K-report
 

Archive through 15.únor 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Tratě 240, 241, 242, 243, 244, 245, 246, 247, 248 a 252 » Staré archivy » Archive through 15.únor 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1231
Registrován: 8-2003
Odesláno Čtvrtek, 17. listopadu 2005 - 15:51:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zrychlení 230? Zatím jsem nenarazil na ani na žádnou spekulaci. Rýsuje se snad někde něco?

V sousední diskuzi proběhla zpráva, u které přesně nevím, jak ji mám rozumět: "Plánuje se také postupná modernizace této trati (Kolín - Havlíčkův Brod - Brno - pozn. Bkp) zejména pro provoz nákladních vlaků. Náklady se odhadují na 20 miliard korun."
Neroňte slzy do piva, život je kabaret.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1232
Registrován: 8-2003
Odesláno Čtvrtek, 17. listopadu 2005 - 16:12:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud toto nastane, tak vedení rychlíků z Brna do Prahy po 240 je nutností, pokud je prioritou počet cestující, uvědom me si, že přestupy odrazují a množství potenciálních cestujících na 240 a na 250 se nedá srovnat, vždyť tam je největší Žďár, kterej má 20.tis obyvatel :-);

Po 240 by to mohlo být i krapet pomalejší (10-20 minut), ale když stáhnete potenciál Iglau a Trebitsch, tak je to urkite efektivnější než přes Zdar.

Ale notááák, to mluvím čínsky, vy nemáte mapy,..., nebo co?
Vlakové spojení Praha - Jihlava nemůže při současném stavu zejm. infrastruktury silničnímu téměř konkurovat. Vždyť jízdní doba vlaku na slušně odlehlé nádraží v Jihlavě je o téměř půl hodiny delší, než jízdní doba autobusu na AN téměř v centru města... Problém odlehlého nádraží se snad někdy v blízké budoucnosti vyřeší úpravou stanice Jihlava město a vyřešením jejího napojení na městskou dopravu (individuální i veřejnou), ale s tou tratí toho moc nenaděláte a tedy ani příliš cestujících nenalákáte.
Naopak silniční spojení Praha - Žďár nad Sázavou není úplně ideální (silnice Vysočinou po sjetí z D1), proto zde má železnice velmi slušnou pozici - i proto jsou ve Žďáru vyšší tržby v osobní dopravě, než v Jihlavě - a nic na tom neřeší ani to, že Žďár je oproti Jihlavě poloviční.
Neroňte slzy do piva, život je kabaret.
Hanz_11
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.47.49.101
Odesláno Čtvrtek, 17. listopadu 2005 - 16:33:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp:
To jsi mluvil jen o Jihlavě, ale co Třebíč, Okříšky a nebo Náměšť. Myslím, že třeba pro studenty by vlak jedoucí z Prahy přímo do jejich města mohl být velmi zajímavý. S tím se nějakej Žďár nemůže rovnat!
S tou D1 bych si moc jistej nebyl, například toto pondělí kdo spoléhal na to že do Prahy dojede dle JŘ tak se tak minimálně o hoďku spletl. A podotýkám na D1 to není žádná vyjímka!!!
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1235
Registrován: 8-2003
Odesláno Čtvrtek, 17. listopadu 2005 - 16:56:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To jsi mluvil jen o Jihlavě, ale co Třebíč, Okříšky a nebo Náměšť. Myslím, že třeba pro studenty by vlak jedoucí z Prahy přímo do jejich města mohl být velmi zajímavý. S tím se nějakej Žďár nemůže rovnat!

Kolik jich je, kdy a jak často by jezdili? Bylo by to na více, než dva páry vlaků denně, popř. nějaké posilové v oblasti víkendu?
I jsem dříve napsal, že bych se přímému spojení Praha - Brno přes Třebíč nevyhýbal, ale jako doplňkovému.

S tou D1 bych si moc jistej nebyl, například toto pondělí kdo spoléhal na to že do Prahy dojede dle JŘ tak se tak minimálně o hoďku spletl. A podotýkám na D1 to není žádná vyjímka!!!

To je o volbě, jestli je lepší dát přednost delší jízdní době po železnici s tím, že mimořádnosti (zpoždění) zde nebývají časté, anebo kratší jízdní době po silnici s tím, že zpoždění bývají častější...
Ale to bych nechal na cestujících, ale autobusy SA na D1 o něčem svědčí...
Neroňte slzy do piva, život je kabaret.
Regent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 58
Registrován: 3-2005
Odesláno Pátek, 18. listopadu 2005 - 14:33:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera došlo v Jihlavě k docela zajímavé situaci: R666 (nebo kterej to je - příjezd 15:18) přijel k 1. nástupišti na kolej druhou tak, že brejlovec byl až na konci nástupiště a poslední (při příjezdu) vagón někde na úrovni stánku mezi nástupišti. Nevím jestli fíra nezvlád brzdění nebo se pokusil cestujícím maximálně zkrátit cestu do vlaku, každopádně vzhledem k probíhající sněhové přeháňce to moc příjemná cesta nebyla.
Regent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 21. listopadu 2005 - 11:29:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V neděli 20.11. bylo v Třebíči odstaveno 15 vozů Tdns. Něco takovýho jsem tam viděl prvně, že by to bylo do Krahulova k silu?
Kristian_reloaded
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 295
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 10. prosince 2005 - 22:59:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak od zítřka se cestující můžou těšit na 843+043 (+943). Tak uvidíme jak to bude jezdit. Spíš asi vyjedou až v pondělí, protože o víkendu dílna nedělá a většina x43 dorazila až v pátek. Jako náhrada je počítáno s 850, se zachováním normativu hmotnosti a obsaditelnosti je možné že se při takové náhradě na jihlavskou trať vrátí 850+ 2x 050.
843 je nejlepší hnací vozidlo ČD !!!
AA
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.99.132.199
Odesláno Pondělí, 19. prosince 2005 - 09:33:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Projevuje se dnes na provozu sněhová kalamita??
Tom_tužín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 182
Registrován: 6-2005
Odesláno Pondělí, 19. prosince 2005 - 15:19:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě k předešlé diskusi- Modernizovaná 250 pro vlaky Praha-Brno a současně modernizovaná a elektrifikovaná 240 pro vlaky Brno- jižní Čechy je ideálním řešením. Ideálním proto, že se nebavíme o tom, jak přetáhnout soupravu z Jihlavy do Brna tak, aby to stálo co nejmíň (ideální v nákladní dopravě), ale o tom, jak zajistit dálkovým cestujícím nejkratší cestu (přes Třebíč) a za předpokladu rekonstrukce i nejrychlejší cestu (taky přes Třebíč) a současně modernizovanými tratěmi pokrýt tuto oblast, která není hustotou železnice srovnatelná třeba se středními nebo severními Čechami- čili taky argument pro Třebíč.
Má-li vlak konkurovat autobusové dopravě, tak je tu i jeden argument, o kterém se nemluvilo- poplatky za použití vlakové cesty. Kdyby rychlíky jezdily přes Havlbrod a nějaké desirospěšňáky přes Třebíč, potom by to přišlo výrazně dráž než 1 rychlík přes Třebíč.
Další věc je ta, že se tu mluví o tom, jakoby Rapotice byl jiný kopec než přes Dolní Loučky. Jasně že je to hlavnější trať stavěná jako magistrála, zatímco rapotice jsou stavěné podle lokálkového zákona, ale fyzikálně vzato je tam stejná spotřeba energie, jenom v případě Louček je ta rampa mírnější=výkon je líp rozložený v čase=lokomotiva o stejném výkonu jede rychleji.
Vlaky, kde počet cestujících každý den převyšuje ve většině trasy počet míst k sezení, by MĚLY PŘIJÍT O VEŠKERÉ KRAJSKÉ NEBO STÁTNÍ DOTACE! Cestující nejsou brambory, vlak není tramvaj a do kupé se 8 lidí nevejde, aniž by byli jak čuníci v chlívku
Fucida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 3-2004
Odesláno Pondělí, 19. prosince 2005 - 15:51:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tom_tužín: k tomu dodatku pod čarou - letos nás jelo z Malý Skály 9 v kupé v BDs, včetně všech báglů.
AA
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.99.132.199
Odesláno Středa, 21. prosince 2005 - 22:14:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to Tom_Tužín: však ono se na tom pracuje.... přes nesouhlas některých zde přítomných a pochybnosti u jiných (včetně mě) se nejpozději v roce 2007 začne konat. Moc se těším na výlukovou činnost 2007-8
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 332
Registrován: 9-2003
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 13:08:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Odkdy je šrot v Božicích (zetky)?
Regent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 96
Registrován: 3-2005
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 15:01:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nuts: V roce 2002¨tam ještě nebyl :-). Tebe ten šrot začal nějak zajímat...
Lukash
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 850
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 16:06:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

v Hruškách prej dávaj 5 Kč za kilo ...

560.013:KU SPOKOJNOSTI SLÚŽIME UŽ 30 ROKOV
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 334
Registrován: 9-2003
Odesláno Středa, 04. ledna 2006 - 10:35:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Protože mě to štve, před pár roky se tam proháněly sypáky s pískem vedené zamračenejma, pak prázdné koleje, a teď tohle
Regent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 99
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 04. ledna 2006 - 15:58:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nuts: To chápu, ale někde zase během posledních let šrot zmizel (Krahulov, Vladislav, Tetčice, Batelov, K.Řečice, někdy bejval i v Popelíně,...)
Regent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 105
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 09. ledna 2006 - 10:09:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V neděli 8.1. cca v 9:30 viděna v Jihlavě 240.108 s poškozeným sběračem. Neví někdo kdy a kde to do něčeho (nejspíš stromu) naprala?
Regent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 11:38:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V neděli cca v 8:45 stálo v Krahulově odstavených asi 25 vozů na obilí (Tdns nebo tak nějak). Neví někdo, ne kterém vlaku to přijelo (v pátek to tam ještě nestálo).
Hook
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 239
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 18:38:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Od 1.7.2006 prý mají být Oslavany začleněny do jihomoravského integrovaného dopravního systému.
Takže z Brna tam půjde jet /i/ na jízdenku MHD?
Atsch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 7-2005
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 22:12:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Hook: nikoli jízdenku IDS, ale jízdenku IDS JMK. Termín 1. 7. 2006 je termín sledovaný, nikoli však zaručený. Vše záleží na průběhu výstavby přestupních terminálů. V nejhorším by se rozjezd IDS JMK v Oslavanech mohl opozdit o několik týdnů. Současně bude integrován i Moravský Krumlov.
Hook
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 240
Registrován: 3-2005
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 22:56:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Atsch
nikoli jízdenku IDS,ale jízdenku IDS JMK.
Nerozumím,nejsem z Brna.Jaký je v tom rozdíl?
Takže na jízdenku MHD /na šalinu/ ne?
Údajně by se dalo do Oslavan z Brna dojet za polovinu dnešního jízdného./?/
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1704
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 23:02:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle někerých zdrojů bylo pozastaveno projektování elektrizace Brno - Jihlava.
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
hanz_11
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.47.12.195
Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 22:35:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Re: Bkp - doufám že se mejlíš protože jinak to pro trať 240 znamená postupnej konec. Bez úprav bude za chvilku téměř nepoužitelná!
Hungry_bear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 1-2006
Odesláno Neděle, 05. února 2006 - 13:19:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A musí (v době "desirové") úpravy nutně obsahovat i natažení drátu nad kolejí ?
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 264
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 05. února 2006 - 14:25:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

hanz 11: to bych netvrdil.úsek Třebíč-Brno je celkem dost využívaný,protože je to jedno z nejvýhodnějších spojení těchto 2 měst.To se nedá říct o Jihlavě-tam prostě je obrovský tlak dálnice!! Takže celou 240 bych zrychlil,aby dosahovala jízdní doby jako autobus(přímá linka),potom sem i pro elektrifikaci,ale bez zrychlení by byla elektrifikace pouze jen zakonzervování,obdobně jako 225.Chtělo by to na provoz nějaké moderní jednotky z Vagonky....
ad Hungry: ano musí
hanz_11
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.47.12.195
Odesláno Neděle, 05. února 2006 - 15:20:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

souhlas, já počítám aj se o tom zde psalo že součástí elektrifikace je i rekonstrukce vytvoření přeložek, což podle mne zrychlí provoz na této trati a bude se ještě více využívat než dnes. Pokud se žádné úpravy nestanou tak myslím že z ní časem bude lokálka! :-(
Hungry_bear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 1-2006
Odesláno Neděle, 05. února 2006 - 16:42:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Happy:

musí jako například na 199, kde po vyčlenění peněz za dráty už v projektu nezbývají peníze na vylepšení čehokoli jiného ?
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1764
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 05. února 2006 - 20:37:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hungry_bear: Jistěže ne! Je to jen zatraceně drahý bonus.
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
hanz_11
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.229.2
Odesláno Pondělí, 06. února 2006 - 08:40:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Souhlasím že jen samotná elektrifikace je o ničem, ale myslím že pokud se zavrhne elektrifikace tak se nestane nic a nebo téměř nic, coz z trati 240 udělá velmi rychle lokálku, což je podle mne škoda!
JnR
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.97.206
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 23:13:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dokud bude trať 240 hlavním napojením pro město se 40 tis. obyvateli, tak se z ní lokálka nestane (po silnici se do Třebíče jen tak nedostanete)
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 303
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 08. února 2006 - 23:18:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to teda nemáš pravdu.Z Brna se dá celkem dobře dostat po hlavní silnici na třebíč,krom toho kopíruje ta silnice 240 a jízdní doby busu a vlaku jsou srovnatelné.Tady jaksi zatím vítězí větší pohodlí vlaku.
Regent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 138
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 09. února 2006 - 09:42:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

JnR: Souhlas s Happym, přes Třebíč jezdí busy Brno-Č. Budějovice, jízdní doba srovnatelná s rychlíky. Kromě nich i nějaké místní. Ale je fakt, že železnice je na této trase využívaná více.
Jonas
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.228.209.175
Odesláno Čtvrtek, 09. února 2006 - 15:19:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trošku zasněží a zkuste jet busem.
Regent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 141
Registrován: 3-2005
Odesláno Pátek, 10. února 2006 - 08:28:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jonas: Souhlas, já doufám, že můj příspěvek nevyzněl jako podpora nebo snad i propagace autobusové dopravy. Jen si myslím, že tvrzení "po silnici se do Třebíče jen tak nedostanete" je docela přehnané.
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 403
Registrován: 9-2003
Odesláno Pátek, 10. února 2006 - 13:48:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Skutečně mohu potvrdit, že Regent není podporovatel autobusové dopravy na úkor dopravy železniční!
Regent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 143
Registrován: 3-2005
Odesláno Pátek, 10. února 2006 - 15:09:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nuts: Zdravím do Podkrkonoší a díky za podporu.
AA
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.99.132.199
Odesláno Sobota, 11. února 2006 - 20:04:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Faktem je, že do Jihlavy se už jezdí většinou autobusem po dálnici. Většina cestujících rychlíky nejede do Jihlavy, ale úplně jinam.
Avšak stačilo by málo - zvednout průměrnou rychlost o cca 15 km/hod, což by bylo cca 70 km/h a spojení by bylo hned atraktivnější.
Co se týká Třebíče, tak to je snad jasné - nízká frekvence busů na Brno ( 6 denně??) a rozbitá "třiadvacítka" s nevyhovujícími parametry jasně favorizují železnici.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1853
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 11. února 2006 - 21:31:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano tato trať má smysl a potencionál, takže má cenu ji rozvíjet - na rozdíl do různých Velenic, Slavonic, Kremží a spol.
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
hanz_11
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.47.12.195
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 15:30:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte jak to vypadá s vypracováním dokumentace k trati 240 co se týče případných přeložek a elektrifikace? Se teším že do Třebíče dojede laminátka nebo princezna :-)
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1863
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 21:10:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Se teším že do Třebíče dojede laminátka nebo princezna :-)

Tak to je přesně to, čeho se někteří z nás dočkat nechtějí. (S tou elektrizací jsme se tak nějak již smířili, ale s tím, že by tam měly jezdit tato zastaralá vozidla rozhodně ne.)
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19616
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 21:24:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Princeznu bych na milost vzal
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1867
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 21:48:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jako priprez k nejake 544?
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19619
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 22:08:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Třeba na náklad
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1879
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 12. února 2006 - 22:59:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jaký náklad?
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
hanz_11
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.229.2
Odesláno Pondělí, 13. února 2006 - 11:45:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

souhlasím! ale to by jsme asi naráz chtěli moc. V prvním kroku bych bral kdyby se zrealizovali nějaké ty přeložky + elektrifikace a samozřejmě hned poté se musí zauvažovat o hnací technice.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 307
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 13. února 2006 - 12:18:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

už to vidím jak se to zpacká!!Rychlost zůstane nezměněna jenom se provede konzervace drátizací a na trať vyrazí brněnské 230 s opadaným laminátem a šíleným vzhledem.Za to se píchne Bt a humus B.Takže pokrok o krok níže oproti 850 a 843. Výsledek bude ten ,že se vlastně přeprava nezrychlí,objemy cestujících budou stejné a Jihlava si o rychlém vlakovém spojení do Brna nechá jen zdát.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 308
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 13. února 2006 - 12:20:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jediná úleva je,že žabotlamy jsou jen stejnosměrný,takže se tady naštěstí navyskytnou,jinak už bychom je tu měly nasockované
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1052
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 13. února 2006 - 16:23:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V prvním kroku bych bral kdyby se zrealizovali nějaké ty přeložky + elektrifikace...

Já bych k tomu přidal ještě sověty.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1886
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 13. února 2006 - 17:26:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Výsledek bude ten ,že se vlastně přeprava nezrychlí

Asi posté: Ale zrychlí!

V prvním kroku bych bral kdyby se zrealizovali nějaké ty přeložky + elektrifikace...

A co v druhém?
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
Hungry_bear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 13. února 2006 - 17:47:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krysolet: musíš si počkat do prvního červnového víkendu
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 310
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 13. února 2006 - 18:16:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Bkp:pouhá elektrifikace nic neřeší!!!ano úspora bude 10 minut za 3 mld nákladů jo??To asi čtete špatný vtipy.Prostě jízda 754 či 230 bude srovnatelná.Tady pomůže jen celková revitalizace trati.Rychlost 120 a u Brna 160 km/h-pak bude vlak konkurovat jinak ne!!nikoho z cestujících nezajímá jestli jede 754 či 230!!!!!!!!!
Maxipes_fík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 12-2005
Odesláno Pondělí, 13. února 2006 - 19:30:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě ano, preferuji 754
HAF, haf...
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1907
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 14. února 2006 - 21:55:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rychlost 120 a u Brna 160 km/h-pak bude vlak konkurovat jinak ne!!

No ono bude možná lepší, když nebudeme šermovat číslíčky, ale vyjasníme si, co od trati 240 chceme očekávat a co od ní můžeme reálně očekávát.
Trať 240 má smysl zejména v těchto případech (řazení dle důležitosti).
Ty si pěkně rozebereme a řekneme si, jaké případné investice do infrastruktury vyžadují:
1) Příměstská (regionální) doprava Brno -Zastávka u Brna (- Náměšť nad Oslavou)
Jedná se o vlaky zastavující ve většině zastávek pro klasickou příměstskou frekvenci. U takovýchto vlaků běžně stačí cestovní rychlost okolo 60 km/h, důležité jsou krátké intervaly, vhodné jednotky (NP, kapacitní dveře, svižné rozjezdy), vyřešené přestupové návaznosti a vhodně nastavený tarifní systém. V úseku Brno - Zastávka u Brna trať pro tyto účely nevyžaduje žádné zásadní úpravy vyjma řádně prováděné údržby případně spojené s průběžným vylepšováním parametrů. Pro návazný úsek směrem k Náměšti platí v principu to samé s tím, že zde se již vyplatí uvažovat o nějaké zásadnější změně trasování tratě.
--> Elektrizace není nutná, hodila by se v případě průjezdných linek IDS JMK, což v blízké budoucnosti bude variantně řešitelné pomocí dvouzdrojových jednotek.
2) Rychlá regionální doprava Brno - Třebíč
Taktéž důležitá funkce této trati, která zde velmi dobře konkuruje silnici. V současné době ji rychlíky zvládají za cca 70 minut, což není vyhovující, zejm. v případě modenizace silničního spojení. Vhodná jízdní doba je cca 40 - 45 minut, pro kterou si trať vyžaduje zásadnější úpravy a vhodnější vozidla. Vhodná TR by byla okolo 100 km/h, v úseku Brno - Zastávka u Brna případě i více. Dalšího zkrácení JD by mohlo být dosaženo nasazením naklápěcích vozidel, na které bude trať patrně připravena, problém je v tom, že meziregionální doprava zde není provozována odděleně od tratí, na kterých není nasazení naklápěcích vozidel tak jednoznačné.
--> Elektrizace není nutná.
3a) Rychlá meziregionální (dálková) doprava Brno - Jihlava
Vlivem konkurence dálnice D1 není na této relaci postavení železnice tak silné, jako v předcházejícím případě. Kvůli nešťastnému (z dnešního pohledu) trasování trati není možno hovořit o takové rekonstrukci vedoucí k silnému postavení železnice bez přeložek na úrovni v podstatě zcela nové trati Zastávka u Brna - Jihlava. Náročnost takovéhoto řešení by značně převyšovala jeho přínosy, které je proto nereálné.
Při uvažované rekonstrukci (viz. body 2 a 3b) je pro elektrické/dieslové jednotky dosažitelná JD cca 75 minut, což je konkurenceschopné vůči autobusové dopravě a v případě horšího počasí i automobilové dopravě. Lepších JD lze dosáhnout i nasazením naklápěcích jednotek, problémy tohoto kroku jsou popsány v předchozím bodě.
--> Elektrizace vhodná (rameno Bohumín - Brno - Jihlava - Č. B.), leč nerentabilní.
3b) Rychlá regionální doprava Třebíč - Jihlava
Ze všech zde uváděných relací patrně ta nejméně vytížená. Vlaky ji v současné době zvládají za cca 40 minut, kterou lze rekonstrukcí tratě ve stávající stopě a nasazením vhodnějších vozidel zkrátit o 5, možná až 10 minut, čímž by byla dosažena jízdní doba velmi zajímavá minimálně vůči autobusům.
--> Elektrizace není nutná.
V relacích 3a a 3b velmi záleží na podobě jihlavského nádraží a jeho návaznosti na ostatní druhy dopravy!
Ne, že by ostatní relace byly ztracené, ale patrně nemohou hrát nějakou významnější roli.
Tak a teď do mě!
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19724
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 14. února 2006 - 22:13:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Elektrizace vhodná (rameno Bohumín - Brno - Jihlava - Č. B.), leč nerentabilní.

Leč nepotřebná, úvrať v Brně i Jihlavě zajišťuje, že je jedno, co tam šoupneš (udýchanost brejlovce teď pomiňme).

Jinak ale samozřejmě děkuji za pěkný rozbor.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1910
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 14. února 2006 - 22:30:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já hlavně doufám, že souběžně s úpravami 240 bude v Jihlavě postavena spojka a z "městského" nádraží se stane "hlavní". Navíc je tato relace vhodná pro nějaké středně velké (pro cca 200 cestujících) jednotky, v horším případě pro řídící vozy (ony ty manipulace něco stojí a zabírají koleje).
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1911
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 14. února 2006 - 22:33:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prosím. (Doufám, že to i něčemu bude.)

P. S.: Jak to, že když tam něco dopíšeš, tak se tam neobjeví ono "Příspěvek editován..."?
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19731
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 14. února 2006 - 22:40:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejspíš aby se to neobjevovalo i třeba při úpravě rozložení obrázků v cizím příspěvku... Obvykle se snažím takovou opravu/doplnění uvodit třeba slůvkem EDIT, ale obvykle na to zapomenu, hlava je děravá :-(
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
JnR
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.97.206
Odesláno Úterý, 14. února 2006 - 23:41:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Regionální doprava Třebíč - Jihlava je atraktivní relace (denně Tr - Ji jezdí přes 5000 lidí), bohužel v nejatraktivnějších časech nejezdí atraktivní vlakové spoje (R, Sp) a naopak jezdí mraky autobusů, které jedou mj. z průmyslové zóny v Jihlavě a v Třebíči zastavují téměř po celém městě, takže cesta z práce domů bez přestupu. Převést dopravu na koleje by mohlo:
a, přestavba žel. uzlu v Jihlavě, tak aby se Městské nádraží stalo hlavním + uzel MHD v přednádraží
b, úprava žst. v Třebíči, tak aby sem mohla jezdit MHD
c, místo toho, aby kraj financoval desítky autobusů zaplatit spěšňáky, které by jezdily podle směn u Bosche
d, lepší vozový park na železnici
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 324
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 09:44:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty autobusy z Jihlavy do třebíče musí zůstat,protože obsluhují město Brtnice(moje bydliště) a přilehlé větší obce.Dopravu ze cca 35% zajišťuje TRADO bus.Takže ty autobusy tam skutečně nejsou jen kvůli Třebíči. Dále je fakt ,že 240 má velký přepravní potenciál v osobní přepravě.HAvl.Brod-Jihlava-Okříšky(244)-Třebíč-Náměšť n.Oslavou-Brno.S Bkp souhlasím (vyjímečně) ,ale ty rychlosti jsem si z prstu necucal,protože je nutné konkurovat dálnici,a když se něco staví tak se to má udělat ,co s největším užitkem.Z jihlavy bych si představoval každou hodinu v taktu vedený sp vlak do Brna (Ji-(Lu)-Okr-Tř-Ná-(Kr)-Za-Br) .Dále bych ponechal vedení R 66x.Zlepšil bych napojení na Znojmo v Okříškách od Jihlavy a velmez-Studence od Brna.Průměrná rychlost,aby vlak to zvládl za hodinu by tedy musela být cca 100km/h a na ty to rychlosti už je vhodná elektrifikace trati.Dále bych tedy zaatrktivnil novými spoji Jihlavu -Třebíč v nějakém taktu max hodina.Vše vedené z Jihlavy města.Ono i dnes je s podivem ,že čd naprosto ignorují potřeby zaměstnanců dojíždějících do areálu výrobních závodů na Pávově,proto se nedivím ,že radši lidi jezdí busem.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 239
Registrován: 6-2005
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 11:11:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Průměrná rychlost,aby vlak to zvládl za hodinu by tedy musela být cca 100km/h

A stojí těch ušetřených 15 minut (1 hodina vs. 75 minut) za to, aby se stavěla téměř kompletně nová trať?

Bkp:
Vskutku vydařený rozbor .

Jen doplním, že se snad jednou dočkáme i zlepšení na 225 (alespoň Jč. kraj to zanesl do konceptu svého ÚP VÚC) a ČB - Brno se pak předpokládám vejde na 3,5 hodiny v ITG. Domnívám se, že toto je maximum, čeho lze za rozumné prostředky na jižní tahu dosáhnout.

(Příspěvek editován uživatelem Mibl únor 15, 2006)

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace