K-report

Archiv do 24.března 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Nehody » Staré archivy » Archiv do 24.března 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
P_z
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 180
Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 23:19:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Žádný zákon neznalost neomlouvá, ale když to není v silničním zákoně napsáno, tak to nemůže být potom považováno jako neznalost. A já jsem se tě ptal, jestli máš na mysli autoškoly. Neodpověděl jsi a začal jsi hned útočit, tak jsem to pochopil jako znamení, že má domněnka byla správná. Napiš mi zase něco hezkýho. Mrk, mrk
jedu sem,jedu tam
Neregistrovaný host
Odeslán z: 216.32.94.106
Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 23:23:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

quex,
je to opravdu chytáním za slovíčko.Poněvadž,pokud by policista dával vlaku znamení o zastavení kroužením,nemusel by onen vlak zastavit,neboť onen policista dával znamení k zastavení pouze pro silniční vozidla a strojvedoucí není povinen znát vyhlášku.Takhle je to po tvém.
Vaše snaha být výš je nesmyslná pánové.Dokazujete to,že moc dobře víte co tyto znamení znamenají a pokud by jste se cítili nebezpečí dané situace,zachovali by jste se úplně stejně.
P_z
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 181
Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 23:26:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenže strojvedoucí neřídí auto ale VLAK!!! A jede po ŽELEZNICI a na to se vztahuje DRÁŽNÍ ZÁKON!
jedu sem,jedu tam
Neregistrovaný host
Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 23:32:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

P_z,
ten nařizuje strojvedoucímu znalost silniční vyhlášky?
P_z
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 183
Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 23:35:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pořád si pleteš kozy a vozy. Silniční vyhláška přikazuje řidičům automobilů atd zastavit před přejezdem, pokud zaměstnanec dává ZNAMENÍ praporkem nebo svítilnou. Drážní zákon definuje návěst Stůj, zastav všemi prostředky! jako návěst použitelnou KÝMKOLI pro odvrácení horzícího nebezpečí. Strojvedoucí musí znát tedy co? Správně. Drážní předpisy.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6528

Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 23:36:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak dlouhá je doba mezi zahájením výstrahy na přejezdu a průjezdem vlaku? Mělo by to stačit na 3 hovory… V jaké vzdálenosti od přejezdu je vlak v době zahájení výstrahy – není na rovné trati ten vlak z přejezdu už vidět?

Pánové, asi takhle. Máme jednu konečnou autobusu asi 200 metrů od koridoru s rychlostí 160 (úsek Pardubice - Přelouč mezi Svítkovem a Opočínkem, tam, co je průmyslová zóna), když tam mám delší pauzu, chodím si fotit vláčky. Na dohled a na doslech od konečné je přejezd, takže sedím v teple ve voze a když začne přejezd zvonit, vystartuju. Mám vyzkoušeno, že když jede náklad, stíhám to ke kolejím v pohodě pomalým krokem, ale když jede pendolino, R, EC nebo IC, je i sprint málo (kvůli těmhle vlakům si musím brát do práce JŘ). Takže mi tu netvrďte, že když začne zvonit přejezd a jede rychlík, stihne se ještě někam zavolat.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
jedu sem,jedu tam
Neregistrovaný host
Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 23:46:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

P_z,
pokud strojvedoucí uvidí dopravního policistu kroužit rukou,není to přece ona návěst Stůj,zastavte ....!Ale povinost zastavit vozidlo před nechráněným přejezdem.To je věc,o které se tu bavíme do nekonečna.Sám říkáš,že drážní definice SZVP je jedna.
Za sebe říkám to,že strojvedoucí jakmile uvidí kroužení ... je to pro něj pokyn SZVP a konec,není se o čem bavit.Tzn.,že policista mohl vzhledem k tomu blížící se mu vlaku tuto návěst či znamení vyslat.A to tu říkám již od začátku.Jediný kdo to nepochopil jsi ty a možná quex.Co je na tom těžké pochopit?
jedu sem,jedu tam
Neregistrovaný host
Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 23:53:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_j
Milý Martine.Je to dáno tím,že vlaky nákladní a vlaky rychlíkové mají např. rozdílné rychlosti.No a zavírání závor je konstruováno tak,že se vezme v úvahu nejvyšší traťová rychlost a za pomoci matematického vzorce se dojde k výpočtu,který počítá s např. projetím-dojetím dlouhého kamionu z přejezdu atd.Nevím kolik parametrů se tam uvažuje,ale věř,že takto jsou konstruovány přejezdy.
jedu sem,jedu tam
Neregistrovaný host
Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 23:55:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Za sebe tedy tvrdím,nestihne zavolat nikam!
P_z
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 184
Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 23:59:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jaktože to není ta návěst? Jste ztracený případ. S vámi se nehodlám bavit, jelikož váš stupeň IQ evidentně nedosahuje potřebných hodnot, nebo si děláte legraci, o čemž pochybuju. Nechce se mi ztrácet čas vysvětlováním, co patří ke kterému zákonu, když je to víceméně jasné. Omlouvám se inteligentním diskutujícím za za diskuse.
jed
Neregistrovaný host
Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 00:11:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

P_z,
už mi připadáš opravdu k smíchu.Prachsprostě si protiřečíš.Nejdříve se vysmíváš,že návěst SZVP silniční vyhláška nezná,potom jsi pověděl,že se tím zastavují pouze auta a teď mi připadá,že nevíš čí jseš.
Naposledy:
předchozí diskuse Fýry brala v úvahu,že poldové mohli použít znamení k zastavení.On odvětil v tom smyslu,že ho neznají.Já jsem uvedl že ano a zeptal jsem se,kde asi takové znamení můžeme vidět.A ty jsi se jen tlemil a tvrdil,že tímto způsobem se staví pouze auta.Později jsi si přečetl význam návěsti SZVP.
Z toho vyplývá,že ti unikly souvislosti.Onen vlak tedy zastavit mohli.Nebo alespoň zmírnit následky brzděním.
Fucza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 597

Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 00:15:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

babilon: Já jsem to jen tak nadhodil. Neznám místní poměry, ale obecně vzato při koridorových poměrech ten vlak nejspíš projede odjezdové návěstidlo a pak se až možná rozsvítí ten přejezd, jestli je ta vzdálenost asi těch 500 metrů, nebo jakou tu popisujete. Sice se mi to nezdá, při rychlosti 160, ty šraňky podle mě musí dolů dřív. A vycházím ze zkušeností, že při ručním zvednutí šraněk se klacek shodí.
P_z
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 185
Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 00:17:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenže SZVP v silniční vyhlášce NENÍ, TAK SE PROBERTE!

Jestli to potřebujete vysvětlit, tak mi napiště na mail.

(Příspěvek byl editován uživatelem P_Z.)
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6540

Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 01:03:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jedu sem,jedu tam: Tohle je mi jasné - od chvíle, kdy začne zvonit přejezd, by měl být i ten nejpomalejší účastních silničního provozu schopen bezpečně a včas zmizet dřív, než spadnou závory a přijede ten nejrychlejší vlak z těch, které daným místem jezdí. Já jsem se tím pouze snažil vysvětlit, že rychlík dorazí k přejezdu krátce poté, co spadnou závory, takže těžko stihne někdo z těch, kdo jsou na místě, udělat něco víc, než utéct z kolejí. V tom jsme se ostatně shodli.

jed, P_z a další: Ach jo. V silniční vyhlášce je napsáno, jak policajti zastavují auta, jak zastavuje auta zaměstnanec ČD na přejezdu, ale už tam není ani slovo o tom, jak se zastavují vlaky. A že se shodou okolností zastavují vlaky hodně podobným způsobem, jako auta při policejní kontrole, je věc druhá, kterou ale policajt ani řidič vědět nemusí.

A s ohledem na výše uvedené - pokud začne cinkat přejezd, protože se blíží rychlík... I kdyby policajt znal návěst "Stůj, zastav všemi prostředky" a rozeběhl by se proti vlaku, těžko doběhne tak daleko, aby stojvedoucí stačil včas zareagovat a zmírnily se tak následky nehody.

Krom toho. Pokud na přejezdu stojí auto, k přejezdu se blíží vlak a pravděpodobnost srážky je stoprocentní, jen člověk bez pudu sebezáchovy zůstane na místě, případně poběží vlaku naproti.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 01:19:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fucza: Tak jsem zkusil něco pozjišťovat a propočítat (ne všechno musí být pravda, jsou to údaje vyhledané po síti). Závory se aktivizují minimálně 50 s před průjezdem vlaku při maximální traťové rychlosti, předzváněcí doba je cca 23 sekund. Takže po spuštění závor zbývá cca 25 s (tady jsem udělal chybu, čekal jsem podstatně méně), vlak při rychlosti 160 km/h ujede 1100 m, což je cca vzdálenost mezi klacky, takže mezi vlakem a přejezdem skoro jistě jeden bude.

Konkrétně ve Vraňanech je vjezd v km 449,225 - tam se nejspíš aktivují závory, odjezd km 450,514, přejezd km 451,420. Takže pokud tam jsou závory spojené s návěstí, bylo zhruba 10 s na zvednutí závor než vlak dojel k odjezdovému návěstidlu a pak 900 m na zastavení vlaku. Teoreticky to tedy šlo, ale to nikdo nemohl tušit, že to takhle funguje. I já jsem se to dověděl až teď.

Z uvedených údajů se dá spočítat, že mezi vyzváněním a srážkou bylo 57 s. Pochybuji, že během této doby šlo telefonicky cokoliv zařídit.
P_z
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 186
Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 01:20:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_j: To se tady celou dobu pokouším vysvětlit, ale evidentně to dělám asi špatně... Nebo je druhá strana opravdu silně nechápavá.
babilon
Neregistrovaný host
Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 01:47:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě jedna věc mě napadla. Chodí výpravčí ven k vlakům? Pokud jo, tak byl výpravčí u vlaku (přejezd začal cinkat, když vlak vjížděl do stanice) a těžko mohl telefonicky potvrzovat, že je vše v pořádku.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8693

Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 02:48:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z uvedených údajů se dá spočítat, že mezi vyzváněním a srážkou bylo 57 s. Pochybuji, že během této doby šlo telefonicky cokoliv zařídit.

Samozřejmě, že nešlo. Taky nikdo nic nezařizoval. Režie akce byla úplně jiná.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8694

Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 02:50:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A s ohledem na výše uvedené - pokud začne cinkat přejezd, protože se blíží rychlík... I kdyby policajt znal návěst "Stůj, zastav všemi prostředky" a rozeběhl by se proti vlaku, těžko doběhne tak daleko, aby stojvedoucí stačil včas zareagovat a zmírnily se tak následky nehody.

Krom toho. Pokud na přejezdu stojí auto, k přejezdu se blíží vlak a pravděpodobnost srážky je stoprocentní, jen člověk bez pudu sebezáchovy zůstane na místě, případně poběží vlaku naproti.

Tohle všechno je pravda. Akorát se to vůbec netýká pondělního incidentu. Snad akorát toho pudu sebezáchovy.
Steamer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 09:46:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fucza: Tak jsem zkusil něco pozjišťovat a propočítat (ne všechno musí být pravda, jsou to údaje vyhledané po síti). Závory se aktivizují minimálně 50 s před průjezdem vlaku při maximální traťové rychlosti, předzváněcí doba je cca 23 sekund. Takže po spuštění závor zbývá cca 25 s (tady jsem udělal chybu, čekal jsem podstatně méně), vlak při rychlosti 160 km/h ujede 1100 m, což je cca vzdálenost mezi klacky, takže mezi vlakem a přejezdem skoro jistě jeden bude.

Jsou v tech vypoctech zahrnuty doby sklapeni zavor, cas od vydani povelu ku sklapeni k samotnemu zacatku sklapeni, bezpecnostni doby a doba reakce zarizeni?

Takže pokud tam jsou závory spojené s návěstí, bylo zhruba 10 s na zvednutí závor než vlak dojel k odjezdovému návěstidlu a pak 900 m na zastavení vlaku. Teoreticky to tedy šlo, ale to nikdo nemohl tušit, že to takhle funguje. I já jsem se to dověděl až teď.

Vazba do navestidel je tam urcite. Prejezd ale nepadne do poruchoveho stavu okamzite po nazvednuti zavory, ale az po nastavene dobe, kdy brevno neni v dolni koncove poloze. A jeste k tomu tento navod nelze pouzit u trati, kde je tratova rychlost do 120 km/h.
Fucza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 599

Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 10:07:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A jeste k tomu tento navod nelze pouzit u trati, kde je tratova rychlost do 120 km/h.

Jakpak to? Znám jednokolejku s V max 100km/h a tam to funguje stoprocentne

To s tím zvednutím šraněk jsem jen tak nadhodil a právě mě zajímalo jestli by to bylo technicky možné stihnout či nikoliv.
1001101
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.52.218
Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 10:33:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové,návěst" Stůj,zastavte všemi prostředky " je na dráze všeobecně návěst nr.1(pro mne,jako strojvedoucího je to tzv. záchranná brzda).Jak už tady někdo podotknul,zná ji i nejposlednější přednosta ze školení.A historicky vzato,tuto návěst určitě znali už naši pradědové.Logicky to lze vzít tak,že inteligentní tvůrci,tvoříc silniční předpisy se snažili tuto důležitou návěst přizpůsobit oboum způsobům přepravy(já,když pojedu autem a někdo bude na silnici kroužit třeba jen paží,určitě co nejrychleji zastavím).
Jestli při jízdě po trati uvidím běžícího a mávajícího policistu,tak se budu snažit zastavit co nejrychleji také.
V uvedené situaci by to mělo smysl jen pro uklidnění svědomí,že jsem udělal vše,co bylo v mých silách.
I kdyby ihned při začátku výstrahy na přejezdu běžel vstříc vlaku tím správným směrem a kroužil čímkoli,ničemu by to nepomohlo.Vemte v úvahu reakční dobu od převzetí návěsti k obsloužení ovladače vlakové brzdy a následnému účinku brzdy celého vlaku a jsme už dávno při té rychlosti daleko za přejezdem.Pravda,při zavedení rychlobrzdy nabíhá ihned extrémní EDB na uvedené řadě lokomotivy,ale to bohužel nestačí.
Takže pouze,abych měl čisté svědomí.Pro daší život uklidňující prvek,že jsem v té situaci udělal vše,co bylo v mých silách.
Steamer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 10:42:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fucza: Proc? Protoze do 120 km/h ma byt nedosazeni dolni koncove polohy brevna ma byt vyhodnoceno jako nouzovy stav.

(Příspěvek byl editován uživatelem Steamer.)
babilon
Neregistrovaný host
Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 11:13:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Steamer: Reakční a bezpečnostní doby jsem nepočítal, netuším, jak jsou dlouhé. Ale pokud budou moc dlouhé, pak se dostávám k prve vyslovenému názoru, že zvednutím závory není šance zpomalit rychle jedoucí vlak (a tedy propojovat závory s návěstidlem nemá moc velký význam), protože po zjištění "poruchy" na závorách už je vlak za posledním návěstidlem před přejezdem.
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4004
Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 11:30:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1001101, babilon: když už jsme u těch "hypotéz" a spekulací: myslíte, že při nárazu rychlostí např. 110km/h (vlak by začal z plné rychlosti 140 aktivně brzdit řeknemě 300m před přejezdem) byly následky stejné?? Tedy, že by se motor auta opět dostal pod mašinu, že by...
Steamer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 11:52:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

babilon: No to je hodne odvazne tvrzeni, ze nema velky vyznam, kontrolovat stav prejezdu v odjezdech.
babilon
Neregistrovaný host
Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 13:44:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jena: Do spekulací o nehodě se nehodlám zapojovat, to nechám jiným. Já se snažím pochopit, jak funguje propojení závora-návěstidlo a jak velký to má smysl.

Steamer: To jsem netvrdil. Říkám pouze, že pokud by informace o nedovřené závoře chodila dost pozdě (důležitá je každá sekunda), tak spojení od závory k návěstidlu se u rychlých vlaků mine účinkem. Nemám informace o zpoždění jednotlivých prvků ZZ, o kterých jste psal výše, takže nevím, kolik přesně času a místa tam zbývá. Kontrolovat funkčnost závor samozřejmě obrovský význam má.

Objevil jsem diplomku, ve které se píše, že předzváněcí doba je 40 s, tj. o 10 s (neboli 440 m) méně, než jsem uvažoval. Takže další názory odkládám do doby, než budu mít přesnější a ověřené informace.
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2230

Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 13:45:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímavý příspěvek jse našel na DF ČD, autor se podepisuje jako Drn a zřejmě je to ústecký strojvedoucí:

Tedy promiňte, ale na zavedeného novináře máte skutečně pi*tomé argumenty.....kolega viděl z dálky majáky u přejezdu, ale protože přejezd byl tmavý (myšleno těleso přejezdu, ne blikače) jel dál, myslel, že je tam nějaký ťukec. Ale viděl to už od stahovačky na opačném zhlaví. To už jela předzváněčka. Ale stále to místo sledoval, majáky poutají pozornost. Stačilo v tý chvíli aby jeden z těch poldů vyběhl proti němu a zašermoval světlem, který měli jistě u sebe, když to auto vyprošťovali. Stačil by zareagovat a stáhnout rychlost aspoň o fous. V téhle situaci je každý kilometr dolů dobrý. Dle známého vztahu o pohybové energii versus kvadrát rychlosti...

Nesnažím se určit nic, jen pochybuju o tom, že policajti v tomto případě zvládli situaci....

A v dalším příspěvku:

Je tam jeden velký renonc. Řekl naopak, přímo na místě a pak i v nemocnici do mobilu, že majáky viděl už zdálky, proto zpozorněl, ale auto bylo neosvětlené, to zahlédl až těsně před srážkou. Informace je přímo od něj mně sdělená kolegou, který mu šel na pomoc, když vystoupil z 2. vozu do oranice. Světlomet ztlumil při průjezdu Vraňany a pak už kvůli křižné komunikaci nesvítil. Byť by mohl, nejedná se o souběžnou komunikaci (dle předpisu). Ale většina z nás tlumí u všech přejezdů, těch 1000 W halogenů je nepříjemných i z boku...

Což je v rozporu s tím, co zde psal ve čtvrtek Petrikk:

Výslech už má a policie tam před srážkou VŮBEC NEBYLA. Přijela asi 5 minut po nehodě.

Takže si můžete vybrat...
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8695

Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 13:51:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Že by tam fakt byli? Koneckonců proč ne, na podstatě celý věci to stejně nic moc nemění. Tím pádem začíná skutečně být zajímavý ten prvotní telefonát výpravčímu.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8696

Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 14:30:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Možná, že na příjezd vlaku nereagovali proto, že na místě probíhala brutální hádka:

"vy kr...ni, měli ste bejt úplně někde jinde
to ste po..ali vy, řekli ste přejezd u Vraňan, nic se nemůže stát
jo u Vraňan, ale jinej. Malý dítě by to pochopilo
Ku..a, něco jede
a sme v "
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2232

Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 14:31:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě se na to podívejme nádražnicky. Blikající maják je považován za "světelnou rampu". Předpis D1 v článku 661 tvrdí:

Návěst Pracovní místo, pískejte žluté, oranžové, modré nebo červené zábleskové světlo varovného návěstidla s jedním zábleskovým světlem nebo světelné rampy) upozorňuje na pracovní místo a přikazuje strojvedoucímu (zaměstnanci v čele sunutého vlaku nebo sunutého posunového dílu) dávat návěst Pozor.

K tomu ještě doplňující ustanovení:

677. Světelnou rampu nebo světelný výstaržný terč je dovoleno umístit jen na širé trati nebo na odjezdové záhlaví ŽST.
Varovné návěstidlo s jedním zábleskovým světlem je dovoleno umístit jak na širé trati, tak i v dopravnách na železničních nebo silničních vozidlech. O umístění varovného návěstidla s jedním zábleskovým světlem, světelné rampy nebo světelného výstražného terče zaměstnanec odpovědný za bezpečnost na pracovním místě nikoho nezpravuje.

Tak. A pokud fíra nehoukal (tedy nedával návěst pozor), jede v tom taky... Tím ho samozřejmě nechci obviňovat z čehokoliv, jen chci ukázat, jak snadné je někoho namočit do průseru.

Ještě k tomu údajnému telefonátu, kterým si měli cajti ověřovat uzavření tratě - volali KAM? Výpravčímu nebo někam " k nim"? Každopádně je to blbost - pokud je trať rovná,musí být vlak vidět na kilometry. Takže když vidím vlak, vím že jede vlak a nebudu nikam telefonovat, aby mi někdo řekl, že to, co se na mě řítí, určitě vlak být nemůže...
A poslední, co mě napadlo - proč nesvítila služební filcka na uvázlé audi svými reflektory? Když cokoliv dělám, potřebuju na to vidět a ne klečet na kolenou, zkoumat zašprajcované kolo a svítit si k tomu baterkou drženou v zubech... Osvělené audi by bylo vidět z velké dálky a kombinace majáků (neboli světelné rampy) a osvětlené překážky na přejezdu by fíru rychlíku vyprovokovala k použití rychlobrzdy určitě dřív než chrabré mávání baterkama.

Štika štikárum - Bainova verze se mi líbí víc než pohádka o hrdinech z felicie.
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4007
Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 14:46:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak tak. Možná v ten okamžik něco "zabrambořilo" několik různých lidí, ale když už chtějí někoho z něčeho vinit, tak by se každopádně měli "věnovat" i těm cajtům. Protože Tí evidetně neudělali vůbec nic, aby na překážku na trati upozornili blížící se vlak. Ačkoli mohli a jako osoby pověřené ochranou zdraví osob a majetku dokonce museli!! Snad jenom totální pako by si totiž mohlo myslet, že když jsou šraňky dolů, že je "vše OK" a místo rozhlédnutí se začít volat někde do s otázkou, co se děje.. Po těch "volech" s audinou mají podle mne na kolizi hned druhý největší díl viny.
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 972
Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 15:09:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bainova verze se mi líbí víc než pohádka o hrdinech z felicie.

Sice taky nemám rád, když je někomu "všechno hned jasný" po pár dílčích informacích, ale zatím jsem nenarazil na nic, co by s McBainovou teorií nějak výrazněji neladilo. Jestli policajti na místo dojeli, tak mě to sice překvapuje (jak to našli, když to bylo jinde, než se plánovalo? Měli čuch nebo že by snad po borcích ze sousedních okresu, kteří z hlavní odbočili na druhou stranu, možná poté,co zahlédli šraňky, udělali chybu i strážci zákona?), ale zásadně jiné světlo to nevrhá.
Steamer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 15:41:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

předzváněcí doba je cca 23 sekund

vs.

Objevil jsem diplomku, ve které se píše, že předzváněcí doba je 40 s, tj. o 10 s (neboli 440 m) méně, než jsem uvažoval.

Prvne pisete o 23 sekundach a pak se Vam zda 40 s malo?!?
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3686

Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 16:23:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Běžte pomáhat při vyšetřování, určitě vaše názory vemou v potaz...
751040
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 16:32:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Luboš_ct: Gratulujeme, vyhráls soutěž o nejdebilnější příspěvek dne...
ratymac
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.8.135
Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 16:46:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je ještě 162 011-1 v poli, nebo už ji vyprostili?
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8697

Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 17:12:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krys - Tak. A pokud fíra nehoukal (tedy nedával návěst pozor), jede v tom taky... Tím ho samozřejmě nechci obviňovat z čehokoliv, jen chci ukázat, jak snadné je někoho namočit do průseru.

Pokud bysme měli spiklenecké teorie rozvíjet opravdu pořádně , tak by stálo za to vědět, kdo je ten údajný kolega toho mašinfíry z DF ČD. Protože se mi nějak nezdá, že by ten strojvůdce v takovéhle situaci jen tak vyprávěl, že modré majáky před sebou viděl a přitom jen "zpozorněl". To je samozřejmě přímá cesta do prů.eru.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8698

Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 17:22:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jef - Sice taky nemám rád, když je někomu "všechno hned jasný" po pár dílčích informacích,

Já taky ne, ale tady myslím žádné jiné "rozumné" vysvětlení neexistuje.
Horny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74

Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 17:29:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak mě napadlo, že jestli tam ti policajti byli, tak uplně nejjednodušší by místo běhání proti vlaku a podobnejch již málo účinnejch řešení bylo sednout okamžitě do filcky, postavit jí hlavními světly na silnici proti vlaku a začít blikat dálkovejma třeba SOS myslim si, že celá ta oprerace by zablaral jen pár vteřin. Sice je to taková blbost, ale myslim si, že v kombinaci s majáky by to asi fíru trklo, že je před ním nějakej průser.
Magnum - život je otázkou priorit
Horny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75

Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 17:37:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kolik je vůbec brzdná dráha vlaku ze 140 km/h? Tipuju tak minimálně kilometr...
Magnum - život je otázkou priorit
Jka2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 145
Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 17:37:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdyby fíra viděl majáky a výpravčí mu radiem nevysvětlil jejich důvod, tak nastupuje pud sebezáchovy a možnost něco zachránit.
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 1397

Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 17:51:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ratymac:
A kde jinde by byla? Oranicí asi neodjela - fotky ze dneška např. v diskusi 162,163. Jsem zvědav jak to vyprostí. Je to pod drátama, daleko od kolejí... Ale mašina je zdá se v pořádku, rám netknutý.

McB:
Jak to teda bylo?
a) Žádný maják by tam určitě neviděl. Ti policajti tam na 99,9% vůbec nebyli. (Středa, 15:55)
b)Že by tam fakt byli? (Sobota, 13:51)

Zkrátka podle takových protichůdných informací nemá smysl dělat jednoznačné závěry, neb to s největší pravděpodobností bylo ještě nějak úplně jinak.

Petrumr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 374

Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 18:19:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

žádná vysílačka se neměla konat,měli spojit koleje a výpravčímu by to ukázalo něco na trati a rychlík by dostal červenou.
http://petrumr.rajce.net/autotec_06/
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2233

Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 18:36:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcb: Protože se mi nějak nezdá, že by ten strojvůdce v takovéhle situaci jen tak vyprávěl, že modré majáky před sebou viděl a přitom jen "zpozorněl". To je samozřejmě přímá cesta do prů.eru.

Ne tak docela. Jediná předpisem předepsaná reakce je dávání návěsti Pozor, tedy houkání. Dál ještě déjednička tvrdí, že návěst Pozor musí být dávána v úseku od místa začátku viditelnosti zábleskového světla do úrovně posledního zábleskového světla. Myšleno je to zřejmě tak, že okolo blikajících majáků se předpokládá pohyb osob, které jsou zaměstnány něčím jiným než sledováním tratě, proto je záhodno upozornit je na jedoucí vlak. Takže jediná fírova předepsaná reakce bylo to houkání (a to ještě hodně diskutabilní - je vůbec blikající auto u závor světelnou rampou umístěnou u trati?), tmavé auto na tmavém přejezdu neviděl a ani vidět nemohl, páč přítomní policejníci neudělali pro jeho zviditelnění vůbec nic.

Jka2005: Kdyby fíra viděl majáky a výpravčí mu radiem nevysvětlil jejich důvod, tak nastupuje pud sebezáchovy a možnost něco zachránit.

Ale ne - majáky u přejezdu neznamenají automaticky překážku na kolejích, u závor může třeba čekat sanitka.

Mmch., výpravčí už byl obviněn, podvodníci bručí ve vazbě. Nemá někdo informace, jak jsou na tom ti policejníci, kteří si počínali značně neprofesionálně a kromě údajného telefonování se nezmohli vůbec na nic? Když nebudu spekulovat o jejich spolčení s podvodníky, tak by měli být schopní vysvětlit, proč aspoň na tom uvázlém autě nezapnuli výstražná světla - aby ten průser nikdo neviděl?
babilon
Neregistrovaný host
Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 18:38:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Steamer: Měl jsem na mysli aktivační dobu, na jednom místě psali, že je minimálně 50 s, na jiném, že je typicky 40 s (a byla tam označena jako předzváněcí, to mne popletlo). Možná, že pojmy používám špatně, pod pojmem předzváněcí doba si představuji dobu od počátku cinkání do spuštění závor, ale v jednom článku jsem našel, že u přejezdu se závorami je nepříjemné prodloužení doby výstrahy o předzváněcí dobu (oproti přejezdu bez závor), což mi nedává smysl.

Horny: Každý vlak by snad měl být schopný zabrzit na zábrzdnou vzdálenost neboli 1 km.
842
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 94

Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 18:48:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K délce předzvánění:

V dobách studií v Žilině nás v nějakém obecném předmětu v prváku učili univerzální formulku, že předzváněcí doba přejezdu, ale i vyklízecí doba křižovatky, má být nejméně tak dlouhá, aby stihlo ujet vozidlo dlouhé 15 metrů (např. kamion) rychlostí 5 km/h. Když si dosadíte délku přejezdu závora-závora, dá se to odvodit.
Ale netuším, zda toto obecné pravidlo ještě platí...
Rendben Üzemelt !
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 393

Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 21:05:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemám nový ČD D 2, ale podľa ŽSR Ž 1 je zábrzdná vzdialenosť pri rýchlosti do 120 km/h - 1 000m. Od 121 - 140 km /h = 1 500. Na zábrzd. vzdialenosti sa môže ísť 140 km/h za predpokladu, že je zabezpečený prenos návestí na 2 trať. odd. dopredu.
Steamer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 21:39:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

842:
Stale to plati, ale dnes se misto 15 metru uvazuje pro silnicni vozidlo 22 metru.

babilon:
Ona je to doba od spusteni vytrahy do doby, kdy se smi zacit brevna sklapet. Co se tyka prodlouzeni vystrahy u prejezdu se zavorami, tak se mi to nezda jako neprijemne prodlouzeni, proste se jen navic pricte pridavna doba u polovicnich zavor, nebo doba spousteni zavor (u celych). Je to maximalne 10 s a to neni tolik.

Rk_kn:
V CD D1 je stale vzdalenost 1000m pro trate s rychlosti od 100 km/h do 160 km/h. K tomu Dopravni rad drah dava pro rychlosti 120 az 160 km/h stejnou podminku prenosu navesti na HV od predchoziho navestidla s registraci znaku narizujicich snizovani rychlosti.
Martin0
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 324

Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 21:40:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad. předzváněcí doba se počítá z vzorce

Tp= 3+dv/1,4

3 - viditelnost výstražníků na přejezdu
dv - delka nejdelšiho silnicniho vozidlo (22 m) + delka přejezdu + (1 m) vzdalenost výstražníků od přejezdu
1,4 přepočítací koeficient

Všechno se zaokrouhluje nahoru!!
Takže dvoukolejnej přejezd (delku přejezdu počitam 8 m - dejme tomu že je kolmej ) má předzváněcí dobu cca 25 s
Dále se připočítá 5 s sklápění závor a 10 s bezpečnostni doba. Takže jsme na Tc = 40 sekund.

Délka přibližovacího úseku se potom počítá ze vzorce: d=(Vt/3,6) x Tc

Vt - maximální traťová rychlost
Pro traťovou rychlost 160 km/h na našem přejezdu začíná přibližovací úsek cca 1778 m před vlastním přejdem.

Je- li teda přejezd v kilometru 450,5 tak je přejezd ve výstraze ještě než vlak vjede do Vraňan.

P.S. aktivační doby zanedbávám (teď si nejsem jistej, ale myslím že sou to nějaký 5 vteřinový doby)
Čeština není můj koníček, proto prosím omluvte případné chyby.
Můj koníček je železnice.

ICQ 342 641 925
Arakain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 21:43:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hodně natvrdlá verze dotazuje : Proč audi, které bylo zašprajcované v kolejišti samo nezkratovalo koleje (chápu z toho, že leželo na břiše na kolejích, je hliníkové, což si myslím, že dost vodivé). Protože pak by to ukazovalo, že ve verzi McB je ještě nějaká další ufounovina, směřující k uskutečnění toho, co se stalo (typu cajti vidí vlak, ale říkají, on to ubrzdí a jen to pomuchlá + o inteligenci typu, urve kolo Audi a odtlačí ji a trošku pochroumá mašinku. Vzhledem k vtipům na 80% těchto příslušníků platících, bych hledal i podobnou verzi a hodil je všechny kompletně do vazby za obecné ohrožení a ono by je to s rizikem 5 let za katrem za odhaduju tak 100 tis úplatek za pojistnou událost a začnou mluvit rychleji, než kdo čeká, nebo alespoň konkrétněji svalovat vinu na jiné.)
Steamer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 21:48:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin0 - Číslo příspěvku: 324:
Radeji to smazte, temer vubec to neodpovida norme!
Martin0
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 325

Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 21:55:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Steamer:normy neznám a nemám možnost se do nich podávat, takhle mě to učily.

Jsem zvědavej jak byste to počítal vy??

ICQ 342 641 925
Steamer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 21:58:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jednoznacne podle normy a doplnujicich vykladu gestora.
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1261
Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 22:00:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arakain
Audi je sice hlíníkové, ale je samozrějmě nalakované a to jistě dost tlustou vrstvou. Možná tak výfukem, ale .......
Martin0
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 326

Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 22:03:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prosil bych konkretni přiklad

ICQ 342 641 925
P_z
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 190
Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 22:06:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A vy jste viděli, jak ta Audina sedla na koleje? Ona má taky ještě kola a nemusí tak akutně dopadnout břichem na koleje. Krom toho jak píše Honzasl je to nalakované, i když by se spíš ten lak odřel. Klíčové je, že nikdo neví, jak tam ta Audina seděla, takže smůla. Z toho nic nevyvodíte...
Mipol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 99

Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 22:30:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Krysolet: Když nebudu spekulovat o jejich spolčení s podvodníky, tak by měli být schopní vysvětlit, proč aspoň na tom uvázlém autě nezapnuli výstražná světla - aby ten průser nikdo neviděl?

Kopie z DF ČD od uživatele "vládik":

Tak z té audiny tam v příkopu zbyla zadní část. Celý předek byl na maděru, nebyl tam motor, chladič, nic. Čelní sko rozbité.Přední kola ležela tak cca 50 metrů na levé straně trati (ve směru na Beřkovice) a s nimi něco, co mohlo kdysi být nárazníkem. Zajímavé je, že ještě cca 20 - 30 minut po nárazu svítila koncová světla a blikala výstražná světla. Nevím, kde bývá baterie, ale ta tudíž přežila.
Steamer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 22:49:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin0: Tak si dame drobny, jednoduchy priklad:
tratovy prejezd,
prejezd s celymi delenymi zavorami,
dp=18m - delka prejezdu,
sp=8,5m - sirka prejezdu,
dv=750m - nejvetsi delka vlaku,
poloha km 200,000,
tratova rychlost 145 km/h,
alfa=90° - uhel krizeni,
tb1=6s - zakladni bezpecnostni doba,
tb2=3s, - pridavna bezpecnostni doba,
tr=1s - doba reakce zarizeni,
tu=10s - doba uzavirani zavor,
tu2=0 - doba od povelu brevna zavor za prejezdem, do povelu ke sklopeni posledniho brevna,
rozhodujici uzivatel: silnicni vozidlo,
zrychleni: neuvazuje se,

dz=dt=dp+ds - smerodatna delka pro vypocet vyklizovaci doby

dz=22+18=40m

tv=tzz - vyklizovaci doba/predzvaneci doba
tv=3,6*dt/vs=3,6*40/5=28,80s

tl=tr+tv+tb1+tb2+tu+tu2 - priblizovaci doba
tl=1+28,80+6+3+10+0=48,80s

Lp=tl*vt/3,6=48,80*145/3,6=1966m

minimalni polohy spoustecich bodu:

A1-1: 200000-5-1966=198 029m => km 198,029
A1-2: 200000+5+1966=201 971m => km 201,971

skutecne polohy spoustecich bodu napr.:
197 900 -> Lps= 199995-197900=2095m
202 001 -> Lps= 202001-200005=1996m

Doba odlozeni vystrahy:
A1-1: tzv=3,6*(2095-1966)/145=3,2s => tzvs=3s
A1-2: tzv=3,6*(1996-1966)/145=0,74s => tzvs=0s

atd.
babilon
Neregistrovaný host
Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 23:06:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin0: Neboli 10 s po spadnutí závor může projet vlak. V takovém případě i kdyby manipulace se závorami přímo spustila brzdu ve vlaku, tak je to prakticky k ničemu. Natož přes návěstidlo.

Steamer: Pokud máte příslušnou normu (ČSN 34 2650) elektronicky, mohl byste mi ji poslat? [babilon(at)kam.mff.cuni.cz]

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace