K-report
 

Archiv diskuse LEO Express do 17. 12. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Železnice » LEO Express » Archiv diskuse LEO Express do 17. 12. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Jbb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 255
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2012 - 14:52:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové, nikomu nemohu a nechci nic zakazovat. Nicméně můj povzdech spočíval v tom, že k-report beru jako informační zdroj a nikoliv jako ventil pro frustraci, ublíženost, malost a neschopnost některých diskutujících. A je zvláštní, že se tato individua vyskytují hlavně ve vláknech SA, RJ a (teď i) LE.
Omílané bekty o tom, že stewardka nesmí stát a fujfuj (vlákno SA), o tom, že správná jízdenka je pro všechny dopravce a hlavně bez místenky (vlákno RJ) a že dělnická třída trpí (vlákno LE) opravdu nepřinesou ani informace o provozu, ani o záměrech, ani o mimořádnostech....
Bkv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 340
Registrován: 8-2007
Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2012 - 14:54:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To se můžu s kamarádem v hospodě domluvit, že si uděláme potřebné zkoušky, zajdeme na kraj, že budeme za tolik a tolik jezdit (ta cena se nebude o moc lišit), vyhraju a pak přijdu s tím ať nám dají trať a vlaky.
A ono by to kupodivu bylo právě naopak. Objednatel by přišel s: "Mám takovouhle trať, tyhle vozidla, takový jízdní řád, takové podmínky na odbornost dopravce, ... za kolik a zda vůbec jste ochoten to odjezdit?" Pak byste podal nabídku a v případě vítězství i jezdil.

No a co? desetiletá smlouva vůbec automaticky neznamená, že si na ta vozidla během té doby vydělá...
A tvrdím snad někde že ano? Pouze tvrdím, že někteří zde mají délku smluv jako argument pro možnost nákupu nových vlaků dopravcem.

takže kde ušetřit za tu chvilku, než mi to někdo vyfoukne? Ještě na bezpečnosti by to šlo
Když na no nahlížíte takhle proč ne. Jen si opravdu myslíte, že tento typ dopravce by na bezpečnost kašlal jen u pronajatých vozidel a u svých by to nedělal? Vždyť se stačí začíst do vlákna Regiojetu a najdete pár lidí, kteří to o RJ tvrdí.
T. H .
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2012 - 15:04:51    Odkaz na tento příspěvek  

dovedete si představit, jak by ty vlaky vypadaly, kdyby se soutěžilo jen o náklady a vlaky dopravci nepatřily
Dovedu si to představit. Takhle to je třeba v kujavsko-pomořském vojvodství (Arriva provozuje SA106 patřící vojvodství). Vypadá to úplně normálně.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3320
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2012 - 15:09:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: Vy samozřejmě chápete, že jsem nemyslel vizuální stránku, že?
Bkv: Co se týká bezpečnosti, máte pravdu, blbě jsme se vyjádřil. Bezpečnost si dopravce nepronajme a neodevzdá, tu táhne tak jako tak...Možná je pro ilustraci lepší začíst se do vláken slovenských týkajících se povozu SA...
Dj_la_défense
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2150
Registrován: 4-2007
Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2012 - 15:10:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

BKV: No dobře, takže si zjistím, jaké jsou náklady, vzhledem k tomu, že nemusím nic pořizovat, jen personál, bude cena dost podobná a bude se lišit skutečně v nepatrném řádu. Já vyhraju a budu vesele jezdit. Takže to co tímhle výběrovám řízením vysoutěžím a ušetřím, prošustruju právě na tom výběrovém řízení samotném.

Dostáváme se do situace, kdy kraj vlastní vlaky a hledá k němu personál, v podstatě. To je ale přece absurdní. Kdyby fungoval jeden státní dopravce pro tuto základní obslužnost, tak se dost problémů ušetří tím. Jenže to by nesmělo být po česku, jsou to akorát pak tunýlky do soukromých kapsiček. Problém je ten, že těmito soutěžemi vytváříme jiné tunýlky do jiných kapsiček, takže výsledný efekt je vlastně totožný.

Já myslím, že nejsme ve sporu, spíš se podivuju nad tou situací. Pokud se do tendru přihlásí, někdo se svými vlaky, tak ta smlouva musí být alespon na 10 let, aby se to vrátilo eventuelně.
Pokud má mít vlaky kraj, tak je úplně zbytečné o něco soutěžit. Jde o personální položky, které budou všude přibližně stejné, tzn. budou se ty zaměstnance snažit odřít, protože nebude jinde prostor, kde snížit náklady a vysoutěžit tendr díky ceně. Cenu právě upravují ty vlaky.
T. H .
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2012 - 15:23:08    Odkaz na tento příspěvek  

Slim: a co jste myslel? Interiér? Technický stav vozidla? Je snad s těmi SA106 nějaký problém (krom toho, že to byly vergly už jako nové z PESY)?

Defensák: Pokud má mít vlaky kraj, tak je úplně zbytečné o něco soutěžit. Jde o personální položky, které budou všude přibližně stejné
"Konsorcium PCC Rail a Arriva se pak v roce 2007 účastnilo výběrového řízení na obsluhu neelektrizovaných tratí v Kujavsko-pomořském vojvodství osobními vlaky od prosince 2007 po dobu tří let. Toto konsorcium zvítězilo, když nabídlo cenu o cca 30 % nižší než druhý účastník soutěže, státní společnost PKP Przewozy Regionalne."
V soutěži na nové období 2011 až 2020 to bylo dokonce o 50% méně.
Dj_la_défense
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2153
Registrován: 4-2007
Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2012 - 15:26:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H. No dobře, tak se zeptám ještě jaký je to objem výkonů. Mimochodem, "nové období" je taky na 10 let, tak co je na tom tak divného, že se to podepisuje na takovou dobu.
Tupoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.184.19
Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2012 - 15:32:41    Odkaz na tento příspěvek  

Dj_la_défense: Jde o personální položky, které budou všude přibližně stejné
Víte vůbec, kolik stojí provoz baráku na nábřeží? A kolik se tam musí živit podržtašků?
Dj_la_défense
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2154
Registrován: 4-2007
Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2012 - 15:36:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tupoun: Ale tak to já neříkám, já myslel personál jako vlakovou četu, náklady na zaměstnance z horní dolní. Ale takhle je to u všeho s těma podržtaškama, tedy myslím ze státní sféry. Ale vlastně nejen tam...
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3322
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2012 - 15:36:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: Je taková celkem obecná pravda, že pokud se šetří náklady na provoz vozidla, dotkne se to údržby a postupně jde technický stav do hajzlu, nebo s vozidly lze jezdit nějakou dobu bez toho, aby se dělaly preventivní úkony, keré ve finále to vozidlo udrží dlouho v přijatelném stavu. Ale zájem na tomhle má jen ten, kdo to vozidlo hodlá dlouhou dobu využívat nebo ten, kdo ho pak chce dobře prodat. Ten, kdo ho po dvou letech bude muset vrátit někomu dalšímu, si ty náklady krásně strčí do kapsy... to pro ty, co opravdu, ale opravdu nechápou...
T. H .
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2012 - 16:07:21    Odkaz na tento příspěvek  

Slimta: to pro ty, co opravdu, ale opravdu nechápou
Jistě - mně známá firma má sice ve vozidlovém parku 80% vozidel na operativní leasing, některé po třech i čtyřech provozovatelích (Veolia, SBB Cargo, ITL, Rurtalbahn), jenže jsme si nevšimli a nechápeme, jak je máme v hajzlu, protože to před náma byli fujfuj soukromníci, to vozidlo jim nepatřilo a za dva roky ho vrátili někomu dalšímu. Díky, že jste mi otevřel oči, jednou bych chtěl být taky tak odborně na výši!
Radim_Jančura
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 12-2012
Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2012 - 16:10:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dobrý den,
toto je test, abych ověřil, že se mi zobrazuje firemní email jancura@studentagency.cz. Až budu zase doma mít čas, podívam se na Vaše otázky.
Jančura
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3326
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2012 - 16:16:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: Vy jste fakt poslední dobou hodně slabej v argumentaci. Opět po tupouny - operativní leasing je něco, co uzavřete za peníze závisející mimo jiné i na technickém stavu toho, co si pronajímáte, pokud to není nové. Když si operativně pronajmu Talenta funglovku, Talenta vrak a Talenta staršího odepsanýho, ale udržovanýho, zaplatím stejně? Notabene když součástí operativního leasingu jsou i náklady na servis v režii majitele? Vy máte lidi kolem sebe za hodně velký blbce, viďe? Občas se to nevyplácí a člověk udělá blbce ze sebe. Ale držím Vám palce a vím, že mě zas dokážte chytit za to nejmíň podstatný slovíčko, který na vyznění příspěvku nemá vliv, ale když se chce, dá se to na něm celý otočit...
T. H .
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2012 - 16:32:24    Odkaz na tento příspěvek  

Slimta: operativní leasing je něco, co uzavřete za peníze závisející mimo jiné i na technickém stavu toho, co si pronajímáte, pokud to není nové
A na to jste přišel jak? A jak to souvisí s vaším výchozím tvrzením, že pronajatá/zapůjčená vozidla musí být určitě v mizerném technickém stavu a tudíž to pronajímání nemůže fungovat? Zatímco vozidla ve vlastnictví dopravce (třeba ČD) jsou extratřída v údržbě, tam se určitě neojebává (stačí se podívat třeba na elefanty, co už nejsou v záruce)... bohužel, tak jednoduchej, jak byste v jednoduchosti své potřeboval, ten svět zas není.
Vy máte lidi kolem sebe za hodně velký blbce
No, většinou se trefím, jak dokazuje váš příklad :-)
Karlis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1413
Registrován: 1-2010

Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2012 - 17:20:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3632
Registrován: 12-2009
Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2012 - 17:26:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ty vlaky vypadaly, kdyby se soutěžilo jen o náklady a vlaky dopravci nepatřily
Dovedu si to představit. Takhle to je třeba v hornoslezském vojvodství . Vypadá to úplně
normálně
Lodyha77
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 118
Registrován: 3-2011
Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2012 - 17:43:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jnd a Karlis - mám Vás obdivovat za Vaši odvahu nebo zatratit za nepochopitelnou drzost?
Jak jste si mohli vůbec dovolit umístit na toto vlákno fotku jakéhosi vlaku či co?
To nevíte, že tady a o vlákno vedle ( RJ ) se jenom kydá hnůj a melou nesmysly?
Měli byste se stydět!
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2569
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2012 - 18:45:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl: To jste dal dost špatný příklad (jak je vaším dobrým zvykem), ve Slezském vojvodství nebyl dopravce vybrán v soutěži.
jregent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 652
Registrován: 10-2011
Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2012 - 19:25:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z rozhovoru LN pro Reflex:

"Kde to jde bez státních dotací a intervencí, tam si budou konkurovat soukromníci. České dráhy asi budou hledat místo na ostatních, lokálních trasách, kde by bez dotací nikdo nejezdil, ale stát nebo kraj tam z nějakého důvodu chce zachovat dopravní obslužnost třeba kvůli dojíždění lidí do práce. Tam se o dotace utkají dopravní společnosti i s Českými drahami."

"Počítáme návratnost osm let. Je navíc důležité, že jsme u začátku volného trhu na kolejích. A ještě jedna věc: Česko má velmi hustou síť kolejí, která je však relativně velmi málo využívaná. Když to srovnáme se západní Evropou nebo s extrémem ve Švýcarsku, tak infrastruktura u nás má ještě ohromný potenciál využití"

"Studoval jsem a pracoval ve Velké Británii. Tam jsem si uvědomil, jak obrovský kontrast mezi kvalitou služeb vlaků je v porovnání Británie a Česka. I to mě přesvědčilo, že právě na železnici je prostor."

"Já si myslím, že jediná pravda světa je ve volném trhu, v neviditelné ruce trhu se říká. Jde o skutečné náklady, o to, co chtějí lidé, a ne co chce stát nebo nějaký politik."

"Státní firma nemá konkrétního majitele, konkrétního člověka. Není tam nikdo, kdo by přišel a svezl se vlakem, jako to dělám já, a řekl: Ty vole, tohle máte úplně špatně, ihned zítra změnit, tohle za týden musí být jinak, tohle za půl roku předěláme, protože to nefunguje. Strašně mi na tom záleží, u státu ale nikdo takový není. To je rozdíl."
T. H .
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2012 - 19:36:52    Odkaz na tento příspěvek  

Ohl: kdyby se soutěžilo jen o náklady a vlaky dopravci nepatřily
Dovedu si to představit. Takhle to je třeba v hornoslezském vojvodství

Nejen zcela mimo mísu, ale i mimo kabinku a vydefekoval jsi se doprostřed obýváku. V (Horno)Slezsku se nic nesoutěžilo.
Bkv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 342
Registrován: 8-2007
Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2012 - 21:57:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Možná je pro ilustraci lepší začíst se do vláken slovenských týkajících se povozu SA...
Však také čekám až Bevelo uveřejní svůj upravený článek. Ten bude přeci úplně naditý informacemi o RJ na Slovensku. Ale zatím to spíš vypadá, že dřív než článek uvidím yetiho.
Hungry_bear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1470
Registrován: 1-2006

Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2012 - 23:11:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

uvidím yetiho

Žádný problém:

Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3636
Registrován: 12-2009
Odesláno Pátek, 14. prosince 2012 - 08:42:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V (Horno)Slezsku se nic nesoutěžilo.
"Soutěž" si provedl maršálek sám. Vyhodnotil, že to bude na vlastní triko vojvodství levnější a vyhodil PR.
Výběrko pro jistotu zrušil, co kdyby jeho KŚ nevyhrály.
Nicméně to nic nemění na: vlaky (z velké většiny) dopravci nepatří a šlo o náklady na dopravu - a to to hlavně snad šlo, ne?
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3637
Registrován: 12-2009
Odesláno Pátek, 14. prosince 2012 - 08:48:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jregent
To jen opakuje stále to samé, co už řekl mnohokrát a co říkají i jiní.
MMCh strašně křivdí současnému ministru dopravy, který tvrdil, že den před jmenováním jel vlakem.

Něco o provozu a Leoexpresu jako firmě tam není?
Valis88
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 238
Registrován: 6-2007

Odesláno Pátek, 14. prosince 2012 - 16:55:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fotografická soutěž LEO Express
www.masinka.cz | www.youtube.com/VytopnaZlichov | www.facebook.com/masinka.cz
JLV
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.96.6
Odesláno Sobota, 15. prosince 2012 - 10:03:59    Odkaz na tento příspěvek  

Ohl: K provozu? 3 jednotky odstaveny pro poruchu pastorku.
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1139
Registrován: 1-2005
Odesláno Sobota, 15. prosince 2012 - 16:21:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z provozu...
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2974
Registrován: 8-2006
Odesláno Sobota, 15. prosince 2012 - 16:40:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Neděje se nic, jezdí avizované 4 páry. http://www.le.cz/cms/56-jizdni-rad.html
T.H .
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Sobota, 15. prosince 2012 - 16:45:01    Odkaz na tento příspěvek  

16:09 z Prahy je vlak, který je odříkán systémově už od prvního dne platnosti nového jízdního řádu. Holt 480 jsou pořád "zepsuté" a náhradní soupravy od férové konkurence mají své limity :-)
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1838
Registrován: 7-2008
Odesláno Sobota, 15. prosince 2012 - 21:36:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud vím, podle stránek LE.cz jsou provozované jen 4 páry a zbylé 4 jedou ode dne vyhlášení.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1839
Registrován: 7-2008
Odesláno Sobota, 15. prosince 2012 - 21:48:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Leo má za sebou den, kdy se mu podařilo dvakrát odjet z Prahy v předstihu asi 2 minut, nabídli mi vrácení buď 100% na dřevo nebo 150% na kredit.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3639
Registrován: 12-2009
Odesláno Sobota, 15. prosince 2012 - 21:58:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

JLV
Bezporuchové a bezúdržbové jednotky? Nevěřím.
Hungry_bear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1475
Registrován: 1-2006

Odesláno Neděle, 16. prosince 2012 - 14:46:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak dnes v OVM první náměstek MD Hampl prozradil, že v pondělí (neboli ihned po TV-debatě Žaluda-Jančura-Novotný) podaly ČD a.s. k soudu žaloby na MD, jimiž se domáhají aby soud MD zakázal zveřejnění smluv na dotovanou dopravu mezi MD a ČD, zejména pak částek v nich uvedených.
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 357
Registrován: 8-2012

Odesláno Neděle, 16. prosince 2012 - 14:48:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A neměli by správně mít lidi přístup k informaci kolik "jejich" stát rve do "státní" firmy, která jim zajišťuje přepravu?
Hungry_bear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1476
Registrován: 1-2006

Odesláno Neděle, 16. prosince 2012 - 14:55:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No právě to minulou neděli Moravec po Žaludovi chtěl - načež Žaluda tvrdil, že ČD bez souhlasu MD nic zveřejnit nemůže, načež Moravec konstatoval, že tedy MD o informaci požádá.

Podle rychlosti rekce soudě se z té představy Žaluda strachem posral ještě ve studiu

(Příspěvek byl editován uživatelem Hungry_Bear.)
Radeček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.55.73
Odesláno Neděle, 16. prosince 2012 - 17:42:18    Odkaz na tento příspěvek  

Tož aby se úředníci neflákali posta@mdcr.cz

http://www.mdcr.cz/cs/Potrebuji-se-poradit/106.htm

Dle zákona č. 106/1999 Sb. , o svobodném přístupu k informacím žádám Ministerstvo dopravy České republiky (dále jen MD) o poskytnutí textu smlouvy mezi MD a Českými drahami a.s. (dále jen ČD), na základě které ČD provozují rychlíkovou železniční dopravu na trati Olomouc – Krnov – Opava a to včetně částky, kterou MD na základě objednávky hradí ČD. Odpověď zašlete v elektronické formě na níže uvedenou emailovou adresu (na písemném provedení odpovědi netrvám).

Identifikace žadatele:

Radeček
Arakain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1243
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 16. prosince 2012 - 18:43:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Radeček. Mám jim to poslat ze soukromé datovky? Na to by reagovat museli

ad JVL. Co soudruzi v ex DDR, dnešním Polsku, udělali s pastorky špatně?
Šťoural
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.106.52
Odesláno Neděle, 16. prosince 2012 - 19:39:27    Odkaz na tento příspěvek  

Radečku, ach jo, žádná "speciální" smlouva na provoz R vlaků Olomouc - Krnov - Opava neexistuje. Takové zvláštní smlouvy jsou pouze na R Plzeň - Most a Pardubice - Liberec. Všechny smlouvy ČD - MD včetně výkonů a částek v Kč jsou na www stránkách ministerstva dopravy. Včetně dodatků na GVD 2011/12. Stačí se tam podívat, netřeba psát maily na MD... Pokud vůbec existuje nějaká relevantní kalkulace ztráty na R Olomouc - Krnov - Opava, tak není součástí smlouvy uzavřené mezi MD a ČD.
Radeček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.55.73
Odesláno Neděle, 16. prosince 2012 - 21:20:35    Odkaz na tento příspěvek  

Šťoural:

Pokud mi poradíte lepší formulaci, rád svoje podání na MD upřesním.
Kofolytik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 441
Registrován: 10-2003

Odesláno Neděle, 16. prosince 2012 - 22:07:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je zbytečné cokoli upřesňovat. Místo zahlcení schránky MD desítkami stejných žádostí je potřeba alespoň jednu sepsat pořádně a dotáhnout ji do konce. Může se začít třeba s touto:
http://www.mdcr.cz/cs/Potrebuji-se-poradit/poskytnute-informace/S mlouva_s_ces_drahami_ztratovostjednotlivych_vlak.htm

Pan Sůra nám může sdělit, zda nějak reagoval, odvolal se a jak to celé dopadlo.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3643
Registrován: 12-2009
Odesláno Neděle, 16. prosince 2012 - 23:11:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na konečné a s doplněním vody
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 358
Registrován: 8-2012

Odesláno Neděle, 16. prosince 2012 - 23:50:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl: no tak ta voda, to je profesionalita jako prase, to snad předčí i žlutou konkurenci
Bombos3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 884
Registrován: 11-2011
Odesláno Pondělí, 17. prosince 2012 - 08:15:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Glory:
Ta žlutá konkurence jim tu vodu doposud doplňovala na společném...
Traveler
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.96.164.90
Odesláno Pondělí, 17. prosince 2012 - 09:22:12    Odkaz na tento příspěvek  

15.12. v Pardubicích 1366 přijel a odjel v čas,obsazenost celkem slušná.A někdo tu švýcarskou kvalitu pěkně obul.
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1634
Registrován: 3-2004
Odesláno Pondělí, 17. prosince 2012 - 12:26:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

to je profesionalita jako prase, to snad předčí i žlutou konkurenci

Možná byste se dost divil, jaká řešení občas volí při údržbě vozidel zámečníci ČD, přitom vybavení depy, stroji a nářadím - a zkušenostmi. Několikrát jsem byl svědkem takové profesionality, že se mi panenky protáčejí ještě doteď...
jregent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 660
Registrován: 10-2011
Odesláno Pondělí, 17. prosince 2012 - 12:48:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Leoš Novotný bude odpovídat na vaše otázky v úterý 17. prosince od 13 hodin. Dotazy můžete pokládat již nyní:
České dráhy se neorientují v nových technologiích, říká šéf Leo Express. Zítra odpoví na otázky čten
Mikulda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2127
Registrován: 3-2006

Odesláno Pondělí, 17. prosince 2012 - 12:51:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Včerejší LEO v Holešovicích

Upozornění: Příspěvek může obsahovat stopy ironie, cynismu a černého humoru.
Vyrobeno v závodě, který zpracovává vzdálené vize, bláznivé sny a šílené nápady.
Petr03
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 1-2011
Odesláno Pondělí, 17. prosince 2012 - 12:54:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím, musím sem napsat názor mé drahé polovičky, která včera večer použila spoj v 18:33 ze Svinova do Prahy. Když jsem ji vyzvedával v Praze na hlavním, a její první věta zněla "už nikdy více", tak to asi mluví samo za sebe. Pak jsem ji trošku dorazil tím, že 25.12 si to zopakuje, ale s tím nic nenadělá, neboť já bych rád také získal zkušenost. Ale zpět k hodnocení někoho, kdo používá železnici jen k přesunu z bodu A do bodu B. Když to nějak lehce popíšu, tak to bude asi dlouhé, zkusím to vzít ve zkratce. Souprava ji nezaujala, měla málo místa ( a to seděla myslím na D172 ), a to není extra velká, stále se ozývaly podivné zvuky od kloubu, takové syčení, jídlo dražší, nic moc výběr, obsluha hrozná, unuděná ( nikdo si nic nechtěl objednávat ), barevná kombinace uniforem byla podle ní marťanská, záchody se jí zdáli jak na promenádě, moc lidí ani je nepoužívali, když viděla odkud vydávají jídlo, divila se, aspoň si mohli zavřít ten záchod prý, řešení interiéru se jí nelíbil a mnoho dalšího. Jo a po celé cestě ji třeštila hlava. A nebyla sama. Vedle ní seděla jedna zpěvačka H.J., která měla stejné pocity. Shodli se na tom, že by měli k cestě ještě rozdávat ibalgin. Ale nakonec jsem z ní dostal aspoň jeden klad, a to je rychlost. To jediné hodnotila kladně a na tomto bude Regiojet zatím zaostávat. Když jsem ji ještě dal poslední otázku, jak by seřadila způsoby dopravy dle jejího názoru, tak mě to ani moc nepřekvapilo.
1) Regiojet
2) SC pendolíno nebo klasická IC, alias ČD
3) Auto
a kdyby došly možnosti, tak možná Leo.

Docela to o něčem vypovídá. Když jsem hledal lístek na toho 25.12., a zkoušel jsem různé možnosti, a jen tak jsem si dal možnost u Leoše tu nejdražší variantu, a na mě pak vyskočila taková suma, tak jsem si říkal, kdo s tím bude jezdit, a za takovou cenu.

Já se k dojmům přidám až po mé cestě tímto vlakem, a nebudu to tedy hodnotit, ale podle toho, co mi drahá polovička tlumočila, tak tomuto projektu moc šancí nedává. Tak jsem sám zvědav, jak dopadne moje cesta, a zda budu mít stejný názor.
Majkl007
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.102.81.158
Odesláno Pondělí, 17. prosince 2012 - 13:37:48    Odkaz na tento příspěvek  

Já jsem také už vyzkoušel LEOšův Expres, jen tak ze zvědavosti po tom co všechno se už tu o tom napsalo, a jenom v trase Pardubice - Praha. Prvním překvapením po nástupu bylo, že na mém místě, které jsem měl rezervované už 3 dny dopředu, seděla nějaká paní. To se ale vysvětlilo, neboť hned jak zaznamenala můj udivený výraz, tak se zvedla se slovy, že ví že z Pardubic je toto místo obsazené, že jí to řekl steward když jí tam přesazoval z důvodu, že ve voze ve kterém měla původně sedět se netopí. Tak jsme se společně podivili nad tímto problémem u zcela nové soupravy, a potom odešla sednout si někam jinam. Další čím jsem byl překvapen byl nefunkční informační systém ve vlaku (myslím ty obrazovky pod stropem), což při tom jak pan Novotný hlásá, že se ČD neorientují v nových technologiích (viz. nadpis článku o dva příspěvky výše) je opravdu podivné. Z občerstvení jsem si zakoupil Leošovu klasiku, což není nic jiného než obyčejná houska s paštikou a listem salátu, takže ta cena 29Kč není nic levného, ale budiž... Jinak ale cesta probíhala vcelku normálně, zpoždění 20min. v Pardubicích (způsobené zejména výlukou z Kostěnic) jsme do Prahy stáhli na 15min. Zaznamenal jsem i ono zde často zmiňované "hadí vlnění" soupravy, ale nijak mi nevadilo, což samozřejmě neznamená, že někomu jinému vadit může. Stewardi a stewardky normální, milí a přívětiví, řešení interiéru se mi docela líbilo, i když je pravda, že je tam opravdu na všechno málo místa, což je pro cestování na větší vzdálenost a se zavazadly velké mínus.

Takže když to shrnu, hodnotil bych vsezení se LE slovy "nic hrozného, ale ani žádný zázrak", a ono vychvalování jako nej nej nej vlak Švýcarské kvality není nic jiného než prachobyčejné PR, které skutečnosti bohužel neodpovídá. Takže ani já se nezařadím k těm, kteří budou LEA využívat častěji.
intelpetr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 542
Registrován: 12-2011

Odesláno Pondělí, 17. prosince 2012 - 15:01:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr03: Tvá polovička mi přijde trochu rozmlsaná. Tak hrozné to s tím místem není (lidi nejsou zvyklí na 100% plné vlaky) a to jsem určitě větší než ona ,velkou tašku jsem dal pod sedadlo, a syčení se ozvalo asi 5x za celou cestu.
A pokud vedle byla zpěvačka, tak umělci všechno moc prožívají...
Já zase potřebuju ibalgin v Pendolinu, a proto jsem z něho odešel.

(Příspěvek byl editován uživatelem intelpetr.)
http://www.malycestovatel.bloger.cz/

850.030-8, 810.663-5 (Kačenka), 810.191-7, 842.033-3, 754.009-9, 705.914-0, 705.913-2, 113.001-2
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1140
Registrován: 1-2005
Odesláno Pondělí, 17. prosince 2012 - 15:06:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Díky za upozornění, ale stihnul jsem se vyděsit, než jsem si to uvědomil. Nicméně soudě dle odposlechnutých hovorů cestujících pod Pragotronem, moc dobrý dojem to nedělá. Byť je v tom Leo nevinně.

Sám jsem si okusil premiéru v neděli na odpoledním spoji OL- Praha. Vlak byl slušně zaplněn, i ve vyšších rychlostech se choval klidně. Seděl jsem v prostředním voze a vlnění jsem nezaznamenal. Ale slyšel jsem, že některé jednotky mají za sebou soustruh, kde se jim trochu upravil profil kola.
Líbila se mi barevná kombinace interiéru, vypadal útulněji, než s obligátně šedými stěnami. Sedačky by byly ideální na regionálku, tady jen snesitelné. Trochu mi vadil mírný průvan, který se valil středem vozu ve směru jízdy a ze strany připalující sálavé topení. ( Soudruzi v NDR ho v "nemoderním Béčku" už od 70. let nahradili teplovzdušným). Jinak bylo ve voze tak akorát.

A pak jeden osobní zážitek. Ve vlaku jelo dost rodičů s dětmi. Všichni byli potichu, až na jednoho tatínka, který své děti neuměl/nechtěl usměrnit. Tím zkazil cestování nejen mě, ale desítkám lidí okolo. ( Opět bylo slyšet, jak se o tom lidé baví). Bohužel nebylo ve vlaku kam utéct. Myslím si, že by bylo vhodné zauvažovat o nejaké uzavřeném oddílu pro děti.
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 359
Registrován: 8-2012

Odesláno Pondělí, 17. prosince 2012 - 15:26:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Traveler: tak je zima, botičky jsou potřeba
Ale obuto je i u ČD a RJ, jen jsem si myslel, že LE bude mít funkční ABS, aby k tomu nedošlo
Koreň
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 132
Registrován: 4-2011
Odesláno Pondělí, 17. prosince 2012 - 16:04:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nj když si Leo nezaplatil bannery u Sůry na iDnesu..

Leo Express má potíže s vlaky, plný provoz spustí nejdříve v lednu

http://ekonomika.idnes.cz/leo-express-plny-provoz-spusti-nejdrive -v-lednu-fuy-/eko-doprava.aspx?c=A121217_153003_eko-doprava_fih
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1308
Registrován: 9-2006
Odesláno Pondělí, 17. prosince 2012 - 16:16:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koreň: A co má společného banner s tím, že Leoš se vytahoval jako levný prádlo jak to má zmáknutý, nízkonákladový a bezúdržbový a zatím s bídou jezdí se dvěma panťákama.
Ty prej to umíš ekonomicky zhodnotit, aspoň teda tvrdíš. Tak šup sem s nějakou analýzou. Kdyžtak si k tomu přiber Happyho. Ten to bude určitě umět dialekticky osvětlit.
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1141
Registrován: 1-2005
Odesláno Pondělí, 17. prosince 2012 - 16:50:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Navíc ty jednotky problémy s převodovkama fakt mají.
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1828
Registrován: 5-2007
Odesláno Pondělí, 17. prosince 2012 - 17:00:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ako náhle došli na české koľaje štrúdle, xmz, flirty, taurusy, a iné preverené a vysokospoľahlivé zahraničné vozidlá, začali všetky zrazu nejak vehementne kapať. Žeby tie vechte z tej Škodoffky na tom s tou spoľahlivosťou neboli až tak biedne?
Koreň
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 133
Registrován: 4-2011
Odesláno Pondělí, 17. prosince 2012 - 18:03:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Topič: A co má společného banner s tím, že Leoš ...

Když vyjížděl RJ, tak se to jen hemžilo takovými nadpisy:

RegioJet začal šlapat na paty Českým drahám, poprvé vyjel s pasažéry

První dojmy z RegioJetu: hrající toalety a náladová wi-fi

RegioJet začal prodávat jízdenky na žluté vlaky. Propojí je s autobusy


Když vyjíždí LE, tak nadpisy na iDnesu vypadají takto:

Leo Express vezl první lidi, láká i na občerstvení „Leošovou klasikou“

Švýcarská kvalita zlobí. Vyjede jen polovina vlaků Leo Express

Leo Express má potíže s vlaky, plný provoz spustí nejdříve v lednu


To, že článků o LE je asi 1/3 oproti RJ, pomíjím. Kdo maže, ten jede..
Koreň
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 134
Registrován: 4-2011
Odesláno Pondělí, 17. prosince 2012 - 18:24:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Komerční sdělení v sekci kultura iDnesu. Škoda že není k dipozici blijící smajlík, docela by se hodil..

http://sdeleni.idnes.cz/utajeny-sef-stevardka-porazila-radima-jan curu-f4h-/kultura-sdeleni.aspx?c=A121217_113452_kultura-sdeleni_b ar

Žlutá propaganda se stává součástí naší kultury.


(Příspěvek byl editován uživatelem Koreň.)
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2979
Registrován: 8-2006
Odesláno Pondělí, 17. prosince 2012 - 18:31:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je zbytečný. Prostě Novotný to má blbě spočítaný a asi proto v avizovaném prosinci 2012 jezdí. Byť částečně, ale jezdí. Kdežto Bůh Radim má všechno zmáklý a asi proto v prosinci 2010 žádný žlutospoje do Havířova nejezdily.
mue
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 425
Registrován: 10-2011
Odesláno Pondělí, 17. prosince 2012 - 18:37:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koreň: Tentokrát zvracíte zbytečně. Je to totiž reklama na pořad Spektra :-)
(Ano, snaží se z jednoho dílu s Jančurou vydojit co nejvíc, prostě táhne).