K-report
 

Archiv do 29.května 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Tratě 021, 022, 023, 024, 025, 026, 028 a 033 » Staré archivy » Archiv do 29.května 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Ostradik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 186
Registrován: 1-2007


Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 18:27:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

takže teď tedy vážně glexi:nějak jsem nepochopil proč jsi se vůbec ozval.Za předpokladu že je pravda to co říkáš tak myslím že pořadatelům vadíš asi jako sněhová pokrývka na sibiři.Tady jde spíš opravdu o ty neoznačené které člověk potkal desetkrát.A jak říkám všechny podle jména a přezdívky neznám ale xichty si pamatuju moc dobře.rozumíme si už.
Mefi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 8-2006


Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 18:28:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já chci jen organizátorům poděkovat a myslím si, že z jejich strany akce neměla chybu. Jen škoda toho zpoždění, ale za to samozřejmě memohli.

Jen mě mrzí tyhle blbý keci o utajování. Ti, kteří byli ochotni zaplatit, tak věděli a ti, kteří se chtěli přiživit měli smůlu. Jinak to dnes udělat nejde. Bohužel někteří poctivci, kteří by byli ochtni zaplatit se to nedozvědili.

ad: -aa- myslíš, že 30 Kč je adekvátní za 1 flek, když akce stojí cca 60 000,- ? Podle mě kilo nikoho nezabije, ikdyž Jakuzu asi ano.

nejvíce mě rozesmál Pav "My už to fotit dál nebudeme." A na Bezpráví ejhle

ad Jakuza: Co jsi to říkal o poškrábaných fotkách, že elektriky nefotiš a podobný keci?
hopla
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.80.222
Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 18:31:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nastane změna u těchto akcí,až tu všichni přemoudřelí přestanou pouštět ty svá moudra a uvědomí si jedno jediné,že pokud to někdo nazaplatí,tak prostě nic nepojede. A kdo platí,ten rozhoduje co a jak bude. Takové ty keci o veřejném prostranství atd. jsou moc fajn, jen detail,nevšiml jsem si,že koleje by byly veřejně přístupné. a nejblížší okolí také ne. Ono by to focení bylo celkem v pohodě,pokud by se nenašli mezi šotoustvem takoví šmejdi,kteří parazitují a pak z toho dělají pohledy,kalendáře apod. a vesele to prodávají....z těch je mi na blití. Tím není myšlen např,již zmíněný saxiradim a spol.,kteří aspoň co vím vždy přispějí...
Glex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 781
Registrován: 7-2006


Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 18:38:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ohledně toho Jakuzy jsem to nevěděl. Já to myslel všeobecně. Já občas jezdím fotit i autem, tak proto jsem řekl že by mi vadilo kdyby mi s ním někdo něco udělal, pokud by mi stálo opoadál. Moje štěstí možná bylo že tentokrát jsem ho nechal doma. Takže myslím že už si rozumíme;)
Ostradik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 187
Registrován: 1-2007


Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 18:49:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Klidně si takovou akci můžete každý uspořádat.Zaplaťte to sežeňte lidi a potom uvidíme.Já se přiznám že se mi pořádat něco tak monstrózního nechce-to riziko je fakt velké,ale alespoň se snažím poskytnout drobnou materiálovou výpomoc.
Halbstadt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 231
Registrován: 9-2006


Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 19:29:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak já to shrnu
1 Odmítám číst všechny diskuzní skupiny
2 Není problém cokoliv pověsit na čelo a sunadt to pouze na placených fotoflecích jako se to dělala na jiných akcích
3 toto všechno se řešilo již před deseti lety na stránkách papírového K repu
4 Není problém v nabídce akce napsat že se jede z A do B fotozastávky budou tam a tam a bude na nich umožněno fotografování pouze platícím účastníkům
Jakuza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1436
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 19:32:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Glex - co jsi nevěděl? že jsem fotil na dvou flecích a z toho na jednom na který dokonce bylo doporučeno nezajíždět - jak jsem se později dozvěděl.
Jinak co mě nejvíc sere je že nevyšel Sněžník. Na bezpráví se mi podruhé už příště chtět nebude.
* * * Usmívej se! Bude Hůř
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 33859
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 19:51:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

-aa-
Musím ale konstatovat, že mě mezišotoušské vztahy už dost serou, ono je co říct, když mě to po několika letech mě donutilo vystoupit ze zdejší ilegality.

Sere to víc lidí, ale bojím se, že to je o společnosti obecně, takové trendy lze sledovat nejen na stránkách s podobnou náplní a nejen na internetu.
Čím dál tím častěji má každý svá práva (i ta která nemá ani omylem), ale není schopen hnout prdelí ani o milimetr, když něco chce.

Když jsem si letmo prošel tuto diskusi (a sleduji i vývoj na ostatních diskusích, či diskusních fórech), opravdu si říkám, proč se vůbec o takovou diskusi starat, když čím dál tím častěji je obsah ke zblití. :-( A to ještě ve svém volném čase a za vlastní prostředky.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Halbstadt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 234
Registrován: 9-2006


Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 20:31:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na šestikola už nějaký ... dal zakázaný fotky z neděle. a pak že si to všichni nechají pro sebe.
Mám toho fakt dost, je mi s toho všeho nějak divně
jdu radši na pivo.
J_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 167
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 20:33:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky bych chtěl touto cestou pořadatelům poděkovat za nedělní akci, která se i přes drobné komplikace jednoznačně povedla.
Lidi, mějte rozum. Ti co chtějí platit, ať platí a fotí. Ti, co platit nechtějí, ať neplatí, fotí běžný provoz, popř. broučky, květinky, lidi (tam taky dostanou přes držku, když se nebudou chovat slušně), nebo třeba sebe v zrcadle. Tím se problém řeší. Pokud se tady ovšem řeší závist, pomsta, uražená ješitnost že mě pořadatel neoslovil atd., tak to řekněte rovnou a neschovávejte se za takové kecy. Diskuze, která (nejen) zde probíhá opravdu na zblití. Více ji komentovat nebudu, ty výrazy by cenzurou stejně neprošly.

(Příspěvek byl editován uživatelem J_V.)
Ostradik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 189
Registrován: 1-2007


Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 20:36:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jasně mašiny se mohly na neoficiálních místech mohla zhnusit ale nešlo to protože se nesmělo vystupovat z vlaku na trati.Proto se to taky nahánělo auty,a taky proto se taky nedoporučilo Bezpraví.Jde vidět že o pořádání těchhle akcí víte opravdu málo. jakuza:ano nedoporučilo a proto tam přijelo pět aut aby jsi to tam vyfotili.Jak říkám kdo si chce najít výmluvu ten si ji najde.
Sparta !!!
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.47.34.129
Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 21:01:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad ostradik: Mobydiku, máš sice pravdu, ale už seš trapnej.

Nejlepší řešení je na akce nejzedit a fotit normální provoz. Tak to dělám já a mám klid, těch 1200 radši propiju než se budu s někým hádat. Mě fotky "vymyšlených" vlaků opravdu nechybí.
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1304
Registrován: 9-2003


Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 21:16:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad.moderátor und Halbstadt..máte recht a vy ostatní jděte s tím hádáním a obvińováním do.. to už se fakt nedá číst..jsou ještě pořád relativně normální lidi kteří chtějí něco tady najít a přečíst a místo toho takový kydy,a pak slyším nojo k-rep.tam jsou samý sr.... už se jim ani nedivím..
..pořádná mašina má kotel a komín..
Ostradik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 192
Registrován: 1-2007


Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 21:20:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale já vím že jsem trapný.Radši ze sebe udělám debila tady než se koukat na kužílka jak se všem směje do ksichtu a ještě se snaží si někoho vyfotit do šotovníku.Někteří to zvládli za normálního provozu ja to zvládnul vyfotit včera. howgh domluvil jsem.
Bafy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 179
Registrován: 9-2006


Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 21:33:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad _Ostradik: Jdi si dát studenou sprchu, nevím co tady furt řešíš a navážíš se do ostatních......kup si auto.....vždyť se mašiny mohly zabalit a po trati mohly jet zabalené..na fotoflecích se mohly rozbalit, tam nafotit a bylo by...a né tyhle debilní kecy o ničem (většinou si stěžuješ jenom ty) ...
Glex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 783
Registrován: 7-2006


Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 21:33:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jakuza: Myslíš odpolední Sněžník? To už jsem tam nebyl. A ten ranní mě překvapil pod zastávkou v Bezpráví takže sem byl na.ratý fest. Ale ten převoz 310.922 byl dobrý a tolik dvojic lokomotiv v jeden den sem ještě neviděl. Já si nestěžuju. Za ten den mám nafoceno hodně dobrých fotek od Signaldomečku až po Ústí. Mj. všechny reklamní 151.

Ale osobně jsem ještě nepochopil proč se ty šestikola řeší zrovna v diskuzi k těmhle tratím
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1306
Registrován: 9-2003


Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 21:41:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Protože mimo jiné jela(měla jet?) i do Letohradu a část šotoušů je z východočeského okolí..
..pořádná mašina má kotel a komín..
Glex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 784
Registrován: 7-2006


Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 22:01:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Alf: Ale tak je zde diskuze i přímo k 010
Jakuza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1437
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 22:04:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Glex: NA odpolední Sněžník zalezlo fest. Ani fotit se to nedalo. Mám takovej pocit, že na ISO 200 to dávalo 250/5.6 - tzn že tma jak v . Ale pak zas vylezlo, takže to šlo.

Tady jsem chtěl fotit Sněžníka. Pak by byla pro Pavla hotová komplet galerka z trasy Sněžníka.
 

(Příspěvek byl editován uživatelem jakuza.)
* * * Usmívej se! Bude Hůř
Glex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 785
Registrován: 7-2006


Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 22:43:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo tak to už je světlo na nic. Tu 162+371.003 a Lvéčko 122+372 jsi chytnul?
Ale tení záběr na motor s vlekem moc široký. Navíc sloupy blízko u sebe?
Atb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 204
Registrován: 9-2004
Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 22:51:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak místo nicneříkajícího tlachání něco ze dneška 026
 

TS 735
1.TD 749 011
5.TD 754 030
v depu HK odstavena 750 285
Jakuza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1438
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 22:54:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Glex: nene. Chladil jsem si žáhu u příbuzných v Brandýse. Akorát jsem je viděl krásně vyfocený od H.F.
Glex, není jen se to musí trochu upravit. Tohle je záběr na dlouhou soupravu
* * * Usmívej se! Bude Hůř
Adams
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 603
Registrován: 2-2006


Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 23:27:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

-aa-: Samozřejmě, ač někteří se chytili představy "Adams=socka příživník", tak takhle jednoduché to není. Zrovna teď už uvažuju nad plnou účastí na GlExem avizované akci do Svobodných Heřmanic.

Nicméně mi pořád nedochází jedna věc - ti lidé, kteří těch 1200Kč dali, jsou nadšenci, kteří si tu jízdu (nebo - jak zpětně chápu - to nahánění autem) chtěli užít se vším všudy a těch 1200Kč jim za to stojí. A ti by ji podle mého názoru podnikli i v případě, že by visel leták v každé diskuzi. Tudíž proč tu jízdu nezveřejnit s tím, že od ostatních šotoušů (kteří třeba tak jako já nestojí o prožití celé té akce a stačí jim jedna nebo dvě fotky do archivu) se na vybraných fotoflecích bude vybírat dobrovolný/padesátikorunový/stokorunový poplatek? Věřím tomu, že i lidé, kteří nechtějí/nemohou vytáhnout 1200Kč za celou akci, nějaký ten červený nebo zelený papírek z peněženky pustí. I já bych se této formě určitě nebránil a Jena nebo kdokoli jiný by ode mě neodešel s výsměchem, ale s malým barevným papírkem v klobouku. Sám už jsem se naorganizoval až až, byť ve zcela jiné oblasti, a proto vím, co je to organizování a co je to nevděk. Ohlásit tu akci veřejně s možností dílčích malých příspěvků pro takovéto částečné účastníky, věřím tomu, že parta nadšenců platících 1200Kč by zůstala stejná a k tomu by vybrali na pivo, na další akci nebo já nevím na co od těch ostatních. A lidé, o kterých je zde řeč, kteří lítali, cvakali jak o život na několika místech a přitom nedali ani kačku, ty by stačilo na každém fleku vyfotit a pak to vyplajznout na web - a dotyční by měli z ostudy kabát.

Bohužel, celé to zde bylo ohlášeno jako "jízda šestikol - fotopas 1200Kč". Polemika s výškou ceny a spekulování, jestli za jednu nebo dvě fotky je 1200Kč přiměřená cena, byla odměněna zastánci organizátorů sprškou nadávek, socek, příživníků a hlášek stylu "máš prachy - foť, nemáš prachy - trhni si". Kdyby místo těchto reakcí přišla odpověď, že neúčastníci kompletní akce ať si klidně jednou dvakrát cvaknou a na vybraných místech mohou přispět, dubnová debata se vůbec nerozjela a neřekl bych tenkrát ani bú. Bohužel, taková odpověď nepřišla, místo ní přiletěla mi a dalším lidem podobného názoru na hlavu sprška hnoje a proto jsem reagoval stylem, jakým jsem reagoval. Že by si měli uvědomit, že já ze zákona mám právo si fotit na veřejných pozemcích, co chci...

A na základě reakce zastánců na debatu o ceně myslím mnozí tuto akci dále nereflektovali, protože nestáli o její "plnou verzi" za 1200Kč a z diskuze mohli nabýt dojmu, že jiná varianta domluvy s organizátory neexistuje. A poněvadž byla poté akce stažena do tajnosti, tak nezjistili, kdy se to pořádá, nezjistili, že je možnost i částečného příspěvku a v konečném důsledku nikam nejeli, protože prostě nevěděli.

Kdyžtak reakce přivítám i do mailu, ať to tu Martinovi už dál nebordelíme.
Saxiradim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 240
Registrován: 11-2005


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 00:05:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Adams:
Co vím, tak na letáčku o této akci byla i cena za půl dne 600,- a fotomísto 100,- Kč...


Bohužel jsem se to musel "domáknout" náhodou od jednoho kolegy, protože se někteří tajností museli zalknout - že velká Moravo

Tak jste ostatní mohli zaplatit i jako já za to, co chtěl uskutečnit...u mě třeba jen ten alespoň půl den, abych se dostal včas domů, mohl pomoct kolegům uklidit RTO ve Zdicích...
Bohužel po náročné dni v Lešanech a následně pak noci na srazu RTO v Nové Živohošti jsem sotva po třech hodinách spánku vstal a neurvalou rychlostí se dostal na hlavák, abych stihl vlak do ČT - ale nelitoval jsem, i když malé zpoždění technickou závadou bylo.

A tvému vyhýbavému alibismu v předchozích řádcích jen snad to, že veřejná místa (tebou teda pozemky, která teda nejsou veřejná) jsou např. nádraží a pod... Kolem tratě je to pozemek SŽDC a nějakého sousedícího vlastníka - tak jako většina nás jsi určitě neměl povolení na vstup na pozemek. Tak se příště touto pitomostí radši neoháněj, protože jsi ze sebe tu pro některé znalé akorát udělal ....
Každý nemůže být nejlepší, ale my se o to snažíme.... www.saxi.cz


VÝTOPNA ZDICE - nejbližší otevření muzea je o víkendu 2. a 3. června 2007
Adams
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 604
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 01:01:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Saxiradim: A kde byl ten letáček? Protože tady jsem zaregistroval kolem 20. dubna hlášku "Fotopas 1200Kč", pak místo vysvětlujího letáčku lítaly hromy blesky a pak ticho a "TOP SECRET". Nakonec jsem na akci nebyl, protože jsem se na pravděpodobně informačně nejbohatším fóru v příslušné diskuzi prostě nedozvěděl tu konečnou seriózní informaci "kde, kdy, jak a za kolik". Bohužel.

A co se týče "veřejných míst" a mého "vyhýbavého alibismu", koukám, že chytání za slovíčka, překrucování a podstrkování něčeho, co zde nikdy nepadlo se zde stává skoro národním sportem. Pokud jsi člověk znalý zákonů týkajících se tétp problematiky (a to předpokládám jsi), pak ti musí být jasné, "co těmi veřejnými místy chtěl básník říci". A sice fakt, že ze zákona 102/1971 Sb, novelizovaného v roce 1990, konkrétně paragrafu 21, vyplývá fakt, že na veřejně přístupných prostranstvích, v přírodě atd. (pro tato území jsem si dovolil použít označení "veřejná místa") můžu fotit vše, co není označenou cedulí zakazující fotografování. (V případě fotografování lidí tu pak máme zákon o ochraně osobnosti - v případě fotografií osobní povahy povinnost vyžádat si souhlas těch lidí - ale to už je zase o něčem trošku jiném.) Stejně jako nemusím žádat o povolení ke vstupu do neohraničeného lesa (který někomu patří), když jdu na houby, tak si mohu vlézt na louku u trati, která je volně přístupná, neohraničená, neoznačená čímkoli, co upozorňuje na zákaz vstupu na tuto louku (i když i tato louka taky určitě někomu patří) a cvaknout si tam něco, co jede po trati u té louky.

Takže zanech pitomostí, šermování s povolením o vstupu na louku a nedělej z lidí něco, co nejsou. Díky. Chce to klid.

A opět nabízím k reakci e-mail.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 4284
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 08:19:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zákon č. 102/1971 Sb. již dávno (skoro 10 let) neplatí...
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4161
Registrován: 11-2002
Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 08:58:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže závěrem:

aa: k tomu, co jsi napsal nelze moc vytknout. Ve většině věcí máš pravdu, napsal jsi to hezky. Nějaké "chyby" by se jistě našli na obou stranách. Ale nemám pocit, že bychom se museli někomu za něco omlouvat. Maximálně za to ranní hodinové zpoždění, ale rozhodně to nebylo schválně a samotné nás to moc mrzí. Snad ale zejména řádným účastníkům následný program vše vynahradil...

Mnoho lidí napadá fakt, že celá akce byla "přeutajená", že informací bylo poskromnu a že i díky tomu pak byla na některých místech "vypjatejší atmosféra". No - vzhledem k tomu, kolik ve výsledku dorazilo lidí je vidět, že tak strašné to s nedostatkem informací zase nebylo. Dát echo do Dráhy by bylo možná fajn, ale od prvního nápadu do uskutečnění akce uběhly slabé 2 měsíce, od definitvného "ANO, POJEDEME" slabý měsíc. To už nemělo smysl...
Na základě zkušeností z předchozích akcí jsme dospěli k závěru, že na "medálním" způsobu propagace u podobných akcí zase tak nezáleží. Lidi, na kterých takovéto akce strojí (tedy ti, co zaplatí celou akci) se o ní dozvědí v drtivé většině případů včas a s dostatkem informací. Často je kontaktuje přímo sám pořadatel. Pro ty ostatní tu informace o akci také zazněla. Byla sice strohá, ale byla. Kdo chtěl, tak nás kontaktoval na mejl a dostalo se mu následně dost informací o tom, kdy se pojede, kudy, s čím, doslal rámcový JŘ včetně přehledu míst kde se bude stát. A na základě těchto informací se rozhodl, zda pojede či ne...

Další výtky směřují k tomu, že jsme zveřejnili jen maximální částku - tedy 1200,- (což bylo pro leckoho moc) a že kdyby jsme řekli, že půjde zaplatit i "kousek", že by potom třeba mnozí přispěli. Nevím, jaké mají s organizováním podobných akcí zejména ti největší kritici, ale jak už jsem se vyjádřil o pár řádků výše, takové akce strojí na účastí lidí ochotných zaplatit si celý program částkou, které je z účastního hlediska řeknemě "podstatná". A zejména o tyto lidi má tak organizátor enormní zájem. Je to dáno i tím, že počet možných účastníků na akci má také nějakou horní hranici, "ukočírovat" třeba jen 30 zkušených fotografů tak, ať se to zbytečně nezdržuje není často také žádná standa. Stohlavý dav sice může znamenat zisk, ale je taky zárukou problémů.

Rozhodně to ale neznamená, že bychom lidmi, kteří se chtějí začastnit jen části akce atp. opovrhovali. To v žádném případě!! Ale musite pochopit, že tyto případy prostě nelze řešit předem. Že se prostě řeší na místě, individuelní domluvou. Ano možná jsme mohli napsat "Cena celodenního fotopasu je 1200,-, individuelní domluva je možná, ale diskuze, které se zhruba před měsícem strhla po zveřejnění toho "stručného echa" nás natolik znechutila, že jsme se rozhodli to dále nekomentovat.

Aby bylo jasno - nestěžujeme si na to, zda přijelo nebo nepřijelo málo lidí, kolik jsme případně prodělali a kolik lidí sledovalo vlak "načerno". Mě třeba moc mrzí to, že se mezi lidmi vytrácí vzájemná kolegialita, ohleduplnost, pochopení atd. Že ti, kteří přijedou "navíc", kteří se dráhu aktivně zajímají nepřijdou a nezeptají se - "Hele kluci, víme že taková akce není zadarmo, nepotřebuje aspoń trochu přispět?". Výmluva, že o ničem nevěděli, nebo že si můžou dělat co chtěji je trapná...
I díky tomu pak mezi kolegy-fotiči vznikají různé "averze" (často úplně zbytečně), je otázkou, zda se to někdy nedostane do roviny srovnatelné s "nenávistí" fanoušků fotbalových klubů atp. Snad ne... Za sebe (i za kolegu) myslím mohu s klidným svědomím prohlásit, že jsme se vždy snažili každému vyjít vstříc, jak to bylo jen možné.

My (jakožto ogranizátoři) můžeme klidně popřemýšlet o tom, zda jsme někde neudělali chybu. Ale pokud to neudělá "druhá strana" a nesáhne si trochu do svědomí, je to úplně zbytečné... Zažil jsem akce, kde se k parnímu fotovlaku vysloveně nádobou připletl děda s vnoučkem, který se chtěl svést vláčkem. A přestože v tom vlaku vůbec nikomu nepřekáželi, nezabírali místo, nefotili a navíc jeli jen "kousek", přesto byli skásnuti o plnou pálku. Tímto směrem my jít rozhodně nechceme...

(Příspěvek byl editován uživatelem jena.)
Lukash
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1288
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 10:02:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jena: pěkné, je to tak, proč dělám(e) utajené akce, abychom předešli tomu, že se platící účastníci dívají na deset lidí, kteří uplně náhodou právě dnes a sem jeli fotit 810ku. Vy jste něměli loko okrášlené jak my pištu? Stále mám v hlavě okamžik kdy nás týpek v Poštorné fotil a pak znechuceně hleděl na ozdobu když to kolem něj jelo, pak už se neukázal.
My se poučili už loni ve Ždánicích s M262kou, další akce nám jen potvrdily, že pokud fotoakce, tak ano, ALE s tím, že se stroj patřičně ozdobí a fotografivání možno pouze jízdou vlakem na vybraných méně přístupných ale o to zajimavějších fotohaltech, kde se případní paraziti lidově řečeno "skásnou".
- asi tak, je to fakt strašně demotivující pak něco dělat když se tam objeví hafo lidí ...
http://traffic.xf.cz
Konečný
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 142
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 10:23:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jo, jenže tentokrát mašiny "ozdobit" nešlo - KC Pardubice si nadiktovalo podmínky, za kterých lze takový vlak zavést, a my si mohli vybrat - bodeme se hádat a máme po pr..., nebo pojedeme auty. Jinak samozřejmě preferujeme Vaši variantu.
Pokud neplatící nelezli hlavní skupině do cesty, nechali jsme je žít. Pokud ale nadrzo jedou s námi autem po celé trase, pak nelze než korektně, ale důrazně vyžadovat zaplacení příspěvku v patřičné výši - podmínky jsou rovné pro všechny.
Pro sponzory takových akcí to je velmi negativní signál.
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1910
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 10:47:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zkuste pánové mrknout do nového Světa železnice na velmi pěkný článek o fotografování někdy v 70. letech. Fakt je nutné dělat si problémy navzájem, když už je nedělají jiní?

Lukash: Sice mimo téma, ale když už ses tu připomněl - jízdu do Koryčan nechystáte? :-)
ICQ -> 21 65 33 068 (dočasně z technických důvodů mimo provoz)
Manemb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3475
Registrován: 3-2005


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 10:49:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Konečný

OK, neříkám, že nemáte pravdu, ale i tak ...
Ale odbočím:
Tak proč jste si v Prostějově neprosadil 735 216?A musela zkončit pod autogeny v České Třebové?Mohli jste mít vlastní šoto vozidlo a dokonce by Vás ani oprava na moc nevyšla, vozidlo snad bylo v dobrém stavu.A navíc, pak bych nějaké placení o "šotofleku" půl dne..atd jak bylo vypsané, bych mlčel a nic neříkal
Holky, mašinky a zelená, to jsou naše koníčky:-) MBŽKF
Konečný
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 143
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 10:55:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na toho pištu tlačili všichni, ale bohužel marně. Prostě já ani nikdo ze spolku nejsme Kotera, abychom si mohli diktovat.
Příště se při zájmu zúčastnit se naší akce ozvěte na mejl, budete vědět vše potřebné. Ale to už se opakuji.
Lukash
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1289
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 11:15:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Konečný: ale když je vidět světlomet, číslo a údaje nevidím důvod proč si tam něco nepověsit, za ČSD se běžně dávaly tabulky oslavující např. první máj. Pardubice jsou teda drsné, zlatý Zlín :-)

Bureš: hmmm to není vůbec špatný nápad
http://traffic.xf.cz
Halbstadt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 236
Registrován: 9-2006


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 11:16:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak změňme téma.
Dnešní doprava na 026
44235 751.038+236+220 34vz soda Rakovník na čas
63331 též s postrkem z Meziměstí v cca 1150 z Náchoda bude z náskokem již v 12.40
1nsl 44235 751.038+236+220 cca 15.40 z Náchoda 19vz 1740 tun pozor jede jen z Náchoda obrat od 63330 a zpět Lv z Týniště pro 63330 do Náchoda
Os 5115/5118 stále Regionoha 814.006
Hurv
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.0.194.126
Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 11:51:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lukash-fakt seš mimo...snad si nemyslíš,že ti někdo bude platit za paskvilní akce-je rok 2007-tak se prober...
hrada
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.207.18.146
Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 12:04:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevite nekdo, na kterych vlacich by mely jezdit ty "regionohy" na 026 od 10. cervna?
Predem dekuji za odpoved :-)
Lukash
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1290
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 12:06:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

je vidět že někdo nezná pravý význam slova které použil, jen pro osvětu:

paskvil = Urážlivý či výsměšný hanopis, nepovedená napodobenina, slátanina, zmetek

No ale specifikace, že lokomotiva ř. T 466.0 a nákladní vozy jako manipulák je zmetek či napodobenina.... tak to opravdu není na místě, myslím že ani těch 30 lidí co s námi na poslední akci jelo sdílí stejný názor jinak by nejeli a roce 2007 neplatili

A právě proto, že je rok 2007 se za takové akce platit bude !

Strašně mě baví jak se někteří schovávají za anonymy a vše ví nejlíp, já vám pánové doporučuju, zkuste si něco zorganizovat, není to vůbec sranda, kdekdo háže klacky pod nohy, neochota úředníků aj...

Takže nehrozí že by na nějaké mnou (spolu)organizované akci chyběla ozdoba proti parazitům

A tím končím psaním k tomuto tématu. Protože cílem některých pubertálních jedinců je jen a pouze snaha na sebe tímto trapným způsobem upozorňovat !
http://traffic.xf.cz
Jirkas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 415
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 12:11:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hurv: Možná by stačilo přečíst si pár příspěvků zpátky. Tam šlo o to, pověsit něco na čelo, aby to kazilo záběry těm, co jsou u trati "náhodou" . Na fotozastávkách se to samozřejmě sundá. Jako příklady mohou posloužit fotky.
 
 
 

Jasně že všechny takové jízdy jsou jen cirkus a atrakce, ale to budou ať se snažíte jakkoli, pravidelný provoz to nebude. Ale nemyslím si, že by to snižovalo hodnotu těch fotek. Prostě dokumentace vlaku, který jel a trochu připomněl pravidelný provoz. Vždyť historie se píše i zvláštními vlaky .

Jak jsem pochopil, u šestikoláků byl problém, že to neměl kdo sundávat, když se nemohlo zastavit.
Adams
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 605
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 12:29:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Quex: Toho jsem si vědom, nicméně je to poslední ze zákonů, který jsem k tomuto tématu našel a který je rovněž citován v aktuálních článcích k tomuto tématu. Že bych přehlédl nějaký novější zákon já, je celkem možné, nicméně vzhledem k tomu, že tento zákon citují i ostatní lidé zaobírající se touto problematikou na odborných serverech, pak patrně opravdu nic novějšího nebude. Tudíž tento zákon byla poslední restrikce, která se na tuto problematiku vztahovala.
Halbstadt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 239
Registrován: 9-2006


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 12:52:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O tom pověsit něco na čelo a sundat na fotozastávkách o tom jsem mluvil hned od začátku.
A tím by tato diskuze tady mohla skončit.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 4285
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 13:20:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Že bych přehlédl nějaký novější zákon já, je celkem možné, nicméně vzhledem k tomu, že tento zákon citují i ostatní lidé zaobírající se touto problematikou na odborných serverech, pak patrně opravdu nic novějšího nebude.
To je samozřejmě nesmysl. Zákon č. 102/1971 Sb., o ochraně státního tajemství, byl zrušen zákonem č. 148/1998 Sb., o ochraně utajovaných skutečností, a ten následně nahrazen zákonem č. 412/2005 Sb., o ochraně utajovaných informací.
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4164
Registrován: 11-2002
Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 13:37:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jirkas, Lukash - pověsit a sundat by to i kdo měl (třeba já), ale vzhledem k tomu, že účastníci tentokrát byli auty, tak přece jen občas stáli i jinde, než na "oficiálních" haltech. Takže bychom kazili fotku někomu, kdo si jízdu vlaku řádně zaplatil. Můžeš namítnout, že by měl prostě smůlu, že "demaskování" by proběhlo jen na těch vybraných flecích, ale to jsme právě nechtěli. Když už lidi byli "mobilní", tak jsme jim chtěli dát i možnost vlastního výběru...

Výhoda oficiálních "hatlů" tkvěla mj. třeba v tom, že se zejména odpoledne (kdy bylo mráčků už dost) hezky počkalo, že vyleze sluníčko. Nikdy jsme nečekali dlouho...
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1913
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 14:03:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jena: A měli jste fotozastávky u mechanik v Čermné nebo u závor v Plchůvkách? :-)
ICQ -> 21 65 33 068 (dočasně z technických důvodů mimo provoz)
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4166
Registrován: 11-2002
Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 14:16:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bureš: jistěže...
Adams
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 607
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 14:20:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Quex: Díky za tip. Tak jsem to prosvištěl, fakticky se jedná opět o další modifikace a novelizace jednoho a téhož zákona o ochraně státního tajemství/utajovaných skutečností/utajovaných informací.

Nicméně v těchto novějších jsem již nenalezl nic, co se konkrétně fotografování týče, tudíž tyto zákony už jsou dle mého názoru mimo téma. Tudíž mnou zmíněný zákon byl zřejmě opravdu poslední, který výslovně zakazoval nějaký druh fotografování.

P.S. Zkratku JUDr. nevlastním a ani nikdy vlastnit nebudu, proto se klidně nechám poučit od znalejšího. Nicméně prostou logikou vycházím z toho, že co není zakázáno, jest povoleno. Na pozemcích ve veřejném vlastnictví (obce, stát) respektuji zákony a vyhlášky (které mi pohyb ani fotografování na louce nezakazují), na pozemcích v soukromém vlastnictví pak samozřejmě musím respektovat přání majitele. Nicméně pokud není pozemek označen jako soukromý, ohrazen, oplocen nebo případně na něj není jinak zakázán vstup, pak mi v tom logicky nic nebrání, stejně jako ve focení. Nebo se snad mýlím? Klidně odpověz i do e-mailu.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 4286
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 14:35:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

I dnes lze na určitých místech zakázat fotografování, jedná-li se o výskyt utajovaných informací.

Co se týče fyzického přístupu na místo, úpravu je třeba hledat jinde - a to jednak v lesním zákoně (č. 289/1995 Sb.), který v § 19 výslovně zaručuje každému volný vstup do lesa na vlastní nebezpečí a pak v zákoně o ochraně přírody a krajiny (č. 114/1992 Sb.), který v § 63 zaručuje volný přístup do krajiny (... Každý má právo na volný průchod přes pozemky ve vlastnictví či nájmu státu, obce nebo jiné právnické osoby, pokud tím nezpůsobí škodu na majetku či zdraví jiné osoby a nezasahuje-li do práv na ochranu osobnosti či sousedských práv. Je přitom povinen respektovat jiné oprávněné zájmy vlastníka či nájemce pozemku a obecně závazné právní předpisy. Práva podle odstavce 2 se nevztahují na zastavěné či stavební pozemky, dvory, zahrady, sady, vinice, chmelnice a pozemky určené k faremním chovům zvířat. Orná půda, louky a pastviny jsou z oprávnění vyloučeny v době, kdy může dojít k poškození porostů či půdy nebo při pastvě dobytka. Zvláštní předpisy nebo tento zákon mohou oprávnění podle odstavce 2 omezit nebo upravit odchylně. ...)

Takže argumenty o nutnosti mít povolení SŽDC jsou jaksi mimo mísu.
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
Adams
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 608
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 15:23:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Quex: I dnes lze na určitých místech zakázat fotografování, jedná-li se o výskyt utajovaných informací.

Nepopírám, ono to v tom novém zákoně bude zřejmě schováno pod jinou formulací, nečetl jsem jej slovo od slova, prolétl jsem jej zběžně a vyzkoušel najít pár klíčových slov, které mi prohlížeč nenašel.

Zbytek je v podstatě řečí zákonů to, co jsem obecně o pohybu po zmíněných územích napsal na konci mého předchozího příspěvku a zmínil už i v reakci na Saxiradima - čili z principu povoleno, pokud nezpůsobíš škodu, respektuješ zájmy a přání majitele pozemku a nelezeš mu (lidově řečeno) až do obýváku. Proto díky za podložení toho citací ze zákona.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 4287
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 15:29:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak, tak.
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
Pav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1399
Registrován: 7-2002


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 15:49:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chlapci nechcete si to jít řešit někam jinam (třeba 180)? Mě by třeba spíš zajímala aktuální situace na Mezáru.

Vaší debatu bych ukončil větou: "Na každym šprochu, pravdy trochu." Já třeba totiž neměl problém v tom za fotofleky na 180 zaplatit, ale p. Konečný mě svým přístupem naprosto uzemnil, ale to fakt patří někam jinam. Tuhle diskusi jsem před rokem zakládal naprosto z jinejch důvodů.
Halbstadt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 240
Registrován: 9-2006


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 15:56:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad: pav
Aktuální situaci na Mezáru máš výš, ale musíš to v tom bordelu najít
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1917
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 16:41:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jaký bordel. I fotiči z okolí 021 tady můžou najít leccost poučného :-)
ICQ -> 21 65 33 068 (dočasně z technických důvodů mimo provoz)
Pav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1400
Registrován: 7-2002


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 16:50:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Halbstadt: Jj vím, ale nějak sem to chtěl ukončit. Apropo v tom balastu (neber prosím Bureši to slovo tak doslova :-), taky jsem v tom něco zajímavýho a vtipnýho našel) jsem zapomněl napsat, že včera po poledni dle infa od Pepy Letorhadem směr Hanky projel "Hektor" 039 a nějaká M131
Jakuza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1441
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 16:55:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Víte už někdo něco víš o 750 259, mimo to že je nemocná?
* * * Usmívej se! Bude Hůř
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1918
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 17:11:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pav: Však v pohodě :-) A koukej nasměrovat PePuL do Uherského Ostrohu, nebude litovat :-)
ICQ -> 21 65 33 068 (dočasně z technických důvodů mimo provoz)
Jakuza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1442
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 19:19:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak na www.jakuza.ic.cz jsem hodil fotky z května. Je tam i pár z poslewdních dní na 021 a něco málo z 026.
* * * Usmívej se! Bude Hůř

www.jakuza.ic.cz
posl.akt: ŠOTOVNÍK Č.10
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1920
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 19:43:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jakuza: Fotka č. 45 z Čisovic - co je to světlé nahoře na vjezdovce?
ICQ -> 21 65 33 068 (dočasně z technických důvodů mimo provoz)
Jakuza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1443
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 19:54:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Předpokládám že to je zvláštní druh napájení - jsou to izolátory
 
* * * Usmívej se! Bude Hůř

www.jakuza.ic.cz
posl.akt: ŠOTOVNÍK Č.10
Květnový Mišmaš
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1924
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 22:12:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jakuza: Aha, tak to je možné - ale až tak neobvyklý způsob napájení to není. Původně jsem myslel, že tam seděli nějací ptáci, z té fotky to nebylo poznat :-) Mě takhle před časem sedělo v Opočně na vjezdovce několik holubů, ale vlak je bohužel vyplašil...
ICQ -> 21 65 33 068 (dočasně z technických důvodů mimo provoz)
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 1557
Registrován: 6-2002


Odesláno Středa, 30. května 2007 - 01:23:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

-aa-:
Tak snad ten vyřeže tohle, dá to vědět, ten vyřeže něco jiného, pochlubí se s fotkou (= dá to vědět ostatním)

Neříkej, a že ty se nepochlubíš?
Saxiradim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 243
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 30. května 2007 - 05:44:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Masinka

...Asi nejsi na seznamu vyvolených...


...a nebo ty se pochlubíš o místu...???
Každý nemůže být nejlepší, ale my se o to snažíme.... www.saxi.cz


VÝTOPNA ZDICE - nejbližší otevření muzea je o víkendu 2. a 3. června 2007

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace