K-report
 

Archiv do 26.května 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Tratě 240, 241, 242, 243, 244, 245, 246, 247, 248 a 252 » Staré archivy » Archiv do 26.května 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Milan11111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 24. května 2006 - 21:11:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Dejvice: 241 není ŽÁDNÁ LOKÁLKA I když souhlasím s tím, že dnes se provoz na 241 lokálce hodně podobá. Jen tak pro představu... myslíte, že se vyplatí elektrifikace 240? nebo elektrifikace Znojma?? Někdy nelze v těchto ekonomických dimenzích uvažovat, protože existují tzv. tržní selhání, kdy trh efektivně nealokuje zdroje. Tím je jasný příklad silnice versus železnice. Nebudeme-li se chtít za nějaký čas všichni udusit zplodinama z výfuku, bude třeba vytvořit kvalitní alternativu silnici - a to je právě rychlá a ekologická železnice.
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1143
Registrován: 9-2004
Odesláno Středa, 24. května 2006 - 21:15:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak znova: dotaz na Milan1111, Soson, hanz11, Lokofanda: proc prestaly jezdit dva pary celotydene vedenych spesnych vlaku Znojmo-Havlickuv Brod s vynikajici vazbou do/z Prahy (a tim padem i toho vysneneho smeru na Rumburk, ale i podstatne zajimavejsi Usti a podkrusnohori). Ja tedy svuj osobni tip na spravnou odpoved mam, ale chci to slyset od mistnich.
Odpovedi typu trat si to zaslouzi, to spojeni tu bylo odnepameti neprijimam.

Moje vysvetleni: Autobus obsluhujici i MorBud a Jihlavu jede o hodinu a ctvrt kratsi dobu

A ted na Milan1111: co si predstavujete pod pojmem "lehka elektrifikace"? Proste vedeni se sezoni kompenzaci? Variace na tema Lipenka (TR 50/60)? Dneska se i kazda lepsi tramvajova trat stavi s retezovkou.

Dejvice uz to napsali, smirte se s tim, ze trat 241 je dnes v osobni nekonkurenceschopna, pro nakladni dopravu staci v takovem stavu, jako je dneska, vede ridce obydlenym uzemim a na nejake masivni investice do prelozek jsou v teto zemi desitky zhavejsich a smysluplnejsich kandidatu.

A jeje, neco tu pribylo, oblibeny sotospor o to, co je lokalka. Ja osobne se priklanim k definici podle dnesniho vyznamu. Ten ma trat 241 nepochybne regionalni, vlaky Berlin-Viden uz po ni nikdy jezdit nebudou.
Zadna elektrifikace v CR se dnes ekonomicky nevyplati. Ale nektere maji aspon provozni smysl (Opava, Frydlant). Nektere jsou totalne zbytecne. Treba 240, i kdyz nad tou bych jeste dokazal primhourit oko.


(Příspěvek byl editován uživatelem kubrt.)
AA
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.158.154.230
Odesláno Středa, 24. května 2006 - 21:29:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lehká elektrifikace 240 znamená dle odpovědných pracovníků ČD "zatrolejování pouze hlavních průjezdních kolejí ve stanicích kromě žst. Třebíč".
Ministr Bublan prý přislíbil, že pokud bude ČSSD ve vládě, práce se zahájí o rok dřív, tj. 2007.
AA
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.158.154.230
Odesláno Středa, 24. května 2006 - 21:31:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to Milan11111: "tržní selhání", "alokace zdrojů", nejsme náhodou ve stejném ročníku? Právě šrotím makro.
Milan11111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 24. května 2006 - 21:52:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad AA: Smím se zeptat co a kde studujete?
AA
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.158.154.230
Odesláno Středa, 24. května 2006 - 21:56:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ESF MU
Milan11111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 24. května 2006 - 21:58:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Kubrt: Myslíte si, že se donekonečna vyplatí jezdit s " čmoudícími naftožrouty" typu Brejlovec nebo Bardota? (popř. v jejich modernějších variacích?) Zvyšuje se cena nafty, ničí krajina... atd. Z lidského hlediska se elektrifikace 240 vyplatí na 100%, i když z ekonomického asi ne. Ovšem položím Vám otázku. Je lepší mít prostředky a pomalu se dusit ve smogu z nebo prostředky investovat i do zdánlivě neefektivního projektu a zdravěji dýchat,protože trať bude používat energii z jaderky nebo z obnovitelného zdroje? Ono totiž vše souvisí se vším.
Milan11111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 24. května 2006 - 22:00:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad AA: EKF VSB
Halfmister
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 496
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 24. května 2006 - 22:23:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milan11111: Ano, Brejlovec nebo Bardotka vytvářejí určitě více splodin než plná silnice aut.
Ženský nebo chlast, jednou si na to dno sáhneš.
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1144
Registrován: 9-2004
Odesláno Středa, 24. května 2006 - 22:53:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

zatrolejování pouze hlavních průjezdních kolejí ve stanicích kromě žst. Třebíč
Takze prakticky jedine nakladni vlaky na trati 240 nadale zustanou v motorove trakci, zpusobi se provozni komplikace faktickym snizenim propustnosti stanic v pripade mimoradnosti a v konecnem dusledku se nic neusetri, protoze v celkovych nakladech na elektrifikaci je zadratovani (treba skutecne lehke) manipulacnich koleji zanedbatelna castka. Tyhle vyhlaseni jen ukazuji (ne)kvalifikaci "odpovednych pracovniku CD" (to je kdo?), nehlede k tomu, ze tyto otazky spadaji do komptenece SZDC. Proste je to prazdne tlachani...

Ministr Bublan prý přislíbil
Dekuji, dnes jsem se jeste lepe nezasmal. Tajne doufam, ze temto hlodum nikdo na tomto foru neveri (nejen Bublanovym a nejen o doprave). Doporucuju tento clanek, at si kazdy udela predstavu o kompetentnosti kandidatu na poslance http://www.dopravni.net/view.php?cisloclanku=2006052102

Myslíte si, že se donekonečna vyplatí jezdit s " čmoudícími naftožrouty" typu Brejlovec nebo Bardota? (popř. v jejich modernějších variacích?)
S brejlovcem a bardotou zrovna ne (i kdyz ty uz byly zrovna na 241 prakticky vytlaceni neporovnatelne uspornejsi radou 742 - upozorneni pro Halfmistra - toto byla vytribena ironie), ale s modernimi motorovymi vozidly ano. Vzdy tu budou mene zatizene trate, kde by navratnost investice trakcniho vedeni prevysila jeho zivotnost. A ted k tomu "lidskemu hledisku": ja chci investovat prostredky ne do "zdanlive neefektivnich" projektu, rekneme zasadni modernizace a elektrifikace 241, ale do projektu skutecne efektivnich, jejichz prinos bude opravdu videt. Par priladu, abych ujasnil sve osobni investicni priority na zeleznici v CR.
Ostravsko: doplneni stavajici site zeleznicnich trati light-railem (kompatibilnim s zeleznici, nikoliv stavajici ostravskou tramvaji - kockopsy nemam rad, za moc penez malo muziky) umoznujicim nahradu silne zatizenych autobusovych linek do Havirova, Karvine atd. Ostravsko je kraj nepochybne silne ekologicky zatizeny, nahrada co nejvice autobusu je tam zadouci, oceni to statisice lidi.
Dale zkvalitneni sluzeb na stavajicich zeleznicnich tratich, ale to neni ani tak otazka infrastruktury, jako organizace provozu a vozidel.
Praha-Kladno: naprostou zoufala nabidka zeleznice mezi nejvetsim mestem v zemi a jeho nejvetsim satelitem. Autobusy jezdi doslova jeden za druhym.
Elektrizace Zabreh-Sumperk: minimlani naklady prinesou velkou kvalitativni zmenu pro provoz, umozni lepsi trasovani vlaku.
A muzu pokracovat.
Vsechny tyto investice by mely nesrovnatelne vetsi prinos jak pro zakazniky, cestujici, ak pro zivotni prostredi.

ničí krajina
Ja radsi vrtne plosiny na mori nebo na pousti nez povrchove doly. Ale to je spis rypnuti
Ona zadna forma energie neni absolutne bez problemu a cista.


Malem bych zapomel: co ty zrusene dva pary Sp vlaku Znojmo-Havlickuv Brod s idelani vazbou na pul Cech, ktere si urcite ta trat zaslouzi? Furt nic?

(Příspěvek byl editován uživatelem kubrt.)
bub
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.79.22.77
Odesláno Středa, 24. května 2006 - 23:19:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě jednou trochu upravené:

Pozvánka na oslavu 110. výročí železnice
M. Budějovice – Jemnice v Moravských Budějovicích,
která se uskuteční v sobotu 27.5.2006
Program oslav:

Začátek 8,30 – slavnostní zahájení starostou města a hostů v Mor.Budějovicích:
- vystoupení krojových tanečníků z Martínkova
- živá hudba k poslechu v podání skupiny Dynamic
- razítkování pohlednic příležitostním, novým poštovním razítkem
- výstava fotografií, modelů a provozního kolejiště H0 v čekárně 8 - 16 hod
- po celý den občerstvení - čepovaný Hostan 11%
9,00 – jízda historickým vlakem z Moravských Budějovic do Jemnice a zpět dle zvláštního jízdního řádu (odjezdy: Moravské Budějovice 9,00 a 13,30, Jemnice 11,40 a 14,50 – souprava historických vozů s parní lokomotivou 433.001)
Milan11111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 08:48:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Kubrt: Plně s Váma souhlasím, že nabídka železnice Praha - Kladno je zoufalá. Na tom Ostravsku jsou potřeba změny též. Na Ostravsku se ale věci zlepšují. Například elektrifikace Ova-Svinov - Opava. I když nevím, jestli zde dojde i ke zlepšení parametrů tratě + zvýšení traťové rychlosti. Věci je třeba vidět komplexně.. Třeba 241 upadá a tím třeba ubývá cestujících v návazných tratích.. Není to škoda? Při zlepšení spojů by se situace zase zlepšila.
Halfmister
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 497
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 09:48:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S brejlovcem a bardotou zrovna ne (i kdyz ty uz byly zrovna na 241 prakticky vytlaceni neporovnatelne uspornejsi radou 742 - upozorneni pro Halfmistra - toto byla vytribena ironie)

Kubrte nech mě bejt...
Ženský nebo chlast, jednou si na to dno sáhneš.
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1146
Registrován: 9-2004
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 11:40:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Při zlepšení spojů by se situace zase zlepšila
Jiste, s tim souhlasim, pouzitelne pripoje (zadarmo), tri brnenske nebo jihlavske regionovy (to asi bude kamen urazu, dohodnout se) - nekolik desitek milionu, proti tomu bych nerekl ani popel. Ale jakekoliv investice do prelozek za stovky milionu, a uz tuplem do nevyuzitelne elektrifikace, povazuju za plytvani, na to tu je spousta smysluplnejsi lokalit a trati.

Nejsem stavar, tak nedokazu posoudit, co by se s tou trati muselo provest, aby se TR zvysila ze soucanych 80 km/h na rekneme 110. Ale tak nejak intuitivne citim, ze u osobniho vlaku je daleko dulezitejsi parametr rychlost rozjezdu na tu TR (tedy vlastnost vozidla, ne trate), nez jestli to pak tech par km do pristiho brzdeni kali 80 nebo 110. I kdyz nutno priznat, ze co se tyka hustoty zastavek, je na tom 241 na nase pomery, z tohoto uhlu pohledu, dobre, je jich tam relativne malo a ten cas, kdy se da jet skutecne naplno (ani brzdeni, ani rojezdy, ani stanicovani) je pomerne dlouhy.
Co ovsem "lepsi spoje" nezmeni, je zoufala poloha vetsiny zastavek (a absence jinych na prihodnejsich mistech) a dusledne se vyhybani Trebici a Jaromericim. To se bez znacnych invsetic neobejde (postavit dnes zastavku zapichnutim cedule a nasypanim 10 metru sterku uz nejde) a, ted se vracim, na investice do infrastruktury jsou tu daleko zhavejsi kandidati.

A jeste, uz si pripadam hloupe, ale porad mi nikdo mistni neodpovedel: proc byly zruseny ty dva pary "zaslouzenych a potrebnych" Sp vlaku?

(Příspěvek byl editován uživatelem kubrt.)
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 542
Registrován: 9-2003
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 12:07:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Letos jsem psal na kraj Vysočina připomínku k návrhu GVD 2007 a mj. i o těch Sp, zatím jsem se žádné odpovědi nedočkal. Kopii jsem též poslal na MěÚ Znojmo, aby si uvědomili, jakou budou mít z města "železniční křižovatku", cheche.
Z nejhoršího jsme uvnitř!
Jnr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 12:13:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sp HB - Zn byly zrušeny protože nebyly dostatečně využívány.

Dostatečně využívány nebyly protože:
a) pro relace Ji - MB, Ji - Zn a MB - Zn je rychlejší xGK
b) v Ji nádraží 3 km od centra
c) železnice míjí Třebíč (větší a významnější město a zdroj / cíl cestujících než Znojmo) aniž by bylo zajištěno adekvátní napojení Třebíče
d) vozový park

Pokud by se na 241 měly Sp nebo R uživit, je třeba napojit Třebíč. To by šlo udělat:
- vlakové přípoje v Okříškách + návazné autobusy do MB
- MHD na Stařečské nádraží
aby se ale Třebíčákům chtělo jet MHD do Starče (do Okříšek, MB) a tam přesedat na vlak, musel by ten vlak jet dál než jen do Jihlavy a Znojmo, kam jsou z Třebíče přímé vlaky, resp. výhodnější busy (i s přestupem v MB). Tzn. ty vlaky by musely jezdit přes Ji a HB alespoň do Pardubic a HK, příp. až do Liberce a na druhé straně ideálně do Vídně, nebo aspoň návaznost na Sp do Vídně. 843 + (043) + 943 by se tak mohla uživit a zároveň by neodpuzovala cestující jako 850 a 050. Jezdit po 241 v klasice je blbost.

Výhledově by mohla pomoct:
- modernizace 240 Ji - Tr (mmj. spojka na městské nádraží v Ji, frekvence a provoz tady je, takže investice užitečná)
- přeložka Tr - JnR - MB (je tady silná příměstská doprava - až 7 autobusových spojů za hodinu jedním směrem (i kloubové busy), takže trať by byla využívána)
- optimalizace MB - Znojmo na stávajícím tělese + nové zastávky ve Zn u nemocnice a v MB u koupaliště
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1147
Registrován: 9-2004
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 12:48:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sp HB - Zn byly zrušeny protože nebyly dostatečně využívány

Dekuji, jsem rad, ze to konecne nekdo priznal, vcetne duvodu.

Pokud by se na 241 měly Sp nebo R uživit, je třeba napojit Třebíč
A proc, kdyz Trebic ma "svoje" vlaky na 240 zajistujici spojeni pres Jihlavu do celych Cech? Takze zbyva spojeni Trebic-MorBud/Znojmo s primym autobusem, ktere je rychlejsi nez vlakem s prestupem. Tady je treba si polozit otazku, jestli nam jde o vyuzivani verejne dopravy, nebo zeleznice. Ja teda radsi atraktivni primy autobus, nez vyhnat lidi k IGK zavedenim nucenych prestupu na vlak.

Jakou ocekavate frekvenci Jihlava/Trebic - Viden? Ze Znojma tu nekdo psal o trech lidech ve vlaku, tak rekneme vsechna tri tato mesta udelaji denne 30 lidi? Zeptejte se v jihoceske diskuzi, jaka je frekvence (a jeji slozeni) u dvou paru vlaku Plzen-CB-Viden.

spojka na městské nádraží v Ji
Urcite, daleko smysluplnenjsi investice nez cokoliv z toho co tu padlo doted.

prelozka MB-Trebic
Na kolik desitek miliard to odhadujete? Ja bych zatim dal prednost tomu Kladnu a Ostravsku, tam vidim potencial a smysl vetsi.

optimalizace MB - Znojmo na stávajícím tělese
To znamena co?

(Příspěvek byl editován uživatelem kubrt.)
Halfmister
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 498
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 13:10:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

b) v Ji nádraží 3 km od centra

V Jihlavě vlastně nejezdí MHD a nenavazuje na vlakové spoje... (myšleno ironicky)

spojka na městské nádraží v Ji

Vy jste ještě asi nebyli v Jihlavě. Už vidím jak by se od Helenína stavěl most nad celou Jihlavou.
Ženský nebo chlast, jednou si na to dno sáhneš.
Milan11111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 13:27:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Jnr: Na 241 by měly být ještě 2 zastávky 1. LUKOV a 2. BOHUŠICE - vlak obcí přímo projíždí, ale zastávka bohužel chybí.

ad Kubrt: Na 240 je 100 km/h výhodná rychlost a rychlíky zastavující mezi Brnem a Jihlavou pouze 3x (Náměšť, Třebíč, Okříšky) by ji nepochybně využily. Nepopírám ale, že to bude drahé dost. Stejně jako zde propírané napojení Třebíče ve směru na Znojmo. Jenže v ČR byly mnohem, mnohem nevýhodněji utraceny miliardy - viz.sanace bank. Tak proč by se neměly najít na kvalitní železniční infrastrukturu??? (a tím nemyslím jen 240 a 241, ale i třeba Praha - Kladno nebo Praha - Karlovy Vary nebo Zábřeh - Šumperk nebo projekt Šumavských elektrických drah, propojení Hevlína do Laa, propojení Slavonic a Fraters.... atd.)
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1149
Registrován: 9-2004
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 13:42:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milan1111: o vyhodnosti zlepseni parametru 240 (tratova rychlost) nepochybuju (i kdyz z 60 na 100 to nebude jen tak), pochybuju pouze o 241 a smysluplnosti stavby nove trati od MB do Trebice.

mnohem nevýhodněji utraceny miliardy
To neni duvod k dalsimu plytvani. Investice do zeleznicni infrastruktury ano, ale zacneme u tech nejpotrebnejsich a nejuzitecnejsich. Coz proste 241 neni a jeste dlouho nebude.

Poznamku o SED a tech dvou nanicovatych prechodech do Rakouska jsem radsi prehlid. K tomu jen toto: zavedme tam nejdrive autobus, kdyz ten se chytne, zavdeme jich vic a az ty nebudou stihat davy cestujicich, a az Dvoriste, Velenice, Znojmo a Breclav budou zahlceny nakladnimi vlaky, zacneme se bavit o kapacitni dopravni ceste jako je zeleznice i tam.
Milan11111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 14:11:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Kubrt: Jenže ty přechody tu byly, až železná opona je zrušila... Ze Slavonic do Fraters je to pár metrů. Z Hevlína do Laa taky (akorát problémem by mohla být řeka Dyje) - ale Brno by mohlo získat přímé spojení do Rakouska (přes Miroslav a Hrušovany n/J je to blíž do Vídně než přes Břeclav)
Regent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 204
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 14:16:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Halfmister: O té spojce v Jihlavě se skutečně uvažuje, před nějakým časem se o tom vedla diskuze i tady. Nebylo by třeba stavět most přes celou Jihlavu, stačilo by ji udělat těsně u nádraží - je pravda, ža by vedla po mostě. Jestli k této stavbě dojde nebo ne, toť otázka.
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1151
Registrován: 9-2004
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 14:34:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milan1111: ano, ty prechody tu byly a uz 60 let nejsou a nikomu nechybi. Je otazka, jak silny na nich byl provoz v dobe, kdy nakladni auto bylo jedno na okrese, osobni mel pan doktor a lekarnik a benzin pro civilni uziti vubec nebyl a jak by to vypadalo dnes. Tohle uz se tu vsechno diskutovalo, vcetne jizdnich radu (uz v dobe, kdy vlak nemel alternativu, tam chcip pes, nekolik paru motorovych vlaku).
To nejkratsi spojeni Brna a Vidne byl doufam zert, hrbata trat pres Hrusovany nikdy nebude konkurovat rovne a kapacitni trati pres Breclav, a nacestne stanice, ktere by staly za rec, tam jaksi nejsou. Cela tahle "nejkratsi spojnie" je jen trucpodnik StEGu, ktery nemel sanci konkurovat ani v dobe vzniku, natoz dnes.
Vystavbu zeleznice v techto relacich dnes muze zduvodnit skutecne jen autobusy v hustem sledu (po cely den a po cely rok, ne v lete o vikendu) a predevsim vyuziti v nakladni doprave. Coz ani jedno neni.

Vas problem (ne osobne, ale vsech "hobbystu") je, ze resite problem, ktery neexistuje. To, ze na 241 jezdi vlaky prazdne, je smutne, ale neni to dopravni problem. Ani ve Znojme, ani v Jihlave nejsou mraky lidi, kteri nemaji moznost se nekam dostat, ani tam nejezdi kolony autobusu. Dopravni problem lezi mezi Kladnem a Prahou, Prahou a letistem, Ostravou a Havirovem, na brnenskem hlavnim nadrazi, mezi Brnem a Prerovem (Blazovicema a Nezamyslicema). Tam je treba neco resit, investovat. To, ze se nejaka trat prezila a nema co nabidnout, neni problem.

Stejne tak ty prechody. Pokud mate dojem, ze je nejaka poptavka, kupte si mikrobus, sjednejte si dotaci na podporu cestovniho ruchu nebo zamestnanosti nebo ceho chcete a zacnete tam jezdit. Pak se muzem bavit o tom, jestli tam ma smysl stavet zeleznici.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 830
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 15:44:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milan11111: Na 240 bych se do eletrifikace moc nehrnul, jelikož nákladní doprava je tu zanedbatelná, rychlíky těžko budou v relaci Brno-Jihlava konkurovat busům i po eletrifikaci a s osobáky je to za Třebíčí slabé. Tady bych to viděl na postupné zlepšování parametrů tratě. V první řadě je zapotřebí zajistit slušný vozový park na Os Brno-Třebíč, což přinese určité zrychlení. Dále bych to viděl na nějaké postupné rekonstrukce (nikoli přeložky) tak, aby to "nebralo" prachy z důležitějších staveb (koridory, Kladno). Možná by se dalo uvažovat i o zdvoukolejení Brno-Zastávka. No, a v horizontu 5-10 let by se mohlo začít za předpokladu navýšení poptávky nákladní dopravy na 240 třeba i s tou eletrifikací (ale se vším všudy).

Pojem lokálka je samozřejmě jen pojem, nic víc. V souvislosti s tratí 241 používám toto slovo proto, že se na ní nevyskytuje ani silná nákladní přeprava, ani nedotované dálkové vlaky, ani silná příměstská os. doprava.

Jinak v problematice tratě 241 se prakticky úplně ztotožňuji s názory Kubrta, kterému zatím nedochází argumenty
Milan11111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 16:46:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Dejvice: Rychlíky v relaci Brno - Třebíč konkurují busům velmi úspěšně. S vozovým parkem s Vámi souhlasím, a to nejen na Os, ale i na kategorii Sp a R. Myslím si, že v případě elektrifikace i přeložek by část prostředků mohla pomoci zafinancovat EU, a to jak v případě 240, tak i Kladna nebo projektů Šumavských elektrických drah.

Co se týče 241 nesouhlasím ani s Váma ani s Kubrtem, protože ty hraniční přechody byly zrušeny násilně a chybí. I když souhlasím s tím, že dřív je třeba udělat potřebnější věci i v regionu jihozápadní Moravy - jako např. udělat nový most ve Znojmě přes DYJI a nahradit to provizorium, které tam dodnes je.
Milan11111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 16:53:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Kubrt: Proč si myslíte že 241 nemá co nabídnout? Odpovím Vám.. 1. protože se do ní zhruba 130 let neinvestovalo, jen se udržuje
2.Protože jsou v Okříškách ukázkové NEpřípoje na R 3.Protože jezdí 810 4.Protože neexistuje dálková doprava typu PARDUBICE - ZNOJMO .. atd.
Flexo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 375
Registrován: 7-2005
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 17:00:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milane11111, mám bohužel dojem, že si ve svém posledním příspěvku pletete příčiny a důsledky.
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1152
Registrován: 9-2004
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 17:17:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ty hraniční přechody byly zrušeny násilně a chybí
Komu? Nakladni doprave urcite ne, ta skomira i na "sousednich" Velenicich a Znojme, a Breclav jiste taky neni na hranici kapacity. V osobni doprave? Oba prechody vedou soubezne se silnicnimi prechody a ani pres jeden nejezdi ani jeden linkovy autobus. OK, mozna je to tim, ze ho nikdo nenabizi a lidi by jezdili. Dobre, zkusme to s autobusem a pak se uvidi (podle me se uvidi, ze zajem neni, ale dobre, proti pokusu nic nemam). Z rakouske strany je o osobni dopravu v techto oblastech takovy "zajem", ze osobni vlaky smerem na Slavonice konci 20 km pred hranici a z Laa se jezdi uz jen na Viden. Jaka je frekvence mistni zelezni dopravy na prechodech Velenice, Znojmo, Breclav? Nic moc, ze. Dalkova je pres Breclav silna, logicky, a nikdy ji odtamtud nic nepretahne.

protože se do ní zhruba 130 let neinvestovalo
Proc? protoze to nebylo potreba. A jak se do ni melo investovat? Na prelozkach jsem se shodli, ze nejsou na poradu dne. A dal?

Protože jsou v Okříškách ukázkové NEpřípoje
To si vyridte se svym krajskym uradem, zlepseni pripoju me osobne rozhodne vadit nebude a je to zmena zadouci.

.Protože jezdí 810
Ty jezdi na spouste trati s daleko vetsi frekvenci. Nerikam, ze je to idealni vozidlo, ale toto opravdu neni klicovy duvod nezajmu cestujicich o tuto trat.

Protože neexistuje dálková doprava typu PARDUBICE - ZNOJMO
Existovala, s vynikajicimi pripoji, nejezdila na ni 810, zasla na nedostatek cestujicich.

A opet: resme dopravni problemy. Tady zadny neni, ani ve Slavonicich, ani v Hevline...

(Příspěvek byl editován uživatelem kubrt.)
Milan11111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 17:30:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Kubrt: Investice typu KADAŇ - KARLOVY VARY nebo OVA-Svinov - OPAVA
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1153
Registrován: 9-2004
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 17:48:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milan1111: uz bloudime v kruhu. Ty dva uvedene priklady investic se nedaji vubec srovnavat.

Trat Kadan-Karlovy Vary vede mezi dvema uhelnymi reviry, vzdycky na ni byla (a jeste par let bude) silna nakladni doprava. Na 241 jezdilo za KSC vic vlaku nez dnes, protoze proste vsechny trate byly ucpane. Ale ani ty soudruzi neuvazovali o jejim zdvoukolejneni a elektrifikace byla planovana ve vzdalenem horizontu. Silna nakladni doprava uz dnes na Znojmo neni potreba, vlaky okurek a tresni uz se dnes taky ve Znojme nenakladaji a nikdy nakladat nebudou. Co se tyka osobni dopravy, KA-KV je prirozenou pateri Karlovarskeho kraje (velka mesta Cheb, Sokolov, Karlovy Vary a spousta mensich) a jeji spojnici se severoceskou panvi (jedna z nejhusteji osidlenych oblasti v CR). To se skutecne se Znojmem na jedne strane a "aglomeraci" Jihlava-HB na druhe neda srovnavat. Navic prumyslove oblasti podkrusnohori logicky indukuji vetsi prepravni proudy (osobni i nakladni) nez zemedelsky, ridce osidleny kraj Vysociny.
A prirovnani k trati Ostrava Opava je uz uplne mimo. Ostravsko je nejvetsi prumyslovou aglomeraci teto zeme, Opava ma nejakych 50 000 obyvatel zhusta dojizdejicich do Ostravy a dalsich mest v regionu. Krome toho vede huste osidlenou oblasti s vyznamnymi sidly i mezi OS a OP. To jsou proste uplne jine trate, co se tyka charakteru a prepravnich pozadavku. Ani jedna nepotrebuje atraktivitu umele zvysovat prelozkami s nejistym vysledkem, ale proste maji vhodne trasovani. To je cely klic k teto debate. Trat 241 je nesikovne postavena v oblasti, kde je malo lidi i prumyslu. Tazke neni co vozit. Tecka.

(Příspěvek byl editován uživatelem kubrt.)
Jnr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 17:59:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jako nejdůležitější na tratích 240 a 241 je zdvojkolejnění Zastávka - Střelice a zvýšení TR Zastávka - Brno - směrové vedení trati to umožňuje a silná příměstská doprava má zde potenciál růstu a zkracování intervalů (+ nové zastávky Ostopovice, Brno Vídeňská a v případě zachování hlavního nádraží v centru i zastávka u M Paláce)
Jako další spojka na jihlavské měststké nádraží - je zanesena v územním plánu Jihlavy i kraje Vysočina, takže to jde.
Proti zvýšení TR v ostatních úsecích a případnému zdvojkolejňeění některých úseků bych nic neměl.
V budoucnu přeložka Třebíč - Jaroměřice (poptávka tady je, nacpané busy jezdí častěji než třebíčská MHD), ale jsou důležitější věci (brněnský severojižní diametr, prak, východočeský diametr). Na druhou stranu plánují se i stavby obdobného významu, jako měla trať Tr - MB (Most - Žatec, Zlín - Valašská Polanka, tunel Vysokov a myslím, že trase "5. koridoru" do Liberce je srovnatelná s Brno - Třebíč - Jihlava - ČB), takže ať se o tom mluví, plánuje se, zkomají se možnosti a trasa je chráněná územním plánem.
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1154
Registrován: 9-2004
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 18:11:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jnr: presne tak, toto jsou priority, primestska doprava, pomerne drobna zlepseni stavajicich trati, o ktere je uz dnes zajem, ktery je treba udrzet a podporit. Ne megainvestice do trati, o ktere zajem neni a potencial kraje ani nezarucuje, ze ho ty investice prinesou.
Ty stavby "obdobneho vyznamu" jsou skutecne podobne "vyznamne" a stavi se pouze pusou a papirem memorand o zajmu. kdyz dojde na penize, tak se prekvapive (pro me ne, ja o tom vim) zjisti, ze investovat do nich nikdo nebude, protoze ve skutecnosti nejsou potreba.

(Příspěvek byl editován uživatelem kubrt.)
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 833
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 18:19:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milan11111: Rychlíky v relaci Brno - Třebíč konkurují busům velmi úspěšně.

To nepopírám. Také předesílám, že v úseku by určité úpravy měly smysl již v nejbližší době (možná i to zdvoukolejení). Eletrifikace však bude mít smysl až získá větší význam trať Brno-Jihlava jako celek, tady až budou konkurenceschopnější R i v mimoregionálním smyslu (možná po zavedení mýtného na silnicích?) a bude větší poptávka po nákladní přepravě (také?).

protože ty hraniční přechody byly zrušeny násilně a chybí.

Chybí? Jaké? Slavonice? Hevlín? Že by tam jezdilo tolik lidí přes hranice? A kamionů? Myslím si, že tam není dostatečná poptávka ani po osobní ani po nákladní dopravě.
Milan11111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 19:11:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Kubrt: O zdvoukolejnění Znojmo - Jihlava se uvažovalo v 50.letech 20.století.
Souhlasím s Váma, že 241 je poplatná své době, kdy byla postavena, proto by bylo výhodné, jak naznačil Jnr, napojit Třebíč a přetáhnout tak cestující z nevyhovující silnice na železnici. (tuším, že nejkratší a nejlevnější spojka by byla buď v Třebíči-Borovině nebo v Krahulově)
Milan11111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 19:14:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Dejvice: Podle Vás nemají mimoregionální význam rychlíky Plzeň - Brno (ev. R ROŽMBERK Plzeň - Bohumín) jedoucí po 240??
aaaaaaaaa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.78.146.122
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 19:39:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co to tady člověče meleš za nesmysly? Já . Ceny i na České dráze jsou samozřejmě stanovovány úplně jinak. I zde totiž existují smluvní ceny.
Typický výplod chorého šotoušského mozku .

Ale pozor,pan chytry!
Tak mi teda vysvetlete proc napr.zasilky zel.srotu ze Znojma do Lince ,nebo do Villachu chodi pres Breclav? Myslite si ze se to CD vyplati a nabidnou proto lepsi smluvni cenu?,jeste ktomu kdyz to vezou pres Brno?
Ne je to presne naopak,CD se totiz nedokazou absolutne dohodnout s OBB a jednoduse tam zadne smluvni ceny nejsou.A to neni jenom zelezny srot ze Znojma,ale donedavna to bylo treba drevo z cele 241(ktere uz dnes vozy kamiony,protoze urcite dokazou konkurovat,kdyz zeleznice na 100 kilometrovy usek potrebovala 300km),CD by si mely radsi uvedomit,o kolik zakazniku na cele siti takhle prichazy,nez to ze Brnenska serazovacka muze radit o 10 vozu vic nez normalne,nebo dalsim statem ve state Breclavi projede 10 vozu navic.Vzdyt vyvoz z CD na OBB a dal je opravdu minimalni,napr v roce 2003 byl vyvoz z CD vetsi pres Znojmo nez pres Breclav!,Tady na OBB chodi totiz hlavne zasilky z Polska,protoze z CR to jezdi temer vsechno kamionama.
Jo a co se tyce toho vypoctu dovozneho,tak kdyz chci najit nejakou stanici v Rakousku ,tak mi to proste nejde,ja nevim jestli clovek musi mit 3 vysoke skoly aby si u CD mohl nechat neco prepravit,ale to je ted jedno,po slozitem zadavani(napr presnych nazvu stanic) sem v Cesko-italskem a v Cesko-slovinskem tarifu nasel presne to co sem tady vcera psal.Jo a jeste ktomu v Cesko-madarskem tarifu mi to vubec nenabidlo alternativu pres Rakousko,presto ze hodne vozu takto objizdi Slovensko,ktere mimochodem ma uplne stejnou prepravni politiku jako CD.
Takze az priste zacnes psat o necim mozku,tak se treba prvne pokus neco s CD prepravit,a zjistit jestli ty teoreticky keci fungujou i v praxi.
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1155
Registrován: 9-2004
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 19:40:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to marny, je to marny, je to marny. Jak u blbejch na dvorecku.
Takze postavime spojku Starec-Borovina (nebo tak nejak), abysme par stovkam lidi z MorBud nabidli zeleznicni spojeni do City of Trebic bez prestupu. Autobusy na trase MorBud-Jaromerice-Trebic stejne zustanou, protoze nadrazi v Jaromericich ma zoufalou polohu a mezi Jaromericema a Trebici lezi vesnice, ktere se jinak nez autobusem na teto lince obslouzit nedaji.
A zatim z Kladna budou mirit do Dejvic kolony karos, mezi Ostravou a Havirovem budou prdet kloubaky po 15 minutach, cestujici z Sumperka do Olomouce budou presedat v Zabrehu (eventulene si tam 10 minut postoji na preprah), v Brne nebude kapacita na hlavnim nadrazi atd atd. Klidne si o takove zeleznici snete, ja ji nechci a proti nesmyslnym investicim budu vzdy vystupovat.

O zdvoukolejnění Znojmo - Jihlava se uvažovalo v 50.letech 20.století
No jo, to se vubec deli veci nevidane. Zajimave, ze spousta jinych tehdejsi planu se dockala realizace (namatkou prestavba uzlu Praha, celeho Ostravska, elektrizace hlavnich trati), a jine ne. Ze by to bylo tim, ze uz tehdy lide umeli posoudit (az na vyjimky) co je dulezitejsi a co jeste pocka a pak se ukaze, jestli to je porad dulezite, nebo uz ne?

(Příspěvek byl editován uživatelem kubrt.)
Jnr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 19:45:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milan11111: tuším, že nejkratší a nejlevnější spojka by byla buď v Třebíči-Borovině nebo v Krahulově

Taková spojka by ale byla na houby - pokud má ta trať mít význam, musí krom dálkové dopravy (která tady nebude ani tak omračující a sama o sobě by si výstavbu spojky neopodstatnila) postihnout přepravní směry regionální dopravy = v tomto případě Třebíč - Jaroměřice (město, ne nádraží v polích) - MB. Pro dálkové vlaky je navíc výhodnější napojení v Třebíči do východního zhlaví (Ji - Tr - Zn (-Wien) má smysl, Brno - Tr - Zn - Wien smysl nemá).
Trať by vycházela z východního zhlaví, pak okolo PBS přes Radostínské údolí obloukem okolo Kožichovic, Stříteže a Slavic. Dál je možno buď na Mikulovice a Horní Újezd na 241, nebo směr Výčapy, Jaroměřice a 241. Ale tohle není na pořadu dne.
Spojení z 241 do Krahulova / Boroviny by asi bránil terén - 241 u stařečského nádraží je 60 m nad úrovní Stařečského potoka, na jehož druhé straně vede 240.
Viky_cabadaj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Registrován: 11-2005
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 19:56:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

aaaaaaaaaaa - ze Znojma do Lince ,nebo do Villachu chodi pres Breclav?

To je prostě obchodní politika ÖBB, resp. RCA (doufám, že vám tato zkratka něco říká). Cenově výrazně zvýhodňuje přechod Břeclav - Hohenau. Z jakého asi důvodu?

Jo a co se tyce toho vypoctu dovozneho,tak kdyz chci najit nejakou stanici v Rakousku ,tak mi to proste nejde,ja nevim jestli clovek musi mit 3 vysoke skoly aby si u CD mohl nechat neco prepravit

Pokud se něco pokoušíte přepravit po železnici s ČD tím, že se snažíte počítat jakési tarify, tak se na to raději vykašlete. Obchod (nejen na železnici) se dělá jinak - znovu opakuji důležitý výraz "smluvní ceny".

ja nevim jestli clovek musi mit 3 vysoke skoly aby si u CD

Stačí mít aspoň maturitu. Kterou vy - vzhledem k vašemu pravopisu - zjevně nemáte (už se těším na další negramotnou cholerickou odpověď plnou špičkových hrubek ).
Teda Viky, ty máš ale xxxxx

to víš, to musí bejt...
Milan11111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 20:11:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Kubrt: Nikdy jsem nezpochybňoval význam KLADNO - PRAHA, ŠUMPERK - OLMIKO nebo OVA - HAVIROV. Myslím si, že by třeba na trase OVA - Havířov primárně bylo potřeba vylepšit vozový park. Staré pantografy, co tam jezdí jsou k pláči. Nutno navýšit kapacitu + zlepšit vozový park - např. 471 /neukamenujte mě, jestli to číslo je jiné - prostě myslím ty soupravy, co jezdí na Os Praha - Kolín a vyrábí se v Ostravě/
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 834
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 20:28:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milan11111: Podle Vás nemají mimoregionální význam rychlíky Plzeň - Brno (ev. R ROŽMBERK Plzeň - Bohumín) jedoucí po 240??

Vždyť píšu "až budou mít větší význam...". Samozřejmě, že ho mají, ale většina lidí jimi nejezdí v relacích Brno-Jihlava či Brno-ČB, ale využívá místně (Brno-Třebíč, ČB-Jindřichův Hradec), což k zaplnění rychlíků v klase po dvou hodinách prostě nestačí (vyjma extrémů jako jsou pátky a neděle odpoledne). Respektive stačí to možná k obhajobě (to ale také diskutabilní) dotování, ale není to argument pro nějaké megalománie na trati 240. Pro ně by to byl argument, kdyby jezdilo denodenně více než 8 párů skutečně plných R (+ nějaké posilové v extrémních dnech) + by musely být nějaké ty náklady.
Milan11111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 20:52:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Dejvice: Podle mého názoru byla chyba, že ČD zrušily (resp. zlomily v Brně) například R Junák, který také jezdil Bohumín - Plzeň přes Brno, JI... pak taky jezdil R Český Těšín - Jihlava, který je také přelomený v Brně. (dnes teda vyjíždí z Bohumína ne z Těšína). V Brně je na přestup mezi R pouze 8 min. V případě, že je zpoždění víc jak 15 min, vzájemně ujíždí. To je chyba. Hodně cestujících to odradí. Vím, že cestuje dost lidí například v úseku Třebíč - Ostrava nebo v úseku Náměšť n/O - Ostrava.
Milan11111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 20:55:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Dejvice: Považujete třeba ještě za regionální význam, když cestující jede např. z Třebíče do Českých Budějovic? Ta hranice je diskutabilní.
bbbbbbbbb
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.78.146.122
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 21:11:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ne to neni obchodni politika OBB,tam proste zadne smluvni ceny nejsou,jsou tam jen ty ,ktere se tykaji uzemi CD ,a ty se neptaji kam to pojede dal v Rakousku.A ty smluvni ceny se urcuji podle tarifniho pasma.Ale ja nevim proc vam to mam porad psat,ja mam na starosti dulezitejsi veci,ale vy evidentne ne ,protoze nejspis pracujete na reditelstvi CD, a tam maji vsichni dost casu na blbosti a take na to aby si po sobe kontrolovali co napsali a take psali peclive hacky a carky,ja proste pisu,a staci kdyz to precte nekdo kdo umi plynule cist,a nezasekne se o kazde slovo ,kde chybi carka,nebo uvozovky,jestli jste dislektik tak taky reknete nadrizenemu na CD aby vas povysil,protoze na reditelstvi CD plati ze cim blbejsi tim vyssi post .

-Jestli to nepřečtete ,tak řekněte na ředitelství aby vám zaměstnali tlumočnici-další post na ředitelství přece nikdy neuškodí.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 835
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 21:25:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milan11111: Podle mého názoru byla chyba, že ČD zrušily (resp. zlomily v Brně) například R Junák, který také jezdil Bohumín - Plzeň přes Brno, JI...

Proč proboha? Vždyť poptávka v relaci Brno-Ostrava a Brno-ČB je dost odlišná, nehledě na to, že z Ostravy do ČB či Plzně nepojede asi nikdo. To však nic nemění na tom, že jsou přípoje v Brně zpravidla doslova otřesné, tedy měly by se zlepšit.

Považujete třeba ještě za regionální význam, když cestující jede např. z Třebíče do Českých Budějovic? Ta hranice je diskutabilní.

Samozřejmě žádná taková hranice není. Jde jen o to, že rychlíky Brno-ČB plní ve většině případů cestující Brno-Třebíč či ČB-Jindřichův Hradec, což zaplní rychlík tak z poloviny a ve zbytku trasy jsou takřka prázdné. Jinak vzhledem k tomu, že na trase ČB-Třebíč se nelze smysluplně přepravit než rychlíkem a je to přes 100 km, tak je to rychlíková relace. Bohužel však takové relace se do zaplněnosti zdejších rychlíků promítají jen zanedbatelně. Také proto jsem se tu nedávno snažil "prosadit" vizi, že by měly rychlíky Brno-ČB jezdit přes HB, a tedy nabízet rychlík v relacích, ve kterých má železnice za současného stavu potenciální cestující. Samozřejmě jsem byl pro Sp vlaky Brno-Třebíč.
Milan11111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 21:36:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Dejvice: Nezlobte se, ale rychlíky BNO - PLZ přes HB jsou nesmysl. Potenciál cestujících Náměšť n/O + Třebíč + Okříšky (tj. Znojmo+Jemnice+Moravské Budějovice+Jaroměřice n/R) je nepochybně vyšší než potenciál cestujících přes Žďár. V předminulém grafikonu se ČD už pokusily převést rychlík přes HB, ovšem zdaleka se to neosvědčilo, nehledě na to, že to zhoršilo obsluhu jihozápadní Moravy.

Z Plzně do Ostravy přes Třebíč nepojede nikdo, to s Váma souhlasím na 100%, avšak jedou i cestující z Třebíče do Ostravy nebo z Náměště, jezdí i z Moravských Budějovic a když musí v Brně sprintovat z 5. nást. kusé koleje na 2.nást. je 8 minut opravdu málo. Přímý vlak je přímý vlak, i kdyby na přestup bylo 20 minut.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 836
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 21:48:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milan11111: Ty R přes HB mají svá + i -. Vyšší potenciál je nesporně u tratě 250, ale problém by možná byl se spojováním a rozpojováním rychlíků z/na ČB/Prahu a hlavně, kolik lidí jezdí z Třebíče na Jihlavu a ČB? Jinak k té Třebíči - no nevím jestli se kvůli těm 10-ti lidem vyplatí tahat téměř prázdné 2-3 vozíky navíc dál až do ČB. Pokud by na přestup bylo slušných 15 minut, tak by to myslím bylo ideální.
Jnr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 21:51:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rychlíky Brno - ČB via HB mají smysl jen v případě, že by vyměnou rychlíky Praha - HB - Brno jezdily přes Třebíč.
Z Jihlavy do Brna to vyjde časově nastejno přes Třebíč i přes Žďár, ale přes Třebíč se jezdí právě kvůli Třebíči.
Rychlíky Praha - HB - Brno primárně neslouží pro spojení Prahy a Brna (rychlejší přes Pardubice), ale pro obsluhu měst na trase, takže vedení přes Jihlavu a Třebíč by bylo lepší než přes Žďár.
Kdyby ale měly mezi Brnem a HB jezdit spolu pražské i budějovické rychlíky je to blbost - Žďár je nenaplní.
Milan11111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 21:51:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Dejvice: Ještě vám dám typ na zasmání.. Mrkněte se na IDOSu, jaké jsou přípoje v Brně při relaci Třebíč - Kyjov (zvlášť šťavnaté jsou návaznosti R - Sp)
Jnr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 21:59:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejvice: Vyšší potenciál je nesporně u tratě 250

V čem má 250 oproti 240 větší potenciál?
Podle frekvence cestujících vede 240! Navíc 240 má potenciál dalšího růstu (zvýšení rychlosti, zajíždění všech vlaků do Jihlavy města, úpravy přednádraží (=MHD před budovu) v Třebíči...). 250 se rychlost výrazně zvýšit nedá, ve Žďáru je perfektní návaznost na MHD i busy - už není moc co zlepšovat. Jestli pak to nebude třeba tím, že Třebíč a Jihlava jsou o něco významnější než Žďár.
Mallard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 22:17:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jnr:

Není mně moc jasný způsob,jak výrazněji zvýšit rychlost na trati 240.Hlavně v úseku Zastávka-Krahulov.Trať má zde velmi nepříznivé sklonové poměry(stoupání až 26‰),prudké oblouky a vzhledem k rázu krajiny i nedostatek místa na směrové úpravy,případně zdvojkolejnění.Podle mne by vynaložené náklady nebyly adekvátní.Ani elektrifikace v současné době by nepřinesla výraznější efekt.Stále by to byla jednokolejka s nutností křižování.Další problematický úsek by byl Okříšky-Jihlava,kde je trať vedena v údolí řeky Jihlavy.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mallard.)
AA
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.158.154.230
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 22:19:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kolik v Třebíči průměrně nastupuje do jakéhokoliv rychlíku cestujících? 60-100? Myslím, že se moc nemýlím. To už je pěkné číslo!
Milan11111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 22:28:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad AA: Máte pravdu! Navíc obsazenost rychlíků by se ještě zvýšila, kdyby byly lepší návaznosti Os od Znojma v Okříškách a když by R zastavoval ve Studenci - je zde potenciál Velkého Meziříčí. R totiž nestaví na 250 ani v Křižanově (tuším, že jen jediný, a to Palach jedoucí ve směru Břeclav - Děčín, nic víc tu nestaví)
Jnr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 22:44:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rychlost na 240 VÝRAZNĚ zvýšit asi nejde, ale přece:
- převýšení v obloucích
- úprava zhlaví stanic tak, aby rychlíky mohli projíždět po průjezdné koleji (např. v Kralicích je průjezdní první kolej, na ní při křižovaní stojí Os a rychlík musí přeskákat na druhou; při křižování v Rapoticích první vlak přijíždí na druhou kolej (průjezdná) a ten druhý, který projíždí musí zpomalit a přeskákat na třetí kolej; v Náměšti je pro rychlíky nástupiště u třetí koleje (průjezdná je druhá)...)
- lepší vozový park, v současnosti se nedosahuje ani TR (Zastávka - Rapotice...)
- zrychlit se dá Brno - Zastávka (to samozřejmě zkrátí celkovou jízdní dobu do Třebíče i Jihlavy)
- zdvojkolejnění některých úseků (odpadá křižování) místa se dají najít, jeden z lepších úseků je Třebíč - Vladislav a další
- v současných jízdních řádech je velká "vata", zpožděné vlaky od Plzně i od Brna mezi Jihlavou a Brnem běžně zkrátí okolo čtvrt hodiny (viz. historie zpoždění), před dvěma lety jezdily mezi Brnem a Třebíčí rychlíky i se zastávkou ve Studenci o zhruba 8 minut rychleji.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 838
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 22:56:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jnr: Rychlíky Praha - HB - Brno primárně neslouží pro spojení Prahy a Brna (rychlejší přes Pardubice), ale pro obsluhu měst na trase, takže vedení přes Jihlavu a Třebíč by bylo lepší než přes Žďár.

Ne, to rozhodně nikoli. Žďár je sice město s nižším počtem obyvatel než-li Jihlava, ale potenciál cestujících je určitě vyšší v relacích Praha/Brno-Žďár nežli na Jihlavu. Navíc by to vypudilo lidi cestující v relacích HB-Brno apod.

Podle frekvence cestujících vede 240! Navíc 240 má potenciál dalšího růstu (zvýšení rychlosti, zajíždění všech vlaků do Jihlavy města, úpravy přednádraží (=MHD před budovu) v Třebíči...)

Za prvé: Průměrná frekvence cestujících v rychlících mezi Brnem a HB/Jihlavou je určitě na trati 250 vyšší. Je třeba si uvědomit, že vyšší počet obyvatel se nerovná vyšší potenciál. Za druhé: Mluvím o současném stavu. Za třetí: Ano docílit zvýšení rychlosti a docílit tedy konkurenceschopmosti na trase Brno-Jihlava jde, ale je potřeba mít jiné soupravy a vložit nemalé peníze do infrastruktury, které se pravděpodobně jen tak nesplatí.
Jnr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 23:01:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Třebíči se vyměňuje 50 - 75 % cestujících. Už se mi hodněkrát stalo, že když jel od Brna někdo, kdo to tady nezná, se v Třebíči ptal jestli je to konečná, nebo je nějaká výluka či co. Když najednou skoro všichni vystupují ... :-)
Zastavování ve Studenci je blbost, akorát by to zpomalilo cestu. Lepší by bylo zastavování rychlíků v Křižanově. Kdo by z Mezu jel vlakem přes Studenec do:
- Brna (když tam vede 250ka a jezdí busy)
- Jihlavy (když tam jezdí busy (do centra) a vlakem je to zajížďka jak pes)
do Třebíče a Náměště je jedno jestli ze Studence jedete Os nebo R
Jnr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 23:10:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Žďár je sice město s nižším počtem obyvatel než-li Jihlava, ale potenciál cestujících je určitě vyšší v relacích Praha/Brno-Žďár nežli na Jihlavu. Navíc by to vypudilo lidi cestující v relacích HB-Brno apod.

1) Jihlava má kvůli dálnici menší potenciál cestování vlakem, ale to nevysvětluje Třebíč (větší a významnější než Žďár, potenciál vlakoježdění větší než u Žďáru).
2) Vedení Praha - Jihlava - Třebíč - Brno jsem navrhoval jen pro případ, že by se ČB - Brno jezdilo přes HB, takže by rychlé spojení HB - Žďár - Brno zůstalo zachováno.
hanz_11
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.229.2
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 07:58:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Device:
Větu "Žďár je sice město s nižším počtem obyvatel než-li Jihlava, ale potenciál cestujících je určitě vyšší v relacích Praha/Brno-Žďár nežli na Jihlavu. " nemůžeš myslet vážně! Zaprvé Žďár je minimálně dvakrát menší než Jihlava nebo Třebíč a to s tím potenciálem to jsi vzal kde???
Žďár společne s HB nemůže nikdy konkurovat potenciálu Třebíč, Jihlava, Náměšť, Okříšky, Jaroměřice, atp. Jak zde již bylo několikrát řečeno na trati 250 není co zlepšovat = neočekává se žádný růst (ani nejsou lidi, kteří by ten růst vyvolali, Žďár a HB jsou dědiny které už nemaj co nabídnout!) Jak ukázalo jž několik studijí při zvýšení rychlosti na trati 240 je téměř jisté že se vlaky více zaplní! Dle info ČD by se po rekonstrukci 240 a zvyšení traťové rychlosti uvažovalo o zavedení dálkových rychlíků Brno - Jihlava - Praha, proč asi? :-) Trať 250 bych sem nepletl a už vůbec bych nemluvil o možné vozbě rychlíků přes dědiny jako je Žďár to je slepá větev, která ke zvyšení osobní přepravy nikdy nepovede. Trať 250 má velký význam pro nákladní přepravu o tom nemá cenu polemizovat!
hanz_11
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.229.2
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 08:09:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Device: "třeba si uvědomit, že vyšší počet obyvatel se nerovná vyšší potenciál."

To se pleteš, koukni třeba do sousedního německa nebo na autobusovou přepravu. Soukromí přepravci dokážou tento potenciál objevit, zvolit vhodnou strategii a jde to. A autobusy jsou na daleko lepší úrovni než ty u polostátních firem! Když se ty nabízené zdroje umí využít tak se to vrátí, ale je třeba si uvědomit že pokud budou o tom rozhodovat neprogresivní lidi a důchodci což je u nás většína, tak vlaky nebudou na sebe navazovat a města, kraje nikdy nepřipravý plán jak tento potenciál využít. Vemte si třeba jen silnici z Jihlavy na Znojmo a dál na Vídeň je osla může napadnout vést tuto silnici daleko od velkých měst. V případě že by to bylo napopak tak je velká šance na přilákání investorů....
Milan11111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 5-2006
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 08:38:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Jnr: Souhlasím s Váma, že by bylo lepší, aby rychlíky zastavovaly v Křižanově a tak stáhly cestující z Velmezu. Jenže v dnešní době staví v Křižanově jen R Jan Palach jedoucí ve směru Děčín. Jiné R nestaví ani ve Studenci ani v Křižanově. (Nevím, jak to bylo dřív s Křižanovem, ale některé rychlíky ve Studenci dřív stavěly - před cca 5 lety)

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace