K-report
 

Archiv do 26.dubna 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Externí dopravci » Staré archivy » Archiv do 26.dubna 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 725
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 23. dubna 2006 - 09:42:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Happy: 1. Kolem Prahy jezdí stále nejvíc tlam, které jsou na tom velmi podobně jako např. 831.
2. Tržní uvažování mi říká, že přednostně si vemu úvěr a nakoupím taková vozidla, která se mi pravděpodobně splatí, tj. 680 na Vídeň-Berlín, Bmz na Ostravu a Budapešť, 471 do Prahy, resp. Středočeského kraje apod.
Jenže pokud ani tyto "priority" nedokázaly ČD zrealizovat, tak bych se velmi divil, kdyby tu do dvou let byla stovka regiošuků, které bude především splácet stát ve svých dotacích...
zvídavej
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.229.101
Odesláno Neděle, 23. dubna 2006 - 10:17:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Článek na Želpage 20.4.2006 - 22:44

České dráhy a cestovní ruch - pozice nejasná, cituji (částečně) :

Protože se konference konala v Ostravě, byla zmíněna i skutečnost vstupu společnosti RailTrans na rameno Praha – Ostrava od 9. 12. 2006. Zmínka padla i o firmě StudentAgency, která by chtěla své spoje začít provozovat v úseku Praha – Kolín nově pořízenými ucelenými soupravami. Jen dodávám, že Richard Jančura, ředitel společnosti, byl vyhlášen Podnikatelem roku 2005.

Neví zde někdo, jakými ucelenými soupravami hodlá jezdit SA do Kolína ?
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 423
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 23. dubna 2006 - 10:53:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

bych to typnul na el desira.Ale to je jen moje doměnka a možná i doměnka pana Vančury
Raspi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 123
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 23. dubna 2006 - 10:58:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Odkoupí Ro-La soupravy a připevní na to Karosy .

Alespoň jsem o této přepravě kdysi na netu četl.
Každý večer počítám kulatá okna brejlovce.
Jedno okno, druhé okno, třetí okno, chrrrr....
Ice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 488
Registrován: 10-2002
Odesláno Neděle, 23. dubna 2006 - 11:28:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...Jen dodávám, že Richard Jančura, ředitel společnosti, byl vyhlášen Podnikatelem roku 2005...

Pominu-li, že Jančura se nejmenuje Richard ale Radim, tak nechápu, jak ten titul mohl dostat. Jednou jsem mu psal stížnost kvůli jejich službám a jeho odpověď byla tak na úrovni 15 letýho dítěte, kterýmu nevadí napsat při vykání "vy" s malým "v" a celou odpověď zakončit smajlíkem.
JF
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.250.247
Odesláno Neděle, 23. dubna 2006 - 11:34:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak nejde jenom o to jak umí psát, ale i jak si dovede vybrat spolupracovníky, jaké má nápady, odvahu.
Odpověděl vám alespoň obsahem na úrovni dospělého člověka, když už se mu to nepovedlo formálně(aby neudělal nějakou pravopisnou chybu).
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 21609
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 23. dubna 2006 - 12:55:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se týče smradu je to běžné skoro u všech 810 a "nestárnoucích" 830/1.Co se týče xsichtění zaměstnanců na své živitele,to je taky běžný.Kolikrát bych s chutí nakopl...

A že je to časté u ČD, tak to může být i jinde? To mi vadí u všech stejně, jen to pak umcňují různá prohlášení o kvalitě, kterou pak zrovna nějak nevidím...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Maxipes_fík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 98
Registrován: 12-2005
Odesláno Neděle, 23. dubna 2006 - 13:31:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Samozřejmě nejsem v žádném případě proti soukromým dopravcům a to ani RT. Jenom by měla platit určitá pravidla aby se cestující dočkal kvalitních služeb ať už jede čímkoli, včetně ČD!!!

A jak zde píší jiní, ČD by se mohli díky kvalitní konkurenci také probudit a začít něco dělat. Rozhodně pojedu do OVY vždy vlakem, ať to bude cokoliv, než sebelepším busem.

Ale jak píšu výše, URDINGENY asi ta kvalitní konkurence nebude. Ale na trati Kadaň-Kaštice, viz návrh JŘ, by PŠ a RT u mě zvítězil o proti sólo 810 už jenom nabízeným počtem spojů. Teď jde o to zda-li se mu to vyplatí a bude-li takový počet spojů někdo dotovat.

Je to těžké, nová vozidla drahá. Je to výzva pro všechny, včetně ČD. Co nabídnout. Aby železnice fungovala ku prospěchu cestujících. Né jako autobusová doprava, která v některých krajích už skoro neexistuje. Případně jen PO-PÁ 4oo-16oo.

Za své zaměstnance nemůžou dát ruku do ohně ČD, ani PŠ. Nevím kolik kde berou, ale snižování nákladů přijetím těch nejlevnějších zaměstnanců, nelze očekávat jejich nejlepší pracovní výsledky!

Ale zase když nabídnete vyšší cenu než konkurence, dopravu na trati nezískáte. Záleží i na vozidlech. Ale při nespokojenosti kraje může být za rok všechno jinak.

Zjsem zvědav jakým směrem se konkurenční prostředí na kolejích bude ubírat. Já budu sloužit všem úplně stejně a nezastávám se ani ČD, kvalita služeb musí být u všech dopravců.

Tož hodně štestí všem na kolejích
Jednou, těsně potom, co se naučil mluvit, vypil celý sud piva. A od té doby už nerostl.
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 115
Registrován: 6-2005
Odesláno Neděle, 23. dubna 2006 - 14:55:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Maxipes_fík: Tak s tím souhlasím. Ale osobně mám motoráčky SBE/RT moc rád, protože je z nich krásně vidět na trať a sedí se mi v nich lépe než v 810 nebo 642 DB. Ale je to otázka vkusu...
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Wiking
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.80.72.1
Odesláno Neděle, 23. dubna 2006 - 18:55:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Křivi : Případné fiasko by bylo především potvrzením obecně známého faktu, že dálková železniční doprava nevydělává NIKDE v Evropě. (pokud tedy vozidla nedodá nějaký dobrák).
Jinak podnikatelem roku býval i Soudek, Salzman - a po pár letech se ukázalo, že Soudek byl špatnej managor a Salzman kryl špatný úvěry...To neznamená vůbec nic !
Sokr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 5-2005
Odesláno Neděle, 23. dubna 2006 - 19:39:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Slyšel jsi někdy něco o firmě RailTrans?"
Těmito slovy se mně zeptala známá, která ví o železnici jen to, že s ní mám taky něco společného. Přečetla si na teletextu něco o RT rychlíku.. Pobavila mě a zároveň jsem s uspokojením kvitoval, že soukromníci na železnici se pomalu dostanou do povědomí veřejnosti.
křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.107.50
Odesláno Neděle, 23. dubna 2006 - 20:58:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wiking: ...potvrzením obecně známého faktu...
fakt obecně známý zejména v podkrkonoší . Ale jinde ho třeba neznají, tak nevědí, že mají prodělávat.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 21634
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 23. dubna 2006 - 21:08:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bylo tam klíčové slovo DÁLKOVÁ.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.107.50
Odesláno Neděle, 23. dubna 2006 - 21:57:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ: Ano. Dálková. To byla parafráze Járy da Cimrmana.
křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.107.50
Odesláno Neděle, 23. dubna 2006 - 21:58:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ: A byl tym smajlík.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 21636
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 23. dubna 2006 - 22:19:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jasně, navlhly mi stykače . Omlouvám se.
Ale je pravda, že trasa Pha - Ova je dost specifická a pochybuji, že jinde v té jmenované Evropě má železnice oproti silnici tak dobré postavení...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.107.50
Odesláno Neděle, 23. dubna 2006 - 22:42:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ: A já myslel, že mrkvistorová regulace je bezkontaktní
No, já už mám ty stykače spíš vyběhané
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 21638
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 23. dubna 2006 - 23:29:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já vlastně nevím... Navrhoval ji Aleš Lisek. :-) Nebo že by vlastně Laminát? :-)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Miram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 149
Registrován: 11-2005
Odesláno Neděle, 23. dubna 2006 - 23:53:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Křivi a spol.:Často mluvíte o "tesil strejcech" na Nábřeží,ale tam už dávno jsou "porevoluční" manažeři s vysokoškolským vzděláním ekonom. a dopravního směru,často starší spolužáci zde diskutujících!!!Dále - největší odliv cestujících způsobilo tržní chování ČD - zvýšení cen pokrývajících náklady.A na Západě se soukromníkům zrovna moc nedaří i při údajně lepších podmínkách přístupu na síť(trh),firmy krachují nebo se stávají součástí státních firem!!Vzor Švýcarsko je o spolupráci firem a státu,resp. o státním vlastnictví,nikoliv konkurenci.Takže co brání maxiexpanzi Viamontu,RT,Unidu atd. na českém trhu????
Sokr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 5-2005
Odesláno Pondělí, 24. dubna 2006 - 00:00:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

na Nábřeží,ale tam už dávno jsou "porevoluční" manažeři s vysokoškolským vzděláním ekonom. a dopravního směru...
Dostal se mi do ruky telefonní seznam výše zmiňované instituce... čím to, že když bych ho položil vedle seznamu, platného v roce 1989, zas až tak moc by se nelišil? Tedy, pokud nepočítám následky hry "škatulata, hejbejte se"... :-)
Beneš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 324
Registrován: 11-2003
Odesláno Pondělí, 24. dubna 2006 - 02:19:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sokr: Aniž bych se chtěl někoho zastávat, řekl bych že to není v dnešní době teoreticky možné. Od roku 1989 uběhlo 17 let a za tu dobu se přirozeně hodně věcí změní chtě-nechtě. Vzhledem k "senilnímu" osazenstvu státních úřadů, určitě mnoho z těch lidí již není mezi námi a ještě větší počet je nyní v důchodovém věku. Určitě jich tam hodně zůstalo, ale většina jich nebude
Wiking
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.80.72.1
Odesláno Pondělí, 24. dubna 2006 - 07:59:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

křivi : Pokud narážíte na dopravce do Svobody, tak Vás mohu ujistit, že ani Viamont na tratích do Svobody a Kraslic nevydělává. To je hodně naivní představa. Osobní doprava prostě nevydělá ani dálková, ani místní (vyjímky typu husté příměstské dopravy ve velkých aglomeracích zde zanedbám, o nich nebyla řeč).
Přesto však mohou RT Expresy sehrát velkou pozivní roli - konkurence je velmi důležitá. Nedělejme si však iluze, jaký to bude výborný byznys - to už by ty Interconnex expresy křižovaly SRN v mnohem větší míře než dnes. A zkuste také mrknout na hosp. výsledky jednotlivých dcer DB.
Skeptik
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.158.128.159
Odesláno Pondělí, 24. dubna 2006 - 08:22:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Happy
Elektrická desira na trati Praha-Kolín ??? To by byl docela průlom v tom, co v ČR na kolejích jezdí. Myslíte, že mu to drážní úřad schválí ? Nebudou podobné obstrukce jako při schvalování Pendolin v Rakousku, Slovensku a Německu ?
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1642
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 24. dubna 2006 - 08:36:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Osobní doprava prostě nevydělá ani dálková, ani místní

Ale s tou dálkovou to není pravda.

Ekonomie prostě není fyzika, kde by se daly trvdit jednoduché a obecně platné soudy.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1645
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 24. dubna 2006 - 08:47:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak nechápu, jak ten titul mohl dostat. Jednou jsem mu psal stížnost

Což samozřejmě vůbec nic neznamená. (aniž bych chtěl toho pána zbožťovat).
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1646
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 24. dubna 2006 - 08:49:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže co brání maxiexpanzi Unidu atd. na českém trhu????

Asi třeba to, že tahle firma podniká trošku v něčem jiném než je osobní doprava.
Wiking
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.80.72.1
Odesláno Pondělí, 24. dubna 2006 - 09:00:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek Š : Neuvedl jste jediný příklad, kde by dálková doprava byla dlouhodobě zisková. Klidně můžete zabrousit i mimo střední Evropu (i když se už tím dostáváme někam jinam - struktura osídlení apod.).
Kde konkrétně dálková doprava vydělává a kolik (např. ve strojírenství se dá kalkulovat s 10%, kolik je to v dálkové osobní dopravě, he ?) ?
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 729
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 24. dubna 2006 - 10:20:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K těm vlakům Pha-Kolín: To mají být nedotované osobáky, nebo ne?
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1647
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 24. dubna 2006 - 11:07:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neuvedl jste jediný příklad, kde by dálková doprava byla dlouhodobě zisková.

No tak např. jeden příklad.

www.hulltrains.co.uk/
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 675
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 24. dubna 2006 - 11:08:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jednou jsem mu psal stížnost kvůli jejich službám a jeho odpověď byla tak na úrovni 15 letýho dítěte, Když už to tu je, nemohl byste ji tady ocitovat, abychom si utvořili svůj názor? Mimochodem, nejmenuje se Jančura náhodou Radek?
Wiking
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.32.23.31
Odesláno Pondělí, 24. dubna 2006 - 13:27:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nebyl jste to zrovna Vy, který jinde bouřil, že Prahu a Paříž (London) nelze srovnávat ?
Jinak nemám zrovna čas na rozbor hulltrains, nevím kdo je platí a z čeho pořídili vozidla, ovšem Vaše pravdy a zjednodušování mi trochu připomínají pana Mužíka.
Pokračování příště, mízím.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1648
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 24. dubna 2006 - 14:08:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ovšem Vaše pravdy a zjednodušování mi trochu připomínají pana Mužíka.

Nevím tady co jsem zjednodušil, pouze jsem polemizoval s víceméně genaralizujícím tvrzením že dálková doprava je všude v Evropě ztrátová. Což prostě pravda není*.

nevím kdo je platí a z čeho pořídili vozidla

Zákazníci (cestující), vlaky (dříve Turbostary, dnes Meridiany) mají na leasing. V systému udělování fančíz (kde je opět leckdy dost zavadějící hovořit o dotacích v našem slova smyslu) zahrnuti nejsou.

ve strojírenství se dá kalkulovat s 10%, kolik je to v dálkové osobní dopravě, he ?

Já považuju takouto úvahu za celkem zavádějící, ledažebysme se bavili výhradně o a.s. s veřejně obchodovatelnými akciemi. (předpokládám, že mi bude opět vmetena Mužíkovatost (((-:)

---------
*) PS: Pokud budu chtít "chránit" vybraného dopravce, tak není problém nastavit enormní poplatky za DC a vracet mu to enormními dotacemi. Což jaxi dost zásadně ovlivní tu "(ne)ziskovost" dopravce (a krom toho i ochotu někoho dalšího (ne)vstupit na trh).
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1169
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 24. dubna 2006 - 15:02:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

W: Jo, frajere, PŠ se právě rozhod, že hrábne trochu lopatou do sejfu a začne vyhazovat. Přesně tak to je.
Dj_tisíc_sluncí
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 183
Registrován: 7-2005
Odesláno Pondělí, 24. dubna 2006 - 15:13:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wiking: Pokud narážíte na dopravce do Svobody, tak Vás mohu ujistit, že ani Viamont na tratích do Svobody a Kraslic nevydělává.

a z čeho to teda Viamont financuje? Podle mě je naopak místní doprava ten nejlepší byznys (při správně fungujících pravidlech).
A co JHMD? Nejen prodej jízdenek je příjem, to je třeba si uvědomit.
...dnes večer v Klubu 19 na Kladně...
Ice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 489
Registrován: 10-2002
Odesláno Pondělí, 24. dubna 2006 - 17:31:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

JF (23.4.06 - 11:34) - Očekával jsem trochu vyšší úroveň.

Brr - Rád bych, ale bohužel jsem ten email po přečtení smazal, takže přesnou citací sloužit nemohu . Teď toho docela lituju, protože by se mi hodil.
J_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 185
Registrován: 8-2004
Odesláno Úterý, 25. dubna 2006 - 00:37:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wiking: Také mohu poskytnout priklad zikove osobni dopravy:
Zisk DSB pred zdanenim v roce 2005 byl 993 milionu DKr*, coz je narust o 46 milionu DKr oproti roku 2004, trzby vzrostly o 5%, na 9407 milionu DKr, pocet prepravenych cestujicich vzrostl o 2 miliony na 163 milionu**.
Firma Ansaldo-Breda zaplatila DSB penale za IC4 ve vysi 250 milionu DKr, ktere se na zisku podilelo 69 miliony.
Pramen: tiskova zprava DSB ze dne 21.3.2006.

(radsi vypisu cislovky jeste slovy, jinak by je zase nekdo nepochopil: *devet set triadevadesat milionu, **sto triasedesat milionu)
:-)
Wiking
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.32.23.93
Odesláno Úterý, 25. dubna 2006 - 07:18:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

J_p : Dobré ráno,
Jste si jistý, že stát nedal DSB ani Krone na vozidla ?
Dj_tisíc_sluncí
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 185
Registrován: 7-2005
Odesláno Úterý, 25. dubna 2006 - 08:22:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jste si jistý, že stát nedal DSB ani Krone na vozidla ?

Jak "nedal"? To je prostě součást podnikání v osobní dopravě - příjmy od státu/samosprávy.
...dnes večer v Klubu 19 na Kladně...
Wiking
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.32.23.93
Odesláno Úterý, 25. dubna 2006 - 09:41:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To nezpochybňuji. Ale původně byla diskuze o RT - Expressech, které se žádnou dotací počítat nemůžou.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1170
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 25. dubna 2006 - 09:45:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, a tam to je, jak jsem psal já, Petr se zbláznil a jde vyhazovat.:-):-):-)
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1655
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 25. dubna 2006 - 09:49:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale původně byla diskuze o RT - Expressech, které se žádnou dotací počítat nemůžou.

Podobně jako vlaky Ex, IC, EC, SC dopravce ČD a.s. (aspoň teda ne přímou dotací).
Dj_tisíc_sluncí
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 186
Registrován: 7-2005
Odesláno Úterý, 25. dubna 2006 - 10:00:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wiking Ale původně byla diskuze o RT - Expressech, které se žádnou dotací počítat nemůžou

O RT Expresech jistě. Ale vy jste tady tvrdil, že se nedá vydělávat ani na místní dopravě (Svododa, Kraslice). A já tvrdím, že to jde. A že je to mnohem lepší "byznys" - stálé a pravidelné příjmy z veřejných rozpočtů.
...dnes večer v Klubu 19 na Kladně...
Wiking
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.32.23.93
Odesláno Úterý, 25. dubna 2006 - 10:04:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

HK : ehm, ehm...

Dj : Fajn - napiště tedy narovinu kolik vydělá Svoboda/Kraslice/Vrbno za nějakou jednotku času. Ať se můžu zasmát.
Dj_tisíc_sluncí
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 187
Registrován: 7-2005
Odesláno Úterý, 25. dubna 2006 - 10:13:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fajn - napiště tedy narovinu kolik vydělá Svoboda/Kraslice/Vrbno za nějakou jednotku času. Ať se můžu zasmát.

Tak vy napište, kolik prodělá, ať to můžeme porovnat. A jestli na těchto tratích jejich provozovatelé skutečně prodělávají, tak je to jen jejich problém, a ne obecná a nutná vlastnost provozování regionální železniční dopravy.

Lepším případem prosperity je JHMD. Pokud vím, tak tam je také hlavní složkou příjmu dotace samosprávy na ZDO.
...dnes večer v Klubu 19 na Kladně...
Wiking
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.32.23.93
Odesláno Úterý, 25. dubna 2006 - 10:17:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To víte že jo a přijdu o práci. Klidně si dál myslete jaké je to parádní podnikání a kolik vyrejžujete a jak budete expandovat.
Vy to prostě nevíte, je to jenom ničím nepodložený názor.
No, koukám, že dál je to jen ztráta času, až se tu něco zajímavého objeví tak se rád připojím.
Dj_tisíc_sluncí
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 188
Registrován: 7-2005
Odesláno Úterý, 25. dubna 2006 - 10:26:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To víte že jo a přijdu o práci

Á, zřejmě veledůležitý provozní zaměstnanec...

Klidně si dál myslete jaké je to parádní podnikání a kolik vyrejžujete a jak budete expandovat.

Tak proč to tedy ty firmy dělají? Z nějaké filantropie? To se rád nechám poučit. Zatím žiju v představě, že podnikání je prováděno qůli "rejžování" a "expanzi".
...dnes večer v Klubu 19 na Kladně...
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1656
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 25. dubna 2006 - 10:31:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dál myslete jaké je to parádní podnikání a kolik vyrejžujete a jak budete expandovat

My si to asi nemyslíme a expandovat nebudeme(já tedy ne, jako parádní podnikání znám určitě lepší příklady). Akorát že Railtrans a Jančura a vlastně i ČD a.s. na to mají jiný názor.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 839
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 25. dubna 2006 - 15:22:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Odpověď na vaši stížnost ze dne 22.4.2006 v 6:47

Pokud to bude mít tak potupnou úroveň jako Os ve 1432 z LBC do Říše, kterým jsem jel na Velikonoční pondělí tak potěš pánbůh!!!

Ve 1425 jsem nastoupil do motoru, druhý ve směru jízdy. Fíra tam stál rozkročen ze široka a díval se na nás jako na obtížný hmyz. Asi? to byl henlajnovec, tak naznačil mladičké a zcela nekvalifikované průvodčí. Ta nás přišla vyhnat!!! Že prý máme přestoupit do řidičáku. Ten je daleko méně kapacitní a byl již přeplněn. No rozhodně bych neseděl po směru jízdy u okna... Tak se jí ptám na důvod tohoto sardinkování. Prý jede málo lidí a unikaly by panu Šimralovi tržby!!! Odpovídám že toto by se u ČD nestalo, zamknout 010 na vlaku ve 1430 z LBC. Odpověděla že ČD mají narozdíl od nich předprodej lístků zajištěn tak o tržby nepřicházejí!!! Ale na kolika stanicích. Tak jsem jí řekl že mám LIBNET a vrátil jsem se do motoru. Němci tam také zůstali, protože německy to nehlásila. Ti protřeli zrak až museli zaplati za cestu znovu, neboť jim zpáteční jízdenka nebyla RT uznána!!! I když o tom nějaké minicedulky u dveří jsou. Zavedl bych dopravcům POVINNOST mít smlouvu s ČD, aby cestujícímu jízdenka platila do všech vlaků na dané trati. Toto je jak u autobusáků, ale i tam jsem zažil že řidič vzal klienta co mu spoj, nevím jaké firmy ujel. Jinak by také musel platit znovu.

Motorák je daleko horší naž 810+010. Má sice pružná sedadla ale i tak maximálně nepohodlná. Trubka tlačí do zad jak ďas. Chodové vlastnosti strašné a to je trať do Hrádku v relativně dobrém stavu! Též tam strašně páchnul motor, nebo co, kouř... Vlak měl všude na volno a i tak nestíhal 30min jízdní dobu! Jel s tím jak dobytek! Na asi 40 v Polsku brzdil rychlobrzdou až když byl celý vlak daleko za rychlostníkem a málem nevyšinul! Zittau 1506. Přípoj na peážní tarať přes starý Varnsdorf ujel zcela nestíhavě a na Görlitz mohla stihnout tak stíhačka. Pokud má železnice s mnoha dopravci i u nás fungovat takto, tak děkuji NECHCI. Nezbylo mě nic jiného než jet SOEG v 1523.
Ostatně na nástupišti směr Görlitz jsem nenadával jen já ale i spousta obyčejných cestujících.

Tož hodně štěstí při cestách s RT EXprasem, vyjede-li vůbec. Na rameni do OVY jsou již cestující zvyklý na hodně...


Vážený pane,

Vaší stížnosti musím dát částečně za pravdu.
Motorový vůz 815.056 je nejstarší z našeho vozového parku, má vypružení pouze listovými pružinami. Řídící vůz, do kterého jste si odmítl přestoupit, má již vzduchové odpružení a jízdní vlastnosti tohoto vozu jsou na velmi dobré úrovni.
V řídícím voze jelo 12 cestujících, řídící vůz má kapacitu 40 míst, z toho 19 u okna. Mohl jste klidně sedět přímo u strojvedoucího, kdybyste o to požádal. Po směru jízdy je možné sedět všude, sedadla jsou překlápěcí. Našim stálým cestujícím zase připadá naše souprava lepší než 810+010, právě díky těmto sedadlům. Souprava jezdí dvojdílná na tomto vlaku pouze proto, že takto je v ČR schválena do provozu a personál má povoleno jeden vůz zamykat. Ostatně počet cestujících nevyžadoval odemknutí druhého vozu. Vlak nebyl obsazen ani z 50ti procent.
Strojvedoucí, ačkoliv dobře ovládá německý jazyk, henleinovec není a tento strojvedoucí je všeobecně známý svým velice slušným chováním k cestujícím.
Průvodčí je sice zaměstnaná u naší firmy krátce, má ale veškerou potřebnou kvalifikaci.
Pro přestup směr Görlitz a Seifhennersdorf byl vyrozumněn výpravčí, vlaky přesto nečekaly.
Pokud německý cestující byl překvapen, že v soukromém vlaku neplatí tarif jiných dopravců s vyjímkou jízdních dokladů Libnet+ a jeho německé verze Euro-Neiße Tageskarte, s tím bohužel nemůžeme nic dělat. Tato skutečnost je uvedena ve všech jízdních řádech i na odjezdových informačních tabulích v Liberci a Žitavě a je hlášena staničním rozhlasem. Po zjištění, že většině cestujích toto nestačí, jsme vyvěsili tuto informaci (dvojjazyčně) u všech vstupních dveří vozů. S ČD jsme jednali o vzájemném uznávání jízdních dokladů, z naší strany je stále vůle k dohodě, GŘ ČD také stále hovoří o vůli k dohodě a černý Petr je pravděpodobně na KC ČD v Liberci.
Vlak odjel z Liberce včas, na všech zastávkách byl včas a z Hrádku odjel s půlminutou zpoždění. Bohužel ale stál v Žitavě na vjezdu a tím došlo ke zpoždění. Provedli jsme kontrolu rychloměrného proužku a strojvedoucí podle RP nikde nepřekročil povolenou rychlost. Za ujetí přípoje do Görlitz se Vám jménem naší firmy omlouvám, bohužel to nebylo naší firmou ovlivnitelné.
Doufám, že příště uposlechnete pokynů našich pracovníků a nebudete mít zkažen požitek z jízdy.


S pozdravem
Tereza Koukalová
Vedoucí pobočky Varnsdorf

Petr Šimral
jednatel
RAILTRANS s.r.o.
Dj_tisíc_sluncí
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 190
Registrován: 7-2005
Odesláno Úterý, 25. dubna 2006 - 15:26:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wiking - dál myslete jaké je to parádní podnikání a kolik vyrejžujete a jak budete expandovat

prostě mi to nedá a musím se zeptat - proč tedy Viamont chce tak moc expandovat a neustále se tlačí na trať KV-ML?
...dnes večer v Klubu 19 na Kladně...
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 768
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 25. dubna 2006 - 17:02:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To PŠ:

Nebyl to ten exot co poslední dobou nahrazuje Mirvalda na DF ČD? Penzista Kretenský nebo jak si to říká?
Kofolytik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 257
Registrován: 10-2003
Odesláno Úterý, 25. dubna 2006 - 17:55:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle "sardinkování" v poloprázdném voze to vypadá na Záhubu:-)
830026
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 341
Registrován: 10-2005
Odesláno Úterý, 25. dubna 2006 - 18:22:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr Šimral: Tady se to určitě už řešilo, ale já to prošvihl: Slyšel jsem o příhodě, kdy byla na nějaké zastávce v ČR "zapomenuta" vlakvedoucí fmy Railtrans a strojvedoucí se pro ní musel vrátit (i přestože už byl několik set metrů od zastávky!) Co je na tom pravdy?

Pak bych se ještě rád zeptal, jaké postavení má ve jmenované firmě pan Stift?
J_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 186
Registrován: 8-2004
Odesláno Úterý, 25. dubna 2006 - 18:29:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wiking: Chtel jste priklad ziskove dalkove dopravy, o vozidlech rec nebyla. Nicmene priznavam, ze netusim, zda nova vozidla pro DSB jsou placena ze statniho rozpoctu (a nechce se mi to hledat).
Vsichni ostatni dopravci si porizuji vozidla sami - napr. Arriva, ktera se (podle sve www stranky) podili 15% na osobni zeleznicni doprave v Dansku. (http://www.arriva.dk)

Jinak abych se vratil k tematu:
V nakladni doprave v Dansku neni situace vubec prizniva. Od konce brezna prestal RDK (Railion Danmark) obsluhovat celou radu stanic. Pro nektera mesta to znamenalo uplne preruseni nakladni dopravy (Esbjerg, Kalundborg, Nyborg, Randers, Vejen a Aalborg), zatimco jina bude RDK obsluhovat jiz jen ucelenymi vlaky (Padborg a Aarhus). Duvodem byla snaha o zlepseni ziskovosti.
Tak se na Railion na ceskych kolejich moc neteste :-)

Nastesti jsou i v Dansku 'externi' dopravci a jeden z nich - Dansk Jernbane - jiz prevzal nakladni dopravu pro Nyborg, Aarhus a Aalborg Havn. Od jedne z krajskych zeleznic (Nordjyske Jernbane) si DJ pronajaly stare 'Nohabky'. Lokomotivy i se strojvedoucimi jsou pronajaty na 3 roky. Soucasne DJ prevzaly nakladni dopravu na tratich Nordjyske Jernbane. Tyto lokomotivy zrejme nestaci a tak jeste koupili dalsi starou 'Nohabku', MX 1030, kterou vlastnil a udrzoval jeden zeleznicni nadsenec. Kdy bude uvedena do provozniho stavu mi neni znamo.
:-)
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 840
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 25. dubna 2006 - 20:08:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad 830026: pan Stift zastává pozici jednatele, patří mu 50% firmy.
Ta příhoda se skutečně stala, strojvedoucí ohlásil výpravčímu, co se stalo, dojel pro zapomenutého průvodčího, vrátil se zpátky. Účastníci z naší firmy byli po zásluze potrestáni.
Petr Šimral
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 425
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 26. dubna 2006 - 12:21:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no to je toho,proč dělat z komára velblouda.V 810 prej na trati 225 zase cestující pomáhali v zimě řadit.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1171
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 26. dubna 2006 - 12:51:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na podzim zase na trati 149 se večer jedna 810 vracela od Kfel do Tepličky, aby dodatečně vysadila skupinu turistů, se kterými to předtím prosvištěla. (Zast. na znamení, průvodčí se zakecal s fírou)

No jo, pořád se něco děje.:-)
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1172
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 26. dubna 2006 - 12:58:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wiking: Plácáš tady blbosti akorát ty. Zadávací podmínky výběru např. na Mariánky byly na netu vyvěšeny, přečíst jsi si je mohl. Dopravce má nárok na zisk ve výši 5% ekonomicky oprávněných nákladů. Stačí? Samozřejmě se ho může ve prospěch kraje vzdát. Vyšší mít nemůže. Ekonomicky oprávněné náklady na Mariánkách mohou být třeba 80 mil. korun ročně, 5% z 80 mil. korun ročně jsou 4 mil. korun ročně. Pokud Viamontu po 5 letech smlouva skončí a kraj se rozhodne vlaky na této trati dále neprovozovat, vydělal Viamont za těch pět let cca 20 mil. korun.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 733
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 26. dubna 2006 - 16:41:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z tiskové zprávy ČD:
Výrazně dražší je pro kraje spolupráce s jinými dopravci, než jsou České dráhy. Prokázala to například skutečnost z Karlovarského kraje, kde kraj – podle zveřejněných informací – například společnosti Viamont platí za ujetí jednoho kilometru přibližně o 22 Kč více než Českým drahám (Cena za jeden kilometr Viamont – 74,60 Kč; cena za jeden kilometr ČD – 52,30 Kč). Skutečnost, že ještě v rámci letošního grafikonu zajišťují také na trati Karlovy Vary – Mariánské Lázně provoz České dráhy umožnila kraji v rámci letošního rozpočtu ušetřit částku až 10 milionů Kč, které by jinak kraj musel zaplatit společnosti Viamont. Na trati nyní zajišťují provoz České dráhy, a to proto, že společnost Viamont si včas nezajistila od SŽDC kapacitu vlakové cesty. Cena, za kterou dopravu České dráhy zajišťují, je stejná jako v minulosti a současně výrazně nižší, než společnost Viamont nabídla v rámci výběrového řízení. V letošním roce navíc na trať vyjedou zcela nové motorové soupravy Českých drah, Regionova. Tím, že zůstává navíc zachován síťový charakter regionální železniční dopravy, mají cestující možnost využívat veškerých cenových výhod.

Docela jsem se zase podivil nad drzostí ČD... Viamont už stáhnul svoji nabídku na provozování tratě KV-ML? Nebo kraj zrušil výsledky VŠ? Pokud vím, Viamont nabídl provoz na této trati za nižší cenu...
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1173
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 26. dubna 2006 - 17:01:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Správně, Regionovy nabídly ČD podstatně dráž a dosud tam nejezdí. Mají tam přijít navíc pouze dvě a jezdit až do Potůčků, takže stihnou tak 3 páry vlaků denně. Do Kraslic by se s ČD pak už několik let nejezdilo vůbec. No ale divit se není čemu, takové voloviny padaly z nábřeží vždycky.
Kofolytik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 259
Registrován: 10-2003
Odesláno Středa, 26. dubna 2006 - 17:53:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud si dobře čtu tu tiskovku, tak tam srovnávají současný provoz s budoucím. Takže čísla budou odpovídat.
Nesmíte ale po tiskové zprávě chtít aby ukazovala pravý stav věci....
Navíc tam není ani jedna lež, což je po tiskovkách o Pendolinu dost neobvyklé:-)

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace