K-report
 

Archiv diskuse Schotousch nový živočišný druh do 28. 08. 2014  

Diskuse K-report » Archiv 2014 » Železnice » Schotousch nový živočišný druh » Archiv diskuse Schotousch nový živočišný druh do 28. 08. 2014 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Vagoňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 438
Registrován: 8-2013

Odesláno Úterý, 26. srpna 2014 - 11:49:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Thriller - aha, díky. Ale i tak je to paráda. A mám dojem, že je ještě "film", kde jedou dva vlaky, jeden na mostě a ve stejnou dobu druhej pod most. No a pak samozřejmě první grotesky kde často hrál hlavní roli vlak [happy]
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5563
Registrován: 3-2007
Odesláno Úterý, 26. srpna 2014 - 12:04:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale jo, já to připouštím, že prostě jen třeba neumějí fotit. Akorát se mi nelíbí ty věčné zdejší přezíravé komentáře na jejich adresu. Třeba to, že fotili za deště, na což jsem reagoval. Normální dospělý, co chodí do práce, stará se o rodinu a není singl, tak toho času zas tak nemá a tak když se tito vydali někam do ČR na výlet a počasí zrovna nevyšlo, tak nějaké fotky udělaj, pokecají, pokoukají, zkouknou provoz, krajinu a prožili se svým koníčkem příjemný den či víkend, kdoví kdy budou mít čas to zopakovat.
To považuji za úplně normální a odsudky o tom, jak -proboha- si fotí za mírného deště pět (blbých) Němců ve Vejprtech osmsetdesítku, považuji za nafoukanost. Ať si fotěj, co chtějí, baví je to.
Já taky třeba moc nepobírám páně Drakovo focení pořád na jednom místě, ale jeho věc.
Tady by někteří hrozně rádi to focení všem ostatním zakazovali, aby nezacláněli MISTRŮM u trati.
A to je směšné.
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3952
Registrován: 6-2004

Odesláno Úterý, 26. srpna 2014 - 12:30:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

odsudky o tom, jak -proboha- si fotí za mírného deště pět (blbých) Němců ve Vejprtech osmsetdesítku, považuji za nafoukanost

V tomhle naprosto souhlasím.


Já taky třeba moc nepobírám páně Drakovo focení pořád na jednom místě, ale jeho věc

Na žlebské (ale i kdekoli jinde) je problém v tom, že pokud se nepokoušíte o umění, o tvůrčí fotografii, ale snažíte se vyloženě ZDOKUMENTOVAT PROVOZ, tak to prostě nuceně vede k pořizování "sterilních" záběrů na těch pár použitelných místech, co mezi Děčínem a Pirnou jsou. A když Vás baví fotit soukromníky a jejich přepravy, tak tam prostě stále jezdíte a fotíte prakticky stále stejným způsobem, tytéž typy záběrů. Kdo by chtěl ocenit uměleckou stránku nebo invenci, tak nad takovou fotkou ohrne nos. Takový záběr ale potěší toho, kdo sleduje provoz a kdo u něj ocení vzácnost okamžiku (zajímavé vozidlo, zajímavá přeprava). To ten, kdo sleduje uměleckou stránku, ocení jen těžko, protože obvykle nerozumí tomu, co na záběru je a hodnotí jen jeho kompozici. Třetí skupina jsou pak notoričtí hledači much, kteří se zaměřují na to, aby za každou cenu vytkli autorovi cokoliv, co se někde (ŽP promine) "naučili, že se vytýká". Tito jedinci většinou nerozumí ani obsahu fotky (co to je za vlak), ani té umělecké stránce, kterou nedokáží posoudit, a tak se zaměřují na technické kvality výsledného digitálního souboru a na nějaká základní pravidla (jestli se to kácí, soudkovitost, nějaké kolize, umístění hlavního objektu do "učebnicově správného" řezu a tak).

Vyloženě umělecký nebo cíleně krajinářský záběr se na žlebské samozřejmě pořídit dá - třeba nějaký široký rozhled do krajiny, kde se dole "motá nějaký vlak", který k té krajině sice patří, ale je v ní až na druhém místě. Ale člověk, pro kterého je na prvním místě dokumentace vlaku, mašiny, co ho veze a vozů, které táhne, se o umění moc pokoušet nebude. Krajina je tady spíš bonus, ale prioritou je zachytit vlak. Pro někoho možná nudně a bez invence - jak Vy píšete "podle kinderpříručky", ale tak, aby bylo rozeznat, co to veze a co to je za vlak. V takovém případě jde umění stranou, protože cílem není zachytit "ducha" onoho místa, ale něco tam zdokumentovat.
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3953
Registrován: 6-2004

Odesláno Úterý, 26. srpna 2014 - 12:49:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo a ještě bych k tomu dodal: pokud se zaměřujete vyloženě na dokumentování českých soukromých motorových mašin, které tam přetahují zátěže z jedné strany čáry na druhou, tak tam toho opravdu v úseku Bad Schandau - Děčín moc na vymýšlení není, a i výběr fleků je omezený. Samozřejmě možnost nějaké invence tu je, třeba fotit přes řeku z druhého břehu, ale k tomu potřebujete většinou auto nebo kolo a ne tam jet vlakem, musíte vědět, kam přesně a kdy jet fotit a mít taky kliku, aby Vám tam něco aspoň trochu fotogenického jelo nebo bylo počasí, které snímku dodá nějakou neobvyklost (rozpouštějící se mlha, "dramatická obloha" a tak). Přiznám se, že snažit se tam takto nějak za sluníčka cíleně "umělecky a oduševněle" ztvárnit třeba Traxx od Metransu nebo červenou ebulu 189 Railionu, to už mi přijde trochu přitažené za vlasy.
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5565
Registrován: 3-2007
Odesláno Úterý, 26. srpna 2014 - 12:53:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Statistik 3952 - jo, souhlas.
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1853
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 26. srpna 2014 - 13:48:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Statistik: To ten, kdo sleduje uměleckou stránku, ocení jen těžko, protože obvykle nerozumí tomu, co na záběru je a hodnotí jen jeho kompozici.

Jak se dá nerozumět tomu, co je na záběru, když je tam vlak? Ten snad každej pozná, ne?

Tito jedinci většinou nerozumí ani obsahu fotky (co to je za vlak), ani té umělecké stránce, kterou nedokáží posoudit, a tak se zaměřují na technické kvality výsledného digitálního souboru a na nějaká základní pravidla (jestli se to kácí, soudkovitost, nějaké kolize, umístění hlavního objektu do "učebnicově správného" řezu a tak).

Takže pokud je fotka nakřivo, blbě ořezaná, deformovaná ať už pdohledem (nadhledem) či vadou objektivu, tak je to v pořádku?

Nějak mi z napsaného vyplývá, že když je na fotce něco neobvyklého, tak fotka může být klidně zmršená?
1510015
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1532
Registrován: 1-2010
Odesláno Úterý, 26. srpna 2014 - 14:15:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pozná se někdo? [happy]
odkaz

seznamy 843, 943, 842, 362
YouTube kanál
Deltacze
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 467
Registrován: 7-2010

Odesláno Úterý, 26. srpna 2014 - 15:50:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

asi místní křováci [lol]
Krokodyl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 675
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 26. srpna 2014 - 18:43:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

1510015: To jsou křováci z Moravy. Jeden je z Tovačova a druhý z Kralic nad Oslavou [wink]

Najbrt-Neberem do šrotu s ním
Najbrt-Vyvrchol nevkusu
Najbrt-Hnusnější, než jsme kdy čekali
Najbrt-Welcome in the darkness time
Drak_ze_skalky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2997
Registrován: 5-2010
Odesláno Úterý, 26. srpna 2014 - 19:28:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Statistik:Zdar,chlape napsal si to dobře asi taky protože víš jak jsem to myslel a protože jsme to x-krát probírali a hlavně jsme to zažili na vlastní kůži.
Honzinus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 640
Registrován: 8-2010

Odesláno Úterý, 26. srpna 2014 - 19:47:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A jéje, už je to tu zase. Některé věci prostě banda káčkařů nepochopí. Ona uplně zmršená fotky je dobrá, hlavně že tam je barča nebo brejle, že. To už je fakt směšný. [ko]

Nadhled je lepší než podhled

http://www.flickr.com/photos/honzinus/
Drak_ze_skalky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2998
Registrován: 5-2010
Odesláno Úterý, 26. srpna 2014 - 20:30:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mladějov:Hmm,tak já určitě nefotím podle žádné příručky,ale podle toho jak se to v dané chvilce líbí mě.
Kinder no tak tady jsi těžce mimo....
No tak třeba já tam jezdím i za špatného počasí nejednou jsem tam fotil i za deště jen proto abych si zdokumentoval danou přepravu....
Nikoho jsem nezesměšňoval je mě u prdele jak si fotí,ale aby kolega musel fotit vlak i s dvojicí Sasíků a pak to musel mazat ve fotoshopu to není normální néé?
Rozhodně se nepovažuji za MISTRA...
Však já tam taky jezdím proto,abych strávil den v pěkném prostředí,vyčistil si hlavu při svém koníčku,pofotil zajímavý provoz,pokecal s kolegy atd.
Jen je zajímavé jak tady najednou některým jedincům vadí,že často jezdím na jedno místo,ale myslím že do té doby tady fotek z tohoto provozem zajímavého přeshraničního úseku bylo minimum a nechci se chlubit,ale vím o dosti lidech kteří na základě mé dokumentace sem vyrazili fotit také.
A raději opět pojedu po 100 tam kde mohu občas vyfotit nějaký neokoukaný stroj z německé strany nebo zajímavou přepravu než abych na v podstatě také stejných místech fotil stále ty samé stroje u nás ve vnitrozemí navíc které ten den vyfotí dalších pět lidí.
A ještě jedna věc někdy se mrknu kolik lidí se podívá na mou podle mě zajímavou fotku ne protože je snad exkluzívní,ale právě proto,že je na ni něco zajímavého co u nás třeba neuvidí a naštěstí lidi to zajímá a i to mě potěší a dokud uvidím,že se na mé fotky z provařeného místa lidi podívají tak to budu dělat až tomu tak nebude tak se na to vyseru a půjdu do prdele tomu věř!
Máš samozřejmě právo na svůj názor a je to dobře,ale myslím,že polovina věcí co si napsal jsou sračky které jsem určitě tak nemyslel.
To je zase můj názor.

(Příspěvek byl editován uživatelem Drak_ze_skalky.)
Balďas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1256
Registrován: 4-2009

Odesláno Úterý, 26. srpna 2014 - 20:51:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Drak_ze_skalky: Takovým způsobem byli vymýceni všichni normální přispěvatelé na toto fórum. Pokud tu ještě někdo normální chodí, tak maximálně, aby si početl ([uhoh]), nebo prohlédl fotky, ale nemíní se tu s někým dohadovat o pichovinách. Já se např. řídím jen optimálním řezem a myslím, že mám už zavedený svůj styl tak, že je poznat, že jsem to opravdu já fotil. S tím, že je několik souprav ze stejného fleku je myslím to poslední, co by mělo někomu vadit[kladivo]

facebook.com/Baldas749 751.335 4ever[masinka]
Honzinus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 641
Registrován: 8-2010

Odesláno Úterý, 26. srpna 2014 - 21:02:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já raději pěknou fotku než dokumentaci nějakýho vlaku.. to mě vůbec nezajímá. A ještě zajímavá věc, řada z káčkařů se tady pohoršuje nad úpravou v digitálním editoru, ale černá komora jim nevadí? Víte vůbec, co se tam dalo s fotkou udělat? Asi ne, jinak byste tady takový bláboly snad ani nepsali..

Nadhled je lepší než podhled

http://www.flickr.com/photos/honzinus/
Drak_ze_skalky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2999
Registrován: 5-2010
Odesláno Úterý, 26. srpna 2014 - 21:24:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzinus jasně v pohodě o tom to je já to beru, já si zase raději cvaknu přepravu která tady jede jednou za Uherský rok třeba v dešti,než abych si ten den udělal krásnou fotku tuctového vlaku který navíc pojede zítra znovu.

(Příspěvek byl editován uživatelem Drak_ze_skalky.)
Honzinus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 642
Registrován: 8-2010

Odesláno Úterý, 26. srpna 2014 - 21:36:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Draku, tak jasně, každého baví něco jiného. :-)

Nadhled je lepší než podhled

http://www.flickr.com/photos/honzinus/
Drak_ze_skalky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3000
Registrován: 5-2010
Odesláno Úterý, 26. srpna 2014 - 22:01:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No tak mě samozřejmě také raději baví fotit za pěkného počasí,ale někdy to prostě nejde.
Drak_ze_skalky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3001
Registrován: 5-2010
Odesláno Úterý, 26. srpna 2014 - 22:07:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Balďas no já myslím,že zrovna Mladějov je v pohodě s většinou jeho názorů tady na Káčku souhlasím v tomto případě si spíše špatně vyložil co jsem napsal.
Drak_ze_skalky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3002
Registrován: 5-2010
Odesláno Úterý, 26. srpna 2014 - 22:38:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo a k těm věčným třenicím Želpage vs.Káčko můj názor:
Jsou to dva úplně odlišné weby-ŽELPAGE fotogalerie sám se tam pravidelně koukám krásné fotky o tom žádná,dělané za účelem,že je tam budou hodnotit vše ok. beru.
Ale můžete se na mě třeba zlobit co se týká diskuse tak někdy to je prostě úplně mimo mísu a někteří o provozu,dopravcích,přepravách lokomotivách ap.nevědí lautr nic fakt se někdy bavím,ale ok.jak píšu je to především výstavní fotogalerie.
KÁČKO-fotky jsou zde samozřejmě někdy horší někdy ještě horší,ale jsou tu i kluci kteří dávají fotky i na Želpage a některé fotky jsou zde exkluzívní.
Diskuse zde je na mnohem vyšší úrovni a je to dáno i tím,že sem chodí lidi z provozu a něco o tom vědí.
A podle mě hlavní a nejdůležitější přednost Káčka rychlá a aktuální informovanost o dění na kolejích.
PS:Pár kluků z Želpage jsem potkal a fotil s mima naprosto v pohodě až jsem byl mile překvapen.
Toť můj pohled na věc.Tak a do mě stejně si z toho hovno dělám.
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5569
Registrován: 3-2007
Odesláno Úterý, 26. srpna 2014 - 22:57:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hm, já napsal, že páně drakovo focení moc nepobírám, ale jeho věc, takže nekritizuju.
Kritizuju ty, co ostatní pořád kritizujou.

Jinak považuju káčko za dost dobrý zdroj informací , kde je co na železnici nového a fotky oceňuju. Holt vymoženosti internetu, dnešní doby. Každý ať fotí, jak ho baví. Snad jedinou výhradu bych měl k některým příšerným výtvorům některých mladých fotičů, co to sem nahrnou a jsou to úplně banální fotky focené, jako by dotyčný někam padal. Tady platí,že to sem není nutné všechno cpát.
Vagoňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 441
Registrován: 8-2013

Odesláno Úterý, 26. srpna 2014 - 23:01:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Drak: souhlas. Pokud jde o fotografování z jednoho místa - z vlastní zkušenosti vím, že když na jednom fleku fotí třeba 5-10 lidí a pak koukám na fotky jednoho a téhož vlaku, tak se až divím, jak jsou někdy rozdílné, jiný foťák, jiná chvilka (stačí vteřina) vlak před sloupem vs vlak za sloupem atd. Zde platí ono pověstné - když dva dělají totéž, není to totéž. A ještě k focení ze stejného místa - pokud tam fotím během roku, je třeba zajímavé porovnat na konci roku jaro, léto, podzim a zasněženou zimu (když teda sníh je). A za 10, 20 let to místo bude zase uplně jiné a já budu rád, že jsem ho zachytil tehdy v různých atmosférách s různýma vlakama.
Ale je to věc každého. Někdo raději projezdí půl světa a někdo má svůj oblíbenej kousek tratě.
Honzinus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 643
Registrován: 8-2010

Odesláno Úterý, 26. srpna 2014 - 23:11:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káčko je dobrý zdroj informací co kdy a kde pojede, ale určitě né focení, to padají fakt neskutečné bláboly. A když už někdo napíše něco kloudného, tak to obvykle od místních ultrakáčkařů schytá a je považován za vetřelce. [pozor] [proud]

Nadhled je lepší než podhled

http://www.flickr.com/photos/honzinus/
Drak_ze_skalky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3003
Registrován: 5-2010
Odesláno Úterý, 26. srpna 2014 - 23:17:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mladějov tak teď už Tě vůbec nechápu,protože já nikoho nekritizoval asi si četl nějaký jiný příspěvek nebo čteš mezi řádky?
Deltacze
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 468
Registrován: 7-2010

Odesláno Středa, 27. srpna 2014 - 00:04:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Draku, Mladějov nespojuje kritizování s tebou.
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3956
Registrován: 6-2004

Odesláno Středa, 27. srpna 2014 - 11:33:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A jéje, už je to tu zase. Některé věci prostě banda káčkařů nepochopí. Ona uplně zmršená fotky je dobrá, hlavně že tam je barča nebo brejle, že. To už je fakt směšný

To jsi ovšem naprosto nepochopil, o čem se tu psalo... [crazy]
Honzinus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 644
Registrován: 8-2010

Odesláno Středa, 27. srpna 2014 - 13:14:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Statistik: jasně, zase jsem to nepochopil. Jako obvykle.

Nadhled je lepší než podhled

http://www.flickr.com/photos/honzinus/
Chary
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1202
Registrován: 3-2010
Odesláno Středa, 27. srpna 2014 - 13:19:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A o čem že se tu psalo? Já jsem se to snažil přečíst dvakrát, ale přijde mi, že se tam motají minimálně tři čtyři věci dohromady.

1 někdo fotí jen na sluníčku (páč chce mít "hezký barevný fotky") a
1a těm, co fotí za deště se posmívá (horší případ)
1b to, jak to dělají ostatní mu je u dvou půlek (lepší případ)

2 někdo fotí za všemožného počasí ze všemožných úhlů (i proti násvitu) a
2a neřeší to, páč ho to baví, a je to myšleno upřímně. Ideální pak je, pokud ten člověk nalejvá do diskusí a je extrémně splachovací, protože mezi hromadou hnoje se dá tu a tam najít diamant. Já taky nejsem kdovíjakej Lance Armstrong, ale baví mě jezdit na kole, fakt nemám kolo za 2990,- z Kauflandu v akci a že za den najedu tolik, co jinej za dopoledne mezi sváčou a obědem... mně to baví. Fakt.
2b někdy to omlouvá tím, že není jako 1, ale hledá "duši, kouzlo, fotí umění". Bohužel, takových skutečných je opravdu málo a spíš je to mnohdy "umění pro umění" bez kapky přidané hodnoty.
2c mu nejde o fotku, ale o stroj, o tu mašinu, "já nefotím nějaký stromy lesy louky, já fotím tu mašinu, tak o co vám jde...". Řekněme dokumentování strojů. Pouze strojů.

a realita často bývá

3 prostě to neumí a bez ohledu na počasí, nepočasí a to, jak tomu on sám říká, nijak nemá vliv na to, že ty fotky obzvláště s ohledem na vynaložené úsilí opravdu stojej za konečný produkt trávicího ústrojí (což je relativní pojem, ale fotit v krajině nějaký rybiny na mašinu, to není 2b umění, ale 3 vobě ruce levý, voko z kašparovy krávy a nejspíš 2a ho to tak baví.

do toho ještě vstupuje

4 dokumentování provozu, kdy fotografie není cíl ale prostředek, tudíž vůbec nejde o to, jak to na té fotce vypadá a jestli se na to dá koukat, ale že tam je ten a ten stroj na tom a tom místě bez ohledu na nepočasí, nenásvit a nekompozici, a přitom to není vyloženě jen 2c bezhlavá dokumentace stroje, ale je tam i snaha o zachycení okolí.

Někdo chce jen zahnat hlad a sní všechno, co má alespoň nějakou nutriční hodnotu, někdo si chce pochutnat, a někdo si s tím fakt vyhraje a půlku času to vaří a půlku času to aranžuje na talíř a prostírá.

Varování: Může obsahovat chyby a překlepy Solidní nechť se věnují obsahu, blbci nimrání se v písmenkách.
perník
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 113
Registrován: 8-2012
Odesláno Středa, 27. srpna 2014 - 14:02:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chary: Krásně jsi to zamotal. Doteď v tom měli všichni jasno až na jednoho (jako obvykle), teď abych si kreslil vývojové grafy nebo markovovské řetězce:-).
Chary
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1204
Registrován: 3-2010
Odesláno Středa, 27. srpna 2014 - 14:20:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jsem rád, že jsem mohl pomoct :-)

Varování: Může obsahovat chyby a překlepy Solidní nechť se věnují obsahu, blbci nimrání se v písmenkách.
Jamamoto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1015
Registrován: 1-2011

Odesláno Středa, 27. srpna 2014 - 16:51:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak to zde pročítám, vychází mi, že při splnění podmínek, jak má vypadat ta správná fotka (jedině s násvitem, ovšem ne za vysokého slunce, vlak musí jet krásnou krajinou a nesmí být moc blízko, protože koho zajímá, co tam je za mašinu, hlavně, že je to pěkná fotka), by se na K-R neobjevila téměř žádná... Ti, co podmínky splňují, zde stejně obrázkem nepřispívají a navíc by nebyl aktuální, protože čekat na zmíněný násvit na onom krásném fleku za kuropění či při červáncích může, ale nemusí vyjít za pár měsíců nebo let. Tak jedině v rubrice Historie? No jo, ale kdo si bude pamatovat na tu dálku, co to jelo za vlak, hlavně, že je to pěkný...
Drak_ze_skalky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3004
Registrován: 5-2010
Odesláno Středa, 27. srpna 2014 - 17:05:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mladějov: Já taky třeba moc nepobírám páně Drakovo focení pořád na jednom místě, ale jeho věc.Pokud toto je jediné co bylo mířeno na mne tak to beru a uznávám to jediné je pravda.
A pokud to tak je tak se Ti omlouvám za trošku tvrdší odpověď.
Deltacze
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 471
Registrován: 7-2010

Odesláno Středa, 27. srpna 2014 - 19:07:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jamamoto, od čeho je lupa? A myslím, že se dost mýlíš. [ko][kladivo]
Jamamoto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1017
Registrován: 1-2011

Odesláno Středa, 27. srpna 2014 - 20:01:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Deltacze: Já bych rozdělil fotky na dvě skupiny. Taková, jak jsem popsal a vyšla mi z příspěvků pánů Topiče a Honzinuse, je krásná, nasvícená krajinka s nějakým, celkem jedno jakým, vláčkem. Takovou si představuji v nástěnném kalendáři nebo velkém plakátu. Proti snad nemůže nikdo nic namítat.
Ta druhá bude momentka z provozu, kde si, aspoň já, chci prohlédnout mašinu (ne lupou) a stromy, louky, kopce i domečky jsou úplně, ale úplně vedlejší, i když samozřejmě jsou-li na snímku, tím lépe. Takové fotky hledám a očekávám na K-R.
Deltacze
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 472
Registrován: 7-2010

Odesláno Středa, 27. srpna 2014 - 20:18:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jamamoto: Takže když bude fotka taková, tak nelze pozorovat na mašině různé detaily (samozřejmě v originálním rozlišení)? Zde budeš namítat, že na této fotografii není vidět pořádně bok. Ale dle mě je lepší takto, než přes xy sloupů a křoví.

(Příspěvek byl editován uživatelem DeltaCZE.)
Jamamoto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1018
Registrován: 1-2011

Odesláno Středa, 27. srpna 2014 - 20:46:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Autoři prominou, třeba tato fotka (bez ohledu na hodnocení) je z první kategorie, kterou bych si dal zvětšit na plakát a tato je ta druhá kategorie, kde bez lupy i na malém rozlišení mohu shlédnout detaily mašiny.
Tu první na plakát budu chtít za násvitu a v hezké krajině. Tu druhou třeba taky na plakát, proč ne (i tu Tvoji odkazovanou), ale zde na K-R by mi vůbec nevadilo, že nebude mít násvit, nebude v krásné krajině a perfektní kompozici. Proč? Bude-li to např. aktuální fotka s informací, kde se pohybuje, bude impulzem k mému "vystartování" ku trati. Rozumíme si?
Honzinus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 645
Registrován: 8-2010

Odesláno Středa, 27. srpna 2014 - 21:05:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jamamoto, takže spíše tři skupiny, ne? Říkejme té třetí třeba "ultrakáčkařská dokumentačka", to je myslím celkem vystižné. [lol]
Perníku, seš trapnej, jak jinak.. nic jiného mě nenapadá. [ko]

Nadhled je lepší než podhled

http://www.flickr.com/photos/honzinus/
Deltacze
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 473
Registrován: 7-2010

Odesláno Středa, 27. srpna 2014 - 21:07:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je samozřejmé, akorát je tady problém, že takové fotky jsou i s normálním pravidelným vlakem bez zajímavosti a akorát tím, jak už bylo řečeno, plevelí fórum. :-)

Pokud je dokumentačka mimořádnosti nečekaná, vůbec mě osobně takové fotky nevadí.
Pendolino na Slovensku
ZSSKC eso na osobním vlaku
Jen abych nevytahoval fotky ostatních, jedna dokumentačka z mého archivu Legios v Karlových Varech

(Příspěvek byl editován uživatelem DeltaCZE.)
Honzinus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 646
Registrován: 8-2010

Odesláno Středa, 27. srpna 2014 - 21:16:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Delta, no jistě, jako třeba tyto, mají zajisté velkou dokumentační hodnotu. [proud]
To je holt ta káčkařská kategorie. [zadnice] [ko]
[masinka]

Nadhled je lepší než podhled

http://www.flickr.com/photos/honzinus/
Mikulda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2683
Registrován: 3-2006

Odesláno Středa, 27. srpna 2014 - 21:23:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Počujte, Kefalín, a čo si vy predstavujete pod takým slovom 'ultrakáčkařská'?

Upozornění: Příspěvek může obsahovat stopy ironie, cynismu a černého humoru.
Vyrobeno v závodě, který zpracovává vzdálené vize, bláznivé sny a šílené nápady.
Honzinus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 647
Registrován: 8-2010

Odesláno Středa, 27. srpna 2014 - 21:34:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mikulda: to je fotka nic neříkající, dokumentující zpravidla pravidelný vlak, špatně odfocená, často z peronu bez zvkádnutí základních principů focení. Ona to ani není fotka, spíše jen výcvak. Stačí se podívat kolem sebe zde na Káčku, takových zde bude naprostá většina.

Nadhled je lepší než podhled

http://www.flickr.com/photos/honzinus/
Jamamoto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1019
Registrován: 1-2011

Odesláno Středa, 27. srpna 2014 - 21:35:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzinusi, čím jsi Ty přispěl na K-R za 4 roky? Tímhle?
Deltacze
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 474
Registrován: 7-2010

Odesláno Středa, 27. srpna 2014 - 21:39:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jamamoto: Proč je na K-r možnost podpisu nebo jaxe tomu nadává po příspěvkem? Jak vidím, tak Honza má v tomto podpisu odkaz i s jeho nickem HONZINUS. Kliknu-li na něj, ejhle, vyjede mi plno fotografií a všechny mají autorství alá Honzinus. Takže jeho příspěvky můžeš vidět zde. Snad vidíš, jaký má názor na k-r, proč by tedy cpal fotky sem?
Honzinus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 648
Registrován: 8-2010

Odesláno Středa, 27. srpna 2014 - 21:41:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jamamoto, když jsem nepřispěl fotkama, tak alespoň 648 věcnými příspěvky.

Nadhled je lepší než podhled

http://www.flickr.com/photos/honzinus/
Jamamoto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1020
Registrován: 1-2011

Odesláno Středa, 27. srpna 2014 - 21:44:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když jsi vytáhl moje fotky, jistě je hned na první stránce kostelecká ponorka s kocourem úplně běžně k vidění...
Ano, má tam Honzinus odkaz. Budu se opakovat, i jeho fotky bych si dal nad postel jako plakát. Co se týče aktuálních informací z běžného provozu, za 4 roky nula bodů.
Deltacze
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 475
Registrován: 7-2010

Odesláno Středa, 27. srpna 2014 - 21:47:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jamamoto, aktuální informace běžného provozu, to myslíš jako Pn, Mn, R, Os, IC/EC/SC co jezdí každý den nebo pravidelně? Já myslel dokumentační fotku jako třeba cargo žehličku na osobním vlaku, odklon a ne dokumentační fotku běžného nákladu se 122 v čdc nátěru.
Honzinus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 649
Registrován: 8-2010

Odesláno Středa, 27. srpna 2014 - 21:49:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jamamoto, já ty informace nemám kde brát, nedělám na dráze a ani ty vláčky tolik nefotím. Ale jsem rád, že se Ti některé moje fotky líbí. [happy]

Nadhled je lepší než podhled

http://www.flickr.com/photos/honzinus/
Jamamoto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1021
Registrován: 1-2011

Odesláno Středa, 27. srpna 2014 - 22:05:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzinus: Jo, líbí. Ani já nedělám na dráze, proto je K-R jeden z mála zdrojů, kde info brát.
Deltacze: Jsem vděčný třeba za info (s fotkou i bez), že tam a tam míří to a to. Třeba IDS, ODOS i AWT. Když už stojím na fleku, odfotím i obyčejné mašiny. Ono za pár let může být vše jinak a i ten obyčejný náklad se 122 bude jednou minulost. A nemusí to být hned jejich vyřazením, ale třeba novým nátěrem, nedej Bože nehodou a zrušením, co já vím.
No, kdyby každý přispěvatel na K-R čekal, až se mu podaří zvěčnit žehlu na Os, tak tu fakt o fotku skoro nezakopneme.
Deltacze
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 476
Registrován: 7-2010

Odesláno Středa, 27. srpna 2014 - 22:22:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jamamoto, pokud tedy vím, že pojede nějaký ODOS, AWT, IDS, UNIDO, TSS a jiní, tak si samozřejmě najdu pořádnej flek. Pokud však tyto mimořádnosti (u nás na trati 140 je to docela exotika) pojedou nečekaně při čekání na vlak ve stanici, vyfotím si to z peronu tak, aby výsledek vypadal přijatelně. Ale chápu, že v danou dobu to nemohu nijak extra ovlivnit (kompozici, okolí). A pravidelné vlaky fotit tak, jako právě neočekávaný vlak je dosti zvláštní. Nebudu přeci fotit ze škarpy u křoví modrou 122 na Pn ve sloupech TV, když to mohu vyfotit o 20m dál na vyvýšeném místě. A nebudu to fotit v hnusném počasí POKUD MÁM MOŽNOST TO SAMÉ VYFOTIT DRUHÝ DEN.

(Příspěvek byl editován uživatelem DeltaCZE.)
Balďas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1259
Registrován: 4-2009

Odesláno Středa, 27. srpna 2014 - 23:30:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzinus: když jsem nepřispěl fotkama, tak alespoň 648 věcnými příspěvky.
Hlavně v této diskuzi[lol]
Deltacze: Já bych to teda asi psát moc neměl, ale některým šotoušům jde hlavně o to, mít tu mašinu vyfocenou za jakýchkoli podmínek. A když už člověk někam jede, tak si to vyfotí ne? Ono by bylo pěkné mít nafocenou např. celou sérii nějakých loko. Já pohrdal zamráčema, když jezdily na všem a ejhle...
Zajímalo by mě, jak vidí čtenáři ty moje fotky zde? Jestli jde spíš o obyčejný provoz, či něco zvláštního? A pokud by se mělo jednat o kvalitu?

facebook.com/Baldas749 751.335 4ever[masinka]
Deltacze
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 477
Registrován: 7-2010

Odesláno Středa, 27. srpna 2014 - 23:42:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Balďas, slovo MOŽNOST jsem nepoužil zbůhdarma. Chce to číst pomalu a v klidu, případně si přečíst vícekrát.
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1856
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 27. srpna 2014 - 23:58:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jamamoto: Taková, jak jsem popsal a vyšla mi z příspěvků pánů Topiče...

tak to ti vyšlo zcela mylně.

(Příspěvek byl editován uživatelem Topič.)
Jamamoto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1022
Registrován: 1-2011

Odesláno Čtvrtek, 28. srpna 2014 - 09:41:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Topič, Deltacze: Takže jaké fotky byste chtěli pouze vidět zde na K-R? Stále mi vychází to samé, jen po včerejší debatě ještě více okleštěné. Nebudu-li se bavit o více či méně nutné úpravě (ořez, narovnání atd.), vychází mi jen snímek nasvícený, ne za vysokého slunce, vlak jede krásnou přírodou, není moc blízko, protože mám přece lupu a v plném rozlišení vše krásně uvidím (jen musím pokaždé autora o to plné rozlišení požádat). Splním-li tyto požadavky, nemůže tam být modrá 122 s Pn, ale ani žádný banán, protože se jedná o běžný provoz, který je bez zajímavosti a akorát tím plevelí forum. Jo, leda že by jel odklonem, pak lze.
perník
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 8-2012
Odesláno Čtvrtek, 28. srpna 2014 - 09:55:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jamamoto (+ případně další): Vždyť to vůbec není pravda. Přece se jedná o diskuzní fórum a ne o galerii, takže tu mají místo všechny fotky, které mají čím přispět do diskuze a jsou pro disktutující zajímavé. To znamená minimálně buď obsahem, nebo zpracováním (nebo obojí). Čím zajímavější a z hlediska provozu vzácnější obsah, tím méně budu hledět na kvalitu. I ta by ale měla splňovat nějaká minimální měřítka. Když cvakneš zajímavost někde na koridoru nebo ve stanici, protože jsi zrovna jel kolem, a chceš o tom informovat ostatní, tak nikdo (rozumný) nebude hledět na to, jestli ti někde roste sloup z čela nebo je zrovna zataženo. Pokud ale vyfotíš například takto https://www.k-report.net/discus/obrazky/11/99/971199.jpg (autor promine, že jsem vybral zrovna toto), nebo sem vysypeš paměťovou kartu s 20 banány z příkopu u Tuklat, které tam jezdí každý den 4x tam a zpět, asi to není to pravé ořechové, i kdybys měl vše krásně nasvícené a perfektně zkomponované. Vše je o nějakých rozumných mezích. Rozumíme si?
Deltacze
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 478
Registrován: 7-2010

Odesláno Čtvrtek, 28. srpna 2014 - 10:18:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Perník, přesně tak! Jamamoto tu akorát vkládá vlastní slova do cizích úst. Nikde nepíšu nic o násvitu. Přečti si mé příspěvky znova, děkuji.
Honzinus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 650
Registrován: 8-2010

Odesláno Čtvrtek, 28. srpna 2014 - 10:29:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tady se jendá o několik věcí.
Diskuzbí fórum to sice je, ale mě děsí, kolik kravin ohledně focení se člověk tady dozví. Já fakt začínám mít pocit, že kde není velká mašina přes většinu fotky, tak si někdo už musí brát lupu, že. A to se mi nelíbí.
Pokud někdo cvaká jednu ošklivou dokumentačku za druhou, sklidí tady pochvalu.
A další věc, pokud je něco vzácnějšího na obsah, něco prostě výjmečného co každý den není, tak tím více bych právě na kvalitu hleděl a dal bych si obvzlášť pozor, jak a kde fotku pořídím.

Nadhled je lepší než podhled

http://www.flickr.com/photos/honzinus/
Deltacze
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 479
Registrován: 7-2010

Odesláno Čtvrtek, 28. srpna 2014 - 10:40:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzo a jsme opět u toho A další věc, pokud je něco vzácnějšího na obsah, něco prostě výjmečného co každý den není, tak tím více bych právě na kvalitu hleděl a dal bych si obvzlášť pozor, jak a kde fotku pořídím..
Stojím na nádraží a čekám na spoj, z dálky vidím, že se blíží vlak, ale není vůbec podobný mému (barvy), na který čekám. Při takové vzdálenosti, při které zjistím, že je to např. IDSC bobina, která na této trati nikdy nebyla, vytasím mobil, kapesní foťák a vycvaknu si ho z peronu. Zajisté, pokud fotografie bude mázlá, či nějak expozičně nedokonalá, bohužel, na Káčko akorát napíšu (nebo se na káčko vykašlu), že to jelo a bez fotky. Podaří-li se fotka, je ostrá, nebe sice vysmahlé, protože bylo zataženo, ale je tam celý vlak, je vidět, i kde to je focené (,,jednoduchá" kompozice vlak ve zlatém řezu). Proč to nedát na Káčko, že toto nejede obvykle ve zdejších krajích.
Jamamoto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1023
Registrován: 1-2011

Odesláno Čtvrtek, 28. srpna 2014 - 11:16:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Deltacze: Spojil jsem několik výroků Tvých, Topiče a Honzinuse, abych se dopátral, jaké snímky by vám vyhovovaly a já, jako vycvakávač ošklivých dokumentaček jedné za druhou, se poučil...
Nějak nemohu najít, kde že něco píšu, že konkrétně Ty mluvíš o násvitu? Můžeš to, prosím, citovat? [crazy]. I já Tebe poprosím, přečti si mé příspěvky znova. To psal Topič, že "Třeba za slunečného počasí to má smysl v určitou denní dobu. Například v poledne za vysokého slunce se "duše" krajiny vystihuje dost těžko..."
Deltacze
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 480
Registrován: 7-2010

Odesláno Čtvrtek, 28. srpna 2014 - 11:36:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jamamoto, Nebudu-li se bavit o více či méně nutné úpravě (ořez, narovnání atd.), vychází mi jen snímek nasvícený, ne za vysokého slunce, proč mě tedy spojuješ s výroky druhých? Furt tady meleš jak se máš poučit, tak se mrkni aspoň na základy zlatého řezu, to je asi nejzákladnější věc fotografie. A již po několikáté, dokumentačka typu nečekaně se objevila mimořádnost, když jsem u sebe neměl pořádný foťák a neměl jsem možnost lepšího místa, fotka je sice kvalitou průměrná, sic je nebe ve výpalu, ale jinak vše OK. Nevidím tedy důvod proč neinformovat ostatní. V opačném případě (kvalitě = neostré, mázlé, tmavé či přepálené atd atd.) bych tu fotku nedal ven. Dokumentačka typu Pn s modrou 122 focená přes sloupy z pangejtu je nic neříkající, teda říká nám, že autorem je šotouš, který nemá soudnost. A cpe xx fotek z koridoru z jednoho fleku spíše koryta u náspu.

Co je lepší dokumentačka?
A
x
B

Dle mě B. Mašinu vidím i její detaily, vidím i pěkně zasazenou do krajiny. Prostě zajímavá fotka oproti A, které je neostré a mázlé.
Jamamoto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1024
Registrován: 1-2011

Odesláno Čtvrtek, 28. srpna 2014 - 12:28:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pro ty, co si stojí na vedení: Prosím, kde jsem napsal: Deltacze říká, že se má fotit jen za násvitu!?
Dokumentačka A je taková, kterých je na K-R spousta a tak jako já si ji buď rozkliknu a skouknu nebo ne a v obou případech se k tomu nevracím. (Co máš pořád s těma sloupama, ani na jedné žádný sloup mašinu nepřekrývá ani nedotýká.) To B, pokud se zajímám o 123, si budu dlouho prohlížet a třeba požádám autora o zaslání ve větším. Ale já tomuhle neříkám dokumentačka, ale fotka do galerie, kde se také nachází. Takže opět mícháme obyčejné dokumentační s výstavníma z galerie. Nekonečný příběh...
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1857
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 28. srpna 2014 - 12:29:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jamamoto: To jsi pochopil samozřejmě špatně. Já reagoval na komentář uživatele Mladějov o náladovkách a duši krajiny. Obojí se opravdu dost blbě fotí ve vysokém letním slunci. Kupříkladu na fotky v protisvětlě je vysoké slunce dost obtížně použitelnné. Klidně si foť jak chceš a co chceš.