K-report
 

Archiv do 16.března 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Soukromí dopravci v nákladní dopravě » Staré archivy » Archiv do 16.března 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Mr_lachtan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 121
Registrován: 3-2006


Odesláno Sobota, 06. ledna 2007 - 10:29:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neví někdo, které soukromé společnosti patří vlečka Tišnov - rozvodna Drásov, dříve Tišnov - vápenka Čebín?
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 329
Registrován: 4-2006
Odesláno Sobota, 06. ledna 2007 - 11:22:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vlečka by měla patřit firmě ČEPS, a.s., Praha.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 29281
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 12. ledna 2007 - 14:25:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Viamont zastaví dopravu na hranice
11.1.2007 Právo str. 10 Karlovarský kraj
Rudolf Voleman České dráhy
Podle starosty Kraslic to bude znamenat růst nezaměstnanosti v tomto regionu, ale také pokles turistického ruchu

Společnost Viamont chce zastavit na začátku března nebo nejpozději v polovině roku dopravu na železniční trati mezi Kraslicemi a státní hranicí s Německem.
Rozhodla se pro tento krok proto, že ani ministerstvo dopravy (MD) nechce na ztrátové provozování této části tratě přispívat.
“Na tomto úseku ukončíme drážní přepravu,” uvedl ředitel divize doprava společnosti Viamont František Kozel. “Ministerstvo dopravy nám v dopise naznačilo, že tento úsek spadá do závazku veřejné služby a ten spadá, co se týká financování, pod kraj,” vysvětlil Kozel s tím, že MD nechce Viamontu přispět na provozování tohoto úseku tratě za loňský rok ani za rok letošní. “Tím není v ČR objednatel na drážní provoz na této části trati a pro nás nemá provozování tratě žádný přínos,” vysvětloval.

Musí informovat německé partnery
Viamont ovšem nemůže a ani nechce ukončit provoz na trati ze dne na den. “Nechceme přistupovat k jednostrannému aktu,” poznamenal Kozel, podle kterého Viamont již o situaci informoval svého německého partnera společnost Volkslandbahn, která provozuje drážní dopravu u sousedů.
“Hovoříme o termínech uzavření tratě, přičemž je třeba dodržet stávající platnou legislativu a také evropské směrnice,” podotkl Kozel, podle kterého lze ukončit provoz na části trati za Kraslicemi pouze v termínech, které jsou stanoveny pro změnu jízdních řádů. “Jedná se o 4. březen a 10. červen letošního roku. To jsou termíny, o kterých lze v souvislosti s uzavřením drážního provozu hovořit,” konstatoval ředitel.
Podle starosty Kraslic Zdeňka Brantla (nez.) může uzavření úseku tratě ke státní hranici zvýšit v regionu nezaměstnanost. “Řada občanů využívá trať k turismu, ale také k cestě do zaměstnání, protože jich hodně pracuje v Německu,” podotkl Brantl s tím, že naopak Němci využívají trať k dopravě do Sokolova, ale i do Karlových Varů i dál. “Také obchodníci nebudou z uzavření trati nadšení,” dodal starosta.

Co na to řekne kraj?
Kraslice proto chtějí jednat s Karlovarským krajem o zachování provozu na trati. “Výsledek jednání ale nelze předjímat,” dodal Brantl.
“Karlovarský kraj si klade ve svých cílech rozvoj turismu a uzavření železničního hraničního přechodu by bylo v rozporu s těmito plány,” uvedl Brantl, podle kterého nemá město Kraslice své finanční zdroje, aby ztráty z provozu na této části trati ve výši několika miliónů korun sanovalo ze svého.
Prvního náměstka hejtmana Jana Zborníka (ODS), který má na starosti dopravu v kraji, se ve středu nepodařilo Právu kontaktovat, takže se nemohl k záležitosti vyjádřit. Již dříve ale na rozhodnutí Viamontu uzavřít hraniční přechod na železnici mezi Kraslicemi a Klingenthalem reagoval slovy, že to nepřichází v úvahu. “Musel bych si připadat jako blázen, kdyby se měl hraniční přechod na železnici mezi Klingenthalem a Kraslicemi uzavřít,” uvedl Zborník. “Bylo by to proti zdravému selskému rozumu,” dodal.
Současně uvedl, že kraj ztráty z provozu tratě mezi Kraslicemi a státní hranicí nedotuje, protože na trati neprobíhá základní dopravní obslužnost. MD ale nyní tvrdí podle Kozla opak. “Když se budeme striktně držet zákona, tak je zřejmé, že v tomto úseku se nejedná o dopravu do práce, za lékařem či do školy, takže to nelze hodnotit jako základní dopravní obslužnost,” vysvětloval před časem Zborník.
Hned ale dodal, že je třeba věc vnímat z širšího pohledu: “Po této trati přijíždí do regionu celá řada turistů. Bylo by protismyslné, abychom v době, kdy se připravuje přechod na Schengenské dohody s volným pohybem osob v rámci Evropské unie, začali stavět nové hranice,” dodal.
“Je třeba o provozování trati ke státní hranici jednat, kdo a kolik za to zaplatí a z čeho,” pokračoval Zborník. “Musíme pak také jasně říct, kde ty peníze vezmeme, co škrtneme. Dohodnout se, zda to bude závazek veřejné služby nebo například smlouva o dílo apod.,” dodal tehdy Zborník.

***

FRANTIŠEK KOZEL: Čtvrtý březen a 10. červen jsou termíny, o kterých lze v souvislosti s uzavřením provozu hovořit.

Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pondělí, 15. ledna 2007 - 14:04:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prý ze strany KV kraje (tamní ODS) je silný tlak na to, otevřít souběžný silniční hraniční přechod Klingenthal-Kraslice pro autobusy a kamiony.
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.46.205
Odesláno Pondělí, 15. ledna 2007 - 14:26:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jako by už nestačila rozesračkovaná (dámy prominou, neumím to lépe vystihnout...) hlavní silnice v Kraslicích. Připomíná tankodrom. Navíc umožnit v relativně úzkém údolí Svatavy tranzitní kamionovou dopravu je prasárna.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5813
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 14:24:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kdežto vjetnamská loby v potůčkách otevření silničního přechodu zabránila.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Poljaq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 6-2006
Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 14:46:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to se Bobo pleteš, zabránila tomu neschopnost německých soudruhů sehnat euro na hraniční přechod, bo česká strana byla a je připravená otevřít
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5817
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 14:07:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

o tom silně pochybuju. že to nechtěli potůčky bylo řečeno v rádiu už před x lety a tahle vjetnamská vesnice o své kšefty přijít nehodlá....
silnice z rajchu na čáru samozřejmě vede, jen tam zaclání nějaká stánky, co neumět čéšky...
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Poljaq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 6-2006
Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 16:05:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi vim, co píšu za dopisy, neee
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5822
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 21:05:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

silně pochybuju, že šikmovoká vesnice se zbaví příjmů z velice legálních obchodů....
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.46.205
Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 10:45:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poljaq : Koukám že se chystá přesun na ČD, na kraji už se to nedá vydržet ?
Poljaq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 6-2006
Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 11:45:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Bobo: šikmooká vesnice už právě těch peněz moc nedostává, neboť se "prodejci" přesunuli do soukromých prostor, takže vesnice bere otevření přechodu jako nový zdroj příjmů
Ad W.: Kde se tyhle informace berou??
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5824
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 12:50:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pkp - to víš, dráha je 1 velká drbna, tam se ví o fšem fšechno.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.46.205
Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 14:23:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poljaq : Informace mají někdy cenu zlata
Poljaq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 6-2006
Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 14:49:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já chci taky zlato, nebo alespoň přísun informací.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 15:57:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co Vejprty, už tam přes "tržně živé" město tranzitují do Německa aspoň osobní auta (když už ne ty autobusy a kamiony)?
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3998
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 15:59:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ve Vejprtech už auta jezdí, hraniční přechod je pro auta do 3,5 t, sám jsem to v prosinci vyzkoušel.
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 11:39:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ovšem, kdyby se tam podařilo tu železnici zrušit, tak na jejím tělese by mohl vzniknout "krásný" silniční obchvat centra Vejprt i Bärensteinu, i pro těžší vozidla. Pilíře a nosníky nedávno obnoveného hraničního mostu by gumokolní vozovku také určitě unesly. Zbývá problém, co s předimenzovanou nemovitostí - nádražní budovou. Asi navrhnout k adaptaci na "Shopping centum" pro ty asijské obchodníky, samozřejmě s dostatečně dimenzovaným parkovištěm na místě kolejiště. I nějaký "Night Club" by se tam určitě vešel. Česká provizorní celnice by mohla být na místě zříceniny výtopny, německá v býv. staniční budově Bärenstein. Ostatně, brzy budeme v Schengenu. Není to krásná perspektiva pro naše a německé pohraničí?
Poljaq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 6-2006
Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 12:09:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Konečně rozumný názor, pryč se železnicí! A ještě se najde spousta železa, které je v Číně nedostatkové zboží. Ať žije gumokolí doprava a perspektiva pohrničí
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 13:05:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Abychom se opět vrátili k tématu: Zdalipak ještě občas vozí přes Vejprty externí dopravce uhlí, určené pro lokomotivy na úzkokolejce Cranzahl - Oberwiesenthal?
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 497
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 14:00:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím, že ne. Pravděpodobně přešli na polský otop.
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.46.205
Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 14:16:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Uhlí sice ne, ale do Černovic jsou nárazové návaly ucelených souprav na vlečku. Občas to musí rozdělit. Alespoň se tamní hektor + ta ruská mrcha nenudí...
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3113
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 14:34:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Možná je to v přístupu správců infrastruktury k externím dopravcům detail, ale určitě to o něčem vypovídá.
Zaujal mne informační systém v Bratislavě hl. st. Sice to z této fotky není příliš vidět, ale je na něm kolonka - kromě obvyklých typu cílová stanice, či čas odjezdu - Operátor.
V Ústí nad Labem, kde je v rámci rekontrukce dodáván obdobný systém, tato kolonka není.
Jsem Helenkofil a nestydím se za to!
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1073
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 15:18:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Operátor

Jako myšlenka je to dobré. Co se tam ovšem bude zobrazovat - jeho logo nebo jen nějaké kódové označení?

Stačí si totiž zajít na nejbližší letiště - tam člověk zjistí, že operátor je vyznačen jednak kódem (jednoduché - počítač napíše jakoukoliv kombinace písmen a čísel) i logem. A tam už nastává problém u společností, které na dané letiště nelétají pravidelně (chartery) nebo právě začaly létat. Dodání loga je zřejmě to poslední, co se správou letiště vyřizují, takže to logo se na displejích objeví obvykle až tak po 1/4 roce provozu (a mnohdy ani neobjeví, protože mezitím ta společnost zruší buď danou linku nebo sama sebe).
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3114
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 15:40:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se tam ovšem bude zobrazovat - jeho logo nebo jen nějaké kódové označení?

To nevím. Zatím evidentně nic. Logo těžko na tomto systému, takže patrně najaká písmená zkratka.
Jsem Helenkofil a nestydím se za to!
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 508
Registrován: 11-2005


Odesláno Neděle, 28. ledna 2007 - 22:15:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fýro, jak vám to šlape do Kútů? Kdypa jste tam byl naposled?
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 349
Registrován: 6-2006


Odesláno Pondělí, 29. ledna 2007 - 10:09:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč bych tady psal něco, co vy víte úplně nejlíp od těch nejnejnejnejnejvyšších? Nechápu...
Šlape to NORMÁLNĚ.
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 511
Registrován: 11-2005


Odesláno Pondělí, 29. ledna 2007 - 10:32:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taxi to užívejte. Dlouho už to trvat nebude. Máte před sebou jiná sousta.
J_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 294
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 30. ledna 2007 - 08:15:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pred casem jsem zminoval moznost nakupu secondhandovych lokomotiv rady EA na 25kV 50Hz od DSB (coz jsou lokomotivy pravdepodobne modernejsi nez cokoliv, cim na tomto systemu disponuji CD.)
Bohuzel, tato moznost uz padla.
Sest lokomotiv rady EA bude prodano do Bulharska.
Jde o stroje EA 3002, EA 3003, EA 3005, EA 3006, EA 3008 a EA 3009.
:-)
Kade
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 545
Registrován: 7-2002
Odesláno Středa, 31. ledna 2007 - 23:39:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

I tyto..? Nedavno probehl zahranicnim tiskem prodej dvou nejakych britskych (tusim rada 86) do Bulharska.
U nas by stejne urcite rusily
J_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 296
Registrován: 8-2004


Odesláno Čtvrtek, 01. února 2007 - 09:09:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No tyhle zrovna by nerusily, kdyz v Dansku nerusi. Za to Taurus a spol. rusi a tak do Danska nesmi.
Treba s nimi budou Bulhari vozit mezinarodni rychliky. Maximalni rychlost na to maji, 175 km/h a vykon taky, 4000 kW.

Pro uplnost: DSB si nechavaji zbylych 6 kusu: 3001, 3004, 3007, 3010, 3020 a 3022.

Lokomotivy rady EA byly vyrobeny ve 2 seriich, 3001-3010 v letech 1984-1986 a 3011-3022 v letech 1992-1993.
:-)
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 769
Registrován: 2-2004


Odesláno Čtvrtek, 01. února 2007 - 12:03:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

JP: To s tím rušením nemůžeš vědět.
Fotista_václav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 1-2007


Odesláno Čtvrtek, 01. února 2007 - 12:18:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Za to Taurus a spol. rusi a tak do Danska nesmi.

Myslel jsem, že EG taky patří mezi "Taurus a spol".
J_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 297
Registrován: 8-2004


Odesláno Čtvrtek, 01. února 2007 - 12:47:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Desiro: je pravda, ze to nemuzu vedet, protoze jsem to nemeril. Vychazim ze zproztredkovanych informaci. Na ruznych danskych webech se toto resi celkem casto - hlavne kvuli nedostatku vhodnych vozidel pro 'externi' dopravce.

Fotista_vaclav: EG je sestikolo. Navic melo jaksi to neruseni uz v zadani.
U Tauruse neni udajne problem v tom, ze by to neruseni bylo technicky neresitelne, ale v tom, ze na to pripadne reseni neni misto a hlavne to nikdo nezaplati. (opet jde jen o zprostredkovane informace)
:-)
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 991
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 01. února 2007 - 12:59:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Desiro: Proč by o rušení Taurusů v Dánsku nemohl J_P vědět? Nebo se vám to nehodí "do krámu", tedy do oblíbeného tvrzení, že Taurusy ruší jenom zastaralé kolejové obvody v ČR a SR?
Fotista_václav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 1-2007


Odesláno Čtvrtek, 01. února 2007 - 17:05:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky.
Ještě mě napadá dotaz, jestli by byl problém udělat pro ty dánské soukromníky další EG (ponechme teď stranou otázku financování). Tuším, že EG zajíždějí do Švédska a Německa. Jestli jsou schválené po tamnější sítě, tak by to byl přímo ideální stroj.
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 771
Registrován: 2-2004


Odesláno Čtvrtek, 01. února 2007 - 17:17:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy: Já reagoval na tvrzení, že No tyhle zrovna by nerusily, kdyz v Dansku nerusi. Tedy reakce byla na vyřazované EA, ne na Taurusy.

Nebo se vám to nehodí "do krámu", tedy do oblíbeného tvrzení, že Taurusy ruší jenom zastaralé kolejové obvody v ČR a SR?
Já opravdu nevím, proč hned startujete. A tvrzení, že loko s třífázovou asynchronní regulací ruší jen v ČR a SR jsem opravdu nikdy netvrdil.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 993
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 03. února 2007 - 08:06:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Desiro:
Sorry, jen jsem si rejpnul.

Ale mám nové info do tohoto tématu:
OKD-D zahájila pravidelné přepravy uhlí z Ostravska do Německa přes Domažlice. Jezdí to dost často, asi jednou za dva až tři dny. Brejlovec + deset Slps (RIV) s ACTS kontejnery různé velikosti s uhlím. Bohužel jsem zapoměl cílovou stanici, bylo to celkem neznámé jméno :-(
V pět ráno dneska odpočíval tento vlak v Plzni, tak možná už jede dál.
J_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 298
Registrován: 8-2004


Odesláno Sobota, 03. února 2007 - 13:18:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fotista_vaclav: EG moc vhodny stroj pro soukromniky neni. EG se hodi prave jenom na tezke tranzitni vlaky. Soukromnik takovy tezky vlak vozi jenom obcas a tak je pro neho vyhodnejsi mit mensi masiny a obcas jedouci tezky vlak vozit dvema. "Soukromnici" navic vozi tranzit Nemecko-Svedsko pres Padborg-Fredericia-Aarhus-Aalborg-Frederikshavn a draty jsou jenom do Fredericie.
Pres Oeresund a Storebaelt by to mozna bylo rychlejsi, ale taky o hodne drazsi. Uz neni volna kapacita trati, coz je prave duvodem vysoke ceny.

(Příspěvek byl editován uživatelem j_p.)
:-)
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1889
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 05. února 2007 - 11:53:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy - poprvé to zřejmě jelo loni 10.11., na německé straně předávka Bayerische Cargo Bahn. Bude to asi něco podobného, jako byly loňské přepravy přes Děčín - to bylo snad do Duisburgu.

https://www.k-report.net/clanek-Z122.htm
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 772
Registrován: 2-2004


Odesláno Pondělí, 05. února 2007 - 12:18:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Není Bayerische Cargo Bahn dcerou Connexu/Veiolie?
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1890
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 05. února 2007 - 12:23:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak - Veolia Cargo Deutschland
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1895
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 05. února 2007 - 16:16:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RT Cargo opět zasahuje a vrací úder .
Kade
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 549
Registrován: 7-2002
Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 21:14:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No přes Öresund je problém taky zabzař. protože tam je jakýsi specifický přepínač mezi dánským a švédským a musí se tedy do mašiny narvat jak oba národní tak ten přepínač. Pro vlaky Ikea Rail se to muselo namontovat do ne zrovna prostorné Class 66 T66-714 TGOJ, která tam pak tedy skutečně jezdila. Bylo to vše popsané v ŽM v době když to začalo, to už je taky dávno.. Je to snad jediná mašina, která je tim vybavena právě kromě EG31 a asi nějakých záchranných dieselovek, od konce Ikea Rail je ale využívána běžně ve švédském vnitrozemí
Zrovna aktuálně se ale blýsklo na další pokrok - Hector Rail včera oznámil objednávku deseti traxxů (prostě jako 185.2 DB) které tím budou vybaveny a s nimiž by chtěli jezdit do Německa. Na vlastní licenci, bezp. certifikát v Dánsku dostali v prosinci a v Německu o něj budou žádat.
Kade
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 550
Registrován: 7-2002
Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 21:21:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo a z důvodu rostoucího provozu na mostě už se plánuje tunel mezi Helsingörem a Helsingborgem, termín zprovoznění se ovšem odhaduje na 2020.
Fotista_václav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 1-2007


Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 09:15:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

J-p: To jsem nevěděl, že to jde přes Frederikshavn. A kam přesně odtama plují železniční trajekty? Jenom do Švédska nebo do i Norska?

Kade: Podle stránek Hector Rail by měla být pro transit SE-DK-DE určena rovněž 941.001 (Vossloh G2000BB), ale myslím, že to jezdí někde úplně jinde.

Hector Rail včera oznámil objednávku deseti traxxů

A tady je obrázek
http://www.sjk.se/tag/nybild/20070208a.jpg
Kade
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 562
Registrován: 7-2002
Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 19:29:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ajo, o tý se vloni tak často psalo , ažjsem ji zasklil, ano to byl prototyp (G2000-5 NordLok) z iniciativy výrobce pro přímou vozbu SE-DE, ale v srpnu 06 ji odkoupil Hector a jezdí s ní v oblasti Sundsvallu (tj. na docela dalekém severu) se dřívím, viz ŽM 10/06 a 12/06. Mmch. je to přesně ta lok, co se v červnu a červenci 05 zkoušela u nás, vč. nasazení na vlaky UniDo (Kralupy - Most, Most - Rumburk, viz ŽM 8/05 :-) ). Obrázek současné podoby je na webu hectoru.
Ta jedna dotyčná class 66 vloni jezdila až u finských hranic...
J_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 299
Registrován: 8-2004


Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 16:12:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kade: Stavba zeleznicniho tunelu Helsingoer - Helsingborg z duvodu nedostatecne kapacity Oeresundskeho mostu v dohledne dobe vubec nehrozi. Uzkym hrdlem vubec neni ten most, ale trat Kodan - Ringsted a jednokolejka v Malmoe (kde se vsak jiz misto ni stavi tunel). Navic je i cast tranzitni trati v Dansku jednokolejna (Roedekro - Vojens) s vyhybnami. Upominkou na planovane zdvojkolejneni je tam polni cesta podel trati castecne dokonce elektrifikovana systemem 25 kV 50 Hz :-) To drive nez zmineny tunel bude nova dvojkolejna trat Kodan-Ringsted (pripadne aspon pridani dalsi koleje k trati stavajici) a take Fehrmansky most, ktery nahradi trajekt Roedby-Puttgarten. Pripadna realizace techto projekt zavisi hlavne na vysledku pristich voleb. Pro soucasnou liberalni vladu je zeleznice jako takova nekde na okraji zajmu a nakladni zeleznicni doprava vubec je pro ni nezadouci.
Takova drobnost: rada lokomotiv se v Dansku oznacuje pismeny, tedy jde o radu EG, pokud by nekomu pismenka vadila, tak lze hovorit i o lokomotivach 31xx, coz znamena totez.

Jinak ten prepinac zabezpecovace maji samozrejme take vsechny jednotky pouzivane v osobni doprave pres Oeresund.

Fotista_vaclav: Pres Frederikshavn je spojeni trajektem Stena Railferry do Svedska, odkud vlak muze pokracovat i do Norska.

Zprava o Hector Rail se objevila i v Dansku. To je jedine dobre, ze konecne dostane Railion konkurenci.
:-)
Fotista_václav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 1-2007


Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 18:01:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kade napsal:EG31
J-p napsal:rada lokomotiv se v Dansku oznacuje pismeny, tedy jde o radu EG, pokud by nekomu pismenka vadila, tak lze hovorit i o lokomotivach 31xx

Nic ve zlém Kade, ale těm řadám byste měli věnovat víc pozornosti. Např. v ŽM 11/06 na straně 12 jsou články: "První PRIMA pro Čínu" a "Sto lokomotiv TRAXX pro RENFE". Bohužel, o řadovém označení ani zmínka. To jsem si musel najít na netu (budou to řady DJ4 CNR a 253 RENFE). To je škoda, protože řadové označení je pořád ještě základní identifikace drážního vozidla.

nakladni zeleznicni doprava vubec je pro ni nezadouci
Tomu nerozumím. Proč?
J_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 300
Registrován: 8-2004


Odesláno Neděle, 11. února 2007 - 23:27:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fotista_vaclav: silnicni lobby je zrejme silnejsi. Tech prikladu statniho systematickeho omezovani nakladni zeleznicni dopravy v DK by se nasla cela rada, ale to by bylo na dlouhou diskuzi a uz takhle jsme v nespravnem tematu.
:-)
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2600
Registrován: 6-2002


Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 00:52:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

J_p: Fehrmanský most má být čistě železniční, nebo zase kombinace železnice/silnice? Pokud tam bude i silnice, nemuselo by to vládě vadit. Pro tranzit Německo - Švédsko je líp směrovaný než současná trasa.
Kade
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 567
Registrován: 7-2002
Odesláno Středa, 14. února 2007 - 00:33:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

J_p - jojo, rozhodně nic proti, jste blíž tamní realitě, já už jsem si zvykl chápat výraz "plánuje se" - tím spíš když je pak řeč o roce 2020 - jako s mnoha konečnými variantami, včetně toho, že to prostě jen někdo plánoval..

Václav - dobrá, dobrá, ale jinak bych si troufl říct, že jste našel spíš výjimky, snažím(e) se být úplní i v tomto. Spíš jde o to - případ RENFE - že v okamžiku objednávky je beztak ještě tak daleko realizaci, že mi to přijde až samoúčlené a ještě pak vyvstane mnoho příležitostí, kdy řadu uvést. Ale pochopitelně, pokud je řada ve zprávě uvedena, tak ji tam nechám. U té DJ4 jsme v tom možná ještě nedavno neměli jasno, ale teď naopak už toho máme plnou hlavu neboť je to velmi aktuální a řadu jistě v žm brzy uvidíte :-) DJ4 bylo totiž přiděleno jak zakázce od Siemensu (začátkem listopadu vyjela v Zhuzhou první), tak od Alstomu (první před týdnem převezena na Wegberg), jen s odlišnými sériovými čísly.
Kade
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 568
Registrován: 7-2002
Odesláno Středa, 21. února 2007 - 10:38:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak o těch dánských EA se povídá, že by měly jít bulharské dceřiné společnosti Railionu (LCR Bulgaria, kdysi již proběhlo tiskem), takže to měli možná trochu jednodušší na dojednání. EA3008 má být jen na náhradní díly. Když jsem měl o LCRB nějaké informace naposledy (to už je ale přes rok), tak jen obsluhovali vlečky ale v docela velkých provozech, které využívají železnici i pro přepravy surovin, takže by bylo co vozit.

Ty dvě anglické nejsou 86 ale 87 a prý už nějaký čas čekají v Calais (tj . na franc. straně tunelu). Jejich příjemce by snad měla být Bulgarian Railway Company.

185 prý v Dánksu schválené jsou, takže mi moc nesedí, že by tam byl problém s rušením. Railion prý uvažuje o 20-30 stejných loko jako Hector.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3288
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 18:35:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V souvislosti ve stavbou nového odstavného nádraží v Brně z veřejných prostředků mě napadá otázka, komu vlastně toto nádraží bude patřit? ČD? SŽDC? A pokud ČD, tak jaký přístup k němu a k jeho službám budou mít externisté?
Anebo to dopadne tak, že za veřejné peníze ČD dostanou to, co jiní musejí financovat "ze svého"?
Život je kabaret
J_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 308
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 26. února 2007 - 14:50:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kade:
Railion uvazuje o rekonstrukci 20-30 lokomotiv rady 185.
Maji dostat "Scandinavian package", tedy zabezpecovac pro Dansko a Svedsko a taky prepinac zabezpecovace pro Oeresund. Pripadne odruseni ma byt soucasti balicku.
To ruseni muze byt uplne jineho charakteru nez v CR. Bohuzel neznam nikoho na danskem draznim urade, abych se zeptal na detaily. Nedavno se delaly se 185 zkousky v tunelu, takze se snad dockame.

Jinak pokud je 185 schvalena, tak by ji bylo mozne pouzit snad jako vlakovou tak jak je, ale s priprezi EA nebo MZ. Prvni masina ve vlaku musi mit zabezpecovac. To snad plati i v CR.

Ja nevim, proc myslite, ze je jednodussi prodat lokomotivy bulharskemu Railionu nez jinemu dopravci? Jako ze by si meli vymenovat nahradni dily s danskym Railionem? Tomu delaji udrzbu DSB.
:-)
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 430
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 15. března 2007 - 07:54:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Kade v diskusi 140, 141 - bobiny (E 499.0 a E 499.1)...:

Loko Trans je stále jejich, a tato firma prostě tvoří jednu dotyčnou pětinu.

Přesněji řečeno, Loko Trans měl větší podíl než ostatní, konkrétně 2/6 Velké pětky. Nedávno došlo ke spíše kosmetické majetkoprávní změně, takže podílníkem už není LT, ale přímo pánové Jalový a Vrána. Takže BFL je teď Velká šestka.
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 577
Registrován: 6-2006


Odesláno Pátek, 16. března 2007 - 13:34:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kade Hm, tak taky se to dá tak vidět :-)
U lokotransu jsme měli kdysi v opravě jednu loko. Za dobu její opravy najela přes 1000km a samozřejmě i nafta chyběla, několik kolegů ji vidělo tam a tam....Co byste říkal, kdyby jste si dal auto do servisu a pak vám volali známí, že vaše auto jezdí někde na druhém konci republiky?
Nehledě na to, že kvalita práce (oprava) byla neuspokojující, lokomont proti nim dělá mašiny zlatě.
O jejich "schopnostech" není pochyb :-/
BFL je mi samozřejmě dost známá i znám plno lidí od jiných firem, co pro ně brigádně jezdí, takže vím taky svoje...ehm.
Co je na nich "velkýho" už fakt nevím, slyšel jsem, že na tom jistí pánové z té pět-šestky nejsou nejlépe, spíš po kolena v dluzích...
Fýra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 579
Registrován: 6-2006


Odesláno Pátek, 16. března 2007 - 13:45:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kade Ono se to hezky podniká když má někdo za zády bohatou mateřskou společnost, mimochodem těžce pochybné majetkové struktury (tři mrtvé schránky registrované na kypru, jedna vlastní druhou, druhá třetí, třetí NH Trans a NH Trans Odosku)

Ano a vy o tom samozřejmě víte :-)) Za chvíli se dovíme, že je ODOS propojen s albánskou mafií a MOSADem

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace