K-report
 

Archiv diskuse Auta - vše okolo nich, historky,... do 26. 11. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Automobily, lodě a letadla » Auta - vše okolo nich, historky, zážitky, postřehy, fotky atd. » Archiv diskuse Auta - vše okolo nich, historky,... do 26. 11. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5178
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 07. listopadu 2012 - 23:55:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stačí jediná formulace, se kterou se můžu ztotožnit:

"Systémy jsou zahlceny blbostmi, to nelze jinak vyjádřit."

A bohužel to neplatí jen pro oblast, která je námětem této diskuze.
Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 689
Registrován: 10-2007
Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2012 - 14:25:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mně se zase líbí ta věta předtím, která vystihuje podstatu: "Podle něho stát už reguluje věci, které by regulovány být neměly." To je příčina. Ta další, kterou cituje Stanley, je už jen důsledek, který je formulován příliš hospodsky, ale hlavně neříká mnoho o příčině a tak může nasměrovat špatným směrem. Jistě se s ní ztotožní téměř všichni, akorát každý si bude jako ty "blbosti" představovat něco úplně jiného. Přitom o oddělení blbostí od podstatných věcí právě jde. A recept není tak složitý. I v článku je naznačen. Potřeba každého (nového i starého) předpisu, nařízení a regulace by měla být podložena tvrdými daty a jejich poctivou analýzou, nikoliv dojmy a pocity, někdy i mediálně živenými (z oblasti zaměření této diskuse například tuneři, piráti, přetáčení tachometrů atd.)

Ono kdo ví, jak to Baxa ve skutečnosti řekl. To už tak bývá, že si s novinářem povídáte půl hodiny a on pak nějakou větu, která mu přijde chytlavá, vezme, a zasadí do svého kontextu, aby článek vyzněl pikantně a nadzvedl čtenáře ze židle, jak to mají rádi. Zrovna dneska mi taky ukázali jeden časopis, kde byla do kontextu vložena z poněkud odlišného kontextu jedna moje věta a ptali se mně, co jsem to zase plácal.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3132
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2012 - 15:09:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Risan: Budete se divit, ale s Baxou naprosto souhlasím, nejen proto, že to je můj příbuzný..;-)
Ale při vší úctě k Vám mi připadá, že to, co vyjádřil on, a to, co zastáváte Vy a po čem se tady často neshodujeme, nejsou jedny a tytéž věci.

Potřeba každého (nového i starého) předpisu, nařízení a regulace by měla být podložena tvrdými daty a jejich poctivou analýzou, nikoliv dojmy a pocity, někdy i mediálně živenými
Třeba pod tohle se podepisuju. ale když o vztáhnete na přetáčení tachometrů? Máte pocit, že zrovna tohle potřebuje hlubokou analýzu? Třeba o procentech aut, která o mají v bazarech? do tuningu radši šťourat nezačnu, tam přece nikdy nebyla mediální poptávka ani není speciálně upraven, prostě je jen (v mnoha případech) v rozporu s platnými zákony, které upravují nějaká obecná pravidla.
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 691
Registrován: 10-2007
Odesláno Pátek, 09. listopadu 2012 - 10:14:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: nevím, jestli jsem správně pochopil, že legislativní řešení přetáčení tachometrů byste uvítal nebo ne, ale já si myslím, že tohle je právě exemplární případ zaplevelování legislativy, o kterém Baxa píše. Kdyžtak se ho prosím příležitostně zeptejte, jaký má na to názor, docela by mne zajímalo, jestli jsem ho pochopil nebo ne.

Jistě, že problematika přetáčení tachometrů vyžaduje hlubokou analýzu. Právě proto, že to vypadá, že ji nepotřebuje. Jak jsem už tady napsal, ono to jení jen o počtu případů (který by možná vyšel velký), ale i o skutečné (a nikoliv domnělé) závažnosti (dopadu, škodě) takového jevu.

Pokud někdo něco nepravdivého prohlásí o předmětu prodeje, uvede úmyslně jiného v omyl a tím se neoprávněně obohatí, je to podvod a to už je řešeno.

Bohužel, v dnešní společnosti je údaji počítadla ujetých kilometrů u automobilu přikládán mylně příliš velký význam. Snad se tady shodneme, že tento údaj je velmi hrubě orientační a o stavu opotřebenosti vozidla vypovídá nepříliš mnoho. Odvozovat od něj cenu je přinejmenším odvážné. Přesto se to děje a tuto podivnou praxi by někteří chtěli ještě podpořit zákonem. Analýza by podle mne měla mimo jiné také zkoumat, jak velká je relace mezi stavem počítadla a opotřebením vozidla (jeho zůstatkovou hodnotou) obecně, kolik je z toho možné usuzovat.

Další věc, která z toho dělá prasárnu a paskvil -kriminalizuje se samotný technický zásah, který ale v zásadě za nic nemůže, sám o sobě je nevinný a nemusí mít škodlivé důsledky pro nikoho, pokud není zneužit k podvodu. Tím se opět dostává ze hry materiální aspekt problému, který už ostatně vyšel z módy. Rozbil se Ti tachometr? Už jsi jednou nohou v kriminále. A teď dokazuj, že za nic nemůžeš. Máš velký problém, protože hejlové, co se nechají utáhnout na vařené nudli a věří čísílkům, si prosadili, že čísílka musí sedět. Bohužel je to dnes módní a to je podle mne také jedna z věcí, která Baxu jako člověka o věci přemýšlejícího musí znechucovat.
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4235
Registrován: 3-2004

Odesláno Pátek, 09. listopadu 2012 - 14:09:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Česká pošta koupila nové malé dodávky, tentokrát jde o vozy Fiat Dobló. RZ jednoho z nich je 3AC 9857.
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3142
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 09. listopadu 2012 - 15:11:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Risan: Souhlas s tím, že vztah hodnoty počítadla stavu auta je ne úplně jednoznačný, asi stejně jako rok výroby. Obojí není v přímé relaci k technickému stavu, ale obojí má přímý a velmi zásadní dopad na cenu, to snad popírat nechcete. Ale jsme zase u toho - protože tohle platí, znamená to podle Vás, že si s ním každý může dělat, co chce? Pak tedy rovnou zrušme počítadla kilometrů jako institut. Na druhou stranu říct,že každý, kdo odvozuje cenu vozu mj. od stavu počítadal je blb, protože to není jediné kritérium, je taky zcestné. O rozbitém tachomentru jako kriminalizovatelném činu nemluvím, to s tím rozhodně nesouvisí. Kriminální přetáčení je něco úplně jiného.
Pokud by platilo, že stav km má na ce nu vozidla zanedbatelný vliv, pak přetočení by neznamnalo uvedení kupujícího v omyl, ne?
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 692
Registrován: 10-2007
Odesláno Sobota, 10. listopadu 2012 - 09:16:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Obojí není v přímé relaci k technickému stavu, ale obojí má přímý a velmi zásadní dopad na cenu,

Ano, ale proč pak trváte na tom, že tento chybný vztah se má podporovat tím, že se počítadlo prohlásí za nedotknutelné? Kdyby se tomu číslu nepřikládal takový význam, tak by celý problém zmizel. Postup, kdy občané žijí v bludu a stát jim přispěchá na pomoc, aby ten blud podpořil, to právě považuji za tu nemoc současného zákonodárství. Zákony vzniklé z populismu.

protože tohle platí, znamená to podle Vás, že si s ním každý může dělat, co chce?
No je to jeho auto, zakazovat mu, aby si s ním dělal, co chce, považuji za daleko nebezpečnější než to, že některé ze zásahů na jeho svrchovaném majetku mohou možná-třeba-snad v budoucnu být součástí podvodu. Jenže ten podvod nastane až když jej prodávající vědomě udělá, samo pozměněné počítadlo ještě pořád nic neznamená. Když prodávající kupujícímu sdělí, že počítadlo bylo pozměněno a že jeho opravdový stav (ať už ten údaj znamená cokoliv) nelze zjistit, podvod to podle mne není. Podle Vás zřejmě ano, protože došlo k zakázané činnosti, která však nikoho nepoškodila, jinými slovy přestupek bez materiálního aspektu. A já požaduji pečlivou analýzu každého nařízení, které dopředu postihuje něco, co nakonec ani nikomu ublížit nemůže. Jenže načpak analýza, je to přece jasné.

O rozbitém tachomentru jako kriminalizovatelném činu nemluvím, to s tím rozhodně nesouvisí.
To by mne tedy zajímalo, jak se to oddělí. Když někomu před padesáti tisíci kilometry přestalo počítat počítadlo, ale nevšiml si toho, a teď auto prodává, bude postihnut za pozměňování nebo nebude? Pokud ne, budou tohle tvrdit všichni a ničemu se nepomůže. Pokud ano a bude na chudákovi, aby dokazoval, že o tom nevěděl, pak vítejte ve svobodné společnosti.

druhou stranu říct,že každý, kdo odvozuje cenu vozu mj. od stavu počítadal je blb, protože to není jediné kritérium, je taky zcestné.

Neříkám, že blb, ale je to každého věc, čemu bude věřit. To je rub svobody. Nač zrovna v tomto případě dávat hloupým zákonem falešnou jistotu?

Pokud by platilo, že stav km má na ce nu vozidla zanedbatelný vliv, pak přetočení by neznamnalo uvedení kupujícího v omyl, ne?

Moc nechápu tuhle myšlenkovou zkratku. Pokud by to platilo, tak skutečně ne. Asi by takový rozsudek patřil těm, kteří koupí auto draze jen proto, že má na počítadle malé číslo, i když stav vozu tomu zjevně neodpovídá. Já ale nepopírám, že stav počítadla může být jedno z vodítek pro hrubý odhad stavu vozidla.

(Příspěvek byl editován uživatelem Risan.)
Peca
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1498
Registrován: 12-2006

Odesláno Sobota, 10. listopadu 2012 - 09:30:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3260, přísp. 8368: GLSko už je od včerejška ve šrotu...
No jo, Zlíňáci, trčí jim sláma z bot a ještě by si chtěli vyskakovat.
LP3K z@vin@č seznam.cz
ICQ: 268 125 722
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3147
Registrován: 2-2005
Odesláno Sobota, 10. listopadu 2012 - 19:04:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Risan: vzdávám to, už jsme se dostali tak daleko za hranici absurdity, že nemá cenu v tom pokračovat. Ale jen jeden dotaz si neodpustím - za jakým jiným účelem než podvod si umíte představit, že si někdo někde objedná změnu stavu tachometru?
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2990
Registrován: 3-2005

Odesláno Neděle, 11. listopadu 2012 - 11:17:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Česká pošta koupila nové malé dodávky, tentokrát jde o vozy Fiat Dobló. RZ jednoho z nich je 3AC 9857.

Koupila i větší dodávky Fiat Ducato. Ve čtvrtek jsem potkal tři úplně nové naložené na kamionu a jedoucí přes Tábor směrem na Písek.
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7687
Registrován: 4-2005
Odesláno Neděle, 11. listopadu 2012 - 18:00:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Česká pošta koupila nové malé dodávky, tentokrát jde o vozy Fiat Dobló.

Bůh s nimi... Letos jsem tohle auto ve trochu starší verzi párkrát sedlal a že bych z toho byl nějak odvařenej... Tu nefunguje elektrika na okna, tu nefungujou světla, tu nejde nastartovat, minule jsem chtěl posunout sedačku a páčka posunování mi zůstala v ruce, teď zase nefunguje přepínač dálkových světel a centrál na zadní dveře... A to má to auto najetých jen 35 000 km. Hold italský auto, hodilo by se říci.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mauricio.)
kwasi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.197.144.135
Odesláno Neděle, 11. listopadu 2012 - 18:54:12    Odkaz na tento příspěvek  

Moje skodovka mezi mersedesem a fiatem punto, Zlin

Dotaz: slysel jsem, ze motory Gaz, Uaz, Volha, Varsava, Pobeda, Zuk, Aro jsou podobne a zamenne bez ruznych mezikusu? Je ma informace pravdiva? Cetl jsem, ze do ruznych dzipu apod nacpali motor Avia, Zetor, Slavia, Multicara apod., ale pres mezikus jde leccos. Diky Kwasi
Luk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 884
Registrován: 3-2007

Odesláno Neděle, 11. listopadu 2012 - 19:03:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nie je to môj inzerát ani nemám snahu robiť niekomu reklamu, ale škoda nezavolať ak má niekto seriózny záujem
http://auto.bazos.sk/inzerat/19858248/DARUJEM-SKODU-RAPID-za-prep is.php
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 695
Registrován: 10-2007
Odesláno Neděle, 11. listopadu 2012 - 21:27:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: odpověď na Váš dotaz Vám jistě bude také připadat absurdní, takže je asi zbytečné něco psát. Že má navrhovatel zákazu málo fantazie na to, aby si dovedl představit jiný účel změny čísílek na tachometru než podvod, ještě neznamená, že takový účel neexistuje. Mně zase přijde šílené, když někdo považuje za normální, že omezí dispozici s mým majetkem jen proto, aby ochránil jakéhosi budoucího majitele, ač nikdo takový nemusí vůbec nikdy v budoucnosti existovat.
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 974
Registrován: 11-2006

Odesláno Pondělí, 12. listopadu 2012 - 01:28:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Luk: safra ta vypadá jako by vyjela z linky..fakt krásná pokud fotka neklame
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2452
Registrován: 10-2008

Odesláno Pondělí, 12. listopadu 2012 - 11:34:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Viem, ze sa tu objavili aj starsie auta s minimom kilometrov, ale tu je dalsia vonavka:
Volvo S80 z roku 2001, ktore ma najazdenych len 16800 mil.
http://www.youtube.com/watch?v=4xnl40zyo8g&feature=g-all-c
Podrobná orientačná mapa Bratislavského kraja
EČV - maximá
RZ - maximá
FordPolicia.sk
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3153
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 12. listopadu 2012 - 11:48:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Risan: Ani já si takový důvod opravdu upřímně nedovedu představit, tak mi nějaký zkuste říct..? Mně teda připadá, že tím, že nesmím změnit stav tachometru, stát disponování mým majekem naprosto neomezil...zrovna tak svým majetkem nesmím disponovat, pokud má sjeté gumy, přičemž se sám sobě můžu zavázat, že nikdy nevyjedu zamokra...
Kapitán
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 279
Registrován: 6-2012

Odesláno Úterý, 13. listopadu 2012 - 09:40:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kwasi:
Moje skodovka mezi mersedesem a fiatem punto, Zlin

Pokud bych si měl vybrat, bral bych tato auta ve stejném pořadí.. Pokud jste se někdo díval v neděli na Top Gear, jak měl James graf trapnosti, když vás v tom autě někdo vidí (při testu Caterhama), tak je vám to jasné, proč Punto jako poslední..
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7692
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 14. listopadu 2012 - 10:14:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

hmmmmm
http://www.rajveteranu.cz/3821-cadillac-series-62-hardtop-coupe-c onvert?fz=vse
Radec5
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1150
Registrován: 2-2009

Odesláno Středa, 14. listopadu 2012 - 19:31:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mauricio:nádhera z doby, kdy se spotřeba a aerodynamika neřešili
Nejkrásnější pohled na svět je ze sedla jízdního kola
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7693
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 14. listopadu 2012 - 19:35:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, mě osobně se to zdá docela přeplácaný, to je ale asi tím, že jsem nikdy moc nemusel nerez, chromy ani lakovaný interiér nebo interiér v barvě auta... Ale i tak je to na pokuk pěkný.
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 696
Registrován: 10-2007
Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2012 - 13:12:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Žádný důvod pro Vám neřeknu. Jak už jsem uvedl, přístup, kdy chce někdo něco omezit takovýmto způsobem a je třeba hledat důvody, proč neomezovat, aby byly postupně vyvraceny a zpochybňovány jako nepodstatné nebo nerelevantní v duchu "slušných lidí se toto přece netýká", považuji za nešťastný.

S těmi sjetými gumami jste to zrovna netrefil. Předpokládám, že za obutí sjetých gum v garáži, případně za ježdění po vlastním dvoře nikdo postihnut být nemůže. S tím přetočeným tachometrem je to ale snad jinak? Nebo se bude postihovat až "použití" přetočeného tachometru? Ale to je už i dnes postihnutelné - to je podvod. Myslím, že jste právě tím příkladem vystihl, co považuji za nebezpečný průlom. Gumy postihnou, až když vyjedu na veřejnou komunikaci. Tachometr postihnou kdy? Už v garáži, kde se to děje? A co je tam komu do toho, co si tam se svým autem dělám?
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3176
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2012 - 15:34:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rusan: V tomto se s Vámi naprosto neshoduju. Úmyslné přetočení tachometru za jiným účelem než podvod je podle mne naprostá kravina a to je základdní premisa, na které seto celé staví. Potvrzujete to i tím, že žáný jiný důvod neuvádíte. Pravda je, že pokud to auto s tím změněným údajem nenabízím k prodeji, nikomu jsem neublížil, jenže ten zákon je tvořen i za účelem postihu těch, kdo přetáčejí tachometry cizím za úplatu, tím, co říkáte Vy, by se jeho smysl zcela anuloval. Proto je nutno považovat za trestný i samotný úkon pozměňování. Na stejné úrovni je teba pozměňování identifikačních znaků vozidla. To, že slušných lidí se netýká tohle ani třeba tresty za vraždy a znásilnění, s tím nemá nic do činění. Tyhle zákony nejsou proti slušným lidem, ale pro jejich ochranu.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8432
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2012 - 17:54:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

u velkých aut jsou celkem běžné výměny klasických analogových tachografů, když se ten v autě nainstalovaný rozbije (přestane psát, píše úplně mimo nebo třeba se zakousne rafička, obecně čím komplikovanější typ, tím víc poruch na něm lze čekat). Takže když vezmu tachograf z vozu B s nájezdem xy km, změním tím informaci o počtu ujetých km vozidla A, které mělo na tachografu úplně jinou hodnotu, a to zcela úmyslně. Dokonce protažením přes cejch to lze naprosto legálně používat i prodat a na první pohled to není poznat, stejně jako u tachometrů osobních aut.
"Kraft durch Freiheit!"
Smrq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 5-2011
Odesláno Pátek, 16. listopadu 2012 - 06:10:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já mám takovou obavu, že v návrzích zákona bylo cosi o manipulaci s tachometrem. A právě mám obavu, že pravě v případech oprav rozbitých tachometrů a jejich výměn se člověk dostane za hranici zákona. Pokud vyměním v autě rozbitý tachometr za jiný funkční, tak nejednám primárně za účelem někoho poškodit, i když s tachometrem a stavem jeho počítadla manipuluji.
Hroch.R420
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 8-2011

Odesláno Pátek, 16. listopadu 2012 - 07:36:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mám čtyřkovýho golfa tdi,když jsem ho kupoval měl necelých 300 000km,dneska se blíží k půl milionu. Kdysi mi ho chtěli ukrást tak mi rozmlátili přistrojovku pač je v ní immobilzer a potřebovali si tam dát svojí. naštěstí se jim to nepovedlo,já koupil na vrakáči jinou na který je najeto asi 180 000km. A ted,jsem podvodník nebo nejsem? Jsem povinnen zjistit před prodejem auta skutečný stav a nechat počítadlo předělat? A nebo to můžu nechat jak to je. Přesně souhlasim s tím,že stát zbytečně na poptávku lidu a médií vytváří nesmyslný zákony a předpisy,které pak nikdo nedodržuje. Kdo dokáže prodejci,že auto stočil on? Výdyt dneska v německu prodávaj ojetiny hlavně balkánci a stáčí km jen to břinká,kdo mi dokáže že ho nestočili oni a jí ho dovez stočený? Má být trestná služba stáčení tacho? Mám být potrestaný když budu prodávat šperháky nebo bude potrestán až ten kdo je zneužije ke krádeži?
ad Petr_k: je zajímavé že u nákladních aut se žádný km nestáčejí,to co píšeš při výměně tachografu je úplně normální,tachograf se vyměění,ocejchuje a km nikdo neřeší.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3179
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 16. listopadu 2012 - 14:15:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Smrq a Hroch: Otáčíte to někam, kde sami nevíte, jestli to je nebo není. Viděli jste text toho návrhu? Nepochybuju, že něco jako výměna poškozeného tachometru nebo jízda s porouchaným počítadlem tam nějak ošetřeno bude. Zatím zpochybňujete realitu, která nenastala.
Klidně to tam může být formulováno tak, že nebude trestné mít stočený tachometr, al bude trestné to dělat, což postihne pouze a jen ty, co to dneska inzerují za úplatu, případně odhalené bazaristy, co si o u nich objednávají. Podle inormací, keré jsem zachytil v étéru já, má být formulace pávě v tomto duchu. Běžný vohnout si doma elektronický tachometr nestočí. Všechno ostatní jsou spekulace, samozřejmě že je tam plno věcí nedokazatelných a tudíž netrestatelných. Ale zpochybnit na základě toho dobrý úmysl zabránit úmyslným podvodům je laciné.
Zatím jsem tady nečetl jediný důvod, proč upravovat stav tachometrů za jiným účelem než je podvod při prodeji vozu, opakuji - znáte někdo nějaký? Výměnu vadného přístroje samozřejmě nepočítám, odkaz na svobodu podnikání po stáčeče bych si dovolil pochybnio předem.
Je to analogické k přimíchávání metanolu do vodky, asi se vysmějme každému, kdo by nám zkusil namlouvat, že tu vodku vyrobil, nalahvoval a polepil falešným kolkem za jiným účelem než je prodej a vypití. A pak je jen otázka (u metanolu i tachometrů) formulace zákona tak, aby za to mohl být potrestán.
Podvod je fajn kvalifikace, ale když to auto koupíte stočené a v dobré víře, podvádíte oho, komu ho za pár let prodáváte dál? Nikoliv, a přesto je podvedený a třeba mu prdne rozvodový řemen, co je mimochodem klasický příklad toho, kdy má znalost skutečného stavu počítadla hluboký smysl. Když vyměníte porouchaný tachometr, asi nemáte problém o tom kupujícímu říct a toho stavu se aspoň přibližně dopracovat.
Roman81
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.30.228
Odesláno Pátek, 16. listopadu 2012 - 15:53:19    Odkaz na tento příspěvek  

Doma máme škodovku, na které se asi před 10lety sekl tachometr, škodovka furt jezdí a km nenaskakují. Tak na STK je sranda každý 2roky
Fero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 322
Registrován: 3-2011

Odesláno Pátek, 16. listopadu 2012 - 16:07:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Luk: tá fotka Rapida je z jednej stránky, takže je len ilustračná v inzeráte
E pericoloso sporgersi - Nicht hinauslehnen - Не высовываться - Ne pas se pencher au dehors

Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 697
Registrován: 10-2007
Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2012 - 15:09:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: o ochraně slušných lidí zákony proti pozměňování identifikačních znaků vozidla a zabránění podvodům a krádežím mi můžete psát donekonečna, ale dokud to bude v rozporu s mojí reálnou zkušeností, tak se tomu stejně budu smát. Vy mi zase neodpovídáte na to, proč by měl být trestný samotný technický zásah, když k podvodu teprve v budoucnu může, ale také nemusí dojít.

Já myslím, že Smrq a Hroch naznačují celkem realisticky možné budoucí problémy. Že by někdo navrhl opatření podobného ražení a dopadlo to dobře, to je prostě v rozporu s dosavadní zkušeností. Řečeno polopaticky: podobná opatření vedou k podpoře korupce a černého trhu, bude to holt dražší a bez papíru. Chytat na to boudou akorát chudáky, kteří jsou v tom nevinně. Kriminalizací stáčení tachometrů se tento fenomén nevymýtí, pouze se neodůvodněně zvedne víra v důvěryhodnost tohoto ukazatele.

Na ten postup, že stáčení je trestné, ale stočený tachometr hned po tom je už v pohodě, to si počkám, jestli to tak opravdu bude.
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2263
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2012 - 18:26:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Po vyřešení "problému s osobou blízkou" novelizací zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích s účinností od 19. ledna 2013, kdy teprve praxe ukáže, zda se údajný problém vyřešil či naopak dojde k větším a nepředvídaným komplikacím, se zákonodárci rozhodli ochránit slušné a poctivé občany před podvodníky prodávající auta se stočenými tachometry. A to konkrétně novelizací zákona č. 56/2001 Sb., o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích, kam měl být do paragrafu 36 vložen nový odstavec tohoto znění:

Stav počítače ujeté vzdálenosti silničního vozidla nesmí být pozměňován a do počítače ujeté vzdálenosti nesmí být zasahováno s výjimkou jeho opravy nebo výměny prováděné oprávněným pracovníkem opravny silničních vozidel.

Po znění zákona zavádějící povinnost použít zimní pneumatiky, které se na rozdíl od výše uvedeného v zákoně objevilo, tedy další paskvil. Vzhledem k tomu, že prodej auta s úmyslně udávaným nižším počtem ujetých kilometrů za účelem vyššího zisku lze považovat za podvod, což zákon již postihuje, navrhované znění tedy nejen že je zbytečné, ale naopak v tomto znění stáčení tachometrů legalizuje. Oprávněný pracovník opravny silničních vozidel je v podstatě kterýkoliv mechanik, v kterékoliv autodílně. Kdokoliv z těchto může zasahovat do počítače ujeté vzdálenosti a opodstatnění nutnou opravou či výměnou si vždy najde.

Druhý pohled na tuto problematiku optikou navržené a nepřijaté novelizace. Počítadlo mého vozu mělo jen 5 míst, tedy po 99.999 km začínalo znovu od nuly – viz foto.

Shodou okolností jsem několik týdnu poté auto prodával a na ukazateli ujetých kilometrů bylo jen něco málo přes 200 km. S kolika najetými kilometry jsem tedy vůz prodával? S 200 km? Nebo s 100.200 km? Nebo taky s 200.200 km – auto jsem koupil ojeté se stavem počítadla kilometrů 63.000 km, aniž bych věděl, kolikrát se před tím protočilo a kolikrát začínalo od nuly. Dopustil bych se tedy dle navrhovaného znění porušení zákona či nedopustil? Stav počítače ujeté vzdálenosti byl pozměňován nebo nebyl pozměňován? Do počítadla jsem nezasahoval, ale ukazuje hodnotu menší, než je skutečnost. A není stav počítače ujeté vzdálenosti pozměňován i vlastní jízdou? Přeci i nárůst kilometrů na počítadle je jeho pozměňování. Neměla by být přijata novelizace, která by zakládala povinnost prodávat jen vozidla s dostatečným počtem míst v počítadle ujetých kilometrů, aby k podobným situacím nemohlo docházet a slušní a poctiví byli ochráněni?

Prostým stočením tachometru nikomu žádná škoda nevzniká. Z příkladů stočení tachometru za jiným účelem, než účelem podvodu, mě napadá kupříkladu úprava počtu kilometrů do nízké hodnoty nebo hodnoty v zajímavém tvaru u vystavovaných vozidel (veterán s najetými 99 km, nebo ftipné údaje jako Tatra 603 s najetými 603 km apod.). Protiprávní jednání nastává, vznikne-li někomu škoda, když je nižším počtem najetých kilometrů uveden úmyslně v omyl. Nejde jen o prodej vozu se zamlčením stočení tachometru, ale i o prodloužení záruky, pakliže je tato vázána na počet ujetých kilometrů nebo při škodné události, kdy je vozidlo po stočení vydáváno za méně jeté a dochází k případnému vyššímu pojistnému plnění. Analogie s methanolem – prodejem methanolu (stočení tachometru) rovněž nepřichází nikdo k újmě, až následné přimíchávání do nápojů a hlavně jejich distribuce a prodej (prodej vozidla s úmyslně udávaným nižším počtem najetých kilometrů či jiný podvod) jsou trestným činem.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Eross
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 551
Registrován: 12-2011

Odesláno Úterý, 20. listopadu 2012 - 00:36:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nová Octavia bez maskovania
Diddy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 357
Registrován: 7-2010

Odesláno Úterý, 20. listopadu 2012 - 10:37:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Všechny Škodovky jsou na jedno kopyto!
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2475
Registrován: 10-2008

Odesláno Úterý, 20. listopadu 2012 - 11:27:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Diddy: Mne sa hlavne pacia tie ciste linie. Automobilky sa teraz predbiehaju, kto pouzije viac kriviek, kto ma viac natiahnute predne ci zadne svetla a podobne (z mojho pohladu) blbosti.
Neplanujem si ju kupit, ale za mna ma Skodovka dobry bod.
Podrobná orientačná mapa Bratislavského kraja
EČV - maximá
RZ - maximá
FordPolicia.sk
Eross
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 552
Registrován: 12-2011

Odesláno Úterý, 20. listopadu 2012 - 12:43:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

šmolko:
Mne sa tiež viac páčia čisté línie ako nejaké žblnky-vlnky za každú cenu.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8180
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 20. listopadu 2012 - 13:14:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mě se ten nový design alá Vision D líbí, úplně dává zapomenout na současnou Octavii.
Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
Plzeň - evropské hlavní město kultury 2015
Mik0cz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 150
Registrován: 4-2011

Odesláno Úterý, 20. listopadu 2012 - 13:35:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Škodovka (možná celý VW obecně) je v současnosti jediný auto, který se mi fakt líbí. Nějak nechápu, co mi chtějí designéři ostatních automobilek těmi všemi na sebe nenavazujícími liniemi sdělit. Je to jako kdyby někdo dal pytlík gumovejch medvídků na topení a oni se tam roztekli. Nejhorší je, že se toho chytly i evropský automobilky a tak to na silnicích vypadá, jako by se všichni předháněli v tom, kdo udělá autu asijštější škleb. Už i Ford docela zošklivěl, čumák novýho Focusu mi příde jak splácanej z několika aut... Jo, možná Fiat neni tak hroznej.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7123
Registrován: 9-2004

Odesláno Úterý, 20. listopadu 2012 - 14:23:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mik0cz - tak on i takovej Roomster je taková splácanina několika aut v jeden celek, ale ono je to i tak docela pěknej povoz.
Správný cyklista jede na kole pouze do kopce - z kopce nese kolo na zádech!
Fitr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2692
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 20. listopadu 2012 - 14:33:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hlavně současnej Focus je oproti tomu minulýmu opravdu hnusnej. Ale jako nej hnus u mne stále vede Hyundai.
Nový styl koncernu celkově se mi libí, ale je fakt, že až bude "převlečeno" kompletní portfolio, tak ty auta nerozeznáme.
Z Evropských automobilek se mi jednoznačně nejvíc líbí současnej styl Mercedesu. Naopak BMW jde očividně asijskou cestou, ale stejně poslední pořádný BMW je E34 .
Tabulka relativních rekordů Libereckého kraje (typ 101-158)
Kompletní analýza RZ Libereckého kraje (typ 101-158)
fitr.rajce.idnes.cz
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2476
Registrován: 10-2008

Odesláno Úterý, 20. listopadu 2012 - 14:59:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fitr: Ja som voci BMW zhovievavejsi a za pekne povazujem aj E46, E39 a E38.
Najviac ma vytocil Chris Bangle, ked svojho casu nastupil na poziciu sefdizajnera v BMW a vyhlasil cosi v zmysle, ze rady 3,5,7 su ako salama, ktora je odkrojena na trochu inu dlzku. Pritom tie modely sa dali velmi pekne odlisit.
Terajsiu radu 5 a 7 som mal zo zaciatku problem rozlisit a aj ked uz viem, kde je rozdiel, z dialky je to skoro ako pri Audi a ich modeloch A4/A6/A8.
Bangle odisiel v roku 2009 a 5-ka sa vyraba od 2010 a 7 od 2008, takze mam pocit, ze si na koniec kariery uplne poprel svoje tvrdenie .
Samozrejme aktualnu radu 3,5,7 povazujem za krajsiu nez tu predoslu.
Podrobná orientačná mapa Bratislavského kraja
EČV - maximá
RZ - maximá
FordPolicia.sk
Hynek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 928
Registrován: 11-2007
Odesláno Úterý, 20. listopadu 2012 - 15:01:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nová Oktávka mi připadá jak kříženec jedničkové Oktávky a Bory. A musím říct, že se na rozdíl od dvojkové líbí, stejně jako se mi líbí Rapid. Jsou to v současné době asi jediná nová auta, které nepovažuji za ošklivá - jak napsal Šmolko - čisté linie
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2477
Registrován: 10-2008

Odesláno Úterý, 20. listopadu 2012 - 15:34:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Este sa vratim k autam, ktore uz maju par rokov, ale maju mimum kilometrov.
Nasiel som 2 Favority:
Jeden, ktory ma len 33000 km
http://auto.bazos.sk/inzerat/19187022/predam-favorit-ako-novy-z-m otoechny.php

A totalnu sialenost, Favorit, ktory ma 5000 km!!!
http://auto.bazos.sk/inzerat/19900664/predam-skoda-favorit-5000km .php
Podrobná orientačná mapa Bratislavského kraja
EČV - maximá
RZ - maximá
FordPolicia.sk
Tomino
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4903
Registrován: 3-2007

Odesláno Úterý, 20. listopadu 2012 - 16:24:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kombík je tiež zaujímavý.
www.SPZ.unas.cz
www.evidencia-dopravcov.eu

POSLANEC ROKA 2012
Karosa_B731
Moderátor

Číslo příspěvku: 3882
Registrován: 2-2007

Odesláno Úterý, 20. listopadu 2012 - 16:36:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes se ještě objevila tato fotka. :-)

Bus-mafiarádio Zlatá PrahaKiss Delta
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3194
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 20. listopadu 2012 - 16:59:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Šmolko: Souhlas naprostý, Bangle zasadil designu BMW obrovskou ránu...
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8184
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 20. listopadu 2012 - 21:52:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stejně je to hrozně individuální, svého času se mi Bangleho design také nelíbil, ale nyní přicházím řadě 5 na chuť, předfaceliftované sedmičce také a řada 6 byla pro mě svého času nejhezčí BMW. Původní Bora (resp. ta, která vycházela z Golfu IV) se mi také nelíbila a teď uvažuji o koupi.
Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
Plzeň - evropské hlavní město kultury 2015
Mr_plecháček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 826
Registrován: 5-2008

Odesláno Středa, 21. listopadu 2012 - 11:33:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Šmolko 2477: Auto bez pořádný fotky a má najeto na kilometr přesně 5000km? Ale prosim tě.

MMM: Tak to zas mně se Bora vždycky moc líbila a moc rád bych si jí jednou dopřál. Kamarád má sice tu nejslabší 1.6 8V 74kW z roku 98, ale i tak je to relativně svižný a na tu dobu fakticky komfortní. Když jsem z toho auta přesedl do svýho Balena, připadal jsem si že sedím v autě někde z roku kolem 93.
Za sebe ti jí jedině doporučuji (Snad vyjma motoru 2.3 V5 110kW, který neoplývá svou spolehlivostí. Ale tak tebe neřadím mezi ty, kteří by za každou cenu museli mít co nejvyšší obsah, výkon a pokud možno víc než čtyři válce.)
Správný autobusák potřebuje pět rukou... První rukou točit volantem, druhou řadit, třetí je potřeba zdravit kolegu, čtvrtou troubit na okolní havěť a pátá musí být vyvalená v okně.

ICQ: 432-642-789

šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2480
Registrován: 10-2008

Odesláno Středa, 21. listopadu 2012 - 13:22:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mr_plecháček: Moze to je ojeb, nehovorim... Nekontaktoval som majitela, mozno to skovava pre vazneho zaujemcu.
Podrobná orientačná mapa Bratislavského kraja
EČV - maximá
RZ - maximá
FordPolicia.sk
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8187
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 21. listopadu 2012 - 19:09:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mr plecháček: Zrovna jsem o 2.3 V5 uvažoval , ale napadá mě i Toyota Corolla s 1.6.
Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
Plzeň - evropské hlavní město kultury 2015
Mr_plecháček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 827
Registrován: 5-2008

Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2012 - 00:12:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ty Vé pětky, já Ti nevim. Já na to četl převážně negativní zkušenosti, od lidí kterým důvěřuju a kteří ví která bije slýchávám taky negativní názory a právě ten kamarád s tou 1.6 do Volkswagenů celkem dělá a říká, že ty 2.3 V5 jsou nejhorší motory od VW svýho času (Dneska už by se určitě našly i míň povedený).
Osobní zkušenost žel nemám žádnou, ale já osobně bych se porozhlídnul po klasickým nefalšovaným atmosférickým dvoulitru s 85kW, nebo takovou trošku "ameriku" alá Jetta, 1.8 s turbem, se stejným výkonem jako 2.3 a o 50% nižší pojistkou. No a nebo klasika všech klasik. Nesmrtelná, čecháčky velmi oblíbená "devatenáctka turbodýzl". Tam je ale dost velký riziko zanedbaný údržby a samozřejmě taky v řádech desetitisíců vyšší pořizovací ceny.

Koukám, že jedeme na stejný vlně. Toyoty mě poslední dobou taky celkem chytly, moc se mi líbí Avensisy kolem roku 2005, RAV4, Land Cruisery apod, zejména však dieselové motory D-4D (Ale tak to je samozřejmě otázka někdy do vzdálenější budoucnosti). O Corollách nic moc nevím, ale zastávám takovej obecnej názor, že u Japonců skoro není kam šlápnout vedle. Skvělé téměř bezúdržbové velmi výkonné motory, kterým chutnají vyšší otáčky a přesto si nevezmou nějakou extra porci paliva (6-7 litrů).
Správný autobusák potřebuje pět rukou... První rukou točit volantem, druhou řadit, třetí je potřeba zdravit kolegu, čtvrtou troubit na okolní havěť a pátá musí být vyvalená v okně.

ICQ: 432-642-789

Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 975
Registrován: 11-2006

Odesláno Pátek, 23. listopadu 2012 - 00:59:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Také se mi líbí Toyoty. Ale já mám raději offroady takže pro mě je nej Toyota Land Cruiser. To je prostě kultovní auto.

Když vidím ty fotky nové Octavie, několikrát sem je potkal v kolonách nových Škodovek směrem na Jičín a zamaskování měli jen na světlech a náraznících.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8191
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 23. listopadu 2012 - 07:08:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mě se líbí Corolla, diesel nechci, pokukuju po 1.6. Na LC a) nemám b) bych ho nevyužil. To raději Avensis předposlední generace.
Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
Plzeň - evropské hlavní město kultury 2015
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4322
Registrován: 3-2004

Odesláno Pátek, 23. listopadu 2012 - 23:14:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové, nevíte náhodou o něčem, co vydrží jezdit a být způsobilým k provozu ještě aspoň dva roky, je k mání a stojí kolem 10 000? Punto, Felda apod. Žena se dnes projela po střeše a obávám se, že jsem dojezdil... Sice jsem to ještě neviděl, ale nedělám si iluze, že by to 15 let starý vůz přežil.

(Příspěvek byl editován uživatelem Robert_08022.)
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8388
Registrován: 10-2003

Odesláno Neděle, 25. listopadu 2012 - 11:53:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bobyk: hlavně, že se nestalo nic horšího (ty asi ty nehody přitahuješ...)
ČESKÉ REGISTRAČNÍ ZNAČKY VELKÝ MĚSTSKÝ OKRUH BRNO
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4331
Registrován: 3-2004

Odesláno Neděle, 25. listopadu 2012 - 13:01:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já jsem tou dobou byl někde u Studené. Spíš to auto bylo zakleté, za 4 roky tři havárky. Anebo je přitahuje malá, za letošek absolvovala taky tři.
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
5735
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 872
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 25. listopadu 2012 - 15:29:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K vidění na parkovišti v supermarketu:
kwasi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.197.144.135
Odesláno Neděle, 25. listopadu 2012 - 16:34:17    Odkaz na tento příspěvek  

Opel Kaddet 1.6 na prodej za 9.000 Kc Zlin Jizni Svahy (muj neni :-)
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2489
Registrován: 10-2008

Odesláno Neděle, 25. listopadu 2012 - 19:48:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

5735: Takto tu RZ co chvila strati...
Podrobná orientačná mapa Bratislavského kraja
EČV - maximá
RZ - maximá
FordPolicia.sk
koktávka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.211.7
Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2012 - 09:50:27    Odkaz na tento příspěvek  

pánové, co si myslíte o tomhle? Šli byste do toho?
Škoda Octavia 1.6 Ambiente Max
Rok výroby: 2005
Stav tachometru: 115620 km
Obsah: 1595 ccm
Výkon: 75 kW
Palivo: benzín
STK do: 03/2014
Barva: červená
Výbava: 10 x airbag; ABS; aut. klimatizace; CD přehrávač; centrál dálkový; deaktivace airbagu spolujezdce; dělená zadní sedadla; el. přední okna; el. zrcátka; imobilizér; indikátor parkování, litá kola; manuální převodovka; mlhovky; originál autorádio; palubní počítač; protiprokluzový systém kol (ASR); senzor opotřebení brzdových destiček; spoiler, křídlo; stabilizace podvozku (ESP); tempomat.; tónovaná skla; venkovní teploměr; vyhřívaná sedadla; vyhřívaná zrcátka; výškově nastavitelná sedadla
Koupeno v D, Cena: 179.000,- Kč
fotky tady nedávám, to je stejně k ničemu, ale vypadá na nich dobře. Na co si dát při případné koupi pozor? Dík za jakoukoli připomínku
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5181
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2012 - 10:52:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ověřit si historii (nájezd) podle servisní knížky , pokud je, vzít auto na prohlídku do servisu, aby zjistili, zda nebylo auto z půlky zbořený a když nebude problém, směle do něj. I když ta cena není nejnižší, ale je to prostě Octávka, že ano...
Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!