K-report
 

Archiv diskuse Soukromí dopravci v osobní dopravě do 18. 09. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Železnice » Soukromí dopravci v osobní dopravě » Archiv diskuse Soukromí dopravci v osobní dopravě do 18. 09. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Zvědavec2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.88.134
Odesláno Pátek, 03. srpna 2012 - 17:14:59    Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: A čo také si ve světle Vašeho posledního příspěvku predstavujetě pod takým slovom hysterčení?

Jinak Váš výklad drážního zákona by mohl právníkovi přivodit záchvat...smíchu...

Brr: Opět v principu souhlas, jenže o změnu užívání žádají stavební a nikoliv drážní úřad a ten už ze své definice není oprávněn zkoumat, jestli někdo jiný na tom místě potřebuje nádraží. Prostě majitel baráku chce z něj udělat hotel, splňuje to požadavky na počet hajzlů, odsávání z kuchyně, lapač tuků v kanalizaci a požární východy a to je asi tak vše, do čeho může mluvit.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4176
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 03. srpna 2012 - 17:46:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jenže o změnu užívání žádají stavební a nikoliv drážní úřad a ten už ze své definice není oprávněn zkoumat, jestli někdo jiný na tom místě potřebuje nádraží.

Přečtěte si Zákon O dráhách. V těchto věcech nerozhoduje příslušný stavební, ale vždy DÚ.

ad Narážka na nádraží ČD: osobně bych byl nejspokojenější, kdyby všechny budovy byly v nějaké firmě SŽDC station a zastaví - li vlak osobní dopravy na nádraží, tak zaplatí třeba 20,50. Tečka, vyřešeno.

Kdysi jsem se na téma ošlapné bavil s paní Hnulíkovou a nechal si předložit její návrh. Představovala si, že budeme platit ošlapné za každý vůz, který vezeme, v každé stanici, kde zastavíme a to v cenových stupních 170, 270, 370 a 470 Kč.
Jen pro ilustraci: ve stanici Adamov by podle stavu v roce 2006 činilo ošlapné 17,5 miliónu Kč ročně, ve stanici Brno hl.n. pouhých 283 mil. Kč.
Již si nepamatuji, zda tam byl ještě pátý stupeň za 570 a tam Praha hl.n. Tenkrát jsem začal vyrábět soubor, kde jsem počítal ošlapné ze všech stanic, dojel jsem od Adamova do Březnice a bylo to přes miliardu ročně.

Přitom kdyby chtěl majitel po dopravcích rozumné náklady, tak se na tom dá jistě domluvit. Třeba korunu za cestujícího skutečně vystupujícího, nastupujícího nebo přestupujícího.
T. H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Pátek, 03. srpna 2012 - 17:53:25    Odkaz na tento příspěvek  

Zoufalec2: jenže o změnu užívání žádají stavební a nikoliv drážní úřad
Prosím vás, nastudujte si, KOHO žádáte a kdo vydává souhlas při stavbě v ochranném pásmu dráhy (aneb proč má Drážní úřad stavební sekci), a pak se můžeme bavit dál. Argumenty o právnících se záchvaty smíchu jsou zrovna od vás... směšné.
387.023
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.195.163.42
Odesláno Pátek, 03. srpna 2012 - 18:44:10    Odkaz na tento příspěvek  

Ad Zvědavec 2:
No, mně tedy nikdy výklady pana kolegy T.H. stran zákona drahách nepřivodily záchvat smíchu a vždy jsem je bral vážně. Vy se mýlíte úplně ve všem, co zde na téma výpravních budov píšete.
Zvědavec2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.195.200.115
Odesláno Pátek, 03. srpna 2012 - 22:40:14    Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: mimo to, že tam má drážní úřad chybu ( je to paragraf 15 a ne 120), jste stále mimo, i když, OK, drážní úřad tam častečně hraje roli stavebního úřadu, uznávám. Vydá povolení po souhlasu stavebního úřadu obecného. Jenže pořád tady mluvíte a odkazujete na povolení ke zřízení a provozování stavby v obvodu nebo ochranném pásmu dráhy, což prakticky znamená povolení stavby a schválení účelu používání. Takže pokud již stojící nádraží zavřu a neudělám z něj nic jiného, nemá do toho drážní úŕad co kecat. Zavření není změna účelu, to byste ve svém domé nesměl ani přestat bydlet...
Analogicky když postavíte a zkolaudují Vám hospodu, není moci na světě, která by Vám mohla nařídit ji provozovat, pokud Vám prodělává, ani s poukazem na to, že je jediná široko daleko. Tím spíš, že Vám na ten provoz nikdo nepřipěje ani vindrou.
Prostě zavřu nádraží stejně jako hospodu a když mi nedovolí změnu v užívání, nechám prázdný barák chátrat neb spadnout, protože je to pro mne levnějši než tam topit, svítit, uklízet a nechat tam kohokoli zadarmo ohřát (napít).
Já mimo jiné nechápu, proč Vy, který jste schopen vidět v každém paragrafu prst v řiti dráhy a dosyp, najednou lámete paragrafy přes koleno, abyste dokázal, že tu Vámi tak nenáviděnou dráhu omezují a svazují.
jregent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 535
Registrován: 10-2011
Odesláno Sobota, 04. srpna 2012 - 20:17:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad sledování nákladů na budovua, řemeslníka etc..
předpokládám že analytika není dost podrobná (o důvodech nepodrobnosti lze spekulovat)
Ptal jsem se účetní a člověka dělající controling.

Analytické účty budou na budovu, člověka, auto, materiál etc. dle účetní metodiky.
Lze zdvojit analytiku na interní a externí(fakturované) náklady.
Jde jen o to co na dodacím listu nebo výkazu (timesheetu) má pracovník uvést.
My např. v práci vykazujeme do SAPu denně minimálně odpracované hodiny na konkrétním projektu(vázaného na zákazníka, včetně interních) a činnost dle číselníku činností daného projektu.
Kombinaci projektu/činnost je přiřazena analytika..
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1984
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 04. srpna 2012 - 22:18:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prostě zavřu nádraží stejně jako hospodu a když mi nedovolí změnu v užívání, nechám prázdný barák chátrat neb spadnout, protože je to pro mne levnějši než tam topit, svítit, uklízet a nechat tam kohokoli zadarmo ohřát (napít). To klidně, ale přinejmenším necháte lidi bezpečným způsobem chodit k vlakům i nadále.
Koneckonců, k tomuhle došlo i v těch Jiřicích, o nichž byla řeč v jednom odkazovaném článku: staniční budova skoro spadla, ale vlaky u ní staví dál a lidi se k nim dostanou. V Chrastavě tohle nešlo, tam je bezpečný přístup na nástupiště jen přes budovu, kde je vchod do podchodu.
Prostě majitel baráku chce z něj udělat hotel Ani to není tak jednoduché. Před pár lety byl v Praze na Malé Straně případ, kdy majitel bytového domu z něj udělal hotel. Povedlo se, ale stálo ho to něco na úplatcích na úřadech. Když je to bytová zástavba, tak to není hotel.
najednou nádraží provozované pro neČD, na účet ČD, chtějí. Když už se o ně tak rvaly, tak ať si to užijí.
PS.: Díky, jste první, kdo se na to dokázal podívat bez barevných brýlí a s nohama na zemi. Prosím. Jako cestujícímu je mi totiž docela jedno, kdo se o nádraží stará, já v první řadě potřebuju právě jen ten přístup k vlakům. Ale ten, kdo se o ně stará, tak musí činit v souladu se zákonem, i když možná už zjistil, že jejich vlastnictví je spíš pořádný balvan než výhoda.
Apollo_17
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2751
Registrován: 8-2007

Odesláno Neděle, 05. srpna 2012 - 10:04:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když už se o ně tak rvaly, tak ať si to užijí.

O budovy se ČD rvaly,protože tehdy byli na nádraží jejich výpravčí,dozorčí,přednostové,náměstci,technologové atd..
Dnes už nejsou na většině nádraží a ti,kteří zbyli nejsou ani u ČD.
S4991023
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 846
Registrován: 9-2003

Odesláno Neděle, 05. srpna 2012 - 10:29:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Apollo_17: A už tehdy Dráha věděla, že ti výpravčí nebudou na věky její ale myslela si, že to zastaví. Jednou z mála dobrých věcí, co Uhnije udělala, bylo rozprášení těchhle státně-unitárních molochů. Nic proti unitární dráze, ale jedině za vlastní.
Rychlíková laminátka

Pravda, láska a elektrická trakce zvítězí nad lží, nenávistí a trakcí dieselovou.
Bkv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 244
Registrován: 8-2007
Odesláno Neděle, 05. srpna 2012 - 20:36:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

drážní úřad tam častečně hraje roli stavebního úřadu, uznávám. Vydá povolení po souhlasu stavebního úřadu obecného.

Poslední pokus než dám T.H. a ostatním za pravdu v ohledu perel.

Drážní úřad je tzv. speciální stavební úřad ve věci staveb drah a na dráze, včetně zařízení na dráze. Další speciální stavební úřady jsou pro stavby letecké, stavby dálnic, silnic, místních komunikací, veřejně přístupných účelových komunikací a nakonec stavby vodních. Speciální stavební úřad opravdu pro své rozhodnutí nepotřebuje rozhodnutí nějakého obecného stavebního úřadu. Je to právě naopak, obecný stavební úřad se musí řídit rozhodnutím speciálního stavebního úřadu pokud je v souladu s územním rozhodnutím.
Zvědavec2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.88.134
Odesláno Pondělí, 06. srpna 2012 - 07:51:16    Odkaz na tento příspěvek  

Bkv: Je mi líto, perly se nekonají, tedy ne u mne:

Zákon č. 183/2006 Sb o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon)
§ 15 Speciální stavební úřady
1) Působnost stavebního úřadu, s výjimkou pravomoci ve věcech územního rozhodování, vykonávají u
a) staveb leteckých,
b) staveb drah a na dráze, včetně zařízení na dráze,
c) staveb dálnic, silnic, místních komunikací a veřejně přístupných
účelových komunikací,
d) vodních děl
orgány vykonávající státní správu na uvedených úsecích podle zvláštních právních předpisů (dále jen "speciální stavební úřady").

(2) Speciální stavební úřady postupují podle tohoto zákona, pokud zvláštní právní předpisy pro stavby podle odstavce 1 nestanoví jinak.
Povolení pro stavby mohou vydat jen se souhlasem obecného stavebního úřadu příslušného k vydání územního rozhodnutí, který ověřuje dodržení jeho podmínek; souhlas není správním rozhodnutím. Jestliže se nevydává územní rozhodnutí ani územní souhlas, postačí vyjádření obecného stavebního úřadu o souladu navrhované stavby se záměry územního
plánování.


Osobně to chápu tak, že speciální stavební úřad zajištuje, aby stavba byla v souladu s požadavky a normami nutnými pro bezpečný provoz dopravy, které se týká, nicméně nemá kompetenci rozhodovat o čemkoli v obvodu působnosti té dopravy.
Ergo když si chci postavit hospodu u nádraží, povolí mi to stavební úřad, ten to postoupí drážnímu úřadu a drážní úřad rozhodne, zda to je OK z pohledu předpisů platných pro provoz dráhy. Ale sám o sobě nemá drážní úřad oprávnění mi to hospodu povolit, a pokud odpovídá drážním přepisům, pak ani zakázat.
T. H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Pondělí, 06. srpna 2012 - 08:19:00    Odkaz na tento příspěvek  

A o čem teďka točíte? Pořád ještě o tom, že si vlastník nemovitosti může dělat, co chce? Ne, nemůže. Možná tomu ve své hlouposti pořád ještě věříte, ale všimněte si třeba, že POVOLENÍ vydává Drážní úřad se SOUHLASEM obecného stavebního úřadu, nikoli obráceně (to má z hlediska správního řádu dost velký význam, i když pro vás to stejně zas budou holinky a hodinky, oboje se natahuje).
387.023
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.195.163.42
Odesláno Pondělí, 06. srpna 2012 - 08:59:29    Odkaz na tento příspěvek  

"Osobně to chápu tak, že speciální stavební úřad zajištuje, aby stavba byla v souladu s požadavky a normami nutnými pro bezpečný provoz dopravy, které se týká, nicméně nemá kompetenci rozhodovat o čemkoli v obvodu působnosti té dopravy."

Chápete to úplně špatně a jste velmi pěkným příkladem toho, že k pochopení zákona nestačí jen umět číst. Znovu opakuji, vše, co píšete, vyjma přímé zákonné citace, máte úplně špatně.
Zvědavec2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.88.134
Odesláno Pondělí, 06. srpna 2012 - 11:23:44    Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: Kolaudací se současně stanoví účel užívání budovy a ten lze změnit dalším řízením. V rámci tohoto řízení stavení úřad může nepovolit změnu toho účelu, tj. zřídit z nádraží hotel nebo bordel. Ale jednak pouze za předpokladu nesplnění stanovených podmínek pro hotel nebo bordel (hygiena, požádní bezpečnost, počet hajzlů atd., možná nebezpečí vyhazování prezervativů na troleje), ale hlavně - pokud máte budouvu zkolaudovanou k nějakému účelu a Vy ji zavřete a prostě ji přestanete provozovat, nepotřebujete na to žádné vyjádření žádného úřadu na světě, analogicky ve svém vlastním domě schváleném k bydlení byste nesměl přestat bydlet a v garáži parkovat auto a v baráku jednou schváleném jako hospoda by ta hospoda musela být nadosmrti smrťoucí...
To, že cestující nebudou mít k dispozici nádraží a že dopravce tudy provozující dopravu nebude plnit podmínku uloženou mu zákonem, sorry, to nemůže být předmětem takového řízení. Když s erozhodnete zavřít hodspodu, taky nikdo nemá právo Vám to zakázat s ohledem na to, že široko daleko jiná není. A můžete ji mít zkolaudovanou jako hospodu po následujících sto let. To lze maximálně uložit věcným břemenem, ale věcné břemeno nelze z ničeho vycucat z prstu, to se zakládá při koupi nebo převodu nemovitosti.
Jediná věc, která by ČD ukládala to nádraží provozovat, by mohlo být věcmé břemeno ustavené v okamžiku převodu budovy na ČD. Pak by celá tahle diskuse byla zbytečná, ale zatím tady ne proběhlo, že to tak je.
Vy prostě pořád motáte dohromady dvě věci, stavbu a kolaudaci a účel užívání versus provozování nebo neprovozování budovy k účelu, ke kterému byla zkolaudována.

387.023: Můžete mi nějak upřesnit, co chápu blbě a zejména jak je to tedy správně?
Zvědavec2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.88.134
Odesláno Pondělí, 06. srpna 2012 - 11:26:03    Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: ale všimněte si třeba, že POVOLENÍ vydává Drážní úřad se SOUHLASEM obecného stavebního úřadu, nikoli obráceně
A te´d točíte o čem? Všímám si, že pokud nemáte argument, šikovně to stáčítě někam úplně jinam, kde to vypadá, že se zase chytáte. Podstatné je, k čemu povolení potřebujete a k čemu ne a kdo Vám co může zakázat a co ne. Připomínka úplně mimo mísu.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1985
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 06. srpna 2012 - 11:51:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zvědavec2: pořád ale máte v Zákoně o drahách ustanovení, podle kterého je příchod k vlakům veřejný prostor a ten je nutný zajistit bezpečným způsobem.
Když tuto podmínku majitel nádražní budovy zajistí (čímž nedojde k tomu, že dopravce tudy provozující dopravu nebude plnit podmínku uloženou mu zákonem), tak je vše v pořádku. Jinak ne.
Alias: i když v bytovém domě nebudete bydlet a v garáži budete mít prázdno, tak musíte zajistit, aby z těchto objektů nepadaly střešní tašky na ulici. U nádražní budovy pak navíc podle stejné logiky zajistit příchod k vlakům.
Bkv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 247
Registrován: 8-2007
Odesláno Pondělí, 06. srpna 2012 - 12:07:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zvědavec2: Díky za přesnou citaci, nechtěl jsem původně zbytečně plevelit diskuzi citací zákona. V té vámi tučně vyznačené větě se pouze praví, že obecný stavební úřad u nové stavby vydá souhlas s tím, že rozhodnutí speciálního stavebního úřadu je v souladu s územním plánem.
Dokonce je tam napsáno, že nejde o rozhodnutí dle správního řádu, ale opravdu jenom o potvrzení, že tam ta stavba podle územního plánu může stát. Vše ostatní je plně v kompetenci speciálního stavebního úřadu.

Vy prostě pořád motáte dohromady dvě věci, stavbu a kolaudaci a účel užívání versus provozování nebo neprovozování budovy k účelu, ke kterému byla zkolaudována.
Proč mám pocit, že to motáte pouze vy. Prostě jako provozovatel součásti dráhy podle zákona o drahách nemůžete tuto součást zavřít, přestat provozovat bez dodržení podmínek zákona o drahách.

Vše ostatní už tu bylo řečeno tolikrát a opravdu nemíním používat hrachu či perel.
S4991023
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 854
Registrován: 9-2003

Odesláno Pondělí, 06. srpna 2012 - 12:15:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zoufalý_Slimtavec_2: Pán asi netuší, kdo je 387.023, že si tady stále hraje na právního experta?
Rychlíková laminátka

Pravda, láska a elektrická trakce zvítězí nad lží, nenávistí a trakcí dieselovou.
Zvědavec2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.88.134
Odesláno Pondělí, 06. srpna 2012 - 12:29:43    Odkaz na tento příspěvek  

Bkv: Souhlas, nehádám se, který z těch dvou stavebních úřadů má větší koule.
Ale se zbytkem nesouhlasím - zákon, aspoň tak, jak jsem ho pod vlivem této diskuse pročetl, zná pouze vlastníka dráhy a provozovatele dráhy. Vlastník je v duchu tohoto zákona SŽDC, provozovatel je dopravce.
Pojem provozovatel součásti dráhy tam vůbec není užit a pokud by ČD nebylo provozovatelem dráhy na nějaké trati, pak, sorry, drážní zákon se na ně vztahuje pouze jako na majitele stavby v obvobdu dráhy, tedy co do stavebního řízení, a nic víc. Problém s nezajištěním nádraží pro cestující má dopravce, který tam dráhu provozuje, nikdo jiný.
Zvědavec2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.88.134
Odesláno Pondělí, 06. srpna 2012 - 12:49:49    Odkaz na tento příspěvek  

Brr: Souhlasím i nesouhlasím. Padání tašek se střechy sice zabránit musíte, ale nesouvisí to s kolaudací a účelem užívání stavby.
Obecně řečeno a tím se zase vracím k samému počátku - v drážním zákoně je bota spočívající vtom, že tento zákon upravuje výhradně povinnosti majitele dráhy a provozovatelů dráhy, není v něm jakákoli zmínka o třetím subjektu, za jaký by bylo možno považovat majitele budovy, který není současně majitelem nebo provozovatelem dráhy.
Sorry, Vaše výhrady mají sice obecnou logiku, ale nemají oporu v zákoně.
Je mi úplně jedno, kdo je pán s číslem 387.023, ale nikdo z Vás, ať už mě bez argumentů urážíte a napadáte nebo se mnou věcně diskutujete, sem nedal jakýkoli link nebo citaci, která by třetímu subjektu stanovovala jakoukoli povinnost.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1986
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 06. srpna 2012 - 13:06:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zvědavec2: dobře, nechme tašky taškama, ale domnívám se, že způsob rušení stanice způsobem "zazdíme podchod" odporuje drážnímu zákonu, konkrétně požadavku na to, že nástupiště a příchody k nim jsou veřejně přístupné, a to bezpečným způsobem. V extrémním případě by mohlo být uplatněno ustanovení "Nevyhoví-li provozovatel nebo vlastník zdroje ohrožení, drážní správní úřad rozhodne o odstranění zdroje ohrožení na jeho náklady." a zazdění podchodu by bylo zbouráno na účet vlastníka, tj. v námi diskutovaném případě ČD. (Protože, jak už tu zaznělo, lidi courající se nějak podivně neoficiálními cestičkami k vlaku jsou ohrožením drážního provozu.)
Myslím, že tady Zákon o drahách jasně stanoví meze, jak je možno tyto budovy využívat i (to je podstatné) nevyužívat.


(Příspěvek byl editován uživatelem BrR.)
Zvědavec2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.88.134
Odesláno Pondělí, 06. srpna 2012 - 14:23:11    Odkaz na tento příspěvek  

Brr: Já si to sice nemyslím, ale dobře, zazdění podchodu byl extrémní příklad.
Jen opakuju, tady to není diskuse o tom co je dobré a potřebné pro dráhu, já diskutuju o tom, co a jak ten zákon upravuje a neupravuje, a tam je dráha a cestující v určitých chvílích prohrávající. Že to může být na palici, je jedna věc, že to je podle zákona, je věc jiná.
Já tam fakt nevidím cokoli, co by drážní zákon stanovil a týkalo se to subjektu, který není majitelem nebo provozovatelem dráhy.
387.023
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.195.163.42
Odesláno Pondělí, 06. srpna 2012 - 14:25:16    Odkaz na tento příspěvek  

"sem nedal jakýkoli link nebo citaci, která by třetímu subjektu stanovovala jakoukoli povinnost."

Mám velmi málo času, ale vyhovím Vám:, § 4a; § 5a; § 7 odst. 3; § 8 odst. 1) písm. a) a b); § 9 odst. 1, ad., atd. atd. zákona č. 266/1994 Sb., v účinném znění.
Velmi Vás prosím, přestaňťe tu psát zjevné nemysly a dojmologii o věcech, kterým zbla nerozmíte. Kolegové T.H., Brr a Bkv to v zásadě, byť u s určitým zjednodušením, píší správně.

"Problém s nezajištěním nádraží pro cestující má dopravce, který tam dráhu provozuje,"
Když už, tak dopravce, který provozuje drážní dopravu - ale tento terminologický lapsus máme i v zákoně o drahách, např. v ust. § 36 písm. d) - než tento problém má především a zejména provozovatel dráhy. Tím končím s osvětou.

Doufám, že nepracujete na ministerstvu dopravy, i když.....

"pokud máte budouvu zkolaudovanou k nějakému účelu a Vy ji zavřete a prostě ji přestanete provozovat, nepotřebujete na to žádné vyjádření žádného úřadu na světě"
U výpravních budov, zejména, nikoli však pouze, jsou-li jimi vedeny oficiální přístupové cesty pro cestující, toto neplatí. Mimochodem, ono to neplatí ani u "obyčejných" budov, vizte stavební řád.

Takže -nejen toto- jste nepochopil, nepochopil jste i kompetenci drážního úřadu jako speciálního stavebního úřadu.
T. H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Pondělí, 06. srpna 2012 - 14:56:32    Odkaz na tento příspěvek  

Zoufalec_2: pokud máte budouvu zkolaudovanou k nějakému účelu a Vy ji zavřete a prostě ji přestanete provozovat, nepotřebujete na to žádné vyjádření žádného úřadu na světě
V případě nádraží jste úplně mimo, tak mimo, že být mimo ještě o kousek víc, tak se potkáte z druhé strany. Nic, končím s perlami svini - jednoduchý závěr zní, že jste nepochopil vůbec nic, nerozumíte ničemu (jen jste si to přečet´) a dalším a dalším plácáním kravin přes sebe akorát to hovno, co máte v hlavě, smrdí víc a víc.
Zvědavec2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.88.134
Odesláno Pondělí, 06. srpna 2012 - 16:47:51    Odkaz na tento příspěvek  

387.023:

266/1994 Sb, paragraf 4a:
(2) Všechna místa na dráze a v obvodu dráhy jsou veřejnosti nepřístupná s výjimkou
...
prostor určených pro veřejnost, nástupišť a přístupových cest k nim a prostor v budovách nacházejících se v obvodu dráhy, pokud jsou v nich poskytovány služby související s drážní dopravou,

Jenže když zavřu nádraží,žádnou související službu tam neposkytuju. Tu přístupovou cestu jsem schopen vzít.

V ostatních Vámi uváděných paragrafech není žádná zmínka související s problémem, který tada já diskutuju. Sorry, není.
Tupoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.184.183
Odesláno Pondělí, 06. srpna 2012 - 21:24:21    Odkaz na tento příspěvek  

Zvědavec2: Melete akorát hovna. Ale vy jste holt přesvědčen o své dokonalosti. Napadá mě klasický citát z jednoho českého filmu: Je to marný, je to marný, je to marný....
Zvědavec2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.195.200.115
Odesláno Pondělí, 06. srpna 2012 - 21:44:35    Odkaz na tento příspěvek  

Tupoun: A něco k tématu by bylo? O drážním zákoně jste slyšel? Tak co kdybyste ta hovna nějak povyvracel?
Sokr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 610
Registrován: 5-2005

Odesláno Úterý, 07. srpna 2012 - 16:52:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Napadá mě klasický citát z jednoho českého filmu: Je to marný, je to marný, je to marný....
V některých případech (sorry, nepoukazuji na nikoho konkrétně) by se dalo říkat: Je to magor, je to magor, je to magor... :-)
Na životě je nejkrásnější jeho rozmanitost. Každý den tě nasere někdo jiný.

http://nahouby.estranky.cz
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2058
Registrován: 2-2006
Odesláno Sobota, 11. srpna 2012 - 19:37:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo..., podle hesla zloděj kříčí chyťte zloděje....
jregent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 540
Registrován: 10-2011
Odesláno Středa, 15. srpna 2012 - 06:55:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ČRo Leonardo 19.4.2012 14:00 Budoucnost vlakové dopravy. Existují další alternativy organizace železniční dopravy? (Ing. Jan Paroubek, Ing. Jiří Pohl, Ing. Petr Šlegr).


audio Budoucnost vlakové dopravy
George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3116
Registrován: 9-2006

Odesláno Pondělí, 20. srpna 2012 - 23:29:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K zamyšlení:

odkaz

„V nabídkovém řízení je jasně napsáno, že pokud jde o dotovanou dopravu, budou si muset dopravci vzájemně uznávat jízdní doklady,“ uvedl Novák. To by se mělo týkat obyčejného jízdného a žákovského jízdného. Komerční slevy jednotlivých dopravců by jejich potenciální konkurenti uznávat nemuseli.

Tedy aktuálně jezdím Opava Brno za 130 Kč s In Kartou, nově by to bylo 191 Kč (běžný tarif) pokud bych chtěl mít možnost jet čímkoliv, nebo bych se musel omezit na cestování jen vlaky Os a Sp v režii ČD.

To jen takový námět k další diskuzi.
T. H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Úterý, 21. srpna 2012 - 00:22:28    Odkaz na tento příspěvek  

jregent: Hlavně Šlégr a jeho poradce Záruba, to je fakt (černá) budoucnost vlakové dopravy...
jregent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 547
Registrován: 10-2011
Odesláno Úterý, 21. srpna 2012 - 09:15:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H:
U nás v IT, se tomu říká "Mišn vižn" manažeři
Hansst
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 347
Registrován: 7-2006

Odesláno Pátek, 31. srpna 2012 - 10:53:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevim zda to tu už bylo, ale čim bude jezdit Arriva ty spěšňáky na Benešov (viz. návrh JŘ a článek na idnesu http://ekonomika.idnes.cz/leo-express-do-chomutova-arriva-z-kralu p-do-benesova-f9x-/eko-doprava.aspx?c=A120831_091627_eko-doprava_ neh)
Nejlepší stránky o železnici? no přeci http://www.svetzeleznice.wz.cz
Moderní deskové hry, společenské hry, hrací karty, puzzle a mnoho dalšího na http://www.hranibezhranic.eu
wejtass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 3-2012
Odesláno Pátek, 31. srpna 2012 - 15:53:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hansst: Nějakými jednotkami od Stadleru (patrně RS1,nebo RegioSprinter)
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4244
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 31. srpna 2012 - 16:23:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ale prdlajs. Odpověď najdete v Karlovarském kraji : - )
Mol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1042
Registrován: 10-2008

Odesláno Pátek, 31. srpna 2012 - 16:50:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PŠ: Myslím, že se odpověď přesunula do východnějšího kraje
To mi teda vysvětlete. Chcete letět na kouzelném koberci za králem bramborových lidí a prosit ho, aby vás propustil, a tvrdíte, že jste úplně zdraví?!
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6337
Registrován: 10-2003

Odesláno Sobota, 01. září 2012 - 16:05:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mě by spíš zajímalo, jak na tom Arriva může vůbec vydělat, když jak se píše "Arriva bude s vlaky jezdit bez dotací, plánuje i uznávání jízdenek platných v pražském a středočeském integrovaném dopravním systému Ropid". To jako vyžijí z toho mála co dostanou z jízdenek? Vždyť je to ekonomická blbost.
Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
T. H .
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Sobota, 01. září 2012 - 20:14:56    Odkaz na tento příspěvek  

Mě by spíš zajímalo, jak na tom Arriva může vůbec vydělat
A to je vás tu tolik, co nepodléháte píárku :-)
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3047
Registrován: 12-2009
Odesláno Neděle, 02. září 2012 - 10:05:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zapa
To nevíte, že podle novinářů vlaky soukromých společností jezdí zásadně bez zpoždění, dotací a vždy vydělávají?


A po dojmem z takových článků tomu poté věří i politici a joudi, nejen u nás.
odkaz
Przede wszystkim oczekujemy, że pociągi będą jeździły punktualnie, a w przyszłości z większą częstotliwością, nawet, co pół godziny. ... powiedział Mieczysław Podmokły.
Především očekáváme, že vlaky budou jezdit přesně... a co půl hodiny...řekl MP(zástupce primátora Tych).
A to ani tam nezačala jezdit soukromá společnost v pravém slova smyslu.
Přilepy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 196
Registrován: 1-2009
Odesláno Čtvrtek, 06. září 2012 - 10:14:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Od 1.10.na trati K.Vary-Mariánské Lázně nasadí dopravca GW Train Regio namiesto jednotiek VT / RegioSprinter / rekonštruované motor.súpravy 813+913/NV od spoločnosti ŽOS Zvolen s klimatizáciou.
T. H .
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.179.198.1
Odesláno Čtvrtek, 06. září 2012 - 13:56:27    Odkaz na tento příspěvek  

Když už teda chcete obrázek, tak správnej.
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2684
Registrován: 8-2006
Odesláno Čtvrtek, 06. září 2012 - 18:56:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak moc je reálné, či nereálné, že se ty soupravy VT RegioSprinter objeví v prosinci na zrychlenkách kolem Prahy ( Kralupy - Pha - Benešov ) ?
T. H .
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Čtvrtek, 06. září 2012 - 19:04:10    Odkaz na tento příspěvek  

lim p(RS) -> 0.
Alex_74
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 446
Registrován: 5-2009
Odesláno Čtvrtek, 06. září 2012 - 19:24:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čelakovičan: To asi těžko, majitelem jednotek RegioSprinter VT31-VT48 Vogtlandbahn, spol.ARRIVA rozhodně již nějakej měsíc není.
Alex_74
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 447
Registrován: 5-2009
Odesláno Čtvrtek, 06. září 2012 - 19:26:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přilepy: Spíše už 28.9.2012.
Valis88
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 213
Registrován: 6-2007

Odesláno Čtvrtek, 13. září 2012 - 19:16:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na zrychlenkách se objeví něco jiného, teď to míří ze Šumperka do Ústeckého kraje a zítra se chystá prezentace v žst. Osek město a Moldava v Krušných horách.

Teplický deník
Železniční magazín - Arriva vstupuje na české koleje
www.masinka.cz | www.youtube.com/VytopnaZlichov | www.facebook.com/masinka.cz
Alex_74
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 450
Registrován: 5-2009
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2012 - 20:13:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Valis88: Hmm..To jsem zvědavej jak si 628 povedou.
wejtass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 3-2012
Odesláno Sobota, 15. září 2012 - 17:12:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pár fotek z dnešní jízdy na moldavu:

Swariner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 175
Registrován: 8-2007
Odesláno Pondělí, 17. září 2012 - 10:35:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Docela sympatické hudrovadlo!
Kako bih se ja rado provozao tim cudom...
Pepas87
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 237
Registrován: 3-2011
Odesláno Pondělí, 17. září 2012 - 14:19:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Můžu se zeptat, jak dlouho je tato souprava schválená v ČR jako řada 845?? Nedělají si ČD zálusk na přebytečné jednotky z D??
Mol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1128
Registrován: 10-2008

Odesláno Pondělí, 17. září 2012 - 14:26:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No schválená asi nebude, když neustále tvrdili, že to je zkušební provoz
To mi teda vysvětlete. Chcete letět na kouzelném koberci za králem bramborových lidí a prosit ho, aby vás propustil, a tvrdíte, že jste úplně zdraví?!
Vytrezvitel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 291
Registrován: 9-2002
Odesláno Pondělí, 17. září 2012 - 19:25:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Swariner. To jako, že sis nad tou fotkou vyhudroval pelikána?
Michhhal
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.37.57
Odesláno Úterý, 18. září 2012 - 11:14:47    Odkaz na tento příspěvek  

http://ekonomika.idnes.cz/arriva-ukazala-soupravy-ktere-nasadi-v- cesku-fnd-/eko-doprava.aspx?c=A120918_101853_eko-doprava_fih
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2292
Registrován: 12-2003

Odesláno Úterý, 18. září 2012 - 11:24:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No to je něco, provozovat naftu v celé trase pod drátama
Ú.Di.Š.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.180.154.10
Odesláno Úterý, 18. září 2012 - 11:26:58    Odkaz na tento příspěvek  

Nechápu. Zrovna tady, kde jezdí přijatelný soupravy 471. Těch pár vlaků v režii žabotlamů neřeším. A s naftou pod drátama souhlasím. Fakt pakárna.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4684
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 18. září 2012 - 11:39:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://ekonomika.idnes.cz/arriva-ukazala-soupravy-ktere-nasadi-v- cesku-fnd-/eko-doprava.aspx?c=A120918_101853_eko-doprava_fih
Přednosta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1845
Registrován: 3-2010
Odesláno Úterý, 18. září 2012 - 11:50:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jako by ČD s Regiosráčema nejezdily stále více pod drátama...
Chocholoušek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 414
Registrován: 10-2004

Odesláno Úterý, 18. září 2012 - 11:57:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hlavně tam nebudou platit režijky.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4614
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 18. září 2012 - 12:22:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale houby jde o režijky! Ani o to zda to bude elefant nebo hurvínek. Tam hlavně nebude platit tarif PID a s tím akorát zasere pražské tratě stejně jako žlutý mor hlavní tah se svými třivozovými vláčky, co si vynucují přednost a pak si ještě vybírají, kde zastaví a kde nee.

Má se vypsat objednávka dopravy a o tu soutěžit. Todle je na hlavu.