K-report
 

Archiv diskuse Registrační značky - diskuse do 05. 12. 2014  

Diskuse K-report » Archiv 2014 » Automobily, lodě a letadla » Registrační značky - diskuse » Archiv diskuse Registrační značky - diskuse do 05. 12. 2014 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2183
Registrován: 6-2007
Odesláno Neděle, 16. listopadu 2014 - 13:56:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kupovat nová auta je pro člověka i firmu opravdový luxus, který si už dávno nedovolí celá řada i velmi bohatých korporací Evropy. Na dluh pak vyhazování peněz oknem...
Dobrý nápad přišel koncem 70. let ze SRN, kde se zakládala nákupní družstva (též spolky) za účelem plánovaného nákupu nového auta. Čím víc členů srozuměných na jedné tovární značce příp modelu o to větší sleva = podobný postup jako u nákupů firem. Nástupem oerativního leasingu se všechno změnilo.
Letos dorazil jako nabídka pro fyzické osoby i pod Říp a bude mít úspěch! Z auta které jezdí a není jen pro ozdobu už je dávno spotřební materiál a tomu musí odpovídat i pořizovací podmínky.

www.czechplates.cz
Kde je vůle je i cesta. (George Bernard Shaw)
Bobesh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 480
Registrován: 4-2014

Odesláno Pondělí, 17. listopadu 2014 - 07:36:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin-I (6520) Těmi formalitami jsem myslel, že evidenční kontrolu a povinné ručení si vyřídím v místě svého bydliště v pracovní den (pro auto můžu klidně v sobotu) a vyřízené doklady pak s plnou mocí odešlu bývalemu majiteli k přepisu. Naposled jsme byli pro auto v Týnu n. Vltavou a z Karviné to je pěkně daleko na to, aby se tam jelo 2X. Předtím v Doksech. Jednak jde o čas a samozřejmě i o prachy za palivo.
Mik0cz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 631
Registrován: 4-2011

Odesláno Pondělí, 17. listopadu 2014 - 12:22:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

4C8 9194 -> 7C0 6000.

Citroën C3

"Na otázku policie, proč rozmlátil palicí vozidlo Hyundai i30 parkující na sídlišti, vandal odpověděl, že se domníval, že je auto nabourané a chtěl majiteli pomoci, neb je vyučeným klempířem."
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11976
Registrován: 8-2002

Odesláno Pondělí, 17. listopadu 2014 - 13:02:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

bobesh: evidenční kontrolu a povinné ručení si vyřídím v místě svého bydliště v pracovní den (pro auto můžu klidně v sobotu)

moment, tomu nerozumím. ty přece kupuješ ne? jak uděláš evidenčku bez fyzický přítomnosti vozidla na STK?

martin_l:
zase viz bobesh, když máš čas a prachy neustále trajdat po všech čertech, můžeš se na to auto jet podívat třeba 5x, když má s tebou prodejce trpělivost. bavíme se o způsobu, jak papírovej proces změny vlastníka co nejvíc zpřehlednit a zjednodušit, přičemž nechceme vytvořit skuliny pro podvodníky.

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
zachráněná a znovuobnovená S-analýza
Bobesh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 481
Registrován: 4-2014

Odesláno Pondělí, 17. listopadu 2014 - 14:46:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel2. Auto koupím, zaplatím, pojedu s ním domů. Všechny doklady budu mít s sebou. Doma s autem zajedu na evidenčku, uzavřu si povinné ručení, nechám u notáře potvrdit plnou moc a vše odešlu zpět. Bývalý majitel auto přepíše a šlus. Je to jen úvaha, ale myslím, že by to snad mohlo takto fungovat. Ale ono se časem stejně objeví spousta fint, jak na to.
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6522
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 17. listopadu 2014 - 17:16:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Minor: Kupovat nová auta je pro člověka i firmu opravdový luxus

Záleží na úhlu pohledu. Ze zkušeností, které mám, je mnohem větším luxusem si pořizovat ojetiny s nejasným původem u nedůvěryhodných prodejců. Ale to je na jinou debatu.

Letos dorazil jako nabídka pro fyzické osoby i pod Říp a bude mít úspěch!

Řekněme, že operativní leasing pro fyzické osoby je způsobem, jak si pořídit nové auto a nemuset jej kupovat a tato forma vyhnutí se koupě ojetého vozu je určitě vítanou možností.

Bobesh: Naposled jsme byli pro auto v Týnu n. Vltavou a z Karviné to je pěkně daleko na to, aby se tam jelo 2X. Předtím v Doksech. Jednak jde o čas a samozřejmě i o prachy za palivo.

Pokud někdo cestuje pro auto několik set kilometrů, tak podle mě proto, že v jeho dostupném okolí jsou stejná auta dražší nebo jsou stejně drahá auta horší. Pokud jde o ušetření řádově desítek či výjimečně až stovek tisíců korun, pak jsou investované stokoruny za opakovanou cestu přiměřené. Ale chápu, že to třeba můžeš, Bobeshi, vnímat na základě svých zkušeností jinak.

Pavel2: bavíme se o způsobu, jak papírovej proces změny vlastníka co nejvíc zpřehlednit a zjednodušit, přičemž nechceme vytvořit skuliny pro podvodníky.

Ano, bohužel je to tak, že pro zamezení menšině podvodníků se komplikuje život poctivé většině. S tím se asi nedá příliš nic dělat.

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. www.plzen2015.net | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11978
Registrován: 8-2002

Odesláno Pondělí, 17. listopadu 2014 - 23:57:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

bobesh:
no ale musí ti přece ještě poslat z5 velkej + malej techničák a jednu podepsanou kopii kupní smlouvy. nebo jsem něco špatně pochopil?
značky na autě předpokládám zůstávají původní.

btw šlo by to popsat detailně, polopaticky, krok za krokem aby to bylo úplně jasný i mě? [happy]
kdo udělá kterej krok, jakej papír k tomu potřebuje. zatím se v tom jaxi ztrácím...

martin_l:
furt si nerozumíme. ne každej kupuje běžný auto, kterých jsou plný sídliště. třeba najdeš dědka, kterýmu stojí v garáži Favorit z roku 88 s 10.000 km na tachu ve stavu jako by ho právě přivezl z Mototechny, cena 30.000 Kč. pro takový auto pojedeš i ty z Plzně třeba do Havířova, protože v okruhu 200 km od PM na žádnýho takovýho nenarazíš jak je rok dlouhej. už chápeš proč jezdit pro auto stovky km?

s mechanismem změny vlastníka se dá dělat právě hodně. ale musí se u toho přemýšlet.
třeba vymyslet nejčastější modelový situace a vytvořit pro ně doporučenej postup kdo co provede, s jakým papírem, v jakým pořadí, na kterým úřadě.

např.:
1. prodej fyz. osobou z místa A fyz. osobě z místa B (na druhým konci republiky)
2. prodej přes bazar, ex-majitel z místa X, bazar v místě Y, kupec po půl roce z místa Z

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
zachráněná a znovuobnovená S-analýza
Bobesh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 483
Registrován: 4-2014

Odesláno Úterý, 18. listopadu 2014 - 06:25:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel2. Podívej, do teď se při koupi auta vzal pouze malý techničák, bývalý majitel udělal odhlášku a poslal doklady do Ki, tady se udělala evidenčka, pojistka a auto přihlásilo.
Berme teď případ, že nepůjde udělat polopřevod (tzv. odhláška) a přepis bude muset proběhnout v místě bydliště původního majitele. Pojedu tam dejme tomu v sobotu. Auto koupím, zaplatím, sepíšeme smlouvy, každý si necháme jednu. Já pojedu s autem domů ale budu mít s sebou všechny doklady od vozu. V Karviné udělám evidenčku, uzavřu si pojistku, nechám ověřit plnou moc a vše odešlu bývalemu majiteli. On auto přihlásí na mě a zase veškeré doklady pošle mě.
A teď když nad tím přemýšlím, tak to je všechno jedna velká pí*ovina, jak může probíhad převod v místě bydliště bývalého majitele? Pochybuju, že mi třeba v Praze vydají RZ Moravskoslezského kraje.
Bobesh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 484
Registrován: 4-2014

Odesláno Úterý, 18. listopadu 2014 - 06:56:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin-I. Jde o to, že když chceš auto, máš několik možností. Buď sedneš do auta a objedeš bazary v okolí třeba 50km, to se dá ofšem v případě, že nemáš konkrétní představu co chceš. (naposled kolega chtěl B-Max, nebo něco podobného, jeli jsme do prvního bazaru v Ostravě a koupil Xsaru. Do dneška lituje, že byl tak urputný). Pokud fšak přesně víš co chceš (třeba Passat 1,9 TDI, rok od-do, barva černá, pkud možno kombi), tak jdeš na internet a hledáš. A musíš počítat s tím, že zrovna to co se ti nejvíc líbí, to bude nejdál od baráku. Takový je život. No ni?
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6523
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 18. listopadu 2014 - 10:41:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bobesh: Pochybuju, že mi třeba v Praze vydají RZ Moravskoslezského kraje.

Nevydají. (Nebo možná ano, viz níže.) Od nového roku se ruší povinná vazba krajského písmene na místo bydliště provozovatele vozidla. Je to takový vedlejší produkt zrušení polopřevodu, kdy celý úkon změny vlastníka se bude odehrávat v jednom kroku na jednom místě. Značky ti tedy zůstanou na autě takové, jaké tam jsou, což v mnoha případech ušetří peníze a zachrání to dobové prvoregistrace na starších autech. Za pana ministra Prachaře byla myšlenka, že od roku 2016 přijde úplně nový systém, kde už krajská písmena vůbec nebudou a během příštího roku se budou stávající zásoby značek spotřebovávat napříč republikou. Takže by se ti teoreticky mohlo stát i to, že ti v Praze dají značky Moravskoslezského (nebo jakéhokoliv jiného) kraje[wink]. Otázka je, jak s těmito plány naloží nový pan ministr, ale krajská písmena od nového roku už nebudou znamenat totéž, co doposud.

A musíš počítat s tím, že zrovna to co se ti nejvíc líbí, to bude nejdál od baráku. Takový je život. No ni?

Tomu já rozumím. Ale přijde mi, že auto není rohlík a nekupuju ho každý den a tudíž se mi vyplatí kvůli němu absolvovat i dvě cesty někam dál.

Pavel2: třeba najdeš dědka, kterýmu stojí v garáži Favorit z roku 88 s 10.000 km na tachu ve stavu jako by ho právě přivezl z Mototechny, cena 30.000 Kč. pro takový auto pojedeš i ty z Plzně třeba do Havířova

Já tomu rozumím. Moje osobní zkušenost byla sice s Favoritem o dva roky mladším a stačilo pro něj dojet kousek za Podbořany, ale v principu je to totéž. Ale opět platí to, co jsem psal Bobeshovi. Pro takové auto, které člověk nekupuje z příliš racionálních pohnutek a nehledí na každou korunu, se vyplatí jet do toho Havířova i dvakrát.

Bobesh: Pojedu tam dejme tomu v sobotu. Auto koupím, zaplatím, sepíšeme smlouvy, každý si necháme jednu. Já pojedu s autem domů ale budu mít s sebou všechny doklady od vozu. V Karviné udělám evidenčku, uzavřu si pojistku, nechám ověřit plnou moc a vše odešlu bývalemu majiteli. On auto přihlásí na mě a zase veškeré doklady pošle mě.

Ano, takhle to fungovat může, ale vyžaduje to od původního majitele důvěru v tebe, že tě nechá odjet se všemi doklady od auta, které má stále ještě přihlášené na sebe. Pokud tu důvěru nemá, tak to buď budeš muset absolvovat v pracovní den nebo na dvě návštěvy.

Pavel2: s mechanismem změny vlastníka se dá dělat právě hodně. ale musí se u toho přemýšlet.

Změna, která vstoupí v účinnost od 1.1.2015 byla motivována snahou zrušit polopřevod a tím odstranit negativní jevy, které umožňoval. Bohužel to s sebou přináší vyšší organizační náročnost samotného prodeje za předpokladu, že stávající a nový majitel nejsou ze stejného bydliště, to je fakt.

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. www.plzen2015.net | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5208
Registrován: 12-2005

Odesláno Úterý, 18. listopadu 2014 - 12:01:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ze zkušeností, které mám, je mnohem větším luxusem si pořizovat ojetiny s nejasným původem u nedůvěryhodných prodejců. Ale to je na jinou debatu.
Já ti nevim hele.
Před necelýma dvěma rokama sem koupil scorpio s vyřešenou ekodaní za 6000,- a za tu doby byly náklady na údržbu/opravy kolem 3000,-.
Když bych tou dobou koupil nejlevnější nový auto na trhu stálo by asi tak 150000,- musel bych s nim už na druhou řoční prohlídku a to by určitě 3000,- nespravily.... nehledě na to že bych to musel splácet dalších 20 let.

Asi jsem debil když vidim výhodnější kup ve starym autě a ne v novym který o tisíce procent draší a jeho provoz se prodražuje o stovky procent.

Uveď mojí neznalost a chybný kupecký počty na správnou euromíru [wink]

Pokud mi chceš kontrovat delšim horizontem než jsou 2 roky tak ti odpovím žeT3 mam 6 a půl roku což je doba běžnýho laesingu a náklady na opravy a údržbu za ty roky byly do 15000,- což nejsou ani dvě roční prohlídky u nový T5.

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
JohnyTDI
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 774
Registrován: 1-2013

Odesláno Úterý, 18. listopadu 2014 - 12:15:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kolegové sběratelé,nemá někdo ve sbírce nějakou značku končící číslicemi 1992 prosím? [happy]

Moje album z autovraky ve Zlínském kraji
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6524
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 18. listopadu 2014 - 12:45:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_100: Uveď mojí neznalost a chybný kupecký počty na správnou euromíru

Já tvoje počty nezpochybňuju. Ale znám případy, kdy si člověk nechtěl kupovat nové auto, aby zbytečně nevyhazoval peníze za luxusní zboží a pořídil si tak výhodnou ojetinu, že na skrytých nutných investicích vydal v součtu více, než by ho stál vůz nový i se servisními prohlídkami na několik let.
Uznej, že Scorpio za 6 tisíc není zrovna typický případ z automobilového trhu. Daleko běžněji se lidé rozhodují, zda-li těch 150 tisíc dají na nákup nového auta (a zbytek splatí) nebo si za stejnou sumu pořídí třeba větší, výkonější a vybavenější, ale rizikovější auto ojeté, kde se jim také může stát, že do něj vrazí dalších 50 tisíc na opravách a přitom budou mít doma stále jen staré auto.

Tvůj přístup je natolik specifický, že se nedá s srovnávat. Já se také rád projedu v R19, Tipu nebo Favoritu a jízdu si maximálně užívám, ale jsem rád, že na každodenní provoz mám nepoměrně modernější stroj.

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. www.plzen2015.net | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
Pajda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1778
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 18. listopadu 2014 - 13:05:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen na okraj. Okamžikem prodeje auta fakticky končí povinné ručení. Nelze správně odjet na povinné ručení bývalého majitele. To už dle zákona neplatí, protože auto bylo prodané.

Už dlouho mám přefocenou většinu své sbírky. Podívejte se
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5209
Registrován: 12-2005

Odesláno Úterý, 18. listopadu 2014 - 13:18:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martine holt si žiješ na vyšší noze ale valná většina lidí v mym okolí se při koupi auta rozhoduje jestli koupí auto za celých 50 a nebo raději jen za 35 a schovají si rezervu na případný opravy. Takže nemám pocit že bych měl specifickej přístup. Za škopka za 6 si dosaď předchozícho focuse za 56 a rázem je ze mě reprezentativní vzorek.
Jo kdybych se líp učim moh sem studovat do důchodu a auta dostávat od sourozenců... jo edit ty taky nemam.



(Příspěvek byl editován uživatelem martin_100.)

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6525
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 18. listopadu 2014 - 13:37:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_100: Martine holt si žiješ na vyšší noze ale valná většina lidí v mym okolí se při koupi auta rozhoduje jestli koupí auto za celých 50 a nebo raději jen za 35 a schovají si rezervu na případný opravy.

Republikový průměr je ale úplně jiný:
[Auto.cz] Průměrná cena ojetin v Česku letos stoupla na 198.000 korun

auta dostávat od sourozenců...

Ty znáš nějakou takovou rodinu? Moje teta věnovala auto vnučce a kamarád dostal auto od známého za korunu pokud si jej sám za pár tisíc zprovozní, ale o případu mezi sourozenci jsem zatím neslyšel.

Pajda: Okamžikem prodeje auta fakticky končí povinné ručení. Nelze správně odjet na povinné ručení bývalého majitele. To už dle zákona neplatí, protože auto bylo prodané.

V tomhle případě taky pravidla kulhají daleko za reálnou praxí...

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. www.plzen2015.net | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
Jersey
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1188
Registrován: 6-2011

Odesláno Úterý, 18. listopadu 2014 - 14:04:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

61A-T0E - dnes v Košiciciach... je to na niečo dobré? Značka vyzerala ešte ´teplá´ [lol] Kde vlastne nájdem rekordy týchto vývozných značiek a celkom by ma zaujímalo ako je vlastne výdaj týchto značiek, lebo stále mejú iný kód tie vývozné,ale to sa asi len mne zdá, tým že nepoznám to kódovanie...
Ale viem že A je Praha :D
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8694
Registrován: 7-2006

Odesláno Úterý, 18. listopadu 2014 - 15:12:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jersey (1188):

Je to jednoduché, zkrátka se krajské písmeno posouvá doprava...
A00 01E - A99 99E
0A0 01E - 9A9 99E
00A 01E - 99A 99E
000 A1E - 999 A9E
000 1AE - 999 9AE
AA0 01E - AZ9 99E
0AA 01E - 9AZ 99E
00A A1E - 99A Z9E
000 AAE - 999 AZE

A snad se bude pokračovat takto:
AAA 01E - AZZ 99E
0AA A1E - 9AZ Z9E
00A AAE - 99A ZZE

Regiomap Moravskoslezského kraje - update k 31.10.2014
Relativní rekordy Moravskoslezského kraje - update k 31.10.2014
Regiomap Zlínského kraje - update k 31.10.2014
Mr._Peugeot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2315
Registrován: 1-2012

Odesláno Úterý, 18. listopadu 2014 - 15:43:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jersey
Nič si z toho nerob, kódovanie ako ho správne popísal kolega Rul vyzerá celkom jednoducho. V praxi ale rozonať rýchle čo je rekord je obtiažnejšie. Každý kraj je vo výdaji logicky niekde inde, takže vo výsledku je v tom taký mišung, že sa v tom nevyznáš...
Jannys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1781
Registrován: 11-2009

Odesláno Úterý, 18. listopadu 2014 - 17:03:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

další, více jak 1 roční, tzv. "ležáci", tentokrát na parkovišti Billy v Lovosicích [fotic]
Jersey
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1189
Registrován: 6-2011

Odesláno Úterý, 18. listopadu 2014 - 17:19:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

RUL - veľmi pekne ďakujem za vyčerpávajúcu odpoveď a MR.Peu: áno, to som mal na mysli,že u týchto značiek je dosť ťažké hneď určiť či ide o rekord alebo nie...
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11980
Registrován: 8-2002

Odesláno Úterý, 18. listopadu 2014 - 20:13:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

martin_l:
já myslím, že taky znám jednu rodinu, kde si auta pře(pro?)dávají. starý Feldy vozej do muzea v Dánsku, Fabie se přesouvá mezi bratry a tak. možná už jsi o nich taky slyšel/četl [wink][biggrin]

jinak na týhle praxi nevidím nic špatnýho, víš co máš v baráku nebo blízkým okolí, kdo jak jezdí, jaxe o auto stará, takže šance na pořízení zajíce v pytli je minimální.

když ti ale dojdou tyhle rodinný kontakty a selžou místní baziše, sedneš jako Bobesh k netu a schválně si vybereš auto, za kterým urazíš co nejvíc km [lol]

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
zachráněná a znovuobnovená S-analýza
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5212
Registrován: 12-2005

Odesláno Úterý, 18. listopadu 2014 - 22:19:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

P2 - no pozor neni to vždy tak růžový.
Kamarádovo táta koupil před hodně lety od svýho bratra tehdy poměrně pěknej nissan snad primera. Jeho brácha to měl od fungláka, pravidelnej značkovej servis atd... mazlík. Jednou sme s tim byli v tatrách pak to chvíli jezdilo a něco se na to vysralo za 50 litrů....


Ale vrtá mi s novym systémem ještě jedna věc.
To že koupim auto třeba v S kraji a zůstane mi tabulka chápu. Pokud budu chtít P tabulky tak si prostě doma zažádam o výměnu a ouřad by měl za patřičnej obulus vyhovět.
Potud jasný ale mam jiný dilema.
Budu na dovolený v M kraji a ztratim tabulku nebo mi jí nějakej sběratel šlohne. Bude tady šance že mi tam v místě nějaký ORP vydá nový tabulky byť jejich kraje ale abych prostě nejel domů bez značky? Prostě zavolam někomu domů ať mi tam a tam pošlě doporučeně ORV a s tim si zajdu na ORP kde mi na mé DKW dají nové RZ ?

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11981
Registrován: 8-2002

Odesláno Úterý, 18. listopadu 2014 - 23:29:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

m_100:
jasně, i když auto dostane co potřebuje, někdy se stane, že je to stejně prd platný, nemáš šanci to ovlivnit. ale aspoň máš čistý svědomí, žes ty udělal všechno co bylo třeba.
jak praví známý přísloví, jestliže to má kozy anebo 4 kola, jistý je jen jedno - že s tím budou brzy problémy [lol]

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
zachráněná a znovuobnovená S-analýza
JohnyTDI
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 775
Registrován: 1-2013

Odesláno Středa, 19. listopadu 2014 - 09:53:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kamarád měl menší nehodu na předek,odnesl to nárazník spolu s přední RZ,ale jelikož chtěl nové značky tak jsem ho požádal zda by ta jedna nešla nechat,tak mi ji poslal i s obtiskem tažného zařízení [biggrin] značku jsem si vyklepal



jako bonus jedno včerejší dvojčíslí viděné ve Zlíně v servisu Mercedes Benz


Moje album z autovraky ve Zlínském kraji
Bobesh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 485
Registrován: 4-2014

Odesláno Čtvrtek, 20. listopadu 2014 - 12:46:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

JohnyTDI. Tohle jsem už někde viděl[proud]
Guldys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1340
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 20. listopadu 2014 - 15:30:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Článek o cenách za RZ zde
Pavluscha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3742
Registrován: 11-2007

Odesláno Čtvrtek, 20. listopadu 2014 - 20:41:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Guldys (1340):
A co Ti, kteří předraženou smlouvu Hiconem uzavřeli? Ty by měl stát svinským krokem hnát k odpovědnosti. Ale zřejmě to dopadne jako vždy u nás, zamete se to pod kobereček a v noviných se budou raději řešit Zemanovy vulgarity.
JohnyTDI
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 781
Registrován: 1-2013

Odesláno Čtvrtek, 20. listopadu 2014 - 22:12:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Guldys: že by to bylo na Mercedesu třídy B? není foto celeho auta?

Moje album z autovraky ve Zlínském kraji
Bobesh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 486
Registrován: 4-2014

Odesláno Pátek, 21. listopadu 2014 - 07:44:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

JohnyTDI. Dotaz byl předpokládám na mě. Stojí mi to kousek od baráku, tak ti to tu posléze připíchnu.
JohnyTDI
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 782
Registrován: 1-2013

Odesláno Pátek, 21. listopadu 2014 - 07:49:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bobesh: ano,omlouvám se! jen jsem špatně okopíroval jméno!

Moje album z autovraky ve Zlínském kraji
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6528
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 21. listopadu 2014 - 11:19:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel2: já myslím, že taky znám jednu rodinu, kde si auta pře(pro?)dávají.

Přeprodávají, to ano[happy]. Ale za tržní ceny...[wink]

Martin_100: Jeho brácha to měl od fungláka, pravidelnej značkovej servis atd... mazlík. Jednou sme s tim byli v tatrách pak to chvíli jezdilo a něco se na to vysralo za 50 litrů....

Jsou věci, které nikdo předem neodhadne. Ale je rozdíl, když ti někdo předává auto s vědomím maximální možné péče a když ti předává auto nakašírované tak, aby se ti rozsypalo až doma. Cena opravy bude možná stejná, ale je to přeci jen jiný pocit platit něco kvůli "vyšší moci" anebo přispět nějakému zloději a podvodníkovi.

Bude tady šance že mi tam v místě nějaký ORP vydá nový tabulky byť jejich kraje ale abych prostě nejel domů bez značky? Prostě zavolam někomu domů ať mi tam a tam pošlě doporučeně ORV a s tim si zajdu na ORP kde mi na mé DKW dají nové RZ ?

Ne, alespoň ne v dohledné době. Nové RZ za ztracené či ukradené ti dají jen na ORP v obvodu tvého trvalého bydliště, na tom se nic nemění. Ale změna, která by umožňovala řešit jakékoli úkony s registrem vozidel na kterémkoli odboru dopravy kterékoli ORP je plánována, teď ovšem nikdo neví, kdy bude uvedena do praxe. Technicky by to velký problém být neměl, jde o vyřešení legislativy.

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. www.plzen2015.net | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5222
Registrován: 12-2005

Odesláno Pátek, 21. listopadu 2014 - 11:46:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No ne tak když to bude tak že zůstanu na autě značky kraje kde bylo přeregistrovaný na novýho majitele tak sem myslel že prostě mi vydají svoje krajský tabulky zapíšou mi do TP a do registru a jedu dál.
Byla by to sympatická služba pro takový případy.

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Bobesh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 492
Registrován: 4-2014

Odesláno Pátek, 21. listopadu 2014 - 12:09:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě lepší by bylo, kdybys v onom městě vlezl do ouředně povolané dílny a tam by ti tabulku udělali novou se stejným kódem, co máš. A nebo kdyby ti aspoň na ouřadě za drobný poplatek vydali nějakou dojezdovou, vytištěnou na kousku plastu s třeba s týdenní platností, než si doma vyběháš nové.
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6531
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 21. listopadu 2014 - 12:59:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_100: Byla by to sympatická služba pro takový případy.

To určitě byla a vývoj jde tím směrem. Za pár let to půjde.

Bobesh: Ještě lepší by bylo, kdybys v onom městě vlezl do ouředně povolané dílny a tam by ti tabulku udělali novou se stejným kódem, co máš. A nebo kdyby ti aspoň na ouřadě za drobný poplatek vydali nějakou dojezdovou, vytištěnou na kousku plastu s třeba s týdenní platností, než si doma vyběháš nové.

Ta druhá varianta se mi zdá vhodnější. I když si budeme značky nechávat vyrábět v dílnách tak stejně je bude muset úřad autorizovat, takže se to bez návštěvy ORP neobejde. Kus kartonu s razítkem na dojetí domů (jako např. ve Švédsku) by k dispozici být měl. Ideálně by ho vydávala policie v okamžik, kdy půjdeš nahlásit krádež nebo ztrátu značky.

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. www.plzen2015.net | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2185
Registrován: 6-2007
Odesláno Pátek, 21. listopadu 2014 - 13:18:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No a jsme zase u toho, co je důležitější? Nějaká tabulka (nosič informace), nebo ten registrační kód na ní?
Když mi na CZECH POINTU umí vydat platný výpis z katastru nemovitostí, trestní rejstřík, výpis z obch. a živnostenského rejstříku atd. atd. - proč by neuměli vydat potvrzení o registraci vozidla ve formě papírového výjezdu A4 mé poznávací značky (viz převozka typ 400) s platností od 24 - 96 hodin (cena potvrzení podle délky platnosti) po předložení osobního dokladu?

Stran úřední autorizace PZ obecně - úřední validace může obstarat zase např. pošta pro nemajitele počítačů a tiskáren - ostatní si ji vyjedou na speciálním papíře za pár kaček v papírnictví. Falsifikace nemožná - viz letenky, vstupenky, objednávky zboží...atd.
Technika jde cvalem vpřed a co bylo nutné před pár lety odpadá (viz validační nálepky v Norsku, Švédsku..).

www.czechplates.cz
Kde je vůle je i cesta. (George Bernard Shaw)
Bobesh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 494
Registrován: 4-2014

Odesláno Pátek, 21. listopadu 2014 - 20:25:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Johny TDI. Tak tu máš fotku toho Béčka.

Dneska stál hned vedle menší brácha Áčko[happy]

A tady ještě jeden mazlyk. Poznáš podle čumáku typ??

Nebudu tě napínat, beztak bys to poznal.
Ano, je to mastodontní eRko. I když mě ty masky ve výřezu přijdou stejné. Ty máš co za model??

Ještě tu mám dva Medvídky, zajímalo by mě na tom CLS, není ta RZ poněkud mladá k tomuto autu (CLS od r. 2003), nebo to bude případ, jak jsme nedávno probírali Megane na SPZ O86?
JohnyTDI
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 783
Registrován: 1-2013

Odesláno Pátek, 21. listopadu 2014 - 22:16:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bobesh: moc Ti děkuji za fotky! [happy]

ano masky jsou relativně skoro stejné,jinak já mám model B 170 rok 2009



(Příspěvek byl editován uživatelem JohnyTDI.)

Moje album z autovraky ve Zlínském kraji
Bobesh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 498
Registrován: 4-2014

Odesláno Sobota, 22. listopadu 2014 - 11:11:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K té mé poslední fotce. Koukám jak pěkně parkujou ti kucí medvědovití. Přesně dle vzoru "mám drahé auto, jsem to ale pěknej [cunik]". Borok poctivej s tou Felicií tam vzadu.
Leos2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 1-2013
Odesláno Sobota, 22. listopadu 2014 - 14:36:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  



Prosím co je to za značku ?? civilní obrana ?? budu mít dvě ze Slovenska....
JohnyTDI
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 786
Registrován: 1-2013

Odesláno Pondělí, 24. listopadu 2014 - 11:34:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

známý našel v Praze u hlavího nádraží


Moje album z autovraky ve Zlínském kraji
Jannys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1791
Registrován: 11-2009

Odesláno Pondělí, 24. listopadu 2014 - 22:10:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

vykradený auťák:
- šel sem dopolední nedělní procházkou a ejhle: [fotic]

Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11987
Registrován: 8-2002

Odesláno Pondělí, 24. listopadu 2014 - 22:22:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

bobesh:
prej parkujou jako prasata aby jim blbci a blondýny na parkovišti neomlátili boky dveřma.

budiž, chápu, někdo nemá auto jen jako spotřební věc na jedno použití. co ale nechápu když někdo takhle jako debil stojí na parkovišti u obchoďáku tak, aby nemusel udělat krok navíc (u vchodu bývá nejvíc narváno), zatímco v odlehlejším rohu parkoviště je místa na kamión nebo autobus (i na několik autobusů).

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
zachráněná a znovuobnovená S-analýza
Bmc5365
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1371
Registrován: 4-2010

Odesláno Čtvrtek, 27. listopadu 2014 - 11:22:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pro sběratele fotek ZMP:


V mé jihomoravské sbírce mi chybějí série RZ: 7B8 8B3 8B8 9B0 9B2 9B6 9B8 9B9 1BA 1BB 1BC 1BD 1BF
V mé jihomoravské sbírce mi chybějí série SPZ: BZ BME BMP
[new] ---> MCDLXVII <---[new]
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3799
Registrován: 10-2008

Odesláno Čtvrtek, 27. listopadu 2014 - 11:46:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je ta "stratena" 9B9 9999 [biggrin]
Treba panom organom nahlasit nalez. [satan]

Podrobná orienta?ná mapa Bratislavského kraja
EČV - maximá
RZ - maximá
FordClub.sk, fordzona.sk, FordPolicia.sk
Voy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1229
Registrován: 3-2010
Odesláno Sobota, 29. listopadu 2014 - 22:19:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ztracená? Šest devítek bylo co já vím k dispozici od léta a to jsem se o to moc nezajímal. Pěkná fotka by byla 9B9 9999 společně s 1BA 001, jenže to neprošlo. To vydali teď někdy? Byla by to klasika, vydat to později, až už to nebude tak "vidět". Aspoň, že to je na pořádným autě. Už jsem myslel, že to dali zas těm ynteligentům z MP, jak tenkrát ti odkudsi dali 8B8 8888. V Brně je svět ještě v pořádku.
Když ne 9999, tak aspoň 9996, nebo 9998. Je to takové pěkné kulaté a lépe to opticky vypadá, než jiné číslice. I když - "hříšná" kombinace 69 je pro některé motoristy lepší, takže by preferovali z této závěrečné série 9B9 6969 a nebo teda 9B9 9969. Ale to je věc vkusu...
Kapitán
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1702
Registrován: 6-2012

Odesláno Sobota, 29. listopadu 2014 - 22:23:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jak tenkrát ti odkudsi dali 8B8 8888

Břeclav [happy]
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3800
Registrován: 10-2008

Odesláno Neděle, 30. listopadu 2014 - 18:45:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Ztracená" pre ludi ako BMC, ktori prisli na vydajnu s poziadavkou o nu. [biggrin]

Podrobná orienta?ná mapa Bratislavského kraja
EČV - maximá
RZ - maximá
FordClub.sk, fordzona.sk, FordPolicia.sk
Voy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1231
Registrován: 3-2010
Odesláno Neděle, 30. listopadu 2014 - 19:41:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

šmolko: Ale BMC s prázdnou neodešel, ne? [wink]. Nějakej plech přece dostal. Přepisování jednoho auta pořád dokola je jeho oblíbený "sport" [crazy].
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3801
Registrován: 10-2008

Odesláno Neděle, 30. listopadu 2014 - 20:04:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Voy: Podarilo sa mu ziskat velmi peknu alternativu. To ano. [ok]
Přepisování jednoho auta pořád dokola je jeho oblíbený "sport"
Kto si hraje, nezlobi. [happy]

Podrobná orienta?ná mapa Bratislavského kraja
EČV - maximá
RZ - maximá
FordClub.sk, fordzona.sk, FordPolicia.sk
Bmc5365
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1379
Registrován: 4-2010

Odesláno Neděle, 30. listopadu 2014 - 21:40:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Voy: ono ale v době registrace mého vozu ještě nebylo 9B9 999x ani vyrobeno, takže těžko se dalo počkat ... takže asi tak [lame]

Mj. u všech aut to ale nedělám, bylo to jen u červené Octavie 2.0, na které mi moc nezáleželo, neboť TP byl duplikátem a já byl asi "patnáctým majitelem". U Fabie jsem to taky neudělal a u Pola taky ne [kiss]

V mé jihomoravské sbírce mi chybějí série RZ: 7B8 8B3 8B8 9B0 9B2 9B6 9B8 9B9 1BA 1BB 1BC 1BD 1BF
V mé jihomoravské sbírce mi chybějí série SPZ: BZ BME BMP
[new] ---> MCDLXVII <---[new]
Voy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1232
Registrován: 3-2010
Odesláno Neděle, 30. listopadu 2014 - 23:00:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Však u té oktávky ses "vyřádil", víme. Někdy je fakt, že se trefíš "na první dobrou" a někdy musíš počkat na tu správnou kombinaci, protože fyzicky není. Klasicky třeba BMW (např. 0330, 0530, 0745). Jsou to kombinace hned z počátku sérií a ty prostě někdy na ORP nepřijdou. Když pak jo, najednou se to bavorákama jen hemží a všechno chce Renocar. Tohle prostě Praha neřeší - má k dispozici všechny série [happy].
Tyhle hrátky mě už ale netáhnou, jako zábava a koníček dobrý, ale v "hledáčku" mám na tomto poli něco jiného, daleko složitějšího.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7567
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 01. prosince 2014 - 11:09:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mafiánsko - kmotrovský podvalník [happy].

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * Facebook DPMP a.s. * moskvich.cz
Voy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1233
Registrován: 3-2010
Odesláno Pondělí, 01. prosince 2014 - 13:07:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doplním kolegu 353 tímto šestkovým vozíkem 6B6 6066. Na notoricky známou vozíkovou kombinaci 2B2 2222 ale zatím myslím nikdo nemá.



Tenkrát měl značku 6B6 6666 krásný bílý bavorák, snad to byla M3. Byl v Brně docela vidět...až ho někdo cca po půl roce (po roce) ukradl.
Lovecvraků
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 946
Registrován: 10-2010

Odesláno Úterý, 02. prosince 2014 - 16:36:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

5J3 0330+5J5 0330+5J3 0320 [fotic]


Čtyřčísla obrazem (já vím, fotky stojí za h*ovno):


Čtyřčísla textem :
4B3 1111 - VW Transporter bílá.
4E8 7777 - nové Audi A8 černá.
3J8 5555 - Škoda Superb 2 černá.
3J8 9999 - Volvo V40 stříbrná.
4J1 4444 - Ford Fusion červená.
4J4 5555 - Renault Twingo 2 červená.
4J6 4444 - Mercedes S klasse černá.
5J4 3333 - VW Golf 4 červená.

Na podívání 2x typ 400 od Jihlavského Tesca.


A pár náhodně vyfocených "opakovaček a zrcadlovek".




www.lovec-vraku.cz
www.spz-rz.cz
Mickever
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 928
Registrován: 6-2009

Odesláno Středa, 03. prosince 2014 - 18:44:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes ve Zlíně.
Po značkách sem se zrovna nedíval, ale tohle auto moje oko automaticky přitáhlo [happy]
Bobesh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 521
Registrován: 4-2014

Odesláno Středa, 03. prosince 2014 - 21:39:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Není to škoda, když tu máme US-version???

Je to auto jednoho známého, podobně míval zprzněné ještě ML500 a jak říká, mám v pí.., nějakou značku, na ní to nejezdí. Nu škoda, ale taky názor.
Lovecvraků
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 949
Registrován: 10-2010

Odesláno Čtvrtek, 04. prosince 2014 - 15:47:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bobesh : A pokud koukám dobře, tak už má rok v pí** i STK [lol]. To musí bejt zajímavej člověk [proud].

www.lovec-vraku.cz
www.spz-rz.cz
Tomcat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9702
Registrován: 12-2006

Odesláno Pátek, 05. prosince 2014 - 16:48:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Současný reláč; prosím o upřesnění typu auta, díky předem !

transit01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1123
Registrován: 9-2012

Odesláno Pátek, 05. prosince 2014 - 17:21:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ford Fiso, je to dokonce vzadu i napsané [wink]

(IQ+Love= Škoda Auto)
V Každém příspěvku se můžou objevit pravopisné chyby, za to mě prosím omluvte, Díky..
[biggrin][rofl]