K-report
 

Archiv do 28.února 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Doprava v západních Čechách » Staré archivy » Archiv do 28.února 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Hupi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1060
Registrován: 7-2002


Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 13:03:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kuzl: páč dotyčný člověk u ČSAD autobusy Plzeň, který by mi je mohl vygenerovat, to trochu "zapekl" a když byly potřeba, tak onemocněl. Tak jsem si je sehnal sám, sice pakárna, ale jsou tam. Normálnímu cestujícímu je podle mě jedno zda jsou JŘ z ISIBUSu nebo z CISu...
Jinak děkuji všem za pochvalu! Samozřejmě rád přijímám hezká fota či náměty ke zpracování.
Trolejbusy v západních Čechách
Autobusy v Plzeňském kraji

ČSAD autobusy Plzeň a.s.
Hupi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1061
Registrován: 7-2002


Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 13:56:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak jste mě, pánové, pěkně přechválili
Na výše uváděné stránce s vozy, byl u dvou autobusů chybně uveden provoz (Domažlice). To je zkrátka daň za rychlé používání CTRL+C a CTRL+V při tvorbě kódu
Jinak tedy se správně píše ISYBUS

(Příspěvek byl editován uživatelem hupi.)
Trolejbusy v západních Čechách
Autobusy v Plzeňském kraji

ČSAD autobusy Plzeň a.s.
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 797
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 10:18:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem se díval na IDOS a VYDOS BUS a.s. ruší od 1.2. 2007 sobotní spoje linky 810170 v celé délce trasy. Neví někdo důvod? Malé vytížení, personální důvody nebo jiné...?
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 144
Registrován: 5-2006
Odesláno Pátek, 26. ledna 2007 - 20:02:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milanm: dost dobře nechápu, kde vezmou vůz a řidiče v neděli ráno ve Fr.Lázních. Že by je tam nechali tvrdnout od pátku večer? No to na tom ušetří...
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1236
Registrován: 4-2006


Odesláno Pátek, 26. ledna 2007 - 21:25:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nic nového,vcelku běžná věc řidič stráví sobotu mimo domov.Tohle se dělá leckde.Specialisté na to jsou v ČSAD Střední čechy.....
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 825
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 27. ledna 2007 - 13:08:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Wlasta: Podle JŘ platného od 1.2. 2007 to vypadá tak, že řidič ve Fr. Lázních asi stráví víkend /od pá 18:05 do neděle, svátku 12:25/.
To jim teda moc nezávidím, docela by mě taky zajímalo, kolik se na tom tak ušetří a co na to říkají cestující.

Jinak nevíte někdo, pro koho nebo na jaké lince jezdí tenhle bus?
foceno 25/1 v Plzni u 14. ZŠ
 
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 981
Registrován: 4-2005


Odesláno Sobota, 27. ledna 2007 - 13:48:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milanm:to slouží pro návoz zaměstnanců pro nějakej podnik u D5 na trase Plzeň-Mýto nebo tam někde.
AV 15-30
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6137
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 27. ledna 2007 - 14:43:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hm. Tak tyhle zelené autobusy patřily ČASu Znojmo, oni přišli o linky základní dopravní obslužnosti (podobně, jako DPÚK), čtyři tyhle vozy jsem viděl odstavené někde za Vysokým Mýtem v bazaru a teď patří jeden firmě AP Tour ze Sloupna u Chlumce/Cidl., tohle je druhej.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2505
Registrován: 5-2003


Odesláno Sobota, 27. ledna 2007 - 16:57:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Konkrétně tenhle patří dopravci Miroslav Špatenka z Neumětel (nedaleko Zdic). Má tak 3-4 tyhle zelené vozy ex ČAS a vidět se dají na Berounsku a v okolí Zdic...
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2720
Registrován: 8-2002


Odesláno Sobota, 27. ledna 2007 - 18:04:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

milanm:
pořádně si přečti tu reklamu na boku a hned viš k čemu ten dopravce bus používá a kam asi tak může jezdit...

v plzni bývá občas vidět.
Fedos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 935
Registrován: 7-2006


Odesláno Sobota, 27. ledna 2007 - 18:48:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD karosa C 734 EXčas Znojmo-teĎ miroslav špatenka:jejich fotky jsou zde http://fedos.rajce.idnes.cz/Miroslav_Spatenka/
www.autobusovenadrazi.wbs.cz
http://fedos.rajce.idnes.cz/

icq:241-647-938
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 738
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 30. ledna 2007 - 10:41:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MF DNES Plzeňský (Kraj Plzeňský)
Nádraží polyká miliony ročně

Nabídka a kvalita služeb staví plzeňské autobusové nádraží na pozici nejlepšího v zemi

Plzeň - Minimálně jeden milion korun ročně investuje společnost ČSAD autobusy Plzeň do svého centrálního autobusového nádraží v Plzni. To je po Praze a Brně třetí největší v zemi. Další statisíce dávají do údržby. „Dvaadvacet let starou budovou a nástupišti projde deset tisíc lidí denně, což je zhruba pět let shodné číslo. Nabídkou služeb i jejich kvalitou jde o nejlepší nádraží v zemi,“ konstatoval ředitel Miroslav Hucl.

Nádraží není třeba rozšiřovat

Sedm nástupišť se 42 stáními podle něj plně postačuje pro provoz na nynější úrovni. Nádraží není třeba rozšiřovat. Zajíždí na něj 32 cizích dopravců, rok od roku více. Poplatky za využití nádraží, které jsou už dva roky stejné, Hucl neprozradil s vysvětlením, že je to obchodní tajemství. „Jsou ale výrazně nižší než v Praze,“ dodal. Podle něj proti nim žádný dopravce neprotestuje. Denně projede přes plzeňské nádraží zhruba 550 autobusů.

Podle Hucla nevadí, že je hlavní vlakové nádraží od autobusového vzdálené přes dva kilometry. „Obě mají zcela jiné segmenty cestujících a nedochází k přesunům lidí z jednoho nádraží na druhé,“ prohlásil Miroslav Hucl. Ten připomíná, že z autobusového nádraží je možné přestupovat na všechny směry po republice i Evropě. Také lokalizace před areálem Škody Plzeň a necelý kilometr od centrálního plzeňského náměstí je podle Hucla dobrá a nikdo si na ni nestěžuje. Na nádraží vedou podchody od tramvajové zastávky v Přemyslově ulici ve směru na Domažlice a Rozvadov i z Tylovy ulice od trolejbusu a první brány Škodovky.

V hale, otevřené denně od pěti ráno do půl jedenácté večer, je 60 míst k sezení, nejvíce lidí je tam vždy odpoledne. Pokud přijede mezinárodní linka v noci, dispečer otevře cestujícím sociální zařízení.

Předloni firma investovala 850 tisíc korun do rekonstrukce sociálních zařízení. Loni vydala jeden milion korun do obnovy oken v jednopatrové budově a 450 tisíc korun na obnovu sedaček. Letos plánuje výměnu křídlových dveří za bezdotykové šoupačky a novou podlahu, což je také investice za milion korun. Firma počítá do roku 2008 s postupnou náhradou plechových střech všech sedmi nástupišť. Jedno přijde na milion korun.

Údržba stojí statisíce korun

Další statisíce spolkne údržba. Jen na úklid haly vydá ČSAD autobusy 100 tisíc korun měsíčně, dalších minimálně 50 tisíc na úklid venkovních prostor. Více než 100 tisíc korun ročně si vyžádá údržba podchodů, zejména výměny žárovek, krytů kanálků a nátěrů stěn.

Na nádraží, které bylo v době dokončení v roce 1984 údajně nejmodernější v Evropě, pracuje 18 lidí v pokladnách, na informacích, v dispečinku a skladech.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - plzeňský kraj
Autor: (ČTK)
Ono to jednou půjde, jen za tím jít a hlavně VYTRVAT!
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 739
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 30. ledna 2007 - 10:49:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dovolím si z toho zvýraznit jednu pasáž:

Podle Hucla nevadí, že je hlavní vlakové nádraží od autobusového vzdálené přes dva kilometry. „Obě mají zcela jiné segmenty cestujících a nedochází k přesunům lidí z jednoho nádraží na druhé,“ prohlásil Miroslav Hucl. Ten připomíná, že z autobusového nádraží je možné přestupovat na všechny směry po republice i Evropě.

a optám se:

Opravdu ta velká vzdálenost nevadí? Chápu, že denně dojíždějícícm buď tím nebo tím je to jedno, ale opravdu by nebylo vhodnější alespoň některé autobusové linky mít jako návazné na dálkovou železniční dopravu?

Nevím, ptám se. Ale osobně si myslím, že směr na Budějce (kam dálková autobusová doprava až na jeden pár týdně neexistuje) díky tomu přichází o možnost přípojů autobusy např. do KV.
Ono to jednou půjde, jen za tím jít a hlavně VYTRVAT!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 29991
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 30. ledna 2007 - 11:11:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lidí jezdí na KV od Budějc (pro autobus) nezanedbatelné množství. Ale zřejmě o ně autobusníci nestojí, současná cestující jim asi stačí.
Protože přesun z G. na CAN provede jedině blázen, od nádraží nejede použitelně ani městská.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 828
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 30. ledna 2007 - 11:35:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pravda je, že na dobu vzniku to bylo opravdu moderní a účelně řešené aut. nádraží. Na to, jak komanči na Plzeň de facto kašlali, se to zdálo jako zázrak. Ve Škodovce tehdy pracovali desítky tisíc zaměstnaců a podchod od 1. brány a stanice tbusů do Husovky, přímo k nástupištím a k tramvaji č.2 byl/ je velmi povedený. A dnes je to výborné, že tady mají konečnou a projíždějí také některé bus a tbus linky. Taky jsem nikdy na CANu nepostřehl nějaké větší množství špíny, odpadků nebo pachu, avšak ty nástupiště si už opravdu zaslouží rekonstrukci. Jedinou chybu co soudruzi udělali bylo to, že CAN nepostavili blíže Gottwaldova /Hlavního/ nádraží. Na místě takového Prioru /dnes obchoďák Tesco/ by bylo aut. nádr. dobré, propojení podchody jako dnes a býval by vznikl takový terminál veřejné dopravy. Jenže dříve se více preferovaly zájmy dělnické třídy a proto u Škodovky. Jinak to je dodnes taková vada Plzně, že z Hl. nádraží na MHD se člověk musí trochu projít a CAN je na druhém konci širšího centra města.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 740
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 30. ledna 2007 - 13:16:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ:
Protože přesun z G. na CAN provede jedině blázen, od nádraží nejede použitelně ani městská.

Zase tak tragický to není, dojdeš na Americkou a svezeš se klidně zdarma Tesco linkou. Na rychlíky od Budějc navazuje s nějakou přestupní vatou docela rozumně .

Taky si myslím, že z jihu Čech (resp. z míst v dosahu rychlíkové 190) by lidi v případě rozumných návazností v Plzni klidně jezdili do Varů vlakem + autobusem, ale s tímhle krkolmným přesunem po Plzni + nenávazností spojů nemá VHD moc velkou šanci. Bohužel.
Ono to jednou půjde, jen za tím jít a hlavně VYTRVAT!
sima_z
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.228.182.89
Odesláno Úterý, 30. ledna 2007 - 13:45:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pravda je, že když do Plzně na CAN přijede někdo prvně, není úplně jednoduché mu vysvětlit, jak se dostat na vlakové nádraží. Hlavně když má dva kufry, asi není nadšen tramvají nebo trojbusem, který staví od "vlakáče" docela daleko. Ještě, že je před budovou taxi.
A k pořádku na CANu ještě poznámku: kdyby lidi na nástupištích nekouřili a neodhazovali nedopalky na zem (protikuřácký zákon je jen kus papíru), tak by údržbáři měli čas dělat něco jiného, než zametat tuny odpadků z nástupišť. A věřte mi, že kdyby to nedělali šest dní v týdnu, tak se tam za chvíli brodíme v bordelu až po kolena.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 29994
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 30. ledna 2007 - 14:17:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já tam klidně dojdu. Pro dost lidí je ale už téměř nepřekonatelnou překážkou přestup, nartož pak mezi vlakem a busem, navíc zde s pochybným přesunem MHD, když CAN je kdesi pryč.
NAD stavět před nádražím může, takže vybrané pravidelné spoje by tam snad zajíždět mohly taky, kdyby se chtělo. Ale asi to pálí „jen” cestující, tak to nikdo neřeší. :-(
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2730
Registrován: 8-2002


Odesláno Úterý, 30. ledna 2007 - 23:56:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nevím kolik let se mluví o tom, že plzeňský metro :-) se dočká rozšíření z hlaváku přímo do Šumavský, do prostoru mezi zdí kolejiště a křižovatkou Americká - Sirková, tam co dnes parkujou auta a je provozován ukrajinskej trh pracovních příležitostí. pravděpodobně od dob, kdy se ta křižovatka koncem 80. let totálně předělala a vznikly podchody.

menší autobusák by se tam určitě hodil, stejně tak jako zastávka mhd před nádražím mezi podjezdama. kdysi zastávka před Gottwaldovým nádražím bývala, stavěla tam 12ka směrem do centra. já už to sice nepamatuju, ale pár starých fotek jsem viděl.

dnes nám tam zbyl pěknej záliv, kterej využívají akorát cajti k provádění silničních kontrol. to místo pravděpodobně nevyhovuje dnešním předpisům nebo tam bude zakopanej jinej podobně neřešitelnej legislativní problém.

plzeňáci už vědí jaxi poradit a ti náhodní 'tranzitní' cestující prostě mají smůlu. plzeňský představitelé na ně léta kašlou a zatím se nezdá, že by se to mělo v dohledný budocnosti změnit.

určitý naděje snad skýtá jedině přestavba hlavního nádraží, ale o tý už dlouho není slyšet. hledal se strategickej partner co tu nákladnou rekonstrukci zaplatí a pak bude plochu snad 50 nebo 99 let pronajímat...

pokud někdo víte víc, přihoďte sem pls link někam na ČD web nebo jinam, někde by o tom info být mělo.
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 149
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 01. února 2007 - 21:35:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mibl: přeložím slova pana Hucla do srozumitelné češtiny:
"Nám nevadí, že jsou obě nádraží tak daleko, protože takhle máme zcela jiné segmenty cestujících a ti naši nám neutíkají do vlaků". :-)))
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 829
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 04. února 2007 - 09:47:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když jsme u toho CANu, zaujal mě takový umělecký prvek na obložení podchodu u vchodu do střelnice nebo co tam je.

 
sima_z
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.177.126.225
Odesláno Neděle, 04. února 2007 - 14:04:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doufám, že tím uměleckým prvkem myslíš to ČSAD protože těch druhých "uměleckých" prvků je plnej podchod. A poslední dobou jsem si všimnul zajímavého vývoje - sprejeři začali zásadně malovat tam, kde je to zamalovaný. Asi válka "kdo z koho"
Jinak ta stěna na hale je taky dost zajímavý dílo. Samozřejmě poplatný době, kdy vznikalo, takže nějaká ta holubice míru a dělník nesmí chybět ...
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 830
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 04. února 2007 - 17:03:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad sima_z: Tak jasně, že tím myslím to ČSAD. Jinak kdyby tyhle stěny v tom podchodu nebyly počmárané a byly by čisté, tak by v Plzni nebylo asi hezčího podchodu.
Jinak ještě jedno to ČSAD je taky na té stěně uvnitř někde v širším středu u nějakého obilí myslím. No, aspoň to byla nějaká výzdoba narozdíl od dnešní ve většině případů strohosti.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6275
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 14. února 2007 - 12:22:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hádanka: Kde jsem to fotil?

 
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1725
Registrován: 2-2005


Odesláno Středa, 14. února 2007 - 14:24:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na zastávce!
Přeberte si to, kdo chcete, jak chcete...

Nebo se podívejte k nám, ať víte, do čeho jdete!

Stránky opatovické kopané.
Lukasek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 255
Registrován: 10-2005


Odesláno Středa, 14. února 2007 - 16:45:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin j: Nevim sice kde, ale tipl bych si autobus: C744?
B952E = the best of KAROSA
Pilot_frenk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 11-2006


Odesláno Středa, 14. února 2007 - 21:24:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to Martin_j: já bych řekl na autobusu
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2765
Registrován: 8-2002


Odesláno Středa, 14. února 2007 - 22:37:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MJ:
pod tím nalepeným Fiatem Brava Steel je napsáno IDS?

můžeš se tady malilinko rozepsat a sdělit stručně nám ostatním jak to tehdy s tou IDSkou bylo naplánovaný? :-)
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6280
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 15. února 2007 - 06:20:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lukasek, Pilot_frenk. Pavel2: Všechno správně. Pro Pavla dodám, že pod tím fiatem je číslo linky 106. A to ostatní, co vím, napíšu:

a) až se probudím (zatím jsem dokázal pouze vstát z postele)
b) až se vrátím z Hradce (jdu se teď projet s Citarem LE Ü do Hradce Králové.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Mirbusak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 120
Registrován: 5-2005


Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 10:56:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Autobusová doprava Kůs František se přetransformovala na KT BUS s.r.o.
Hupi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1072
Registrován: 7-2002


Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 11:13:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin J:
informace z Přeštic k hádance:
Autobus je pravděpodobně PJ 70-05 KAROSA 744 C (zelená) zřejmě podle zalepené linky 106 IDS v době, kdy byla platná už linka 450553.
V té době byl řidič autobusu PJ 70-05 Václav Klouda. Na lince jezdil také PJ 70-31, KAROSA 744 C (modrá), řidič Burle František.
Třetím autobusem, který doplňoval uvedené kloubové autobusy, byl K 734.20 C, PS 66-89 s dvěma řidiči, kteří se se střídali ranní a odpolední směna na jednom voze. Z fotogragie nelze při sebevětší snaze poznat o který z
uvedených autobusů se jedná (snad lze vyloučit PJ 70-31, měl širší okení gumu, ale tvrdit to nelze) ani místo kde byl autobus vyfocen.

Trolejbusy v západních Čechách
Autobusy v Plzeňském kraji

ČSAD autobusy Plzeň a.s.
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 159
Registrován: 5-2006
Odesláno Úterý, 20. února 2007 - 09:23:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady je možná zdroj oné kachny o stovce nových busů pro ČSAD. Je to 200 za dva roky pro ČSAD Invest, tedy Pl + KV + Vsetín. I tak

odkaz
Fotky linek MHD na http://linky-mhd.ic.cz
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6334
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 20. února 2007 - 12:37:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hupi a informační zdroj z Přeštic: S lítostí musím konstatovat, že ani tahle odpověď není správná.

Správné řešení - je to tenhle autobus:

 

Bydlí v Čižicích a tu cedulku jsem na něm fotil 30.9.2006. Ta cedulka je na něm ovšem dodnes, tedy aspoň o vánocích tam byla. Už víte, který to je? Ne?

 

Jen si říkám, že je docela škoda, aby se ta cedulka zničila, až se autobus bude vyřazovat, podle mě je to asi jediná dochovaná cedulka z těch, co se na lince 106 používaly. Napadlo mě, že bych se zkusil domluvit s řidičem - ale když mi řidič vysvětlil, že k focení jeho autobusu potřebuju mít souhlas jeho nadřízených, usoudil jsem, že je to zbytečné, vyptávat se ještě na nějakou cedulku.

A ještě k té lince 106, pokud můžu mít dotaz. Tehdy, když ta linka jezdila, jsem si to snad i nějak počítal a mám pocit, že na ní bylo nasazeno víc autobusů, než jen tyhle tři. Ty asi byly plzeňské, ne? A nebo - nejezdil on tam náhodou ještě taky jeden Ikarus?

Mimochodem, na téhle lince pamatuju ještě Ikarusy 280, někdy před dvaceti lety jsem totiž jezdil k babičce na chalupu do Útušic a na ty ikarusy jsem koukal vždycky přes plot zahrady, měl jsem nastudovanej jízdní řád a věděl jsem, kdy mám jít "hlídat". No a asi nikoho z těch, kdo mě znají, vůbec nepřekvapí, že jsem si tehdy psal, který autobus jel na kterém spoji a zkoušel jsem si podle toho zjistit, jak vypadají turnusy. Bylo mi asi šest nebo sedm let...
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1010
Registrován: 4-2005


Odesláno Úterý, 20. února 2007 - 16:02:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A nebo - nejezdil on tam náhodou ještě taky jeden Ikarus
přeštická filiálka vyparavovala v roce 2002 ikarus 280.08 tedy mestský čtyřdveřový PS 78-37 pak jezdily ještě přimo vozy plzeňské ale nevim jestli tuhle linku,spíš ne.
AV 15-30
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6339
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 20. února 2007 - 23:01:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Linka 106 jezdila dřív, to jsem byl ještě na střední škole. Tipuju tak září 97 nebo 98, zpaměti to nevím přesně.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Hupi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1074
Registrován: 7-2002


Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 16:16:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...v Přešticích se omlouvají, že neví, že na K 744 C, PMB 00-83, řidič Červený Roman, je na boku tato cedule.
Uvedený autobus byl v roce 2002 převeden z provozu Kralovice do provozu Přeštice a to jako náhrada za K 744 C PJ 70-31. Má stanoviště v Čižicích a střídavě obsluhuje: 1. den linka 450553, Plzeň-Štěnovice-Přeštice a 2. den části linky 450553, 450582 (Mladý Smolivec) a linku 460130 (Nýřany).

Jinak má "Martin_j" pravdu, že na lince IDS 106, a chvíli na lince 450553 jezdil opravdu kloubový IKARUS a to i pod Přešticemi. Kmenový řidič byl pan Matoušek a poslední řidič před vyřazením Ikarusu pan Příhoda Josef (listopad 1999 až březen 2000). Pak byl nahrazen K 744 C PJ 70-31, který do té doby jezdil na lince Oplot-Chlumčany-Plzeň. PJ 70-31 byl vyřazen z provozu v září 2002 a nahrazen PMB 00-83. Autobus PMB 00-83 uvidíte ještě celý rok 2007 a část roku 2008, pak bude nahrazen novým kloubovým autobusem...

Já osobně tímto děkuji do Přeštic za skvělé podrobné a historické informace!
Trolejbusy v západních Čechách
Autobusy v Plzeňském kraji

ČSAD autobusy Plzeň a.s.
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 178
Registrován: 5-2006
Odesláno Pondělí, 26. února 2007 - 17:10:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tohle mi připadá, jak z jiného světa ... nebo aspoň z jiného města.
- ukončení na okraji města v návaznosti na kapacitní dopravu
- využití ušetřených vozokm na posílení i v nepříliš atraktivních hodinách
- pravidelné vedení i stanicování téměř všech spojů
- náznak taktu ...
To vypadá jak z učebnice a né z Plzeňského holdingu :-) POCHVALA!!!
PS: Už chybí jen označní linky '151' :-P
Fotky linek MHD na http://linky-mhd.ic.cz
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 179
Registrován: 5-2006
Odesláno Pondělí, 26. února 2007 - 17:22:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ALE:
když už byla řeč o šetření vozy v Plzni, čekačka na Horákové je v některých případech kolem 50 minut. Nevešel by se tam třeba přejezd na "městskou" linku 31?
Fotky linek MHD na http://linky-mhd.ic.cz
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1616
Registrován: 4-2006


Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 18:54:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Copak to k nám dojelo z Plzeňského kraje

 
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1029
Registrován: 4-2005


Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 19:53:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemáte nekdo fotky C 955?prosím na mejl nebo sem do diskuze dik!
AV 15-30
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1624
Registrován: 4-2006


Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 20:07:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD 6120 jaký? je ti to jedno nebo musí být z Plzně?
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2799
Registrován: 8-2002


Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 20:47:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ares1:
co má ta vrakosa na boku? Autobusová doprava František xxxger Kyšice?

připadá mi povědomá, ale že bych si ji vyloženě pamatoval to ne, asi jezdí/la pro nějaký nízkonákladový cestovky na předváděčky s důchodcema :-)

btw před kterým nádražím jsi ji fotil?
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1626
Registrován: 4-2006


Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 21:08:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Šneberger jestli si to dobře pamatuju.(není také to nějaký primátor Plzně nebo byl?)Jinak je v dost zuboženém stavu ta Karosa.
Je to foceno před sokolovnou v Jilemnici(Krkonoše)Osádka mohla být v té sokolovně nebo je tam i ubytovna,nebo kousek naproti v bazénu,a nebo v Hotelu Sumó.mám i foto zezadu.
 
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2801
Registrován: 8-2002


Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 21:51:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Šneberger Jiří byl primátorem :-) Plzeňská ODS ho vykopla výš, aby jí tu nezacláněl:-/

dopravce František Šneberger má vlastní web http://www.autobus.plzensko.biz a autobus přiznává podstatně hezčí PJ 75-32, třeba už tuten PS 69-50 někomu prodal.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1627
Registrován: 4-2006


Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 22:40:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud ho prodal tak měl strhnout ten nápis.Moc dobrá CVR to teda není
Ale ten na těch stránkách to není na první pohled.Tady ale nikomu nepatří určitě.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2803
Registrován: 8-2002


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 00:43:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

soudruzi z Ukrajiny se taky vozí fialovým sqostem Karosa Prima donedávna ještě s odlupujícím se žlutým nápisem ZDENĚK HOVORKA... :-)

nakonec ta fólie musela dolů, páč z busu odpadávaly kusy rzi i s lakem

fotku bych musel hledat...
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6387
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 06:12:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A věřte, že najít něco v Pavlovo fotoarchlívu je skutečně velký problém, to poznáte, aź po něm budete něco chtít. Jenže já mám u sebe pořádek a proto ...

 
 
 

Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2806
Registrován: 8-2002


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 12:30:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

(nedělal bych z komára velblouda )
tady už je ale Prima přeštětkovaná... :-)
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1031
Registrován: 4-2005


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 15:59:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1:Z plzenskyho Csad bych prosil
AV 15-30
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1643
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 17:27:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

hm 6120 tak to bohužel nemám.955 hafo ale ne PlzeŇ.Jednu máme je v plzeňským nátěru tak ti ji hodím do meilu.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6391
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 18:50:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám PMU 76 32 a PMT 60 08, pošlu.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1651
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 19:36:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Martin j mohu také poprosit?když jsem byl v Plzni tak jem na 955 nenarazil.Dík
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Martinhd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 91
Registrován: 5-2005


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 19:49:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak mě dneska pěkně nažhavilo, když jsem se dověděl o dalším razantním omezení provozu dálkových linek ČSAD Plzeň.
Současný stav lze shrnout do těchto tří bodů:
1. ČSAD Plzeň (přestože na rozdíl od ostatních dopravců v poslední době nezdražovalo jízdné) je nejdražší dopravce široko daleko,
2. dopravní obslužnost v Plzeňském kraji je jedna z nejhorších v ČR (o tom se tu již někdy diskutovalo),
3. nadále dochází k omezování spojů.
Z toho podle mě plyne, že se buď ČSAD Plzeň musí co nejdříve reformovat a restrukturalizovat, nebo nastává čas pro jiného dopravce...
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1654
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 19:57:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Martinhd dopravní obslužnost v kraji objednává ale kraj ,platí kraj,tudíž je namístě se spíše dotázat kraje.ČSAD určitě samo o sobě linky neruší.Pokud kraj nezaplatí tak se nedá nic dělat změna dopravce by byla k ničemu.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2339
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 28. února 2007 - 20:01:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Martinhd: Tady vidíš názorný příklad, že se tak děje. Ruší nebo omezuje ztrátové činnosti.
Dopravní obslužnost - pláčeš na úplně špatném hrobě.
Martinhd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Registrován: 5-2005


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 20:14:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No trochu jsem smotal dvě věci (ZDO a dálkové linky) do jedné, ale tím "nastává čas pro jiného dopravce" jsem mimochodem mířil spíš na ten kraj.

ad ZDO:
Ano, je věcí kraje, ale když je vysoké jízdné, kraj nemusí na spoje tolik doplácet a může být spojů víc. Protože to tak neni, předpokládam, že doplatky kraje nejsou nižší než jinde, tedy peníze se topí u ČSAD a někdo jiný by byl možná ochoten jezdit za nižší ceny.

ad dálkové linky:
ČSAD si asi myslelo, že cestující z jejich linek neutečou, i když budou mít předražené jízdné, nicméně k odlivu cestujících ve finále asi došlo. Je otázka, jestli nižší jízdné by nepřilákalo o tolik víc cestujících, že by se zisky zvýšily. Aby dálkové linky provozovali jiní dopravci, to dost dobře nejde, protože kraj je nepustí do souběhu se ZDO a ta se vždycky po trase nějaká najde.

Možná je to ve skutečnosti všechno jinak, ale moje mínění o celé věci je zhruba takové, jak píšu.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1660
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 20:33:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

prostuduji si ceník a řeknu ti zda je to vysoké
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Martinhd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 93
Registrován: 5-2005


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 21:10:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vytvořil jsem tabulku pro srovnání několika dopravců z nedaleka. Podotýkam, že všichni už na rozdíl od ČSAD Plzeň za poslední roky zdražovali, takže rozdíl býval výraznější.
application/vnd.ms-excel
Jízdné.xls (14.3 k)
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1664
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 21:22:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no u nás v kraji je jednotné jízdné do 50 km a to musejí dopravci v kraji dodržovat,toto jízdné určuje kraj.Je fakt že jízdné je u Plzně vyšší.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6392
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 28. února 2007 - 21:40:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1: Samozřejmě, pane kolego, Vaše přání je splněno.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace