K-report
 

Archiv do 09.ledna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Železnice a politika » Staré archivy » Archiv do 09.ledna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Tornádo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 11-2006


Odesláno Středa, 03. ledna 2007 - 18:22:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zzz:
Já myslím, že se shodneme. Ideální stav je (i dle mého názoru), že žádný "hromadný dopravce" (ať drážní či silniční) platit za dopravní cestu nebude. Ovšem v případě souběhu drážní a silniční linkové dopravy je potřeba drážní dopravu zvýhodnit (např. přiškrcením dotací silniční dopravě na této lince), ovšem za předpokladu, že dopravní obslužnost tím výrazně neutrpí. Ovšem současný stav, kdy jeden platil a druhý ne, byl přinejmenším nespravedlivý a zavedení mýtného tuto nespravedlnost alespoň malinko snížilo.

Co se týče financování bus dopravy - nevím, co máš konkrétně na mysli. Pokud by to bylo vykazování prokazatelné ztráty, tak je tady problém, že v autobusech si každý kupuje jízdenku na jízdu konkrétním spojem z konkrétního místa a do konkrétního místa, zatímco u ČD máme jakous takous svobodu volby spoje...
I poté co jednou zemřeme
Tornáda budou stále hit.
Leč jen dokud žijem můžeme
tu pakáž sprejerskou vymýtit

návod na vymýcení pakáže - seriál ČT Poslední sezóna (jen ho přivázat o jednu kolej vedle )
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 846
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 08. ledna 2007 - 21:37:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jo a jiné barči někde jinde se šrotují o sto šest i po malé závadě.Důvod k nasazování 751001 tedy nevidím.U 8500001 je to skoro to samé.Ona by jezdit nemusela,kdyby se někomu chtělo.A nemyslím teď nasazení místo ní kocoura.Už jednou vyvázla jen tak tak autogenu a její oprava a uvedení do původního stavu rozhodně nebyla laciná záležitost.
Apollo 17
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.50.108
Odesláno Pondělí, 08. ledna 2007 - 22:23:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

její oprava a uvedení do původního stavu rozhodně nebyla laciná záležitost.

A uvedení jiných vozidel ve špatném stavu do provozuschopného také není levná záležitost.Proto zaskakulí i tato "historická"vozidla a tím i ospravedlňují náklady na svou provozní údržbu.Mám obavy,že až se podaří rozbít" molocha " na Kargo, Dálkovou a Regionální dopravu půjdou tato historická vozidla do kopřiv(mimo výjimky,kterých údržbu budou financovat nějaké zájmové spolky nadšenců,nebo NTM),protože tyto suběkty budou mít velké starosti o prosté přežití.Na údržbu historických vozidel nebudou ve financích žádné kolonky.
Mallard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 343
Registrován: 5-2006


Odesláno Pondělí, 08. ledna 2007 - 22:56:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Happy:...Ona by jezdit nemusela,kdyby se někomu chtělo...

Nejde ani tak o chtění,jako o to,že je nedostatek vozidel všech řad.To všechno díky osvícenosti vedení ČD.
tomastomas
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.212.192.46
Odesláno Pondělí, 08. ledna 2007 - 23:32:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud vím tak vozidla jsou jen od toho aby jezdila.Pokud možno bez zbytečného stání, mimo nezbytnou údržbu.Příklad kamiony.Nevím s jakým pojedu a po kom ho přeberu.Udržba se dělá také po kilometrickém proběhu, ale pokaždé v jiné zemi a jiném servisu.Prostě tam kam to kilometrově vyjde.Nikdo se neptá jestli naložim 10 nebo 25 tun.Prostě do plna.Po čtrnácti dnech z toho spadnu ( nikoho nezajímá v jaké zemi )prostě po odjetí hodin.Přijede jiný kolega ( autem z pujčovny samozřejmě platí firma ) a vyměníme se.Ale díky všem těmto (někdy nepříjemným) věcem po třech letech dostáváme nové soupravy.Nedrží se žádné auto (letmo)není potřeba.A staré už tuplem ne.Je potřeba jezdit a ne se kochat.
Mallard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 346
Registrován: 5-2006


Odesláno Úterý, 09. ledna 2007 - 00:09:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tomastomas: Když tak čtu,co tady píšeš o kamionové dopravě,tak se nedivím,že je taková džungle na silnicích.A srovnávat kamion s vlakem není dobrý nápad.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 847
Registrován: 9-2005


Odesláno Úterý, 09. ledna 2007 - 00:41:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak tak souhlas s Mallardem.Nemůžu tady srovnávat nějakej kamion a historicky cené železniční vozidlo.To je každé o něčem jiném. 751001 a 850001 jsou dle mého soudu velmi cená historická vozidla.A to co funguje u kamionových přepravců nemůže fungovat na železnici.Navíc železniční vozidlo je mnohem složitější a nemůže ho opravovat kde kdo.........

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace