K-report
 

Archiv do 30.listopadu 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » RTexpress » Staré archivy » Archiv do 30.listopadu 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5323
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 12:50:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://ekonomika.idnes.cz/soukromy-rychlik-do-ostravy-v-prosinci-nevyjede
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Lukash
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1191
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 12:53:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trasa Praha-Ostrava je zakletá, vzpomeňme si na loňské problémy s Pendolínem, to alespoň jezdilo sem tam a když ne tak jela náhrada...
RT Expres letos ani nevyjede, protože není náhrada.
Co až za rok příjde ŽlutýStudenýAgent, ten ani nevyjede a třeba totálně zkrachuje.
Ono tímhle tempem rok od roku hůř to tak může dopadnout...
http://www.webpark.sk/traffic/pfy/aktual.htm
- stránky hlavně o střídavých pantografech -
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1142
Registrován: 2-2005


Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 12:55:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

řadu 180DB, stačí je jen sehnat

vcelku vzato, dosti podstatný detail...
http://www.trat087.info - http://karel-loko.net - http://motovozy.vlaksim.cz

ICQ 264305638
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 680
Registrován: 2-2004


Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 13:05:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové,nepochybuji o tom,že PŠ se snažil sehnat lokomotivy pro náhradní řešení jak nejlépe uměl. Nějaké spekulace o tom,kterou mašinu ještě sehnat zcela jistě nic nezmění. Vhodná mašina zatím není k dispozici.
RTExu samozřejmě přeji brzký start a hodně úspěchů.
Raspi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 350
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 13:08:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Railion DB nechteji prodat radu 180? Mel jsem pocit, ze se jich chteji zbavit a mohlo by jim byt jedno, komu to prodaji... A u nas jsou schvalene a rekl bych provozuschopnejsi nez 50 let stare bobiny.

To je jen z bláta do louže, tedy z litiny do fechralu.
Každý večer trhám lístky kopretinky.

vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, chrrrr....
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 752
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 13:09:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Karlost : jo,ale jiné řešení momentálně není,nebo holt čekat,až se udělají a odzkoušejí filtry na Siemensu,což může taky trvat déle než 6 měsíců.Však oni čd ví,kde zatlačit...Kamarádi z mokrý čtvrtě na DÚ
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 753
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 13:12:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad raspi: přesně tak.já sem myslel ,že tahle řada je od začátku v Německu tak nějak "trpěná".A je přece úplně jedno,komu to prodaj.RT pro ně není konkurencí.Celé to prostě smrdí
Glagol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 10-2006
Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 13:17:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tahle diskuse je opravdu *****
Takhle jsem se naposledy zasmál tak před měsícem ve vláknu "Schotousch, nový živ. druh".
Raspi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 351
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 13:18:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak dlouho by asi vydržela plzeňská Škodovka konkurenční tlak Siemensu, kdyby byly schváleny lokomotivy 189 u nás?

Nikde není daný, že by si pak někdy v budoucnu RailTrans nemohl tyto lokomotivy od Škodovky pronajmout. Pokud se ovšem dostatečně neotestují.
Každý večer trhám lístky kopretinky.

vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, chrrrr....
Uhli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 144
Registrován: 6-2006


Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 13:20:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jasně, pan Šimral všechny šotouše pěkně pošimral.
A kam že to chcete ?
Raspi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 352
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 13:21:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Happy, Jesti by je chtěli prodat, tak už by to dávno udělali.
Každý večer trhám lístky kopretinky.

vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, chrrrr....
Glagol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 10-2006
Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 13:24:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro ty kteří chtějí mít komplexní obrázek o naší uss (ultra-schotous-scéna): http://www.zelpage.cz/comment.php?id=3515&w=n&size=100
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1143
Registrován: 2-2005


Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 13:28:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

happy: nechci být osoba, jenž tě nas***, ale ne nadarmo se říká, "myslet znamená...".
Ono s tim odprodejem 180 DB to zas tak žhavé nebude, alespoň ne do doby, kdy 189 DB bude moci zajíždět do českého vnitrozemí. Navíc, Railtrans tou konkurencí de iure je, licenci do Německa má, vlastní personál taky, zajíždí tam, sice jednou za delší čas, ale zajíždí. A prodej ji (loko 180 DB)...
http://www.trat087.info - http://karel-loko.net - http://motovozy.vlaksim.cz

ICQ 264305638
Semtex
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.115.34
Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 13:34:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Do Drážního úřadu nevidím, dělám v jiném oboru, ale do schvalování ano. Vím jaké se mohou vyskytnout problémy při schvalování nových zařízení. I když jsme v technické oblasti, mnohdy bývá výklad některých předpisů dosti obecný a záleží to na libovůli úředníka, která se však dá vždy patřičně technicky odůvodnit...

A z vlastní zkušenosti moc dobře vím, že funguje praktika následující: "Dle správního řádu máme na reakci 30 dní" a tak to doslova dodržují, ačkoliv by to šlo rychleji. Když na někoho zadupu, bývám kamenován se slovy "Jen ať si počkají, nebudeme je přece tak rozmazlovat!". Takže mi nezbývá, než vzít do ruky šanon a urazit tomu dotyčnému palici, abych ten termín zkrátil alespoň na 15 dní, aby veřejnost neřekla, že státní správa pracuje pomalu. Asi jsem černá ovce a do této společnosti debilů nepatřím, ale takto to prostě funguje...

Když to shrneme:

1) Nepochybuji, že DÚ je ve vyšetřování kupředu, ale pracuje VELMI pomalu! Už to mohlo být možná vyřešené.
2) Otázkou také je, jak rychle Siemens předkládá průkazy a odstraňuje připomínky DÚ (souvisí to s komerční zajímavostí projektu - 5 lokomotiv není moc).
3) Dále je to otázka odborné způsobilosti klíčových úředníků na DÚ (viz. první odstavec). Občas si to žádá jistou rozhodnost a osobní statečnost.
4) Jaké netechnické vlivy do schalovacího procesu zasahují? (třeba "neschválení na objednávku ČD")
Pavel_blaha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 126
Registrován: 7-2004


Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 13:51:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tohle je pro mě kapacita a mistr Bláha si zde může krafat co chce.

Patrně Vám uniklo, že Drážní úřad nerozhoduje a nemůže rozhodovat na základě názoru p. Moose ohledně tvrdosti norem, ale na základě toho, co platí a co je součástí právního řádu. Kdyby to tak nebylo, byla by tu anarchie.
"Přišel jsem se rozloučit a připomenout Ti, že jsem nezapomněl... na osmačtyřicátej!"
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1686
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 14:03:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak nějak koukám, že jsou tu všichni na straně nebohého soukromého dopravce, kterému ty zlý úřady hážou klacky pod nohy, tak musím dělat opozici, ne? :-)
Já si myslím, že je dobře, že na kolejích to není tak, jako na silnici, kdy si autobusovej dopravce koupí v Německu dvacet let ojetou šunku, dá jí novej lak a začne rejžovat na lukrativní expresní lince. Prostě to všechno k tomu patří, když jdu do nějaké soutěže, musím počítat s tím, že mi jí nikdo neusnadní a musím mít všechno připravený. A ne že tedy někdo řekne - když to vyhrál tak my mu tedy nějaký mašiny schválíme. Mimochodem, a vozy měly jaký? Taky vypůjčený? a ještě dotaz - při zahajování nákladní dopravy soukromejch dopravců byly taky takový problémy? Nebo tam ty Bobiny a spojený 742 stačej?
Budoucnost patří bagrům!
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 754
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 14:23:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenomže tady se hází klacky všem soukromníkům pokoušející se o železniční přepravu.A navíc lokomotivy ,o kterých je řeč nejsou žádné šunky!!!jedná se o podstatně modernější stroje,než které u nás jezdí.Ve srovnání s ní působí naše ESA jako nebohé chudinky.čd prostě nemá evidentní zájem o tyto lokomotivy a proč??? prostě je nopotřebuje a přece nebude podporovat konkurenci.A DB????Ty maj přece naše skvělé krámy ze škody (nejhorší škodovka všech dob,už po výrobě působila jako předpotopní krám),takže si taky počkaj.To dřív u nás budou jezdit "legálně" rakouský taurusy ,protože si to ÖBB prostě vydupe,jako si vydupala zadrátování Šatova.Takže teď se bude dělat všechno proto,aby Pendolíno netratilo=nesmí vyjet RT.víte jaká by byla ztráta na Pendolínech???Dost velká a znatelná.To by čd sakra museli s cenou dolů.takže kdo tímto vakuem trpí???
1.cestující-jsou ochuzeni o nové spoje
2.šotoušstvo-nebude další loko na tratích sždc
3.všichni dopravci vyjma čd,nebude žádná moderní lokomotiva,takže se tu budem plácat s bobinama a jinejma loko,které jsou zralé na podstavec v NTM.
4.trpí tím celá železnice jako taková,protože tu stále bude jeden monopol se svým bordelem a neprofesionálním chováním.

Takže rozhodně nepočítám s tím ,že RT vyjede dřív než před prázdninama příštího roku.Bohužel
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 850
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 14:24:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bláha:

Da da.
J_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 271
Registrován: 8-2004


Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 14:30:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ať si pronajmou lokomotivy motorový a je to

Dobra rada nad zlato. Tipnul bych si, ze v pripade pokusu o nasazeni odpovidajicich (vykon i rychlost) motorovych lokomotiv by se okamzite objevily pohadky o zhoubnem vlivu sestinapravovych lokomotiv na koleje - prestoze v cele rade zemi se jine nez sestinapravove motorove lokomotivy nepouzivaji a prestoze na uvazovane trati nejsou zadne oblouky o malem polomeru.
:-)
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 851
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 14:32:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Happy:
Co to melete? 1116ky mají povolený omezený provoz do Budějc.

Jasně nejzbožňovanější ZÝMENC vyrobil NEJMODERNĚJŠÍ LOKOMOTIVU, a to samo o sobě znamená, že je NEJLEPŠÍ A DOKONALÁ. Jenže vona jaksi nesplňuje parametry dané našimi platnými normami. To se mají kvůli tomu najednou vyměnit všechny nevyhovující KO za jiné aby bylo možno změnit normy? Kolik to bude stát? Kydy o tom, že to se vědělo už dávno, že máme nejpřísnější normy, jsou mimo mísu. Zýmenc a všichni ostatní výrobci mašin to taky věděli a vysrali se na to. A nikdo před deseti lety nevěděl, jaké budou hodnoti v TSI, čili nemělo žádný smysl upravovat infrastrukturu, protože by se pak třeba musela upravovat ještě jednou. A pak by Happyové řvali, že vyhodili zbytečně prachy za zbytečnou úpravu infrastruktury.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 755
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 14:32:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To vím ,jak rozhoduje dr.úřad a je dobře ,že podle zákonů,ale jde mu to jak lačnému sraní s prominutím.S jednou "blbou lokomotivou" se crcaj jak s prototypem.podle stylu jejich práce by se potom musela 380tka schvalovat 5 let,což ale čd zatlačí na své kámošíčky,udělaj se vyjímky jak na pinďu a bude
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 852
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 14:33:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

J_P:
Takové dieslové lokomotivy v ČR schválené nejsou.
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 731
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 14:33:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Byl by tu někdo schopný odpovědět na pár otázek? Pokud možno rozumně polopaticky. Děkuji.
1) Jak je možné, že dnešní (starší) lokomotivy neruší kolejové obvody a ty nové najednou ano. Má to co dělat s výkonem, typem motoru, řízením...?
2) Je možné schválit vozidlo na provoz jen někde (např. jen pod stejnosměrnou trakcí)?
3) Za jakých podmínek může DÚ schválit zkušební provoz (tj. bez řádného schválení)?
4) Jaké podklady měl DÚ pro to, aby loni povolil zkušební provoz Pendolin do Děčína, ačkoliv rušily? Nebylo to nebezpečné?
5) Jaký vliv má výkon lokomotivy na rušení? Nedala by se lokomotiva "dočasně" schválit jen na nižší výkon?

(Příspěvek byl editován uživatelem Chomutovák.)
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 853
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 14:35:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Happy:
Co to zase melete? 189ku DÚ schválit NESMÍ, protože jí musí napřed už poněkolikáté ZÝMENC upravit softvér. Sám ZÝMENC to přiznává.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 756
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 14:40:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1116 mají povolený provoz do budějic....to jo ,ale ,že by 1116 nerušila???Omyl ona totiž ruší víc než 189,někdo to tu již psal.Že by si to ÖBB opět vydupala bez ohledu na naše zákony???A co kvůli Pinďovi??? to se taky měnily KO!! jenomže sždc to pro čd udělala ,ale pro RT by to hned nešlo.Ať žije demagogie
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 854
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 14:44:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Happy:
Se mi snad zdáte. Samo, že 1116 ruší hůř, než ES64F4 nebo ES64U4. A právě proto, smí jen do budějc. Jenže na trase Praha - Ostrava jsou právě místa, kde jsou staré KO a tudíž by ani pro tuto jedinou trasu nemohl DÚ Railtransu povolit dočasný provoz pro 189ky. Jasný? Když by chtěl RT Taurusit z HD do ČB, tak může už teď.
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 271
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 14:45:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1) Jak je možné, že dnešní (starší) lokomotivy neruší kolejové obvody a ty nové najednou ano. Má to co dělat s výkonem, typem motoru, řízením...?
U starších lokomotiv to nikdo neví, resp. raději nechce vědět. Měření EMC je otázkou posledních několika let, takže ze schválených el. vozidel ČD se to zatím týkalo pouze 471.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 757
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 14:51:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Qěci: tak to napíšu hned,že se na této trase vyskytují staré KO.Potom ano.V tom případě už mělo naběhnout sždc a navyhovující prvky vyměnit.Nenapadlo mě,že na zmodernizovaném koridoru se můžou vyskytovat staré KO.
Pokud budeme chtít provozovat moderní soupravy a loko,potom je změna nevyhnutelná
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 855
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 14:57:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na zmodernizovaných koridorech se nevyhovující KO nevyskytují. Vyskytují se v nezmodernizovaných úsecích. Místo emocí radši přemýšlejte.
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 328
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 15:05:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěci: Otázka je, zda jsou ty normy OK. Táta měl před několika dny jednání se sudopem o pracích na rozvodnách pro střídavou trakci a dozvěděl se, že mimo jiné mají platné normy požadavky, které jsou v principu nesplnitelné. Například některé ochranné prvky na rozvodně mají podle platné, fůru let staré, normy předepsaný konkrétní typ, který se už léta nevyrábí. Taková věc se jen tak nevidí, protože standardně se předepisují parametry těchto prvků (třeba nadproudové ochrany a pod.), nikoliv konkrétní typ od konkrétního výrobce. Řešení se zatím neví, ale asi se bude žádat o výjimku, protože na předělání normy jaksi není vůle. To jen tak pro ilustraci, jak to na dráze asi chodí...
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Miram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 335
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 15:17:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Možná mnohým uniklo,že "Símenz" má aféru jak hrom ohledně uplácení a kartelových dohod na své výrobky...to se to pak ovládá trh,že??!!!
V tomto světle i jejich "nejlepší mašinka" bledne a smrdí...
Chléb je veskrze věc spravedlivá, máslo ne vždy, jedincův kořistnický blahobyt nikdy.
Karel Čapek
Cimolitik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 1-2006


Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 15:20:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V tom případě už mělo naběhnout sždc a navyhovující prvky vyměnit.

A proč? To mají jako hned zítra vyměnit všechny KO například v Pardubicích, Ústí nad Orlicí a dalších zchátralých uzlových stanicích, když se budou stejně za pár let vyměňovat v rámci kompletní rekonstrukce? Opravdu výhodná investice

Ale i kdyby, tak konkrétně na trati Praha-Ostrava je rekonstrukce Běchovice-Úvaly v nedohlednu. A SŽDC je poslední, kdo nemá zájem o rychlé dokončení koridorů.

(Příspěvek byl editován uživatelem Cimolitik.)
http://www.zon.cz - lepší točenou jste nepili!
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 758
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 15:31:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ale patrně nemá ani zájem o poplatky RT za použití vlakové cesty,zvláštní ne???
Kvůli pendolínu se změnilo kde co,od právních úprav až po já nevím co,to šlo a rychle v celku na to ,že to bylo nové vozidlo.Dvojí metr existuje a bude existovat a to mně nikdo nevymluví
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1741
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 15:34:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na zmodernizovaných koridorech se nevyhovující KO nevyskytují. ?????

To asi ne - vždyť i na trati Děčín - Praha se dělaly úpravy KO po koridorizaci, aby tam TIS mohl zkušebně jezdit.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1688
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 15:44:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, na ty Chomutovákovy otázky by mě odpověď zajímala taky, je tu někdo , kdo tomu opravdu rozumí? Bez emocí? To co zatím napsal S200 je tendenční žvást.
Jinak j_p: Je sakra rozdíl 2x3 a 3x2 nápravy.
Nejlepší je, jak v záhlaví furt běží reklama na zde probíraný předmět podnikání. :-)))

(Příspěvek byl editován uživatelem Káem.)
Budoucnost patří bagrům!
Stanin84
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 1-2006


Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 15:46:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jak je to s těma KO? Chvilku jsem se chtěl radovat, že aspoň na koridorech jsou ty KO OK, ale teď po zprávě Trainspota zase nevím...
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1423
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 15:47:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cítím se zcela nesvůj, protože jsem ještě v této geniální diskusi nevyřkl svůj nejlepší a jediný správný názor na čd, sždc, rte, ods, ksčm, dú nebo hchrdtn....

Takže - z mojí pracovní praxe mimo drážní dopravu vím, že schvalování čehokoliv nového kdekoliv není jednoduché. Oplýváme například zkušenostmi se http://www.sukl.cz .

ALE - odvolání rozjezdu projektu pár dní před novám GVD mi připadá nešťastné. Nenapadlo pány jednatele třeba nechat v novém JŘ svoje vlaky s poznámkou "jede ode dne vyhlášení"? Vždyť to potom mohli vyhlásit hned 13.12.2006 a nikdo by nemohl říct ani popel. A nebo varianta dvě - rozjet projekt v omezené míře s dvěma soupravami s řadou 140 v čele a zbytek nechat až na nové loko?

Takhle, to se na mně nemůže nikdo zlobit, to opravdu působí nevěrohodně, opravdu to připomíná Český sen II. A k vině či nevině DÚ, či angažovanosti ČD a SŽDC - to co je psáno zde je většinou čirá spekulace, místy dokonce šoto-žvásty.

PS for PŠ: přeji stejně RT mnoho zdaru - každá konkurence dobrá, ač jsem osobně se službami ČD spokojen - a za to mne prosím nekamentujte (v podstatě mám jen kliku, že bydlím u koridoru a služby na něm jsou slušné).
www.trolejbus.cz * www.pshzd.wz.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 856
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 15:48:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Happy:
Přečtěte si ještě jednou Cimolitikův příspěvek. V překladu totiž znamená, že SŽDC má velký zájem o dokončení koridorů. A protože z poplatků za DC žije, tak má zájem o co nejhustší provoz, k čemuž modernizace jedině přispěje.

Trainspot:
To se dělaly, ale pro provoz BEZ LEDNIČKY.
Vihorlat_snina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 102
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 15:51:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cituju z http://www.objektivem.net/phprs/view.php?cisloclanku=2006110003

jídelní vůz by měl být koncipován jako normální restaurace lepší kvality s plnohodnotnou kuchyní (tedy ikoliv vaření ze sáčku, ale klasická kuchyně, kde se vaří normální hotovky nebo minutky); pokud bude vůz plný, lze do soupravy okamžitě přidat další a v takovém případě bude jeden jídelák nekuřácký a druhý kuřácký, standardně jsou vozy nekuřácké

Takže, bude-li za Pardubicema plný jídelák, z nebe se snese vrtulník s dalším jídelákem????}
Neberte se moc vážně, děláme to pro sebe!
471015
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 130
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 16:01:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Má někdo informace z dnešní tiskové konference v Praze?
Poslouchám www.danceradio.cz.
Vlakoň
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 16:30:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Káem č. 1688: Vidím to stejně. Jak to probíhalo s 471? Tam nebyly takový problémy jako s pendolínem?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1689
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 16:36:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Vlakoň: Než tu zas někdo vytáhne zaručený pověsti - tak o 471 nebyly sebemenší pochybnosti z tohoto hlediska. Kam měla jet, tam dojela. Všude se předváděla. Tak nevím, možná že si někdo teď honem vzpomene, že přeci taky ruší a kdoví jak to všechno je.
Btw. 24 už jezdí Těšín-Svinov s lidma, a jak jí to sluší. A něco někde upravovalo se?
Budoucnost patří bagrům!
Jtb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 616
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 16:40:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

471 má ale daleko menší výkon jednotlivých ATM. 500kW ptoti 1,6MW, to je trochu jiný kafe a obecně by mělo indukovat menší rušivý proudy.
Siklzdenek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 8-2006


Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 16:42:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To 353:
A nebo varianta dvě - rozjet projekt v omezené míře s dvěma soupravami s řadou 140 v čele a zbytek nechat až na nové loko? Naprostý souhlas!
Já vím, že po bitvě je každej generál, ale na tom něco je - jezdit to dočasně jako běžný "R" a třeba v omezeném rozsahu, ale už je holt pozdě, kostky jsou vrženy...
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1742
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 16:43:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy - dobře, ale co potom znamená "nevyhovující KO"? Vyhovovat platným normám snad musí KO na všech tratích. A nebo na koridorech vyhovují pouze řadě 680 a je to skutečně pravda?
Mitas24
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 16:43:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Miram: pokud znám všechny dostupné informace o finanční aféře Siemensu, tak ke kolejovým vozidlům nic nesměřuje. A přestože teď nemíním brnkat na strunu této firmy, i kdyby tomu tak bylo - podívejme se napřed na finanční aféry u nás, Němci by se mohli učit. Ale to už sem nepatří.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1743
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 16:45:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem - 471 předně rušila především sama sebe - resp. část zab. zař. na vozidle vlastními rušivými proudy.
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 934
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 16:48:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Snad to s RT Ex nedopadne jako s RT 6 - myslím ty tramvaje, jmenují se trochu podobně a taky se "trochu" zasekly na tom schvalování a povolování...
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 272
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 16:49:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To co zatím napsal S200 je tendenční žvást.
Co je na tendečního na faktu, že na 99 % elektrických lokomotiv bežně se pohybujících po síti SŽDC se měření EMC nikdy nedělala.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 150
Registrován: 6-2006


Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 16:53:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Miram Klidně ať je bledá a smrdí, hlavně když pojede. Ale buď patřičně hrdý na naše Muzejní dráhy :-)))
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 857
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 16:58:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trinspot:
Ach jo, kolkrát se to bude ještě muset vysvětlovat!!!!
Bimbadla bez ledničky rušila daleko hůř, než ES64F4 a ES64U4. Proto jim pro zkušební jízdy byla dočasně snížena citlivost KO a to nejspíš i nových.
Bimbadla s ledničkou ruší méně a jinak než ES64U4 A ES64F4 a to třeba i proto, že mají GTO, kdežto ty dvě loka od ZÝMENCU mají IGBT, tedy jiné frekvence, jiný počet pohonných jednotek aj. A ta bymbadla se do platných norem vejdou, tedy KO jim nemusejí být upraveny (znovu opakuji, že kecy o 100 mA jsou nemístné, norma má mnohem složitější parametry, např. závislost velikosti rušicího proudu na čase - nepřímá úměra). Ty dvě ZÝMENCÁCKÉ mašiny se do platné normy nevejdou a ZÝMENC sám přiznává, že už několikrát jim měnil soft, ale zatím to nestačí.
Jtb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 617
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 17:02:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S200: ony ale ruší především lokomotivy s asynchronními motory. Proto není otázka EMC u starších lokomotiv z domácí produkce akutní.
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 273
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 17:02:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ta bymbadla se do platných norem vejdou
To je pravda, ale normy musely být opraveny. Když mohly být upraveny pro vozidla ALSTOM, proč by nemohly být upraveny pro vozidla SIEMENS? Nejsem sice příznivcem ohýbání norem podle momentální potřeby, ovšem k precedensu již došlo v případě pendolina.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 858
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 17:02:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

JTB:

Zkoušel se zápřeh 4 ešusů v plném výkonu a NEPŘEKRAČUJE NORMY, NEPŘEKRAČUJE, NEPŘEKRAČUJE!
4x471 při jmenovitém výkonu se rovná 8 MW. Musím však dodat, že to nejsou 4 ATM do hvězdy, ale 16 ATM do dvojité hvězdy, tedy 32x více třífázových proudíků.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 859
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 17:05:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S200:
No tak to je teda blbost. Protože ty normy byly upraveny pro všechny stejně a to tak, že do doby odstranění zastaralých KO změkčit nejde. To bychom pak kvůli každému zmetku mohli upravovat normy, jenom proto, aby se tu ten zmetek mohl prodávat, ne??
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 274
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 17:08:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jtb: A proč tedy při měření EMC nevyhověla lokomotiva řady EU07 PKP (odporovky vyráběné od roku 1965) nebo ex jugoslávské lokomotivy (vyrobené firmou Ansaldo v 60. letech), které se tu zkoušely počátkem tisíciletí?
Alox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 17:09:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S200: Samozřejmě se mýlíte. Již v roce 1988 šla v NADASu zakoupit kniha Vliv tyristorové pulsní regulace na zabezpečovací zařízení. Mj. se tehdy dělali srovnávací zkoušky s dřevěnými loko, takže i u nich byla EMC měřena. Nepamatuji se však, jak hodně byla kniha podrobná, konkrétně, zda-li obsahovala Fourierův rozklad, etc. Snad bych knihu ještě někde našel...
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 275
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 17:10:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No tak to je teda blbost. Protože ty normy byly upraveny pro všechny stejně
Neodporujete si trochu? Já jsem psal, že normy byly upraveny, vy napíšete, že píšu blbosti a dodáte, že normy byly upraveny...
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 860
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 17:12:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S200: Myslíte, že na bzučákách X62/X63 se měření EMC nedělala? A proč teda mají šířkovou modulaci na úchylných třech frekvencích?
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1744
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 17:15:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy - klídek - to cos napsal je myslím v souladu s tím, co jsem psal já. Tedy, že na koridorech je to o něco lepší, ale furt na .

Jen bych řekl, že toto je problém obecně našeho zab. zař. než konkrétního typu lokomotivy.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace