K-report
 

Archiv do 02.srpna 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Dopravci a linky » Dopravci a linky - diskuse » Staré archivy » Archiv do 02.srpna 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 24397
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 28. července 2006 - 23:49:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, postup kraje je naivní. A to je mírně řečeno.

Jen aby to naopak neměli dotyční moc dobře promyšlené...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1342
Registrován: 1-2004


Odesláno Sobota, 29. července 2006 - 00:03:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Že by? No peněz za kompenzace ztrát tam bude lítat dost.
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1267
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 29. července 2006 - 00:12:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aussiger: Když se DPÚK tak striktně drží zákona, jak tedy mohl dát kraji takovéto šibeniční ultimátum, kde vyhrožuje zrušením většiny autobusových spojů? Změna licence přece není záležitostí několika dnů. Takže jsou dvě možnosti:
- DPÚK věří v dohodu s krajem a licence nezměnil. V tom případě by jakékoliv omezení provozu bylo nezákonné a sankcionovatelné.
- DPÚK včas požádal o změnu JŘ a omezení dopravy je legální. V takovém případě však nebude možné ty spoje legálně provozovat, pokud k dohodě dojde.

Ať je to jakkoliv, pouští se DPÚK na tenký led. A vůbec, nešlo by to udělat tak, že by kraj vydal licence sám sobě? Tj. nějaké firmě, kterou sám vlastní a která by dopravu zadávala jednotlivým dopravcům? Změnu dopravce by pak bylo možné provést daleko flexibilněji a odpadly by všechny taškařice kolem licencí
Dopravce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 676
Registrován: 5-2005
Odesláno Sobota, 29. července 2006 - 08:38:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám obavy, že na tenký led se akorát pustil kraj. Stojí totiž proti dost silné ekonomické skupině firem, která si může dovolit elitní právníky a ti už umí najít víc skulinek v zákonech, než je zdrávo. Pokud jde o omezování dopravy, to je zcela dle zákona. Pokud kraj vypoví někomu smlouvu na spoje v ZDO, může je dopravce zrušit. Musí je však zrušit až tři měsíce po té, co kraj přestal dopravci dávat dotaci. Kraj tak měl tři měsíce času, napíšu to ještě jednou, tři měsíce času, na to, aby popohnal vítěze výběrového řízení k tomu, aby si požádal o licence a předložil si na schválení nové jízdní řády. Na každém úřadě je několik úředníků odboru dopravy, ta cca 9, kteří mají nastarost pouze linkovou dopravu, tzv. "veřejku". A o tu se starají. Kontrolují zda má dopravce platné licence, kdy licence končí, aby jej popohnali k tomu, aby podali licenci novou, atd. atd. A tihle úředníci v Ústí prostě a jednoduše svoje povinnosti zanedbali a dopravce se jejich neschopnosti jen směje a pěkně s nimi zametá. Jinak můj soukromej názor, když jsem se bavil s jednim známý, co studuje práva, tak mi řekl, že je velká pravděpodobnost, že dopravce vyhraje všechny soudní spory, co vede s krajem.Využívá totiž všech drobností každého paragrafu.Lze říci, že licence jsou osobním vlastnictvím společnosti( zákon je v tomto nepřesný), takže kraj může prd.
Vešel do místnosti a zeptal se: "kde je ten dispečer". A zezadu se ozvalo: "jo, už du"
Hmm, STS Chvojkovice-Brod, zřejmě slušnej oddíl.
"A kolikrát se to ozvalo? Jen jednou."
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1268
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 29. července 2006 - 08:51:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dopravce: Aha, tak o té možnosti zrušení spojů 3 měsíce po ukončení jejich dotování jsem nevěděl. V tom případě je ale jedno, jestli licence jsou něčí osobní vlastnictví, protože lze vydat nové na stejné trasy. A má vůbec kraj nástroje jak popohnat ČSAD ČL k požádání o licence? Je přece jasné, že ČSAD ČL nebude mít nejmenší snahu to udělat.
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1343
Registrován: 1-2004


Odesláno Sobota, 29. července 2006 - 17:58:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je ale zajímavý výklad zákona. To má ten dopravce jezdit tři měsíce ztrátové linky na vlastní náklady?
Tady jde o to, že vypovězením smlouvy na ZDO nekončí platnost licencí na ty linky. A dopravce je musí provozovat dokud to jde - tedy v tomhle případě dokud nedojdou peníze. A to jsou ty okolnost, "které dopravce nemůže odvrátit nebo jim zabránit" podle zákona. Je ale pravda, že tohle se dalo očekávat a dopravní úřad si to má hlídat. Nestalo se a teď už to budou řešit jen soudy. A právníci DPÚK asi nebudou diletanti.
Dopravce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 677
Registrován: 5-2005
Odesláno Sobota, 29. července 2006 - 18:15:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, má jezdit, protože nelze ze dne na den zrušit velké množství spojů, které jsou v rámci ZDO. Nazívá se to ohlašovací povinnost ze strany dopravce KÚ. Ten tuto skutečnost bere na vědomí a má právě ty tři měsíce čas, něco s tím udělat. Ale v Ústí udělali jaksi prd.Osobní vlastnictví licencí dopravce je dost důležitý pojem. A není to nanic, ono totiž i v ZDO jsou spoje ziskové. Na to pozor není jich málo a v případě spojů do Ústí, to není zanedbatelné číslo.Takže DPÚK může ty spoje provozovat, nebo stavět spoje před spoje nového dotovaného dopravce, protože jejich licence jsou "čisté", tj. neobsahují časový úsek,kdy lze zavést spoj před, nebo po dotovaném spoji v určitých úsecích. Pokud máte licenci, tak na ni nemusíte provozovat ani jeden spoj. Prostě jste jen držitelem licence. Ono totiž si na tu danou licenci můžete schválit tzv. "nulák", nebo-li jízdní řád, kde je u všech spojů uvedena např. poznámka"nejede od 11.12.2005 do 9.12.2006, tj. celou platnost letošních jízdních řádů. Tento nulák se dostal do zákona zhruba před třemi lety,dříve dopravce musel, alespoň jeden den v roce jet, alespoň jeden spoj na dané lince, alespoň v části trasy(např.alespoň mezi dvěma zastávkami). Bohužel dopravci o této možnosti moc neví, moc se právničině totiž nevěnují a kraje mlčí a tak jezdí mnohdy linky jen jednou za rok na mnohdy úplně nelogických časech apod. A vůbec otázky právních výkladů jsou u dopravců dost zajímavé. Málokterý to zkoumá dopodrobna, jaké má možnosti a mnohdy ani kraje neví, jaké jsou tam nástrahy.Bohužel právníci DPUK jsou lepší a znalejší, než právníci na kraji.
Vešel do místnosti a zeptal se: "kde je ten dispečer". A zezadu se ozvalo: "jo, už du"
Hmm, STS Chvojkovice-Brod, zřejmě slušnej oddíl.
"A kolikrát se to ozvalo? Jen jednou."
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1270
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 29. července 2006 - 18:47:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dopravce: Zajímavé věci... Takže když jednou dostanu "čistou" licenci, zavedení nových dotovaných spojů ve stejné trase mě už nemůže ohrozit? Myslel jsem si, že omezení z důvodu souběhu s dotovanou dopravou se týkají všech linek bez ohledu na to, jestli jsou nově zaváděné nebo jezdí už dlouho. Vím totiž o případech, kdy se omezení typu "nelze přepravovat cestující ze zastávky X do zastávky Y" objevilo u linek, které byly dlouho předtím v provozu ve stejných časových polohách bez omezení.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 187
Registrován: 4-2006
Odesláno Sobota, 29. července 2006 - 19:42:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lípa i dpúk ted drží kraj v šachu.Dosáhli toho že starý a nový dopravce jsou stejní a nevlezl jim tam někdo jiný.Lípa jezdit nezačne nemá čím a tak to půjde dokola.Jen nechápu co bylo v té komisi která rozhodovala za paka.Vždyt to ví snad i malé dítě ,že ti dva dopravci mají stejného majitele.Co od toho čekali?Že se to jako zlepší?Lidi by je měli hnát a ne je ještě platit.
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1344
Registrován: 1-2004


Odesláno Sobota, 29. července 2006 - 22:09:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dopravce: Ano, ohlašovací povinnost ze strany dopravce. Ale tady to bylo ze strany kraje a i tady musí být nějaká výpovědní lhůta a ne ze dne na den. V tomhle případě dal kraj DPÚK lhůtu právě tři měsíce. DPÚK kraji nic neohlašoval, protože neměl důvod.
Jinak s temi licencemi je to sranda, protože dokud sám DPÚK nepožádá o nějaké změny, nikdo s tím nic neudělá.

Ares1: Co od toho čekali? No když zjistili, že tolik autobusů tak rychle neseženou + jiné komplikace, tak ČSAD ČL se stejnými majiteli bylo jedinou možnou volbou.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 191
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 30. července 2006 - 00:22:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no ale pokud vím dali jim zase celý kraj a to je kravina.Pak to dopadá jako ted a dojedou na o lidi.a pokud vím tak něco chtěli dp (Most)a pak ale to bylo dříve byl nějaký soukromník od Varnsdorfu kterému dali nějaké linky a pak ještě než mohl vyjet tak mu to vzali.a on měl už zaplacenou zálohu na busy. a tím zkrachoval.
Prostě to je amatéřina.A snad není jediný kraj kde by dopravce tak ovládal ZDO.U NÁS V lIBERECKÉM KRAJI MÁME 4 A FUNGUJE TO.
Dopravce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 678
Registrován: 5-2005
Odesláno Neděle, 30. července 2006 - 09:54:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1: těch krajů je mnohem víc, než si myslíte a mnohdy pod světlem bývá největší tma. S tím libereckým krajem, bych radši moc neoperoval. Ale více o tom opravdu nechci hovořit, člověk nikdy neví.
Aussinger: kraj neprodloužil dopravci smlouvu na ZDO, resp. s ním neuzavřel novou, uplynutím smlouvy na dobu určitou, žádná výpovědní lhůta pro kraj nevzniká. Naopak, pokud to dopravce nečeká a s krajem se nedohodne jinak, je povinnen provozovat dopravu další 3 měsíce. Na licence to žádný vliv nemá. Kraj může nechat licence DPÚK, to nemá na nic vliv, jenom na to, že dopravce zavede na lukrativních spojích a směrech přiměstské spoje před dotovanými spoji nového dopravce. Ale kraj, se chová jako malej kluk, bez znalostí. Sakra, tak snad ve výběrovém řízení byly nějaké povinnosti pro vítěze, nebo to bylo prostě jen tak narychlo, že se dopravce zasmál, jak je kraj nemožnej? Kraj měl ČL vyzvat k podání žádostí na licence a k podání JŘ. Copak nic ve výběrovém řízení jako podmínka nebylo? To je potom opravdu katastrofa a lidi by si měli stěžovat na úředníky kraje. Dopravce se drží jen velmi velmi dobře zákona.
Vešel do místnosti a zeptal se: "kde je ten dispečer". A zezadu se ozvalo: "jo, už du"
Hmm, STS Chvojkovice-Brod, zřejmě slušnej oddíl.
"A kolikrát se to ozvalo? Jen jednou."
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 192
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 30. července 2006 - 12:39:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad dopravce no nevím ale dej mi příklad kde to zajištuje jedna firma?
Dopravce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 680
Registrován: 5-2005
Odesláno Neděle, 30. července 2006 - 13:00:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1:nepochopil jste mě. Já jsem chtěl říct, že jsou kraje, které jsou až příliš "kamarádské" s jistými dopravci, na úkor těch ostatních. Víc k tomu nechci říkat.
Vešel do místnosti a zeptal se: "kde je ten dispečer". A zezadu se ozvalo: "jo, už du"
Hmm, STS Chvojkovice-Brod, zřejmě slušnej oddíl.
"A kolikrát se to ozvalo? Jen jednou."
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 193
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 30. července 2006 - 13:35:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

aha tak to jo.a to máš možná i pravdu.Jenže já jsem spíš zastáncem dobrého vztahu než nějakého pirátství.Také k tomu nechci víc říkat.Jsou to citlivé informace.
Maxwilien
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 118
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 30. července 2006 - 13:42:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dopravce:
Já jsem chtěl říct, že jsou kraje, které jsou až příliš "kamarádské" s jistými dopravci, na úkor těch ostatních. Víc k tomu nechci říkat.

s tím naprosto souhlasím

(Příspěvek byl editován uživatelem Maxwilien.)
www.tad.cz ---> Setra forever www.setra.de
kdybyste náhodou někdy vyfotili nějakej z autobusů TAD tak mi prosím pošlete fotky na mejl(Mic.halB@seznam.cz)
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5063
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 30. července 2006 - 16:16:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tož soudruzi, v kauze BKA 25 07 přináším nové upřesňující objevy:

Tento autobus má výrobní číslo 26230, rok výroby "K", typ LC 735.40 a dnes ráno stál v Pardubicích u vlakového nádraží, včera vezl ráno a odpoledne dělnické spoje pro Panasonic a v dopolední pauze si s ním řidič P.L. odskočil odvézt z dětského tábora nějaké děti včetně jeho dcery.

Důkaz místo slibů:

 
 

Ve voze se nacházely hromady cedulek a dále turnusy č. 422 (od 11.12.2005, řidiči Klimeš a Krejčí) - linky 710782, 710781, 716225, 710750, místo odstavení vozidla "Boritov", dále pak turnus 390 platný od 1.3.2006, řidiči stejní, místo odstavení "Spesov", linky 710751, 729230, 710730 a 710731.

Podtrženo, sečteno, ze seznamů ČAD Blansko si ho škrtněte.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1272
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 30. července 2006 - 16:24:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_j: A on normálně jezdí v tomto stavu (tzn. s chybějícím plechem u zadního kola) ?
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5064
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 30. července 2006 - 16:24:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě by mě zajímalo, zmiňovali jste "BKA 25-00 (LC736?, oranžový)". Mám tady turnus 702 (so+ne, paltí od 24.5.2004), který jsem našel v tom žlutém busu vpravo

 

a který vypadá takhle:

710653 Svitavy 4:30 - Ráječko 5:40/6:15 - Svitavy 7:20/16:30 - Ráječko 17:40/18:15 - Svitavy 19:20

a pod tím turnusem je poznámka "vozidlo BKA 25-00 !!!!!!!!"

A mě by zajímalo:

- co je to za linku? Zaměstnanecká a neveřejná, ne? Kam a proč jezdí?
- proč tam musí být BKA 25 00?
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5065
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 30. července 2006 - 16:26:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A on normálně jezdí v tomto stavu (tzn. s chybějícím plechem u zadního kola) ?

Plech upadnul včera (resp. uvolnil se tak, že drhnul o vozovku, takže byl posádkou autobusu utržen úplně) a řidič byl kvůli tomu pěkně naštvanej.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Dopravce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 681
Registrován: 5-2005
Odesláno Neděle, 30. července 2006 - 16:39:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_j: krásná vozová sestava
Vešel do místnosti a zeptal se: "kde je ten dispečer". A zezadu se ozvalo: "jo, už du"
Hmm, STS Chvojkovice-Brod, zřejmě slušnej oddíl.
"A kolikrát se to ozvalo? Jen jednou."
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4459
Registrován: 1-2005


Odesláno Neděle, 30. července 2006 - 20:17:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martine, je to zaměstnanecká linka do firmy Celestica v Ráječku u Blanska. Jezdí tam vozy od Brna, Prostějova, Boskovic, Blanska, jak vidím, tak i Svitav. Byl jsem tam jednou a chystám se tam navečer znova, tentokrát ne onou linlou (z PV), ale po své ose, protože takovou skladbu vozů, jaká je tam k vidění, by byl hřích nenafotit
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Mirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 998
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 31. července 2006 - 07:38:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

BKA 25-00 dělá právě tu linku do Brna, ale dříve to jezdila dokonce LC936. BKA 25-00 dělá takový ten klasický obrat - v prac. dny ráno z Brna na 6:00 do Ráječka, pak návrat do Brno Kr-Pole z noční směny a pak odvoz na 8:00. Co dělá během dne na Blanensku netuším. Pak opět nastupuje v 16:00 v Ráječku jede do Brna, vezme lidi na noc zpátky a cca v 18:10 odjíždí z Ráječka do Brna.

O víkendech vypadávají spoje na 8 a v 16 zpět, takže je vidět k parkování na Zvonařce.
švarc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 156
Registrován: 12-2005
Odesláno Pondělí, 31. července 2006 - 08:25:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_j:Ted na tý lince do Svitav často vídám jeden z Midwayí.
švarc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 157
Registrován: 12-2005
Odesláno Pondělí, 31. července 2006 - 09:36:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak sem koněčně trochu aktualizoval seznamy dopravců.
Dopravce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 683
Registrován: 5-2005
Odesláno Pondělí, 31. července 2006 - 10:24:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

můžeš sem ještě jednou napsat adresu, někde jsem ji potratil.
Vešel do místnosti a zeptal se: "kde je ten dispečer". A zezadu se ozvalo: "jo, už du"
Hmm, STS Chvojkovice-Brod, zřejmě slušnej oddíl.
"A kolikrát se to ozvalo? Jen jednou."
švarc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 159
Registrován: 12-2005
Odesláno Pondělí, 31. července 2006 - 10:42:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

www.sweb.cz/Seznam.dopravcu
a jinak uživatelský jméno:Seznam.dopravcu a heslo:doprava
Twig
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 416
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 31. července 2006 - 10:50:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

švarc: Ještě jsem potom přidával pár vozů z ČAD Blansko, tak to tam příležitostně flákni též.
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1278
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 31. července 2006 - 18:53:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Situace v Ústeckém kraji zatím vypadá tak, že se nedohodli a vzájemně si zkoušejí pevnost nervů. Asi to zítra bude zajímavé...
1560
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 197
Registrován: 11-2004


Odesláno Pondělí, 31. července 2006 - 20:27:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím proč mi současná situace v ústeckém kraji připomíná banskou bystricu...
Nekonečné reinkarnace vozů T3 v podobě wan, trojwan a jiných bastlů nejsem perspektivou pro chudší provozy, ale projevem úpadku výroby tramvají v České republice. Prolízačky patří na dětská hřiště, ne na koleje českých a moravských měst!
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 194
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 31. července 2006 - 21:14:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad 1560 hm také mi to připomíná P.Králíka,tady v té hře jsou jen jiní herci.A souhlasím že to bude zítra zajímavé.
Maxwilien
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 125
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 31. července 2006 - 21:17:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1:Přišel ti ode mne mejl s fotkama? - me se to jakoby vrátilo nejakej Mailer deamon nebo co ....
potřebuju to vědět jinak bych zbytečně posílal další:-)
www.tad.cz ---> Setra forever www.setra.de
kdybyste náhodou někdy vyfotili nějakej z autobusů TAD tak mi prosím pošlete fotky na mejl(Mic.halB@seznam.cz)

ICQ:276-583-029
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 195
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 31. července 2006 - 21:21:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad maxwilien ne nedostal._Včera se mi to také stalo ,ale to jsem měl chybu v adrese.Ale nedávno se mi stalo že se mi to vrátilo protože sem tam měl moc fotek a když jsem to rozdělil tak to bylo v pohodě.
Twig
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 417
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 31. července 2006 - 23:46:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Našel jsem záznamy o sledování linky 201 :-) z května, a světe div se -- nemýlil jsem se, skutečně ještě v květnu byla na lince 201 spatřena BKA 23-70. Podle záznamů byla bez větracích klapek, ale měla tmavá skla. To by mě teda zajímalo, jestli měla i označovač jízdenek, když jezdila v IDS

(Příspěvek byl editován uživatelem Twig.)
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5079
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 01. srpna 2006 - 01:41:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, já mám v tomhle trošku bordel, ale vím, že dispečer téhle firmy říkal už snad někdy v květnu něco o "solidní pětce z Blanska" a jak jsem později zjistil, ve firmě se objevily ty pětky hned tři:

výr.č. - SPZ - typ - "jméno"
21383 BKA 20-70 LC.735.20 modrá pětka Blansko
24508 BKA 23-70 LC.735.40 žlutá pětka Blansko
26230 BKA 25-07 LC.735.40 oranžová "šestka" Blansko

S BKA 20-70 jsem jezdil poprvé v sobotu 10.6., BKA 23-70 jsem poprvé viděl další týden ve středu na zájezdu a BKA 25-07 jsem prvně spatřil až teď v neděli, ale určitě už je ve firmě dýl, počítám, že se všechny tři ty busy koupily naráz.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Dopravce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 685
Registrován: 5-2005
Odesláno Úterý, 01. srpna 2006 - 06:56:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak nám dneska ráno DPUK nevyjel
Vešel do místnosti a zeptal se: "kde je ten dispečer". A zezadu se ozvalo: "jo, už du"
Hmm, STS Chvojkovice-Brod, zřejmě slušnej oddíl.
"A kolikrát se to ozvalo? Jen jednou."
Jmx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 235
Registrován: 5-2003


Odesláno Úterý, 01. srpna 2006 - 08:48:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Banská Bystrica ve velkém měřítku
A to se můžeme těšit na to co teprve nastane, protože v okamžiku kdy ČSAD Česká Lípa získá licence a nasadí svá vozidla budeme asi všichni čumět. Před pár týdny totiž vyšel od nich inzerát, že shání autobusy na ZDO. Požadavky: stáří nerozhoduje, platná TP a emise, cenová relace 50 tisíc. Obávám se, že východní státy nějaký čas nebudou mít z ČR žádnou nabídku na šroty.
Vaše názory se nám nelíbí, za trest vám omezíme naše služby. Váš "ekologický" dopravce.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1093
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 01. srpna 2006 - 09:00:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tedy v Praze jsou jistě všichni připo... z voleb, myslím komunálních a takové akce by nyní raději odložili. I když i Praha má v zásobě pár akcí (nedopravních), které mohou naštvat lid. Nevím zda je toto správná převolební taktika - naštvat spoustu lidu snad mimo automobilstů (nedojde-li v důsledku někde k silničnímu kolapsu). V jistém bodě se to zlomí a pak mediální podpůrná masáž selže. Ale třeba to nesouvisí s volbami přímo, ale s rozdáváním karet v dopravní obsluze. Pak to zase musí být raději do těch voleb.
Twig
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 418
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 01. srpna 2006 - 09:06:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_j: Ono je docela možné, a i tomu věřím, že na té lince 201 se neobjevil náhodou. Sice mám podezření, že v té době chcípla BKA 43-03, ale spíš bych řekl, že tu LC735 tam poslali aby si ještě zajezdila před odprodáním.
Dopravce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 688
Registrován: 5-2005
Odesláno Úterý, 01. srpna 2006 - 09:34:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Ústí je vidět, že jsou fakt na pohodu
Vešel do místnosti a zeptal se: "kde je ten dispečer". A zezadu se ozvalo: "jo, už du"
Hmm, STS Chvojkovice-Brod, zřejmě slušnej oddíl.
"A kolikrát se to ozvalo? Jen jednou."
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 201
Registrován: 4-2006


Odesláno Úterý, 01. srpna 2006 - 10:24:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no nevím tolik busů neseženou i kdyby chtěli sebevíc.a taky řidiče neb někdo musí jezdit.Vidím to na to že se přefláknou vozy dpúk na ČSAD Č.Lípa a bude to.
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 893
Registrován: 1-2006


Odesláno Úterý, 01. srpna 2006 - 10:40:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

DPÚK opravdu nevyjel. V Roudnici, byl jsem tam mezi devátou a desátou hodinou, visí na odjezdových sloupcích letáky se seznamen linek, na které se nevyjede. Viděl jsem tam jezdit jen Ekobus na MHD, druhý Ekobus tam stál odstavený, jinak přijela jen linka ČSAD SČ z Mělníka. Cestou zpět jsem viděl přijíždět do Roudnice prázdný Lahti Eagle od firmy P Bus (z Litoměřicka), možná pojede nějakou linku.

Ostatně nedivil bych se, kdyby si města a obce z regionu najaly na důležitější spoje soukromé dopravce do doby než se situace (doufejme) stabilizuje. Škoda, že nemám čas podívat se tam během odpolední špičky, zkusím to ve čtvrtek.
www.fotodoprava.com
Patrice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 192
Registrován: 2-2005


Odesláno Úterý, 01. srpna 2006 - 11:41:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, ale aby dojela AVIE hasičů místo autobusu jako v Telnici, tak to už je trochu síla. I když můžou být rádi, že vůbec něco...
Plně podporuji ŠOTOUŠE
ICQ: 233-016-608
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 203
Registrován: 4-2006


Odesláno Úterý, 01. srpna 2006 - 19:52:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no jak ted říkal hejtman UK začne jezdit Lípa ve čtvrtek - to znamená že se do čtvrtka narodí 400 autobusů.No david cap.bude mít makačku
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 205
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 00:08:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

P.Mluvčí prohlásil že nevylučuje spolupráci(půjčení busů).Jen neuvedl za kterou společnost mluví.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 495
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 10:56:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vidím to na to že se přefláknou vozy dpúk na ČSAD Č.Lípa a bude to.
Tak to teda pochybuju Dpuk uričitě neprodá vozy konkurenci.
AV 15-30
Twig
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 421
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 11:00:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

6120: To je mi tedy konkurence, když obě firmy mají totožné vedení
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 496
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 11:12:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Twig:hm nevim neznám místní poměry pak ale teda nevim v čem je problém když DPUK i Čsad ČL maj jednoho ředitele.předpokládám že obě firmy jsou z bývalého ČSAD BUS ustí nad labem?
AV 15-30
švarc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 168
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 11:14:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Docela sem zvědavej,co s těmi autobusy bude chtít DPUK dělat.Už vidím kdo bude kromě ČSAD ČESKÁ LÍPA kupovat jeho ekobusy.Vím,jaký problémy s prodáváním autobusů má(mělo) ČAS SERVICE Znojmo,když přišlo o licence asi na 40 linek,nedávno sem viděl stát 3 busy Času mezi V.Mýtem a Litomyšlí.takže se asi moc neprodávaj.
švarc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 169
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 11:15:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tipoval bych,že databáze už obsahuje tak 5500 autobusů.
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 185
Registrován: 12-2004


Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 11:17:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jenže to vedení je jen "představenstvo", ale jinak jsou to v obchodním rejstříku dvě společnosti, které mají vlastní vedení. Navíc DPÚK vozy prodat nemůže, protože na některé dostal dotaci a nesplnil by dotační podmínky. Takže spíše to vypadá na půjčení, ale otázka je, jak teď splní dotační politiku, když vozy musí za státní peníze jezdit nejméně 80% výkonů v ZDO! Takže tímto přístupem, ať je jakýkoliv se DPÚK dostává do problémů (o tom kdo je v právu nemá smysl diskutovat).

V současné době to vypadá, že mluvčí se věnuje DPÚK a po skončení této ""kauzy"" se bude věnovat ČSAD ČL
www.cnds.cz /www.ustecketramvaje.com/
ICQ 222-729-231
Linejbus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 7-2005
Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 11:24:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vážení přátelé,

Dovolte mi abych zareagoval na směšnou grotesku, kterou hraje město Ústí nad Labem s dopravcem ČSAD Česká Lípa a firmou Dopravní podnik Ústeckého kraje. Celkem by mě zajímalo o co magistrátu jde. Jestli o to, aby nemuselo platit milionové dluhy, nebo aby schovalo nějakou svou nekalou hru. Ono totiž běžnému občanu nemůže hned dojít jak to je. Musí malinko zjišťovat. A tak jsem také i já zjišťoval. Včera primátor města pan Gandalovič prohlásil, že DP Ústeckého Kraje je drahý a proto výběrové řízení vyhrála firma ČSAD Česká Lípa. To je celkem pochopitelné a nebylo by na tom nic tak zlého. Ale jak je možné, že obě firmy vznikly rozdělením přepravního kolosu ČSAD BUS, dodnes mají stejné sídlo, ve stejném domě a téměř ve stejných dveřích. Jak je možné, že předsedou představenstva je u obou firem Ing. Michal Jergl? Není to všechno nějak divné. Podle výpisů z OR je zřetelné, že obě firmy jsou si opravdu hodně blízké . Jediný rozdíl je, že DP Ústeckého kraje je firma s větším složením.
Proto se ptám co na nás pan Gandalovič hraje za špinavou hru. Kde si dovoluje brát právo omezovat dopravu a objednávat, nebo rušit dopravu bez řádného zajištění náhradního dopravce (mimochodem ze stejného místa podnikání a shodnou částí managmentu). Myslím si, že pan Gandalovič by se měl zajímat o to, kde udělal chybu a mohl by toto mediím vysvětlit. Já nejsme novinář a ani tak nepíši, ale Vážně by mě zajímalo, co za tím vším je. Stačí si najet na stránky obou dopravců najdete jejich odkazy na www.csadbus.cz a jsou nejen stejné jako vejce vejci, ale na www.justice.cz si podle názvů můžete zjistit kdo je v představenstvech a dozorčích radách firem ČSAD Česká Lípa, DP Ústeckého kraje, nebo BUS.COM a.s.


Pane Gandalovič, všichni budeme rádi, když nám toto vysvětlíte.


Jsem s pozdravem

Josef Šeleta, cestující
Twig
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 422
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 11:27:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Linejbus: Spíš by mě zajímalo, když teda k 1. 5. vypověděli smlouvu DPÚK, kdo tuto firmu legálně nahradil? Podle zákona má kraj povinnost zajistit a dotovat dopravu, takže logicky je jeho povinností od 1. 5. najmout jiného dopravce. To ale evidentně neudělal. Vítejte v Kocourkově
Mirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1006
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 11:29:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

On v tom hraje svou roli i Gandalovič??? Já myslel, že je to věc Šulce...
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 186
Registrován: 12-2004


Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 11:33:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Samozřejmě že v Gandalovič nehraje!!!!! To je totiž nejčastější mýlka. Vždyť lidé jsou zmateni z jejich názvu a předevčírem volali na DPmÚL, zda-li budou nebo nebudou jezdit.

Přátelé, prosím - Dopravní podnik Ústeckého kraje není organizace kterou vlastní město Ústí nad Labem! Je to soukromý subjekt, který nemá ani nic společného s Ústeckým kraje (pouze pro něj zajišťuje [zajišťoval] ZDO)!

ad Linejbus: PROSÍM NEROZŠIŘUJ FALEŠNÉ OBVINĚNÍ! město Ústí nad Labem v tomto nejde!!!

(Příspěvek byl editován uživatelem pida.)
www.cnds.cz /www.ustecketramvaje.com/
ICQ 222-729-231
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 187
Registrován: 12-2004


Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 11:38:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, prosím raději si zajděte na stránky http://www.kr-ustecky.cz/ a pozorně si pročtěte všechny zprávy z tohoto sporu. Protože zjistíte, že kraj si od 1.6.2006 najmul nového dopravce!
www.cnds.cz /www.ustecketramvaje.com/
ICQ 222-729-231
Twig
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 423
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 11:41:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pida: Jóóóóó? Tak zaprvé smlouva byla vypovězena k 1. 5., takže i kdyby k 1. 6. najmuli nového dopravce, měsíc porušovali zákon. A to by mě teda zajímalo koho najmuli, když kromě DPÚK nejezdil nikdo.
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 188
Registrován: 12-2004


Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 11:42:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Oficiální vyjádření města ústí nad Labem:
Doprava: volejte na krajský úřad
Dopravní podnik města Ústí nad Labem, a.s. není nijak majetkově ani organizačně propojen s Dopravním podnikem Ústeckého kraje a nenese proto žádnou zodpovědnost za současnou napjatou situaci kolem dopravní obslužnosti Ústeckého kraje.


--------------------------------------------------------------------------------


Ústecký dopravní podnik rovněž není schopen nahradit výpadek linkových autobusových spojů na severočeských silnicích. Případné prodloužení linek ústecké MHD do vzdálenějších lokalit by totiž podléhalo změně licenčních podmínek. Podle předsedy představenstva DPmÚL Petra Gandaloviče však k tomu nemá dostatečný počet vozů a řidičů, ani odpovídající stav vozové techniky. I přesto je však ústecký Dopravní podnik připraven v omezeném rozsahu zajistit dopravu do některých obcí, pokud o to příslušní starostové na základě objednávky požádají.

Město Ústí nad Labem vyzývá občany, aby se v souvislosti se získáváním informací o dopravní obslužnosti na území Ústeckého kraje neobraceli na Dopravní podnik města Ústí nad Labem, ale přímo na krajský úřad.
www.cnds.cz /www.ustecketramvaje.com/
ICQ 222-729-231
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 189
Registrován: 12-2004


Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 11:43:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Výběrové řízení vyhrála společnost ČSAD Česká Lípa.
www.cnds.cz /www.ustecketramvaje.com/
ICQ 222-729-231
Twig
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 424
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 11:46:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pida: A proč teda ČSAD ČL od toho 1. 6. nejezdí? Proč to nechal kraj dojít tak daleko?

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace