K-report
 

Archiv do 20.března 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Externí dopravci » Staré archivy » Archiv do 20.března 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1760
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 05. února 2006 - 12:56:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kvůli nemožnosti cestovat s někým dalším
???


Copak na kolem mohu mít spolucestující(ho)?
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19307
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 05. února 2006 - 13:03:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ne snad? :-)
Rozhodně se ale nedá říct, zda se lze více věnovat spolucestující(mu) na kole (jedno zda na dvojkole, na štangli, či druhém) nebo v autě; v prostředku VHD pak obvykle chybí soukromí.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1762
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 05. února 2006 - 13:09:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem to myslel vážně...
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19309
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 05. února 2006 - 13:17:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To ale záleží, jak chceš spolucestujícího definovat... Nicméně i nadále si myslím, že nejlépe se „spolucestuje” pěšky, pak VHD, na kole, autem (když neřídí někdo jiný).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1081
Registrován: 8-2004
Odesláno Neděle, 05. února 2006 - 13:33:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp:
To jsem nemyslel. Já jsem nepochopil, jak jste ostatně sám uvedl, toto:
V některých regionech někteří lidé využívají cyklistickou dopravu nejen k rekreačním účelům. Ani proti tomu nic nemám (jakkoli bych to sám nedělal)
Resp. bych byl rád, kdyby jste tu druhou větu + závorku zkusil nějak opsat.
Nic nezkazí jen ten, kdo nic nedělá.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1766
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 05. února 2006 - 20:47:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tímto jsem chtěl napsat, že tam, kde má cyklistická doprava využití (i k jiným, než rekreačním účelům), ať klidně je, ať je klidně třeba i z veřejných zdrojů podporováná a rozvíjena (stejně jako ať je tam, kde má smysl, rozvíjena např. tramvajová, anebo automobilová doprava).
Ale zároveň jsem podotkl, že kdybych v takovém místě žil, tak bych na kole nejezdil (vyjma občasných rekračních příležitostí).
Je už to lepší?
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1085
Registrován: 8-2004
Odesláno Neděle, 05. února 2006 - 22:58:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp:
Pochopil jsem to teď tedy tak, že vy za jakýchkoliv okolností a situací budete využívat kolo jen k rekreačním účelům (pokud tedy vůbec). Je to tak správně pochopeno?
Nic nezkazí jen ten, kdo nic nedělá.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1775
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 05. února 2006 - 23:24:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, je.
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 503
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 06. února 2006 - 12:21:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro odlehčení zdejší poměrně hutné atmrosféry si dovolím uvést jednu historku na téma přepravy kol ve vlacích/NAD :

Jedné červnové soboty roku 2003 jsme s přítelkyní vyrazili z Prahy na cyklovýlet, který jsme chtěli zahájit v žst. Řevničov (120). Vybrali jsme si dopolední osobák s přepravou zavazadel, zařazený do rychlíkového oběhu (takže vedený až do letoška 843/klasikou). Na stanici Praha-Bubny jsme se nasoukali i s koly do 943, načež nám sympatická průvodčí rozpačitě oznámila, že Ruzyně-Hostivice je výluka s NAD (v rozlehlé a superúpadkové staniční budově Praha-Bubny jsem si žádné takové informace nevšimli), a že tedy opravdu neví, jak se přes ní s koly dostaneme-že nás snad bus vezme, ale kdo ví...

Motorák se vysoukal na Ruzyni a my vyhlíželi autobus-představoval jsem si možné výsledky diskuse s řidičem přecpané karosy a už už jsem viděl, jak budeme muset zrovna tak protivný úsek, jako je silnice I-6 do Hostivic, překonávat po vlastní ose. Leč, překvapení bylo veliké - po vystoupení z vlaku nás nějaký železničář poslal za jiným pánem, který stál u Avie připravené spolu s třemi karosami za staniční budovou... a skutečně, kromě tří (různě zaplněných, ale nijak moc) busů tvořila kolonu i drážní Avia s plachtou, převážející na korbě naše dvě kola - zpátky se vracela zcela prázdná. A pak že je s koly/přepravou zavazadel na NAD problém

Taky mi to připomíná, jak v dobách fungování spěšnin ped pár lety nahradili "raketu" řazenou na způsob 750+Ds+Gbgks+Gbgks(+Gbgks) v úseku Liberec-Turnov také jednou Avií Ale tam snad byla o něco využitější, i když prý bohatě stačila...
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1094
Registrován: 8-2004
Odesláno Pondělí, 06. února 2006 - 12:29:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nezávisle na předchozí diskuzi(!!), ale pouze Jefova příspěvku, bych chtěl připomenout svůj zážitek, jak byla obdobně zajištěna před cca rokem a půl NAD za R mezi Bakovem n.J. a Bělou p.B.. Jen těch kol bylo asi 20.
Nic nezkazí jen ten, kdo nic nedělá.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19365
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 06. února 2006 - 14:11:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to se někdy přijeďte podívat v létě do Budějc (kéž by už takové výluky ale nebyly...), kolonu občas až sedmi autobusů obvykle následují tak dvě Ávie (případně Tranzity) napěchované koly...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Web
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 06. února 2006 - 14:23:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jef: No, když se chce tak to jde ;) Škoda že já mám s NAD ČD zatím veskrze špatné zkušenosti :/ Hlavně co se týče informovanosti... Jo, to v Anglii nám hlásili ve vlaku (nojo, ale tam je rozhlas tak nějak normálka, ne EctraComfort) že za týden budou opravovat trať a možná se vyskytne zpoždění...
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 445
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 06. února 2006 - 17:25:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Web, neni tam prehozeny slovosled:

... je normálka, že se vyskytne zpoždění ...
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 11-2005
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 17:29:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak letos v lednu zahájil pravidelnou dopravu dopravce RM Lines, vzniklý již loni v létě. Ve spolupráci s DB vozí ucelené vlaky soli z Děčína-východu do Lovosic, odkud jsou přestavovány na překladiště v Prosmykách. Výchozí stanicí je Baalberge v Německu, v úseku Baalberge - Děčín-východ jsou vlaky vedeny náležitostmi DB (Railion). Vlaky, sestavené z vozů řady Tds jsou vedeny cca jednou týdně.
RM Lines nevlastní žádnou lokomotivu, a pro přepravy si neprve pronajala stroj řady 742 od TSS, který byl od minulého týdne nahrazen lokomotivou řady 740 firmy Chládek a Tintěra. Ložené vlaky jsou vzhledem ke značné hmotnosti a možnostem řady 740 vedeny z Děčína-východu do Lovosic nadvakrát.
Jedná se o první případ spolupráce DB (Railionu) s českým externím dopravcem.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1153
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 11:05:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je úplně nová přeprava, nebo to už ČD do Lovosic vozily?
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 11-2005
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 11:16:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nová. Něco málo v letech 2000 a 2001.
A na vlečku jim to ze stanice přistavuje loko ČD...
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1532
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 12:50:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak letos v lednu zahájil pravidelnou dopravu dopravce RM Lines

A to už pan R. zahodil firemní tesilky ČD ?
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 11-2005
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 13:13:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ne, pan R. zahodil montérky RM... Spíš by se teď jejich živnost měla jmenovat MT Lines.
Martin0
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 175
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 17. února 2006 - 16:03:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemá prosím někdo fotku 753.7xx UNIPETROL DOPRAVA? Potřeboval bych foto z boku. Posílejte prosím na mail: martin.nav(zavinač)centrum.cz
ICQ 342 641 925
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1923
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 17. února 2006 - 16:48:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Něco jako je v článku Martina Boháče?
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 11-2005
Odesláno Úterý, 28. února 2006 - 11:22:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejel včera do Berouna zase ten OKD,D - brejlovec s ACTSy?
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1182
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 06. března 2006 - 16:51:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Chabařovicích je pouze překladiště nákladních listů - tak maximálně. Pouze se tam shromažďují zásilky z různých destinací a dále pokračují přes čáru do Německa.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 382
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 06. března 2006 - 20:16:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trainspot:
Takže nové podeje? A do SRN to z Chabařovic vozí kdo? ČD?
Poručík_pihrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 345
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 06. března 2006 - 23:05:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z Chabařovic to vozí Viamont směr SNR.
Najde te li v mém příspěvku chybu, gratuluji neboť se stávate jejím majitelem.
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 11-2005
Odesláno Úterý, 07. března 2006 - 01:06:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale houby. Chabařovice slouží k odstavování vlaků, které "němec" nebere. V současnosti docela složitý problém v režii spedice Argo.

Qěcy - do SRN si to vozí ten, kdo si to do Chabařovic doveze.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1183
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 07. března 2006 - 10:32:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Němec nebo Holanďan v Rotterdamu? Nebo nestíhá ani Railion ani r4c a spol.?
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 11-2005
Odesláno Úterý, 07. března 2006 - 11:35:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže samozřejmě je vše jinak, a po vytřídění informací provozních zaměstnanců a jiných "zaručených zdrojů" vypadá realita takto:

u části obilných přeprav European Bulls slouží jako dopravce České dráhy (které byly Viamontem na některé české úseky najaty), a Chabařovice slouží jako předávací bod Viamontu, který tyto své vlaky převeze slavnostně přes hranici a v Německu je předá Rail4Chemu. Toť vše.

Problém Argo se projevuje jinde.
Kade
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 391
Registrován: 7-2002
Odesláno Čtvrtek, 09. března 2006 - 09:03:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...přesun diskuze z tématu 150/151

Pondělní unipetrol jel takto
Z mostu jako 47749 v 6:56
v Pardubicích přečíslován na 69517, odj 12.52
V Letohradě 14:48 - 16:23, přečíslován na 44265
V Lichkově 16:51 (buď průjezd nebojen krátký pobyt) přečíslován na 39305.
Ráno to pak zpět jelo nějak podobně, vim jen z isoře, že opět jako 69516 a pak 47748. V Letohradě sepsán už ve 4.50.
Dopravce v Polsku Orlen Koltrans, je to tedy stejná tichá nenucená kolaborace s ČD jako na Děčíně, na hranicích si držíme monopol.
Orlen nedavno pořidil z nymburské žosky dva sergeje, které mají dokonce českou VZ, třeba se dočkáme i zajímavějších věcí..?
Nevim jak často to má jezdit, ale asi se to bude týkat všech takovýhle přeprav mezi Mostem a Plockem, co přes Lichkov jezdily už doposud. Taky nevim, jestli to teď bylo poprvé, ale v ND se trasy UniDo na Lichkov objevily až teď s první změnou.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1762
Registrován: 6-2002
Odesláno Čtvrtek, 09. března 2006 - 10:49:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kade: Jak tedy aktuálně vypadají pokusy prorazit hranici různými "nehistorickými" vozidly a dopravci? Konkrétně Děčín. Tam se různí externíci (PŠ, bejci...) kdysi snažili prorazit, ale různě se to zašmodrchalo a já úplně ztratil přehled. :-(

K průlomu fronty u Děčína v této zákopové válce dosud nedošlo?
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 387
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 09. března 2006 - 11:43:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Soukromníci skr Děčín sh. fachčej vesele. Akorát musejí mít své mašinky zapsány v Pohraničních ujednáních. Šimradla tam jsou, 742ky a 753ky taky. Akorát nic nového, 189ky tam jezdily jen zkušebně, kdy se bude v jejich zkouškách pokračovat, netuším (bo nějaké papíry).
Kade
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 392
Registrován: 7-2002
Odesláno Čtvrtek, 09. března 2006 - 17:06:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale jó, k průlomu v podstatě došlo všude, se zápisem vozidel už to taky není problém, pokud nemáte "přemrštěné požadavky", a zejména předávky viamontu na rail4chem už jsou běžná praxe. Ale UniDo není normální případ, jeho činnost je v podstatě pod kontrolou nejvyššího generálního a Spedi Transu, resp. je to o vzájemných "dohodách".
Takže ani na děčínu nejezděj přes hranice a jejich vlaky z děčína do bad Schandau (předávka ITL) přetahují ČD.
Případ 189 má exaktní a definovatelné průvodní jevy, stručně shrnuto v ŽM2. Nešlo o to že by to byl zkušební provoz a pak se přerušil a nějak vyhodnocoval, ale kromě techncických vychytávek nakonec vznikly mj. tahanice o kompetence k zápisu do ujednání mezi ČD a DÚ.

A k tomu Polsku raději berte s rezervou info, že to přebírá Orlen, je prý možné, že někdo jiný (ale ne PKP).
751 372
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.61.134.210
Odesláno Čtvrtek, 09. března 2006 - 18:12:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kade: díky za informace škoda, že jeli v blbím čase. Nikde na 021,024 nebylo nasvícený čelo, jen to Bezpráví.
Kade
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 393
Registrován: 7-2002
Odesláno Pátek, 10. března 2006 - 00:33:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taktak, no aspoň Bezpráví, jinak kromě tradičního síranu na Slovensko UniDo tudyma jezdí vlastními prostředky taky do Osíčka. Ale to jsou taky takový nárazovky...
Kade
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 394
Registrován: 7-2002
Odesláno Pátek, 10. března 2006 - 00:34:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo teda sorry, "tudyma" jsem myslel jen to bezpráví, ne 021/024
Laseid
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 3-2006
Odesláno Pátek, 10. března 2006 - 21:33:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes dopoledne v Č.Třebové přibíral nákl.vlak OKD Dopravy brejlovce 753.703 a ve složení 753.706,753.709 a 753.703 pokračoval kolem jedenácté hodiny ku Praze.
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 469
Registrován: 9-2003
Odesláno Pondělí, 13. března 2006 - 13:31:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ve středu 8. 3. 2006 jsme v Mikulově na Moravě předjížděli s Osem ZN (13.55) - BV (15.30) náklad OKDD (2 x 740 + 20 x Ua se šterkem). Asi z Rakšic...
Z nejhoršího jsme uvnitř!
mišiak
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.64.201
Odesláno Pondělí, 13. března 2006 - 17:03:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Dj_Cargo: Ne tak docela. Je to licencovaný vývoz obilí, a je to do Jordánska. Je to tudíž nutno proclít. Zejména proto stojí sopravy v Chaba. Je to tak trochu "servisní nádraží" pro tyto přepravy. Větší díl přeprav si dělá Viamont sám v celé trase (momentálně se nakládá v žst. Popelín), některé vlaky z Chaba vozí na objednávku ČD. V Chaba se taky sestavují prázdé vozy dle požadavků nakládky (od R4Ch nepřichází konstantní množství vozů). V současnosti jsou pronajaty vozy od R4Ch (to jsou ty s nápisy TMF) a od SpedRail (Monfer Transcereáles, od IDS Olomouc (2n Tds šedé) a taky od nějakejch slováků (rovněž 2n červené Tds vozy)
Kade
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 396
Registrován: 7-2002
Odesláno Úterý, 14. března 2006 - 11:05:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taktak, i z isoře lze vyčíst, že se tam "přepracovává" všechno prázdné i plné obilí, co viamont vozí přes hranice, nejen to přebírané od ČD. Pokud se nemýlím, v počátcích to bylo na Ústí severu, pak v Trmicích a pak teprv v Chabřovicích.
Navíc myslim (opět tedy pouze úsudek z isoře) že v současnosti toho ČD při těchto přepravách moc nevozí a když, už tak jen nějaké ty přískoky k nakládce v závěru trasy.
A s obilím, které vozí čistě ČD/Railion nemají Chabařovice nic společného, takže houby nějaký "němec nebere". Už k začátku JŘ na vlaky mezi Chabař. a BSch vyšla depeše , mezi Ch a Děčínem udávající jen číslo vlaku (nějaký irelevantní následy) z děčína hl.n. nákl.n. pak odjezd 10.08 a vyrovávnka tamtéž příjezd 12.56. Dny jízdy 1-6 a vydané to bylo s platností do 1. změny,ale to předpokládám spíš preventivně (nicméně pevná trasa neni v ND ani po změně). Ale realitou bych si moc jist nebyl, opět tedy na zákaldě pozorování v isoři, vzpomínám si že asi před měsícem, když jsem měl podchycený celý týden, tak jeli asi v úterý a pak dva vlaky v pátek (i když netvrdim že jeden třeba neodstavili do soboty)...
Kade
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 398
Registrován: 7-2002
Odesláno Úterý, 14. března 2006 - 11:09:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

(začátek reklamy) A jinak viz myslím docela povedená obilná stránka v ŽM 9/05, str. 7. (konec reklamy :-))
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 76
Registrován: 11-2005
Odesláno Úterý, 14. března 2006 - 11:26:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A s obilím, které vozí čistě ČD/Railion nemají Chabařovice nic společného, takže houby nějaký "němec nebere".

no vždyť jsem to korigoval, že "problém Argo se projevuje jinde".
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 416
Registrován: 6-2004
Odesláno Úterý, 14. března 2006 - 16:49:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak dnes opět UniDo do Letohradu, 753.717 + 716, cisteren asi 15, nepočítal jsem je, odj. z Ústí nad Orlicí v 15.50.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5545
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 15. března 2006 - 23:12:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes jel čmelák 770.534 OKD s nějakými žlutými prázdnými Tds z Trnavy do Lovosic. Jelo to přes Brno, Třebovou a Pardubice. Snímek je z poledního Brna mezi Židenicemi a Maloměřicemi.

5
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1111
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 00:44:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McB: čéče, nejsi v tom Brně poslední dobou nějak často? A že zrovna v těchto místech se zhruba ve čtvrt na jednu pohybovalo v kolejišti individuo s ruksakem na zádech - toto pak dokráčelo do Židenic na druhý perón. Náhoda?
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5547
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 08:19:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To byl asi nějakej sprejer-frajer...

Ale jinak zbytek souhlasí - jsem tam poslední dobou nějak často...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1113
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 10:01:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To byl asi nějakej sprejer-frajer...

No to určitě...
- Omyl je vyloučen, Arnoště.
- Tentokrát jdeme najisto, Arnošte.

Každopádně toho čmeláka jsem neviděl, škoda. Jinak už jsem v Majlontě potkal snad všechny u nás fungující piráty s různými typy lokomotiv: Šauera, katrované brejlovce, 740 žlutočerné i modrošedé, dokonce i Šimralostroj - ale čmeláka OKDD ještě ne...
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5555
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 14:11:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

čéče, nejsi v tom Brně poslední dobou nějak často?

příští středu tam asi zavítám zas...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1115
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 14:46:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

příští středu tam asi zavítám zas...

Já zřejmě taky...
mišiak
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.64.162
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 18:25:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska jela z Chaba souprava do Popelína, opět k nakládce, plná je na cestě zpět do Chaba, do Německa by měla jet z Chaba snad v pondělí. Většinou se jezdí odpoledne, podle toho jak R4Ch jede z Holandska, aby se zbytečně v Bad Schandau nečekalo. Obilí už asi dochází tak už těch vlaků moc nebude.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5563
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 17. března 2006 - 09:26:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to se tam možná potkáme, Brno je totiž zlatá loď a za atd. atd... . Ale v Maloměřicích už se motat nebudu, jezdí tam příliš mnoho brýlovců s mi mašinfíry...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1129
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 17. března 2006 - 12:46:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jo - nespouštěj oči z trati.
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1130
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 17. března 2006 - 13:04:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, a když jsi tady na drátě: všiml sis těch chlaďáků ČD? Viděl jsem je tam dvakrát, jely směrem na BV. Zase brambory?
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5566
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 17. března 2006 - 13:17:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi jo. Já tam viděl jeden prázdný, a ten směřoval do Jhradce. Prověřím.

Mě by ale taky něco zajímalo - viděl jsem tam vytaženou sopravu ČD-Res-šrotů z ABB s nějakým jejich nákladem červených konstrukcí. Co to mělo znamenat? Myslel jsem, že s tím jezdí jen vnitrozávodově.
Jestli to třeba nebyl průnik vlečkaře ABB na koleje SŽDC (ať se držíme tématu... )
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5567
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 17. března 2006 - 13:25:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, tak jsou to skutečně brambory. Letos i šest vozů z JHMD.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1131
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 17. března 2006 - 13:54:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dík. Praštilo mě to přes oči, páč v dnešní době je bílý pruhovaný vagónek vzácný. Chlaďák viděti - velká vedra čekati...

To červené potrubí už tam stojí několik dní, ale zahanbeně přiznávám, že jsem tomu nevěnoval valnou pozornost. Možná si to tam jen nechali odstavit, když to v areálu zavazelo. Ven to ale určitě vezla mašina ČD, mám takový pocit, že na vlečce mají jen prase - to by s takovým vlakem asi nehnulo. Zkus se zeptat Tomeseqa, má brněnské vlečky zmáknuté daleko líp než já.

Připomíná mi to jedno bájné vyprávění starců: za komančů prý depo odstavovalo ve svých prostorách vlaky s traktory ze Zetoru, aby tyto nebyly tak snadno přístupné rozkrádačům socialistického vlastnictví. Jako odměnu za vzornou socialistickou spolupráci pak depo obdrželo malotraktor, který dodnes používá k odstraňování sněhu z místních komunikací.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5568
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 17. března 2006 - 14:07:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Možná si to tam jen nechali odstavit, když to v areálu zavazelo.

to je klidně možný. Docela mě to přeqaplilo, protož pokud vím, tak tenhle producent železnici jinak příliš nevyužívá.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1152
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 18. března 2006 - 16:06:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na Viamontím sobotním vlaku z KV do Mariánek prý často jezdila NAD, nicméně dneska tam byl při křižování v Teplé Regiosprinter, takže už asi zase jezdí. V něm jsem napočítal 6 lidí, v osobáku 20 minut před ním odhadem 50.
Brumla
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 6-2005
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 12:36:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Viamont investoval nekolik desitek mil. Kc do oprav trati 045 a 145. Dostal na to nejake dotace prip. od koho. Nebo vse hradi ze sveho? A obnoveni trati z Kraslic na hranici?
Ve vyrocni zprave JHMD se uvadi, ze dotace SFDI na udrzbu a opravy trate pokryva cca 90% techto nakladu JHMD.
Brumla
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 6-2005
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 12:38:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsou lokomotivy 740/1/2 Viamontu remotorizovane?
Maťa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 10-2005
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 19:22:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes jel v trase Maloměřice - Moravské Bránice - Hrušovany n. Jevišovkou - Břeclav "štrk" v čele se 740.561 a s pk 740.619 obě GJW. To ČD vykoupily všechny trasy přes Vranovice , že to jelo právě tudy ?
Maťa
Regent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 157
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 20. března 2006 - 08:05:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Obilí z Popelína jelo i v neděli odpoledne, 17:15 viděno v Jindřichově Hradci, v čele 3 lokomotivy, první byla nějaká 741 se sníženým čumákem, další dvě 740,741 nebo 742.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace