K-report
 

Archiv do 26.června 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Dopravci a linky » Dopravci a linky - diskuse » Staré archivy » Archiv do 26.června 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Martbus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 451
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 16. června 2006 - 16:14:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gromit: Ano, prosím i o nějaké fotky, má teď toho novýho Axera. Má ještě nějakou dálkovou 900? Taky měl pěknou C735 v modré.
Máte-li nějaké fotky dálkových Karos (nebo busů na Florenci), prosím pošlete - Děkuju
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 685
Registrován: 1-2006


Odesláno Pátek, 16. června 2006 - 16:55:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, určitě sem něco hodím ale vzhledem k tomu, že poté, tedy ze soboty na neděli následuje Pražská muzejní noc, tak to budu zpracovávat asi až v nedělním velmi pozdním odpoledni.
www.fotodoprava.com
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 81
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 16. června 2006 - 18:24:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Gromit určitě nám to pak prober a poinformuj nás.Já razím zítra na dod do Plzně, ale obě akce se stihnout nedá.Dělá tyhle akce nějak pravidelně probo?
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 689
Registrován: 1-2006


Odesláno Pátek, 16. června 2006 - 18:28:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1: Já nevím jestli pravidelně, já o tom slyšel letos poprvé ale loni jsem ještě neměl doma internet, tak jsem tyhle věci moc podrobně nesledoval.
Plzeň mě taky lákala ale to už bych nestíhal.

(Příspěvek byl editován uživatelem gromit.)
www.fotodoprava.com
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1183
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 16. června 2006 - 18:58:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vloni tahle akce v Berouně taky byla. Jestli i někdy předtím, to nevím.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 16. června 2006 - 20:33:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo taky sem neměl internet a tak jsem o ničem nevěděl.Já také vybíral a rozhodl jsem se pro Plzen.Doufám že to udělají i v budoucnu v tom Berouně.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.6.116
Odesláno Pátek, 16. června 2006 - 21:21:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Fedos ....nakonec mu vzali i MHD Beroun a od tý doby už jde čim dál tim víc do..."

Když si vzpomenu, jaký měl Fedorka vozový park když ještě jezdil MHD BE-KD, a jaký vozový park má dneska, tak je to obrovský krok k lepšímu.

"I v současnosti je to relativně nespolehlivý dopravce"

Stalo se někomu v poslední době, že podle JŘ v IDOS měl jet a nejel?
Já zažil akorát neaktualizované JŘ na zastávkách (i v tomto ohledu ale vede Kovářík, ten snad změny nevylepuje ze zásady a že jich mívá daleko víc než Fedos...)
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.6.116
Odesláno Pátek, 16. června 2006 - 21:26:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"... na Budějce jedině přes Písek ..."

Jak kdy. Pokud zácpa není, tak je to přes Tábor rychlejší. Taky myslím, že víc hrozí zácpa na Smíchově, než na Roztylech.
Je ale fakt, že jízdní doba přes Písek je předvídatelnější, a moc tam nekonkuruje vlak.
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1184
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 16. června 2006 - 21:31:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: Mně osobně se to nestalo, ale z několika zdrojů jsem slyšel o častém zpoždění a projíždění zastávek, kde čekají cestující. Jeden můj kamarád, který dojíždí z Berouna do Prahy, říkal, že s Fedosem už nejezdí, protože s ním už 3x zažil zdechnutí autobusu na dálnici.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.9.60
Odesláno Pátek, 16. června 2006 - 23:10:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenda z HK: Častá zpoždění u Fedosu můžu potvrdit. Zdechnutí některých jeho busů se nedivím. Projíždění zastávek s čekajícími lidmi jsem nezažil ani o něm neslyšel.
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 695
Registrován: 1-2006


Odesláno Neděle, 18. června 2006 - 16:52:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak tady je pár slíbených vět o akci u Probo Transu a samozřejmě pár fotek.

Dva nádherné erťáky z Poděbrad - RTO AX 49-63 s vlekem a RTO LUX 3A3 43-24 (ten měl naprosto super interiér) jezdily asi v hodinových intervalech okruh po Berouně. (snímek soupravy je před berounskou radnicí, druhý je poblíž vozovny:



Nově zakoupenými busy u firmy jsou obligátní C 954E a B952E, nic neočekávaného se ani pro nejbližší měsíce nečeká.



Každou hodinu bylo slosování anketních lístků o čepice, trička, jízdní řády atd...(já vyhrál kulový..) Připraveno bylo dostatek výborného občerstvení na grilu (kuřecí, vepřové, uzené) a koláče, káva, nealko a vše v podstatě bez omezení zdarma, stejně jako vstupné i hist. jízdy.



A na ploše areálu možnost prohlédnout a vyfotit kolem patnácti jejich odpočívajících autobusů, občas nějaký vyjel na linku, jiné zase přijely, také tu bylo několik historických aut (Volha, několik Tater...



Shrnuto: Rozsahem malá akce, program omezený na individuální prohlídku, jízdy, občerstvění, videoprojekci a tombolu ale stálo to za návštěvu.
www.fotodoprava.com
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 696
Registrován: 1-2006


Odesláno Neděle, 18. června 2006 - 17:15:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Při příležitosti výše popsané akce jsem se cestou od vlaku nejprve zastavil u Fedosu, na něj jsem byl velmi zvědav. V (snad) pojízném stavu jsem tam viděl pouze dva busy: C 954 v dílně - bíle natřený autobus byl černý jako prase a zrovna se v něm mechanik hrabal (vidíme na úvodním snímku).



druhým a posledním vozem, vypadajícím na to, že ještě může jezdit, je LC 735 ex ČSAD S.Čechy 1567 (5S1 5650), měl za oknem cedulku P - Zdice Beroun Praha.



Další snímky už nechám bez komentáře, ať si udělá úsudek každý sám.

Setra S 215H, včetně interiéru:



Karosa C 734 (1S3 0466 (vlevo) a LC 735 (AU 77-05):


Pokračování za chvilku.

(Příspěvek byl editován uživatelem gromit.)
www.fotodoprava.com
Martbus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 454
Registrován: 11-2005


Odesláno Neděle, 18. června 2006 - 17:15:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gromit: Pěkné, děkujem!
Máte-li nějaké fotky dálkových Karos (nebo busů na Florenci), prosím pošlete - Děkuju
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 697
Registrován: 1-2006


Odesláno Neděle, 18. června 2006 - 17:25:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Návštěva u Fedorky - 2. část.

MAN /Smit - tímto jsem asi před osmii lety jel ze Španělska - Zdeněk Fedorka, ještě s někým, osobně řídil).


DAF /Smit SB 3000 - dva různé kusy:


V K-Reportu nedávno probíraný Volvo / Jonckheere B10M (vlevo) a poslední snímek už pochází z dnešního dopoledne z Florence, kdy se na linku do Znojma chystalo toto Fedorkvo poměrně zachovalé Volvo B10M s karoserií Castrosua (2S4 1661):


Toť ve stručnosti vše. (Během příštích dnů si o obou akcích vytvořím něco trošku širšího na svůj web).

(Příspěvek byl editován uživatelem gromit.)

(Příspěvek byl editován uživatelem gromit.)
www.fotodoprava.com
Dopravce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 604
Registrován: 5-2005
Odesláno Neděle, 18. června 2006 - 18:26:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Smutný konec jednoho dopravce. O akci u Proba jsem věděl, bohužel jsem byl v práci. Achjo, vzhledem k tomu,že tam asi moc lidí nebylo, to muselo být bezva
Vešel do místnosti a zeptal se: "kde je ten dispečer". A zezadu se ozvalo: "jo, už du"
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.18.92
Odesláno Neděle, 18. června 2006 - 20:53:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Smutný konec jednoho dopravce"

???
Můžete naznačit? Pokud vím tak Fedos stále jezdí, o krachu jsem se (zatím???) nedoslechl.
Naopak, když si vzpomenu na ty vraky, co jezdily berounskou MHD, tak se mi vývoj zdá spíš k lepšímu.
Martbus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 457
Registrován: 11-2005


Odesláno Neděle, 18. června 2006 - 20:56:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já si pamatuju na Fedorkovu vrakoidní Karosu s takovou vybledlou zelenou a žlutou. Z vlaku jsem jednou viděl novou LC 956.
Máte-li nějaké fotky dálkových Karos (nebo busů na Florenci), prosím pošlete - Děkuju
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 701
Registrován: 1-2006


Odesláno Neděle, 18. června 2006 - 21:09:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: Je pravda, že já jsem tam zastihl především to, co zrovna (nebo definitivně) nejezdí. Ty lepší kousky bývají o víkendech většinou na cestách (ostatně jeden jsem viděl dnes na Florenci).
Nicméně když srovnám to technické zázemí obou tamních firem .
www.fotodoprava.com
Martbus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 458
Registrován: 11-2005


Odesláno Neděle, 18. června 2006 - 21:12:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To odkud pochází ty fotky jsou jeho ,,garáže´´?
Máte-li nějaké fotky dálkových Karos (nebo busů na Florenci), prosím pošlete - Děkuju
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 702
Registrován: 1-2006


Odesláno Neděle, 18. června 2006 - 21:20:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martbus: Jo, to je sídlo Fedosu, jiné garáže nemá. Na prvním snímku vidíš, v jakých podmínkách probíhají opravy.
www.fotodoprava.com
Martbus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 459
Registrován: 11-2005


Odesláno Neděle, 18. června 2006 - 21:29:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No právě, jak je v tom baráku ta 900, no nevim
Máte-li nějaké fotky dálkových Karos (nebo busů na Florenci), prosím pošlete - Děkuju
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1511
Registrován: 3-2005
Odesláno Neděle, 18. června 2006 - 22:00:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Gromit: Díky za reportáž.
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2074
Registrován: 5-2003


Odesláno Neděle, 18. června 2006 - 22:08:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gromit: Není ta bílá C950 v té garáži náhodou jeho C955 (5S2 9664 ex ALC 19-24)se zbytky CVR na nějakou cestovku? Nedávno jsem tenhle bus viděl odstavený na konečné linky 133108 v Dolní Vltavici a zadek měl podobně zakouřený. Navíc dneska na tomto místě stála jeho bílá C935E a byla černá také tak...

Některých těch busů je docela škoda. Ta modrá pětka je možná původem z An-Caru.. To vyhořelé céčko je zase zcela jistě ex ČSAD Karviná. Ještě že do Liberce prodal tu B932 z ověřovací série, byla už v dost špatném stavu a další provoz u tohoto dopravce by jí zřejmě odepsal....
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 707
Registrován: 1-2006


Odesláno Neděle, 18. června 2006 - 22:23:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jpribil: Je to 5S2 9664 a je to C955 (ne C 954, jak jsem napsal).

Je zajímavé, že i relativně nové Karosy řady 900 jsou tak zanedbané. Asi ta údržba...

Jo, je těch autobusů škoda. Některým chybí jen několik dílů, tak by byly opravitelné ale, v těchto podmínkách, nevím To spíš dokoupí někde za hubičku další ještě pojízdné polovraky.
www.fotodoprava.com
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.22.231
Odesláno Neděle, 18. června 2006 - 22:46:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Docela by mě zajímalo, co je příčina a co následek.
Zda nemá Fedorka lepší dílnu proto, že se na ni nikdy nevzmohl neboli plácá se jen tak tak nad vodou (naznačuje Dopravce),
nebo zda jde o páně Fedorkovu ekonomickou úvahu (ať už správnou či nesprávnou), že se mu lepší dílna ekonomicky nevyplatí.
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 708
Registrován: 1-2006


Odesláno Neděle, 18. června 2006 - 23:20:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: Fedorka založil firmu na začátku devadesátých let, kdy ještě nebyla velká konkurence a měl výhodu v zahraničních zkušenostech a kontaktech.
Do té doby dělal řidiče pro Českou námořní plavbu a vozil námořníky na lodě a zpět, přičemž většinou v přístavu (na lodi) pobyl několik dní.

Byl pak mezi prvními, kdo přiváželi cizí autobusy (staré ale v té době to pro laiky byla vítaná změna, narušení dosavadní jednotvárnosti) a začal podnikat v dopravě. Dokonce jezdil i na Pražské MHD dávno předtím, než vznikla PID.

Vedle toho měl potom taky v Berouně hospodu.

Později ho ale dravější konkurenti dotáhli a překonali a prvotní výhody postupně ztrácel, stejně jako lukrativní zakázky. Asi nemá dost ostré lokty pro současné podníkání, je to spíš kliďas.

Asi se neodvažuje jít do nějakých úvěrů aby si vytvořil lepší zazemí a nabyl lepší pověst nebo mu stačí, že má (zatím) z čeho žít. Ale že by neviděl kam jeho firma takto spěje? Já ho osobně dlouho znám ale ne zdaleka tak dobře, abych se ho na tyhle věci ptal. Ostatně neviděl jsem ho pár let a včera tam zrovna nebyl.
www.fotodoprava.com
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 412
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 19. června 2006 - 11:09:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Začíná mě to silně připomínat hofmannův vozovej park. Fkt ale nechápů proč se nepokoušel dostat do PID jako Uher nebo Bado.Pamatuju si že dokonce někdy v letech 1998/99 kdy ještě celkem kraloval na berounsku nebyly jeho jízdní řády uváděny v knize JŘ středočeského kraje jako kdyby ho všichni nějak ignorovali to i Hoffmana v tý době brali všichni nějak tak líp.
AV 15-30
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 563
Registrován: 3-2005


Odesláno Pondělí, 19. června 2006 - 12:48:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gromit:

Jaká je RZ té nové B952E z Probo Transu?

A budou místo ní něco vyřazovat, nebo je to místo té B932 prodané ČSAD Kladno?

(Příspěvek byl editován uživatelem R B.)
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1187
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 19. června 2006 - 12:56:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám takový pocit, že Fedos byl kvůli nespolehlivosti už začátkem 90. let vyloučen z MHD Praha. Takže ani do PID buď vůbec nesmí nebo se o to radši ani nepokouší, protože by dopadl stejně (špatně). Navíc má většinou zájezdové vozy, které se do PID nehodí. A vzhledem k tomu, že jeho vozový park je z velké části vrakoviště (a já si myslel, že ty vozy prodává dál...), ani by neměl s čím nějakou další linku jezdit. Řekl bych, že Fedorka je prostě nepoučitelný. Dělá chyby, které se mu vždy zle vymstí. Jenže je dělá už nějakých 15 let (mohl z něj za tu dobu být velký dopravce) a pořád mu to ještě nedošlo. Analogie s Hofmannem je do jisté míry pravdivá. Akorát že Hofmannovi se podařilo ovládnout velkou firmu a tu zničil, zatímco Fedorka si jí sám vybudoval a jen tak přežívá. Konec, do kterého spějí, je však u obou stejný...
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 709
Registrován: 1-2006


Odesláno Pondělí, 19. června 2006 - 13:34:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

R b: B953E je 5S2 7670. Řek bych že v nějbližší době nic nevyřadí (ačkoli možné je všecko) Dozvěděl jsem se tam jen takové neutrální hlášky jako "obnova voz. parku bude pokračovat i do budoucna" a tak.
www.fotodoprava.com
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 567
Registrován: 3-2005


Odesláno Pondělí, 19. června 2006 - 14:22:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 414
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 19. června 2006 - 15:02:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže probo nakoupí co nejvíc 900 ještě než ukončí jejich výrobu.
AV 15-30
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 86
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 19. června 2006 - 18:03:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak pan dopravce Hofmann nám dostal dvouletou podmínku s odkladem na 5 let.Prý je velmi nemocný a tak neví jestli se ještě odvolá.............
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.18.194
Odesláno Pondělí, 19. června 2006 - 19:58:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gromit: díky za obsáhlé info o p. Fedorkovi.

6120: Kdo maže ten jede. Na magistrátu hl.m. Prahy a v jeho organizacích to při zadávání veřejných zakázek platí nejméně z 90%. Konkrétní informace ohledně veřejné dopravy ale nemám.

Jenda z hk: Fedorku bych s Hofmannem nesrovnával, to fakt přeháníte. Hofmann je lump, který s bohorovným klidem nesčetněkrát nechal lidi na holičkách. Lump, který běžně inkasuje prachy z prodeje místenek, a nechá lidi stát na nástupišti.
S Fedosem občas jezdím směrem na Beroun. (Zatím) vždy přijel, i když často pozdě. Nikdy jsem se (zatím) nebál, že spoj kvůli stavu busu nedojede, a taky jsem (zatím) vždycky dojel. To, že má firma v Králováku vrakoviště místo dílen není věc cestujícího, i když to o stavu firmy mnohé vypovídá.
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4245
Registrován: 1-2005


Odesláno Pátek, 23. června 2006 - 19:02:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ČSAD Tišnov dneska poslal do Ostravy IDSkovou C 954 BOM 44-78. Lidi asi měli radost...
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Mirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 956
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 24. června 2006 - 07:56:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobyk: a není to poprvé. Nyní to i tak trochu chápu, protože řidič jedné z LC956 říkal ve středu, že o víkendu jede za hranice, takže Tišnov zase naváží k mořím, ale já tam tu C954 viděl i někdy v únoru/březnu. No, požitky...
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.22.8
Odesláno Sobota, 24. června 2006 - 15:47:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejnovější zážitek s Fedosem: Dnes po poledni z Berouna (od koně) do Prahy, o 6 minut dřív než má v JŘ. Málem mi ujel, chytil jsem ho ve chvíli, kdy se začal rozjíždět. Když jsem ho upozornil, že jede dřív, tak měl blbé kecy. Nažhavil mě těmi kecy tak, že jsem mu řekl, že si budu stěžovat na dopravní úřad. Prý klidně můžu, že prý sice přijel dřív, ale teď čeká na čas. I kdyby, tak musel jet minimálně o 4 min. dřív ze sídliště a o 5 min. z Plzeňky.
Řekl jsem mu, že nechápu, že si jejich firma může dovolit přicházet o cestující tím, že jim bude ujíždět před nosem. Na to následovala další série řidičových blbých keců.
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 418
Registrován: 4-2005
Odesláno Sobota, 24. června 2006 - 15:53:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun:řidiče fakt ten fedorka je odsouzen k zániku když ještě zaměstnává takový dopadne jak judr jenže ten nic moc nevybudoval ani se o to nesnažil a tim se od fedosu liší tím víc nechápu že zaměstnává takový řidiče který mu jeho už tak hroznou situaci jen zhoršují.
AV 15-30
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 419
Registrován: 4-2005
Odesláno Sobota, 24. června 2006 - 17:07:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady pro ty kteří neví jak vypadá pan hofmann:
http://www.ceskenoviny.cz/domov/index_view.php?id=194908
AV 15-30
Fma_0526
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 626
Registrován: 11-2004
Odesláno Sobota, 24. června 2006 - 17:21:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vzhled majitele odpovídá stavu vozového parku !!
5444
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 11-2005
Odesláno Neděle, 25. června 2006 - 08:51:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak od 1.7.se mění název BOSÁKA na BOSÁK BUS,s.r.o.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.9.26
Odesláno Neděle, 25. června 2006 - 10:39:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Bosák: spíš půjde o rozdělení firmy na dva či více subjektů. Pokud vím, tak Bosák má i nákladní dopravu.
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 420
Registrován: 4-2005
Odesláno Neděle, 25. června 2006 - 12:32:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jo bosák má hlavně kamiony respektive na těch nejvíc vydělává.
Včera jsem si pročítal JŘ mezistátní a dálkové linky 1994/95 a fakt by mě zajímalo s čim jezdilo třeba takový čsad smíchov z Prahy do Aalborgu nebo takovej hofmann na lince 10533 Praha-Paris-Brest.najde se pamětník?už vidim to rozpadlý LC 736 v lepšim případě.
AV 15-30
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1531
Registrován: 3-2005
Odesláno Neděle, 25. června 2006 - 12:46:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hofmann měl vozy na podvozku Volvo (Sunsundegui, Jonckheere a další)
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2501
Registrován: 10-2004


Odesláno Neděle, 25. června 2006 - 13:32:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gromit:
Mohl bych poprosit o jakoukoliv fotku ve větším rozlišení, kde je vidět ta ex karvinská C 734?
Mail: szpernol (zavináč) seznam.cz
ICQ: 202 888 377
5444
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 11-2005
Odesláno Neděle, 25. června 2006 - 18:05:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun,6120:Nemohu posoudit,jestli se přejmenovává nákl.doprava.Já mám akorát informaci,že se mění název společnosti.Další podrobnosti nemám.Myslím si ovšem,že to platí pro VŠE(proč by měl na kamionech napsáno Bosák BUS a na autobusech ne?).Tak nevím.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.10.169
Odesláno Neděle, 25. června 2006 - 18:53:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"proč by měl na kamionech napsáno Bosák BUS a na autobusech ne?"

Firma Bosák s.r.o. Dobříš má v OR jako předmět činnosti mj. osobní i nákladní dopravu, vlastníkem téměř 100% je Ján Bosák starší.

Firma Bosák BUS je ve 100% vlastnictví Jana Bosáka mladšího, a má v OR zapsanou JEN OSOBNÍ dopravu.

Z toho plyne otázka: Vy jste viděl kamion s nápisem Bosák BUS s.r.o.?
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 421
Registrován: 4-2005
Odesláno Neděle, 25. června 2006 - 19:03:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

5444:Zkráceně:platí jen pro autobusy.
AV 15-30
5444
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 11-2005
Odesláno Neděle, 25. června 2006 - 20:29:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

6120:to jsem chtěl vědět
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4265
Registrován: 1-2005


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 10:10:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera jsem měl odpoledne volno, tak sem se rozhodl svézt s linkou 721360 Brno - Prostějov - Olomouc - Bruntál - Malá Morávka, dopravce DOS Morava. Psaný odjezd z Prostějova ve 13:00, přišel jsem na zastávku ve 12:45, nikde nikdo, což jsem vzhledem k tomu, že spoj měl včera jet poprvé, očekával. Ve 12:55 přišel další potencionální cestující, leč ani do 13:35 jsme se vozu nedočkali. Na jízdním řádu samozřejmě ani zmínka o nějakém telefonním čísle, na kterém bych se ev. něco dozvěděl. Nakonec jsem do toho Vyškova jel Eurobusí "upgradeovanou" LC 736. Nevím, jestli měli hned napoprvé takový pech, že dojeli s tak velkou sekerou, ale ani ve Vyškově, kde jsem se poté potuloval asi hodinu, se vůz neobjevil. Hledal jsem alespoň mailovou adresu, že bych se poníženě optal, zde ještě někdy v budoucnu nějaký vůz na linku vyšlou (ačkoliv po této zkušenosti s nimi už těžko někdy budu chtít jet), ale ani toto mi po půlhodinovém brouzdání internetem nebylo dopřáno. Na Krnovské 16 v Bruntále podle telefonního seznamu taky nesídlí...
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 737
Registrován: 1-2006


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 11:02:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hofmannůf Granus 3S1 3892 stále jezdí.
Včera před polednem odjížděl na linku do F. Lázní:

www.fotodoprava.com
švarc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 96
Registrován: 12-2005
Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 14:47:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gromit:Divím se že v tom buse bylo docela dost lidí.
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 742
Registrován: 1-2006


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 14:59:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Švarc: Převážně důchodci, asi cestují do lázní.
www.fotodoprava.com
Atmák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.79.20
Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 15:14:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Narazil jsem na celkem zajímavého "dopravce" - Karel Vrbík. Jeho jediná linka se dvěma spoji http://portal.idos.cz/Data/pdf/L420435_051211_45582.pdf jezdí v pracovní dny kromě prázdnin. Vůbec nic se mi o něm nepodařilo najít na internetu (takže asi nejezdí ani "chartery"), v obchodním rejstříku také nenalezen. Docela by mne zajímalo, s čím jezdí (jestli vůbec) a kolik má tak zaměstnanců (asi jen jednoho).
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 744
Registrován: 1-2006


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 16:00:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Atmák: Při pohledu na JŘ, že jezdí krátkou okružní linku v nějakém zapadákově, bych odhadoval, že to jezdí jen s nějakým Transitem nebo Sprinterem. Na standardní velikost busu to nevypadá.
www.fotodoprava.com
Atmák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.79.20
Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 16:26:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gromit: Taky jsem o tom Fordu Transit uvažoval - ale zase harantů bývá nárazově hodně - taky může jezdit s archaickým LC, kterým o víkendu vozí hráče FK do sousedního, s prominutím, zapadákova.

P.S. Jak jsem zjistil, byl jsem uveřejněn na tvých stránkách :-)))
Martan1484
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 6-2005
Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 16:27:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podštěly: A to tam jako pršelo? Ostatně, kde to vůbec je? Celkem drsná linka - u takového malého dopravce.
U větších dopravců se to snese, třeba ZDAR 840314: http://www.portal.idos.cz/Data/pdf/L840314_051211_45130.pdf
Nejvyšší formou života je člověk, nejnižší formou života je člověk, který si hraje s vláčky.
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 746
Registrován: 1-2006


Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 16:38:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak jsem zjistil, byl jsem uveřejněn na tvých stránkách :-)))

Ani o tom nevím, to jako že jseš tam někde vyfocenej??
www.fotodoprava.com
Dopravce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 615
Registrován: 5-2005
Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 17:36:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten Hofmanův Granus vypadá na fotce pěkně
Vešel do místnosti a zeptal se: "kde je ten dispečer". A zezadu se ozvalo: "jo, už du"
Atmák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.79.20
Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 17:39:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gromit: jj, sedim v tom LUXu

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace