K-report
 

Archiv do 16.srpna 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Externí dopravci » Staré archivy » Archiv do 16.srpna 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6694
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 24. července 2006 - 15:35:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tam snad není kolem kolejí taková džungle, ne?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Sokr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 85
Registrován: 5-2005
Odesláno Pondělí, 24. července 2006 - 17:26:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky si nejsem jistý, proto ten otazník...
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1425
Registrován: 10-2004


Odesláno Pondělí, 24. července 2006 - 18:34:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud se ti to podaří vychytat, tak rozhodně ne. Ale znáš to, obzvlášť u této grain-logistiky funguje totální operativa.

Vím. Proto se ani nemíním snažit, to by chtělo rozsáhlou síť špionů a dva týdny dovolené...
Každopádně dík za odkaz na článek. Zřejmě tedy kvůli nasazení nízkočumákatých vos na Slovensku se v čele jejich vlaků u nás častěji než obvykle vyskytují pronajaté mašiny.



Začínám v tom mít menší házenou: "velká pětka" jsou Lokotrans, Šauer a ještě ty tři další firmy? A v jakém vztahu jsou k bejkům, případně k Viamontu?

A k výskytu lokomotiv různých majitelů v čele jednoho vlaku přidám pohádku:

Bylo nebylo. Do jisté stanice přivezlo dvojče ČD těžký ucelený vlak určený pro fabriku, jejíž vlečka ze stanice vycházela. Posledním úkolem drážního dvojčete bylo odtažení soupravy na předávací kolejiště vlečky. I dala se souprava do pohybu, zastavila před výhybkou, která se po vyslovení zaklínadla "mašinka výhybka hradlo most, prosím tě o milost - pusť mě na vlečku" přestavila na tajemnou vlečkovou kolej. Ale jedna mašinka z dvojčete zalekla se rezavých kolejí a odmítla další spolupráci - prostě chcípla, mrcha. Druhý stroj pak nebyl schopný těžkou soupravu do stoupání sám rozjet a všichni železničáři v okolí byli rázem velmi mrzutí. Leč řešení se našlo - z vlečky přispěchala na pomoc nepřátelská soukromnická mašinka a společně s pojízdným strojem ČD pomohla dostat ten pakl na vlečku.

Popisuju tu událost jak dement, páč si nejsem jistý, jestli by taková černá spolupráce extremisty a ČD nezpůsobila nějaký cirkus... Ale stalo se, viděl jsem na vlastní bulvy. Anebo nestalo - co já vím...
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 118
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 24. července 2006 - 19:07:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krysolet: A to já vím o ještě lepším špeku. V jedné stanici se vyskytovala mašinka jednoho nepřátelského vyzobávače, které měla jet strojně přes jednu stanici s momentální výlukou služby výpravčího (už to bylo večer). Z tohoto důvodu nebylo moc volných tras k dispozici, neboť se do toho motaly ještě nějaké osobáky a Mn vlak jedoucí stejným směrem jako vyzobávací Lv. Nevím, kterého výpravčího to napadlo jako prvního, ale oba se dohodli, že by se externí mašinka přivěsila na Mn vlak. Externí strojvedoucí neprotestoval (bude přece dřív doma v peřínách) i stalo se a vlak takto bez problémů dojel.

A k BFL: velkou pětkou je zřejmě myšlena jedna firma (Lokotrans) a čtyři lidé: Šauer (netřeba představovat), Poděbradský (Timos, Česká lokomotivka), Hubička (ex OKDD Mělník) a Linhart (ex OKDD Kladno). Jinak "velké pětce" ten web funguje už asi půl roku.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 591
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 24. července 2006 - 19:34:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krysolet:
Ano, stává se to. Asi pětkrát jsem viděl tahat soupravu uhlí či rajek cementárenskou 740kou z Radotína na předávací kolejiště kvůli chcíplé záloze ČD.
A jako výpravčí jsem zažil nabídku odtažení rychlíku ČD z trati pomocí (130ky) 2x 740ky z nákladního vlaku Viamontu při výpadku napájení TV. Výpadek trval asi 15 minut, ale nabídka byla schválena dispečerskými aparáty Viamontu a ČD i když nakonec nebyla využita.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2281
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 24. července 2006 - 21:23:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dostat vlak na vlečku snad není takový přečin.
V cca tři roky staré dráze je fotka 753.7 OKDD a 130 ČD při společném průjezdu Ústím nad Orlicí.
...when you're alone and life is making you lonely you can always go DownTown.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6705
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 24. července 2006 - 21:29:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K - A v jakém vztahu jsou k bejkům, případně k Viamontu?

Čistě konkurenčním.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
VláďaH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.209.6.26
Odesláno Pondělí, 24. července 2006 - 21:34:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad.S200: Toš to se nám tí Okři rozkládají za pochodu. Ještě přidáme Štefka jako ex.OKDD - dnes PCC Rail už tam nezbyl nikdo.
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 119
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 24. července 2006 - 21:36:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain: o konkurenci bych v tomto případě nemluvil, protože BFL dělá něco jiného než je provozování drážní dopravy. A to se týká i samostatně jednotlivých podílníků, protože už ani Lokotrans na českém trhu vlakové přepravy nedělá.
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 120
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 24. července 2006 - 21:38:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

VláďaH: Však oni zase naberou dostatek ambiciózních absolventů...
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1429
Registrován: 10-2004


Odesláno Pondělí, 24. července 2006 - 22:25:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S200 a lepší špek: jo, když se sejdou rozumní lidi, jde všechno. Když to nikdo nevidí, nikomu to nevadí...

Qěcy: to je ale něco jiného, ty akce, které jsem popisoval já a polský čmelák, (ne)proběhly bez vědomí aparátů.

Bkp: Dostat vlak na vlečku snad není takový přečin.
Snad ne. Ale proč zbytečně vyplazovat jazyk na diktátora.

Taže BFL se baví spíš pronájmem a opravami lokomotiv než přepravou?
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2290
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 24. července 2006 - 22:56:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ty akce, které jsem popisoval já a polský čmelák, (ne)proběhly bez vědomí aparátů

A není/nemá v dohledné době být pravidlo/předpis to upravující?
"Slova jsou jen zrnka v poušti rozfoukaná větrem nočních bouří,..."
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1785
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 25. července 2006 - 07:29:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tam snad není kolem kolejí taková džungle, ne?

Je. Resp. na někdy na jaře, kdy jsem přes ten přejezd párkrát individuálně-gumokolně přejel stále byla.

už tam nezbyl nikdo.

Holt soukromý sektor fční poněkud jinak, než že tam člověk po skončení školy "zbyde" až do důchodu.
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 7-2006


Odesláno Úterý, 25. července 2006 - 08:10:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S200
S tou vyzobovou Lv bych to udělala asi také tak ... externí dopravce jako externí dopravce ...
P.S.Když se to vezme kolem a kolem,tak ČD a.s. jsou vlastně už také ext. dopravci,tak proč dělat problém tam,kde nemusíme,ale vysvětlujte to některým našim výše postaveným ...
Zdraví
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1418
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 25. července 2006 - 09:06:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jako provozovatel dráhy /SŽDC/ mi tedy ČD moc externí nepřijdou, ale budiž, když to někomu uděla dobře, tak ať si tomu tak říka...

Jinak jakákoli spolupráce jakýchkoli 2, 3 a více dopravců je myslím čistě záležitost jejich vlastní úvahy a následného rozhodnutí. Není snad třeba to upravovat nějakým všeobecným předpisem (myslím např. nad rámec ČD).

S200 - Lokotrans tedy už na vlastní licenci nejezdí? Já měl za to, že jo, ale nechci se hádat. Možná, že v tento moment už tomu tak skutečně je.
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 7-2006


Odesláno Úterý, 25. července 2006 - 09:17:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemyslím tím,že by ČD a.s. byli exter. dopravci v pravém slova smyslu,ale TAKÉ platí za dopravní cestu,tak jako i všichni ostatní tzv. vyzobávači,jak je teď velmi často titulují ...
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 121
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 25. července 2006 - 09:31:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trainspot: Neříkám, že Lokotrans nemá v ČR licenci, stejně jako to, že by se nemohl výjimečně nějaký lokotransí vláček objevit. Ale aktivity v provozování drážní dopravy v ČR byly víceméně utlumeny (možná s výjimkou vleček) a firma se jedna věnuje spíše Slovensku, ale hlavně obchodem s železničními vozy a lokomotivami.

K jízdě dvou různých dopravců na jednom vlaku: Problém je v tom, že vlak může mít vždy jen jednoho dopravce. Samozřejmě se lze domluvit, který to bude, ovšem problém je v tom, že např. fíra postrkové lokomotivy ČD není odborně způsobilý k jízdě ve vlaku dopravce OKDD (tj. nemá zkoušky OKDD). Zatím se to mlčky toleruje.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 846
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 25. července 2006 - 11:01:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jelikož jde o událost starou několik let, tak ji mohu snad uvést k dobru. Opět jde o to, že je mnohdy malá kapacita některých tratí a někde je tomu zase naopak. Výtopna Zlíchov jela se svou T211.0 pro vagon na vlečku odbočující mezi Lužnou a Rakovníkem z širé trati. Dojelo se do přes Lužnou do Rakovníka a tam se zjistilo, že klíče od výhybky na vlečku jsou v Lužné. Tak bylo potřeba zase zajet zpátky do Lužné. Jenže ouha. Provoz hustý, propustnost trati malá. Tak výpravčí v Rakovníku navrhl, že by se spojil vlak externího dopravce s osobním vlakem ČD v podobě samotné 810. Stalo se a souprava ve složení T211.0 ( v čele vlaku ) a 810 vyrazila do Lužné. Ještě že si toho nikdo z vyšších míst na ČD nevšiml, byl by z toho asi pěkný čurbes.
Vendelin Prechytraly
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.123.206.71
Odesláno Úterý, 25. července 2006 - 12:18:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pro Brama:

A ze se kluci, hlavy jedny otevreny, nezeptali vypravciho v Luzne uz pred odjezdem do Rakovnika?
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 593
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 25. července 2006 - 13:17:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Láďa:
Tady nejde o externost-neexternost, ale o spojování vlaků různých dopravců, když není volná trasa a to nikoli z důvodu mimořádné události. Já bych je nespojil, jako zaměstnanec jdnoho z dopravců určitě ne a hlavně bych si o tom netroufl rozhodnout a už vůbec ne bez vědomí dispečerů. Ti se to stejně dozvěděli, minimálně dispečeři ČD jo, protože se jim to vykreslilo v GVD. Jinak jako obslužníkovi dráhy (výpravčímu) je mi srdečně jedno, jestli pojedou spojení nebo ne. Ale o spojení musejí rozhodnout dispečeři dopravců, bo jiné poplatky za PDC. O zkouškách fírů různách dopravců a jejich zastupitelnosti netuším nic, to si musejí ošetřit dispečeři dopravců. A že dopravcem vlaku může být jen jeden, je jasné, ale zase o tom nemůže (nesmí) rozhodnout obsluha dopravní cesty, ale dopravci se musejí domluvit. Čili bych se nedivil, kdyby v případě svévolného řešení spojení vlaků dvou různých dopravců byli ztrestáni výpravčí i fírové. Předpisy pro výpravčí ČD toto vůbec neřeší. Výpravčí smí určovat, pořadí vlaků, ale nesmí určovat, kdo bude dopravcem.
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 7-2006


Odesláno Úterý, 25. července 2006 - 16:14:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jasně tomu rozumím,bez požehnání bych si to taky nelajzla ... Ale mám takový dojem,že když to ještě jezdilo,tak byli vlakový rádi,když jsme to tzv. vyjezdilo po dohodě se sousedama a je moc tím nezatěžovali.V dnešní době,když jsme rádi za každej vlak /jakého koli dopravce/se stále někde musíme na něco dotazovat můžu-nemůžu,lze-nelze ... PC je prostě fenomén a když vyplivne,tak koukáme a koukáme ... Zdraví
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 594
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 25. července 2006 - 17:15:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Láďa:
Počkej, nepsal jsem o řešení přednosti vlaků. O tom musí umět výpravčí rozhodovat bez provozního dispečera! Ale psal jsem o kuplování vlaků různých dopravců, tedy o rozhodování, kdo bude dopravcem spojeného vlaku. A to žádný zaměstnanec obsluhy dráhy rozhodnout NESMÍ! Ani provozní dispečer! Tedy v jakýchkoli situacích přednost vlaků i při výlukách určuju já s kolegy, kdežto o spojení vlaků různých dopravců rozhodnout nesmíme. Můžeme to akorát navrhnout a vyšší dispečeři těch dopravců o tom rozhodnou (tedy u ČD vedoucí směny RCP, či kdo).

(Výpravčí, který se pořád ptá provozního dispečera na řešení předností vlaků je špatný výpravčí a je jedno, jestli "to jezdí" nebo nejezdí. Nejvíc mě bavily popovodňové týdny Léta Páně 2002, kdy se jezdilo Karlštejn - Beroun mezistaničně (násl. mezidobí 15 minut) a do toho jezdil dvojnásobný počet nákladů než běžně, náklady do ranžíru v Berouně musely z Karlštejna po nesprávné a Karl - Třebaň se mohlo jezdit jen po jedné koleji. To bylo jak za starých časů.)
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1438
Registrován: 10-2004


Odesláno Středa, 26. července 2006 - 11:17:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy: Nejvíc mě bavily popovodňové týdny Léta Páně 2002...

Letos jezdily odklony jinde, často jsem se tam pohyboval a dojem můj byl takový: mladíci v červených čepicích se vyžívali, "staří praktici" prskali a na konec odklonů čekali jak důchodci na slevu v Tescu... Čest výjimkám.
Redheat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 3-2006
Odesláno Čtvrtek, 27. července 2006 - 12:09:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vosy by měly zasahovat v tuto dobu i v Tlemelíně - tam mají taky nějaké silo?
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2376
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 05. srpna 2006 - 17:08:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z diskuze 814+914:

Railtrans by třeba rád na nádraží nabízel služby pro cestující RT Expressu, ale nemůže, protože ta nádraží patří ČD.

Jaké mají vlastně externí dopravci možnosti na nádražích? Jsou plně závislí na (libo)vůli ČD, anebo je to nějak (v zákoně) ošetřeno. A co v případě "živých nádraží", která získají do pronájmu soukromí investoři. Jistí se v tomto případě ČD proti poskytování prostor externím dopravcům?
"Slova jsou jen zrnka v poušti rozfoukaná větrem nočních bouří,..."
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 141
Registrován: 4-2006
Odesláno Sobota, 05. srpna 2006 - 17:23:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

On v podstatě externí dopravce ty prostory vůbec nepotřebuje, jemu stačí koleje a ty patří SŽDC. Prostory v budouvách ČD však využívají cestující - zákazníci externích dopravců a těm těžko může někdo zabránit používat prostorů přístupných veřejnosti. I když u ČD si člověk dokáže představit všechno, i třeba cedulku na čekárně "Prostory pouze pro zákazníky ČD" s následnými pokutami pro cestující čekajíci na RT Express.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2380
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 05. srpna 2006 - 17:46:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No a jak je to např. s čekárnami, s informačním systémem a hlášením, a co kdyby si externista chtěl zřídit např. zákaznické centrum, anebo zázemí pro zaměstnance. A co "uzavřené prostory Českých drah" přístupné pouze s platnou jízdenkou, anebo vstupenkou na nástupiště?
"Slova jsou jen zrnka v poušti rozfoukaná větrem nočních bouří,..."
Alfa_beta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 06. srpna 2006 - 10:52:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte čím chce tahat Railtrans své vlaky?

Vansdorf - Františkovy Lázně?
Vansdorf - Praha?
Vansdorf - Kutná Hora město?
a RT Expresy Pha - Ostrava?
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 142
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 06. srpna 2006 - 12:00:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Praha - Ostrava: ES64F4
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 143
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 06. srpna 2006 - 12:02:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ten zbytek zcela jistě 815 (ex 798 DB).
Alfa_beta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 06. srpna 2006 - 14:14:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemáte někdo fotku jejich ES64F4, nebo je budou mít půjčené? A že zrovna třísystémovku?

Jsem zvědav kdo se bude trmácet "čungálou"?
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2400
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 06. srpna 2006 - 14:35:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta ES64F4 bude z Dispoloku (tedy půjčená) a třísystémová proto, že nějakou pouze 3 kV Dispolok nenabízí.

Co je to Čungála?
"Slova jsou jen zrnka v poušti rozfoukaná větrem nočních bouří,..."
Alfa_beta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 06. srpna 2006 - 14:56:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Motorový vůz
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2401
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 06. srpna 2006 - 15:11:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ach tak. (To to nešlo říct česky rovnou?) Ony vlaky RailTransu z Varnsdorfu jsou určeny pro německou šotoušklientelu.
"Slova jsou jen zrnka v poušti rozfoukaná větrem nočních bouří,..."
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 147
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 06. srpna 2006 - 15:25:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A zjevně tyto vozy dané klientele vyhovují, protože tyto vlaky úspěšně fungují bez jakýchkoliv dotací.
TB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.30.192
Odesláno Neděle, 06. srpna 2006 - 15:44:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A zcela běžně jezdí již nyní do Prahy...
Takže příští GVD se na Jedlové ty vozy pěkně "rozutečou" a pak zase "seběhnou"
Alfa_beta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 06. srpna 2006 - 20:27:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenže je zajímavé, že dle JŘ v Jedlové a ani v Děčíně nestaví????
Raspi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 203
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 06. srpna 2006 - 20:37:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No tak to bude pro fotiče docela rána pod pás :-))
Každý večer počítám kulatá okna brejlovce.
Jedno okno, druhé okno, třetí okno, chrrrr....
Standa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 528
Registrován: 3-2004


Odesláno Neděle, 06. srpna 2006 - 20:39:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A "nestaví" ani v úvraťových stanicích (např. Děčín východ)...
ICQ: 250-751-966
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 911
Registrován: 2-2005


Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 00:05:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A "nestaví" ani v úvraťových stanicích (např. Děčín východ)...
A UL-Střekov :-)

Každopádně mne trasa Railtrans Expresu přes Lovosice při dnešním pohledu do návrhu mile překvapila. Ovšem bylo to jediné milé překvapení
http://karel-loko.net - web nejen o železnici
http://motovozy.vlaksim.cz - Atlas motorových vozů Č(S)D
ICQ 264305638
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1801
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 07:50:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

šotoušklientelu.

Já bych řekl, že jsou to normální tůristi.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 921
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 10:18:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trasa Railtrans expresu Žitava - Praha přes Děčín je vynucená. Nenašla se volná skulinka v úseku Mladá Boleslav - Praha Vysočany a naprosto neprůjezdné až do 11:15 to bylo z Vítkova na hlavní. Takže po třech letech vození turistů na Wilson si holt užijí i bezdomovci na Masaryčce. Odpadlo ale tím kolečko přes Semmering, to se v kombinaci s výlukou Masarykovo - Libeň nedalo zrealizovat.
Jinak v těchto vlacích se z obvyklých 100 - 150ti turistů vyskytuje maximálně 5 šotoušů, kteří mi dýchají na záda, sledují každý můj pohyb a obdivují českou železnici.
Mmm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 638
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 10:26:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak v těchto vlacích se z obvyklých 100 - 150ti turistů vyskytuje maximálně 5 šotoušů-NO PROSTĚ JE TO VLAK PRO NĚMCE ,KTEŘÍ SE JEDOU DO ČECH NAOBĚDVAT A POŘADNĚ NABUMBAT}
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 616
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 10:47:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr Šimral:
Ty turistické vlaky budete vozit pravidelně, nebo to je návrhu jen pojistka a budete jezdit PP?
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 922
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 12:35:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty turistické vlaky budou jezdit na datumy.
Vališ
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.55.173
Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 19:52:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To, že ty vlaky jsou uvedeny v celostátním JŘ je snad dobré jen pro šotouše, a to včetně mě. Ostatní lidi to jen zmate. Jinak bych neřek, že by pro někoho měli využití pro vnitro. Jednak kvůli množství zastávek a hlavně četnosti jízd.
Nebo už s vámi pár lidí jelo třeba do Boleslavi?
Snad není ani příslušný tarif ne?
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 923
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 20:14:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jelo s námi již několik lidí z Boleslavi do Prahy a dokonce z Prahy do Varnsdorfu. Je pravdou, že takto je to matoucí, ale prostě vlak je veřejný, může na něj přijít, kdo chce a proto dle zákona musí být zveřejněn. Já to nevymyslel. Nevím, proč bych měl vlaky vodit v režimu neveřejných a porušovat tím zákon.
Vališ
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.33.158
Odesláno Úterý, 08. srpna 2006 - 13:30:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neříkám, aby jste porušoval zákon, jen, že při pohledu na některé tabulky tratí to budí zajímavý dojem. Na tom jsme se ostatně shodli.
Přeji úspěch s RT Expresy do Ostravy.
Ještě připojím snímek zmíněného expresu z Varnsdorfu do Prahy a zpět. Místo snad uvádět nemusím jen 17.12.2005

 
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 244
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 16. srpna 2006 - 10:36:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera pěkná přehlídka různých dopravců na hlavním v Plzni:

730.601 Skanska + 754.027 ČD

 

Dvojče TSS Starý Plzenec 742.410 + 411 se štěrkem (z Mladotic?), vedle rozjíždějící se 754.027 ČD s R 452.

 

242.264 ČD s vlakem Beroun - Citice.

 

753.197 BF Logistics s kolejnicemi.

 

Vlaky Velké Pětky nemusí být opatřeny koncovkami?

 

Odjezd TSS ve společnosti 742.066 ČD

 

Na konec vlaku BF pak najela 740.860 Chládka a Tintítka,

 

která s částí vlaku zašíbovala na klatovskou trať.

 

Mimo foťák tam ještě projela štěrková vyrovnávka Viamontu, takže chybělo jen OKD,D a Railtrans...
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1467
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 16. srpna 2006 - 10:55:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenom aby nedošlo k omylu: BFL nemá licenci, takže není dopravcem. Buď může využít licenci svého spoluvlastníka /Lokotrans/ a nebo vystupuje pouze jako pronajímatel vozidel.
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 170
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 16. srpna 2006 - 11:30:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

BFL jezdí na licenci LOKO TRANSu. Ale, jak již správně vyplývá z Trainspotova příspěvku, dopravcem toho vlaku v Plzni mohl být kdokoli, kdo si prostřednictvím BFL pronajal lokomotivu 753.197.
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 245
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 16. srpna 2006 - 12:20:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zcela upřímně - mě je úplně jedno, jestli ten vlak jel na licenci Lokotransu, Chládka & Ť, Skansky, Viamontu nebo úplně nekoho jiného. Já jsem prostě na lokomotivě viděl obří reklamu BF Logistics, ještě větší Šauer a chybějící konce. To si prostě pánové Velkopěťáci Logistici musí uvědomit, že skrze pomalovanou 753.197 nosí kůži na trh jak se říká.
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 171
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 16. srpna 2006 - 12:35:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě je zase uplně jedno, jak je pomalovaná lokomotiva. Za chybějící konce je odpovědný dopravce. Stejně tak bych z jakéhokoliv porušení předpisu na vlaku vedeném 740.898 nepodezříval skupinu Čechomor...
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 246
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 16. srpna 2006 - 13:15:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Za chybějící konce je odpovědný dopravce.

Říkám snad, že není? Takže ten popisek k fotce napíšu ještě jednou "srozumitelněji":

Vlaky, vedené lokomotivami z poolu Velké Pětky nemusí být opatřeny koncovkami?

Stejně tak bych z jakéhokoliv porušení předpisu na vlaku vedeném 740.898 nepodezříval skupinu Čechomor...

Vtipné. Já bych též samozřejmě u vlaku bez konců vedeném lokomotivou 362.119 nepodezříval Poštovní spořitelnu, u 363.078 Olympijský výbor nebo u 151.001 ČEZ. Jediný problém by asi nastal u 363.015 .
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1469
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 16. srpna 2006 - 13:30:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych to zase nedramatizoval - nemělo by se, ale občas se to stává - taky už jsem viděl pár vlaků bez koncovek.

K označování dopravce - na Slovensku snad platí povinnost mít název dopravce viditelně na hnacím vozidle. Proto třeba OKDD 740 mají takové ty přehazovací cedulky ŽDD.
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 172
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 16. srpna 2006 - 13:38:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to asi neplatí pro všechny dopravce: třeba na mašinách ČD jedoucích po síti ŽSR jsem nic takového neviděl.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1470
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 16. srpna 2006 - 14:11:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jo - to je fakt. To by byla docela komplikace - že by teda nějaká výjimka? A nebo mě jen někdo tahal za nos?
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 247
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 16. srpna 2006 - 14:12:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

třeba na mašinách ČD jedoucích po síti ŽSR jsem nic takového neviděl.

To jako že by měly mít na sobě cedulky ZSSK, nebo ZSCS, když jedou na jejich licenci?
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 174
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 16. srpna 2006 - 14:18:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, třeba. Faktem je, že třeba OKDD/ŽDD své lokomotivy vždy označuje cedulí aktuálního dopravce, netuším však proč. Hledal jsem tuto povinnost v zákoně o drahách a v prováděcích vyhláškách, ale nic takového jsem tam nenašel. Slovenskou legislativu jsem nestudoval.

Česká legislativa ovšem požaduje, aby na všech kolejových vozidlech bylo označení majitele a to se taky moc nedodržuje.
Chocholoušek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 166
Registrován: 10-2004


Odesláno Středa, 16. srpna 2006 - 14:33:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stejně tak bych z jakéhokoliv porušení předpisu na vlaku vedeném 740.898 nepodezříval skupinu Čechomor...

To je vtipné, ale pozor:-)))

Čechomor jede na tour vlakem
Záznam loňského velkolepého koncertu Čechomoru v pražské T-Mobile Areně právě vychází v podobě živého CD a DVD "Stalo sa živě". Vedle Čechomoru na něm hostují Lenka Dusilová, hráč na irské dudy Dan Vališ, cimbálista Jan Mikušek a dva zahraniční hosté Iarla O’Lionaird z Irska a Joji Hirota z Japonska. Kromě záznamu koncertu DVD přináší navíc mj. jedenáct videoklipů, fotogalerii, diskografii a profily hudebníků. CD a DVD budou v druhé polovině srpna uvedena na trh během Krušovice vlak tour 2006, které bude probíhat od 21. srpna v Turnově, Ostravě, Olomouci, Studenci, Českém Krumlově a Brně vždy od 20 hodin.

Speciálně vypravený vlak, který potáhne lokomotiva s nápisem Čechomor, bude kapele sloužit jako jídelní, spací a vlastně i "koncertní" vůz. Pro každý z koncertů bude totiž nákladní vůz sloužit jako základ pro kryté podium. Z průběhu celého turné vznikne posléze dokument pro Českou televizi.


Co když Fr. Černý v opojení mokem po koncertu ukradne koncovky ?

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace