K-report
 

Archiv do 09.prosince 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » RTexpress » Staré archivy » Archiv do 09.prosince 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
zd
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.228.153.143
Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 14:15:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vyjde mimořádná oprava na zrušení rtexpresu v jízdním řádu? Kritici zrychlení pendolina do Olomouce by tenktokrát jistě rádi přelepovali
Hrdina_hlubin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 46
Registrován: 9-2006


Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 14:19:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsem docela zvědav, jestli nějací zoufalci přijdou v neděli "na vlak". To bude překvapení!
Zvítězit, nebo zhebnout!
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1270
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 14:24:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Standa Blábol - samozřejmě, že to nablití je problém ČD a ne cestujících. Pochopíte to, až poblitá souprava vás poveze posledním flamendrem před půlnocí a blitíčko najdete na stejném místě nejen ráno, ale dokonce ještě při dalším návratu odpoledne.
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 695
Registrován: 2-2004


Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 14:52:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T679.1 : Nejvíc se bavím nad kritikou rádoby znalců. Pánové nejdřív si přečtěte něco o ekonomice a pak tu můžete něco psát. Vy jste fakt úplně mimo...
...řekl člověk, který v blahé paměti této diskuze tvrdil, že na Pce-Lbc, kde je největší rychlost 100km/h a bude 120 km/h a nebude zde možné s naklápěním dosáhnout vyšších rychlostí,
by sem pořídil motoráky s Vmax 160 km/h a naklápěcím systémem...
Ale to "inteligentům"jako jste vy asi nemá cenu vysvětlovat.
Co mi to jen připomíná?
Standa_blábol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 257
Registrován: 5-2004


Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 15:36:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovička: já jsem samozřejmě neřešil jak tu konkrétní hromádku uklidit, k tomu jsou povolaní, ale dovolil jsem si pouze naznačit ten rozhodovací problém, který s tím vzniká. Všimněte si doprovodného jevu železniční dopravy obecně - do věci zatáhnete víc lidí, než jen průvodčího a uklízečku = čas, telefonování, vyřizování, nepružnost v řádu minut... Vůbec se divím, že se do mě ještě nikdo neopřel, že obhajuju poblitý vlaky

Nicméně se mi v pražském busu MHD stala podobná příhoda... na jedné zastávce "přistoupil" toulavý pes, začal intenzivně šmejdit, pak vyrobil hromádku a na další zastávce vyskočil. A řidič? "No a co s tím mám dělat, mám vás všecky vyházet ven a odstavit autobus?"

A asi se vrátíme k RTExům...
Vidím jen výjevy...
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 875
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 15:59:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Standa Blábol:
Před deseti lety jsem jel Otavou do Písku. Nějaký prase nablilo na chodbičce. A najednou v Berouně naběhla uklízečka s pilinama a dezinfekcí a za pět minut bylo čisto. Tak mi neříkejte, že při obratu na hlaváči v Praze (v Berouně už uklízečky třeba nejsou) nejde ty blitky vyčistit.
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.47.17.146
Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 16:04:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Desiro:A včem je jako problém?Kde je dáno,že vozidlo musí jezdit svojí Vmax?Co Pendolíno a pro rejpaly ICE zajíždějí do Vídně již dost dlouho a nějak sem si nevšiml, že by v Rakousku byla VRT. Notebene 612 jezdí třeba do Tanvaldu?Tam je 160ka?To vozidlo je určeno na R na neelektrifikovaných trátích,což 030 je.Co je na tom neekonomické 612 na 030?Má tam snad větší spotřebu nebo co? Technické parametry a ekonomická str. je rozdíl. Jedině, že by příp.pronájem stál o mnoho víc než Vámi zmiňované Desiro. Jestli by se tedy to zajíždění 612 nedalo nějak kopenzovat a tam už nevím jak je to s kompenzací. Co za co a za jakých podmn.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2034
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 16:19:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Technické parametry a ekonomická str. je rozdíl.

Já bych řekl že to spolu docela dost souvisí.

Jedině, že by příp.pronájem stál o mnoho víc než Vámi zmiňované Desiro.

Což je asi velmi pravděpodobné, né-li jisté.

Jestli by se tedy to zajíždění 612 nedalo nějak kopenzovat

Jistěže dalo, ale zase - ta kompenzace taky něco stojí. Myslíte, že když někomu místo stokoruny dám mouku v téže hodnotě, tak něco ušetřím ?

čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 112
Registrován: 8-2006
Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 16:47:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mne by spíše zajímalo, jestli (ne)může SŽDC vzít RT licenci kvůli nevyužití přidělené kapacity.
Rtuťový_muž
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 10-2005


Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 17:17:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A podnikový Železničář? Samé úsměvy, přestříhávání pásek, otvírání té či oné stavby na koridoru, kdejakého podchodu... Co už jich bylo.

Pane Michale Ř., ukažte mi jediný podnikový časopis na světě, kde by o sobě podnik mluvil ve špatném světle a nelíčil by vše optimisticky. Docela rád bych ho viděl. Proč by tedy ČD měly dělat výjimku? Uvědomujete si vůbec, co jste právě napsal?
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1449
Registrován: 11-2003


Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 18:11:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když už se to tu tak rozjelo, mohl by někdo vlastně říct, co dělá v současné době Drážní úřad pro to, aby lokomotivy ř. 189 mohly v Česku jezdit? A - dělá pro to vůbec něco? Nebo jen vzal papíry, strčil je na dno toho nejhlubšího šuplíku a raduje se, že nemusí nic dělat?
Edite bibite post mortem nulla voluptas
rgx
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.98.23
Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 18:30:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lokomotiva 189 má vyšší úrovreň rušivých proudů, než určuje norma. Drážní úřad nedělá nic, protože nemusí, změnit se musí ta norma a to Drážní úřad nemůže, ba dokonce nesmí. Tak 189 nejezdí. K dosažení kýžené hodnoty určené normou (100 mA) ještě několik desítek mA chybí (tedy správně řečeno přebývá ...). Někteří odborníci na zabzař tvrdí, že na dobrém svršku je úroveň rušivých proudů možné nastavit na 200 mA (což 189 údajně už splňuje), ale norma je norma. Dělat by tedy měli jiní, gestorem té normy je pokud se nemýlím AŽD, jejichž největším zákazníkem je sice SŽDC, ale zabzař provozují ČD, co si objednaly u plzeňské škodovky něco úplně jiného, než 189, kterou chtějí soukromníci. A kruh se uzavřel...
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1450
Registrován: 11-2003


Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 18:47:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže - pokud tomu dobře rozumím - pokud chtěl Railtrans jezdit s touto lokomotivou neměl a ani nebude mít šanci... No, však jsme v Česku, ne?
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1451
Registrován: 11-2003


Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 18:48:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo a děkuji rgx = zdroji z ČD :-)

IP: 85.160.98.23
Edite bibite post mortem nulla voluptas
zdroj Ne CD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.32.112.94
Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 19:12:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdeněk: IP 85.160.98.23 je Eurotelu.
DU se nesmi nijak snazit - veme namereny hodnoty, porovna, sdeli jestli vyhovuje nebo nevyhovuje. Konec, nic vic, nic min.
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 113
Registrován: 8-2006
Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 19:24:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mohl by si RT objednat tedy ř.380? Pokud bude schválená. Nebo existuje nějaká exkluzivní smlouva mezi Plzní a ČD? Výrobci (Škoda Plzeň) by přeci mělo být jedno, kdo si u nich loko objedná. Když zaplatí.
A může mít RT problémy kvůli nevyužití přidělené kapacity? Jak toto řeší SŽDC?
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 696
Registrován: 2-2004


Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 20:12:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T679.1: Já už na to nebudu reagovat, protože to s vámi nemá cenu.

A z trošku jinýho soudku: Jak je možné, že zpracovatel tj. tvůrce normy je zároveň výrobcem normou dotčeného zařízení?

(Příspěvek byl editován uživatelem desiro.)
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3032
Registrován: 8-2003
Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 20:24:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak je možné, že zpracovatel tj. tvůrce normy je zároveň výrobcem normou dotčeného zařízení?

No protože dříve se to nerozlišovalo, nyní ještě rozlišení není/bylo nutné a moc jiných, kteří by to mohli dělat, navíc neutrálních, není.
Jsem Helenkofil a nestydím se za to!
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 697
Registrován: 2-2004


Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 21:17:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A nebije to do očí až moc? Já si právě myslím, že by toto měl stanovovat DÚ nebo ještě lépe SŽDC jako zástupce majitele (správce) ŽDC resp. těchto zařízení.Navíc je teoreticky neutrální.
Gor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 400
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 21:33:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Desiro: Kdo jiny, nez vyrobce zarizeni muze rict co zarizeni snese a co ne? Urcil nejvyssi mozne zatizeni strechy vaseho IGK vyrobce toho IGK nebo nejaky statni urad, jakozto zastupce statu jako majitele DC?
Semtex
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.7.35
Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 21:55:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

DU se nesmi nijak snazit - veme namereny hodnoty, porovna, sdeli jestli vyhovuje nebo nevyhovuje. Konec, nic vic, nic min.

A to je právě ta chyba. Respektive DÚ jako organizace nesmí oficiálně podnikat nic, ale jeho zaměstnanci se mohou snažit mimo Úřad. Pokud je norma zastaralá nebo zákon špatný, je třeba jej změnit! A je třeba se o to postarat na správném místě.

Alespoň já ve svém oboru tak činím. Vím, že sice nemohu porušovat zákony, natož chodit proti normám, ale v rámci pokroku se aktivě jako občan ČR, nikoliv zaměstanec správního úřadu, postarám o to, aby se něco změnilo!
Mikulda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 97
Registrován: 3-2006
Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 22:15:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gor: Norma není návod k použití.
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1152
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 22:15:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No my jsme se v občasnké nauce v deváté třídě učili, že :
Občan může dělat cokoli, co mu zákon nezakazuje
Úřad může dělat jen to, co mu zákon nařizuje
Rodriguez
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 22:18:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Řešíte tady lokomotivy, které by mohly jezdit s RTE, ale nikde jsem nenašel zmínku o řadě 252 RENFE. I ve Španělsku mají tratě s normálním rozchodem a trakční soustavu jako u nás. Vzpomene si ještě někdo na nasazení těchto lokomotiv ve zkušebním provozu na rychlících Praha - České Budějovice?
 
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1202
Registrován: 5-2003


Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 22:21:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak je možné, že zpracovatel tj. tvůrce normy je zároveň výrobcem normou dotčeného zařízení?
A kdo jiný, než ten, kdo dané zařízení konstruuje a vyrábí, by měl vědět, co snese. Tudíž musí minimálně dát podklady pro normu.
Norma není vycucaná z palce, vychází z konkrétní technické realizace.

Zděnek
Takže - pokud tomu dobře rozumím - pokud chtěl Railtrans jezdit s touto lokomotivou neměl a ani nebude mít šanci... No, však jsme v Česku, ne?
Pokud RT chtěl jezdit, musel věřit nikoliv v Boha, ale v jednu z možností. Že
- loko vyhovuje stávající normě (velmi nepravděpodobné)
- se opět změní norma (nemá technickou oporu)
- Siemens technicky loko 189 upraví (nesmysl)
- se změní technické provedení kolejových obvodů (nereálné)
Takže asi v toho Boha vlastně věřil. Spíše tedy do Polska s tou 189, pánové...
Spolehlivost je výsledek mravenčí práce v mnoha i zdánlivě nesouvisejících oblastech.
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1203
Registrován: 5-2003


Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 22:32:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gor mě předběhl.
Mikulda: správný postřeh.
Třeba v návodu k použití člověka se uvádí, kolik proudu přes sebe snese, a podle toho se udělá norma, jaké napětí může být v prostorách bezpečných, nebezpečných, zvlášť nebezpečných a tak, aby se mohl člověk bezpečně používat k různým pracem, a ještě s ohledem na jeho možné chybové stavy
Spolehlivost je výsledek mravenčí práce v mnoha i zdánlivě nesouvisejících oblastech.
M B
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.208.57.182
Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 22:44:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vihorlat_snina:
Ono to sem nepatří, ale jen pro dokreslení: Jako správce zab. zař. na třetině St. kraje již eviduji od začátku roku cca 200 škodních údálostí, které mi sežerou pětinu pytlíku na provoz infrastruktury. Barevné kovy mizí jak housky na pultu a začíná být v kurzu i obyčejné Fe. Cu je tak ceněné, že mizí i kabely xx*0,8. A když je neukradnou, alespoň ho přeříznou, aby zjevil co ukrývá..Dnes Mas.n. - Libeň, včera Vítkov, v po Rakovník, týden dále přinesl 2x uražené šraňky, kdy v jednom případě se dotyčný naštval natolik, že pak zničil vše co se na tom PZZ dalo... vymahatelnost je zlomková.. Vězte, že bych raději investoval třeba do EFCP, takto jsem rád, že udržím infrastrukturu v provozu...

Petrovi i dále držím palečky a připomínám, že mám rezervaci na 1. jízdu za běžné jízdné;-)
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.27.169
Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 22:51:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Desiro: Ani nemusíte. Vaše reakce nepotřebuji, stejně si pořád melete svou a když cítíte, že ten druhý by mohl mít i pravdu tak stejně si vypíchnete jen něco co se vám hodí, otatně jako hodně Vám tady podobných.
rgx
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.65.252
Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 23:14:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Unipuls:
> - se opět změní norma (nemá technickou oporu)
- se změní technické provedení kolejových obvodů (nereálné)

To si piště že to je reálné a to tak, že velmi. Změní se obojí a to v relativně velmi krátké době. Firmy co tady chtějí jezdit, jsou kapitálově velmi silné a prosadí si svoje i v politice (nebOť to, že 189 u nás nejezdí, není technický, ale politický problém). Technicky to vyřešit jde (úprava KO), ČD nebudou obstrukce nic platné. Jsme v EU, nezapomínejte.
ICExpress
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.241.178
Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 23:29:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To rgx: Máš nějaké konkrétní informace? Pokud tedy můžeš sdělit.
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1204
Registrován: 5-2003


Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 23:33:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Obávám se, že ČD je to naprosto šumák. Rozhodnout a zaplatit si to musí SŽDC, potažmo někdo jiný zase té SŽDC. Pokud nám EU zakoupí nové ZZ, proč ne.
To je pěkný nesmysl, že nemožnost nasazení 189 je politický problém. Je to nerespektování našich norem ze strany Siemense. Takže politický vlastně ano, ale z opačné strany.
Spolehlivost je výsledek mravenčí práce v mnoha i zdánlivě nesouvisejících oblastech.
Vihorlat_snina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 105
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 08. prosince 2006 - 00:27:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M B - je mi zcela jasné (a z mojí práce blízké) o čem mluvíš... Ovšem mně to kradou za plotem, ČD/SŽDC mají svůj xxx-milionový majetek volně grázlům k dispozici.
Neberte se moc vážně, děláme to pro sebe!
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2035
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 08. prosince 2006 - 07:24:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Řešíte tady lokomotivy, které by mohly jezdit s RTE, ale nikde jsem nenašel zmínku o řadě 252 RENFE.

To je furth dokolečka - ony je nabízejí k zapůjčení ? A že jich mají tolik, že nevědí co s nima ? (úmyslně pomíjím nutné schválení a úskalí s tím spojená)
Rtuťový_muž
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 10-2005


Odesláno Pátek, 08. prosince 2006 - 07:58:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To si piště že to je reálné a to tak, že velmi. Změní se obojí a to v relativně velmi krátké době. Firmy co tady chtějí jezdit, jsou kapitálově velmi silné a prosadí si svoje i v politice

Konečně Vám to došlo. Proč myslíte, že se uskutečnila celá tahle blamáž s tzv. RT Expresem?
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2036
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 08. prosince 2006 - 08:32:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Firmy co tady chtějí jezdit, jsou kapitálově velmi silné a prosadí si svoje i v politice
Konečně Vám to došlo. Proč myslíte, že se uskutečnila celá tahle blamáž s tzv. RT Expresem?


A i kdyby to tak náhodou vážení soudruzi bylo, tak jako co jako ? Ono snad není žádoucí mít interoperabilní drážní síť ? Není takhle náhodou ostudou politiků placených za našich daní že o to dávno neusilovali a že je k tomu někdo musí dokopávat pět minut po dvanácté ?

Čest práci !:-)))
Citátor Předpisový
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.188.73
Odesláno Pátek, 08. prosince 2006 - 09:03:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sem včera zaznamenal takovou zajímavou - pro mne dosti překvapující - informaci (neuvedu zdroj) a sice tu, že firma Railtrans NIKDY s poolem DISPOLOKu o řadě 189 nejednala...

ad DÚ: Řízení ohledně řad 1216 a 189 je přerušeno, a to prostě proto, že DÚ nemá k dispozici žádné tech. podklady na základě nichž by se mohlo cokoliv schválit. A kde nic není, ani čert nebere...

Zdravím...
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 698
Registrován: 2-2004


Odesláno Pátek, 08. prosince 2006 - 09:24:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ, rgx: Souhlas.

Ad norma: Norma není návod k použití.
Souhlas.

gor: Zatížitelnost střechy je snad dána nějakými technickými požadavky vydanými státním úřadem (tj.normou), která je závazná pro všechna vozidla dané kategorie,ne?
Chocholoušek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 208
Registrován: 10-2004


Odesláno Pátek, 08. prosince 2006 - 09:50:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

NIKDY s poolem DISPOLOKu o řadě 189 nejednala...

To nepochybně. S lokomotivou se jedná opravdu blbě. Zjistěte co je to ten pool.

Nápověda: Podle Lingea lexikon 2002 ver. 4.11 je pool mj. vozový park.
rgx
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.65.157
Odesláno Pátek, 08. prosince 2006 - 10:02:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Unipuls: >
Obávám se, že ČD je to naprosto šumák. > To je pěkný nesmysl, že nemožnost nasazení 189 je politický problém.

Je to technický problém, který šlo politicky využít. ČD to rozhodně jedno není, se 189 sem vleze konkurence. Jako velká společnot má i ČD své lobbisty a stát je 100% vlastník. Proto byl (politický) zájem na schválení Pendolína a není (politický) zájem na schválení 189. V prvním případě šlo změnit normu (a jak vidno funguje to - o kompenzátoru to až tak úplně není), v druhém případě se jedná a nějakých 50 mA a nejde to.
On si totiž nikdo nepřeje masívní vstup cizích dopravců, minimálně proto, že by hulákaly odbory a opět by (mediálně) bylo vidět na dráhu, co podle přesvědčení většiny národa jen polyká peníze a je zcela na nic. A národ jsou voliči, a 70% voličů dráhu k ničemu nepotřebuje, protože jezdí autem a zboží si posílá kamiónem. Holt - je to politika, ať se vám to líbí, nebo ne.
Poljaq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 6-2006
Odesláno Pátek, 08. prosince 2006 - 10:05:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle toho, co zde čtu, by některým lidem vyhovovalo, kdyby ČR pokračovala v zakonzervování stavu "Technické muzem ČD". Protože pokud bude technická infrastruktura a k ní odpovídající norma, která je opravdu napsaná spíše stylem návod k použití výrobku, ponechána v tomto stavu, nelze v ČR žádnou moderní lokomotivu na stávající normu napasovat, viz. základy elektrotechniky na jakékoliv střední škole. Pokud tedy nepůjdem do úvah typu za 189 připojím vagon s aktivně pasivně kompenzačně bůchvíco filtrem za spoustu peněz a s každou další lokomotivou budeme řešit stejný problém. Důkazem nechť Pendolino, kvůli kterému se norma mohla předělat, právě proto, aby se našly body, kde vyhoví a všichni se modlí, zda zabzař neovlivní. A jak se ukazuje neovlivní, takže buď je naše norma extrémě přísná a neodpovídající stavu infrastruktury (pak je logické ji změnit) a nebo jsou pro ovlivnění zabzař v normě stanoveny stavy, které nastanou asi stejně pravděpodobně jako že spadne meteorit na Nábřeží (a pak je logické normu změnit). Pokud se opravdu najde místo na infrastruktuře, kde by hrozilo ovlivnění, je nutné toto místo upravit, protože to vyjde podstatně levněji než úpravy všech lokomotiv, které budou jezdit. A to se týká i ČD, pokud nebude zubynechty udržovat muzeum na kolejích. A myslím si, že až nahodí 380, že se zpětné proudy taky budou chovat jinak než na papíře. Při takovém výkonu trakčních motorů totiž levně vyřešit kompenzaci není technicky možné. A čekám na ukamenování, prosím diamanty, ty jsou nejtvrdší, ať se tolik netrápím
K1 800
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.81.71.20
Odesláno Pátek, 08. prosince 2006 - 10:43:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Kapo 1.část
Pane Kapo, doufám, že jste si při své minulé reakci na mých několik otázek úplně nezničil klávesnici. Ale dovolím si zde uvést ještě několik poznámek k Vaší argumentaci:
Nad faktem, že akce RTEx posloužila k útokům na ČD, nepláču, ale poukazuji na něj, protože kdyby RT skutečně chtěl své vlaky v plánovaných trasách provozovat, tak se na to všestranně připravil a nic by neponechal náhodě. Jsem přesvědčen, že by i vhodné lokomotivy nakonec získal a vlaky by vyjely - možná o něco později, ale vyjely by a dokonce jsem přesvědčen, že by jistě byly úspěšné byť jen s renovovanými vozy a lokomotivami. Jaký byl skutečný cíl RT, poodhalili jeho jednatelé až v prohlášení zveřejněném těsně před jejich tiskovkou :
„RT Expressy vyjedou, až po schválení libovolné moderní lokomotivy společnosti Siemens pro železniční síť v České republice.“
Zdůrazňuji, že nemám nic proti lokomotivám Siemens. Dříve nebo později u nás jezdit budou – o tom vůbec nepochybuji. Chci jenom říci, že považuji přístup RT k celé věci za naprosto neseriózní zejména vůči nic netušící cestující veřejnosti, která se jistě dostaví již tuto neděli s novým jízdním řádem v ruce na nádraží. A budou to zaměstnanci Českých drah, kteří budou muset celý rok denně vysvětlovat, proč RTEx nejedou.
Doufám, že jsem dostatečně jasně vysvětlil, proč mám na RT takový názor jaký mám.
K1 800
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.81.71.20
Odesláno Pátek, 08. prosince 2006 - 10:46:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Kapo – 2.část
ČD nejsou samozřejmě žádná posvátná kráva, ale otírat se o ně a zároveň se nepokusit sám zformulovat seriózní argument, proč tak činím, mi připadá neužitečné.
Pokuste se vysvětlit, co vytýkáte jízdnímu řádu, který ČD sestavily i pro jiné dopravce. Byli tímto jízdním řádem jiní dopravci nějak poškozeni nebo omezeni?
Detaily vlastnických vztahů železniční infrastruktury mezi SŽDC a ČD neznám, takže se k nim nemohu vyjadřovat, ale že by ČD dostaly od státu veškerá použitelná tažná vozidla schopná jízdy na SŽDC ? S čím potom jezdí Connex, Viamont, JHMD, OKD-Doprava, ODOS ?
A ještě poslední otázka: Jak ČD zkreslují náklady nutné na provozování dopravy na jednotlivých tratích tak, aby zabránily konkurenci možnost získat licenci na provoz ? Kdo podle Vás nezískal licenci na základě Českými drahami zkreslených nákladů ? O co se opírají všechna tato Vaše tvrzení ?
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1153
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 08. prosince 2006 - 12:05:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K1 800
No já bych řekl, že Connex, Viamont, JHMD, OKD-Doprava, ODOS si ta vozidla museli KOUPIT nebo PRONAJMOUT a to ještě dost nedůstojnými zpúsoby (ř181 OKD)
Kapo
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.196.213.131
Odesláno Pátek, 08. prosince 2006 - 12:41:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad K1 800 1.část:Nic jsem si nerozbil,nebojte.Ale pocit,že pláčete nad tím že RTE posloužilo k útokům na ČD jsem měl velice intezivní.A to jestli chtěli nebo nechtěli vyjet je ta základní otázka.Nikomu není vidět do hlavy,osobně se přikláním k tomu že už delší dobu věděli,že to prostě není možné,a pak pokračovali ve stylu,jestli že to není možné,tak vám to aspoň otlučeme o hlavu.Na úspěšnosti jakékoliv konkurence ČD se jak vidím shodneme.Dále tu inkriminovanou větu z tiskové konkurence čteme každý jinak.Pokud vím tak RT si chtělo pronajmout lokomotivy.Zde je hlavní otázkou dostupnost takového pronájmu a cena.Vyhodnotili nejpřijatelnější nabídku.Mělo to být to co mělo,s tím že tento typ bude brzy schválen k provozu u nás.Pak vyšlo najevo že nebude.Hledala se náhradní řešení,která nevyšla,ať už z finančních nebo technických důvodů.Přišlo zastavení projektu,(tady nechci tvrdit že začátkem prosince 2006 viz výše)a RT oznámily že si tedy na zprovoznění lokomotivy (Siemens)z nejvýhodnější nabídky počkají.Je na tomto postupu něco špatně?Asi jo protože vy v tom vidíte zkryté úmysly.A to že zaměstnanci ČD musí o něčem informovat cestující,že něco mimo ČD nejede je pro mě chyba opět ČD,prostě nyní doplácí na svou úspěšnou snahu být majitelem nádraží.Jinak si myslím že takhle žádné náklady ČD nevznikají,je za tím jen snaha recipročně něco omlátit o hlavu RT.Přeji vám hezký den.
Wokodobe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 08. prosince 2006 - 13:31:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

>>> A to že zaměstnanci ČD musí o něčem informovat cestující,že něco mimo ČD nejede je pro mě chyba opět ČD,prostě nyní doplácí na svou úspěšnou snahu být majitelem nádraží.

Nervaly se o co nejmenší rozkulačení ČD s.o. spíše odbory?
A že to odnesou ČD je na snadě. Pro naprostou většinu cestujících platí rovnost vlaky, koleje, přejezdy, ..., = ČD.
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1156
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 08. prosince 2006 - 14:47:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Inu, co chtěli, to mají.....
Flexo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 474
Registrován: 7-2005


Odesláno Pátek, 08. prosince 2006 - 21:43:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cip Sem včera zaznamenal takovou zajímavou - pro mne dosti překvapující - informaci (neuvedu zdroj) a sice tu, že firma Railtrans NIKDY s poolem DISPOLOKu o řadě 189 nejednala...

No to nevím, ale já jsem již v létě zaznamenal info z velmi důvěryhodného zdroje, že Siemens (resp. Dispolok) objednávku na 5 kusů od "jedné české firmy" registruje.
Čd4ever
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 10-2006


Odesláno Pátek, 08. prosince 2006 - 22:26:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To co tady někteří z vás říkají jsou naprosté HOVADINY...... Podívejte se, samozřejmě, že ČD nebudou podporovat konkurenci, ale to co se stalo Railtransu je naprostá nezodpovědnost TÉTO společnosti a ČD za to nikterak nemůžou..... Railtrans se zachoval naprosto nezodpovědně a tím bohužel pošpinil tak dobré jméno spol. ČD, která bude po celý rok cestující veřejnosti vysvětlovat, proč tyto vlaky nejedou...... A příště prostě pojedou do Ostravy autohnusem.....
Railtrans měl své vlaky vypravit i za cenu, že by měly jezdit s vozidly 810...... Proto nechápu pomluvy a špínu vypuštěnou z vašich úst na účet spol. ČD, která se při připravovaném boji o cestující zachovala pružně a konkurenceschopně a za vzniklé potíže OPRAVDU nemůže a nedávno navíc pan Ondrůj napsal tiskovku, kde se za vzniklé potíže ČD omlouvají (ač se měl omlouvat Railtrans) a danou situaci vysvětlují.....
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2197
Registrován: 7-2003


Odesláno Pátek, 08. prosince 2006 - 22:50:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na jmene CD uz misty nejni co spinit....
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3033
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 08. prosince 2006 - 23:14:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čd4ever: No tys tady ještě chyběl...

Pvvs: Asi tak.
Jsem Helenkofil a nestydím se za to!
Olsi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 10-2006


Odesláno Pátek, 08. prosince 2006 - 23:45:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čd4ever:docela by mě zajímalo,jak by v této situaci vypadalo "zodpovědné" chování,nevím,co na tom vydíte nezodpovědného,neříkám,že RT jednala ve všem správně,protože to nevim,ale ona jiná možnost nebyla,jak zde již bylo řečeno,tak to zopakuji:RT chtěla provozovat Expressy,objednala si u Siemensu lokomotivy,Siemens měl zajistit schválení lokomotiv DÚ,tento úřad je však nechce dosud (nevim proč) schválit,proto se firma RT obrátila na ČD kvůli pronájmu lokomotiv,ty zřejmě nabídly řadu 140,to jsou však skoro historické exponáty,pochybuju,že by ČD nabídly k pronájmu jinou řadu,např:363.Takže od ČD si nelze nic pronajmout,od Siemensu nejsou lokomotivy k dispozici (kvůli DÚ) a teď mi řekněte,kde má firma RT asi tak sehnat lokomotivy?Čímž se dostávám ke druhé otázce,v čem je problém neschválení lokomotiv Siemens Drážním úřadem?To jim něco chybí nebo naopak přebývá?
http://railway.unas.cz
Hrdina_hlubin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 9-2006


Odesláno Sobota, 09. prosince 2006 - 00:17:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Siemens měl zajistit schválení lokomotiv DÚ,tento úřad je však nechce dosud (nevim proč) schválit,proto se firma RT obrátila na ČD kvůli pronájmu lokomotiv,ty zřejmě nabídly řadu 140,to jsou však skoro historické exponáty,pochybuju,že by ČD nabídly k pronájmu jinou řadu,např:363.Takže od ČD si nelze nic pronajmout,od Siemensu nejsou lokomotivy k dispozici (kvůli DÚ) a teď mi řekněte,kde má firma RT asi tak sehnat lokomotivy?



Takhle mimózní věty jsem tu už dlouho nečetl.
Zvítězit, nebo zhebnout!
Olsi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 10-2006


Odesláno Sobota, 09. prosince 2006 - 00:29:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

možná jsem to napsal trochu nepochopitelně,pro některé,ale pořád tu zůstává jedna otázka,když je to podle kritiků neadekvátní chování,tak mi řekněte,kde má vzít RT lokomotivy a potom kritizujte a to Čd4ever:nevím,proč by se měla firma RT za něco omluvat ČD,když jim nezpůsobily žádnou škodu
http://railway.unas.cz
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 9-2006
Odesláno Sobota, 09. prosince 2006 - 00:43:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak mi řekněte,kde má vzít RT lokomotivy a potom kritizujte

Ačkoliv jsem p. Šimralovi fandil, tak tady se bohužel nemohu za něj postavit. Nejdřív totiž měl mít k dispozici lokomotivy a PAK měl domlouvat dopravní cestu, stevardy apod. Na Času Dost také nenechám niť suchou, když na to přijde, ale za nevyjetí RTE skutečně nenesou vůbec žádnou odpovědnost a určitá škoda ČD možná také vznikla. Je to především ztráta dalších zbytků dobrého jména, protože pro většinu lidí stále platí vlak = ČD. Potom také to budou zaměstnanci ČD, kdo budou muset odpovídat na dotazy zájemců o RTE, že vlak nejede, čímž bude váznout obsluha vlastních zákazníků. Ale zas je velká šance zákazníky RTE přetáhnout rychle na svou stranu.

Podle mě je spíš námět na zamyšlení to napojení na Siemens. Opravdu - proč RT píše něco o moderních lokomotivách SIEMENSE?
Hrdina_hlubin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 9-2006


Odesláno Sobota, 09. prosince 2006 - 01:14:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Olsi - možná jsem to napsal trochu nepochopitelně,pro některé

Napsal jste to pochopitelně, ale bohužel úplně nesmyslně. Railtrans samozřejmě s ČD o pronájmu žádných lokomotiv nejednal. Takže ty mu ani nemohly nic nabídnout. Schválně si zjistěte, kolika provozuschopnými lokomotivami řady 140 ČD disponují, nebo kolik mají lokomotiv řady 363, pro které nemají využití a daly by se pronajmout.
Zvítězit, nebo zhebnout!
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 582
Registrován: 12-2003


Odesláno Sobota, 09. prosince 2006 - 01:32:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No nevím, připadá mi že tato sekce o RTE je zbytečná neb zajišťovat dopravní cestu a nemít na ni pokrytí za což ani DÚ jistě nemůže.. všechno mi to připadá už komický! Myslím si, že cestující veřejnost ani žádný RTE nezajímá neboť už dnes mezi Prahou a Ostravou lze cestovat na úrovni a spolehlivě! Pokud budou mít lok. od Siemens tak aby to náhodou nebylo něco podobného se zaváděním Pendolin do sítě ČD! Napadá mě taky myšlenka zda vůbec RTE chtěl tuto dopravu a směr provozovat - jen jestli nešlo o nějaký průzkum volitelné konkurence v dopravním trhu?!
ICQ: 328251980
..."neni nad modrou"!
Koubamirek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.117.26
Odesláno Sobota, 09. prosince 2006 - 09:44:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Divím se, proč se kvůli neschválení lokomotiv rozčilují. V roce 2005 na výstavě Raildays v Ostravě Siemens vystavoval Taurusy a 189 a podle jejich povídání nechtěl se moc angažovat na úpravě a schválení lokomotiv do provozu. Asi čekal na Alstom co udělá s Pendolinem.
rgx
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.87.133
Odesláno Sobota, 09. prosince 2006 - 09:54:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ČSAD zastávka: > Podle mě je spíš námět na zamyšlení to napojení na Siemens. Opravdu - proč RT píše něco o moderních lokomotivách SIEMENSE?

To je až stupidně jednoduché: protože počátkem roku 2005 oznámil Siemens homologaci Desira a zároveň oznámil úmysl homologovat 189. Nikdo jiný, než Siemens tady prostě a jednoduše není, a to ani v motorových jednotkách.

Předpokládám, že je všem jasné, že se starými křápy (myslím tím i "nejnovější" stroje ČD) se to (trvale) jezdit nedá. Leda, že by si RT koupil nějaké chátrající depo a založil správkárnu, strojmistra, vedoucího provozu, přednostu, technického náměstka, provozního náměstka, sektetářku, sklad a k tomu najal nějakého toho úředníka z nábřeží, aby ho zásoboval nesmyslnými papíry ...
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 8-2006
Odesláno Sobota, 09. prosince 2006 - 11:04:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud se se starými křápy (trvale) jezdit nedá, tak jak chtějí např.ČD řešit např. dálkovou nákladní dopravu? Nebylo by náhodou i pro ČD výhodné schválení ř.189 a Taurusů? Nebo chtějí ČD tahat náklady stále šestikolama a bobinama? Eventuelně ř.130? A co JD vlaků IC/EC? Byla by JD "Pernera" kratší s ř.189 v čele? Nebo je JD stejná,ať je v čele banán, peršing, Taurus, nebo ř.189? A co se týče peněz, je nějaký výrazný rozdíl mezi cenou za ř.189 a za ř.380?
rgx
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.88.219
Odesláno Sobota, 09. prosince 2006 - 11:44:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

> jak chtějí např.ČD řešit např. dálkovou nákladní dopravu?

ČD to nepálí. Mají ty správkárny a šetřit na nákladech (= ušetřit na personálu zejména dílenském) jim brání odbory, ale i zaběhnutý způsob řízení ("nikdy se to tak nedělalo"). Firma je sice v červených číslech, ale stát to vždy nějak alespoň částečně dorovnal (naposled v květnu t.r. 300 mil. na "dorovnání ztráty v osobní dopravě"), majetku na prodávání, co jim stát velkomyslně věnoval je zatím taky dost. 189 by se sice hodily, ale s nimi přijde konkurence. A příchod jakékoli konkurence by tenhle "smrádek ale teploučko" spolehlivě rozehnal.

JD u Pernera taky nikoho nepálí. Státní dotace jsou stále tučné, i ev. ztrátu nedotovaných rychlíků to vhodným přerozdělení pokryje taky. O cestující pochopitelně nejde.

Pokud vím, tak 189 měla stát skoro 150 mil., ale "na klíč", vč. servisu a Siemens slíbil zajistit financování. 380 měla stát jen 120 mil, bez servisu, ale vývoj lokomotivy jde ze státního rozpočtu v rámci sanace Škodovky. Takže tu legraci s nejistým koncem platíte i vy z vlastní kapsy .. Kontrolní otázka: co je pro ČD výhodnější?

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace