K-report
 

Archiv do 24.ledna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » 460, 560 » Staré archivy » Archiv do 24.ledna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3777
Registrován: 11-2002
Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 14:14:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kotelník:
1) počmáranost a zanedbanost není fyzická vlastnost těch jednotek.
2) daleko "extrémněji" zastaralé jsou pražské 451/2, které jezdí jen díky tomu, že jsou "nízkopodlažní" a jejich náhrada "vysokopodlažní" 460 nepřipadá v úvahu.
Pochopitelně - v porovnání se 471 vypadají i 460 jako z pravěku, ale kdyby se opravily, naleštily, zrekonstruovaly, tak by to byla úplně jiná vozidla.
Lukash
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1216
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 15:21:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je absurdní co se tady probírá, jakési fantasmagorie s vozy Bmto a nakonec že jsou jednotky morálně zastaralé, tak to je gól... To že jsou počmáráné je ostuda DKV Ostrava, které není schopno si zajistit kapacity... Jak vypadaly osobní vozy v okolí Brna před 6-7 lety, zejména Bdmtee vzpomene si někdo, to byl taky hnus se na to dívat. Jenže tam už nic takového nenajdete, dokonce i 560ky jsou "umývány", ale v Bohumíně to zjevně nevadí že cestující v 21.století vozí ve "firemním" nátěru puberťáků...

MMCHD Jena co to je za jednotku na té fotce, dlouho jsem tam v končinách nebyl ale mám správný tip 460.011/012 ???
http://www.webpark.sk/traffic/pfy/aktual.htm
- stránky hlavně o střídavých pantografech -
Kotelník
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 451
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 17:17:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lukash: Morální zastaralost 30 let starého vozidla ti přijde jako fantasmagorie??? Mě teda ne,nevím kde žiješ..A navíc ještě starší Žabotlam mám "modernější" konstrukci a lepší design

Bobo: Ale je ostuda CD,že tomu nezabrání. Jsem z LBC a není např. problém dostat se na místní nádraží,protože děr v plotě je a nikdo to nehlídá.....Myslím,že peníze za ostrahu by byli menší než za likvidaci škod....
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5793
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 18:04:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

je to ostuda čd - možná, ale né 460. a morální zastaralost ve výzbroji maj, odporová regulace bez skupinového přepínání je na h..... nicméně cestujícího zajímá místo na sezení, jeho rozměry a pohodlí, dále topení / větrání a kdy to jede. grafiti jsou sice hnus, ale vevnitř moc poznat nejsou.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Peto5220
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 688
Registrován: 5-2005


Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 20:44:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ja si myslím, že 460/560 niesu zastaralé preto že nanih niekto hodi svoj "firemní náter". Keby sa o nich staralo ako sa tu už písalo tak by to bolo ok. Stačila by aj menšia "GO" napr. nové sedačky, podlaha, lak a starostlivosť o ne. Ja sa do výzbroje nerozumiem, na to sú tu väčší odborníci... A ja osobne si myslím že obyčajný cestujúci sa do toho nerozumejú či idú Pendolínom alebo Pantografom, ich zújma že idu v čistom vozni a v teple. A keď tu už hovoríme o zastaralosti tak 30 ročný Pantograf je starý a 50 ročná bobina je nová? Síce to nieje el. jednotka ale ajtak...
ICQ 199-295-438
e-mail: peto5220@zoznam.sk
Moja stránka: http://www.kemhd.wbs.cz/ --> hlasujte v ankete
Fórum o MHD --> http://www.mhdforum.ic.cz/ !!!
OH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.158.159
Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 21:37:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"To že jsou počmáráné je ostuda DKV Ostrava, které není schopno si zajistit kapacity."
Nevím,jestli jste si všimnul, ale ta druhá fotka je z mytí vložáku. Nevím, jestli to chápete,, ale nastříkání jednoho vozu trvá pár munut, kdežto v depu se s čistěním Ukrajinci najatí soukromou firmou párají jeden den.
Jestli jste měli ve škole matiku, zkuste vypočítat, kdy se podaří vyčistit všechny 460, když po očistění bude tento vůz pravděpodobně nastříkám do týdne znova.
Nemusíte k tomu připočítávat peníze vydané za čistění, to byste už ten příklad nezvládl.


"v roce 2007 může někdo beztrestně zničit cizí věc"
Ano, bohužel, je to normální. :-(
Podívejte se kolem sebe.
Kotelník
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 452
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 21:46:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale znovu říkám,je to chyba CD,že si neumí ohlídat vlastní majetek....A neříkejte,že by to nešlo...
OH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.158.159
Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 21:58:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"protože děr v plotě je a nikdo to nehlídá.....Myslím,že peníze za ostrahu by byli menší než za likvidaci škod."
Zase jeden z těch , co si myslí, že vlaky se stříkají jen na jednom nádraží:-)
Tenhle taky nastříkali v Bohumíně, že:-)
 
Tak schválně,zkuste vyčíslit, kolik by stála taková ochranka na všech nádražích, kde se vlak zdržuje déle než pár minut + další lidi ve všech prostorách vozů, protože " ale vevnitř moc poznat nejsou" není pravda.
 
OH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.158.159
Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 22:02:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"chyba CD,že si neumí ohlídat vlastní majetek...."
A čí je chyba, že jsou postříkané skoro všechny baráky v Ostravě, Praze,...,?
Nedávno ukazovali barák, ke bydlí Tupolulánkova milenka. Žeby ani jeho ochranka nestíhala, když je také počmáraný?
Kotelník
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 455
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 22:43:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Všechno jde,nevím co jsi tím polským vlakem chtěl naznačit.. Na nastříkání vlaku je potřeba určitý čas-viz celá vozová skřín.. Problém by třeba vyřešil plot a nad ním optická závora,běžný to jev u vyspělých podniků.Ale pokud k tomu všichni přistupují jako ty...
OH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.158.159
Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 22:56:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dokážeš pochopit, že plot a nad ním optickou závoru není možné postavit na každém nádraží, kde vlak stojí delší dobu? Plot nejde obejít po kolejích?
Na WC budeš dávat kameru?:-)
Nad města budeš dávat optickou megazávoru?
"Na nastříkání vlaku je potřeba určitý čas-viz celá vozová skřín."
Koukni na nějaké sprejerské stránky a zeptej se, jak dlouho trvá takový nástřik:-) "Whole train" většinou nedělá jen jeden ušmudlaný sprejer.
OH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.158.159
Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 22:59:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co jsem myslel tím polským vlakem?
Koukni na nápis, co svítí vpředu.
Kotelník
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 456
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 12. ledna 2007 - 00:08:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo,toho nápisu jsem si všiml,ale přece ho mohli nastříkat někde v Polsku v depu. Ale tyhle graffity docela k tomu oranž nátěru jdou

Ale já jsem tím myslel,že by se hlavně mělo udělat něco proto,aby nádrží nebyla tak snadno přístupná. Jak jsem říkal,v LBC si tam jdu jako na procházku a nikdo si mě nevšimmne...

BTW: A pročpak nejsou v Německu nastříkané vlaky?
George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 107
Registrován: 9-2006


Odesláno Pátek, 12. ledna 2007 - 02:49:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jen pro inspiraci rekonstrukce 460, vzniklá na Želpage

Varianty rekonstrukce 060:
 

A zde celá EMU (s novými čely):

varianta a:
 

varianta b:
 

A různé barevné řešení:
 
 

ve stylu motor:
 

ve stylu 680:
 

A na závěr jedna animace :
http://img443.imageshack.us/img443/9521/tornadory4.gif
Peter140001
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 1-2007


Odesláno Pátek, 12. ledna 2007 - 16:00:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes na Os 2910 Čadca - Bohumín 460 061 / 062.
 
ICQ - 441 546 338
Skype - Peter140001
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3844
Registrován: 10-2004


Odesláno Pátek, 12. ledna 2007 - 16:47:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže 61/62 už jsou zase pohromadě...

Na Sv 2984 (Mosty - Bohumín) dneska panťák 460.019/020, zatím sprejery nedotknutý. Zajímavě svítil (viz foto).
U Karviné se míjel s panťákem 460.003/004, který byl v dílnách před 019/020, ale posprejovaný je víc jak dost

 
ICQ: 202 888 377
Pavel21
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 9-2006
Odesláno Pátek, 12. ledna 2007 - 19:57:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

George_couser: add animace - perfektní :-D :-D :-D
OH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.158.159
Odesláno Sobota, 13. ledna 2007 - 07:23:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kotelník - Zaminovat:-)
V kterém Německu? V tom,kde jsem byl, se taky najdou.
Souvisí to se stejným jevem, jako u nás. Některá města jsou posprejovaná málo, jiná hodně.
Peto5220
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 689
Registrován: 5-2005


Odesláno Sobota, 13. ledna 2007 - 11:10:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Keď sa sprejerovi chce tak to urobí aj v stanici a za pár minút, a keď su viacerí tak to ani nehovorím.
ICQ 199-295-438
e-mail: peto5220@zoznam.sk
Moja stránka: http://www.kemhd.wbs.cz/ --> hlasujte v ankete
Fórum o MHD --> http://www.mhdforum.ic.cz/ !!!
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1118
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 14. ledna 2007 - 19:46:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

George Couser: Tvoje barevná řešení se mi líbí kromě toho druhého. Současný unifik na 460 (i na žabotlamech) je strašnej.
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3794
Registrován: 11-2002
Odesláno Neděle, 14. ledna 2007 - 19:58:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lukash: sorry za prodlevu, ale dřív jsem ten "whole train" nechytil. Ten totálně počmáraný je 460.061+přilehlý vložák (neznámého čísla)...
Lukash
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1218
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 15. ledna 2007 - 17:08:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kotelník: pane Kotek pokud umím dobře číst tak dne 11.01. jsem napsal:
To je absurdní co se tady probírá, jakési fantasmagorie s vozy Bmto a nakonec že jsou jednotky morálně zastaralé

Nikde tam naní napsáno, že mi připadá zastaralost ř.460 jako fantasmagorie. Něco více o těchto jednotkách vím, takže např. odporovou regulaci která zde byla zmíněna nepovažuji taky za nejlepší řešení dnešních let...

Jako fantasmoagorie mi připadají "pubertální" nápady jako vložit vůz Btmo mezi dvě 460ky... ne to že jsou jednotky zastaralé...

OH: je to o prachách všechno... zkusil jste si někdy ručně umýt něco od sprejerů? Ne že bych to musel vytahovat, ale někdy v 98-99 jsem coby student VŠB chodil do OPJ Bohumín čistit alespoň čela abych měl důstojnou fotku, protože přípravek na čištění byl, ale nebyly prachy na lidi, tak jsem chodil vždy jednu sobotu v měsíci na celodenní brigádičku do smradu (pamatuju si že jsem vyčistil čela na 001,009,010,025,063,064 a pak bok 001 když byla ještě zelená, chyběla mi pořádná fotka ..)
o problematice kde se sprejuje na 460/063 jsem toho věděl dost, i konkrétní místa... jako že v Brně mají stejný problém ale stíhají jednak vozy ale i 560ky čistit, asi mají víc peněz...
http://www.webpark.sk/traffic/pfy/aktual.htm
- stránky hlavně o střídavých pantografech -
George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 110
Registrován: 9-2006


Odesláno Pondělí, 15. ledna 2007 - 18:23:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

" Jako fantasmoagorie mi připadají "pubertální" nápady jako vložit vůz Btmo mezi dvě 460ky..."

Sranda musí být ne? Tady někdo neumí popustit uzdu své fantazii...
Lukash
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1219
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 15. ledna 2007 - 18:36:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...ale jo
http://www.webpark.sk/traffic/pfy/aktual.htm
- stránky hlavně o střídavých pantografech -
OH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.158.159
Odesláno Pondělí, 15. ledna 2007 - 23:06:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lukash:
Jo, taky jsem měl tu "výsadu" něco očistit:-)
Ale tato otázka spíš měla směřovat na "kotelníky".
"vozy ale i 560ky čistit, asi mají víc peněz..."
V tom to asi bude, také v počtu jednotek:-)
Vozy se také stíhají čistit, mají to štěstí, že nejezdí většinou tak často po stejných trasách ,jako 460.
Brigády- mám dojem , že dnes byste už neuspěl- předpisy o nákládání s nebezpečným odpadem, ochrana při práci s ním a související školení.
Dnes jen specializované firmy, určené prostory s ČOV, atd. A prachy, prachy ...
Kotelník
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 470
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 15. ledna 2007 - 23:11:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lukash: A když jste vědel kde se jednotky sprejují,tak pokusil jste se o tom někoho zodpovědného informovat?Jinak já jsem nikdy nic podobného nečistil a doufám,že nebudu muset,protože to asi nebude zrovna zdraví prospěšná práce....
Filip_daněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 210
Registrován: 12-2005


Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 07:08:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Uz dlouho se to snazim najit ale zatim nikde nenasel: Nekdy v letech priblizne 97-99 jezdivala z Brna do Tisnova fialovo zluta 560ka. Nevite nekdo ktera to byla? A nejni photo?
uchyl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.3.1
Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 11:31:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

GC:
Nebo firemní barvy ČD:

 
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 519
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 13:14:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad uchyl:Ten návrh reko 460 na 461 vypadá zajímavě.
Jirka_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 543
Registrován: 5-2004


Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 13:24:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Filip_daněk: byla to 560.007/008, foto jsem moc nehledal, jedno je tady, sice na něm jednotka moc nevynikne, ale zatím toto.
Lukash
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1220
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 16:38:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OH: takže víte jaké to je "pošušňáníčko" čichat ten sajrajt... ale vždycky by se nějak dalo, všechno se dá obejít :-)

Kotelník:
věděl jsem to od strojvedoucích a z dílen, takže nevím proč bych se do toho montoval a vůbec - koho to v těch letech zajímalo, policajti ruce pryč a v dílnách mi do očí řekli, že aspoň to nebude rezivět když se to nastříká... mě bylo 19 a jít někde čekat na bandu debilků co mají kudlu v kapse se mi opravdu nechtělo... ale klidně si zkuste někde po půlnoci počíhat na pár týpků, uvidíme kdo vyhraje :-))))))

jirka_p: jojo 07/08 to byla, pamatuju že jsem byl v Brně na odstavném den na to co ji dovezli z laku který dostala hned po fijalovém a už byla počmáraná, celý vložák, řešil to policajt, fotil si to, - jeho slova, že pokud je nechytnou při činu tak mají dráhy smůlu...
http://www.webpark.sk/traffic/pfy/aktual.htm
- stránky hlavně o střídavých pantografech -
Filip_daněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 211
Registrován: 12-2005


Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 17:33:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lukash: Kdy dostala ten lak po fialove??
Jirka_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 545
Registrován: 5-2004


Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 23:43:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem taky vrták. Hledám na netu fotky a až teď mě napadne, že mám i jednu svou fotku fialové 007/008. Je ze srpna 1998, ten most, který přejíždí se Sv vlakem už od letoška vypadá jinak.
 
Kdy ten lak dostala a kdy o něj přišla nevím, ale znalci se předpokládám brzo najdou a nenechají si to pro sebe.
Peter140001
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 1-2007


Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 18:25:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes na osobnych vlakoch Český Tešín - Ostrava Svinov 460 008/065.
460 060 Elefant City???
 
ICQ - 441 546 338
Skype - Peter140001
Danek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 381
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 20:32:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V magazínu Grand Expres č. 1 je příloha "Od Elinky k ESU" a tam se o jednotkách 460 píše, že ČD nyní přistupují k jejich zásadní modernizaci.

"Mimo modernizaci interiéru pro cestující budou vložené vozy rekonstruovány na nízkopodlažní a nepotřebné osobní vozy budou rekonstruovány na řídicí, rovněž nízkopodlažní. Tím vznikne 51 třívozových jednotek se dvěma nízkopodlažními vozy... Budou ... splňovat všechny současné požadavky (nízkopodlažnost, přeprava imobilních cestujících,..., klimatizace, informační systém, 1. třída atd.)."
Železniční dopravě zdar!
George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 118
Registrován: 9-2006


Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 20:43:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Danek: To už tady bylo.
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3882
Registrován: 10-2004


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 13:15:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peter140001:
Vidím, že "elefanta" 460.060 ještě neumyli, viz můj příspěvek z 28.12.
ICQ: 202 888 377
Bolum
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 3-2006
Odesláno Sobota, 20. ledna 2007 - 12:44:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad-JIRKA_P. Ten panťák asi šplíchli v Šumperku v1994 nebo pár měsíců dříve. Podle fotky z časopisu MMŽ a propagačního letáku Parsu u příležitosti modernizace šedého vlka 560.027a028. Je sice bez popisu ale fialová souprava byla asi jen jedna.
Bolum
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 3-2006
Odesláno Sobota, 20. ledna 2007 - 13:06:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

v Šumperku
Jirka_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 550
Registrován: 5-2004


Odesláno Sobota, 20. ledna 2007 - 14:33:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bolum: na tu fotku v MMŽ jsem si vzpomněl, i skener mám po ruce, jen předmětné číslo MMŽ někde daleko doma. Nebylo by z toho PARSu víc fotek? A kdy v tomhle nátěru teda dojezdil?
Radovan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 146
Registrován: 4-2006


Odesláno Sobota, 20. ledna 2007 - 14:47:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nebylo by to špatné kdyby dali té 007/008 ten fialový nátěr znovu
ICQ : 267-189-083, 843.030 jede ze Sp 1721 za zastávkou Záhorovice
Peto5220
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 753
Registrován: 5-2005


Odesláno Sobota, 20. ledna 2007 - 18:39:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bolum: Mohol by som poprosiť tu fotku z dielní v pôvodnej velkosti? Ak ich je viac tak poprosim na mail (pod nickom)
ICQ 199-295-438
e-mail: peto5220@zoznam.sk
Moja stránka: http://www.kemhd.wbs.cz/ --> hlasujte v ankete
Fórum o MHD --> http://www.mhdforum.ic.cz/ !!!
Lukssek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 2-2006


Odesláno Sobota, 20. ledna 2007 - 21:16:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak nám opět "zkrášlili" po nedávném vyčištění "šedého vlka" 560.027 na úplně stejném místě!
 
 
Filip_daněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 213
Registrován: 12-2005


Odesláno Sobota, 20. ledna 2007 - 23:01:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bolum, Jirka_p, lukash: dik za info a fotky, kdyby se este nejaky fotky nebo info o nateru naslo tak pls sem s niim! dik
Mallard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 391
Registrován: 5-2006


Odesláno Sobota, 20. ledna 2007 - 23:29:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud si dobře vzpomínám,tak počátkem 80.let měla každá jednotka SM 488.0 (ř.560) brněnského depa jiný nátěr.Bratislavské jednotky měly tehdejší unifik.
Šari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 563
Registrován: 11-2005


Odesláno Sobota, 20. ledna 2007 - 23:41:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mallard: Jo každa měla svůj nater, na jednu jednotku byly určení dva fírové - a bylo to "jejich" . Ty nátěry v té době byly úžasné - viz třeba "Mlíkaři"
--> ŠOTING 4EVER !!! <--

810 The best of motorové vozy
14Tr The best of trolejbusy

E - mail: ckd.zlin@seznam.cz

Mallard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 393
Registrován: 5-2006


Odesláno Sobota, 20. ledna 2007 - 23:47:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Šari: V tehdejší době meli i brněnští brejláči povícero nátěrů.Aspoň to nebylo tak fádní.
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3899
Registrován: 10-2004


Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 00:50:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte někdo, co je tohle za panťák?
Je to v pátek 19.1., Sv 2984. Foťák se rozhodl pro verzi s bleskem, čehož sem si předem nevšimnul
Pokud se nepletu, tak zadní jednotka byla buď 460.065 nebo 066.
 
ICQ: 202 888 377
Trainster
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 1-2006


Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 05:40:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

hele to mi nekdo vysvetlete, jak je mozny ze porad dokola na tom stejnym miste je mozny ze to nekdo postrika. vzdyt to je snad absurdni, to tam nikdo nehlida ?
Peter140001
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 1-2007


Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 09:52:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad: Garfield
Pantograf na snimke je 460 008/065,v tejto kombinacii behal aj 18.1.na os.vlakoch C.Tesin-Ostrava Svinov.
ICQ - 441 546 338
Skype - Peter140001
Apollo 17
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.50.108
Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 16:24:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

vzdyt to je snad absurdni, to tam nikdo nehlida ?

Už jste někdy viděl v nějaké obyčejné stanici(např.Plzeň,Cheb,Ústí,Kralupy,Most,atd.) zamčenou mašinu,nebo soupravu a u ní ochranku?Já ještě né.
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 532
Registrován: 4-2005
Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 16:46:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Měl bych dotaz ohledně střídavých jednotek 560 z DKV Brno. Na trati 250 je jejich současnou konečnou Žďár nad Sázavou. Ještě v roce 2000 zajížděly do Havlíčkova Brodu. V 70.letech 20. století dokonce zajížděly po dnešní trati 230 do Čáslavi. Je zde někdo z pamětníků tohoto nasazení těchto jednotek? Pokud ano, víte, kdy skončilo jejich zajíždění do Čáslavi?
Mallard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 398
Registrován: 5-2006


Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 17:41:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na druhou stranu od Brna (směr Břeclav) pamatuji zajíždění brněnských jednotek 560 až do Štúrova.
OH
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.158.159
Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 22:14:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"nebo soupravu a u ní ochranku?Já ještě né."
Já jsem zase ještě nikdy neviděl v televizních novinách reportáž, ve které stojí kecal s mikrofonem v ulici a široko daleko není vidět posprejovaný barák, zeď, plot.
Že by také selhání ochranky?
Bolum
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 3-2006
Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 22:25:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Víc fotek nemám ta jediná je okopírovaná z propagačního materiálu jak jsem se už zmínil.Ten fialový nátěr asi trval do další opravy, která byla 12.1999. Ještě jsem našel jednu ŽM 1999.
a ještě jednou větší:
 
Peto5220
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 757
Registrován: 5-2005


Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 22:49:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bolum: Diky.

ALL: Vie mi niekto vysvetliť prečo sa dávali/dávajú dole predne smetáky na pantografoch? V Košiciach už nema skoro ani jeden pantograf predný smeták.

A unas v KE stražia železnični policajti vlaky aspoň na nastupišti a pri odstavenych supravach sa vždy najde nejaky ten robotnik ak nespi v tej svojej budke
ICQ 199-295-438
e-mail: peto5220@zoznam.sk
Moja stránka: http://www.kemhd.wbs.cz/ --> hlasujte v ankete
Fórum o MHD --> http://www.mhdforum.ic.cz/ !!!
Peca
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 12-2006


Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 14:47:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přední smetáky se sundávají kvůli malému využití.
Uvezu to, pane Lorenc?
Vasekpetr1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 8-2006
Odesláno Úterý, 23. ledna 2007 - 09:20:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Úspora nákladů za údržbu.
Tom350
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 12-2006
Odesláno Středa, 24. ledna 2007 - 16:34:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes na OS 4932 do Tišnova skapal v Králově Poli Šedý Vlk (560.027+028) na nefungující rychloměry
Peca
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 115
Registrován: 12-2006


Odesláno Středa, 24. ledna 2007 - 18:38:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

hlavně že neskapal v nějakém poli
Uvezu to, pane Lorenc?

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace