K-report
 

Archiv do 31.ledna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Otázky - zodpověz, kdo víš a znáš » Staré archivy » Archiv do 31.ledna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Romanero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 12-2003


Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 15:55:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dokáže mi, prosím, někdo říct, jestli existují na síti ČD například vydělečné vlaky kategorie Os?
A vůbec by mě zajímalo, jakou má v průměru spotřebu (v kWh, popř. v Kč) elektrická a jakou motorová lokomotiva/ jednotka/ vůz na srovnatelném výkonu?
Díky
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 206
Registrován: 9-2006


Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 20:08:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slepé koleje (možná se jim říká na železnici nějak jinak) mají často na zarážedle velký modrý kosočtverec s bílým orámováním. Viděl jsem ho i na vratech závodu na vlečce. Čekal jsem, že to bude nějaký signál pro elektrickou trakci, ale zdá se, že je to zákaz posunu. Vysvětlete mi, prosím, proč se tak často nachází na těchto kolejích. K čemu jinému by ty koleje sloužily než k posunu při odstavování vlaku na ně? Nacházejí se třeba i na Masarykově nádraží v Praze, kde se s vozy posunuje celkem běžně. Nebo možná špatně chápu "posun", fakt už nevím.
Peca
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 88
Registrován: 12-2006


Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 20:15:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no kupodivu to označuje nějakou překážku na kolejích (dává se to i na zavřené brány přes koleje) a návěst má platnost až od okamžiku, kdy kolem ní vozidlo projede, to newime? Takže to zakazuje posun za šturc (což je celkem logické, ne?). Tahle návěst se občas vidí i na starých mechanických seřaďovacích návěstidlech.

(Příspěvek byl editován uživatelem peca.)
Uvezu to, pane Lorenc?
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 207
Registrován: 9-2006


Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 20:34:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

návěst má platnost až od okamžiku, kdy kolem ní vozidlo projede, to newime?

Nevíme, nejsme železničář. Ono se taky třeba zastavuje PŘED signálem "Stůj", nikoliv kousíček za ním. Navíc na tom Masarykově nádraží je kosočtverec až za signálem uzávěry koleje. Jinak kosočtverec jsem úplně malinkatý viděl i na výhybce.
Apollo 17
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.50.108
Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 21:31:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak kosočtverec jsem úplně malinkatý viděl i na výhybce

Nebylo to náhodou na výkolejce?Tam je to obvyklé,na výhybce to asi nikde není.
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 341
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 21:46:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

velký modrý kosočtverec s bílým orámováním

Není to kosočtverec, ale čtverec postavený na špičku a dává návěst "Posun zakázán", to znamená, že za toto návěstidlo se nesmí posunovat.

na tom Masarykově nádraží je kosočtverec až za signálem uzávěry koleje.

Na Masaryčce je uzávěra koleje? Měl jsem pocit, že uzávěry koleje jsou v ČR již pouze v Sokolově.
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 10:02:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na Mas. je uzávěra koleje neproměnná (tj. stejně plechová jako ten modrý čtverec, který prapůvodně byl na mechanických ranžírkách taky sklopný).
Proměnné uzávěry jsou fakt (asi) jen v tom Falkenau-u.

(PS: pro upřesnění - ta uzávěra je plechově-skleněná, poněvadž je zevnitř prosvěcovaná :-)
Jáchym_a_stroj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 2-2006
Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 13:21:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Můžete mi prosím poradit, která norma určuje průjezdný profil pro naše tratě?
Potřebuji na vlečce postavit plnící podjezdové zásobníky pro horní plnění vagonů a náš stavař si s tím neví rady. Děkuji.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 29689
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 13:33:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Našel jsem tohle:

Při konstrukci průjezdných průřezů vozidel se vychází z vztažných obrysů kinematických obrysů pro vozidla podle zásad UIC (Mezinárodní železniční unie). Základními tvary průjezdného průřezu jsou Z-Gc, Z-GB a Z-GČD. Při novostavbách a modernizacích celostátních drah platí průjezdný průřez Z-GC.

Výška horního obrysu nástavce průjezdného průřezu pro elektrizované tratě je proměnná a stanoví se podle normy ČSN IEC 91 3.

Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1062
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 15:17:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stahni si na www.szdc.cz prohlášení o dráze.

Ahoj Petr
Vrbam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1085
Registrován: 7-2003


Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 15:32:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Může mi někdo poradit co to měly některé Bardotky za hadici nebo kabel od prostoru palivové nadrže venkem přes bočnici do strojovny? Děkuju
viz foto http://www.zelpage.cz/fotogalerie/big/751145.jpg 751 066
Rád jezdím vlakem, ale kvůli ochotě, zacházením, zpožděni Českých drah jsem nucen používat spolehlivější a příjemnější autobus.
Slexx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 103
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 16:29:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To není do palivové nádrže. To je ještě dělená nádrž,kde v části je nafta a v druhé části voda pro parní topení. Ikdyž se PG500 nepoužíval,tak tam zůstávala voda,aby mašinka měla svou hmotnost. A ta hadice je tam,aby si občas mohl strojvedoucí doplnit vodu do vodního okruhu motoru.
jilous
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.80.95.73
Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 18:18:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Samozřejmě existují a jsou to narvané elektrické jednotky v okolí velkých měst a kupodivu i 809 vedené jen strojveoucím nejsou tak hrozně prodělečné. Elektrická trakce je levnější, proto se náklady přepravují třeba i delší trasou pod dráty.
Jáchym_a_stroj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 2-2006
Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 20:07:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr Šimral, Martin Zlivský
Pánové, děkuji za informace, už se na tom pracuje
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 210
Registrován: 9-2006


Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 22:16:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Apollo 17:
Dnes jsem se díval, měl jste pravdu, omlouvám se, kosočtverec byl na výkolejce.

S200:
Ano, jsou tam uzávěry kolejí. Dnes ráno ji jeden vlak dokonce nerespektoval a vůz přesahoval za ni.
Jka2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 12-2006
Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 22:50:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad zastávko: Laikovi to připadá, že vlak uzávěru nerespektoval, ale je zde ještě výpravčí a vysílačka. S některými vlaky jsme zastavovali i pár desítek cm před zarážedlem. Doufám, že mluvíte o Masaryčce. Já ji pamatuji jako Prahu-střed.
mrazík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.117.212.224
Odesláno Úterý, 23. ledna 2007 - 07:02:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pouze cestou posunu. Jako vlak nelze.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 212
Registrován: 9-2006


Odesláno Úterý, 23. ledna 2007 - 08:10:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, myslím Prahu-střed. Jsem si vždycky myslel, že provoz na železnici je určován pravidly, přes která takříkajíc nejede vlak. Že signály lze nerespektovat pouze tehdy, když je pod nimi takový ten kříž, že neplatí. Pod touhle uzávěrou kolejí samozřejmě žádný kříž není. Odkud pramení právo výpravčího nerespektovat signál?
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1063
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 23. ledna 2007 - 11:12:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pramení z práva výpravčího velet ve stanici.
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 290
Registrován: 1-2005


Odesláno Úterý, 23. ledna 2007 - 11:36:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

čsad_zastávka : Dá sa aj takto, ovšem podľa miestnych pomeroch:posun cez námedzník.
Jka2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 12-2006
Odesláno Úterý, 23. ledna 2007 - 12:48:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem člověk z provozu. Výpravčí je ve stanici pán a jeho příkazy musí být jednoznačné a nesmí odporovat bezpečnosti. Jakou povolenou formu sdělení použije je jeho věc.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 335
Registrován: 6-2006


Odesláno Úterý, 23. ledna 2007 - 13:42:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad_zastávka On výpravčí respektuje signály? Boha co to je :-) Signály jsou polsky návěsti na konci vlaku.
Jinak výpravčí je ve stanici pán, když to on dovolí, tak můžou být vozy klidně přes námezník, přes návěstidlo, však je to jeho rajon, ne? Bez jeho souhlasu či vědomí, se tam nehne ani kolo.
2m62u
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 12-2006
Odesláno Úterý, 23. ledna 2007 - 14:35:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No on zrovna venkovní výpravčí na Masaryčce moc velký pán není
Určité věci taky může upravovat staniční řád...
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 339
Registrován: 6-2006


Odesláno Úterý, 23. ledna 2007 - 16:02:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Venkovní výpravčí, čili perónní už od názvu dělá co? Chodí po venku :-) Ale není ve směně sám. Asi nestaví vlakové a posunové cesty...
Milanisko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 3-2006


Odesláno Úterý, 23. ledna 2007 - 19:23:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

múže mi někdo objasnit proč jezdí Šohaj z Veselí nad Moravou a po pár km přepřahá mašinu a kdo chce jet na př z MorPísku do Ostravy musí přesedat ve St.Městě a pak v Přerově proč nejede třeba z Břeclavi a od Veselí tam není jenom přípoj??
Shane
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 12-2006
Odesláno Úterý, 23. ledna 2007 - 20:52:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dovolil bych si odpovědět:ono to bylo prý tak.šohaj minulý gvd jezdil z břeclavi celkem prázdný(kupodivu z výchozí stanice),proto výchozí stanici přesunuli do VnM a jelikož prý jezdilo z břeclavi málo lidí,nikdo se neobtěžoval dělat něco pro lepší návaznost z břeclavi.Jinak řečeno,málo lidí z břeclavi tak dostane šanci nějaké iné město(i kdyý zrovna VnM)
Jka2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 55
Registrován: 12-2006
Odesláno Úterý, 23. ledna 2007 - 21:53:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fýro venkovní výpravčí dává odjezdy vlakům, spravuje je o mimořádnostech, kontroluje svůj úsek, vlak. čety, strojvedoucí(nenastupoval jsem v depu, ale na nádraží) a spoustu dalších věcí. Nástup do služby jsem telefonicky hlásil do depa nebo dispečerovi, ale osobně venkovnímu výpravčímu. A je prodloužená ruka vnitřního výpravčího. Má uniformu a červenou čepici.
mrazík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.117.212.224
Odesláno Úterý, 23. ledna 2007 - 23:47:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A plácačku, tu má taky.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 341
Registrován: 6-2006


Odesláno Úterý, 23. ledna 2007 - 23:54:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jka2005 No nééééé :-))) A jako já tvrdím opak, nebo jak?
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5840
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 24. ledna 2007 - 08:08:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a když nemá plácačku, tak zelenou baterku
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
OVM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.168.209.117
Odesláno Středa, 24. ledna 2007 - 13:14:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Měl jsem připomínky k rychlíkům, poslal jsem jí na Min. dopravy, odpověděli mi, že s tím nebudou nic dělat. Je možný se někam "odvolat", nebo to poslat někam "vejš"?
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 731
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 24. ledna 2007 - 14:34:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OVM: No, kdyby "něco" udělali pokaždé, když jim "někdo" "něco" napíše, tak by v tom byl poměrně záhy ještě větší nevěstinec, než teď.

Vzhledem k tomu, že Ministerstvo dopravy ty rychlíky objednává a platí, pak už nad ním není asi nic, jen voliči.
Klv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 6-2006
Odesláno Středa, 24. ledna 2007 - 16:59:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na http://forum.rus-etrain.ru/lofiversion/index.php/t1462.html jsem našel zajímavou diskusi o dvou dvousystémových lokomotivách ČS5-001 a 002 vyrobených roku 1966 ve Škodovce (typ 48E, v.č. 4232 a 4233), které se nikdy nedostaly do pravidelného provozu a podle jiné teorie nepřekročily ani československé hranice. Dosud jsem o těchto strojích nikdy neslyšel a chtěl bych se zeptat, jestli někdo nemá nějaké bližší informace. Také by mě zajímalo, nakolik tyto stroje sloužily jako vzor pro pozdější ES 499.0. Přikládám dvě fotky ze zkoušek v Cerhenicích, které jsem našel na serveru www.train-photo.ru.
 
 
Loko99
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 10-2006
Odesláno Středa, 24. ledna 2007 - 17:46:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ahoj lidi koupím čísla z lokomotiv jaké koliv. zatim
Peca
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 113
Registrován: 12-2006


Odesláno Středa, 24. ledna 2007 - 18:15:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Klv: vzhledem mi silně připomínají S 699.1001 (ta se taky do SSSR nikdy nedostala)
Uvezu to, pane Lorenc?
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 291
Registrován: 1-2005


Odesláno Středa, 24. ledna 2007 - 20:28:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fýra : ešte jedna veľká a dôležitá povinnosť. V st. bez koľ. obvodov zisťuje voľnosť vl. cesty vo svojom obvode. V prípade keď sú, v čase ich poruchy. Spisuje rozkazy, dáva podpisovať disp. prípadne hl. výpravcovi.Vyrozumieva vl. personál. Organizuje prácu posunu. A aby mal čo robiť zvykne mať pridelené aj iné práce.
Klv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 6-2006
Odesláno Středa, 24. ledna 2007 - 21:47:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peca - Skříň je stejná jak u sériově vyrobených střídavých ČS4 (a tudíž i S 699.1001). Mně jde ale o tu dvousystémovou výzbroj (tehdy docela novinka!) a o překvapující fakt, že jsem o těchto strojích ještě nikde nic nečetl.
Jka2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 58
Registrován: 12-2006
Odesláno Středa, 24. ledna 2007 - 22:31:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Klv: Možná šlo o nějakou utajenou akci. V 60. letech nás učil trakční vozidla bývalý konstruktér a ve Škodovce jsme s ním byli na exkurzi snad třikrát, ale tohle nám neukázali a ani o tom nevyprávěl.
Hafbubu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 8-2006
Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 10:25:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro Klv:posílám sken z knížky 75 let vývoje a výroby elektrických lokomotiv ŠKODA.
Hafbubu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 8-2006
Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 10:35:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten sken je moc velký a nebo nečitelný.Takže v té knížce str.89.
Tajemný_em
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 833
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 12:03:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám dojem, že v 70. letech Škodovka na stroji podobném právě řadě ČS5 zkoušela tyristorovou výzbroj. Tehdy to byl nějaký funkční vzorek sestávající z "ČS5", k němuž byl připojen "plošiňák s bednou". Celá souprava byla označená 48E+49E (nejsem si přesně jist). Někde mám zahrabanou (ne moji) fotku téhle sestavy. Jinak jsem se taky dočetl stejnou informaci, co má Klv, že se prototypy ČS5 ani do Svazu nedostaly, páč tam nebyl zájem o cokoliv atypického. Dvousystémové stroje prý nechtěli, ve stykových stanicích raději přepřahají.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 12:53:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hlavně v tom nedělejte guláš mladší generaci, která už ta vozidla nepamatuje a má jen informace např. na www.prototypy.cz (Raději se nechlubím tím, že jsem asi před 15 lety na šrotišti v Berouně (pod strání naproti nádražní budově) ještě stihl vyfotit 2 kusy šrotu, konkrétně S 699.1001 a odporníkový vůz ex E(S)479.102, obojí původem z velimského okruhu.)
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1474
Registrován: 9-2004


Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 13:10:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dvousystémové stroje prý nechtěli, ve stykových stanicích raději přepřahají.

Tohle neplatí absolutně, RŽD a UZ mají i dvousystémové mašiny VL 82(M) domácí výroby (NEVZ), dohromady asi 90 kusů (samozřejmě kapka v moři, většina vlaků přepřahá). Jsou podobné klasickým VL 10 a spol, tedy dvoudílná BoBo+BoBo. Je zajímavé, že byly dodávány už v 60. letech, ČS 5 měla být jejich alternativa pro rychlíky. Možná s nima měli nějaké špatné zkušenosti, že od ČS 5 ustoupili.
Raspi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 520
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 16:52:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cogwheel: Mohu poprosit o ty fotečky na email? Díky
Každý večer trhám lístky kopretinky.

vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, chrrrr....
Milanisko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 122
Registrován: 3-2006


Odesláno Pátek, 26. ledna 2007 - 15:59:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Našla by se nějaké dobrá duše co vlastní Dráhu č.3 rok 2006 měl by tam být článek o vlkošské vlečce šel by oscanovat a uveřejnit zde popř.poslat na mail předem díky
Felix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 275
Registrován: 11-2004


Odesláno Pátek, 26. ledna 2007 - 15:59:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nerozumím vůbec cestování za hranice.
Jakou si mám koupit jízdenku pro cestu Praha-Bratislava, aby byla co nejvýhodnější?
tam pojedu ve čtvrtek, zpátky v neděli, mám na Rail+ kartě In-Junior
(ten junior mi taky na slovensku jako junior platí, nebo jen jako Zetko, nebo 20%, či jak?)
Nestydím se za to, když jedu citybusem!!! (tato věta určena pro pár jedinců fanatické sekty "Nekritičtí milovníci poláckých dokonalých superbusíků")
Pozor na agregátobusy 24Tr a jim podobné! Brzy začne při jejich provozu ubývat drátů, prvně těch manipulačních, později i jízdních...
Harald
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 5-2003
Odesláno Sobota, 27. ledna 2007 - 09:42:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ví někdo, kde najít informace o délce nástupišť ve jednotlivých stanicích a zastávkách? Ve TTP 1 se sice najde maximální počet náprav osobních vlaků, ja však nevěřím, že např. ve Hustopečích je dost dlouhé nástupiště pro 18-nápravový vlak.
Raspi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 525
Registrován: 8-2005


Odesláno Sobota, 27. ledna 2007 - 10:32:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Možná jako pro takový velmi hrubý odhad bych se podíval mapy.cz. Od vyhybky k vyhybce to je max. cca 200m.
Každý večer trhám lístky kopretinky.

vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, chrrrr....
Harald
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 5-2003
Odesláno Sobota, 27. ledna 2007 - 17:29:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky za odkaz - má to asi stejné rozlišení, jako ortofotomapa, kterou GEODIS prodáva za šílou cenu. Snad v Hustopečích (jen jeden ze stanic, o kterých to bych potřeboval) není přesně vidět nástupiště. Jinak je to např. ve Rapoticích, proto že tám je tá hezká černo-bíla pruhovaná nastupní hrána.
Raspi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 529
Registrován: 8-2005


Odesláno Sobota, 27. ledna 2007 - 17:51:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Netušíte někdo, jak se pod Linuxem píše zavináč? Pod Widlema to je třeba alt+64, ale tady to furt musím z něčeho kopírovat.
Každý večer trhám lístky kopretinky.

vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, vyjede, nevyjede, chrrrr....
Peca
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 141
Registrován: 12-2006


Odesláno Sobota, 27. ledna 2007 - 18:19:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

myslím že pravý Alt+ě. Ve WinXP je to i Ctrl+Alt+V.
Uvezu to, pane Lorenc?
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 987
Registrován: 12-2005
Odesláno Sobota, 27. ledna 2007 - 18:29:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro spec znaky na nekterych UNIX like OS jede tzv. Alt gr (pravy) + rada pismen Q - P. Ale jak je to tam si nepamatuji, ja radsi pouzivam en klavesnici ... ;-)
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 29. ledna 2007 - 14:25:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Raspi: pravý alt + v nebo pravý alt + ě/2/@ nebo přepínat na anglickou.
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 762
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 29. ledna 2007 - 14:57:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Obyčejná zpáteční mezinárodní jízdenka se slevou In-Junior/Rail+ stojí 540 Kč, mělo by to být stejně jako se slevou CityStar + In-Junior.
Pokud nepoužijete EC vlak, ale obyčejný rychlík, pak se vyplatí jízdenku rozdělit na vnitrostátní část a mezinárodní část. Mezinárodní jízdenka se slevou CityStar (zpáteční) z hraničního bodu (Kúty GR) do Bratislavy stojí 147 Kč. Na "obyčejný" rychlík stojí normální jízdenka Praha - Kúty GR 185 Kč, tj. celkem 147 + 2*185 = 517 Kč.
Ušetřit by se možná dalo i nákupem jízdenky pro zpáteční směr až na SLovensku, ale nemám ponětí, kolik by to stálo.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 30012
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 30. ledna 2007 - 16:49:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co znamená, když je osobní vůz polepen Včkem?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Jka2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 12-2006
Odesláno Úterý, 30. ledna 2007 - 21:55:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Večko je od slova vyřadit. Nezpůsobilý provozu, nesmí opustit stanici.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 221
Registrován: 9-2006


Odesláno Úterý, 30. ledna 2007 - 22:29:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nesmí opustit stanici.

Mně se zas líbí vozy, které mají dodneška nápis "Nesmie opustiť územie ČSSR". Už je to 17 let, co jsou z ČSSR venku, a nikoho to netrápí.

Ale mám jiný dotaz, jako vždy hloupý. Je to kvůli modelové železnici, ale dotaz je na skutečnou železnici, tak ho píši sem.

Není problém najít významy různých značek a signálů na návěstidlech. Jde mi teď o obrácený pohled. Které značky a jaká návěstidla by se měla na trati modelové železnice objevit, aby se odborník nezačal při prvním pohledu chechtat, že je ten model nerealistický? Vím třeba, že autoblok je na malém kolejišti nesmyslný prvek, protože by neplnil svou funkci vměstnání více vlaků na trať. Díky za každou radu nebo nějaký relevantní odkaz.
HP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.116.112
Odesláno Úterý, 30. ledna 2007 - 22:36:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

neví někdo kde by se dal odkoupit kompostér na označování lepenkových jízdenek?
franta z PP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.54.62
Odesláno Středa, 31. ledna 2007 - 06:23:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když prozradíš za jakým účelem jej sháníš, tak uvidíme, co se s tím dá dělat...
franta z PP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.54.62
Odesláno Středa, 31. ledna 2007 - 06:27:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ČSAD: To je otázka, na kterou odpověď je tak na menší knížku. Poradím ti jedno: jezdi vlakem, choď na nádraží a MĚJ OČI OTEVŘENÉ.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace