Autor |
Příspěvek |
Mcbain Administrátor
Číslo příspěvku: 5911 Registrován: 5-2002
| Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 22:38:37 |
|
A ještě jednou MK: 1. Původně se v tramvajích počítalo, kromě řidičů, i s průvodčími. Počítalo se s tím, že se budou pohybovat mezi cestujícími a tramvaje k tomu byly již od výrobce uzpůsobeny. 2. Pak přišla inovace a tramvaje se zařizovaly na prodej průvodčím z jednoho stabilního stanoviště, s možností při práci sedět (kupodivu tehdy průvodčí z volného kontaktu s cestujícími a přechovávání hotovosti strach neměli). 3. Pak se zrušilo i to a instalovaly se kasičky na volné vhazování mincí a odtrhávání lístků (už jsme totiž byli skoro v komunismu, a opomněli, že jsme Češi) no a všechna tato dialektická stádia vývoje prodeje jízdenek v skončila v Praze najednou v jeden jediný den .
|
MK Neregistrovaný host Odeslán z: 84.42.137.46
| Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 22:56:07 |
|
Mcbain: Ty ale umíš dělat drahoty. A kdy tedy došlo k tomu velkému třesku v pražské MHD??? Mně osobně se nejvíc líbily tramvaje s dlouhou koženou šňůrou (odborný název neznám) přes celý vůz, a hlavně to, jak za ni průvodčí uměl škubat. Strašně jsem mu to záviděl. (A tu nádhernou brašnu s dávkovačem na vracení mincí a kleště na štípání lístků jakbysmet.) |
| Odesláno Pondělí, 01. května 2006 - 23:09:19 |
|
Od průvodčích se slibuje i "Mcbainův" efekt, ale aby to nebylo ještě horší a průvodčí pak nemusel mít ještě osobního strážce (nemyslím tím K. Kostnera). Osobně bych se přimlouval, aby do 14T byl již rovnou montován automat na prodej jízdenek a postupně jimi byly vybaveny všechny tramvaje v Praze. |
Mcbain Administrátor
Číslo příspěvku: 5916 Registrován: 5-2002
| Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 09:09:07 |
|
A kdy tedy došlo k tomu velkému třesku v pražské MHD??? jak píše Ladislav Kubera - první sedící průvodčí byli v "ponorkách" od roku 1936. A všechno - chodící, sedící i kasičky - skončilo 8. qětna 1974. a průvodčí pak nemusel mít ještě osobního strážce no jaxem to pochopil z těch novin tak ti noční "průvodčí" by měli být "osobní strážci" sami o sobě. Připadá mi, že jsou tím spíš myšleni jacísi vyhazovači a gorily než průvodčí.
|
| Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 09:52:53 |
|
Mcbain: Díky za inf. Takže přesně než se spustilo v Praze metro; vlastně o den dříve. Necháme se překvapit, bude-li to něco podobného jako ostraha metra. |
Borovička
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1035 Registrován: 5-2002
| Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 10:07:36 |
|
Co se týká metra, tak nějaký roky fungovalo bdělé oko dozorčího, který hlídal placení, ale i to kdo s čím do metra leze. Dnes možná bdí kamery, ale to je vše. Průvodčí na nočních, aby měl efekt by musel být organizován úplně jinak než průvodčí v ponorkách, T1 či T3. Musel by totož bdít přímo na nástup cestujících. Např. v T1 byl velký prostor pro nástup, kde se postupně procházelo kolem stanoviště a platilo. To nevyhovuje. Některá města mají už v polonočním provozu nástup kolem řidiče, který na nástup dozírá. Nedovedu si představit zabudovaná klasická stanoviště, která by přes den zabírala místo v plné tramvaji. |
| Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 10:24:50 |
|
Tak si můžeme zafantazírovat, zda by dotyčný byl v uniformě DP nebo nějaké bezpečnostní agentury, zda by měl u sebe i nějaké donucovací prostředky, zda by vozem procházel nebo měl někde vyčleněné sedadlo, atd. Jen neplatiče (zapáchající) může vyeliminovat řidič při vhodné úpravě nástupu. Proti vyloženě agresivním jedincům se bojí sám zasáhnout i policista pochůzkář. |
J_p Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 191 Registrován: 8-2004
| Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 15:35:17 |
|
MK: 1. Automat nebude mit strach z prechovavani hotovosti? 2. Pokud ano, kdo mu bude delat ochranku?
|
218
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 318 Registrován: 5-2003
| Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 17:12:31 |
|
J_p: pokud bude automat hned za kabinou řidiče, tak se snad tolik bát nebude;)
A on ti jako řek`, že jsou to peníze Jardy? |
|
Beňour Neregistrovaný host Odeslán z: 194.228.163.244
| Odesláno Středa, 03. května 2006 - 01:06:55 |
|
Neví někdo jak dlouho nebo kolik kilometrů vydrží obruče na kolech do jejich reprofilace a taky do jejich úplného opotřebování a následného vyměnění? Je mi jasné, že záleží na trati, průměru kol i jiných věcech, ale beru průměr. Je možné taky porovnat otočné i neotočné podvozky... |
Martin_j
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4679 Registrován: 5-2002
| Odesláno Středa, 03. května 2006 - 01:18:08 |
|
Jen neplatiče (zapáchající) může vyeliminovat řidič při vhodné úpravě nástupu. Proti vyloženě agresivním jedincům se bojí sám zasáhnout i policista pochůzkář. Malé postřehy. Bavil jsem se se známými z Plzně a Brna (nástup všemi dveřmi krom předních). Zejména v noci pá/so a so/ne je noční za trest, autobusy po městě rozvážejí prasátka a opičky a slušný člověk, řidiče nevyjímaje, se tam bojí. Jednou jsem takovým autobusem vezl tašky s počítačem a monitorem a víckrát to neudělám. Já sám jsem měl asi třikrát v Pardubicích noční (1.4./2.4., 16.4./17.4. a 30.4./1.5.), všechno to byl noční provoz B (noc před sobotou, nedělí, svátkem). Nástup předními dveřmi, zvláštní jízdné (20 Kč, normálně 10 nebo 15 u řidiče), neplatí zlevněné legitimace (studenti, důchodci). A? Klídek, pohodička, skoro bych řekl, že lepší, než třeba nějaká běžná víkendová směna. Cestující slušně vychovaní, s dobrou platební morálkou, zdvořile zdravili, slečny se na mě hezky usmívaly (nic mimořádného, smát se začne každý, kdo mě vidí poprvé). Opička žádná, prasátko ani jedno. Proč? Asi si je ostatní řidiči nočního provozu vychovali a vycvičili tak, že každé prasátko a opička ví, že pokud polezou do vozu po čtyřech, dál, než k řidiči, se prostě nedostanou. Je tu ovšem i ten argument, že Pardubice jsou malé, takže není problém dojít kamkoliv pěšky, z centra na kraj to není víc jak půlhodina, takže nebudu srovnávat nesrovnatelné.
A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk... I have a work station. |
|
Adam_r Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 646 Registrován: 10-2003
| Odesláno Středa, 03. května 2006 - 10:18:51 |
|
autobusy po městě rozvážejí prasátka a opičky a slušný člověk, řidiče nevyjímaje, se tam bojí. Nockou v Brne jezdim (jako cestujici) pravidelne, a podobne pocity nemam. |
Spock
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 187 Registrován: 2-2006
| Odesláno Středa, 03. května 2006 - 16:07:39 |
|
Jak kdy, někdy je to opravdu hrozné... První noční rozjezdy tak ještě do 1 celkem dobré, pak už stále horší a nejhoší před sobotním nebo nedělním ránem...
|
Akribius
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 530 Registrován: 4-2003
| Odesláno Středa, 03. května 2006 - 18:32:31 |
|
No lze dělat eliminaci cestujících tím,že najedu do nástupní zastávky dříve a udělám selekci-jeden nočák ale z toho má neustálé problémy.Stížnost obyvatele sídliště,že noční linka tam ty "závadové" nechala a neodvezla hned zase zpět a ti se pak rozptýlili po onom sídlišti. |
| Odesláno Středa, 03. května 2006 - 23:36:07 |
|
Akribius: Tomu nerozumím. Jestli nesplňuje cestující podmínky přepravního řádu, jsem povinen jej vyloučit z přepravy. (Nebo existuje nějaká tajná magistrátní instrukce.) Martin_i: To je známá věc, že v Česku jsou nejdisciplinovanější Východočeši. Brňáci jsou zas známí rabiáci. |
Akribius
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 532 Registrován: 4-2003
| Odesláno Čtvrtek, 04. května 2006 - 19:42:36 |
|
To máš pravdu,ale otázkou je jak vysoce postaven byl onen stěžovatel.Fakt se to docela řešilo,ale vyvázl,myslím,bez postihu. |
| Odesláno Čtvrtek, 04. května 2006 - 21:24:16 |
|
Akribius: U "vysoce postaveného" stěžovatele bych to chápal. "Vysoce postavené" stěžovatele nezajímá MHD. Ty zajímá jejich klid. Dle nich je MHD pro "socky" a komu se to nelíbí, ať jezdí autem. Když už "vysoce postavený" stšžovatel svolil, jako zastupitel, aby tu nějaká MHD byla, musí sloužit zejména k jeho klidu - odvézt "sociály" z jeho zorného úhlu. A že má "z boží vůle" vedení DP Praha lokajskou náturu, není žádné tajemství. Je to vlastně to jediné, co ho živí . |
Borovička
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1040 Registrován: 5-2002
| Odesláno Pátek, 05. května 2006 - 08:50:31 |
|
Dnes mají tramvaje v Praze praporky (asi se blíží zase nějaká vojenská přehlídka). Jak to mají u KT8 na 24 - jsou na jednom stanovišti nebo na obou? |
Absolut
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 604 Registrován: 6-2005
| Odesláno Pátek, 05. května 2006 - 09:06:30 |
|
Milý pane Borovička, máme výročí pražského povstání, při kterém kvůli věcem, které jsou pro naši generaci samozřejmé položili někteří lidé život!
Absolutí šotoflek je v baru Podraz. |
|
Borovička
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1041 Registrován: 5-2002
| Odesláno Pátek, 05. května 2006 - 11:07:19 |
|
Ano máme výročí a někteří položili život za účast v pražském povstání také až o 4 či 10 let později (Proto ten odstup od praporků, dnes už pražských a ne rudých, a čestných hlídek pionýrů). Ale mne teď jde o ten jev, zda KT8 na 24 mají opraporkované obě čela. |
Akribius
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 535 Registrován: 4-2003
| Odesláno Pátek, 05. května 2006 - 19:23:03 |
|
Borovička-ano v Den památky obětem komunismu bych také vozil prapory.Nicméně uvidíme-ten den bude zanedlouho. MK-ono na té Barrandovské trati je víc podivných věcí: -mezi Poliklinikou Barrandov a Sídlištěm Barrandov je v nočních hodinách omezena rychlost ne do 40km/h jako jinde,ale do 30km/h.V těchto místech je ale trať za odhlučňovací stěnou a postavena nejmodernějšími metodami.Já bydlím v Řepích u BKV trati,dnes už je počasí na spaní s otevřeným oknem a TT je tu opravdu slyšet+letadla.Nicméně zde se smí jezdit 50km/h -ve smyčce je rychlost omezena po celý den do 10km/h.V počátku jsem si myslel,že kvůli stavu kolejí,ale ten je naštěstí stále perfektní,ale je to opět kvůli hluku.Opět je zde moderní uložení kolejí,uzamykatelné výhýbky s pružnými jazyky,které nejsou při stavění slyšet a v obloucích samotné smyčky maznice,které přispívají také-mimo jiné-ke snížení hluku.Přesto se tu jezdí do 10km/h a hojně se to tu měří."Vrzání oblouku" v zimě pak ani není kvůli rychlosti,ale kvůli tepelné roztažnosti,resp.smrštivosti. |
Paulie Neregistrovaný host Odeslán z: 83.208.82.66
| Odesláno Pátek, 05. května 2006 - 20:31:55 |
|
to Borovička: Ano,mají.. alespoň na 24 ano.. |
Marťas
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 62 Registrován: 8-2005
| Odesláno Pátek, 05. května 2006 - 21:00:38 |
|
Otázka pro všechny: Jsem z Ostravy a jedu do Prahy. Bude zítra, pozítří a v pondělí jezdit 14 T na l.č.3?
|
1099
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 574 Registrován: 12-2003
| Odesláno Pátek, 05. května 2006 - 22:21:24 |
|
Marťas: myslim, ze NE
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ... |
|
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1113 Registrován: 4-2003
| Odesláno Sobota, 06. května 2006 - 00:00:17 |
|
Určitě ne. Podle toho, co se říkalo výše v diskuzi, se nejdříve počítalo s jejím nasazením na výlukovou linku 39 (Sídliště Barrandov - Sídliště Řepy), ale nakonec to vypadá, že by během této výluky vůbec neměla jezdit s cestujícími. |
Radek31
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15 Registrován: 4-2006
| Odesláno Sobota, 06. května 2006 - 09:29:46 |
|
14T nesmí na Buranov § 30A Podmínky jízdy na trati Hlubočepy - Sídliště Barrandov 1. Tramvajovou trať Hlubočepy - Sídliště Barrandov mohou pojíždět pouze vlaky typu T6A5 a T3R.P. Z ostatních typů jen ty vozy evidenčních čísel, které mají písemné určení způsobilosti pro pojíždění v tomto úseku, vydané zaměstnancem pověřeným vedením technické správy drážních vozidel. Podmínky písemného povolení jsou nadřazené obecným podmínkám jízdy na této trati. takže 39 je mimo hru dále nemůže jezdit ve svátek, kvůli vlaječkám |
Ondrys Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 343 Registrován: 5-2004
| Odesláno Sobota, 06. května 2006 - 09:34:52 |
|
Nechápu proč by kvůli blbým vlaječkám nemohla jezdit tramvaj, to je opravdu absurdní nařízení. |
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1114 Registrován: 4-2003
| Odesláno Sobota, 06. května 2006 - 12:09:58 |
|
Radek31: A není možné, že 9111 to povolení má? Pokud vím, tak důvod toho omezení byl ten, že by tramvajím mohlo dělat potíže to dlouhé stoupání. Ale 14T byly pořízeny primárně kvůli Barrandovu, takže by měly být na toto stoupání dimenzovány. |
Radek31
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 17 Registrován: 4-2006
| Odesláno Sobota, 06. května 2006 - 12:48:54 |
|
není problém, že by tam 14T nemohla z technického hlediska ale prý jí chybí nějaká zkouška (co jsem zaslechl tak jde o zpětný pohyb s cestujícíma) a hlavně stále ještě je v D 1/2 : Tramvajovou trať Hlubočepy - Sídliště Barrandov mohou pojíždět pouze vlaky typu T6A5 a T3R.P - prostě papírování, dokud někdo nezmění D 1/2, tak se s tím imho nehne možná to budou řešit tím povolováním jednotlivých vozů, ale to je dost nesystémové řešení btw tramvaje nemají problém tam vyjet, právě naopak - problém je 3 minuty dlouhé brždění |
1099
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 590 Registrován: 12-2003
| Odesláno Středa, 10. května 2006 - 16:52:14 |
|
Je už 9111 zpět na 20/3 ?
|
Martin
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1861 Registrován: 5-2002
| Odesláno Středa, 10. května 2006 - 17:04:31 |
|
Tak nám radnice místo midibusů přichystala toto: www.velotrixi.cz Co tomu, Káeme, řikáš? Bereš to jako kompromis za tramavje na Příkopě? Škoda, že se nedá jezdit na tramvajenku |
Jenki Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2197 Registrován: 5-2002
| Odesláno Středa, 10. května 2006 - 18:38:21 |
|
45 minut za 600Kč? To bude kasovní trhák |
Martin
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1862 Registrován: 5-2002
| Odesláno Středa, 10. května 2006 - 18:52:53 |
|
Projížďka kočárem stojí 800 Kč na 20 minut... a maj pořád plno. Pár Němců, Japonců a Amíků těch 600 klidně oželí. Hlavně, že se svezou tak typickým dopravním prostředkem ČR, jakým rikša u nás bezpochyby je. Za 200,- se stačí jen svézt. Těch 600,- bude za okružní jízdu. |
Syverin
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 387 Registrován: 5-2002
| Odesláno Středa, 10. května 2006 - 21:36:55 |
|
1099: Přinejmenším včera jezdila. Opět na 320/3.
Kucíí, víte, ona je pravda ale úplně někde jinde |
|
Akribius
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 537 Registrován: 4-2003
| Odesláno Čtvrtek, 11. května 2006 - 19:57:14 |
|
Káem na dovolené,zatím nemůže odepisovat.To jen aby nebyl za sraba:-) |
Hnidopich
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 243 Registrován: 6-2004
| Odesláno Čtvrtek, 11. května 2006 - 20:16:00 |
|
Rozhlas haleka, div mi hlava nepukne (vazne na Hloubetine to fakt prepiskavaji), ze bude Marathon a at sledujeme vyvesky. Tak jsem namatkou prohledal vyvesky (Hloubetin, Florenc) a nenasel jsem tam k danemu tematu nic (cista nula)... Mozna je to tim, ze je to az za dva dny... Tak uvidime zitra a pozitri. ;) |
Petr_nosek
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2240 Registrován: 8-2002
| Odesláno Čtvrtek, 11. května 2006 - 21:04:24 |
|
Ale 14T jsem na Barrandově potkal. Sice bez cestujících, ale na zkušební jízdě tam jezdí. |
Demon3
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 61 Registrován: 2-2006
| Odesláno Pátek, 12. května 2006 - 06:22:19 |
|
Petr_nosek: Probíhají tam zkoušky na 9112. |
Káem
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 856 Registrován: 8-2005
| Odesláno Pátek, 12. května 2006 - 10:28:30 |
|
Káem z dovolené zpět :-) a svez se tramvají v Tallinu a Daugavspilli. Nízkopodlažní článek v KT4 je hezčí než u naší KT8. T6 s kladkou v Rize ho vyděsily tak, že do nich radši nelez :-) Velotrixi (Martin): To bude nějaký opožděný apríl. Rikši. Přeci se nevracíme do Asie, nebo jo? Hnidopich: Vývěsky už jsou. Ty maratony bych dal někomu zaplatit. Nic proti nim, ale proč musej běhat po trasách MHD? |
Cogwheel Neregistrovaný host Odeslán z: 194.228.94.242
| Odesláno Pátek, 12. května 2006 - 10:36:25 |
|
Ad rikšy: Do Asie se nevracíme, už v ní dávno jsme. |
Borovička
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1042 Registrován: 5-2002
| Odesláno Pátek, 12. května 2006 - 11:16:12 |
|
Neplést si systémy. Rikša v Asii je určena pro cestující co nešlapou, ale platí. Čili taxík na manuální pohon. Toto je jen pouťově upravená tříkolka na nachytání peněženek turistů, kteří s tím navíc jezdí na nijak připravených komunikacích a chodnících, kde překáží či ohrožují. Cyklostezky holt v Praze nemáme a na Starém Městě už vůbec ne, i když cedulky tam magistrát dal a zakreslil trasy do mapy cyklostezek. |
| Odesláno Pátek, 12. května 2006 - 12:37:20 |
|
Originál asijský rikša taky musí s platícím cestujícím běžet pěšky. Použití velocipédu či mopedu - to už není ta správná Asie. |
Mcbain Administrátor
Číslo příspěvku: 6022 Registrován: 5-2002
| Odesláno Pátek, 12. května 2006 - 12:52:10 |
|
Originál asijský rikša taky musí s platícím cestujícím běžet pěšky To už je dávno minulost. Možná ještě jako turistická atrakce v centru indické Kalkaty - jestli už to ale též nezrušili.
|
| Odesláno Pátek, 12. května 2006 - 13:11:23 |
|
Holt už ani v té Asii to není co bývalo. |
Káem
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 873 Registrován: 8-2005
| Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 20:45:48 |
|
Mohli byste se zdepřítomní řidiči bývalí i současní, nejmě R31 a Akri vyjádřit k výsledkům víkendu bez KB, jak byly stručně popsány v DP-k č. 5? http://www.dpp.cz/obrazky/90014/kontakt0506.pdf Ptám se bez záludností, prostě mě zajímá, co si o tom myslíte. A všem ostatním vřele doporučuji k přečtení. Šokovalo mě třeba zrychlení l.č.14 o 13!!! minut, nebo více jak polovina spojů nadjetých a podobně. Mě osobně z toho plyne nutnost biče a kontroly nad řidiči, protože ty výsledky jsou stejné, jako pamatuji z osmdesátých a sedmdesátých let, kdy žádné KB nebyly. |
Akribius
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 539 Registrován: 4-2003
| Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 21:18:42 |
|
No nevím už co se tam psalo přesně,ale v Motole je to asi takto (pro mě):SO+NE 4-v pohodě,lze zkrátit o 1-2 minuty 6-časově prodloužit o 1 minutu+23 nesmí jet na KOH 3 minuty za ní.Ta bývá včas a dochází k podjetí.Z KN pak odjíždí asi 7 minut po pravidelném odjezdu 6 a ta má pak na L konec jen 7 minut a už jsme v bludném kruhu.Dneska se musí honit,aby k tomu nedošlo,nebo se neflákat s bábama ve stanicích,což ne každý chce.Ono by postačilo srovnat SSZ na Vršovické do jízdy. 7-přidat asi 3 minuty,nebo srovnat alespoň ta světla. 9-tak akorát,možná v noci 2 minuty+ 10-jako 9 12-lze jet důstojně-mimo Libeňáku-dlouhodobé OR a s nimi nepočítající JŘ 16-lze dobře vyjet Když jsme jezdili ještě 14,tak patřila k lepším linkám,občas jsem i já na Andělu čekal,ale najet na ní 13 minut snad ani nelze.Buď jim to blbě měřilo,nebo nechápu proč je dotyčný řidič u DPP stále zaměstnán.Ale možná nekritizuje průběh transformace a kabinu má zavřemou a rádio neposlouchá. |
| Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 23:12:02 |
|
Káem: Srovnáváš nesrovnatelné. Dnes musí řidič odjet z konečné ať chce nebo nechce, jinak ho čeká citelný postih. Dřív mohli hrát půl hoďky mariáš a pak jet všichni najednou. Dnešní oblíbené vteřinové rozšťourávání jízdy tramvají dál na trase je obyčejné hnidopyšení, nemající na kvalitu přepravy v podstatě žádný vliv. Dělá se to drahně let, ale efekt to v Praze nemá žádný (snad jen několik dobře a zbytečně placených míst). Ptám se, jak ovlivní kvalitu přepravy, jestli jsem na kontrolním bodě plus mínus dvě minuty, když se tramvaje, mezi kterými má být stanovený interval, zcela běžně vlivem nevyzpytatelných provozních podmínek sjíždějí. A tak velice často jede v závěsu 22 s 23 atd. Pro opravdové zkvalitnění přepravy cestujících v Praze bych proto doporučoval napnout pozornost a síly tam, kde to přinese skutečný přínos pro cestující. Káeme!, taky by ses nemusel chtat každé pitomosti, kterou si někde přečteš . |
1099
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 596 Registrován: 12-2003
| Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 03:01:25 |
|
Na centralniadrese koukam uz visi objednavka 50 kusu NP tramvaji z ramcove smlouvy az na 250 kusu :-)
|
Káem
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 875 Registrován: 8-2005
| Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 09:47:30 |
|
MK: Mě to nepřijde jako "každá pitomost". Mě to ukazuje, jak by se jezdilo, kdyby nebyla neustálá kontrola s postihy. Na rovinu: kolik z vás by dobrovolně čekalo např. na Míráku na čas, když by mělo vizi, že na Kubáni bude mít o pár minut víc delší pauzu? (Já tedy samozřejmě asi taky ne :-))) Jinak sjíždění je spíš problém prokladů. Když jsou proloženy linka 20 a 26 je jasné, že se sjedou na Evropské zc častěji )různá rizika zpoždění), než kdyby tam jezdila pouze jedna linka v int. 4 minuty (všechny její vlaky budou mít stejné zpoždění či nadjetí). To je argument pro koncepci zjednodušení linkového vedení a snížení intervalů. (viz Brno) |
Mcbain Administrátor
Číslo příspěvku: 6055 Registrován: 5-2002
| Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 11:21:18 |
|
Zajímavý čtení. Myslím, že docela vystihuje realitu, a opravdu ukazuje, jak by se jezdilo. A podle mě by se mělo přestat tolerovat i zpoždění, resp. dispečeři by se měli minimálně pídit po jejich důvodech. Někteří jezdci skutečně jezdí nesmyslně pomalu (zvlášť když nám kobyliský "pilot" ukázal, že mohou být pěkně rychlé ). Z minulého týdne mám jeden docela nepříjemný zážitek s pomalu jedoucí řidičkou linky 22. P.S. jsem rád, že Honza Šurovský nezapomněl to krásné slovo jisté tramvajácko-studentské generace...
|
Radek31
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20 Registrován: 4-2006
| Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 12:48:34 |
|
polovina spojů nadjetých - vzhledem k tomu, že většina linek má špatně udělané časy jednotlivých úseků a jako předjetí je bráno už 5s není to nic tak děsivého - například pokud by jel někdo celou trasu předjetý o 10s (což imho není taková tragédie), tak se statistikou pěkně pohne (pokud vím je vyhodnocované každé čidlo zvlášť a ne celá trasa) to samé, pokud prvních 5 kontrolních bodů projede předjetý a pak nabere na dalších 2 ztrátu 5 minut ve statistice se ukáže převážně předjetý ad magor na l. 14 - to je samozřejmě šílenost, ale není to problém dne bez kontrolních bodů, protože ten řidič určitě nejezdí podle předpisů i jindy - jak třeba jede, když se snaží dohnat zpoždění? (co dělala psycholožka? technik jízdy? dispečer, když to viděl v DORISu? - btw je to i práce odborů, protože i ty největší idioty obhajují a podnik často nemá páky, jak je vyhodit) můj názor je, že většina linek se dá v rozumné toleranci stíhat, ale kontrolní body tomu moc nepomáhají - proč musím minutu čekat v zastávce Újezd a pak se dívat, jak mi utečou světla před nosem? vjede mi tam 22 nebo 23 a na Hradčanskou kvůli tomu přijedu o 3 pozdě - jaký to má smysl? a tento problém je na hodně místech v Praze - čekáme jak idioti na kontrolních bodech (jezdím tak, abych nikdy nečekal víc než minutu - ideálně tak pod 10s, ale třeba na l. 9 je to dřina :-) ) a díváme se jak nám utíkají světla, podjíždí nás tramvaje, co před nás nepatří atp. třeba linka 16 v ranní špičce - ze Spojovací až na I.P.Pavlova odčeká na kontrolních bodech kolem 3-4 minut, ale potom má tak špatně udělané jízdní doby, že na Nádr. Braník přijíždí běžně o 5 pozdě (dá se to stihnout, jen pokud nepotká jinou tramvaj a všechny SSZ jí dobře vyjdou) ta statistika možná nevypadá dobře, ale věř mi, že řidič co není ve stresu z neustálé hrozby předjetí a může lépe pracovat s jízdní dobou z konečné na konečnou jede lépe! jezdil jsem o tom víkendu l. 9 a snad pokaždé jsem na oba konce dojel +- 1 minuta (celou cestu pohodová jízda, akorát žádné zbytečné čekání) - když se musí čekat na kontrolních bodech, tak se o víkendu a večer přijíždí na Spojovací tak o 2-3 pozdě a na Řepy, tak o 2 pozdě - takže jaký je teda smysl kontrolních bodů na 9 o víkendu? |
Káem
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 877 Registrován: 8-2005
| Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 13:08:40 |
|
Řidičům děkuju za názory. Mě taky zaujalo, že se nikde neobjevuje třeba ta 7. Spíš to bude o tý optimalizaci jízdních dob, než o rušení KB jako systému. Radek31: Jak mohou být jízdní doby na 16 od IPP špatně? To by musely být i na 3 a 21 (rozdíl dvou stanic, že)a tam zjevne nejsou. Nestěhují vám KB právě z těch důvodů co píšeš ZA či dál před křižovatky? ND místo Staroměstské, Libeńskej most místo palmy a pod.? |
Káem
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 878 Registrován: 8-2005
| Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 13:09:51 |
|
Jo když jsme tu zmínili ty odbory, jeden příspěvek naprosto off topic, ale přeci jen na něco ukzuje :-))) ČTK: Německé podniky by měly zajistit svým zaměstnancům právo dívat se na zápasy nadcházejícího mistrovství světa ve fotbale v pracovní době. Volá po tom odborový svaz sektoru služeb Verdi. I když některé duely začínají už ve tři odpoledne, měli by mít pracovníci možnost zhlédnout alespoň část, uvedl na internetové stránce deníku Berliner Zeitung představitel Verdi Frank Bsirske. Podle něj by firmy měly být v tomto směru dostatečně "pružné". Berliner Zeitung připomíná, že komerční partneři šampionátu, jako je Adidas, svým zaměstnancům dívat se na zápasy na pracovišti povolily. Jiné firmy jako Postbank dokonce pořádají u příležitosti některých zápasů párty. Předseda sdružení německých zaměstnavatelů Dieter Hundt uvedl, že je na každém zaměstnavateli, zda sledování televize povolí. "Pokud by projevili zájem moji zaměstnanci, pružná pracovní doba by jim umožnila dívat se na část zápasu," řekl. Zaměstnanci by ale museli využít svých volných hodin, a ne se dívat přímo na pracovišti "s okem a uchem na stadiónu". |
| Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 13:42:35 |
|
Také si dovolím jeden off topic příspěvek: Nevím, z jakého důvodu se u nás traduje, že když pojedu v Praze IAD, tak musím být rychlejší, než při jízdě MHD. Tomu se nesmyslně podmiňují i kroky v organizování dopravy. K rychlým přesunům lidí má naopak sloužit MHD. IAD bych nechal snobům, těm na čase beztak příliš nesejde . |
Káem
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 880 Registrován: 8-2005
| Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 14:14:19 |
|
MK: Nevím , z jakého důvodu si to myslíš. Mám pocit, že jsi jediný, ani ti snobové si to nemyslí. Snad jen občas v nějakých extrémních případech v jedenáct večer z holyně do uhříněvse občas popisuje jeden ze zdejších moderátorů, že je autem rychlejší ;-) |
Mcbain Administrátor
Číslo příspěvku: 6065 Registrován: 5-2002
| Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 14:16:03 |
|
Nevím, z jakého důvodu se u nás traduje, že když pojedu v Praze IAD, tak musím být rychlejší, než při jízdě MHD. Traduje se to z jednoduchého důvodu - ve většině případů je to pravda. O tom snad ani nemá cenu diskutovat.
|
Quex Administrátor
Číslo příspěvku: 3303 Registrován: 5-2002
| Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 14:22:06 |
|
Nevím , z jakého důvodu si to myslíš. Mám pocit, že jsi jediný, ani ti snobové si to nemyslí. Já myslím, že tu otvíráš znovu dávno vyřešené - bohužel pouze v extrémních případech je to MHD rychlejší, než při jízdě IAD, to je prostě objektivní a nezpochybnitelný fakt. IAD bych nechal snobům, těm na čase beztak příliš nesejde . Opět trockistická hesla, jak vystřižená z 20. let. Dnes se píše rok 2006 a vlastnictví IGK již dávno není vyhrazeno jen břicháčům v buržoazním cylindru, jako za dob Anny Proletářky.
Otto Bismarck rytíř síly kráčí pilně k svému cíli |
|
Mcbain Administrátor
Číslo příspěvku: 6067 Registrován: 5-2002
| Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 14:32:20 |
|
A Kme, abych předešel zbytečným diskuzím - já po Praze jezdím MHD, i s vědomím, že na tom časově tratím. MHD má pro mě své výhody, ale časová úspora to rozhodně není.
|
| Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 14:52:42 |
|
Ouex: Dovolte dotaz: To po Praze třeba i ve špičkách šoférujete (= pracujete) úplně zadarmo, nebo to máte nějak placené? |
Mcbain Administrátor
Číslo příspěvku: 6070 Registrován: 5-2002
| Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 15:22:05 |
|
Co to je za dotaz? Má to "placené" stejně jako ten, kdo cestuje MHD. Samozřejmě jede ve svém volnu. Jako ten, kdo z práce jede metrem.
|