K-report
 

Archiv diskuse Auta - vše okolo nich, historky,... do 11. 01. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Automobily, lodě a letadla » Auta - vše okolo nich, historky, zážitky, postřehy, fotky atd. » Archiv diskuse Auta - vše okolo nich, historky,... do 11. 01. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5034
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 09. ledna 2012 - 13:44:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Robert: Opravnou sadu mám v místě rezervy. Prostě kdybych měl rezervu, tak sjem rád, ale opravná sada mi envadí tolik, abych ji měnil.
Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6841
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 09. ledna 2012 - 13:55:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

když každá tahle folie musí mít atest a ten musí na každé folii být uvedený

Vzpomněl jsem si, že když jsem byl osobně nechávat na jedno auto dělat atestovaný fólie, dostal jsem k nim se slovy "až budete někdy dělat fólie na další auto, tak takto je to levnější" kartičku s nějakým (smyšleným?) kódem a právě ty atestovaný nálepky (ačkoliv mám teď pocit, že originálně to nálepka nebude). Takže ono to, že to má atest (a "atest") ještě neznamená, že ho skutečně má.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mauricio.)
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2537
Registrován: 3-2004
Odesláno Pondělí, 09. ledna 2012 - 14:23:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stanley: Ale rezerva je poněkud rozměrnější, ne? Aspoň tedy myslím, nikdy jsem tu sadu naživo neviděl, ale předpokládám, že se dá vytáhnout líp. Čímž pro mě její výhoda končí.
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5035
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 09. ledna 2012 - 14:38:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Robert: nedokážu asi posoudit, co se vytahuje líp (pravděpodbě kompresor + bombička, ale i tak to pro mě představuje podstatné uvolnění zavazadlového rpstoru, abych se k ní dostal, takže žádnou extrémní výhodu v tom nevidím.
Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6976
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 09. ledna 2012 - 14:41:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale rezerva je poněkud rozměrnější, ne?
Je, proto Octavii combi narostl ještě víc zavazadelník (z 580 na 605l), když tam přestali dávat rezervy.
Fotky na MHDFOTO iDnes.cz můj BLOG
Říkejte mi MMM
Vyčkejte prosím, tento příspěvek se optimalizuje!
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 416
Registrován: 10-2007
Odesláno Pondělí, 09. ledna 2012 - 16:21:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No a taky jsou jednodušší přestavby na LPG s toroidní nádrží, která je určena na místo rezervy. S povinnou rezervou to trochu ztrácelo smysl, použití nouzového kola na dojetí to vylepšovalo jen trochu.
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7650
Registrován: 10-2003

Odesláno Pondělí, 09. ledna 2012 - 17:55:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě k výbavám nových aut: ono je to v mnoha případech tak šikovně namixováno. Třeba firemní Ceed máme z pěti stupňů tehdy nabízených výbav tu čvrtou (Active Plus) - a přesto tam sériově nemáme vyhřívaná zrcátka ani přední mlhovky, což Fabia má v prostřední výbavě Ambiente. Místo toho má ten Ceed parkovací asistent, elektrony, 8 airbagů nebo signalizaci nezapnutého pásu u spolujezdce. Což zase nemá Fabia.

Zkrátka čím dál více zmlsaný motorista pak váhá a připlácí...

Nicméně posun ve vývoji je pozorovatelný, některé věci (jako třeba airbag, ABS, lakované nárazníky, centrál) se od doby Felicie stávají standardem. časem bude standardem ESP, palubní počítač a další „nesmysly“

A ještě osobní pohled: ze všech věcí na svém autě nejvíc oceňuji ABS - už mi opravdu párkrát pomohlo a právě ta vyhřívaná zrcátka. A doufám, že nebudu potřebovat airbagy, které česká povaha moc docenit neumí (litá kola jsou víc vidět)

České registrační značky

Hřib
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 201
Registrován: 4-2007
Odesláno Pondělí, 09. ledna 2012 - 18:22:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Robert: kamarád má asi smůlu na defekty, kdysi u Mondea přejel potmě nějaký plech, u Mazdy6 dostal v Německu šlusdefekt a než zastavil, tak guma na sračky, k motorce mu dal prodejce spray na defekty, při defektu to celé vystříkalo a zasralo i motorku (po centimetrovém ostrém šutru) takže asistence dodávky a do servisu, kde ve finále pokud je guma opravitelná a použiješ spray tak připlatíš za vyčištění gumy a disku, aby se na gumu oprava chytla...
Poté co koupil A6 z Rakouska, už kdysi bez rezervy, tak přijel za mnou tehdy do pneuservisu, s tím, že ani v Audi nejde objednat úzká dojezdovka, tak se objednal 16" plecháč, nejlevnější guma 225/55R16 (kvůli quatra), při pohledu pod auto byl viditelný velký kastlík na rezervu, tak se zevnitř vyhodily zbytečné vyplňovací plasty a rezerva se naroubovala dovnitř, jenom se přiobjednal upevňovací šroub, protože zvedák a klíč na kola v autě byl, i přesto, že byla lepící sada origo. Náklady cca 4000,- a představa volání asistence ve 23.00 na dálnici např. v Německu, jako v případě Mazdy, by byla pro něj komplikovanější, než si kolo vyměnit sám a pokračovat dál, stejně ty asistence maximálně auto naloží a odvezou do servisu, kde to možná někdo druhý den opraví...
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2539
Registrován: 3-2004
Odesláno Pondělí, 09. ledna 2012 - 18:28:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hřib: Ano, právě proto bych auto bez rezervy nechtěl. I kdyby celá asistence stála tolik co rezerva, tak čekat, než někdo kvůli takové prkotině přijede, by se mi rozhodně nechtělo.
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Vlastimil_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1400
Registrován: 12-2006
Odesláno Pondělí, 09. ledna 2012 - 19:01:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak ty výbavy aut jsou hodně o marketingu. Třeba takovou Octavii Tour si můžete dovybavit levně paketem plus, který nabízí dneska běžně požadované věci jako je klimatizace, elektrická okna a zrcátka, palubní počítač apod.
Ale třeba když se rozhodnu, že si tento model dovybavím bezpečnostními prvky, tak za boční plus hlavové airbagy a ESP zaplatím navíc 33 000 Kč.
Do původní Octavie Tour I stálo jenom samotné ESP 20 tisíc korun, přitom nákladově ho výrobce musí pořídit za desítky, max. stovky korun (co tam může být navíc oproti autu s ABS? Několik čidel a jiný program v řídící jednotce).
A k té logistice při výrobě přístrojovky bez dvířek u Fabie Junior, tak mi napadá jiný případ z dneška.
Fabie Ambiente má uzavíratelnou jak horní, tak dolní přihrádku před spolujezdcem. Výbava Classic má uzavíratelnou jednom tu dolní (dříve byly otevřené obě).
Ovšem pozor, Fabia Classic v dánské verzi má obě přihrádky otevřené. Takže výrobce musí obstarávat tři typy přístrojovek na fabie.
A ještě další zajímavost, v Dánsku mají Škodovky maximální bezpečnostní výbavu už v základu.
Takže na autosalonu jsem viděl z pohledu českého trhu absurdní kombinaci. Škodu Fabia Classic se základním tříválcem, bez klimatizace, pouze s originál autorádiem a centrálním zamykáním, ale šesti airbagy a ESP.
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7651
Registrován: 10-2003

Odesláno Pondělí, 09. ledna 2012 - 19:21:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ten dánský případ ukazuje právě to co jsem psal výše. Asi preferují bezpečnost a auto bez airbagů se tam blbě prodává. Trh je tak nastaven do takové míry, že se mu musí automobilky přizpůsobit.

Ohledně úspor při výrobě se to tu už také probíralo. Zřejmě se ty tři typy palubovek automobilce vyplácí. Pochybuji, že by to jinak dělala. Jsou to sice korunové položky, ale při znásobení počtem prodaných aut jsou to miliony. O tom je sériová výroba, o dobré organizaci, o naučených postupech a zúročených nápadech.

Myslím, že automobilka dnes nečeká až se jí nastřádá 10 stejných výbav, ale prostě jede a přisunuje díly na výrobní linky, tak jak jí jdou objednávky za sebou. Není problém se stejnými náklady do jednoho auta šoupnout přihrádku jen nahoru, do druhého a třetího nahoru i dolů a do čtvrtého nikam.

Musíme se s tím smířit, taková je doba, plivat na dnešní auta plná elektroniky je nesmysl. Slouží nám ve výsledku mnohem lépe a vydrží více kilometrů. Nevaří se v horku, startují na jedno otočení klíčkem, dobře topí, netáhne do nich a mají příznivou spotřebu.

Mimochodem rezervu mám taky, ale už jsem ji s autem koupil. Zatím jsem ji na žádném autě za cirka 100 000 km nepotřeboval.
České registrační značky

Union_pacific
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1580
Registrován: 11-2009

Odesláno Pondělí, 09. ledna 2012 - 20:30:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


9. ledna 2012
Ebeneezer.Goode
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 12-2011
Odesláno Pondělí, 09. ledna 2012 - 20:43:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3260: Že by moderní auta nějak všeobecně dobře topily, s tim si teda dovolim nesouhlasit.

Jinak mně rukama projde hodně aut a dost mě zaráží, že plno moderních aut postrádá otáčkoměr. Zrovna dneska Nissan NV 200. Sice to má airbagy a řve to na řidiče, že se má připoutat, ale otáčkoměr na tý "úžasný" polo-digitální přístrojovce bohužel nebyl.
A kolik moderních aut třeba nemá teploměr chladící kapaliny, o tom ani nemluvim...
Karosa_B731
Moderátor

Číslo příspěvku: 3744
Registrován: 2-2007

Odesláno Pondělí, 09. ledna 2012 - 22:00:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Že by moderní auta nějak všeobecně dobře topily, s tim si teda dovolim nesouhlasit.

S tím bych si zase dovolil nesouhlasit já. Na topení si u novejch aut vůbec nemůžu stěžovat.

A další věc - k čemu otáčkoměr? Celkem je to zbytečnost.
Bus-mafiaDance radiorádio BeatKiss Delta
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6842
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 09. ledna 2012 - 22:08:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sice otáčkoměr nepoužívám a ani jsem nikdy nepoužíval, snad jen v autoškole, pak jsem se nějak naučil poslouchat ušima, ale nemyslím si, že by to byla pro některé až tak zbytečná věc.
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9292
Registrován: 3-2005

Odesláno Pondělí, 09. ledna 2012 - 22:10:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak nevím, jestli jsem sám, ale já otáčkoměr používám a asi by mně docela chyběl.
VDL Futura - Coach of the Year 2012!!!
VDL Citea - Bus of the Year 2011!!!
Vojtik
Moderátor

Číslo příspěvku: 4750
Registrován: 2-2007

Odesláno Pondělí, 09. ledna 2012 - 22:17:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Otáčkoměr jsem používal v autoškole, hlavně u zastavování... jak klesly otáčky na 1000, tak vyšlápnout spojku a dobrzdit. Tak se dalo zastavit krásně plynule, bez cukání...

Ale zase, co jej na Š125 nemám, tak mi nechybí. Ten motor je dost slyšet a dá se orientovat sluchem :-)
Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5834
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 09. ledna 2012 - 22:24:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://www.youtube.com/watch?v=F1MKlv5wI_c
Ebeneezer.Goode
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 12-2011
Odesláno Pondělí, 09. ledna 2012 - 22:29:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak moderní nafťáky typu TDI, HDI, DCI, CDI, TDCI a podobně topěj dost mizerně. To třeba i moje historická Mazda 626 z roku 87, kterou jsem ještě loni občas používal, topila mnohem líp. No a při srování třeba s Volvem 960 z roku 94 je to nebe a dudy.
Jinak otáčkoměk je pro někoho možná zbytečnost, ale já ho občas sleduju jen tak pro kontrolu (i u automatů, kde by mě nemusel zajímat v podstatě vůbec).
Vlastimil_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1401
Registrován: 12-2006
Odesláno Pondělí, 09. ledna 2012 - 22:32:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Otáčkoměr se mi v autě líbí, ostatně já jsem taková hračička, takže čím víc ukazatelů tam je, tak tím pro mě lépe.
Ale je to věc, bez které se dá úplně v klidu jezdit. Pokud člověk není úplné dřevo a umí poslouchat motor, tak se bez otáčkoměru obejde.
Ad 3260: Je to tak. Národní standard, co se týká výbavy se hodně liší stát od státu.
Třeba v tom Dánsku je preferovaná bezpečnostní výbava, ale třeba taková Itálie je co se týká airbagů na tom podobně jako český trh.
Chucknorris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 12-2008
Odesláno Pondělí, 09. ledna 2012 - 22:48:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já si myslím, že otáčkoměr by měl být u nových aut samozřejmost. Sám ho v autě nemám a ani v jiných ho nepoužívám. Jsem naučenej řadit podle sluchu. Problém nastal, když jsem si zkoušel kamarádovu rok starou i30. Po otočení klíčkem jsem zaregistroval cosi jako slabé hučení větráku a po puštění rádia už vůbec nic. V kopci jsem pak absolutně netušil kdy mám řadit, co tam mám řadit a nakonec jsem na otáčkoměr čumět musel. Takže pokud u nových aut motor díky ultraodhlučnění není slyšet, je to nutnost.
Hynek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 803
Registrován: 11-2007
Odesláno Pondělí, 09. ledna 2012 - 22:51:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chucknorris: naprostý souhlas - u nových neslyšných aut bych ho považoval za samozřejmost. Když to auto neznáš a neodhadneš podle rychlosti a zařazeného kvaltu otáčky, je to v pytli...

Co se topení týká - moje Oktávka I TDi topí dost dobře, mnohem líp než třeba moje druhé auto - benzínová Felda...
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6977
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 09. ledna 2012 - 22:55:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Otáčkoměr se mi v autě líbí, ostatně já jsem taková hračička, takže čím víc ukazatelů tam je, tak tím pro mě lépe.
Jsem na tom stejně jako Vlastimil l, byť řadit bez otáčkoměru taky u Fabie dokážu. Co jsem si půjčil Ceed nebo Pandu, tak se otáčkoměr hodil. To ten teploměr chladící kapaliny by mě štval více. Stejně jako by standartem měl být teploměr. Co se týče topení, tak mě Fabie HTP potěšila, topí skvěle a rychle se prohřeje.

(Příspěvek byl editován uživatelem martinmarilynmanson.)
Fotky na MHDFOTO iDnes.cz můj BLOG
Říkejte mi MMM
Vyčkejte prosím, tento příspěvek se optimalizuje!
Comfort
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 848
Registrován: 5-2008

Odesláno Pondělí, 09. ledna 2012 - 23:15:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nejaké fotonovinky:
Chevrolet Tru
Nový Pathfinder
Americká Giulietta
Jetta hybrid
Fusion/Mondeo
a trdične humus na záver...

Tempral Trans, a.s. | Soldex vystrihovačky
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6844
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 09. ledna 2012 - 23:27:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Popravdě z té nabídky se mi ten humus na závěr líbí nejvíc - Pathfinder už není to, co býval, dělají z toho spíš SUV, ten Dodge teda nic moc, nelíbí se mi ani čumák, ani vysoký zadek, Jetta tradičně volkswagenovsky nezajímavá, Ford vypadá jak amerika, kterou ovšem není... A na ten Chevrolet nemám názor - ne snad, že by se mi nelíbil, ale když si představím, co z toho může vzniknout...
2z5_0409
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3012
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 09. ledna 2012 - 23:32:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chucknorris: "Vidím tady Focusy, tak vám sem přidám jednoho exota, co nám parkuje u školy."
Dost dobrej úlovek Něco takového vidím prvně a asi taky proto se mi tohle auto vůbec nelíbí Příjde mi jak kdyby někdo vzal Focusa a přidělal na něj nějaké díly z jiného auta, vůbec mi to nepasuje.. Ale to bude asi tím nezvykem
Zlínský kraj - orp Kroměříž, Holešov, Bystřice pod Hostýnem..
Peto5220
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4081
Registrován: 5-2005

Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 03:29:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak ja neviem no ale ak niekto povie, že otačkomer je zbytočnosť nechcel by som byť na mieste jeho auta... Ano u škodovky kde motor huči tak že nepočujem vlastneho slova je možno zbytočny ale neviem si predstaviť moderne auto bez otačkomera, to je proste jeden zo zakladnych ukazateľov tak ako tachometer. Každy vodič ktory sa stara aj o ine veci ako o kopanie do pedalov ho pri jazde použije.
Samozrejme, že sa da jazdiť aj podľa sluchu ale dnešne auta su dosť odhlučnene a pochybujem že niekto z vas urči otačky podľa sluchu s odchylkou 1000 ot/min.
Ja si napriklad na svoje auto dosť potrpim takže nie je to o tom, že by som bez otačkomera nevedel jazdiť ale chcem aby mi ten motor aj niečo vydržal a ani nehovorim o spojke (pri podtačani). A zatial každy profesionalny Vodič ktoreho poznam (autobusaci, kamionsti...) sa riadil otačkomerom...

A niekto tu pisal, že moderne diesle nekuria/netopia tak asi bude chyba v konkretnom aute pretože každy diesel čo som mal v ruke po 5-10 km kuril tak ako ine (benzinove) auta. Zaleži aj na tom ako to vyrieši vyrobca na konkretnom modeli, hadzať to na diesle je podľa mňa taka ista blbosť ako keď niekto povie "ja nechcem diesel lebo v zime neštartuje"

(Příspěvek byl editován uživatelem Peto5220.)
Karosa ŠL 11 1312 - 1975
e-mail: peto5220@centrum.sk

Karosa_B731
Moderátor

Číslo příspěvku: 3745
Registrován: 2-2007

Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 05:31:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak s tou zbytečností jsem to napsal možná přehnaně, ale mě to příjde jako věc, bez které se určitě dá obejít. Sám se na něj koukám jen kolik drží volnoběžných otáček anebo když si zkoušim, jak se při řazení trefuju do otáček. Taky to mám spíš jen jako "zábavu" a budík navíc, co taky něco ukazuje. Autoškolu jsem dělal na autě bez otáčkoměru, první auto jsem měl taky bez něj.
Bus-mafiaDance radiorádio BeatKiss Delta
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7653
Registrován: 10-2003

Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 07:48:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

otáčkoměr nepoužívám, mám pocit, že řadím spíš citem než sluchem (podle rychlosti, terénu atp.)

Teploměr nová auta nemají problém s teplotou kapaliny - nepotřebují jej. Stačí kontrolka studeného nebo (když už teda) přehřátého motoru

Topení - já myslel, že k dieselu pomalejší náběh patří? Je to také jeden z důvodů proč se diesel nemá pořizovat na ježdění krátkých vzdáleností.
České registrační značky

Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5036
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 09:06:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Otáčkoměr jednak proto, abych motor zbytečně nepodtáčel ("ohulením" v nízkých otáčkách trpí zejména dvojhmotový setrvační, který spolu se spojkou není rozhodně levnou záležitostí) a taky proto, abych zbytečne nevytáčel motor za studena. Proto jsem rád za teploměr.

Co se týče topení, tak mám v TDCi přídavné elektrické, takže topím do 2 km (líp než Cordoba 1.6 MPi). Bez něj bych se ale při dané účinnosti tohoto motoru ohřál tak po 20 km.
Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 419
Registrován: 10-2007
Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 10:16:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Myslím docela zajímavé čtení o mizení ukazatelů teploty chladicí kapaliny z palubních desek moderních automobilů bylo publikováno zde: http://www.autoweb.cz/d-fens-soumrak-teplomeru/
Zlin__24tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2768
Registrován: 3-2005

Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 11:23:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3260: Můžu poprosit o zkušenosti s Kií ceed? Je to můj favorit pro nové rodinné auto :-).
CEE'D SW, 1,6 CVVT, výbavová verze Comfort/Exlusive...
http://trajfly.wz.cz - novinky z provozu MHD ve Zlíně a Otrokovicích, rozsáhlá fotogalerie...
Následuj svůj instinkt - Rába :-) .:. ICQ: 271 444 785
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7655
Registrován: 10-2003

Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 11:55:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Můžu poprosit o zkušenosti s Kií ceed? Je to můj favorit pro nové rodinné auto :-).

Nebrat Věcné argumenty Ti shrnu později.
České registrační značky

Comfort
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 849
Registrován: 5-2008

Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 16:47:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nová KIA Ceed

Tempral Trans, a.s. | Soldex vystrihovačky
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4700
Registrován: 7-2003

Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 16:57:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Otackomer byl prvni vec, kterou jsem si do feldy koupil. A melo to hned 2 duvody:
1) poletech jsem zas zacal jezdit a nebyl jsem si uplne jistej, kdy radit ..
2) nesnasim analogovy hodiny na palubce..

Je to mozna blbost, ale prijde mi ze hodne lidi ten otackomer tak trochu nuti jezdit v nizsich otackach ..
A jak se mi hodil, kdyz jsem vymenil prevodovku, ktera mela o kousek jiny pevny prevod. Nez si clovek zvykl, ze mu nesedej otacky a rychlost ..
8bity vseho sveta spojte se .
Vojtik
Moderátor

Číslo příspěvku: 4752
Registrován: 2-2007

Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 16:57:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Snad mě teď už nenarvete tu pneumatiku okolo těla, abyste mě znehybnili a donutili přestat psát... :-)

Takže když půjdu do této volby, tak neprohloupím? Univerzální v původním obchodě bohužel skladem nemají a mít nebudou, tak už rovnou investuji do letních. Stejně se na sněhu děsím jezdit...

Ještě dotaz k bezdušovým pneu a pneu s duší. Jak to funguje? Je možné na jeden ráfek (předpokládejme nepoškozený) namontovat jak pneu s duší, tak bezdušovou? Samozřejmě postupně, ne zaráz Nebo je vyžadována jiná konstrukce ráfku?
Ebeneezer.Goode
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 12-2011
Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 17:14:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Peto5220: Po 5-10 km topí snad každý auto, ale na můj vkus je to trochu pozdě. Do práce to mam cca 7 km a když mi auto začne topit 100 metrů před cílem cesty, tak mě to moc nevytrhne. Když jedu někam dál, tak auto klidně nechám nejdřív 10 minut běžet na volnoběh, ať se to trochu ohřeje. Tam mě to moc nevytrhne, jestli pojedu 1 hodinu nebo 1 hodinu a 10 minut.
A rozhodně se nejedná o nějakou vadu konkrétního auta. Mně těch aut rukama projde opravdu hodně (dneska třeba 3 různý kousky) a nafťáky jsou na tom s topenim všeobecně hůř. Samozřejmě se občas najde i benzínový auto, co špatně topí, ale neni jich tolik. A jak tady někdo zmiňoval přídavný el. topení, tak to je samozřejmě něco jinýho. Ale kolik aut to má?
Tomino
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3953
Registrován: 3-2007

Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 17:19:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ebeneezer: Přídavní topení myslíš nezávislé kúrenie, alebo tú "špirálu v potrubí"?

A ktoré staré auto podľa teba lepšie kúri ako nové autá?

Aj keď, dosť záleží na tom, že čím jazdíš (to neviem).

Nové nafťáky kúria podľa mňa lepšie ako benzínové autá, práve kvôli tomu el. prídavnému kúreniu, ktoré používa nejeden výrobca (pozor, nie klasické nezávislé kúrenie).

Nezávislé kúrenie je už iná liga, ale tam sa za to aj riadne platí.
Za nič to nestojí.. Či sa pálenky napiješ, a či vody, aj tak sa vysíkaš...
www.SPZ.unas.cz

ZIL-131, r.v. 1975: Spotreba paliva: 65 l/100 km (mesto), 150 - 200 l/100 km (jazda v teréne).
Ebeneezer.Goode
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 12-2011
Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 17:53:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomino: Už jsem tady zmiňoval třeba Volvo 960. To při venkovní teplotě okolo bodu mrazu začne topit tak po 1 km jízdy. Hodně slušně topilo třeba Mitshubishi Galant z roku 1991. Oboje samozřejmě v benzínu.
Naopak nejhůř ze všech aut, co jsem za život vlastnil, topí Renault Grand Scénic 1.9 dCi z roku 2007. To snad i naftovej Opel Kadett z roku 1986 byl na tom líp. A pochybuju, že to bude vada kusu, protože v jednom z přechozích zaměstnání jsme měli pár služebních Meganů (funglovky) a taky jsem v nich mrznul.

Jinak se domnívám, že ta "spirála v potrubí" je u většiny aut za příplatek a stejně to neni žádnej zázrak.
Dneska jsem třeba měl 1 rok starý Berlingo 1.6 HDI a taky to netopilo. Jel jsem asi 5 km tam a za pár minut 5 km zpátky a začalo to topit až někdy při zpáteční cestě.
Peto5220
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4082
Registrován: 5-2005

Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 18:09:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stanley 5036: Pekne napisane a zhrnute.

Ebeneezer.Goode: Skus zatažiť čo najviac motor nech sa rychlejšie zohreje, zapni napr. ohrev zadneho skla radio atď...

Nakusli ste tu aj pridavne kurenie tak napr. moj Golf IV ma okrem žhavičov ešte 3 špiraly alebo ako to nazvať na potrubi s vodou ktore ide do bloku motora vyzera to ako žhavič ale ohrieva to vodu, auta pre naš trh to mali aby sa v zime rychlejšie zohrial motor, napr. auta do talianska a do južnych krajin toto nemali. Mali by to mať aj Octavie. Takže ja sa na kurenie nemožem sťažovať. Dosť zaleži aj na štyle jazdy niekedy mi tiež začne kuriť 2km od domu a niekedy ešte aj po 5km len vlažny vzduch (kludna jazda z kopca).
Karosa ŠL 11 1312 - 1975
e-mail: peto5220@centrum.sk

Tomino
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3954
Registrován: 3-2007

Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 18:57:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ebeneezer.Goode: Peťo to vystihol. Autá od VW pre naše trhy to majú pri nafťákoch štandardne (aspoň pri lepších modeloch, neviem ako je na tom Fabia), a určite to kúri lepšie ako benzín.

Ja sa tiež nemôžem sťažovať. V podstate po nejakých 1,5-2km jazdy je auto pekne rozkúrené.

A ty spomínaš staré autá takej trošku lepšej triedy, veľa ľudí si Volvo 960 vtedy dovoliť nemohlo...

S francúzmi mám -čo sa týka kúrenia- nie veľmi dobré skúsenosti.
Proste pokiaľ v Peugeote/Citroene/Renaulte nie je nezávislé kúrenie, tak pri cestách do/z práce to nemá význam ani zapínať. Po 8km z neho lezie stále "severný vietor", aspoň zvuk ventilátora hučiaceho na štvorke ma zohrieval. (a to vravím o benzínoch..)

Najlepšie zážitky v tomto ohľade mám jednoznačne s Caravellou s nezávislým kúrením, tam sa to pekne nastavilo na čas a ráno teplúčke autíčko :-)
Za nič to nestojí.. Či sa pálenky napiješ, a či vody, aj tak sa vysíkaš...
www.SPZ.unas.cz

ZIL-131, r.v. 1975: Spotreba paliva: 65 l/100 km (mesto), 150 - 200 l/100 km (jazda v teréne).
Swe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2395
Registrován: 3-2005

Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 19:11:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jak už bylo napsáno, motory s vysokou účinností topí všechny špatně (i současné benzínové), ani 3 žhavící svíčky ve vodním okruhu jako příhřev a bezvadný termostat v bývalé OI TDI, ani v současném Passatu B5 nezaručí v mrazu rychlé ohřátí motoru a tím padém slušné topení. Po 20 kilometrech rozhodně horko, při -15 ani 30 kilometru neznamená tepelnou pohodu. V Passatu mám naštěstí nezávislé naftové topení, líbí se to nejen mě, ale i jistě motoru . Pěkným řešením pro posádku je el. spirála v kanálu topení, např v OII, Fabia II a jejich sourozencích, topí to parádně, pomalý ohřev motoru samozřejmě zůstavá.
Hladík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2069
Registrován: 10-2008

Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 20:02:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Swe: líbí se to nejen mě, ale i jistě motoru
a taky peněžence, nebo zahřátý motor spaluje líp a má nižší spotřebu. Mohu se jen přeci zeptat, na kolik taková sranda přijde?
Prima TL / 7B4 2747 4ever
Lubomír Hladík - Galerie Hladík
Tomino
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3955
Registrován: 3-2007

Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 20:19:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hladík: Tu.

Keď si to už objednávaš v cenníku pri aute (Škoda), tak u nás to stojí okolo 1000 €.
Za nič to nestojí.. Či sa pálenky napiješ, a či vody, aj tak sa vysíkaš...
www.SPZ.unas.cz

ZIL-131, r.v. 1975: Spotreba paliva: 65 l/100 km (mesto), 150 - 200 l/100 km (jazda v teréne).
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7656
Registrován: 10-2003

Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 21:10:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kia Ceed Combi I - facelift - výbava Active Plus

Co je horší oproti průměrné Fabii II (obě auta rok 2009):
- když jsou zamlžená boční okna, tak u Fabie je stažením skel setřu, u Ceedu díky nepřesným lícováním ne
- palubní počítač umí prohlížet údaje jen jedním směrem, fabia umí dopředu i dozadu
- palubní počítač neumí inteligentně ukázat, který údaj je okamžitá spotřeba a který průměrná, fabia tam má takový inteligentní symbol „průměr“
- palubní počítač nezobrazuje dojezd na rezervu pod 50 km, zobrazuje jen proškrtnutý údaj
- tuhé řazení - sice krátké a relativně přesné
- tuhé řízení (někomu může vyhovovat)
- levně působící výplně dveří
- špatně udržovatelné plasty v interiéru, při čištění se spíše patlají
- radio se složitým ovládáním
- automatické zamykání auta po rozjetí, při zastavení je nutné odblokovat tlačítkem, jinak se bez použití tlačítka pod radiem dostane ven nebo dovnitř jen řidič
- tvrdé sezení vzadu - někomu může vyhovovat
- absence předních mlhovek i u relativně bohatých výbav
- neintuitivní pocit práce se spojkou pokud do auta často nesedám nebo pokud do něj sednu poprvé (chcípání motoru nebo naopak přetočené otáčky při rozjetí), časem si na to po pár metrech a rozjetích zvykneš, ale stěžují si na to všichni v práci, navíc u obou Ceedů funguje spojka s rozdílným záběrem.
- absence kruhových odkládacích schránek na kafe
- malý odkládací prostor na PET lahev 1,5 l ve dveřích.
- líný motor 1,4 66 kW, na běžné ježdění OK, při předjíždění se musí točit víc než 1,4 63 KW ve Fabii

Obecně ale auto odpovídá ceně, je levné ve své třídě, ale také tomu odpovídá hlavně zpracování, y venku je auto pozlátko, velké, pěkný design, prostě kočár, v tomhle předčí logickz Fabii, která je o segment níže. V jízdních vlastnostech, v detailech a ve zpracování ji ale spíše nestačí...

Toť moje srovnání obou aut, s kterými jezdím. Také jsem původně Ceeda chtěl, ale po odskoušení toho firemního jsem sáhl o třídu níž (za stejné peníze). Jsem za tuhle volbu rád.

Ale ber to jako osobní pohled, každý preferuje něco jiného, mě Ceed nevyhovuje, jinému může.
České registrační značky

Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6980
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 21:32:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Strýc má Kiu Pro Ceed s dvoulitrovým turbodieselem, a je spokojený, ale v autě se jezdí jen sporadicky. Jel jsem s ní jednou, vadily mi levné plasty, potěšil mě ale suprový zátah motoru, víc říct nemůžu.
Fotky na MHDFOTO iDnes.cz můj BLOG
Říkejte mi MMM
Vyčkejte prosím, tento příspěvek se optimalizuje!
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5037
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 22:06:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Srovnání topení diesláků, se kterými jsem měl tu čest jezdit:

1) VW LT35, 2.5 TDi 80 kW (2001): Tam to bylo na dlouho a paradoxně hůře topil o ofukoval na straně řidiče. V minusových teplotách se s teplotou uvnitř něco začlo dít až po cca 15 km.

2)VW Crafter 2.5 TDi 100kW (2007): Tady si nejsem jistý, zda je v základu automaticky elelktrický příhřev (možná bude vědět Swe), ael obecně topil o něco lépe než předchůdce.

3) Š Octavia II 1.9 TDi PD 77 kW (2005, 2006, 2007): I při teplotách kolem -10°C topí díky spirále do dvou kilometrů (obecně jsem byl byl při své první jízdě s ní velice příjmeně překvapen, protože to bylo právě v zimě po ránu a takovou rychlost jsem opravdu nečekal).

3) F. Focus II 2.0TDCi (2007): Velmi příjemně topí při teplotách kolem 0° (víc jsem letos bohužel nezkusil)už po 2 km (topná spirála), ale na provozní teplotu se voda ohřeje po cca 10 km jízdy teplo "od motoru" jde poznat až někdy po 20 km jízdy.

No a benzínová Cordoba 1,6 MPi, to je kapitola sama pro sebe. Jednu zimu jsem opravdu mrznul s neoriginálním termostatem ale letos po výměně (spolu s těsněním pod hlavou, vodní pumpou a rozvody ) topí jak divá.
Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Zlin__24tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2769
Registrován: 3-2005

Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 23:16:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3260:
Já právě přebírám trh. Ještě před pár lety bych neváhal a bral Fábii, ale teď jsem se rozmlsal celkem na vnitřní prostor (Astra G Caravan). A pak je tu limitující/brzdící prvek finance:-).

Právě jsem zatím četl na Ceed jen chvalozpěvy apod.
Otázka zda-li pak jít do např. Combíka FII, nebo si radši OII-tour, kde je vnitřní prostor o něčem úplně jiném...
http://trajfly.wz.cz - novinky z provozu MHD ve Zlíně a Otrokovicích, rozsáhlá fotogalerie...
Následuj svůj instinkt - Rába :-) .:. ICQ: 271 444 785
Tomino
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3960
Registrován: 3-2007

Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 23:38:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podla mna je najlepsia investicia asi prave do octavie tour. ked pominieme vnutorny priestor, tak stale v tom podla mna budes mat lepsiu vybavu ako vo fabii, okrem toho, ze v nasich koncinach ine auto nema taku dostupnost dielov a pod.
okrem toho si dobre drzia cenu, a v tourke v podstate zly motor nenajdes.
samozrejme ze tie vo vybave vyse elegance s 1,9 tdi su asi najdrahsie, no jednoznacne sa mi to javi ako najlepsia investicia, teraz ked sa za 250 tkc predavaju nove, tak za slusnu sumu zozenies ojazdenku.

ide o to, ci chces benzin, alebo naftu.

ak by si si nechcel octaviu, tak by som porozmyslal nad tou astrou.
Za nič to nestojí.. Či sa pálenky napiješ, a či vody, aj tak sa vysíkaš...
www.SPZ.unas.cz

ZIL-131, r.v. 1975: Spotreba paliva: 65 l/100 km (mesto), 150 - 200 l/100 km (jazda v teréne).
Karosa_B731
Moderátor

Číslo příspěvku: 3748
Registrován: 2-2007

Odesláno Středa, 11. ledna 2012 - 05:26:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Osobně bych šel spíš do tý OII. Tím se určitě nic nezkazí.
Bus-mafiaDance radiorádio BeatKiss Delta
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7659
Registrován: 10-2003

Odesláno Středa, 11. ledna 2012 - 07:17:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Právě jsem zatím četl na Ceed jen chvalozpěvy apod.

To já tehdy taky, v AutoTipu byl Ceed po dlouhodobém testu 100 000 km a doteď tam myslím figuruje na čtvrtém místě. Byl to ale krátký nafťák první generace v nejvyšší výbavě. Jestli Tě to zajímá, můžu naskenovat a poslat.

No ale podle mě právě druhá generace Ceedu šla sice designově ještě více nahoru, ovšem kvalitou asi dolů. Už jen to omezení výkonu na 66 kW (údajně pro český trh kvůli lpění na nižším povinném ručení...)

Kdybych šel do ojetiny této třídy, volil bych mezi Focusem nebo Octavií II. Jaký máš finanční limit? Já jsem ho měl při výběru auta taky, chtěl jsem se vejít do 200 000 Kč.
České registrační značky

Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5038
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 11. ledna 2012 - 08:24:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podstatně je, že český sen na kolech (Octavia, ať už I nebo II) bude i jako ježděnka stát zpravidla více než auto srovnatelné třídy od konkurence. Samozřejmě, je nutné si dát bacha a nekoupit stočenku, kterých je v našich bazarech cca 99%.

Pro srovnání:

Octavia II Combi

Za podobnou cenu jsem koupil srovnatelného Focuse, ale o dva roky maldšího a s třetinovým nájezdem.
Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2551
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 11. ledna 2012 - 08:43:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Známému se na Cee'du po roce provozu zkroutila palubka, prý nebyl zdaleka prvním, jak se dověděl v servisu, kde mu ji měnili.
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Swe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2396
Registrován: 3-2005

Odesláno Středa, 11. ledna 2012 - 09:01:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hladik: vliv na spotrebu jsem nejak nepoznal, rekl bych, ze u naftoveho motoru jde spis o reklamni reci prodejcu nezavislych topeni, nebot soucasne oleje neztuhnou ani na mrazaku a u studeneho naftaku se nemeni mozstvi paliva, ale pocatek vstriku, takze neni duvod k vyssi spotrebe za studena.
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5039
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 11. ledna 2012 - 09:10:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Swe: A jak se dá tedy zdůvodnit až o 1l vyšší potřeba při studeném motoru na volnoběh oproti zahřátému 1,4 vs 0,5l)?
Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Swe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2397
Registrován: 3-2005

Odesláno Středa, 11. ledna 2012 - 09:19:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prave ten el.prihrev, dobijeni baterky po nazhaveni a startu. . . . .aha, ja zapomnel, ty mas EURO 12 a v ramci cistsich emisi se obohacuje smes a zvysuje spotreba.
Crafter ma stardadne el.topeni u verze kombi (osobni a poloosobni), ale pochybuje, ze si ty 4tis. za nej nekdo nepriplati.
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2758
Registrován: 1-2005

Odesláno Středa, 11. ledna 2012 - 09:20:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zlin_24Tr: Neměl jsem možnost setkat se se Cee'dem po faceliftu, ale auto z roku 2007 nám stojí v garáži.
- Řazení je trochu tužší (hlavně než se trochu rozhýbe převodovka), ale je docela přesné a poznáš, že tam tu rychlost máš.
- Co se týče spojky, tak tam souhlasím s 3260, v tomhle mají škodovky docela navrch.
- Při 40 km/h se auto zamkne, ale nemusí se pak odemykat tlačítkem, jen musíš vždycky při vystupování vzít za kličku 2x.
- 80 kW motor je docela živý
- Palubka trochu vrže, ale to dělá víc nových aut
- Naopak, co se mi na Cee'du líbí je, že plyn začíná zabírat fakt plynule. Nevím, jestli to škodovka už zlepšila, ale u benzínových Fábií I 1.4 a Octavií Tour 1.6 se mi ani při největší snaze nepodařilo, aby auto při sešlápnutí plynu dost výrazně nekoplo
- Brzdy jsou dost ostré, zabírají hned, na což si někdo může stěžovat. Mně to ale vyhovuje víc, než brzdy u výše zmiňovaných aut, kde je dost dlouhý mrtvý úsek, což při potřebě brzdit donutí člověka, co to nezná, šlápnout víc a v tom najednou ty brzdy ostře zaberou. Na oboje se dá zvyknout, ale ovládání u Cee'da mi přijde logičtější.
http://pardubickamhd.cz - fotogalerie a informace z MHD v Pardubicích
http://zeleznice.pardubickamhd.cz - železniční fotografie
http://modely.pardubickamhd.cz - papírové modely autobusů a trolejbusů
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6855
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 11. ledna 2012 - 09:34:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já nevím, co všichni máte se stále upadající a nekvalitní korejskou výrobou. Pokud chcete opravdu auto, pak bych volil raději japonský trh No a nebo německý, švédský či americký. A dnes bych se už nebál ani italského a francouzského. Všechno ostatní stojí za

No nicméně každý dle svého gusta, já bych teda korejce chtěl zhruba stejně jako španělskou výrobu, nebo nedej bože čínskou, a že ta doba, kdy nám to budou vnucovat, není tak daleko.
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2759
Registrován: 1-2005

Odesláno Středa, 11. ledna 2012 - 09:38:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jaká korejská výroba? Jestli sis toho ještě nevšiml, tak se auta vyrábí všude možně. Nedávno vyšel článek o první generaci Octavií, kde se kritizovala kvalita vozů vyrobených na Ukrajině nebo v Kazachstánu. To je pořád české auto, ne? Tak proč se tam upozorňuje rozdíly mezi českým a českým autem?
http://pardubickamhd.cz - fotogalerie a informace z MHD v Pardubicích
http://zeleznice.pardubickamhd.cz - železniční fotografie
http://modely.pardubickamhd.cz - papírové modely autobusů a trolejbusů
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6857
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 11. ledna 2012 - 09:42:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jiste, že se vyrábí všude možně. Ovšem kvalita se řídí podle toho, kdo je vlastníkem, nikoliv podle toho, kde se to vyrábí. Vyjímkou jsou samozřejmě země, kde se vyrábí tzv. odpad, třeba výběhový modely pro místní levný trh (napadá mě Mexiko nebo tebou zmiňovaná Ukrajina).

(Příspěvek byl editován uživatelem mauricio.)