K-report
 

Archiv do 08.června 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Tarif (jízdné, tarifní politika ČD, slevy, konkurence, budoucnost....) » Staré archivy » Archiv do 08.června 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
michawel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.70.154.18
Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 10:51:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

aha, no aspoň tohle. I za těch 490 to stojí za to.
Dík. Už jsem se lekl.
Redbird
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 87
Registrován: 2-2007
Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 11:09:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já osobně používám k cestě z Prahy do Bavorska Sone+. Jezdím z Prahy v 0,16 Sp 1650 mezi 2 až 4 hodinou v noci čekám v Plzni na otevřeném nádraží v čekárně která je slušná bez homelesáků, nebu když se chce tak v oblasti Americké nebo klatovské jsou ještě otevřeny některé docela dobré hospůdky (vyzkoušeno) po půl 4 již bývá přistaven Šukafon do Fürthu. V Regensburgu jsem v 7.30 s přestupem ve Schwandorfu. Odtud se dá cestovat do Mnichova i Norimberku.
michawel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.70.154.18
Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 11:36:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jojo, ja to tedka vyresil jinak. Gumokolem do Regensburgu a vlakem do Mnichova :-) vyjizdel jsem v pul osme a München HBF jsem navstivil ve 12:16. Samozrejmne na Bayern ticket. Sranda je, ze me v Regensburgu oslovilo dobre deset lidi s tim jestli nejedu do Mnichova na BT, ze by se pridali, ale meli smulu ja mel Single. :-)
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3694
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 14:12:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

zdražení Sone+ (...) taky není žádné positivum.

No jo, po x letech se to zvedlo o 30 Kč. To zase bude hladovějících.
Že takovéto drobné posuny (jednou za x let) potřebujete pořád řešit...
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
Fanfán
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 201
Registrován: 11-2005


Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 14:56:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Redbird: Tak to už je diagnóza.
Liberté! Égalité! Sexualité!
Redbird
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 88
Registrován: 2-2007
Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 15:34:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fanfán: Proč myslíš? Zklidni se!Jdi radši provozovat sexualní revoluci.
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 397
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 17:32:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: souhlas. Mně už od počátku SoNe+ bylo divné, jak je možné, že dráhy vozí za pakatel půlku Liberce do Drážďan a zpátky. Vůbec mě nepřekvapuje, že DB chtějí z každé SoNe+DB jízdenky 4 stříbré. I po úpravě cen mi vychází Liberec - Drážďany a zpět pod korunu za kilometr, takže OK.
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 852
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 17:52:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak konečně:
http://www.cd.cz/index.php?action=article&id=45908
Poznejte kraj plný rybníků, lesů ale i křížků a božích muk, navštivte Zemi zamyšlenou.
Sp_cake
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.218.41.1
Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 18:41:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To "konečně" bych přiřadil spíše tomuto: nový TR10 odkaz
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1609
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 18:52:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jedna věc ohledně Reginet mi není jasná. V rámci kraje bude možné koupit Regionet vždy jen pro ten příslušný kraj nebo je možné koupit i Regionet pro jiný kraj?
Zákaz kouření není žádná sranda

Ares: To nejlepší z Irisbusu
Student_v_ov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 22:57:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro studenty a vůbec mladé přináší nový tarif zdražení jízdného in-junior, zrušení JP-léto (zlaté časy JP-ISIC) a nahrazení sice bezkartovou, ale dražší slevou léto po předložení občanky, v brzké době zrušení 2denní síťové jízdenky, včetně ISIC a in-junior s náhradou levnější, ale 1denní síťovkou. Osobně na delší cesty přejdu na KB, musím si spočítat, zda se mi celoroční in-junior vyplatí
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 424
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 23:28:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hrubyv:
Mně se zdálo nepravděpodobné, že by za 70 Kč bylo možné v pracovní dny jet ze Žitavy do Pasova. Možné to zřejmě je. Na jednu stranu nedokážou DB žít bez peněz z ČD, na druhou stranu se připravují o platící zákazníky. Až tohle zjistí Němci, tak si k nám budou jezdit pro jízdenky.

Zdražení je problematické proto, že pro další lidi činí výhodnější cestování autem. Za těch 130 Kč rozdílu ujedete 60 km. Například pro mě se cena auta a vlaku do mé obvyklé destinace tímto vyrovnala.
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 398
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 06. června 2007 - 00:06:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad_zastávka: Nemyslím si, že by se DB připravovaly o platící zákazníky. Když jedu z Liberce do Drážďan, tak potkáváme dopolední vlak opačným směrem ve složení 2x 612 DB slušně zaplněný. Očekávám, že cestující v tom vlaku mají zakoupenou SWT či Böhmen-Ticket, ne-li něco dražšího. Dokonce DB na svých stránkách píší o možnostech jízdenky SoNe+ (bahn.de), to jsem mrkal na drát .

S cenami je zásadní problém v tom, že dráha za něco prostě jezdit musí. Na druhé straně se k tomu přidává to, že nikdo do nákladů na cestu autem nezapočítává amortizaci, protože ,,stejně auto mít musí``. Já to vidím jinak, protože ze zdravotních důvodů nesmím řídit, tak nemám auto a veškeré úvahy o cestování autem jsou podmíněny tím, že bych přemluvil svou doktorku a ještě sehnat fůru peněz na auto. Nicméně najdou se i úctyhodné výjimky. Před několika lety jsem si cestou z Göteborgu do Malmö povídal s jedním Švédem, který taky neměl auto - prostě ho nebavilo řídit, připadalo mu to neekonomické (i při jízdném na SJ!) atd. Povoláním byl ekonom.

Student_v_ov: Pravda, pozice juniorů je stále horší. Sám mám In-Junior, ale většinou stejně jezdím na KMB, protože je pohodlnější a v EC/IC je i levnější. Docela jsem rád, že mi do 26 let už moc nechybí. Aspoň mě to zdražování nebude tak štvát . Bratr do toho praštil už teď a má In-Z.
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 426
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 06. června 2007 - 00:25:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hrubyv:
Spíš bych čekal, že ti cestující mají zakoupeno něco levnějšího, např. Sachsen-Ticket. Každopádně pro např. Žitavana se vyplatí zajet si do Hrádku nad Nisou pro jízdenku, protože ho cesta do Drážďan a zpět vyjde na 210 Kč, zatímco normálně by jel na Sachsen-Ticket za 522 Kč. Jestli jich dojíždí víc, tak se vždy jeden může obětovat, vstát dřív a dojet všem nakoupit jízdenky.

K té amortizaci. Správně je amortizaci nepočítat, pokud auto mám. Jestli "hnije" v garáži nebo jede, je víceméně jedno. Pokud automobil nemáte, pak je správné počítat amortizaci, pojištění a všechno kolem vč. času stráveného v servisech a STKáčkách a toto porovnávat s cenou jízdenky. Nevím, kolik stojí jízdenky na SJ, ale jestli toho Švéda nebaví řídit, tak to může být spíš ten důvod. Alespoň že to nebyl profesionální řidič.
Madusan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 2-2007


Odesláno Středa, 06. června 2007 - 06:05:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Další změna TR 10 = další rozšíření tarifní džungle pro občasné cestující, kteří už dneska jsou zcela dezorientování cenovou politikou čd.
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 399
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 06. června 2007 - 12:29:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad_zastávka: S tou amortizací to bylo myšleno maličko jinak. Pokud už auto mám, tak by se to skutečně nemělo započítávat, ale pokud uvažuju o koupi nového auta (což občas je potřeba :-), tak by se to započítat rozhodně mělo. A to nikdo nedělá. Spousta lidí žije v klamné představě, že auto prostě mít musí - denně jich potkávám na magistrále tisíce , když kolem vesele frčím v busu MHD.

Že by Němci jezdili nakupovat jízdenky do Hrádku - no možné to je, ale rozhodně to nebude nějaká masová záležitost. Stejně tak si jistě Češi kupují SWT v Praze nebo na netu a jedou na ni už z Plzně či Liberce (já taky).

Jízdenky u SJ jsou dost drahé .

Madusan: Tarifní džungli to jistě připomíná, na druhou stranu náhodní cestující nemají důvod být dezorientovaní, protože pokladní jim tyto nové nabídky stejně ,,nesmí`` nabídnout (viz TR10), takže budou vesele jezdit za své oblíbené obyčejné jízdné (jak jsem téměř denně svědkem).
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1107
Registrován: 9-2003


Odesláno Středa, 06. června 2007 - 14:15:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hrubyv: Předpokládám, že LIBNET+ bude recipročně zrušen zavedení RegioNetuDB+?

To o tom prodeji nových jízdenek na výslovné přání zákazníka je k popukání ...

Ty máš tedy oči, když sis všiml v Košťálově těch pár děr.
Z nejhoršího jsme uvnitř!
J_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 361
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 06. června 2007 - 14:23:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Od ledna plati u DSB cestovni garance, coz znamena, ze pokud je zpozdeni delsi nez 30 minut, tak DSB toto kompenzuje bud tak, ze vrati cast jizdneho nebo formou jizdenky zdarma na tutez cestu.

No a pred 3 tydny se manzelce stalo, ze diky 15 minutovemu zpozdeni ji ujel pripoj, cimz byla jeji cesta prodlouzena o 1 hodinu. Presvedcil jsem ji, aby vyplnila prislusny formular a zaslala spolecne s jizdenkou na adresu DSB.

A ejhle, dnes ji od DSB prisel dopis spolu s novou jizdenkou.
Den platnosti je do takove jizdenky treba vypsat pred zacatkem cesty. Myslim, ze takovouto omluvu za hodinu ztraceho casu lze prijmout.

Potesilo me, ze system funguje.
I kdyz v souvislosti s jeho zavedenim dostala cela rada vlaku v novem GVD vatu navic.
:-)
Siderodromofil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 243
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 06. června 2007 - 14:47:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nuts: Na serveru CD ma clanek o Libnetu+ datum 23.5.2007. Nic o platnosti jen do 10.6. tam neni...
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1108
Registrován: 9-2003


Odesláno Středa, 06. června 2007 - 15:08:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Libnet+: Už od začátku se ČD k této jízdence chovají víceméně macešsky. Já jel na ní snad jen jednou a pokladní i průvodčím div oči nevypadly ...

Zůstane-li zachována, bude to jen dobře!
Z nejhoršího jsme uvnitř!
Siderodromofil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 244
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 06. června 2007 - 15:14:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na libnet jezdim casto a divil se tomu jen ridic busu KVG, kterym jsem jel z Olbersdorfu do Zitavy. Ale kdyz nalezl kouzelna pismenka ZVON, byl spokojen. Zatimco ridic busu Rothenburg - Horka se nad timto tiketem nijak nepozastavoval ;-)

Je to skvela jizdenka, cena nizka, moznosti fantasticke. Dokonce jsem na ni jel busem Zitava - Liberec ;-)
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1602
Registrován: 10-2004


Odesláno Středa, 06. června 2007 - 15:43:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Libnet+ je o něčem jiném, než Regionet+DB, bylo by nevhodné ho rušit. Já ho tedy využil jen jednou ke své plné spokojenosti (1.6. jsem si udělal výlet do Görlitzu) a dokonce ani na lince LB65 Connexu LausitzBahn se průvodčí nedivily. :-) Nevím, jestli by to bylo jasné i revizorům v MHD v Görlitzu, kdyby kontrolovali, ale příznačně nazvaná "kouzelná písmenka" ZVON to jistí.
25. srpna 2007 - 110 let od zahájení provozu tramvají v Liberci!
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1109
Registrován: 9-2003


Odesláno Středa, 06. června 2007 - 16:21:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, je velká výhoda, že se tam to ZVON objevuje!

Díky tomu i člověk germánsky plynně nehovořící má šanci blekotat cosi síťové jízdence pro ZVON.
Z nejhoršího jsme uvnitř!
Fanfán
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 203
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 06. června 2007 - 16:47:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč myslíš?

Protože vyjet v roce 2007 v 0.16 z Prahy a "už" v 7.30 být v Regensburgu je schopný pouze šotouš.
Liberté! Égalité! Sexualité!
Siderodromofil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 245
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 06. června 2007 - 16:59:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sergei: Jen mam pocit, ze se moc libereckokrajovych RegioNet+DB neproda... I kdyz pokud to bude platit az do Pasova...
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 400
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 06. června 2007 - 18:46:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Siderodromofil: Myslím, že RegioNet+DB zrovna v Liberci smysl má, protože už dlouho existuje vynikající spojení do Drážďan v týdnu, ale nebyly vhodné tarifní podmínky (EURegio za 600 Kč je prostě moc). Dál do Německa už to není rozhodující.

Libnet+ mám taky moc rád
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Redbird
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 89
Registrován: 2-2007
Odesláno Středa, 06. června 2007 - 20:11:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Fanfán: Proč tam jedu, tak jak jedu je snad moje věc. Zajímavé by ovšem bylo zda by si mi to zopakoval do očí. Myslím že by po tom co bych ti zlámal pravou ruku přestal dělat tu samo-sexuální revoluci.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 427
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 06. června 2007 - 23:41:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hrubyv:
Jízdenky u SJ jsou dost drahé

Jsem se díval na internet a za Göteborg - Malmö chtějí cca 200 SEK, což vychází kolem 2 Kč/km. To nevypadá tak hrozně.

A to nikdo nedělá. Spousta lidí žije v klamné představě, že auto prostě mít musí

Jsou okamžiky, kdy se auto velmi hodí. VHD není schopna bezezbytku uspokojit všechny přepravní nároky ani u šotoušů. I když možná u skalních ano. Každopádně je fakt, že si mnoho lidí neuvědomuje finanční zátěž spojenou s vlastnictvím auta.

existuje vynikající spojení do Drážďan v týdnu

A existuje v týdnu i adekvátní poptávka?
Siderodromofil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 246
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 07. června 2007 - 08:38:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Auto se hodi, bezdetny jedinec ci par bydlici ve meste se bez nej myslim muze obejit, jde jen o to zmenit trochu zivotni styl. Pokud je potreba auta jen vyjimecna, jsou tu taxiky a autopujcovny, bohuzel kvalita jejich sluzeb je u nas stale velmi spatna.

To jizdne na SJ vychazi docela levne! Uvazime-li vseobecne vysoke ceny ve Skandinavii, musi to byt pro jednoho levnejsi oproti autu. Navic pohodli svedskych vlaku je uplne nekde jinde nez u nas.
michawel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.70.154.18
Odesláno Čtvrtek, 07. června 2007 - 11:38:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

byt zvenku jsou svedske vlaky dost divne a vypadaj jako by pamatovali cisare pana :-)
Ale pohodlny to je, zvlast takovy vozy s cervenejma sedackama, to je prima vec, ty modernejsi IC vozy s modrym potahem uz nejsou uplne to pravy :-). JInak ono ve Svedsku to je skutecne o trochu levnejsi nez treba v Nemecku (myslim zeleznici), lehatkove a luzkove listky se pohybuji v relacich 15E za lehatko, 30E za luzko (nemec je schopen jit az na 129E). JInak ten zminovany usek Malmö-Göteborg obsluhují vlaky DSB, konkrétně IC3 Gumák a je to fakt neskutečně pohodlný svezení, takze za nejakych 600 Kc to je fakt super. Chystam se tam ted nekdy v lete a vyzkousim si Connex do Narviku, kterej ma samozrejmne SJ vozy a sem zvedavej kolik je normalni cena.
A stejne me fascinuje jak tu kazdej nadava jak tu je jizdny drahy :-) prijede do Rakous, nebo do Nemec a bez mrknuti oka da 30E za 200 km trasu.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3696
Registrován: 8-2003
Odesláno Čtvrtek, 07. června 2007 - 11:50:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Redbird: Jen tak mezi náma, nemyslíš, že jsi to poněkud přepísk?
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 401
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 07. června 2007 - 11:57:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad_zastávka: Tak to jsme koukali asi na jiná SJ . Mně to dává 346 SEK za courák a 509 SEK za X2000. Občas by šlo chytit "Just nu", ale na to se nedá moc spolehnout.

Ano, jsou okamžiky, kdy se auto hodí, ale jsem přesvědčen, že to bez něj jde. Zkusil jsem žít na vesnici, v menším městě a teď i v Praze a vidím, že to jde.

Poptávka na Lbc - DD se musí vytvořit . Myslím, že potenciál tu je. Navíc souprava je rozumně využitá i v dílčích úsecích (Liberec - Hrádek, Liberec - Zittau, vnitrostátní DB). Teď je na čase zlepšit Lbc - DD. Samozřejmě v týdnu postačí souprava 1x 612 DB.

Siderodromofil: pohodlí švédských vlaků: je i není. Nějaký dramatický rozdíl tam nevidím, jezdí tam i dost odpudivé X11, naše EC/IC jsou se Švédskými IC srovnatelné, X2000 je fajn, ale už má taky pár let za sebou.
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 402
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 07. června 2007 - 12:05:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

michawel: Connex vychází celkem přijatelně, ale naprosto nedoporučuju jet na sezení. Zkusil jsem to a je to hrůza. Stockholm - Narvik by mělo stát 749 SEK s lehátkem (odkaz). Ale kromě úseku Kiruna - Narvik je to dost nuda...
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Redbird
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 91
Registrován: 2-2007
Odesláno Čtvrtek, 07. června 2007 - 13:03:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Bkp: Já jsem s nic. Fanfán o ničem nediskutoval on přišel urazil a zase odešel. Má reakce byla taková jaká byla. Internet je plný jedinců kteří při vědomí své anonimity si mužou dovolit co chtějí, bez toho že by za to mohli nést nějaké následky. Já nikoho neurážím, nenadávám a proto namám rád když se tak činí na můj účet.
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 136
Registrován: 4-2004


Odesláno Čtvrtek, 07. června 2007 - 21:07:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rebird:

Protože vyjet v roce 2007 v 0.16 z Prahy a "už" v 7.30 být v Regensburgu je schopný pouze šotouš.

Autem se to dá zajet okolo 3 hodin a to zřejmě Fanfán naznačoval. Toť vše.
První úsek D47 otevřen už letos !!!!
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3699
Registrován: 8-2003
Odesláno Čtvrtek, 07. června 2007 - 23:12:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Redbird:
Fanfán o ničem nediskutoval on přišel urazil a zase odešel.

Čím?
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
D_n
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 4-2007
Odesláno Čtvrtek, 07. června 2007 - 23:33:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Budulínek4:

Autem se to sice dá zajet za 3 hodiny, ale za cestu tam a zpátky jen za benzín zaplatíte kolem 1000 Kč. Takže myslím, že je každého věc, jestli pojede dvakrát déle, ale zase šestkrát levněji.
Redbird
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Registrován: 2-2007
Odesláno Pátek, 08. června 2007 - 07:19:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já auto nemám, auto nechci (předesílám že bych si ho mohl kdykoliv koupit, ale také to že nejsem žádnej zelenej mozek ). Jezdím tak jak mě to vyhovuje. Připravuju se pouze o svůj volný čas. To však není důvod k tomu, považovat to za diagnozu, či šotoušství. Na to jsem reagoval a myslím že oprávněně. Znovu opakuji já nikomu sám od sebe nenadávám ani nikoho neurážím a nejsem rád když někdo nadává mě. Kdyby to bylo v zápalu diskusního "boje" tak bych to přehlédl. Ostatně já jsem ne tu diagnozu reagoval celkem mírně, když však pokračoval tak jsem byl ostřejší.
Siderodromofil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 247
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 08. června 2007 - 08:17:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Do Regensburgu se jede nejlepe na kole (pravda, nejel jsem z Prahy, ale ze Zbiroha a Plzen j.p.-Domazlice jsem jel vlakem).
Fanfán
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 204
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 08. června 2007 - 08:52:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vidím, že jsem se příliš nemýlil, diagnóza je jasná: Šotouš hard.
Liberté! Égalité! Sexualité!
Redbird
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 93
Registrován: 2-2007
Odesláno Pátek, 08. června 2007 - 08:53:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Siderodromofil: Jak jsi to dlouho jel?
Redbird
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 94
Registrován: 2-2007
Odesláno Pátek, 08. června 2007 - 09:13:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Fanfán: Táké jsi mě nepřekvapil, jsi jen dalši pubertalní křikloun, který si na internetu honí své malinkaté ego a pindíka. Jako Fanfán z bezpečí vysoké střechy. Dal jsi si příhodný nic.

To BKp: Pokud umíš číst tak poznáš že jsem nic nepřehnal. Jinak je hezké bránit přítele za všech okolností
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1996
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 08. června 2007 - 09:19:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Redbird: Klid, nenechte se vytočit. Navíc ani ten čas strávený ve vlaku nemusí být ztracený - kolik knížek tam člověk přečte, kolik věcí do školy se tam kdysi naučil... Zato při řízení auta neuděláte zhola nic.

Chtěl bych se zeptat k Regionetu - bude se prodávat pouze na území, kde platí, nebo si můžu třeba v Praze koupit Olomoucký?

(Příspěvek byl editován uživatelem bureš.)
ICQ -> 21 65 33 068
Redbird
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 2-2007
Odesláno Pátek, 08. června 2007 - 09:27:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Bureš: Včera jsem se ptal u nás v pokladně. Pokladní se koukala do Unipoku. Zatím tam nic nebylo. Také by mě to zajímalo. Pokladní bývají často méně informované než zákazník.
Siderodromofil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 249
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 08. června 2007 - 09:54:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Redbird: Zbiroh - Plzen v patek odpoledne cca 1.5 hodiny, ale to si nejsem jist, spal jsem v lese u Babylonu, start 5.15, dojezd do Rezna okolo 13.00. Zpet odjezd nekdy 16-17, v pul jedne v noci jsem se totalne promaceny "ubytoval" v cekarne na nadrazi v C. Kubici. Rok 1993. Cestou tam jsem si dost prodlouzil zbytecne cestu po nejake objizdce, ktera vedla pres strasne hory doly. Posledni usek pred Regensburgem pomuze cyklostezka vybudovana na zrusene trati.
Redbird
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 96
Registrován: 2-2007
Odesláno Pátek, 08. června 2007 - 10:56:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Siderodromofil: Díky za informaci.
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1236
Registrován: 7-2004


Odesláno Pátek, 08. června 2007 - 12:59:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Váženi zde diskutujíci.Mám zde jedno info.Až budete v nejbližší době kŕitizovat nějakého zaměstnance v osobní přepravě kvůli novému tarifu,pak prosím vězte,že jsem se právě ve 12:20 vrátil z práce a doposud jsme nové změny do TR 10 neobdrželi!!! (Ačkoliv platí již za necelé dva dny!).Protože konkrétně já mám další směnu až ve čtvrtek a to s nástupem ve 3:15 (takže jí opět neobdržím) budu naším vedením informován o změnách a mých povinnostech nejdříve skoro týden po platnosti.Takže prosím mějte na mysli jak to nyní chodí.Protože takto je informována většina zaměstnanců a 99% nechodí na k-report,želpage a čd zjišťovat novinky,tak nemohou být informováni.Škola se nekoná.
A jako perličku,dosposud jsem ještě neobdržel opravy jř....
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 405
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 08. června 2007 - 13:03:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bureš: Na jizdence se objevila aktualizace k 6. 6. a když si přestavíte datum prodeje na 10. 6., tak to hezky funguje s novým tarifem. Zjistil jsem, že RegioNet jde prodat kdekoliv. Ovšem RegioNet+DB vypadá na průšvih - dává mi ji to jen o víkendu!!! Jestli to je pravda, tak nemám slov...
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 406
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 08. června 2007 - 13:08:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

753006: TR10 už pár dní visí na webu ČD. Já taky musím prohlížet pravidelně po večerech fakultní web, protože mi nikdo nic nepřinese "pod nos na stříbrném tácu". Ale fajn, já si to nastuduju a zase budu zastupovat vnitropodnikové vzdělávání ČD. Neberte to prosím osobně, tohle je chyba systematická.
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1237
Registrován: 7-2004


Odesláno Pátek, 08. června 2007 - 13:38:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No ono těm průvodčím to strašně pomůže...ona Popka zatím ještě přihlášní k webu čd neumí.Počítač s připojením k internetu má málo lidí.A i já nebudu číst TR 10 ne webu,za to mě ČD neplatí internet...
Vozejk78
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 6-2007
Odesláno Pátek, 08. června 2007 - 15:20:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

HrubyV: Mně Regionet+DB na Jízdence jde v pohodě vystavit i v pracovní dny
Vozejk78
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 6-2007
Odesláno Pátek, 08. června 2007 - 15:29:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak beru zpět, v pracovní dny to neukáže cenu. Nevím, jestli jde jen o chybu software, nebo je problém jinde.
Redbird
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 97
Registrován: 2-2007
Odesláno Pátek, 08. června 2007 - 16:31:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tajď jsem byl na nádraží v Čakovicích. Předesílám že né šotit, ale v Globusu pro špekáčky na večerní opékání. Na vývěsce bylo sdělení že RegioNet + DB lze koupit pouze v kraji pro který je koupen a sousedí se Spolkovou republikou. To je další obstrukce.
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 407
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 08. června 2007 - 16:55:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

753006: hahaha, tak s tímhle se dá uspět asi jen na ČD, na Matfyzu by člověk s takovým přístupem do druhého dne skončil - student i učitel - těm taky fakulta neplatí internet a předpokládá se to zcela automaticky. "Počítač s připojením k internetu má málo lidí" - to bylo míněno vážně? V druhém kvartálu 2006 vlastnilo počítač s připojením k netu 27% domácností, o rok dříve 19% - čili touto dobou to lze odhadnout na třetinu domácností. Do mnohých budov ČD asi taky nějaké dráty vedou, že... Když jsem se nedávno (úspěšně) ucházel o smlouvu s překladatelskou agenturou, musel jsem se taky hodně "smekat", abych to dostal. A když nebudu dostatečně iniciativní, časem mě jednoduše škrtnou a bude po srandě. Nechť si to každý přebere podle svého svědomí. Raději bych se věnoval tarifu.

Vozejk78: Já se právě obávám, že to není chyba. Ještě jednou jsem si pročetl informace na ČD a píšou tam u RegioNet+DB skutečně "denně", na druhou stranu je tam taky věta "Podmínky použití jízdenky REGIONet+DB v Německu a vybrané železniční tratě jsou stejné jako u jízdenky SONE+", kterou lze vyložit i tak, že platí jen o víkendu.

Stále se taky nezměnila informační nouze okolo R směr Drážďany (totéž však bohužel platí o odpovídající stránce na bahn.de).
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1238
Registrován: 7-2004


Odesláno Pátek, 08. června 2007 - 18:37:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Hrubyv:Tak spíš se musím smát já,takhle může uvažovat jenom student VŠ,který nemá s praxí v životě /natož ČD/ vůbec žádné zkušenosti.Jestli srovnáváte dráhu s Matfyzem (a zaměstnance v pokladně a průvodčí se studenty VŠ)tak by ste se měl trošičku nad tímto výrokem zamyslet a vrátit do reality života.Ale uznávám že s těmito názory jste horký kandidát na úspěšně vyhrané výběrové řízení na cokoliv v řídící funkci na ČD,kde byste mohl velet většímu kolektivu zaměstnanců s nižším vzděláním,abyste byl pro velkou úspěšnoust Vaší práce poté přesouván mezi jednotlivými odbory a posty...A musím říct,přihlašte se,na ČD s tímto určitě uspějete.
Chlape proberte se,v pokladně a u jízdy dělá velká část zaměstnanců (možná většina),která nemá ani maturitu.Někteří nemají ani dokončené základní vzdělání.(To jsou třeba zaměstnanci,kteří jsou u jízdy 35 let).Navíc určitě víte že dnešní maturita se s tou maturitou před cca 10 lety nedá vůbec srovnávat.Po roce 2000 šla úroveň maturit strašně dolu a začala se dávat k oborům u kterých to bylo dříve nemyslitelné.(kuchař,tiskař,kadeřník apod.)A při systému,kdy je škola závislá na počtu žáků,se jim prostě ta maturita dává.je to smutné,ale je to tak!(Proto souhlasím se státní maturitou.)Takže ikdyž je nyní nový požadavek na funkce pokladník-četa maturita,tak je to jako dřív když měl učňák.(Anebo v Americe vysokou.)
Proto taky většina těchto lidí nemá doma počítač,natož internet!Vím,že to jakožto člověk VŠ nemůžete pochopit,ale je to tak.Tito lidé umí zase jiné věci než Vy,třeba postavit barák,opravit auto,lokomotivu apod,ale holt na internet nemají,nebo ho prostě nepotřebují.Nebo si myslíte,že paní pokladní,dejme tomu 50 let,která má děti z domu,má barák a manžela a zahradu,zvířectvo,bydlí na vsi má doma internet a po večerech sedí u netu a chatuje na icq?(A čte TR 10 na www cd.cz....)Ne,ta přijde domů,nakrmí zvířata,vypere uvaří.Druhý den okope záhon,poseká zahradu apod.Ale to člověk z velkoměsta jako Vy asi nepochopí,protože je mimo realitu.Takhle žije většina lidí v republice.Lidi nežijou tak,že se ráno rychle vzbudí,jdou do práce,sedí celý den u kompu /beru pracovně/,na oběd jdou do mekáče,večer jdou do restaurace a pak na net....nn,takhle se nežije ve většině domácností.
A jak by ste si to představoval,vyházet všechny tyto zaměstnance a nabrat VŠ a bylo by to?No pochybuju že by Vám ty VŠ lidé na tyto funkce za tyto peníze a hlavně pracovní podmínky šli.
Říkám,vraťte se do reality....

Jo a ještě jedna věc.To nevím.Myslíte že třeba paní z cestovní kanceláře prodává zájezdy taky podle letáků,jako my na ČD....
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1239
Registrován: 7-2004


Odesláno Pátek, 08. června 2007 - 18:49:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a jedna perlička z dneška:
Příjdu do vlaku a cestující cikán s pěkným knírkem předkládá jízdenku Kamenice-Ústí pro dítě.Tož říkám kde má průkazku a on na to:Jé já si nechal občanku doma .tak sem se mu snažil vysvětlit že občanka na prokázání věku dítěte do 15 let není tím nejlepším dokladem.No nakonec prohledal kapsy a dal dohromady 40 kč.Na přirážku to sice nebylo,ale aspoň doplatek do plnýho sem z něj dostal.
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1620
Registrován: 8-2004


Odesláno Pátek, 08. června 2007 - 18:53:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

753006: Jo a ještě jedna věc.To nevím.Myslíte že třeba paní z cestovní kanceláře prodává zájezdy taky podle letáků,jako my na ČD....
Aniž bych chtěl nějak rejpat, ale poslední dobou je zrovna u těch cestovek praxe taková, že často tu dámy a pánové prodávající zájezdy, neznají ani ty katalogy a kolikrát umějí zákazníkovi říct: „najděte si to na internetu“. Tím ale nechci nijak hájit situaci u ČD. Jen se divím, že tam ti lidé za těchto podmínek ještě pracují.
Zákaz kouření není žádná sranda

Ares: To nejlepší z Irisbusu
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1240
Registrován: 7-2004


Odesláno Pátek, 08. června 2007 - 19:02:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Peno,No nebyl to nejlepší příklad.tak dejme tomu pán v autosalónu.
Roman_heart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 6-2006


Odesláno Pátek, 08. června 2007 - 19:16:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Redbird:
To BKp: Pokud umíš číst tak poznáš že jsem nic nepřehnal. Jinak je hezké bránit přítele za všech okolností

Střílíte vedle, což vám na vaší "argumentaci" rozhodně příliš nepřídává...
Redbird
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 98
Registrován: 2-2007
Odesláno Pátek, 08. června 2007 - 19:38:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsem asi šotouš, příslušník minority která nepoužívá auto. Je však velmi paradoxní že mě nadává příslušník jiné minority která tak hlasitě vykřikuje že chce být majoritou uznána a nedehonestována. Poté co se proti tomu bráním, sesypou se na mě ostatní kluci. Platí to co jsem napsal BKP. Rozuměli jsme si že ano?

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace