Autor |
Příspěvek |
Plha
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 71 Registrován: 2-2007
| Odesláno Neděle, 29. července 2007 - 17:36:14 |
|
ad Jka2005: Odjezd vidět nemohl. Je to tam v prudkém oblouku, na volno Vmax. 60km/h. Právě proto byl asi "rád", jak ta spolupráce klape, když se mu ozval výpravčí a "prohnal" ho skrz... |
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1257 Registrován: 5-2002
| Odesláno Neděle, 29. července 2007 - 17:56:13 |
|
Tak jsem se vrátil z dovolené. Já se kdysi s něčím podobným potkal také. Byl jsem mladý, nevybouřený a věřící na spolupráci s dopravní cestou. Nakonec jsem na zpravení vysílačkou bez záznamu projel odjezdové stůj a další dvě návěstidla autobloku. A přes ujišťování, že celý mezistaniční úsek je volný jsem naštěstí na rovině nalezl uváznutý osobák s porouchanou lokomotivou. Naštěstí to bylo v rovné a já to z těch mých cca 50 km/h stihl ubrzdit. Pokud by se mi to nepodařilo, mohl jsem se jít tak akorát pověsit na nejbližší sloup. To vše jen proto, že jsem nechtěl zastavit s těžkým vlakem pod kopcem (2400 tun). Dnes je to více jak 15 let a od té doby může kdokoliv do vysílačky říkat cokoliv. Jakmile je tam přivolávačka, mnou vedený vlak prostě pojede na oči, i kdyby to měla být třeba 5 km/h (třeba v Ústí na západě za mlhy). Já se snažím hlídat i jazyky výměn, možné lomy a podobně, zpravidla se okamžitě snažím dovolat výpravčímu, co se děje. A měli by to tak dělat všichni. Jenže my jsme blbci, neustále přemýšlíme, jak pomoci ostatním a když selže úplně vše, tak nám již stejně není pomoci. PŠ PS: Pan strojvedoucí z Čerčan, ač se mi to říká blbě udělal chybu a bude po zásluze potrestán. O výši trestu bude rozhodovat soud. Obávám se, že bude vysloven zákaz činnosti a následně bude mít i přezkoušky u DU, pokud se bude chtít vrátit. Přesto bych ale neřešil procenta. Podle mě to jsou dva prvky: napřed postavení průjezdové vlakové cesty zaměstnanci dopravní cesty a teprve pak nedodržení jízdy podle rozhledu strojvedoucím. Kdyby jel po správné, tak to měl na zelenou, jinak vše ostatní bylo stejné. PŠ |
Hyvrysák
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 106 Registrován: 3-2007
| Odesláno Neděle, 29. července 2007 - 19:13:33 |
|
Pánové, nějak nestíhám číst tuto diskuzi, mohu se zeptat, jak skončilo Vaše vyšetřování nehody v Čerčanech? Kdo je tedy vinnen. Rád bych výsledek poslal DI, abych jim ušetřil práci... |
M62
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 67 Registrován: 7-2007
| Odesláno Neděle, 29. července 2007 - 19:30:16 |
|
No,záleží jak pro koho.Plha a spol.-výpravčí,Qěcy a spol.-fíra Je to samozřejmě myšleno vtipně a nechci nikoho urazit,jak jsem již řekl,dle mého bude na fíru kolem 60ti procent. |
Martin2 Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 593 Registrován: 8-2005
| Odesláno Neděle, 29. července 2007 - 20:11:55 |
|
Qěci: trošku slušnosti a úcty by Ti neuškodilo. Na tvoje: lžeš(kecáš) nebo nech si kecy na koledu tu asi není nikdo zvědavej. Je docela zajímavé, že tohle používáš jen na netu. Martin |
Corllin
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 299 Registrován: 12-2006
| Odesláno Neděle, 29. července 2007 - 20:45:41 |
|
Já tvrdím od začátku,že je předčasné řešit kolik kdo za to dostane na odpovědnosti.Důležité je to,že se to stalo a míra zavinění je věc druhá.Jsou v tom tři možná čtyři zaměstnanci.Uvidíme co řekne soud.Mrtvého kolegu nám to už bohužel stehně nevrátí.Proto neřešme to proč a jak se to stalo,ale řešme spíš věci co udělat, aby se to příště nestalo,ale lidský činitel je věc, kterou neovlivníme.
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu. http://www.draha.webz.cz |
|
Alox Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 156 Registrován: 5-2004
| Odesláno Neděle, 29. července 2007 - 21:39:32 |
|
753006: >Ale kontrola času a odpovědnost strojvedoucím má logiku v tom,že při případném sporu s cestujícím,kterému to ujelo,rozhodují hodiny na rychloměru a ten jaksi člen VD u sebe nemá. Aha a u DB nosí člen VD hodiny i s rychloměrem. Nebo proč to tam vlastně funguje? Ach jo... |
Qěcy
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1373 Registrován: 9-2005
| Odesláno Neděle, 29. července 2007 - 21:43:03 |
|
Martin2: Když sem píšu, mám mnohem víc času si odpověď promyslet, než při rozhovoru. Tudíž při písemném projevu si bývám častěji jist. Proto častěji používám tvrdá slova, typu lžeš, kecáš (a to částečně i proto, že se tu občas z ničeho nic zjevují machýrci, kteří dělají, že všechno znají a na takové se musí tvrdě). Jestli se to někoho osobně dotklo, pak se mu omlouvám. Ale dotyčný zde tvrdí něco, co nemůže vědět, pokud není jedním z účastníků, či vyšetřovatelem. A případ nebyl dosud vyšetřen. A proto také jsem psal, podmiňovacím způsobem (...fíra porušil předpis, JESTLIŽE OPRAVDU jel na PN rychlostí vyšší, než by stihl ubrzdit...) a podobně. Rozlišuj to prosím. M62: ještě že tam máš toho smajla, protože nic takového jsem neřekl ani nenapsal a ani bych se toho neodvážil. Pouze jsem Plhovi a Drnovi vysvětloval, že fíra, který vede vlak, má poslouchat příkazy jen písemné (kromě několika výjimek) a má se řídit vždy povážlivějším pokynem. tedy při jízdě na PN správný fíra pojede pořád podle rozhledu, i kdyby si kdokoli cokoli říkal do vysílačky (což Petr Šimral stvrzuje svou osobní podobnou zkušeností). |
Pes38
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 747 Registrován: 11-2005
| Odesláno Neděle, 29. července 2007 - 23:38:59 |
|
Ono ani s tím GSM-R to není tak jednoduché... http://danone39.mr2008.org/2/45f45r5wewoc47s/GSM-R.pdf
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč... ICQ 311-297-744 |
|
M62
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 68 Registrován: 7-2007
| Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 05:15:39 |
|
Ad Pes38: ježišmarjááááá hlavně žádnou kritiku |
Plha
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 72 Registrován: 2-2007
| Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 07:26:55 |
|
ad Alox: Écéčkové čety to běžně dělají i u nás. Zbytek tam cosi odmává a zaleze... ad Qěci: Ještě že zde je někdo tak chytrý a nás dva blbce proškolí a vysvětlí jim to. Takže i za Drna díky vřelé... ad Pes38: Naprosto běžnej bordel, v Děčíně má každej stroj jinou vysílačku. Jo a toho Kapsche má ještě pro zajímavost tuším pětapadesátkovej rychlej peršoun. Jinak pochybuju, že jim GSMko běhá Děčín - Kolín. Láďa jistě potvrdí. |
Corllin
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 300 Registrován: 12-2006
| Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 08:38:19 |
|
1)Když ČD vypisovaly výběrové řízení na mobilního operátora, tak se Oskar, dnešní Vodafone nabídl, že pokryje 100% veškerou síť na hlavních tazích a posléze, že pokryje i vedlejší tratě.Tam tuším těch 100% být asi němělo,ale důležité body určitě.Proč to vyhrála konkurence a proč nejsou na 100% pokryty hlavní tahy se můžeme jen domnívat.Pokud by jste chtěli dát strojvedoucím mobilní telefony, tak si myslím, že ve většině případů by to bylo na prosto zbytečné, protože by se mohlo stát, že nebude signál.Pokud už ČD chtějí,aby cestující využívaly vlaky vyšší kvality, tak si představuji, že budu moc být i na internetu což není možné z důvodu pokrytí. 2)Pokud se dobře pamatuji, tak ČD využívají 2 nebo 3 druhy vysílaček, které nejsou mezi sebou kompatibilní.Chtělo by to udělat jeden typ a na víc udělat větší pokrytí,ale o tom tu už řeč byla. 3)Co se týká PN na dálkově řízených tratích. Ve stanicích na dálkově řízených tratích je vždy zaměstnanec, který je staniční dozorce a tím pádem má možnost, pokud by byla potřeba, dojít pro vlak k vjezdu s rozkazem "V", který mu nadiktuje výpravčí.Pak je možnost vzít vlak do stanice na vysílačku, kde rozkaz nadiktuje výpravčí strojvedoucímu a další možnost je na RPN(rozuměj ruční přivolávací návěst). Má ještě někdo nějaký nápad, jak dostat vlak do stanice pokud nejde postavit vlakovou cestu normálním způsobem? (Příspěvek byl editován uživatelem Corllin.)
|
Apollo 17 Neregistrovaný host Odeslán z: 213.192.50.108
| Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 09:47:47 |
|
Ad Alox,Plha:Écéčkové čety to běžně dělají i u nás. Zbytek tam cosi odmává a zaleze... Já se koukám z okýnka až v čase odjezdu,a zda před tím četa mává nevím.Jezdím na R Cheb-Ústí-Praha a Os Ústí Cheb s četama z Prahy,Chomutova,Ústí,Varů a Chebu a všichni to odmávnou,až mě uvidí v okýnku mašiny. |
Balik Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 958 Registrován: 11-2002
| Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 09:52:30 |
|
Corllin: ...Ve stanicích na dálkově řízených tratích je vždy zaměstnanec, který je staniční dozorce a tím pádem má možnost... Váš předpoklad už dnes není pravdivý. |
Apollo 17 Neregistrovaný host Odeslán z: 213.192.50.108
| Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 09:58:47 |
|
Ad Corllin:Ve stanicích na dálkově řízených tratích je vždy zaměstnanec, který je staniční dozorce a tím pádem má možnost, pokud by byla potřeba, dojít pro vlak k vjezdu s rozkazem "V", který mu nadiktuje výpravčí. Zlatý voči.Na trati Klášterec-K Vary je nějaký zaměstnanec jen v přes den v Klášterci a v Ostrově.V noci je na celé trati možná někdo v Ostrově,jinak nic.Obdobné je to i Plzeň-Žatec,mimo Blatno. |
Corllin
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 302 Registrován: 12-2006
| Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 10:05:51 |
|
Dobře.V tom případě chci vidět co se stane,když nepůjde přehodit výhybka.To tam bude stát rychlík hodinu u vjezdu než tam přijede někdo,aby ji přetočil?Docela zajímavé.Chci vidět ty zpoždění,ale tím už se nikdo nezabývá.Hlavně, že se ušetří zaměstnanci.
|
Oldcerry
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 21 Registrován: 7-2007
| Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 10:25:58 |
|
Corllin: tak to se s tebou vsadím že časem se to hodí na strojvedoucí...a je to jednoduše vyřešené |
Jena
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4316 Registrován: 11-2002
| Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 10:30:48 |
|
Dobře.V tom případě chci vidět co se stane,když nepůjde přehodit výhybka. V tom případě je to prostě v . Takhe "vymoženost" je nově i na "opavské" štrece, kde přes noc není mezi OV a OP vůbec nikdo. Při problémech pak štreku objíždí výpravčí z OV autem/taxíkem... Není tomu zrovna moc dlouho, co se to tak naposledy praktikovalo... |
Corllin
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 303 Registrován: 12-2006
| Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 10:34:06 |
|
Ad Oldcerry:Takže mi chceš říct,že strojvedoucí zastaví u vjezdu, stahne smetáky, veme si ze strojovny kliku od výhybek, zamkne mašinu, dojde si přestavit výhybky, vrátí se a pojede dál??Trochu tramvaják ne???
|
Qěcy
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1374 Registrován: 9-2005
| Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 10:55:09 |
|
Vážení, že na dálkově řízených stanicích nikdo není, se nepraktikuje jen u ČD, ale všude v Evropě. Tak nevím, vo co vám jde. Prioritou dálkovinizace je ušetření na mzdách. Zabzař má být natolik spolehlivé, aby se nepodělávalo. A záložní zaměstnanec - pohotovostní, třeba, stačí na několik dopraven. Jenže ČD místama ani tohle nemají, například Radotín + odb. Tunel od letošního června. Tunel je trvale neobsazený, v případě poruch Staniční řád nařizuje radotínskému peroňákovi dojet na Tunel a řídit dopravu místně. Jenže od 1. června v Radotíně v noci peroňák není (nic proti), ale nikdo z chytrých vůdců UŽST Praha Hl. n. nezměnil Staniční řád, takže při poruchách na Tunelu (či spíš každotýdenních rozkrádačkách) tam v noci nemá kdo jet sloužit. Přitom by stačilo tuto povinnost v noci dát některému výpravčímu ze stanice, kde jsou dva (Smíchov, třeba). Drn a Plha: Není zač. |
Oldcerry
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 22 Registrován: 7-2007
| Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 10:56:42 |
|
Corllin:a k čemu došlo na D3? najednou se mohla mašina nechat nahozená a jít k telefonu...i klidně 300m a ještě zakrytou druhým vlakem....Jo jak páni potřebují tak jde vše.. |
Oldcerry
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 23 Registrován: 7-2007
| Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 11:08:02 |
|
Qeci: souhlasím že se to nemá porouchávat a přemýšlet o tom ža se to ...no tak holt se jednou za čas nebude jezdit...na silnicích se taky někdy stojí za nehodou a co? To už je na uvážení někoho jiného zda se to vyplatí... |
Jka2005
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 211 Registrován: 12-2006
| Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 11:40:20 |
|
Corllin: Z vlastních měření jsem zjistil že s GSM není problém ani tak s pokrytím, ale kovová skříň lokotky signál dost stíní, ale to by vyřešil opakovač signálu (vnější antena). Při rychlosti 160 a vjezdu pod větší silniční nadjezd spojení často spadlo. Mobil je užitečný, sám jsem na mobil+Pv párkrát do stanice vjel. |
Corllin
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 304 Registrován: 12-2006
| Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 11:58:39 |
|
Pokud bude zabezpečovací zařízení na tolik spolehlivé a bezporuchové, tak to realizovat jde,ale jak všichni víme, realita je bohužel jiná. Ad Oldcerry:Je něco jiného D3 trať a hlavní tah taky.Pokud hodinu nepůjde postavit výhybka na D3 trati,tak se nic neděje,ale na hlavním tahu bych to nechtěl vidět.O špičce ani nemluvim. Ad Jka2005: To by chtělo dořešit,ale určitě by to bylo technicky možné.
|
ER2 Neregistrovaný host Odeslán z: 85.207.89.126
| Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 12:02:28 |
|
K dálkovinám: Je to asi 14 dní zpátky,co na dálkovině mezi Přerovem a Břeclaví byl použit generální stop,zastaveny asi čtyři vlaky z důvodu výpadku tohoto "vynálezu století" z dílny AŽD.Poruchový záznam od zač.roku byl,myslim,320. Nevíte někdo,jak fungují dálkoviny na ŽSR?Na trati 116 to snad mají od Siemense,tak třeba jim to fakčí líp. |
| Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 12:07:03 |
|
K výpravě vlaků: Úroveň čet je místy bídná,červený výpr. nemusí dát odjezd,dokud četa neudělá pořádně "téčko",ale ten fíra je mnohdy rád,že tu četu vidí,takže asi nebude zkoumat způsob provedení.Jinak nedávno v jedný stanici ukázala vlakvedoucí cestujícímu,aby nastupoval,pak dala ruku dolů-výsledek bylo takový zmršený "téčko" a už se odjíždělo bez ní.Pak jí vezli autem na zast.,kde na ní vlak čekal |
Corllin
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 305 Registrován: 12-2006
| Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 12:10:48 |
|
Pokud je to tak,tak se radši té trati vyhnu,protože tam můžu očekávat zpoždění z důvodu poruchy zab.zař.A než někdo dorazí,tak si tam tak hodinku dvě počkáme.To je rozumné od ČD.
|
Jena
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4317 Registrován: 11-2002
| Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 12:27:53 |
|
než někdo dorazí,tak si tam tak hodinku dvě počkáme. Když k tomu výpadku ZABZY dojde řekněme 3x ročně, tak se to dá vydržet a řešení "objíždění autem atp" je veskrze rozumné. Pokud by ta zabza padala 3x týdně, asi by to bylo už o něčem jiném... |
Pamela Neregistrovaný host Odeslán z: 82.117.130.2
| Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 12:48:08 |
|
Jéé, tady sou kecy |
Corllin
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 306 Registrován: 12-2006
| Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 12:52:58 |
|
Ad Jena:Podle toho co psal ER2 to vypadá na častější výpadky.Pokud máš za půl roku 320 poruch, za rok to je cca 640,to mi vychází víc jak dvě poruchy za den.To pro mě moc spolehlivé není.
|
Qěcy
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1376 Registrován: 9-2005
| Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 13:00:10 |
|
Corllin: No jo, jenže poruchy jsou poruchy všechny. I prasklá indikační žárovička se musí zapisovat. Kolikrát za rok nešla na zmínění trati přestavit výměna? Kolik je výměn na zmíněné trati? |
Quex Administrátor
Číslo příspěvku: 4398 Registrován: 5-2002
| Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 13:14:43 |
|
Corllin: Fakt je, že dnes není staniční dozorce ani na hlavní trati (např. Vojkovice nad Ohří, Chodová Planá apod.). Je to přechod z extrému do extrému, ale je to tak.
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!" |
|
Corllin
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 307 Registrován: 12-2006
| Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 13:27:47 |
|
Nebudu spekulovat.Sám provoz ukáže.Zajímal by mě názor Z1.
|
Qěcy
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1377 Registrován: 9-2005
| Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 13:46:22 |
|
V Německu a Švajcu není ve stanicích také vůbec nikdo. Zato na rozdíl od Radotína (Tunelu) jsou pohotovostní výpravčí (spíš dispečeři dálkovin) schopni operativně převzít službu (atomobilem) ve všech stanicích na řízeném úseku, v případě porucha výhybky smějí ji přestavit i ve stanici mimo řízený úsek. Na Tunel smějí jen Radotínští. Což je typickým projevem šlendriánu přednosty UŽST Praha Hlavní n.. |
Corllin
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 309 Registrován: 12-2006
| Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 13:53:01 |
|
Ad Qěcy:Uvědom si zásadní rozdíly Švýcarska,Německa a České republiky.Rozdíly jsou propastné, co se týká vybavení, birokracie, funkčnosti aparátu a všeho možného.Nemůžeš srovnávat středověk s moderní dobou.
|
Deka Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 629 Registrován: 11-2004
| Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 14:11:09 |
|
Nevíte někdo, kdy se budou instalovat v Radotíně lichoběžníkové tabulky? A klíče bude mít kdo? Smíchov nebo HlN?
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ---- |
|
Corllin
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 310 Registrován: 12-2006
| Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 14:14:52 |
|
Ad Deka:v Radotíně???Lichoběžníkové tabulky??Co by tam proboha dělaly???To je mi nějaká novinka.
|
Helmuth
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 40 Registrován: 12-2006
| Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 14:28:26 |
|
Klíče budou na Smíchově |
Corllin
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 311 Registrován: 12-2006
| Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 14:57:36 |
|
To se ruší Radotín??Jsem nějak mimo.To slyším poprvé.
|
Franta
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 366 Registrován: 9-2003
| Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 15:35:54 |
|
Trochu pohledem strojaře, který na dráze dělal, dnes nedělá a dělá pasové dopravníky a automatické linky: Je nutno si uvědomit následující - bezobslužný neznamená bezúdržbový - každé zařízení potřebuje prevenci, ne řešení poruch - to něco stojí - automatize je omezená, člověk je v autoamtickém cyklu především pro řešení poruchových a krizových stavů - ten člověk musí vědět jak reaguje automatika a kde má zasáhnout aby více neškodil než pomáhal - také stojí dost peněz - automatické stroje jsou také drahé Výsledek - automatizace je při zavádění drahá, hodně drahá a nelze zavádět ostrůvkově, ale koncepčně. Například na uceleném kurvidoru a podle toho mít oběhy lokomotiv. Jinak musíme mít obojí: hodně lidí (když jede nevybavená lokomotiva) i hodně drahého ( na jeden vlak se dostane postupně na všechny lokomotivy v republice ). Každopádně je to proces na desetiletí, na stamiliony a na velké přemýšlení. Na straně druhé se k tomu musí chovat i provozáci s respektem ( výmluvy typu - tak to tam postavil počítač, holt to do sebe křachlo - jsou nepřípustné ) a jako na pomocníka ( ono to neumí vařit kafe, tak jsem tady Maruš musel nechat ). A jako vždy - je to o lidech a jejich vztazích. Když se dva budou chtít dohodnout, postaví fabriku za milony bez zápisů, stresu a na čestné, dodržené slovo. Když nebudou, nebude stačit ani 1000-stránková smlouva a štáb právníků. PS. Obojí jsem zažil.
Přístup Hejtmana Ústeckého kraje likviduje vlaky, Přístup primátora Teplic likviduje trolejbusy
|
|
Číslo příspěvku: 595 Registrován: 8-2005
| Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 16:00:29 |
|
ad Corllin: s tím středověkem nevím nevím. Nebo máš tak hluboké znalosti OBB, DB či SBB, že jsi schopen porovnávat? Spíš bych to viděl, že to tak nějak znáš z vlaku, občas někde vystoupíš atd..., ale uznávám, že Tě neznám, tak třeba máš hluboké znalosti. Pokud bychom opravdu chtěli srovnávat, tak jeden z mála povolaných zde je Petr Šimral, i když to zná spíš od kontroléru než z dopravy, ale kdo ví... Uvedu dva příklady: - podle ročenky už není elektronických stavěděl zanedbatelnej počet a pomalu, ale jistě roste počet tratí s DOZ - když se byli podívat zástupci OBB v Budějicích na ESE, tak byli překvapeni na jaké úrovni máme ZZ. Ano souhlasím není takových stanic většina, ale už to také není světlá vyjímka. Naštěstí. Martin |
Corllin
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 313 Registrován: 12-2006
| Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 16:07:16 |
|
Ad Martine2:Stačí se podívat na poruchovost.Chápu tvé nadšení,ale jak jsi sám řekl,těch stanic je opravdu pár a pokud vím,tak na hlavních tratích.Nejlepší přehled a nejvíc kdo na toto téma může mluvit je Z1.
|
Jka2005
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 212 Registrován: 12-2006
| Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 16:22:42 |
|
Naše technika i zabezpečovací není tak zaostalá jak si myslíme. ARR na peršingu udržuje rychlost tak přesně, že technici od Siemense se před 15 lety ptali proč ta přesnost. Pro neznalé doplním, že při překročení navolené rychlosti o více než 1 km/hod jde peršing do brzdy. Tvrdili, že se s tím ještě nesetkali. |
Qěcy
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1378 Registrován: 9-2005
| Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 16:28:52 |
|
Corllin: Ty znáš poruchovost ZZ v Rakousku, Německu a Švýcarsku? Ty umíš opravdu směrodatně srovnat vyspělost zabezpečovacích zařízení v jednotlivých zemích? Není reléovka AŽD jako reléovka Siemens, Ericsson aj. elektromechaniky taky nejsou stejné a elektrodynamika jinde celkem častá se v ČR už skoro nevyskytuje. Rakušáci mají svoje Ranky například upraveny dodatečně tak, že výpravčí byl odstěhován na jedno ze stavědel (trať Selzthal - Steyr), navíc umožňuje zjednodušené dálkové řízení v době sníženého provozu. Znovu opakuji, není porucha jako porucha. Musíte srovnávat výpadky s velkými následky a výpadky s malými, či žádnými následky na dopravě a k tomu počet obsluhujících zaměstnanců nutných k obsluze a počet zaměstnanců skutečně obsluhujících. Stanic v ČR není pár a rozhodně nejsou jenom, nebo především na hlavních tratích. DOZZ Písek - Tábor - Horní cerekev, Jihlava - HB, Plzeň - Žatec, Zdice - Písek, Střelice - Nám졚ť, Znojmo - Šatov, Chomutov - Droužkovice, ČB - HD, ČB - ČV, VnL - ČV a okolí Lysé asi nic neznamená. Vše, co jsem vyjmenoval leží mimo koridory, ne vše je již dokončeno, naopak další se budují a chystají. Je aspoň deset stanic s místně řízenými křemíkovkami a několik výhyben a odboček neobsazených dálkově řízených. Je toho už docela dost. |
Plha
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 73 Registrován: 2-2007
| Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 16:36:37 |
|
ad Apollo 17: To mi mělo dojít... Apollo - Chomutov. Jinak já taky vylejzám až na čas, a je klid. Akorát je blbý, když se chce člověk mrknout na nějakou dámu, vykoukne a všichni začnou zuřivě mávat. ÉCéčkový čekaj na čas sami, takže tam můžu "šmírovat" dosytosti... |
Jka2005
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 213 Registrován: 12-2006
| Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 16:46:03 |
|
Každá železniční správa je konzervativní, ale výrobci ZZ chtějí vyvíjet, vyrábět, montovat a tak na železniční správy tlačí a přesvědčují je, že se jim to vyplatí a zvýší bezpečnost a ušetří pracovní síly. Proto tyhle modernizace budou pokračovat. Je to pár let, kdy mezi Přerovem a Otrokovicema byla hradla a dnes je to dálkově. |
Jka2005
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 214 Registrován: 12-2006
| Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 16:59:59 |
|
Nevím, ale četl jsem, že čím je doprava hustší a vlaky rychlejší, tím je dálkové řízení výhodnější. Řízený úsek je vidět komplexně a veškerá předjíždění lze účelněji organizovat. Zdá se mi to logické, pokud se řídící z toho fofru nezblázní. |
Číslo příspěvku: 596 Registrován: 8-2005
| Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 17:22:46 |
|
ad Corllin: byl bych rád a nejenom já, kdybys byl konkrétní. Každou směnu se motám ve stanici s křemíkem, čas od času se dostanu na dálkovinu, ale abych delší dobu u klacku, že něco nejde se mi zatím nestalo. A to tu máme spíš paskvil než ucelené DOZ. Pár jich opravdu není, je jich něco přes stovku podle roku 2005. Martin |
| Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 18:39:39 |
|
Zajímalo by mě,proč se tedy ještě neřídí dálkově trať Přerov-Ostrava,vždyť to slibovali už loni,ne? Ad Qěcy: Lysá je případ sám pro sebe,ve S.Boleslavi je a bude sedět pohotovostní výpravčí,takže úspora jen v signalistech a v jednom výpravčím v Milovicích. |
| Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 18:43:34 |
|
Všichni naše DOZ chválí až do nebes,ale nikdo ho nechce.JOP AŽD není tak sqělá,spíš využívá těžkého monopolu,když se objevila konkurenční fy.Remote,která to měla vymakanější,tak jí radši AŽD rychle koupilo.Samozřejmě očekávám bouřlivou diskuzi |
Qěcy
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1380 Registrován: 9-2005
| Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 18:52:51 |
|
Nikdo Remote nenutil, aby se nechala koupit od AŽD. Siemens nedokázal doposud na svých křemíkovkách vychytat naši návěstní soustavu. O snahách jiných výrobců nevím, soutěží vůbec v ČR? A když AŽD tak stojí za prd, co ty jejich nové zakázky v Indii, býv. Jugošce a hlavně skrzevá dceřinku v Bulharsku? |
| Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 18:59:39 |
|
A vypisovala se vůbec na tu dálkovinu soutěž?Jak to ale tedy udělal Siemens na Slovensku?Peníze vládnou světem,Remote neměl špatnou nabídku produktů a jestli pro ně přišlo výhodnější se nechat koupit?Nevim,nevidim do toho,ale kdo se vyzná v těhle kšeftech..Otázka je,za jakých podmínek zakázky získali,třeba vyhráli nízkou cenou,když dodávají do ekonomicky slabších států,až vyhrjí výběrovku na dálkovinu na západě,tak to bude znít jinak |
Qěcy
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1381 Registrován: 9-2005
| Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 20:18:38 |
|
No právě že na Slovensku to je pěknej paskvil, tamní Siemensácké křemíkovky neumějí některé závislosti a/nebo návěstit některé návěsti. Zavolejte si do Čadce (i když tam byly, nebo jsou s přestavbou ještě jiné problémy). Pokud vím, tak stát (SŽDC) je ze zákona povinen soutěže vypisovat nad určité částky. A nevím, zdali zapojení křemíkovek do dálkoviny je samostatná investice, nebo už je součástí rekonstrukce zabzař. PS: Remote je (byla) firma, nebo název produktu? Pak totiž ještě existují (existovaly) firmy Starmon a Signalmont. |
Pes38
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 748 Registrován: 11-2005
| Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 20:48:23 |
|
Ještě tak s tím GSM-R umět zacházet... http://danone39.mr2008.org/2/45f45r5wewoc47s/GSM1.pdf
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč... ICQ 311-297-744 |
|
| Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 20:58:18 |
|
Ad Qěcy: No,teď jste mě zaskočil,mám dojem,že to je produkt Signalmontu,ta firma byla z Brna.Starmon je ,myslim,z Chocně |
Zderadíček
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 47 Registrován: 4-2007
| Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 21:03:43 |
|
Pánové, a to stále mluvíte jen o poruchách, ale vezměte v úvahu, že když se vloni po zimě zaváděla na "ferdinandce" (Přerov-Břeclav) dálkovina, žádná další zima vlastně zima nebyla. Dřív byl signalista i vymetač výhybek, takže když nám padne kupa sněhu a bude víc jak pět pod nulou, rozmrazování výhybek to nebude stíhat, takže nevím, nevím, zda ještě bude platit "Auta stojí, vlaky jedou"
Ve správnou chvíli na špatném místě ! |
|
Steamer Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 201 Registrován: 1-2007
| Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 21:04:22 |
|
Remote vyvinul AK Signal Brno a.s., ale vzhledem k událostem před prodejem společnosti bych moc netvrdil, že to nebylo vynucené. |
Cyklotron Neregistrovaný host Odeslán z: 88.212.22.78
| Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 21:31:32 |
|
Slovensko a kremíkovky... Buďte radi že máte zlatú ESA11 chlapci. |
Qěcy
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1384 Registrován: 9-2005
| Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 21:33:05 |
|
Zderadíčku, vlastností zabzař není to, kolik lidí bude vymetat. EOV nebo POV u ČD není o nic horší, než u soukromníků nebo jinde v Evropě. Katastrofální je organizace zimních pohotovostí ČD. ČD nejsou schopny operativně zavést pohotovosti signalistům, případně jiným zaměstnancům obsluhy dráhy, včetně výpravčích tak, aby v případě potřeby sloužili na jednom stavědle signalisté dva, jeden by vymetal výhybky, druhý by normálně signalistoval. Kde nejsou signalisti, tak by šli výpravčí. A kde nejsou ani výpravčí, tak dispečeři DOZ. Furt je lepší párkrát za rok zaplatit několika set zaměstnancům dvě tři šichty, než zrušit půlku osobáků a zpozdit náklaďáky. A ještě dodám, že není vůbec třeba přihlížet k tomu, kdo kde má seznání, prostě jsi zaměstnanec obsluhy dráhy, máš školení o BOZP a povolený vstup do kolejiště, podepsal jsi Souhlas s pracovními cestami, tak pojedeš operativně uklízet sníh kamkoli v obvodu UŽST. |
Qěcy
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1385 Registrován: 9-2005
| Odesláno Pondělí, 30. července 2007 - 21:35:26 |
|
Cyklotron: Hustýý! Kolik je v ČR křemíkovek jiných, než od AŽD a od koho jsou? Kolik neAŽD křemíkovek je na Slovensku? Řekl bych, že po zkušenostech se Siemensáckými křemíkovkami už i ŽSR dává přednost ESÁm. (Příspěvek byl editován uživatelem qěcy.) |