak na podívání ...

Lovecvraků
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 168
Registrován: 10-2010

Odesláno Neděle, 22. května 2011 - 21:00:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zender-Super!Kdybych to tam viděl já,taky bych pochodil.Dříve jsem také sbíral poklice,mám je doma(přes 100 ks) a občas ještě něco seberu když vidím.
Bmc5365-Taky kousky k sežrání!
Freelander
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4400
Registrován: 9-2006

Odesláno Neděle, 22. května 2011 - 21:10:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomcat:
Díky za fotky eMkových veteránů 4M5 0911 je velmi vkusná z.n.p.

4400
Regionální analýza Královéhradeckého kraje
2z5_0409
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2408
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 23. května 2011 - 08:57:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ilustračně

- ZMP Zlína
- 115ctka z Ostravy
- ZMP Prahy


Zlínský kraj - orp Kroměříž, Holešov, Bystřice pod Hostýnem..