K-report
 

Archiv do 01.prosince 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » RTexpress » Staré archivy » Archiv do 01.prosince 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2017
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 21:22:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

takový projekt tak to musím mít dopředu vše zajištěné a ne čekat jestli náhodou

Podle toho co o tom vím, tak to zajištěné bylo. Akorát tomu Símensu nevyšla ta EMC. Dál o tom s dovolením nebudu polemizovat.

Přecijenom nový vůz něco stojí a DB jim, na rozdíl od p.Šimrala, žádný nepronajme, protože jsou pro ně konkurencí

A proto DB pronajímají a odprodávají vozy firmám jako je NS, MÁV, BDŽ, CFR, IGE-Bahnturistik, Connex a podobně. Ty vozy byly (a možná ještě jsou) inzerovány na internetu.

Vy jste tady všichni hrozný chytráci.

No ale Vy nás dnes zcela bezkonkurenčně předčíte.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3887
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 21:23:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč pořád běhá reklama na RT nahoře vedle K-reportu?

Protože si ji zadavatel zaplatil a redakce nemá právo někomu odstranit reklamu jen proto, že není aktuální.
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
Samlep
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 2-2006


Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 21:25:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vzhledem k jejich kupci velmi jednoduše.
A co kdyby si RAILTRANS pořídil 380?
Mohli jsme pro Vás vypravit normální RTE, ale řěkli jme si : NE!
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 763
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 21:26:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Happy, vy jste ale expert! Jedině vy byste mohl dělat nějakého ředitele, když vidím, jak máte ve všem jasno. Všichni ostatní jsou nuly!
V životě bych ve své firmě nestrpěl šlendrián.Nejsem nějakej ras ,ale co je moc,to je moc.Pročpak si lidi dělaj srandu z čd,proč na ně nadávají PROČ???????No kvůli Rtčku to nebude.Proto mě vždycky můžou čerti vzít,když čd hází vinu na někoho třetího.To my ne to on a tupě ukazují vedle sebe (nemůžu toto chování vystát ani u lidí)
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 245
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 21:30:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Samlep: bingo, už stačí najít někoho kdo jim je koupí a je vymalováno !!!
Jtb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 628
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 21:30:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ: K otázce zajištění lokomotivy...

Příspěvek z želpage:
Před chvíli v pořadu Českého rozhlasu 1 radiožurnálu mluvčí Siemensu říkal, že si Railtrans, žádné lokomotivy u Siemensu neobjednaval...zacinam si myslet, ze nas RT pekne houpe. Nemaji lokomotivy, a co vagony? Videl je nekdo???

Asi takto bych doložil to, o čem raději hloub mluvit nebudu...
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.27.169
Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 21:32:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Happy: Vy jste fakt zakomplexovanej a nemá cenu se s Váma hádat. Jestli jste někdy jel vlakem, o čemž silně pochybuju, tak Vás tam vidět tak Vás z něj vyhodím ve jménu zaměstnanců ČD na které házíte pořád jen špínu. Docela by mě zajímalo čím se živíte. Docela bych tipoval, že jste student, který ještě v životě nic nedokázal.
Jtb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 629
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 21:35:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T679.1 Zato ty jsi to dotáhl dokonce na mluvčího ČD, že, Aleši?
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 764
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 21:36:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen pro představu - do úpravy tratí kvůli pendolinu se investovalo už dvě stě miliónů korun. Podle propočtu jednoho z oborníků Výzkumného ústavu železničního, kteří byli propuštěni poté, co způsob řešení problému s pendolinem kritizovali, by stačilo na úpravu stávajících tratí zhruba čtvrt miliardy korun. Pro srovnání - jeden kilometr trati nového koridoru vychází na 100 miliónů korun.
Problém však není jen v penězích. Koleje totiž staví a opravuje státní podnik Správa železniční dopravní cesty, správu zabezpečení ale mají na starost České dráhy. "A jsme zase v uzavřeném kruhu nevůle otevřít tratě konkurenci. Řešením je, aby tento systém spravoval nezávislý správce," upozorňuje Moos. (zdroj Hosp.Noviny)

Stejně jednou se modernizace bude muset provést a je jedno ,jestli hned teď nebo za 2 roky při zkouškách 380tek.čd z toho neuvěřitelně těží,že zde jen tak něco moderního jezdit nemůže,protože to ruší a k mání jsou jen opravdové vrakeny mezi soukromníky a to povětšinou nezávislé trakce.takže je to vlastně jenom technické potvrzení monopolu
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.27.169
Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 21:38:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Jtb: Dávno jsem říkal, že si z vás dělá p.Šimral sradu. Asi je exibicionista a dělá mu to dobře, když se o něm píše, jenže tohle nebyla nějaká nevinná legrace, tohle poškodí ŽELEZNICI JAKO CELEK v očích večejnosti
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.27.169
Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 21:41:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Happy: Nechte si laskově své příspěvky v jedné diskusy. Nemusím číst stejné bláboly dvakrát.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 152
Registrován: 6-2006


Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 21:41:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T 679.1 tebe už to vážně poškodilo dávno, jak tak sleduju
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 765
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 21:43:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad T679: máte možnost příští týden v rychlíku DB s odjezdem z Plzně v 15:13.(Norimberk-Praha).rád si s vámi popovídám a přitom vám ukážu,jak mají vypadat vagony řazené na rychlících (Bimz DB).Jestli budete chtít,potom můžete vyjet třeba z Mnichova a prohlédnout si chování zaměstnanců DB a pohodlnost cestování na tratích SRN .Z prahy potom můžeme pokračovat na Jihlavu modernizovanými vozy Beer a můžeme diskutovat o tom ,proč ten klozet smrdí a proč mě průvodčí nepozdravila.Vemte si s sebou něco pod zadek,ať se od sedaček neumažete,jó plyš je svině,ten se musí i udržovat
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 154
Registrován: 6-2006


Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 21:43:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Problém však není jen v penězích. Koleje totiž staví a opravuje státní podnik Správa železniční dopravní cesty, správu zabezpečení ale mají na starost České dráhy. "A jsme zase v uzavřeném kruhu nevůle otevřít tratě konkurenci. Řešením je, aby tento systém spravoval nezávislý správce

Do kamene tesat!!!
Pav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1039
Registrován: 7-2002


Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 21:44:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neobjednal, ale co www.dispolok.com ?
bovie
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.33.10.112
Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 21:45:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No myslím že PŠ to stálo nemálo peněz které mu nikdo nevrátí, takže jako vtip bych to nepokládal. Ohledně jízdního řádu, vydá se oprava jako vždy, stejně knižní řád používá velectěné šotoustvo a možná 100leté babky jedoucí z horní do dolní.
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.27.169
Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 21:45:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Fýra: Fýro jezdi si se svojí ještěrkou a nepruď.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 766
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 21:46:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T979: pan Moos není nějakej hej nebo počkej,to je člověk s vědomostma,o kterých se vám ani nesnilo.pouze interpretuji jeho názory,se kterými souhlasím
ČmoudČmoudik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 170
Registrován: 7-2005
Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 21:49:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no už toho zde bylo řečeno dost,a další řečí o mrtvole jsou už asi zbytečné ,ne ? Vlastně o nebožtíkách jen v dobrém....
bovie
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.33.10.112
Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 21:51:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trošku mimo soudek: Na spoji Bratislava-vídeň jezdí někdy 2016 s hezkejma vagonama "City-shutle" neví někdo značení?
Prase
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.3.1
Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 21:56:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ:
Podle informací, co mám já, se RT pokoušel zhruba do prázdnin o opravdový výjezd RTE. Jenže v létě Railtransu jaksi došlo, že jsme v ČR, že schvalovací proces se příliš vleče. Tak si žádné lokomotivy u Dispoloku neobjednal, pouze se poptali za jak dlouho je dispolok schopen uzavřít nájemní smlouvu a za jak dlouho je schopen ji uzavřít IGE a Euroexpress. Dále už se RT připravoval pouze teoreticky, protože oba šéfové nejsou naivní blbci, tak svůj plán rozjeli jinak. Rozhodli se, že nakonec z celého záměru udělají dokonalou blamáž tak, aby se o tom co nejvíc mluvilo a vypadalo to, že Railtransu bylo zabráněno. Chtěli si tím vydobýt lepší podmínky pro soukromé podnikání na železnici, chtějí rovnější podmínky. A to skrze popularizaci přes média. Velmi se jim to povedlo, teď je jen otázka, zdali se kvůli tomu začnou hýbat ledy na železnici.
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.27.169
Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 21:57:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Happy: Taky bych chtěl aby to tu bylo jako v Německu, ale kolik stojí jízdné u nás a kolik u DB.A pak to srovnání by sedělo asi na víc věcí: Jaké tramvaje jezdí v Mnichově a jaké v Praze, s čím jezdí zdejší ČSAD a s čím třeba Postbus a tak by se dalo pokračovat. Prostě sme chudej stát. Já fakt nevím jakejma vlakama jezdíte. Mě průvodčí vždy pozdraví, ne tak už naopak všichni cestující a kolikrát říkají v 810 i zastávky a přejí příjemný den. Ono je to taky o lidech.
Prase.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.3.1
Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 21:59:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Happy:
Pan Moos při vší úctě není zabezpečovák, tudíž tomu prd rozumí.

RAILTRANS také nenabral žádné zaměstnance pro RTExpresy, tudíž tato blamáž byla připravována už dlouho.
Jtb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 630
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 22:03:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ: S tím bych si dovolil souhlasit. Ale ani před tím tu přípravu nijak nehrotil. Už v březnu jsem věděl, že to je hodně partyzánské.
Siklzdenek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 8-2006


Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 22:04:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Prase:
údajně se právě před týdnem konalo výběrové řízení na Úřadu práce v Ostravě na stewardky. Těch holek je mi docela líto, iluze že budou mít za pár dní práci jim vydržela týden! Škoda. Doufejme, že PŠ eviduje jejich adresy a že je osloví, pokud "to" někdy vyjede a budou-li ještě mít zájem.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 767
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 22:06:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T679.1: Jak to ale souvisí s čistotou??? máme snad horší hadry než v Německu a horší čistící prostředky???Nebo snad nás slovo dobrý den stojí více???Ta čistota je mizerná i v nových Bmz.Proč modernizovaný Beer vypadá u nás jak po výbuchu a modernizovaný vůz DB je uklizený??? v tomto bych finance nehledal
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.27.169
Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 22:13:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo takhle jste to myslel. Taky za tím můžou být finance. Víc peněz=víc uklízeček, lepší prostředky, víc záložních vozů=více času na úklid, tekoucí voda=větší čistota=novější(dražší)vozy s možností zásobení vozů vodou i v zimě,vychovanější cestující, u nás je vandalismus v daleko větší míře=více peněz na údržbu atd
Prase
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.3.1
Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 22:14:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Siklzdenek:
Žádné výběrové řízení se nekonalo, protože to by udělal jedině blázen. vyhodit za to prachy, naslibovat a nemít vůbec jistý start (neschválené mašiny). Dobrá blamáž.
Jtb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 632
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 22:17:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prase: RT ale podle několika zdrojů opravdu nabíral personál.
Prase
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.3.1
Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 22:27:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

JTB:
Pro RTExpressy nenabíral.
Kade
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 507
Registrován: 7-2002
Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 22:33:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Shrnu tady své dosavadní poznatky a budu jen rád když je někdo technicky zdatnější nebo informovanější upřesní/doplní..:

V krátkodobém časovém horizontu nevidím naději - u nás je na všech frekvencích mez 100 mA a na ty se prostě 189 ani 1216 nedostane, to už je změřené a prokázané.
Naše specifické podmínky by možná měl výrobce loko brát v úvahu, českých 100 mA je ale hodnota tak brutálně nízká a v rámci prakticky celé Evropy ojedinělá (srovnatelné jsou pouze na Slovensku a v zemích bývalého SSSR), že je řada na nás. Samozřejmě dokud tu bylo ČD, s.o. , tedy vlastnící infrastrukturu (a tedy i v době plánování partametrů koridorů), tak by pokrok v tomto směru byl pouze krokem vstříc konkurenci, navíc nemám iluze, kolik ze zodpovědných úředníků vědělo jaká je realita za Rozvadovem a jestli bylo schopno odhadnout, že by zcela běžné "rušící" lokomotivy mohly chtít jezdit i k nám .

Úprava KO Praha - Děčín byla už tehdy prezentována jako dočasná a za určitých podmínek (s jedním párem pendolina nebylo např. náročné splnit aby se v místech inkriminovaných KO nepotkaly dvě rušící vozidla). Dočasnost skončila a i zde už je zase starých dobrých 100 mA. Moje odpověď na někde výše položenou i zodpovězenou otázku tedy zní - ne, ani Děčín - Praha 189 nemohou.

Ani koridorizované KO nevyhovují, resp. jinak - tehdy se po nich nechtělo víc než těch 100 mA, ale není vyloučeno, že by snesly víc. O kolik víc, za jakých podmínek, jakými investicemi, to bohužel netuším. Věřím ale že výměny či úpravy aspoň na zásadních místech - například pro umožnění tranzitu po 1. koridoru (už nás objíždějí i některé kontejneráky Hamburg - Budapešť , jenom těm kamionum se nějak nechce z D1 do Rakouska !) by mohly stát míň než jistě strašně důležitá elektrizace ČB - ČVelenice.

Např. Brno - Břeclav prý výměna KO vůbec ani neproběhla (nechce se mi tomu věřit, ale mám to od naprosto kompetentního člověka), ale zato SŽDC předpokládá instalaci digitálních KO. Bohužel se to nějak odkládá, vloni předpokládali "v příštím roce", tedy letos, a zatím nic. Dřív jak to bude, 1216 do Brna nevyjede a že prý tedy tak v příštím prosinci.

Ani HDvořiště - ČBudějovice nebylo bez problémů neboť asi 4 km před Budějovicemi se vjíždí do napájecího úseku v jehož rámci už jsou za Budějovicemi i kolejové obvody. Zajíždění Taurusů do ČB je tedy možné rovněž pouze za stanovených podmínek. Jak je možné už několik let zajíždění Taurusů do Břeclavi tomu opravdu nerozumím, resp. chtěl bych věřit tomu, že tam někdo prověřil KO v celém napájecím úseku...

Na to můžu navázat svojí verzi odpovědí na otázky
o možnosti zkušebního provozu a schválení pouze pro určitý úsek - ano , lze , v zákoně o dráhách je na toto paragraf, resp. odstavec, který právě umožňuje zkušební provoz v rámci schvalovacího procesu, samozřejmě za podmínky splnění technických požadavků. DÚ pak může vydat povolení takového zkušebního provozu na určitý úsek a přesně tak je zařízeno zajíždění Taurusů do ČB. Zajíždění do Břeclavi nebo 189 do Děčína je v rámci příhraničních ujednání a nepodléhá schválení.

Qěcy - Nevyhovujícím KO jsem myslel KO nevyhovující TSÍčkům.
A ono už je nějaké TSI na toto téma vydané (resp. vím že není) nebo aspoň v draftu s nějakými konkrétními hodnotami ? Zatím jsem se dobral jen informace o jakémsi doporučení UIC, které udává 1 A (tj. desetinásobek našich hodnot).

Názor Čmoudy je skutečně jen paranoidním žvástem, Siemens byl naopak od začátku nervózní z toho, že si RTEx plánuje jejich ještě neschválené loko, a to právě proto, aby nebyl obviňován z toho, co tu Čmouda zplodil.
"Zbožšťování" Siemense ze strany RT mělo svoji logiku, na schválení lokomotiv se pracuje už dlouho a naopak žádný jiný výrobce se o to ani zdaleka nepokusil, protože platíme za zakonzervovanou zvláštní zemi s podivnými a neprůstřelnými podmínkami. A např. Bombardier nechce od podrazu od Škodovky (zamýšlená a náhle odvolaná spolupráce při vývoji a výrobě 380) o České republice slyšet. (Pro neznalé dodám, že Siemens a Bombardier jsou v současnosti jediní výrobci vícesystémových lokomotiv se snahou o mezinárodní nasazení. Alstom a Ansaldobreda se o něco takového zatím pouze "snaží" - tj. stadium více či méně úspěšných prototypů).

Pro zajímavost hladiny rušicích proudů v jiných zemích, kde jsou používány KO:
Polsko
25 Hz - 15 000 mA
50 Hz - 1 200 mA

Itálie
25 Hz - 2 500 mA
50 Hz - 400 mA
75, 275 Hz - 2 500 mA

Belgie
25 Hz - 50 000 mA

připomínám že u nás je 100 mA, doporučení UIC 1 000 mA

Každopádně DÚ s tímto skutečně nemůže nic udělat, ani pracovat rychleji či být nezávislejší.

A na závěr taky jiná souvislost - bobiny měly být od ODOS. To je sice navenek nezávislý dopravce (skutečný majitel, tedy jakože majitel NH-Transu, je sice naprosto zamlžen, ale lze předpkoládat že je to někdo "vnější"), ale s ČD si pochopitelně taky musí udržovat dobré vztahy - už používá i jejich uhláky (resp. uhláky Spedi-Transu, tedy dvorní spedice ČD), naopak ČD vozí uhlí ve wapkách, které má NH Trans od HŹ.. Vůbec bych se v našem "liberalizovaném" prostředí nedivil, kdyby byla ODOS postavena před nějaké ultimatum.
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1179
Registrován: 5-2003


Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 22:36:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chocholoušek
To je demoverze toho, co se stane
Ať žije lidská zlomyslnost. Aneb jak jednoduché je si do někoho anonymně kopnout. Hodně to vypovídá o pisatelích.

Co je na tom zlomyslného? Pokud nevyjede prezentační vlak, něco není v pořádku a lze očekávat, že nevyjede ani to, co má prezentovat.
A doktore, račte se nám představit plným jménem. Anonymně si tu do lidí kolem kopete Vy.

Happy:
Já jsem happy, že Vaše povolání není průvodčí. Tak arogantního člověka a navíc bez znalostí faktů aby jeden pohledal. Naopak s jednáním průvodčích ve vlacích ČD jsem celkově velmi spokojen, tam udělaly ČD kus práce. I třeba na zmiňovaném R Norimberk - Praha během odklonů, jak co se týká úrovně vystupování, tak rozsahu informování cestujících.

A k samotnému RTE. Mě osobně mrzí, že se projekt nepodařilo uvést v život. O zákulisním dění můžeme spekulovat, informace byly mizerné, takže toho prostoru ke spekulacím nám RT dal neuvěřitelně mnoho.
Ale pokud RT vsadil na neschválený typ, a zkušenosti z TISu byly dobře známy, musel si být vědom rizika. Jako nezodpovědné ale považuju držení problémů pod pokličkou a navenek s úsměvem prezentovat, že je vše vyřešeno, ať tak či onak. Důvěryhodnost RT dost klesla. Proto musí ze sebe udělat oběť cizích vlivů.

Už teď nevím, kdo tu psal o rušení KO lokomotivami s klasickou regulací. Zajímavé. To jsem ještě neslyšel, mohl bych se dozvědět podrobnosti?

Zásadní rozdíl Siemense a Škody je v tom, že Škoda zná a respektuje infrastrukturu na tratích v ČR. A úspěšně si dokázala poradit i u pulzních i u asynchronních pohonů.
Spolehlivost je výsledek mravenčí práce v mnoha i zdánlivě nesouvisejících oblastech.
830026
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 459
Registrován: 10-2005


Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 22:40:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Happy: Nevím, proč tak pořád brojíš proti provozním zaměstnancům ČD. Uvědom si konečně, že ty desítky tisíc zaměstnanců jsou až moc reprezentativním vzorkem naší společnosti a přesně podle toho to tak vypadá! Já se obvykle setkávám s lidmi normálními, kteří mne pozdraví, pokud něco potřebuji, obvykle pomůžou. Kvůli fotografování se dají různé věci dohodnout s výpračím atd...
Myslím, že se stejným procentem "špatných" lidí se setkávám i všude jinde.
Nebo máš pocit, že kdyby měl RT 60 000 zaměstnanců, že by tam byli jen ti praví? Bylo by tomu úplně stejně, jako je tomu teď u ČD.

A co se týče tiskového prohlášení: komické je již jen to, že nejprve je celý "produkt" představen a opěvován, ale až nakonec se člověk vlastně dozví, že se nevyjede .
Zatím mi to všechno připadá jako trapná fraška.
Kade
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 508
Registrován: 7-2002
Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 22:45:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jako nezodpovědné ale považuju držení problémů pod pokličkou a navenek s úsměvem prezentovat, že je vše vyřešeno, ať tak či onak. Důvěryhodnost RT dost klesla. Proto musí ze sebe udělat oběť cizích vlivů.

Ale jinak musíme uznat (i když až podle toho, jestli to bude mít nějaký přínos), že Railtrans tu opět šel jednou hlavou proti zdi, aby napomohl nějakému pokroku. Podobně má nesmazatelnou zásluhu na prostřelení důležitých hraničních přechodů (hlavně Děčín), kde si ČD pomocí šikanování příhraničními ujednáními držely monopol až do vstupu do EU.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1002
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 22:58:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem to pánové dočetl do konce.

Omlouvám se, že nebudu odpovídat každému, zkusím to shrnout.

O podnikání na linii Praha - Ostrava jsem snil přibližně od roku 1997. Spočítáno jsem to měl poprvé v roce 1999. Pod hlavičkou naší firmy jsme projekt začali počítat v roce 2005. Protože výpočty a průzkumy byly uspokojivé, rozhodli jsme se na projektu pracovat dále a objednali jsme trasy vlaků. Poptali jsme společnost Siemens a zkonzultovali s DÚ reálnost vybraných lokomotiv. Provedli jsme průzkum možných vozů pro počátek našich vlaků a zahájili domlouvání. Tvořili jsme prodejní systém jízdenek, začali pracovat na barevném vzhledu vlaků. Vzhledem ke snížení investiční náročnosti při začátku provozu jsme trvali pouze na pronájmech vozů. Přesto dva vozy vlastní fyzická osoba spojená s naší firmou a z toho jeden je v jedné dílně v ČR na opravě. Personál pro RTexpressy byl zajištěn a to jak strojvedoucí, tak stevardi, tak manažerské funkce. Výběrové řízení pro stevardy proběhlo 23.11. v Ostravě. Zájem vysoce překračoval nabízený počet míst. Prodej jízdenek byl zajištěn jak externě, tak vlastními silami.
K vozům: ovládání vozů se kdokoliv naučí za jeden den. Není třeba, aby křižovaly republiku, pokud to není nezbytně nutné. Například prvních 15 vozů mělo přijet ve středu 29.11. večer z Münsteru od společnosti Euro-express. Odvolávali jsme převzetí v úterý.
Situace s lokomotivami byla složitější. Poptali jsme, obdrželi nabídku, potvrdili nabídku s termínem, termín byl šibeniční, ale šlo to. Siemens pracoval, my se občas zeptali. Jak postupně nebylo mnoho nadšených zpráv, začali jsme hledat náhradní řešení. Náhradní řešení jsme měli domluvené velice rychle, bohužel v té zemi byly volby. Hledali jsme dále. Dohodli jsme se s jednou společností v září. Počátkem listopadu jsme si stanovili termíny převzetí lokomotiv (zde již šlo o řadu 140). Bohužel v okamžiku převzetí se ukázalo, že to pro nás prostě zajistit nešlo.
A protože weby různých přátel železnic ukazovaly činnost při službách pro nás, nepojali jsme podezření.
Takže nám nadávejte za asi více důvěry než bylo v dané situaci vhodné.
Petr Šimral, jednatel, RAILTRANS s.r.o.
George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 9-2006


Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 23:08:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr_Šimral: Jenom dotaz - neuvažovali jste taky o nějakém kompromisním řešení - třeba jen 2 páry vlaků denně?
Jtb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 634
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 23:08:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky za vysvětlení, souhrn PŠ vnáší další nový pohled na věc. Otáži se jen na přesné termíny "poptání Siemense a konzultování s DÚ". Díky za odpověď.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 862
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 23:08:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to se Petře na mne nezlob, ale podle toho, cos napsal, jste byli hodně naivní. Zejména pokud jste do toho vrazili prachy.
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1180
Registrován: 5-2003


Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 23:17:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PŠ:
Díky aspoň za toto stručné vysvětlení.
Mě osobně by zajímalo, na jaké překážce vlastně skončily ty 140, na ně jsem se fakt těšil.
Stejně jako George mě napadla myšlenka menšího počtu vlaků.
Spolehlivost je výsledek mravenčí práce v mnoha i zdánlivě nesouvisejících oblastech.
George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 9-2006


Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 23:21:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No s těmi 2 páry by podle mě stačila 1 souprava a 2 Bobiny....ráno OV-PHA a zpět a odpoledne OV-PHA s druhou Bobinou (pro jistotu ) a večer zpět. (Otázkou je, jak moc by to bylo výdělečné/ztrátové.)
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1181
Registrován: 5-2003


Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 23:28:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě bych si pro obhájce designu "rez a špína" jinak technicky excelentních strojů dovolil vyzdvihnout:
začali jsme pracovat na barevném vzhledu vlaků
Domnívám se, že tady šlo o jiný design .
Spolehlivost je výsledek mravenčí práce v mnoha i zdánlivě nesouvisejících oblastech.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 768
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 23:30:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak arogantního člověka a navíc bez znalostí faktů aby jeden pohledal. Naopak s jednáním průvodčích ve vlacích ČD jsem celkově velmi spokojen, tam udělaly ČD kus práce. I třeba na zmiňovaném R Norimberk - Praha během odklonů, jak co se týká úrovně vystupování, tak rozsahu informování cestujících.
já přeci nejsem arogantní,jen často jednám v zápalu a emotivně.je fakt ,že sem se na Rt moc těšil.Pak přijde sklamání a někteří od čd si na tom přihřejí polívčičku.Pak přijde mistr Ondrůj s dalším blábolem atd.
štve mě taky to,že se dle mého soudu neměří všem stejným metrem.Když mělo přijít Pendolíno,tak se měnilo kde co. skoro každý z laické věřejnosti na to nadával a snažil sem se jim částečně vysvětlit,jak to doopravdy je a to bez jakéhokoliv velkého kopání do čd.Není jednoduché uřídit kolos plný zaměstnanců,ale není snad problém trochu střízlivě pojmout svá prohlášení vůči konkurenci.Potom se kasat,že je to bude stát peníze kvůli někomu jinému.Jak kdyby se čd vždy všechno povedlo na poprvé.Snad trochu solidárnosti by vůči neúspěchu konkurence neuškodilo a ne to hned proměnit v agitaci.čd cargo třeba jednou bude mít zájem o stroje Siemens ř 189 DB.Jde o schvalování něčeho moderního,proto by to mělo být v zájmu všech a ne si hrát na mrtvého brouka a pak si ještě o to utřít nohy.
A k těm průvodčím: na 75 % se jedná o milé lidi,ktří pomohou.nejsem ten ,kdo by na ně prskal a nadával jim za něco ,za co nemohou.Bohužel si člověk lépe pamatuje negativní věci.někteří ani neotevřou ústa na můj pozdrav a když se na ně usměju,tak se zaksichtí.je to malá skupina,ale je a i ona dělá železnici vyzáž.
čistota je kapitola sama o sobě.Jedině s čím sem spokojen je s PJ Horní Heršpice-tam posílaj vozy čisté a můžou to být i pomalu 40 let staré 850.
bylo by to na delší povídání ,ale nechci ,abyste si mysleli,že sem nějakej arogantní šmejd,i když se to tak může na první pohled zdát.Železnici mám rád a proto mě vadí každá neprofesionalita,která jí odsunuje na "druhou kolej".Když řeknu ,že rád cestuji vlakem,tak většinou se shledám s posměchem a označením socka....bohužel i toto je realita
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 863
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 23:40:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Happy:
A teď, když vím z vyjádření PŠ, že skutečně šlo o podnikatelský neúspěch máme jako plakat a litovat Petra Šimrala a Radana Stifta? Je to podnikání, na můj vkus neskutečně zariskovali (při tom, jak se na dráze a Dráze všechno neskutečně táhne bych si nikdy nedovolil počítat s neschválenýma lokomotivama a čekal bych až na papíře to schválení uvidím) a tak se jim to nevyplatilo. To je holt podnikání.

Stejně přeju Railtransu úspěchy a ať se z toho poučí. Už i kvůli mému zaměstnavateli, aby měl co nejvěší konkurenci.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 769
Registrován: 9-2005


Odesláno Pátek, 01. prosince 2006 - 00:07:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad qěci: ano to rozhodně byl riskantní krok do neznáma.Ale nějak se začít musí.bohužel to nevyšlo.Jinak snad příští rok na jaře se vydám na prohlídku Ostravy a to spojem RTex. ;) Soukromníků bude víc a více,ale lokomotiv k mání české produkce bude stále nedostatek.proto by se i do budoucna mělo uvažovat,jak se vypořádat s novými stroji.Jedna věc bude legislativa a druhá technická .Měl by teda existovat jednotný postup Dú.Jestli se vrhnout na předělávky KO dle EU s doporučenými hodnotami UIC,nebo dělat "externí" filtry.Je fakt,že Siemens je v české republice již několik let a mohl se dopředu seznámit s technickými požadavkami a normami elmag komp.Je to prostě chaos
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1144
Registrován: 2-2005


Odesláno Pátek, 01. prosince 2006 - 00:19:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trainspot, Qěcy (a ad Na zmodernizovaných koridorech se nevyhovující KO nevyskytují. ?????):

Ty úpravy se navíc dělaly v úsecích (stanicích), kterých se korytorizace nedotkla...

353 (mám jen kliku, že bydlím u koridoru a služby na něm jsou slušné): Jen závidím, jezdit mi tu na korydóru ešusy, tak bych byl taky vcelku spokojen se slušnými službami...

PŠ: říká se risk je zisk. bohužel tohle byl asi až moc velký risk. Těším se ale až se s Vámi do/z Ostravy svezu. Držím palečky, však ono to vyjde.
http://www.trat087.info - http://karel-loko.net - http://motovozy.vlaksim.cz

ICQ 264305638
Jtb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 635
Registrován: 3-2005
Odesláno Pátek, 01. prosince 2006 - 00:32:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Happy: Siemens je v české republice již několik let a mohl se dopředu seznámit s technickými požadavkami a normami elmag komp.

Už to vidím, jak kvůli příslibu několika málo let pronájmu několika málo kusů někdo vyrábí komplet překopanou mašinu...

Myslím, že investovat do filtrů asi nemá ani cenu, pokud by se do několika málo let situace měla vyřešit úpravou infrastruktury. Otázka ale je, jestli je vůle...
Mallard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 257
Registrován: 5-2006


Odesláno Pátek, 01. prosince 2006 - 00:36:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Karloslt : ...353 (mám jen kliku, že bydlím u koridoru a služby na něm jsou slušné): Jen závidím, jezdit mi tu na korydóru ešusy, tak bych byl taky vcelku spokojen se slušnými službami...

Já taky bydlím na koidoru,ešusy mně pod oknem nejezdí a přesto jsem spokojený se službami.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 770
Registrován: 9-2005


Odesláno Pátek, 01. prosince 2006 - 00:47:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už to vidím, jak kvůli příslibu několika málo let pronájmu několika málo kusů někdo vyrábí komplet překopanou mašinu...
Neříkám totálně překopanou,pouze s navrhnutými filtry.Prostě až by přišel čas,tak by je jen vyrobili a dosadili.Nic víc.Nikde ovšem není psáno,že se zde neobjeví jiný dopravce s požadavky na 189 DB k jejich provozu.Ono i čd cargo po nich jednou může sáhnout....
Jinak samozřejmě je nejlepší sjednotit zabzař a bylo by po problémech a dalších obviňování...Ale to by se muselo prvně chtít.Dokonce myslím,že by na to poskytla peníze i EU v rámci evropských koridorů
Comar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 151
Registrován: 11-2004


Odesláno Pátek, 01. prosince 2006 - 01:00:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

happy: zprava evropske komise pro evropsky parlament o postupu zajistovani interoperability na zeleznici (ceske zneni):

dokument pdf

odstavec 4.5: komise je ochotna financovat az 50% prechodu na ERMTS
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 771
Registrován: 9-2005


Odesláno Pátek, 01. prosince 2006 - 01:04:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no vida,díky za materiálek k prostudování :-) Takže to zatím vypadá spíše na lenost.Však kdyby čd kupovala ty 189DB,to by sždc kmitala prdelka... :-)
Comar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 152
Registrován: 11-2004


Odesláno Pátek, 01. prosince 2006 - 01:25:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Happy: neni zac. evropsky parlament ma vybor dopravy a pravidelne kazdy mesic vydaji nejake dokumenty a casto se tam mluvi o interoperabilite. samozrejme se to vsechno musi prekladat i do cestiny.

stranka vyboru dopravy a cestovniho ruchu:
odkaz

data zasedani:
http://www.europarl.europa.eu/meetdocs/2004_2009/organes/tran/tran_meetinglist.htm

dokumenty z posledniho zasedani:
http://www.europarl.europa.eu/meetdocs/2004_2009/organes/tran/tran_20061121_1500.htm
(v pravo jsou odkazy na jednotlive jazykove verze dokumentu a v cestine jsou dostupne skoro vsechny)
Pavel_blaha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 127
Registrován: 7-2004


Odesláno Pátek, 01. prosince 2006 - 08:20:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PŠ: Personál pro RTexpressy byl zajištěn a to jak strojvedoucí,

A kde jste chtěli vzít ty strojvedoucí? Navíc s poznáním na trati Praha - Ostrava? Tady by asi připadali v úvahu jen strojvedoucí ČD a těm by ČD logicky zatrhly nějaký vedlejšák u vás. Nebo by už dávno museli být ve výpovědní době a vy jim teď řeknete, že vlastně litujete? Nebo jak to bylo?
Právě proto je to celé nějaké divné...
"Přišel jsem se rozloučit a připomenout Ti, že jsem nezapomněl... na osmačtyřicátej!"
trať 149
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Pátek, 01. prosince 2006 - 08:41:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ve stínu rozruchu okolo RTE téměř zanikla informace o provozu pod křídly firmy Viamont na trati KVdolní-Mariánské Lázně. Nemám žádné potvrzené informace o nasazení vozidel, ale čím dále se víc proslýchá o nasazení vlastních lok. ř. 742 a vozů ř. 053/050. Kde a jak se vozy vezmou mi není jasné (prý ze ŽSR?), když už teď jsou ř. 050 i 053 v ČR silně nedostatkové. Každopádně kultura cestování v plyšové 050 s dvojitými okny je oproti 810 nesrovnatelná. Krácení jízdních dob se soupravou 742+1-2x053 je taky reálné, ale nějak mi nevychází splnění podmínek VŘ (alespoň částečně nízkopodlažní vozidla, ne starší 10 let, WC pro invalidy...). Důvodem má být přílišná drahota za zapůjčení Desir/RS od našich západních sousedů. (amortizace vozidla za 40MKč za 25 let). Píšu to sem, protože téma Externí dopravci je mrtvé. Třeba nám tu odpoví žlutočerný ministr dopravy...
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 762
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 01. prosince 2006 - 08:45:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera ve 21.30: Před chvíli v pořadu Českého rozhlasu 1 radiožurnálu mluvčí Siemensu říkal, že si Railtrans, žádné lokomotivy u Siemensu neobjednaval... To je pravda, ale taky dodal, že (cituji) "půjčovna lokomotiv" už není součástí Siemensu, a že si to asi půjčili tam.
Mimochodem, ze tří hlavních témat tam tohle téma bylo asi nejvíc. Hlavně rozhovor s Kodymem. Ten mj. říkal, že mezi Děčínem a státní hranicí bylo zabezpečovací zařízení upraveno, ale že to je jen dočasná záležitost - v čem dočasná?
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 765
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 01. prosince 2006 - 09:02:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

I tady je o RTEx aspoň zmínka.
odkaz
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1690
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 01. prosince 2006 - 09:28:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trochu konkrétněji:
Právo: EU dá miliardy na jednotný zabezpečovací systém pro vlaky
Praha 1. prosince (ČTK) - Evropská unie podpořila vybudování jednotného zabezpečovacího systému pro železniční dopravu. Ten v budoucnu umožní, aby moderní vlakové soupravy nemusely na hranicích přepřehat lokomotivy. Jen v letech 2007 až 2013 půjde z fondů EU na tzv. interoperabilitu 113 milionů eur, tedy asi 3,2 miliardy korun. Píše to dnešní Právo.
V minulosti se většina zemí snažila ze strategických důvodů jednotnému systému zabránit. Státy tak bránily svůj železniční trh před zahraniční konkurencí, podotýká list. "Nyní ale převážil fakt, že bez jednotného zabezpečovacího systému nebude železnice schopna konkurovat silniční dopravě," řekla Právu mluvčí Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) Anna Kodysová.
Kvůli nekompatibilitě zabezpečovacích zařízení měly české dráhy problém se schválením pendolin. Potíže mají i soukromí železniční dopravci. Například firma Railtrans ve čtvrtek oznámila, že nebude moci zavést první soukromý pravidelný dálkový vlak, protože drážní úřad dosud neschválil provoz lokomotiv Siemens na českých železnicích.
Schvalování zahraničních lokomotiv se protahuje zejména proto, že mohou rušit zabezpečovací zařízení. SŽDC nyní v rámci pilotního projektu ověřuje jednotný zabezpečovací systém na trati Poříčany - Kolín. Postupně ho chce vybudovat na celém prvním železničním koridoru z Děčína do Břeclavi i na ostatních páteřních tratích, uvedla mluvčí Kodysová.
Budoucnost patří bagrům!
Kade
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 509
Registrován: 7-2002
Odesláno Pátek, 01. prosince 2006 - 09:33:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty úpravy se navíc dělaly v úsecích (stanicích), kterých se korytorizace nedotkla...

Obávám se že toto není pravda, napříkald na trati Praha - Děčín

Siemens je v české republice již několik let a mohl se dopředu seznámit s technickými požadavkami a normami elmag komp.

Česká republika je v Evropě od okamžiku svého vzniku a námi placení úředníci MD a ČD se mohli s realitou v ostatních zemích dopředu seznámit a vzhledem k tomu že je tak totálně odlišná, něco s ní začít dělat. Například při rozhazování miliard na koridory.

To je pravda, ale taky dodal, že (cituji) "půjčovna lokomotiv" už není součástí Siemensu, a že si to asi půjčili tam.

O tom tu už prosimvás nediskutujte, že jde o loko dispoloku bylo jasné od začátku. A kdo nezná základní fakta ať radši mlčí (to by tu bylo hned volněji a přehledněji...)

provozu pod křídly firmy Viamont na trati KVdolní-Mariánské Lázně

"Obávám se", že podmínky soutěže stanovily nějaká kvalitativní kritéria, která by ústup od nízkopodlažního vozidla neumožnila
Kade
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 510
Registrován: 7-2002
Odesláno Pátek, 01. prosince 2006 - 09:38:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PROBOHA, nepleťte tuto problematiku se snahou o zavádění ERTMS. To je sice hezká myšlenka, ale její implementace, pokud k ní vůbec v nějakém významném měřítku dojde, bude vyžadovat desítky let a desítky milard a spočívá ve výstavbě kompletně nového systému. Tu se bavíme o možnostech úprav či výměn kolejových obvodů , které by velmi pravděpodobně byly otázkou několika set milionů a několika měsíců (byť asi v dvojciferném čísle). A hlavně politické vůle.
Ale zkusit i na to sehnat evropské peníze by se rozhodně mohlo.}
Misin
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.90.201
Odesláno Pátek, 01. prosince 2006 - 09:42:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak právě PŠ na Radiožurnálu, prý je šance na lokomotivy el. trakce od jiné společnosti než ČD ,držím . Mluvčí Zýmensu mluvil tak, že schválení 189 je na dobré cestě //připadalo mi to jako kdyby to bylo záležitostí týdnů//
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1146
Registrován: 2-2005


Odesláno Pátek, 01. prosince 2006 - 09:53:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kade: praha - děčín mám právě na mysli. pokud to tedy nebyly úseky, kterých se ještě nedotkla korytorizace, tak které?
http://www.trat087.info - http://karel-loko.net - http://motovozy.vlaksim.cz

ICQ 264305638

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace