K-report
 

Archiv diskuse Auta - vše okolo nich, historky,... do 22. 03. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Automobily, lodě a letadla » Auta - vše okolo nich, historky, zážitky, postřehy, fotky atd. » Archiv diskuse Auta - vše okolo nich, historky,... do 22. 03. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Ebeneezer.Goode
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 96
Registrován: 12-2011
Odesláno Neděle, 18. března 2012 - 13:16:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A pravděpodobnost, že si někdo dá práci s tim, aby poslal do vlastních rukou předvolání za špatný parkování, je dost nízká, protože se jedná o pokuty v řádech stokorun a navíc jim může každej říct, že auto tam zaparkoval jejich kamarád Truong Nguyen z Hanoje.
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2054
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 18. března 2012 - 13:32:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Anebo nemusí říkat nic, každý má právo odmítnout podat vysvětlení, jestliže by tím uškodil sobě či osobě blízké. Ale všeho do času. Příští rok začne platit objektivní odpovědnost provozovatele vozidla, což znamená, že obce se již nebudou muset zatěžovat důkazní činností a platebními rozkazy budou obesílat rovnou provozovatele vozidla. Týká se právě zákazů stání a zastavení a překročení rychlosti zaznamenané automatickým radarem. Ale i kdyby to zachránilo jediný život, tak se to vyplatí...
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5108
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 18. března 2012 - 14:47:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ze včerejška: Mně se ty žhavicí svíčky prostě nezdaj. Když jsme to roztahovali, tak stačilo s autem trochu škubnout a chytlo to po 3 metrech

Moje piáno se chovalo první zimu úplně stejně. Na vině nestartování byly nulové vůle na ventilech. No a startér prostě nedokázal otočit motorem taky rychle, aby se nafta stačila ve správný okamžik vznítit. Na laně se motor zamotal rychleji a za pět metrů běžel.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Swe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2453
Registrován: 3-2005

Odesláno Neděle, 18. března 2012 - 15:54:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A tak není to stejný problém, jako už profláknuté nestartování TDI u koncernu VW?Tedy zesláblý startér a nízké startovací otáčky, kdy se ve válcích nevytvoří dostatečná teplota k zapálení směsi a motor nechytne a nechytne. Týka se režimu, kdy už motor nežhaví. Mimochodem s touhle zkušeností jsem pomohl kamarádovi i s nestartujícím focusem 1.8 TDCI.
Peto5220
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4146
Registrován: 5-2005

Odesláno Neděle, 18. března 2012 - 16:08:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Swe: To čo popisuješ sa deje viacmenej pri zahriatom motore, Ebeneezer.Good ma problem naštartovať za studena :-)
Inak to neštartovanie TDi koncernu VW maju na svedomi aj vybehane vstrekovacie čerpadla kedy pri zahriatom motore nevstreknu spravnu štartovaciu davku (menej nafty)
Karosa ŠL 11 1312 - 1975
e-mail: peto5220@centrum.sk
www.eselka.unas.cz
Swe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2454
Registrován: 3-2005

Odesláno Neděle, 18. března 2012 - 16:19:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak zrovna ten Focus nestartoval ani studený. Takže to byl pokus za 3 tis.a vyšlo to.
Ebeneezer.Goode
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 97
Registrován: 12-2011
Odesláno Neděle, 18. března 2012 - 17:03:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Díky všem za podněty.
To auto už je vyloženě takovej vrak na dojetí. Vozil se s tim materiál na stavbu, má za sebou pár menších nehod, ale dokud bude jezdit, tak si ho majitel chce nechat jako záložní stroj. Ale než se pouštět do nějakejch nákladnějších oprav, tak je jednodušší před studenym startem vždycky odpojit sání a nastříkat tam trochu spreje, dokud to bude fungovat aspoň takhle :-)
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2525
Registrován: 2-2005
Odesláno Neděle, 18. března 2012 - 20:11:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vrátím se o pár příspěvků zpět - jestli někdo, kdo nezažil komouše v reálu, žije v tom, že jediný negativum tohohle zrůdnýho režimu bylo, že se na něj nesmělo nahlas nadávat a nesmělo se volně cestovat, je to velmi tragické vizitka jeho rodiny a učitele dějepisu. Na to, kolik je tady lidí, kteří tu dobu mají osahanou na vlastní kůži, mě docela překvapuje, že tenhle názor tady prošel v podstatě bez reakce.
Uvědomuje si ten pisatel například, že kdyby ten neškodný režim neskončil, šetřil by si dneska svých 30 průměrných platů na vrchol dostupné techniky, to jest nějakou verzi faceliftovaného favorita bez bez katalyzátoru?
Hroch.R420
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 83
Registrován: 8-2011

Odesláno Neděle, 18. března 2012 - 21:39:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirous napsal:
A víte jak to dopadne? Kdo zná film Demolition man se Stalonem nebo jak se to přesně jmenovalo, no bylo to z budoucnosti. Všichni stejný hadry, auta i řízenej sex :-) No tak nedivil bych se, kdyby ta fantasblbost byla jednou skutečnost...a toho se dožít nechci..

At se propadnu do západního Německa,jestli kecam,že jsme včera seděli v hospodě a že jsem jim tam přednesl tuhle vizi z filmu Demolition man,kdy budou "ty dobrý" žít jak stádo tupých ovcí,které bude pár vyvolených ovládat a ti,co nebudou s timhle kriminálem souhlasit tak budou postaveni mimo zákon. Ano,tam spěje naše demokratická evropská společnost.
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7184
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 19. března 2012 - 10:17:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je opravdu nutné řešit tady politiku?
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3542
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 19. března 2012 - 10:29:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim

Mně ta poznámka "Jestliže jediný omezení dříve bylo, že člověk nemohl cestovat a nadávat na režim, tak to byla zlatá doba" taky tak nějak leží v žaludku od chvíle, co jsem si ji tu poprvé přečetl. Jako bonmot dobrý, možná jako parodie názorů někoho, kdo se měl za komunistů jako prase v žitě, ale jako vážně míněný názor mladého člověka mě to děsí.
Nechtěl jsem na to moc reagovat, když to sem nepatří, ale diskuse (nejdřív hlavně souhlasná) se rozproudila stejně, tak se jeden příspěvek navíc snad snese.

Autor poznámky si asi neuvědomuje, že politika tehdy (i v klidných zahnívajících šedých letech osmdesátých) prostupovala v podstatě vším. Od dětství člověk musel řešit, jak moc "si zadat" - šup do pionýra, do SSM, do ROH... chceš v práci šéfovat? Šup do KSČ, SČSP... dobře, když nemáme schůzi, tak si jeď budovat chatičku, ale hlavně drž hubu, nekritizuj nadřízené a nekomentuj veřejné dění (včetně např. plánovaných staveb, které se tě nějak dotknou) jinak než oslavně a servilně. Fakt nevím, jestli tohle je ten ráj na zemi pro lidi, kteří se tu mimo jiné kriticky vyjadřují k platným předpisům, fungování policie atd. - to by si tehdy mohli zrovna zkusit.

Jistě, člověk bez jiných ambicí, než mít denně na talíři maso s knedlíkem (teda pokud měl známého v řeznictví, aby to maso vždycky sehnal...) a pivo za pár halířů si přežíval pohodlně a nic mu nemuselo chybět. V práci se nepředřel, s pomocí melouchů nebo kšeftíků v rámci "šedé ekonomiky" si přivydělal, za to si od dalších známých nakoupil nedostatkové zboží, no co mohl chtít víc. Když po něm chtěli něco podepsat, nebo aby se někam přihlásil, tak to holt udělal - proč ne, nějaká politika ho přece nezajímala a když to musí bejt, tak ho neubyde.

Jistě že spousta z toho se dá v jiné podobě najít i dnes, jistě na dnešním světě se dá najít spousta nedostatků, ale ty možnosti volby (aspoň teda pro neinvalidního člověka v produktivním věku nebo dokonce studenta) jsou nesrovnatelné.


Jo a když už jsem u tohohle příspěvku - nic jako "svobodu pálit PET lahve" neberu, stejně jako "svobodu" kouřit kdekoli mě napadne, "svobodu" odhazovat odpadky kam se mi zachce, vypouštět ropné produkty produkty do potoka atd. Nebo snad vaši sousedi plasty pálí a vy s chutí "respektujete jejich svobodu", čucháte to a neotevíráte okna?

(Příspěvek byl editován uživatelem jef.)
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6610
Registrován: 9-2004

Odesláno Pondělí, 19. března 2012 - 11:05:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jef - pěkně napsáno, souhlas se vším .
Správný cyklista jede na kole pouze do kopce - z kopce nese kolo na zádech!
Guldys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 854
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 19. března 2012 - 11:11:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Janatak (6604): S nošením přilby souhlasím na 100%. za posledních 16 let jsem neměl přilbu 2x a naposled jsem dopadl tak, že jsem měl kliku, že jsem nepřišel o oko a fotky jsou zde nepublikovatelné...

A abych nebyl tématicky úplně mimo, tak se zeptám na zkušenosti se Škodou Octavií 1,8T 110kW 4x4. Je to dobrá volba?
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 792
Registrován: 11-2006

Odesláno Pondělí, 19. března 2012 - 11:19:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jef: chceš v práci šéfovat? Šup do KSČ, SČSP...včetně např. plánovaných staveb, které se tě nějak dotknou

Napsáno pěkně, tu dobu si téměř nepamatuji abych kritizoval nebo chválil, vzpomínám si leda na žluto bílou doslohující Ladu u nás na stanici..ale konkrétně tyhle dvě věci, které jsem odcitoval by se myslím trošku v úpravě dali přenést do dnešní doby: chceš v práci šéfovat? tak to abys měl hodně dobrý známý nebo alespoň peníze (pokud se jedná o výběr šéfa přes výběrové řízení); včetně např. plánovaných staveb, které se tě nějak dotknou - zrovna teď jsem dočetl knihnu o malebném městečku, kde mám chalupu - z pohledu historie to město nejvíce utrpělo za drancování Švédy, za obsazení německem a za komančů - pokud možno všude asfalt a krásné roubené stavby nahradit komančským kulturákem a secesní budovy přestavět na socialistické..ovšem další etapou, kdy oblast trpí je ta dnešní..taky dnes můžeš kecat do toho co se kde postavilo? třeba sídliště v chráněné oblasti KRNAPu na Horních Mísečkách, místní protestovali, ale k čemu? vyrostlo stejně a malej pán byl i ředitel KRNAPu, protože nařízení přišlo z vlády, bude asi náhoda že tam má byt syn presidenta..takže ani do toho se kecat nedá a budovy hyzdící krajinu rostou dál.

Mauricio: tak patří to běžného života a i sem, ale stejně to řečma tady nevyřešíme :-)
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 511
Registrován: 10-2007
Odesláno Pondělí, 19. března 2012 - 11:41:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirous: korupce při výběrových řízeních ovšem není nařízena a kontrolována shora. Je volbou každé konkrétní firmy, jak si to zařídí. To bude asi ten rozdíl.
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 793
Registrován: 11-2006

Odesláno Pondělí, 19. března 2012 - 12:03:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Risan: i pokud jde o státní zakázku? ono to stačí na úrovni měst a obcí..ale máš pravdu, rozdíl to je.
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3544
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 19. března 2012 - 12:13:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No i já jsem sám napsal, že spousta tehdejších zlořádů se dá v různé podobě najít i dneska.

Já třeba jsem zaměstnanec velké nadnárodní společnosti a to prostředí mi v mnohém připomíná reálně-socialistickou společnost - máme firemní časopis a intranet plný světlých zítřků a "budovatelských úspěchů", kde se v podstatě nepíše o žádných složitých problémech, vysokým ředitelům se nekladou žádné nepříjemné otázky, na fotkách pózují rozzářené pracovní kolektivy, které obdivují své manažery, každý chce lépe a víc pracovat, má citový vztah k firemním barvám a logu, jsme jeden tým, máme se všichni rádi...
přitom ve skutečnosti je různě po společnosti spousta totálně "zašívačských" postů, nevytížených (a taky naopak přetížených a nedoceněných) lidí, nespolupracujících lidí jdoucích jen za svým, neefektivních složitých mechanismů, kdy X lidí řeší a přeposílá si problém, který by v malé firmě musel vyřešit jeden...

Ale pořád je tu několik rozdílů - třeba že se můžu úplně jinak hádat, když si myslím, že mám pravdu. Ano, ve finále třeba rozhodne větší "šajba" prostě proto, že je šéf a chodí na squash s ještě většíma šéfama a kritiku prostě zamete. Ale když se mi to nebude líbit, nebo prostě jakkoliv jinak převáží negativa nad pozitivama, můžu jít jinam. Tam bude třeba předchozí konflikt s blbem-manažerem vnímaný ještě jako klad (a ne že mi to nějací kádrováci navždycky polepí posudkem o soustavném rozvracení socialistické morálky na pracovišti jen proto, že jsem nesouhlasil s nějakým ředitelem).
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3545
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 19. března 2012 - 12:25:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Risan: i pokud jde o státní zakázku?

Ano, tohle je bohužel tragédie, ale to je na dlouhou debatu.

Každopádně bych za tím všudypřítomným "dojením" veřejných rozpočtů viděl spíš dědictví minulosti před rokem 1989 než nějaký vynález dnešní doby.
I když samozřejmě výklad svobody ze strany mnoha lidí jako "co mi kdo může...", navíc s ohledem na stav legislativy a justice, jim to hodně usnadňuje.

Je to na dlouhou diskusi - koncem socialismu už nikdo nesnil o lepším světě v budoucnosti ani se nesnažil nic měnit, spíš jen urvat, co se dá. Kdo nekradl, okrádal rodinu, že. A právě ti, co dělali nějakým způsobem kariéru už v 80. letech, nebo "se vyznali", se uměli rychle "přisát" na správné veřejné penězovody... a najednou "se mohlo všechno".

Navíc to začalo fungovat tak, že schopnější lidé nechodí pracovat do státní správy, případně z ní podle svých možností a profese co nejdřív utečou - málo se tam platí, nic tam nefunguje, v práci si lidi závidí a tak... takže z mojí generace jdou na úřednické posty spíš "béčka", ne-li "céčka", pak tedy i některé schopné pečlivé dívky, co se netouží prosazovat v dravém tržním prostředí, a pak taky... hm, ti, co mají kontakty a jdou tam za nějakými svými zájmy, že.
Karosa_B731
Moderátor

Číslo příspěvku: 3808
Registrován: 2-2007

Odesláno Pondělí, 19. března 2012 - 12:39:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

zkušenosti se Škodou Octavií 1,8T 110kW 4x4. Je to dobrá volba?

Já jí mám (2001) a nemůžu si na ni stěžovat. Akorát bydlim v nížině, takže 4x4 ani nějako nevyužiju. Jinak tenhle motor je paráda. Celkově mi na autě za rok odešlo akorát pár věcí a to úměrně stáří. Zkus se podívat třeba na Octavia Fóru.
Bus-mafiaDance radiorádio BeatKiss Delta
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7185
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 19. března 2012 - 12:56:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tak patří to běžného života a i sem, ale stejně to řečma tady nevyřešíme

Já bych byl stejně rád, když bych si mohl na automobilovém fóru číst o autech. Když bych chtěl politiku, koupím si nějaké tištěné bulvární noviny.
Eross
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 140
Registrován: 12-2011

Odesláno Pondělí, 19. března 2012 - 13:22:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jef (3542) súhlasím v plnom rozsahu
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7267
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 19. března 2012 - 14:04:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jef 3542: Také souhlas.
Octavia 1.8 110kw - fajn motor, na rozdíl od slabší 92kw, která moc nejede a neuměrně s tím papá benzín.
Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
Vyčkejte prosím, tento příspěvek se optimalizuje!
Feudal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1546
Registrován: 9-2006

Odesláno Pondělí, 19. března 2012 - 14:55:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Mirous (792), Jef (3544 a 3545): Takže když to tak čtu, tak se vlastně ani skoro nic nezměnilo, milí mladí přátelé, že? Jenom datum v kalendáři ... Ale přece něco; lidi se už ničeho nebojí, jsou drzejší, bezohlednější a bez jakéhokoliv respektu a zdrženlivosti. Takže tohle je ta vaše vysněná a obhajovaná společnost? Ne, nemá cenu to tady řešit
.
S vůní páry a strojního oleje ... www.sentinel.cz
Vše, co jste dosud nenašli, najdete tady ... www.feudal.cz

Poznávací značky v Čechách, na Moravě a ve Slezsku zde
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 512
Registrován: 10-2007
Odesláno Pondělí, 19. března 2012 - 15:03:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirous: myslel jsem tu kádrovou politiku, tedy výběrové řízení na pracovníky. Ale pro zakázky to platí asi taky. Kdo chce vybrat člověka podle kvalifikace a zakázku podle nejlepších parametrů, ten má možnost, a nikoho ze stranické organizace do výběrové komise brát nemusí. Jef to naznačil - je to o kvalitách lidí na těch postech, kde se rozhoduje. A je podle mne naivní myslet si, že nějaký systém to nějak změní.

Feudal: já za nic nemůžu - když se měnil systém, sotva jsem odložil kačera. Takže nový (ne)řád v roce 1989 definovala Vaše generace.
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2055
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 19. března 2012 - 15:11:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mauricio, v bulvárních novinách politiky moc nenajdeš ;-)
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7186
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 19. března 2012 - 15:36:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


Tak dlouho jsem nad tím přemýšlel, jak to napsat, až jsem napsal kravinu. No nic :-)
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2526
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 19. března 2012 - 16:30:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jef: Snad bych se komoušů zastal jen v tom, že když jste chtěl maso, tak ten bůček tam většinou býval i bez protekce...ovšem ve čtvrtek, to jezdilo maso, na rozdíl od jogurtů, který byly v úterý...;-)))

Jinak myslím, že tu novou dobu nutno dělit na dvě sféry - privátní a obhospodařující státní prachy...v té privátní zuří opravdový kapitalismus (a budovatelské časáky se zářnými zítřky a anální sondy k tomu patří, taky v takové firmě dělám), ale ta firma směřuje k tomu, aby se udržela na trhu, prosperovala a když to nejde, nikdo jí nic nedá. Pak je tady státní sektor a sektor s ním spolupracující a žijící ze státního a tam vládně klasický socialismus, protože to má ten základní socialistický atribut - rozhoduju o penězích, které mi nepatří a které vlastně nepatří nikomu, kdo by mne klepl přes prsty...Ale na základě socialismu vládnoucího v tomto segmentu se fakt nedá říct, že tady je něco stejně jako před revolucí...
Když nic, je tady ten podstatný rozdíl, že Vás někdo může zlikvidovat v práci, ale ne v celém životě...když si na Vás zasedl okresní tajemník a poštval na Vás StB, našli a likvidovali Vás fakt všude, a zastání nehrozila absolutně nikde...těm co nezažili, doporučuju scénu z Pupenda, kde se řeší, co bude, když Břečkovou jmenovali na Hlasu Ameriky...

Karosa 731: Octavii turbo 4x4 jsem měl dva roky před deseti lety a nadlouho to bylo nejlepší auto, jaké jsem měl...vřele doporučuju, s tou dlouhodobou spolehlivostí ovšem nevím...
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5110
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 19. března 2012 - 22:46:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Víte co bylo za komančů ale opravdu lepší? To že nám bylo o 23 a více let míň než je teď. Ale jinak těch pozitiv taky nějak moc nevidím. Docela by mne zajímala třeba reakce dnešních středoškoláků na povinné chmelové nebo bramborové brigády. Nejde ani tak o tu brigádu samotnou, ale o nepovinnou povinnost ji absolvovat. Zažil jsem na průmce dvě velké brigády, chmel byl očistec a dřina až šikana, ta bramborová byla naopak poklidná selanka...


(Příspěvek byl editován uživatelem 353.)
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 794
Registrován: 11-2006

Odesláno Úterý, 20. března 2012 - 00:05:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

353: to by většina studentů nadávala, stejně jako jste určitě nádávali Vy tehdá :-) A vůbec, dneska jsou studenti kapitola sama pro sebe. Jedni to berou vážně, vyznají se v politice, angažují se, snaží se něco vymyslet. Ti jsou většinou normální a také se snaží chodit na brigády aby to všechno utáhli. Většinou jsou z průměrných rodin a i když jsou z vyšší vrstvy tak mají povětšinou dobrou výchovu a i tak si chodí vydělavat. To jsou studenti především předních státních univerzit. A pak jsou ti, kteří studjí aby měli co nejvíc volna, třeba někdy nějakej papír a pokud možno se co nejvíc flákali, hulili a proháněli rozhrkaný rádoby vytuněný Golfy a starý Bavoráky, zrovna takovej blb mě málem včera sejmul. Ti nemakaj, neučí se a ostatním jsou vesměs na obtíž :-) A pak skupina studentů z nejdražších soukromých škol, kteří nemakaj a do školy je vozí tatík Bentleyem :-) Tím se dnešní doba liší taky a to obrovskýma rozdílama.

Já třeba studuju, neříkám, že jsem bůh ví jakej mudrc a že to beru úplně poctivě, ale snažím se přistupovat k tomu zodpovědně, mám opravdu dobrou brigádu, který si vážim protože sehnat dnes dobrou brigošku je nadlidský úkon a tak si můžu dovolit provozovat auto a sem tam si něco dopřát aniž bych chodil za tatínkem pro peníze. Ale upřímně, letos dosáhnu hranice kdy mi stát přestává brát jako studenta a co bude pak...no kecal bych, kdybych se toho nebál, jelikož jsem z průměrné rodiny a známejch co by mě někam protlačili nějak moc není, teda si žádný nejsou :-).
Takže doufám, až se k moci jednou dostane nová generace, že se to třeba všechno alespon částečně změní.
A tímto za sebe končím politickou diskuzi :-)

Mimochodem, dnes jsem četl v novinách, že se asi sníží hranice řidičáků na 17 let s ročním řízením pod dozorem rodinného příslušníka.

Co na to říkáte?
Peto5220
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4149
Registrován: 5-2005

Odesláno Úterý, 20. března 2012 - 01:32:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

353: Myslim, že väčšina študentov by nadavala ale na druhej strane by boli radi že sa nemusia učiť. Ja by som to bral, človek mal aspoň nejaky zažitok, ale ja som trochu iny t.j. nie som z tych blbečkov ktori cele dni sedia za PC a hraju WOW, šibe im z toho, chodia oblečeny ako chameleon skriženy s klaunom a jedine čo ich zaujima je v akom su leveli a nemaju uctu k nikomu a ničomu. A to ma na tomto režime serie najviac, že dnešna mladež nema absolutne žiadnu moralku a vychovu, rodičia im daju vreckove a ďalej sa nestaraju. Minimalne povinna vojenčina by im podľa mňa bodla keď už nič ine. Takymto štylom ide do prdele cela republika, lebo neviem čo z takych ľudi može vyrasť a vôbec si neviem predstaviť ako to tu bude za par rokov vyzerať keď sa pominu ešte ako tak zodpovedny a normalne rozmyšlajuci ľudia. Pretože tychto tupcov dnes zaujima iba marihuana a vyššie spomenute blbosti. Proste celkova moralka ide ku dnu. Najlepši priklad je stary znamy kresleny vtip kde je pointa v tom, že v 80 rokoch vynadal žiakovi učitel aj rodič a chyba sa hľadala v žiakovi kdežto dnes sa rodičia vyvrieskaju na učitela pretože ich synačik je určite najlepši a chyba je v učitelovi...

Komunzimus som nezažil a určite netvrdim, že to bol super režim. Ale minimalne v tom, že vychoval myslim si zodpovednych a normalnych ľudi bol dobry. Tym myslim ľudi ktory maju dnes okolo 40 a viac rokov, pretože generacie ktore sa nrodili pred 89 ale detstvo a pubertu prežili v tomto bordeli už vychovavaju vyššie spomenute individua.

(Příspěvek byl editován uživatelem peto5220.)
Karosa ŠL 11 1312 - 1975
e-mail: peto5220@centrum.sk
www.eselka.unas.cz
Feudal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1547
Registrován: 9-2006

Odesláno Úterý, 20. března 2012 - 06:51:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Taky už si myslím, že byste zase měli začít klábosit o autech a řidičácích pro -náctileté, ale nedá mi to, když čtu ty vaše reakce a pocity, abych si naposledy nerýpnul.
Nadáváte na to co bylo, i když jste to většinou nezažili, a sere vás to co je (hezky část stavu společnosti popsal Peto5220). Můžu se jenom pousmát A jdem raději do těch aut a řidičáků, ne?
.
S vůní páry a strojního oleje ... www.sentinel.cz
Vše, co jste dosud nenašli, najdete tady ... www.feudal.cz

Poznávací značky v Čechách, na Moravě a ve Slezsku zde
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5111
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 20. března 2012 - 08:13:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mimochodem, dnes jsem četl v novinách, že se asi sníží hranice řidičáků na 17 let s ročním řízením pod dozorem rodinného příslušníka.
Zprávy o tom že se to chystá mám už několik let, protože na profesních školeních nás seznamují i s návrhy které se například projednávaly s asociací autoškol. Já jsem pro - otázka je jaký legislativní paskvil z toho nakonec vznikne v parlamentu. Minimálně v D to funguje (v některých spolkových zemích relativně dlouho), snad by to mohlo fungovat i u nás.

Dodatek k politice:
- že dnešna mladež nema absolutne žiadnu moralku a vychovu
Ale to v osmdesátých letech samozřejmě říkali i o nás.
- chodia oblečeny ako chameleon skriženy s klaunom
Jenže nám zase ještě stihli zakazovat pod hrozbou vyloučení ze školy i džínové bundy a bratrům metalistům pruhované kalhoty. Plus oblíbené měření délky vlasů k límečku košile.
- vychoval myslim si zodpovednych a normalnych ľudi
Třeba drtivou většinu současných politiků, že jo :-).

Ukončím to konstatováním, že právě kvůli tomu že jsem do osmnácti zažil minulý režim mne ten současný zase tak moc nesere ...
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 513
Registrován: 10-2007
Odesláno Úterý, 20. března 2012 - 09:31:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mně revoluce taky zastihla na střední škole jako 353 (i když jsem asi o něco mladší) a taky nevzpomínám na chcípající socialismus nějak rád, i když to byl pro mně relativně bezstarostný čas. Nechtěl jsem ale v žádném případě tvrdit, že teď je všechno ideální. Jen jsem srovnal ceny benzínu jinak než v absolutních částkách, za pomocí objektivních dostupných dat o příjmech. A trochu mne zaskočilo, jaká zuřivá debata se na toto téma rozpoutala. Sice nikdo lepší data nepřinesl, ale dojmů spoustu. Možná, že kdyby někdo v uplynulých dvaceti letech škrtl u cen v korunách jednu nulu a benzín by byl za 3,80, připadal by řadě zde přispívajících lidí levnější než před revolucí a byl by klid. Asi jsem to měl tušit, že cena benzínu je citlivé téma.

Ono asi jádro sporu je v tom, že se generalizuje na základě osobní zkušenosti. Což není k ničemu, protože čas oponou trhnul a je nám všem o těch 23 víc, jak tu zaznělo. Takže se změnilo víc než jedna podmínka. A to se pak srovnává blbě. Když už chcete řešit jak se kdo měl na konkrétních lidech, tak vezměte alespoň nějakou rozumně kvalitní literaturu: Člověk na Moravě ve 2. polovině 20. století

Znám editory i některé autory, kteří přispěli do té publikace a jde o převážně renomované historiky. Řada z nich zažila i předlistopadovou éru v produktivním věku, ale aspoň nepíšou o sobě a snaží se dívat na osobu, jejiž život popisují, a její roli ve společnosti, objektivně.
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3546
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 20. března 2012 - 12:28:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Risan:


feudal: Ale přece něco; lidi se už ničeho nebojí, jsou drzejší, bezohlednější a bez jakéhokoliv respektu a zdrženlivosti. Takže tohle je ta vaše vysněná a obhajovaná společnost? Ne, nemá cenu to tady řešit

Mně nadzvedlo tvrzení, že je dneska víc omezení než za komunistů - tehdy údajně "akorát" nešlo cestovat a kritzovat režim, kdežto dneska nám ta ošklivá byrokratická únie nakazuje úhel zahnutí banánu a tvrdí, že se nemají pálit plasty v kamnech a prý nás někdo i nutí jíst zdravě.
Na to jsem musel reagovat, protože "nenadávat na režim" neznamenalo jen zákaz vykřikovat "Gustáv Husák je vůl" nebo takové věci, znamenalo to nemožnost kecat skoro do čehokoliv.

Prostě nesouhlasím, že by dneska bylo míň svobody. Je jí mnohem víc a bohužel toho využívá nebo spíš zneužívá i spousta podvodníků a vydřiduchů všeho druhu. S pocitem "na mě nikdo nemůže" se ostatním vysmívají do očí, i z toho podle mě plyne nespokojenost řady lidí, kterým se jinak nic tak hrozného neděje.

Takže bych celkem souhlasil s tou drzostí a bezohledností lidí dneska, i když si teda pamatuju spoustu agresivity a buranství i z doby své nezletilosti v 80. letech. Holt ale když se každý bál všemocného státu a bezpečnostních složek, tak se i spousta gaunerů držela zpátky nebo škodila méně a nenápadněji.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2527
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 20. března 2012 - 15:32:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jef i 353: Opět vřelý souhlas.

Peťo 5220: Komunzimus som nezažil a určite netvrdim, že to bol super režim. Ale minimalne v tom, že vychoval myslim si zodpovednych a normalnych ľudi bol dobry.
S tímhle si dovolím nesouhlasit (s druhou větou, tu první oceňuju). On ten komunismus měl tu vlastnost, že nikomu nedovolil projevit se. Žádný kérky, piercing, dredy, dlouhý vlasy až na límec, výstřední hadry nebo i džíny, žádný harleje, tuningy, žádný alternativnostě...Takže ono to navenek vypadalo spořádaněji, von tesil až tak neprovokuje...ale v pozadí vychovávali národ flákačů a nemakačenků (proč taky, plat stejnej, kázeň nulová, zodpovědnost se nenosila, všechno se dalo přikrejt členstvím ve straně nebo SSM, případně zahladit recitací při Puškinovým památníku), zlodějů ze společnýho (chaty a chalupy z nakradenýho materiálu na stavbách, benzín ze služebního robura, várnice žrádla ze závodní jídelny), pokřivených korupčníků (česnek, hajzlpapír, tvrdý sparty, banány, blatníky na žigula, těsnění vodní pumpy na stodvácu, obkládačky s měsíční krajinou), kariéristů (to je jedno, že jsi blbej, vstup k nám, my tě podržíme a vyzvedneme), donašečů (soudruhu, chceš, aby Tvoje dítě mohlo na vysokou?) silných žaludků (to je jedno, že ses vožral a zabil dítě, soudruhu, strana tě zavřít nenechá, jsi pece prověřenej kádr)...
Když se podíváte na to, co se dneska nejvíc kritizuje, zjistíte, že přesně ty lidský vlastnosti, který dnes nejvíc kritizujeme na politicích, mají původ tam...akorát tenkrát se o tom šuškalo a dneska to vidíme na titulních stranách Blesku...
Peto5220
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4151
Registrován: 5-2005

Odesláno Úterý, 20. března 2012 - 16:27:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak ja verim, že viete o čom píšete, z vlastnych skusenosti takže nebudem zbytočne oponovať ajtak mame my ktori sme to nezažili trochu skreslene a ovplyvnene nazory pretože raz niekto vytiahne tie "svetle" stranky keď sa mu to hodi a inokedy zase tie horšie.

Ale myslim, že tato v sebe nejaku pravdu ma.

Ale přece něco; lidi se už ničeho nebojí, jsou drzejší, bezohlednější a bez jakéhokoliv respektu a zdrženlivosti.

Ono to vidno hlavne na tom pristupe rodičov a naslednom spravani deti.
Ja to vidim aj na mojich rovesnikoch a mladšich ročnikoch, koľko krat sa čudujem ako sa spravaju a keď už sa ja ako mlady človek v podobnom veku čudujem resp. odsudzujem ich spravanie myslim, že niečo nie je v poriadku. A nie je to tym, že by som bol chlapec z izolovanej konzervativnej rodiny ktory ide von akurat v nedelu aj to cestou do kostola.
To koniec koncov vidno aj v krimi štatistikach, alebo keď vas 10 ročny parchant pošle do teplych krajin.
Karosa ŠL 11 1312 - 1975
e-mail: peto5220@centrum.sk
www.eselka.unas.cz
Cobretti5
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 118
Registrován: 4-2010
Odesláno Úterý, 20. března 2012 - 17:58:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A taky je fakt, že za dřívějšího režimu by jste se něčím podobným blýsknout nemohli.
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7190
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 20. března 2012 - 18:01:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dovolím si (ne)úmyslně narušit debatu o minulém režimu otázkou, v čem dnes jezdí taxikáři (a klidně i v čem dříve) - a myslím spíše nějaké zajímavé stroje, nebo v dnešní době i stroje starší. Docela mě totiž překvapilo, když jsem dnes viděl taxikářskou Feldu (ještě se starou maskou), myslel jsem, že už to vymizelo a dnes se jede jen v novějších (nebo starších větších) autech. A protože mě toto téma hodně zajímá, ocením i nějaké fotky :-) Díky.
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3551
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 20. března 2012 - 18:16:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

U nás na Praze 6 pořád jezdí "kultovní" taxikářská Volha, poslední roky dokonce v barvách AAA... taky ji mám víckrát focenou, vygooglil jsem ale jen tohle, kde bohužel nemá vidět RZ (má 1A1).

Felicii si v poslední době snad ani nevybavuju... i když ještě tak v roce 2005 jsem v Holešovicích na Tusarově vídal stávat taxikáře se Škodou 120...
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1996
Registrován: 10-2008

Odesláno Úterý, 20. března 2012 - 18:18:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mauricio: Ja zas z opacneho spektra viem o minulej generacii Mercedesu S500 ktora jazdi/la ako taxik a bolo ju vidavat na hlavnej stanici ci starom narodnom divadle v BA. Tiez som dnes videl dalsi, tentokrat CLS 350, tiez auto vyslovene stvorene na "taxi". Obe nemali na sebe logo nejakej konkretnej taxisluzby...
Podrobná orientačná mapa Bratislavského kraja
EČV - maximá
RZ - maximá
Fitr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2228
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 20. března 2012 - 18:36:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mauricio: V Liberci ještě pár Felicií jezdí, jinak ale převažujou Superby (obě generace) a Passati (předminulá generace). Pak jsou tu ještě asi 2 Peugeoty 405, ale ty už vypadají hodně zašle.
Tabulka relativních rekordů Libereckého kraje (typ 101-158)
Kompletní analýza RZ Libereckého kraje (typ 101-158)
fitr.rajce.idnes.cz
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1915
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 20. března 2012 - 20:09:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V Pardubicích před nádražím pravidelně vyskytuje taxi Ford Escort (kombi, benzin 1.6) poslední generace (konec 90. let), no prostě tohle (RZ má samozřejmě jinou). Nutno uznat, že vypadá na svůj věk docela udržovaně.
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Ebeneezer.Goode
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 99
Registrován: 12-2011
Odesláno Úterý, 20. března 2012 - 21:02:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No jeden známej provozuje tágo s Audi A8 2.5 TDi, což by zase nebylo nic až tak zvláštního, ale kuriozní je, že první majitelkou toho auta byla Helena Vondráčková :-)
Jinak vozovej park taxikářů je celkem nuda... Oktávky, Superby, Passaty, Mondea.
Mimochodem taxíkem š-120 jsem jel asi před 8 lety. To byl taky docela zajímavej zážitek. Vracel jsem se z hospody a vidim š-120 nastrojenou jako taxi, ale nějak se mi to nezdálo, tak jsem auto ze všech stran očumoval a najednou z auta vylez nějakej člověk, kterej vypadal něco bezdomovcem a kolotočářem a zeptal se mě, jestli jako teda někam pojedu nebo si to auto budu prohlížet. Ale byl fakt levnej :-)
Ebeneezer.Goode
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 100
Registrován: 12-2011
Odesláno Úterý, 20. března 2012 - 21:12:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mimochodem ještě si vzpomínám, že na Vinohradech poblíž Flory parkoval v jedný boční uličce starej Nissan Patrol GR (ten hranatej) nastrojenej jako taxík. To je tak 3-4 roky zpátky.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7270
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 20. března 2012 - 21:16:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ve Varech jezdil ještě před rokem jako taxík Mercedes 190, jehož stav byl na úrovni rozkládajícího se vraku. Z vozu se linul intenzivní cigaretový kouř, díly tak ponějak držely, auto vypadalo opravdu šíleně, většinou to stávalo u polikliniky na náměstí Dr. Horákový. Fotka bohužel není.
Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
Vyčkejte prosím, tento příspěvek se optimalizuje!
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7742
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 20. března 2012 - 21:40:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tenhle forman se pohybuje na Petřinách, jestli opravdu jako dročka, netuším, nevypadá na to. Je na něj super pohled...

Neplýtvejte municí, šetřte životní prostředí - podávejte v krátkých dávkách!
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3552
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 20. března 2012 - 23:03:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

z auta vylez nějakej člověk, kterej vypadal něco bezdomovcem a kolotočářem

No tak by mohl být ten z Holešovic, ten v tom autě nebo vedle něj vždycky vypadal dost, řekněme, specificky...

Na Nissan Patrol jako taxi si v Praze taky pamatuju.
Jinak já taxíkem nejezdím, ale dřív mě občas někam poslali z práce... a před cca třema lety jsem byl dost překvapenej, když na mě čekal drobnej mužík s Mercedesem S (W 220)...
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 795
Registrován: 11-2006

Odesláno Úterý, 20. března 2012 - 23:23:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nedávno jsem potkal Felicii taxi na václaváku, a občas jí potkat lze, ale většinou jsou to soukromníci, žádní AAA nebo city taxi. Dále dvě feldy taxi jsou v Nové Pace v podkrkonoší a není to tak dlouho, co jsem potkal Š120 někde na moravě, řídil to takový starší pán a na vesnici kde jsem bydlel jezdil taxikář pod Brnem se starým mercedem, já se v mercedesech nevyznám ale vypadal jako ten v odkazu, před tím měl Mecedes 200 myslím ale to už je hodně let, s tímhle ale taxikaří dodnes
http://greg-bene.my.tripper-tips.com/photo/taxi-collectif--merced es-240d-12998.html

Jinak za klasické taxi vozidlo, které se hojně využívalo považuji VW Vento, spolehlivý vůz. Známej s ním taxikařil taky, krásnej černej, kouřový skla, litá kola, parádní zátah. Vždycky jsem to auto chtěl a když jsem kupoval první auto, rozhodoval jsem se mezi Ventem a Feldou. Jako studentské auto Felda vyhrála :-) A nelituju..i když Venta se mi líběj do dnes, pokud je pěkný..mají takovou ,,vznešenou prdel" jak já říkám :-)
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 799
Registrován: 11-2006

Odesláno Středa, 21. března 2012 - 00:00:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Našel jsem v PC fotku jednoho krásného taxíka, staženo asi někde z netu.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5112
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 21. března 2012 - 01:06:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

U nás se docela dlouhou dobu pohyboval taxík v podobě staré feldy ozdobené nápisem "Náhradní vozidlo". A jezdil tak minimálně rok, takže to nebyl jen záskok během opravy něčeho nového. A tohle jsem sem už určitě dával - to je prosím naprosto opravdové taxi, tehdy (2006) dokonce právě po montáži nového taxametru:



Moc ten taxík ale asi nevynášel, podle rejstříku skončil pan majitel s taxikařením v roce 2009 a podle dražební vyhlášky na webu jeho obce má na krku exekutory.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6615
Registrován: 9-2004

Odesláno Středa, 21. března 2012 - 10:20:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Naruším taxikářské théma...


Správný cyklista jede na kole pouze do kopce - z kopce nese kolo na zádech!
Feudal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1549
Registrován: 9-2006

Odesláno Středa, 21. března 2012 - 12:11:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Janatak (popisek u foto): Vkusný? Nóóó ... hlavně ten signmaking
.
S vůní páry a strojního oleje ... www.sentinel.cz
Vše, co jste dosud nenašli, najdete tady ... www.feudal.cz

Poznávací značky v Čechách, na Moravě a ve Slezsku zde
George
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 876
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 21. března 2012 - 18:19:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirous: to je v Modřanech a podobný fotky jsem sem dával já.
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 800
Registrován: 11-2006

Odesláno Středa, 21. března 2012 - 22:21:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Klidně je možný, že je to odsud. Mám jich v kompu stažených tolik, že si vážně nepamatuju odkud jsou, proto radši píšu, že jsou stažené aby nedošlo k omylu :-)
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5063
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 22. března 2012 - 08:48:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

I takové může mít člověk sousedy(?)...

Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7853
Registrován: 10-2003

Odesláno Čtvrtek, 22. března 2012 - 09:05:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jef: Já třeba jsem zaměstnanec velké nadnárodní společnosti a to prostředí mi v mnohém připomíná reálně-socialistickou společnost - máme firemní časopis a intranet plný světlých zítřků a "budovatelských úspěchů", kde se v podstatě nepíše o žádných složitých problémech, vysokým ředitelům se nekladou žádné nepříjemné otázky, na fotkách pózují rozzářené pracovní kolektivy, které obdivují své manažery, každý chce lépe a víc pracovat, má citový vztah k firemním barvám a logu, jsme jeden tým, máme se všichni rádi...
přitom ve skutečnosti je různě po společnosti spousta totálně "zašívačských" postů, nevytížených (a taky naopak přetížených a nedoceněných) lidí, nespolupracujících lidí jdoucích jen za svým, neefektivních složitých mechanismů, kdy X lidí řeší a přeposílá si problém, který by v malé firmě musel vyřešit jeden...


Pod to se můžu podepsat... Jeden takový firemní časopis připravuji a je to přesně jak píšeš - nalívárna zaměstnancům. Jsem rád, že pracuji v malé firmě, kde sice možná platově nedosáhnu na nadnárodní gigant, ale nikdo mi zde nemotá hlavu idealistickými bludy.
ČESKÉ REGISTRAČNÍ ZNAČKY

Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6617
Registrován: 9-2004

Odesláno Čtvrtek, 22. března 2012 - 09:17:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stanley - proč sousedi, ono stačí, že ti kolem chodí školáci. Pokud chodí.
Správný cyklista jede na kole pouze do kopce - z kopce nese kolo na zádech!
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5064
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 22. března 2012 - 09:45:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Janatak: Stalo se to přes noc (jsem přesvědčen, že včera večer na autě nic nebylo a i kdyby bylo, tak auto od neděle, kdy jsem jej umýval, stálo) doma na dvoře, který je sice přístupný, ale využívají je jen obyvatelé našeho domu (pět rodin) a dům je na konci vesnice. Tzn., že "náhoda" to určitě nebyla. Fotka je až z dnešního rána z Brna.
Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2005
Registrován: 10-2008

Odesláno Čtvrtek, 22. března 2012 - 09:58:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stanley: To mas este "dobre"
Nas Maxik to takto chytal zaciatkom decembra.
Pravdepodobne to niekto s bielou dodavkou nevytocil na parkovisku. Papierika za oknom sme sa samozrejme nedockali.
Podrobná orientačná mapa Bratislavského kraja
EČV - maximá
RZ - maximá
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5065
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 22. března 2012 - 10:39:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

škmolko: Co na to říct? Hnus. Ale alespoň si můžeš říct, že to ten člověk neudělal schválně. U mě nedbalost nepřichází v úvahu...
Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!