K-report
 

Archive through 19.duben 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » 380 - nové třísystémové stroje ze Škody Plzeň » Staré archivy » Archive through 19.duben 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 369
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2006 - 07:33:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_v:
Ano, pobyty by to mohlo totiž úplně zrušit. Celní odbavení na hranicích není, a NTP se u uceleňáků často nedělají a ani přebírka vlaku. Neboli tzv. vlaky na důvěru. Takže jedině pobyt na střídání fírů.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1562
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2006 - 08:52:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslíte si, že vedení vlaku jedním dopravcem a jednou lokomotivou v celé trase by dokázalo pobyty na hranicích odstranit, či aspoň výrazně zkrátit?

Pobyty na hranicích ano, ale vlak by si třeba pro změnu třeba odstál ty hodiny před fabrikou.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1175
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2006 - 09:18:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím jaké máte informace o přesnosti "státních" dopravců v nákladní dopravě, ale zákazníkům z toho moc do smíchu není. Třeba u německého Railionu to bylo loni zdaleka nejhorší za poslední léta. Nejde samozřejmě o celkovou dobu přepravy, ale o neschopnost garantovat dobu příjezdu.
Čahoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 186
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2006 - 09:43:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Desiro:už jsem to tuším tady psal asi před rokem takže dnes už bohužel nevím,kde jsem to našel a přesný text,ale zhruba tam bylo toto:ČD jsou povinny z titulu vstupu ČR do EU umožnit provoz lokomotiv zahraničních dopravců na území ČR,přičemž technické problémy zab.zařízení nemohou být důvodem nesplnění této podmínky.Termín:konec roku 2008.Podle všeho se na tom dost tvrdě maká,protože v prosinci mohlo Pendolino skoro po všech objízdných trasách 50 km/h a minulý měsíc pár úseků ubylo.Jestli to bylo pouze papírově-to už nevím.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1563
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2006 - 10:02:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ale zákazníkům z toho moc do smíchu není.

Trainspot: Jojo, to jsem seděli takhle v nádražce v Bubenči a koukali na kontejnerák a říkali, že jede +-načas. Než člověk z Metransu konstatoval, že má skoro přesně 24 hod zpoždění.(ba Railion neměl mašinu/fíru nebo co, což je prý zcela běžné). V kontextu tohoto mi starost o pobyty na cestě právě přijde poněkud -vná
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2802
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2006 - 10:46:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě zas popisovala ségra (dělá export/import kontejnerů MSC), jak jí přivezli z nějakého důvodu jen polovinu vlaku a ta druhá půlka jela až na dalším s další půlkou od následujícího vlaku. A pořád tak dál, neboť nebyli schopni vypravit náhradní vlak a přivézt tu opožděnou půlku samostatně. Tuším, že to trvalo několik týdnů, než se to podařilo srovnat. Zákazníci z toho byli prej na mrtvici, protože nikdo nevěděl, kdy a které kontejnery jim přijedou a které ne.

(Příspěvek editován uživatelem Poborskiii únor 23, 2006)
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1724
Registrován: 6-2002
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2006 - 10:51:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ: No tak teď si trochu odporuješ. V tom případě by si nic neodstál, ale aspoň by trochu zkrátil zpoždění. Organizačně je snad jednodušší zajistit průjezd jedné vícesystémové lokomotivy skrz než organizovat přepřahy na hranicích, v KH a ještě k tomu přípřeže/postrky přes Vysočinu. Anebo je vážně lepší, když si každá mašinka brousí jen ty "svoje koleje"?

A kápne z toho pro zákazníka aspoň nějaká sleva, když místo just-in-time má random-arrival?
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 311
Registrován: 6-2002
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2006 - 11:40:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_v:
Já vycházim z reálného stavu. Samozřejmě, že by nové mašinky do nákladní dopravy přínosem, jenže ČD mají bolavých pat jak stonožka a "hoří" úplně jiné problémy. Byl by to zkrátka nebetyčný luxus. Daleko užitečnější by bylo zlepšit organizaci provozu a údržbu. 12 hodin nebo 8, to je v nákladní dopravě přece úplně jedno! Obzvláště u zde zmiňovaných kontejnerů, které do té doby třeba měsíc kroužily na lodích kolem Jižní Ameriky. Radši 12 hodin spolehlivě s přepřehy 121ček a laminátek od ČD, než 10 hodin od soukromníka s jednou lokomotivou. Realita je však ze strany ČD poněkud jiná . Snad právě konkurence ji pomůže trochu posunout.

nejsou peníze=nejsou mašinky
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1176
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2006 - 12:25:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pobor: u toho MSC byl ale asi problém v přístavu, co a jak se na ten vlak naloží, do toho obvykle dopravce nekecá.

Mašinka > ono to sice vypadá, že těch kontejnerů se válejí všude kopce, ale často jsou v tom součástky, na kterých závisí výroba a na druhou stranu v exportu je potřeba stihnout tu správnou loď v přístavu.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2805
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2006 - 14:02:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trainspot: bych se musel znovu zeptat, jak to přesně bylo, tuším, že to bylo vinou dopravce, neb druhou půlku vlaku tam nechal naloženou stát a snad protože na ní zapomněl. Ale nevzpomínám si pořádně.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 612
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2006 - 14:53:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

CiP:Ano četl, je to už nějaký ten pátek, administrativně "poškrtána" necelá polovina 100 mA pásem ze všech,...
Můžete mi vysvětlit, k čemu by na dráze byla pásma 125, 175 a 225 Hz používaná pouze a jedině na metru (ARS)?

... v úvodu přidána větička, že norma platí pouze pro analogové přijímače...
To je naprosto logické. Digitální přijímače musí mít odolnost podstatně vyšší, takže není důvod, aby se na ně tato norma vztahovala (tam budou platit TSI).

apod. apod., prostě K....Í jedna radost.
Je vidět, že jste nefalšovaným odborníkem.

PS: Ápropo, proč to nešlo už před cirka 2-3 lety, že by proto, že tady ještě fyzicky nebyla Pendolína ?? Na to si ráčej odpovědět sami....
Protože nikdo neprojevil dostatečně kvalifikovaný zájem o to, aby se tím někdo u AŽD seriózně zabýval. Dodavatelé mašin se celkem logicky obraceli na VÚŽ jakožto na schvalovatele - no a ten neměl důvod, aby ho napadla myšlenka na kompenzátor, když v té době tvořil EFCP...
Bílý_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 133
Registrován: 7-2005
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2006 - 15:58:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím jaké máte informace o přesnosti "státních" dopravců v nákladní dopravě, ale zákazníkům z toho moc do smíchu není.
V této souvislosti si musím trochu přisadit a říct: štve mně jak velká část obyvatelstva nadává na železnici, a myslí si, že kamiony spasí všechny. Jenže to vůbec nejni pravda. Myslíte si, a tim se nechci nikoho osobně dotknout, že autodopravce, když řekne: ano kamion tam bude v deset hodin, že tam opravdu bude? Houby!!! Pár let (cca od roku 1993) to mám velmi blízko (nebudu to dál rozvádět), a řeknu vám, že se snad ani jednou nestalo, aby kamion byl na místě včas!!! Někdy má zpoždění do hodiny, což se dá tolerovat (a navíc firmy to fakt tolerujou), ale vůbec není výjimkou, že má zpoždění 2 a více hodin. Zhruba se dá říci, že to zpoždění je maximálně do 10 hodin. Ale je!!! Takže je jenom na postoji firmy, jestli bude preferovat (resp. upřednostňovat - a to velmi) kamiony nebo železnici. Každej mluví o těžkopádnosti železnice. Ano, ale ani ona to nemá jednoduché - a to nemluvím o konkrétní dráze - koleje jsou jenom jedny (i když někdy vícekolejné) a když je tam těch vlaků moc, tak prostě budeme postávat. To se nedá nic dělat. Ale docela mně - na druhou stranu - udivuje, že to drážní manažeři nedělaji jako autodopravci: "Samozřejmě, že tam budeme v 11 hodin. Stoprocentně - na nás se můžete spolehnout," balamutí autodopravce zákazníka. A přitom ví moc dobře, že za tu půl hodinku řidič těch 100 km neujede. Já vím není to košer, ale oni si ho příště najmou zase. Víte proč? V 11:15 zavolá zákazník autodopravci: "Pane xy, to auto tady furt nejni," a autodopravce: "Ježiš nezlobte se pane ab, on měl nějaký problémy na dálnici, dyť víte jak to tam vypadá, ale už jede a nařídil jsem mu ať upaluje co to dá. Za chvíli už tam bude, já sem s nim teď mluvil, a myslím, že tak do hodinky by tam měl bejt. Nezlobte se, my se příště polepšíme." A co na to zákazník? Je rád, že se mu někdo omluví, že ho někdo ubezpečí o tom že dnes opravdu ta zakázka přijede, a že tedy příště už to bude lepší. A ne přístup železnice: "Cože nemáte objednávku? Tak to naložit nemůžete. Co, že tam ty vozy beztak stojí? No jo, ale nemáte objednávku!" Žádný vstřícný slova. Co si asi zákazník řekne v tomhle případě? "Kreténi blbý, kašlu na ně." Zvedne telefon a volá autodopravci.
Takže dokud se nezmění přístup obchodních zástupců železnice k zákazníkům, tak budou všichni vychvalovat kamiony, i když nejsou o nic spolehlivější než železnice.
Promiňte tak dalekosáhlý příspěvek, ale tak to prostě je!
Na některé lidi je lepší vzpomínat, než je ještě pořád potkávat
Miram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 94
Registrován: 11-2005
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2006 - 19:06:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky přiložím:Areál bývalého železničního vojska,Pardubice - firma co vyrabí ocelové konstrukce se rozhodovala,zda vozit roury a nosníky po železnici nebo TIR...železnice je státní,fuj to radši soukromou autodopravu a na vytrhané vlečce se dá něco vydělat ve sběru...A TAK SE I STALO
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 468
Registrován: 2-2004
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2006 - 20:43:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čahoun: Aha,tak oni asi myslí uvedení tratí do "normového" stavu.

Masinka: Pokud jede kontejnerák místo 20 hodin třeba jen 14, tak takové zkrácení oběhu v některých případech může znamenat nižší potřebu vozového parku (se stávajícími soupravami toho víc vyjezdím).
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 315
Registrován: 6-2002
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2006 - 21:15:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Desiro, Trainspot:
Jistě, čas je důležitý. Akorát si myslím, že časové úspory ČD efektivněji dosáhnou lepší organizací provozu, než nákupem nových mašin. Když bude ze strany poptávky větší tlak na zrychlení přeprav, případně ho Railion/soukromníci nabídnou, nebude to pro ČD problém ani se stávajícím lokomotivním parkem. Nejdřiv se musim snažit vymlátit co nejvíc z toho co už mám, teprve pak si pořídim něco nového.
Citátor Předpisový
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.188.73
Odesláno Pátek, 24. února 2006 - 08:47:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Hajnej:

Je vidět, že jste nefalšovaným odborníkem.

To je naprosto mimo keramiku neb o žádných konkrétních numerech, která bych nějak napadal či zpochybňoval není (a nebyla) vůbec řeč...Já Vážený kritizuji formu,ne obsah...

PS: Dle vyjádření člověka z AŽD zodpovídajícího za vše ohledně kompenzátorů jsou změny ČSN 34 2613 a 14 nutné prostě proto, že stávající stav "neřešil" nové podmínky vyplývající z používání ASM a technologií IGBT a GTO - fajn, proti tomu nelze jistě nic namítat, jen je s podivem, že se oprava "objevuje" až u řady 680 a né už třeba u řady 471. To si opravdu nikdo dříve nevšiml, že řada 471 ráčí býti provozována na ASM a IGBT ?? Proč se věc neřešila už ZDE (!).

Můj názor je takový, že z provedených změn účelovost přímo související s řadou 680 jasně vyplývá a obávám se, že o opaku mne těžko někdo přesvědčí.

D.V.
Koe
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.46.66
Odesláno Pátek, 24. února 2006 - 09:08:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Musím podpořit citátora. To jak to s tou normou zpytlíkovali za 14 dní je rozhodně dost nápadný a už proto k tomu nemám žádnou důvěru. Dopravní fakulta ČVUT si jako celek moji důvěru taky nikdy nezískala. I když Hajnýho a AL uznávám za věci znalé lidi, v případě těchto tanečků, mi důvěru nedodávají ani jejich přímluvy.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19935
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 24. února 2006 - 09:09:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

CiP:
Není to prostě tak, že dřív to nebylo potřeba a NAVÍC (a zejména) politicky vhodné?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1564
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 24. února 2006 - 09:40:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vážený kritizuji formu,ne obsah...

A to že ta norma byla při vzniku před X lety (aspoň podle některých odborníků) poměrně dost zfušována Vám nevadilo ? Když je tady podle Vás tak strašlivě důležitá ta FORMA. Vlastně já zapomněl - vlaky brzdí nikoliv brzdami, ale brzdicími %.
Citátor Předpisový
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.188.73
Odesláno Pátek, 24. února 2006 - 10:39:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad RadekŠ:

Vážený pane, Vaše reakce na moje příspěvky ráčí být (věcně) naprosto "mimo keramiku", takže sorry, ale nebudu reagovat...

ad Koe:

Přesně tak, jak to píšete to vidím i já, takže mi řekněte, kde to mám podepsat a já to podepíši..

PS: Navíc je zajímavá už ta souvislost s obecnou normou ČSN 34 2613/14 a jejími interními ekvivalenty ČD (TNŽ 34 2313-1/2). Normy ČSN jsou obecně nezávazné, představují "kvalifikovaná doporučení", nicméně v některých případech (pokud se na ně odkazuje závazný právní předpis - přímo nebo nepřímo) se od nich odchýlit nelze a to je právě případ výše uvedené ČSN 34 2613, která je nepřímo zmiňovaná ve Vyhlášce č.173/1995 Sb., kterou se vydává Dopravní řád drah, je tedy s podivem, že nějaké TNŽ 34 2613-1 apod. mohou vůbec existovat, navíc jsem je na NORMISu ani nenašel....

Typická věc pro právníky.....

Přeji pěkný den.
D.V.
Slídil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 660
Registrován: 7-2002
Odesláno Pátek, 24. února 2006 - 11:55:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To CiP: Já se Vám divím. Že se na (česká specifika) EMC Italové vykvajzli, je snad dostečně známé, ne ? Zatímco 471 s tím počítala (a nemám v tomto ohledu strach ani o 380). Tak proč se furt tak hloupě ptáte ?
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1565
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 24. února 2006 - 11:57:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Typická věc pro právníky.....

Já bych zase řekl, že právník z takovéhoto svérázného výkladu právních norem bude mít akorát .

Když už používání vl.makovice není Vaší silnou doménou, tak aspoň napovím: kdyby to bylo jak píšete, tak si pište, že by to jistí 2 pánové mající se spolusponzory úplně jiné ekonomické zájmy napadli (tato věta koneckonců není z mojí hlavy , ale od jisté povolané osoby ).

-----------------------------------------------
Vlak nebrzdí brzdami, ale brzdicími procenty. Předpis neplatí, protože není v Normisu.
Citátor Předpisový
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.188.73
Odesláno Pátek, 24. února 2006 - 12:17:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad RadekŠ:

...svérázného výkladu...

Nevím, čemu říkáte svérázný výklad, to, co jsem napsal pochopitelně platí - můžete si to ověřit třeba zrovna na stránkách Českého normalizačního institutu (http://www.csni.cz), když na věc přijde...

Předpis neplatí, protože není v Normisu

Pokud máte na mysli interní ČD V15/I, tak ten v NORMISu je - což jste si koneckonců mohl zjistit...

Přeji pěkný víkend všem.
D.V.
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 614
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 24. února 2006 - 14:33:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

CiP: nové podmínky vyplývající z používání ASM a technologií IGBT a GTO - fajn, proti tomu nelze jistě nic namítat, jen je s podivem, že se oprava "objevuje" až u řady 680 a né už třeba u řady 471. To si opravdu nikdo dříve nevšiml, že řada 471 ráčí býti provozována na ASM a IGBT

Všiml - ale 471 nerušil, tak ho nebylo potřeba jakkoliv kompenzovat. "Až" u 680 se objevuje proto, že je její koncepčně starší než u 471.
On je totiž problém hlavně s ASM+GTO, modernější ASM+IGBT má mnohem větší šanci nerušit.

Můj názor je takový, že z provedených změn účelovost přímo související s řadou 680 jasně vyplývá a obávám se, že o opaku mne těžko někdo přesvědčí.
Myslíte, že mi stojíte za to, abych Vás o čemkoliv přesvědčoval? Polemizuji s Vámi spíš proto, aby nějaký nešťastník nepovažoval vaše názory sa slovo Boží...

Koe: představa, že úprava normy trvala 14 dní, je poněkud nadnesená. Vaše důvěra či nedůvěra k LSS ČVUT je pak vcelku irelevantní - mimochodem, pokud by byla relevantní např. moje důvěra k jistým dvěma pánům, tak jsou v důchodu už hodně dlouho (pracoval jsem dřív na VÚŽ, takže vím, o čem mluvím).
Gor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 333
Registrován: 6-2002
Odesláno Neděle, 26. února 2006 - 22:43:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

CiP: Ja do toho sice nevidim, ale neni mi jasna jedna vec. Co je neobvykleho na tom, ze se norma zmeni, kdyz je to potreba? Vy snad mate podezreni, ze ta uprava normy neni podeprena nejakym souborem mereni a vypoctu nebo si myslite, ze nekdo udelal chybu?
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 161
Registrován: 11-2005
Odesláno Pondělí, 27. února 2006 - 07:27:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gor:
předem upozornuji že normu neznám, a ani ji nehodlám studovat, ale jak píšete že když je potřeba změnit normu at se to udělá, s tím mohu jen souhlasit, ono asi je taky už nějaký ten rok stara a vývoj jde kupředu. Ale napadl bych to vaše konstatovaní že je to podepřeno měřením a výpočty, a považujete to za bezchybné, tak to mi nejde dohlavy proč by nemohli udělat chybu, když předchozí normu také určitě nevycucali z prstu a bylo to podloženo měřením a výpočty, tak a kdo udělal chybu????????????? jak je možné že došli k jinému výsledku??????????
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 616
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 27. února 2006 - 15:09:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale oni u srovnatelných věcí dospěli ke stejným výsledkům (trvale přípustný ohrožující proud je pořád těch samých 100 mA). To se jenom v normě objevily nové věci, které v té staré nebyly (např. možnost těch 100 mA po jistou časově omezenou dobu překročit na 500 mA).
Čili ono je to spíš doplnění než změna normy, jenom nás někteří masírují, že nezůstal kámen na kameni...
Citátor Předpisový
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.188.73
Odesláno Pondělí, 27. února 2006 - 16:00:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Gor:
Co je neobvykleho na tom, ze se norma zmeni, kdyz je to potreba?
Na tom není nic neobvyklého, pokrok lze těžko zastavit...krajně neobvyklé však může být to "načasování" té změny...

Vy snad mate podezreni, ze ta uprava normy neni podeprena nejakym souborem mereni a vypoctu nebo si myslite, ze nekdo udelal chybu?..
Ani jedno, ani druhé...

ad Hajnej:
Ano, se vším co jste napsal souhlas, nicméně k té Vaší "časově omezené" době:

Oprava (ČSN 34 2613) ji proti původní verzi prodloužila 2x, interní norma TNŽ 34 2613-1 tuším 5x a nakonec byla prodloužena (tuším) 10x.....

Přeji pěkný zbytek dne.
D.V.
M_G
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.14.145.48
Odesláno Pondělí, 27. února 2006 - 17:11:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2x, 5x, 10x ... máte představu, co to ve skutečnosti znamená? Jaké je fyzikální opodstatnění? Co když je teď norma konečně v souladu s přírodními zákony. Co když se s tím předtím (nebylo to potřeba) nikdo vůbec nezabýval a naflákal tam hodnoty nesmyslně malé. Pro jistotu...
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 716
Registrován: 5-2003
Odesláno Pondělí, 27. února 2006 - 22:11:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_G
Právě "papírový" způsob řešení problému vzbuzuje krajní nedůvěru. Teď se tím taky nikdo moc nezabýval a naopak tam naflákal hodnoty takové, jaké potřebuje TO. I když patra sice naznačovala, že nějaká měření probíhala, na seriózní čistou práci to nevypadá. Vždyť výsledek měření byl dopředu znám. Tak čistě filosoficky, proč ty hodnoty vyšly tak akorát pro TO? To je ale náhodička. Proč nejsou ještě třeba 10x větší? Taky pro jistotu? Aneb - jak geniálně asi konstruktéři vyprojektovali pohon, když sice překročili normu danou zadáním, ale do nově stanovené normy se vešli úplně přesně? Vždyť je to k smíchu :-)))))
Spolehlivost je výsledek mravenčí práce v mnoha i zdánlivě nesouvisejících oblastech.
Citátor Předpisový
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.188.73
Odesláno Úterý, 28. února 2006 - 09:05:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Unipuls:

Víte Vážený, ono "čert to vem" v případě, že by se uvedené změny týkaly pouze jednoho platného dokumentu, jenže tak to není, figurují tady minimálně 2-3 "reglemety", jeden obecně platný, nezávazný (doporučený), kterým je Česká státní norma (....která "dosud" platila pro všechny mašiny bez rozdílu..), potom je tady interní norma dopravce (TNŽ) a nakonec ještě jakýsi papír (dobrozdání či co...)...

Čím se bude řídit od nynějška posuzování cizích mašin 189 DB, 1216 OBB apod. ohledně "nerušení" KO ?? Platnou normou, nebo interním dokumentem dopravce, který si "lejstro" sám udělá podle sebe aby mašina/jednotka vyhověla (viz. 680-ka)???

PS: Český normalizační institut se odkáže na platnou normu, která obecně platí pro všechny, dopravce ČD, a.s. si ale udělá vlastní interní směrnici.

Vždyť je to celé směšné, absurdní a krajně nevěrohodné (minimálně v mých očích)....

Přeji pěkný den.
D.V.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1571
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 28. února 2006 - 13:28:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Platnou normou, nebo interním dokumentem dopravce

Snad provozovatele dráhy, ne ? . Když budu chtít jezdit jako externista na Zillertalbahn (extrémní příklad), tak se půjdu optat na Rakouský C a K normalizační institut a nebo se optám dotyčné fy na technické specifikace její infrastruktury (jenž je povinna vydat kvůli jakési legislativě, jenž nemá s technickou normalizací nic společného ) ?
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1572
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 28. února 2006 - 13:42:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teď se tím taky nikdo moc nezabýval a naopak tam naflákal hodnoty takové, jaké potřebuje TO....Vždyť je to celé směšné, absurdní a krajně nevěrohodné (minimálně v mých očích).

Podívejte, mně to bylo vysvětleno přímo od zdroje, ač v těchto věcech neodborník (což jste vy taky a neříkejte že jo) v tom zásadní problém nemám. Pokud tedy jste schopen pochopit slovní spojení "zásadní problém". Velebit nebo naopak shazovat lze samozřejmě cokoliv, je samozřejmě otázka kdy člověk dělá blbce z tvůrce něčeho a kdy je překročena určitá hranice a kritik se stává sám blbcem. Třeba proto, že píše o něčem, o čemž zhola nic neví.
Citátor Předpisový
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.188.73
Odesláno Úterý, 28. února 2006 - 14:29:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad RadekŠ:

Když budete chtít jezdit v Reichu Vážený, tak si z Netu provozovatele infrastruktury stáhnete cirka 30 stránkový PDF-soubor (dokument) s názvem "Technické požadavky na připuštění vozidel dopravců na síti OBB" (přesný překlad originálu Vám teď z hlavy bohužel neřeknu, musel bych to někde pohledat...). Jeho - poněkud - nezáživná struktura je asi nějaká takováto:

a) Název požadavku (brzdy, světla, sběrač,účinek na trať...)

b) Norma, ve které je požadavek obsažen (Vyhláška UIC, Evropská norma, harmonizační dokument,...apod.)

c) Datum splnění, kdo ho ověřil (autorizační orgán, ..) a čím je prokázáno splnění požadavku (měřením, prohlášením o shodě,...atd.)

PS: Jsou zde uvedeny i zakázaná frekvenční pásma rušení, jejich splnění se prokazuje dokumentem s výsledky měření s "Unterschriftem" autor.orgánu...

Všechno pěkně vyplníte, odevzdáte, schválí se to a jezdíte.... Platí tedy jeden muster pro všechny bez rozdílu, zakázaná frekv. pásma (a nejen ta) jsou pro všechny mašiny a dopravce stejné (!!!)

....ač v těchto věcech neodborník (což jste vy taky a neříkejte že jo)...
Ano, souhlas

PS: Pořád mi ale chybí odpověď na otázku položenou výše: Čím se bude řídit....

Přeji pěkný slunný den.
D.V.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1573
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 28. února 2006 - 14:42:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Platí tedy jeden muster pro všechny bez rozdílu, zakázaná frekv. pásma (a nejen ta) jsou pro všechny mašiny a dopravce stejné (!!!)

A u nás ne ?
Viajero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 10-2005
Odesláno Středa, 01. března 2006 - 16:04:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Normalizátoru C.P.

...Čím se bude řídit od nynějška posuzování cizích mašin 189 DB, 1216 OBB apod. ohledně "nerušení" KO ?? Platnou normou, nebo interním dokumentem dopravce,...Když budete chtít jezdit v Reichu Vážený, tak si z Netu provozovatele infrastruktury

...no ještě, že jste si sám odpověděl, že pan RadekŠ má pravdu.

Jeho - poněkud - nezáživná struktura je asi nějaká takováto:

b) Norma, ve které je požadavek obsažen (Vyhláška UIC, Evropská norma, harmonizační dokument,...apod.)


K tomu Vašemu PS: ...to jste nepochopil, že to je ekvivalent prohlášení o shodě?

Tak čím se bude řídit, mudrci?
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1934
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 01. března 2006 - 21:51:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K "pendolíní" úpravě norem: O správnosti norem, resp. možnostem jejich úprav, se začalo mluvit už v okamžiku, kdy se objevily první problémy s rušením a už tehdy se zahájilo konkrétnější připravování jejich změn...
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 618
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 03. března 2006 - 09:25:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

CiP: Ano, se vším co jste napsal souhlas, nicméně k té Vaší "časově omezené" době:

Oprava (ČSN 34 2613) ji proti původní verzi prodloužila 2x, interní norma TNŽ 34 2613-1 tuším 5x a nakonec byla prodloužena (tuším) 10x.....

Pletete si hrušky s jabkama. Původní norma obsahovala hodnotou neomezený rušivý proud po dobu max. 100 ms, což zůstalo beze změny (odhlédneme-li od prodloužení na 120 ms, aby šlo o celočíselný počet period frekvence 75 a 275 Hz kvůlivá Fourierově analýze, kterážto matematická nuance autora původního znění nezrušovala, protože tehdy nebylo na čem fourierovsky analyzovat).

To, co se prodlužovalo na 200 a později 500 ms je onen zvýšený limit ohrožuícího proudu činící 500 mA, který ještě pořád znamená bezpečný nepřítah relé (avšak vlivem přídržného poměru nemusí k odpadu předtím přitaženého relé).
Pro úplnost dodávám, že napětí na relé při havarijním stavu KO není tvořeno ani zdaleka jen napětím od ohrožujícího proudu, ale převážná část pochází přímo z KO, takže pětinásobek ohrožujícího proudu ani zdaleka neznamená pětinásobek napětí na relé.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4710
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 03. března 2006 - 10:19:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

takže teoreticky je možný, že když TO vjede do KO s předtím přitaženým relé a poteče tam těch 500mA, že relé nemusí odpadnout a zůstane přitažené?
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Středa, 08. března 2006 - 11:36:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No ono TO (a nejen TO, ale cokoliv) obvykle vjíždí do KO s přitaženým relé. A pokud zrovna ruší oněmi 500 mA, tak k odpadu relé nedojde do (asi) 3 sekund, což stanovuje norma pro KO (zjednodušeně), ale - ó hrůza, dejte mi hned číslo na TV Nova - o těch 500 ms později.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4739
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 08. března 2006 - 12:17:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3s nejsou tragédie ani na přejezdu, kde je v předzváněcí době 3s rezerva :-)
TV noha kontaktuju za 500ms :-)
jo a konečně jsem zjistil, jak to s těma úpravama a jejich následkama je, dík.

(Příspěvek editován uživatelem bobo březen 08, 2006)
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Havo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 105
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 08. března 2006 - 22:01:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle nového čisla Železničního magazínu (číslo 2/2006), nemá být lokomotiva 169.001 použita jako funkční vzorek lokomotivy 380, ale má být využita v rámci vývoje jiné lokomotivy firmy ŠKODA. Nevíte někdo o jakou jinou lokomotivu má jít?
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 385
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 08. března 2006 - 22:35:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Havo:
Netuším, ale je to zajímavé. Píšou tam něco o 380kách?
Havo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 106
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 08. března 2006 - 22:53:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Článek je na straně čtyři. Například se v něm píše, že barevné provedení lokomotivy není definitivní, protože ohledně toho probíhají jednáni s ČD. O lokomotivě 169.001 se píše jen v poslední větě článku.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 386
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 08. března 2006 - 23:00:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No mně ještě poslední numero nedorazilo, tak se těším.
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 895
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 08. března 2006 - 23:21:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tipuji vývoj nákladního stroje Vmax=140.....
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 327
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 09. března 2006 - 11:59:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ř. 380 je komplet novostavba. 169ka je ještě docela pokupě.
Koe
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.46.66
Odesláno Čtvrtek, 09. března 2006 - 12:04:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vždyť se už psalo, že skříň je kompletně vykrámovaná, podvozky kdovíkde, tak jak to, že je najednou zase "docela pokupě".
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 328
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 09. března 2006 - 14:12:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tím bylo myšleno, že kastle na 380 je origoš, že se to nepáše ze 169ky
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 621
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 09. března 2006 - 15:23:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aleš: kolejové relé odpadá rychleji, 3s je mez pro objevení kódu na VZ... :-)
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4747
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 10. března 2006 - 07:04:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak pokud to 100% takhle funguje, tak to je f pohodě. chvíli bez kodu to vydrží :-)
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Tkan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 361
Registrován: 1-2005
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 23:25:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro všechny co jí viděli v sekci o kočkách tak takovouhle nám ji do MSTS udělal Jarda Skůra

http://tkanlokopage.ic.cz/
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Pátek, 07. dubna 2006 - 08:55:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě ošklivější, než jste čekali...
:-)
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1225
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 07. dubna 2006 - 09:16:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S tím tmavým pruhem kolem čelních oken mi to připomíná nějakou starou japonskou elektriku.
Martyni
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 107
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 07. dubna 2006 - 10:49:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.railfaneurope.net/liveries/Skoda/SKODA_109e_by_Keeezzum.jpg
Stanin84
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 1-2006
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 10:30:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ach jo. Zlatý původní návrh.. Škoda, že byl nepraktický a museli ho takhle "upavit".
Martan1484
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 6-2005
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 11:22:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Náhodou! Takhle to aspoň trošku vypadá jako lokomotiva, což se o tom původním návrhu říct moc nedalo. Mě se líbí!
Nejvyšší formou života je člověk, nejnižší formou života je člověk, který si hraje s vláčky.
kpt.hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.196.213.131
Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 20:09:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No teda kráááásná lokomotiva vypadá jinak.Ta čelní partie je jak z CCCP 50 léta...
Valach
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 468
Registrován: 4-2004
Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 22:52:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No určitě to vypadá lepší než původní návrh.
Ale už to trošku "taurusovatí"!!
...a ze všeho nejhorší jsou trpaslíci.Ty potvory vám lezou všude a strašně rychle se množí!
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 427
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 23:12:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A už jste viděli nové logo federantů?

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace