K-report
 

Archiv do 24.července 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Externí dopravci » Staré archivy » Archiv do 24.července 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 823
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 10. července 2006 - 10:04:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_v: představa, že všechny pumpy patří ČSAD a cizím nenalévají (nebo jen s tučnou přirážkou)

No, třeba na Florenci má ČSAD pumpu (ze strany od ul.1.pluku). Cizím nejen že nalévají, ale (aspoň v dobách, kdy jsem pracoval v Karlíně) s přirážkou výrazně menší, než všechny státní i zprivatizované Benziny, Aralové, Šelové atd. Ovšem tohle ČSAD je nádraží (neprovozující vlastní dopravní činnost), které se stará o blaho svých klientů (dopravu provozujících ČSAD i úplně "cizích", kteří tam přijedou s IGK).
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1376
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 10. července 2006 - 10:54:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Možná by bylo zajímavé, kdyby VláďaH naznačil, které dokumenty, zakazující tankování z autocisteren má na mysli.

ČD pokud vím nemůže prodávat palivo, jelikož na to nemá ani živnosťák. A v Německu se to údajně má tak, že tanovat na trati mohou jen mašiny od pracovních vlaků
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6546
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 10. července 2006 - 11:01:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tankovat na trati mohou jen mašiny od pracovních vlaků

Takže to ITL byl "pracovní vlak"?
Nebo "ve stanici lze"?
Nebo to od tý doby změnili?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1377
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 10. července 2006 - 11:50:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak v Německu s tím asi není takový problém, když jsou k dispozici benzinky DB. To ITL teda nevím - možná nějaká výjimka - možná to nikdo neřešil...
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6548
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 10. července 2006 - 12:26:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nebo nějaký cenový nátlak ITL... Známe i z našeho území.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2143
Registrován: 6-2002


Odesláno Pondělí, 10. července 2006 - 12:37:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady je něco málo k boji externisty na Slovensku:
odkaz iHNed

O co přesně šlo?

(Příspěvek byl editován uživatelem m_v.)
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6549
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 10. července 2006 - 12:51:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O co přesně šlo?

Já myslím, že je to tam popsaný celkem výstižně . Myslím, že těch pokut dostalo za tohle ZSSK/ZSCS už několik.

Prostě rakouskej Holcim si na přepravy ze slovenskýho Holcimu (Rohožníka) najal LTE. V Rohožníku to mohli těžko ovlivnit, když plátcem přepravy byl ten rakouskej Holcim a oni dodávali jen EXW. To ale ZSSK nebránilo, aby se Rohožníku "nepomstil", a nevypověděl jim bezdůvodně všechny smlouvy a slevy (na přepravy, kde byl plátcem Rohožník).
Tak to zhruba stručně řečeno bylo.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1378
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 10. července 2006 - 12:55:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No prostě klasika. Ale toto byl snad jediný případ, kdy šlo vysloveně o ŽSCS kontra jiný dopravce a kdy to bylo dotaženo tak daleko. Cargo se mj. dovolávalo toho, že s rozhodnutím původního ŽSSK nemá nic společného. A Protimonopolný úrad se tím začal vážně zabývat až po urgencích z Bruselu.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3488
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 10. července 2006 - 13:21:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ČD pokud vím nemůže prodávat palivo, jelikož na to nemá ani živnosťák.

To není zas takový problém si jej zřídit, problém spíš bude na těch stáčecích místech - musely by tam být cejchované stojany (ale to už možná jsou i teď) a spousta další administrativy k tomu...
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 106
Registrován: 2-2006
Odesláno Pondělí, 10. července 2006 - 19:05:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Quex - každý dopravce uzavírá s provozovatelem dráhy (ČD)smlouvu, kde se (smluvně) zavazuje k dodržování interních předpisů provozovatele dráhy
ale to zajisté nebude jak jste napsal, nevím proč by měl dopravce dodržovat všechny interní předpisy ČD, které nemají vazbu na to co je vyjmenováno v zákoně 266/94, vyhl 173/95, vyhl 101/95...... v platném znění - provozovatel dráhy musí vydat -
vnitřní předpis o provozování dráhy a o odborné způsobilosti a znalosti osob zajišťujících provozování dráhy a způsobu jejich ověřování včetně systému pravidelného školení par 24 zák 266/94 Sb v platném znění.

Dále si dopravce musí vybudovat svou vlastní předpisovou základnu ke zbytku nebo přepsat potichu předpis ČD a dát mu hlavičku třeba "Railtrans" :-))).

Ale třeba velcí dopravci jako OKDD by slepé převzetí asi neprovedla - mnohdy je to zbytečně pro dopravní podnik nákladné - tedy myšleno mnohdy jsou předpisové požadavky předpisů ČD nad rámec požadavků zákoných a přináší náklady, které jiný dopravce nebude chtít nést.

K dodávání paliv - viz vyhl 351/2004 Sb, využití čerpacích stanic, obdoba využití pevných trakčních zařízení. Vztaženo asi k ostatním bodům jedná se o čerpací stanice dráhy, tedy SŽDC provozovaných ČD jako provozovatelem dráhy, ne v majetku ČD a na pozemcích ČD (s douškou - pokud tuto službu nemůže poskytnout jiný).
Což vzhledem k absenci legislativy v ČR pro "mobilní čerpací" stanice může jiný poskytnout.
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1368
Registrován: 10-2004


Odesláno Pondělí, 10. července 2006 - 19:39:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dík za reakce. Vzpomínám si, že před časem byla výluka někde na pacifiku a mašiny zavřené za výlukou tankovaly z přistavené cisterny. Když se po nějaké době podobná výluka opakovala, už se nesmělo z cisterny tankovat a proto bylo za výluku navezeno větší množsví lokomotiv s vrchovatou nádrží a každá jezdila tak dlouho, dokud nespotřebovala všechno palivo v nádrži - pak byla odstavena a na její místo nastoupila další... No a teď vidím, že lze bez problémů tankovat prakticky kdekoliv... Otázno, co se stane po nějakém větším průseru. V zimě jsem zažil hasičské cvičení kvůli asi kýblu nafty rozptýlenému na několika desítkách metrů kolejí. A těch protokolů!

Mcbain: ty sergeje jezdí na topný olej?
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 109
Registrován: 2-2006
Odesláno Pondělí, 10. července 2006 - 20:42:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No ony zmiňované různé stavební stroje...., v ochraném pásmu.... tankují paliva s přídavkem bio... čili tzv bionaftu, která je v přírodě odbouratelná - tedy nezpůsobí eko-havárii.
Tak to uvádějí producenti - min. 30% metylesterů.
Halfmister
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 732
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 10. července 2006 - 21:35:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale ten motor jak potom vypadá...
Ženský nebo chlast, jednou si na to dno sáhneš.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1757
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 10. července 2006 - 22:59:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No ony zmiňované různé stavební stroje...., v ochraném pásmu.... tankují paliva s přídavkem bio... čili tzv bionaftu, která je v přírodě odbouratelná - tedy nezpůsobí eko-havárii

Bionafta ekohavárii způsobí, akorát se odbourává řádově rychleji než normální nafta. Totéž třeba oleje.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6552
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 11. července 2006 - 08:14:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krys - ty sergeje jezdí na topný olej?

No jasně, když Heizöl, tak Heizöl... Buben Tajgy snese všechno.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1382
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 11. července 2006 - 08:47:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vztaženo asi k ostatním bodům jedná se o čerpací stanice dráhy, tedy SŽDC

To by mě zajímalo, kolik čerpaček SŽDC vlastní
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1759
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 11. července 2006 - 09:37:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mimochdem, jisté stanici SŽDC dochází na místě vykládky k tankování NGK z autocisterny (nepíšu kde, aby to nějaká MG nezatrhla).

chtěl bych vidět v případě ekologické havárie a vyšetřování třeba Inspekcí životního prostředí, kdo by první mával předpisem M32. Jestli fíra, obsluha autocisterny nebo přednosta stanice....V zimě jsem zažil hasičské cvičení kvůli asi kýblu nafty rozptýlenému na několika desítkách metrů kolejí. A těch protokolů!

Jojo, nádherná ukázka fungování molocha, kterého neživí přeprava, ale přehazování lejster .

Mimochodem tohle napamatuju ani na vojně a že to tam z tohohle hlediska byla teda pěkná bejkárna.
Jáchym_a_stroj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 11. července 2006 - 10:28:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poznámka k tankování z autocisteren:
Každá cisterna převážející ropné produkty musí splňovat podmínky stanovené předpisy obecně známé pod zkratkou ADR (v železniční přepravě je to myslím RID).Ze znění těchto předpisů vyplývá stručně řečeno mimo jiné toto: obsluha přepouštějící ropné produkty do úložných prostor odběratele zodpovídá za správné nakládání s těmito produkty (t.j. nerozlití,neúnik)až do okamžiku převzetí dodávky odběratelem(t.j. de iure do potvrzení dodacího listu).Za způsobilost úložných prostor zodpovídá odběratel.
Další norma (číslo ani přesné znění Vám z hlavy neřeknu) říká zhruba toto: Při plnění nádrží mobilních prostředků palivy nebo mazivy, nelze li toto provést na místě k tomu určeném ,jsou pracovníci pověření touto činností povinni učinit všechna opatření k zamezení úniku těchto látek a poškození životního prostředí.V případě jejich úniku postupují podle zpracovaného havarijního plánu.
Mmch: každá větší žst., kde se ve vetší míře vyskytuje nezávislá trakce je jedna velká ekologická havárie, stačí se podívat do kolejiště, zejména tam, kde stojí naše moderní motorové vozy. Názorné je to třeba na Masně.
Aneb jak pravil jeden můj známý strojmistr z nejmenovaného DKV: některý motory mají větší spotřebu oleje než parní lokomotivy.
Domnívám se, že " es kommt tag" , kdy se i do převodovek bude povinně používat biologicky odbouratelný olej.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2150
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 11. července 2006 - 12:24:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jáchym a stroj: každá větší žst., kde se ve vetší míře vyskytuje nezávislá trakce je jedna velká ekologická havárie... ...Názorné je to třeba na Masně.
A je to na tý Masně opravdu z nezávislé trakce? Když jsem jednou výjimečně jel po trati Praha - Kolín osobákem místo EC, tak jsem se v zastávkách a stanicích nestačil divit, co všechno je nakydané na nových koridorových pražcích! Jestli ony spíš neslintají žabí tlamy. :-( V garáži, kde léta parkovalo embéčko (vrstevník žáby) je olejová skvrna viditelná i po patnácti letech a několika pokusech se ji zbavit.

Hlavně, že máme předpisy a havarijní plány. Kdyby se okamžitě zakázal provoz všech vozidel, z nichž něco kape v míře větší než malé, tak se nám zhroutí doprava! Bohužel.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 575
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 11. července 2006 - 16:52:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Heizöl - topný olej respektive lehký topný olej LTO je chemicky totéž co nafta. Dnes se to musí rozlišovat barvivem, ale v devadesátých letech nemuselo - neboli známé čachry - kauzy LTO, kdy nafta byla a je zatížena spotřební daní a jinými cly než LTO.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 576
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 11. července 2006 - 16:54:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

JaS:
Nejvíc cintají žabí držtičky, ale i mnoho dieselů cintá z nápravových převodovek. Třeba 810ky, sergejé též.
Jáchym_a_stroj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 11. července 2006 - 21:47:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_v, Qěcy, no ona to není jen ta Masna, v mém okolí např. Bouleslav, Turnov, Česká (sudetská) Leipa, Liberec ..., mám pokračovat?
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23831
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 15. července 2006 - 14:13:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stejné autocisterny doplňují pohonné hmoty i do stavebích strojů v prvním ochranném pásmu Krkonošského národního parku či v Tatrách.A tam se dělá z každého prdu hned kulička.

V které zóně je vlastně Luční bouda?
A kdo tam vlastně vymyslel (a povolil) tu asfaltku, která postupně „odtéká” přímo do KRNAPu (tak z****ný boty jsem snad neměl ani od impregnace z pražců...)?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 585
Registrován: 9-2003


Odesláno Sobota, 15. července 2006 - 17:31:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ve čtvrtek 13. 7. 2006 o půl páté v Božicích u Znojma lokomotiva Viamontu 740.550 a celkem 17 francouzských vozů rozstrkaných po žst.
Z nejhoršího jsme uvnitř!
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1392
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 17. července 2006 - 10:53:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A obilí s Viamontem by mělo jezdit i ze Slovenska, minimálně od Lidče.
J_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 217
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 18. července 2006 - 12:43:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak se mi doneslo, ze pry DSB maji na prodej nekolik lokomotiv rady EA. Do budoucna pocitaji s jednotkami. Tak to jsem zvedav, kde EA zkonci.
Kdyby snad nekdo potreboval pomerne zanovni masiny (15-25 let) na 25kV 50Hz...
:-)
Bruno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 81
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 19. července 2006 - 09:25:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

J-p:
Potřebovaly by je ČD za dosluhující laminátky
Po nějakých zánovních mašinách se ohlíželi také Hunové.
Vzhledem k tomu, že DSB nedávno nakoupily patrové soupravy, tak snad nějaké EA potřebovat budou.
Fotografuj miłośniku kolej bo tak szybko umiera
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1237
Registrován: 9-2004


Odesláno Středa, 19. července 2006 - 10:21:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je nejak mezi "osobni" ZSSK a Cargem ZSCS osetreno, ze ZSSK nebude sve stroje pouzivat v nakladni doprave?
Dj_tisíc_sluncí
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 198
Registrován: 7-2005


Odesláno Středa, 19. července 2006 - 10:26:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je zajímavá otázka, tipnu si, že není. Otázkou vůbec je, jestli něco brání podnikat ZSSK v nákladní dopravě a naopak ZSCS v osobní (i když na Slovensku asi dotační pravidla umožňují dotovat pouze ZSSK, takže nikdo jiný se do osobní dopravy nehrne - viz konec osobní dopravy BRKS).
...dnes večer v Klubu 19 na Kladně...
J_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 218
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 19. července 2006 - 11:04:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bruno:
S patrovymi soupravami DSB jezdi motorove lokomotivy ME, protoze neexistuje zadny vlak, kde by patrove soupravy mohly jet v cele trase s elektrickou masinou. Jsou nasazovany tam, kde normalni klasika (Bn, Bn-o) kapacitne nestacila, tedy zejmena na osobaky z Kodane do okoli + na patecni a nedelni posily Kodan-Aarhus.
A tech par regionalnich vlaku (=osobaku), kde dosud jezdi EA s dosluhujicimi vozy Bn, Bn-o a ridicaky ADns-e se snad podari nahradit celkem brzy jednotkami. Jakmile z Nemecka dorazi ICE-T, uvolni se par ER4 a IC3 pro regionalni dopravu.
Potom zbyde pro EA jenom jeden par spacich vlaku EN. Eurocity z Prahy vozi motorove ME.
Momentalne je elektrickych jednotek celkem nedostatek, osobaky Fredericia-Padborg vozi line motoraky MR, i kdyz je cela trat elektrifikovana...
Elektrizace dalsich trati, ktera by umoznila prave provoz patrovych jednotek s elektrickou masinou nehrozi ani nahodou.

Jeste drobne upresneni: ta patra nejsou nakoupena, ale na leasing.

Mimochodem, na danske zeleznicni diskuzi kdosi navrhoval nasazeni pater na prazske Eurocity a tento navrh byl razne odmitnut s tim, ze ten vlak bude vzdycky jezdit s vozy CD. Patra sice umi 160 km/h, ale nedosahuji komfortu vozu CD.
:-)
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2265
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 19. července 2006 - 11:35:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Patra sice umi 160 km/h

Což mezi Hamburkem a Berlínem nestačí (EC tam jezdí 200 km/h).

(Příspěvek byl editován uživatelem bkp.)
...when you're alone and life is making you lonely you can always go DownTown.
J_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 220
Registrován: 8-2004


Odesláno Čtvrtek, 20. července 2006 - 11:34:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: vsak je tam taky nikdo nasazovat nebude. Bezne rychlikove vozy DSB nema. Jediny vuz DSB, ktery by se na tom EC mohl objevit je kralovnin salon (ten je na 200 km/h).
To byla jen takova uvaha v souvislosti s lokomotivami EA - a jeste navic ne moje uvaha.
Primestske patraky samozrejme na EC nepatri :-)

Me napada jeste ta jednotka ICE-T, ta by snad na prazske EC mohla, pokud by byla schvalena v CR.
:-)
Bebop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 112
Registrován: 10-2005


Odesláno Čtvrtek, 20. července 2006 - 21:13:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes v zastávce Žabčice kdesi mezi Brnem a Břeclaví.

 
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1412
Registrován: 10-2004


Odesláno Neděle, 23. července 2006 - 19:51:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Viamonti ve čtvrtek v Moravském Krumlově:

 

V souvislosti s nedávnou diskuzí o zbrojení extremistických lokomotiv stojí za povšimnutí autocisterna stojící vedle první mašiny.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6666
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 24. července 2006 - 08:49:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta druhá mašina je ODOS?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1414
Registrován: 10-2004


Odesláno Pondělí, 24. července 2006 - 10:40:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcb: nevím, její číslo mi vypadlo z hlavy. Každopádně to byla 742, inventární mohlo být 503 nebo tak nějak nápodobně... Zajímavé je taky spojení 741+742 a žlutá 741 nezvykle otočená nízkým čumákem k dvojčeti. Asi tak dva týdny zpátky jsem viděl v Miroslavi i dvojici 740.548 ČMKS+ 742.50...ta světle modrá.
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1932
Registrován: 10-2003


Odesláno Pondělí, 24. července 2006 - 10:47:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcb: krásné protekční číslo příspěvku
To je smrad. táto, ty ses zul?
Jenom trošku.
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1242
Registrován: 9-2004


Odesláno Pondělí, 24. července 2006 - 10:49:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

742.540? http://www.cztrain.com/loko/foto/big/742/742540a.jpg
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1416
Registrován: 10-2004


Odesláno Pondělí, 24. července 2006 - 10:53:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubrt: asi ne, tahle měla zřejmě zánovní fasádu, ta 540 je už dost sešlá.
Maty
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.61.140.21
Odesláno Pondělí, 24. července 2006 - 10:54:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to 742.503, která je krátce po laku v ČMKS ČT...
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1417
Registrován: 10-2004


Odesláno Pondělí, 24. července 2006 - 12:23:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Maty: dík, takže jsem si to nakonec pamatoval dobře. Teď už jen úkol pro statistiky: komu ta 742.503 patří? Co na to mistr Kubrt?
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6679
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 24. července 2006 - 12:30:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

komu ta 742.503 patří?

Podle nátěru sázím na ODOS. Což je dost zajímavé - spolupráce ODOS a Viamont. To tu myslím ještě nebylo.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 24. července 2006 - 13:01:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale pozor. ODOS byl (a stále ještě zčásti je) hlavně půjčovnou lokomotiv, což na ODOS tak nějak plynule přešlo ze SOŽ. Takže firem, kterým půjčoval (půjčuje) své lokomotivy bylo spousta. Z tohoto bych ještě neusuzoval na nějakou velkou spolupráci.
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1418
Registrován: 10-2004


Odesláno Pondělí, 24. července 2006 - 13:11:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky si myslím, že ta 503 je spíš půjčená, stejně jako 740.548 ČMKS. Viamontu se zřejmě daří a vlastní lokomotivní park už nestačí. Anebo se nedaří a vlastní stroje mají problémy, proto si musí půjčovat jinde...

Nálepka z jednoho vozu z Krumlova:
 
Vybledlá, ručně psaná stanice v řádku "von" jsou slovenské Chynorany.
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1419
Registrován: 10-2004


Odesláno Pondělí, 24. července 2006 - 13:13:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, a na trainwebu je fotka odosáckého vlaku na ferdinandce. V čele 750.202 a za ní neznámá červená 742 - odkaz.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6681
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 24. července 2006 - 13:16:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, jasně že je půjčená, taxem myslel i tu spolupráci. Kolik strojů vůbec mají rozpůjčováno? Tipl bych dvě dvojice 742 u BRKS, a tuhle u Viamontu. Navíc teď po nákupu "nových" lokomotiv ze Slovenska (750 a 140) bude 742 k dispozici ještě víc.

Vybledlá, ručně psaná stanice v řádku "von" jsou slovenské Chynorany.

To ale bude z minulé přepravy, ne?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6682
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 24. července 2006 - 13:18:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, a na trainwebu je fotka odosáckého vlaku na ferdinandce.

Ten odkaz tu už někde byl o víkendu. Každopádně je to hezká sestava, zvlášť když si k tomu ještě představíme v čele bobinu.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1420
Registrován: 10-2004


Odesláno Pondělí, 24. července 2006 - 13:18:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To ale bude z minulé přepravy, ne?

Určitě.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1410
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 24. července 2006 - 13:41:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ODOSácké 742 se u Viamontu objevují minimálně od minulého podzimku. Zde kupř. "krasavice" 742.514 v Žandavě.
 
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1422
Registrován: 10-2004


Odesláno Pondělí, 24. července 2006 - 13:50:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě k té nálepce: LTE Slovakia, to je co? LTE vozilo nějaký vlak do Žiaru nad Hronom s herkulesem - nepletu se? Ale čím vozí to obilí - spolupráce s BRXem a jejich čmeláky?
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6683
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 24. července 2006 - 14:06:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale ne, s BRKS rozhodně ne. Na vlakách.net je o tom článek od Garina-Dujniče, LTE Slovakia prostě patří do stejné party jako Viamont - European Bulls.
Vozí to nějakým tím červeným kapotovým Vosslohem.
A herkules do Žiaru stále jezdí.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1424
Registrován: 10-2004


Odesláno Pondělí, 24. července 2006 - 14:12:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dík.

Vozí to nějakým tím červeným kapotovým Vosslohem.
Hernajs, to by nemuselo vypadat nezajímavě...
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6685
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 24. července 2006 - 14:24:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hernajs, to by nemuselo vypadat nezajímavě...

Pokud se ti to podaří vychytat, tak rozhodně ne. Ale znáš to, obzvlášť u této grain-logistiky funguje totální operativa.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1411
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 24. července 2006 - 14:33:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na Slovensku Býci spolupracují totálně - tzn. včetně nasazení viamontích mašin. S některými vlaky pak kontinuelně pokračují přes nás až na CZ/D hranice.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6689
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 24. července 2006 - 14:37:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady je ten Dujničův článek. Včetně loko LTE.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6690
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 24. července 2006 - 14:41:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímavá je tam i tahle věta:

Od Viamontu má prísť aj rušeň elektrickej trakcie na vozbu obilných vlakov na štrbskej rampe.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1413
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 24. července 2006 - 14:42:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, přes Lideč už možná nějaká 130 jela.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6691
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 24. července 2006 - 15:03:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak Velká pětka už má svůj web - http://www.bfl.cz.

Nejlepší je toto:

Propagační lety horkovzdušným balónem

Zajištění reklamy a propagace prostřednictvím letů horkovzdušným balónem nad vhodným územím ČR, včetně zajištění reklamního potisku (transparentu o rozměru cca 6 x 8 m) na obalu balónu.

Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6692
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 24. července 2006 - 15:06:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kde je tohle? http://www.bfl.cz/images/loko17.jpg
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Sokr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 5-2005
Odesláno Pondělí, 24. července 2006 - 15:25:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

vlečka v Otvovicích?

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace