Autor |
Příspěvek |
Slimman
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 548 Registrován: 5-2002
| Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 09:50:53 |
|
Bobyk: Přesně tak ! Ale to už se tu řešilo. U autobusů to tak funguje, tak nevím, proč by to nešlo u tramvají. Párkrát jsem kvůli tomu psal na DP, ptal se jich na důvod, ale nikdy nedostal odpověď. Rozumné by asi bylo tam dát příští a pak nějaké hlavní nebo jenom ty hlavní. (Příspěvek byl editován uživatelem slimman.) |
Jahu
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 52 Registrován: 8-2005
| Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 09:54:34 |
|
Bobyk: Časem se asi taky dospěje k něčemu jako je u autobusů dpp - horní řádek bočního tabla název konečné a ve spodním řádku se střídá text "přes zastávky", název následující zastávky a názvy několika dalších významnějších zastávek. |
Jahu
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 53 Registrován: 8-2005
| Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 09:55:36 |
|
Koukám, že Slimman byl rychlejší. |
Akribius
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 632 Registrován: 4-2003
| Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 11:45:04 |
|
V tomto případě jsou holt papírové cedule nenahraditelné.Ne všechna moderní technika je vždy lepší než to staré-nejsem proti pokroku,ale zrovna tento případ ukazuje jistou nedokonalost v info systému. |
Mcbain Administrátor
Číslo příspěvku: 7655 Registrován: 5-2002
| Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 11:54:16 |
|
Demon3 - ten rozhovor se Schwarzem je opravdu síla Třeba křižovatky, každá preferuje tramvaje. Jezdí jedna tramvaj za druhou, přestože veze deset lidí, ale půlka Prahy v autech tam stojí.
|
Borovička
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1193 Registrován: 5-2002
| Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 12:08:15 |
|
Jenže na papírových cedulích už dnes nikdo moc nenahrabe a souprava by nemohla přejíždět mezi linkami - typicky denní/noční. Že to nevyhovuje cestujícímu? |
Absolut
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1001 Registrován: 6-2005
| Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 13:06:51 |
|
Tak jsem si přečetl pana Schwarze. Co si o sobě ten ******** ***** vůbec myslí, že se odvažuje hodnotit a zahazovat práci jiných - vžýdyť proboha právě od přednosti v jízdě mají vozidla záchranky majáčky. ***** **** ***** ježky, to mě fakt ******* jako dneska ještě nic jiného. Tramvaj, která veze 10 lidí ... Zkusím na to reagovat nějak oficiálně. (Příspěvek byl editován uživatelem Absolut.)
10/1991-10/2006 ... Absolut má 15. narozeniny |
|
Jiří_t
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 191 Registrován: 9-2005
| Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 14:23:35 |
|
Pana Schwarze jsem si před chvílí přečet taky, a snad to ani nebudu komentovat... |
Zdenek1 Neregistrovaný host Odeslán z: 82.113.53.123
| Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 15:36:36 |
|
tak to ja ten clanek klidne okomentuji Ale kdepak, kdo má dneska auto, už tramvají nejezdí. A nemusí to být žádní VIP, vždyť je to autem přijde po městě skoro levněji. Komu by se chtělo jezdit s kapsáři a bezdomovci? Všechno tam páchne, cestující otravují kdovíjaké existence, chlapi obtěžují ženy... Prostě děs. s tim se bohuzel musi castecne souhlasit jen jeste zapomel dodat, ze jsou mesta (a neni jich malo), kde ridici na houkani cehokoli zvysoka ... a ze se tam jezdi na cervenou skoro stejne jako na zelenou (tech uz je mene) jinak nevim o krizovatce, kde by byly TRAM preferovany NA UKOR IAD. To by Policie neprezila. |
Drak
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 461 Registrován: 10-2002
| Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 19:43:27 |
|
Schwarze nemá cenu komentovat i když mám po přečtení taky celkem dost. Zařadil se sám tím co si myslí o lidech v organizaci kterou řídí. Buďme rádi že se naši ředitelé takto nevyjadřují o nás a oficiálně nám za práci děkují. Poslední dobou jsem si všiml, že boční zobrazovače v autobusech už průjezdné zastávky taky nezobrazují. Nezobrazují to často ani vnitřní. Že by jednotnou správu po transformaci převzali lidé z tramvají? Je to paradox že elektronická plocha 5x větší než papírová nedosahuje její informační hodnoty. V novém DPK píše Adámek o "žluté" pro tramvaje. |
Demon3
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 222 Registrován: 2-2006
| Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 23:16:47 |
|
Zdenek1: Asi nejezdim tou správnou tramvají, přestože jezdim denně. Auto mam, ale pro cesty po Praze se mi rozhodně vyplatí MHD a není to jen proto, že jí mam zdarma, VIP se mě netýká, autem to po městě rozhodně levnější nemam, pod 3Kč/km se s autem nedostanu a do práce to mam 2x9km, tj.64Kč a to dělam na periferii, kde se za parkování neplatí. S MHD jedu (teda jel bych) za 40Kč. Kapsáře jsem v tramvaji ještě nepotkal (možná protože nejezdim l.22), na bezdomovce je ještě brzo, takže odpadá i smrad. Kdovíjaká existence je hodně širokej pojem, ale asi by se tak dal nazvat každý z nás. Že chlapy obtěžují ženy jsem zaznamenal jen párkrát cestou z bowlingu, ale slibuju že už to víckrát neudělam... Tramvaj s deseti lidma a ještě preferovaná na úkor IAD, to je fikce. Pan doktor asi ztrácí pojem o realitě, jen se můžem modlit, aby se ho jeho ovečky konečně nezbavili a on se nezaháčkoval někde na magistrátu, nejlépe v komisi pro dopravu... Tramvajak: ad1: Hrazda s držákem na orientaci tam skutečně je, ale hrazda je čerstvě nastříkaná, zatimco držák je slušně orezlej a navíc nedotaženej, takže předpokládam jeho dočasnost... Navíc je jedinej na R.P v celym ÚD. ad2: Roletky se teď dávají jenom na nové rekonstrukce, na vozy absolovující PO (třeba 7236), pokud se s nimi počítá jako s řídícími a na vozy jako je 8416, kde se kompletně rekonstruuje kabina řidiče. Důvodem jsou prý finance a pokud si vozovna u našeho dispečera roletky vysloveně nevyžádá, tak se automaticky nemontují. Prý se to takhle dohodlo na TEKu. Asi byly Kobylisy důraznější... ad3: Má standartní výřezy v plentách, žádná "černá ovce" se nekoná. |
Yalapeak
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10 Registrován: 10-2006
| Odesláno Sobota, 28. října 2006 - 02:28:35 |
|
Stalo se včera večer (cca 18:55) Dvouvozová souprava se zadním vozem 8032 odbočovala u Balabenky ze Sokolovské doprava do ul U Balabenky. V křižovatce zůstala asi 10 sekund stát, aby protijedoucí tramvaj nemusela dávat přednost v jízdě. Je to správné? Díky za odpověď. Ještě k preferenci tramvaje na úkor IAD - Jak je to na křižovatce Francouzská x Ruská x Moskevská? Nechci vypadat jako nepřítel kolejové dopravy, ale některé věci mě štvou. |
Mcbain Administrátor
Číslo příspěvku: 7665 Registrován: 5-2002
| Odesláno Sobota, 28. října 2006 - 10:30:45 |
|
Jak je to na křižovatce Francouzská x Ruská x Moskevská? Nijak. Žádná preference tam není.
|
Martin
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2242 Registrován: 5-2002
| Odesláno Sobota, 28. října 2006 - 11:41:54 |
|
Drak: Vnitřní panely BUSE v autobusech zobrazují nácestné zastávky jen ve vozech z Řep a Kačerova. Asi před třemi roky se celý software pokazil a všechny vozy ukazovaly uvnitř jen cílovou zastávku. Ptal jsem se na Ropidu, kde mi odpověděli, že je to v řešení a že to do dvou měsíců bude opět fungovat. Uběhlo 2,5 roku a vnitřní transaprenty stále nefungují na Klíčově, ve Vršovicích a v Hostivaři. Vyjímku tvoří dvouřádkové BUSE. S vnějšími transparenty problém snad nikdy nebyl. V každé garáži vnější BUSE ukazovaly i nácestné zastávky. Kde jsi viděl, že to nefungovalo? Schwarz: Přečetl jsem si ten rozhovor včera cestou do Brna a měl docela zlost. Tady je krásně vidět, jak je boj za preferenci MHD v Praze boj s větrnými mlýny. Chápu, že lidé jezdí auty, nechápu, že s nimi jezdí do historického centra a už vůbec nechápu, že někomu vadí preference MHD. Možná by panu Schwarzovi stačilo otevřít oči a vzít ho do Curychu, kde má MHD 100% přednost a žádné kořínky tam lidé nežerou a mamuti tam rozhodně neběhají. Vyspělá společnost se právě hodnotí podle toho, že dokáže určit, kde končí svoboda jednoho a začíná svoboda druhého. Názor pana Schwarze bych právě zařadil někam do 60. let západní Evropy, kde si naštěstí uvědomili, že toto je návrat právě k těm mamutům. Možná by si mohl uvědomit, že sanitky nestojí v kolonách kvůli tramvajím, ale kvůli podobnejm debilům, který si dokážouu vozit prdel po Praze každej den až ke sv. Mikulášovi. |
Bobyk Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5139 Registrován: 1-2005
| Odesláno Sobota, 28. října 2006 - 12:06:48 |
|
Jahu a spol.: Díky za potvrzení, že to nepřijde nesmyslné jen mně. Že se to řešilo, jsem netušil, vlezl jsem do této diskuze prvně.
|
Martin
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2243 Registrován: 5-2002
| Odesláno Sobota, 28. října 2006 - 13:55:25 |
|
Co se týče infosystému, myslím si, že nejlepší způsob jsou LCD monitory umístěné podobně jako v metru ve voze 3141. Nesmí ovšem sloužit reklamně, ale informacím o dopravě. Mnoho měst v Evropě takto vybavená vozilda už má a nejsem si ani jist, zda je tento model dražší, než diodové vnitřní transparenty za několik tisíc. V Londýně se na tomto monitoru zobrazují v následujícím sledu asi tyto informace: -přístí zastávka Tower Bridge s fotografií zvedacího mostu + přestupy na veškeré linky, ne jen na metro. -dále se zobrazuje např. barevný výřez mapy se zakreslenými významnými objekty a pohybující se bod, který značí konkrétní místo vozu, ve kterém se nacházíte. -zobrazení cílové destinace a předpokládaný čas příjezdu. -Právě probíhající výluky v celém městě, upozornění apod. S touto hračkou se dají dělat divy. Jen si představte, jak jedete na lince 26 a na panelu se zobrazí příští zastávka Masarykovo nádraží, u toho fotka samotného nádraží + přestup na B,3,5,14,24. Pak se tam zobrazí Divoká Šárka s předpokládaným příjezdem 16:30 a s běžícím textem nácestných zastávek Vltavská, Štross, Hradčanská.... Jako bonus by mohl zobrazovat i odjezdy vlaků - Kolín 16:05, Kralupy 16:15 atd. Chce to jen peníze, lidi a dostatečnou vůli. Ikdyž si myslím, že by těch peněz nemuselo být více, než na drahé diodové BUSE transparenty. Problém by byl u palubních počítačů, které by nedokázaly zpracovat tolik dat. |
Demon3
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 223 Registrován: 2-2006
| Odesláno Sobota, 28. října 2006 - 17:43:30 |
|
Yalapeak: Otázka je, co je to správné! Je správné pustit chodce přejít mimo přechod? Je správné pustit před sebe auto z vedlejší? Je správné pustit protijedoucí auto v zúžení i když přednost mám já? Je správné nechat předjet rychleji jedoucí auto? Je to jen lidsky slušné a není to nic proti zákonu! Někdo tu slušnost v sobě má, někdo ne... |
Drak
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 462 Registrován: 10-2002
| Odesláno Sobota, 28. října 2006 - 19:55:44 |
|
Martin: Nekoukám na to pravidelně, ale občas si toho všimnu. Busy jezdím jenom ve východní části Prahy, takže jsou to busy z Hostivaře, Klíčova, výjimečně Vršovic. Už jsem někde psal, že na vnitřních bočních panelech by možná bylo vhodné, a ne nad síly systému, zobrazovat 3-4 následné stanice a zbytek průjezdní body. |
Slimman
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 549 Registrován: 5-2002
| Odesláno Neděle, 29. října 2006 - 13:41:49 |
|
Drak: Jak jsem psal výše, třeba by stačily 1-2 následné a dál hlavní. Dost pochybuju, že by to bylo nad síly systému. Řekl bych spíš, že je to nad síly zodpovědných lidí. A LCD panely ? Byly by dobré, ale když vidím tu snahu zužitkovat stávající systém, tak by to asi nemělo cenu. (Příspěvek byl editován uživatelem slimman.) |
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1147 Registrován: 5-2002
| Odesláno Neděle, 29. října 2006 - 16:21:03 |
|
Nepročítal jsem tedy esi je to někde výše napsané, ale opakování je matka moudrosti a já chci říct, že zejtra k vám údajně přijede další poršetra. Přijede jinak, nikoliv vodovodem, ale vlakem v realizaci Viamontu podobně jako metra.
Každý je šotouš, ale v jiné věci... |
|
Adam_r Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 730 Registrován: 10-2003
| Odesláno Neděle, 29. října 2006 - 20:51:52 |
|
Časem se asi taky dospěje k něčemu jako je u autobusů dpp - horní řádek bočního tabla název konečné a ve spodním řádku se střídá text "přes zastávky", název následující zastávky a názvy několika dalších významnějších zastávek. Dlouho jsem si myslel, ze je spravny zpusob zobrazovat na prednim panelu hromadu udaju (jako treba maji autobusy). Ale navsteva ruznym mist, kde clovek neni doma (a mistni reci moc nerozumi), me presvedcil o opaku. Proste mene je nekdy vice. Je treba si uvedomit, ze tyto systemy jsou v prostredcich pro lidi, kteri tuto trasu neznaji. Nejefektivnejsi pouziti predniho panelu je zobrazeni pouze nasledujici zastavky (+ cisla linky) s tim, ze se napis zmeni az po zavreni dveri. V kombinaci s papirovym "jezevcikem" nad dvermi to vytvari temer idealni kombinaci. Na display si prectu nazev zastavky a na jezevciku najdu aktualni polohu, a dopocitam zastavky. Vypsani 10 nasledujicich zastavek na bocnim panelu, jak je u RPcek neni spatne. Jen by se to melo prepnout az po zavreni dveri. Za nejhorsi povazuji * zobrazeni nasledujici zastavky pred zavrenim dveri * vyhlaseni nasledujici zastavky pred zavrenim dveri. |
1099
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 848 Registrován: 12-2003
| Odesláno Neděle, 29. října 2006 - 21:36:25 |
|
Adam_r: no tak prave hlaseni zastavky do ktere prave vuz prijel a ihned zastavky nasledujici osobne povazuji za nejlepsi. Velmi casto se podle toho ridim estli mam vystoupit ihned nebo napr. az dalsi zastavku. Pokud ma jmeno podle nejake ulice, kde jsem zrovna jeste nebyl. A prave toto je dle meho nazoru ten ucel, ktery to dobre plni. Kdyz sem byl napr. v Plzni, Ove .... tento zpusob hlaseni mi nejvice chybel pri orientaci.
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ... |
|
Yalapeak
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11 Registrován: 10-2006
| Odesláno Neděle, 29. října 2006 - 22:47:37 |
|
Demon3: Ptal jsem se z hlediska zákona. Lidská slušnost se měří jinak. Podle mě je toto zneužití velikosti tramvaje vůči ostatním účastníkům silničního provozu a tudíž neslušné. Není to náhodou bezdůvodné stání v křižovatce? Vždyť té tramvaji v další cestě nic nebrání. Stalo se mi asi před dvěmi roky na Patočkově do centra - tramvaj jedoucí do centra dělala to samé, jenže zastavila pozdě a já autem projížděl v levém pruhu do centra. A tramvaják jedoucí na Bílou Horu se vztekal. Proč? Copak tam nemá značku o přednosti v jízdě? Toto není o slušnosti, ale o neslušnosti. Nebo si snad všichni mají před tramvajemi sednout na zadek a koukat na jejich řidiče jako na bohy? Howg. |
Demon3
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 227 Registrován: 2-2006
| Odesláno Neděle, 29. října 2006 - 22:57:19 |
|
Z hlediska zákona je to naprosto stejný jako když jsi v koloně a na křižovatce pouštíš před sebe auta z vedlejší. Taky tim kromě sebe zdržuješ i ty za sebou a taky ti v další cestě nic nebrání. Takže s velikostí ani s neslušností to nemá nic společnýho. Trvám na tom, že je to slušnost a bohužel se jí na silnicích pořád nějak nedostává... Spousta řidičů vnímá tramvaj jako svýho rivala a vůbec jim nepřijde divný dávat přednost autum a nedávat přednost tramvajim. (Příspěvek byl editován uživatelem Demon3.) |
Yalapeak
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12 Registrován: 10-2006
| Odesláno Neděle, 29. října 2006 - 23:20:19 |
|
Ale z lidského hlediska je rozdíl mezi tím, když ta protijedoucí už tam stojí a dává přednost než když je teprve někde v dáli. Příště si mám jít koupit noviny do nejbližší trafiky a čekat, až ta protijedoucí přijede? Děkuji za odpověď. P.S. Beru tramvaj jako jiného účastníka silničního provozu se všemi právy i povinostmi. Nic víc a nic míň. (Příspěvek byl editován uživatelem yalapeak.) |
Zdenek1 Neregistrovaný host Odeslán z: 82.113.53.123
| Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 00:21:14 |
|
nasel jsem na www.youtube.com/watch?v=7VAaDyfMxAU zaznam nehody na Karlove nam. nemate to nekdo trosku delsi (tak o minutu)? |
Jahu
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 54 Registrován: 8-2005
| Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 09:08:30 |
|
Adam_r: Nedošlo náhodou k nedorozumění? Já psal o bočním panelu, Vy o předním. |
Ravo
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11 Registrován: 1-2006
| Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 10:15:53 |
|
Yalapeak: Tak jdi a podej trestní oznámení na zneužívání velikosti tramvaje. Třeba to bude užitečnější, než myšlenky na trafiku. Možná by občas neuškodilo podívat se na problém z pohledu jiné, než vlastní strany (předpokládám, že pro ty noviny sis chtěl odskočit od volantu). Kdyby tam ta tramvaj stále půl minuty, tak bych tě asi chápal, ale pokud tě spasí 10 vteřin, tak ráno vstávej o hodinu dřív, ať máš něco nastřádáno předem. |
Demon3
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 228 Registrován: 2-2006
| Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 10:45:21 |
|
Ravo: Zbytečně nehroť! Yalapeak: Taky beru tramvaj jako jiného účastníka silničního provozu se všemi právy i povinostmi. Nic víc a nic míň. Proto mě to jednání co popisuješ vůbec nerozhodí a klidně si těch 10 vteřin počkam. Nepatřim mezi ty, co klidně vytrouběj mateřskou školku z přechodu, když se jim zdá, že dětičky přechází pomalu... |
Káem
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1479 Registrován: 8-2005
| Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 10:50:43 |
|
Na kulaťáku v Dejvicích dávám tramvaji přednost dokonce tak že zajedu na bílou dělící čáru, zablokuji tedy oba pruhy, aby pitomcům za mnou došlo, že dávám přednost. Začínám to dělat i na přechodech, i když tam plyne ze zákona pro řidiče v druhém pruhu dát přednost taky. Naopak nadávám řidičům, kteří jedou z Letenského nám do Veletržní a pouští tramvaj na odjezdu ze zastávky zc - ta tramvaj jednak zablokuje odbočení a navíc stejně zůstane stát na semaforech. Ta má logickou šanci projet, když je zelená od tunelu. Někdy dávání přednosti vede k tomu, že se nestihne vyklidit křižovatka a škody je víc než užitku
|
Absolut
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1002 Registrován: 6-2005
| Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 10:55:26 |
|
Yalapeak: Ad blokování IAD počkáním v křižovatce - ve chvíli, kdy znáš poměry na lince a víš třeba, že se daná linka nedá v čase vyjet, tak jsem jednoznačně pro. Má-li počkat třebas 40 gumokolů o minutu dýl za cenu zachování plynulosti tramvaje a umožnění vyprázdnění měchýře tramvajáka na konečné, pak je to zastavení vozu 8032 správné.
10/1991-10/2006 ... Absolut má 15. narozeniny |
|
Radek31
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 168 Registrován: 4-2006
| Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 11:15:57 |
|
"ta tramvaj jednak zablokuje odbočení a navíc stejně zůstane stát na semaforech." to není pravda, tam se souprava v pohodě vejde a auta mohou odbočovat problém je, že pokud se tam tramvaj nedostane včas, tak jí buď zablokují auta stojící na kolejích nebo o kus dál auta odbočující vlevo |
Adam_r Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 732 Registrován: 10-2003
| Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 11:30:30 |
|
Nedošlo náhodou k nedorozumění? Já psal o bočním panelu, Vy o předním. Jak na to ted koukam, tak jo. Na tom vnejsim panelu by to chtelo zobrazit nejakou vyznamnou zastavku/zastavky na trase. Ale mnozstvi informaci musi byt "vyvazene", a srozumitelne. V Brne se treba zobrazuje nasledujici vyznamna zastavka. no tak prave hlaseni zastavky do ktere prave vuz prijel a ihned zastavky nasledujici osobne povazuji za nejlepsi. Vzij se do role cestujiciho, misto: "Jindriska, pristi zastavka Vaclavske namesti" -> "blablablablablabla Vaclavske namesti". A takovych lidi prijizdi do Prahy pomerne hodne. |
Káem
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1481 Registrován: 8-2005
| Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 12:19:55 |
|
R31: úplně v pohodě ne, tak dva metry chybí do ideálního průjezdu a hlavně dojíždí k semaforu krokem, takže se ta doba uzavření odbočení prodlužuje.No a tím pak stojej i auta od Korunovační v křižovatce, naskočí zelená a tramvaj nemůže jet, protože se za jejím zadkem teprve rozjíždějí do veletržní ta auta co jí musela dát přednost. místo abys mě pochválil za kulaťák... (Příspěvek byl editován uživatelem Káem.)
|
Martin_zlivský
Moderátor
Číslo příspěvku: 27007 Registrován: 4-2003
| Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 12:37:16 |
|
Adam_r: Přesně tak, už se mi také jednou podařilo vylízt o zastávku dřív... Teď už ale vím
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid! Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz |
|
Káem
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1482 Registrován: 8-2005
| Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 13:02:08 |
|
MZ: Chicht, ve srovnání s tím, co se ti děje ve vlacích je myslím jedna zastávka v MHD prd, ne?
|
218
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 553 Registrován: 5-2003
| Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 13:15:59 |
|
Adam_r, MZ, Káem: Aspoň turisti poznaj větší část Prahy, když vystoupí o zastávku dřív.
Celý život je jako střední škola. Jen se tomu říká jinak. |
|
Martin_zlivský
Moderátor
Číslo příspěvku: 27012 Registrován: 4-2003
| Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 14:47:14 |
|
Káem: V MHD spím jen velmi zřídka Posledně jsem právě málem vylezl z 122 o zastávku dřív, než je Volha (v buse byl šílenej kravál...), a to by problém docela byl... Na druhou stranu bych pak nejspíš neskončil na Svinově
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid! Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz |
|
Borovička
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1206 Registrován: 5-2002
| Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 15:16:44 |
|
Jo zažil jsem osobně kamarádku zrovna v pátek - mezi řečí náhle zpozorněla po hlášení v tramvaji- Jé už jsou Dvorce a rychle vyskočila .. na Kublově. Pochybnosti, kde chtěla opravdu vystoupit, jsme řešili jen na ty Dvorce, kde zrovna přicházel ten její. Takže to hlášení je skutečně matoucí. |
mevro Neregistrovaný host Odeslán z: 88.100.204.117
| Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 15:44:35 |
|
Před časem zde někdo psal o vraku vlečného vozu č. 1381 v Dolínku . Zbylo z něj ještě něco? |
Martin_zlivský
Moderátor
Číslo příspěvku: 27018 Registrován: 4-2003
| Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 19:01:56 |
|
Borovička: Na druhou stranu, znalost příští zastávky se dost často hodí. Takže minimálně na vnitřních panelech by příští zastávka problikávat (na střídačku s aktuální) mohla.
|
Borovička
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1207 Registrován: 5-2002
| Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 19:57:56 |
|
Ale hlásit by se mohla až po zavření dveří. Tentokrát se spletla cestující, která Prahu znala, jen nedala pozor. Ale někdo z jiného města by byl zmaten více. |
Syverin
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 514 Registrován: 5-2002
| Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 20:20:44 |
|
Pokud se dobře pamatuju, tak se před nedávnem v autobusech měnilo hlášení na způsob tramvají. Možná to bylo naopak, ale lidi si stěžovali, že když je příští zastávka hlášená až po zavření dveří, tak je na výstup často už trochu pozdě... No a teď babo raď:-)
Kucíí, víte, ona je pravda ale úplně někde jinde |
|
Martin
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2245 Registrován: 5-2002
| Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 20:42:07 |
|
Hlašení příští zastávky probíhá ihned za nahlášením aktuální zastávky. Problémy s nahlášením příští zastávky po zavření dveří byly, jak píše Syverin, že si cestující stěžovali, že už je zkrátka pozdě. U zastávek na znamení probíhá hlášení 2X - hned po nahlášení aktuální zastávky a pak ještě jednou po zavření dveří. To druhé hlášení je pro ty, kteří nastoupili a měli by se tedy dozvědět, že mají dát žádost řidiči. Osobně si myslím, že je toto řešení správné, na druhou stranu to způsobuje problémy cizincům, kteří nerozeznají "příští zastávka" jen slyší např. Dejvická a vystupují už na Červeňáku. |
Borovička
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1209 Registrován: 5-2002
| Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 20:55:29 |
|
V čem je pozdě, když se hlasí při odjezdu z předchozí zastávky? Tedy většinou víc jak minutu před zastavením. Babo raď. |
Martin
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2246 Registrován: 5-2002
| Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 21:12:16 |
|
Třeba v tom, že příští zastávka je moc daleko a já chtěl vlastně vystoupit už na této, která je už ale bohužel fuč. Sám v cizím městě mnohdy, když si nejsem jist, nastražím uši, jestli ta příští zastávka není náhodou vlastně "ta daleko" a pokud je, tak pádim z vozu. Pokud mi to nahlásí už po zavření dveří, je mi to k ničemu a většinou se pak zase vracím zastávku z5. |
Mayg
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 916 Registrován: 11-2004
| Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 21:18:28 |
|
Docela zvláštní, dneska do Praglu dohopsalo další saranče a na K-R není ani čárka.
Ostrava: první město v ČR se 100% tramvají s digitálními transparenty (Sbohem ceduláky ) Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )
Bobr je mrtev, ať žije bobr? |
|
Syverin
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 515 Registrován: 5-2002
| Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 21:22:16 |
|
Borovička: Představte si, že sedíte na Andělu v tramvaji a potřebujete jet na Újezd. Jedete do práce jako každý den, ale dnes jste vyšel z domu o tři minuty dřív, koupil si noviny a nastoupil jste do 14 místo do 20. Luštíte u okna noviny, když v tom se najednou zavřou dveře a amplion teprve ohlásí "příští zastávka Zborovská"...
Kucíí, víte, ona je pravda ale úplně někde jinde |
|
Čmelda Neregistrovaný host Odeslán z: 194.213.60.20
| Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 21:53:53 |
|
mevro: V Dolínku je už uklizeno, pižlali ho celý léto... |
Verusha Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1246 Registrován: 5-2005
| Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 22:54:11 |
|
dneska do Praglu dohopsalo další saranče Dobře vám tak...
U některých zařízení, například 22Tr, platí Ohmův zákon pouze orientačně. |
|
Tramvajak
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 62 Registrován: 4-2006
| Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 23:07:39 |
|
Verusha: Děkujeme, kdyby Brno náhodou projevilo zájem, rádi se jej zbavíme. Výměna za RT6N1 možná!
tramvajakovy webové stránky > www.tramvajak.wz.cz |
|
Verusha Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1247 Registrován: 5-2005
| Odesláno Pondělí, 30. října 2006 - 23:43:38 |
|
To by byl teda fakt kšeft, možná bysme vám k tomu přibalili i nějaký vyřazený 14Tr, použitelný třeba na crashtesty - simulace nárazu 14T do 14Tr....
U některých zařízení, například 22Tr, platí Ohmův zákon pouze orientačně. |
|
Slimman
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 552 Registrován: 5-2002
| Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 09:17:49 |
|
Tramvajak: Haha, to teda bylo ftipný. Verusha: Taky vás to čeká. (Příspěvek byl editován uživatelem slimman.) |
1099
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 857 Registrován: 12-2003
| Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 09:27:13 |
|
Martin: presne tak ... jak jsem jiz napsal v mestech mi ne moc znamych sem kvuli hlaseni pristi zastavky oddelene a vetsinou az po zavreni dveri uz mockrat prejel. Ale ze bych v Praze vystoupil drive to se mi opravdu nikdy nestalo a to ani v mistech kde sem nikdy nebyl.
|
Martin_zlivský
Moderátor
Číslo příspěvku: 27030 Registrován: 4-2003
| Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 10:47:04 |
|
Jsou všechna pražská vozidla vybavena vnitřními panely? Pak by stačilo, aby tam v zastávce svítila ta aktuální a mezi zastávky číslo linky+směr na střídačku s následující zastávkou... Nejpřehlednější by to zrovna nebylo, ale asi o něco lepší než nyní, kdy to může lidi z jiných měst dost mást - za to ale může i celková nejednotnost VHD, tarifem počínaje a informačními systémy konče (např. v Budějcích se pražská verze taky zkoušela a zmatek z toho byl poměrně velký).
|
1099
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 858 Registrován: 12-2003
| Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 11:11:30 |
|
Martin_zlivský: ne, na vnitrni BUSE neni vzdycky videt a ze zadni casti na nej neni videt vubec. Soucasny stav je dobry, me zase mate to, ze v Ove, Plzni ... to nehlasi tak jak sem zvyklej doma. Osobne se podle toho ridim a doufam, ze to zas nevylepsej respektive nezkurvej jako treba zpomalovani hlaseni, kdy je to roztazeny a zni to dost dementne. Fakt nechapu k cemu je mi hlaseni dalsi zastavky kdyz uz sou zavreny dvere a presne jmeno zastavky neznam ... jen priblizne umisteni/ulici, misto ci nazev utrzkovite. Tez pri soubehu linek, kdyz dane misto znam z hlaseni soucasne a nasledujici zastavky poznam jakym jede smerem a pripadne muzu vozidlo opustit a prestoupit. To, ze je tam vnitrni BUSE nehraje roli, duvod sem jiz rekl. Navic ten jejich "update" kdy to ukazuje jen konecnou je pekne k ...
|
218
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 558 Registrován: 5-2003
| Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 11:52:07 |
|
Možná by pomohlo plácnout něco ještě před ohlášením zastávky, do které se právě vjíždí, aby se cestující stihli zorientovat a nepřeslechli název zastávky. Takže třeba něco jako "Vjíždíme do zastávky Václavské náměstí, příští zastávka Jindřišská" nebo možná by stačilo jenom "zastávka Václavské náměstí, příští zastávka Jindřišská". Každopádně mi pražské hlášení přijde lepší, než nové hlášení v Pardubicích, kde se hláška "příští zastávka ..." ozve uprostřed mezi zastávkami (a vzápětí znova při vjezdu do zastávky).
|
Martin
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2247 Registrován: 5-2002
| Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 13:20:30 |
|
Martin zlivský: V čem je pražský systém BUSE V autobusech zmatečný? Ukazuje přesně to co má a to celkem i logicky. Číslo linky svítí stále V zastávce se zobrazí šipka a cílová zastávka Po zavření dveří se střídají troje informace: -šipka + cílová zastávka -příští zastávka + název -běžící text "přes zastávky: důležité nácestné zastávky" Co tomu chybí anebo čeho by tam mělo být víc? U tramvají jsou informace uvnitř vozu nedostatečné. V metru bych místo písmene linky zobrazoval aktuální čas, ale u autobusů je systém podle mého názoru vypilovaný. A to jak zvenčí, tak uvnitř. Jen bych se snažil jít s dobou a inovovat > LCD panely. |
Martin
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2248 Registrován: 5-2002
| Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 13:24:47 |
|
1099: Zobrazení JEN cílové zastávky není konečný stav, tady hraje chyba softwaru. Garáž Řepy a Kačerov mají software v pořádku. BUSE uvnitř vozu není k ničemu. Ten plní důležitou informační roli - tedy pokud funguje tak jak má (Řepy, Kačerov). |
218
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 560 Registrován: 5-2003
| Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 13:47:34 |
|
Martin: Jo, systém vnitřních BUSE - hlavně tedy dvouřádkových - považuju za velmi dobrý, obzvlášť potom, co byl změněn a zobrazuje informaci dvouřádkově (v 1. řádku "příští zastávka", v 2. řádku její název). Ten původní systém (příští zastávka xxx běhalo v jendom řádku a v druhém se střídala konečná a nácestné zastávky) zas tak ideální nebyl - připadl mi matoucí. U tramvají je to horší...Kolik by tak mohla stát výměna všech BUSE v tramvajích a zavést v nich systém jako u busů? Řekl bych, že za to zlepšení informovanosti cestujících by to stálo.
|