K-report
 

Archiv do 24.listopadu 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » RTexpress » Staré archivy » Archiv do 24.listopadu 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Chichi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 22. listopadu 2006 - 12:50:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No mozna by ta bobina paradoxne na RTE vydrzela vic nez na zastavkovym osobaku, nebot pojede porad na serioparalelu proti troleji - zadny rozjezdy, porad na plnej ceres, stykace a odporniky horet nebudou. Malokde jde rychlost (krome uzlu) pod 120.
Lokofanda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 388
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 22. listopadu 2006 - 13:26:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když tady tak čtu tu diskuzi...Taky si přihodím názor...RTexpresu docela fandím,moderní vozy,dobrá cena a slušnej personál můžou udělat svý a když v čele vlaku nebude nějaká vyloženě oklepuša,která bije do očí a hned na začátku kazí dojem,každýmu,když ho to teda doveze do cíle,tak jak má,bude jedno jestli je to 189 nebo Bobina 140.Ale stejně si jí tam nedovedu nějak představit.Možná je to tím že je člověk má v podvědomí jako dožívající staré,vorezlé potvory s minimem,nebo žádnou údržbou a tím pádem i nepříliš dobrou spolehlivostí....Jo kdyby si je RT nechal aspoň řádně generálkovat....Ale i tak Bobina na koridoru se bude třepat na plno 120 a kolem posviští Pendolino 160....Tak že pro cestující pohodlí a všechno v moderních vozech,ale rychlost stejně ne zrovna moc konkurenceschopná....Ale stejně si myslím že to 140-ky nebudou....Každopádně jsem na to hodně zvědavej.....
J_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 265
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 22. listopadu 2006 - 13:37:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak kdyz uz je tu tolik off-topic o pruvodcich, tak ja bych se pridal s dnesnim cerstvym zazitkem s DSB. Jel jsem rannim expresem do Kodane a na nadrazi jsem dorazil na posledni chvili (5:35). Oznacovac jizdenek na perone mel poruchu a mne uz nezbyl cas bezet k jinemu oznacovaci a tak jsem nastoupil vlastne bez jizdenky, nicmene jsem to neprodlene ohlasil. Jo, kdyby byla pruvodci ve stylu CD, tak bych pekne zaplatil prirazku 600 DKr. Ale kdepak. Rekla, ze si mam jizdenku oznacit v nasledujici stanici. Potom kdyz prochazela vlak a kontrolovala jizdenky, tak rekla, ze ji mam jizdenku pujcit a ze ona mi ji oznaci. (stejne musela na peron) To je prikladny pristup k zakaznikovi. Preji stejne kvalitni zamestnance i RTE. Dalsim plusem dnesni cesty byla jednotka MF po generalce s kompletne obnovenym interierem a novymi motory.
:-)
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 840
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 22. listopadu 2006 - 14:53:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lokofanda:
Moderní vozy na RTE 100%ně nebudou. Ale lepší, než koženkáče. A doufám, že si soupravy Petr udrží v řádné čistotě.
Lokofanda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 389
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 22. listopadu 2006 - 16:04:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy:Aha,já myslel že bude mít pronajaté nějaké moderní zánovní vozy.....No ale ono ani nejde tak o to jestli jsou úplně nové a nebo ne,ale jak říkáš jak jsou čísté-aby nevypadaly jak dobytčáky atd atd....
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1147
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 22. listopadu 2006 - 17:29:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lokofanda:
Úspora času pro celou trasu P-O asi takováto:
TIS 3:10 RT 3:30
RT je tedy pomalejší o 20 minut, což činí 10% jízdní doby.
Takže nic dramatického. Podotýkám, že ty 3:30 jsou v možnostech bobiny.
Naopak, na této relaci vidím TIS jako plýtvání technikou, a je jen otázka času, kdy se odstěhuje jinam.
Spolehlivost je výsledek mravenčí práce v mnoha i zdánlivě nesouvisejících oblastech.
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Středa, 22. listopadu 2006 - 17:31:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Citát z Modré Bible, která by se už zítra měla prodávat na pokladnách: "Jízdenka zakoupená u ČD platí po celé sjednané přepravní cestě bez ohledu na to, zda přepravní smlouvu plní jeden či více železničních dopravců. Při zakupování jízdenky u ČD cestující nahlásí, zda hodlá použít vlak jiného železničního dopravce na trati, na které provozují vlaky i ČD."
Zdá se, že by to mohlo fungovat podobně jako s JHMD. Podrobnosti určitě budou 30.11.
Lokofanda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 390
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 22. listopadu 2006 - 17:49:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Uniplus:Hm tak to není tak hrozný,tak že když bude slušná cena,přívětivej personál,čistý soupravy a spolehlivá mašina,tak to šanci na úspěch má docela dobrou!Ale pořád mi tam vrtá hlavou ta babička řady 140.Ví se už něco víc nebo jsou to jen spekulace....No třísystémový Pendolino za obrovský peníze pod 3000V je dost drahej špás.Čert ví jak to jejich nasazení půjde dál....Jestli budou lítat na Slovensko,do Rakous a tu Ostravu točit dál,nebio se časem úplně přesunou,tam kam patří-tj.na mezinárodní vlaky....
A.F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.60.15
Odesláno Středa, 22. listopadu 2006 - 18:44:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

140 na RTexpressech to bude pošušnáníčko!!!
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 86
Registrován: 8-2006
Odesláno Středa, 22. listopadu 2006 - 19:10:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Unipuls: Otázka spíše zní: KAM JINAM se může pendolino odstěhovat. Německo nejspíš nehrozí, Rakousko bude (možná) až nyní od prosince a pokračování na Slovači z Blavy někam dál asi taky nehrozí. Takže, jaké jsou vlastně varianty, když vynecháme Ovu? Že by Brno?
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1259
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 22. listopadu 2006 - 20:08:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co Warszawa. Koridor tam mají už nějakých 20 let.
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 87
Registrován: 8-2006
Odesláno Středa, 22. listopadu 2006 - 20:23:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč ne. Když polský DÚ schválí pendolino pro provoz na polských tratích a Poláci tím budou jezdit. Ale když vidím ty průtahy na rakouské a slovenské straně, nevím nevím...
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1261
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 22. listopadu 2006 - 20:54:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsme už trochu mimo téma. Ale jak se vyřešily průtahy na české straně (pro trať Česká Třebová - Břeclav). V Rakousku a Slovensku jim holt ta piňdolína za zkrácené řešení nestála.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1145
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 22. listopadu 2006 - 21:02:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

J_p: Tak osobně jsem toto udělal už několikrát, nebo minimálně odkázal cestujícího na označovač v další zastávce. Ovšem nesmí se toho zneužívat, což někteří jedinci s chutí dělají.
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 88
Registrován: 8-2006
Odesláno Středa, 22. listopadu 2006 - 21:23:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já myslím, že nejsme moc od tématu. Do Polska by se jezdilo přes Ovu, takže jsme paradoxně zůstali na trase Pha - Ova, kde má jezdit i RT. Jenom jsme pinďu prodloužili až do Polska. Což by znamenalo problémy s oběhem. Pinďa by nemohl mít 2-hodinové oběhy jako RT, takže by se nejednalo o přímou konfrontaci. Ale zase by se využilo více el. systémů. Nebo mají v Polsku stejnou trakci jako je do Ovy? V každém případě by to neznamenalo stěhování ze severní větve.
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 868
Registrován: 9-2003


Odesláno Středa, 22. listopadu 2006 - 21:48:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Polsku je také 3000 V stejnosměrných.
Z nejhoršího jsme uvnitř!
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 22. listopadu 2006 - 22:43:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud se můžu vrátit k vzájemnému uznávání jízdenek ČD a RTE, není to tak trochu zrada na cestujících, kteří si od konkurence na kolejích slibují lepší služby od dopravců? Na první pohled to možná vypadá hezky, že nepojízdnému RTE zastaví Pendolíno a odveze cestující, ale podle mého názoru by to byla systémová chyba. Jasně, kdybych zůstal v posledním RTE ve sněhové vánici v malé zastávce uprostřed polí, asi bych mluvil jinak, ale tohle se může stát v každém dopravním prostředku a dopravci si také vzájemně nezastavují.

V této souvislosti mě napadá, jestli by zaměstnanec s režijkou ČD, který by přistoupil z nepojízdného pendolína, byl u RTE zákazníkem stejné úrovně jako platící cestující ČD a tudíž by mu třeba režijní cestující RTE musel uvolnit své místo k sezení.

Pak by mě také zajímalo, jak to bude s přípoji. Bude RTE na nějaké čekat a budou naopak oni čekat na něj?
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.27.169
Odesláno Středa, 22. listopadu 2006 - 22:54:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Borovička: Co je to za blbost? Pendolino do Polska? To snad nemyslíte vážně. Když tam nejsou schopný ani schválit 162. Poláci se bojí tyristorové regulace jak čert kříže. A pak do takovýho hnojníku jako je PKP posílat to nejlepší co máme? A pak vždyť do Polska nikdo vlakem nejezdí. Tam je železniční doprava, alespoň ta mezinárodní, odepsaná.
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Středa, 22. listopadu 2006 - 23:04:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co takhle Pinďa Ostrava-Warszawa s přípoji na RT?
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.27.169
Odesláno Středa, 22. listopadu 2006 - 23:44:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To už spíš Ostrava - Opava s přípoji na RT
K1 800
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.81.71.20
Odesláno Čtvrtek, 23. listopadu 2006 - 02:46:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Čsad zastávka příspěvek 68:
Odpověďi ke druhému odstavci hledejte v příspěvku pana PŠ č.962 ze 17.11.06, definitivní potvrzení pak v příspěvku 979 z 21.11.06 téhož přispěvatele. Je tam jasně formulováno, o čem nový dopravce je ochoten případně uvažovat, takže režista jakéhokoliv dopravce by teoreticky mohl býti přepraven, byť v zavazadlové polici nebo pod sedadlem. Ale zatím jsem zde z jeho strany nezaznamenal nějaký nástin řešení přístupu ke skutečně platícím cestujícím ČD, kteří se nějakým nepředvídatelným řízením osudu ocitnou ve vlaku RT s jízdenkou ČD. Budou to vůbec cestující ?? Budou to zákaznící ?? Zatím to vypadadá, že by ti režisti nakonec dopadli u RT ještě docela dobře ...
Miram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 328
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 23. listopadu 2006 - 04:26:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na sídlišti Michal v Sokolově vzniká depo pro luxusní autobusy s logem RT Express
Jinak už aby ten pan Šimral jezdil,těším se do Ostravy za 240kč!!!!!
Chléb je veskrze věc spravedlivá, máslo ne vždy, jedincův kořistnický blahobyt nikdy.
Karel Čapek
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1992
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 23. listopadu 2006 - 07:43:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale zatím jsem zde z jeho strany nezaznamenal nějaký nástin řešení přístupu ke skutečně platícím cestujícím ČD, kteří se nějakým nepředvídatelným řízením osudu ocitnou ve vlaku RT s jízdenkou ČD.

Nezlobte se, ale to je jak u ...

Co by se asi stalo - v nejhorším případě zaplatíte jízdné bez jakékoliv přirážky a to s tou nevyužitou jízdenkou si vyřídíte s ČD.
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 263
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 23. listopadu 2006 - 07:51:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A když nastoupí cestující s jízdenkou na RTexpress do vlaku ČD, zaplatí plné jízdné + 20 nebo 400 Kč (podle nálady průvodčího).
Bubu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 568
Registrován: 7-2002
Odesláno Čtvrtek, 23. listopadu 2006 - 08:37:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad S200: Jaký podle nálady? Záleží jestli se o jízdenku přihlásí nebo ne:-)
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 264
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 23. listopadu 2006 - 09:39:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenže on se o ni nepřihlásí, protože jízdenku mít bude. Na to, že ji má špatnou jej upozorní až ten průvodčí, a pak již bude postupovat podle nálady...
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7905
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 23. listopadu 2006 - 10:14:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak často bude k takové situaci docházet? Předpokládám, že vše už mají Railtrans a ČD spolu precizně smluvně ošetřeno.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mikulda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 3-2006
Odesláno Čtvrtek, 23. listopadu 2006 - 10:58:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S200: Já bych to zkusil uhrát na přestup z vlaku EXD a tedy zákaznické bez pisného :-)
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1227
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 23. listopadu 2006 - 15:12:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A KMB bude RTE uznávat nebo ne?
ICQ -> 21 65 33 068
Ice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 609
Registrován: 10-2002


Odesláno Čtvrtek, 23. listopadu 2006 - 16:47:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bureš: Těžko...
http://fotodoupe.net
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.163.198
Odesláno Čtvrtek, 23. listopadu 2006 - 18:52:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"A pak vždyť do Polska nikdo vlakem nejezdí. Tam je železniční doprava, alespoň ta mezinárodní, odepsaná."

Zkuste trať Krakov-Varšava nebo Poznaň-Varšava. Možná změníte názor.
V Polsku nechávají chcípat regionální dopravu a regionální rychlíky. Ale skutečně dálková doprava je v Polsku dost využívaná a je na velmi slušné úrovni.

Tím nechci říct, že se tam má posílat pendolíno.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.163.198
Odesláno Čtvrtek, 23. listopadu 2006 - 19:36:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě ad Polsko. objevil jsem na želpage tuto zprávičku:

"Varšava - Od nového jízdního řádu by měly vlaky mezi Varšavou, Krakovem a Poznaní jezdit v hodinových taktech ... Jednotného standardu se dočkají vlaky InterCity, které prošly v roce 2006 masivní rekonstrukcí, tudíž budou vlaky této kategorie sestaveny pouze z klimatizovaných vozů."
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1057
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 23. listopadu 2006 - 20:36:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Spíš to patří do rubriky "Sny s železniční tematikou" ale zdálo se mi, že jedu do Ostravy RT expresem a táhle ho bobina.
T679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.27.169
Odesláno Čtvrtek, 23. listopadu 2006 - 21:35:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Bručoun: To je trochu málo, ne? Takhle by jsme to dokázali taky. Zavřeme všechny tratě krom příměstskejch a koridorů a uvidíte jak to půjde, ale to snad nikdo z nás nechce nebo?
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.196.213.131
Odesláno Čtvrtek, 23. listopadu 2006 - 21:45:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vývoj v celé Evropě k tomu ale nenápadně spěje.A ekonomickým zákonům houby záleží na tom,co si kdo z nás přeje.Bohužel.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 23. listopadu 2006 - 21:50:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T679.1:
Zkusil jsem si něco k tomu najít po příspěvku Bručouna na stránkách polských železnic a myslím, že je to trochu jinak. Neexistují polské "ČD", ale dopravu zajišťují 4 firmy a Bručoun píše o nabídce společnosti "PKP Intercity". Rozšíření počtu spojů ze 170 na 178, více spojení a rychlejšího, proč by to nikdo z železničních fandů nebo cestujících neměl chtít? Místní doprava s tímto nemá co do činění.
K1 800
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.81.71.20
Odesláno Čtvrtek, 23. listopadu 2006 - 23:01:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nějak to tady povadlo ! Před týdnem taková příspěvková smršť a dnes se řeší Polsko ! Že by téma RT expresu vyčpělo ? Nevěřím.
Na interfernetové adrese www.Kristallkugel.rt jsem totiž zaznamenal nenápadnou zprávičku o tom, že hned následující den po avizované tiskovce bude (patrně jen pro novinářskou obec) uspořádána prezentační jízda tak napjatě očekávaného RTexpresu. Ani ta však patrně nevnese jasno do složení vozového parku, protože souprava bude pouze třívozová, složená ze dvou vozů první třídy a jednoho vozu jídelního uprostřed. Prostor pro spekulace o soupravách zůstane tím pádem nadále otevřen. Lokomotiva prý skutečně bude řady 140 Ostravské dopravní společnosti, a.s., která snad dva stroje této řady nedávno odkoupila od ŽSSK (z RD Spišská Nová Ves ??). No a protože se babičky mašinky po náročné službě jistě hodně unaví, budou muset do nějakého depa na údržbu. Pan PŠ sice jakoby nechápe význam slova "depo" a ve svém příspěvku 959 z 15.11. rozverně vyjmenovává různá místa v Evropě, ale není onou "boudičkou na mašinky" našich sledovaných babiček ODOSu čirou náhodou areál depa Ostrava ??? A potom že ČD házejí soukromníkům klacky pod nohy !! Naopak !! Všemožně jim v začátcích pomáhají - a když zrovna nemohou nabídnout přímo dopravní prostředky, tak alespoň tu šroubováček zapůjčí, tam dílničku poskytnou nebo i půl depa vyklidí. A to vše samozřejmě (jak bývá v této zemi letitým zvykem) za plnou tržní cenu - např. za 1 Kč/1-20 let. O skrytých dotacích v těchto souvislostech nemůže být vůbec řeč .
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1154
Registrován: 5-2003


Odesláno Čtvrtek, 23. listopadu 2006 - 23:39:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K1 800: asi příliš mnoho interfernetu ...
Spolehlivost je výsledek mravenčí práce v mnoha i zdánlivě nesouvisejících oblastech.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 985
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 24. listopadu 2006 - 00:13:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad K1 800:
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1327
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 24. listopadu 2006 - 00:41:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

:-) Hergot, taky začnu provozovat vlastní vlak. Když vidím, jak mi hned všichni narvou prachy do kapsy, to musí bejt.... Automatický přísun dotací, depo zadarmo...
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.196.213.131
Odesláno Pátek, 24. listopadu 2006 - 01:10:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K1 800: ODOS má snad nějakou vlastní základnu,na co platit depo ČD,snad si nemyslíte že ČD by ho případně poskytly RT zadarmo? Půl depa vyklidí
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 132
Registrován: 6-2006


Odesláno Pátek, 24. listopadu 2006 - 01:59:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K1 800 Neměl bys tolik pít na prášky :-))) máš docela vybrakováno
Josef Blavola
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.237.142.21
Odesláno Pátek, 24. listopadu 2006 - 13:21:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pane Fýro, diskutér K1 800 není sjetý. Je to poctivý železničář, který právě přišel ze schůze OSŽ. Při zpáteční cestě v tramvaji si četl týdeník Železničář.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1147
Registrován: 10-2003


Odesláno Pátek, 24. listopadu 2006 - 15:39:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...a tam psali něco o vyzobávání...
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 222
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 24. listopadu 2006 - 17:29:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad pochybovači K1 800: Netřeba kouleti očima, pronájem rotundy v Ostravě je fakt.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 134
Registrován: 6-2006


Odesláno Pátek, 24. listopadu 2006 - 17:51:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcx určitě za to nemají ČD peníze, co? Nebo by bylo lepší nevyužité prostory opustit, nechat zchátrat, a nakonec zbourat, co?
Přijde mně to stejně k smíchu, jako nedávno jeden "chytrý" pracovník jednoho depa, který řekl se se mu nelíbí, že musí opravovat konkurenci lokomotivy. On si asi myslí, že si sedneme a budeme se dívat na rozbitou mašinu a plakat a nebudeme jezdit. Prostě se to opraví jinde. A ČD jen zase přijdou o finanční prostředky. Jenže to tihle gumáci nikdy nepochopí. Ale přesně vědí, co a koho za mašiny bude jezdit na RT expresu. Moudrostí jen kypí!!!
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1063
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 24. listopadu 2006 - 17:57:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A jak to bude s přenocováním souprav v Praze?
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 224
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 24. listopadu 2006 - 17:57:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Fýra: místo koulení očima lépe naučit se číst - o penězích jsem nic nepsal.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 135
Registrován: 6-2006


Odesláno Pátek, 24. listopadu 2006 - 18:16:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcx
Ale K1 800 ano
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Registrován: 8-2006
Odesláno Pátek, 24. listopadu 2006 - 18:36:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono se neřešilo Polsko. Ono se řešilo, kam jinam se dá pinďa přetrasovat, kdyby RT vlaky byly náhodou tak superkvalitní a zároveň levné, že by pinďou nejezdil téměř nikdo a všichni by jezdily jenom s RT. Bohužel, kromě toho Polska nikdo žádný jiný návrh nepřednesl. Na druhou stranu, ježdění do Polska není přetrasování pinďy...
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 172
Registrován: 7-2006


Odesláno Pátek, 24. listopadu 2006 - 19:58:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcx
A proč ne,někde ty soupravy přece nocovat musí .. taky za to ČD případně dostanou zaplaceno .. a tak "dobře" na tom zas nejsou,aby takovou to případnou nabídku mohli odmítnout ...
V této aglomeraci se souprava musí na noc uklidit,sami dobře víte,že jinak by ji ráno asi těžko někdo poznal ...

Furt lepší holub v hrsti než na střeše ...


ICQ 237-113-861
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3544
Registrován: 11-2002
Odesláno Pátek, 24. listopadu 2006 - 20:40:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V této aglomeraci se souprava musí na noc uklidit,sami dobře víte,že jinak by ji ráno asi těžko někdo poznal...

Zase taková hrůza to není, počet "rizikových" míst je celkem omezen. A Ostrava hl. někde u perónů k nim určitě nepatří (i když nějaký "exces" zcela vyloučit nelze)...
Maler
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.165.184.114
Odesláno Pátek, 24. listopadu 2006 - 20:56:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jsem na RTE zvedav. Uprimne receno, i kdyby to byla kozenka, jako zakaznik pri pohledu na cenovou kategorii Pinďa a RTE nevaham a skacu do kozenky. Moc by me pobavilo, kdyby si CD musely tuhle marketingovou saskarnu a hratky na "sc" odpustit, protoze by tim TISem nikdo dal nejezdil.

A taky doufam, ze to maj v Railtransu to spocitany ;)).
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 225
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 24. listopadu 2006 - 21:29:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Láďa: no navrhněte jak se souprava 6 vozů plus loko narve přes točnu do rotundy :-)))
Poručík_pihrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 475
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 24. listopadu 2006 - 21:54:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak by se souprava rozpojila a pomocí nějaké loko 700/701/702/703 by se rozposunovala na jednotlivé paprsky. To je jediná možnost.
Vše jde dokázat , stačí najít cestu.
Polomacenej_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 7-2006


Odesláno Pátek, 24. listopadu 2006 - 22:00:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale prd. Místo žabáka nebo 460 se to vleze
LIBOVOLNĚ MÁČENÁ LENOST ZVÍTĚZÍ NAD LŽÍ, NENÁVISTÍ A 60CM PRUHEM.
Raspi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 333
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 24. listopadu 2006 - 22:05:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcx: No když se pořádně rozjede, tak je možné všechno.
Každý večer trhám lístky kopretinky.

vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, chrrrr....
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 174
Registrován: 7-2006


Odesláno Pátek, 24. listopadu 2006 - 22:06:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcx
Sic to tam osobně neznám,ale co takhle rozdělit a cestou posunu uklidit třeba .. mě napadá ...


ICQ 237-113-861
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 226
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 24. listopadu 2006 - 22:17:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pravdu má asi jen Raspi :-))) to by šlo, protože při délce vozu a délce točny už jedině animální posun, ale vážení oni s těmi vozy asi chtějí jezdit,
ad Polomac..... trochu geografických znalostí je nutno vložit do problému - RT končí dvě soupravy na Ostrava hl.n. nikoliv v Bohumíně a "boudičky" jsou plné, i když pražský žabák ještě na východ nedoskákal
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 227
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 24. listopadu 2006 - 22:19:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad pan poručík: kolik zaměstanců by musel celou noc zaměstnávat Rťák? to by asi nevydělal ani na slanou vodu na tož na nájemné vozidel

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace