K-report
 

Archiv do 05.května 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Autobusy v Liberci » Staré archivy » Archiv do 05.května 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2857
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 22. dubna 2007 - 17:21:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dorazilo do DPML minulý rok těch 6 slibovaných autobusů?
Kdo vyhrál výběrové řízení na těch 18 nových vozů?
A je nějaká šance, že připravované kloubové Sory najdou uplatnění právě v Liberci? Pokud vím tak VŘ na nové vozy bylo jen na krátké vozy.
Díky
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1420
Registrován: 10-2004


Odesláno Neděle, 22. dubna 2007 - 18:39:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Ano, dorazilo, ev.č. 335-338, 340, 342.
VŘ vyhrál nečekaně SOR.
Původně se o kloubácích spekulovalo, ale přestože by tu byly potřeba, šance na ně je mizivá. Budem rádi aspoň za NB12 místo velbloudů
SOR je ve skutečnosti velice kulturní výtvor.
Jízda je drama, vzhled tragikomedie, převodovka je tragédie, uspořádání interiéru parodie.

Fotoweb městské hromadné dopravy
Videa s tématikou veřejné dopravy z mé tvorby
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2858
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 22. dubna 2007 - 18:46:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky.
A už se tedy ví, jestli to budou BN nebo NB? K čemu jsou tedy Libereci ty dvě B961E? Je to škoda, docela jsem se těšil, že si kloubové Sory v ČR najdou uplatnění. A jediné město, kde jsem je očekával byl právě Liberec.
Arialblack
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 226
Registrován: 3-2006


Odesláno Neděle, 22. dubna 2007 - 20:15:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Martin:

Ptáš se,na co tady v Lbc jsou dvě B961E? Stačí Ti,když Ti odpovím,že tady jsou jen na dvě věci?
Na ho*no a na nic. A hlavně pro srandu králíkům. Když 321 pořád stojí. Hold výrobce nám dodal šlupky šlupek,tak se není čemu divit.

Ad Cestující:

To jsi měl říct,že to pojedeš. Bych se s Tebou svezl,alespoň bych se trošku pobavil. Dokážu si představit,jak řvali.

Ad Colombo:

Jízdní řád hovoří jasně !!! NEZASTAVOVAT a uhánět POD PLYNEM!

ale to by jsi musel vzdušnou čarou.

Chudák Cestující,ten si musel vyslechnout jmen na svou osobu.
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1422
Registrován: 10-2004


Odesláno Neděle, 22. dubna 2007 - 21:47:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsou potřeba a je dobře, pokud jen tak náhodou jezdí. Pokud někdo tvrdí, že tu kloubáci nejsou potřeba, jen ať se sveze 12, 15, 24, 25 a podobnými linkami ve špičce..
SOR je ve skutečnosti velice kulturní výtvor.
Jízda je drama, vzhled tragikomedie, převodovka je tragédie, uspořádání interiéru parodie.

Fotoweb městské hromadné dopravy
Videa s tématikou veřejné dopravy z mé tvorby
Cestující
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 522
Registrován: 7-2002


Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 10:27:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sergeilbc: ano jsou potřeba - ale ne 2 kusy - to je opravdu na nic. Na tom se nedá postavit žádná dopravní koncepce (je docela mimo když na lince pojede kloubák jednou za 40 min.). A aby jezdily jen tak halabala, tak na to je tu nepotřebujeme.
P.S. nejsem žádný odpůrce kloubáků - ba naopak, jenom teď ale uvažuji prakticky...
Lokom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 468
Registrován: 9-2003
Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 13:50:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

co se tyce kloubovych, tak v tom me DPML zklamal ... cekal sem jich taky podstatne vice a cestujici ma v tomto pripade pravdu - dva kusy jsou absolutne k prdu i kdyz jsem rad, kdyz je na 24 nasazuji ...

v so kolem poledniho sem jel do doubi csadackou 621 (hypernova), sedel jsem vzadu a docela sem dost cumel, jak ty sedacky sou zrichtovany (pocmarany fixama az bes!). a taky me prekvapilo, ze ridic vubec nehlasil stanice ... to csad nema nahravky k dispozici nebo to byla jen vyjimka?
Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 594
Registrován: 10-2004


Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 19:24:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes jsem jel linku Liberec Denso - Mníšek - Oldřichov v Hájích - Raspenava - Hejnice - Lázně Libverda - Obří Sud - Nové Město p.S. s Karosou C734 LIA 44-29 tak tady je pár fotek:
 
 
 
A ještě jedna novinka, dnes si nový majitelé odvezli 611
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 339
Registrován: 6-2006
Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 19:28:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad repelend - a tak to nám už můžeš říct, kdo to je?

a můžu se ještě zeptat kolik lidí se dneska v 8:15 narvalo do pražáka, jestli nevíš? Já sem koukal, že byli prodaný i na stání. No včera v 17:00 bylo pěknejch 50 kousků v c 954.
Gtlukáš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 139
Registrován: 1-2007


Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 19:38:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Repelend: chválím za fota c734, jen tak dále hrozí jejich vyhynutí taka všichni!!!pěkný fotky, zas nám něco cvakni na cestách, jezdíš s LC.735???Já jen že by taky neškodilo je trochu blejsknout
Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 595
Registrován: 10-2004


Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 20:03:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Liberečák:
ad 611 - už můžu - Autobazar TIR, ten je v Praze na Černém Mostě
ad Praha - již to nepatří pod mé působení takže nevím
Ad GT Lukáš - jo jezdím, mám tam 3kousky. Teda už jen dva. Když jsem byl na dovče tak mi "kolega" sprostě LIA 31-93 vyřadil ...
 
 
 
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 340
Registrován: 6-2006
Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 20:14:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

já myslel, že nějaký to info bude dál. teď sme odříznutý. Budu muset asi rozhodit vždycky sítě při cestě z/do prahy.
Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 597
Registrován: 10-2004


Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 20:41:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak schválně pamětníci, vzpomínáte na tohle?

Liberecká cestovka Orangetour provozovala tento HOTELBUS na podvozku MAN. Řidiči měli oddělenou kabinu a cestující (pro 32kusů )byly jako ve vlaku, tj. oddělené kupé po čtyřech místech se stolečkem uprostřed a během cca 10 minut byl celý autobus přestavěn na postele. Další technickou zajímavostí byla kuchyňka kde se jídlo průběžně ohřívalo vodou od motoru. O cestující se starala stewardka. Hotelbusy byly dva, tento nazvaný RAKETA a druhý hranatý pojmenován KRABICE. Raketa po krachu CK se vrátila do stodoly ke svému vynálezci a výrobci do Německa. Byly vyrobeny pouze 3ks. Krabice byla podpálena žhářem ...
 
Španělsko, Salou
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 341
Registrován: 6-2006
Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 20:55:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad repelend - nesedí za volantem náhodou V.F. Nyní váš zaměstnanec.
Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 599
Registrován: 10-2004


Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 20:58:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Liberečák- jo je to on! Fotku mám od něj, říkal že ještě něco dotáhne ...
Cestující
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 523
Registrován: 7-2002


Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 21:04:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad SOR 621: jelikož je vůz pro technickou závadu odstraněn - tak jsem čistil oné grafiti a z 80% jsou smyté - pak mi došel čistící prostředek, tak jsem zvědavej, jak dlouho to vydrží. Bohužel z praxe musím konstatovat, že jsem jen uvolnil plochy pro nové malůvky těch hajzlů....
P.S. naše Sorka umí hlásit
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 343
Registrován: 6-2006
Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 21:05:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak ať se činní. Teď když už nejezdí do práglu, tak se člověk od něj ničeho nedočká.
Gtlukáš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 141
Registrován: 1-2007


Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 21:28:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Repelend: PARÁDA krásný fotky, moc děkuji, jestli zase budeš mít takovýhle typy tak nám je ukaž, díky moc. Máš vyfocené vaše liazky?-taky je trochu žeru?když tak pošli mejlem děkuji
Kotelník
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 532
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 23:42:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Repelend: Hotelbusem jsem kdysi jako kluk někam cestoval a vím,že to bylo naprosto super,mělo to jistý nádech profesionality a cesta a pohodlí bylo na vysoké úrovni. Kde jsou ty časy...
Lokom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 471
Registrován: 9-2003
Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 11:18:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad cestujici:

tak v tom pripade vas ridic nehlasil po celou dobu mezi fügnerkou a doubim sidliste ...

jinak s tema maluvkama - je to fakt krize a bida. bohuzel jsou na vine i ostatni cestujici, pokud nekoho vidi a jsou k tomu dost laxni pak se sami divi, ze jezdi "v osklivem buse", mozna by to chtelo vymyslet nejaky spesl material, aby si grafisti nemohli skrtnout, no jo ale to je hudba daleke budoucnosti
Karel007
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 1-2007
Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 13:11:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to Liberečák: dnes jsem jel v 8:15 do Prahy, jela nějaká C 955 (nebo co to bylo- taková ta Karosa co jezdila dřív Prahu, nahoře síťka, bez klimy, najeto kolem 690tis km), bus byl plnej (asi 3 lidi stály)...přijel v 9:21 na ČM, v buse bylo relativně ticho a občas mírný smrad (asi z polí ? kolem dálnice)
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 344
Registrován: 6-2006
Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 13:30:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no podle rezervací to vypadá, že každý ráno 8:15 plno. No busy se tam budou střídat. Akorát lidi nechápou, že si můžou otevřít okénko. V neděli sem si otevřel, ale to jedno nedokázalo vyvětrat celej bus.
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 345
Registrován: 6-2006
Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 13:31:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

já už chci taky chytnout jízdu c955. A v pátek prej pojede i Ares. škoda že musim jet už v 12:45, tak to bude asi zase nějaký céčko. Možná axer.
Karel007
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 1-2007
Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 13:56:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A v kolik pojede v ten pátek ten Ares? (v 15:45?)

Že bych se taky jednou svezl ARESem, tím sem už nejel faaaakt dloooouho.

Ten v 8:15 asi bude jezdit plnej, protože SA posily nedává (kromě teda v pondělí, tam 2 hodily), ale ten bus jak se vrací v 12:45, to je blbost, ten bude jezdit prázdnej, kdyby tam počkal do 16:45 (nebo aspoň do 14:45), tak by to bylo o něčem jiným...(když ten bus ve čt a pá se otočí ještě jednou, takže nikde jinde není potřeba- to fakt nechápu)
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 346
Registrován: 6-2006
Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 14:05:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no ono to asi neni tak, že by nebyl potřeba jinde. asi se to nějak vklínilo do turnusu, a kdyby tam byl dýl, tak už bud epotřeba jinde další vůz. A ve čtvrtek a v pátek tam nepojede ten stejnej ale jinej. Ares nevim kdy jede. Napíšu po pátku až uvidim. V pátek bude podle mě jezdit odpo axer, jako jezdil dosavaď.
Arialblack
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 228
Registrován: 3-2006


Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 20:21:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad lokom:

víš,oni ty malůvky dělají hlavně,když tam jedou sami,např.z Kateřinek U.Š.,Letný U.Š.,když přeplní autobus a jsou tam jenom oni. Takže nikdo je "prásknout" nemůže.

Ad Cestující"

Jednou si vezmi něco čistého a jeď nějakej "svoz" školy a tak to poznáš
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 358
Registrován: 6-2006
Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2007 - 12:20:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

SA jezdí jako blesk, až jim hoří pod kolama odkaz
Lokom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 475
Registrován: 9-2003
Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2007 - 18:20:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad arialblack:

hm, na tom neco bude, to mi nedoslo
Arialblack
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 233
Registrován: 3-2006


Odesláno Pátek, 27. dubna 2007 - 08:05:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Lokom:

přesně tak. Je to sviňárna. Pokaždý bych nejraději já vzal toho dotyčnýho. Koupil bych pár sprejů a sám osobně ho těma sprejema postříkal. Úplně celýho. Ať ví,jaký to je
Johnny the Johnny
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.226.129
Odesláno Pátek, 27. dubna 2007 - 10:27:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak na učňovské linky posílejte jednoduše to nejhorší, co máte. Kupříkladu libovolný SOR...
Arialblack
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 234
Registrován: 3-2006


Odesláno Pátek, 27. dubna 2007 - 13:03:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Johnny:

Víš,ale problém je v tom,že Čsad má pouze jeden SOR BN12 (621)
To jsi myslel ty nejmenší Sorky?

Ad l.58
Odkdy je bezbariérová zastávka Šaldovo nám.(bývalá Jablonecká)

(Příspěvek byl editován uživatelem Arialblack.)
Kamera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 6-2005
Odesláno Pátek, 27. dubna 2007 - 15:09:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Černí pasažéři stojí Liberec miliony

Dopravní podnik města Liberce přichází kvůli černým pasažérům ročně až o 15 milionů, načerno jezdí 5 procent cestujících

Liberec - Černí pasažéři připravují podle odhadů ročně Dopravní podnik města Liberce o deset až 15 milionů korun na tržbách z jízdného.

„Podle odhadů totiž tři až pět procent pasažérů cestuje bez platné jízdenky,“ upozornil Ludvík Lavička, provozní ředitel Dopravního podniku města Liberce, který ve stotisícovém Liberci městskou dopravu zajišťuje. Ročně společnost svými autobusy a tramvajemi přepraví asi 30 milionů lidí a na jízdném utrží kolem 155 milionů korun.

Aby se podnik bránil černým jízdám a také vandalismu, zavedl už v roce 2001 ve večerních hodinách a o víkendech nástup do vozů jen předními dveřmi.

Každého cestujícího tak zkontroluje řidič. „Kromě toho, že tímto systémem neunikají tržby, omezuje případné problémy s podnapilými cestujícími. Ti se víc kontrolují, když procházejí kolem řidiče a ubude tak případných potíží,“ konstatoval Oskar Zappe, vedoucí útvaru řízení provozu MHD.

Systém se vyplatil dopravcům v Jablonci nad Nisou a České Lípě, kde se takto nastupuje po celý den a problém černých pasažérů tam v podstatě neznají. „V Liberci není možné takový systém zavést v běžném provozu, protože by se neúměrně prodloužila doba nástupu na zastávkách,“ uvedl Ludvík Lavička.

I proto má podnik početnou skupinu revizorů, která jednotlivé linky kontroluje. Cestující kontrolují jak zaměstnanci podniku, tak brigádníci. Kolik revizorů je a jak jsou úspěšní, odmítl Lavička sdělit. Podle dřívějších informací je to ročně 11 až 12 tisíc černých pasažérů.

Občas se přitom stává, že odhalený hříšník na revizory zaútočí. Například loni v srpnu sedmadvacetiletý černý pasažér nejprve kontrolorům v tramvaji vyhrožoval, že je pobodá nožem, pak jednomu hlavou nalomil nos.

V ohrožení jsou ale i řidiči, kteří se snaží v dopravním prostředku zjednat pořádek. Loni v červnu například brutálně napadl podnapilý cestující v tramvaji do Jablonce řidiče a úderem do hlavy a kopem mu způsobil otřes mozku. „Rozhodně to však není na denním pořádku,“ řekl Lavička.

Cestující rozřezávají sedačky

Mnohem častější než útoky na revizory či řidiče je podle něj poškozování vozů. Nejčastěji musí podnik opravovat rozřezané sedačky a opěradla a čistit nápisy od sprejerů.

„Naši řidiči mají nařízení, že pokud zjistí, že je vůz pomalovaný, musí co nejrychleji do garáží. Když se to nevyčistí do tří hodin, už se to většinou nepovede,“ uvedl provozní ředitel. Jen za čisticí prostředky na tyto malby podle něj DPML utratí ročně přes 100 tisíc korun.

Dopravní podnik města Liberce je akciovou společností ve stoprocentním vlastnictví města, které loni na městskou dopravu přispělo více než 170 miliony korun. Městskou dopravu na 34 linkách zajišťuje podnik 140 autobusy a tramvajemi. Městská doprava funguje také v Jablonci a v České Lípě, kde ji ale zajišťují soukromí dopravci. V Jablonci ročně přepraví městské autobusy kolem 11 milionů cestujících, v České Lípě jen 1,5 milionu.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - liberecký kraj 27.4.07
Autor: ADAM PLUHAŘ
http://pocasi.cap-net.cz/- Vozovna On-line
Kamera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 6-2005
Odesláno Pátek, 27. dubna 2007 - 15:12:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neúspěšný politik se stal šéfem dopravy

Liberec - Novým ředitelem libereckého dopravního podniku se stal bývalý náměstek primátora Jiří Veselka. Funkce mu tak může vynahradit jeho neúspěch v loňských komunálních volbách.

Veselka se musel v boji o post ředitele utkat pouze s jediným protikandidátem. O místo usiloval i Jiří Řádek, bývalý vedoucí autobusové dopravy ČSAD Liberec. „Původně byli tři uchazeči. Ale ten jeden nedoložil splnění ani jedné podmínky výběrového řízení,“ prohlásil primátor Liberce Jiří Kittner.

Sedm členů představenstva dopravního podniku nebylo při svém hlasování jednotných. Veselka tak nakonec vyhrál díky podpoře pěti z nich.

„Pan Veselka byl silnější po stránce rozvoje a vizí, pan Řádek zase po stránce provozu, což se dalo očekávat, vzhledem k jejich zaměření,“ zdůraznil primátor.

Ani jeden z nich prý ve svých plánech neměl zdražování jízdného. To ostatně podle Kittnera nezáleží ani na řediteli, ale na rozhodnutí města. O tom, že ceny za jízdenky půjdou nahoru, ale není pochyb. „Zdražovat se bude, ale zatím nevím kdy. Tato otázka ještě nepadla. Rozhodně k tomu nedojde v nejbližší době. Většinou se takové úpravy dělají k začátku roku,“ doplnil primátor.

Jiřího Veselku se včera nepodařilo zastihnout, ve funkci ředitele má vystoupit poprvé druhého května. Nahradí tak svého dlouholetého předchůdce Josefa Eberta, který odchází do důchodu.

Dopravní podnik je největší z městských akciových společností, ročně dostává více než 150 milionovou dotaci v podobě příspěvku na úhradu ztráty z provozování městské hromadné dopravy. Výběrové řízení na nového ředitele budilo od začátku svého vyhlášení zdání, že o skutečném řediteli je již rozhodnuto. V inzerátu, který vyšel koncem března, se totiž požadovalo i lustrační osvědčení, na jehož vydání má ministerstvo dva měsíce. Jenže uzavírka přihlášek byla už 22. dubna.

„Drtivá většina lidí, kteří přicházejí v úvahu na jakoukoli vyšší manažerskou funkci, lustrační osvědčení má,“ prohlásil tehdy primátor.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - liberecký kraj 27.4.07
Autor: (sol, js)
http://pocasi.cap-net.cz/- Vozovna On-line
Kamera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 6-2005
Odesláno Pátek, 27. dubna 2007 - 15:14:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jde o trafiky, nebo schopnosti?

* K věci

Trafiky dostávali za první republiky vojenští veteráni, kteří bojovali za Československé legie a přišli o nohu. Invalidé je už dnes nedostanou, zato je mají vysloužilí či zasloužilí (?) politici. Exministr obrany Tvrdík se třeba zahřál u Českých aerolinií, expremiér Špidla v Bruselu. Ale stačí zůstat za humny. Exstarosta Jablonce Čeřovský šéfuje Centru vzdělanosti Libereckého kraje, dřívější náměstkyně libereckého primátora Helšusová zase krajské knihovně. Neúspěšný politik a bývalý náměstek libereckého primátora Veselka nově povede dopravní podnik. Nezbývá než doufat, že nad ně už opravdu lepších nebylo.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - liberecký kraj 27.4.07
Autor: Adam Pluhař
http://pocasi.cap-net.cz/- Vozovna On-line
Arialblack
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 235
Registrován: 3-2006


Odesláno Pátek, 27. dubna 2007 - 19:51:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Kamera:

Jak dopravní podnik pozná,že má x cestujících,kteří jezdí načerno? A jak se pak vypočítává celková cena za černé pasažéry?
Arialblack
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 236
Registrován: 3-2006


Odesláno Sobota, 28. dubna 2007 - 19:17:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nechtěl by někdo z DPmL na stránkách DPmL aktualizovat seznam vozidel? Ono květen 2005 není DUBEN 2007
děkuju
Colombo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 205
Registrován: 6-2005


Odesláno Sobota, 28. dubna 2007 - 20:14:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pro Arialblack :

To je spíše otázka pro DPML.Využij kontaktů na http://www.dpml.cz/kontakty.php
Arialblack
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 237
Registrován: 3-2006


Odesláno Neděle, 29. dubna 2007 - 08:57:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Colombo:

Vždyť jsem to pro DPmL použil jinak pokud se na to koukneš,tak tam je napsáno "Omlouváme se, stránky jsou momentálně v rekonstrukci." A to tam včera nebylo před tím,než jsem to sem napsal
Colombo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 206
Registrován: 6-2005


Odesláno Neděle, 29. dubna 2007 - 11:03:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pro Arialblack :

Neřeš to, dpml je krapítko víc pozadu.I já jsem jim kdysi psal a nedočkal jsem se ani odpovědi.Je zbytečné se tím zatěžovat.Je to banda, která na lidi kašle.
Arialblack
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 238
Registrován: 3-2006


Odesláno Neděle, 29. dubna 2007 - 21:04:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Colombo:

víš,kdyby se změnilo třeba jen to,že se koupili 3 autobusy,dva vyřadili a dvě tramvaje přišli modernizovaný,tak to nechám bejt,ale za ty dva roky se toho stalo.

Kámoš se totiž chce pustit do scénáře o životě DPmL v Liberci a na to by potřeboval vědět,jak jsou na tom s vozy,tak proto. A já jsem se v tom kapánek ztratil

EDIT:
Si vem,kdyby na internetu byly jízdní řády někde z doby kolem května 2005. By trošičku nebyly aktuální

(Příspěvek byl editován uživatelem Arialblack.)
Lokom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 478
Registrován: 9-2003
Odesláno Pondělí, 30. dubna 2007 - 11:10:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

hm, tak do vedeni DPML Veselka ... toz to sem teda zvedav, jak si chlapec poradi, faktem je, ze na radnici se mu az zase tak dobre nedarilo, ale treba mile prekvapi ...
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 369
Registrován: 6-2006
Odesláno Pondělí, 30. dubna 2007 - 17:59:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nevíte někdo, jestli jel v pátek z prahy Ares? Popřípadě jestli byl aspoň plnej.
Karel007
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 1-2007
Odesláno Pondělí, 30. dubna 2007 - 22:28:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

myslim, že jel v 14:30 z LBC a z5 asi v 16:45, aspoň podle kamery na ANL, osobně jsem tam nejel, ale také mě to zajímalo, tak sem se občas mrknul, ARES na ANL stál až do 14:20-takže asi pak najel...
Arialblack
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 239
Registrován: 3-2006


Odesláno Úterý, 01. května 2007 - 13:11:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je škoda omezení těch spojů do PHA. Teď abych jel alespoň pokaždé jednou S.A. a to se mi moc nechce. Já jezdím raději s ČSAD
Upozornění pro cestující:
Linka je,z důvodu výluky,zkrácena do zastávky VRATISLAVICE nad NISOU výhybna.
Náhradní autobusová doprava v úseku VRATISLAVICE nad NISOU výhybna a FÜGNEROVA
NENÍ ZAVEDENA!
Colombo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 212
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 01. května 2007 - 18:41:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PRO Arialblack :

Ono to máš celkem fuk s kým jedeš do PHA.Hlavně aby vůbec něco jelo.SA drtí veškerou konkurenci ( jak asi, tak to vědí všichni ), přesto fungují a asi ti nic jiného nezbyde.Nebo jeď po železnici, nebo stopem.Ale asi bych i já jel se SA. Kdybych měl čekat na ČSAD než pojede, budu 10x v PHA.
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1449
Registrován: 10-2004


Odesláno Úterý, 01. května 2007 - 19:30:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Železnice bohužel těžko: Přímé spojení veškeré žádné, jezdí to málo, jízdní doba velmi dlouhá. A Pendolino sem plánují až za cca 17 let.
SOR je ve skutečnosti velice kulturní výtvor.
Jízda je drama, vzhled tragikomedie, převodovka je tragédie, uspořádání interiéru parodie.

Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Arialblack
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 240
Registrován: 3-2006


Odesláno Úterý, 01. května 2007 - 19:56:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Colombo:

Ale já nerad SA. To já rád jezdil s HOTLINEREM.

Já skutečně přemejšlím a rozhoduju se,komu svěřím svůj drahocený život
Upozornění pro cestující:
Linka je,z důvodu výluky,zkrácena do zastávky VRATISLAVICE nad NISOU výhybna.
Náhradní autobusová doprava v úseku VRATISLAVICE nad NISOU výhybna a FÜGNEROVA
NENÍ ZAVEDENA!
Arialblack
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 241
Registrován: 3-2006


Odesláno Úterý, 01. května 2007 - 19:58:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Sergei:

No,přes Tanvald,ale to bych tam byl rychleji pěšky.

Jinak příště pojedu ČSAD Jbc. Ať taky vyzkouším jinýho dopravce
Upozornění pro cestující:
Linka je,z důvodu výluky,zkrácena do zastávky VRATISLAVICE nad NISOU výhybna.
Náhradní autobusová doprava v úseku VRATISLAVICE nad NISOU výhybna a FÜGNEROVA
NENÍ ZAVEDENA!
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1450
Registrován: 10-2004


Odesláno Úterý, 01. května 2007 - 20:24:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přes Turnov. Tanvald je zbytečná zajížďka. Ale to už je detail..
Ten Jablonec je snad opravdu poslední možnost.
SOR je ve skutečnosti velice kulturní výtvor.
Jízda je drama, vzhled tragikomedie, převodovka je tragédie, uspořádání interiéru parodie.

Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Arialblack
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 243
Registrován: 3-2006


Odesláno Středa, 02. května 2007 - 20:41:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Sergei:

tak dík. Já bych jel přes ten Tanvald,to je pro mě nejznámější

Ad CESTUJÍCÍ,REPELEND:

chlapi,jak jste tady psali,že si navzájem ničíte vozy z cizí divize,co si půjčíte,poté opravujete a pak POŘÁDÁTE LOGICKOU SPOLUPRÁCI u piva. Jak to chcete dělat teď?
Upozornění pro cestující:
Linka je,z důvodu výluky,zkrácena do zastávky VRATISLAVICE nad NISOU výhybna.
Náhradní autobusová doprava v úseku VRATISLAVICE nad NISOU výhybna a FÜGNEROVA
NENÍ ZAVEDENA!
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1454
Registrován: 10-2004


Odesláno Středa, 02. května 2007 - 20:53:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Logická spolupráce u piva" Boduješ!
SOR je ve skutečnosti velice kulturní výtvor.
Jízda je drama, vzhled tragikomedie, převodovka je tragédie, uspořádání interiéru parodie.

Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Arialblack
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 246
Registrován: 3-2006


Odesláno Středa, 02. května 2007 - 21:09:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Sergei:

Vždyť to tady psali. Teď jsou pod jednou divizí,takže si akorát mohou ničit vlastní busy
Upozornění pro cestující:
Linka je,z důvodu výluky,zkrácena do zastávky VRATISLAVICE nad NISOU výhybna.
Náhradní autobusová doprava v úseku VRATISLAVICE nad NISOU výhybna a FÜGNEROVA
NENÍ ZAVEDENA!
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1456
Registrován: 10-2004


Odesláno Středa, 02. května 2007 - 21:14:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Moje oblíbené téma, nebo spíše tabu: Noční autobusy v Liberci - realita, nebo utopie?
SOR je ve skutečnosti velice kulturní výtvor.
Jízda je drama, vzhled tragikomedie, převodovka je tragédie, uspořádání interiéru parodie.

Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Arialblack
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 248
Registrován: 3-2006


Odesláno Středa, 02. května 2007 - 21:17:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Sergei:

Noční doprava by se tady hodila,ale nevím,nevím. Kolem toho máš hafo starostí
Upozornění pro cestující:
Linka je,z důvodu výluky,zkrácena do zastávky VRATISLAVICE nad NISOU výhybna.
Náhradní autobusová doprava v úseku VRATISLAVICE nad NISOU výhybna a FÜGNEROVA
NENÍ ZAVEDENA!
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1458
Registrován: 10-2004


Odesláno Středa, 02. května 2007 - 21:23:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je pořád dokola, jen uvedu argument za všechny: Jinde si na to peníze našli.. ostatní města především nevráží přespříliš peněz do propagace sportu a stavební lobby Syneru, který systematicky vysává peníze z městské kasy.
SOR je ve skutečnosti velice kulturní výtvor.
Jízda je drama, vzhled tragikomedie, převodovka je tragédie, uspořádání interiéru parodie.

Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Arialblack
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 250
Registrován: 3-2006


Odesláno Středa, 02. května 2007 - 21:31:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Sergei:

Já vím,ale stějně. V Lbc má akorát noční služba 202 a ta dělá jen rozvoz a svoz. Jedině by na nočních linkách museli zavést tarif 20kč za osobu 10 za dítě. Žádné předplatní kupony,POUZE průkazy ZTP atd.
Upozornění pro cestující:
Linka je,z důvodu výluky,zkrácena do zastávky VRATISLAVICE nad NISOU výhybna.
Náhradní autobusová doprava v úseku VRATISLAVICE nad NISOU výhybna a FÜGNEROVA
NENÍ ZAVEDENA!
Arialblack
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 252
Registrován: 3-2006


Odesláno Pátek, 04. května 2007 - 19:30:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak v neděli tu l.58 má JEZDIT VÝHRADNĚ bus KAROSA B961E (pokud teda bude alespoň jedna v provozu schopném stavu,což se občas nestává) a je to na službě,na který jsem to předpokládal.

Jen mě mrzí,že se to zatím nemůže otáčet na tý smyčce u PŘEHRADY. Ta zatím není zkolaudovaná.

Jinak na této lince je na všech zastávkách povolen nástup/výstup VŠEMI DVEŘMI. A před najetím na linku bude čabajka stát vedle benzinky pod garážema

To je asi tak vše,co k této lince se dá nějak tak rozumně vypustit
Upozornění pro cestující:
Linka je,z důvodu výluky,zkrácena do zastávky VRATISLAVICE nad NISOU výhybna.
Náhradní autobusová doprava v úseku VRATISLAVICE nad NISOU výhybna a FÜGNEROVA
NENÍ ZAVEDENA!
Karel007
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 1-2007
Odesláno Pátek, 04. května 2007 - 20:15:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes jsem jel z Prahy v 16:45 a jel ARES. Tak zde píšu pár svých poznatků:
- bus nic moc, tvrdé a relativně nízké sedačky, málo místa na nohy... najeto asi 290tis km
- bus nebyl plný (odhadem 50-55 lidí)
- řidič nic moc, takovej dost pomalej všechno mu dlouho trvalo, moc se nevyznal v seznamu rezervací, byl tam dokonce jeden člověk, kterej měl zarezervovanou otevřenou jízdenku, ale řidič jí v tom seznamu neměl, tak tento čověk musel zaplatit znovu!!!!!!! 60Kč, je zde velká pravděpodobnost, že si to rezervoval po 14:10 (v tu dobu si to asi řidič v Liberci tisknul)-takže tento člověk zaplatil 2krát - jestli tady to čte nějaký zaměstnanec ČSADLB, tak si uvědomte, že když si to vytisknete třeba 2 hodiny dopředu, tak seznam není zcela aktuální!!!!(dokonce se může stát, že si to někdo odhlásí třeba hodinu před odjezdem z Prahy, ale v seznamu bude a pojede zadarmo...) jen tak mimochodem tento člověk s ČSADLB pravděpodobně už nikdy nepojede...
-celkovej přístup řidiče byl takovej dost divnej, vypadalo to, že ho každej obtěžuje...(kde sou ty doby, když Prahu zajišovala divize Komerční dopravy, tak to bylo jiné- slušné chování, úsměv apod.), prostě jako za dob monopolu a tím dnes s konkurencí SA nemáte šanci uspět…

toť vše
Cestující
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 524
Registrován: 7-2002


Odesláno Sobota, 05. května 2007 - 13:09:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Karel007: tvoje poznatky jsou obecně známé, ale bohužel vše jde mimo nás. Je to rozhodnutí vedení naší společnosti a to my prostě neovlivníme - prostě kdo chce kam, pomožme mu tam. Je to smutný, ale je to tak! Bohužel řidiči jsou ze "staré školy" a těm pojem zdravá konkurence nic neříká - jediné co dokážou je chovat se jako nevychovanci a nadávat na ostatní - to je jejich mentalita. Trochu zlepšení v této oblasti by byli řidiči mladší, kterých je ovšem nedostatek, tak zůstavají starší - no a "zatočit" s nima v této době moc nemůžeme, jelikož řidičů je nedostatek, takže je v rámci nějakých mezí musíme strpět...
Colombo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 213
Registrován: 6-2005


Odesláno Sobota, 05. května 2007 - 18:30:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro Cestující :

Jenom bych trošku opravil.Řidičů by bylo dost, jenže jim nedokáže nikdo zaplatit a často podmínky zaměstnavatelů jsou takové, že by člověk brečel.Za těchto podmínek pro řidiče ( všeobecně ) se nikdo nemůže divit, že to nikdo nechce dělat.To je ta smutná pravda, kterou nikdo neřekne.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace