K-report
 

Archive through 22.únor 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » 380 - nové třísystémové stroje ze Škody Plzeň » Staré archivy » Archive through 22.únor 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4580
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 29. ledna 2006 - 12:49:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a já zas kupuju 1/2 chleba za 15kč, přitom vedle mam za 15 celej.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Petrs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 1-2006
Odesláno Neděle, 29. ledna 2006 - 13:41:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zbynek: Aby nedošlo k omylu,ja jsem hodně zamilovaný do českých vozidel a myslím si, že tak pěkný vozidla nejsou asi už nikde.jenomže doba trošku poskočila a pokud nebudou ČD velice rychle reagovat na potřeby trhu tak nastane při uvolnění dopravní cesty obrovský problém.Na vyvíjení nových vozidel bude čas až tehdy, pokud budeme mít čím jezdit a budou tato vozidla splnovat nové požadavky. Pak bude čas na nová "Česká vozidla". Dělám na dráze a tak se na to dívám i možná trošku jinak.Prostě 20 lokomotiv české dráhy nespasí.Navíc v podmínkách odporného silničního lobby, které panuje v této republice je jakýkoli vývoj něčeho nového na železných pásech kolejnic uměle bržděno politickou antilogikou a tudíž nedostatkem peněz.....
To jenom na vysvětlenou ,že určitě nejsem nepřítem vývoje něčeho nového a Českého, spíše naopak,ale.......
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1617
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 29. ledna 2006 - 14:35:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

v podmínkách odporného silničního lobby, které panuje v této republice je jakýkoli vývoj něčeho nového na železných pásech kolejnic uměle bržděno politickou antilogikou a tudíž nedostatkem peněz.....

To je marný. To je marný. To je marný.
Má se mlčet, když je s kým a o čem,
zná to každý...
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 423
Registrován: 2-2004
Odesláno Neděle, 29. ledna 2006 - 15:27:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jakýkoli vývoj něčeho nového na železných pásech kolejnic uměle bržděno politickou antilogikou
Čím? Proč? A hlavně - jak?
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1618
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 29. ledna 2006 - 15:40:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych se snad ani neptal. Co kloudného se tak dá na to odpovědět?
Má se mlčet, když je s kým a o čem,
zná to každý...
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 593
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 29. ledna 2006 - 16:07:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petrs: Já bych neřekl že vývoj nových kolejových vozidel je politicky bržděn, spíš jde o to najít pro daný projekt zákaznika který bude schopen nákup nějakym způsobem financovat. Navíc v konstrukčních oděleních Škody, ČKD Pragoimexu, Inekonu, Siemense ( SKV, Ostrava) a dalších jsou na papíru připraveny takové projekty o kterých zdaleka silniční lobby ani politici nemají vůbec ponětí. Je to jen otázkou času, peněz a na straně politiků i odpovědností za přístup k železniční dopravě respek. k VHD, aby došlo k realizaci těchto projektů.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Petrs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 1-2006
Odesláno Neděle, 29. ledna 2006 - 20:19:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je bržden finančně.....a to je rozdíl.
chytrý mozky to máme, ale nemají se kde prodat bohužel.
No a na těch papírech to není vždy použitelné.
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 109
Registrován: 11-2005
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2006 - 09:44:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petrs: a vy se divite že chtěji "jen" 20 loko, no já to beru jako rozumný kompromis pro vývoj nové loko, za rozumnou cenu, při zadání menší serie by se to velmi prodražilo, a zase na druhou stranu kupovat 100 ks něčeho o čem nevím vubec nic se mi taky nezdá jako ideální, a mám pocit že nikdo neřekl že 20 je definitivní číslo a že se nemuže změnit.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 230
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2006 - 11:24:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no těch 20 taky podle mě není konečných,protože dožívajících lokomotiv je více než dosti,takže se to stane nutností.Sice je fakt,že klasiky nahradí jednotky typu modifikací 471 a podobné,ale to je hudba daleké budoucnosti.Myslím si ,že 60 kusová serie by byla optimální do roku cca 2015.Dále bych vyrobil lacinější verzi cca do 160 km/h popřípadně 140 km/h pro nákladní vlaky.Nynější 380 stačí tak ,jak je plánovaná na koridory ,ale na regionální tratě mi tato koncepce připadá jako nadbytečný luxus.
Petrs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2006 - 19:42:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Problém je ,ale v tom, že, ČD kupují zásadně všechno v pár kusech. Pokud možno v jednom nebo ve dvou prototypech. viz.755 ,842 ,843.......
I nákupy 471 jdou strašně pomalu, 671 zatím pořád chybí. Souhlasím s takovýma 60-70 lokomotivama pro vozbu IC, EC ,Ex a R. Osobní vlaky nahradit jednotkama a uvolněné lokomotivy 363, 163 nechat na nákladní vlaky.
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 08:37:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

'ste chytrej jak digitálky, co uměj hrát sedum melodijí, každej den jinou :-(
Tak vy byste třeba koupil hned najednou 70 kusů 755, jo? A sedmdesátkrát dělat tuhle úpravu, sedmdesátkrát tamhletu úpravu, sedmdesátkrát tohle odmontovat a vyhodit a koupit něco jinýho...
Víte, k čemu slouží prototyp? (i když dneska se tomu už prototyp prej říkat nesmí) Aby se ty změny, které vyplynou z provozu, dělaly jen jednou nebo dvakrát.
A zkuste trochu popřemýšlet, PROČ jdou nákupy 471 pomalu. Víte, že i vy můžete jejich nákup urychlit? Není to až tak složité.
PL
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.46.66
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 09:07:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nějaké novinky z výroby prototypu by nebyly?
Jakub
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 611
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 18:43:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aleš Liesk.:A zkuste trochu popřemýšlet, PROČ jdou nákupy 471 pomalu. Víte, že i vy můžete jejich nákup urychlit? Není to až tak složité.

To bych teda hrozně rád věděl jak.
ICQ: 155-617-186
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1657
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 18:49:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, má-li za rok touto dobou finišovat schválení řady 380 pro provoz v jedna, dva, tři, čtyři, peti zemích, tak nyní už by skoro měly prototypy začít nabírat tvar...
Má se mlčet, když je s kým a o čem,
zná to každý...
Petrs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 19:51:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

NO jestly ja jako digitálky ,tak vy jako větnamky.Řada 755 sklončila dodávkou dvou kusů, zbytek dodávky byl odřeknut a zrušen!!!!!!!!!!!!
Taky by mě zajímalo jak to mám ovlivnit tu koupi 471????????????????? Mám jezdit víc vlakem????Já jinak nejezdím, auto nemám a navíc je nesnáším.Leda že by jsemv práci nebral plat a nechával ho ho firmě,aby si mohla za něho nakoupit vozidla...... zbytečná debata!!!!!!!!!
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 604
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 09:38:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cosi jsem slyšel o svařeném hlavním rámu a o pozitivním výsledku zkoušek trakčních motorů.

Petrs: Vaše informace o odřeknutí série 755 se jeví být v rozporu s mými.
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 09:45:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukám, že ste chytrej jak digitálky, co uměj 14 melodijí.
S tím zrušení 755 se vám to zdálo dneska v noci?

Ad nákup: neni nic jednoduššího, než rozbít prasátko, vzít 600 milionů a přijít do Vítkovic, že koupíte 3 jednotky. No a pak je můžete půjčit třeba ČD nebo Petru Šimralovi.
Nebo to tak nefuguje?????
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 328
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 18:43:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petrs:
A na tom půjčování ešusů ještě vyděláte (když budete chytrej)

Hajnej:
To s tím rámem a motory, je docela staré... Chtělo by to nějakou aktualitku.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 742
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 23:04:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Aleš Liesk: co bych s těmi 600 milióny dělal? K čemu by mi byly 3 ešusy bez jakýchkoliv výběrových řízení? Vždyť bych je musel nasadit na lince Ostrava - Praha. To by sice hodilo dvojhodinový takt, relativně solidní úroveň pro cestující, ale víš, jak bych byl pomluven, že regionálními jednotkami vyzobávám největší rozinku ČD v osobní dopravě?
Ahoj Petr Šimral
PS: Kdyby se někomu válelo v kešeni 600 miliónů, tak vím, co s nima.
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.107.50
Odesláno Pondělí, 06. února 2006 - 13:06:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petrs, Aleš Liesk: Nákup 471 mohou urychlit bezdomovci dalším pokračováním ve vypalování provozních žabotlamů na ONJ. Bezdomovci jsou velmi digitální.
TTV
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.98.12.67
Odesláno Čtvrtek, 16. února 2006 - 16:20:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kedy sa objaví prvá 380??
Poprípade v jakom stave sa nachádza prototip??
Titanium
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.241.176
Odesláno Sobota, 18. února 2006 - 12:30:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Pers: Nic proti chlape, ale ty asi častějším používáním vlakových spojů do kassy nepřispěješ, když děláš na dráze. Ale to by jsi asi ani nemusel. Nejspíš to není o tom, abychom darovali každý ze svých peněz, aby se to v tom moři stratilo. Možná to chce se zamyslet nad tím, koho volíme a zda by i malé polit.strany nedokázaly více tlačit přepravu ze silnice na koleje, byť jen v návrzích k projednání v parlamentu. Jen se bojím toho, že ikdyby k tomuto sci-fi náhodou došlo, tak jak tvrdíš, nebude čím to vozit!!! Naštěstí se už sem cpou zahr. dopravci se svými miliardovými investicemi do lokomotivního parku a věřím, že se podaří co nejdříve jejich provoz zde schválit, ať už konečně dají nafrak těm zap...nejm ČD. Frajerské gesta o rušení starých šrotů se docela dobře realizují, ale aby se dotyční postarali o to, aby bylo čím vozit, to ne! A proč taky, když šrotování více sype. Navíc čekat, než se rozhoupe Plzeň s nějakou raketou, která je stejně pro osobní vozbu, tož aby to nedopadlo, jako s Pantolinim. Budeme ze svejch daní živit vývoj, novovýrobu a určitě, jak to v našich podmínkách rušení je zvykem, dlouhodobý zkuš. provoz jenom proto, abychom si potom mohli říct: Je to naše lokomotiva. Dofám, že v době rolloutu 380.001 kolem ní profičí 189.007 s kontejnery do Maďarska (samo že přes Třebku). Protože jinak se těm manažerům z Nábřeží nerozvítí v kebuli. A jinak jsem zaslechl o zmatku v komunikaci Plzeň - Ova. Prej to chtělo střechu a ne bočnice. No. Je to v lidech.
PS: Aby si někdo nemyslel, že jsem odpůrce řad 680 a 380. Buďte si jisti, že ne, ať už tu konečně něco pořádného jezdí. Jsem pouze odpůrcem neprofesionálních rozhodnutí v otázce zajišťování vozového parku u ČD.
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 459
Registrován: 2-2004
Odesláno Sobota, 18. února 2006 - 13:21:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Titanium: Pokud to chceš tlačit do politické roviny, tak by se spíš chtělo zamyslet, která strana,spřízněná s OSŽ, prosazuje zákony upevňující monopol ČD + zachování smrádečku a teplíčka resp. zamrzávání změn na železnici (a tu nevolit).

O stavu schvalování 189 se můžeš informovat ve vedlejších diskuzích, např. Siemens nebo v Otázkách. Tvé přání se ti s největší pravděpodobností splní.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 352
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 18. února 2006 - 20:25:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenomže,tady se musí uvažovat ve více rovinách.Stát pokud vím zaplatí výrobu nových lokomotiv v Plzni a stát tedy dává lidem práci.nebo si myslíte,že je lepší koupit Siemense a tady radši rozdat nezaměstnaným lidem podporu???Navíc pokud 380 budou kvalitní lokomotivy ,tak by mohla škoda uspět i na zahraničních trzích např.na východě. Tramvaje taky nevyráběj jen kvůli pražákům,takže 380 nebudou vyrábět jen kvůli čd.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1545
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 18. února 2006 - 22:10:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stát pokud vím zaplatí výrobu nových lokomotiv v Plzni a stát tedy dává lidem práci.

Stát výrobu lokomotiv nezaplatí a lidem práci taky nedá, obojí udělá někdo jiný.
Bebop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 10-2005
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 00:02:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stát výrobu lokomotiv nezaplatí

jakto, že ne?
Titanium
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.241.176
Odesláno Pondělí, 20. února 2006 - 11:17:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty bláááho. Vy jste tady někteří dajní. stát tedy dává lidem práci.nebo si myslíte,že je lepší koupit Siemense a tady radši rozdat nezaměstnaným lidem podporu Copak já když jdu do krámu kupovat nábytek na míru, zadám práci nováčkům, kteří mi nenabízejí zkušenosti a zboží mi dodají kdovíkdy, nebo si vyberu krám s prověřeným zbožím a zkušenostmi s vysokorychlostní konstrukcí šuplíků??? A zaměstnat lidi se dá klidně na řešení otázky, čím vozit vlaky třeba nákladní příštích dvacet let!!! Podívejte se na Vrútky. Zrekonstruovaly pekáč 121.004 a dávaj tomu dalších xx let s elektronikou řízení.
Navíc pokud 380 budou kvalitní lokomotivy Sorry ale všichni doufají!!! V tomto státě se furt jenom doufá a očekává. Raději vrazím miliony do stoosmdesáté vyrobené lok s ověřenou 98 % provozní spolehlivostí a CZ packem, než calovat něco, co ještě není.
Tramvaje taky nevyráběj jen kvůli pražákům,takže 380 nebudou vyrábět jen kvůli čd.
Aha! Takže my tu zacvakáme vývoj a prototyp, aby se pak Škodovka mohla pakovat na naší blbosti, jo?
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 299
Registrován: 6-2002
Odesláno Pondělí, 20. února 2006 - 11:40:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Základní otázkou je přístup ČD případně DPP. Kdyby se chovaly jako běžné soukromé subjekty, nemůžou si ze Škody namalovanou loko objednat. Jenže ani ČD ani DP nejsou soukromé podniky, stát si skrzevá ně realizuje jisté sociální cíle - podpora zaměstnanosti, domácího průmyslu atd. Železnici jako celku to samozřejmě škodí, ale Škodovce pomáhá

Jinak problém dodací lhůty neni příliš na místě, na mašiny stejně peníze dřív nebudou, takže případné Taurusy by asi o moc dřív nepřišly...
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1549
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 20. února 2006 - 13:16:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Raději vrazím miliony do stoosmdesáté vyrobené lok s ověřenou 98 % provozní spolehlivostí a CZ packem, než calovat něco, co ještě není.

Jenomže on nikdo nic takového necáluje, ba si vývoj finacuje ŠDT plně sama. K placení dojde až po zkouškách a plné homologaci.

zadám práci nováčkům, kteří mi nenabízejí zkušenosti a zboží mi dodají kdovíkdy, nebo si vyberu krám

No tak v roce 2004 bylo schválení řad 189 a 1216 v nedohlednu (teda vyjma PR článků). A Siemens zrovna nehořel snahou ČD něco dodat a ve vyběrovém řízení prohrál.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1550
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 20. února 2006 - 13:19:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Naštěstí se už sem cpou zahr. dopravci se svými miliardovými investicemi do lokomotivního parku a věřím, že se podaří co nejdříve jejich provoz zde schválit, ať už konečně dají nafrak těm zap...nejm ČD

Sakra !!! Kde, kdy ?

Já jemom, že "evropští bejci" to ten náklad včera odvezli banglema a na nějakou 3 systémovou lokomotivu čekat nemuseli.
Citátor Předpisový
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.188.73
Odesláno Pondělí, 20. února 2006 - 13:52:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad RadekŠ:

No tak v roce 2004 bylo schválení řad 189 a 1216 v nedohlednu (teda vyjma PR článků)...

Jasně, jenže to bylo proto, že pro Siemense aspol. by AŽD normy v žádném případě neku..ila neb Siemens nechtěl žádný aktivní filtr od této společnosti, kdežto v případě 680-ky, na které AŽD finančně bazíruje přes ledničku se věci daly do pohybu takřka ze dne na den...

Jinak 150%-ní souhlas s tím, co tady napsal Titanium, bohužel v této zapr....é zemičce se až moc (na můj vkus) "hraje" na to, aby domácí firmy měly práci bez ohledu na to, co z toho "fyzicky" vznikne a že možnosti byly, to je bez diskuse - viz. možné rekonstrukce řad Amee, Bmee s podvozky GP200 (dle typového výkresu) na V = 200 km/h na vozy standardu RIC200 a možný "kompletní přechod" na sítě DB, OBB, SBB aspol. bez omezení (!!), místo toho provedeny reka vozů, které měly jet přímo do šrotu na varianty typu Bee, Bpee aspol., které si dnes nevrznou kvůli podvozku a (především) brzdám vyjma sítě SŽDC a ŽSR opravdu nikde (!!!), totéž platí pro reka Bpeer, ARpeer aspol.

"Naivní našinec" pak tady pláče proč jezdí naše Bmz, Ampz aspol. do Aarhusu apod. A co tam má jet (??), reka s omezením rychlosti na V = 120-125 km/h na úsecích, kde je souvislá V = 160 km/h ??.
Kdyby byly reko vozy Amee, Bmee na V = 200 km/h, tak by byla situace naprosto odlišná....

Přeji pěkný den.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1551
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 20. února 2006 - 14:27:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

viz. možné rekonstrukce řad Amee, Bmee s podvozky GP200 (dle typového výkresu) na V = 200 km/h na vozy standardu RIC200 a možný "kompletní přechod" na sítě DB, OBB, SBB aspol. bez omezení (!!), místo toho provedeny reka vozů,

....plus se koupily se nové vozy na 200km/h, které na ty SBB a spol můžou taky a technicky jsou na mnohem vyšší úrovni než nějaké reko Bmee, kde by stejně zůstala původní akorát hrubá stavba skříně a původní rámy podvozků a všechno ostatní by muselo bejt fungl nový a jiný (ano, okna, dveře, mezivozové přechody, ložiska, dvojkolí, brzdy, topení&klimatiyace, WC, a kdovícoještě....) A výsledkem je, že vozů pro rychlosti nad 140km/h mají ČD víc, než ve Vaší variantě.


Aniž bych chtěl jakkoliv obhajovat současný marasmus na ČD a technický stav jejich parku, tak střílíte mimo.
Citátor Předpisový
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.188.73
Odesláno Pondělí, 20. února 2006 - 15:27:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...A výsledkem je, že vozů pro rychlosti nad 140km/h mají ČD víc...

No, v tom počtu bych s Vámi (pravděpodobně) souhlasil - kvantita nade vše, jenže kvalita pláče a to dost, pokud tedy pominu neschopnost nasazení reko-vozů kamkoliv jinam než je síť SŽDC a ŽSR, tak ta (ne)kvalita vnitřku je tak na 55 - 65 % standardního vozu 2.osobní třídy za který já osobně považuji třeba Bmz či Bmpz OBB.

A na tento standard se mohly ty výše zmiňované Amee a Bmee klidně dostat a brázdit 200-kou Evropu, leč bohužel,...

Ono tady klidně mohlo platit, že méně je více...

D.V.
Komár
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.32.207.54
Odesláno Pondělí, 20. února 2006 - 15:57:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Titanium = Petr Kuneš, uznávaný odborník na dopravní infrastrukturu - tentokráte s jinou přezdívkou?
Tak co jak dopadl ten kšeft se Siemensem? Vyměněj nám Pendolina za ICE3?
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1552
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 20. února 2006 - 16:09:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A na tento standard se mohly ty výše zmiňované Amee a Bmee klidně dostat a brázdit 200-kou Evropu, leč bohužel,...

Vy to nechápete. Za ty prachy co by to stálo je jednodušší koupit nové Bmz na vyšší technické úrovni. To je asi tak jako předělávat 350ky na 200km/h a GTO tyristory.
Marian Kechlibar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.167.74
Odesláno Pondělí, 20. února 2006 - 19:42:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na Aarhus si nestěžuju, jel jsem tam i zpátky v Bmz, jedna cesta 12,5 hodiny, druhá 14 (včetně zpoždění), a pohodlí ušlo.
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 460
Registrován: 2-2004
Odesláno Pondělí, 20. února 2006 - 20:13:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Titanium: ČD ve výběrovém řízení vybraly Škodu, protože na rozdíl od Siemense splnila podmínkY VŘ, např. instalaci AVV. Také cenu nabídla nižší.

Jiná je ovšem současná situace. Pro mezinárodní nákladní dopravu budou ČD potřebovat 6MW 3syst. mašiny a to co nejdřív, nebo jim jiní s 189 natrhnou kabát. Proto by nebylo špatné vypsat VŘ na takové mašiny s podmínkami:
- pevný a brzký termín dodání vč. pokut za jeho nedodržení
- vítězem ten, kdo splní podmínky a nabídne nejnižší cenu

Kontrakt 380 by přitom dále probíhal.
Vikijous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 370
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 20. února 2006 - 20:14:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Masinka:Kdyby se chovaly jako běžné soukromé subjekty, nemůžou si ze Škody namalovanou loko objednat.
to by ses divil, co si jsou soukromé firmy schopny objednat
Prográmky pro BAHN
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 302
Registrován: 6-2002
Odesláno Pondělí, 20. února 2006 - 21:18:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vikijous: to asi sou, ale nebývá to úplně čisté . Nicméně pokud zímens nesplnil podmínky, nechaly se udělat 2 varianty:
-zrušit VŘ a počkat do doby, kdy budou peníze
-nechat vyhrát škodak, nechat se pochválit od státu, moci medializovat "rozsáhlou modernizaci" a případně lehce inkasovat

Desiro: na co proboha ČD potřebují 3systémovou mašinu pro náklady? Když už sou ČD solidní moloch, můžou aspoň využívat výhodu z toho plynoucí, totiž možnost přepřahat v každé třetí stanici . Když se případná 189 z depa Děčín rozsype v Břeclavi, bude namydlená. Zatimco dneska si každá mašinka brousí svoje koleje a svoje dráty ke všeobecné spokojenosti. Nebo ne?
Vikijous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 371
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 20. února 2006 - 21:53:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Masinka: Ale jo. může to být přeba nějaký počítačový program.
Nebo příklad ze strojírenství (zakáza a firmy jsou asi tak v poměru jako ČD/Škoda).
Malá firma vyrábějící kytarové struny potřebovala novou mašinu. Možná by nějakou sehnala v zahraničí, ale zakázku dala místní fabrice, přestože fabrika (na rozdíl od Škody) nic podobného předtím nedělala.
Prográmky pro BAHN
Čahoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 184
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 20. února 2006 - 22:18:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Siemens čeká na rok 2008,kdy už nebude muset do mašin cpát žádný kompenzátor-zatím má dost kšeftů jinde a tenhle mu stejně neuteče neboť má proti Škodovce nejmíň tříletý náskok.
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 462
Registrován: 2-2004
Odesláno Úterý, 21. února 2006 - 08:02:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čahoun: To přeci nemůže být pravda. To si v roce 2008 kolejové obvody autobloku SSSR řeknou "... a ode dneška snášíme (třeba) 500mA? " Ne, Siemens musel jednoduše mašinu odrušit na 100mA.

Masinka: Když to bereš takhle...
Titanium
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.241.176
Odesláno Úterý, 21. února 2006 - 09:55:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad mašinka 20.2.: Aha. Takže budem čekat až prachy budou? Měli je Slovinci na dvacku 541-ek?! Prd. A ještě to umluvili s Eurofimou za výhodných podmínek pod Euriborem na 15 let!

Ad mašinka last: Hm. Zajímavé, když se 189 Railionu rozsype na Brenneru, tak to najednou jde, ale Břeclav je asi dálný východ, že?
brousí svoje koleje a svoje dráty ke všeobecné spokojenosti. Nebo ne? Jako kdybych četl výhovorky těch starejch struktur na GŘ. Se koukněte jaká spokojenost vládne v okolních zemích (dokonce už i na Slovači) To se to pak přebírají výkony silnici, když si každý může odvést ten svůj vlak kam chce. Jenom to nesmí být přes ČR, protože ti hlupáci si nezačali řešit zabezpečovací systém už při rekonstrukcích koridorů a nově elektrizovaných tratí.
TO JE JEDINÝ NÁŠ PROBLÉM. A proto to dostala ŠDT, protože si tady každý myslí a pevně doufá, že to Plzeň vřeší. Donekonečna budem kompenzovat? Vůbec bych se nedivil, kdyby jednou vyšlo najevo, že ten software 680-ek, narušil kompenzátor. Ale to je jen má nepodložená úvaha, tak se u AŽD moc nenervujte.
Titanium
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.241.176
Odesláno Úterý, 21. února 2006 - 10:37:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad čahoun: Siemens nečeká na rok 2008. Ten se jen netlačí do nesmyslné snahy to u nás rozjezdit, když má zatím dostatek jiných schopnějších zákazníků. Oni to rádi nechaj na dopravcích, kteé to nutí. Ale je pravda, že už i ten siemens a bombardier za chvíli budou pošilhávat, kde co udat, zvláště, když jim přibude nový odborník na východní nízkofrekvenční trhy.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1553
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 21. února 2006 - 11:31:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aha. Takže budem čekat až prachy budou? Měli je Slovinci na dvacku 541-ek?! Prd. A ještě to umluvili s Eurofimou?

Proboha osobo, u nás to ta Eurofima bude financovat taky.

za výhodných podmínek pod Euriborem na 15 let!

Ona sazba pod Euriborem je sice výhodná, ale zbývá vyjmenovat ty ostatní podmínky, které už asi tak výhodné nebudou, že. Nebo si myslíte že někdo dává někomu neco zadarmo pro jeho krásný voči a thymolinovej úsměv při obchodním jednání ?

PS: Jako Pan Petr Kuneš jste byl vtipnější:-)))
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 11-2005
Odesláno Úterý, 21. února 2006 - 12:09:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Titanium: Zajímavé, když se 189 Railionu rozsype na Brenneru, tak to najednou jde, ale Břeclav je asi dálný východ, že?
brousí svoje koleje a svoje dráty ke všeobecné spokojenosti. Nebo ne? Jako kdybych četl výhovorky těch starejch struktur na GŘ.


taxtarým strukturám vysvětlete, jak to udělá DB se svojí 189, když si třeba přivezou ucelený vlak soli do Struhařova. Jak dál z Benešova? Si sebou ještě přivezou jednu V100? Tenhle kult 189tek, lítajících z Děčína do Břeclavi opravdu zbožnuju.

Se koukněte jaká spokojenost vládne v okolních zemích (dokonce už i na Slovači) To se to pak přebírají výkony silnici, když si každý může odvést ten svůj vlak kam chce.

jaké přebírání výkonů silnici, dokonce na Slovensku?? Tušíte vůbec, co se na Slovensku v železniční nákladní dopravě právě teď děje??
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 21. února 2006 - 12:33:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

když si třeba přivezou ucelený vlak soli do Struhařova. Jak dál z Benešova? Si sebou ještě přivezou jednu V100?
Když se to vyplatí, tak to odtáhnou klidně čímkoli... Nebo si na to najmou ČD. Vždyť je to jednoduché: odtáhnete nám natřikrát vlak Bene-Struhařov? Ne? Tak děkujeme.
A pak zavolají Viamont nebo kohokoli jiného a ten to udělá. A o tom to je.
Na Slovensku se právě teď děje to, že ZSSK Cargo snad koupí někdo, kdo má kapitál, aby rozjel nějaké solidní podnikání. A samozřejmě se ČD bojí, že nějakému zlotřilému cizákovi padnou do rukou spousty dvojiček, laminátek a es, kterými bude moct vozit i u nás a tak likvidovat naši krásnou ČD vizi.
Doufám, že pomyslná židle pod ČD se už povážlivě naklápí...
Chocholoušek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 115
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 21. února 2006 - 14:01:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vždyť je to jednoduché: ...kterými bude moct vozit i u nás a tak likvidovat naši krásnou ČD vizi.

Sááákryš , jaktože na to nepřišel Railion dřív a nezačal tady už před nějakou dobou jezdit se svými 180 a svými vyškolenými fíry a čeká na spásu v podobě 189. Případně využívá třeba RM-lines ?

To má řada 189 magické schopnosti, jenž zlevňují nákladní dopravu o desítky procent ?
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 303
Registrován: 6-2002
Odesláno Úterý, 21. února 2006 - 14:42:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Titanium:
Nevim jaxte dospěl k dálnému východu v Břeclavi. Já prostě tvrdím, že ČD 3s lokomotivu na náklady nepotřebují. Napište mi proč ano. Snad kvůli tomu, že si je pořizují Němci a Rakušané? Patrně vycházíte z potřeby expanze ČD na zahraniční trhy. I kdyby se něco takového stalo, jako že se nestane, mohou bez problémů vozit vlaky do SR, Polska a Německa. Styk 25kV/15kV je bolavou patou už delší dobu. Není ale jednodušší domluvit se s ÓBB nebo někým jiným, kdo potřebné stroje vlastní? Efekt 3s mašiny mi obzvláště u nákladních vlaků připadá dost diskutabilní.
Miram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 11-2005
Odesláno Úterý, 21. února 2006 - 15:00:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OPĚT pohádky o Západní Evropě a tam zkvétající nákladní dopravě???Doporučuji Bílou Knihu EU 1995 kde doslova je: EU musí dohnat postkomunistické státy v objemu nákladní dopravy po železnici vůči silnici...Dnes už nás dohání,neb u nás železniční nákladní doprava klesá na západní mizivou úroveň...a to především díky vstupu do EU a probíhající liberalizaci!!!!!To jsou fakta...
Chocholoušek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 21. února 2006 - 15:26:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a probíhající liberalizaci!!!!!

Já bílé, modré a ani zelené knihy nečetl. To jsou stejně úřednické slinty. Nicméně tato myšlenka je opravdu pozoruhodná.

Nebo jste to myslel jinak a máte (možná pro samé čtení bílých knih ) pouze problém s větnou skladbou.
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 11-2005
Odesláno Úterý, 21. února 2006 - 15:49:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dusanh: Když se to vyplatí, tak to odtáhnou klidně čímkoli... Nebo si na to najmou ČD. Vždyť je to jednoduché: odtáhnete nám natřikrát vlak Bene-Struhařov? Ne? Tak děkujeme.

ano. Tak děkujeme. A bude po železniční nákladní dopravě úplně...

A pak zavolají Viamont nebo kohokoli jiného a ten to udělá. A o tom to je.

no zrovna na téhle trati Viamont nejezdí a na obilné vlaky si i on najímá České dráhy.

samozřejmě se ČD bojí, že nějakému zlotřilému cizákovi padnou do rukou spousty dvojiček, laminátek a es, kterými bude moct vozit i u nás a tak likvidovat naši krásnou ČD vizi.

tak to je skutečně hrozba . Vidím, že to máte v hlavě srovnáno dobře.
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 464
Registrován: 2-2004
Odesláno Úterý, 21. února 2006 - 20:00:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych zase nové mašinky tak nepodceňoval, tranzitu je tu pořád ještě dost.

Tedy myslím využitelného tranzitu.

(Příspěvek editován uživatelem Desiro únor 21, 2006)
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 115
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 22. února 2006 - 06:46:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Však uvidíme, jak to dopadne, třeba za takových 5 let...
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 55
Registrován: 11-2005
Odesláno Středa, 22. února 2006 - 07:21:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Desiro - já je nepodceňuju, ale příjde mi dost naivní očekávat od zavedení 189 nějaký automatický qalitativní skok.
Co znamená "využitelný tranzit"? Například relace Německo - Rakousko přes ČR již několik let prakticky neexistuje. Vše bylo již dávno odkloněno přes Pasov a Linec.
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 608
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 22. února 2006 - 08:49:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Masinka: Nicméně pokud zímens nesplnil podmínky, nechaly se udělat 2 varianty:
-zrušit VŘ a počkat do doby, kdy budou peníze

A kdyby nesplnila podmínky Škodovka, taky byste navrhoval zrušit soutěž?
Já jen že Vámi naznačovaný scénář proběhl na soutěži o nové zabzař na Béčku. Siemens nevyhrál a asi napošesté se mu podařilo zrušit soutěž (mezi pěti neúspěšnými pokusy a šestým úspěšným se shodou okolností ocitl v čele ÚOHSu Pecina).

Titanium: Vůbec bych se nedivil, kdyby jednou vyšlo najevo, že ten software 680-ek, narušil kompenzátor.
Myslíte, že kdyby měl Alstom sebemenší šanci to na někoho svést, tak by ji nevyužil...?

CiP: Jasně, jenže to bylo proto, že pro Siemense aspol. by AŽD normy v žádném případě neku..ila neb Siemens nechtěl žádný aktivní filtr od této společnosti, kdežto v případě 680-ky, na které AŽD finančně bazíruje přes ledničku se věci daly do pohybu takřka ze dne na den...
Při Vaší zálibě v četbě předpisů, četl jste již to nové znění normy, že tak zasvěceně hovoříte o ku..ení?
Citátor Předpisový
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.188.73
Odesláno Středa, 22. února 2006 - 10:04:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Hajnej:

Ano četl, je to už nějaký ten pátek, administrativně "poškrtána" necelá polovina 100 mA pásem ze všech (*), v úvodu přidána větička, že norma platí pouze pro analogové přijímače apod. apod., prostě K....Í jedna radost.

PS: Ápropo, proč to nešlo už před cirka 2-3 lety, že by proto, že tady ještě fyzicky nebyla Pendolína ?? Na to si ráčej odpovědět sami....

Návětí: Neplatí pro drážní vozidla na dráze celostátní, regionální a vlečce.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1560
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 22. února 2006 - 12:35:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

prostě K....Í jedna radost.

Jojo, Vy o tom problému víte asi tak 1 % a hned metete takové kategorické soudy a jste hned hotov.
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 467
Registrován: 2-2004
Odesláno Středa, 22. února 2006 - 16:59:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

DJ: "Využitelný tranzit", myšleno pro možnost nasazení 3syst.mašiny. Tedy takové relace, jejichž cílové body jsou na elfikovaných tratích nebo je do počáteční/cílové stanice zajištěn přetah vyhovující mašinou a jsou ekonomicky a technicky vhodné pro řadu 189. Tedy např.:
Leipzig-DNV, autologistika VW
přístavy SRN-Sládkovičovo, KD
přístavy SRN-Budapest Soroksari, KD
a tak dále,ucelené (ne vlakotvorné)vlaky, toto je jen co mě napadlo zpaměti

já je nepodceňuju, ale příjde mi dost naivní očekávat od zavedení 189 nějaký automatický qalitativní skok
Já jsem velice rád, že jsou/brzy budou u nás jezdit, pže dopravce (jakýkoli, hlavně soukromníci) už není/nebude limitován nemožností pořízení vozidla. 189 je střípek do mozaiky kvalitní a moderní železnice, JEN od zavedení 189 nečekám zázraky.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1723
Registrován: 6-2002
Odesláno Středa, 22. února 2006 - 23:50:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dj_cargo, Desiro: Řekněme, že pokud jsou loko 189 (1216, 380...) jsou pro další zrychlení a zatraktivnění tranzitní dopravy podmínkou nutnou, rozhodně nejsou podmínkou postačující.

Díval jsem se, že podle sešiťáků trvá tranzit Kúty (příj.) - Bad Schandau (odj.) zhruba 12 hodin, z toho pouhých 7 hodin jízdy (to mi připadá velice solidní, když EC potřebuje 5 hodin), zato však cestou 5 hodin prostojí (EC jenom půl hodiny). Myslíte si, že vedení vlaku jedním dopravcem a jednou lokomotivou v celé trase by dokázalo pobyty na hranicích odstranit, či aspoň výrazně zkrátit?

A k tomu doplňující dotaz: Pokud ano, stal by se tranzit Německo - Rakousko přes Děčín a Břeclav znovu pro dopravce atraktivní?

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace