Autor |
Příspěvek |
Jbotysek
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3 Registrován: 4-2006
| Odesláno Úterý, 19. září 2006 - 18:25:13 |
|
|
Borovička
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1123 Registrován: 5-2002
| Odesláno Úterý, 19. září 2006 - 18:57:31 |
|
Martin: Co bys nechtěl. Je před volbami a máme jiné starosti než problémy běžných cestujících (kdoví zda to jsou vůbec naši voliči). |
Drak
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 418 Registrován: 10-2002
| Odesláno Úterý, 19. září 2006 - 19:38:38 |
|
Martin: Dneska se přebíralo, tak termín bude splněn. Eskalátor je taky jenom stroj který se musí zaběhnout. Zda jsou 3 měsíce pro výměnu tří ramen přiměřené neumím posoudit, když se 3 měsíce vyměňuje jeden podchodový. Všude lze najít rezervy. Já bych osobně u tak zatížené stanice i během prázdnin volil systém výměny jako na IP, tedy postupnou. Sice by to trvalo déle, ale bylo by to pro cestující lepší. Když jsem viděl ROV na výměnu, celkem jsem nechápal jak to mohl někdo schválit. Když jsem viděl davy na schodišti, obavy se naplnily a revizoři vybírající turisty z davu mě rozpálili do ruda. Tak se mi snad alespoň podařilo prosadit aby nebyla prováděna kontrola v místě, kde je snížena obvyklá kvalita přepravy když už na to revizoři neumí přijít sami. (Příspěvek byl editován uživatelem drak.) |
Mysmic
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 43 Registrován: 7-2006
| Odesláno Středa, 20. září 2006 - 08:50:25 |
|
ad zastávky na náměstí Republiky: Včera mě tam zaujal jeden zamyšlený týpek manažerské vizáže, který o ten schod zakopnul a solidně se rozplácnul (možná by to vybalancoval, ale zachraňoval notes). Horší bude, až tam zakopne nebo zavrávorá nějaká babča. Také exemplární past pro vozičkáře. Napřesdržku! A propo, nemělo být na náměstí Republiky nějaké speciální, architektonicky skvostné a vůbec úžasné řešení dlažby? Homo politikus z Jedničky se tím, myslím, chlubil v prezentačním stanu na Můstku... |
Absolut
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 883 Registrován: 6-2005
| Odesláno Středa, 20. září 2006 - 09:02:03 |
|
Na náměstí republiky nebyla možnost kompromisů. Berte to tak jako fakt, výsledek není vůbec vinou DP.
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici. |
|
Martin
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2093 Registrován: 5-2002
| Odesláno Středa, 20. září 2006 - 09:12:50 |
|
Drak: Uvažovalo se umístit na Dejvickou 4 eskalátory? Asi tam nebylo místo, ale hlavně ve špičce by bodly. Já nedokážu posoudit nakolik jsou 4 měsíce optimální, ale připadá mi, že u DPP trvá i více věcí déle než v jiných městech. Třeba výluky - chápu hygienici aj., ale prostě nerozumím tomu, proč se výluky neprovádějí jednokolejně jak dříve v Jindřišské? Docela mě šokovalo vidět výluky v Ostravě, kde se ještě za běžného provozu rozebíraly panely a až nejnutnější výměna kolejí zastavila provoz. Ovšem tak maximálně na víkend. |
Káem
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1348 Registrován: 8-2005
| Odesláno Středa, 20. září 2006 - 10:52:32 |
|
Děkuji všem za podporu :-))) Bojovník za práva zalezl. Chicht. Absolut: Ale proboha jakej kompromis? Bezbariérizace je jasnej trend a schod lze řešit malou šikmou plochou, já to vidim jako krasomanýru architekta, to se na mě nezlob, věci nejsou tak záhadný jaxe dělaj. Můj malý příběh - II.díl: Včera tatáž 26 (s jiným řidičem) jela včas a já stihnul metro o jedno dřív - jinými slovy moje cesta MHD včera trvala místo 40 minut o 15 minut méně než v pondělí. To je sakra rozdíl. |
Absolut
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 886 Registrován: 6-2005
| Odesláno Středa, 20. září 2006 - 13:44:56 |
|
Káem: Psal jsem víc myslím na tramfóru. Nemá cenu pitvat to duplicitně. Martin: To nemůžeš pochopit.
|
218
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 458 Registrován: 5-2003
| Odesláno Středa, 20. září 2006 - 13:49:40 |
|
Martin: To nemůžeš pochopit. Proč to nejde pochopit? Nemá to žádný rozumný důvod? Nebo je to snad tajemství (děsně tajný)?
Robot 1-X please save my friends! ...and doctor Zoidberg! |
|
Káem
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1353 Registrován: 8-2005
| Odesláno Středa, 20. září 2006 - 15:27:53 |
|
Absolut: já to taky neumím pochopit. V Brně to dělají taky tak. Kdyby pražáci dělali výluku v Plzni na Pětatřicátníků, tramvaje by prostě na půl roku nejezdily v celý Plzni. K nepochopení je na tom jedině to, že prostě se něco takhle dělá X let, jinak se to nedělalo, a nikdo není k nějaké změně motivován. Já chápu, že přeložky TT naboso na štěrk šly dělat za první republiky, kdy jezdily lehké dvounápravové vozy, ale stejně, ještě v sedmdesátých letech se budovaly trojúhelníky na Sokolovské, kde se točily 3 linky a šlo to. Dneska by se to zavřelo od Florence a bylo by. I když pravda, kaliforňan na Invalidovně nedávno byl, to je fakt. |
Akribius
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 593 Registrován: 4-2003
| Odesláno Středa, 20. září 2006 - 15:36:48 |
|
To je mi líto,že jsem považován za ukřivděnce.Ale skutečně by mě zajímalo,jak je možné,že pokud vyvěsím několik omezených rychlostí,ale už neudělám další krok-sice nepopulární-prodloužení jízdních dob.A s tím holt změnu JŘ.Kdyby se OR vyvěsily jen na určitou dobu,do nejbližšího vhodného víkendu či noci,kdy by byla provedena oprava,tak proč ne,ale když jsou na svém místě púl roku,tak to je moc. Zítra ráno mám l.č.7.Na ní jsou tyto OR: Oblouk před zst.Slánská 10km/h směr: ÚD Asi 50m dlouhý úsek před Krematoriem 30km/h SŘ Oblouk před zst. Kavalírka 15km/h SŘ těsně před stanicí Zborovská 10km/h ÚD část mostu Palackého 20km/h SŘ oblouk pod podjezdem tratě ČD v Nuslích 10-15km/h oba směry,OR pokračuje až 30m. za oblouk oblouk před zst. Div. na Fidl. 15km/h SŘ K tomu se musí připočítat absolutně nesynchronizovaná světla ve Vršovicích.Já jsem si myslel,že trpím stihomamem,ale po optání se pár řidičů jsem nabyl dojmu,že l.č.7 prostě nevyjede téměř nikdo a mnozí přiznali,že i za cenu porušení předpisů jsou stejně pozdě. Dál k jízdě.Pokud mám zpomalit,tak zpomaluji už delší dobu před stanicí,abych nemusel brzdit na plný výkon EDB.Rovněž tak rozjezd neprovádím na nejvyšší stupeň jízdy i když by tomu odpovídaly adhezní podmínky.Pokud je někde OR (Libeňák) na chvíli je přerušena (asi na 30m) a pak je tam znova,tak ani nezrychluju,protože abych vzápětí prudce zrychlil a po oněch 30m. prudce zpomalil mi nepřijde jako pěkné svezení. Mě se strašně líbilo svezení ve francouzských městech-řidiči tam nejeli více jak 40km/h,obvyklá rychlost byla dokonce jen lehce nad 30km/h.A jejich stroje by jistě zvládly i více.Ale kouzlo bylo v tom,že oni se plynule rozjeli ze zastávky a tou 30 dojeli až k další,kde plynule dobrzdili.Prostě perfektní preference a stav svršku. |
Káem
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1355 Registrován: 8-2005
| Odesláno Středa, 20. září 2006 - 16:06:07 |
|
Akri: Nehledáš rezervy :-) Popis v předposledním odstavci právě tou rezervou podle mě je. Netvrdím, že cestující musí padat při rozjezdu i brzdění, ale myslím že to jde - párkrát jsem jel s řidiči, jejichž jízda byla svižná a přitom nepůsobila nebezpečně a asi ani neporušovala omezené rychlosti. Ve francouzských městech, kde MHD přepravuje kolem 25-30% lidí a to ještě vesměs maminy na mateřských a ženy v domácnostech si mohou dovolit jezdit 30 km/h. Možná i proto přepravují tolik kolik přepravují. Já vím, mě se to radí :-)))) ale ty mě znáš. Prodloužení jízdních dob: V noci se prodloužily a teď se už čumí tuplem úplně všude. Ne. Mělo se tlačit na řidiče, aby využívali možnosti moderních vozů a tratí kde to jde. Koneckonců, o něco výše (nebo ve vedlejší diskusi) jsem popsal rozdíl mezi stejným spojem l.č.26 v různé dny. Je přeci strašný, když linka 91 vedená vozem 2XXX má v úseku Výstaviště-Lazarská stejnou jízdní dobu jako linka 14 vedená nejmodernějšími vozy, za drahé peníze rekonstruovanými, které vyjedou nejprudší i nejdelší stoupání v Praze jako nic. Tak co není v pořádku? |
Akribius
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 594 Registrován: 4-2003
| Odesláno Středa, 20. září 2006 - 16:21:54 |
|
No jenže ty jsi nejel tou 26 ani v jednom případě celou trasu.Ten,co byl pozdě nemusel a určitě nebyl pozdě schválně.Prostě buď na někoho čekal,možná počkal na dobíhající z tramvaje za ním (což jsi tu kdysi velmi obhajoval),nebo popeláři,co já vím. Představa,že jedu schválně pomalu,abych očernil svého chlebodárce je nesmyslná a přísahám tu klidně na smrt manželky,že jedu tak jak to jde. Dneska třeba na mě na Výstavišti a už nikde jinde nepočkala l.č.17 (měl jsem l.č.12).Já se ptám proč.U elektrárny jsme se viděli.To oželím těch pár vteřinek,ale budu mít spokojenější lidi.Ale abych měl spokojenější lidi tím,že je dovezu někam dřív,ale za cenu porušení předpisů,do toho se mi fakt moc nechce.Jsem u tramvají krátce,ale pár nešťastných kolegů už jsem zažil a s jedním i dost kamarádil a velice těžce hledal s takovým prohřeškem práci i mimo dopravu.Jen kvůli tomu,aby na konečné byl včas a stihl si dát o kafíčko víc. Jízdní doby v noci jsou udělány naopak suprově.Jedeš v klidu,důstojně a vychází to tak akorát.Třeba je dělal někdo s mým smýšlením:-) |
Káem
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1357 Registrován: 8-2005
| Odesláno Středa, 20. září 2006 - 16:33:07 |
|
Akri: Manželka to čte? No já s nim jel 5 stanic a přesně jsem to viděl proč - a protože byl vokovickej, tak nemoh neznat, jak to na Evropský chodí a jak musí jet, aby dojel k semaforu na začátek zelený, odstanicoval a odjel na konec zelený aby u dalšího semaforu byl uprostřed červený a odjížděl zase na začátku zelený. Orientace Liboc ve směru Hostivař nesvědčila taky o velkém soustředění na výkon. Chichichi, já bych v noci radši rychle :-) Hele, já z Pavláku prostě radši jedu na Vltavskou busem a dojdu to, než abslovovat to martýrium přes Lazarskou... |
Radek31
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 141 Registrován: 4-2006
| Odesláno Středa, 20. září 2006 - 16:51:21 |
|
2 KM - panebože už je to tady zase :-( ty jsi sklerotik, že si nepamatuješ žádnou debatu starší než týden? tohle jsem s tebou řešil někdy letos a zajímala by mě jedna věc - když uznáš, že mám pravdu a po pár měsících se zase vrátíš k původnímu kecu (aniž by se cokoliv změnilo, kromě místa debaty - bylo to na tramforu), co si o tobě jako mám myslet? a není to poprvé - to samé jsou tvoje argumenty proti T3R.P ve srovnání s T3, kde jsi uznal, že asi 8 z 10 je blbost a už zase to na tramforu rozjíždíš, jako by se nic nestalo - vždyť to je trapné :-( ani nemám náladu ti to znova opakovat, protože mi je jasné, že to tu za pár měsíců bude zase takže ještě jednou a snad naposled! ano, linka 91 má stejnou jízdní dobu, protože se okopírovala jízdní doba té 14 a vytisklo se to na JŘ!!! to nemá nic společného s realitou navíc jízdní doba 14 je ve všední den a 91 o víkendu! (to je rozdíl 2 minut - 17 vs. 15) když jsem jel posledně s 91, tak jel normálně a stejně u Kotvy říkal, že už měl být na Výstavišti navíc jde o úsek v centru, kde se tramvaj často nemůže rozjet kvůli autům a omezením rychlostí (třeba Lazarská - Václavák max. do 20 km/h) a kde je hodně lidí (91 čeká v zastávkách asi tak 1/3 času té 14) btw kolik "nejprudších a nejdelších stoupání" je na trase Lazarská - Výstaviště? a kolik 14T (což je ten nejmodernější vůz) jezdí na l. 14? já jsem s T3 jel za historickou, která ani nebrala cestující od Brusnice na Karlák a nadělil mi 8 minut zpoždění (na 23), takže zase takové super tramvaje to nejsou (na 16 minut dlouhé trase nabrat 8 minut se mi nezdá moc v pohodě) |
Radek31
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 142 Registrován: 4-2006
| Odesláno Středa, 20. září 2006 - 17:04:43 |
|
2 Akribius - něco vyjet nejde, to souhlasím (třeba Oblouková - Svatoplukova), ale celkově to není tak hrozné - každopádně, když máš každé kolo na zádech pořadí za tebou (a to je pokaždé jiný řidič), tak asi bude důvod jinde než v jízdním řádu btw pokud jde o rozjezd a zastavení - imho pokud je to provedeno plynule, tak není problém používat i nejvyšší stupně - nikdo v tramvaji nepadá a jsou doma o 10 minut dřív - nezlob se, ale jezdím domů tramvají každý den víc než 40 minut čistého času (nepočítám čekání a přestup) a kdyby to mělo trvat místo toho hodinu (opět čistý čas), tak si to auto fakt pořídím - ono to nezní špatně napsáno (jak jezdíš v pohodě pomalinku atd.), ale co praxe? na projížďku po Praze je tu 91 - normální tramvaje jsou od toho, aby se člověk dostal na místo určení mimo jiné rychle souhlasím, že OR jsou problém a antipreference na křižovatkách ještě větší (zvlášť na l. 7), ale s tím se holt musíme nějak vyrovnat, protože to se jen tak nezmění |
Martin
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2094 Registrován: 5-2002
| Odesláno Středa, 20. září 2006 - 17:20:33 |
|
Absolut: V poslední době spíš nechápu tvoje příspěvky nebo v nich nemohu najít souvislosti. Pokud člověk nechápe, neznamená to, že nerozumí. Taky nechápu souseda, co pálí PET lahve v kamnech, když má 50 metrů od baráku kontejner. Ale rozumím, že je to prostě hovado. Pokud výluka v Praze na 100 m tratě trvá 2 měsíce a v Ostravě 2 týdny, tak to opravdu nechápu. Ale rozumím, protože DP-ED! |
Radek31
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 143 Registrován: 4-2006
| Odesláno Středa, 20. září 2006 - 17:29:16 |
|
2 Martin - DP-ED neexistuje a i kdyby ano, tak dlouhé výluky budou mít příčinu někde jinde (Příspěvek byl editován uživatelem radek31.) |
Zdenek1 Neregistrovaný host Odeslán z: 82.113.53.123
| Odesláno Středa, 20. září 2006 - 19:17:02 |
|
kdyz se zde mluvi o kulture cestovani - je dost ridicu vozu T6, kteri pri rozjezdu daji paku vpred az nakonec, po dosazeni 45km/h stupen 0 a pred zastavkou zas vzad az nakonec. To neni svizna jizda, to je hruza. Vzdy budou ridici, co jezdi rychle (pamatuji jednou Staromestska - Dablice 14minut a to jsem se fakt bal) a ridici co jezdi pomalu - naslapnout - 40km/h pustit - 15km/h naslapnout ... atd Ja mam testovaci usek Cechovo nam. - Karlovo nam. zvlaste pred zastavkou Jana Masaryka vynikne ten, kdo umi. Vcera jsem jel s jednim borcem v T6 ktery brzdil jako druhy do zastavky a mezi sprahly bylo tak 15cm. Evidentne to testoval - na dalsich dvou zastavkach to same. Vzdy se zvednul, aby se podival jak dopadl. O "plandani" druhych vozu soupravy by se tez dalo psat mnoho, i ja jsem jendou spadl z posledni zidle v druhem voze. |
Drak
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 419 Registrován: 10-2002
| Odesláno Středa, 20. září 2006 - 19:56:53 |
|
Martin: Uvažovalo se umístit na Dejvickou 4 eskalátory? ....... Pokud vím tak ne. Před rekonstrukcí se mě na to už někdo někde ptal, tak jsem vypočítal že i tři pomalejší kapacitně stačí i s rezervou na čtvrthodinové maximum. Jinak místa tam je trochu více než na IP. Kdysi jsem viděl v Německu jak se manící hrabali v kolejišti, přijela tramvaj, zastavila, maníci dokončili pracovní krok umožňující přejezd vozidla a jeden po druhém uvolnili trať, jejich předák zkontroloval pracovní místo, zatroubil na trubku, tramvaj pomalu projela, pak zatroubil znova, manící se vrhli na další pracovní krok atd....bylo to jak na formuli, protože jim to vycházelo do intervalu docela přesně. |
Martin
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2095 Registrován: 5-2002
| Odesláno Středa, 20. září 2006 - 21:34:54 |
|
Radek 31: Vím, že už dlouho DP-ED neexistuje, jen jsem směřoval k tramvajím. Drak: Myslím si, že 3 eskalátory jsou málo. Ze stanice se zaplní oba vždy, když přijede metro. Do stanice je jeden krajní málo. Cestující se štosují už od skleněných dveří v rš každý den. Pak stačí opravdu sjetí 119, 26 a busu z Kladna a je problém. K výlukám: Bohužel. V Praze se dodnes držíme hesla doteďsetonedělalo,nebudemetotakdělatiteď. Nehci házet vinu a ani nevím na koho, ale pravda je taková, že výluky v Praze jsou jedním z choulostivých témat nejenom na k-reportu, ale i v médiích nebo na magistrátu. Poslední velká výluka křižovatky Lazarská se dělala tehdy i přes noc a frmol tam byl 24 hodin denně. Přesto to šlo. Proč šla jednokolejná výluka v Jindřišské a 10 let po té to nejde? |
Drak
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 420 Registrován: 10-2002
| Odesláno Středa, 20. září 2006 - 22:05:26 |
|
Martin: ty nárazovky se teď budou štosovat víc, neboť schody pojedou pomaleji, ale to už nezměníme. Když není tlak na jinou organizaci práce. Těžko lze očekávat iniciativu. Jako ty schody na DE. Já nepochybuju že to umíme zařídit jinak, metráci jsou přeci jen nuceni více dělat vše s ohledem na zachování provozu, ale holt se to tady zkusilo jestli projde přes odbor dopravy MHMP omezení přepravní kapacity, prošlo, tak se to udělalo z jedný vody načisto a možná o něco levněji bez provizorek. Co IDS řídí, prý dobře řídí...co bychom prý chtěli za ty prachy co si z každý zakázky uleje...jedna z kvalitních odboček na penězovodu pražských investic. |
Mysmic
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 44 Registrován: 7-2006
| Odesláno Čtvrtek, 21. září 2006 - 08:52:12 |
|
Volně navážu na KMovy zážitky z jízd tramvají po Evropské… Tak jsem zas jednou jel noční tramvají, 51 z DŠ. Odjezd na čas, ale pak jsem se už jen důvěrně seznamoval se „zónou 40“ a ještě plouživějším stylem jízdy hloubětínského řidiče vozu 8067. Po Evropské si to v klídku šinul rychlostmi do 30 a mezi Hadovkou a Thakurovou do 35 km/h (odhad). A tak za naprosto volného provozu a jen s pár cestujícími na palubě měl na Dejvické už +4 min. Co dodat... Jo a jestli dovolíte, přihodím mimo téma jiný „zážitek“ z Dejvické z jiného dne. Zřejmě předposlední 119 od letiště vyplivla početnou skupinu turistů z jedné strany a z druhé překvapivě docela početné publikum přivezla poslední (lehce zpožděná) 107 od Suchdola. Obě skupiny (s tím, že ta první asi chvilku hledá díru do metra) se potkají v 0:02 na schodišti do metra. Vybíhá dozorčí a ne zrovna laskavým způsobem všechny vykazuje zpět. Turisté jsou vyděšeni, našinec se otázal, co to je za nesmysl, že poslední metro už je pryč a proč to nenavazuje. No co, turisté jdou bloudit dál nebo na taxi, zbytek si počká téměř půl hodiny na 51. |
Martin
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2096 Registrován: 5-2002
| Odesláno Čtvrtek, 21. září 2006 - 09:16:24 |
|
Poslední 119 přijíždí na Dejvickou ještě v 0:28. |
Absolut
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 889 Registrován: 6-2005
| Odesláno Čtvrtek, 21. září 2006 - 09:44:09 |
|
Martin: To bude tím, že mám strašně moc práce a pak i přes dostatek příchozích informací nemám prostě čas ani sílu tyto info ventilovat na fórech a diskutovat o nich. A pak tady vidím, jak někdo v ohledu výluk srovnává jabka s hruškama... no a při pohledu na neskutečnou zapšklost některých diskutujících vůči DP ani nemám chuť Co se tady nakouslo.... Plzeň bych vůbec nepřirovnával, zeptejte se místních, jak probíhá výměna BKV na Mikulášském náměstí, to by měla vrchní stavba Pražského DP hotové za deset dní a tam už se s tím patlají asi měsíc... S35 by se v Pražských podmínkách dělaly na etapy po jednotlivých směrech a vždycky by od křižovatky jedním směrem jezdily kachny z kaliforňanu a možná by to bylo přehlednější, než ta šílenost, která tam probíhala. Dobře, tak k tomu Palladiu, byla to výluka vyvolaná záměrem cizího investora a po jistou nezanedbatelnou dobu tam nejezdily tramvaje z důvodu prací v podchodu metra těsně pod tratí a z důvodu těžké staveništní dopravy a úprav průčelí domu. Prostě to nešlo, aby se tam tramvaj nacpala. Každý den výluky je samozřejmě cizím investorem nějakým způsobem hrazen, o tom fakt nemá smysl tady psát. Mě jen zarazilo, že inteligentní člověk jako Ty srovnáná veliké úpravy na náměstí s prostou výměnou kolejnic ve dvou obloucích. A díky tomu, že to není primárně akce DP taky vznikly ty divné zastávky. Fakt se nechci DP Praha nějak moc zastávat, ale opravdu někdy musím, protože poslední dobou se tam docela dost začalo myslet - asi z důvodu nedostatku peněz, nebo nevím... Nechtěl bys tady taky napsat, že v Liberci dělali 7 týdnů dva oblouky, jednokolejně v délce 350 metrů? Asi se s tím moc babrali, viď? Asi měli jenom vyměnit kolejnice a nechat ujíždět těleso, ne? Jenom tak pro Tvoji informaci - minulý týden se propadly dva panely na křižovatce Kartouzská - Štefánikova, byly v zásadě dvě možnosti co s tím, buď vyvěsit omezenou rychlost, nebo vyměnit. Provedla se výměna (myslím, že to bylo v sobotu, výluka jednosměrně asi 6 hodin), panely byly vyndány a pro jednoduchost operace prostě nahrazeny novými, aby se neztratil čas zkoumáním těch starých. To vše za provozu na protisměrné koleji, jediným omezením bylo stažení IAD v Kartouzské do jednoho pruhu. Toho si samozřejmě kecalové jako Ty nemůžou všimnout, že se dějí i takové věci... čili i v Praze je možné udělat v místech, kde stačí prostá výměna krátkou výluku, pokud se to ovšem podaří takhle prosadit úředně, což není zas tak jednoduchý. Grrr. Musím vyvíjet činnost. Zatím čus.
|
Absolut
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 890 Registrován: 6-2005
| Odesláno Čtvrtek, 21. září 2006 - 09:56:55 |
|
Víš proč šla jednokolejná výluka v Jindřišské? Protože tam na to byl dostatek místa! Naprosto stejně proběhla například jednokolejná výluka na Ortenově náměstí v létě 2002, akorát že ji předčasně ukončila povodeň. A jestli si dobře vzpomínáš, tak v té jindřišské vůbec nešlo o opravu TT, ale o objíždění stavebních jam pro kolektor. Poslední velká výluka kžižovatky Lazarská proběhla někdy v polovině 90. let, tehdy se dělal i kufr a trvalo to asi měsíc. Od té doby došlo na všech třech vrcholech křižovatky k prosté výměně kolejnic a směrem ke Karláku se zřizoval odvodňovač. Pokud výměně kolejnic říkáš "poslední velká výluka", tak to teda fakt potěš koště. Není jasné, o které mluvíš. Měl jsi se jet podívat na výluku Vápenka-Ohrada letos v létě, mluvil bys jinak, tam byl taky docela vytrvale frmol. Ale ona vlastně trvala skoro dva měsíce, tak to Tě zřejmě nezajímá a byla moc dlouhá a vlastně zbytečná Nechci Tě napadat nebo Tě naštvat, jen mám fakt pocit, že nevíš, co mluvíš. (Příspěvek byl editován uživatelem Absolut.)
|
218
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 459 Registrován: 5-2003
| Odesláno Čtvrtek, 21. září 2006 - 10:21:17 |
|
Myslím si, že 3 eskalátory jsou málo Určitě. Hlavní problém je ranní špička, kdy davy lidí směřují dolů (do metra) a současně přijede metro a davy lidí chtějí i nahoru (zejm. studenti). A při třech eskalátorech samozřejmě nemůžou běžet zároveň dva nahoru a dva dolů. V odpolední špičce už je to snesitelnější - je to časově rozvrstvenější. Taky jsem doufal, že se výluka využije k přestavbě na 4 eskalátory, ale zřejmě to neprošlo - asi s finančních důvodů, předpokládám.
|
Heky
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 111 Registrován: 3-2004
| Odesláno Čtvrtek, 21. září 2006 - 10:47:34 |
|
Prohlidnul jsem si tram. zastavky na Namesti Republiky. Ano, KM, takhle tu zastavku mohl naprojektovat jen opravdu velice neschopny clovek To uz opravdu hur udelat neslo... |
Káem
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1358 Registrován: 8-2005
| Odesláno Čtvrtek, 21. září 2006 - 11:02:46 |
|
Absolut: velmi zajímavá myšlenka to o tom, že se začíná myslet díky nedostatku peněz. Já to říkám furt, jedině ty peníze účinkujou. Jinak to ostatní co píšeš je pěkné, ale je to normální. Rovněž je dobře, že se projevil (třeba i politický) tlak na zkracování výluk. Z tohoto hlediska bych vítal volby třeba každý půlrok. A až to bude normální všude, nebudeme psát o DP nic špatného. Jinak, znáš to, kritiku povíš 10 dalším lidem , pochvalu jen 3, to je statisticky dokázáno. :-) R31: Ale ony se i protiargumenty opakujou. Když se začne někdo utápět v nadšení nad rekonstrukcemi, tak je to potřeba zchladit. Uvádím tu 91/14 jako ilustrační příklad že něco není dobře, ale co , na to musí přijít někdo, kdo je za to placený - nakonec i ty sám to píšeš: zřejmě tedy to jsou jízdní řády. Zdravím Bojovníka, nechceš mi zase něco pěkného napsat? |
218
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 460 Registrován: 5-2003
| Odesláno Čtvrtek, 21. září 2006 - 11:44:54 |
|
velmi zajímavá myšlenka to o tom, že se začíná myslet díky nedostatku peněz A investor na náměstí Republiky má evidentně peněz dost.
|
Absolut
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 892 Registrován: 6-2005
| Odesláno Čtvrtek, 21. září 2006 - 11:51:58 |
|
Není dobře, že se projevují tlaky na zkracování termínů, neboť mají často hrozné následky. Díky nedostatku peněz se vymýšlejí efektivnější řešení, díky náhlým změnám termínů se vymýšlejí kostrbaté improvizace. Například velká letní výluka mohla vypadat ve výsledku mnohem líp a dokončeněji, kdyby nebyl během stavby zkrácen termín.
|
Káem
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1361 Registrován: 8-2005
| Odesláno Čtvrtek, 21. září 2006 - 13:05:41 |
|
Absolut: CIT: "Díky nedostatku peněz se vymýšlejí efektivnější řešení" - zapoměls asi uvozovky u "efektivnější", ne? Sorry, ale cíl je aby při zkráceném termínu vypadala výluka dokončeně jako při termínu dlouhém. Někde se začít musí, taxe začalo zkracováním termínů. Jako bych já začal střídánými přestávkami s přechodem na jiný vůz na konečných A PAK budoval zázemí - šlo by to totiž pak rychleji a zainteresované strany by si nevymýšlely pitchoviny proč to nejde, když by mrzly na dešti. |
Absolut
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 893 Registrován: 6-2005
| Odesláno Čtvrtek, 21. září 2006 - 15:30:42 |
|
Káeme, ubíráš ze zásadně špatným směrem úvah. Potřeboval bys vykoupat v praxi. Ty uvozovky u slova efektivnější být neměly. Já bych začal tím, že bys dělal měsíc řidiče. Pak bys dělal měsíc u vrchní stavby jako obyčejnej dělník. Pokud možno tak v říjnu - listopadu.
|
Martin
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2097 Registrován: 5-2002
| Odesláno Čtvrtek, 21. září 2006 - 16:55:31 |
|
Absolut: Nikdo tu neporovnává jabka s hruškama. Nebo je snad 20 kmitajících dělníků v Ostravě oproti dvoum pražským a jedním z nich opřený o lopatu mícháním hrušek s jabkama? V Praze trvají výluky déle než je zdrávo. A pokud opravdu chceš znát můj názor, tak NECHÁPU, proč se při výlukách nepoužívá vždy aspoň jedné koleje. Dobře, někde to nejde, ale co třeba teď Bělehradská. Za další: Nesrovnávám Prahu s tím horším, ale beru si příklad z lepšího. Předpředloňská výuka na Evropské, kde se pouze natíraly zastávkové sloupky a převěšovaly troleje trvala 3 týdny!!! A to je prostě moc dlouho. Bez ohledu na to, jestli by to v Liberci dělali měsíc. Zkrátka a dobře nepotřebuju znát technické detalily k tomu, abych dokázal posoudit, že není správné, že úderem páteční čtvrté hodiny odpolední se výluka na další 2 dny opustí. Jen mi prosím nepopisuj, kolik stojí dělník pracující v neděli. Sám vím o kolik se výluka prodraží, pokud tam bude každým dnem navíc provozováno 500 spojů NAD. Jindřišká: Je mi úplně jedno, jestli šlo o opravu tratě nebo o kolektor. Zkrátka a dobře se jednokolejně jezdilo a to na extrémně vytížené trase. Ano, psal jsem o poslední výluce v Lazarské v polovině devadesátých let. Nechápu poznámku o výměně kolejnic. Tyto výluky jsem zaznamenal, neboj. Ohrada: Shodou okolností jsem se na tu Ohradu párkrát zajel podívat. Až tady od tebe se dozvím, že jsem tam vlastně vůbec nebyl. Také jsem na Ohradě zaznamenal, že se tam po sedmé večerní v červenci nedělo vůbec nic a to šlo o pracovní den. Propadlé panely: Ano, také jsem kdysi zaznamenal propadlé několik měsíců neopravené panely na Palackého mostě, Libeňáku nebo v Sokolovské. Absolute, jestli máš nějakej svůj životní komplex, nevylejvej si ho prosím na mě. A hlavně nedělej ze mě blbce. Sám vím, jak vypadaj výluky ve Vídni a vůbec pracovní morálka tam. Zrovna tak vím, jak vypadaj výluky v Ostravě nebo v Mnichově. Převěsit troleje a zaplácnout díry asfaltem během tří týdnů mi prostě pije krev. Nidko tu nepsal, že NR je chyba DPP. Většina se tu shodla na tom, že podobně odvedená práce je šílená bez ohledu na to, kdo za to nese vinu. Nepotřebuju číst tvá moudra, sám si dokážu udělat v hlavě pořádek. Ať už jde o Tatry, dveře nebo o výluky. Přesto děkuji za podrobný výklad, příště by to snad šlo bez urážek. Pokud ne, pošlu tě opravdu už do ****** |
Absolut
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 894 Registrován: 6-2005
| Odesláno Čtvrtek, 21. září 2006 - 17:17:00 |
|
Martin: Vidím, že jsem Ti fakt chyběl:-) Na Bělehradské by bylo zachování jednokolejného provozu naprosto nemožné - moc úzká ulice na všechno, co by se v ní muselo vedle sebe vejít. Můžu to podrobněji vysvětlit, ale radši to nebudu dělat, aby nevypadalo jako napadání Tvé osoby:-) Bez technických detailů fakt nemůžeš nic posoudit. Sorry, ale opravdu to tak je. Máš pravdu s tou prací o víkendech. Tam skutečně jsou rezervy, to samé pracovní dny v období 18-22h (jak jsi sám viděl na Ohradě v 19h v červenci, ale měl jsi tam zavítat koncem srpna. Jindřišská: Právě, že to není úplně jedno. Máš-li kvalitně opravit trať na BKV, potřebuješ jistý prostor pro manilupaci, který se ještě zvětší, má-li zůstat nesvěšěná trolej pod napětím. Na Jindřišské všechno tohle nebylo potřeba - jen se objížděly cizí ohrady. Propadlé panely: Ano, leckde opravdu jsou trvale s vyvěšením omezené rychlosti a jinde se opraví. Vysvětlení proč je asi nad rámec nekonfliktního tónu. Martine, při vší úctě, asi mě tam pošli. Neboť my dva se prostě neshodnem a to i kdybysme měli stejné názory, Tvůj nadhled a všeznalectví je dokonalé a v každém mém příspěvku jistě najdeš milión urážek Tvé osoby.
|
Martin
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2098 Registrován: 5-2002
| Odesláno Čtvrtek, 21. září 2006 - 17:28:47 |
|
Absolut: Bez technických detailů můžu například posoudit, jestli ten kopáč kope nebo se válí v kolečku s cigárem v ústech. Na to nepotřebuji být technik. Právě před čtrnácti dny jsem projížděl autem přes NR a podobného "technika" jsem tam v tom kolečku viděl. Kdyby se na té Ohradě pracovalo o víkendech více a třeba až do 22 hodiny, nemuselo by se v srpnu tak kvaltovat a nemusely by se tam dnes propadat kostky. Absolute, to že jsi napsal, že na můj nick reaguješ podrážděně a tedy i zaujatě svedčí o tom, že s tebou konstruktivní debata nemá smysl. Žádný nadhled a všeznalectví nemám. Ten někdy nacházím u tebe - Tatry a letiště, že ano? Nepotřebuju mít nadhled nad pracovní morálkou a odvedenou prací několika lidí v této zemi. Na to mi stačí oči a vlastní rozum. Na to, že je NR vyprojektované debilně nepotřebuji tebe, ale vystačim si s procházkou. |
Absolut
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 895 Registrován: 6-2005
| Odesláno Čtvrtek, 21. září 2006 - 17:42:19 |
|
Strašně moc se pokusím být nekonfliktní. Technický detail je například zrovna tvrdnoucí beton. S tím ten kopáč nic nenadělá a pustit tramvaj se na něj nedá. Pracovní nasazení kdekoliv by mohlo být větší, pokud by existoval tlak ze strany úřadů v tom dotčených a pokud by třebas byla i nabídka, že tu práci někdo zaplatí. Hlavně veškerý nátlak musí být předem a ne až ve chvíli, kdy je smluvně všechno ošetřené - je pozdě křičet, že se má pracovat v noci, když už je najatá firma. Já osobně mám často pocit, že všechno je buď o úřednících, nebo o penezích, nebo v obojím. Zastávky na NR mohly být udělané líp, v tom se Tvé oči nemýlí. Uměl bys odpovědět na otázku, kde se měl projekt s takhle namalovanýma zastávkama zastavit, vrátit ke změně a proč se tak nestalo. Já na to odpovědět neumím, nejvíce mě asi překvapuje, že to nenarazilo na SONS a na invalidy.
|
Martin
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2099 Registrován: 5-2002
| Odesláno Čtvrtek, 21. září 2006 - 18:03:39 |
|
Technický detail převěšení trolejí není o tvrdnoucím betonu. Japato, že beton tvrdne skoro vždy úderem páteční čtvrtré hodiny a zasychá kolem pondělního rána? Japato, že se nám v ulici po havárii vodovodu a po následné opravě propadl chodník a nikdo na to měsíc nešáhnul? PVK o problému veděly - přenosné zábradlí nainstalovat hned uměly. Máš-li pocit, že všechno je o úřednících, ale ne třeba o kvalitě odvedené práce, pak se asi opravdu nikdy neshodneme. Máš-li snad pocit, že kvalitněji opravený chodník ve Vídně než v Praze záleží na uřednících, pak celá tato diskuze ztrácí úplně smysl. Ohledně NR nechci a ani neumím odpovědět. Jakožto daňový poplatník pouze konstatuji, že se mi odvedená práce nelíbí. Jen bych nakonec rád napsal, že si uvědumuju, že každý problém naráží na razítka a následně dále kumulující problémy. Přesto mě jakožto cestujícícho platícího zákazníka někdy DPP štve. Mnohdy si uvědomuju, že to nemá lehké, ale mnohdy vnímám i pokleslou pracovní morálku. A mám snad právo napsat svůj pocit aniž by mě tu někdo napadal za zabšklého rýpala, za kterého se rozhodně nepovažuji. |
Demon3
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 169 Registrován: 2-2006
| Odesláno Čtvrtek, 21. září 2006 - 23:11:20 |
|
Nemíním Vám pánové dělat soudce, možná jen trochu přiložím pod kotel. Výluku na Bělehradské mám téměř pod okny a každý den tudy procházím a musím rozhodně prohlásit, že tady to určitě není o tvrdnoucím betonu. Zmínce o páteční čtvrté hodině se musím smát, tady se praktikuje půl čtvrtá ať je jakýkoliv pracovní den v týdnu, takže téměř čtrnáct dní po zahájení oprav vypadají koleje v některých místech takto, a vsadím se že tak zůstanou i po skončení prací. Takže Absolute, čím je to tady ? |
George
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 384 Registrován: 5-2002
| Odesláno Pátek, 22. září 2006 - 09:14:57 |
|
Hmm tak z tohodle teču taky...Já zase bydlím v Modřanech.Letos v 18.2. do7.3.se opravovala celá "rychlodráha" z Dvorců až na Levského.Měsíc po skončení výluky se předělával oblouk před výhybkama do smyčky Bráník(udělat oblouk z rovnejch kolejí zvládne snad jen magor) od léta!!!! je mezi Belárií a Černým koněm 50 pro tram na souběžné silnici 70pro IAD.Na mostě mezi nádražím Modřany a Čechovou čtvrtí je 40.Neskutečně vymlácené styky kolejí tamtéž(mám to pod oknama a v noci bych za to vraždil).Mezi zastávkama Pobřežní cesta a Přístaviště jsou dvě omezení na 20.Před zastávkou poliklinika Modřany propadlé BKV .To je ku*va takovej problém to jednou udělat pořádně a z kvalitního materiálu???V neděli 17.9.od 7:00 do 14:00 hod byla opět celá trať uzavřena projeli jí dráteníci a nazdar toť vše.Čekárny vymlácený, za tu dobu nikoho nenapadlo třeba nainstalovat mazání okolků takže tram já slyšim o polikliniky Modřany až na Čechovu čtvrť (pištění okolků)kde přijde přejezd z otevřeného svršku na BKV(to jsou rány že by se jeden pos*al)a pak tram sjede opět z BKV na OS(rány se opakují)a pak přejede most(opět pištění okolků.To by se z toho jeden vážně zjevil. PS:doufám že si to tu přečte nekdo odpovědný a konečně tu trať opraví do normálního stavu. |
Milky
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 92 Registrován: 7-2006
| Odesláno Pátek, 22. září 2006 - 09:17:47 |
|
Odborný posudek nechám na Absoluta, ale já míním, že jde o zaběhnutý způsob plnění pracovních povinností za veřejné prostředky od zadavatele na úřadě až po kopáče. Absolut: Čekal jsi tam na 9111, co jela za mnou? |
Milky
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 93 Registrován: 7-2006
| Odesláno Pátek, 22. září 2006 - 09:25:04 |
|
George: Zrovna včera jsem tam celé odpoledne jezdil l. 21. Jezdí se po vlastním drážním tělese, kde by se mohla využívat max. rychl. do 60 km/h, ale skutek utek. Otočné - neotočné podvozky, pištění kol mne také překvapilo. |
Milky
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 95 Registrován: 7-2006
| Odesláno Pátek, 22. září 2006 - 10:33:02 |
|
ad pracovní morálka/ Abych neházel všechny do jednoho pytle, což je kontraproduktivní, tak jsem přesvědčen, že nejhorší stav a do očí bijící nehoráznosti jsou právě v Praze. Má totiž nejvíce veřejných prostředků, ale zároveň nejvíce anonimity. Svou roli hraje i relativně nízká nezaměstnanost. |
Káem
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1363 Registrován: 8-2005
| Odesláno Pátek, 22. září 2006 - 12:18:51 |
|
Absolut -pozn.: To sem myslel podle tvé sms že to bude horší. Tohle je podle mě normální nekonfliktní výměna názorů :-))) Absolut - téma: Podívej, kdybych nedával pozor ve škole, tak bych toho kopáče taky dělal. To o tom není. Já bych toho kopáče zase posadil na týden k mému počítači. Řidiče tramvaje bych dělal, kdybych neměl od třetí třídy 6 dioptrií na každym voku. Dokonce i rodiče jsem měl zpracovaný :-) Takhle na mě zbyl jen šotouš a musel jsem navic dávat ve škole pozor, protože rukama se neuživim. Je jisté že není tlak zejména veřejných zadavatelů na úspornost a rychlost provedení zadávaných prací, protože z cizího (státního) krev neteče. Proto kritika občanů, šotoušů a dalších má právě zde své místo, neb jsou to i jejich peníze. Když si bude soukromý vlastník (např. JHMD) ze svých soukromých peněz opravovat svoje soukromé koleje 10 let, nic mi do toho není (a to ani když dostane dotaci, protože i to je něco jiného než peníze z daní v obecních rozpočtech). |
Absolut
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 896 Registrován: 6-2005
| Odesláno Pátek, 22. září 2006 - 12:27:42 |
|
Ach jo, Martine. Tvrdnoucí beton byl příklad z Náměstí Republiky, ale tys to samozřejmě hned otočil jinam Kvalitu odvedené práce ovládá mistr. Mistra hlídá šéf stavební firmy. Stavební firmu si objedná investor. Doplň si sám... taky u nás zedníci udělali blbě sloupky u plotu, když jim byla dána volnost. Demon: Není tam vidět v kterém je to místě, ale je to stará kolejnice, takže asi v místě, které se ve výluce vůbec neopravovalo (už se těším na tu smršť otázek proč a kritik). Půl čtvrtá viz slouvy a kontrolní mechanismy, no comment. George: Neopravovala se celá rychlodráha, měnilo se několik oblouků a dilatací. Btw jel jsi s těma dráteníkama, že víš, co se tam dělalo? Úsek Přístaviště-Nádr Braník je ostuda, ale z rovných kolejnic není (a kdyby byl, tak existuje zázrak techniky jménem ohýbačka). Dvám Ti ale za pravdu, že větší rambajz od tramvaje, než je mezi přístavištěm a nájezdem na rychlodráhu, je k pohledání. A to tam nejsou BKV a přesto se to furt opravuje - to jen malý rýp do odpůrců BKV. "rovné kolejnice" leží vlevo :-) Milky: Kde a kdy jsi mě viděl? Já ani nevím, že se osobně známe. Měl jsi včera 21, co jsem nedoběhl kolem 18hod? Martin: Neboj, jsem nalomený přestat sem psát. Mám pocit, že je to na nic.
|
George
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 387 Registrován: 5-2002
| Odesláno Pátek, 22. září 2006 - 14:10:34 |
|
Absolut:Dráteníky jsem potkal před Belarií ZC nevím co dělali ale čekal jsem že když už je výluka tak že proběhne i oprava kolejí.Úsek Přístaviště-Nádr Braník byl z rovných kolejí nebo minimálně nedostatečně ohnutých.Jel jsem tam několikrát tramvají(prakticky každý všední den)koukal jsem přes sklo kabiny.Zvláště při pomalé jízdě to bylo sakra znát.Až tam příště pojedeš nebo půjdeš pozorně sleduj koleje (včera jsem to udělal a docela jsem zíral:vyhnilé pražce,vzdálenost spojů atd )to místo na fotografii je dnes taky výživné.Je zajímavé že za pět let co tamtudy jezdím pravidelně se několikrát povedlo udělat plynulý první oblouk za Bar mostem ZC tak aby to neházelo ale zase se podařilo zprznit jiné úseky.Takže prakticky nikdy jsem nezažil že by celá trať byla bez rychlosních omezení a v kvalitním stavu.Ale co jsem ještě mladý třeba se toho dožiju, jednoho dne ta kombinace prostě musí nastat |
Absolut
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 897 Registrován: 6-2005
| Odesláno Pátek, 22. září 2006 - 14:25:13 |
|
Jezdím tam celkem často od roku 1996. Nikdy jsem to tam nezažil v takovém stavu, že by se mi zdálo vše v pořádku. Ta přeložka je myslím někdy z r. 1982, třeba by se tady našel pamětník, co by nám napsal, jaká byla jako nová. Když se podíváš dozadu na Modřany, tak je to ještě po 11 letech snesitelné. Btw zrovna tenhle víkend jsem měl v plánu projet si Makovského a Bělehradskou, tak si možná udělám i pěší výlet pod Barranďák. (Příspěvek byl editován uživatelem Absolut.)
|
Martin
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2101 Registrován: 5-2002
| Odesláno Pátek, 22. září 2006 - 17:13:43 |
|
Absolut: Já psal všeobecně o výlukách, ne jen o té na NR. O výluce na Evropské jsem psal od samého začátku, nikam jsem to neotáčel. Jak je možné, že kvalita odvedené práce je u dělníka ve Vídni jiná a on bere jako samozřejmost, že jí udělá pořádně? Opravdu tě mohu ujistit, že to není o tom úředníkovi. Pokud mi někdo zadá práci, snažím se jí odvést vždy kvalitně bez ohledu na to, jestli nademnou bude někdo stát nebo ne. Nikdo tě nenutí, abys sem přestal psát. Jen si prosím uvědom, že toto je veřejná diskuze a pokud se mi jako daňovému poplatníkovi něco nelíbí, mohu to zkritizovat. A protože nejsem slepý a vidím jak vypadá pracovní morálka v Čechách a třeba v Rakousku, pak je mé rozhořčení ještě větší. Já se v mnoha případech snažím DPP zastávat také, protože mám k němu blízko. Ale pokud vidím jak nějakej řidič na letišti dost hrubě nadává cizinci do šikmovokejch debilů nebo měsíc nevytřený totálně zaprasený autobus, tak jsem právem nasranej. Chápu, že stav ve věci výluk neleží na bedrech jen DPP, ale na magistrátu, úředníkách, ale i na těch kopáčích. Od tebe bych čekal, že sem napíšeš kultivovaně jak to opravdu chodí. Pokud mě zjebeš, že jsem úplně blbej, že to nemůžu pochopit, pak na ty výluky budu nadávat ještě 2X víc. Pokud si koupim ledničku krám a v servisu mi budou stále opakovat, jak je skvělá a že vůbec nevím vůbec nic, omlátím ji jim o hlavu. Pokud mi řeknou, že se pokusej o nápravu budu i já schovívavější. Po tvé bezmezné obhajobě mám chuť sednout do gumokola. |
Mcbain Administrátor
Číslo příspěvku: 7398 Registrován: 5-2002
| Odesláno Pátek, 22. září 2006 - 18:08:50 |
|
A: Ta přeložka je myslím někdy z r. 1982, třeba by se tady našel pamětník, co by nám napsal, jaká byla jako nová. Tak to určitě ne, tipuju tak 1986. A nová mi tenkrát přišla stejná jako dneska...
|
Zdenek1 Neregistrovaný host Odeslán z: 82.113.53.123
| Odesláno Pátek, 22. září 2006 - 20:13:56 |
|
Martin:Pokud si koupim ledničku krám a v servisu mi budou stále opakovat, jak je skvělá a že vůbec nevím vůbec nic, omlátím ji jim o hlavu. Je to tedy off topic, ale jses vedle jak ta jedle. Pokud si neco dobrovolne vyberes a koupis a do stanovene lhuty to nevratis a vec funguje (i kdyz jinak nez sis predstavoval), tak mas smulu. Mlatit muzes leda do svy hlavy. Mimochodem, to ze se na..., nikomu nepomuze, akorat to bude pak smrdet. Jako Tvuj vulgarni prispevek. |
Martin
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2103 Registrován: 5-2002
| Odesláno Sobota, 23. září 2006 - 19:58:17 |
|
Pokud mi prodávající do aleluja vychválí Fiata a já s nim budu co měsíc v servisu a bude mi ho vychavlovat dál, začnu auto brzy nenávidět. Pokud se mi slušně bude snažit pomoct a třeba i přizná, že je chyba na jejich straně, pokusím se na auto koukat jinak, než že je to krám. Vulgární nebývám, ale tady se do mě Absolut tak obul (jak to u něj bývá zvykem), že mě prostě vytočil. |
Absolut
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 898 Registrován: 6-2005
| Odesláno Sobota, 23. září 2006 - 20:56:54 |
|
Martin: Neshodneme se, systém zadávání a kontroli hraje velkou úlohu v motivaci. Pokud Ty odvádíš stejně dobrou práci nezávisle na kontrole a Tvém názoru na práci, pak jsi duševně někde jinde, než většina české pracující veřejnosti Kritizuj samozřejmě co chceš, jen zkus být taky otevřený k tomu, že to lze i změnit a ne jenom kritizovat. Někteří lidé se o to snaží - a Ty můžeš taky, napiš na toho řidiče stížnost, je to sice nečeská sviňárna, ale možná Tě výsledek uspokojí víc, než se z tím svěřit anonymní bandě idiotů na diskusi. Nemám motivaci psát tady kultivovaně, jak to doopravdy chodí. S některými se o tom pobavím rád u piva a od zbytku nemám zájem číst tady ještě víc kritiky. Nevím, která bys byl skupina
|
Absolut
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 899 Registrován: 6-2005
| Odesláno Sobota, 23. září 2006 - 20:59:09 |
|
McBain: Je to možný. Já si pamatuju, že se v roce 1984 stavěl barranďák a tak jsem tipoval, že se přeložka udělala předem, ale koukal jsem na to z druhý strany vody a tak to nevim, pak jsem do roku 1988 bydlel mimo Prahu a potom už to tam bylo.
|
Martin
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2106 Registrován: 5-2002
| Odesláno Neděle, 24. září 2006 - 10:53:18 |
|
Pokud Ty odvádíš stejně dobrou práci nezávisle na kontrole a Tvém názoru na práci, pak jsi duševně někde jinde, než většina české pracující veřejnosti Tady sis odpověděl sám. Podle tvé teorie hierarchie by za nás všechny na celé planetě měla odpovědnost jedna osoba. Pokud nademnou nebude ruka zákona, budu snad krást? Když se dokončoval terminál na letišti a bylo tu až 2000 dělníků, byl opravdu někdy problém kontrolovat všechnu jejich práci (panty na dveřích, lišty...), tak aby vše bylo na 100%. Ale mohu s klidem potvrdit, že tu byli pracanti, kteří tu práci odvedli výborně bez ohledu nějaké kontroly a někteří pracovali tak, že byli vhodný na výpověď do hodiny. Přesto si nedovedu představit, že by investor (Letiště Praha) převzal podobně odvedenou práci jako DPP na Ohradě. Třeba i proto kritizuju. Kritizuj samozřejmě co chceš, jen zkus být taky otevřený k tomu, že to lze i změnit a ne jenom kritizovat. Obhajuj co chceš, jen zkus být taky otevřený k tomu, že to lze udělat i lépe. Zvláště u firmy, která je placená z daní. Nemám motivaci psát tady kultivovaně, jak to doopravdy chodí. Tak sem potom nepiš radši vůbec. Nejsem úplně pitomej, abych si nedokázal představit, co obnáší rekonstrukce jedné pitomé tratě. Přesto, pokud se mi odvedená práce nelíbí, mohu to sem napsat, tak jako ty sem můžeš napsat, že rýpalové neví vůbec o čem je řeč. Já ti přesně rozumím, co cheš říct. Pak, ale zas pochop mě, když kritizuju odvedenou práci na Ohradě nebo na NR. Kritizuju ji všeobecně, nepoukazuju na to, čí je to vina. |
Absolut
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 900 Registrován: 6-2005
| Odesláno Neděle, 24. září 2006 - 13:41:36 |
|
Jejda, já jsem napsal "systém kontroli" to je děs, sorry Martin: Také sis odpověděl sám, tím že píšeš o převzetí investorem. Takže to je o té hierarchii Chápu, co Tě štve na NR (schod na zastávce), ale nemohl bys mi jako kaštan definovat co Tě štve na úseku Biskupcova-Vápenka kromě toho, že to bylo dané do provozu nedodělané? Mě osobně hodně vadí jedna společná věc na zastávkách Náměstí Republiky, Biskupcova a Ohrada, na Vápence už to není, uhodneš to? Zkus mi ta tyhle dvě věci odpovědět, sice nemáme stejný myšlenky, ale jako zdroj názorů z davu jseš docela dobře použitelnej
|
Borovička
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1128 Registrován: 5-2002
| Odesláno Neděle, 24. září 2006 - 17:37:08 |
|
Velkohubej Bém: 38 km tramvajových tratí. Které to budou? Aneb co je v hledáčku populistické politiky? Na rozdíl od 10 stanic metra mne tady nic nenapadá - samozřejmě jako u metra platí, že nic z toho nemusí být zatím v územním plánu. I když ani primátor zákony nepřečůrá. Ale na rozdíl od metra se neslibuje rok 2010. |
Demon3
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 175 Registrován: 2-2006
| Odesláno Neděle, 24. září 2006 - 18:13:10 |
|
Borovička: Nevim, možná má Bém nějakou zásluhu na deseti stanicích metra nebo osmatřiceti kilometrech tramvajových tratí, ale jak se zasloužil o těch osmnáct stovek (nebo tak nějak) dětí co navštíví denně pražkou ZOO, to mi hlava nebere. Jestli mi v tom náhodou nehledáme náznak reality a ona je to přitom čistá politika... Absolut: Na fotkách je opravdu úsek který se primárně neopravoval (u čerpací stanice DC), ačkoli by to rozhodně potřeboval. Zítra se tam kouknu znova, třeba mě něčím překvapí, ale obávám se že výměna dotyčné koleje to asi nebude. Ale co mě opravdu zaujalo je tvůj názor na souvislost kvality odváděné práce s následnou kontrolou. Pokud se opravdu setkáváš s pracovníky, kteří bez vědomí následné kontroly nadřízeným neodvedou zadanou práci stejně, jako bez kontroly, co ti brání se s takovými lidmi rozloučit, je-li to tedy v tvé kompetenci? Já bych se rozhodně neodvážil tenhle problém vztáhnout k většině české pracující veřejnosti, protože mé zkušenosti s tím vůbec nekorespondují. (Příspěvek byl editován uživatelem Demon3.) |
Bkp Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2690 Registrován: 8-2003
| Odesláno Neděle, 24. září 2006 - 18:15:40 |
|
Suchdol, Jeremenkova, Radlická, Malešice, Holyně výhledově (když je to bez limitu) i třeba ZOO, VN, ex Masarykovo nádraží Když to všechno spočítáme přičteme dnešní datum tak se k těm 38 km i dopracujeme...
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..." |
|
Radek31
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 147 Registrován: 4-2006
| Odesláno Neděle, 24. září 2006 - 18:21:08 |
|
2 Bkp - ještě dodávám prodloužení TT Modřany -> stanice metra D - snad se dočkám dřív, než se z Modřan odstěhuju |
Borovička
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1129 Registrován: 5-2002
| Odesláno Neděle, 24. září 2006 - 18:43:20 |
|
Demon 3: Také koukám jak se zasloužil o likvidaci následků povodně 2002 ve Stromovce, která leží na P7, když starostoval na P6. |
|